OM KRETA 1 KRETA. Græsk gæstfrihed, charmerende landsbyer og smuk natur PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OM KRETA 1 KRETA. Græsk gæstfrihed, charmerende landsbyer og smuk natur PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER"

Transkript

1 OM KRETA 1 KRETA Græsk gæstfrihed, charmerende landsbyer og smuk natur PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER

2 2 OM KRETA Kære gæster Falk Lauritsen Rejser byder jer rigtig hjerteligt velkommen til Kreta. Vi håber, I har fundet jer godt til rette, slapper af og nyder jeres ferie. Her i håndbogen finder I mange informationer om jeres rejsemål, som vi håber, I vil få glæde af i løbet af jeres ferie. Vi gør opmærksom på, at restauranter, forretninger osv. i denne håndbog samt andet udleveret materiale er nævnt som forslag - og dermed ikke er et udtryk for vores anbefaling af det pågældende sted. Skulle I have yderligere spørgsmål, vil jeres rejseleder altid hjælpe. Vi ønsker jer en god og oplevelsesrig ferie. Med venlig hilsen Falk Lauritsen Rejser SERVICE INKLUDERET HOS FALK LAURITSEN REJSER Informationsmøde Informationsmøde Med mindre I rejser På egen hånd, inviterer vi til informationsmøde, hvor vores rejseledere giver jer en række praktiske informationer og oplysninger om Kreta og fortæller om jeres mange oplevelsesmuligheder. Her kan I også få svar på de spørgsmål, som I måtte have i forbindelse med jeres ferie. Mød jeres rejseleder Vores rejseledere besøger flere gange ugentligt jeres hotel/ feriekompleks. I kan se hvornår i informationsmappen ved receptionen. 24-timers servicetelefon Hvis I ikke har mulighed for at træffe rejselederne på hotellet på de fastsatte tidspunkter, er I velkomne til at kontakte jeres rejseleder på servicetelefonen døgnet rundt. Servicetelefon Chania: Servicetelefon Rethymon:

3 FALK LAURITSEN REJSER - INDHOLD INDHOLD 3 Grækenland 4 Kreta 5 Chania 6 Agii Apostoli, Kalamaki og Kato Stalos 7 Platanias, Agia Marina og Maleme 8 Rethymnon 9 Kalives og Almyrida 10 Flora og Fauna 11 Top 5 seværdigheder 12 Praktiske oplysninger 14 Shopping og indkøb 26 Nøøøj, det for børn 27 Det græske køkken 28 Gode restauranter 30 Drikkevarer 32 Oplevelser på Kreta 33

4 4 OM GRÆKENLAND - FALK LAURITSEN REJSER GRÆKENLAND Landet med de charmerende øer Den tungt læssede katamaran pløjer sig gennem det azurblå hav. De kalkede huse forude ligner på afstand store dynger af sne mellem klippestykkerne. Først tættere på ser I liv - sortklædte kvinder i skyggen med deres kniplinger og gamle mænd med deres muldyr. Grækenlands fastland og de næsten øer i det græske øhav byder på varierede landskabsbilleder små landsbyer med krogede, brostensbelagte gader, eroderede bjergsider, frodige olivenlunde og historiske ruiner. Arven fra oldtidens Grækenland Europæisk kultur står også i gæld til de store, græske naturfilosoffer og tænkere fra Ptolemæus, Demokrit og Archimedes til senere Sokrates, Platon og Aristoteles. Den ville ikke have været det samme uden atheniensere, der for år siden indførte Europas første demokrati. Eller uden de grækere, der skabte de første olympiske lege i 776 f.kr. og dramatikerne, som skabte de første komedier og tragedier. Verdens første teater blev, som de første olympiske lege, skabt i hovedstaden Athen, og ofte spiller de græske guder Zeus, Athene og Poseidon centrale roller. I dag dyrkes de kun af et mindretal. Den religiøse magt ligger hos den græsk-ortodokse kirke, som har 98 procent af befolkningen med sig. Øerne, landet og rejsemålene Grækenland ligger på den sydligste del af Balkanhalvøen og er tre gange større end Danmark. Foruden fastlandet består Grækenland af flere store øgrupper, som tilsammen huser omkring 1,5 mio. af landets ca. 11 mio. indbyggere. Øerne udgør en femtedel af Grækenlands areal. Størst er Kreta i den sydøstlige del af Middelhavet mellem Europa og Afrika. Kreta er hjemsted for mennesker og bl.a. kendt for paladset i Knossos, som i bronzealderen var centrum for den minoiske kultur. Rhodos den største af De Dodekanesiske Øer var i antikken litteraturens, filosofiens, retorikkens og kunstens kraftcenter. Blandt de fine gamle kulturseværdigheder er den antikke by, Lindos og det antikke Akropolis. Frodige Samos i det ægæiske hav på grænsen til Tyrkiet byder på vilde orkideer, enorme olivenlunde, vinmarker og skyggegivende akacietræer. Den græske ø Kos er beliggende i det Ægæiske Hav og har et areal på ca. 295 km² med ca indbyggere, hvoraf de fleste bor i og omkring Kos by. Rige kulturskatte og smuk natur samt et dynamisk natteliv i specielt Kos by kendetegner øen.

5 FALK LAURITSEN REJSER - OM KRETA 5 SERBIEN BULGARIEN Fakta om Grækenland MAKEDONIEN Befolkning: Ca. 11 millioner ALBANIEN Hovedstad: Athen (Ca. 4 mio. indbyggere) Antal øer: Ca heraf ca. 170 beboede ITALIEN Største ø: Kreta (Ca indbyggere) Religion: Græsk-ortodoks kristendom Første olympiade: Athen, 776 f.kr. Seneste olympiade: Athen, sommer OL i 2004 Lefkas GRÆKENLAND Thessaloniki Delfi Samos TYRKIET Athen Nafplion Kos Olympia Mystra Sparta Rhodos Kreta KRETA På grænsen mellem Det Ægæiske og Det Libyske Hav finder man øen Kreta. Denne smukke ø med den særprægede form strækker sig over 8312 km 2 og er den største af de græske øer. Øen er ca. 250 km lang og på det bredeste sted er den 60 km. På Kreta bor der ca lokale indbyggere, hvoraf hovedparten bor i de større byer, som er Heraklion (ca indb.), der også fungerer som administrerende hovedstad, Chania (ca indb.) og Rethymnon (ca indb.). Trods øens størrelse er en stor del af landskabet ikke bebygget, hvilket bl.a. skyldes de mange bjergkæder, som strækker sig over hele øens midte fra øst til vest. Fra vest starter Lefká Ori (de hvide bjerge), og mod midten toner Ida-bjergkæden frem, hvor man også finder det højeste punkt på Kreta, bjerget Psiloritis, som er ca meter højt. Hvis man kunne køre Kreta rundt langs kysten, ville man tilbagelægge km, og på denne tur ville man opleve, hvor imponerende denne smukke ø er. Landskabet ændrer sig konstant, da der nogle steder er tørt uden nogen form for beplantning, mens man andre steder på øen vil finde fascinerende natur med dejlige dale, små landsbyer med oliventræer, appelsinlunde, vingårde og drivhuse. På øen kan man også se flotte kastanje-, ege-, oliven- og cyprestræer, som rejser sig i landskabet. Men det er ikke kun naturen, der er imponerende. I de mange hyggelige landsbyer, kan I møde lokalbefolkningen, som er utrolig imødekommende og en oplevelse at besøge. I mange af de små landsbyer kan I se gamle stenhuse og klostre, som rummer en spændende historie og vidner om de mange forskellige folkeslag, som har beboet øen op gennem historien. Særligt for kretenserne er det at de er meget gæstfrie ligesom de er et meget stolt folkefærd. Der er stor forskel på om man besøger folk langs kysten frem for oppe i bjergene, eller om man tager til Vestkreta kontra Østkreta; hver egn har sin egen stolthed og levevis.

6 6 OM KRETA CHANIA I Chania finder I et spændende udvalg af restauranter og hyggelige taverner samt en smuk havnepromenade, hvor der specielt i aftentimerne er en fantastisk feriestemning. Omkring år 520 f. Kr. blev der grundlagt en by, hvor Chania ligger i dag. Grundet byens havn fik den stor betydning for øen, og blev øens naturlige trafikale knudepunkt, hvor besøgende fra de omkringliggende øer og fra fastlandet kom for at handle med øens indbyggere. På kort tid blev Chania den største by på Vestkreta. Ved afslutningen af den tyrkiske besættelse i 1851 blev Chania øens hovedstad, en titel som byen beholdt indtil 1972, hvor man valgte at gøre Heraklion til hovedstad. Da Heraklion blev gjort til øens hovedby, mistede den tidligere hovedby noget af sin status, og derfor valgte man, at Kretas Tekniske Universitet skulle placeres i Chania. Chania har en ny og en gammel bydel. I den gamle bydel finder man mange levn fra de folkeslag, som har beboet Kreta gennem tiderne. I den gamle bydel ser man fx bygninger fra den venezianske og tyrkiske periode og den store Janitshar-moske er blandt de bygninger, som tyrkerne opførte under den osmanniske æra. Chania er meget mere end smukke historiske bygninger. Byen er også et godt handelscentrum, især hvis I ønsker at købe lædervarer, kunsthåndværk og smykker. I markedshallen kan I købe lokalproduceret honning, olivenolie og raki. De små, hyggelige boder i markedshallen er en oplevelse for alle sanser, hvor den liflige duft af krydderier og tilberedte madvarer breder sig mellem boderne, mens I kan følge med i, hvordan de lokale handler på markedet.

7 FALK LAURITSEN REJSER - AGII APOSTOLI, KALAMAKI OG KATOS STALOS 7 AGII APOSTOLI, KALAMAKI OG KATO STALOS Her finder I det bedste af Kreta samlet i tre charmerende byer: Hyggelige taverner, skønne sandstrande og en lokal lystfiskerhavn, der sørger for ingredienserne til aftensmaden. Slip lidt væk fra de mange turister; kig hinanden i øjnene og nyd Kreta, som de lokale gør. Agii Apostoli og Kalamaki består af mange små bugter med dejlige sandstrande i et naturskønt område. Strandene har klart, lavt vand, der er perfekt at bade i, hvis I rejser med børn. Ved stranden i Agii Apostoli finder I den kendte strandbar The Iguana og også stranden Golden Beach, der har fået sit navn efter sandets fantastiske farve. Byerne byder på små, fine taverner, og de ligger tæt på Chania by. En gåtur dertil langs stranden er en smuk oplevelse, der skaber dejlige ferieminder. I Kalamaki finder I en lille lystfiskerhavn, hvor de små, farverige kretensiske fiskerbåde leverer deres fangst til områdes restauranter, og I har masser af muligheder for at finde et godt sted at spise. Kato Stalos er kuperet, hvilket betyder, at mange af husene er bygget på bjergskråningerne. I de senere år er Kato Stalos blevet en populær badeby med et væld af lokale taverner og souvenirbutikker. Området ligger i nærheden af Chania, hvortil der jævnligt kører lokale busser. Kato Stalos ligger ca. 7 km fra Chania. Byens strand er lavvandet og meget børnevenlig med dejligt strandsand og klart vand.

8 8 PLATANIS, AGIA MARINA OG MALEME - FALK LAURITSEN REJSER PLATANIAS, AGIA MARINA OG MALEME Platanias ligger ca. 12 km fra Chania by og er en meget populær ferieby. I Platanias er I tæt på det hele. I den livlige bymidte er der et stort udvalg af små, græske taverner og caféer, barer, diskoteker, samt souvenirbutikker og supermarkeder. Kystområdet ved Platanias og Agia Marina er kuperet, hvilket betyder, at mange af husene er bygget på bjergskråningerne. Platanias er et meget populært ferieområde og fra flere af byens restauranter er der en fantastisk udsigt over kysten. Fra den gamle bydel Pano Platanias er der en fin udsigt over det omkringliggende område med appelsin- og olivenlunde. Platanlundene i området har givet byen dens navn. Agia Marina er en lille by, som mere eller mindre er vokset sammen med Kato Stalos, og er de senere år blevet en populær og hyggelig badeby. Her er et væld af lokale taverner og souvenirbutikker. Området ligger i nærheden af Chania, hvortil der jævnligt kører lokale busser. Agia Marina ligger ca. 2 km fra Platanias og cirka 9 km vest for Chania centrum. Der er gode busforbindelser fra Platanias til Chania med stop i Agia Marina og i Kato Stalos. Den lille, charmerende by Maleme rummer fascinerende historie fra krigens tid. Det var her tyske faldskærmstropper invaderede Kreta i Besøg de faldne tyskeres egen gravplads, hvor botanikken er holdt i blodets farve, og I har udsigt over militærlufthavnen, som tyskerne besatte, inden kretenserne fik jaget dem væk fra øen igen.

9 FALK LAURITSEN REJSER - RETHYMNON 9 RETHYMNON Havnen i Rethymnon blev opført af venezianerne og er en oplevelse, specielt i aftentimerne, hvor der er mange besøgende. Langs havnepromenaden ligger restauranterne side om side og i stearinlysenes skær kan I nyde en dejlig, græsk middag mens aftenstemningen sænker sig over havneområdet. Rethymnon er Kretas tredjestørste by med ca lokale indbyggere, og byen besøges hvert år af et stort antal feriegæster, som kommer for at holde ferie i den charmerende by. Rethymnon er blevet et yndet feriemål ikke mindst på grund af den charmerende bymidte med hyggelige restauranter og lokale taverner samt den livlige feriestemning langs den lange strandpromenade. Rethymnon byder også på oplevelser med levn fra byens storhedstid; et hyggeligt basarområde ved fæstningen (Fortezza) og smalle gader med en blanding af venezianske, tyrkiske og græske bygningsværker. Byens storhedstid var først i den venezianske periode fra år 1211, hvilket I kan se, når I går rundt i byens små gader. I byen ses mange byporte bl.a. Guoraporten, som er en del af et større fæstningsværk, som venezianerne opførte fra I byen ligger også den store venezianske fæstning Fortezza, som blev bygget for at beskytte byen mod piraternes angreb. Fra fæstningen kan I nyde den vidunderlige udsigt over havet og byen. I Rethymnon er der også en dejlig sandstrand, som strækker sig over 15 km, hvor I kan nyde solen og en svalende dukkert i bølgerne.

10 KALIVES OG ALMYRIDA - FALK LAURITSEN REJSER KALIVES OG ALMYRIDA Kalives og Almyrida ligger sydøst for Chania ved Souda-bugtens indløb og her finder man grønne bakkedrag samt fine og børnevenlige sandstrande. Her gør turkisblåt vand, afslappende rammer og hyggelige taverner det muligt at få ladet batterierne helt op. Charmerende Kalives har ca fastboende indbyggere og byder på smukke udsigter over Akrotiri-halvøen, blomstrende bougainvilleaer, fine, gamle huser og smalle, stemningsfulde gader. På de lokale taverner vender grækerne verdenssituationen over et brætspil og en kaffe og om aftenen er der et fint, men afslappet liv på og omkring landsbyens barer og caféer. Kalives byder på to flotte badestrande, hvoraf den ene er har fået EU s blå flag for sit rene, turkisblå vand. Lidt længere mod øst finder man den noget mindre landsby Almyrida med blot ca. 75 fastboende grækere. Her udfolder livet sig omkring hovedgaden, hvor man kan finde supermarkeder, bagerier, caféer og barer. I nærheden af stranden, der i øvrigt også er særdeles populær blandt windsurfere, ligger yderligere en stribe restauranter og taverner, der byder på friskfanget fisk og kretensiske retter. Byens primære sandstrand er finkornet og lavvandet og et rigtig godt valg for børnefamilier. Desuden ligger der en mindre sandstrand på den anden side af byen samt en rullestensstrand. Nabobyen, Plaka, er i gåafstand fra Almyrida og også et besøg værd. Tag en smuk gåtur på promenaden langs stranden og spis middag på Elpis, som regnes for at være blandt Kretas bedste restauranter.

11 FALK LAURITSEN REJSER - FLORA & FAUNA 11 FLORA & FAUNA FLORA Kreta har et utroligt rigt planteliv, hvilket især skyldes det varme klima. Der findes mere end 1500 forskellige plantearter på øen, hvoraf ca. 125 af dem er endemiske, hvilket vil sige, at de kun findes her på Kreta. En af disse endemiske planter er Erontas, hvilket betyder kærlighed på græsk. Planten vokser på stejle klippesider. Det var tradition, at unge mænd satte liv og lemmer på spil for at klatre op og plukke planten til deres elskede, ifølge sagnet. Kun 2 % af øen er dækket af skov, hvilket der er flere grunde til. I gammel tid, da man byggede paladser som Knossos, ryddede man mange skovområder for at kunne bygge disse mægtige paladser. Grundet de høje temperaturer har man gennem tiden også været plaget af skovbrande, som har medført, at store skovområder er blevet ødelagt. Dette har også betydet, at der i dag kun findes ca. tolv forskellige træsorter på Kreta. Blandt de mest almindelige træer er eg, valnød, pinje, cypres og tamarisk. Nogle af de mest karakteristiske træer på Kreta er cypres- og eukalyptustræet. Cyprestræet er højt og smalt, når det er ungt, men når det bliver ældre, breder det sine grene ud. Cyprestræer bliver ofte plantet ved kirkegårde. Eukalyptustræet kendetegnes ved, at det altid vender kronen mod solen, hvilket gør, at træet dagligt drejer en smule. Dette betyder, at barken revner og skaller af i store flager. Ud over udseendet kan man også kende et eukalyptustræ ved at tage et blad og gnide lidt på det, hvorved der straks fremkommer en særpræget duft af eukalyptus. Overalt på Kreta vokser der oliventræer, og faktisk er ca. 40 % af øen dækket af disse træer. Et oliventræ begynder først at sætte frugter, når det er ca år gammelt. Træet kan blive op til 1000 år - dog plukkes de bedste oliven, når træet er mellem 30 og 100 år. Høsten af oliven foregår fra november til januar, og om det er sorte eller grønne oliven afhænger af høsttidspunktet. Den kretensiske dadelpalme vokser vildt på øen. Ved Palm Beach/Palmestranden Moni Préveli er der en palmelund med dadelpalmer beliggende ved den flotte bugt. Derudover er der også mange platan-, appelsin- og citrontræer på øen. FAUNA Dyrelivet på Kreta er lige som øens flora meget varieret. Man kan bl.a. se geder overalt på øen. Der er også får, æsler og andre husdyr. Kreta har et helt fantastisk fugleliv. Især i bjergene holder mange fuglearter til, når de er på vej mod enten Afrika for vinteren eller mod deres ynglepladser i sommerhalvåret. Her kan I være heldige at opleve lammegribben, som lever ganske få steder i verdenen. Dens vingefang kan blive over 3 meter, og det er den eneste fugl i verden, som spiser knogler. Dette sker ved at den flyver højt op, kaster knoglerne fra sig ned på klipperne således de bliver knust og derefter flyver ned for at spise dem. På Kreta kan I desuden opleve bl.a. hejrer, svaler, finker og forskellige sangfugle samt ikke mindst cikader og søpindsvin langs kysten. Den vilde Kri-kri ged på Kreta lever kun i området omkring Lefká Ori-bjergene, og på øen Agia Theodori. Der findes også forskellige havskildpadder, om end de er sjældne og truede. Hvis man er heldig, kan man også støde på en sort kamæleon på Akrotiri-halvøen nær Chania, som er det eneste sted den lever i Grækenland.

12 12 TOP 5 SEVÆRDIGHEDER - FALK LAURITSEN REJSER TOP 5 seværdigheder SAMARIA-KLØFTEN De stenede skråninger prydes af århundreder gamle cypresser i Europas længste kløft. Turen gennem den 16 km lange Samariakløft går fra Omalosplateauet i meters højde og ned til badebyen Agia Roumeli. På det smalleste sted kan I næsten røre begge sider af kløftens bjergvægge, og på skygge-bunden rager kløftens bjergvægge mere end 300 meter op i vejret. Kløften, der kløver sig gennem bjergene Lefká Óri, er skabt af naturens kræfter eller som nogle siger af Titanen Kronos der svang sit sværd og ramte jorden i kampen mod Olympia-guden, Zeus. KNOSSOS-PALADSET Knossos var den første hovedstad for den europæiske civilisation og var i bronzealderen den største by på Kreta. Paladset blev bygget for mere end år siden og visse levn kan dateres til år f.kr. Knossos har været beboet siden stenalderen, men paladset storhedstid var i perioden fra 1900 f.kr til 1600 f.kr. I dag står kun ruinerne tilbage af Kong Minos tidligere regeringssæde. Man kan dog fortsat levende forestille sig, hvordan det har set ud i storhedstiden, og lade sig imponere over den højt udviklede civilisation, det historiske tidspunkt, taget i betragtning. Knossos-paladset ligger lige uden for Kretas hovedby, Heraklion. SPINALONGA Spinalonga er øen der er mest kendt som de spedalskes ø, men den utrolige historie om øen går også længere tilbage i tiden, end historien om de mange spedalske som blev forvist til øen i De spedalske opbyggede deres eget minisamfund, med bl.a egne taverner, bageri og hospital. Fik man børn som ikke var spedalske, blev disse fjernet fra familien og bragt tilbage til fastlandet. Historien om Spinalonga er ikke mindst fascinerende, men også utrolig tragisk. Historien kan også opleves igennem romanen Øen af Victoria Hislop, som omhandler pigen Alexis der rejser til Kreta for at finde frem til moderens græske rødder. ELAFONISSI Det turkisblå vand og hvide sand, der i vandkanten har et lyserødt skær, danner rammen om en af Kretas smukkeste strande - Elafonissi. Ud for stranden ligger en mindre ø og kun en lagune skiller den fra resten af Kreta. Stranden kaldes for paradiset og de De græske Maldivere og det ikke uden grund. Dette betagende område er klart én af Kretas naturperler. MELIDONI Nord for den lille, hyggelige landsby Melidoni ligger den fascinerende drypstenshule, Gerontospilios. Flotte stalaktitter hænger ned fra oven i grotten. Grotten er beliggende på bjergskråningen mellem Aspalathes og Prasses i 220 meter højde. Indgangen er 4 meter bred og 2,5 meter høj. I 1823 søgte mere end 300 kretensere tilflugt i Gerontospilios-grotten under tyrkerens angreb på Kreta. Den lokale befolkning nægtede at overgive sig til tyrkerne, hvilket resulterede i at alle mistede livet pga. iltmangel, da tyrkerne tændte bål ved indgangen til grotten for at jage kretenserne ud.

13 FALK LAURITSEN REJSER - TOP 5 SEVÆRDIGHEDER 13 Samaria-kløften Knossos-paladset Spinalonga Elafonissi Melidoni

14 14 PRAKTISKE OPLYSNINGER - FALK LAURITSEN REJSER PRAKTISKE oplysninger AKTIVITETER ALALOUM MINIGOLF, AGIA MARINA VED CHANIA Alaloum minigolf ligger i Agia Marina overfor Hotel Santa Marina Plaza. Det er en 18- hullers minigolfbane, der indbyder til masser af sjov. Der er desuden en legeplads, en kæmpe hoppeborg og flere andre aktiviteter. Se priser i informationsmappen på hotellet/i komplekset. BOWLING / GOLDEN FUNPARK, AGIA APO- STOLI VED CHANIA Bowling / Golden FunPark er beliggende ved LIDL og INKA i Agia Apostoli mellem Platanias og Chania. Funpark tilbyder spændende og sjove aktiviteter for hele familien med indendørs og udendørs legepladser og hoppeborge. I Funpark kan I bl.a. spille udendørs minigolf eller bowling på en af de 8 baner på 1. sal. I Funpark er der også et stort udvalg af spillemaskiner/videospil mod gebyr samt mulighed for at spille billard. Derudover er der computer med internet. I caféen er der mulighed for at købe drikkevarer og små, lette retter samt snacks. Se åbningstider og priser i informationsmappen på hotellet/i komplekset. BIOGRAFER Cineplex biograf er beliggende i Chania på Tzanakaki Stratigoli i nærheden af markedshallen. Tlf.nr Cine Pantelis er beliggende i Rethymnon. Tlf. nr.: På plakaten er der oftest de nyeste film med engelsk tale. Komforten i biografen er dog ikke helt på højde med biograferne i Danmark. PORTO PLATANIAS SPA, PLATANIAS VED CHANIA Porto Platanias Spa er et veludrustet spacenter med et stort udvalg af behandlinger og faciliteter. Beliggende i hotel Porto Platanias i Platanias. Telefonnr VANDSPORTSAKTIVITETER Der er mange muligheder for at prøve forskellige vandsportsaktiviteter, f.eks. jetski, bananbåd og vandski (mod gebyr) på strandene ved Chania, Agia Marina og Rethymnon. Der er også mulighed for at bestille undervisningslektioner i flere af vandsportsaktiviteterne (mod gebyr). Priserne varierer fra sted til sted. I informationsmappen kan I se priseksempler på forskellige vandsportsaktiviteter. AMBASSADE/KONSULAT Det Danske Konsulati Chania: El. Venizelou 107A, Chania, Kreta Tlf. nr.: Åbningstider: Man.-fre. kl Personlige henvendelser: Man.-fre. kl Danmarks Ambassade i Athen: Mourouzi 10, 4. sal, Athen Tlf. nr.: Åbningstider: Man. fre. kl Telefonisk henvendelse: Man. fre. kl Skulle I få brug for at kontakte ambassaden, bedes I rette henvendelse til jeres rejseleder.

15 FALK LAURITSEN REJSER - PRAKTISKE OPLYSNINGER 15 APOTEKER Apotek hedder farmakio på græsk, men der vil ofte stå pharmacy, som er engelsk. Apotekernes facader er markeret med lysskilte udformet som et stort grønt kryds eller et rødt malteserkors. Åbningstiderne følger forretningernes åbningstider (se under indkøb og butikker). Der er altid ét apotek, der holder døgnåbent. På døren henvises der til det døgnåbne apotek. AVISER Der er mulighed for at købe et udvalg af internationale aviser i flere af de større kiosker og supermarkeder i byerne. I højsæsonen er det også muligt at finde danske aviser. De er dog ofte forholdsvis dyre og er gerne en dag eller to forsinkede. BADNING Der er rig mulighed for at bade ved de mange skønne strande rundt langs Kretas km lange kystlinje. Strandene er meget forskellige; der er både fine sandstrande og strande med større sten og/eller klipper. At strandene er stenstrande betyder også, at der findes en del søpindsvin. Søpindsvin er små sorte dyr med en masse pigge, som lever på stenene i vandkanten. Heldigvis er de lette at få øje på, da vandet er meget klart. Søpindsvinene holder oftest til ude i siden af strandene, hvor der ikke er så meget trafik af badende mennesker frem og tilbage. Skulle uheldet være ude, og I kommer til at træde på et søpindsvin, tilrådes I at søge læge for at sikre, at I får alle piggene ud, så der ikke går infektion i såret. Vandet ved Kreta er meget klart, da der er mange strømninger i vandet. Strømningerne betyder at vandet skiftes ud hele tiden, og vandtemperaturen kommer derfor meget sjældent op over 25 grader. I afsnittet om Strande kan I læse om de dejlige strande langs Kretas kyst og nyttige informationer om badeflag m.m. BANK Der er flere banker fordelt over hele Kreta. Bank hedder trapeza på græsk. I får oftest den bedste vekselkurs i banken, selvom der alle steder tages en eller anden form for vekselgebyr. Pas skal medbringes, når I skal veksle penge i banken. Bankernes normale åbningstider er mandag fredag kl Fredag dog kun til kl BARER OG CAFÉER I både Chania og Rethymnon finder I et stort udvalg af barer og caféer, og alle steder er der også en række diskoteker. I informationsmappen kan I læse mere om de forskellige barer, cafér og diskoteker. BILUDLEJNING På Kreta er der gode muligheder for at leje bil. I bør være opmærksomme på, at det er utroligt vigtigt at have de rigtige forsikringer. For yderligere information samt priser for leje af bil, se informationsmappen. I mappen kan I også læse om trafiksikkerhed på landevejene på Kreta. I er også meget velkomne til at kontakte rejselederne for nærmere oplysning. De kan også være behjælpelige med bestilling. BRANDFARE De græske øer har de senere år været udsat for flere skovbrande pga. det tørre klima i sommermånederne. Hjælp os venligst med at beskytte naturen og de smukke omgivelser på øen ved at følge nogle få, simple regler: Der må ikke tændes bål i naturen Der må ikke ryges i skovområder, heller ikke når I kører med åbent bilvindue eller på motorcykel. Smid ikke cigaretskod eller andet affald i naturen. Skulle I observere en skovbrand, ring venligst 199 til brandvæsnet og rapportér, hvad I ser.

16 16 PRAKTISKE OPLYSNINGER - FALK LAURITSEN REJSER BUSSER På Kreta er der et velfungerende infrastruktursystem med busruter til de større byer og mellem ferieområderne på øen. Det er billigt og nemt at køre i bus og de fleste busser er komfortabelt indrettede med aircondition. I forruden er der et skilt, så I kan se, hvor bussen kører hen. Busserne kører i ruteplan mellem Chania og Kolymbari. På ruten passeres kystbyerne, bl.a. Kalamaki, Stalos, Agia Marina, Platanias, Gerani og Maleme. Dvs. at der er busstoppested i nærheden af de fleste hoteller. Derudover kører der lokalbusser til f.eks. Heraklion, Rethymnon, Hersonisos og sydkysten. Der findes en busplan, men den udskiftes desværre ret ofte. Som hovedregel kører bussen mellem Chania og Kolymbari ca. hver halve time. Kontakt eventuel jeres rejseleder for nærmere information om bustider. Billetter kan købes på busstationen, i busserne og i enkelte kiosker. Hvis I køber billetter i bussen, er det en god ide at have aftalte penge, da billetkonduktøren ikke altid kan give tilbage. Kører I med bussen fra hovedstationen i Chania eller Rethymnon, skal billetten købes dér. Det er vigtigt at gemme billetten under hele turen, da billetkontrol kan forekomme. Stoppestederne findes langs hovedvejen og er markeret med runde, blå skilte med en bus. Når bussen kommer, er det vigtigt at give tegn til chaufføren om, at I skal med bussen ellers risikerer I, at bussen kører forbi uden at stoppe. BØRN Grækerne elsker børn, og I vil opdage, at jeres børn vil få meget opmærksomhed under ferien. I vil også opleve, at grækerne selv tager deres børn med overalt, også til de lidt sene aftenarrangementer. CYKEL / SCOOTER / MOTORCYKEL På Kreta er afstandene mellem byerne, seværdighederne og strandene forholdsvis korte, og det gør det nemt og ideelt at udforske øen på to hjul. I byerne rundt omkring på øen findes utallige udlejere af både cykler, motorcykler og scootere. For yderligere information og priser kan I kontakte jeres rejseleder. Ifølge græsk lovgivning er det lovpligtigt at køre med hjelm, når man kører på scooter og motorcykel. Ved leje af scooter og motorcykel kræver de græske myndigheder kørekort til knallert og/eller motorcykel. Almindeligt kørekort til bil betragtes ikke som værende gyldigt. DRIKKEPENGE På Kreta er det normalt at give drikkepenge for en serviceydelse. Det gælder både tjenere, kuffertdrenge, buschauffører ved deltagelse i dagsudflugter og til rengøringspersonalet. På restauranter er det god skik at lægge 5 10 % af regningens beløb i drikkepenge, forudsat at der er ydet en god service, og at maden var veltilberedt. Til rengøringsdamen kan I lægge et par euro, som ofte resulterer i lidt ekstra god rengøring på værelset eller i lejligheden i løbet af ferien. Læg drikkepengene på hovedpuden eller lign. så det er tydeligt, at det er drikkepenge og ikke ser ud som om, pengene er glemt. Har I været på en heldagsudflugt med turistbus, så vil chaufføren også gerne have en lille anerkendelse af sit arbejde. Så også her kan I give lidt drikkepenge. Når der lægges drikkepenge, råder vi jer til at lægge minimum 0,50, da det nemt kan blive betragtet som en fornærmelse, hvis der gives for lidt.

17 FALK LAURITSEN REJSER - PRAKTISKE OPLYSNINGER 17 DRIKKEVAND Vand fra hanen kan drikkes visse steder på øen. Spørg rejselederne for nærmere information. DISKOTEKER / BARER Både i Chania by og i Platanias er der en del barer og diskoteker. De fleste er beliggende omkring havnepromenaden og i de små sidegader. De fleste barer og cafeer har åbent fra tidligt på aftenen, og nogle allerede fra om eftermiddagen. Hvis I vil på diskotek, skal I vente til efter kl , for ellers er der ingen mennesker. Langs med havnepromenaden i den gamle bydel i Chania ligger mange hyggelige barer, hvor I fra de bløde stole kan følge med i livet på havnen, mens I nyder en kølig forfriskning. En af de mest besøgte barer i Chania er Elmondo Bar, hvor musikken primært er rock. Baren byder på alt fra klassiske cocktails og tropiske drinks til diverse desserter. I Chania findes der flere små, hyggelige diskoteker/barer i den lille sidegade Sourmeli, som ligger få meter fra det lille og centrale springvand ved den gamle havn. I turistbyen Platanias findes der også et mindre udvalg af diskoteksbarer, som er meget populære blandt turisterne. Social og Eclipse er to bud på velbesøgte steder, sammen med Tropicano, der ligger få hundrede meter fra centrum. På de nævnte steder spilles de bedste sommerhits og alle holder åbent til langt ud på natten. I Agia Marina ved Chania finder man det store og kendte diskotek Villa Mercedes, som også har en restaurant. I Platanias finder man også Mylos Club. Begge har åbent fra midnat til de tidlige morgentimer. Åbningstiderne kan variere i løbet af sæsonen. Begge har ofte forskellige arrangementer og gæsteoptræden med udenlandske bands. I Rethymnon er et stort udvalg af barer og cafeer langs strandpromenaden og i den gamle by. Hvis I ønsker at opleve den græske og kretensiske dans, tilbyder flere hoteller og restauranter arrangementer med mad, vin, lokal musik og traditionelle danse. DYKNING Vandet omkring Kreta er meget klart med en sigtbarhed på op til 30 meter, hvilket gør det til et ideelt sted at dykke. Grunden til at vandet er så klart, er at der er forholdsvis mange strømninger i vandet. Desværre gør det også, at der ikke er så meget at se på, i forhold til de tropiske egne med koralrev og eksotiske fisk. Det skal dog ikke afholde jer fra at opleve Kreta under overfladen, for der er stadig en masse spændende steder at dykke. Erfarne dykkere kan bl.a. dykke i de flotte grotter og huler, som er en helt fantastisk oplevelse. Nybegyndere har mulighed for at tage forskellige dykkercertifikater. Falk Lauritsen Rejser samarbejder med firmaet Blue Adventures Diving, som holder til på marinaen i Chanias gamle bydel samt Paradise Diving Center, der er beliggende lige udenfor Rethymnon by. Her kan I under kyndig vejledning fra en certificeret PADI-instruktør prøve kræfter med livet under havoverfladen. For nærmere information, priser og booking kan I kontakte jeres rejseleder. ELEKTRICITET Der bruges 220 volt på hotellerne (som i Danmark). Flade stik passer i stikkontakterne hernede, men ved runde stik skal der anvendes en adaptor. Adaptorer kan købes i elektronikforretninger og i større supermarkeder. På enkelte hoteller kan I låne eller leje en adaptor i receptionen. FORSYNINGSSVIGT Der forekommer ind imellem strømsvigt på øen, som resultat af overbelastning. Disse afbrydelser kan forekomme i enkelte områder eller på hele øen og vare lige fra minutter til flere timer. FOTOGRAFERING Kreta er en smuk ø med mange seværdigheder og flot natur, som indbyder til at tage nogle dejlige feriefotos. Vær dog opmærksom på, at der er fotograferingsforbud flere steder.

18 18 PRAKTISKE OPLYSNINGER - FALK LAURITSEN REJSER Det er forbudt at fotografere indenfor i de fleste kirker. Det er for at beskytte ikoner og fresker, som ofte er mange hundrede år gamle. I er dog velkomne til at tage billeder af den udvendige del af alle kirker. Desuden er det forbudt at fotografere ved militære anlæg. Hvis I gerne vil tage et billede af kretenserne, f.eks. den ældre herre udenfor den lille cafe, så er det altid en god idé at spørge først. Oftest vil de med et smil på læben sige, at det må I gerne. Især hvis de kan få lov til at se billedet bagefter. FRUGT OG GRØNTSAGER Der findes masser af dejligt, friskt frugt og grønt på Kreta. Da der kan være andre bakterier, end I er vant til, tilråder vi jer at vaske og skrælle alt frugt og grønt, inden det spises. HELLIGDAGE I løbet af året er der flere mærkedage, som fejres i Grækenland. Nedenfor en oversigt med de mest fejrede helligdage. På helligdage holder de fleste forretninger lukket. 25. MARTS Nationaldag. Der er optog og dans til minde om starten på uafhængighedsoprøret i PÅSKEN: Se særskilt afsnit om påsken i Grækenland. 1. MAJ: Valborgs dag. På denne dag fejres forårets komme. De lokale pynter op med blomster, og mange går rundt til venner og bekendte med flotte blomster og blomsterkranse MAJ: Mindefest for Slaget om Kreta i Chania i JUNI Johannes Døberens fødselsdag. Dette fejres oftest med midsommerbål og mindehøjtideligheder i de kirker, som er tilknyttet Johannes Døberen, typisk aftenen før. De lokale samles i deres kvarterer, hvor de brænder blomsterne, som blev hængt på døren 1. maj. Enkelte steder er der større forsamlinger og opvisning med græsk dans. Midsommerfesterne offentliggøres i avisen. Spørg evt. rejselederen, som kan fortælle, hvor den nærmeste midsommerfest finder sted. JULI: Ugelang vinfestival i Rethymnon. 15. AUGUST: Jomfru Marias himmelfart. Denne dag er alle butikker lukkede, og alle grækere valfarter til de kirker, hvor man har Jomfru Maria som helgen. 28. OKTOBER: Ochi-dagen. En græsk festdag til minde om grækernes nej ( ochi ) til Mussolinis opfordring til kapitulation i Dagen fejres med stor fest og parader NOV.: National festdag til minde om eksplosionen i Arkádi-klostret i HERRELØSE HUNDE OG KATTE Som feriegæst og besøgende er det fristende, at fodre nogle af de mange tiggende hunde eller katte, men det er bedst at lade være. Byerne kan leve med et vist antal herreløse hunde og katte, men antallet stiger altid voldsomt i turistbyerne, og disse dyr bliver et problem om vinteren. Der er ikke nogen til at fodre dem, og der udvikles nemt sygdomme og forgiftninger blandt dyrene. HOTELORDEN Hoteller og lejlighedskomplekser forventer ro efter kl af hensyn til jeres medrejsende. Derudover er det ikke tilladt at opføre sig uforskammet eller uagtsomt i f.eks. beruset tilstand. Hvis I kommer til at ødelægge noget på hotellet, så kommer I naturligvis til at erstatte det. Hotellet har ret til at sætte jer på gaden, hvis hotelordenen overtrædes groft og gentagne gange. HOVEDPINE, SVIMMELHED OG KVALME Disse symptomer skyldes ofte væskemangel. Husk at drikke rigeligt med vand i varmen, det tilrådes at drikke 2-3 liter dagligt. Husk at alkohol og kaffe er vanddrivende.

19 FALK LAURITSEN REJSER - PRAKTISKE OPLYSNINGER 19 INDKØB Butikkernes åbningstider i Grækenland er noget anderledes, end det vi er vant til fra Danmark, og det kan være svært at vejlede om de præcise åbningstider, da de ofte varierer fra butik til butik. Mange af forretningerne holder siesta, dvs. midt på dagen går personalet hjem for at spise frokost og slappe af. Til gengæld har forretningerne åbent til ud på aftenen. På Kreta er der rig mulighed for at handle i de mange butikker, som findes både i Chania, Platanias, og Rethymnon. Butikkerne findes i centrum af byerne og her kan man få alt fra lokalt fremstillede varer til kendte mærkevarer. Prisniveauet i disse butikker er meget lig de danske priser. INSEKTER Uanset hotelkategori kan der forekomme insekter, som f.eks. myg, myrer og kakerlakker. Bliver I generet af disse, bedes I give besked til rejselederen eller receptionen, som gerne sørger for sprøjtning. Er I generet af myg, kan I købe en myggemaskine til at sætte i stikkontakten. Den holder myggene på afstand. I kan også købe en forebyggende spray på apoteket, som sprayes på kroppen. Har myggen allerede stukket, kan I købe lindrende creme til at tage kløen på apoteket. INTERNET Der er flere internetcaféer i byerne. Priserne varierer fra cafe til cafe, men ligger omkring 3,00 pr. time. Mange internetcafeer ligger i forbindelse med cafeer, og følger deres åbningstider. Desuden er der mulighed for internetadgang på flere af de større hoteller. På mange hoteller er der udover et internethjørne i receptionsområdet også mulighed for trådløs internetopkobling med egen computer. Under hotelinfo i Falk Lauritsen Rejsers informationsmappe på hotellet, er der nærmere information om jeres hotel. LÆGE I tilfælde af sygdom er I meget velkomne til at kontakte jeres rejseleder, som vil være jer behjælpelig i forhold til lægehjælp. I kan dog også vælge selv at tage kontakt til lægen. Dette kan gøres ved henvendelse i receptionen, som kontakter lægen. Vær opmærksom på, at det ikke altid er samme læge, som vi har kontakt til. Vi har kontakt til følgende lægeklinikker: DR. VITTORAKIS, PLATANIAS - CHANIA overfor Hotel Minoa Palace, Tel: Mobil: Man-fre: Lør: Søn: DR. NIKOS, RETHYMNON Koudourioti , Rethymnon Tlf: Åbningstider: Mandag Lørdag: samt tirsdag, torsdag og fredag fra kl: KIRKER I de fleste større græsk-ortodokse kirker er der gudstjeneste hver lørdag kl og søndag kl Husk at respektere lokalbefolkningens normer bl.a. med hensyn til påklædning i kirkerne. Skuldre og knæ skal være tildækkede, både hos mænd, kvinder og børn.

20 20 PRAKTISKE OPLYSNINGER - FALK LAURITSEN REJSER I de små landsbykirker vil I ofte kunne opleve, at de ældre kvinder har en fast plads i kirken, og denne plads vil de ikke overlade til en anden person. MAVEPROBLEMER Der findes andre bakterier her i landet end i Danmark, hvilket kan give problemer med maven. Kontakt lægen, hvis maven ikke er i orden i løbet af et døgn. MARKEDER I Chania er der marked hver onsdag, torsdag og lørdag. ONSDAG: Ved Margounion-gaden og Efedron Polerniston i den østlige bydel. TORSDAG: I Nea Chora-området i den vestlige bydel, som regel nede ved vandet. LØRDAG: Ved Minos-gaden i den østlige del af den gamle by. I Chania kan I også besøge markedshallen i den gamle bydel, der er åben hver dag fra I Rethymnon er der marked torsdag og lørdag formiddag. TORSDAG: På parkeringspladsen ved byparken. LØRDAG: På parkeringspladsen bag busterminalen. Hver lørdag formiddag er der ligeledes et stort marked i Heraklion by. Her kommer sælgere fra hele området, for at sælge deres varer til lave priser. Markedet er det eneste sted, hvor det er muligt stadig at handle om priserne. På markederne kan I bl.a. købe friskfangede fisk og frugt, olivenolie, krydderier, kretensisk ost, tekstiler og forskellige souvenirs. Se informationsmappen på hotellet/i komplekset for åbningstider. PENGEOVERFØRSEL Rejselederen kan være behjælpelig med pengeoverførsler fra Danmark. POLITI Politi på græsk hedder astinomia og der findes to forskellige slags. De almindelige betjente, som bærer lyseblå skjorter og en mørkeblå baret, samt turistpolitiet. Politiet er generelt meget hjælpsomt, hvis I har brug for hjælp, og næsten alle taler engelsk. Politiets nødnummer er 100. Det almindelige politi kan kontaktes på telefon Turistpolitiet i Chania kan kontaktes på telefon Nødnumre: Politi: 100, Ambulance, 166: Brand: 199. Får I brug for politiet, kontakt venligst jeres rejseleder. POST Postkort kan købes i næsten alle butikker og supermarkeder. Det er nemmest at købe frimærkerne sammen med postkortene, da det ikke er alle steder frimærker sælges separat. Det tager normalt 4-7 dage, at sende et postkort hjem fra Kreta, men det kan også tage længere tid. Postkasserne er gule og opstillet flere steder i byerne. Hvis der er flere postkasser at vælge imellem, så skal I putte kortene i den, hvor der står abroad (udland). I kan også vælge at aflevere postkortene til jeres rejseleder, som sørger for at sende postkortene fra postkontoret. PÅKLÆDNING Når I går rundt i byen, bør I som minimum være iklædt en soltop/t-shirt og shorts, da det ikke alle steder er velset, at gå rundt uden bluse eller top.

Grand Hotel Bernardin

Grand Hotel Bernardin Grand Hotel Bernardin Velkommen til Grand Hotel Bernardin! Introduktion På den slovenske sydvestkyst finder I en oase af velvære, fantastisk natur og spændende mad. Med udsigt over Middelhavet har Grand

Læs mere

Værd at vide om Grækenland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Grækenland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Grækenland Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Grækenland Hovedstad Indbyggere Sprog Athen 10,7 mio. Græsk Religion Valuta Areal Græskortodoks Euro 131.957 km2 Herunder kan du læse

Læs mere

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter.

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Sand Hotel Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Det moderne Sand Hotel ligger tæt på stranden i Kolobrzeg og ikke langt fra byens centrum.

Læs mere

Værd at vide om. Polen. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Polen. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Polen Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Polen Hovedstad Indbyggere Sprog Warszawa 38,5 mio. Polsk Religion Valuta Areal Katolicisme Zloty 312.000 km2 Læs om valuta, drikkepenge,

Læs mere

Hotel Zagreb. Afslapning, smuk natur og spændende kulturoplevelser ved Kroatiens kyst. Hotel Zagreb. Hotellet tilbyder

Hotel Zagreb. Afslapning, smuk natur og spændende kulturoplevelser ved Kroatiens kyst. Hotel Zagreb. Hotellet tilbyder Hotel Zagreb Karlobag ligger ved foden af Velebit-bjergkæden, og er kendt for sit krystalklare vand og skønne klima. Hotel Zagreb byder på masser af aktiviteter og wellness og selvfølgelig ægte kroatisk

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

Værd at vide om Bahamas. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Bahamas. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Bahamas Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta om Bahamas Hovedstad Indbyggere Sprog Nassau 377.300 Engelsk, kreolsk Religion Valuta Areal Protestantisme og katolicisme Bahamansk dollar

Læs mere

Hotel Restaurant Schützenhof auf Fehmarn Sol, strand, golf og natur på Tysklands vidunderlige solskinsø, Femern.

Hotel Restaurant Schützenhof auf Fehmarn Sol, strand, golf og natur på Tysklands vidunderlige solskinsø, Femern. Hotel Restaurant Schützenhof auf Hotel Restaurant Schützenhof tilbyder familiære omgivelser i kort afstand til havnen. Introduktion Med et ophold på Hotel Restaurant Schützenhof, vil I befinde Jer lige

Læs mere

Værd at vide om St. Maarten. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om St. Maarten. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om St. Maarten Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta om St. Maarten Hovedstad Sprog Indbyggere Philipsburg (St. Maarten) og Marigot (Saint Martin) Hollandsk, fransk og engelsk Protestantisme

Læs mere

Velkommen til Hotel Tiffany's!

Velkommen til Hotel Tiffany's! Hotel Tiffany's Hotel Tiffany's ligger under 150 m. fra stranden og tilbyder privat strand med liggestole og parasol. Der er desuden en dejlig pool ved hotellet samt mange aktiviteter for børnene. Hotellet

Læs mere

Almirida Beach Residence Kreta Grækenland

Almirida Beach Residence Kreta Grækenland N Ndr. Strandvej 119 G 3150 Hellebæk Danmark Almirida Beach Residence Kreta Grækenland Tel.: + 45 7021 0706 Fax: + 45 7021 0705 www.hexacon-realestate.dk Rekvirér detaljeret projektbeskrivelse N Ndr. Strandvej

Læs mere

Velkommen til Ferie Hotel Südharz.

Velkommen til Ferie Hotel Südharz. Ferien Hotel Südharz Velkommen til Ferie Hotel Südharz. Introduktion Bygningen, hvor hotellet er indrettet, har aner tilbage til 1900-tallet og indbyder til en hyggelig og charmerende atmosfære i grønne

Læs mere

SIVOTA // GRÆKENLAND SIVOTA. Det græske paradis PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER

SIVOTA // GRÆKENLAND SIVOTA. Det græske paradis PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER SIVOTA // GRÆKENLAND SIVOTA Det græske paradis PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER 2 SIVOTA Kære gæster Falk Lauritsen Rejser byder jer rigtig hjerteligt velkommen til Sivota. Vi håber,

Læs mere

Dejlig Penthouselejlighed i Bektas ved Alanya

Dejlig Penthouselejlighed i Bektas ved Alanya N Ndr. Strandvej 119 G 3150 Hellebæk Danmark Tel.: + 45 7021 0706 Fax: + 45 7021 0705 www.hexacon-realestate.dk Dejlig Penthouselejlighed i Bektas ved Alanya 195.000 Euro N Ndr. Strandvej 119 G 3150 Hellebæk

Læs mere

FALK LAURITSEN REJSER XXXXX 1 SAMOS. Pythagoras ø PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER

FALK LAURITSEN REJSER XXXXX 1 SAMOS. Pythagoras ø PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER FALK LAURITSEN REJSER XXXXX 1 SAMOS Pythagoras ø PRAKTISK INFORMATION SPISESTEDER OPLEVELSER & UDFLUGTER 2 XXXXX FALK LAURITSEN REJSER Kære gæster Falk Lauritsen Rejser byder jer rigtig hjerteligt velkommen

Læs mere

Unik Penthouselejlighed i Alanya, Cikcilli

Unik Penthouselejlighed i Alanya, Cikcilli Ndr. Strandvej 119 G 3150 Hellebæk Danmark Tel.: + 45 7021 0706 Fax: + 45 7021 0705 www.hexacon-realestate.dk Unik Penthouselejlighed i Alanya, Cikcilli 248.000 Euro Ndr. Strandvej 119 G 3150 Hellebæk

Læs mere

Værd at vide om. Georgien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Georgien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Georgien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Georgien Hovedstad Indbyggere Sprog Tbilisi 4,5 mio Georgisk Religion Valuta Areal Kristne, georgisk ortodokse Lari (GEL) 69.700 km2 Herunder

Læs mere

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2.

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Dag 1. Ankomst til Palma de Mallorca Bus fra Lufthavnen til Hotel Marina i Puerto de

Læs mere

Rejsebrev 8, efterår 2014.

Rejsebrev 8, efterår 2014. Rejsebrev 8, efterår 2014. Mandag den 6. oktober. Det trænger sig mere og mere på, at finde en vaskemaskine, så vi kan få bund i vasketøjskurven. Vi har været på landevejen i over tre uger, og kan ikke

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf På opdagelse i Dansk Vestindien 10 dage fra kr. 11.948,- pr. person Inkl. fly, hotel m.m. Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien?

Læs mere

Postillion Hotel Haren-Groningen

Postillion Hotel Haren-Groningen Postillion Hotel Haren-Groningen Tæt på universitetsbyen Groningen, ligger Postillion Hotel Haren-Groningen. I groningen kan I besøge Martinikirkens grå tårn fra 1400-tallet, spise frokost i guldkontoret

Læs mere

Gennemført villa med skøn udsigt i Oba ved Alanya

Gennemført villa med skøn udsigt i Oba ved Alanya N Ndr. Strandvej 119 G 3150 Hellebæk Danmark Gennemført villa med skøn udsigt i Oba ved Alanya Tel.: + 45 7021 0706 Fax: + 45 7021 0705 www.hexacon-realestate.dk 224.000 Euro N Ndr. Strandvej 119 G 3150

Læs mere

De Bonte Wever Assen.

De Bonte Wever Assen. De Bonte Wever Assen De Bonte Wever Assen. Introduktion På De Bonte Wever Assen kan I nyde godt af hotellets indendørs- og udendørs pool, spa, bowlingbane og legerum. I kan også bestille tid til en afslappende

Læs mere

Velkommen til H+ Hotel Goslar

Velkommen til H+ Hotel Goslar H+ Hotel Goslar Velkommen til H+ Hotel Goslar Introduktion Det 4-stjernede H+ Hotel Goslar ligger i grønne omgivelser i udkanten af den spændende by Goslar. Hotellet ligger blot 15 minutters gang fra den

Læs mere

App. L Ensolleille SAINTE MAXIME

App. L Ensolleille SAINTE MAXIME App. L Ensolleille SAINTE MAXIME Sainte Maxime er indbegrebet af den syd-franske drøm. Her oplever man en afslappet ferieatmosfære i eksklusive omgivelser. Lejligheden er unikt placeret tæt ved den gamle

Læs mere

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008

Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Skiathos 19. Maj 2. Juni 2008 Megali Ammos Stranden Vores tur til Skiathos startede den 19. Maj fra Billund, og vi boede på Hotel Mario ved Megali Ammos stranden lidt uden for Skiathos by. Vi rejste med

Læs mere

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September Sjælsro på Samos Den 29/8-5/9 2015 Den 29. August 5. September Oplev 8 dage Med Sjælsro til Samos med direkte fly til det dejlige familiedrevne Anema Hotel I Karlowasi. September en den perfekte måned

Læs mere

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming.

TILMELDING. På turen skal vi være sammen med Bitten Høgh, som bor og arbejder i Kunming. KINA REJSE 2013 Tag med på en spændende og uforglemmelig rejse til YUNNAN PROVINSEN i det sydvestlige Kina fra den 20. juli til den 3. august 2013 Ved tilmelding senest den, 1. januar 2013 gives der kr.

Læs mere

Hotel Cristina. Skønne omgivelser i den lille by Limone ved Gardasøens bredder. Hotel Cristina. Introduktion. Hotellet tilbyder

Hotel Cristina. Skønne omgivelser i den lille by Limone ved Gardasøens bredder. Hotel Cristina. Introduktion. Hotellet tilbyder Hotel Cristina Introduktion Hotel Cristina ligger i Limone, i den nordlige del af Gardasøen og kun 500 meter fra Gardasøen. Hotellet er placeret på en bakke, hvilket giver en smuk udsigt fra hotellet af,

Læs mere

Hotel Cristina. Skønne omgivelser i den lille by Limone ved Gardasøens bredder. Hotel Cristina. Introduktion. Hotellet tilbyder

Hotel Cristina. Skønne omgivelser i den lille by Limone ved Gardasøens bredder. Hotel Cristina. Introduktion. Hotellet tilbyder Hotel Cristina Introduktion Hotel Cristina ligger i Limone, i den nordlige del af Gardasøen og kun 500 meter fra Gardasøen. Hotellet er placeret på en bakke, hvilket giver en smuk udsigt fra hotellet af,

Læs mere

Værd at vide om. Bolivia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Bolivia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Bolivia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Bolivia Hovedstad Indbyggere Sprog Sucre/La Paz 10,8 mio. Spansk, quechua og aymará Religion Valuta Areal Katolicisme og protestantisme

Læs mere

Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center!

Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center! Hotel Odense Velkommen til Hotel Odense, som ligger lige ved siden af Odense Congress Center! Introduktion På Hotel Odense er komfort og afslapning i centrum. Her kan I tage et afbræk fra hverdagen, nyde

Læs mere

Værd at vide om. Rumænien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Rumænien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Rumænien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Rumænien Hovedstad Indbyggere Sprog Bukarest 22 mio. Rumænsk Religion Valuta Areal Rumænskortodoks Rumænske lei 237.500 km2 Herunder kan

Læs mere

Nyhedsbrev fra Villa Talea

Nyhedsbrev fra Villa Talea Nyhedsbrev fra Villa Talea Nyhedsbrev nr. 7, November 2010 Sæson 2011 Bali. En fotografisk rejse gennem 30 år. HVERT ENESTE ÅR igennem næsten 30 år har den danske fotograf Rodney Aarup og hans kone Mariann

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Mauritius

Inspiration Rejsemål: Mauritius Inspiration Rejsemål: Mauritius Mauritius er en østat, der ligger i den vestlige del af det Indiske Ocean ca. 900 km øst for Madagaskar. Øen har et areal på ca. 1900 km². Store dele af øen er dækket af

Læs mere

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Denne folder indeholder fem forslag til vandreture på Venø, hvoraf den ene også kan gennemføres

Læs mere

Værd at vide om. Norge. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Norge. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Norge Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Norge Hovedstad Indbyggere Sprog Oslo 5,2 mio. Norsk Religion Valuta Areal Protestantisme Norsk krone Herunder kan du læse en række praktiske

Læs mere

Værd at vide om. Colombia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Colombia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Colombia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Colombia Hovedstad Indbyggere Sprog Bogotá 46,7 mio. Spansk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Peso 1.141.748 km2 Herunder kan du

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Værd at vide om. Estland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Estland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Estland Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Estland Hovedstad Indbyggere Sprog Tallinn 1,3 mio. Estisk Religion Valuta Areal Forskellige former for kristendom Euro Herunder kan du

Læs mere

Aalborg Airport Hotel

Aalborg Airport Hotel Aalborg Airport Hotel Velkommen til Aalborg Airport Hotel! Introduktion Aalborg Airport Hotel slog dørene op den 1. oktober 2014 til et helt nyt og top moderne hotel. Hotellet ligger tæt på Aalborg Lufthavn

Læs mere

Kreta og den røde tråd

Kreta og den røde tråd Kreta og den røde tråd I år vil der været to spændende ture til Kreta i september, hver med deres indhold og oplevelser. Den ene, Luft under vingerne med et mere alment og filosofisk indhold; den anden,

Læs mere

Værd at vide om. New Zealand. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. New Zealand. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om New Zealand Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta New Zealand Indbyggere Hovedstad Sprog 4,4 mio. Wellington Engelsk Religion Valuta Areal Kristendom New zealandsk dollar 270.534 km2

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

Værd at vide om. Australien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Australien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Australien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Australien Hovedstad Indbyggere Sprog Canberra 23,5 mio. Engelsk Religion Valuta Areal Kristendom Australsk dollar Herunder kan du læse

Læs mere

Terme Catez - Hotel Catez Ferieparadis for hele familien

Terme Catez - Hotel Catez Ferieparadis for hele familien Terme Catez - Hotel Catez Tilbring en uforglemmelig og begivenhedsrig ferie i Terme Catez. Det rolige Hotel Catez er en del af det store Hotel Therme-kompleks. På et areal på over 10000 kvm, opdelt i indendørs

Læs mere

Hotel Rügen Park ligger på den rolige vestside af Rügen, hvor der er færrest turister.

Hotel Rügen Park ligger på den rolige vestside af Rügen, hvor der er færrest turister. Hotel Rügen Park Hotel Rügen Park ligger på den rolige vestside af Rügen, hvor der er færrest turister. Introduktion Besøg Tysklands største og nok smukkeste ø, Rügen. Øen er et sandt naturparadis, hvor

Læs mere

Værd at vide om. Grønland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Grønland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Grønland Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Grønland Hovedstad Indbyggere Sprog Nuuk 57.773 Grønlandsk, dansk Religion Valuta Areal Protestantisme Dansk krone Herunder kan du læse

Læs mere

Spis en god middag i hotellets restaurant hvor I kan vælge mellem regionale og internationale retter.

Spis en god middag i hotellets restaurant hvor I kan vælge mellem regionale og internationale retter. Hotel Delfin Tag på ferie til den smukke Østersøkyst og tilbring dage fyldt med sportsaktiviteter, lange vandreture og cykelture langs stranden og i skoven eller tag en tur ud og se seværdighederne i området.

Læs mere

Velkommen til Feriecenter Samsø!

Velkommen til Feriecenter Samsø! Feriecenter Samsø Velkommen til Feriecenter Samsø! Introduktion Det skønne Feriecenter Samsø byder på noget for enhver smag. Der tilbydes et hav af aktiviteter som f.eks. bowling, bueskydning, fodboldgolf,

Læs mere

Best Western Nordic Hotel Lübecker Hof Nyd 4-stjernede omgivelser ved den populære hansestad Lübeck

Best Western Nordic Hotel Lübecker Hof Nyd 4-stjernede omgivelser ved den populære hansestad Lübeck Best Western Nordic Hotel Lübecker Hof BW Nordic Hotel Lübecker Hof er perfekt i forhold til at opleve Lübeck Introduktion Det 4-stjernede Nordic Hotel Lübecker Hof ligger lige udenfor den charmerende

Læs mere

Velkommen til Hotel San Pietro!

Velkommen til Hotel San Pietro! Hotel San Pietro Velkommen til Hotel San Pietro! Introduktion På den nordlige del af Gardasøen, i Limone, ligger Hotel San Pietro. Herfra er der en fantastisk udsigt over Gardasøen og bjergene rundt om

Læs mere

GOLFPARKEN FREDERIKSHAVN

GOLFPARKEN FREDERIKSHAVN GOLFPARKEN FREDERIKSHAVN - byens bedste grunde til byens bedste priser! GOLFPARKEN FREDERIKSHAVN Attraktive byggegrunde fra kr. 345.000 inkl. moms FREDERIKSHAVN uge02 Golfparken image brochure1.indd 1

Læs mere

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer I smukke omgivelser ligger det 4-stjernede hotel Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Hotellet er ideelt til miniferier og weekendophold i Holland. Det moderne

Læs mere

Værd at vide om Zambia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Zambia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Zambia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Zambia Hovedstad Indbyggere Sprog Lusaka 15,5 mio. Engelsk og bantusprog Religion Valuta Areal Kristendom og folkereligioner Kwacha (ZMK)

Læs mere

Hotel Bursztynowy Palac

Hotel Bursztynowy Palac Hotel Bursztynowy Palac Dette elegante og luksuriøse hotel er perfekt til en romantisk miniferie og I vil blive imponerede over hotellets mange smukke detaljer. Her er alt hvad I har brug for på et hyggeligt

Læs mere

Korsika fra syd til nord. Indkvartering MOTIONSCYKLING PÅ SKØNHEDENS Ø KORSIKA FRA SYD TIL NORD

Korsika fra syd til nord. Indkvartering MOTIONSCYKLING PÅ SKØNHEDENS Ø KORSIKA FRA SYD TIL NORD MOTIONSCYKLING PÅ SKØNHEDENS Ø KORSIKA FRA SYD TIL NORD Oplev selv de flotte landskaber, som fotograferne på Tour de France i 2013 viste på de 3 første dage af jubilæumstouren. Oplev den umiddelbare overraskelse

Læs mere

Værd at vide om. Schweiz. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Schweiz. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Schweiz Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Schweiz Hovedstad Sprog Indbyggere Bern Tysk, fransk, italiensk, rætoromansk Romerskkatolicisme, franc Schweiziske protestantisme 8,1 mio.

Læs mere

Perfekt beliggenhed i Jylland tæt ved mange spændende seværdigheder. Zleep Hotel Kolding. Introduktion. Hotellet tilbyder

Perfekt beliggenhed i Jylland tæt ved mange spændende seværdigheder. Zleep Hotel Kolding. Introduktion. Hotellet tilbyder Zleep Hotel Kolding Introduktion Tag på ferie på Zleep Hotel Kolding og bo centralt i Danmark. Hotellet er lyst og hyggeligt indrettet, og ligger centralt i Kolding. Oplev designbyen Kolding eller tag

Læs mere

Best Western Hotel Mannheim City Oplevelser i naturskønne omgivelser og blandt gamle middelalderlevn.

Best Western Hotel Mannheim City Oplevelser i naturskønne omgivelser og blandt gamle middelalderlevn. Best Western Hotel Mannheim City Hotellet ligger centralt i Mannheim. Introduktion Best Western Hotel Mannheim City ligger i gåafstand fra de fleste attraktioner i byen, hvor havnen, shoppingområdet og

Læs mere

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer I smukke omgivelser ligger det 4-stjernede hotel Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Hotellet er ideelt til miniferier og weekendophold i Holland. Det moderne

Læs mere

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr

Krakow. 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Krakow 11 Maj 2014, 5 Dages flyrejse for 3095 Kr Storbyferie i Krakow Flyrejser 5 dage Krakow byder på store oplevelser til meget rimelige priser. Tag med til én af Europas smukkeste kulturbyer. Krakow

Læs mere

Smart Selection Hotel Istra

Smart Selection Hotel Istra Smart Selection Hotel Istra Velkommen til Smart Selection Hotel Istra! Introduktion Hotel Istra er for dem, der kan lide det pulserende byliv, men samtidig gerne vil nyde en afslappende ferie ved stranden.

Læs mere

Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco

Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco Efter et intenst program i Mexico er det tid til at tage til et smukt og roligt sted, hvor de sidste mange dages oplevelser kan nydes i skønne omgivelser.

Læs mere

Hotel Blankenese. Bo i rolige og grønne omgivelser kun 20 minutter fra storbyen Hamburg. Hotel Blankenese. Hotellet tilbyder

Hotel Blankenese. Bo i rolige og grønne omgivelser kun 20 minutter fra storbyen Hamburg. Hotel Blankenese. Hotellet tilbyder Hotel Blankenese Hotellet ligger i rolige og grønne omgivelser i bydelen Blankenese, som er en forstad til Hamburg. Der er gratis parkering ved hotellet, som ligger nær offentlig transport, så I let kan

Læs mere

Hotel Blankenese. Bo i rolige og grønne omgivelser kun 20 minutter fra storbyen Hamburg. Hotel Blankenese. Hotellet tilbyder

Hotel Blankenese. Bo i rolige og grønne omgivelser kun 20 minutter fra storbyen Hamburg. Hotel Blankenese. Hotellet tilbyder Hotel Blankenese Hotellet ligger i rolige og grønne omgivelser i bydelen Blankenese, som er en forstad til Hamburg. Der er gratis parkering ved hotellet, som ligger nær offentlig transport, så I let kan

Læs mere

Guide. Foto: Scanpix. Maj Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Det koster din. sommerferie. sider. Pristjek på 8 skønne destinationer

Guide. Foto: Scanpix. Maj Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Det koster din. sommerferie. sider. Pristjek på 8 skønne destinationer Foto: Scanpix Guide Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Det koster din sommerferie 22 sider Pristjek på 8 skønne destinationer Billige indkøb på charter Prisniveau. Der er penge at spare

Læs mere

Værd at vide om. Østrig. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Østrig. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Østrig Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Østrig Hovedstad Indbyggere Sprog Wien 8,5 mio. Tysk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Euro 83.859 km2 Her kan du se fakta og praktiske

Læs mere

Værd at vide om. Portugal. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Portugal. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Portugal Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Portugal Hovedstad Indbyggere Sprog Lissabon 11 mio. Portugisisk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Euro 91.831 km2 Herunder kan

Læs mere

Campanile Hotel Venlo Hyggelig by og shopping paradis nær den tyske grænse

Campanile Hotel Venlo Hyggelig by og shopping paradis nær den tyske grænse Campanile Hotel Venlo Campanile Hotel ligger i Venlo, som er kendt for sine gode shopping muligheder. Introduktion 1 km. fra den tysk-hollandske grænse ligger Campanile Venlo. I Venlo kan I beundre de

Læs mere

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE Fra 2. 5. juni 2017 afholdes der Autocamper træf på Bornholm Så grib chancen for at tilbringe en pinse i dejligt selskab og skøn natur med udsigt til vandet.

Læs mere

App. L Ensoleillée SAINTE MAXIME

App. L Ensoleillée SAINTE MAXIME App. L Ensoleillée SAINTE MAXIME PENTHOUSE Sainte Maxime er indbegrebet af den sydfranske drøm. Her oplever man en afslappet ferieatmosfære i eksklusive omgivelser. Lejligheden er unikt placeret tæt ved

Læs mere

Hotell Plevnagården. Besøg Södermanland og oplev naturen, svensk kultur, mange slotte og meget mere. Hotell Plevnagården.

Hotell Plevnagården. Besøg Södermanland og oplev naturen, svensk kultur, mange slotte og meget mere. Hotell Plevnagården. Hotell Plevnagården Plevnagården byder dig velkommen til Södermanland og den lille by Malmköping. Nyd den smukke natur og de mange smukke søer. Und Jer selv gode spa-behandlinger og spis et godt måltid

Læs mere

Italien - Cykelferie langs Toscanas kyst

Italien - Cykelferie langs Toscanas kyst Italien - Cykelferie langs Toscanas kyst Fra Det Skæve Tårn i Pisa til øen Elba ud for Piombino Denne cykeltur kombinerer det charmerende, karakteristiske toskanske bakkelandskab med det slående, smukke

Læs mere

Værd at vide om. Sydafrika. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Sydafrika. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Sydafrika Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Sydafrika Hovedstad Sprog Indbyggere Pretoria Forskellige former for kristendom Afrikaans og engelsk Rand 54 mio. Religion Valuta Areal

Læs mere

Værd at vide om. Svalbard. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Svalbard. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Svalbard Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Svalbard Hovedstad Indbyggere Sprog Longyearbyen Ca. 2.500 Religion Valuta Areal Kristendom Norske kroner, NOK Norsk og russisk 61.022

Læs mere

Januar. Nytårsfest. Ski tur. I uge 4 drager LAVUK til Italien iført ski huer og slalom ski! Turen er for dem der har lyst og som kan stå på ski!

Januar. Nytårsfest. Ski tur. I uge 4 drager LAVUK til Italien iført ski huer og slalom ski! Turen er for dem der har lyst og som kan stå på ski! Januar Nytårsfest. I fritidsklubben markeres det nye års begyndelse med nytårs sjov og diskotek den første fredag i det nye år. Klubben byder på kransekage og saft, og der er festlige konkurrencer med

Læs mere

Her bor du midt i golfparadis

Her bor du midt i golfparadis Her bor du midt i golfparadis 20 km fra lufthavnen og det historiske Malaga på den spanske solkyst i fredelige og naturskønne omgivelser. Kun 170.000 euro M. Goldschmidt Holding A/S Fra lejlighedens terrasse

Læs mere

Kreta og den røde tråd

Kreta og den røde tråd Kreta og den røde tråd I år vil der været to spændende ture til Kreta i september, hver med deres indhold og oplevelser. Den ene, Luft under vingerne med et mere alment og filosofisk indhold; den anden,

Læs mere

8 dages cykelferie i Cuba

8 dages cykelferie i Cuba 8 dages cykelferie i Cuba Aktive og sjove oplevelser - garanterede afrejser Aktiv oplevelsesrejse til Cuba med 2 8 dages aktiv oplevelsesrejse Cykelture i Cuba Aktive kulturrejser i Cuba Tag med Svane

Læs mere

Værd at vide om. Nicaragua. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Nicaragua. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Nicaragua Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Nicaragua Hovedstad Indbyggere Sprog Managua 5,9 mio. Spansk Religion Valuta Areal Romerskkatolsk og protestanter Córdoba 130.000 km2

Læs mere

Velkommen i min natur dagpleje i Christiansfeld

Velkommen i min natur dagpleje i Christiansfeld Velkommen i min natur dagpleje i Christiansfeld Jeg hedder Lis, jeg er gift med Ole, vi bor Skovforte 10 Christiansfeld. Vi har en voksen datter Rikke som bor i nærheden sammen med Lasse og deres søn Gustav,

Læs mere

Værd at vide om. Galápagos. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Galápagos. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Galápagos Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Galápagos Provinshovedstad Indbyggere Sprog Puerto Baquerizo Moreno Romerskkatolicisme Ca. 30.000 Amerikansk dollar Spansk Religion Valuta

Læs mere

Sri Lanka. Sri Lanka, Unawatuna stranden. Telefon Uimodståelige Sri Lanka - Unawatuna og det Indiske Ocean

Sri Lanka. Sri Lanka, Unawatuna stranden. Telefon Uimodståelige Sri Lanka - Unawatuna og det Indiske Ocean Sri Lanka Uimodståelige Sri Lanka - Unawatuna og det Indiske Ocean Rejsegarantifonden 1571 Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening Uimodståelige Sri Lanka - Unawatuna og det Indiske Ocean Unawatuna-stranden

Læs mere

Nyhedsbrev fra Villa Talea

Nyhedsbrev fra Villa Talea Nyhedsbrev fra Villa Talea Nyhedsbrev nr. 6, juli 2010 Sæson 2011 Appelsiner, appelsiner, appelsiner... I begyndelsen af året købte vi en mark med oliven og nu har vi så suppleret med endnu to marker.

Læs mere

Værd at vide om. Malaysia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Malaysia. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Malaysia Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Malaysia Hovedstad Indbyggere Sprog Kuala Lumpur 30 mio. Religion Valuta Areal Sunni-islam og buddhisme Ringgit Malaysisk og kinesisk 329.847

Læs mere

Velkommen til Dagcenteret på Damgården

Velkommen til Dagcenteret på Damgården Velkommen til Dagcenteret på Damgården Plejecenter Øst Svendborg Kommune Velkommen til dagcenteret på Damgården Plejecenter Damgården er en del af Plejecenter Øst i Svendborg Kommune. Damgården er beliggende

Læs mere

DANEHOFGARDEN LINKS OMKRING CALELLA M.M. RIGTIG PROGRAM I SPANIEN TUR!!! GOD TUR. Danehofgarden i Kroatien Ungarn 2006 2008

DANEHOFGARDEN LINKS OMKRING CALELLA M.M. RIGTIG PROGRAM I SPANIEN TUR!!! GOD TUR. Danehofgarden i Kroatien Ungarn 2006 2008 LINKS OMKRING CALELLA M.M. www.calella-oktoberfest.com Om oktoberfesten i Calella www.inside.danehofgarden.dk Her kan man se nyt om turen mens vi er af sted. www.portaventura.co.uk/theme-park Her skal

Læs mere

Værd at vide om. Tyrkiet. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Tyrkiet. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Tyrkiet Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Tyrkiet Hovedstad Indbyggere Sprog Ankara 79 mio. Tyrkisk Religion Valuta Areal Islam Tyrkisk lira (TL) 783.560 km2 Herunder kan du læse

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

PROGRAM. Om huset, vi skal bo i. Impressionismen. Forplejning. Vandring. 1. dag

PROGRAM. Om huset, vi skal bo i. Impressionismen. Forplejning. Vandring. 1. dag PROGRAM Om huset, vi skal bo i Under hele vandreferien bor vi i et stort, smukt hus fra det 17. og 18. århundrede. Huset ligger i Roquevaire, en gammel landsby, som ligger halvvejs mellem Aix en Provence

Læs mere

Mallorca vandring i og omkring Tramuntana bjergene.

Mallorca vandring i og omkring Tramuntana bjergene. Mallorca vandring i og omkring Tramuntana bjergene. Lørdag 7. oktober lørdag 14.oktober Turleder Kirsten Brandt, Dansk Vandrelaug. Dagsprogram Dag 1. Fra Københavns Lufthavn til Palma de Mallorca. Fra

Læs mere

Livø tur Video. Grafisk & Foto

Livø tur Video. Grafisk & Foto Livø tur 2017 Video Grafisk & Foto Smukt syn og et glimt af Livøs havn. Den store flotte sol, stråler ned på den smukke sø. Den søde grå kat står og kigger på den smukke danske natur. En flot konstruktion

Læs mere

Nyd livet uden stress og jag på eksotiske Zanzibars enestående strande beskyttet af de farverige koralrev, men...

Nyd livet uden stress og jag på eksotiske Zanzibars enestående strande beskyttet af de farverige koralrev, men... Dato:. 26 BADEFERIE På ZANZIBAR Nyd livet uden stress og jag på eksotiske Zanzibars enestående strande beskyttet af de farverige koralrev, men... Tlf.: (+45) 56 36 45 info@safarieksperten.dk Safari Eksperten

Læs mere

Hotel Valentin Star på Menorca. af Perhaps. 26. september 2014

Hotel Valentin Star på Menorca. af Perhaps. 26. september 2014 Hotel Valentin Star på Menorca af Perhaps 26. september 2014 Fra den 25. maj 2014 til den 8. juni 2014 gæstede vi Hotel Valentin Star i Cala n Bosch på Menorca. Hotellet har fire stjerner, og er et voksenhotel.

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Værd at vide om. Zimbabwe. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Zimbabwe. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Zimbabwe Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Zimbabwe Hovedstad Indbyggere Sprog Harare 15,2 mio. Engelsk og forskellige bantussprog Religion Valuta Areal Kristendom og islam Amerikansk

Læs mere

Freestyle 2015. Engelsk 2015. Cambridge 16-19 år. Bournemouth 16-17 år 19.175 25.725 32.275 14.640 19.665 24.685

Freestyle 2015. Engelsk 2015. Cambridge 16-19 år. Bournemouth 16-17 år 19.175 25.725 32.275 14.640 19.665 24.685 er en sprogrejse for dig fra 16 år, som gerne vil have nogle ugentlige aktiviteter og udflugter Cambridge 16-19 år Engelsk 2015 Den kendte universitetsby Cambridge ligger ca. 90 minutters kørsel nord for

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere