Referat Kultur- og Turismeudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Kultur- og Turismeudvalget"

Transkript

1 Referat Kultur- og Turismeudvalget : Torsdag den 13. november 2014 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Henrik Møller (A) Michael Mathiesen (C) Kristina Kongsted (C) Ib Kirkegaard (O) Johannes Hecht-Nielsen (V) Thomas Horn (A) Betina Svinggaard (A) Deltagere: Fraværende: Michael Mathiesen Kristina Kongsted Sagsoversigt 01. Godkendelse af dagsorden "Halfdan 100" "Norske Stenen" Hornbæk, tilskud Kultur- og Turismeudvalget udmøntning af det vedtagne budget MuSEet for Fundne Fragmenter - testamentarisk gave Udvalgets tilskudspulje - orientering Studietur 2015 til Edinburgh Sager til behandling på kommende møder i Kultur- og Turismeudvalget - orientering Meddelelser Eventuelt...19 Bilagsliste...20

2 2 01. Godkendelse af dagsorden Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 14/18 Kultur- og Turismeudvalget Beslutninger Kultur- og Turismeudvalget den Ikke til stede: Michael Mathiesen, Kristina Kongsted Dagsordenen godkendt.

3 3 02. "Halfdan 100" Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 14/1920 Kultur- og Turismeudvalget Indledning/Baggrund Udvalget har i møde den 18. juni 2014 bevilget i alt kr. til fejringen af 100-året for Halfdan Rasmussens fødsel. Retsgrundlag Ingen bemærkninger. Relation til vision og tværgående politikker Arrangementerne i forbindelse med 100-året for Halfdan Rasmussen understøtter Helsingør Kommunes vision primært på disse områder: Familier: Unikke fritidsaktiviteter og kulturelle oplevelser Besøgende: Events, der definerer kommunen Livslang læring: Attraktive og kreative læringsmiljøer Et levende sted: Natur, kultur og historie anvendes aktivt og tænkes ind i aktiviteter og tilbud Sagsfremstilling Projektstyregruppen har på baggrund af stormøder og workshops udarbejdet projektbeskrivelse, fremlagt i udvalgets møde den 18. juni 2014, og efterfølgende arbejdet med selve programmet for fejringen. Styregruppen v/ Jens Frimann vil i mødet give en status for projektet, herunder programudkast. Jens Frimann er indbudt kl Økonomi/Personaleforhold Sagen har ikke afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold. Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Center for Kultur, Idræt og Byudvikling indstiller, at orientering foretages. Beslutninger Kultur- og Turismeudvalget den Ikke til stede: Michael Mathiesen, Kristina Kongsted Orientering foretaget.

4 4 03. "Norske Stenen" Hornbæk, tilskud Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 14/21170 Kultur- og Turismeudvalget Indledning/Baggrund Hornbæk Turistforening v/ formand Olav Berntsen ansøger om et tilskud på kr. til indvielse af Norske Stenen i Hornbæk. Retsgrundlag Ingen bemærkninger. Relation til vision og tværgående politikker Sagen har ingen særskilt relation til vision og tværgående politikker. Sagsfremstilling Ansøger skriver bl.a: Helsingør Kommune er venskabsby med Harstad i Norge, hvor den Helsingør-byggede damper gik på grund 3. sept Damperen var sammen med 2 andre søsterskibe bygget på Helsingør Værft i 1930 til rederiet Vendila. S/S P.N. Damm kom til reparation på Helsingør Værft, hvor stenen blev udtaget, og efter ønske placeret i forhaven på Øresundsvej 18 i Hornbæk, hvor skibsreder Hans Christensen havde sommerbolig. Mange Hornbækkere var forhyret på rederiet Vendila s skibe, og den anden skibsreder J.T. Svendsen havde også sommerbolig i Hornbæk. Udvalget har sikkert læst historien i den lokale presse, hvor husets ejer Elsebeth Weede har skænket stenen til Hornbæk havn. Vi i Hornbæk Turistforening mener, at NORSKE STENEN kommer til at få en turistmæssig betydning for byen. Der blev indledningsvist ansøgt om tilskud til opgravning af stenen, kranløft og transport til molen, støbning af fundament samt til festliggørelse af indvielsen på kr. ud af samlede anlægsudgifter på kr. Center for Kultur, Idræt og Byudvikling erfarer imidlertid, at stenen er opgravet og flyttet til sin plads ved Nordre Mole i Hornbæk. Det er planen, at stenen kan blive indviet maj 2015, således at der er tid til at udarbejde et godt informationsmateriale om stenen inden indvielsen. Hornbæk Turistforening skriver, at de desværre ikke har mulighed for at deltage økonomisk, men gerne fremover vil markedsføre stenhistorien. Ansøger gør endvidere opmærksom på, at Hornbæk har brugt mange midler til at genopbygge havnen efter stormen Bodil. Da Stenen er opsat og udgifterne hertil delvist betalt, foreslår Center for Kultur- Idræt og Byudvikling at give kr. i støtte til skiltning/synlighed samt kr. i støtte til indvielsen. Økonomi/Personaleforhold Sagen har ikke afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold. Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring.

5 5 Indstilling Center for Kultur, Idræt og Byudvikling indstiller, at der bevilges et tilskud på kr. af puljen Turisme Lokalt til at sikre synlighed og gøre indvielsen festlig. Beslutninger Kultur- og Turismeudvalget den Ikke til stede: Michael Mathiesen, Kristina Kongsted Indstillingen godkendt.

6 6 04. Kultur- og Turismeudvalget udmøntning af det vedtagne budget Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 14/23716 Kultur- og Turismeudvalget Notat til KTU den 13. nov Indledning/Baggrund I budgetprocessen for budget er det besluttet, at udvalgene skal forelægges en sag, der beskriver de væsentligste elementer i budgettet. Retsgrundlag Ingen bemærkninger. Relation til vision og tværgående politikker Sagen har ingen særskilt relation til vision og tværgående politikker. Sagsfremstilling I nedenstående tabel vises ændringerne i driftsbudgettet på budgetområde 309 siden sidste forelæggelse i fagudvalget. Der er ikke anlægsprojekter på budgetområdet. Tabel 1. Drift på budgetområde 309, Kulturen I kr Budgetforslag 2015 ved fagudvalgets behandling i juni - ring 1 Lov- og Cirkulæreprogram Tekniske ændringer efter fagudvalgsbehandlingen Pris og Lønregulering (juni) ring 1 og Budgetaftale - Ring 2 eksisterende opgaver Budgetaftale - øvrige Ændringer til eksisterende ring 2 opgaver: -Turisme, turismeuddannelse Visit Nordsjælland udviklingsprojekter Fælles kulturelle opgaver - Kulturudvalgets pulje, kultursamarbejde, børnekultur mv Besparelse vedr. senioruge og handleplaner Yderligere forslag drift: -Shakespeare sekretariat Kulturpromenade: undersøgelse i Effektiviseringsforslag: -Nyt reglement for bibliotekerne og øget brug af elektronisk post Udbygning af solvarmeanlæg isolering af loft i

7 7 servicebygning -Udbud af linnedservice Vedtaget budget 2015 på budgetområde I budgetaftalen er alle eksisterende ring 2-opgaver tilvalgt. For nogle opgaver er det eksisterende budget dog blevet nedjusteret. Byrådet vedtog følgende nedjusteringer af budgettet: Turisme, turismeuddannelse: kr. i 2015 og frem. Fælles Kulturelle opgaver: kr. i 2015 og frem. I ledsageteksten til det vedtagne budget anførtes følgende: På kultur- og turismeområdet er budgettet reduceret med kr. i to puljer til udmøntning af løbende arrangementer og begivenheder samt turismeuddannelse. Reduktionen af disse puljer skal ses i sammenhæng med den nye pulje til events, hvor der er afsat 1,25 mio.kr. Center for Kultur, Idræt og Byudvikling har udarbejdet notat med forslag til udmøntning af besparelsen på Fælles Kulturelle Opgaver se bilag 1. Centret foreslår, at besparelsen udmøntes således: Tabel 2. Udmøntning af besparelse på Fælles Kulturelle Opgaver Besparelse/Budgetår (i kr.) Budgetstyring 500 Udvalgets pulje Helsingør Teater/Voksenteater Refusionstilpasninger Børnekulturelle aktiviteter M/S Museet for Søfart Personale HamletScenen Danmarks Tekniske Museum Multietnisk Festival I alt Besparelsen i 2015 udmøntes ved budgetstyring, herunder med det forventede mindreforbrug fra I 2016 udmøntes besparelsen på udvalgets pulje med frie midler med kr. I 2017 og frem på kr. I besparelserne på puljen er medregnet en reduktion på 10 % til de faste tilskudsmodtagere. Kultur- og Turismeudvalget har ud fra en pulje med frie midler kunnet yde støtte til en lang række forskellige aktiviteter, som understøtter den gældende kulturpolitik. Herudover er der afsat puljemidler til andre tilbagevendende aktiviteter. I forbindelse med budgetaftalen er følgende større opgaver blevet vedtaget: Visit Nordsjælland udviklingsprojekter: kr. i 2015 og frem. Shakespeare 2016 sekretariat: kr. i 2015 og 2016.

8 8 Den samlede ændring til budgetområde 309 som følge af budgetforliget udgør i alt kr. i 2015, kr. i 2016 og kr. i 2017 og Økonomi/Personaleforhold Jf. sagsfremstillingen. Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Center for Kultur, Idræt og Byudvikling og Center for Økonomi og Styring indstiller, at udmøntningen af besparelsen på kr. i 2015 og frem på Fælles Kulturelle Opgaver godkendes. Beslutninger Kultur- og Turismeudvalget den Ikke til stede: Michael Mathiesen, Kristina Kongsted Indstillingen godkendt med følgende tilføjede godkendelser, jf. bilag Notat til KTU den 13. november 2014 : at (halvdelen af Musikskolens afdrag i 2015) og det sidste afdrag i 2016 på kr. tilbageføres til Musikskolen til finansiering af den nye souschefstilling. at der gives et forhøjet tilskud til Øresundsakvariet på kr. i 2015 bl.a. til delvis igangsættelse af styrket skoletjenesteprogram. at der udarbejdes driftsønske om en forhøjelse af tilskuddet på fra 2016 og frem.

9 9 05. MuSEet for Fundne Fragmenter - testamentarisk gave Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 14/20033 Kultur- og Turismeudvalget Indledning/Baggrund Johannes Kattrup, MuSEet for Fundne Fragmenter, har fremsendt forespørgsel om testamentarisk gave til Helsingør Kommune. Retsgrundlag Museumslov, kap. 6 14, stk. 9, Museet skal indberette genstande, kunstværker og anden dokumentation til de centrale registre over kulturhistorie og kunst og oplysninger til registeret over arkæologiske lokaliteter og fundsteder, jf. 39. Relation til vision og tværgående politikker Sagen har ingen særskilt relation til vision og tværgående politikker. Sagsfremstilling Johannes Kattrup har i henvendelse af den 1. september 2014 forespurgt, om Helsingør Kommune vil modtage en testamentarisk gave i form af MuSEum for Fundne Fragmenter. MuSEet startede i 1986 med ideen øje-trim (øjet ser, hvad sindet har brug for). MuSEet huser 88 daterede gadefragmentfund fra 1997 til nu, klæbet på sorte papplader. En slags gadearkæologi med fundne fragmenter fra gader og stræder i Helsingør og også Helsingborg. Kunstnerisk opsat på plancher. Helsingør Kommunes Museer vurderer, at samlingen bevæger sig i et område mellem kunst og kulturhistorie, hvor det kunstneriske islæt dog er i højsædet. Der er en del kunstnerisk kvalitet i samlingen, hvis den, som Johannes Kattrup selv gør, betragtes som en stor installation. MuSEet indeholder mange spændende tanker, fortrinsvis om det moderne brugog-smid-væk-samfund, men det går også langt ud over dette. Imidlertid er det vanskeligt at placere dette i en museal sammenhæng. Johannes Kattrup selv er en væsentlig del af konceptet, og det er meget svært at forestille sig samlingen drevet videre og formidlet uden ham. Helsingør Kommunes Museer meddeler, at det er helt udenfor deres mulighed at overtage MuSEet i sin helhed, med dets tusindvis af små og store fragmenter. Helsingør Kommunes Museer skal i henhold til museumsloven registrere, nummerere og fotografere hvert eneste lille fragment fra brugt tyggegummipapir til møbler. Det er et projekt, som kommunens museer ikke kan prioritere ressourcer til. Johannes Kattrup ønsker et lokale, hvor hele hans MuSEum for Fundne Fragmenter kan fremvises. Center for Kultur, Idræt og Byudvikling oplyser, at udvalget i mødet den 9. oktober 2014 afsatte kr. til at dække op til et års lokaleudgifter til Museet for Fundne Fragmenter, idet centret fandt det relevant, at Johannes Kattrups samling bevares på MuSEet for Fundne Fragmenter, mens sagen om testamentarisk gave undersøges. Økonomi/Personaleforhold Sagen har ikke afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold.

10 10 Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Center for Kultur, Idræt og Byudvikling indstiller, at sagen forelægges til drøftelse. Beslutninger Kultur- og Turismeudvalget den Ikke til stede: Michael Mathiesen, Kristina Kongsted Sagen drøftet. Kultur- og Turismeudvalget har i sine drøftelser lagt vægt på, at Johannes Kattrup i henvendelsen til Helsingør Kommune har fremsat ønske om, at museets samling fortsat bliver formidlet. Udvalget anerkender betydningen af den indsats, der er gjort, men er samtidig af den opfattelse, at Johannes Kattrup selv er en afgørende del i formidlingen af genstandene, collagerne og installationerne. Udvalget må på den baggrund tilkendegive, at Helsingør Kommune ikke kan modtage museets samling som testamentarisk gave med forpligtelse til fortsat formidling. Udvalget bemærker, at centret derudover er i færd med at assistere Johannes Kattrup i om muligt at finde aftagere til genstande fra det gamle malerværksted.

11 Udvalgets tilskudspulje - orientering Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 13/26998 Kultur- og Turismeudvalget Oversigt KTU november 2014 Indledning/Baggrund Center for Kultur, Idræt og Byudvikling har efter Udvalgets møde den 9. oktober 2014 ajourført oversigt over udvalgets tilskudspulje til kulturelle aktiviteter. Oversigt vedlagt. Sagsfremstilling Puljen til kulturelle aktiviteter har i 2014 et samlet budget på kr. Der er efter udvalgets møde den 9. oktober 2014 bevilget i alt kr. Herefter er der kr. til rådighed i tilskudspuljen. Puljen til turismeudvikling lokalt har et budget på kr. Der er pr. 5. november forbrugt i alt kr. til annoncer og infostandere. Herefter er der kr. til rådighed i puljen. Puljen til turismeuddannelse har et budget på kr. Der er pr. 5. november forbrugt/reserveret i alt kr. til skiltning, Kinasatsning og internationale koncerter i Kulturhavnen. Herefter er der kr. til rådighed i puljen. Der er til dette møde en ansøgning om tilskud, hvor Center for Kultur, Idræt og Byudvikling indstiller følgende tilskud fra puljen turismeudvikling lokalt: Norske Stenen kr. Såfremt udvalget godkender ovenstående indstilling, vil der være kr. tilbage i puljen Turismeudvikling lokalt. Indstilling Center for Kultur, Idræt og Byudvikling indstiller, atorientering foretages. Beslutninger Kultur- og Turismeudvalget den Ikke til stede: Michael Mathiesen, Kristina Kongsted Orientering foretaget.

12 Studietur 2015 til Edinburgh Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 14/18727 Kultur- og Turismeudvalget Indledning/Baggrund Udvalget har foreslået, at deres studietur i Byrådsperioden skal gå til Edinburgh i august Sagsfremstilling Center for Kultur, Idræt og Byudvikling foreslår, at rejsedage aftales, således at der kan bestilles transport og overnatning i god tid, samt at forslag til program drøftes. Centret gennemgår i mødet forslag til program og foreslår, at studieturen planlægges i dagene onsdag den 12. til lørdag den 15. august Økonomi/Personaleforhold Udgifter til en studierejse for fagudvalget i byrådsperioden dækkes af Byrådet. Indstilling Center for Kultur, Idræt og Byudvikling indstiller, 1. at forslag til program drøftes. 2. at udvalgets studietur aftales at foregå fra den august Beslutninger Kultur- og Turismeudvalget den Ikke til stede: Michael Mathiesen, Kristina Kongsted Indstillingerne godkendt.

13 Sager til behandling på kommende møder i Kultur- og Turismeudvalget - orientering Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 14/12 Kultur- og Turismeudvalget Retsgrundlag Ingen bemærkninger. Relation til vision og tværgående politikker Sagen har ingen særskilt relation til vision og tværgående politikker. Sagsfremstilling Kvartal Sag/Overskrift Dato Visit Nordsjælland 3. december Hamletscenen evaluering og program for 2015 og 2016 Turismeuddannelsespuljen Effektmåling afrapportering 3. december 3. december 3. december Tilskud løbende ansøgninger Temadrøftelser - løbende Økonomi/Personaleforhold Sagen har ikke afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold. Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Center for Erhverv, Politik og Organisation indstiller, at orientering foretages. Beslutninger Kultur- og Turismeudvalget den Ikke til stede: Michael Mathiesen, Kristina Kongsted Orientering foretaget.

14 Meddelelser Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 13/26995 Kultur- og Turismeudvalget Sagsfremstilling Meddelelser v/ Center for Kultur, Idræt og Byudvikling: 1. Kultur i Lokalsamfundet Udvalget har afsat kr. til Kultur i lokalsamfundet. Center for Kultur, Idræt og Byudvikling har den 27. oktober holdt møde i Kvistgård og den 28. oktober i Tikøb med interesserede borgere. Centret giver en kort orientering om møderne og fortæller om de projektideer, som man valgte at koncentrere sig om: Råstof Kvistgård og Restaurant Tiwithkop. Projektforslag til lokal kultur forventes fremlagt for Udvalget i foråret Kulturaftale KulturMetropolØresund er en kulturaftale indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet for I perioden gennemfører kommunerne og regionen en række projekter, hvor basisfinansieringen til gennemførelsen af projekterne er tilvejebragt via 9,35 mio. kr. fra Kommunerne, 5 mio. kr. fra Region Hovedstaden og 11,4 mio. kr. fra Kulturministeriet. Kulturregionen er organiseret med en politisk styregruppe bestående af kulturudvalgsformændene fra de deltagende kommuner, samt en politisk repræsentant fra Region Hovedstaden. Styregruppen fungerer som kulturaftalens besluttende myndighed. Styregruppen betjenes af en administrativ følgegruppe med centerchefer/kulturchefer. Der er i løbet af 2014 i den administrative følgegruppe arbejdet med forberedelse af grundlaget for en ny kulturaftale mellem kommuner, region og stat for perioden Oplæg fremlægges for den politiske styregruppe den 3. december Kommunerne forventes på baggrund af styregruppens møde i januar 2015 at skulle tage stilling til en hensigtserklæring vedr. deltagelse i en kommende kulturaftale. 3. Læringscentre folkebiblioteker og skolebiblioteker Som et led i kommunens effektiviserings-indsats har der været drøftelser mellem Center for Kultur, Idræt og Byudvikling og Center for Dagtilbud og Skoler om muligheden af at sammentænke folke- og skolebibliotekerne, nærmere bestemt lokalbibliotekerne på Abildvænget, Vapnagård, Nordvestskolen og Skolen ved Rønnebær Allé. Hensigten er at etablere nye læringscentre for skolebørnene, som også kan benyttes af lokalområdet, understøtte en positiv udvikling i de pågældende boligområder og nytænke folkebibliotekets tilbud til lokalbefolkningen. Der etableres en projektorganisation, som har til hensigt at indsamle erfaringer og udarbejde materiale. Gruppens foreløbige resultater forventes at kunne indgå i budgetdrøftelser til budget Kulturtræf den 17. november 2014 På Kulturtræffet er der fokus på oplevelsesprogrammet for Samtidig ses der på, hvordan synliggørelsen af de mange aktiviteter kan styrkes og koordineres. Deltagerne bliver endvidere orienteret om status vedr. den åbne skole og processen vedr. det kulturpolitiske oplæg. Indstilling Center for Kultur, Idræt og Byudvikling indstiller,

15 15 at orientering foretages. Beslutninger Kultur- og Turismeudvalget den Ikke til stede: Michael Mathiesen, Kristina Kongsted Orientering foretaget.

16 Eventuelt Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 14/13 Kultur- og Turismeudvalget Beslutninger Kultur- og Turismeudvalget den Ikke til stede: Michael Mathiesen, Kristina Kongsted Ingen bemærkninger.

17 17 Bilagsliste 4. Kultur- og Turismeudvalget udmøntning af det vedtagne budget Notat til KTU den 13. nov (146955/14) 6. Udvalgets tilskudspulje - orientering 1. Oversigt KTU november 2014 (121474/14)

18 Bilag: 4.1. Notat til KTU den 13. nov Udvalg: Kultur- og Turismeudvalget : 13. november Kl. 17:00 Adgang: Åben Bilagsnr: /14

19 Notat til KTU d. 13. november 2014 Forslag til udmøntning af besparelser Fælles Kulturelle Opgaver, budgetområde 309. Budgetområde 309 Kultur består af 2 hovedområder - Bevillinger til kulturinstitutioner, i alt netto kr. 86,2 mio. kr. - Tilskud fra Kulturudvalget til fælles kulturelle formål, i alt netto 11 mio. kr. Byrådet har besluttet, at der i budget skal spares kr. I ledsageteksten til budgettet anføres: På kultur- og turismeområdet er budgettet reduceret med kr. i to puljer til udmøntning af løbende arrangementer og begivenheder samt turismeuddannelse. Reduktionen af disse puljer skal ses i sammenhæng med den nye pulje til events, hvor der er afsat 1,25 mio.kr. Besparelsen fordeles i flg. oversigten over ændringer til eksisterende ring 2 opgaver med kr. på Turisme og kr. på Fælles Kulturelle Opgaver Udvalgets pulje, kultursamarbejde, børnekultur mv. Besparelsen for 2015 foreslås at ske ved budgetstyring i 2015 (se sidste afsnit). For permanente besparelser i budgetperioden fremsættes nedenfor forslag til drøftelse i udvalget. Det fælles kulturelle område består af en række tilskudsmodtagere og baserer sig på tidligere politiske beslutninger. Derudover er der en pulje, som Kulturudvalget har disponeret over på baggrund af ansøgninger. Tilskudsmodtagerne kan rubriceres i tre hovedkategorier 1. Kultur- og foreningshuse 2. Samarbejdspartnere 3. Tilskudsmodtagere efter ansøgning Ad 1 Kulturhuse Formål: Kultur- og Turismeudvalget yder støtte til rammer for den foreningsbaserede kulturelle virksomhed i Helsingør Kommune. Disse huse er oftest foreningsdrevne. Husene er: Egegården, Damgården, Elværket, Lundegade 17 og Espergærde Amatørscene Jarlens Grund. Økonomi: Der dækkes faste udgifter til eksempelvis el, vand, varme, gartner og indvendig vedligeholdelse. I nogle tilfælde ydes et tilskud til driften, herunder rengøring. For Elværkets vedkommende er der også midler til deltids vicevært. Center for Ejendomme står for den udvendige bygningsvedligeholdelse. Bevillingsform: Der er indgået brugsaftaler mellem Kultur- og Turismeudvalget og brugerforeningerne med tilknytning til Egegården, Damgården, Elværket og Espergærde Amatørscene. Flere af aftalerne skal fornys, men afventer det videre arbejde med lokaleudnyttelsen som Center for Ejendomme gennemfører.

20 Foreningshuset Lundegade 17 er styret af Center for Kultur, Idræt og Byudvikling og udlånes til folkeoplysende formål via Interbook-systemet. Samlet budgetterede tilskud i 2015 fra Kulturudvalget til dette formål: Elværket: kr kr. til teknisk servicemedarbejder Egegården: kr. Damgården: kr. Huset Lundegade: kr. Jarlens Grund: 0 kr. Budget foreningshuse i alt: kr. I 2013 blev der gennemført en analyse af kapacitetsudnyttelsen af foreningshusene med Center for Ejendomme som projektleder. Heri blev der bl.a. peget på manglende udnyttelse af Damgården. Denne sag er fortsat ikke afsluttet, men Center for Ejendomme forventer afklaring i Forslag: Det anbefales, at Eventuelle besparelser på Damgården medtages i budgettet for dog skal det sikres, at der gives den fornødne støtte til gennemførelse af den folkeoplysende virksomhed andetsteds Teknisk servicemedarbejdertimer for Elværket reduceres med kr. fra og med 2016, svarende til ca. 7 timer ugentligt. Ad 2 Samarbejdspartnere Formål: Kultur- og Turismeudvalget yder støtte til særlige ikke kommunale aktører/institutioner, der har virksomhed i Helsingør Kommune, og som varetager væsentlige kulturelle opgaver. Dette drejer sig om Helsingør Teater (børneteater, voksenteater og gadeteater), HamletScenen (egnsteater med særlig opgave omkring Hamlet på Kronborg), Opera sommersang/friluftsteater ved Kronborg samt institutionerne M/S Museet for Søfart, Danmarks Tekniske Museum/Flymuseet og Øresundsakvariet. Økonomi: Der ydes tilskud af meget varierende størrelse med HamletScenen og Helsingør Teater som de største modtagere. Der modtages ca. 3 mio. kr. i refusion på disse teatres virksomhed fra Kulturministeriet. Bevillingsform: For HamletScenens vedkommende ligger der egnsteateraftale for en 4-årig periode. For så vidt angår Helsingør Teaters gadeteater, M/S Museet for Søfart og Danmarks Tekniske Museum foreligger samarbejdsaftaler. Herudover ligger der aftale vedr. tilskud til Øresundsakvariet. Samlet budgetterede tilskud i 2015 fra Kulturudvalget til dette formål: HamletScenen kr. Hertil statsrefusion kr. (aftale gælder til og med 2015) Danmarks Tekniske Museum kr. (aftale gælder til og med 2016) M/S Museet for Søfart kr. tilskud (aftale gælder til og med 2016) Øresundsakvariet kr. (aftale kan opsiges med 6 måneders varsel). Helsingør Teater (aftale gælder til og med 2016) o Børneteater kr. hertil i statsrefusion. o Anden refusionsberettiget virksomhed, herunder gadeteater kr. o Voksenteater kr. Samlet budget netto til dette formål: kr. årligt.

21 Forslag: Det anbefales, at HamletScenens egnsteateraftale for i 2016 tager udgangspunkt i et tilskudsbeløb på kr., svarende til en budgetmæssig besparelse på ca kr. fra og med Tilskuddet til M/S Museet for Søfart ikke reguleres i perioden svarende til en årlig besparelse på kr. Tilskuddet ved fornyelsen af aftalen for beskæres med kr. Helsingør Teaters samlede tilskud nedsættes med fra og med Samtidig forhøjes indtægtsbudgettet med kr. for så vidt angår refusion fra Kulturstyrelsen, da de seneste år har vist, at denne indtægt har ligget højere en budgetteret. Tilskuddet til Danmarks Tekniske Museum, ved aftalefornyelsen for beskæres med kr. Ad 3 Tilskudsmodtagere efter ansøgning. Formål: Kultur- og Turismeudvalget har ud fra en pulje med frie midler kunnet yde støtte til en lang række forskellige aktiviteter, som understøtter den gældende kulturpolitik. Herudover er der afsat puljemidler til andre tilbagevendende aktiviteter. Økonomi: Der kan ydes støtte i form af kontante tilskud eller underskudsgaranti. Tilskudspulje incl. kulturnatten budget hhv og 2016: kr. Budget hhv og 2018: kr. Andre aktiviteter o Kunstudsmykning (vedligeholdelse vandskulptur Hornbæk) o Multietnisk Festival o Opera i det fri/sommersang Budget hhv : kr. Budget hhv : kr. o Børnekultur (heri inkluderet kommunens tilskud til kulturaftaleprojekt) En række tilskudsmodtagere søger tilskud til kulturelle formål. Tilskuddene opdeles i to kategorier a. tilbagevendende tilskud (herunder også Kulturnatten og Multietnisk Festival) b. tilskud efter ansøgning til enkeltstående begivenheder, udviklingsprojekter m.v. Blandt de faste tilbagevendende tilskud er Hammermøllens Teatergruppe egnsspil, Kulturnatten, Honorarstøtte til Jazzklub Divino, Hornbæk Jazzklub, Espergærde Musikforenings klassiske program og Musikhuset Elværket, Samarbejdsudvalget for de 4 Amatørorkestre, lokaleudgifter for kor i Håndværkersangforeningens lokaler og Helsingør Ungdomsskoles Musical. Hertil kommer tilskud til kulturtillæg i Frederiksborg Amts Avis, kulturpriser, medlemskab og projekttilskud til den regionale Kulturaftale samt Øresund Event Center. Forslag: Det anbefales, at de faste tilbagevendende tilskud på årligt kr. (afhænger bl.a. af egnsspil på Hamermøllen) beskæres med 10 % = ca Dette inkluderer Kulturnatten og Multietnisk Forums Kulturfestival. Undtaget er huslejetilskud til 5 kor, der ikke kan bespares pga. indgået lejekontrakt. børnekultur beskæres med kr. fra og med Såfremt kommende kulturaftale også indbefatter børnekultur, vurderes det, at det kommunale tilskud ikke længere kan tages fra denne konto.

22 pulje til tilskud efter ansøgning reduceres i 2016 med kr. og i de efterfølgende budgetår med kr kr. Den mindre beskæring i overslagsårene skal ses i sammenhæng med besparelsesforslag ovenfor på M/S Museet for Søfart og Danmarks Tekniske Museum. Center for Kultur, Idræt og Byudvikling vil på udvalgsmødet gennemgå, hvor stor en andel af frie midler det anslås, at der med ovennævnte besparelse resterer til udvalgets disposition i forhold til løbende ansøgninger. Besparelser i 2015 Besparelserne i 2015 findes ved budgetstyring. Denne tager udgangspunkt i, at der er et forventet mindreforbrug for 2014 på Fælles kulturelle opgaver, at Musikskolen afdrager restgæld og at der kommer yderligere refusion fra Kulturstyrelsen, et beløb som udvalget lagde ud i 2014 til Helsingør Teater, men først får ind i 2015: Forventet mindreforbrug Fælles kulturelle opgaver Musikskolens afdrag på restgæld Udlæg Helsingør Teater refusion I alt 2015: 2016: kr kr kr kr kr kr. Center for Kultur, Idræt og Byudvikling foreslår, at de kr. disponeres på følgende måde: Tilskud til Musikskolen kr. Der var fremsat budgetønske om at styrke Musikskolens ledelse med flg. begrundelse: Det er nødvendigt at styrke Musikskolens ledelse for at opnå en organisation, der kan gå konstruktivt ind de mange nye udfordringer, Musikskolen har. Den nye Skolereform, udviklingen af Ny Skole i Bymidten (SIB) samt håndteringen af en stadigt stigende kompleksitet i aktiviteter og virke. En styrket ledelse vil skabe plads til mere aktiv medvirken i Kommunens kulturelle udvikling og give mulighed for bedre at genere projekter med ansøgt finansiering udefra. Ledelsen styrkes ved oprettelse af en souschef-stilling og ved at styrke kontakten mellem koordinatorer og ledelse med mere tid. Souschefen skal styrke kvaliteten i personaleledelsen og den daglige tilrettelægning og planlægning. Herved frigøres ledelsesressourcer til udviklingsarbejdet, herunder samarbejdet udadtil og til at genere projekter med ansøgt finansiering udefra. Det er hensigten at souschef-stillingen normeres med 24 timer/uge til ledelse og 13 timer til undervisning. Budgetønsket var på kr. Det blev på udvalgsmødet 14. maj 2014 drøftet, at der skulle ses på alternative finansieringsformer for souschefstillingen, såfremt ønsket ikke blev medtaget i budgettet som ny serviceopgave. Det foreslås, at (halvdelen af Musikskolens afdrag i 2015) og det sidste afdrag i 2016 på kr. tilbageføres til Musikskolen til finansiering af den nye souschefstilling. Restbeløbet findes i Musikskolens eget budget samt i øget refusion fra Kulturstyrelsen. Fra 2017 er Musikskolen gældfri, hvilket giver plads i budgettet til fuld finansiering af stillingen.

23 Tilskud til Øresundsakvariet kr. På udvalgsmødet i juni redegjorde Øresundsakvariet for sin virksomhed, herunder Øresundsakvariets og Københavns Universitets planlagte fremtidige aktiviteter på Nordhavnen i Helsingør, forslag til nyt omfattende gratis skoletjenesteprogram beregnet på alle klasser og elever fra Helsingør Kommune i den nye skolereform Det Blå Klasselokale i Helsingør samarbejdsprojekter med Helsingør Kommune Øresundsakvariet vurderede, at den reelle ydelse fra Øresundsakvariet ville svare til et tilskudsbehov på kr., mens det årlige tilskud er på Et øget tilskud kunne ikke nå at komme med som driftsønske. Det foreslås, at der gives et forhøjet tilskud til Øresundsakvariet på kr. i 2015 bl.a. til delvis igangsættelse af styrket skoletjenesteprogram der udarbejdes driftsønske om en forhøjelse af tilskuddet på fra 2016 og frem akvariechef inviteres til møde med udvalget i første halvår 2015 for at fortælle om Københavns Universitets investeringsplaner og forslag til revideret samarbejdsaftale Besparelse på budgetrammen kr. Med et disponibelt beløb på kr. fratrukket de ovennævnte forslag til tilskud på i alt kr. resterer et beløb på kr. Det skal her bemærkes, at en stor del af det forventede mindreforbrug på kr. skyldes kulturaftale-projektet Kreative Børn, hvor Helsingør Kommune bestyrer økonomien på vegne af 12 kommuner. Centret vurderer dog, at besparelseskravet kan nås, idet de foreløbige regnskabstal for murmaleri-projekt viser, at udvalgets tilskud ikke vil blive udløst i fuldt omfang.

24 Bilag: 6.1. Oversigt KTU november 2014 Udvalg: Kultur- og Turismeudvalget : 13. november Kl. 17:00 Adgang: Åben Bilagsnr: /14

25 s tilskudspulje 2014: Budget Heraf budgetheraf budget Bemærkninger om tilskuddet: Tilskud KPE/lbo Bevilget Under- I alt fordelt fordelt Relation til vision, basisstrategi, "2015" Til KTU november 2014 den: skudsg. "2014" begiven- øvr. Og fokusområde, begivenhed BUDGET: KU/ ADM / tilskud heder faste tilsk. Ajourført den 22. oktober 2014 (efter KTU oktober) Budget: Udvalgets pulje Athelas budget 2014 overført til puljen KU Kulturnatten Budgetbesparelse 2014, Byrådet * Der foreligger forslag til udmøntning af Overført fra året før (mer- mindreforbrug) KTU besparelsen for med kr. Til rådighed i puljen I alt : BEVILGEDE TILSKUD: Tilbagevendende faste tilskud: Hammermøllens Teatergruppe KU tilskud Hammermøllens Teatergruppe KTU , underskudsgaranti Kulturnatten KU tilskud KTU , tilskud Hornbæk Jazzklub KU tilskud KTU , tilskud Musikhuset Elværket KU tilskud KTU , tilskud Samarbejdsudv. For de 4 amatørorkestre KU tilskud KTU , tilskud Espergærde Musikforening KU tilskud KTU , tilskud Helsingør Ungdomsskole KU tilskud KTU , tilskud Helsingør Håndværkerforening 5 x kr. KU tilskud KTU , tilskud Jazzklub Divino KU tilskud KTU , tilskud Teaterbøtten KU tilskud KTU , tilskud Tilbagevendende faste tilskud: Teater: Teater i alt: 0 0 Kunst - udstillinger: Kunst i Teltet, Hornbæk KTU tilskud Kunst på Molen, Hornbæk KTU tilskud 5.500

26 Kunst - udstillinger alt: Musik, kor, opera mv.: Helsingør Kammerorkester KU underskudsg Øresundsoperaen KU underskudsg Oder til Maria - KTU tilskud Køb af 30 billetter til Musikskolen Oder til Maria - KTU underskudsg Helsingør Jazzfestival KTU tilskud Dampenes Rejse - Øresundsoperaen KTU tilskud Copenh. Soloists "Monteverdi Orfeus" KTU underskudsg Copenh. Soloists "Monteverdi Orfeus" KTU tilskud Køb af billetter til Musikskolen Copenh. Soloists "Jesu Meine Freunde" KTU underskudsg Copenh. Soloists "Jesu Meine Freunde" KTU tilskud Køb af billetter til Musikskolen "Kor ved kysten, picnic på plænen" Adm. maj tilskud Musik, kor, opera mv. i alt: Øvrige tilskud: Hammermøllen (via museet) årligt fast tilskud KU tilskud Kulturpris (voksen) KU 2001/2013tilskud Handelsbanken bevilget tilsvarende beløb Børne- og Ungekulturprisen KU 2001/2013tilskud Handelsbanken bevilget tilsvarende beløb Øresundsregionalt Eventkompetencecenter KU For hvert af årene 2012, 2013 og Frederiksborg Amtsavis - Kulturliv KU tilskud Under foruds.af at komm. yder tilsvarende Regional Kulturaftale KulturMetropolØresund KU tilskud For hvert af årene 2012, 2013, 2014 og Regional Kulturaftale KulturMetropolØresund KU tilskud For hvert af årene 2012, 2013, 2014 og Projekt Words Fortællinger KU tilskud Projekt Words Fortællinger KU underskudsg Murmalerier KU tilskud Maritim Festival KU tilskud Projekt "Litteratour 2014" KTU tilskud Sundtoldmarked 2014 KTU tilskud Bogen Kulturmotiver fra Helsingør, køb 25 bøger KTU tilskud Kulturpolitik, udarbejdelse af kulturpolitik KTU tilskud Kulturpolitik, udarbejdelse af kulturpolitik KTU tilskud Filmprojekt 48 Hours KTU tilskud KTU sept. 2014: tilskuddet flyttet fra Foreningen Norden KTU tilskud Umeå restbudget tilgår puljen KTU Sundtoldm. musik og gøgl i Kbh Adm. Sept.14tilskud Sundtoldm. Transp. og mad i Kbh Adm. Sept.14tilskud 5.000

27 Epani Festival KTU tilskud S/S Bjørn Veteranskibsklub KTU Udstillingen "Kronborg Inspiration" Adm. Sept. 14 tilskud MuSEet for Fundne Fragmenter tilskud Øvrige tilskud: Bevilget i alt fordelt på begivenheder/øvrige tilskud: I alt bevilget Rest til disposition i alt: Administrative bevillinger op til kr. "Kor ved kysten, picnic på plænen" Sundtoldmarked, musik og gøgl i Kbh Sundtoldmarked, transport og mad i Kbh , op til kr. Udstillingen "Kronborg Inspiration" Administrative bevillinger i alt

28

Referat Kultur- og Turismeudvalget

Referat Kultur- og Turismeudvalget Referat : Torsdag den 13. november 2014 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Henrik Møller (A) Michael Mathiesen (C) Kristina

Læs mere

Referat Kultur- og Turismeudvalget

Referat Kultur- og Turismeudvalget Referat : Mandag den 11. januar 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:20 Mødested: Bølgen, Ålsgårde Bemærkninger: Temamøde fra kl. 12-16 på Bølgen, Ålsgårde. Medlemmer: Henrik Møller (A)

Læs mere

Forslag til principper for udbetaling af tilskud fra Kulturudvalgets pulje:

Forslag til principper for udbetaling af tilskud fra Kulturudvalgets pulje: Notat Forslag til principper for udbetaling af tilskud fra Kulturudvalgets pulje: Budgetområde 309 Kultur består af 2 hovedområder - Bevillinger til kulturinstitutioner, i alt netto kr. 86,2 mio. kr. -

Læs mere

Referat Kultur- og Turismeudvalget

Referat Kultur- og Turismeudvalget Referat Kultur- og Turismeudvalget Mødedato: Torsdag den 09. oktober 2014 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:05 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Henrik Møller (A)

Læs mere

Referat Kultur- og Turismeudvalget

Referat Kultur- og Turismeudvalget Referat Kultur- og Turismeudvalget Mødedato: Torsdag den 14. august 2014 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Henrik Møller (A)

Læs mere

Basisydelser i form af institutioner og andre rammer for kulturel deltagelse og udfoldelse

Basisydelser i form af institutioner og andre rammer for kulturel deltagelse og udfoldelse Regnskab Indsatsen på kulturområdet omfatter: Basisydelser i form af institutioner og andre rammer for kulturel deltagelse og udfoldelse Fokus- og udviklingsområderne musik, børn og unge, kulturarv, billedkunst,

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse 11.04.12...2 3. KF- Ansøgning

Læs mere

Referat Kultur- og Turismeudvalget

Referat Kultur- og Turismeudvalget Referat Kultur- og Turismeudvalget : Mandag den 08. juni 2015 Mødetidspunkt: Kl. 12:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Mødested: Ndr. Strandvej 24 Bemærkninger: Bemærk: Mødestart kl. 12.00 på Helsingør Vandrerhjem

Læs mere

Referat Kultur- og Turismeudvalget

Referat Kultur- og Turismeudvalget Referat Kultur- og Turismeudvalget Mødedato: Tirsdag den 01. marts 2016 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Henrik Møller (A)

Læs mere

Referat Havnebestyrelsen

Referat Havnebestyrelsen Referat : Mandag den 19. maj 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kjær (c) Henrik Møller (A) Christian Holm Donatzky

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 2. januar 2006 Etablering af et forskningsbaseret produktionsnetværk inden for digital kunst og it-baserede oplevelser - med tilskud

Læs mere

Referat Kulturudvalget

Referat Kulturudvalget Referat : Tirsdag den 17. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Malene Carmel (L) Fuat Yalan (TL) Christian Saggau (F) Morten Westergaard (C)

Læs mere

Referat Kultur- og Turismeudvalget

Referat Kultur- og Turismeudvalget Referat Kultur- og Turismeudvalget : Onsdag den 18. juni 2014 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Henrik Møller (A) Michael Mathiesen (C) Philip Læborg

Læs mere

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Afbud/fraværende: Per Jakobsen fraværende ved behandling af pkt. 36-38. Mødet hævet kl.: 17.40. Indkaldte: Kl. 15.00 - Kunstudvalget,

Læs mere

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 05. oktober 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, Mødelokale 205 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 18:30 Fraværende: Johan Kristensen 05. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat Egebjerg Kommune Børne- og kulturudvalget 2004 Referat Dato: Den 27-april-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 16.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget

Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Daniel Donoso (F), Ekrem Günbulut (A), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Merete Scheelsbeck (C), Steffen

Læs mere

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den 19.08.2013 kl. 16:00 i Køge Rådhus, Byrådsstue Peter Huitfeldt

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den 19.08.2013 kl. 16:00 i Køge Rådhus, Byrådsstue Peter Huitfeldt Referat af Beskæftigelsesråds møde den 19.08.2013 kl. 16:00 i Køge Rådhus, Byrådsstue Peter Huitfeldt Tilstedeværende: Annie Bendtsen Bent Munk Jensen Birthe Jensen Vibeke Hansen Henning Kofod Jorry Højer

Læs mere

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Reprisen Øverødvej 12. Mødedato Onsdag den 03. februar 2010

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Reprisen Øverødvej 12. Mødedato Onsdag den 03. februar 2010 Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Reprisen Øverødvej 12 Mødedato Onsdag den 03. februar 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.15 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Mødet indledes med besigtigelse af Reprisen.

Læs mere

Referat. fra Kultur & Fritidsudvalg

Referat. fra Kultur & Fritidsudvalg Referat fra Kultur & Fritidsudvalg Mødedato: Tirsdag den 22. september 2015 Mødetidspunkt: 15:00-16:00 Mødested: Deltagere: Mødelokale 3 Esbjerg Rådhus Jakob Lose (V), Annemette Knudsen Andersen (V), Mussa

Læs mere

Dagsorden. Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland

Dagsorden. Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland Dagsorden Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland Mødedato 11. marts 2015 Starttidspunkt for møde Kl. 15.30 Lokale Vestermølle, Oddervej 80, 8660 Skanderborg Udsendt til Else Søjmark, Kultur og udviklingsudvalget,

Læs mere

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.: 15.10 Indkaldte: kl. 13.00 repræsentanter fra Aftenskolesamrådet, pkt. 87 kl. 13.45

Læs mere

Referat Udvalg for Tryghed og Forebyggelse ( 17,4)

Referat Udvalg for Tryghed og Forebyggelse ( 17,4) Referat Udvalg for Tryghed og : Fredag den 21. august 2015 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:00 Mødested: Abildtræet Bemærkninger: Mødested: Fritidsklubben Abiltræet, Abildgaardsvej 45C Medlemmer:

Læs mere

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE INDLEDNING Et varieret og aktivt kulturliv spiller en vigtig rolle i visionen om, at skal være et attraktivt sted at bo med unikke og forskelligartede bysamfund og

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning Att.: Mads Kamp Hansen 26. september 2011 Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Hermed fremsendes høringssvar på Københavns

Læs mere

hvortil litteraturforeninger ikke kan modtage tilskud til efter denne ordning. til porto og annoncering til foredrag d.

hvortil litteraturforeninger ikke kan modtage tilskud til efter denne ordning. til porto og annoncering til foredrag d. Oversigt over ansøgninger til pulje til kulturelle formål og udviklingspulje 2009 Ansøgere Ønske Indstilling Forslag til afgørelse Januar-ansøgningsrunden Multihuset Højgaard søger i august underskudsgarant

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 09. april 2013 Mødetidspunkt: 17:15 Mødelokale: Medlemmer: Sollentuna II Ømer Kuscu, Arne Bech, Ivan Fogtmann, Nina Thøgersen, Kenneth F. Christensen Bemærkninger: Indholdsfortegnelse

Læs mere

13. Kultur- og Fritidsudvalget

13. Kultur- og Fritidsudvalget 13. Kultur- og Fritidsudvalget ------------ overslag ---------- Udvalget for Kultur og Fritid 91.922 92.524 93.406 94.598 93.967 93.883 Kulturel virksomhed 38.136 35.350 39.136 40.250 39.666 39.582 Bibliotek

Læs mere

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus Referat Byrådet Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00 Mødelokale Deltagere Afbud Byrådssalen, Slagelse Rådhus Stén Knuth (V), Knud Vincents (V), Ole Drost (V), Anders Koefoed (V), Jens Jørgensen (V), Helle

Læs mere

Tønder Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Referat. Mødedato: 4. december 2013. lokale 121. Starttidspunkt for møde: 15:00.

Tønder Kommune Kultur- og Fritidsudvalget. Referat. Mødedato: 4. december 2013. lokale 121. Starttidspunkt for møde: 15:00. Mødedo: 4. december 2013 Mødelokale: Tønder Rådhus, lokale 121 Starttidspunkt for møde: 15:00 Fraværende: 4. december 2013 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Åbne dagsordenspunkter 1 Forslag til revideret

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 27. NOVEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 27. november 2008 Side: 2

Læs mere

Kultur- og fritidsudvalget

Kultur- og fritidsudvalget 127 Kultur- og fritidsudvalget Bevillingsområde Kultur og fritid Beskrivelse af området Indsatsområder Hovedtal 128 129 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser, hvilke områder der er omfattet

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGER- SERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune Notat Side 1 af 5 Til Til Kopi til Kulturudvalget Drøftelse Ib Christensen Henvendelse fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst vedrørende små storbyteatre i Aarhus Kommune. Baggrund:

Læs mere

NOTAT. Kultur og Fritidscenter. 4. oktober 2011. Kulturaftale for KulturMetropolØresund

NOTAT. Kultur og Fritidscenter. 4. oktober 2011. Kulturaftale for KulturMetropolØresund Kultur og Fritidscenter NOTAT 4. oktober 2011 Sagsbehandler: John Romlund Telefon: 43 57 71 10 Email: jrk@ishoj.dk Journal eller CPR-nummer: 201101872 Dokument 1 - jrk Kulturaftale for KulturMetropolØresund

Læs mere

FORSLAG TIL Kulturpas på børneområdet i Aalborg Kommune

FORSLAG TIL Kulturpas på børneområdet i Aalborg Kommune FORSLAG TIL Kulturpas på børneområdet i Aalborg Kommune 1 Indhold Indledning... 3 Kommissorium... 3 Forslag til kulturpas... 4 Børn som kulturbrugere... 4 Kulturpas... 4 Erfaringer... 4 Formålet... 5 Målgruppe...

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Tirsdag den 22-oktober-2002 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Mødet holdes torsdag den 08. april 2010 kl. 15:00 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes torsdag den 08. april 2010 kl. 15:00 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 4 Mødet holdes torsdag den 08. april 2010 kl. 15:00 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Formand Flemming Villadsen (A), Næstformand Jens Grønne (R),

Læs mere

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET 2014-2017

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET 2014-2017 F = for (forslaget indgår i prioriteringsrummet) I = imod (forslaget indgår ikke i prioriteringsrummet) U = undlader at stemme Center 2014 2015 2016 2017 A C V Kultur- og Fritidsudvalgets indstilling Antal

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 8. Kultur- og Fritidsudvalget.

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 8. Kultur- og Fritidsudvalget. 8. Kultur- og Fritidsudvalget. 77 78 8. Kultur- og Fritidsudvalget Budget 2014 på politikområder, Drift: Politikområder U/I Budget 2014 Kultur U 8.036.400 I -144.000 Idræt U 10.162.900 I - 3.413.500 Folkeoplysning

Læs mere

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 24. november 2014, kl. 10.00-12.00.

Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 24. november 2014, kl. 10.00-12.00. Center for Sundhed og Omsorg Ældrerådet Referat fra møde i Ældrerådet mandag den 24. november 2014, kl. 10.00-12.00. Mødet afholdes i Det Røde Værelse. Deltagere: Anje Holmstad, Per Thordal, Jette Lützhøft,

Læs mere

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Der arbejdes målrettet og strategisk med kulturudviklingen i kommunen. I forlængelse af byrådets beslutning af juni 2011 udnyttes synergien i sammenhæng

Læs mere

18. Kulturpulje 2015 Åbent

18. Kulturpulje 2015 Åbent 18. Kulturpulje 2015 Åbent Forretningsudvalget 2521842 Brevid: Resume Kulturpuljen 2015 har modtaget 27 ansøgninger, som tilsammen har søgt om ca. 9,4 mio. kr. Der indstilles 12 projekter til tilskud,

Læs mere

Referat fra møde i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Referat fra møde i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Referat fra møde i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Mandag den 30. november 2009 Kl. 16.30 i SL 4, Sct. Michael, Administrationscentret i Slangerup Mødedeltagere: Allan Madsen (A) Bente Nielsen (V) Carsten

Læs mere

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Samarbejdsaftale for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Aftalens parter 3. Kontaktdata 4. Vedtægter 5. Ledelse og organisation

Læs mere

Fritidsudvalget. Referat fra møde Onsdag den 13. august 2014 kl. 16.00 i F6

Fritidsudvalget. Referat fra møde Onsdag den 13. august 2014 kl. 16.00 i F6 Fritidsudvalget Referat fra møde Onsdag den 13. august 2014 kl. 16.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Morten Skovgaard (V) Anne-Lise Kuhre (A) Kenneth Jensen (A) Kristian Moberg (V) Lars Jepsen-Sølvhøj

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 25. maj 2005 16:00 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Flemming Sten Indholdsfortegnelse 1. Økonomirapport pr. 30.04.2005. Åben

Læs mere

side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 339. Fremtidens Børnehjem...

Læs mere

Samarbejdsaftaler på kulturområdet Arbejdsgruppe under Sundheds- og kulturforvaltningen

Samarbejdsaftaler på kulturområdet Arbejdsgruppe under Sundheds- og kulturforvaltningen Samarbejdsaftaler på kulturområdet Arbejdsgruppe under Sundheds- og kulturforvaltningen Oversigter, kulturpolitiske mål, forslag til nyt koncept og proces for implementering Januar 2015 2014-28266-10 1

Læs mere

Referat Kultur- og Turismeudvalget

Referat Kultur- og Turismeudvalget Referat Kultur- og Turismeudvalget Mødedato: Onsdag den 09. december 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Henrik Møller (A)

Læs mere

Kulturpulje 2016. Vejledning til ansøgere

Kulturpulje 2016. Vejledning til ansøgere Kulturpulje 2016 Vejledning til ansøgere Indhold 1. Hvem kan søge Kulturpuljen 2016?... 2 2. Hvad kan man søge til?... 2 3. Hvad bliver projektet vurderet på?... 2 4. Økonomiske og tidsmæssige rammer for

Læs mere

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget ØKONOMI OG STYRING Dato: 18. marts 2019 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Kathrine Dahl Marcussen Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for

Læs mere

bidrage til at formulere langsigtede strategier for det internationale kultursamarbejde

bidrage til at formulere langsigtede strategier for det internationale kultursamarbejde NOTAT Den offensive strategi for den internationale kulturudveksling 2007-2011 D. 5. november 2007/lra 1. Baggrund Kulturministeriet og Udenrigsministeriet har siden 2000 haft en samarbejdsaftale om Danmarks

Læs mere

Økonomicentret. 12. oktober 2009. Forventet regnskab pr. 31. juli 2009

Økonomicentret. 12. oktober 2009. Forventet regnskab pr. 31. juli 2009 Økonomicentret Forventet regnskab pr. 31. juli 2009 12. oktober 2009 Nærværende notat er disponeret således: Resume Budgetopfølgningsproceduren Samlet oversigt/konklusion Driftsområderne udvalgsopdelt

Læs mere

Perspektivplan 2. forslag

Perspektivplan 2. forslag Perspektivplan 2. forslag PRÆSENTATION AF DET GRØNLANDSKE HUS / HISTORIEN Det Grønlandske Hus (DGH) er et kontakt- og samlingssted, der tilbyder rådgivning inden for retslige, uddannelsesmæssige, integrationsmæssige

Læs mere

Se yderligere beskrivelse under anlægsskemaet: Modernisering af lokale aktivitetscentre

Se yderligere beskrivelse under anlægsskemaet: Modernisering af lokale aktivitetscentre Anlæg Nummer 78 Projektnavn Ekstra midler til modernisering af lokale aktivitetscentre Fagudvalg Kultur- og Fritidsudvalget Funktion 03.22.18 Aftaleenhed Fagsekretariat Plan og Kultur Indsatsområde Bosætning

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat Egebjerg Kommune Kulturudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 16.45 Tirsdag den 13-november-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: 09-11-01 Afbud

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Torsdag den 06.04.06 kl. 17:00 i KompetenceKompagniet, Håndværkerbyen 60 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side E1. Aftale med Sprogcenter...2 E2. Budgetopfølgning

Læs mere

Referat Kulturudvalget

Referat Kulturudvalget Referat Kulturudvalget Mødedato: Tirsdag den 26. november 2013 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Inviterede: kl. 16.10. Jens Breinegaard,

Læs mere

Jobprofil. Projektmedarbejder til lokaleanvisningen i Kultursekretariatet

Jobprofil. Projektmedarbejder til lokaleanvisningen i Kultursekretariatet Jobprofil Projektmedarbejder til lokaleanvisningen i Kultursekretariatet Opgaven Rudersdal Kommunes Kulturområde varetager central anvisning af lokaler og udendørs anlæg til fritidsbrug på 12 folkeskoler,

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2012. Udvalget for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2012. Udvalget for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 Faste ejendomme 13 Andre faste ejendomme Korrigeret budget 873.494 1.496.538 Regnskab 788.286 1.285.171 Forskel 85.208 211.367 Overført til kommende budgetår

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 11. januar 2016 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager Januar...2 3. ET - Drøftelse vedr. Turistinformation

Læs mere

Teknisk Udvalg. Dagsorden. Dato: Tirsdag den 1. oktober 2013. Mødetidspunkt: 18:00

Teknisk Udvalg. Dagsorden. Dato: Tirsdag den 1. oktober 2013. Mødetidspunkt: 18:00 Dagsorden Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), John A. Bilenberg (C), Kemal Bektas (A), Lars Prier (O), Laurids Christensen

Læs mere

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt.

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt. Fokusområder Kulturudvalget gennemfører i 2012 en temadrøftelse på kulturområdet, hvor der er fokus på en række temaområder: - udvikling af biblioteksområdet - evt. etablering af en kulturskole for børn

Læs mere

Indstilling. Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Århus for perioden 1. januar 2009 til 31. december

Indstilling. Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Århus for perioden 1. januar 2009 til 31. december Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 4. maj 2009 Århus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Århus

Læs mere

1. Forslagets samlede økonomiske konsekvenser 1000 kr p/l Styringsområde

1. Forslagets samlede økonomiske konsekvenser 1000 kr p/l Styringsområde Bilag 9 BUSINESS CASE Effektiviseringsstrategi 2017 Forslagets titel: Omlægning af tilskud 2017 Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Reduktion af tilskud med udgangspunkt i hvor forvaltningen ser et

Læs mere

Småøernes Aktionsgruppe

Småøernes Aktionsgruppe Vejledning om støtte via Småøernes Aktionsgruppe Vi støtter projekter, som viser nye veje og skaber fremskridt på de 27 småøer synliggør muligheder og kvaliteter på småøerne styrker samarbejde og fællesskab

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Ditte Maria Bjerg, Sara Topsøe-Jensen, Kasper Daugaard Poulsen, Geir Sveaass, Mikael Fock

REFERAT. Til stede fra udvalget: Ditte Maria Bjerg, Sara Topsøe-Jensen, Kasper Daugaard Poulsen, Geir Sveaass, Mikael Fock 28. oktober 2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst Møde nr. 10 Mødedatoer: 18. september 2014 Tidspunkt: Kl. 8.30 18.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra udvalget: Ditte Maria Bjerg,

Læs mere

Notat. Organisering af kulturarbejdet med børn og unge i Ballerup Kommunes dagtilbud, skoler og klubber

Notat. Organisering af kulturarbejdet med børn og unge i Ballerup Kommunes dagtilbud, skoler og klubber SKOLER OG INSTITUTIONER Dato:22. april 2015 Tlf. dir.: 4477 2106 E-mail: bau@balk.dk Kontakt: Bibi Baunkilde Notat Organisering af kulturarbejdet med børn og unge i Kommunes dagtilbud, skoler og klubber

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015 Referat torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Handicaprådet. Referat Mandag den 19. maj 2014, kl. 16:30

REBILD KOMMUNE. Handicaprådet. Referat Mandag den 19. maj 2014, kl. 16:30 REBILD KOMMUNE Handicaprådet Referat Mandag den 19. maj 2014, kl. 16:30 Mødested: Administrationsbygningen i Nørager Jernbanegade 13, 9610 Nørager Mødelokale: Mødelokale 1 Afbud: Fraværende: Annette Søegaard

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:40 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Møde i Kultur- og Fritidsudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfatter punkterne 1 9)

Møde i Kultur- og Fritidsudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfatter punkterne 1 9) Møde i Kultur- og Fritidsudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 9) Meddelelser a) Kulturstregier, - en del af Københavns Amts kulturpolitik er en pjece, der omhandler stregien for de tværgående

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Byrådet 2014-2017

Referat for ekstraordinært møde Byrådet 2014-2017 Referat for ekstraordinært møde : Onsdag den 13. august 2014 Mødetidspunkt: Kl. 18:30 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Mødested: Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær (C) Betina Svinggaard (A) Duygu A. Ngotho

Læs mere

Invitation til at søge Læselystprogrammet 2008-2010 Vejledning fra Styrelsen for Bibliotek og Medier

Invitation til at søge Læselystprogrammet 2008-2010 Vejledning fra Styrelsen for Bibliotek og Medier Invitation til at søge Læselystprogrammet 2008-2010 Vejledning fra Styrelsen for Bibliotek og Medier Elektronisk udgave Maj 2008 Udarbejdet af Anna Enemark og Ann K. Poulsen Udgivet af Styrelsen for Bibliotek

Læs mere

Beskrivelse af opgave, Budget

Beskrivelse af opgave, Budget Beskrivelse af opgave, Budget 2015 2018 2 Det ønskelige 3 Kultur og Turismeudvalget Budgetområde Kulturen for Kultur, Idræt og Byudvikling Livets Kilde 11 for Teknik, Miljø og klima, for Ejendomme og for

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 4. juni 2014 Mødetidspunkt: 8:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: Ungdomsskolen, Lundbækvej 5, 2665 Vallensbæk Jytte Bendtsen, Kenneth Kristensen

Læs mere

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets plan til at styrke museernes formidling. Bevillingen har eksisteret fra 2007.

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets plan til at styrke museernes formidling. Bevillingen har eksisteret fra 2007. VEJLEDNING KU LTU RSTYRELSEN Vejledning om ansøgninger til formidlingspuljerne under Kulturministeriets formidlingsplan. H.C. ANDERSENS BOULEVARD 2 1553 KØBENHAVN V TELEFON 33 74 51 00 post@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 08.02.2011 på Ribe Kunstmuseum SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Ribe Kunstmuseum - orientering og rundvisning... 4 3 Forslag til anvendelse af bygningen

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Frank Müller-Bøgh,

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 5. oktober 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940

Læs mere

Kulturpolitik for Helsingør Kommune

Kulturpolitik for Helsingør Kommune Kulturpolitik for Helsingør Kommune Foto: Flemming Fuglsang 1. Forord 2. En ny kulturpolitisk dagsorden 3. Helsingør Kommunes Vision 2020 4. Værdigrundlag 5. Indsatsområder og mål 1 Forord Med beslutningen

Læs mere

På denne baggrund kan den interne omstillingspulje anvendes til f.eks. at udskyde nogle af effektiviseringerne i 2016.

På denne baggrund kan den interne omstillingspulje anvendes til f.eks. at udskyde nogle af effektiviseringerne i 2016. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget og Regnskab NOTAT 29-10-2015 Bilag 2 - Status på økonomien i 2016 Baggrund og konklusion Med Børne- og Ungdomsudvalgets 2. behandling af budgetforslag

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstråds Scenekunstudvalg Møde nr. 19 Mødedato: 21.03.2012 Tidspunkt: Kl. 10.00 17.00 Sted: Lokale 6 i stueetagen i Kunststyrelsen

REFERAT. Statens Kunstråds Scenekunstudvalg Møde nr. 19 Mødedato: 21.03.2012 Tidspunkt: Kl. 10.00 17.00 Sted: Lokale 6 i stueetagen i Kunststyrelsen 10. april 2012 Jour.nr.: Statens Kunstråds Scenekunstudvalg Møde nr. 19 Mødedato: 21.03.2012 Tidspunkt: Kl. 10.00 17.00 Sted: Lokale 6 i stueetagen i Kunststyrelsen REFERAT Til stede fra udvalget: Rikke

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

3. Udbredelse af kendskabet til kunst og kultur i Furesø Kommune specielt med fokus på skolesøgende børn.

3. Udbredelse af kendskabet til kunst og kultur i Furesø Kommune specielt med fokus på skolesøgende børn. Skovhusets bestyrelse 19.03.2015 Skovhusets oplæg til brug for møde med KFIU d. 14.4.15. 1. KFIU`s beslutning Uddrag af KFIU-referat af møde d. 6 nov. 2014: Forvaltningen indstiller: 1. At udvalget godkender

Læs mere

Basisydelser i form af institutioner og andre rammer for kulturel deltagelse og udfoldelse

Basisydelser i form af institutioner og andre rammer for kulturel deltagelse og udfoldelse Regnskab Indsatsen på kulturområdet omfatter: Basisydelser i form af institutioner og andre rammer for kulturel deltagelse og udfoldelse Fokus- og udviklingsområderne musik, børn og unge, kulturarv, billedkunst,

Læs mere

Kulturkonference 2016 Kunst og kultur i det offentlige rum. en hilsen fra Helsingør

Kulturkonference 2016 Kunst og kultur i det offentlige rum. en hilsen fra Helsingør Kulturkonference 2016 Kunst og kultur i det offentlige rum en hilsen fra Helsingør Kulturpolitik for Helsingør Kommune mål og handleplaner Find kulturpolitikken her: http://www.helsingor.dk/politik-og-indflydelse/strategier-og-politikker/vores-vej/

Læs mere

Notat om indførelse af Flextrafik

Notat om indførelse af Flextrafik Miljø og Teknik Notat Til: Udvalget for Miljø og Teknik Sagsnr.: 2010/12037 Dato: 10-02-2011 Sag: Sagsbehandler: Notat om indførelse af Flextrafik Jørgen Krog Sagsfremstilling Flextrafik er en trafikform

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30 15:45 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Dagsorden Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 8. oktober 2014. Kl. 18:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Dagsorden Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 8. oktober 2014. Kl. 18:00 i Mødelokale 1, Allerslev Dagsorden onsdag den 8. oktober 2014 Kl. 18:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - Oktober 2014...2 3. KF - Ansøgning om fritagelse

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 7. Ekstraordinær møde Mødedato: Mødevarighed: 08.30-10.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Ingerlise Thaysen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

Vejen Kommunes Biblioteker

Vejen Kommunes Biblioteker Vejen Kommunes Biblioteker Drifts- og Afdelingschef Institutionsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Borgmester Direktør 1. Drifts- og udviklingsaftaler i Vejen Kommune Aftalestyring er en central

Læs mere

ÅBENT UDBUD. Frist for at indgive tilbud: 10. januar 2016. Udbudsmateriale Egnsteater i Næstved Kommune

ÅBENT UDBUD. Frist for at indgive tilbud: 10. januar 2016. Udbudsmateriale Egnsteater i Næstved Kommune ÅBENT UDBUD Frist for at indgive tilbud: 10. januar 2016 Udbudsmateriale Egnsteater i Næstved Kommune KONTAKTINFORMATION Udbuddet varetages af Center for Kultur og Borgerservice i Næstved Kommune. Tilbud

Læs mere

AFTALE OM REKONSTRUKTION OG VIDEREF0RSEL AF DANSK CENTER FOR BY0KOLOGI

AFTALE OM REKONSTRUKTION OG VIDEREF0RSEL AF DANSK CENTER FOR BY0KOLOGI "~ ' :i' j, ' By- og Boligministeriet Departementet AFTALE OM REKONSTRUKTON OG VDEREF0RSEL AF DANSK CENTER FOR BY0KOLOG -', Mellem By- og Boligministeriet, Miljø-og Energiministeriet og Arhus kommune er

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 12. november 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Kultur- og fritidsudvalget den

Læs mere

Referat Kultur- og Turismeudvalget

Referat Kultur- og Turismeudvalget Referat : Mandag den 02. februar 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Henrik Møller (A) Michael Mathiesen (C) Philip Læborg

Læs mere

Notat. Temadrøftelse i Kulturudvalget: Frie kulturmidler, tilbagevendende begivenheder, vilkår for afvikling af kulturbegivenheder

Notat. Temadrøftelse i Kulturudvalget: Frie kulturmidler, tilbagevendende begivenheder, vilkår for afvikling af kulturbegivenheder Notat Emne: Kulturpolitik 2013-2016 Til: Kulturudvalget. Temamøde om Kulturpolitik 23.04.2013 Kopi til: Kopi til Den 15. april 2013 Temadrøftelse i Kulturudvalget: Frie kulturmidler, tilbagevendende begivenheder,

Læs mere