Ansøgning om tilladelse til efterforskning efter råstoffer på søterritoriet og kontinentalsoklen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ansøgning om tilladelse til efterforskning efter råstoffer på søterritoriet og kontinentalsoklen"

Transkript

1 Udkast af 21. oktober 2009 Bekendtgørelse om ansøgning om tilladelse til efterforskning og indvinding af råstoffer fra havbunden samt indberetning af efterforskningsdata og indvundne råstoffer I medfør af 20a, stk. 5, 28, stk. 2, 29, 34 og 44, stk. 3 i lov om råstoffer, jf. lovbekendtgørelse nr af 20. oktober 2008 om råstoffer som ændret ved lov nr. 515 af 12. juni 2009, fastsættes: Anvendelse 1. Denne bekendtgørelse finder anvendelse på ansøgninger om tilladelse til efterforskning og ansøgninger om indvinding af råstoffer fra havbunden samt indberetning af efterforskningsdata til De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) og By- og Landskabsstyrelsen samt indberetning af indvundne råstoffer til By- og Landskabsstyrelsen Ansøgning om tilladelse til efterforskning efter råstoffer på søterritoriet og kontinentalsoklen 2. Ansøgning om tilladelse til efterforskning af råstoffer på søterritoriet og kontinentalsoklen efter lovens 20, stk. 2, nr. 1-4, skal indgives elektronisk til By- og Landskabsstyrelsen. Stk. 2. Ansøgningen skal indeholde følgende oplysninger: 1) Oplysning om ansøgers navn, adresse og CVR nummer. 2) Redegørelse for efterforskningens formål, herunder hvilke råstoftyper, der planlægges efterforsket. 3) Oplysning om indenfor hvilket geografisk område efterforskningen skal foretages. Det ansøgte område indtegnes på et af Kort- og Matrikelstyrelsen udarbejdet kort med kortnummer, måleforhold og relevante dybdekurver og vedlagt liste over positioner for områdeafgrænsningen angivet i grader og decimalminutter. For efterforskning med eneret efter lovens 20, stk. 2, nr. 1 fremgår afgrænsningen af udbudsmaterialet. 4) Redegørelse for efterforskningens gennemførelse, herunder et undersøgelsesprogram for undersøgelser af enhver art, der planlægges foretaget, tidsplan for gennemførelse af undersøgelsernes enkelte faser samt anvendt udstyr. 5) Oplysning om efterforskningsfartøjets navn, kendingsbogstaver, IMO-nummer og MMSInummer samt navn, adresse og CVR-nummer for ejer af fartøjet og for den, som driver det.

2 6) Ved prøveboringer beskrives boringernes geografiske placering, det planlagte antal boringer, boredybde, samt den anvendte boremetode herunder tekniske, sejladsmæssige og miljømæssige forhold knyttet til boringens gennemførelse. 3. Hvis efterforskningen indebærer prøvesugninger og produktionsforsøg, kræver dette særskilt tilladelse efter lovens 20, stk. 3. Stk. 2. Ansøgningen skal indeholde følgende oplysninger: 1) Ansøgers navn, adresse og CVR nummer. 2) Prøvesugningsmetode, antal prøvesugninger, prøvesugningernes geografiske placering, forventet indvindingsmængde på hver prøvesugningsposition og prøvesugningsdybde. 3) Redegørelse for prøvesugningens forventede miljø- og naturmæssige effekter, herunder bl.a. oplysning om forhold til øvrige interesser, bundtype på prøvesugningspositionerne, havbundsareal, der påvirkes af prøvesugningen, forventet spild og bortskaffelse af det prøveoptagne materiale. 4) En miljøvurdering gennemført og indberettet i overensstemmelse med kravene i bilag 1. Ansøgning om tilladelse til indvinding af råstoffer på søterritoriet og kontinentalsoklen 4. Ansøgning om tilladelse til indvinding af råstoffer på søterritoriet og kontinentalsoklen efter lovens 20, stk. 2, nr. 1-3 skal indgives elektronisk til By- og Landskabsstyrelsen. Stk. 2. Ansøgningen skal indeholde følgende oplysninger: 1) Ansøgers navn, adresse og CVR nummer 2) Redegørelse for ansøgningens formål, herunder mængde, sammensætning og kvalitet af det råstof, der ønskes indvundet. 3) En miljøvurdering gennemført og indberettet i overensstemmelse med kravene i bilag 1. 4) Det ansøgte område indtegnes på et af Kort- og Matrikelstyrelsen udarbejdet kort med kortnummer, måleforhold og relevante dybdekurver og vedlagt liste over positioner for områdeafgrænsningen. 5) Oplysning om råstofforekomstens udstrækning, mængde, kvalitet og sammensætning i det ansøgte område. Beskrivelsen vil som udgangspunkt tage afsæt i resultaterne af en efterforskning jf. 2, og skal have en detaljeringsgrad, som gør det muligt at foretage en sammenfattende vurdering af de råstofressourcemæssige, indvindingsmæssige, planlægningsmæssige og råstofhusholdningsmæssige forhold i området. Beskrivelsen skal som udgangspunkt være ledsaget af: a) Situationsplaner med angivelse af seismiske linjer, prøvetagningspositioner og prøvetagningstype.

3 b) Kort over ressourcernes udbredelse, lagtykkelser og overjordstykkelser, sedimentsammensætning og eventuelle stenprocenter. 6) Beskrivelse af den indvindingsmetode og det indvindingsudstyr som påtænkes anvendt, herunder maksimal arbejdsdybde, forventet produktion og forventet indvindingsperiode. 7) Oplysninger om områdets fysiske og biologiske tilstand, herunder hydrografiske- og topografiske forhold, overfladesedimentfordeling samt dominerende plante- og dyresamfund. Oplysningerne ledsages af en beskrivelse, der indeholder en kortfattet gennemgang af resultaterne af alle hidtil gennemførte undersøgelser i området. Beskrivelsen skal som minimum ledsages af følgende kortmateriale: a) Kort over udbredelse af dominerende flora- og faunasamfund, herunder kvantitative oplysninger om dækningsgrader, biomasse o. lign. b) Kort over forekomsten af fugle i området. c) Kort over forekomst af havpattedyr i området d) Kort over marinarkæologiske interesser e) Kort over øvrige erhvervsinteresser i området, herunder fiskeriinteresser, sejlruter, kabler, arealer med efterladt ammunition o.lign. 8) Beskrivelse af indvindingens mulige virkninger på området og omgivelserne, herunder navnlig virkningerne på flora, fauna, havbund, vandmiljø, luft, marinarkæologi, geologi, kystsikkerhed, fiskeri, sejlads og eventuelle rekreative interesser. Miljøvurderingen af indvindingen skal som minimum omfatte en vurdering af miljømæssige forhold inden for indvindingsområdet samt i en 500 meter bred zone uden for indvindingsområdet. 9) Beskrivelse af de foranstaltninger, der tænkes anvendt med henblik på at undgå, at nedbringe og om muligt neutralisere de skadelige virkninger på miljøet på kort og på langt sigt, herunder forslag til overvågningsprogram. 10) Oplysninger om anvendelse af råstofferne, markedsforhold samt råstofmæssige forhold i øvrigt, som skønnes at være af betydning i forbindelse med styrelsens vurdering, herunder oplysning om mulighederne for helt eller delvist at erstatte den ansøgte råstofressource med oprensnings- og uddybningsmaterialer (klapmaterialer). 11) Forslag til indvindingsplan og evt. afsluttende foranstaltninger. Planen skal afspejle ansøgningens konklusioner vedrørende de råstofmæssige og miljømæssige forhold. Planen skal udformes, så der sikres den største og mest optimale udnyttelse af forekomsten med hensyn til mængde og kvalitet under hensyn til beskyttelsen af områdets miljømæssige og naturmæssige værdier. Såfremt indvindingen tænkes tilrettelagt på en måde, som kræver efterbehandling, skal der foreligge en særskilt plan for denne. 12) Oplysning om indvindingsfartøjets navn, kendingsbogstaver, IMO-nummer og MMSInummer samt navn og adresse på ejeren og CVR-nummer for ejer af fartøjet og for den, som driver det.

4 Stk. 3. Ved ansøgning om indvinding i et område, der er omfattet af 6, stk. 1, i bekendtgørelse om udlægning af områder for fælles indvinding af sand, grus og ral fra havbunden, skal ansøgeren i forbindelse med ansøgningen dokumentere, at han har gennemført efterforskning og miljøvurdering af det område, som ansøgningen vedrører. 5. For ansøgning om indvinding i et område, der efter miljøvurdering er udlagt til fællesområde i medfør af bekendtgørelse om udlægning af områder for fælles indvinding af sand, grus og ral fra havbunden gælder bestemmelsen i 4 stk. 2, ikke. Sådanne ansøgninger skal alene indeholde oplysning, som nævnt i 4, stk. 2, nr. 6 og 12. Stk. 2. For ansøgninger om udvidelse af mængden i områder, der efter miljøvurdering er udlagt til fællesområde i bekendtgørelse om udlægning af områder for fælles indvinding af sand, grus og ral fra havbunden skal kun indgives oplysninger efter 4, stk. 2, nr. 6, 8, 9 og 12. Ansøgning om tilladelse til nyttiggørelse 6. Ansøgning om tilladelse til nyttiggørelse af materialer, der fremkommer i forbindelse med oprensning- og uddybning skal indgives i elektronisk form til By- og Landskabsstyrelsen og indeholde følgende oplysninger: 1) Ansøgers navn, adresse og CVR nummer. 2) Oplysning om hvor oprensningen/uddybningen skal foretages indtegnes på Kort- og Matrikelstyrelsen udarbejdet kort med kortnummer, målforhold og relevante dybdekurver med tydelig angivelse af det ansøgte område, vedlagt en liste over positioner for områdeafgrænsningen angivet i grader og decimalminutter. 3) Oplysning om mængde og sammensætning af de materialer, der ønskes nyttiggjort, herunder resultaterne af eventuelt gennemførte analyser, kornkurver, boreprøver m.v. 4) Indvindingsmetode, herunder oplysning om eventuel forventet spild samt mulige miljømæssige effekter af indvindingen. 5) Beskrivelse af eventuelle foranstaltninger, der tænkes anvendt med henblik på at undgå, nedbringe og om muligt neutralisere eventuelle skadelige virkninger på miljøet. 6) Materialernes planlagte anvendelse. 7) Indvindingsmateriellets navn, kendingsbogstaver, IMO-nummer og MMSI-nummer samt navn og adresse på ejeren samt CVR-nummer for ejer af fartøjet eller for den, der driver det. 7. By- og Landskabsstyrelsen kan kræve yderligere oplysninger til brug for bedømmelsen af ansøgninger efter 2, 3, 4 og 6.

5 Indberetning af efterforskningsdata efter meddelt efterforskningstilladelse, jf. råstoflovens 20, stk.. 2, nr. 1,2,3 og Indberetning af efterforskningsdata til De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) og By- og Landskabsstyrelsen efter lovens 28, stk. 1, skal ske i overensstemmelse med kravene i bilag 2. Stk. 2. De i stk. 1 nævnte data indberettes af tilladelseshaver i digital form, dog skal papirjournaler følge de indsendte prøver/borekerner. De i stk. 2 nævnte data indberettes af tilladelseshaver i elektronisk form på en af By- og Landskabsstyrelsen anvist måde. Indberetning af indvindingsdata efter meddelt indvindingstilladelse, jf råstoflovens 20, stk. 2, nr. 1, 2 og Til By- og Landskabsstyrelsen skal hvert kvartal indberettes oplysninger om indvindingen, blandt andet om beliggenhed, art og mængde af forekomsten, der indvindes og anvendelsen heraf i et af styrelsen fastlagt format. Oplysningerne omfatter bl.a. generelle oplysninger om fartøjet, indvindingsområdet og for hver skibslast om indvindingsposition, og i henhold til hvilken tilladelse optagningen er sket, arten og mængden af de indvundne råstoffer samt oplysning om lossestedet. Indberetningerne skal være By- og Landskabsstyrelsen i hænde senest 2 uger efter udgangen af et kvartal. Stk. 2 Såfremt indvindingen sker som led i en uddybning eller oprensning af et havnebassin eller en sejlrende, eller som afgravning til brug for anlægsarbejder, kan indberetningen i stedet ske på særlige skemaer, der udsendes af By- og Landskabsstyrelsen. Indberetningerne kan eventuelt ske pr. arbejdsdag og indsendes årligt. Tilsvarende gælder, hvor indvindingen sker direkte ved indpumpning eller opgravning af havmaterialer. Stk. 3. Oplysning om mængden af indvundne råstoffer i stk. 1, danner grundlag for opkrævning af vederlag i henhold til bekendtgørelse om opkrævning af vederlag for indvinding af råstoffer på havbunden. 10. Efterforskningsdata, der indberettes på grundlag af efterforskningstilladelse erhvervet ved auktion, er fortrolige i den eneretsperioden, som er fastsat i tilladelsen. 11. Manglende indberetning i henhold til 8 og 9 straffes med bøde. Ikrafttræden 12. Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. januar Stk. 2. Samtidig ophæves bekendtgørelse nr af 11. december 2007 om ansøgninger om efterforskning og indvinding af råstoffer fra havbunden samt indberetning om indvundne råstoffer.

6 Bilag 1 Krav til efterforskning og miljøvurdering i forbindelse med ansøgning efter 2, 3 og 4 Ansøgninger efter 3 og 4 skal ske i overensstemmelse med nedenstående krav: Faseopdeling: Fase I omfatter forskellige former for akustisk kortlægning af havbunden og er opdelt i A og B. Fase IA er en seismisk kortlægning efter råstofressourcer med henblik på at identificere og beskrive ressourceområder inden for hele efterforskningsområdet. Fase IB er en detaljerede kortlægning af ressourceområdet med henblik på den endelige afgrænsning af ressourceområdet samt beskrivelse og vurdering af ressourcen. Fase II omfatter miljøundersøgelserne og miljøvurdering af de biologiske interesser i ressourceområdet.: Krav til den akustiske kortlægning: Fase IA: Storskala kortlægning: Der gennemføres seismiske undersøgelser af efterforskningsområdet som grundlag for identifikation af et eller flere ressourceområder. IA.a De konkrete undersøgelser: 1. Der sejles med en linjeafstand i hele efterforskningsområdet, der sikrer grundlaget for afgrænsning af et eller flere ressourceområder. 2. Metodevalget i den indledende kortlægning tilpasses efterforskningens formål og de forventede geologiske og bathymetriske forhold i området. IA.b Resultater: 1. Undersøgelserne afsluttes med første generations kort over havbunden i hele efterforskningsområdet med angivelse af alle potentielle ressourceområder. Resultaterne er grundlag for den efterfølgende prioritering af områder til detaljerede undersøgelser. 2. Alle resultater, positioner, sejllinjer og kort afleveres til By- og Landskabsstyrelsen a. Kort og arealrelaterede resultater skal opfylde MapInfo- datafilformat. b. Positioner angives i grader og decimalminutter (56 12,35 N) Fase IB: Detailkortlægning: Fase IB omfatter detailkortlægning af et eller flere af de i IA identificerede ressourceområder med henblik på at kunne afgrænse ressourceområdet og beskrive og vurdere selve råstofressourcen. IB.a De konkrete undersøgelser: 1. Der udføres seismiske undersøgelser med metoder, der kan honorere kravene til udarbejdelse af de korttyper, der er anført under IB.b (resultater). 2. I de prioriterede ressourceområder sejles med øget linjetæthed i forhold til den indledende undersøgelse (se IA). Som udgangspunkt sejles med en linjeafstand på 250 m.

7 Det anbefales: i. At kombinere den seismiske detailkortlægning af ressourceområdet med side scan sonar af overfladesediment, da denne information kan indgå i Fase II. (miljøvurderingen) afhængigt af metodevalg. ii. Kortlægningen af overfladesedimentet gennemføres med 100% dækning i ressourceområdet plus en 500 meter påvirkningszone. iii. Detailkortlægning kan omfatte sedimentprøver op til 50 liter. IB.b Resultater: 1. Der skal udarbejdes beskrivelse af råstofressourcens geologiske opbygning bilagt: a. Kort over råstofressourcens udbredelse. b. Kort over råstofressourcens volumen. c. Kort over områdets bathymetri (se Fase II). d. Kort over overfladesedimentets sammensætning (se Fase II). i. Med arealmæssig angivelse af sedimenttyper ii. Med angivelse af om sedimentet er fysisk påvirket eller upåvirket iii. Med angivelse af naturlig omlejring af sedimentet e. Analyseresultater af sedimentprøver 2. Alle resultater afleveres til By og Landskabsstyrelsen. a. Kort og arealrelaterede resultater skal opfylde MapInfo-datafilformat. b. Positioner angives i grader og decimalminutter (56 12,35 N) Krav til miljøvurdering: Fase II: Miljøvurdering Miljøvurderingen omfatter alene det eller de områder, der efterfølgende vil kunne blive omfattet af en ansøgning om prøvesugning eller en konkret indvindingsansøgning samt en påvirkningszone på mindst 500 meter. dvs. det eller de områder, der er behandlet i Fase IB plus påvirkningszonen. 1. II a. De konkrete undersøgelser overfladesedimentkort: a. Den detaljerede kortlægning af overfladesedimentet gennemføres ved i. Side scan zonar med 100 % dækning (IB.a), eller ii. Paravanedyk med op til 300 m mellem træklinjerne og rapportering om ændringer i overfladesedimentets sammensætning og ændringer i dybden. I praksis en ny melding fra dykkeren for hver 50 meter. 2. II b. De konkrete undersøgelser den biologiske screening: a. Med afsæt i overfladesedimentkortet (II.a eller IB.b) gennemføres: i. Punktdyk, ROV eller anden visuel dokumentation til verifikation af de biologiske samfund/naturtyper 1. som udgangspunkt mindst 4 dyk pr. overfladesedimenttype fordelt på følgende 3 dybdeintervaller a. Fra springlaget (ca m vanddybde) og nedefter b. Fra springlaget til ca. 10m vanddybde c. fra 10m vanddybde og opefter b. Med afsæt i paravanedykninger (II a) gennemføres: i. Løbende rapportering af plante- og dyresamfund/naturtyper i praksis for hver 50 meter langs de parallelle transekter.

8 3. II c Resultater a. Kort over overfladesedimentets sammensætning, herunder fine til grove sedimenttypers arealmæssige udbredelse. b. Kort over skibsvrag. c. Kort over områdets bathymetri. d. Kort over marine naturtyper, plante- og dyresamfund og deres arealmæssige udbredelse med biologisk signatur. e. Kort over verificerede rev, boblerev og sandbanker. f. Alle resultater afleveres til By og Landskabsstyrelsen. i. Kort og arealrelaterede resultater skal opfylde MapInfo-datafilformat ii. Positioner angives i grader og decimalminutter (56 12,35 N) 4. II d Miljøvurdering: a. Miljøvurderingen indeholder en samlet vurdering af områdets biologiske værdi samt en vurdering af påvirkningen af de biologiske værdier af prøvesugning, produktionspumpning eller den ansøgte indvinding i ressourceområdet/indvindingsområdet og i den 500 meter brede påvirkningszonen. i. Miljøvurderingen indeholdende således: 1. En samlet beskrivelse af plante- og dyresamfund i området og deres arealmæssige udbredelse. 2. En identifikation af beskrevne naturtyper, jf. habitatdirektivets annex 1 3. En miljøkonsekvensvurdering af den ansøgte aktivitet i området samt påvirkningszonen.

9 Bilag 2 Krav til indberetning af efterforskningsdata Dette bilag gælder for den indberetning som en indehaver af en tilladelse efter råstoflovens 20, stk. 2, nr. 1-4, skal foretage i henhold til bekendtgørelsens 8 og 9. Til De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) skal følgende oplysninger indberettes: I. Boresteds- og bundundersøgelser. 1) Rapporter med data og resultater fra undersøgelserne, benyttede analysemetoder, udførte tolkninger og vurderinger. 2) Kort, data og prøver: Kortmateriale, herunder skudpunktskort og navigationskort, i en normal anvendt skala. Navigationsdata leveres på elektronisk medie i et for GEUS umiddelbart læsbart og veldokumenteret format ledsaget af papirkopi, såfremt de indsamlede data egner sig hertil. Ved prøveudtagning sendes et sæt prøver. 3) Alle delrapporter over borings- og prøveundersøgelser, geofysiske undersøgelser og kvalitetsundersøgelser og de hermed råstofgeologiske konklusioner kan inkluderes i en endelige rapport. Prøver/kerner indsendes som fysiske prøver med papirborejournal til GEUS, mens alle geofysiske data indsendes på digital form. Detaljerede retningslinier for proceduren kan findes på GEUS hjemmeside, II. Boringer prøver 1) Bore og prøverapport fremsendes på såvel analog og som digital form. Sammenfattende, teknisk/geologisk rapport, indeholdende blandt andet: Oversigt over boringens hoveddata, navn, lokalitet i geografiske og UTM koordinater, vanddybde/kote, referenceniveau, operatør, firma, tidspunkter for arbejdets udførelse og slutdybde. 2) Oplysninger om borearbejdet, herunder en geologisk beskrivelse af de gennemborede lag inklusive eventuelle kernebeskrivelser. 3) Ved udtagning af prøver fremsendes følgende geologiske prøvetyper:

10 Borekerner. Metoden er typisk vibrocore. Det skal sikres, at materialet, som tilgår GEUS, er af tilstrækkelig størrelse til at en litologisk vurdering samt råstofpetrografiske, lermineralogiske, mikropaleontologiske analyser kan gennemføres. Alle typer bundprøver (herunder grabprøver). Et sæt tilsendes GEUS med angivelse af koordinater og bunddybde. Prøver fra prøvepumpninger. Udtagne prøver tilsendes med angivelse af formodet sugefodsdybde under havbund, samt angivelse af ydelse (god, middel, dårlig). 4) Rapporter om undersøgelser af prøver fra borekerner/prøver. Rapport om eventuelle stratigrafiske, sedimentologiske og palæontologiske undersøgelser. Kerne/prøvebeskrivelser, samt fotografier af kernemateriale. Resultater fra målinger og analyser på kerne/prøvemateriale. 5) Rapporter om råstofkvalitetsresultater. Rapporter vedrørende kvalitetsdata, f.eks. kornstørrelsesanalyser, petrografi, mineralogi, organisk indhold, korndensiteter. Alle udførte kvalitetsanalyser sendes senest 6 måneder efter undersøgelsens afslutning en sammenfattende, konkluderende rapport, herunder: En oversigt over parametre, som benyttes ved kvalitetsanalysen samt alle typekurver og plots, som er benyttet ved kvalitetsanalysen samt en detaljeret vurdering og konklusion med hensyn til de opnåede resultater og baggrunden for tolkninger heraf. III. Geofysiske undersøgelser. 1) Seismiske målinger Seismiske feltmålinger i digital udgave leveres i SEG-Y eller andet standardformat som aftales med GEUS. Processerede navigationsdata i digital udgave leveres i UKOOA format eller et andet standardformat, som aftales med GEUS. Et skudpunktskort i papirudgave visende placeringen af de indsamlede data. Optagelseslog indeholdende oplysninger om instrumenttyper og settings samt optagelsestidslog. Foretages andre specielle processeringer eller reprocesseringer, indsendes disse. Tolkningsrapporter. Tolkede horisonter indberettes digitalt. 2) Side Scan sonar målinger Resultaterne leveres i XTF eller andet standardformat som aftales med GEUS. Hvis mosaik foreligger indsendes dette i GEOTIFF format med opløsning aftalt med GEUS. 3) Multibeam data.

11 Multibeam data leveres som processeret ASCII fil (XYZ) og som billedfil GEOTIFF UTM WGS 84. 4) Magnetiske målinger. Magnetiske data leveres som processeret magnetisk styrke ASCII (XYZ) relateret til tid. Rapport med dokumentation for målemetode og kalibrering af målinger. Tolkningsrapport 5) Nye metoder Geofysiske råstofundersøgelser, der er foretaget med nye metoder, som ikke er nævnt under a, b, og c, leveres efter aftale med GEUS. Til By- og Landskabsstyrelsen skal følgende oplysninger indberettes: Rapportering af efterforskningens forløb og resultater leveres elektronisk i læsbart format. Navigationsdata over sejllinjer og prøvetagningspositioner leveres i MapInfo læsbart format. Rapporteret kortmateriale leveres i MapInfo læsbart format. Efterforskningsdata fremkommet på baggrund af en efterforskningstilladelse erhvervet ved auktion, jf råstoflovens 20, stk. 2, nr. 1. a) Indberettede data og resultater samt prøvemateriale fra boringer/prøvetagning, kvalitetsundersøgelser og geofysiske undersøgelser (både analoge og digitale) indsamlet på baggrund af en eneretstilladelse i medfør af råstoflovens 20, stk. 2, 1), er med undtagelse af side scan sonar målinger og multibeam data fortrolige i eneretsperioden fra indsendelsesdatoen. b) Data og prøvemateriale opbevares i GEUS arkiver og databaser med markering af fortrolighedsperiode, og der er kun adgang disse data og prøver i fortrolighedsperioden for indberetteren selv, By- og Landskabsstyrelsen og GEUS.

BEK nr 1169 af 03/10/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 24. oktober 2017

BEK nr 1169 af 03/10/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 24. oktober 2017 BEK nr 1169 af 03/10/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 24. oktober 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen, j.nr. NST-700-00025 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Tilladelse til efterforskning efter råstoffer nord for Fyn, ved Tørresø og Hasmark, seismiske undersøgelser og sedimentprøver i område 7321-00182

Tilladelse til efterforskning efter råstoffer nord for Fyn, ved Tørresø og Hasmark, seismiske undersøgelser og sedimentprøver i område 7321-00182 NCC Roads A/S Råstoffer Natur J.nr. BLS-7321-00182 Ref. sah Den 18. december 2008 Tilladelse til efterforskning efter råstoffer nord for Fyn, ved Tørresø og Hasmark, seismiske undersøgelser og sedimentprøver

Læs mere

GEUS-NOTAT Side 1 af 6

GEUS-NOTAT Side 1 af 6 Side 1 af 6 Til: Sten og Grus Prøvestenen A/S Fra: Steen Lomholt & Nicky Hein Witt Kopi til: Jørn Bo Jensen Fortroligt: JA Dato: 27-06-2018 GEUS-NOTAT nr.: 14-MI-2018-7 J.nr. GEUS: Emne: Kortlægningsprogram

Læs mere

Det bemærkes, at der i en efterfølgende indvindingstilladelse vil blive fastsat vilkår om vederlag, jf. råstoflovens 21, stk. 3, jf. 22 a, stk. 3.

Det bemærkes, at der i en efterfølgende indvindingstilladelse vil blive fastsat vilkår om vederlag, jf. råstoflovens 21, stk. 3, jf. 22 a, stk. 3. Odense Havn Noatunvej 2 DK-5000 Odense C Mail: nk@odensehavn.dk Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-7321-00123 Ref. jimho/lisew Den 20. oktober 2015 Tilladelse til efterforskning efter råstoffer i område

Læs mere

UDKAST. til. Bekendtgørelse om udlægning af områder for fælles indvinding af råstoffer fra havbunden

UDKAST. til. Bekendtgørelse om udlægning af områder for fælles indvinding af råstoffer fra havbunden UDKAST til Bekendtgørelse om udlægning af områder for fælles indvinding af råstoffer fra havbunden I medfør af 22, stk. 1, og 38, stk. 1, i lov om råstoffer, jf. lovbekendtgørelse nr. 657 af 13. juni 2013,

Læs mere

Bilag 3 - Kravspecifikationer for Marin habitatkortlægning 2015

Bilag 3 - Kravspecifikationer for Marin habitatkortlægning 2015 Bilag 3 - Kravspecifikationer for Marin habitatkortlægning 2015 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 2 1.1 Hovedopgaven... 3 2. Kortlægningsprojekt 2015 Nordsøen og Skagerrak... 3 3. Områder... 4 4. Opgaven...

Læs mere

Havbund og Fisk - Råstofindvinding og Klapning

Havbund og Fisk - Råstofindvinding og Klapning Havbund og Fisk - Råstofindvinding og Klapning Hvordan får man tilladelse? Hvilke høringssvar har indflydelse på tilladelsen? Hvilke effekter på fisk? Stig Helmig Miljøministeriet Naturstyrelsen Vandplaner

Læs mere

Bekendtgørelse om bypass, nyttiggørelse og klapning af optaget havbundsmateriale

Bekendtgørelse om bypass, nyttiggørelse og klapning af optaget havbundsmateriale BEK nr 1130 af 23/09/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 26. september 2015 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Naturstyrelsen, j.nr. NST-700-00037 Senere ændringer

Læs mere

UDKAST TIL. Bekendtgørelse om efterforskning og indvinding af råstoffer fra havbunden 1

UDKAST TIL. Bekendtgørelse om efterforskning og indvinding af råstoffer fra havbunden 1 J. nr. NST-700-00038 23. april 2015 UDKAST TIL Bekendtgørelse om efterforskning og indvinding af råstoffer fra havbunden 1 I medfør af 20, stk. 6, 20 a, stk. 5, 22, stk. 3, 22 a, stk. 6 og 7, 23, stk.

Læs mere

Bekendtgørelse om efterforskning og indvinding af råstoffer fra. søterritoriet og kontinentalsoklen1)

Bekendtgørelse om efterforskning og indvinding af råstoffer fra. søterritoriet og kontinentalsoklen1) Bekendtgørelse om efterforskning og indvinding af råstoffer fra søterritoriet og kontinentalsoklen1) I medfør af 20, stk. 6, 20 a, stk. 5, 22, stk. 2 og 3, 22 a, stk. 6 og 7, 26 b, stk. 9 og 10, 28, stk.

Læs mere

Bekendtgørelse om efterforskning og indvinding af råstoffer fra søterritoriet og kontinentalsoklen 1)

Bekendtgørelse om efterforskning og indvinding af råstoffer fra søterritoriet og kontinentalsoklen 1) BEK nr 1680 af 17/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 12. maj 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., j.nr. 2018-13518 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Tilladelsen gælder et område afgrænset af rette linjer mellem nedennævnte koordinater (WGS-84):

Tilladelsen gælder et område afgrænset af rette linjer mellem nedennævnte koordinater (WGS-84): Kroghs A/S Natur J.nr. BLS-7321-00184 Ref. sah Den 18. december 2008 Tilladelse til efterforskning efter råstoffer ved den jyske vestkyst, vestnordvest for Thyborøn: Område B, seismiske undersøgelser og

Læs mere

Tilladelse til efterforskning efter råstoffer ved Moselgrund i Kattegat, seismiske undersøgelser og sedimentprøver i område 7321-00171

Tilladelse til efterforskning efter råstoffer ved Moselgrund i Kattegat, seismiske undersøgelser og sedimentprøver i område 7321-00171 Århus Havn Mindet 2 Postboks 130 8100 Aarhus C Natur J.nr. BLS-7321-00171 Ref. sah Den 18. december 2008 Tilladelse til efterforskning efter råstoffer ved Moselgrund i Kattegat, seismiske undersøgelser

Læs mere

Primær tilladelse til indvinding af råstoffer i fællesområde 544-TA Musholm Sydvest

Primær tilladelse til indvinding af råstoffer i fællesområde 544-TA Musholm Sydvest [Tilladelsesindehaver Adresse Postnummer og by] Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-7322-01889 Ref. Ehp/anudy Den 1. december 2015 Primær tilladelse til indvinding af råstoffer i fællesområde 544-TA Musholm

Læs mere

Tilladelsen gælder et område afgrænset af rette linjer mellem nedennævnte koordinater (WGS-84):

Tilladelsen gælder et område afgrænset af rette linjer mellem nedennævnte koordinater (WGS-84): Flintholm Sten & Grus ApS c/o Bjerrum & Jensen Jessens Mole 9A DK- 5700 Svendborg Natur J.nr. BLS-7321-00246 Ref. sah Den 19. februar 2009 Tilladelse til efterforskning efter råstoffer i to områder ved

Læs mere

Tilladelse til efterforskning efter råstoffer omkring Holst Banke i Lillebælt, seismiske undersøgelser og sedimentprøver i område

Tilladelse til efterforskning efter råstoffer omkring Holst Banke i Lillebælt, seismiske undersøgelser og sedimentprøver i område Flintholm Sten & Grus ApS c/o Bjerrum & Jensen Gyldenbjergsvej 10 5700 Svendborg Natur J.nr. BLS-7321-00212 Ref. jhg Den 22. juli 2009 Tilladelse til efterforskning efter råstoffer omkring Holst Banke

Læs mere

Bilag 4: Kravspecifikationer for Marin råstofkortlægning i de indre danske farvande 2015

Bilag 4: Kravspecifikationer for Marin råstofkortlægning i de indre danske farvande 2015 Bilag 4: Kravspecifikationer for Marin råstofkortlægning i de indre danske farvande 2015 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 3 2. Råstofkortlægningsprojekt 2015 Indre danske farvande... 3 3. Områder...

Læs mere

Tilladelse til efterforskning efter ler-silt-sand i Vadehavet ud for Mandø

Tilladelse til efterforskning efter ler-silt-sand i Vadehavet ud for Mandø Jørn Luther Mandø Byvej 26 6760 Ribe Landsplanområdet J.nr. SNS-7321-00034 Ref. pen Den 4. december 2006 Tilladelse til efterforskning efter ler-silt-sand i Vadehavet ud for Mandø Jørn Luther, Mandø, meddeles

Læs mere

Tilladelsen gælder et område afgrænset af rette linjer mellem nedennævnte koordinater (WGS-84):

Tilladelsen gælder et område afgrænset af rette linjer mellem nedennævnte koordinater (WGS-84): NCC Roads A/S Råstoffer Ejby Industrivej 8 DK-2600 Glostrup Natur J.nr. BLS-7321-00142 Ref. sah Den 18. december 2008 Tilladelse til efterforskning efter råstoffer ved Elefantgrund i Storebælt, seismiske

Læs mere

Lov om ændring af lov om råstoffer, lov om kystbeskyttelse og lov om havstrategi 1)

Lov om ændring af lov om råstoffer, lov om kystbeskyttelse og lov om havstrategi 1) LOV nr 178 af 24/02/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 5. marts 2015 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen, j.nr. NST-700-00031 Senere ændringer til forskriften Ingen Lov om

Læs mere

Denne tilladelse gælder for indvinding af op til 200.000 m³ havbundsmateriale årligt, jf. råstoflovens 21, stk. 2, nr. 6.

Denne tilladelse gælder for indvinding af op til 200.000 m³ havbundsmateriale årligt, jf. råstoflovens 21, stk. 2, nr. 6. Rohde Nielsen A/S Nyhavn 20 1051 København K E-post: pa@gfklaw.dk Vandplanlægning og havmiljø J.nr. NST-7322-01563 Ref. sah Den 5. maj 2011 Tilladelse til indvinding af råstoffer i område 562-MB, Nordvest

Læs mere

Tilladelse til efterforskning efter råstoffer i Vigsø Bugt i Nordsøen, seismiske undersøgelser og sedimentprøver i område

Tilladelse til efterforskning efter råstoffer i Vigsø Bugt i Nordsøen, seismiske undersøgelser og sedimentprøver i område Flintholm Sten & Grus ApS c/o Bjerrum & Jensen Jessens Mole 9A 5700 Svendborg Natur J.nr. BLS-7321-00157 Ref. sah Den 18. december 2008 Tilladelse til efterforskning efter råstoffer i Vigsø Bugt i Nordsøen,

Læs mere

Klaptilladelse til: Kerteminde Marina.

Klaptilladelse til: Kerteminde Marina. Kerteminde Kommune Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Att.: Lars Bertelsen Mail: lbe@kerteminde.dk Tlf: 65151461 Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-4311-00072 Ref. jimho Den 4. august 2015 Klaptilladelse

Læs mere

Klaptilladelse til: Fonden Jacobsens Plads, Pilekrogen.

Klaptilladelse til: Fonden Jacobsens Plads, Pilekrogen. Fonden Jacobsens Plads 5700 Svendborg Att. Hans Rasmussen E-mail Rasmussen@troensemail.dk CVR nr. 21109703 Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-4311-00082 Ref. Jimho Den 08.07 2014 Klaptilladelse til: Fonden

Læs mere

Tilladelsen gælder område afgrænset af rette linjer mellem nedennævnte koordinater (WGS-84):

Tilladelsen gælder område afgrænset af rette linjer mellem nedennævnte koordinater (WGS-84): NCC Roads A/S Råstoffer Ejby Industrivej 8 DK-2600 Glostrup Natur J.nr. BLS-7321-00154 Ref. sah Den 18. december 2008 Tilladelse til efterforskning efter råstoffer i Vigsø Bugt i Nordsøen, seismiske undersøgelser

Læs mere

Kravspecifikation. Kontraktens bilag 1. 1 Baggrund

Kravspecifikation. Kontraktens bilag 1. 1 Baggrund Kontraktens bilag Kravspecifikation Baggrund Indvindingsområdet Disken er beliggende i det nordlige resund ca. 3, km. syd øst for Helsingør og har et areal på ca. 3,3 km 2 (Figur ). Hele indvindingsområdet

Læs mere

Rohde Nielsen A/S har vundet retten til efterforskningen ved auktionen den 13. april 2011.

Rohde Nielsen A/S har vundet retten til efterforskningen ved auktionen den 13. april 2011. Rohde Nielsen A/S Nyhavn 20 DK-1051 København K e-post:, mail@rohde-nielsen.dk Vandplanlægning og havmiljø J.nr. NST-7322-01657 Ref. sah Den 6. marts 2013 TILLADELSE TIL INDVINDING Tilladelse til indvinding

Læs mere

Udbudsmateriale Auktionsområde B-2016 Jyske Rev

Udbudsmateriale Auktionsområde B-2016 Jyske Rev NOTAT Naturbeskyttelse J.nr. SVANA--739-00004 Ref. EHP Den 26. oktober 2016 Udbudsmateriale Auktionsområde B-2016 Jyske Rev 1. Definition af auktionsområdet Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning (SVANA)

Læs mere

Klaptilladelse til: Mommark Strand Aps, Sejlrende og indsejling til Mommark Havn.

Klaptilladelse til: Mommark Strand Aps, Sejlrende og indsejling til Mommark Havn. Mommark Strand Aps Mommark 380 6470 Sydals Att. Carsten Jensen Kock E-mail info@mommarkmarina.dk CVR nr. 35142525 Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-4311-00021 Ref. Jimho Den 28. maj 2014 Klaptilladelse

Læs mere

Tilladelsen er givet på en række nærmere angivne vilkår j. fr. afsnit 1 1. Oversigtskort over havnen og anviste klapplads(markeret med rød prik)

Tilladelsen er givet på en række nærmere angivne vilkår j. fr. afsnit 1 1. Oversigtskort over havnen og anviste klapplads(markeret med rød prik) Vand- og naturområdet J.nr. AAR-421-00052 Ref. Hebpe Den 27. januar 2010 KLAPTILLADELSE Klaptilladelse for: Nykøbing Mors lystbådehavn. Tilladelsen omfatter: Tilladelse til klapning af 10.000 m³ oprensningsmateriale

Læs mere

Boringsejer skal indsende borerapport og vandanalyse (forenklet boringskontrol) til kommunen senest 3 måneder efter denne tilladelse

Boringsejer skal indsende borerapport og vandanalyse (forenklet boringskontrol) til kommunen senest 3 måneder efter denne tilladelse Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Michael Damkjær Pedersen Hjortsvangen 80 B 7323 Give 14. december 2015 Tilladelse til etablering af ny boring til vandindvinding - Risbankevej 54 Ikast-Brande

Læs mere

Naturstyrelsen træffer hermed afgørelse om udvidelse af indvindingsmængden i fællesområde 548-AA Køge.

Naturstyrelsen træffer hermed afgørelse om udvidelse af indvindingsmængden i fællesområde 548-AA Køge. NCC Roads A/S Fabrik Ejby Ejby Industrivej 8 2600 Glostrup Cc.: Christian Abildtrup Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-7322-01310 Ref. thobk Den 3. oktober 2014 Sendt til: soematerialer@ncc.dk UDKAST TIL

Læs mere

Vedr. bortfald af vilkår om eneret til indvinding af råstoffer i Nordsøen Område 562-JA og 562-JB Jyske Rev

Vedr. bortfald af vilkår om eneret til indvinding af råstoffer i Nordsøen Område 562-JA og 562-JB Jyske Rev Råstofselskabet Ole Askehave Skovbakke 37 9240 Nibe Natur J.nr. BLS-7323-00012 13 Ref. jhg Den 9. juli 2009 Vedr. bortfald af vilkår om eneret til indvinding af råstoffer i Nordsøen Område 562-JA og 562-JB

Læs mere

Beskrivelse af forundersøgelser for en 400 MW havmøllepark i Kattegat mellem Djursland

Beskrivelse af forundersøgelser for en 400 MW havmøllepark i Kattegat mellem Djursland Energinet.dk att. Marian Kaagh Tonne Kjærsvej 65 7000 Fredericia 18. december 2008 J.nr. 026014/26044-0043 Ref. Energiforsyningsområdet Side 1/6 Beskrivelse af forundersøgelser for en 400 MW havmøllepark

Læs mere

Natura 2000-basisanalyse for området Knudegrund, H203 (N203) Stig Helmig, SNS, Karsten Dahl, DMU, m.fl.

Natura 2000-basisanalyse for området Knudegrund, H203 (N203) Stig Helmig, SNS, Karsten Dahl, DMU, m.fl. Natura 2000-basisanalyse for området Knudegrund, H203 (N203) Stig Helmig, SNS, Karsten Dahl, DMU, m.fl. 1 Indledning Natura 2000 området, Knudegrund, ligger i det nordøstligste hjørne af Jammerland Bugt

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om råstoffer 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om råstoffer 1) 2008/1 LSF 190 (Gældende) Udskriftsdato: 5. juli 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., J.nr. BLST-700-00006 Fremsat den 1. april 2009 af miljøministeren (Troels Lund Poulsen) Forslag

Læs mere

Bilag 4. Kravspecifikationer for Kortlægning af mulige beskyttede områder i Kattegat

Bilag 4. Kravspecifikationer for Kortlægning af mulige beskyttede områder i Kattegat Bilag 4. Kravspecifikationer for Kortlægning af mulige beskyttede områder i Kattegat Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 2 1.1 Opgaven... 5 2. Kortlægningsprojekt... 6 3. Områder... 7 4. Opgaven... 7 5.

Læs mere

Tilladelsen er givet på en række nærmere angivne vilkår j. fr. afsnit 1 1.

Tilladelsen er givet på en række nærmere angivne vilkår j. fr. afsnit 1 1. Jammerbugt Forsyning A/S Lundbakvej 5 9490 Pandrup Aarhus vand J.nr. Ref. stsch Den 2. marts 2011 KLAPTILLADELSE Klaptilladelse for: Haverslev Havn. Tilladelsen omfatter: Tilladelse til klapning af 1500

Læs mere

Rapport over gennemgang af arkiver og surveydata i kabeltracéet på dybt vand fra vindmølleparken Horns Rev 2

Rapport over gennemgang af arkiver og surveydata i kabeltracéet på dybt vand fra vindmølleparken Horns Rev 2 Rapport over gennemgang af arkiver og surveydata i kabeltracéet et på dybt vand fra vindmølleparken Horns Rev 2 NMU j.nr. 2493 Jørgen Dencker Rapport over gennemgang af arkiver og surveydata i kabeltracéet

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Udbudsmateriale. Bilag 1. Farvand 3. Østersøen omkring Møn. Bilag 2. Farvand 5. Østersøen vest for Gedser

Indholdsfortegnelse. Udbudsmateriale. Bilag 1. Farvand 3. Østersøen omkring Møn. Bilag 2. Farvand 5. Østersøen vest for Gedser Indholdsfortegnelse Udbudsmateriale Bilag 1. Farvand 3. Østersøen omkring Møn. Bilag 2. Farvand 5. Østersøen vest for Gedser Bilag 3. Farvand 7. Øresund. Bilag 4. Formular til brug ved afgivelse af bud

Læs mere

Med venlig hilsen. Lotte Knudsen. 2008 af lov om beskyttelse af havmiljøet, samt senest ændret ved lov nr. 1401 af 27. december 2008.

Med venlig hilsen. Lotte Knudsen. 2008 af lov om beskyttelse af havmiljøet, samt senest ændret ved lov nr. 1401 af 27. december 2008. Sund & Bælt Holding A/S Vester Søgade 10 1601 København V Vand- og naturområdet J.nr. ODE-421-00094 Ref. Loknu Den 4. juni 2009 Vedr.: Tilladelse til klapning af 9.000 m 3 uddybningsmateriale fra udgravning

Læs mere

www.ikast-brande.dk Frits Egon Nielsen Solsortevej 14 Fasterholt 7330 Brande 17. december 2015

www.ikast-brande.dk Frits Egon Nielsen Solsortevej 14 Fasterholt 7330 Brande 17. december 2015 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Frits Egon Nielsen Solsortevej 14 Fasterholt 7330 Brande 17. december 2015 Tilladelse til at etablere og prøvepumpe ny haveboring på Sdr Karstoftvej 9

Læs mere

www.ikast-brande.dk Poul Breinholt Hansen Nr Greenvej 33 Arnborg 7400 Herning 13. november 2015

www.ikast-brande.dk Poul Breinholt Hansen Nr Greenvej 33 Arnborg 7400 Herning 13. november 2015 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Poul Breinholt Hansen Nr Greenvej 33 Arnborg 7400 Herning 13. november 2015 Tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding fra DGU. nr. 95.2348

Læs mere

ATV møde om boringer 6. november 2012

ATV møde om boringer 6. november 2012 ATV møde om boringer 6. november 2012 Miljøboringer - en trussel mod grundvandet? Claus Frydenlund, akademiingeniør Gladsaxe Kommunes miljøafdeling Hvorfor interesserer sig for miljøboringer? Kort præsentation

Læs mere

RÅSTOFKORTLÆGNING RAPPORT NR. 4-2011 SAND, GRUS, STEN. Svogerslev, Roskilde Kommune

RÅSTOFKORTLÆGNING RAPPORT NR. 4-2011 SAND, GRUS, STEN. Svogerslev, Roskilde Kommune RÅSTOFKORTLÆGNING RAPPORT NR. 4-2011 SAND, GRUS, STEN Svogerslev, Roskilde Kommune Udgiver: Afdeling: Region Sjælland Alleen 15 4180 Sorø Regional Udvikling Udgivelsesår: 2011 Titel: Råstofkortlægning,

Læs mere

Tilladelseshaverne må samlet indvinde 60.000 m³. Der kan ikke indvindes fyldsand i området.

Tilladelseshaverne må samlet indvinde 60.000 m³. Der kan ikke indvindes fyldsand i området. BG Stone A/S Natur J.nr. BLS-7322-00985 Ref. pen Den 3. november 2008 Tilladelse til indvinding af råstoffer i område 542-OA Trelde Næs Nærværende tilladelse erstatter tilladelse af 6. december 2006 til

Læs mere

Bekendtgørelse om ansøgning om by-pass, nyttiggørelse og dumpning af havbundssediment

Bekendtgørelse om ansøgning om by-pass, nyttiggørelse og dumpning af havbundssediment Bekendtgørelse om ansøgning om by-pass, nyttiggørelse og dumpning af havbundssediment I medfør af 20 b, stk. 6, 29, 34 og 44, stk. 3, i lov om råstoffer, jf. lovbekendtgørelse nr. 657 af 27. maj 2013 med

Læs mere

I henhold til lovens 20, stk. 2, er tilladelsen til indvinding uden fortrinsret.

I henhold til lovens 20, stk. 2, er tilladelsen til indvinding uden fortrinsret. RN Shipping A/S Nyhavn 20 DK-1051 København K Naturområdet J.nr. BLS-7323-00012 Ref. sah Den 9. juli 2009 Tilladelse til indvinding af råstoffer i Nordsøen Område 562-JA og 562-JB Jyske Rev RN Shipping

Læs mere

2025 eller indtil dambrugets miljøgodkendelse. eller revideres, hvor der skal søges igen, hvis tilladelsen ønskes opretholdt.

2025 eller indtil dambrugets miljøgodkendelse. eller revideres, hvor der skal søges igen, hvis tilladelsen ønskes opretholdt. Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande HALLESØ-VRADS DAMBRUG ApS Halle Søvej 5 Boest 8766 Nørre Snede 18. december 2015 Tilladelse til indvinding af overfladevand og grundvand til dambrug fra

Læs mere

Primær tilladelse til indvinding af råstoffer i fællesområde 538-GA Bjelkes Flak

Primær tilladelse til indvinding af råstoffer i fællesområde 538-GA Bjelkes Flak [Tilladelsesindehaver Adresse Postnummer og by] Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-7322-01889 Ref. Ehp/anudy Den 1. december 2015 Primær tilladelse til indvinding af råstoffer i fællesområde 538-GA Bjelkes

Læs mere

Vandplaner og Havmiljø J.nr. NST-4311-00096 Ref. jabro Den 22. december 2014. Hirtshals Havn Norgeskajen 11 9850 Hirtshals CVR: 25868455

Vandplaner og Havmiljø J.nr. NST-4311-00096 Ref. jabro Den 22. december 2014. Hirtshals Havn Norgeskajen 11 9850 Hirtshals CVR: 25868455 Hirtshals Havn Norgeskajen 11 9850 Hirtshals CVR: 25868455 Vandplaner og Havmiljø J.nr. NST-4311-00096 Ref. jabro Den 22. december 2014 Mail adr: hirtshalshavn@hirtshalshavn.dk KLAPTILLADELSE TIL HIRTSHALS

Læs mere

Tilladelsen er givet på en række nærmere angivne vilkår j. fr. afsnit 1 1.

Tilladelsen er givet på en række nærmere angivne vilkår j. fr. afsnit 1 1. Samsø Kommune, Samsø Havne Havnefoged Frederik Bilsted Pedersen aufbp@samsoe.dk Aarhus vand J.nr. NST-431-00262 Ref. dofha 30. januar 2012 KLAPTILLADELSE Klaptilladelse for: Ballen Havn. Tilladelsen omfatter:

Læs mere

Foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand til vask af sand-, sten- og grusmaterialer

Foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand til vask af sand-, sten- og grusmaterialer Hans Martin Risgaard Højmark Skovbrynet 1 C 8960 Randers SØ Miljø og Teknik Miljø Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 1644 jan.hansen@randers.dk www.randers.dk 05-08-2015 / 13.02.01-K08-3-15

Læs mere

samtlige Distrikter Skovpolitisk kontor Den 11. august 1997 FREDSKOVSNOTERING Vejledning i distrikternes arbejde med løbende vedligeholdelse af

samtlige Distrikter Skovpolitisk kontor Den 11. august 1997 FREDSKOVSNOTERING Vejledning i distrikternes arbejde med løbende vedligeholdelse af samtlige Distrikter Skovpolitisk kontor Den 11. august 1997 FREDSKOVSNOTERING Vejledning i distrikternes arbejde med løbende vedligeholdelse af fredskovsnoteringen I forbindelse med ændringen af skovloven

Læs mere

Tilladelsen er givet på en række nærmere angivne vilkår j. fr. afsnit 1 1.

Tilladelsen er givet på en række nærmere angivne vilkår j. fr. afsnit 1 1. Kerteminde Kommune Park og Vej Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Att. Lars Bertelsen Vand- og naturområdet J.nr. ODE-421-00098 Ref. cabpe Den 26. maj 2010 Sendt pr. e-mail til kommune@kerteminde.dk KLAPTILLADELSE

Læs mere

Modellering af vand og stoftransport i mættet zone i landovervågningsoplandet Odderbæk (LOOP2) Delrapport 1 Beskrivelse af modelopsætning.

Modellering af vand og stoftransport i mættet zone i landovervågningsoplandet Odderbæk (LOOP2) Delrapport 1 Beskrivelse af modelopsætning. Modellering af vand og stoftransport i mættet zone i landovervågningsoplandet Odderbæk (LOOP2) Delrapport 1 Beskrivelse af modelopsætning Bilag Bilag 1 - Geologiske profiler I dette bilag er vist 26 geologiske

Læs mere

Flex Gødning A/S v/ Chr. Birk Sørensen Ternevej 5, Masnedø 4760 Vordingborg. Mail: info@flex-godning.dk KLAPTILLADELSE

Flex Gødning A/S v/ Chr. Birk Sørensen Ternevej 5, Masnedø 4760 Vordingborg. Mail: info@flex-godning.dk KLAPTILLADELSE Flex Gødning A/S v/ Chr. Birk Sørensen Ternevej 5, Masnedø 4760 Vordingborg Vand- og naturområdet J.nr. Ros-421-00049 Ref. Den 10. december 2008 Mail: info@flex-godning.dk KLAPTILLADELSE Miljøcenter Roskilde

Læs mere

Marinarkæologisk forundersøgelse Dykning Sprogø Nord vindmølleområde

Marinarkæologisk forundersøgelse Dykning Sprogø Nord vindmølleområde Marinarkæologisk forundersøgelse Dykning Sprogø Nord vindmølleområde MAJ j.nr. 2544. Morten Johansen & Mikkel H. Thomsen Marinarkæologisk forundersøgelse Dykning Sprogø Nord vindmølleområde MAJ 2544 KUAS

Læs mere

Vejledning i opdatering af vandindvindingsanlægsoplysninger

Vejledning i opdatering af vandindvindingsanlægsoplysninger Vejledning i opdatering af vandindvindingsanlægsoplysninger Denne vejledning beskriver hvordan data trækkes ud af Jupiter når der skal sendes data til SKAT i forbindelse med indkrævningen af afgiften for

Læs mere

Foreløbig tilladelse til etablering af boring på Vesterbjergevej 3B, Sdr. Felding

Foreløbig tilladelse til etablering af boring på Vesterbjergevej 3B, Sdr. Felding TEKNIK OG MILJØ SØGÅRD ANDELSBRUG AMBA Blåbjergvej 1 7280 Sønder Felding E-mail: sa79@firma.tele.dk Att.: Ole Foreløbig tilladelse til etablering af boring på Vesterbjergevej 3B, Sdr. Felding Byggeri,

Læs mere

Geologisk kortlægning

Geologisk kortlægning Lodbjerg - Blåvands Huk December 2001 Kystdirektoratet Trafikministeriet December 2001 Indhold side 1. Indledning 1 2. Geologiske feltundersøgelser 2 3. Resultatet af undersøgelsen 3 4. Det videre forløb

Læs mere

Bekendtgørelse om udførelse og sløjfning af boringer og brønde på land 1)

Bekendtgørelse om udførelse og sløjfning af boringer og brønde på land 1) BEK nr 1260 af 28/10/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen, j.nr. NST-4600-00030 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om efterforskning og indvinding af råstoffer fra søterritoriet og kontinentalsoklen 1)

Bekendtgørelse om efterforskning og indvinding af råstoffer fra søterritoriet og kontinentalsoklen 1) BEK nr 1306 af 24/11/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 19. september 2016 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Naturstyrelsen, j.nr. NST-700-00038 Senere ændringer

Læs mere

Indkaldelse af ansøgninger om tilladelse til efterforskning og indvinding af geotermisk energi med henblik på fjernvarmeforsyning

Indkaldelse af ansøgninger om tilladelse til efterforskning og indvinding af geotermisk energi med henblik på fjernvarmeforsyning GEOTERMI SK ENE RG I T IL F JERNVARME FORSYNI NG Oktober 2010 Rev. februar 2013 Indkaldelse af ansøgninger om tilladelse til efterforskning og indvinding af geotermisk energi med henblik på fjernvarmeforsyning

Læs mere

Tilladelsen omfatter: Tilladelse til klapning af 200.000 m³ uddybningsmateriale fra Aarhus Havn i perioden 4. oktober 2013 31. maj 2014.

Tilladelsen omfatter: Tilladelse til klapning af 200.000 m³ uddybningsmateriale fra Aarhus Havn i perioden 4. oktober 2013 31. maj 2014. Aarhus Havn Mindet 2. Postboks 130. DK-8100 Aarhus C Vand- og naturområdet J.nr. AAR-4311-00019 Ref. CHRAJ Dato. 06-09-2013 KLAPTILLADELSE Klaptilladelse for Aarhus Havn. Tilladelsen omfatter: Tilladelse

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Vejdirektoratet Peter Holt Guldalderen 12 2640 Hedehusene Kystdirektoratet J.nr. 15/00288-20 Ref. Bertram Tobias Hacke 08-06-2015 Sendt på mail til ph3@vd.dk Tilladelse til erosionsbeskyttelse ved Ny Lillebæltsbro

Læs mere

5. Indvindingen foregår fra gravesø i grusgrav på matr. 15cp, Vindinge By, Vindinge,

5. Indvindingen foregår fra gravesø i grusgrav på matr. 15cp, Vindinge By, Vindinge, Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej 48 4000 Roskilde By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse til indvinding af overfladevand,

Læs mere

Tilladelse til efterforskning efter råstoffer i Kattegat omring Læsø NST (auktionsområde )

Tilladelse til efterforskning efter råstoffer i Kattegat omring Læsø NST (auktionsområde ) NCC Roads A/S, Råstoffer Vandplaner og havmiljø Ejby Industrivej 8 J.nr. NST-7321-00094 2600 Glostrup Ref. sah/ehp Den 30. juni 2011 soematerialer@ncc.dk Tilladelse til efterforskning efter råstoffer i

Læs mere

Bekendtgørelse om auktion over områder til råstofindvinding fra havbunden

Bekendtgørelse om auktion over områder til råstofindvinding fra havbunden Udkast af 21. oktober 2009. Bekendtgørelse om auktion over områder til råstofindvinding fra havbunden I medfør af 20a, stk. 5 i lov om råstoffer, jf. lovbekendtgørelse nr. 1025 af 20. oktober 2008 om råstoffer

Læs mere

Kortlægning af forsøgsmølleområde ved Hirsholmene, 2007

Kortlægning af forsøgsmølleområde ved Hirsholmene, 2007 DONG Energy Kortlægning af forsøgsmølleområde ved Hirsholmene, 2007 Foto: Mikkel Schmedes, troldhummer Rekvirent Rådgiver DONG Energy Orbicon A/S Miljø- og Myndighedsafdelingen Ringstedvej 20 Teglholmen,

Læs mere

Tilladelse til efterforskning efter råstoffer i område , Skagens Rev

Tilladelse til efterforskning efter råstoffer i område , Skagens Rev Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tlf. 4598455000 post@frederikshavn.dk Naturbeskyttelse 7321-00063 Ref. jimho Den 7. september 2016 Tilladelse til efterforskning efter råstoffer

Læs mere

UDKAST - Påbud om yderligere undersøgelser af jordforurening ved tidligere stander på Erhvervsvej 1, 2600 Glostrup

UDKAST - Påbud om yderligere undersøgelser af jordforurening ved tidligere stander på Erhvervsvej 1, 2600 Glostrup Keolis Bus A/S Naverland 20 2600 Glostrup Center for Miljø og Teknik Rådhusparken 2 2600 Glostrup www.glostrup.dk miljo.teknik@glostrup.dk Tlf: 4323 6365 UDKAST - Påbud om yderligere undersøgelser af jordforurening

Læs mere

Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-7323-00036 Ref. thobk Den 8. oktober 2015. Kystdirektoratet Højbovej 1 7620 Lemvig. Sendt til: kdi@kyst.

Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-7323-00036 Ref. thobk Den 8. oktober 2015. Kystdirektoratet Højbovej 1 7620 Lemvig. Sendt til: kdi@kyst. Kystdirektoratet Højbovej 1 7620 Lemvig Sendt til: kdi@kyst.dk Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-7323-00036 Ref. thobk Den 8. oktober 2015 Tilladelse til indvinding af råstoffer i område 562-AE Thyborøn

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. A/S Storbælt Kystdirektoratet J.nr. 16/01668-15 Ref. Anni Lassen 07-06-2016 Tilladelse til bypass efter KYBL ved Spodsbjerg Færgehavn Kystdirektoratet giver hermed en 2-årige tilladelse til at foretage

Læs mere

Blue Reef. Skov og Naturstyrelsen. Påvirkning på sedimenttransportforhold - Dansk resumé. Dansk resumé

Blue Reef. Skov og Naturstyrelsen. Påvirkning på sedimenttransportforhold - Dansk resumé. Dansk resumé Blue Reef Påvirkning på sedimenttransportforhold - Dansk resumé Skov og Naturstyrelsen Dansk resumé 060707 Agern Allé 5 2970 Hørsholm Blue Reef BLUEREEF Tlf: 4516 9200 Fax: 4516 9292 dhi@dhigroup.com www.dhigroup.com

Læs mere

Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart

Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart BL 3-38 Bestemmelser om anvendelse af geografiske koordinater Udgave 1, 23. januar 1997 I medfør af 52 og 149, stk. 10, i lov om luftfart, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Biologisk kortlægning

Biologisk kortlægning Knowledge taking people further--- GEUS Biologisk kortlægning Biologisk kortlægning af interesseområde nord for Fyn, ved Tørresø og Hasmark, i efterforskningsområdet 7321-00138 Januar 2010 Ref Y977213G/0550_001(A)

Læs mere

Kystdirektoratet. Fonden Snekkersten Havn Strandvejen 71 D 3070 Snekkersten

Kystdirektoratet. Fonden Snekkersten Havn Strandvejen 71 D 3070 Snekkersten Kystdirektoratet Trafikministeriet Fonden Snekkersten Havn Strandvejen 71 D 3070 Snekkersten Dato: 3. december 2004 J.nr.: 4331-217-211-30 Sagsbehandler: Fuldm. cand. jur. Jøm Bisgaard Deres ref: Principiel

Læs mere

1. Indledning. Figur 1. Alternative placeringer af Havvindmølleparken HR 2.

1. Indledning. Figur 1. Alternative placeringer af Havvindmølleparken HR 2. 1. Indledning. Nærværende rapport er udarbejdet for Energi E2, som bidrag til en vurdering af placering af Vindmølleparken ved HR2. Som baggrund for rapporten er der foretaget en gennemgang og vurdering

Læs mere

1. Status arealer ultimo 2006

1. Status arealer ultimo 2006 1. Status arealer ultimo 2006 Ribe Amt Sønderjyllands Amt Ringkøbing Amt Nordjyllands Amt Viborg Amt Århus Amt Vejle Amt Fyns Amt Bornholm Storstrøms Amt Vestsjællands amt Roskilde amt Frederiksborg amt

Læs mere

Kontraktbilag 1: Kravspecifikation for Marin råstofkortlægning i Kattegat

Kontraktbilag 1: Kravspecifikation for Marin råstofkortlægning i Kattegat Kontraktbilag 1: Kravspecifikation for Marin råstofkortlægning i Kattegat Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 3 2. Råstofkortlægningsprojekt 2016 Kattegat... 3 3. Områder... 4 4. Kortlægning... 4 5. Rapportering...

Læs mere

Regulering af vandindvindingstilladelse til 170.000 m 3 grundvand årligt fra Skodborg Vandværks kildefelt, matr. nr. 1133, Skodborg Ejerlav, Skodborg.

Regulering af vandindvindingstilladelse til 170.000 m 3 grundvand årligt fra Skodborg Vandværks kildefelt, matr. nr. 1133, Skodborg Ejerlav, Skodborg. Dato: 23-11-2015 Sagsnr.: 09/21960 Kontaktperson: Iben Nilsson E-mail: teknik@vejen.dk Skodborg Vandværk Gejlager 6A 6630 Rødding Sendt pr. mail til: post@skodborgvandvaerk.dk Regulering af vandindvindingstilladelse

Læs mere

Foreløbig tilladelse til etablering af boring på Sdr Feldingvej 18, 6933 Kibæk

Foreløbig tilladelse til etablering af boring på Sdr Feldingvej 18, 6933 Kibæk TEKNIK OG MILJØ Knud Rahbek Paarupvej 38 6933 Kibæk Email: hoejlyst@mail.tele.dk Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf. 9628 806 bjgtg@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer: 13.02.01-P19-20-14

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Syddansk Universitet Campusvej 55 5230 Odense Att. Lars Seidelin Kystdirektoratet J.nr. 16/01406-19 Ref. Peter Lomholt Langdahl 26-05-2016 Sendt pr. mail til lds@biology.sdu.dk Tidsbegrænset tilladelse

Læs mere

Tilladelse til etablering af ny indvindingsboring på Kilde VII samt udledning af vand fra ren- og prøvepumpning

Tilladelse til etablering af ny indvindingsboring på Kilde VII samt udledning af vand fra ren- og prøvepumpning HOFOR A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S Center for Miljø og Teknik Rådhusparken 2 2600 Glostrup www.glostrup.dk natur.miljo@glostrup.dk Tlf: 4323 6365 Tilladelse til etablering af ny indvindingsboring

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Lemvig Kommunes dispensation til oprensning 3-vandløbet Grønsmølle Bæk

AFGØRELSE i sag om Lemvig Kommunes dispensation til oprensning 3-vandløbet Grønsmølle Bæk Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 9. september 2013 J.nr.: NMK-510-00210 Ref.: JCH AFGØRELSE i sag om Lemvig Kommunes dispensation til oprensning 3-vandløbet

Læs mere

Udvidelse af sejlrende til OST Nord. Geofysisk kortlægning

Udvidelse af sejlrende til OST Nord. Geofysisk kortlægning Udvidelse af sejlrende til OST Nord Geofysisk kortlægning Rekvirent Rådgiver Odense Havn Noatunvej 2 5000 Odense Att. Niels Kjærsgaard E-mail: nk@odensehavn.dk Orbicon A/S Ringstedvej 20 4000 Roskilde

Læs mere

Horsens Kunstmuseum er et statsanerkendt kunstmuseum, der er forpligtiget til gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling

Horsens Kunstmuseum er et statsanerkendt kunstmuseum, der er forpligtiget til gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 117119 Formularens ID: 494 Sendt til: kunstmuseum@horsens.dk Sendt: 15-12-2010 16:19 ------------------------ MUSEERNES

Læs mere

Region Sjælland. Juni 2015 RÅSTOFKORTLÆGNING FASE 1- GUNDSØMAGLE KORTLÆGNINGSOMRÅDE

Region Sjælland. Juni 2015 RÅSTOFKORTLÆGNING FASE 1- GUNDSØMAGLE KORTLÆGNINGSOMRÅDE Region Sjælland Juni RÅSTOFKORTLÆGNING FASE - GUNDSØMAGLE KORTLÆGNINGSOMRÅDE PROJEKT Region Sjælland Råstofkortlægning, sand grus og sten, Fase Gundsømagle Projekt nr. Dokument nr. Version Udarbejdet af

Læs mere

Svar vedrørende spørgsmål til Landsstyret i henhold til 36, stk. 1 i Landstingets forretningsorden. Nr. 2007-126

Svar vedrørende spørgsmål til Landsstyret i henhold til 36, stk. 1 i Landstingets forretningsorden. Nr. 2007-126 Landsstyreområdet for boliger, infrastruktur og råstoffer Aatsitassanut Ikummatissanullu Pisortaqarfik Råstofdirektoratet 24. september 2007 Sags nr.: 01.27-00108 Dok.nr.: 273185 Esmar Bergstrøm IA Svar

Læs mere

Debatoplæg. Råstofplan 2016. Region Midtjylland. Indkaldelse af idéer og forslag. Region Midtjylland. Regional Udvikling

Debatoplæg. Råstofplan 2016. Region Midtjylland. Indkaldelse af idéer og forslag. Region Midtjylland. Regional Udvikling Debatoplæg Råstofplan 2016 Region Midtjylland Indkaldelse af idéer og forslag Høringsperioden løber fra 5. februar 10. april 2015 Region Midtjylland Regional Udvikling Miljø Udgiver: Afdeling: Region Midtjylland

Læs mere

Udbudsmateriale til auktion over områder til råstofindvinding fra havet

Udbudsmateriale til auktion over områder til råstofindvinding fra havet Udbudsmateriale til auktion over områder til råstofindvinding fra havet Indholdsfortegnelse 0. Relevant lovgivning... side 2 Generelt 1. Indledning... side 3 2. Auktionens genstand... side 3 3. Budgiver...

Læs mere

Adresse: Elmevej 39 Vandværksbestyrer Erik Thomasen, Elmevej 39, 6520 Toftlund Dato for besigtigelse: 26. oktober 2011

Adresse: Elmevej 39 Vandværksbestyrer Erik Thomasen, Elmevej 39, 6520 Toftlund Dato for besigtigelse: 26. oktober 2011 Vandværket Generelle data Lokalitet / JUP PlantID: 525-V02-20-0001 / 116916 Navn: Adresse: Elmevej 39 Kontaktperson: Vandværksbestyrer Erik Thomasen, Elmevej 39, 6520 Toftlund Dato for besigtigelse: 26.

Læs mere

Anbefaling om sikring og overdragelse af analoge og supplerende digitale data på miljøområdet

Anbefaling om sikring og overdragelse af analoge og supplerende digitale data på miljøområdet Projekt kommunalreformens forvaltningsgrundlag og digital forvaltning på miljøområdet Miljøministeriet CFK j.nr. Ref.: kich/bla/cab Anbefaling om sikring og overdragelse af analoge og supplerende digitale

Læs mere

Boretilsyn Prøvekvalitet og udtagning af jordprøver fra boringer

Boretilsyn Prøvekvalitet og udtagning af jordprøver fra boringer Gør tanke til handling VIA University College Boretilsyn Prøvekvalitet og udtagning af jordprøver fra boringer Jette Sørensen 28. november 2014 Prøvekvalitet Prøvekvaliteten for jordprøver fra boringer

Læs mere

GOD PRAKSIS I GEOTERMIPROJEKTER MYNDIGHEDSBEHANDLING

GOD PRAKSIS I GEOTERMIPROJEKTER MYNDIGHEDSBEHANDLING GOD PRAKSIS I GEOTERMIPROJEKTER MYNDIGHEDSBEHANDLING SEPTEMBER 2015 Vejledning om myndighedsbehandling i geotermiprojekter Denne vejledning til god praksis for myndighedsbehandling fokuserer på projektets

Læs mere

Bilag 1. Nabovarmeprojekt i Solrød Geologisk Undersøgelse. Paul Thorn (RUC).

Bilag 1. Nabovarmeprojekt i Solrød Geologisk Undersøgelse. Paul Thorn (RUC). Opstartsrapport ForskEl projekt nr. 10688 Oktober 2011 Nabovarme med varmepumpe i Solrød Kommune - Bilag 1 Bilag 1. Nabovarmeprojekt i Solrød Geologisk Undersøgelse. Paul Thorn (RUC). Som en del af det

Læs mere

Tilladelse til at klappe oprenset sediment fra indsejlingen til Sundby Havn

Tilladelse til at klappe oprenset sediment fra indsejlingen til Sundby Havn Sundby Sejlforening V formand Ib Petersen Amager Strandvej 15 2300 København S Vand- og naturområdet J.nr. Ros-421-00039 Ref. Jabro Den 7. april 2008 Mail: ssf@sundby-sejlforening.dk Tilladelse til at

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 2 Kortlægningsmetode

Indholdsfortegnelse. 2 Kortlægningsmetode Roskilde Amt Geofysisk kortlægning i Skovbo Kommune Landbaserede TEM-målinger COWI A/S Parallelvej 2 00 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 www.cowi.dk Indholdsfortegnelse 1 Indledning

Læs mere

VURDERING AF SEJLADSSIKKERHEDEN VED ARBEJDER TIL SØS

VURDERING AF SEJLADSSIKKERHEDEN VED ARBEJDER TIL SØS VURDERING AF SEJLADSSIKKERHEDEN VED ARBEJDER TIL SØS Jf. bekendtgørelse nr. 1351 af 29. november 2013 om sejladssikkerhed ved entreprenørarbejder og andre aktiviteter mv. i danske farvande (for fritidsaktiviteter

Læs mere