Skolernes Trivselsdag

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skolernes Trivselsdag"

Transkript

1

2 Skolernes Trivselsdag Skolernes Trivselsdag er en national mærkedag for trivsel i skolen. Skolernes Trivselsdag afholdes hvert år den første fredag i marts - i 2016 er det d. 4. marts. Skolernes Trivselsdag skal synliggøre arbejdet med at forbedre trivsel og bekæmpe mobning. Positiv opmærksomhed på den enkelte skoles indsats for bedre trivsel kan også i sig selv have en trivselsfremmende effekt. (Læs mere om Skolernes Trivselsdag her). Markér Skolernes Trivselsdag med projekt Trivsel og Bevægelse i Skolen Formål med temadagene i projekt Trivsel og Bevægelse i Skolen : Temadagene skal give mulighed for at involvere og inspirere eleverne. Elevernes fokus skal rettes mod, hvordan I sammen skaber mere bevægelse for alle. Der er fokus på de tre bærende principper: succesoplevelse, medskabelse og fællesskab. Organisering: 8:00-8:30 8:30-9:27 9:27-9:30 9:30-10:00 10:00-10:45 10:45-11:27 11:27-11:30 11:30-12:00 12:00-13:30 13:30-14:00 Fælles morgenaktivitet med klassen Giv et råd om trivsel Tre til trivsel læg en plan for frikvarteret Formiddagspause Klassens bedste Brain Break Brain Breaks på tværs Tre til trivsel læg en plan for frikvarteret Middagspause Formidlingsworkshop Præsentation af produkter Materialet: I er velkomne til at tilpasse de enkelte moduler, så de passer jer bedst muligt. Emnerne for de enkelte moduler tager afsæt i de bærende principper for den samlede trivsels- og bevægelsesindsats: succesoplevelse, medskabelse og fællesskab, men det er tilladt selv at udvikle eller bruge andre øvelser og materialer, hvis I finder det nødvendigt. Materialet er altså inspiration, med konkrete øvelser og opgaver. Detailplanlægningen råder I naturligvis selv over.

3 Fælles morgenaktivitet med klassen Formål: At give eleverne en god og fælles start på dagen med bevægelse, samt at sætte rammen for temadagen. Varighed: 30 minutter Aktivitetsforslag: De blå, de må gå 1. Én deltager er den. Vedkommende stiller sig ca meter fra de andre deltagere med ryggen til dem. De andre deltagere stiller sig på en linje. 2. Personen med ryggen til siger så, hvad der skal ske, fx: "Dem med blå trøjer må gå 3 store skridt frem", eller "Dem med fletninger må gå 2 skridt baglæns, osv. Det gælder nu om at komme først hen til den, der er den. Vedkommende der er den må ikke vende sig om, før han/hun er blevet rørt af en af de andre. Den, som først rører den der er den sætter den næste runde i gang. Personen der er den må selvfølgelig ikke kun få de andre til at gå baglæns. (Man kan også afskaffe muligheden for at nogle skal gå baglæns). Forslag til udvikling af aktiviteten: Måden som deltagerne bevæger sig frem på kan variere mellem fx: muse-skridt, almindelige skridt, kæmpeskridt, hop med samlede ben eller noget helt femte. I kan aftale, hvordan de forskellige former for skridt ser ud, inden legen rigtigt begynder. Hvad er klokken Hr. Løve 1. En deltager vælges til at være løven, Hr. Løve. - Hr. Løve står med ryggen til resten af deltagerne. Deltagerne står på startlinjen, en lang række med god afstand bag Hr. Løve. 2. Deltagerne på startlinjen råber: Hvad er klokken Hr. Løve? Hr. Løve svarer fx: Den er otte! - Alle deltagere skal nu gå otte skridt frem mod Hr. Løve. Deltagerne råber igen: Hvad er klokken Hr. Løve? Hr. Løve svarer fx: Den er tre! Alle deltagere går nu tre skridt frem mod Hr. Løve. 3. Aktiviteten fortsætter med at deltagerne spørger Hr. Løve hvad klokken er, indtil deltagerne er nået helt op til Hr. Løve (eller Hr. Løve mener at de er tæt på). 4. På det sidste svar fra løven, hvor deltagerne er nået op til løven og deltagerne råber "Hvad er klokken Hr. Løve" svarer Hr. Løve: "Den er spisetid!" - Derefter vender Hr. Løve sig om og løber efter deltagerne, som også har vendt sig for at løbe tilbage til startlinjen. Hr. Løve forsøger nu at fange en af deltagerne. Deltagerne har først helle, når de er kommet tilbage til startlinjen. Forslag til udvikling af aktiviteten: Aktiviteten kan justeres ved at afstanden mellem startlinjen og Hr. Løve varierer eller Hr. Løve pludselig begynder at løbe uden varsel, når han/hun mener de øvrige deltagere er kommet tæt nok på at han/hun kan fange en af dem.

4 Morder 1. Deltagerne stiller sig i en rundkreds med lukkede øjne og den ene hånd ind mod midten og holder tommelfingeren i vejret. En "dommer" vælger én eller flere mordere ved at vende deltagernes tommelfingre nedad. (Husk at vende den op igen inden de andre åbner øjnene). De personer, der ikke får tommelen bøjet nedad, er ikke mordere, men mulige ofre. 2. Aktiviteten startes, når der råbes: Morderen er løs. Alle deltagere åbner deres øjne og går rundt og kigger på hinanden. 3. Morderen dræber ved at få øjenkontakt og blinke til et offer. Det skal selvfølgelig gøres ubemærket. Den dræbte venter et lille stykke tid (ca. 10 sekunder) og dør så under dramatiske omstændigheder. Hvis den døende rammer nogle i dødsfaldet, dør disse også dette gælder også morderen, hvis morderen bliver rørt. (Den døende må ikke tage mere end tre skridt under dødsprocessen.) 4. Morderen skal selvfølgelig afsløres! Hvis en deltager mener at have set morderen blinke til et offer, rækker han/hun fingeren i vejret og råber: Jeg anklager. Dommeren kan dog kun bruge anklagen, hvis nogen vil vidne i sagen, og støtte anklageren ved at sige Jeg vidner. Indtil da kan morderen dræbe videre, han/hun kan også forsøge at dræbe anklageren. 5. Når der er en, der anklager og en der støtter, stoppes aktiviteten af dommeren. På kommando fra dommeren lyder råbet: 1,2,3, død over morderen. På 3 peger de to eller flere, anklager og vidner, på den formodede morder. (Anklager og vidne må ikke have talt sammen inden.) 1. Peger vidner og anklager på den samme, og er det den rigtige morder, så dør morderen og legen startes forfra. 2. Hvis anklager og vidner peger på to forskellige personer, dør anklageren og den der vidner. 3. Peger begge på samme person, men er denne ikke morder, dør anklager og vidner. 4. Peges der ikke på samme tid, dør den der peger for sent og legen fortsætter, hvis der således ikke er både et vidne og en anklager. Er der mere end én morder, kan en morder godt være med til at fælde en anden morder. Ved flere mordere risikerer man at morderne dræber hinanden fx ved at blinke til hinanden samtidigt. (I så fald må dommeren starte aktiviteten på ny).

5 Giv et råd om trivsel Formål: At øge elevernes opmærksomhed omkring klassens trivsel og få dem til at tænke med på, hvordan klassens trivsel kan forbedres gennem bevægelse. Varighed: 60 minutter Organisering: Del klassen ind i grupper à 4-6 elever. De følgende spørgsmål diskuteres først i gruppen og derefter fortæller en talsperson kort fra de enkelte grupper, hvad de er kommet frem til eller har snakket om. Gør det klart for eleverne, at der ikke er rigtige og forkerte svar på de stillede spørgsmål. Aktiviteter: 1) Hvordan går det med Trivsel og Bevægelse i Skolen med afsæt i de forventninger og bekymringer klassen snakkede om på opstartsdagen (Temadag 1) start med at se filmen sammen i klassen: trivselogbevgelse-2rb.dk/index.php/om-projektet/. a. Hvilke gode ting er der kommet ud af at være med i projektet indtil nu? b. Har I mødt udfordringer undervejs? c. Hvordan har projektets indsatser i idrætsundervisningen, frikvarteret og den almene undervisning forandret skolehverdagen ift. medskabelse, succesoplevelser og fællesskab? d. Hvor er der plads til forbedringer? Varighed: 15 min 2) Giv et råd om trivsel a. Det kan være svært at snakke om emner som trivsel, mobning og ensomhed - og nogle elever føler sig mere berørte af det end andre. En god måde at snakke om disse svære, men vigtige emner på er at snakke om dem fra et udefrakommende perspektiv. Eleverne agerer trivselseksperter og skal hjælpe andre ved at sætte sig i deres sted og give gode råd. Herunder er givet forslag til dilemmaer I kan tage op i klassen. Tilpas gerne disse eller find selv på andre evt. med afsæt i emner som netop jeres klasse er berørt af. Varighed: 45 min

6 Dilemmaer/spørgsmål til Giv et råd om trivsel Kære Klasse Jeg er en dreng på 12 år og går i 5.klasse. Næsten hvert frikvarter spiller en gruppe drenge fra min klasse fodbold på vores street-bane i skolegården. De er ret gode synes jeg, og mange af dem går også til fodbold i en klub i deres fritid. Selv spiller jeg ikke fodbold i min fritid, kun nogle gange med min far i vores have det synes jeg er sjovt! I min fritid går jeg til svømning, det er jeg næsten lige startet til. Drengene fra klassen snakker meget om fodbold og om, hvem er der klar på at spille i næste frikvarter. Jeg er i tvivl om de også mener mig, da de aldrig spørger mig direkte, men bare spørger ud i klassen. Det gør, at jeg nogle gange føler mig overset og udenfor det fællesskab, de har sammen. Egentlig kan jeg jo godt lide at spille fodbold i hvert fald når vi gør det hjemme i haven. Måske drengene tror, at jeg ikke gider, fordi jeg bedre kan lide svømning. Jeg er også bange for at blive til grin, fordi jeg ikke er så god de andre spiller jo i klub. Jeg vil derfor gerne spørge om jeres råd: Hvordan får jeg sagt til drengene i min klasse, at jeg godt kunne tænke mig at være med? Jeg synes ofte, at det handler meget om konkurrence, og hvem der vinder. Kan man ikke også spille mere for sjovt? Kære Klasse Jeg er en pige på 13 år og går i 6. klasse. Jeg oplever nogle gange, at jeg bliver nervøs og får ondt i maven, når vi skal have idrætsundervisning. Jeg kan bedre lide at have fag som billedkunst og design. Sidste gang vi havde idræt, blev vi delt ind i forskellige teams for vi er lige startet på et boldspilsforløb. Det gør mig særligt nervøs, at jeg er kommet på et team, hvor mange af de andre synes, at idræt er det bedste fag i skolen. Jeg er bange for, at de synes, at det er dumt, at jeg er kommet på deres team. Da vi skulle spille afleveringsbold, som den første aktivitet sammen i teamet, gjorde jeg mit bedste for at gøre mig spilbar, men alligevel fik jeg ikke bolden. Det var lidt som om, at de andre overså mig eller var bange for, at jeg ville tabe bolden. Når vi har billedkunst spørger de andre fra klassen mig nogle gange om hjælp, fordi de synes jeg er god til at tegne. Det gør mig glad, når de andre spørger mig, om jeg vil hjælpe. Nogle gange tænker jeg på, om jeg også kan spørge om deres hjælp i idræt jeg ved bare ikke lige hvordan. Jeg tænker, at det er meget normalt, at vi ikke alle kan være lige gode til alting eller synes lige godt om alting. Nogle gange har jeg faktisk haft lyst til med vilje at glemme mit idrætstøj derhjemme men det tør jeg ikke sige til nogen. Hvad kan jeg gøre for, at de andre accepterer mig i idrætsundervisningen og ikke overser mig? Og Kan jeg spørge de andre, om de kan hjælpe mig med at blive bedre? Kære Klasse Annika fra min klasse er bare vildt god til at sjippe. Hun kan både sjippe baglæns, lave kryds og dobbelt-sjip. Når hun gør det i frikvarteret, prøver jeg nogle gange at se, hvordan hun gør. Jeg kan selv godt lide at sjippe, men kan kun sjippe forlæns jeg har øvet mig meget og synes selv, at jeg er blevet ret god til det. Men jeg kunne godt tænke mig at blive endnu bedre og også lære nogle af de tricks som Annika kan. Hver gang jeg prøver bliver mine fødder hængende i sjippetovet, og så giver jeg hurtigt op. Jeg snakker ikke så meget med Annika, ikke fordi vi er uvenner jeg ved faktisk ikke hvorfor. Mit spørgsmål til jer: Kan jeg godt spørge Annika om hun vil lære mig at sjippe de tricks hun kan? Og hvis ja: Hvordan skal jeg så spørge hende? Jeg er bange for, at hun siger Nej, eller ikke gider at bruge tid sammen med mig. Jeg synes også at det kunne være sjovt, hvis vi var flere fra klassen, der kunne sjippe sammen og øve os.

7 Tre til Trivsel læg en plan for frikvarteret Formål: At give eleverne en god start på frikvarteret og sikre, at alle har noget at lave. Brug gerne pauserne på temadagen til at sætte noget ekstra i gang i frikvartererne. Det behøves ikke at være en SKAL aktivitet, men derimod valgfrie tilbud, hvor alle elever er inviterede til at deltage, hvis de har lyst. Nedenstående er forslag til forskellige aktiviteter med udgangspunkt og videreudvikling af de aktiviteter og redskaber, som eleverne blev præsenteret for på frikvartersworkshoppen. I kan også lege videre med aktivitetsforslagene fra morgenaktiviteten. De fleste aktiviteter kan sættes i gang både udendørs og/eller indendørs. Varighed: 3 minutter Aktivitetsforslag til frikvarteret: Se aktivitetsbeskrivelserne på projektets hjemmeside under fanen Frikvarter. Aktiviteter med bolde og crazyballs: 1. Halli Hallo 2. Syvstjernen Aktiviteter med sjippetov: 1. Græsset gror / Omvendt limbo 2. Kaffen koger Aktiviteter med kridt: 1. Kridtforhindringsbane 2. Skydeskive

8 Klassens bedste Brain Break Formål: Formålet med denne workshop er at finde, udvikle og afprøve forskellige Brain Breaks, så eleverne involveres i og øger bevidstheden omkring, hvilke Brain Breaks, der er gode - hvorfor og hvornår. Varighed: ca minutter Aktivitet: Genopfrisk først hvad Brain Breaks er og snak med eleverne om, hvad det skal nytte. Hvad er en god pause for eleverne, og hvad er en god pause for lærerne? Genopfrisk også de fire kategorier: Sociale Puls Koordination/Motorik Velvære. Del klassen i grupper à 4-5 elever. Nu skal eleverne selv finde, udvikle eller opfinde en Brain Break, de synes er god ( den bedste ) ud fra de kriterier I er kommet frem til i fællesskab. På næste side kan i se en skabelon (med et eksempel), som eleverne kan bruge som ramme for at beskrive deres egen Brain Break (sidst i materialet finder I en tom skabelon til print). I kan overveje om I har brug for at tilføje yderligere kategorier til skabelonen. Når alle elever har beskrevet deres Brain Break, evt. afprøvet den i gruppen og lagt en plan for, hvordan de vil præsentere og afprøve den i klassen, samles alle igen. På skift skal grupperne nu præsentere og afprøve deres Brain Break for hinanden. Hvilken Brain Break er klassens bedste? Stem i klassen om, hvilken Brain Break I vil præsentere for de andre elever/klasser på skolen efterfølgende. Brain Breaks på tværs Formål: Formålet med denne aktivitet er at dele ideer og erfaringsudveksle på tværs af klasser. Varighed: ca minutter Aktivitet: Del mellemtrinnets elever ind i grupper på tværs af årgange (klassestørrelse). Eleverne skal nu præsentere og afprøve hinandens Brain Breaks. Hvis det kan organiseres, kan eleverne også besøge og lave en Brain Break i indskolings- /udskolingsklasserne. Det er med til at øge opmærksomheden på trivsel og bevægelse på hele skolen. Når alle elever har beskrevet deres Brain Break med udgangspunkt i skabelonen, er det let at dele dem på tværs af klasserne til videre brug.

9 Brain Break Skabelon (Eksempel) Navn: Body Twist Kategori: Social Tid: 5 minutter Hvor: I klassen Organisering: Gruppeinddeling i hold á 5-6 elever Materialer/Rekvisitter: Bunker af kort (10-15 afhængig af sværhedsgrad) med navn på to kropsdele (fx Hånd-Albue) til hvert hold. Aktivitetsbeskrivelse: Aktiviteten starter med, at hvert hold får udleveret en bunke kort, hvorpå der er skrevet to kropsdele, for eksempel hånd albue, fod - lår, hånd - nakke, navle næse osv. Holdet trækker ét kort af gangen, og kortet skal nu anbringes mellem de nævnte kropsdele, mellem 2 forskellige personer. Holdet får udleveret kort, så længe det lykkedes holdet at holde kortene mellem de nævnte kropsdele. I det øjeblik et kort tabes stopper holdet. Variationsmuligheder/Justeringer: Lad hver deltager selve finde på sjove kombinationer af kropsdele, som de skriver på en lap papir. Varier størrelsen på grupperne.

10 Formidlingsworkshop Formål: Formålet med workshoppen er at sætte ekstra fokus på trivsel og bevægelse ved at vise/formidle udadtil, hvad skolen gør for at skabe bedre trivsel. Varighed: 1 time Aktiviteter: Workshoppen er bygget op omkring valgfrie moduler, som eleverne kan vælge sig ind på efter interesse. Forslag til valgfrie moduler: 1. Brain Break katalog a. En gruppe elever bliver ansvarlige for at indsamle alle Brain Breaks fra formiddagens workshop. De skal nu arbejde på at lave et katalog med alle skolens Brain Breaks. Kataloget kan sættes op ud fra de fire forskellige kategorier: Social Puls Koordination/Motorik - Velvære. Måske er der også behov for små videoklip eller illustrationer? 2. Skriveværksted a. Har skolen en nyhedsplatform eller en avis, så kan eleverne lave små skriv omhandlende arbejdet med trivsel og bevægelse på skolen. Det kan også være, at I kan lave jeres helt egen avis. Hvem skal læse avisen? - Andre elever og lærere, forældre, kommunen, etc.? Skal eleverne interviewe hinanden? Skal avisen indeholde billeder? 3. Foto/Videoværksted a. Har skolen foto/videoudstyr eller ipads kan eleverne arbejde med at lave deres egen video eller en fotocollage. Tænk igen på, hvem produktet skal henvende sig til. 4. Musik/teater/billedkunst/madkundskab a. Skriv en sang omhandlende trivsel og bevægelse på jeres skole. b. Lav et lille teaterstykke. c. Lav billeder eller collager. d. Bag trivselsboller til besøgende. Ovenstående er idéer og forslag til en række værksteder, som I selv kan udvælge og organisere. Tænk på hvilke ressourcer og kompetencer I har på skolen måske I vil etablere andre eller flere værksteder, som passer ind i projektets fokus. Tænk gerne på værksteder, hvor I indenfor det forslåede tidsrum kan skabe et produkt til formidling/præsentation. I kan bruge de tre principper: medskabelse fælleskab - succesoplevelse som temaer for produkterne

11 Præsentation af produkter Formål: At eleverne præsenterer deres produkter fra formidlingsworkshoppen for hinanden. Varighed: 30 minutter Aktiviteter: Organisér, hvordan eleverne kan præsentere deres produkter for hinanden med udgangspunkt i de formidlingsværksteder I har valgt. Hvordan kan I bruge jeres produkter til yderligere formidling, fx forældremøder, skolearrangementer, etc.. Hvis I har mulighed for det, kan I også invitere forældre/bedsteforældre/anden voksen til at komme og se præsentationen af produkterne. Indsendelse af produkter Del gerne jeres oplevelser og/eller produkter fra Trivselsdagen med os Så kan vi lægge det på hjemmesiden og I kan på tværs af skolerne se hvordan i arbejder med trivsel og bevægelse i skolen. Send en til:

12 Brain Break Skabelon til print Navn: Kategori: Tid: Hvor: Organisering: Materialer/Rekvisitter: Aktivitetsbeskrivelse: Variationsmuligheder/Justeringer:

13 Noter & idéer

14

Frikvartersaktiviteter

Frikvartersaktiviteter Trivsel og Bevægelse i Skolen Eksempelsamling Frikvartersaktiviteter Indholdsfortegnelse CHASE: Politi og røvere s.1 Udbryderkongen s.2 Grænselegen s.3 Hvad er klokken Hr. Løve s.4 De blå de må gå s.5

Læs mere

Trivsel og Bevægelse i Skolen. Eksempelsamling vol. 2. Brain breaks

Trivsel og Bevægelse i Skolen. Eksempelsamling vol. 2. Brain breaks Trivsel og Bevægelse i Skolen Eksempelsamling vol. 2 Brain breaks Indholdsfortegnelse INTRODUKTION... 2 SOCIALE BODY TWIST... 3 GRUPPE-JONGELERING... 5 SEND DEN RUNDT... 6 KOORDINATION TÆL TIL ABC...

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Bachelorprojekt Bilag 4 fil nr. 3 Tysk Karin Rostgaard Henrichsen Studienummer: 30290440

Bachelorprojekt Bilag 4 fil nr. 3 Tysk Karin Rostgaard Henrichsen Studienummer: 30290440 Klasse: 6.x og y Fag: Tysk (Observering af 2. rang) Dato: 24.10.12. Situation: Stafette mit Zahlen Temaer: Igangsætning og mundtlighed Tema Person Beskrivelse: Hvad bliver der sagt? Hvad sker der? Igangsætning

Læs mere

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN Samtaleguiden 36 Samtaleguiden er lavet primært til unge, der ryger hash. Som vejleder, mentor m.fl. kan du bruge Samtaleguiden som et fælles udgangspunkt i samtalen med den unge. Du kan dog også blot

Læs mere

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang FORSKELLIGE ENERGIZERS ENERGIZER Energizere er korte lege eller øvelser, som tager mellem to og ti minutter. De fungerer som små pauser i undervisningen, hvor både hjernen og kroppen aktiveres. Selv om

Læs mere

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER DEL DINE FIDUSER GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN Samspillet 9 ud af 10 forældre mener, at debat om børnenes trivsel og problemer i klassen er det vigtigste indhold på et forældremøde.

Læs mere

Undervisningsvejledning 0.-2. klasse

Undervisningsvejledning 0.-2. klasse Undervisningsvejledning 0.-2. klasse I forbindelse med den årlige trivselsdag har jeres skole tilmeldt sig Call me og Red Barnets kampagne Min skole Min ven. Det betyder, at hver klasse på skolen skal

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

INDSKOLING TRIVSEL TIL ALLE

INDSKOLING TRIVSEL TIL ALLE INDSKOLING TRIVSEL TIL ALLE Børns Vilkår er en privat, humanitær organisation, der siden 1977 har arbejdet for alle børn i Danmark med særlig fokus for de børn, som har det svært. Organisationen arbejder

Læs mere

Det handler om meget mere end kraftspring og rullefald?

Det handler om meget mere end kraftspring og rullefald? Det handler om meget mere end kraftspring og rullefald? Perspektiver på tweens, ungdom og gymnastik i en synes godt om -kultur! Middelfart 17.november 2013 Hvad er der på dagsordenen? De digitale indfødte

Læs mere

Med Jesus i båden -2

Med Jesus i båden -2 Med Jesus i båden -2 Jesus redder Mål: At opmuntre børnene. Vi fortæller dem, at Jesus kender den situation, de befinder sig i. Vi fortæller dem, at Jesus hører dem og hjælper dem, når de kalder på ham.

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering, marts 2010.

Undervisningsmiljøvurdering, marts 2010. Undervisningsmiljøvurdering, marts 2010. Udarbejdet af: Christine 9c, Emil 9c, Morten 6.b, Caroline 6.a, Lilian Svart, Elna Jørgensen 1. Kortlægning jf. skema 2. Beskrivelse og vurdering af evt. undervisningsmiljøproblemer

Læs mere

Bilag nr. 8: Interview med Lars

Bilag nr. 8: Interview med Lars Bilag nr. 8: Interview med Lars I: Se Lasse du tegnede denne her tegning i går. Kan du huske det? I: Kan du ikke starte med at fortælle os lidt om, hvad der er på den? 5 L: Det det mig og min far på vej

Læs mere

Arbejdet med børnemiljø hos. Børnehaven Kornblomsten. Marts 2015

Arbejdet med børnemiljø hos. Børnehaven Kornblomsten. Marts 2015 Børnemiljø Sådan! Arbejdet med børnemiljø hos Børnehaven Kornblomsten Marts 2015 Følgende dokumenterer vores arbejde med at undersøge børnemiljøet og udvikle det ved hjælp af bestemte indsatser. Trin 1:

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 15. oktober 2010 Følgende emner indgår i resultatvisn: Generel tilfredshed, Dig og de andre i SFO'en, Drilleri og mobning, Underspørgsmål til drilleri og mobning andre hjælper,

Læs mere

Snak om det Undervisningsmateriale til mellemtrinnet

Snak om det Undervisningsmateriale til mellemtrinnet Snak om det Undervisningsmateriale til mellemtrinnet Øvelse 1: Snak om tegnefilmen Formålet med denne øvelse er at styrke elevernes evne til at sætte sig ind i hvordan andre har det. Øvelsen skal hjælpe

Læs mere

Jeg er glad for at gå i skole. Jeg føler mig tryg i klassen

Jeg er glad for at gå i skole. Jeg føler mig tryg i klassen Jeg er glad for at gå i skole 1% 0% 14% 52% 33% Jeg føler mig tryg i klassen 3% 0% 46% 10% 41% Jeg kan lide mine kammerater i klassen 0% 0% 9% 40% 51% Mine venner kan lide mig, som den jeg er 1% 45% 46%

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q 1.7 Overraskelser ved gymnasiet eller hf! Er der noget ved gymnasiet eller hf som undrer dig eller har undret dig? 20 Det har overrasket

Læs mere

Trivsel og Bevægelse i Skolen. Temadage. Opstartsdag

Trivsel og Bevægelse i Skolen. Temadage. Opstartsdag Trivsel og Bevægelse i Skolen Temadage Opstartsdag Formål og organisering Formål: Temadagene skal give mulighed for at involvere og inspirere eleverne. Elevernes fokus skal rettes mod, hvordan I sammen

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 29. juni 2010 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning, Klasselæreren,

Læs mere

BILAGSRAPPORT. Vester Mariendal Skole og Undervisningscenter Aalborg Kommune. Termometeret

BILAGSRAPPORT. Vester Mariendal Skole og Undervisningscenter Aalborg Kommune. Termometeret BILAGSRAPPORT Vester Mariendal Skole og Undervisscenter Termometeret Læsevejled Bilagsrapporten viser elevernes samlede beelser af de enkelte spørgsmål, som indgår i undersøgelsen. Rapporten viser elevernes

Læs mere

DILEMMAKORT FORÆLDRE

DILEMMAKORT FORÆLDRE DILEMMAKORT FORÆLDRE Dilemma #1 Din søns hold er ude at spille kamp. Du står på sidelinjen og kigger på sammen med flere af de andre forældre. Caspers far står der også. Du bemærker, at han råber meget

Læs mere

Med Jesus i båden -3

Med Jesus i båden -3 Med Jesus i båden -3 Jesus udfordrer Mål: Forklar børnene, at Jesus udfordrer dem, der vil leve med ham, så de kan lære at stole på ham. På denne måde kan Jesus gøre det umulige igennem os. Tekst: Matt.

Læs mere

Beboerportræt: "Når jeg skriver, er det som terapi for mig. Så kommer mine tanker ud gennem fingrene"

Beboerportræt: Når jeg skriver, er det som terapi for mig. Så kommer mine tanker ud gennem fingrene Beboerportræt: "Når jeg skriver, er det som terapi for mig. Så kommer mine tanker ud gennem fingrene" Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet Når Fatma skriver, lever hun sig ind i en helt anden verden.

Læs mere

RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter

RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter Til fødselsdagsselskabet, beach party, picnic, familiedagen eller på legepladsen til enhver tid. Fra 6 til 90 år. Indeholder

Læs mere

Tro og etik. Omsorg. Årstid: Hele året

Tro og etik. Omsorg. Årstid: Hele året Tro og etik Omsorg Målgruppe: Spejder Årstid: Hele året Varighed: 4 trin + et engagement Omsorg - niveau 3 - trin for trin Omdrejningspunktet for mærket Omsorg er i høj grad sladder. Idéen med at beskæftige

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 6. april 2011 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i SFO'en, Drilleri og mobning, Underspørgsmål til drilleri og mobning andre

Læs mere

Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK

Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK UNDERVISNINGSMATERIALE FIRE FILM OM AUTISME Lærervejledning og pædagogisk vejledning til Hverdagens helte 1 - om autisme Et undervisningsmateriale

Læs mere

Udspring. - Inspiration til udspringsaktiviteter (svømmeskolen, tweens og teens)

Udspring. - Inspiration til udspringsaktiviteter (svømmeskolen, tweens og teens) Udspring - Inspiration til udspringsaktiviteter (svømmeskolen, tweens og teens) - Sikkerhed: Det første, man starter med at gøre, når man skal lave udspring med en gruppe, er at definere nogle færdselsregler,

Læs mere

Indhold Målgruppe 5 Din betydning som træner Mål 5 Spørg ind Hvad skal vi lære om? Forældrenes betydning Viden børn, trivsel og fodbold

Indhold Målgruppe 5 Din betydning som træner Mål 5 Spørg ind Hvad skal vi lære om? Forældrenes betydning Viden børn, trivsel og fodbold TRÆNERHÆFTE 1 Målgruppe 5 Indhold Mål 5 Hvad skal vi lære om? 6 Viden børn, trivsel og fodbold 8 Børn, trivsel og fodbold 11 Refleksion noter 12 Samspil og sammenhæng 13 Refleksion noter 14 Din betydning

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 12. december 2011 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i SFO'en, Drilleri og mobning, Underspørgsmål til drilleri og mobning andre

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 20. december 2012 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i SFO'en, Drilleri og mobning, Underspørgsmål til drilleri og mobning andre

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE I NYCIRKUS

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE I NYCIRKUS OPVARMNINGSØVELSER & LEGE I NYCIRKUS Titel på øvelse: Push and pull (Se demonstration i videomateriale) Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 18. september 2012 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i SFO'en, Drilleri og mobning, Underspørgsmål til drilleri og mobning andre

Læs mere

Move@School LEGEKATALOG

Move@School LEGEKATALOG Move@School LEGEKATALOG Legekataloget er udgivet af Move@School, Folkesundhed København December 2006 For yderligere information eller spørgsmål kontakt: Glen Nielsen Projektleder Projekt Move@School E-mail:

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Indskoling' 2009 2. årgang M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 10 Er du glad for at gå i skole? 42 / 84%, ikke rigtigt Hvordan

Læs mere

LÆS OM: Pst.. På den sidste side kan I se hvordan vejret kan blive og læse sjove udsagn fra hverdagen

LÆS OM: Pst.. På den sidste side kan I se hvordan vejret kan blive og læse sjove udsagn fra hverdagen LÆS OM: I vores første udgave af avisen fortæller børn, hvad en avis er. Børn fortæller om hvordan det er at være i dagplejen, Børnehaven Lystruplund, Børnehaven Hasselhøj, Minihøj, Hurlumhejhuset og Møllehuset

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12. Kursusmappe Uge 19 Emne: Nørd Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.10 Uge 19 l Nørd Det har sneet igen, og alle de H er, der var

Læs mere

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin Trine Bjerre & Kirsten Ruth Oskar i Legeland Forlaget Den lille Delfin Oskar i Legeland af Trine Bjerre & Kirsten Ruth 2014 1. udgave, 1. oplag isbn-13: 978-87-996221-3-9 Tekst & Lay-out: Trine Bjerre

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 27. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 27. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 27 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge27_sund_stærk.indd 1 06/07/10 11.43 Uge 27 l Sund og stærk Hipp har lige

Læs mere

MELLEMTRIN TRIVSEL TIL ALLE

MELLEMTRIN TRIVSEL TIL ALLE MELLEMTRIN TRIVSEL TIL ALLE Børns Vilkår er en privat, humanitær organisation, der siden 1977 har arbejdet for alle børn i Danmark med særlig fokus for de børn, som har det svært. Organisationen arbejder

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Nej sagde Kaj. Forløb

Nej sagde Kaj. Forløb Nej sagde Kaj Kaj siger nej til alle mors gode tilbud om rejser ud i verden. Han vil hellere have en rutsjebanetur - og det får han, både forlæns og baglæns gennem mærkelige og uhyggelige steder som Gruel

Læs mere

Forældrenes idé-katalog til fremme af den gode trivsel på Hareskov Skole

Forældrenes idé-katalog til fremme af den gode trivsel på Hareskov Skole Forældrenes idé-katalog til fremme af den gode trivsel på Hareskov Skole Trivslen på Hareskov Skole angår os alle, og som forældre har vi også et ansvar for at fremme den gode trivsel. Dét har de fleste

Læs mere

Velkommen på Julemærkehjem

Velkommen på Julemærkehjem Velkommen på Julemærkehjem Hvad er et Julemærkehjem? Et Julemærkehjem er et tilbud til børn, der i løbet af et 10-ugers ophold får hjælp til at få styrket selvværdet, en sundere livsstil og muligheden

Læs mere

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper.

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper. Intro Dette emne sætter fokus på: at være udenfor fællesskabet. kontra at være opmærksomme på hinanden. Formål Noget af det, som eleverne på mellemtrinnet er mest bange for, når de er i skole, er at blive

Læs mere

http://www.analyzethis.no/v3/lpdanmark/bestilling/summary.aspx

http://www.analyzethis.no/v3/lpdanmark/bestilling/summary.aspx Side 1 af 5 Data er sidst opdateret 26.06.2008 02:02:22 Antal besvarelser: 98 af 98 for udvalg: Nordenskov Skole Elev - Kortlægningsundersøgelse LP-modellen Baggrundsoplysninger Dreng Pige Kryds af, om

Læs mere

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på 1. Søde Sally Bølle-Bob og Lasse kommer gående i byen. De ser Smukke Sally på den anden side af gaden.»hende gider vi ikke snakke med,«siger Lasse.»Nej.«Bølle-Bob kigger den anden vej.»hun gider heller

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting En Vogterdreng Af Freja Gry Børsting Furesø Museer 2016 1 En Vogterdreng Forfatter: Freja Gry Børsting Illustration: Allan Christian Hansen Forfatteren og Furesø Museer Trykkeri: XL Print Aps ISBN: 87-91140-27-7

Læs mere

GPS 32-36. Sådan kan det bruges. I hjemmet. Evangelisk Børnemission. I klubben I kirken På ferien. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt.

GPS 32-36. Sådan kan det bruges. I hjemmet. Evangelisk Børnemission. I klubben I kirken På ferien. Af Maj Højgaard m. fl. www.opdagnyt. GPS 32-36 Sådan kan det bruges I hjemmet Af Maj Højgaard m. fl. Evangelisk Børnemission I klubben I kirken På ferien www.opdagnyt.dk GPS 32: David salves til konge Nøglesætning: Gud ser dig og kender dit

Læs mere

Vi gør det sammen -4

Vi gør det sammen -4 Vi gør det sammen -4 Sammen med Gud bliver det umulige muligt Kun sammen med Gud. Mål: Livet byder på mange udfordringer. Vi må lære børnene, at Gud ikke giver os udfordringer, som vi ikke kan klare men

Læs mere

Dette emne sætter fokus på: Mod til at handle At lytte til hinandens fortællinger og være åbne over for andres perspektiver Fællesskab og venskab

Dette emne sætter fokus på: Mod til at handle At lytte til hinandens fortællinger og være åbne over for andres perspektiver Fællesskab og venskab Intro Nære sociale relationer og følelsen af at være forbundet med ligesindede og jævnaldrende spiller en vigtig rolle for børn og unges udvikling af en selvstændig identitet og sociale kompetencer. Hvor

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT Et manuskript af 7.3, Helsinge Realskole 5. gennemskrivning, februar 2010 1 SC 1.ext. kvarterspladsen forår dag. THOMAS(13)kommer gående med armen rundt om foran vandrehjemmet.

Læs mere

BØRNEINDBLIK 6/14 STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER

BØRNEINDBLIK 6/14 STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER BØRNEINDBLIK 6/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 6/2014 1. ÅRGANG 15. SEPTEMBER 2014 ANALYSE: 13-ÅRIGES SYN PÅ FORÆLDRE STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER Mange 13-årige oplever stressede forældre,

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

HER. Katalog om livet i gårdmiljøer i Fuglekvarteret BOR VI

HER. Katalog om livet i gårdmiljøer i Fuglekvarteret BOR VI HER Katalog om livet i gårdmiljøer i Fuglekvarteret BOR VI Af: Tine Sønderby Praxis21 November 2013 Om kataloget Katalogets indhold Dette er et katalog om livet i gårdmiljøer i Fuglekvarteret. Det er tænkt

Læs mere

UDSKOLING TRIVSEL TIL ALLE

UDSKOLING TRIVSEL TIL ALLE UDSKOLING TRIVSEL TIL ALLE Børns Vilkår er en privat, humanitær organisation, der siden 1977 har arbejdet for alle børn i Danmark med særlig fokus for de børn, som har det svært. Organisationen arbejder

Læs mere

Børneliv version 2.0. Perspektiver på tweens, fritidsliv og trivsel

Børneliv version 2.0. Perspektiver på tweens, fritidsliv og trivsel Børneliv version 2.0 Perspektiver på tweens, fritidsliv og trivsel Viborg 7.oktober 2013 Fire vigtige spørgsmål.. Hvor mange 9-12-årige har en FB-profil og hvor mange 15-årige går det til fest hver uge?

Læs mere

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser'

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Uoverensstemmelser kan dreje sig om sagen og værdierne og / eller om personen. Det er vigtigt at være bevidst om forskellen! Uenighed om sagen Vi mennesker

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 11. januar 2012 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Dig og de andre i SFO'en, Drilleri og mobning, Underspørgsmål til drilleri og mobning andre

Læs mere

Inklusion i klasseværelset 25 råd og redskaber til lærere og pædagoger

Inklusion i klasseværelset 25 råd og redskaber til lærere og pædagoger Inklusion i klasseværelset 25 råd og redskaber til lærere og pædagoger v/ Anna Furbo Rewitz, udviklingskonsulent i ADHDforeningen Kærlighed i Kaos Forældre til børn med ADHD 3-9 år Manualiseret forløb

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

FRA SEX OG SAMFUND FRA NORMER OG IDEALER, 4-6 KLASSE, S. 7 Læringsmål

FRA SEX OG SAMFUND FRA NORMER OG IDEALER, 4-6 KLASSE, S. 7 Læringsmål 1. ER DU ENIG? FRA SEX OG SAMFUND FRA NORMER OG IDEALER, 4-6 KLASSE, S. 7 Læringsmål Beskrivelse Eleverne og underviseren sidder på stole i en cirkel. Underviseren læser et udsagn højt. Hvis eleverne er

Læs mere

BILAGSRAPPORT. Kildemarkskolen Næstved Kommune. Termometeret

BILAGSRAPPORT. Kildemarkskolen Næstved Kommune. Termometeret BILAGSRAPPORT Kildemarkskolen Termometeret Læsevejledning Bilagsrapporten viser elevernes samlede beelser af de enkelte spørgsmål, som indgår i undersøgelsen. Rapporten viser elevernes gennemsnitlige fordeling

Læs mere

Bevægelse og motion inspirationsøvelser til Brainbreaks

Bevægelse og motion inspirationsøvelser til Brainbreaks Bevægelse og motion inspirationsøvelser til Brainbreaks Tidsgruppe 0 10 minutter: Formel 1-kast med blød bold Der skal bruges to bløde bolde. Eleverne står i en tæt cirkel og bliver nummeret 1,2,1,2 etc

Læs mere

Kvalitetsstandard for

Kvalitetsstandard for 2011/2012 Kvalitetsstandard for Hverdagsrehabilitering Vi bruger dine ressourcer aktivt Informationsfolder om Rehabiliteringskoordinatorfunktionen Ishøj Kommune 1 Vi tror på, at det giver livskvalitet

Læs mere

Med Jesus i båden -1

Med Jesus i båden -1 Med Jesus i båden -1 Jesus kalder Mål: At give børn en forståelse for, at Jesus kalder på dem og ønsker, at de skal følge ham i deres liv. Tekst: Mark. 1, 14-20 + Luk. 5, 1-11 (Jesus kalder sine disciple).

Læs mere

Ugebrev 47 Indskolingen 2014

Ugebrev 47 Indskolingen 2014 Ugebrev 47 Indskolingen 2014 Fælles info: Ingen særlig fællesinfo i denne uge. Håber I alle får en god weekend! På indskolingens vegne Rengøring: Uge Børnehaveklassen 1. og 2. klasse 3. klasse 46 Malou

Læs mere

Hvis jeg var en dreng: Sammenspilsmateriale for 3-5 klasse

Hvis jeg var en dreng: Sammenspilsmateriale for 3-5 klasse 1 Indhold: Akt 1 48 Det vildeste garn i byen 49 Akt 2 50 Akt 3 51 Spring ud 53 Akt 4 54 Stop med at drille 55 Akt 5 56 Hvis jeg var en dreng 57 Tak for i aften 58 2 1. akt (foregår i skolegården) Det er

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Kom godt fra start. - inklusion af børn med autismespektrumforstyrrelse i folkeskolen. Dorthe Holm

Kom godt fra start. - inklusion af børn med autismespektrumforstyrrelse i folkeskolen. Dorthe Holm Kom godt fra start - inklusion af børn med autismespektrumforstyrrelse i folkeskolen Dorthe Holm Tekst: Dorthe Holm, pædagogisk vejleder, børnehaveklasseleder v/ Centerklasserne Højvangskolen, d.holm@pc.dk

Læs mere

Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret. Lisa Duus duuslisa@gmail.com

Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret. Lisa Duus duuslisa@gmail.com Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret Lisa Duus duuslisa@gmail.com Baggrund og erfaringer Mødet mellem sundhedsprofessionelle og etniske minoritetspatienter/borgere

Læs mere

Samtaleark om undervisningsmiljø - til forældre og børn i grundskolen

Samtaleark om undervisningsmiljø - til forældre og børn i grundskolen Samtaleark om undervisningsmiljø - til forældre og børn i grundskolen D a n s k C e n t er for Undervisningsmiljø Køn Glad og tilfreds Midt imellem Sur og ked Ved ikke Der er i alt indkommet 140 besvarelser,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 Uge 23 Emne: Min krop Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge23_minkrop.indd 1 06/07/10 11.41 Uge 23 l Min krop Hipp har det bedre og nyser ikke

Læs mere

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF Forældre med handicap i DHF Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller Rasmus Møller er lærerstuderende, benamputeret og far til August på 3 år. Og Rasmus og hans kone venter en

Læs mere

1.OM AT TAGE STILLING

1.OM AT TAGE STILLING 1.OM AT TAGE STILLING Læringsmål Beskrivelse Underviseren introducerer klassen til arbejdsformen. Underviseren gør eleverne opmærksom på; Det handler om at tage stilling Der ikke er noget korrekt svar

Læs mere

SKOLESTART. Nr. 7, 2004 Børnehaveklasseforeningen. Af Kirsten Wangebo

SKOLESTART. Nr. 7, 2004 Børnehaveklasseforeningen. Af Kirsten Wangebo SKOLESTART. Nr. 7, 2004 Børnehaveklasseforeningen Alting starter et sted Hvis alle undervisere vidste, hvilken betydning børnehaveklasselederen kan have for børnenes senere succes i skolen med læsning

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 4. februar 2013 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning, Underspørgsmål

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 27. august 2012 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning, Underspørgsmål

Læs mere

Pædagogisk planlægningsskema. Projektarbejde i børnehøjde SKEMA 1. Deltager af personalet: Udarbejdelse af skema dato: Antal børn og alder:

Pædagogisk planlægningsskema. Projektarbejde i børnehøjde SKEMA 1. Deltager af personalet: Udarbejdelse af skema dato: Antal børn og alder: Pædagogisk planlægningsskema. Projektarbejde i børnehøjde SKEMA 1 Deltager af personalet: Antal børn og alder: Udarbejdelse af skema dato: Karina, Özlem, Karin, Sadjida og Mette 11 børn i alderen 2-3 år

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 30. januar 2012 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning, Underspørgsmål

Læs mere

Nede i køkkenet er mor ved at lave morgenmad. Godmorgen, råber Sille og er allerede på vej ud i haven. Hov, hov, griner mor, ikke så hurtigt, du skal

Nede i køkkenet er mor ved at lave morgenmad. Godmorgen, råber Sille og er allerede på vej ud i haven. Hov, hov, griner mor, ikke så hurtigt, du skal I dag er en god dag. Det kan Sille mærke lige så snart, hun vågner. Solen skinner nemlig, og hvis der er noget, Sille kan lide, så er det solskinsvejr. Så kan man nemlig komme ud og lege, og man kan blive

Læs mere

Inspirationsfolder for Sengeløse Skole: Sund mad

Inspirationsfolder for Sengeløse Skole: Sund mad Baggrund for inspirations folder: Inspirationsfolder for Sengeløse Skole: Sund mad I 2008 udarbejdede Høje Taastrup Kommune en kost politik og i opfølgning af denne udarbejdede Sengeløse Skole sin egen

Læs mere

I Guds hånd -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -3 I Guds hånd kan jeg sejre Mål: At lære børnene, at de kan sejre, når de holder sig tæt til Gud. Selvom de føler, de oplever nederlag, vil de stadig få sejr til sidst. For Gud er med dem.

Læs mere

Hvem ka? Gud ka! -1. Betty Baxters liv og omvendelse.

Hvem ka? Gud ka! -1. Betty Baxters liv og omvendelse. Hvem ka? Gud ka! -1 Betty Baxters liv og omvendelse. Mål: I denne undervisning kommer vi ind på frelsens budskab. Vi vil skabe plads til, at børn kan åbne deres hjerte op for Jesus, som Betty Baxter gjorde.

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

HVORFOR BEGYNDER MAN AT RYGE?

HVORFOR BEGYNDER MAN AT RYGE? 8 www.op-i-røg.dk GÅ OP I RØG Kræftens Bekæmpelse KAPITEL 1: HVORFOR BEGYNDER MAN AT RYGE hvorfor er der nogen, der begynder at ryge, hvor mange gør det, og hvad gør rygning ved kroppen www.op-i-røg.dk

Læs mere

Få dit livs fladeste, flotteste og stærkeste mave

Få dit livs fladeste, flotteste og stærkeste mave 24 JULE PLANKER Få dit livs fladeste, flotteste og stærkeste mave Plejer din mave også at få en ekstra delle eller to i december? Bare rolig, i år kommer I FORM dig til hjælp. Redningen hedder PLANKEN

Læs mere

KOM GODT FRA START. inklusion af børn med autismespektrumforstyrrelse i folkeskolen

KOM GODT FRA START. inklusion af børn med autismespektrumforstyrrelse i folkeskolen KOM GODT FRA START inklusion af børn med autismespektrumforstyrrelse i folkeskolen KOM GODT FRA START - inklusion af børn med autismespektrumforstyrrelse i folkeskolen Af Dorthe Holm, pædagogisk vejleder,

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 7. december 2012 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning, Underspørgsmål

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 13. marts 2011 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning, Underspørgsmål

Læs mere