Rækværk, ankerpunkter og stålkabler

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rækværk, ankerpunkter og stålkabler"

Transkript

1 Rækværk, ankerpunkter og stålkabler

2 Arbejd sikkert i højder med XSPlatforms At arbejde i højder er risikabelt, men man vænner sig til det. I relativt små højder føler folk sig rimeligt trygge og undervurderer ofte de potentielle risici. Dette medfører hvert år hundredvis af ulykker som kunne være undgået: ofte med skader, sommetider skæbnesvangre. Passende faldsikring er derfor en absolut nødvendighed både for den person som arbejder i højden og for kunden. Uanset hvilken type faldsikring du vælger er alle løsninger fra XSPlatforms baseret på en række vitale krav: Pålidelig Praktisk Universel Holdbar Udviklingsafdelingen hos XSPlatforms er de første i branchen som er certificeret af TÜV kvalitetsinstituttet og godkendt til at udføre CE-prøver. Hvert trin i produktets levetid, fra design til vedligeholdelse, udføres i overensstemmelse med certificerede procedurer. Hvert produkt får et unikt serienummer til kvalitetssikring og sporbarhed. Jo mere brugervenligt faldsikringsudstyret er, jo bedre kan brugeren fokusere på det arbejde der skal udføres uden at blive forstyrret. Det modsatte er også gældende: et system der er dårligt udformet øger fristelsen til ikke at bruge sikkerhedsudstyret. Et godt, praktisk design er derfor vigtigt for både produktiviteten og sikkerheden. Faldsikringssystemerne fra XSPlatforms kan monteres på robuste eller endda meget skrøbelige hustage, på alle typer af overflader (træ, stål, beton og andre tagdækningsmaterialer) og ved brug af alle slags tætningsmaterialer (plastik eller bitumen). Der findes tilmed løsninger som kan monteres på vægge eller lofter. Intelligente produktinnovationer sikrer at alle systemer kan monteres nemt og hurtigt. Et godt faldsikringssystem er holdbart. I alle henseender. Dette betyder: lave vedligeholdelseskrav og fremstillet i holdbare materialer. XSPlatforms benytter aluminium og rustfrit stål i alle sine produkter. Vores systemer er udviklet til at sikre at hustage og tagdækningsmaterialer kun lider lidt eller ingen skade under montering og eftersyn, eller tilmed i tilfælde af et fald.

3 Der findes forskellige typer af faldsikring. XSPlatforms tilbyder et komplet udvalg af innovative produkter. Vi tilbyder også specialfremstillede løsninger som forener pris og brugervenlighed i perfekt balance til enhver bygning. Altid med absolut garanti for at faldsikringen vil virke korrekt, sikkert og pålideligt. Flot design Det primære formål med faldsikring er sikkerhed og praktisk anvendelighed. Dog har varig faldprævention, særligt rækværk, også en indvirkning på bygningens ydre fremtræden. Løsningerne fra XSPlatforms er designet til ikke at forringe bygningens arkitektoniske værdi - i nogle tilfælde endda fremhæve den. Effektiv Innovation findes ofte i hvad der forekommer som små detaljer. Takket være intelligent, velgennemtænkt design, er faldsikringsprodukterne fra XSPlatforms pakket effektivt og kræver meget lidt plads under transport og opbevaring. Efter monteringen har de lave vedligeholdelseskrav, er lette at efterse og, om nødvendigt, nemme at udskifte.

4 Specialfremstillede løsninger Der kan udvikles mange forskellige totalløsninger ved at benytte faldsikringsprodukterne fra XSPlatforms. Fra det højest mulige beskyttelsesniveau med maksimal bevægelsesfrihed til et simpelt system som opfylder alle behov, men som kræver mere kendskab af brugeren. En specialfremstillet løsning til alle bygninger og alle lejligheder.

5 fem faldsikringsklasser maksimal, permanent beskyttelse Montering af rækværk gør det muligt at få adgang til hele hustaget uden behov for ekstra foranstaltninger eller beskyttelsesudstyr til personalet. Brugeren behøver ikke at være kyndig i faldsikringssystemer. Standard: EN Antal brugere: ubegrænset. Velegnet til alle hustage. praktisk beskyttelse En række ankerpunkter, som er forbundet med et stålkabel, udgør en permanent gangsti som følger tagkantens kontur. Brugeren er hele tiden fastspændt til linen samtidig med at han har optimal bevægelsesfrihed på begge sider af stålkablet. Da gangstien er placeret i en bestemt afstand fra tagkanten er det kun nødvendigt at justere længden på sikkerhedslinen en enkelt gang. Standard: EN 795, klasse C. Antal brugere: 2 personer per gangsti (eventuelt flere afhængig af for eksempel højde, spænd, længde og antallet af kurver). Velegnet til alle hustage. praktisk og økonomisk beskyttelse To eller flere ankerpunkter forbundet via et permanent stålkabelsystem. Brugeren spænder sig selv fast til stålkablet ved hjælp af en 'traveler' og har således optimal bevægelsesfrihed såfremt sikkerhedslinen er sat til den rigtige længde. Standard: EN 795, klasse C. Antal brugere: 2 personer per gangsti (eventuelt flere afhængig af for eksempel højde, spænd, længde og antallet af kurver). Velegnet til hustage med en maksimal bredde på 16 meter (52,49 fod). økonomisk beskyttelse Dette system omfatter en række forskellige ankerpunkter som er fastgjort til taget med en maksimal afstand på 6 meter (19,69 fod) mellem hinanden og cirka 4 meter (13,12 fod) fra tagkanten. Brugeren spænder sig selv fast til en af disse ankerpunkter ved hjælp af en sikkerhedsline. Standard: EN 795, klasse A. Antal brugere: 1 til 2 personer per ankerpunkt (afhængig af typen). Velegnet til hustage med en bredde på 8 meter (26,25 fod) eller mere. minimum beskyttelseskrav Denne løsning omfatter mindst to permanente ankerpunkter fastgjort med en midlertidig, flytbar livline. Brugeren spænder sig selv fast til denne flytbare livline ved hjælp af en sikkerhedsline. En økonomisk overkommelig løsning som kræver at brugeren har det nødvendige kendskab. Standard: EN 795, klasse A, B eller C (afhængig af brug). Antal brugere: 2 personer per flytbar livline. Velegnet til hustage med en bredde på 8 meter (26,25 fod) eller mere.

6 Rækværk Den højeste faldsikringgrad (fem stjerner) opnås ved at bruge rækværk. En enkel, permanent løsning som garanterer sikkerheden for et ubegrænset antal personer. Kort sagt: optimal beskyttelse for minimal indsats. lige og kurvet XTP-Guardrail fås som 'lige' rækværk samt i en kurvet udgave. De kurvede design giver ekstra sikkerhed (ved at holde folk endnu længere væk fra tagkanten) og kan, takket være deres flotte design, fremhæve bygningens arkitektoniske design. Fritstående XTP-Guardrails står frit og behøver derfor ikke at blive fastgjort til tagstrukturen. De lange ståfødder og modvægte i beton holder systemet sikkert på plads. Dette begrænser risikoen for utætheder og fugtindtrængning. sammenfoldelig Maksimal beskyttelse med minimal indvirkning på det arkitektoniske design: de lige rækværk i XTP-Guardrailserien fås også i en sammenfoldelig udgave, således at de kun er synlige når arbejdet rent faktisk udføres. Integreret tåplade Til bygninger med fladt tag kan XTP- Guardrail nemt udstyres med en integreret tåplade for, for eksempel, at forhindre materialer i at rulle eller glide ned fra taget. De vandrette elementer på rækværket kan monteres permanent ved at bruge et specielt kliksystem. En specialklemme (vist her) fås desuden til midlertidige gelændere hvilket gør det muligt nemt at afmontere de forskellige elementer. Dette gør systemet til en ideel faldsikringsløsning til midlertidige steder som for eksempel byggepladser.

7 Nem at montere Også velegnet til lodrette og flade tagkanter To personer kan montere 250 til 300 meter (820 til 984 fod) om dagen. Der kræves stort set ingen værktøjer da delene blot skal 'klikkes' sammen - det er blot nødvendigt med en specialskruenøgle. Det samme gælder de vandrette elementer som klikkes på plads ovenfra i stedet for at blive ført igennem ståfødderne fra siden. Dette øger sikkerheden for de arbejdere som monterer systemet. XTP-Guardrail fås med fundamenter til montering på facaden eller brystningsmuren på tage med lodrette udhæng såsom flade tage. Systemet er velegnet til alle typer overflader da det ikke behøver at være fastgjort til taget. Og ved hjælp af en speciel profil på alle typer tagdækningsmateriale. Profilerne tilskæres af distributøren og kan derfor altid leveres hurtigt.

8 Computeranimering viser hvordan de intelligente reaktionsmekanismer bøjer i faldets retning for at absorbere stødet. Billedet herunder viser denne påvirkning i praksis. Integreret faldstop Hurtig montering XTS-Impact og XTS-Impact 360SDgr ankerpunkter indeholder en intelligent reaktionsmekanisme som bøjer i samme retning som faldet for at absorbere stødet. Dette faldstop gør det muligt at have større afstand mellem to ankerpunkter i XTS-Linked-gangstien og dermed er der brug for færre ankerpunkter til at udgøre stien. De tre ankerpunkter i XTS-serierne benytter en separat grundplade som er fastgjort direkte til tagdækningsmaterialet med blot et enkelt ankerpunkt. Dette giver monteringstider som er fire til fem gange hurtigere end for standardsystemer. Systemet er også perfekt til aktiviteter som er hurtigt overstået som for eksempel eftersyn, rengøring eller mindre reparationer. Nem at efterse Nem at reparere Optimal bevægelsesfrihed Alle XTS-ankerpunkter kan til enhver tid efterses, både visuelt og ved en træktest (uden at aktivere ankerpunktet). Fikseringsstyrken i et betontag kan let kontrolleres uden at afmontere ankerpunktet. Efter et fald skal ankerpunktet udskiftes. Dette er nemt, takket være de separate grundplader (som normalt ikke beskadiges af et fald og som derfor ikke behøver at blive udskiftet), relativt billigt og medfører ikke skader på taget. XTS-Slider er en 'traveler' eller glider som bevæger sig jævnt langs kablet samt forbi kabelholdere og gennem kurver på begge sider af gangstien. Alt imens brugeren er sikkert fastspændt til kablet. Resultat: mulighed for at arbejde sikkert uden begrænsninger. Maksimal beskyttelse af tagkonstruktionen Universel anvendelse Det integrerede faldstop i XTS-Impact og XTS-Impact 360SDgr sikrer at selv meget lette og skrøbelige tagkonstruktioner kun udsættes for mindre eller ingen skade i tilfælde af et fald. XTS-ankerpunkterne kan benyttes på alle tagtyper takket være faldstoppets gode absorberingsevner. Der fås monteringssæt til en lang række tagdækningsmaterialer. Profilerne der benyttes i monteringssættet er tilskåret af leverandøren og fås derfor altid med kort leveringstid. Forankringssystemerne fra XSPlatforms opfylder ikke blot de nødvendige sikkerhedsstandarder- og bestemmelser, takket være tilsyneladende små, men væsentlige innovationer, XSPlatforms øger niveauet yderligere. Et eksempel: stålkabler skal efterses regelmæssigt for at undersøge om kablet stadig er forbundet over hele længen af 'terminalen' og ikke har forskudt sig gradvist. XTS-Linked-systemet er udstyret med en visuel indikator som gør det muligt at kontrollere dette ved blot et hurtigt øjekast. Revolutionerende beskyttelse

9 også langs lofter og vægge Faldsikring er ikke blot nødvendigt ved arbejde på hustage. Der er ofte også arbejde at udføre i højden inden for bygningens vægge. XTS-Linked væg- og loftsystemer tilbyder brugerne optimal sikkerhed og bevægelsesfrihed. XTS-Linked væg- og loftsystem gør det muligt at montere en gangsti langs en væg eller et loft. Systemet inkluderer en startplade og en slutplade, støtteplader samt en eller flere separate XTS-Dynamics faldstop. XTS-Dynamics faldstop er fastgjort mellem stålkablerne og ankerpunkterne for at reducere den belastning som opstår ved et fald med cirka 60 %. Derudover eliminerer det behovet for et separat stop (som en del af personfaldsikringen) i op til 95 % af tilfældene.

10 Om XSPlatforms XSPlatforms udvikler revolutionerende løsninger til sikkert og effektivt arbejde i højder. Fra design og produktion til montering, eftersyn og vedligeholdelse af systemer til facadeadgang. Igennem vores filialer i Vesteuropa, Asien, Mellemøsten og Nordamerika, tilbyder XSPlatforms også brugeroplæring, risikoopgørelser og rådgivningsvirksomhed over hele verden. Det der adskiller XSPlatforms løsninger er deres flotte, holdbare design, deres høje pålidelighedsniveau, deres enestående brugervenlighed og deres praktiske innovationer. Vores produktportefølje omfatter: Faldsikring Permanent faldsikring i form af rækværk og flytbar faldsikring ved brug af ankerpunkter og stålkabelsystemer. Vi har løsninger til enhver lejlighed og enhver bygning. Løsninger som forener sikkerhed med bevægelsesfrihed, brugervenlighed, hurtig montering og mindst mulig skade på taget. Udstyr til vedligeholdelse af facader Innovative løsninger til facadevedligeholdelsessystemer. Fra kompakte, pladsbesparende tagvogne til den største tagvogn i verden. Vi fremstiller også gondoler som giver brugerne optimal beskyttelse for elementerne, trådløs kommunikation mellem gondolen og tagvognen samt avanceret overvågning med PLC-teknologi. Hængeplatforme Innovative hængeplatforme som udmærker sig med hensyn til brugervenlighed, montering, sikkerhed, transport, levering og opbevaring. Vores systemer er udførligt designet af XSPlatforms og baseret på et modulært koncept med sammenfoldelige platforme og multifunktionelle hejseenheder. Stilladser Stilladser som er nemmere og mere sikre at opstille end nogen havde troet muligt. Systemer som forener fordelene ved stilladstårne og gennemgående stilladser og samtidig giver brugerne optimal fleksibilitet og sikkerhed.

11 Belgien, Kina, Spanien, Holland, De Forenede Arabiske Emirater, Storbritannien, USA 2.0

Reduktion af omkostninger ved horisontal transport

Reduktion af omkostninger ved horisontal transport Reduktion af omkostninger ved horisontal transport Omkostningsreduktion ved horisontal transport Rejsen igennem forsyningskæden fra fabrik til slutbruger kan være lang, idet varer flyttes flere gange

Læs mere

Anvendelsesmuligheder for polyurethanisolering Nutidens løsning på fremtidens behov

Anvendelsesmuligheder for polyurethanisolering Nutidens løsning på fremtidens behov Anvendelsesmuligheder for polyurethanisolering Nutidens løsning på fremtidens behov Anvendelsesmuligheder for polyurethanisolering Nutidens løsning på fremtidens behov Hvad er det? Det er med til at holde

Læs mere

Den enkle løsning på en daglig udfordring. Danfoss Dynamic Valve. dynamic.danfoss.dk

Den enkle løsning på en daglig udfordring. Danfoss Dynamic Valve. dynamic.danfoss.dk MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Dynamic Valve Den enkle løsning på en daglig udfordring Optimal temperaturstyring og automatisk indregulering af 2-rørs varmesystemer alt sammen i én enkelt ventil.

Læs mere

Behold. hørelsen. & hold arbejdsmiljøloven. SpilleS teder & dis koteker

Behold. hørelsen. & hold arbejdsmiljøloven. SpilleS teder & dis koteker Behold hørelsen & hold arbejdsmiljøloven SpilleS teder & dis koteker Behold hørelsen og hold loven Kraftig musik kan bl.a. ødelægge hørelsen og give stress. Med høreskader følger ofte tinnitus og lydoverfølsomhed.

Læs mere

indhold Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 8 Side 9 Side 10 Side 12 Side 13 Side 14 Side 16

indhold Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 8 Side 9 Side 10 Side 12 Side 13 Side 14 Side 16 børn i bilen 2009 indhold indhold Side 3 Myter og fakta Side 4 Det siger loven Side 5 Børn og airbags Side 6 0-13 måneder vægt indtil 13 kg. Side 8 9 måneder - 4 år vægt fra 9-18 kg. Side 9 Over fire år

Læs mere

gør energieffektivitet til din forretning

gør energieffektivitet til din forretning gør energieffektivitet til din forretning Smarte løsninger har deres egen farve Solar er en teknisk grossist inden for el, kommunikation, sikring, belysning, automation, vvs, ventilation og vedvarende

Læs mere

Branchevejledning om MONTAGE AF BETON- ELEMENTER OG LET- BETONELEMENTER

Branchevejledning om MONTAGE AF BETON- ELEMENTER OG LET- BETONELEMENTER Branchevejledning om MONTAGE AF BETON- ELEMENTER OG LET- BETONELEMENTER Indhold InDhold 4 Indledning... 4 5 Projekterings- og kontraheringsfasen Bygherrens ansvar og pligter... 5 Projekterendes og rådgivendes

Læs mere

DiaSafe. Faldsikringssystem. DiaSafe Single-system Solo DiaSafe Single-system Duo DiaSafe Line-system Multi. www.diadem.com

DiaSafe. Faldsikringssystem. DiaSafe Single-system Solo DiaSafe Single-system Duo DiaSafe Line-system Multi. www.diadem.com DiaSafe Faldsikringssystem DiaSafe Single-system Solo DiaSafe Single-system Duo DiaSafe Line-system Multi VEJLEDNING DiaSafe Faldsikringssystem Produktbeskrivelse DiaSafe systemet er et ankerpunkt, der

Læs mere

Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag. 20+ år med. energibesparelser

Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag. 20+ år med. energibesparelser Danfoss varmepumper Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag 20+ år med energibesparelser Med en forventet levetid på mere end 20 år sikrer en investering i en Danfoss varmepumpe

Læs mere

Håndbog for bygningsmalere. Regler og retningslinjer på arbejdsmiljøområdet på byggepladsen

Håndbog for bygningsmalere. Regler og retningslinjer på arbejdsmiljøområdet på byggepladsen Håndbog for bygningsmalere Regler og retningslinjer på arbejdsmiljøområdet på byggepladsen Telefonliste Alarm 112 Politi 114 Arbejdstilsynet 70 12 12 88 ARBEJDSMILJØHUSET 44 85 02 20 Indholdet i denne

Læs mere

FORUM. Sikker drift på Hojums kraftværk. Alle lejer fortjener en god tætning side 2. Gode nyheder til fødevareindustrien. Et magasin fra SKF Nr 30

FORUM. Sikker drift på Hojums kraftværk. Alle lejer fortjener en god tætning side 2. Gode nyheder til fødevareindustrien. Et magasin fra SKF Nr 30 FORUM Et magasin fra SKF Nr 30 Alle lejer fortjener en god tætning side 2 Sikker drift på Hojums kraftværk side 4 Gode nyheder til fødevareindustrien side 6 FORUM Nr 30 Alle lejer fortjener en god tætning

Læs mere

BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR. Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder

BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR. Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder 2 3 Indholdsfortegnelse KAPITEL 1 Få styr på TripAdvisor 11 KAPITEL 2 Lær at håndtere anmeldelser

Læs mere

fanfare Endress+Hauser som din totalleverandør Kundanpassade stabila lösningar Heartbeat Technology Få kontrol over alle dine enheder

fanfare Endress+Hauser som din totalleverandør Kundanpassade stabila lösningar Heartbeat Technology Få kontrol over alle dine enheder Endress+Hauser Kundemagasin www.dk.endress.com Nr 1-2014 1 fanfare Heartbeat Technology Få kontrol over alle dine enheder Når hastighed og nøjagtighed er en æressag Chr. Hansen vælger TM411 Endress+Hauser

Læs mere

Prokrastineringsformlen i praksis. Afviklet arbejde. Udnyttet tid

Prokrastineringsformlen i praksis. Afviklet arbejde. Udnyttet tid Figur fra Dansen på deadline side 52 slut Afviklet arbejde halvdelen Udnyttet tid om prokrastineringsformlen bliver det forhåbentlig lettere for dig at undersøge, hvad det er, der skaber problemer, når

Læs mere

:PVS DBSHP PVS DPNNJUNFOU

:PVS DBSHP PVS DPNNJUNFOU Transport udover alle grænser Den stærkt stigende internationale samhandel skærper kravene til godssikring. Kravene til virksomhederne øges. Det handler om at undgå dyre transportskader, vel at mærke på

Læs mere

Planlægning af it-undervisning

Planlægning af it-undervisning Planlægning af it-undervisning IT- & Telestyrelsen, juni 2009. Planlægning af it-undervisning Udgivet af: IT- & Telestyrelsen Publikationen kan hentes på IT- & Telestyrelsens hjemmeside: www.itst.dk ISBN

Læs mere

UNDERSØGELSE AF RAMMERNE FOR DEN VIRKSOMHEDSRETTEDE BESKÆFTIGELSESINDSATS

UNDERSØGELSE AF RAMMERNE FOR DEN VIRKSOMHEDSRETTEDE BESKÆFTIGELSESINDSATS UNDERSØGELSE AF RAMMERNE FOR DEN VIRKSOMHEDSRETTEDE BESKÆFTIGELSESINDSATS UDARBEJDET FOR ARBEJDSMARKEDSSTYRELSEN NOVEMBER 2011 Undersøgelse af rammerne for den virksomhedsrettede beskæftigelsesindsats

Læs mere

6. Særlige forhold ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

6. Særlige forhold :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: 6. Særlige forhold :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Denne mødegang indeholder følgende punkter: 6.1 Psykisk arbejdsmiljø 6.1.1 Gennemgang af hjemmeopgave

Læs mere

arbejde med motorsav avanceret vejledning i mere sikker og effektiv brug af en motorsav del 2 Husqvarna Performance series

arbejde med motorsav avanceret vejledning i mere sikker og effektiv brug af en motorsav del 2 Husqvarna Performance series arbejde med motorsav del 2 arbejde med motorsav avanceret vejledning i mere sikker og effektiv brug af en motorsav del 2 Husqvarna Skov & Have. Tlf. 70 26 47 70. Fax 45 87 72 25. www.husqvarna.dk Copyright

Læs mere

Positiv Ridning Systemet Hestens holdning Af Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Hestens holdning Af Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Hestens holdning Af Henrik Johansen Hesten skal altid arbejde i en holdning, hvor det er fysisk muligt for den at udføre det, vi forlanger af den. Hesten må altså ikke på nogen

Læs mere

INTERVIEW: HVAD ER TILLIDENS NUANCER?

INTERVIEW: HVAD ER TILLIDENS NUANCER? INTERVIEW: HVAD ER TILLIDENS NUANCER? Tillid er som at tage hinanden i hånden og gå ud på isen sammen. Skridt for skridt ser man, om isen kan bære. Tina Øllgaard Bentzen skriver ph.d.-afhandling om tillid

Læs mere

TAGPAP GUIDE. Find den rigtige tagpapløsning

TAGPAP GUIDE. Find den rigtige tagpapløsning TAGPAP GUIDE Find den rigtige tagpapløsning Valg af metode og tagpaptype Underlag Hældning/ Tagpaptyper fald i cm pr. m og metoder *) Krydsfiner 2,5-5,0 A,B,G,H 5,0-20,0 A,B,G,H 20,0-100,0 A,B,G,H,P,R

Læs mere

Det sikre valg. ARGUS røgdetektorer

Det sikre valg. ARGUS røgdetektorer Det sikre valg ARGUS røgdetektorer 2 Det handler om kvalitet Når det gælder menneskers sikkerhed i hjemmet, må man ikke gå på kompromis med kvaliteten. Derfor introducerer Schneider Electric ARGUS røgdetektorer

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

Det indre marked. Fra krise til muligheder borgere og virksomheder på vej mod velstand INDBLIK I EU-POLITIK

Det indre marked. Fra krise til muligheder borgere og virksomheder på vej mod velstand INDBLIK I EU-POLITIK INDBLIK I EU-POLITIK Fra krise til muligheder borgere og virksomheder på vej mod velstand Det indre marked»et bedre fungerende indre marked er afgørende for europæisk vækst.«michel Barnier, kommissær for

Læs mere

Tips til taget - renovering og vedligeholdelse

Tips til taget - renovering og vedligeholdelse Tips til taget - renovering og vedligeholdelse Løbende reparationer og vedligeholdelse af taget er nødvendige for at bevare ejendommens værdi og undgå vandskader, råd- og svampeangreb. Her er nogle gode

Læs mere

DRIVEN BY QUALITY DEN NYE EURO 6-SERIE TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM

DRIVEN BY QUALITY DEN NYE EURO 6-SERIE TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM DEN NYE EURO 6-SERIE EN REN KVALITETSSERIE Den nye DAF Euro 6-produktserie. Splinternyt design giver maksimal effektivitet, optimal driftssikkerhed og størst mulig kørekomfort. De nye højteknologiske PACCAR

Læs mere

At-VEJLEDNING ARBEJDSSTEDETS INDRETNING A.1.15. Arbejdspladsens indretning og inventar

At-VEJLEDNING ARBEJDSSTEDETS INDRETNING A.1.15. Arbejdspladsens indretning og inventar At-VEJLEDNING ARBEJDSSTEDETS INDRETNING A.1.15 Arbejdspladsens indretning og inventar November 2008 Erstatter At-meddelelse nr. 1.01.14 af december 1998 og nr. 4.10.2 af november 1985 2 Hvad er en At-vejledning?

Læs mere

DECRA. - Danmarks stærke tagløsning med markedets bedste garanti. Få et gratis tageftersyn

DECRA. - Danmarks stærke tagløsning med markedets bedste garanti. Få et gratis tageftersyn DECRA - Danmarks stærke tagløsning med markedets bedste garanti Få et gratis tageftersyn Lad Decra tageksperten rådgive dig Decra tageksperterne er en række specialuddannede håndværkere, som findes over

Læs mere

Værd at vide om Mand Over Bord PERSONLIG SIKKERHED TIL SØS WWW.SOESPORT.DK

Værd at vide om Mand Over Bord PERSONLIG SIKKERHED TIL SØS WWW.SOESPORT.DK Værd at vide om Mand Over Bord PERSONLIG SIKKERHED TIL SØS WWW.SOESPORT.DK DENNE BROCHURE ER SPONSERET AF DANMARKS TURSEJLERFORENING Formål I det meste litteratur om Mand-Over-Bord fokuseres der på at

Læs mere