Årsrapport for Årsrapporten danner udgangspunkt for dialog mellem virksomheden og det politiske fagudvalg og center.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsrapport for Årsrapporten danner udgangspunkt for dialog mellem virksomheden og det politiske fagudvalg og center."

Transkript

1 Årsrapport for 2018 Årsrapporten består af - Det økonomiske resultat - Redegørelse for det økonomiske resultat - Opfølgning på målene - Bemærkninger i øvrigt 1. Indledning Årsrapporten er Byrådets styringsredskab for opfølgning på et budgetår i den selvforvaltende virksomhed og en naturlig fortsættelse af den indgåede selvforvaltningsaftale mellem virksomheden og det politiske udvalg/center. I årsrapporten opgøres det økonomiske resultat med overskud eller underskud for det netop afsluttede budgetår. I årsrapporten foretages ligeledes en opfølgning på selvforvaltningsmål for det forløbne år. Virksomheden kan kommentere på både det økonomiske resultat og målopfyldelsen. Årsrapporten danner udgangspunkt for dialog mellem virksomheden og det politiske fagudvalg og center. 2. Økonomi 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning Virksomhedens økonomiske overførsel fra 2017 til 2018 samt den opgjorte overførsel fra 2018 til Overførsel fra Kr. Resultat for året Kr. Overførsel til Kr. Procent af bruttobudgettet 0,2 % -= overskud; + = underskud 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat Herunder beskrives årsager til overskud eller underskud, bevidst handling, mange uforudsete udgifter, afvikling af underskud, anvendelse af overskud mv. Ved merforbrug over 3% skal udarbejdes særskilt handleplan: Underskuddet på de kr. skyldes bland andet at, overblikket i 2018 kom meget sent pga. det nye økonomisystem, indtægter der var sat alt for højt i budgettet, mindre tilskud fra Mærk Næstved, samt nogle uforudsete udgifter, se nedenstående. Vi fik nyt økonomisystem januar 2018, som tog noget tid før det var helt op at kører. Dette gjorde at overblikket til økonomien ikke var der, og kom alt for sent på året. Fx kom afstemningerne først i gang til efteråret 2018, da økonomi afd. skulle finde ud af hvordan de blev udført i det nye system.

2 Fantasy Bogmessen: Vi havde en forventning om at få kr. i tilskud fra Kulturudvalget som tidligere år. Men tilskuddet er integreret i det samlet budget for , og det var ikke meldt forståeligt ud til os. Samtidig var vi lovet kr. fra Mærk Næstved (underskudsgaranti til Fantasy Bogmessen), hvor vi kun fik af dem. Der var også et underskud på Fantasy Bogmessen på ca kr. Der var budgetteret med alt for høje indtægter, som blev opdaget alt for sent. Dette gjorde at vi troede vi havde flere penge end vi reelt havde og at økonomiopfølgningerne så bedre ud end de var. Der har været afledte udgifter, som ikke var indregnet i budgettet for Børneindretningen, såsom håndværker udgifter til at indrette området. Gamer rummet i Næstved blev dyrere end estimeret, Esport i Fuglebjerg var ikke lagt ind i budgettet og legepladsen/haveindretningen i Glumsø, blev meget dyrere end der var bevilget. Inlead klippekortet på kr. var ikke indregnet i budgettet, og så kom der en ekstra regning fra Edora på kr., som var uforudset. Forberedelse til FronDesk: Der er blevet sat en ny Selfie fotoboks op fra Biometric for kr., som blev betalt på 2018 budgettet, da vi troede der var penge til dette. 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene I nedenstående skema skal virksomheden beskrive målopfyldelsen på selvforvaltningsmålene for Vurderingen af målopfyldelsen sker i form af smileys Under oversigten over målopfyldelsen på selvforvaltningsmålene har du mulighed for at uddybe resultatet. For at sikre et hurtigt visuelt overblik over målopfyldelsen anvendes tre forskellige smileys med følgende betydning. Skriv selvforvaltningsmålet ind i nedenstående oversigt og kopier den relevante smiley ind i skemaet herunder. De tre smileys har følgende betydning: Slutopfølgning 2018 Resultatet er nået. Tidsplanen er holdt. Resultatet er i alt overvejende grad nået. Tidsplanen er i alt overvejende grad overholdt. (Forsinkelsen er mindre end 3 måneder) Resultatet er ikke nået Tidsplanen er ikke holdt. Mål ændret Der kan dermed ikke følges op på målet. Kommentarer: Hvis der anvendes røde eller gule smileyer, skal der kortfattet kommenteres på målopfyldelsen: Hvorfor er resultatet/tidsplanen ikke overholdt, hvad er konsekvenserne heraf og hvordan bringer vi os i mål Hvis de anvendes mål ændret skal det beskrives, hvem/hvorfor målet er ændret (ekstern ændring, politisk godkendelse) Nr. Selvforvaltningsmål (navn/titel) (Beskrivelse, formål/mål for hvert enkelt mål kan findes sidst i dette dokument) Smiley Resul-tat Smiley Tids-plan Videre-føres målet i 2019? (Ja/nej)

3 1. Viden og uddannelse - Næstved Bibliotek som studiecenter 2. Biblioteket som arena for offentlig samtale og debat Ja Ja 3. Næstved læser Nej 4. Ud af vagten Ja 5. Det levende Bibliotek for og med børn Nej Redegørelse for målopfyldelsen Herunder skal du redegøre for målopfyldelsen. Hvis målet ikke er opfyldt i indeværende år og der derfor er anvendt røde eller gule smileyer, så skal der i tabellen herunder redegøres for konsekvenserne af, at målet ikke er opfyldt. Herudover er du velkommen til i øvrigt at redegøre for målopfyldelsen. (Tabellen vil udvide sig i takt med, at du skriver) Mål nr. Konsekvenser af ikke opfyldt mål samt evt. redegørelse for målopfyldelsen 1 Viden og Uddannelse Næstved bibliotek som studiecenter Der er foretaget fokusgruppeinterview med en flok elever fra VUC om deres ønsker, behov og forslag til den fremtidige betjening fra bibliotekets side. Deres svar bliver brugt i den kommende proces om indretning af relevante studiemiljøer på Næstved Bibliotek evt. med hjælp fra en arkitekt/designer i Derudover er der indgået aftale om kommende økonomisk samarbejde ift. vores ydelser tilrettet de studerende på VUC (og muligvis også ZBC). 2 Biblioteket som arena for offentlig samtale og debat Demokrati-og samfundsboblen har udviklet et koncept, Omegnsonsdage, hvor borgere og foreninger i kommunen, har mulighed for at komme til orde og gøre opmærksom på sig selv. Der er afholdt 6 arrangementer med forholdsvist få deltagere. Til et arrangement (Omsorgsgruppen) mødte der 4 personer op, hvoraf 2 blev frivillige i foreningen, så det er små men effektive skridt i den rigtige retning. Derudover er de Tænksomme tirsdage fortsat med til at åbne op for borgernes mulighed for at deltage på arenaen for offentlig samtale og debat.

4 3 Næstved læser Der har været flere tiltag i årets løb, bla.: Bookwalks flere steder i kommunen end Glumsø, også i Næstved Nye læseklubber, f.eks. en for mænd, en tysksproget (som er initieret af en borger), en læseklub for skilsmisse-børn på Korskildeskolen. Udvidet fokus på børns læselyst fra den tidlige sprogindsats og hele vejen igennem folkeskolen (Åben skole-valgfag) Hold hjernen frisk -projektet (ældre, kultur og sundhed) Gør det lettere -projektet (hjælp til læseudfordrede) Der blev foretaget en nulpunktsmåling i start 2018 og efterfølgende en slutpunktsmåling i december for at måle en evt. effekt. Målingen viser en stigning i antallet af tiltag.

5 4 Ud af vagten Bibliotek Inden igangsættelse blev der foretaget en nulpunktsmåling (1 kvartal 2018). Målingen blev gentaget i dec for at se om tiltagene har haft en effekt. Målingen viser (for bibliotekets vedkommende) en generel stigning ift. følgende: Arrangementer/aktiviteter igangsat og afviklet sammen med borgerne (fra 32% til 61%) Afholdte møder med grupper af borgere ude af huset Foretaget formidling ude af huset Der har været følgende nye tiltag i 2018: Samarbejde med Århus Universitet og biografen, hvor der streames direkte fra forskellige naturvidenskabelige foredrag. Samarbejde med biografen om visning af dokumentarfilm Hold hjernen frisk -projektet Borgerservice Det konkrete tiltag bestod i, at Borgerservice udarbejdede en folder til udlevering til borgere, der skal flytte og en vejledning i, hvordan borgeren eller dens pårørende skal forholde sig for at anmelde flytning og søge om eventuelle ydelser i forbindelse med flytningen. Folderen henvender sig til digitale - som ikke digitale borgere. Årsagen til den gule smiley er, at Borgerservice indgik samarbejde med visitatorer og boligadministrator i Center for Sundhed og Ældre om udlevering af folderen pr og derfor bliver der først målt på effekten i 2. kvartal Opstarten på samarbejdet med Center for Sundhed og Ældre tog længere tid end forventet, da Borgerservice var udfordret i forhold til at finde den medarbejdergruppe, der har den første kontakt med borgeren i en ny livssituation. I 1. kvartal af 2018 blev der foretaget en nulpunktsmåling om medarbejdernes tryghed ved at foretage formidling ude af huset. Målingen blev gentaget i 1. kvartal af 2019 og viste en markant fremgang af medarbejdernes udvikling af kompetencer i mødet med samarbejdspartnere. 5 Det levende Bibliotek for og med børn Vi kom ikke i mål med hele indretningen af Børnebiblioteket i løbet af Der mangler stadig en del, som ikke bliver gennemført pga. manglende ressourcer. De færdige områder blev betragtelig dyrere og tog længere tid at gennemføre end planlagt

6 9 4. Bemærkninger i øvrigt (Mulighed for at komme med bemærkninger til virksomhedens daglige drift i 2018, selvforvaltningsaftalen, selvforvaltningsreglerne m.v.) Dato: 1. marts 2019 Virksomhedsleder: Karen Delfs

7 Selvforvaltningsmål for virksomheden. Mål nr. Mål 1: Mål i overskrift: Viden og uddannelse - Næstved Bibliotek som studiecenter Mål 2: Mål 3: Mål 4: Mål 5: Biblioteket som arena for offentlig samtale og debat Næstved læser Ud af vagten Det levende Bibliotek for og med børn Mål 6: Mål 7: Etc. Selvforvaltningsmål nr.: 1 Viden og uddannelse - Næstved Bibliotek som studiecenter Formål/effekt af målet (hvorfor, kort begrundet): Næstved Kommune kommer med byggeriet af Campus et skridt nærmere en studieby. Når uddannelserne samles i centrum af byen, skal de studerende opleve at deres studium i højere grad understøttes af de ressourcer der er i byens bibliotek. De skal opleve gode studiefaciliteter, et levende miljø, relevante materialer og vidende personale. Faciliteter, der understøtter deres mulighed for og lyst til at gennemføre uddannelsen. Succeskriterium (hvordan og hvornår er målet opfyldt. Hvordan måles det?): Målet er flerårigt, og er endelig opfyldt, når de studerende oplever ovenstående. Målet for 2018 er at der er optaget dialog med uddannelsesstederne, der systematisk er indhentet inspiration fra biblioteker i andre kommuner med campusbetjening, og der er gennemført en proces om udviklingen af det fysiske og virtuelle bibliotek med en gruppe studerende fra VUC.

8 Veje til målet (Hvad skal der gøres, for at virksomheden når målet og hvornår skal det gøres. (Milepæle): 1) Der er aftalt og afholdt møder direkte med uddannelsesinstitutionerne inden deres opstart i nye lokaler 2) Der er indhentet inspirationsmateriale og besøgt campusbiblioteker i første halvår af Som minimum indhentes erfaringer fra Silkeborg og Køge 3) Der er planlagt og gennemført et samskabelsesprojekt med en gruppe studerende fra VUC. Projektet kan munde ud i forslag til bedre indretning af Næstved Bibliotek samt forslag til, hvordan de studerende bedst kan betjenes på distancen. Udgangspunkt for målet (Hvad kommer vi fra): Næstved Bibliotek har allerede studiepladser, men ofte oplever vi at de studerende bruger dem anderledes/bruger andre steder, end vi havde forestillet os. Vi har udfordringer med at have elstik nok. De studerende kan bidrage med ønsker til, hvordan den optimale studieplads ser ud. Vi har en stor samling fagbøger og en meget stor samling digitale ressourcer, men ønsker at gøre samlingen mere direkte rettet mod de uddannelser der er i byen. Vi har en digital tjeneste biblioteksvagten. Vi vil gerne undersøge om de studerende har brug for andet og mere end denne Sammenhæng til visionsmål, fagudvalgsmål, strategiplan, resultataftale mv.: Der er sammenhæng til Mærk Næstved - Godt liv for familien, hvor der står at vi vil udvikle fremragende læringsmiljøer for børn, unge og voksne. Der er endvidere sammenhæng til direktionens strategiplan Fremtid i bevægelse, hvor et af resultatmålene under temaet Uddannelse og Arbejdsmarked er en plan for Næstved Kommunes tiltag og indsatser for udvikling af et attraktivt campusmiljø

9 Selvforvaltningsmål nr. 2: Biblioteket som arena for offentlig samtale og debat Formål/effekt af målet (hvorfor, kort begrundet): Biblioteket skal være en arena for offentlig samtale og debat. Det skal vi for at fremme lysten til at deltage og bidrage aktivt som borger i kommunen, både i lokale, nationale og internationale anliggender. På sigt kan sådanne drøftelser og debatter medføre aktive handlinger fra de deltagende borgere. Næstved Bibliotek og Borgerservice ønsker at understøtte et aktivt lokalsamfund med oplyste, bidragende og ansvarlige borgere. Aktive borgere er gladere og sundere deltagere i kommunens velfærd og samfundets problemstillinger generelt. Vi vil gerne være det naturlige demokratiske mødested for borgerne. Et mødested hvor borgene har adgang til informationer og viden, men også har mulighed for at drøfte aktuelle problemstillinger og store samfundsmæssige og/eller filosofiske spørgsmål med hinanden. Succeskriterium (hvordan og hvornår er målet opfyldt. Hvordan måles det?): Målet er flerårigt og er opnået, når borgerne oplever at de har bedre muligheder for at være aktive deltagere i vores demokrati. Målet for 2018 er at udarbejde og teste en køreplan for borgeraktiviteter. Veje til målet (Hvad skal der gøres, for at virksomheden når målet og hvornår skal det gøres. (Milepæle): Medarbejderne udarbejder i samarbejde med interesserede borgere og foreninger en køreplan for, hvordan borgere i Næstved kommune kan komme til orde gennem diverse arrangementer, aktiviteter, debatter overalt i kommunen. Det skal være en nem vej fra tanke til handling for borgerne - og det skal vi hjælpe til med at facilitere. Forår 2018 Der afholdes min. 2 testarrangementer efter køreplanen i løbet af 2018 forskellige steder i kommunen.

10 Udgangspunkt for målet (Hvad kommer vi fra): Vi har på nuværende tidspunkt enkelte arrangementer med demokrati som tema: Tænksomme tirsdage på Næstved Bibliotek, hvor der tages udgangspunkt i emner af etisk, moralsk og/eller samfundsmæssig karakter. Derudover har vi haft fokus på emner som bæredygtighed, genbrug og grøn omstilling, hovedsageligt i Næstved by. Aktiviteterne er planlagt af biblioteket. Det er hensigten med dette selvforvaltningsmål at systematisere indsatsen, gøre borgerne mere aktive i den og sprede den ud i hele kommunen via vores lokale biblioteker. Sammenhæng til visionsmål, fagudvalgsmål, strategiplan, resultataftale mv.: Selvforvaltningsmålet knytter an til byrådets visionsmål Mærk Næstved mål 4 - Oplevelser i fællesskab. Selvforvaltningsmål nr. 3: Næstved læser Formål/effekt af målet (hvorfor, kort begrundet): Skønlitteraturen åbner en verden af oplevelser og indsigt, der vil danne læseren, både som borger og som menneske. Fritidslæsning bidrager desuden til at højne uddannelsesniveauet i kommunen. Tænketanken Fremtidens Biblioteker udgav for nogle år siden rapporten Folkebibliotekernes Samfundsmæssige Værdi. Heri konkluderede de, at fritidslæsning har betydning for uddannelsesniveauet i kommunerne (og deraf følgende højere lønninger og produktivitet), svarende til et bidrag til BNP på 2 mia. kr. Derfor ønsker vi at understøtte lysten til at læse hos Næstved Kommunes borgere. Vi ønsker at borgerne får gode oplevelser med litteratur, meget gerne på nye måder og i andre omgivelser end sædvanligt. Derudover er det et mål at skabe nye fællesskaber (og færdigheder) gennem læseoplevelser for kommunens svagere borgere; ensomme ældre, udsatte unge, stressramte, ikke-vestlige indvandrere etc.

11 Succeskriterium (hvordan og hvornår er målet opfyldt. Hvordan måles det?): Målet er opfyldt, når medarbejderne har implementeret læseforløb til udvalgte målgrupper på tværs af alder, køn og social status i hele kommunen (via alle vores biblioteker). Veje til målet (Hvad skal der gøres, for at virksomheden når målet og hvornår skal det gøres. (Milepæle): De igangværende indsatser skal spredes ud til flere relevante steder i kommunen i løbet af 2018; Bookwalks; kombination af kultur, natur og sundhed Bogcafé; samskabelsesprojekt fra efteråret 17, nye måder at formidle litteratur for og ikke mindst MED borgerne. Fortællerummet i Fuglebjerg; samskabelsesprojekt fra efteråret 17, samarbejde ml. skolen og biblioteket og frivillige højtlæsere. Shared reading; både i og uden for bibliotekets rammer. Feks. i nye samarbejder med Sundhedscenteret og Læseforeningen Læsecamps Flere nye indsatser skal igangsættes løbende i 2018: Højtlæsning for borgere på uvante steder (i supermarkedet, i toget, i venteværelset hos lægen etc.) evt. i samarbejde med enkelte forfattere, (f.eks. debutanten Tine Høeg). Forår 2018 Udvidet samarbejde med daginstitutioner omkring tidlig indsats for læsning/sprogindlæring. Efterår 2018 Udvidet samarbejde med ungdomsskolen med fokus på læsning/litteratur, f.eks. i form af Ord i byen (kunst på byens gavle i form af litterære citater el. lign.) Sommer/sensommer 2018 Udgangspunkt for målet (Hvad kommer vi fra): Vi har i flere år haft indsatser med læsning i fokus til forskellige målgrupper. Disse indsatser har været knyttet til den enkelte medarbejder på de forskellige biblioteker. Vores mål er, at de skal være mere dynamiske og mobile, så alle borgere i kommunen får mulighed for at blive udfordret og overrasket vha. nye læseoplevelser. Sammenhæng til visionsmål, fagudvalgsmål, strategiplan, resultataftale mv.: Selvforvaltningsmålet knytter an til byrådets visionsmål Mærk Næstved, mål 3 Læring for hele familien og mål 4 - Oplevelser i fællesskab.

12 Selvforvaltningsmål nr. 4: Ud af vagten Formål/effekt af målet (hvorfor, kort begrundet): Borgerne skal mærke det gode liv på alle leder og kanter i kommunen. At Næstved Kommune er et godt sted at bo, leve, lære og arbejde. (Mærk Næstved) Derfor vil vi have et mål om at borgeren kan møde bibliotek og borgerservice der hvor de er. Borgerservice Vi vil styrke mødet med de ældre borgere og deres pårørende, der hvor de er både fysisk og i deres livssituation. Vi vil sætte fokus på de ikke-digitale borgere, og i samarbejde med fagprofessionelle fra andre centre i kommunen styrke informationsniveauet, bl.a. gennem møder med grupper af borgere. Formålet er at borgeren eller den pårørende ved, hvordan de skal forholde sig i en konkret situation, f.eks. flytning. Bibliotek Vi vil ud af vores huse med vores tilbud, ud til borgerne rundt i hele kommunen, frem for at vente på at de kommer til os. Formålet er at borgerne opnår et større og bredere kendskab til os som kulturinstitution og derigennem bliver opmærksomme på de tilbud vi har - f.eks. i ft læsning, demokratiske samtaler, nye fællesskaber etc Succeskriterium (hvordan og hvornår er målet opfyldt. Hvordan måles det?): Borgerservice Målet er opfyldt når borgeren eller den pårørende oplever at han/hun er styrket vidensmæssigt i livssituationen og selv er aktiv i den konkrete situation i livet. Bibliotek Målet er opfyldt, når borgerne møder os i de sammenhænge, hvor de færdes. I 2018 er målet, at medarbejderne er fortrolige med at tage ud af huset/vagten og videns dele med kolleger og borgere i kommunen. Når det bliver en selvfølgelig del af et nyt initiativ at indtænke, hvor man skal ud med det pågældende tiltag i kommunen.

13 Veje til målet (Hvad skal der gøres, for at virksomheden når målet og hvornår skal det gøres. (Milepæle): Borgerservice Der udarbejdes en oversigt over fagprofessionelle/mulige samarbejdspartnere i Næstved Kommune. Der tages kontakt til centerchefen på det pågældende fagområde med information om formål og effekt, derefter informeres ledere og medarbejdere på fagområdet med henblik på en handleplan. Opstart af initiativet i foråret Der udarbejdes en oversigt over relevante virksomheder i kommunen, hvor det vil give mening at medarbejderne byder sig til med viden og vejledning. Der udarbejdes idebank over initiativer og mulige tiltag, henvendt direkte til forskellige målgrupper, herunder nye målgrupper. Forår 2018 Vi etablerer en eller flere aktiviteter (både fra bibliotek og borgerservice) med overskriften: Ud af vagten i løbet af 2018; Deltagelse i Børnekulturugen og Læsningens Dag Opstart af samarbejde med kommunens ældrecentre og andre aktører med henblik på at videns dele og skabe nye faglige fællesskaber. Fællesskaberne kan både være intern med medarbejderne fra andre centre/virksomheder og eksterne med de borgere der bruger stederne. Sommer/Efterår 2018 Inden igangsættelse foretages en nulpunktsmåling (1 kvartal 2018). Målingen gentages i 1. kvartal 2019, for at se om tiltagene har haft en effekt.

14 Udgangspunkt for målet (Hvad kommer vi fra): Vi har eksperimenteret med en række tiltag, men vi vil lave en nulpunktsmåling på bibliotek og borgerservice, der belyser om hhv borgere og medarbejdere er I 1. Kvartal 2019 spørger vi igen. Borgerservice Vi har gennemført en række tiltag, bl.a: 3 informationsmøder målrettet information til kommende folkepensionister (70 deltager pr. møde) Udstedelse og vejledning af NemId på uddannelsesinstitutioner i Næstved Kommune Synergiprojekt mellem Bibliotek og Borgerservice Hjælp min mor skal på plejehjem med information og vejledning til de pårørende Indledt samarbejde med Ældre Sagen med vejledning i Borger.dk, BorgerApp og selvbetjeningsløsninger Bibliotek Vi har indtil nu haft enkelte tiltag, hvor vi er taget ud af huset med vores initiativer; Bøf, bog og bif i Glumsø (samarbejde med Rejseladen og Glumsø biograf) Uddeling af flyers om vores tilbud til sommergæsterne på stranden i Karrebæksminde Samarbejde med Ældresagen, vejledning/foredrag i deres rammer Vores mål er at det ikke kun skal være udvalgte steder i kommunen, vi kommer ud til borgerne, men at det bliver tænkt ind, hver gang vi starter et nyt initiativ eller aktivitet op. Sammenhæng til visionsmål, fagudvalgsmål, strategiplan, resultataftale mv.: Selvforvaltningsmålet knytter an til byrådets visionsmål Mærk Næstved, mål 4 - Oplevelser i fællesskab. Derudover knytter det an til det tværgående politikområdemål afbureaukratisering.

15 Selvforvaltningsmål nr.: 5 Det levende bibliotek for og med børn Formål/effekt af målet (hvorfor, kort begrundet): Vores mål er at få et børnebibliotek, der er attraktivt og spændende for børnene. Børnene og brugere af børneområdet skal opleve, at stedet er deres sted og at det er basereret på deres verdens syn. Formålet er, at flere børn bruger stedet mere, og dermed at flere bliver draget ind i litteraturens verden. Vi forventer en affødt effekt vil være, at vi som personale får et godt indblik i børnenes tanker omkring et bibliotek. Succeskriterium (hvordan og hvornår er målet opfyldt. Hvordan måles det?): Vi vil forsøge at inddrage så mange af børnenes indretningsforslag som muligt hvor det er realistisk og muligt. Vores succes-kriterier er, at vi får hentet inspiration fra 10 ud af 21 indretningsforslag, og at alle områder i børnebiblioteket skal være nyindrettet med udgangen af Vi vil lave en survey, når året er gået, hvor vi spørger børnene om deres mening om det nyindrettede børnebibliotek og afdækker om de oplever at deres ideer er implementerede. Veje til målet (Hvad skal der gøres, for at virksomheden når målet og hvornår skal det gøres. (Milepæle): Vi er påbegyndt arbejdet med nyindretningen i 2017, og tager de forskellige områder i etaper. Ungdomsområdet, børnefagbøgerne og gamerområdet skal være færdigt med udgangen af 1. halvår Mellemtrinsområdet, småbørnsområdet og krea-området skal være færdigt ultimo Udgangspunkt for målet (Hvad kommer vi fra): Der er ikke ændret synderligt på indretningen af børnebiblioteket på Næstved Bibliotek siden Dengang blev det indrettet af arkitekter og uden involvering af børn. Vi ønsker at nyindrette børnebiblioteket så det er skabt i børnehøjde. Et af selvforvaltningsmålene for 2017 var samskabelse, og dette førte til et samskabelsesforløb med 21 klasser fra Lille Næstved Skole. Børnene har i en emneuge om innovation arbejde med indretning af børnebiblioteket i Næstved som projekt, og dette resulterede i en masse indretningsforslag fra de forskellige klasser (0.-7. klasse). Efterfølgende var de på biblioteket og præsenterede ideerne for os. Nyindretningen er baseret på ideerne fra emneugen. Sammenhæng til visionsmål, fagudvalgsmål, strategiplan, resultataftale mv.: Der er sammenhæng til Mærk Næstved godt liv for familien: Vi vil udvikle fremragende læringsmiljøer for børn, unge og voksne

16

Årsrapport for Årsrapporten danner udgangspunkt for dialog mellem virksomheden og det politiske fagudvalg og center.

Årsrapport for Årsrapporten danner udgangspunkt for dialog mellem virksomheden og det politiske fagudvalg og center. Årsrapport for 2018 Årsrapporten består af - Det økonomiske resultat - Redegørelse for det økonomiske resultat - Opfølgning på målene - Bemærkninger i øvrigt 1. Indledning Årsrapporten er Byrådets styringsredskab

Læs mere

Årsrapport for 2017 Næstved Bibliotek og Borgerservice

Årsrapport for 2017 Næstved Bibliotek og Borgerservice Årsrapport for 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Årsrapport for Naturskolen 2016/2017

Årsrapport for Naturskolen 2016/2017 Årsrapport for Naturskolen 2016/2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Årsrapport for 2017 Børnefamilieenheden

Årsrapport for 2017 Børnefamilieenheden Årsrapport for 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Årsrapport for 2016 Område Nord

Årsrapport for 2016 Område Nord Årsrapport for 2016 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Årsrapport for 2014/2015 Naturskolen Svenstrup.

Årsrapport for 2014/2015 Naturskolen Svenstrup. Årsrapport for 2014/2015 Svenstrup. Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på

Læs mere

Årsrapport for 2014 Eventyrgården

Årsrapport for 2014 Eventyrgården Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2014 Administrationen

Årsrapport for 2014 Administrationen Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2016 Multihuset Sydpolen

Årsrapport for 2016 Multihuset Sydpolen Årsrapport for 2016 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Årsrapport for 2014/2015 Sydbyskolen

Årsrapport for 2014/2015 Sydbyskolen Årsrapport for 2014/2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2016 Område Midt/Vest

Årsrapport for 2016 Område Midt/Vest Årsrapport for 2016 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Årsrapport for 2017 Ungenetværket

Årsrapport for 2017 Ungenetværket Årsrapport for 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Årsrapport for 2014/2015 Hyllinge Skole

Årsrapport for 2014/2015 Hyllinge Skole Årsrapport for 2014/2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2014 Risikostyring

Årsrapport for 2014 Risikostyring Årsrapport for 2014 Indhold 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene... 4

Læs mere

Årsrapport for 2014 Sommerfugl

Årsrapport for 2014 Sommerfugl Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2016 Hyllinge

Årsrapport for 2016 Hyllinge Årsrapport for 2016 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Årsrapport for Susåskolen 2016/2017

Årsrapport for Susåskolen 2016/2017 Årsrapport for Susåskolen 2016/2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Årsrapport for 2014 Socialt pædagogisk center

Årsrapport for 2014 Socialt pædagogisk center Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2014 Tryllefløjten

Årsrapport for 2014 Tryllefløjten Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2015 Område Nord

Årsrapport for 2015 Område Nord Årsrapport for 2015 Område Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Årsrapport for 2015 Døgndiamanten

Årsrapport for 2015 Døgndiamanten Årsrapport for 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Årsrapport for 2017 Socialpædagogisk Center

Årsrapport for 2017 Socialpædagogisk Center Årsrapport for 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Å rsrapport for 2014/2015 Rønnebæk Skole

Å rsrapport for 2014/2015 Rønnebæk Skole Å rsrapport for 2014/2015 Rønnebæk Skole Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning

Læs mere

Årsrapport for Årsrapporten danner udgangspunkt for dialog mellem virksomheden og det politiske fagudvalg og center.

Årsrapport for Årsrapporten danner udgangspunkt for dialog mellem virksomheden og det politiske fagudvalg og center. Årsrapport for 2018 Årsrapporten består af - Det økonomiske resultat - Redegørelse for det økonomiske resultat - Opfølgning på målene - Bemærkninger i øvrigt 1. Indledning Årsrapporten er Byrådets styringsredskab

Læs mere

Årsrapport for 2017 Rønnebæksholm

Årsrapport for 2017 Rønnebæksholm Årsrapport for 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Årsrapport for 2015 Risikostyring

Årsrapport for 2015 Risikostyring Årsrapport for 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Årsrapport for 2014 Boligkontoret

Årsrapport for 2014 Boligkontoret Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for Kobberbakkeskolen 2016/2017

Årsrapport for Kobberbakkeskolen 2016/2017 Årsrapport for Kobberbakkeskolen 2016/2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning

Læs mere

Årsrapport for 2014/2015 Kalbyrisskolen

Årsrapport for 2014/2015 Kalbyrisskolen Årsrapport for 2014/2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2016 Boligkontoret

Årsrapport for 2016 Boligkontoret Årsrapport for 2016 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Årsrapport for 2014/2015 Ungdomsskolen

Årsrapport for 2014/2015 Ungdomsskolen Årsrapport for 2014/2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2014/2015 Karrebæk Skole

Årsrapport for 2014/2015 Karrebæk Skole Årsrapport for 2014/2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2014/2015 Susålandets Skole

Årsrapport for 2014/2015 Susålandets Skole Årsrapport for 2014/2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for Årsrapporten danner udgangspunkt for dialog mellem virksomheden og det politiske fagudvalg og center.

Årsrapport for Årsrapporten danner udgangspunkt for dialog mellem virksomheden og det politiske fagudvalg og center. Årsrapport for 2018 Årsrapporten består af - Det økonomiske resultat - Redegørelse for det økonomiske resultat - Opfølgning på målene - Bemærkninger i øvrigt 1. Indledning Årsrapporten er Byrådets styringsredskab

Læs mere

Årsrapport for 2016 Tandplejen

Årsrapport for 2016 Tandplejen Årsrapport for 2016 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Årsrapport for 2014/2015 Fladsåskolen

Årsrapport for 2014/2015 Fladsåskolen Årsrapport for 2014/2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2015 Ældreområdet

Årsrapport for 2015 Ældreområdet Årsrapport for 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Årsrapport for 2014 Sandved børnegård

Årsrapport for 2014 Sandved børnegård Årsrapport for 2014 Sandved børnegård Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på

Læs mere

Årsrapport for Årsrapporten danner udgangspunkt for dialog mellem virksomheden og det politiske fagudvalg og center.

Årsrapport for Årsrapporten danner udgangspunkt for dialog mellem virksomheden og det politiske fagudvalg og center. Årsrapport for 2018 Årsrapporten består af - Det økonomiske resultat - Redegørelse for det økonomiske resultat - Opfølgning på målene - Bemærkninger i øvrigt 1. Indledning Årsrapporten er Byrådets styringsredskab

Læs mere

Årsrapport for 2014 Dagplejen

Årsrapport for 2014 Dagplejen Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2014 Rumlepotten

Årsrapport for 2014 Rumlepotten Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2017 Område Nord

Årsrapport for 2017 Område Nord Årsrapport for 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Årsrapport for 2014/2015 Herlufmagle Skole

Årsrapport for 2014/2015 Herlufmagle Skole Årsrapport for 2014/2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2017/2018 Kobberbakkeskolen

Årsrapport for 2017/2018 Kobberbakkeskolen Årsrapport for 2017/2018 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Årsrapport for 2017 Døgndiamanten

Årsrapport for 2017 Døgndiamanten Årsrapport for 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Årsrapport for Holmegaardskolen 2016/2017

Årsrapport for Holmegaardskolen 2016/2017 Årsrapport for Holmegaardskolen 2016/2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning

Læs mere

Årsrapport for 2014 Vest

Årsrapport for 2014 Vest Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2017/2018 Holmegaardskolen

Årsrapport for 2017/2018 Holmegaardskolen Årsrapport for 2017/2018 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Årsrapport for Lille Næstved Skole 2016/2017

Årsrapport for Lille Næstved Skole 2016/2017 Årsrapport for Lille Næstved Skole 2016/2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning

Læs mere

Årsrapport for 2014 Tappernøje Børnehus

Årsrapport for 2014 Tappernøje Børnehus Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2014 Lindegården

Årsrapport for 2014 Lindegården Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2014/2015 Lundebakkeskolen

Årsrapport for 2014/2015 Lundebakkeskolen Årsrapport for 2014/2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2014 Himmelhøj

Årsrapport for 2014 Himmelhøj Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2014/2015 Sct. Jørgens Skole

Årsrapport for 2014/2015 Sct. Jørgens Skole Årsrapport for 2014/2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2014 Næstved sociale virksomhed

Årsrapport for 2014 Næstved sociale virksomhed Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2017 Solgaven

Årsrapport for 2017 Solgaven Årsrapport for 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Årsrapport for 2014 Solgaven

Årsrapport for 2014 Solgaven Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2016 Udviklingscenter for børn og familier

Årsrapport for 2016 Udviklingscenter for børn og familier Årsrapport for 2016 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Årsrapport for 2014 Neuropædagogisk center

Årsrapport for 2014 Neuropædagogisk center Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Å rsrapport for 2018

Å rsrapport for 2018 Å rsrapport for 2018 Årsrapporten består af - Det økonomiske resultat - Redegørelse for det økonomiske resultat - Opfølgning på målene - Bemærkninger i øvrigt 1. Indledning Årsrapporten er Byrådets styringsredskab

Læs mere

Årsrapport for 2014 Hasselvang

Årsrapport for 2014 Hasselvang Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2014 Syd

Årsrapport for 2014 Syd Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2014 Humlehaven

Årsrapport for 2014 Humlehaven Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2014 Hollænderhusene

Årsrapport for 2014 Hollænderhusene Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2014 Grønnegades kaserne Kulturcenter

Årsrapport for 2014 Grønnegades kaserne Kulturcenter Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2015 Solgaven

Årsrapport for 2015 Solgaven Årsrapport for 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Årsrapport for 2014 Grønnebakken

Årsrapport for 2014 Grønnebakken Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2014/2015 Sjølundsskolen

Årsrapport for 2014/2015 Sjølundsskolen Årsrapport for 2014/2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for Årsrapporten danner udgangspunkt for dialog mellem virksomheden og det politiske fagudvalg og center.

Årsrapport for Årsrapporten danner udgangspunkt for dialog mellem virksomheden og det politiske fagudvalg og center. Årsrapport for 2018 Årsrapporten består af - Det økonomiske resultat - Redegørelse for det økonomiske resultat - Opfølgning på målene - Bemærkninger i øvrigt 1. Indledning Årsrapporten er Byrådets styringsredskab

Læs mere

Årsrapport for 2014/2015 Holsted Skole

Årsrapport for 2014/2015 Holsted Skole Årsrapport for 2014/2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2014/2015 Holmegaardskolen

Årsrapport for 2014/2015 Holmegaardskolen Årsrapport for 2014/2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2014 Sognefogedgården

Årsrapport for 2014 Sognefogedgården Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2014/2015 Kildemarkskolen

Årsrapport for 2014/2015 Kildemarkskolen Årsrapport for 2014/2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

September Årsrapport for 2013/14 Korskildeskolen

September Årsrapport for 2013/14 Korskildeskolen September 2014 Årsrapport for 2013/14 Korskildeskolen Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3

Læs mere

Årsrapport for Ellebækskolen 2016/2017

Årsrapport for Ellebækskolen 2016/2017 Årsrapport for Ellebækskolen 2016/2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på

Læs mere

Årsrapport for 2014 Tjørnehuset

Årsrapport for 2014 Tjørnehuset Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2014 Nøddehegnet/Volden

Årsrapport for 2014 Nøddehegnet/Volden Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2014 Birkehegnet/Grøften

Årsrapport for 2014 Birkehegnet/Grøften Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for Årsrapporten danner udgangspunkt for dialog mellem virksomheden og det politiske fagudvalg og center.

Årsrapport for Årsrapporten danner udgangspunkt for dialog mellem virksomheden og det politiske fagudvalg og center. Årsrapport for 2018 Årsrapporten består af - Det økonomiske resultat - Redegørelse for det økonomiske resultat - Opfølgning på målene - Bemærkninger i øvrigt 1. Indledning Årsrapporten er Byrådets styringsredskab

Læs mere

September Årsrapport for 2013/14 Kildemarkskolen

September Årsrapport for 2013/14 Kildemarkskolen September 2014 Årsrapport for 2013/14 Kildemarkskolen Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3

Læs mere

September Årsrapport for 2013/14 Lundebakkeskolen

September Årsrapport for 2013/14 Lundebakkeskolen September 2014 Årsrapport for 2013/14 Lundebakkeskolen Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...

Læs mere

Årsrapport for 2014 Socialt udsatte

Årsrapport for 2014 Socialt udsatte Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2015 Grønnegades kaserne Kulturcenter

Årsrapport for 2015 Grønnegades kaserne Kulturcenter Årsrapport for 2015 Grønnegades kaserne Kulturcenter Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3.

Læs mere

Årsrapport for 2014 Affald

Årsrapport for 2014 Affald Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

September Årsrapport for 2013/14 Lille Næstved Skole

September Årsrapport for 2013/14 Lille Næstved Skole September 2014 Årsrapport for 2013/14 Lille Næstved Skole Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...

Læs mere

Årsrapport for Årsrapporten danner udgangspunkt for dialog mellem virksomheden og det politiske fagudvalg og center.

Årsrapport for Årsrapporten danner udgangspunkt for dialog mellem virksomheden og det politiske fagudvalg og center. Årsrapport for 2018 Årsrapporten består af - Det økonomiske resultat - Redegørelse for det økonomiske resultat - Opfølgning på målene - Bemærkninger i øvrigt 1. Indledning Årsrapporten er Byrådets styringsredskab

Læs mere

Årsrapport for Årsrapporten danner udgangspunkt for dialog mellem virksomheden og det politiske fagudvalg og center.

Årsrapport for Årsrapporten danner udgangspunkt for dialog mellem virksomheden og det politiske fagudvalg og center. Årsrapport for 2018 Årsrapporten består af - Det økonomiske resultat - Redegørelse for det økonomiske resultat - Opfølgning på målene - Bemærkninger i øvrigt 1. Indledning Årsrapporten er Byrådets styringsredskab

Læs mere

September Årsrapport for 2013/14 Sct. Jørgens Skole

September Årsrapport for 2013/14 Sct. Jørgens Skole September 2014 Årsrapport for 2013/14 Sct. Jørgens Skole Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...

Læs mere

Årsrapport for Årsrapporten danner udgangspunkt for dialog mellem virksomheden og det politiske fagudvalg og center.

Årsrapport for Årsrapporten danner udgangspunkt for dialog mellem virksomheden og det politiske fagudvalg og center. Årsrapport for 2018 Årsrapporten består af - Det økonomiske resultat - Redegørelse for det økonomiske resultat - Opfølgning på målene - Bemærkninger i øvrigt 1. Indledning Årsrapporten er Byrådets styringsredskab

Læs mere

Årsrapport for 2014 Pilegården

Årsrapport for 2014 Pilegården Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2015 Udviklingscenter for børn og familier

Årsrapport for 2015 Udviklingscenter for børn og familier Årsrapport for 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Årsrapport for 2015 Område Midt/Vest

Årsrapport for 2015 Område Midt/Vest Årsrapport for 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Årsrapport for 2014 Næstved Bibliotek & Borgerservice

Årsrapport for 2014 Næstved Bibliotek & Borgerservice Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Årsrapport for 2015 Næstved Bibliotek & Borgerservice

Årsrapport for 2015 Næstved Bibliotek & Borgerservice Årsrapport for 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Selvforvaltningsaftale for 2014/15 mellem Kalbyrisskolen og Børne- og skoleudvalget

Selvforvaltningsaftale for 2014/15 mellem Kalbyrisskolen og Børne- og skoleudvalget Selvforvaltningsaftale for 2014/15 mellem Kalbyrisskolen og Børne- og skoleudvalget Kalbyrisskolen Side 1 1. Indledning Denne selvforvaltningsaftale er indgået mellem: Kalbyrisskolen og Børne- og skoleudvalget

Læs mere

Årsrapport for 2015 Socialpsykiatrien

Årsrapport for 2015 Socialpsykiatrien Årsrapport for 2015 Socialpsykiatrien Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Årsrapport for 2014 Diget

Årsrapport for 2014 Diget Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Tema 4: Økonomi og organisation

Tema 4: Økonomi og organisation Sagsnr. 000.01.00-A00-15-18 Sagsbehandler Lotte Riberholt Fredberg Dato Januar 2018 Tema 4: Økonomi og organisation Slutopfølgning på Strategiplan 2017 Mål fra strategiplan 2016 er indarbejdet i de relevante

Læs mere

Selvforvaltningsaftale for 2014/15 mellem Korskildeskolen og Børneog skoleudvalget

Selvforvaltningsaftale for 2014/15 mellem Korskildeskolen og Børneog skoleudvalget Selvforvaltningsaftale for 2014/15 mellem Korskildeskolen og Børneog skoleudvalget Korskildeskolen Side 1 1. Indledning Denne selvforvaltningsaftale er indgået mellem: Korskildeskolen og Børne- og skoleudvalget

Læs mere

Selvforvaltningsaftale for 2014/15 mellem Holmegårdsskolen og Børne- og skoleudvalget

Selvforvaltningsaftale for 2014/15 mellem Holmegårdsskolen og Børne- og skoleudvalget Selvforvaltningsaftale for 2014/15 mellem Holmegårdsskolen og Børne- og skoleudvalget Holmegårdsskolen Side 1 1. Indledning Denne selvforvaltningsaftale er indgået mellem: Holmegårdsskolen og Børne- og

Læs mere