SIMON MOOS A/S Kallehave Sydals. Påbud om ændrede vilkår for egenkontrol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SIMON MOOS A/S Kallehave 21 6470 Sydals. Påbud om ændrede vilkår for egenkontrol"

Transkript

1 SIMON MOOS A/S Kallehave Sydals Påbud om ændrede vilkår for egenkontrol Sønderborg Kommune har den 8. november 2015 modtaget en ansøgning om ændring af egenkontrolvilkår for Simon Moos A/S Entrepriser. Virksomheden har ansøgt om ændring af vilkår for tæthedsprøvning af enkeltvæggede tanke i tankgrav. Endvidere ønsker virksomheden ændring i vilkår for tømningsfrekvensen for tanken til vaskevand i forbindelse med kassevask. Påbud Sønderborg Kommune meddeler den 27. januar 2016 påbud om ændret egenkontrol. Påbuddet meddeles efter miljøbeskyttelseslovens 72, stk. 3 (Lovbekendtgørelse nr af 19. november 2015 om miljøbeskyttelse). Udover vilkår fastsat i dette påbud, skal virksomheden overholde de vilkår, som er meddelt i gældende miljøgodkendelse, tillæg og påbud. Påbuddet meddeles med følgende vilkår: Sønderborg Kommune Erhverv & Affald Rådhustorvet Sønderborg T F miljo@sonderborg.dk Åbningstider: Mandag-onsdag kl Torsdag kl Fredag kl Dato: Sagsnr: 15/55115 KS: tdah Vilkår 10.6a Virksomheden skal mindst hvert 5. år lade foretage godstykkelsesmåling på ydersider af enkeltvæggede tanke i tankgrav med henblik på at dokumentere, at vilkår 3.3 er overholdt. Godstykkelsesmålinger skal foretages af virksomheden selv eller af et andet sagkyndigt firma. Rapport over resultatet skal indsendes til Sønderborg Kommune senest 1 måned efter målingen. Vilkår 4a Tanken skal tømmes efter behov. Sæbevandet og olien skal ledes til de allerede godkendte anlæg.

2 Baggrund Simon Moos A/S har en miljøgodkendelse fra 13. maj 2009, hvor følgende aktivitet er godkendt: Hovedaktivitet: K 203, Anlæg for midlertidig oplagring af farligt affald forud for nyttiggørelse eller bortskaffelse med en kapacitet på mindre end eller lig med 50 tons, bortset fra anlæg omfattet af listepunkt K 209, K 210, K 211 eller K 212. Rekonditionering, herunder omlastning, omemballering eller sortering af farligt affald forud for nyttiggørelse eller bortskaffelse med en kapacitet på 10 tons/dag eller derunder, bortset fra de under listepunkt K 209, K 210, K 211 eller K 212 nævnte anlæg. 2/7 Virksomheden har endvidere tillægsgodkendelser fra 9. november 2011, 23. maj 2012 samt 21. december 2012 og et påbud om ændrede støjgrænser af 4. januar Virksomheden har i disse tillæg godkendelse til en malekabine og vaskemaskine til stålkasser. Biaktivitet: Autoværksted; Autoreparation er omfattet af bekendtgørelse nr af 21. december 2015 om miljøkrav i forbindelse med etablering og drift af autoværksteder mv. Da virksomhedens hovedaktivitet er godkendelsespligtig, og biaktiviteten er autoværksted, er hele virksomheden godkendelsespligtig. Der er vilkår for autoværkstedsaktiviteterne i miljøgodkendelsen fra A 203: Anlæg, der foretager støvfrembringende overfladebehandling, herunder slibning, sandblæsning og pulverlakering, af emner af jern, stål eller andre metaller, når den samlede udsugningskapacitet overstiger normal m 3 pr. time, bortset fra anlæg placeret på virksomheder omfattet af 1 i bekendtgørelse om virksomheder, der forarbejder emner af jern, stål eller andre metaller. Virksomheden har en tillægsgodkendelse fra 6. marts 2015, hvor blæsehallen til sandblæsning (A 203 aktiviteten) er godkendt. Egenkontrolvilkår Tæthedsprøvning af enkeltvæggede tanke i tankgrav Virksomheden har ansøgt om ændring af egenkontrolvilkår for tæthedsprøvning af enkeltvæggede tanke i tankgrav (vilkår 10.6 i godkendelsen fra 2009). Virksomheden ønsker ændret, hvem der må foretage tæthedsprøvning af disse tanke. Der står i vilkår 10.6, at tæthedsprøvningen skal foretages af et uvildigt, sagkyndigt firma. Da virksomheden, Simon Moos A/S Entrepriser, udfører disse opgaver landsdækkende og har 8 års erfaring på området, ønsker virksomheden, at tæthedsprøvning af egne tanke kan udføres i eget regi. Endvidere ønsker virksomheden, at der i stedet for tæthedsprøvning stilles krav om, at der skal foretages en godstykkelsesmåling på tankenes

3 ydersider. Virksomheden oplyser, at tankene er udført med en lille skorsten og at det derfor ikke vil være muligt at tætne tankene. Virksomheden har erfaring med, at der udføres godstykkelsesmålinger på andre åbne tanke. I forbindelse med kommunens miljøtilsyn på virksomheden i 2015 har Simon Moos A/S indsendt kontrolrapporter over godstykkelsesmåling på tankene i tankgraven foretaget i december Rapporterne viser, at tankene er i god stand. Den resterende tykkelse er intet sted under halvdelen af den oprindelige tykkelse. Der skal altid være min. 2,5 mm tilbage, jf. Bilag 9 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015 om indretning, etablering og drift af olietanke, rørsystemer og pipelines (Olietankbekendtgørelsen). 3/7 Tømningsfrekvens af tank til vaskevand Virksomheden har ligeledes ansøgt om, at få ændret tømningsfrekvensen for tanken til vaskevand i forbindelse med kassevask. Der er i vilkår 4 i tillægsgodkendelsen fra december 2012 krav om, at tanken med vaskevand skal tømmes hver eftermiddag. Tanken kan rumme 5 m 3 brugt vaskevand og vaskemaskinen kan indeholde 1,5 m 3 vaskevand, der er i brug. Gulvet i hallen, hvor vaskemaskine og tank er placeret, er forseglet med epoxy og har en 4 cm opkant hele vejen rundt. Dette svarer til en opsamlingskapacitet på 14,12 m 3. I gulvkanalen samt brønd kan der være 1,07 m 3. Da hallen kan fungere som opsamlingsmulighed med en samlet kapacitet på 15,19 m 3, vurderer virksomheden, at det ikke er nødvendigt, at tømme tanken hver dag, men derimod efter behov, når tanken er fuld. VVM-bekendtgørelsen Anlæg for midlertidig oplagring af farligt affald er omfattet af VVMbekendtgørelsens bilag 2 listepunkt: 12 b); Anlæg til bortskaffelse af affald. Udvidelse og ændring af virksomheden er omfattet af punkt 14 på bilag 2 i VVM-bekendtgørelsen: 14; Ændringer eller udvidelser af anlæg i bilag 1 eller 2, som allerede er godkendt, er udført eller er ved at blive udført, når de kan være til skade for miljøet (ændring eller udvidelse som ikke er omfattet af bilag 1). Der skal som udgangspunkt udføres en screening af anlæg og projekter, som er optaget på bilag 2 med henblik på at undersøge, om der skal udarbejdes en VVM-redegørelse. I VVM-bekendtgørelsen er ændringer eller udvidelser, der ikke kan være til skade for miljøet, undtaget af pligten til at gennemføre en screening. Da dette påbud omfatter ændring af to af virksomhedens egenkontrolvilkår vurderer Sønderborg Kommune, at der ikke er pligt til at gennemføre en screening for VVM-pligt.

4 Vurdering Det fremgår af miljøbeskyttelseslovens 72, stk. 3, at Tilsynsmyndigheden kan revidere vilkårene for en virksomheds godkendelse eller tilladelse for at forbedre virksomhedens kontrol med egen forurening (egenkontrol) eller opnå et mere hensigtsmæssigt tilsyn. Bestemmelser i påbud kan revideres på tilsvarende måde. 4/7 Tæthedsprøvning af enkeltvæggede tanke i tankgrav For at sikre, at tankene er tætte og i god vedligeholdelsestilstand har virksomheden i miljøgodkendelsen fra 2009 egenkontrolvilkår til, at tankene i tankgraven skal tæthedsprøves. Prøvningen skal endvidere udføres af et uvildigt, sagkyndigt firma. Prøvning skal udføres af et sagkyndigt firma og dermed en virksomhed med rutine i opgaven, jf. Olietankbekendtgørelsens 6, stk. 1 pkt. 22, hvor en sagkyndig er defineret som; Person, som dels er tilknyttet en virksomhed, som udfører det aktuelle arbejde, og dels på grund af erfaring eller uddannelse er kvalificeret dertil. Virksomheden skal have tegnet en erhvervs- og produktansvarsforsikring, som dækker den pågældende type arbejde. Da Simon Moos A/S udfører tæthedsprøvninger landsdækkende og har 8 års erfaring med denne opgave, vurderer Sønderborg Kommune, at virksomheden er kvalificeret til at udføre prøvning af egne tanke. Sønderborg Kommune har mulighed for at kræve, at en uvildig sagkyndig foretager eftersyn af bl.a. tankene til spildolie, jf. miljøgodkendelsens vilkår Som ekstra foranstaltning er tankene endvidere placeret i en betontankgrav med underliggende membran, og tankgraven er derudover beklædt med en PE-dug. Sønderborg Kommune vurderer derfor, at der ikke er en særlig miljømæssig begrundelse for, at virksomheden ikke selv kan udføre prøvning af egne tanke. Da tankene i tankgraven har en lille skorsten, er det vanskeligt at tætne tankene. Sønderborg Kommune vurderer, at godstykkelsesmålinger på tankenes ydersider er en god indikator for tankenes tilstand. Godstykkelsesmålinger udgør sammen med den visuelle kontrol af tankene, der skal foretages, jf. miljøgodkendelsens vilkår 10.3, en god egenkontrol af tankenes vedligeholdelsestilstand. Egenkontrolvilkåret om tæthedsprøvning ændres dermed til, at der skal udføres en godstykkelsesmåling på ydersider af tankene hvert 5. år. Da der er udført en måling i 2015, skal næste måling ske i Godstykkelsesmålinger skal foretages af virksomheden selv eller af et andet sagkyndigt firma. Rapport over resultatet skal indsendes til Sønderborg Kommune senest 1 måned efter målingen.

5 Tømningsfrekvens af tank til vaskevand For at sikre overfladevand mod forurening har virksomheden i tillægget af 21. december 2012 vilkår til, at tanken til vaskevand kun må indeholde den mængde, som rummet og sumpen kan indeholde. Yderligere skal tanken tømmes hver eftermiddag. Tanken er 5 m 3 og vaskemaskinen kan rumme 1,5 m 3 vaskevand. Da virksomheden har redegjort for, at rummet, sump og rørledning kan indeholde 15,19 m 3 vaskevand, vurderer Sønderborg Kommune, at det ikke er nødvendigt at tømme tanken til vaskevand hver eftermiddag. Tanken kan tømmes efter behov, når den er fuld. Vilkår 4 i tillægsgodkendelsen fra december 2012 ændres hermed til, at tanken skal tømmes efter behov. Sæbevandet og olien skal stadig ledes til de allerede godkendte anlæg. 5/7 Sønderborg Kommune imødekommer virksomhedens ansøgning og vurderer, at der udover vilkår 10.6a og 4a ikke skal fastsættes yderligere vilkår. Vilkår 10.6 i miljøgodkendelsen fra 13. maj 2009 ophæves hermed og erstattes med vilkår 10.6a i dette påbud. Ligeledes ophæves vilkår 4 i tillægsgodkendelsen fra 21. december 2012 hermed og erstattes med vilkår 4a i denne afgørelse. Indsigelser og bemærkninger i forbindelse med høring Påbuddet er blevet varslet den 15. januar Virksomheden havde ingen bemærkninger til det varslede påbud. Afgørelser efter 72, stk. 3 vedrører ikke naboer og der skal derfor ikke foretages nabohøring af påbuddet. Klagevejledning Denne afgørelse kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet af: Simon Moos A/S, Kallehave 21, 6470 Sydals Enhver, der har en individuel, væsentlig interesse i sagens udfald Klageberettigede interesseorganisationer En kopi af denne afgørelse er sendt til: Danmarks Naturfredningsforening Friluftsrådet Dansk Ornitologisk Forening dnsoenderborg-sager@dn.dk fr@friluftsraadet.dk Soenderborg@dof.dk; natur@dof.dk Afgørelsen kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet efter reglerne i miljøbeskyttelseslovens kapitel 11. Klagen skal være indtastet i Klageportalen inden klagefristens udløb den 24. februar Hvis du ønsker at klage over denne afgørelse, kan du klage til Natur- og Miljøklagenævnet. Du klager via Klageportalen, som du finder et link til på forsiden af Klageportalen ligger på og Du logger på eller ligesom du

6 plejer, typisk med NEM-ID. Klagen sendes gennem Klageportalen til den myndighed, der har truffet afgørelsen. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr på kr Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen. Natur- og Miljøklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til den myndighed, der har truffet afgørelse i sagen. Myndigheden videresender herefter anmodningen til Natur- og Miljøklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes. 6/7 Gebyret bliver tilbagebetalt hvis: - klagesagen fører til, at den påklagede afgørelse ændres eller ophæves, - klageren får helt eller delvis medhold i klagen, eller - klagen afvises som følge af overskredet klagefrist, manglende klageberettigelse eller fordi klagen ikke er omfattet af Natur- og Miljøklagenævnets kompetence. Gebyret bliver dog ikke tilbagebetalt, hvis den eneste ændring af den påklagede afgørelse er forlængelse af frist for efterkommelse af afgørelse, som følge af den tid, der er medgået til klagenævnets sagsbehandlingstid. Natur- og Miljøklagenævnet kan også beslutte at betale gebyret tilbage, hvis 1. I trækker klagen tilbage, fordi der er indledt forhandlinger om projekttilpasninger mellem afgørelsens adressat og/eller Sønderborg Kommune 2. I af anden grund trækker jeres klage tilbage, før Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse i sagen. Gebyret betales dog ikke tilbage, hvis nævnet vurderer, at der er forhold, der taler imod, fx hvis I trækker klagen tilbage meget sent, herunder efter at I har haft et afgørelsesudkast i partshøring. Civilt søgsmål I kan indbringe denne afgørelse for domstolene, jævnfør miljøbeskyttelseslovens 101 stk. 1. Ønsker I at prøve afgørelsens gyldighed ved domstolene, skal sagen være anlagt inden 6 måneder efter, at afgørelsen er meddelt. Er afgørelsen påklaget til Natur- og Miljøklagenævnet inden for klagefristen, er fristen for at anlægge et civilt søgsmål 6 måneder efter at Natur- og Miljøklagenævnet afgørelse foreligger.

7 Aktindsigt I har ret til aktindsigt i sagens akter jævnfør forvaltningsloven. Ønsker I aktindsigt kan I kontakte mig og vi kan aftale nærmere. Jeg er også behjælpelig, hvis I har spørgsmål eller kommentarer til skrivelsen eller sagen i øvrigt. 7/7 Venlig hilsen Anne-Mette Kildegård Andersen T aann@sonderborg.dk

14-05-2013 13/11744 ks: tdah. Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg. Påbud efter Miljøbeskyttelseslovens 41

14-05-2013 13/11744 ks: tdah. Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg. Påbud efter Miljøbeskyttelseslovens 41 14-05-2013 13/11744 ks: tdah Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg Påbud efter Miljøbeskyttelseslovens 41 Sønderborg Kommune meddeler påbud til Danfoss A/S, Nordborgvej 81, matrikel nr. 19, Lunden,

Læs mere

Gråsten Landbrugsskole Fiskbækvej 15 6300 Gråsten

Gråsten Landbrugsskole Fiskbækvej 15 6300 Gråsten Gråsten Landbrugsskole Fiskbækvej 15 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at opstille en container til omklædning på Gråsten Landbrugsskole, matr.nr. 58b Gråsten Gods, der ligger på Fiskbækvej 15, 6300

Læs mere

Peter Moos Petersen Arnbjergvej 34, Lavensby 6430 Nordborg

Peter Moos Petersen Arnbjergvej 34, Lavensby 6430 Nordborg Peter Moos Petersen Arnbjergvej 34, Lavensby 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opstille en husstandsvindmølle på ejendommen matr.nr. 13 Lavensby, Havnbjerg, der ligger på Arnbjergvej 34, 6430 Nordborg

Læs mere

Lars Rostgaard Iversen Hundslevvej 5, Ketting 6440 Augustenborg

Lars Rostgaard Iversen Hundslevvej 5, Ketting 6440 Augustenborg Lars Rostgaard Iversen Hundslevvej 5, Ketting 6440 Augustenborg Landzonetilladelse til at etablere bolig i eksisterende lade på ejendommen matr.nr. 156 Hundslev, Notmark der ligger på Hundslevvej 5, 6440

Læs mere

Begrundelse Med købet af naboejendommen, Kværsgade 16, er der åbnet mulighed for at udvide virksomhedens udbygninger med et redskabsrum på ca. 35 m 2.

Begrundelse Med købet af naboejendommen, Kværsgade 16, er der åbnet mulighed for at udvide virksomhedens udbygninger med et redskabsrum på ca. 35 m 2. GRÅSTEN FJERKRÆ A/S Kværsgade 18 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at opføre et nyt redskabsrum på ejendommen matr.nr. 118 Kværs Ejerlav, Kværs, der ligger på Kværsgade 18, 6300 Gråsten Sønderborg Kommune

Læs mere

Tommy Schink Våninggade 11, Pøl 6430 Nordborg

Tommy Schink Våninggade 11, Pøl 6430 Nordborg Tommy Schink Våninggade 11, Pøl 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opføre en ny ladebygning i forlængelse af en eksisterende udbygning på ejendommen matr.nr. 249 Pøl, Nordborg, der ligger på Våninggade

Læs mere

SØNDERBORG AFFALD A/S Ellegårdvej 8. Tillæg til miljøgodkendelse ændring af driftstid

SØNDERBORG AFFALD A/S Ellegårdvej 8. Tillæg til miljøgodkendelse ændring af driftstid SØNDERBORG AFFALD A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tillæg til miljøgodkendelse ændring af driftstid Sønderborg Kommune modtog den 20. december 2016 en ansøgning om tillæg til miljøgodkendelsen af 27.

Læs mere

Ronni Fogt Caspersen Guderupvej 2 6440 Augustenborg

Ronni Fogt Caspersen Guderupvej 2 6440 Augustenborg Ronni Fogt Caspersen Guderupvej 2 6440 Augustenborg Landzonetilladelse til at opføre et udhus på ejendommen matr.nr. 23 Hundslev, Notmark, der ligger på Guderupvej 2, 6440 Augustenborg Sønderborg Kommune

Læs mere

03-03-2014 14/2175 KS: AANN. BHC Miljø ApS Foldager 5 6400 Sønderborg. Påbud efter lov om miljøbeskyttelse 41

03-03-2014 14/2175 KS: AANN. BHC Miljø ApS Foldager 5 6400 Sønderborg. Påbud efter lov om miljøbeskyttelse 41 03-03-2014 14/2175 KS: AANN BHC Miljø ApS Foldager 5 6400 Sønderborg Påbud efter lov om miljøbeskyttelse 41 Sønderborg Kommune meddeler påbud til BHC Miljø ApS, Foldager 5, matrikel nr. 12d Vollerup, Ulkebøl,

Læs mere

TELCON A/S Sarupvej 38 6470 Sydals

TELCON A/S Sarupvej 38 6470 Sydals TELCON A/S Sarupvej 38 6470 Sydals Landzonetilladelse til at etablere en TDC A/S fiberstation for mobiltelefoni på ejendommen matr.nr. 65 Sarup, Lysabild, der ligger på Sarupvej 38, 6470 Sydals Sønderborg

Læs mere

Jan Persson Engvej 1, Hundslev 6440 Augustenborg

Jan Persson Engvej 1, Hundslev 6440 Augustenborg Jan Persson Engvej 1, Hundslev 6440 Augustenborg Landzonetilladelse til at opføre en dobbelt garage på ejendommen matr.nr. 35 Hundslev, Notmark, der ligger på Engvej 1, 6440 Augustenborg Sønderborg Kommune

Læs mere

Tim Johnny Hansen Parkgade 10 6400 Sønderborg

Tim Johnny Hansen Parkgade 10 6400 Sønderborg Tim Johnny Hansen Parkgade 10 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at etablere et nyt stuehus, samt lade på ejendommen matr.nr. 94 Gråsten Gods, Gråsten-Adsbøl, der ligger på Fiskbækvej 14, 6300 Gråsten

Læs mere

Aabenraa Kommune har den 27. maj 2015 truffet afgørelse om opførelse af 3 stk. kornsiloer på Lille Knivsigvej 18, 6372 Bylderup-Bov.

Aabenraa Kommune har den 27. maj 2015 truffet afgørelse om opførelse af 3 stk. kornsiloer på Lille Knivsigvej 18, 6372 Bylderup-Bov. Digital annoncering Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Tlf.: 73767676 Dato: 27-05-2015 Sagsnr.: 15/12101 Dokumentnr.: 5 Ejendom: 13387 Kontakt: Jørn Nissen Petersen Direkte tlf.: 73767283 E-mail: jnp@aabenraa.dk

Læs mere

Egon Dele Kornbæk 7 Fynshav 6440 Augustenborg

Egon Dele Kornbæk 7 Fynshav 6440 Augustenborg Egon Dele Kornbæk 7 Fynshav 6440 Augustenborg Landzonetilladelse til at opføre en sidebygning til eksisterende maskinhus på ejendommen matr.nr. 22 Notmarkskov, Notmark, der ligger på Kornbæk 7, 6440 Augustenborg

Læs mere

BHC A/S Anlæg & Miljø Att: Turid Foder Clausen Foldager 5 6400 Sønderborg

BHC A/S Anlæg & Miljø Att: Turid Foder Clausen Foldager 5 6400 Sønderborg BHC A/S Anlæg & Miljø Att: Turid Foder Clausen Foldager 5 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at ændre anvendelsen af areal på ejendommen matr.nr. 161 Gråsten Gods, Gråsten-Adsbøl, der ligger på Felstedvej

Læs mere

Projektet ønskes gennemført på ejendommene Ljørringvej 63, Foldagervej 11 og Vestermosevej 23, 7400 Herning.

Projektet ønskes gennemført på ejendommene Ljørringvej 63, Foldagervej 11 og Vestermosevej 23, 7400 Herning. TEKNIK OG MILJØ Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8159 ngosbl@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 06.02.10-P19-1-05 Tilladelse til vandløbsrestaurering, Udlægning

Læs mere

Gerhard Jacobsen Illerstrandvej 20 6310 Broager

Gerhard Jacobsen Illerstrandvej 20 6310 Broager Gerhard Jacobsen Illerstrandvej 20 6310 Broager Landzonetilladelse til at renovere eksisterende udhuse og opføre en dobbelt carport på ejendommen matr.nr. 107 Iller, Broager, der ligger på Illerstrandvej

Læs mere

Brian Jessen Lyøvej 9 6440 Augustenborg

Brian Jessen Lyøvej 9 6440 Augustenborg Brian Jessen Lyøvej 9 6440 Augustenborg Landzonetilladelse til at opføre en shelter på ejendommen matr.nr. 25 Nørreskov, Notmark, der ligger på Stenkobbel 3, 6440 Augustenborg Sønderborg Kommune har den

Læs mere

René Sass Jepsen Skovvej 35 Havnbj Skov 6430 Nordborg

René Sass Jepsen Skovvej 35 Havnbj Skov 6430 Nordborg René Sass Jepsen Skovvej 35 Havnbj Skov 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opføre en shelter på ejendommen matr.nr. 98 Havnbjerg Ejerlav, Havnbjerg, der ligger på Skovvej 35, 6430 Nordborg Sønderborg

Læs mere

Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af tilbygning til eksisterende spejderhus (overdækning samt redskabsrum)

Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af tilbygning til eksisterende spejderhus (overdækning samt redskabsrum) Jacob Mai Lemming Vestre Skolevej 19 8464 Galten Mail: lemming.j@gmail.com Dato: 8. oktober 2015 Sagsnr.: 15/48834 Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af tilbygning til eksisterende spejderhus

Læs mere

HusCompagniet Sverigesvej 1B 6100 Haderslev

HusCompagniet Sverigesvej 1B 6100 Haderslev HusCompagniet Sverigesvej 1B 6100 Haderslev Landzonetilladelse til at opføre et nyt enfamiliehus på ejendommen matr.nr.29 Skodsbøl, Broager, der ligger på Nejs Møllevej 22, 6310 Broager Sønderborg Kommune

Læs mere

/13105 KS: lmje. LINAK Smedevænget Nordborg. Påbud efter miljøbeskyttelseslovens 41

/13105 KS: lmje. LINAK Smedevænget Nordborg. Påbud efter miljøbeskyttelseslovens 41 27-09-2013 13/13105 KS: lmje LINAK Smedevænget 8 6430 Nordborg Påbud efter miljøbeskyttelseslovens 41 Miljøafdelingen har gennemgået virksomhedens miljøgodkendelse fra december 2011, da man på et miljøtilsyn

Læs mere

Husstandsvindmøllen må ikke opføres i reflekterende materiale.

Husstandsvindmøllen må ikke opføres i reflekterende materiale. Knud Hyldahl Thyregodvej 11 7323 Give Sendt pr mail: [rapsbil@gmail.com] Dato: 26. juni 2015 Sagsnr.: 14/87540 Tilladelse efter planlovens 35 til opstilling af husstandsvindmølle Der meddeles hermed tilladelse

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Genbrugsplads om døgnåben

Tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Genbrugsplads om døgnåben Tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Genbrugsplads om døgnåben Roskilde Genbrugsplads December, 2015 By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk

Læs mere

Plan- og Miljøafdelingen meddeler hermed dispensation til etablering af carporte med fladt tag ved Andelsforeningen Vandværksparken II

Plan- og Miljøafdelingen meddeler hermed dispensation til etablering af carporte med fladt tag ved Andelsforeningen Vandværksparken II Andelsboligforeningen Vandværksparken II Nørremarksvej 25-27 9440 Aabybro Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Jesper Runge Madsen Direkte

Læs mere

28-03-2014 12/28314 KS: aann. EUC Syd Hilmar Finsens Gade 18 6400 Sønderborg. Påbud efter miljøbeskyttelseslovens 42

28-03-2014 12/28314 KS: aann. EUC Syd Hilmar Finsens Gade 18 6400 Sønderborg. Påbud efter miljøbeskyttelseslovens 42 28-03-2014 12/28314 KS: aann EUC Syd Hilmar Finsens Gade 18 6400 Sønderborg Påbud efter miljøbeskyttelseslovens 42 Sønderborg Kommune meddeler påbud til EUC Syd, CVR-nr. 35891013, som driver virksomhed

Læs mere

Karsten Nielsen Søvejen 7 8362 Hørning. Landzonetilladelse efter planlovens 35 til opførelse af dobbelt garage. NB. Dette er ikke en byggetilladelse

Karsten Nielsen Søvejen 7 8362 Hørning. Landzonetilladelse efter planlovens 35 til opførelse af dobbelt garage. NB. Dette er ikke en byggetilladelse Karsten Nielsen Søvejen 7 8362 Hørning Landzonetilladelse efter planlovens 35 til opførelse af dobbelt garage NB. Dette er ikke en byggetilladelse Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse)

Læs mere

Julia Andersen Buskmosevej 18 Kværs 6300 Gråsten

Julia Andersen Buskmosevej 18 Kværs 6300 Gråsten Julia Andersen Buskmosevej 18 Kværs 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at etablere en dyrlægepraksis på ejendommen matr.nr. 23 Kværs Ejerlav, Kværs, der ligger på Buskmosevej 18, Kværs, 6300 Gråsten Sønderborg

Læs mere

Sønderborg Fornikling 2011 A/S Tinggårdvej 2 6400 Sønderborg. Tillæg til miljøgodkendelse udvidelse af produktionstid og ændring af støjgrænser

Sønderborg Fornikling 2011 A/S Tinggårdvej 2 6400 Sønderborg. Tillæg til miljøgodkendelse udvidelse af produktionstid og ændring af støjgrænser Sønderborg Fornikling 2011 A/S Tinggårdvej 2 6400 Sønderborg Tillæg til miljøgodkendelse udvidelse af produktionstid og ændring af støjgrænser Sønderborg Kommune har den 19. juni 2015 modtaget en ansøgning

Læs mere

Sønderborg Fornikling 2011 A/S Tinggårdvej Sønderborg

Sønderborg Fornikling 2011 A/S Tinggårdvej Sønderborg Sønderborg Fornikling 2011 A/S Tinggårdvej 2 6400 Sønderborg Afgørelse om ikke-godkendelsespligt for ændringer i ventilationsanlæg, Sønderborg Fornikling 2011 A/S, Tinggårdvej 2, 6400 Sønderborg Sønderborg

Læs mere

/2623 2/5

/2623 2/5 Tina Hansen Tandsgårdvej 8 6470 Sydals Landzonetilladelse til at ændre anvendelse på ejendommen Matr. nr. 17 Tandslet ejerlav, Tandslet. Tandsgårdvej 8, 6470 Sydals. Ændret anvendelse fra udhus til fodplejeklinik.

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 217 til solceller på ejendommene matr. nr. 7fu Klitterne, Ingstrup, beliggende Alexandravej 7, 9480 Løkken

Dispensation fra Lokalplan 217 til solceller på ejendommene matr. nr. 7fu Klitterne, Ingstrup, beliggende Alexandravej 7, 9480 Løkken Erik Aagaard Pr. mail: aagaard0605@gmail.com Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Malene Stentoft Sørensen Direkte 7257 7365 mss@jammerbugt.dk

Læs mere

Kenneth Bjarnason Driftleder Tlf. 40 64 68 22 Mail: Kenneth.Bjarnason@rgs90.dk

Kenneth Bjarnason Driftleder Tlf. 40 64 68 22 Mail: Kenneth.Bjarnason@rgs90.dk RGS 90 A/S Finervej 7 4621 Gadstrup By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tillæg nr. 10 til miljøgodkendelsen af november 2006 - Modtagelse

Læs mere

Sønderborg Kommune Bygninger og Energi, att. Anders Lyngby Rådhustorvet Sønderborg

Sønderborg Kommune Bygninger og Energi, att. Anders Lyngby Rådhustorvet Sønderborg Sønderborg Kommune Bygninger og Energi, att. Anders Lyngby Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg VVM-screening af etablering af et Multikulturhus på Sønderborg Nordhavn, Nørre Havnegade 66, 6400 Sønderborg Sønderborg

Læs mere

Landzonetilladelse til etablering af 3 midlertidige beboelsespavilloner på Jammerbugt Asylcenter, Vestkystvejen 78, 9460 Brovst.

Landzonetilladelse til etablering af 3 midlertidige beboelsespavilloner på Jammerbugt Asylcenter, Vestkystvejen 78, 9460 Brovst. Udlændingestyrelsen Att. Mikael Bo Pedersen Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk 10-09-2015

Læs mere

Kompan Dica har på vegne af Bøgeskov Skolen søgt om tilladelse til at etablere en bro over et privat vandløb på mat. nr. 2eu, Gullev By, Bjerringbro.

Kompan Dica har på vegne af Bøgeskov Skolen søgt om tilladelse til at etablere en bro over et privat vandløb på mat. nr. 2eu, Gullev By, Bjerringbro. Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Kompan Dica Att: Susanne Green Mail: SusGre@kompan-dica.dk naturogvand@viborg.dk Viborg.dk Tilladelse til at etablere en bro

Læs mere

Klima og Planlægning. Niels Peter Bjerring-Pedersen Sjoltevej 4 4733 Tappernøje. Sendt til: npmotor@mail.dk. Side 1 af 5

Klima og Planlægning. Niels Peter Bjerring-Pedersen Sjoltevej 4 4733 Tappernøje. Sendt til: npmotor@mail.dk. Side 1 af 5 Niels Peter Bjerring-Pedersen Sjoltevej 4 4733 Tappernøje Sendt til: npmotor@mail.dk Klima og Planlægning Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved 5588 6110 www.næstved.dk Dato 22.6.2015 Landzonetilladelse

Læs mere

Meddelelse om ophævelse af miljøgodkendelse af slagtesvinebruget og meddelelse af påbud, der er relevante for den fortsatte drift

Meddelelse om ophævelse af miljøgodkendelse af slagtesvinebruget og meddelelse af påbud, der er relevante for den fortsatte drift Digital annonce Aabenraa Kommunes hjemmeside Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 17-12-2015 Sagsnr.: 15/21874 Dok.løbenr.: 346222/15 Kontakt: Susanne Niman Jensen

Læs mere

25. marts 2015. Bekendtgørelse

25. marts 2015. Bekendtgørelse Byplan Øverødvej 2 2840 Holte Bekendtgørelse 25. marts 2015 Kommunalbestyrelsen har den 25. marts 2015 vedtaget Forslag til Lokalplan 244 for parkeringsanlæg ved Birkerød Station og Tillæg 5 til Kommuneplan

Læs mere

Kåre Kjærgaard Baunbjergvej 13 Holm 6430 Nordborg

Kåre Kjærgaard Baunbjergvej 13 Holm 6430 Nordborg Kåre Kjærgaard Baunbjergvej 13 Holm 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opsætte 2 midlertidige pavilloner på ejendommen matr.nr. 492d Holm, Nordborg, der ligger på Baunbjergvej 13, Holm, 6430 Nordborg.

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra åbeskyttelseslinje til at udvide toiletbygning ved Højer Bådklubs klubhus, Havnevej 8A, Højer

Landzonetilladelse og dispensation fra åbeskyttelseslinje til at udvide toiletbygning ved Højer Bådklubs klubhus, Havnevej 8A, Højer Nationalpark Vadehavet Havnebyvej 30 6792 Rømø Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: +4574929243 Mail: pnh@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-4-15 25. februar 2015 Landzonetilladelse og dispensation fra

Læs mere

Lisbeth Laustsen Landevejen 221 8370 Hadsten. Lovliggørende landzonetilladelse til solcelleanlæg på jord.

Lisbeth Laustsen Landevejen 221 8370 Hadsten. Lovliggørende landzonetilladelse til solcelleanlæg på jord. Lisbeth Laustsen Landevejen 221 8370 Hadsten Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 Lovliggørende landzonetilladelse til solcelleanlæg på jord. Afgørelse

Læs mere

Den nye staldbygning udføres i hvide betonelementer med mørkt eternittag.

Den nye staldbygning udføres i hvide betonelementer med mørkt eternittag. Hylke Ridecenter v/ Jonas Torup Hofer Hylkevej 46 8660 Skanderborg Dato: 1. december 2015 Sagsnr.: 15/58672 Anmeldelse af velfærdsudvidelse, Hylkevej 46, 8660 Skanderborg Skanderborg Kommune har modtaget

Læs mere

Nis Dreyer Brønd 7A Holmskov 6430 Nordborg

Nis Dreyer Brønd 7A Holmskov 6430 Nordborg Nis Dreyer Brønd 7A Holmskov 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opføre et enfamiliehus på ejendommen matr.nr. 30 Holm, Nordborg, der ligger på Brønd 7, 6430 Nordborg Sønderborg Kommune har den 15.

Læs mere

Sønderborg Kommune har den 21. april 2015 modtaget din landzone ansøgning om at ændre eksisterende erhvervsareal på 130 m² til beboelse.

Sønderborg Kommune har den 21. april 2015 modtaget din landzone ansøgning om at ændre eksisterende erhvervsareal på 130 m² til beboelse. Kathy Jakobsen Petersen Bavnevej 14 6580 Vamdrup Landzonetilladelse til at ændret anvendelse af erhvervsareal til beboelse på ejendommen matr.nr. 123 Kværs, Gråsten der ligger på Kværsgade 21, Kværs, 6300

Læs mere

Det er ikke tilladt at nedlægge gennemgående markveje i det åbne land. Det følger af naturbeskyttelseslovens 26a.

Det er ikke tilladt at nedlægge gennemgående markveje i det åbne land. Det følger af naturbeskyttelseslovens 26a. Gerda Ry Post Aptrupvej 75 Aptrup 8450 Hammel Favrskov Kommune Teknik og Miljø Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Afslag til at nedlægge vej og påbud om at reetablere

Læs mere

at stuehuset og udhuset opføres i overensstemmelse med situationsplan og facadetegninger dateret den 6. november 2015

at stuehuset og udhuset opføres i overensstemmelse med situationsplan og facadetegninger dateret den 6. november 2015 JUUL EJENDOMME ÅRHUS ApS v/ Michael Juul (mail: michael@juulejendomme.dk) Adelgade 87 8660 Skanderborg Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af nyt stuehus og udhus Der meddeles hermed tilladelse

Læs mere

Museum Sønderjylland Brundlund Slot 6200 Aabenraa Att. Iben Johansen

Museum Sønderjylland Brundlund Slot 6200 Aabenraa Att. Iben Johansen Museum Sønderjylland Brundlund Slot 6200 Aabenraa Att. Iben Johansen Landzonetilladelse til midlertidig opsætning af kunstinstallationer i Egernsundområdet på hhv. matr. nr. 923 og 486 Egernsund, Egernsund

Læs mere

Sønderborg Kommune har den 24. september 2018 modtaget din ansøgning om at få lovliggjort et maskinhus og overdækning på i alt 122 m².

Sønderborg Kommune har den 24. september 2018 modtaget din ansøgning om at få lovliggjort et maskinhus og overdækning på i alt 122 m². Jeanette Møller Reinewald Vestermark 7 6300 Gråsten Lovliggørende landzonetilladelse til maskinhus og overdækning på i alt 122 m² på ejendommen matr.nr. 25a Tørsbøl, Kværs, der ligger på Vestermark 7,

Læs mere

Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg. Miljøgodkendelse til kapacitetsanlæg, Industripark Nordborg, Nordborgvej 81, 6430 Nordborg

Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg. Miljøgodkendelse til kapacitetsanlæg, Industripark Nordborg, Nordborgvej 81, 6430 Nordborg Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg Miljøgodkendelse til kapacitetsanlæg, Industripark Nordborg, Nordborgvej 81, 6430 Nordborg Afgørelse Baggrund Danfoss A/S har den 08.06.2015 anmeldt opstilling

Læs mere

Morten Holmboe Andersen Sundgade 39 6320 Egernsund

Morten Holmboe Andersen Sundgade 39 6320 Egernsund Morten Holmboe Andersen Sundgade 39 6320 Egernsund Lovliggørende landzonetilladelse til at udvide boligarealet ind i tilstødende udhus på ejendommen matr.nr. 369 Kværs Ejerlav, Kværs, der ligger på Lundtoftvej

Læs mere

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra cykelsti mellem Visse og Nøvling

Tilladelse til nedsivning og udledning af overfladevand fra cykelsti mellem Visse og Nøvling #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Aalborg Kommune, ByMiljø, MEF Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby Aalborg Kommune, Trafik & Veje Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby 11-05-2015

Læs mere

Sønderborg Fjernvarme A.m.b.a. Nørrekobbel 54 6400 Sønderborg

Sønderborg Fjernvarme A.m.b.a. Nørrekobbel 54 6400 Sønderborg Sønderborg Fjernvarme A.m.b.a. Nørrekobbel 54 6400 Sønderborg Afgørelse om tillæg til miljøgodkendelse til Sønderborg Fjernvarme A.m.b.a., Østager 8, 6400 Sønderborg Sønderborg Kommune modtog den 18. maj

Læs mere

Tilladelse til opførelse af halmlade efter 27 i bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug

Tilladelse til opførelse af halmlade efter 27 i bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug Tilladelse til opførelse af halmlade efter 27 i bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug Flarupvej 9, 7760 Hurup 25. november 2015 Anmeldelse efter 17 stk. 3 i Lov om miljøgodkendelse

Læs mere

Begrundelse Da det etablerede nedsivningsanlægget ikke er synligt i landskabet vurderes det, at anlægget ikke påvirker omgivelserne.

Begrundelse Da det etablerede nedsivningsanlægget ikke er synligt i landskabet vurderes det, at anlægget ikke påvirker omgivelserne. Lars Lyck Sandbjergvej 110 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at etablere et nedsivningsanlæg på ejendommen matr.nr. 1150 Sottrup Ejerlav, Sottrup, der ligger på Nørremøllevej 12, 6400 Sønderborg.

Læs mere

Tilladelse til etablering af ny put and take sø - Sandbækvej 9, Nees.

Tilladelse til etablering af ny put and take sø - Sandbækvej 9, Nees. Tonny Brian Christensen Sandbækvej 9 Nees 7570 Vemb 2. oktober 2015 Tilladelse til etablering af ny put and take sø - Sandbækvej 9, Nees. Lemvig Kommune har den 21. august 2015 modtaget en ansøgning om

Læs mere

Jørgen Bertram Kasmosevej 7 V Sottrup Sønderborg

Jørgen Bertram Kasmosevej 7 V Sottrup Sønderborg Jørgen Bertram Kasmosevej 7 V Sottrup Landzonetilladelse til at etablere en garage på ejendommen matr.nr. 113 Sottrup Ejerlav, Sottrup, der ligger på Kasmosevej 9, Sønderborg Kommune har den 4. oktober

Læs mere

Tilladelse til at rørlægge del af afvandingsgrøft på matrikel 3ad Skellerup By, Linå

Tilladelse til at rørlægge del af afvandingsgrøft på matrikel 3ad Skellerup By, Linå Louise Dyhr og Karsten Pedersen kspld@hotmail.com 18. marts 2015 Tilladelse til at rørlægge del af afvandingsgrøft på matrikel 3ad Skellerup By, Linå Silkeborg Kommune meddeler i medfør af vandløbsloven

Læs mere

Tilladelse til etablering af bådebro i Møllestrømmen, Haderslev Dam ved ejendommen Ny Erlevvej 6, 6100 Haderslev

Tilladelse til etablering af bådebro i Møllestrømmen, Haderslev Dam ved ejendommen Ny Erlevvej 6, 6100 Haderslev Preben Krab Ny Erlevvej 6 6100 Haderslev Haderslev Kommune Natur Simmerstedvej 1A, 1. sal 6100 Haderslev Fax. 74 34 21 44 www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 21 47 kimh@haderslev.dk 25. januar 2016 Sagsident:

Læs mere

15-11-2013 13/42599 KS: tdah. ATTEC DANMARK A/S Mommarkvej 293 B 6470 Sydals

15-11-2013 13/42599 KS: tdah. ATTEC DANMARK A/S Mommarkvej 293 B 6470 Sydals 15-11-2013 13/42599 KS: tdah ATTEC DANMARK A/S Mommarkvej 293 B 6470 Sydals Tillæg til miljøgodkendelse - udvidelse af produktionstid og påbud om ændring af støjgrænser Sønderborg Kommune har den 22. oktober

Læs mere

Siloerne bliver opført i tilknytning til eksisterende bebyggelse, ca. midt på ejendommen.

Siloerne bliver opført i tilknytning til eksisterende bebyggelse, ca. midt på ejendommen. Mogens Hjort Jensen Dolmervej 29 8500 Grenaa Afdeling: Erhverv & Miljø Dato: 20. april 2016 Reference: Kirsten H. Wermuth /bc Tlf.: 89 59 10 00 E-mail: khw@norddjurs.dk Journalnr.: 15/20772 27 afgørelse

Læs mere

Dispensation fra lokalplan 83 ang. fladt tag på ejendommen matr. nr. 4B Bratskov Hgd., Brovst, beliggende Østergade 56, 9460 Brovst.

Dispensation fra lokalplan 83 ang. fladt tag på ejendommen matr. nr. 4B Bratskov Hgd., Brovst, beliggende Østergade 56, 9460 Brovst. Ansøger Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Malene Stentoft Sørensen Direkte 7257 7365 mss@jammerbugt.dk 14-08-2015 Sagsnr.: 01.02.05-P25-39-15

Læs mere

Miljøstyrelsen har med denne afgørelse ikke taget stilling til, om det ansøgte kræver tilladelse efter en anden lovgivning.

Miljøstyrelsen har med denne afgørelse ikke taget stilling til, om det ansøgte kræver tilladelse efter en anden lovgivning. I/S Aars Varmeværk Dybvad Mølle Vej 1 9600 Aars Virksomheder J.nr. MST-1270-01424 Ref. clben/cllch Den 12. januar 2015 Afgørelse om ikke godkendelsespligt for modtagelse og forbrænding af importeret RDF-affald

Læs mere

Henrik Rahlff Kristianslundsvej 25 Grønløkke. 5400 Bogense

Henrik Rahlff Kristianslundsvej 25 Grønløkke. 5400 Bogense Henrik Rahlff Kristianslundsvej 25 Grønløkke 5400 Bogense Teknik, Erhverv og Kultur 6. oktober 2015 Sagsnummer 480-2015-97862 Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter Planloven til

Læs mere

Det er et forholdsvist lille anlæg, som placeres inden for havens areal og vender ud mod en åben mark.

Det er et forholdsvist lille anlæg, som placeres inden for havens areal og vender ud mod en åben mark. Bjarne Iversen Flædbækvej 9 Elstrup 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at etablere solcelleanlæg på terræn på ejendommen matr.nr. 94 Elstrup, Egen, der ligger på Flædbækvej 9, 6430 Nordborg Sønderborg

Læs mere

ARWOS A/S Forsyningsvejen Aabenraa

ARWOS A/S Forsyningsvejen Aabenraa ARWOS A/S Forsyningsvejen 2 6200 Aabenraa Landzonetilladelse til at opføre en ny teknikbygning på ejendommen matr.nr. 201 Kværs Ejerlav, Kværs, der ligger på Vellingtoft 4, 6300 Gråsten Sønderborg Kommune

Læs mere

Tillæg til Miljøgodkendelse af 13. maj 2014. GP Metal A/S, Naverland 36, 2600 Glostrup. 8. marts 2016. Miljø & Teknik

Tillæg til Miljøgodkendelse af 13. maj 2014. GP Metal A/S, Naverland 36, 2600 Glostrup. 8. marts 2016. Miljø & Teknik 8. marts 2016 Miljø & Teknik Tillæg til Miljøgodkendelse af 13. maj 2014 GP Metal A/S, Naverland 36, 2600 Glostrup Albertslund Kommune Nordmarks Allé 1 2620 Albertslund mt@albertslund.dk T 43 68 68 68

Læs mere

Miljøgodkendelse. Revurdering af miljøgodkendelse, af 19. september 2013. For: Affald Plus, Næstved Forbrændingsanlæg Ved Fjorden 20

Miljøgodkendelse. Revurdering af miljøgodkendelse, af 19. september 2013. For: Affald Plus, Næstved Forbrændingsanlæg Ved Fjorden 20 Affald Plus, Næstved Forbrændingsanlæg Ved Fjorden 20 4700 Næstved Virksomheder J.nr. MST-1270-01677 Ref. MSCHU/ANBRI Den 17. august 2015 Miljøgodkendelse Tillæg til Revurdering af miljøgodkendelse, af

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af bolig inklusiv overdækket terrasse og garage på Thorup Strandvej 272, V. Thorup, 9690 Fjerritslev.

Landzonetilladelse til opførelse af bolig inklusiv overdækket terrasse og garage på Thorup Strandvej 272, V. Thorup, 9690 Fjerritslev. HusCompagniet A/S Gøteborgvej 24 9200 Aalborg SV Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk

Læs mere

Sønderborg Kommune. Plan. Sønderborg Kommune har den 10. september 2015 modtaget en ansøgning om etablering af et midlertidigt mulddepot.

Sønderborg Kommune. Plan. Sønderborg Kommune har den 10. september 2015 modtaget en ansøgning om etablering af et midlertidigt mulddepot. Sønderborg Kommune Landzonetilladelse til at etablere et midlertidigt mulddepot på ejendommen matr.nr. 992 og 700 Sottrup Ejerlav, Sottrup, der ligger ved Nydamvej, 6400 Sønderborg Sønderborg Kommune har

Læs mere

Ansøgningen er behandlet af Forvaltningen efter bemyndigelse fra det politiske udvalg.

Ansøgningen er behandlet af Forvaltningen efter bemyndigelse fra det politiske udvalg. Allerød Kommune Jørgen Ajslev Drabæksvej 4 3450 Allerød LANDZONETILLADELSE Matr. nr. 5æ Blovstrød By, Blovstrød, Kongevejen 6 Landzonetilladelse til sommerhus og garage Vi har den 5.februar 2016 modtaget

Læs mere

www.ikast-brande.dk Anders Skræddergaard Møller og Malene Møller Skræddergaard Skovbrynet 86 7330 Brande 20. april 2016

www.ikast-brande.dk Anders Skræddergaard Møller og Malene Møller Skræddergaard Skovbrynet 86 7330 Brande 20. april 2016 Anders Skræddergaard Møller og Malene Møller Skræddergaard Skovbrynet 86 7330 Brande 20. april 2016 Landzonetilladelse til etablering af et nyt enfamiliehus og garage med redskabsrum på matr. nr. 6s, Brandlund

Læs mere

Brian Svane Christensen Kløverlykke Sydals

Brian Svane Christensen Kløverlykke Sydals Brian Svane Christensen Kløverlykke 65 6470 Sydals Landzonetilladelse til at ændre anvendelse fra garage til bolig på ejendommen matr.nr. 19 Dynt, Broager, der ligger på Krammarksvej 14, 6310 Broager Sønderborg

Læs mere

Ian Michael Sørensen Cate Vejby Sørensen Stilling Landevej 34 Stilling 8660 Skanderborg. Dato: 18. november 2015. Sagsnr.

Ian Michael Sørensen Cate Vejby Sørensen Stilling Landevej 34 Stilling 8660 Skanderborg. Dato: 18. november 2015. Sagsnr. Ian Michael Sørensen Cate Vejby Sørensen Stilling Landevej 34 Stilling 8660 Skanderborg Dato: 18. november 2015 Sagsnr.: 15/22359 Tilladelse efter planlovens 35 til lovliggørelse af udhus Der meddeles

Læs mere

Arkitektfirmaet Tychsen Nybølnorvej 10 6310 Broager

Arkitektfirmaet Tychsen Nybølnorvej 10 6310 Broager Arkitektfirmaet Tychsen Nybølnorvej 10 6310 Broager Landzonetilladelse til at indrette ferielejligheder på ejendommen matr.nr. 16 Skelde, Broager, der ligger på Skeldebro 11, 6310 Broager Sønderborg Kommune

Læs mere

Bruno Bøhnke Skodsbølvej 81 Skodsbøl 6310 Broager. Plan

Bruno Bøhnke Skodsbølvej 81 Skodsbøl 6310 Broager. Plan Bruno Bøhnke Skodsbølvej 81 Skodsbøl 6310 Broager Landzonetilladelse til at bygge en ny carport med redskabsskur på ejendommen matr. nr. 146 Skodsbøl, Broager, der ligger på Skodsbølvej 81, 6310 Broager

Læs mere

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt 30 Udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde Liltvedvej 8, 8961 Allingåbro

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt 30 Udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde Liltvedvej 8, 8961 Allingåbro Afgørelse om ikke-godkendelsespligt 30 Udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde Liltvedvej 8, 8961 Allingåbro Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa - Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk CVR nr. 29 18

Læs mere

Møllen skal nedtages senest et år efter, den er taget ud af drift.

Møllen skal nedtages senest et år efter, den er taget ud af drift. Iver P. Krog Havnbjergvej 21, Oksbøl 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opstille en husstandsvindmølle på ejendommen matr.nr. 84 Oksbøl Ejerlav, Oksbøl, der ligger på Havnbjergvej 21, 6430 Nordborg

Læs mere

Tillæg nr. 1 til 12 miljøgodkendelse til Laenvej 50, 8586 Ørum Djurs.

Tillæg nr. 1 til 12 miljøgodkendelse til Laenvej 50, 8586 Ørum Djurs. Jacob Revsbeck Bønnerup Laenvej 50 8586 Ørum Djurs Afdeling: Erhverv og Miljø Dato: 21. august 2015 Reference: Kirsten H. Wermuth /bc Tlf.: 89594016 E-mail: khw@norddjurs.dk Journalnr.: 15/9007 Tillæg

Læs mere

Sønderborg Forsyning Ellegårdvej Sønderborg

Sønderborg Forsyning Ellegårdvej Sønderborg Sønderborg Forsyning Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at udstykke et mindre areal i forbindelse med etablering af et pumpehus på ejendommen matr.nr. 7 Ertebjerg, Tandslet, der ligger

Læs mere

Birgitte Lien Nielsen Søndre Landevej Sønderborg

Birgitte Lien Nielsen Søndre Landevej Sønderborg Birgitte Lien Nielsen Søndre Landevej 156 Landzonetilladelse til at etablere Bed & Breakfast på ejendommen matr.nr. 3 Klinting, Ulkebøl, der ligger på Søndre Landevej 156, Sønderborg Kommune har den 29.

Læs mere

Finn Vagner Christiansen Bækken Gråsten

Finn Vagner Christiansen Bækken Gråsten Finn Vagner Christiansen Bækken 12 6300 Gråsten Lovliggørende landzonetilladelse til at udvide eksisterende garage/lade til 57 m² på ejendommen matr.nr. 145 Bækken, Rinkenæs, der ligger på Bækken 12, 6300

Læs mere

Tillægsgodkendelse til miljøgodkendelsen af husdyrbruget Lyngskovvej 1, 6200 Aabenraa

Tillægsgodkendelse til miljøgodkendelsen af husdyrbruget Lyngskovvej 1, 6200 Aabenraa Kultur, Miljø & Erhverv Team Miljø Skelbækvej 2 DK-6200 Aabenraa Tlf.: 73 76 76 76 Digital annonce Aabenraa Kommunes hjemmeside Dato: 20-11-2013 Sagsnr.: 13/37837 Dok.nr.: 12 Kontakt: Tina Ketelsen Direkte

Læs mere

Notat om skovning i Dammegaardsskoven

Notat om skovning i Dammegaardsskoven Notat om skovning i Dammegaardsskoven Skrevet af Rolf Molich, 20. februar 2016 på baggrund af materiale fra Torben Westh Jensen, Jens Fangel og Eva Hansen I januar og februar 2016 er der fældet en del

Læs mere

2. Bredderne skal anlægges så flade som muligt, med en hældning, der ikke overstiger 1:5, og dybden på vandhullet må ikke være mere end 1,5 meter.

2. Bredderne skal anlægges så flade som muligt, med en hældning, der ikke overstiger 1:5, og dybden på vandhullet må ikke være mere end 1,5 meter. Rasmus Madsen Kongsted Engvej 4 7000 Fredericia 01-06-2015 Sags id.: 15/3826 Sagsbehandler: Dorthe Brix Folsted Aaboer Tilladelse til etablering af vandhul Fredericia Kommune giver hermed tilladelse efter

Læs mere

Henrik Holmslykke Pedersen Skejbygårdsvej 154 8240 Risskov. Landzonetilladelse til opførelse af enfamiliehus.

Henrik Holmslykke Pedersen Skejbygårdsvej 154 8240 Risskov. Landzonetilladelse til opførelse af enfamiliehus. Henrik Holmslykke Pedersen Skejbygårdsvej 154 8240 Risskov Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 Landzonetilladelse til opførelse af enfamiliehus.

Læs mere

Martin Bang Asserballe St Augustenborg

Martin Bang Asserballe St Augustenborg Martin Bang Asserballe St. 21 6440 Augustenborg Landzonetilladelse til at opføre en maskinlade på 300 m 2 på ejendommen matr.nr. 259 Hundslev, Notmark, der ligger på Asserballe St. 21, 6440 Augustenborg.

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse - udledning af tagvand fra lagerhal til recipient Vesterled Teglværk, Vandmøllevej 4a, 6400 Sønderborg

Tillæg til miljøgodkendelse - udledning af tagvand fra lagerhal til recipient Vesterled Teglværk, Vandmøllevej 4a, 6400 Sønderborg Tillæg til miljøgodkendelse - udledning af tagvand fra lagerhal til recipient Vesterled Teglværk, Vandmøllevej 4a, 6400 Sønderborg 28. November 2017 Udarbejdet af Torben Tankred, Miljøsagsbehandler KS

Læs mere

Det betyder, at der ikke skal udarbejdes en VVM-redegørelse for projektet. Afgørelsen er truffet i henhold til VVM-bekendtgørelsens 3, stk. 2.

Det betyder, at der ikke skal udarbejdes en VVM-redegørelse for projektet. Afgørelsen er truffet i henhold til VVM-bekendtgørelsens 3, stk. 2. Kurt Nielsen Omfartsvejen 160 9490 Pandrup Omfartsvejen160@gmail.com Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fa: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257

Læs mere

Lisbet Marie Jensen Jørn Jensen Kampen 5, Rinkenæs 6300 Gråsten

Lisbet Marie Jensen Jørn Jensen Kampen 5, Rinkenæs 6300 Gråsten Lisbet Marie Jensen Jørn Jensen Kampen 5, Rinkenæs 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at arealoverføre ca. 750 m² fra ejendommen matr.nr. 1513 Rinkenæs Ejerlav, Rinkenæs til Kampen 5, 6300 Gråsten Sønderborg

Læs mere

Landzonetilladelse til at opstille en husstandsvindmølle på ejendommen matr. nr. 21 Gærup, Daler, beliggende Gærupvej 17, 6280 Højer

Landzonetilladelse til at opstille en husstandsvindmølle på ejendommen matr. nr. 21 Gærup, Daler, beliggende Gærupvej 17, 6280 Højer Susanne og Leif Eskildsen Gærupvej 17 Gærup 6280 Højer Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-231-13 11-02-2014 Landzonetilladelse til at opstille

Læs mere

www.ikast-brande.dk Kennet Funder Bak Floritsvej 4 Florits 8765 Klovborg 4. marts 2015

www.ikast-brande.dk Kennet Funder Bak Floritsvej 4 Florits 8765 Klovborg 4. marts 2015 Kennet Funder Bak Floritsvej 4 Florits 8765 Klovborg 4. marts 2015 Landzonetilladelse til udvidelse af en maskinhal og lovliggørelse af et brændeskur, Floritsvej 4, 8765 Klovborg Ikast-Brande Kommune har

Læs mere

Lars Bukhave Fuglsangvej 6, Ø. Sottrup 6400 Sønderborg

Lars Bukhave Fuglsangvej 6, Ø. Sottrup 6400 Sønderborg Lars Bukhave Fuglsangvej 6, Ø. Sottrup 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at opføre et nyt stuehus efter brand på ejendommen matr.nr. 106 Sottrup Ejerlav, Sottrup, der ligger på Fuglsangvej 6, Øster

Læs mere

Dennis Skødt Kristensen Hedetoft Gråsten

Dennis Skødt Kristensen Hedetoft Gråsten Dennis Skødt Kristensen Hedetoft 1 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at ændre del af stald til beboelse på ejendommen matr.nr. 43a Kværs Ejerlav, Kværs, der ligger på Hedetoft 1, 6300 Gråsten Sønderborg

Læs mere

Sønderborg Kommune har den 29. august 2018 modtaget din ansøgning om lovliggørelse af en fritliggende pavillon på 57 m².

Sønderborg Kommune har den 29. august 2018 modtaget din ansøgning om lovliggørelse af en fritliggende pavillon på 57 m². Hans Jørgensen Bladt Bærensmøllevej 4 6430 Nordborg Landzonetilladelse til lovliggørelse af en fritliggende pavillon på 57 m² på ejendommen matrikel nr. 5 af Lunden Havnbjerg, der ligger på Bærensmøllevej

Læs mere

Sønderborg Kommune Erhverv & Affald Sussanne Bigum Mortensen

Sønderborg Kommune Erhverv & Affald Sussanne Bigum Mortensen Sønderborg Kommune Erhverv & Affald Sussanne Bigum Mortensen Landzonetilladelse til at opføre en shelter på ejendommen matr.nr. 2 Mommark, Lysabild, der ligger på Mommarkvej 411, 6470 Sydals Sønderborg

Læs mere

www.ikast-brande.dk IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Lone Thestrup Europavej 2 7430 Ikast 4. april 2016

www.ikast-brande.dk IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Lone Thestrup Europavej 2 7430 Ikast 4. april 2016 IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Lone Thestrup Europavej 2 7430 Ikast 4. april 2016 Landzonetilladelse til etablering af et skur på matr. nr. 2l, Stensbjerg, Ikast, beliggende ved Hagelskærvej 42B, 7430

Læs mere

Afgørelse om ikke-godkendelsespligtig etablering af gyllebeholder på matr. nr. 8b Liltved By, Fausing, beliggende Liltvedvej 8, 8961 Allingåbro

Afgørelse om ikke-godkendelsespligtig etablering af gyllebeholder på matr. nr. 8b Liltved By, Fausing, beliggende Liltvedvej 8, 8961 Allingåbro Morten Gert Nielsen Elgårdsmindevej 9 8960 Randers SØ Afdeling: Erhverv & Miljø Dato: 05-07-2017 Reference: Jakob Sølvhøj Roelsgaard Tlf.: 8959 4016 E-mail: jasr@norddjurs.dk Journalnr.: 17/10218 Afgørelse

Læs mere

GRÅSTEN FRISKOLE Sønderborg Landevej 67. 6300 Gråsten

GRÅSTEN FRISKOLE Sønderborg Landevej 67. 6300 Gråsten GRÅSTEN FRISKOLE Sønderborg Landevej 67 6300 Gråsten Landzonetilladelse til at opføre grønt forsamlingshus/bålhytte og en multibane ved Gråsten Friskole, på ejendommen matr.nr. 112 Adsbøl, Gråsten-Adsbøl,

Læs mere

Allan Pedersen Nørre Landevej Sydals

Allan Pedersen Nørre Landevej Sydals Allan Pedersen Nørre Landevej 28 6470 Sydals Landzonetilladelse til at ændre anvendelsen af en garage til beboelse på ejendommen matr.nr. 44 Nygård, Kegnæs, der ligger Nørre Landevej 28, 6470 Sydals Sønderborg

Læs mere