FRAVÆRENDE MED AFBUD: OVE LØBNER MARTIN HEIN JENS GREEN JENSEN (I HANS STED DELTOG ERIK HAUERBERG) FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: RENÉ BROMMESSON

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FRAVÆRENDE MED AFBUD: OVE LØBNER MARTIN HEIN JENS GREEN JENSEN (I HANS STED DELTOG ERIK HAUERBERG) FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: RENÉ BROMMESSON"

Transkript

1 FRAVÆRENDE MED AFBUD: OVE LØBNER MARTIN HEIN JENS GREEN JENSEN (I HANS STED DELTOG ERIK HAUERBERG) FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: RENÉ BROMMESSON RUNE SOLVANG ANKOM TIL MØDET KL UNDER BEHANDLING AF DAGSORDENENS PUNKT 1. CASPER MORTENSEN FORLOD MØDET KL UNDER BEHANDLINGEN AF DAGSORDENENS PUNKT 7. RANDI SØRENSEN ERKLÆREDE SIG INHABIL UNDER BEHANDLINGEN AF DAGSORDENPUNKTERNE 12, 13, OG 15 OG FORLOD SALEN. EVA DAMGAARD ERKLÆREDE SIG INHABIL UNDER BEHANDLINGEN AF DAGSORDENPUNKT 16 OG FORLOD SALEN.

2 1. Borgerbesøg og -henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Høring Nyt Bydelsplankoncept 4. Høring Restaurationsplan 5. AØLU-Kommentarer til naboorienteringer 6. Oplæg til kommissorium til håndtering af puljemiddel-styringsredskaber 7. Godkendelse af årsplan og budget 2012 for Miljøpunktet 8. Udvikling af Budget-strategi, efteråret Orientering om AØLU-medlemsrokader 10. Statusorientering 11. Status på puljemidlerne 12. Ekstern Puljeansøgning, 100_Markedsudstyr til Musiktorvet 2011 (BIFUK) 13. Ekstern Puljeansøgning, 101_ Børnekulturhus Ama r Mobilt 2011 (BIFUK) 14. Ekstern Puljeansøgning, 102_ PIE_PB43 åbningsfest 2011 (BIFUK) 15. Ekstern Puljeansøgning, 02_SpringFestival 2012 (BIFUK) (2012) 16. Ekstern Puljeansøgning, 03_Vinterjazz på Amagerbro 2012 (BIFUK) (2012) 17. Meddelelser fra formanden: 18. Punkter til kommende Lokaludvalgsmøder 19. Eventuelt

3 1. Borgerbesøg og -henvendelser 3 personer var mødt op for at overvære Lokaludvalgsmødet den 24. november Formanden for Lokaludvalget spurgte, om der var nogle af de fremmødte borgere, der ville have ordet. Jørgen fra Zebu redegjorde for puljemiddelansøgningen Springfestival 2012 (dagsordenspunkt 15). Lokaludvalget stillede herefter uddybende spørgsmål til projektet og ansøgningen. Maja og Bo fra Prags Boulevard 43 redegjorde for puljemiddelansøgningen PIE, PB 43 åbningsfest (dagsordenspunkt 14). Lokaludvalget stillede herefter uddybende spørgsmål til projektet og ansøgningen.

4 2. Godkendelse af dagsorden Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, at Lokaludvalget godkender dagsordenen. BESLUTNING Amager Øst Lokaludvalgs beslutning den Der blev omdelt 5 materialer til dette møde; En flyer om Årets butiksfacade på Amagerbrogade 2011 Invitation til og program for Amager Øst Lokaudvalgs julearrangement, tirsdag den 13. december Et udkast fra TMU-Borgmester Ayfer Baykal om Politik for udsatte byområder. En artikel fra Amagerbladet om ændring af en afgørelse i vejnavnenævnet. Amager Øst Lokaludvalg har tidligere i år fået forslag til vejnavne til kommentering. Det har efterfølgende vist sig, at de pågældende veje er beliggende i Christianshavn, hvorfor processen har måtte gå om. Lokaludvalgsmedlem, Lasse Rossen havde udarbejdet kommentarer til dagsordenspunkt 5 AØLUkommentarer til naboorienteringer. Disse blev omdelt på mødet. Dagsordenen blev godkendt uden afstemning.

5 3. Høring Nyt Bydelsplankoncept Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, at indstillingen fra Tovholder-kredsen om høringssvar vedr. Nyt bydelsplankoncept drøftes og godkendes. SAGSFREMSTILLING I kommissorium for lokaludvalgene fremgår det, at Økonomiudvalget i et tæt samarbejde med de enkelte lokaludvalg skal udarbejde et forslag til bydelsplan i hver bydel. Borgerrepræsentationen vedtog den 21. februar 2008 det gældende koncept for bydelsplanlægningen, hvorefter der nu er udarbejdet bydelsplaner for alle 10 i bydele i Københavns Kommune. De tre sidste planer efter dette koncept forventes endeligt godkendt af Borgerrepræsentationen den 1. december På baggrund af bl.a. evalueringen af lokaludvalgene fra sommeren 2010 blev det med budgetaftalen for 2011 vedtaget, at Økonomiforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen i dialog med lokaludvalgene skulle udvikle et nyt koncept for bydelsplanlægningen set i sammenhæng med de øvrige elementer i planlægningen, herunder de årlige handlingsplaner og kommuneplanen. Der blev med beslutningen lagt vægt på, at planerne efter det nye koncept skal være anvendelige og handlingsorienterede, at de skal have en konkret effekt for byens udvikling, som understøtter den overordnede planlægning, og at der skal ske en forventningsafstemning mellem lokaludvalg, borgere og Borgerrepræsentationen i forhold til hvilke ønsker og målsætninger, der er realistiske at gennemføre. På baggrund af budgetaftale 2011 samt dialogmøder afholdt med lokaludvalgs-formændene har Økonomiforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen udarbejdet forslag til nyt koncept for bydelsplanlægningen. Hovedtræk i forslag til nyt koncept for bydelsplanlægningen samt forskelle i forhold til tidligere koncept: Organisering Det foreslås, at Koordinationsforum for Byudvikling bestående af repræsentanter for alle forvaltninger på direktionsniveau bliver overordnet styregruppe for bydelsplanlægningen, og at projektejerskabet fastholdes i Økonomiforvaltningen, idet også lokaludvalgene er forankret her. Herudover foreslås det, at 10 i éngruppen for bydelsplanlægningen etableret i forbindelse med det tidligere koncept fastholdes for at bevare en indgang til forvaltningerne og et forum for drøftelser på sagsbehandlerniveau. Økonomiforvaltningen tilbyder en kontaktperson til hvert lokaludvalg i forbindelse med bydelsplanlægningen.

6 Udarbejdelse i én bølge Efter ønske fra lokaludvalgene foreslås det, at bydelsplanerne efter nyt koncept alle udarbejdes i samme periode, frem for som tre bølger i det tidligere koncept. Dette skaber en højere sammenlignelighed og genkendelighed planerne imellem. Tidsplan og sammenhæng med øvrige processer Den overordnede tidsplan for udarbejdelse af bydelsplaner efter nyt koncept er tilpasset øvrige processer for Kommuneplanstrategi, Kommuneplan og budgetforhandlinger. Det foreslås, at bydelsplanlægningen følger følgende valgperiodehjul: 2010: Nyt BR og Kommuneplanstrategi 2011: Kommuneplan : Bydelsplaner 2014: Nyt BR og Kommuneplanstrategi Etc. Det foreslås, at bydelsplanerne udarbejdes fra marts 2012 marts Derved kan bydelsplanerne være færdige, inden de politiske udvalg påbegynder budgetproces og indgå heri, såfremt der er politisk ønske herom. Tidsplanen inddeles i to overordnede halvdele, hvor lokaludvalgene har ansvaret for første halvdel, der bl.a. indebærer borgerdialog, og Økonomiforvaltningen har ansvaret for anden halvdel, der bl.a. indebærer politisk fremstilling og godkendelse. Forslag til overordnet tidsplan ser derved således ud: Marts 2012: Opstartsmøde for alle lokaludvalg ved Økonomiforvaltningen Marts Aug. 2012: Borgerdialog, udfyldelse af skabelon, dialog mellem forvaltningerne og lokaludvalg mv. Sep Marts 2013: Udarbejdelse af indstilling, høring, politisk godkendelse mv. I forbindelse med høringsperioden skal der i dialog med lokaludvalgene udarbejdes en detaljeret procesplan for udarbejdelse af en bydelsplan, som også tager højde for sommerperioden. Det bemærkes, at bydelsplanlægningen skal koordineres med sideløbende processer med relevans for lokaludvalgene, herunder proces for udarbejdelse af udviklingsplaner for de udsatte byområder. Kommuneplanen udgør rammen for bydelsplanerne For at sikre at bydelsplanerne understøtter den overordnede planlægning i kommunen foreslås det, at temaerne i Kommuneplanen skal danne rammen for bydelsplanerne, der vil indeholde den lokale tolkning af de overordnede målsætninger.

7 Skabelon For at sikre genkendelighed på tværs og samtidig sikre en struktureret og tilgængelig proces for lokaludvalgene foreslås det, at bydelsplanerne udarbejdes efter en fast skabelon, som lokaludvalgene udfylder. Skabelonen indeholder både plads til visionære og langsigtede pejlemærker for bydelene samt konkrete forslag, som kan fungere som indspil ved kommende budgetforhandlinger. Mindre ressourcekrævende proces Erfaringen efter udarbejdelse af bydelsplaner efter det tidligere koncept har vist, at særligt borgerinddragelsesprocessen og arbejdet med at formulere visioner og temaer har været meget ressourcekrævende for lokaludvalgene. Det er hensigten, at det nye koncept skal være mindre ressourcekrævende. Der lægges med det nye koncept op til en større frihed for lokaludvalgene i forhold til, hvordan de ønsker at tilrettelægge borgerprocessen, lokaludvalgene har nu en række erfaringer, der kan bygges videre på og udarbejdelsen efter en skabelon medfører desuden en mere overskuelig proces. Mulighed for 12 bydelsplaner i stedet for 10 Det tidligere koncept for bydelsplanlægningen fulgte BR-beslutning fra den 14. juni 2006, hvor det blev vedtaget, at der i hver kommunens 10 bydele skal udarbejdes én bydelsplan. Det vil sige, at lokaludvalgene i de bydele, hvor der er to lokaludvalg skulle udarbejde en fælles bydelsplan (Vesterbro - Kongens Enghave og Indre By - Christianshavn). På baggrund af ønsker fra lokaludvalgene i disse bydele foreslås det, at der med det nye koncept for bydelsplanlægningen gives en valgfrihed ifht., om lokaludvalgene i disse bydele ønsker at udarbejde hver sin eller en fælles bydelsplan. Denne mulighed vil kræve en fornyet BR-beslutning i forbindelse med den endelige godkendelse af nyt koncept for bydelsplanlægningen. Klar rollefordeling Med henblik på at skabe en gennemskuelig og tilgængelig proces skal der med vedtagelsen af det nye koncept for bydelsplanlægningen præsenteres en tydelig rollefordeling mellem lokaludvalgene, Økonomiforvaltningen og fagforvaltningerne, således at alle er vidende om, hvem der er ansvarlige for de enkelte opgaver. Denne rollefordeling kan udspecificeres ved opstartsseminar for lokaludvalgene. INDSTILLING De 3 faste arbejdsgrupper i Amager Øst Lokaludvalg har behandlet høring om nyt koncept for bydelsplanlægning, hvorefter Tovholder-kredsen har sammenskrevet udkastet til høringssvar. Det er denne indstilling fra Tovholder-kredsen om høringssvar vedr. Nyt bydelsplankoncept som Amager Øst Lokaludvalg drøfter og godkender.

8 ØKONOMI Bydelsplaner efter nyt koncept skal udarbejdes efter samme økonomiske ramme som det nuværende koncept. Jf. Borgerrepræsentationens beslutning på møde den 1. december 2005 bidrager hvert af de eksisterende lokaludvalg hvert år med kr. (i 2005 P/L) til bl.a. bydelsplanlægningen i Økonomiforvaltningen. Heraf anvendes 65 % til lønudgifter til selve arbejdet med bydelsplanerne, mens de øvrige 35 % anvendes til backupfunktioner som fx opstart af lokaludvalg mm. Lokaludvalgene skal selv finansiere udgifter til dialogaktiviteter og lokale processer for udarbejdelsen af forslag til bydelsplan. VIDERE PROCES Sekretariatet sender endeligt vedtaget høringssvar til Byplanlægger Louise Overgaard Ploug, Økonomiforvaltningen, Center for Byudvikling på mailadressen LOP@okf.kk.dk senest d. 2. december BILAG AØLU-høringsudkast Nyt bydelsplankoncept Høringsmaterialet til Nyt bydelsplankoncept BESLUTNING Amager Øst Lokaludvalgs beslutning den Lokaludvalgsformand, Ole Pedersen redegjorde kort for udkastet til høringssvar, herunder at 2 sætninger i udkastet (linje og linje 74-75) skal stryges, da de er medkommet ved en fejltagelse. Lokaludvalget havde ingen yderligere kommentarer til udkastet. Indstillingen blev godkendt uden afstemning.

9 4. Høring Restaurationsplan Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, at indstillingen fra Miljø & Plan-arbejdsgruppen om høringssvar vedr. Restaurationsplan drøftes og godkendes. SAGSFREMSTILLING Bevillingsnævnet er i gang med at udarbejde en restaurationsplan for Københavns Kommune. I forlængelse af inspirationsmødet den 31. maj 2011 om restaurationsplanen, som repræsentanter fra flere lokaludvalg deltog i (hvilket Lokaludvalgsmedlem Jens William Grav orienterede om på LU-mødet den 22. juni 2011) har Bevillingsnævnet arbejdet videre med et udkast til en kommende restaurationsplan. I den forbindelse vil nævnet gerne inddrage lokaludvalgene i udarbejdelsen af afsnittet om lokalisering af alkoholbevillinger i de enkelte bydele. Nævnet anmoder derfor om lokaludvalgenes input og eventuelle bemærkninger til afsnittet om lokalisering af alkoholbevillinger i vedlagte foreløbige udkast til restaurationsplan senest fredag den 7. oktober 2011 (Amager Øst Lokaludvalg har fået fristen forlænget til mandag d.28. november 2011). Nævnet påtænker herefter at invitere samme kreds som deltog i inspirationsmødet den 31. maj 2011 lokaludvalg, Horesta, DRC og 3F til et dialogmøde om udkastet til restaurationsplan inden udkastet sendes i offentlig høring. INDSTILLING Det indstilles, at høringsudkastet ( Ingen Kommentarer ) fra Miljø & Plan-arbejdsgruppen vedr. Restaurationsplan drøftes og godkendes. Høringen har endvidere været til kommentering i BIFUKarbejdsgruppen, som heller ingen kommentarer havde til høringsmaterialet. ØKONOMI Ingen økonomiske konsekvenser. VIDERE PROCES Sekretariatet sender endeligt vedtaget høringssvar til specialkonsulent Merete Andersen, Kultur- og Fritidsforvaltningen, Sekretariat og kommunikation på mailadressen mander@kff.kk.dk senest mandag d. 28. november BILAG Høringsmaterialet til Restaurationsplan

10 BESLUTNING Amager Øst Lokaludvalgs beslutning den Lokaludvalgsformand Ole Pedersen, appellerede til at man i høringssvarene bestræbte sig på at lave nogle formuleringer hvor man takkede for henvendelsen og i øvrigt var imødekommende, uagtet at der ingen kommentarer var. Indstillingen blev, med disse kommentarer, godkendt uden afstemning.

11 5. AØLU-Kommentarer til naboorienteringer Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, at indstillingen fra Miljø & Plan-arbejdsgruppen vedr. kommentarer til Naboorientering 1 og Naboorientering 2 drøftes og godkendes. SAGSFREMSTILLING Amager Øst Lokaludvalgs sekretariat har d.11/11-11 modtaget 2 naboorienteringer med posten fra TMF. Begge naboorienteringer omhandler dispensationer fra lokalplan nr. 425 Krimsvej, der blev BR-godkendt den 27/ (pkt.12 på BR-dagsordenen). Fristen for afgivelse af kommentarer til de 2 naboorienteringer er d.1. december Sekretariatet har d.16/ været i telefonisk kontakt med Specialkonsulent Morten Wigh Felsen og fået oplyst, (1) at TMU forlods er blevet orienteret om naboorienteringerne, (2) at ejere, lejer, etc. i de berørte områder ligeledes har fået tilsendt naboorienteringerne og (3) at der ikke normalt kan gives udsættelse for fristen for indgivelse af kommentarer men det i givet fald skal tages op på direktørniveau i TMF. I de 2 naboorienteringer henvises til planlovens 19 og 20 hvorfor de er gengivet her; Planlovens 19. Kommunalbestyrelsen kan dispensere fra bestemmelser i en lokalplan eller en plan m.v., der er opretholdt efter 68, stk. 2, hvis dispensationen ikke er i strid med principperne i planen, jf. dog 40. Stk. 2. Videregående afvigelser end omhandlet i stk. 1 kan kun foretages ved tilvejebringelse af en ny lokalplan. 20. Dispensationer efter 19 kan først meddeles, når der er forløbet 2 uger, efter at kommunalbestyrelsen har givet skriftlig orientering om ansøgningen til: 1) ejere og brugere i det område, der er omfattet af planen, 2) naboerne til den omhandlede ejendom og andre, som efter kommunalbestyrelsens vurdering har interesse i sagen, herunder det regionale faglige kulturmiljøråd og 3) de foreninger og lignende med lokalt tilhørsforhold og klageberettigede landsdækkende foreninger og organisationer, jf. 59, stk. 2, som over for kommunalbestyrelsen har fremsat skriftlig anmodning om at blive orienteret om ansøgninger. Orienteringen skal indeholde oplysning om, at bemærkninger kan fremsendes til kommunalbestyrelsen inden 2 uger. Stk. 2. Bestemmelserne i stk. 1 gælder ikke 1) hvor en forudgående orientering efter kommunalbestyrelsens skøn er af underordnet betydning for de i stk. 1, nr. 1-3, nævnte personer og foreninger, 2) ved dispensation, der meddeles i medfør af byggelovens 22, stk. 3, til opførelse af mere end et énfamiliehus til helårsbeboelse på en ejendom, jf. byggelovens 10 A.

12 Stk. 3. Kommunalbestyrelsen skal give underretning om afgørelsen til dem, der rettidigt har fremsat bemærkninger efter at være orienteret i henhold til stk. 1. INDSTILLING Det indstilles, at udkastet til kommentarer fra Miljø & Plan-arbejdsgruppen vedr. naboorientering 1 og naboorientering 2 drøftes og godkendes. Naboorienteringerne er først kommet sekretariatet i hænde efter Miljø- og Plan-arbejdsgruppen har afholdt deres møde. I skrivende stund har der derfor ikke været den fornødne tid til at udarbejde kommentarer, hvorfor disse vil blive omdelt på selve Lokaludvalgsmødet d.24. november ØKONOMI Ingen økonomiske konsekvenser. VIDERE PROCES Sekretariatet sender endeligt vedtaget høringssvar til specialkonsulent Morten Wigh Felsen, Teknik- og Miljøforvaltningen, Center for bydesign på mailadressen morfel@tmf.kk.dk senest torsdag d. 1.december BILAG Naboorientering 1 Naboorientering 2 Lokalplan nr.425 Krimsvej omfatter 56 sider, men kan ses og/eller downloades på flg. link; BESLUTNING Amager Øst Lokaludvalgs beslutning den Lokaludvalget indledte med en 5 minutters læsepause af det af Lokaludvalgsmedlem, omdelte udkast til kommentering af de 2 naboorienteringer. Efter en længere debat med mange bemærkninger samlede Lokaludvalgsformand, Ole Pedersen op.

13 Lokaludvalget blev anmodet om at give udtryk for om Amager Øst Lokaludvalg efter de faldne bemærkninger, skulle sige nej til naboorientering 2 (udvidelse af lejlighed på 13.sal med en ekstra etage). Lokaludvalget gav udtryk for, at der skal svares nej til naboorientering 2 i kommenteringen. Hvad angik naboorientering 1 (ekstra etage, uden udvidelse af bygningshøjden) kom det til afstemning; Flg. 16 lokaludvalgsmedlemmer stemte for at Amager Øst Lokaludvalg skal sige nej til naboorientering 1; Rune Solvang, Casper Mortensen, Erik Hauerberg, Ib Wendrup, Michael F. Christensen, Karl Vogt Nielsen, Hans Jørgen Møller, Jan Kyrsting, Svend Aage Sørensen, Ole Meldgaard, Jens William Grav, Lasse Rossen, Anne Duus, Bjarne Kallesøe og Eva Damgård. Flg. 3 lokaludvalgsmedlemmer stemte for at Amager Øst Lokaludvalg skal sige ja til naboorientering 1, men suppleret med bemærkninger; Martin Duus, Randi Sørensen og Ole Pedersen, Det blev således besluttet, at Amager Øst Lokaludvalg siger nej til både naboorientering 1 og 2. Der nedsattes en hurtigtarbejdende redaktionsgruppe bestående af Lasse Rossen, Jens William Grav og Karl Vogt Nielsen som fik til opgave at indarbejde de bemærkninger som faldt på mødet i svarskrivelsen til TMF. Desuden besluttedes det, at Jens William Grav skulle lave udkast til et brev som stiles til TMU. Endelig nikkede Lokaludvalget ja til Lokaludvalgsmedlem Randi Sørensens kommentar om, at mødet d. 29/11-11 med Krimsvej-lodsejerne ikke burde spille ind på svarskrivelsen til TMF og TMU. Der tages alene udgangspunkt i de, på dette lokaludvalgsmøde, afgivne bemærkninger. Med disse kommentarer blev indstillingen godkendt.

14 6. Oplæg til kommissorium til håndtering af puljemiddel-styringsredskaber Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, at det drøftes og godkendes, at der i 2012 fastlægges et loft over forbruget af puljemidler til eksterne og interne ansøgninger - der ikke er relateret til bydelsplanlægningen - på 65 % for det første halvår af 2012, og på 35% for det andet halvår. SAGSFREMSTILLING Formålet med et styringsredskab er at sikre, at der er puljemidler til rådighed for lokaludvalget hele året til både eksterne og interne ansøgninger. Styringen skal hvile på erfaringerne fra de seneste tre års forbrug af midler, og forsat være således at der kan søges månedligt. Det skal samtidig sikres at ansøgere stille lige hvad enten man søger i den første del af året eller i den sidste. En analyse af puljemiddelbevillingerne til eksterne puljemiddelansøgninger de foregående 3 år viser en tendens til, at der bevilges flere midler i første halvår. Det skyldes primært at der sædvanligvis søges puljemidler, til brug det kommende år, på november og decembermøderne. Det bevirker, at der reelt bevilges midler på 8 lokaludvalgsmøder i det første halvår, og på 5 lokaludvalgsmøder for det sidste halvår. I 2012 vil puljemiddelbudgettet se en del anderledes ud end tidligere år. For det første er der omkonverteret puljemidler til sekretariatsmidler, for det andet har Lokaludvalget valgt at købe yderligere opgaver i Miljøpunkt Amager for kr og for det tredje skal der være bydelsplanlægning i 2012, hvilket anslået kan komme til at koste op til kr Alt andet lige vil det betyde, at der kun vil være ca. kr til rådighed for lokaludvalget til eksterne og interne ansøgninger, der ikke er relateret til bydelsplanlægningen. Det vil betyde, at der ikke kan ydes den samme støtte til eksterne ansøgere som de sidste tre år, og der er derfor brug for at lokaludvalget sikrer, at der også er midler til rådighed i 2. halvår. Det skønnes, at en ramme på 65 % i 1. halvår og 35 % i 2. halvår vil skabe denne sikkerhed. Historik På Lokaludvalgsmødet den 28. april 2011, under pkt.14 (Status på puljemidlerne) blev det besluttet uden afstemning, at styringsredskaber for brug af puljemidler bliver taget op på tovholdermødet i maj 2011 og siden hen behandlet på et Lokaludvalgsmøde. På tovholdermødet den 17. maj 2011 og den 15. juni 2011 er emnet blevet debatteret på baggrund af data, leveret af sekretariatet. Hvor status over puljemidlerne på april 2011 LU-mødet varslede forbrug af alle puljemidlerne, relativt tidligt på året, og at der dermed viste sig at være behov for yderligere styring af puljemiddelforbruget, viste puljemiddelforbruget på maj og juni 2011 LU-møderne en nivellering hen over året.

15 I erkendelse af, at der kommer flere og flere puljemiddelansøgninger til Amager Øst Lokaludvalg, fandt tovholderkredsen det ikke desto mindre vigtigt, at der med henblik på fremtidige års tildeling af puljemidler, udarbejdes forslag til styringsredskaber af puljemiddeløkonomien. På lokaludvalgsmødet den 22. juni 2011 blev det besluttet, at formandskabet præsenterer Amager Øst Lokaludvalg for et oplæg til kommissorium til håndtering af puljemiddelstyringsredskaber på lokaludvalgsmødet den 27. oktober På tovholdermødet onsdag den 12. oktober 2011 besluttede man at udskyde punktet til LU mødet d. 24. november INDSTILLING Det indstilles, at der for første halvår af 2012 fastlægges et loft over forbruget af puljemidler til eksterne og interne ansøgninger der ikke er relateret til bydelsplanlægningen på 65%, og på 35% for det andet halvår. ØKONOMI Ingen økonomiske konsekvenser. BILAG Oversigt over puljemiddelforbruget i Amager Øst Lokaludvalg BESLUTNING Amager Øst Lokaludvalgs beslutning den Indstillingen blev godkendt uden afstemning.

16 7. Godkendelse af årsplan og budget 2012 for Miljøpunktet Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, at Miljø & Plan-arbejdsgruppens anbefaling om at vedtage årsplan, budget og aktivitetsbudget for 2012 fra Fonden Agenda 21 center Sundbyøster/Miljøpunkt Amager, drøftes og godkendes. SAGSFREMSTILLING Jf. budgetforlig 2010, blev ansvaret for varetagelsen af miljøopgaven i Amager Øst bydel, den 1. juni 2011 overdraget til Amager Øst Lokaludvalg. I den forbindelse besluttede Amager Øst Lokaludvalg at indgå en aftale med Fonden Agenda 21 center Sundbyøster om at Miljøpunkt Amager forestår udførslen af miljøopgaven. Aftalen er indgået den 8. april Jf. aftalens pkt.3 og pkt.4 forpligter Fonden Agenda 21 center Sundbyøster sig til - én gang årligt - at udarbejde en årsplan og et budget. I skrivelse fra ØKF af den 2. november 2011 fremsendes en vejledning vedr. økonomistyring af lokaludvalgenes nye miljøopgave, således at kravene til økonomistyring kan efterleves. Af denne vejledning fremgår det, at Fonden Agenda 21 center Sundbyøster tillige skal udarbejde et aktivitetsbudget. Jf. aftalen indgået mellem Amager Øst Lokaludvalg og Fonden Agenda 21 center Sundbyøster er tiden nu kommet for at Lokaludvalget godkender det fremlagte; - Årsplan Budget Aktivitetsbudget INDSTILLING Det indstilles, at Miljø & Plan-arbejdsgruppens anbefaling om at vedtage årsplan, budget og aktivitetsbudget for 2012 fra Fonden Agenda 21 center Sundbyøster/Miljøpunkt Amager, drøftes og godkendes. ØKONOMI Ingen økonomiske konsekvenser. VIDERE PROCES Sekretariatet orienterer leder af Miljøpunktet, Claus Hedegaard Knudsen om Amager Øst Lokaludvalgs beslutning, så snart den foreligger. BILAG Årsplan, budget og aktivitetsbudget for 2012

17 BESLUTNING Amager Øst Lokaludvalgs beslutning den Efter en lang debat blev det konkluderet, at Amager Øst Lokaludvalg er meget fint tilfredse med det arbejde Miljøpunkt Amager har lavet og præsenteret lokaludvalget for. Lokaludvalget ønskede at det af budgettet tydeligt fremgår at Amager Øst Lokaludvalg årligt bidrager med kr. og Amager Vest Lokaludvalg årligt bidrager med kr. Det gøres ved at der i budget for 2012 under driftstilskud laves 2 linjer, der angiver hhv. Amager Øst og Amager Vests bidrag. Desuden angives i note 1 til budgettet, hele bidraget fra Amager Øst (dvs. at beløbet i note 2 Puljemidler lokaludvalg kun skal optræde i note 1 og udgå af note 2). Endvidere tydeliggøres flg. i indledningen til årsplanen (i sidste afsnit under afsnittet Historisk baggrund ); Mht er det aftalt, at Amager Vest Lokaludvalg støtter med kr. og Amager Øst Lokaludvalg støtter med kr. til varetagelsen af det lokale miljøarbejde. Da der var en del diskussion om hvordan løndelen af budget 2012 skulle forstås, mente lokaludvalget, at der med fordel fremover kunne arbejdes på en tydeliggørelse af dette. Indstillingen blev med disse bemærkninger godkendt uden afstemning.

18 8. Udvikling af Budget-strategi, efteråret 2011 Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, At behandlingen af udkast til en budget-strategi udskydes til efter BR-beslutning vedr. nyt bydelsplankoncept, primo SAGSFREMSTILLING Hvert efterår indgås der aftale på Københavns Rådhus om budgettet for det kommende år. Budgettet kommer i høring hos b. la. Lokaludvalgene, men i en meget begrænset periode og med meget begrænsede muligheder for at påvirke det endelige resultat. Skal der være nogen som helst muligheder for at Amager Øst Lokaludvalg, skal kunne påvirke budgettet må Lokaludvalget tidligere på banen. Processen vedr. udarbejdelse af Københavns kommunes budget er i fuld gang. I februar/marts måned holder de enkelte fagudvalg budgetseminar og i perioden fra marts til maj måned vil udvalgene komme med deres oversigt over budgetønsker for det kommende budgetår. På Lokaludvalgsmødet den 24. februar 2011, blev det besluttet, at en egentlig budget-strategi skal udvikles i Amager Øst Lokaludvalg. Punktet blev planlagt sat på dagsordenen til behandling i efteråret På Lokaludvalgsmødet den 25. august 2011 blev det besluttet, at udskyde behandlingen af punktet. Dette skete under henvisning til, at det i arbejdet med en ny bydelsplan-skabelon endnu ikke er afklaret hvilken rolle bydelsplanerne kan komme til at spille i de fremtidige budgetforhandlinger. Arbejdet med nyt bydelsplankoncept er i sin afgørende fase, men endnu ikke tilendebragt, hvorfor udarbejdelsen af et udkast til budget-strategi afventer færdiggørelsen af endeligt vedtaget bydelsplan-skabelon. Nyt bydelsplankoncept, ventes vedtaget i BR primo INDSTILLING Det indstilles, at behandlingen af udkast til en budget-strategi udskydes til efter BR-beslutning, vedr. nyt bydelsplankoncept, primo ØKONOMI Ingen økonomiske konsekvenser. VIDERE PROCES Udvikling af budget-strategi sættes på dagsordenen primo 2012 (under dagsordenspunktet punkter til kommende lokaludvalgsmøder ).

19 BESLUTNING Amager Øst Lokaludvalgs beslutning den Indstillingen blev godkendt uden afstemning.

20 9. Orientering om AØLU-medlemsrokader Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, at Lokaludvalget tager meddelelsen om medlemsrokader i Amager Øst Lokaludvalg til efterretning. SAGSFREMSTILLING Siden seneste orientering på LU-mødet d.22. juni 2011, om sammensætningen af Amager Øst Lokaludvalg har der været en del ændringer på flere medlems- og suppleantposter; Tej F. Egefjord fra Venstre er pr. 31/ udtrådt som medlem af Amager Øst Lokaludvalg. René Brommesson er indtrådt som medlem af Amager Øst Lokaludvalg for Venstre. Indtrædenen er BRgodkendt d.3. november Med virkning fra 3. november 2011 er Kamilla Wind udtrådt som 1.suppleant i Amager Øst Lokaludvalg for Socialistisk Folkeparti. Ændringen er BR-godkendt. Med virkning fra 3. november 2011 er Sabeena Sareen udtrådt som medlem i Amager Øst Lokaludvalg og i stedet indtrådt som 2.suppleant. Jvf. 5, stk.4 i regulativ for Amager Øst Lokaludvalg indtræder 1.suppleanten, Hans Jørgen Møller, som nyt medlem. Ledigblevne pladser som 1.suppleant indtages af 2.suppleanten. Således indtræder,clifford Pillips som 1.suppleant. Ændringerne er BR-godkendt. Med virkning fra d.25. august 2011 er Lokaludvalgsmedlem Eva Lyhne Damgaards 2.suppleant, Lisbeth Riget Petersen udtrådt af Amager Øst Lokaludvalg. Ligeledes med virkning fra d. 25. august 2011 udtræder Tove Johansen som 1. suppleant og indtræder som ny 2.suppleant. Ann Vibeke Wissing Nielsen indtræder som 1. suppleant med virkning fra d. 25. august Ændringerne er BR-godkendt. INDSTILLING Det indstilles, at Lokaludvalget tager meddelelsen om medlemsrokader i Amager Øst Lokaludvalg til efterretning. ØKONOMI Ingen økonomiske konsekvenser. BILAG Liste over medlemmer og suppleanter i Amager Øst Lokaludvalg, pr.18/

21 BESLUTNING Amager Øst Lokaludvalgs beslutning den Orienteringen blev taget til efterretning.

22 10. Statusorientering Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, at statusorienteringen om de engagementer Amager Øst Lokaludvalg er involveret i, tages til efterretning. SAGSFREMSTILLING Amager Øst Lokaludvalg har iværksat en lang række projekter og er indgået i en række arbejder. I den forbindelse aflægges der en kort statusorientering om hver af aktiviteterne, med det sigte at holde Lokaludvalgets medlemmer ajour med hvad der sker. INDSTILLING Amager Øst Lokaludvalg tager statusorientering om flg. emner, til efterretning; Gården som mødested (Se vedlagte bilag) Svarskrivelse fra Borgmester Mikkel Warming vedr. Skurvognen (Se vedlagte bilag) Statusorientering Krimsvej Sikre Skoleveje (v/bifuk) Pleje- og udviklingsplan for Amager Strand (Se vedlagte bilag) Reminder Deadline for indstilling til Frivillighedsprisen 2011 er d.1/ Fælleshenvendelse Letbaner AØLU-efterårsekskusion 2011 AØLU-deltagelse i Kvarterhusets juledag d.3/12-11 (Se vedlagte bilag) ØKONOMI Ingen økonomiske konsekvenser. BILAG Kort notat om Gården som mødested. Svarskrivelse fra Borgmester Mikkel Warming. Skrivelse vedr. Pleje- og udviklingsplan for Amager Strand. Kvarterhusets invitation + tilmeldingsskema til julearrangement lørdag d.3/

23 BESLUTNING Amager Øst Lokaludvalgs beslutning den Der var ingen kommentarer til Gården som mødested. Lokaludvalgsformand, Ole Pedersen beklagede at Socialborgmesterens svarskrivelse ikke inviterede til dialog. Desuden stillede Ole Pedersen sig undrende overfor at sagen var blevet henvist til TMF. Der er indkaldt til lodsejermøde den 29. november Lokaludvalgsformand, Ole Pedersen kunne i den forbindelse orientere om, at han er gjort bekendt med at Stadsarkitekten er blevet ked af at være taget indtægt for de synspunkter, der er fremkommet i brevet til lodsejerne. Desuden har Ole Pedersen fået at vide at brevet havde skabt usikkerhed blandt lodsejerne om hvorvidt Københavns kommunes lokalplan stod til troende. Der var ingen kommentarer til Sikre Skoleveje. Lokaludvalgsmedlem Anne Duus blev rost for det fine arbejde i forbindelse med pleje- og udviklingsplan for Amager Strand. Lokaludvalgsmedlem, Randi Sørensen kunne berette, at Amager Øst Lokaludvalg har modtaget nogle indstillinger til Frivillighedspris 2011, men at flere gerne modtages. Lokaludvalgsmedlem Karl Vogt Nielsen kunne fortælle at arbejdet med Letbanerne er ved at være tilendebragt. Der vil komme et siders notat ud af arbejdet. Notatet skal bruges i det politiske system. Ole Pedersen kan fortælle, at Valby LU har udtrykt betænkelighed ved letbanegruppens arbejde. Karl Vogt Nielsen siger, sekunderet af Lokaludvalgsmedlem Bjarne Kallesøe (som også har deltaget i letbanegruppens arbejde), at man er uforstående overfor dette. Karl Vogt Nielsen kan endelig fortælle, at det kommer til at fremgå af rapporten/notatet, at det er en interessegruppe der har udarbejdet rapporten/notatet og at det ikke er udtryk for Amager Øst Lokaludvalgs holdning. Randi Sørensen orienterede. Ole Pedersen supplerede med, at der er en artikel om turen i seneste nummer af Ama røsten. Randi Sørensen opfordrede andre LU-medlemmer til at deltage i Kvarterhusets julearrangement d.3. december Med disse kommentarer blev statusorienteringen taget til efterretning.

24 11. Status på puljemidlerne Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg: at Lokaludvalget tager orienteringen til efterretning. SAGSFREMSTILLING Denne puljestatus giver en opdatering på indkomne ansøgninger og på puljeøkonomien for Til behandling på dette Lokaludvalgsmøde har Amager Øst Lokaludvalg modtaget 3 eksterne puljeansøgninger. Ansøgninger november2011 Ansøgt beløb Arbejdsgruppe Arbejdsgrupperne s indstilling M arkedsudstyr til M usiktorvet BIFUK Børnekulturhus Ama r Mobilt BIFUK PIE_PB43 åbningsfest BIFUK I alt eksterne I alt interne 0 0 Eksterne og interne Denne puljestatus giver en opdatering på indkomne ansøgninger og på puljeøkonomien for Til behandling på dette Lokaludvalgsmøde har Amager Øst Lokaludvalg modtaget 2 eksterne puljeansøgninger. Ansøgninger november2011 Ansøgt beløb Arbejdsgruppe Arbejdsgrupperne s indstilling SpringFestival BIFUK Vinterjazz på Amagerbro BIFUK I alt eksterne I alt interne 0 0 Eksterne og interne

25 ØKONOMI Tabellen viser puljemiddeløkonomien, dvs. puljens størrelse og disponibelt beløb til rådighed til at støtte de indkomne ansøgninger i Årets samlede puljebudget (2011 november): Budget Ansøgt indtil nu (dette LUmøde ikke inkl) Disponeret (bevilget) Kendt underforbrug Rest til disposition Indstillet til mødet 27. oktober Rest hvis indstillinger følges Ansøgninger Løn + Overheadudg Miljøpunktet Borgerinddragelsespulje I alt OBS! Ansøgninger der trækkes af ansøger indgår ikke i ovenstående skemas 3. kolonne ( ansøgt indtil nu ). Hvis indstillingerne til mødet den 24. november 2011 følges, vil der være kr til disposition til december 2011 LU-mødet. Der er budgetteret kr til borgerinddragelsespuljen, heraf er kr disponeret. De resterende kr er medregnet i de disponible midler. Tabellen viser puljemiddeløkonomien, dvs. puljens størrelse og disponibelt beløb til rådighed til at støtte de indkomne ansøgninger i 2011 for budgetåret Samlede puljemiddelansøgninger for 2012 (2011 November): Budget Ansøgt indtil nu (dette LUmøde ikke inkl) Disponeret (bevilget) Kendt underforbrug Rest til disposition Indstillet til mødet 24. november Ansøgninger Løn + Overheadudg. Miljøpunktet Borgerinddragelsespulje I alt Rest hvis indstillinger følges

26 BESLUTNING Amager Øst Lokaludvalgs beslutning den Lokaludvalgsmedlem, Randi Sørensen gjorde opmærksom på, at der havde indsneget sig en fejl i 2.sidste kolonne i regnearket årets samlede puljebudget. Der står indstillet til mødet den 27.oktober 2011, men der skulle rettelig have stået den 24.november Orienteringen blev, med denne kommentar, taget til efterretning.

27 12. Ekstern Puljeansøgning, 100_Markedsudstyr til Musiktorvet 2011 (BIFUK) Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg: at Lokaludvalget godkender indstillingen fra BIFUK-arbejdsgruppen. SAGSFREMSTILLING Randi Sørensen, formand for Torvelauget Lørdage på Musiktorvet og næstformand i Amager Kulturpunkt (AKP) søger på vegne af Amager Kulturpunkt om støtte af 2011 puljemidlerne på kr ,50 til Markedsudstyr til Musiktorvet og andre steder i bydelen. Den tidligere områdefornyelse for Øresundsvej søgte for år tilbage Amager Øst Lokaludvalg om penge til indkøb af en række parasoller, parasolfødder og telte til brug for diverse arrangementer på Musiktorvet. Materialet har været flittig anvendt til bl.a. Lørdage på Musiktorvet, men også til andre arrangementer på pladsen, herunder til Lokaludvalgets eget bydelsplanarrangement. Det har herudover været udlånt til forskellige aktiviteter på skoler, indvielsen af Sundby Have m.m. andre steder i bydelen. Ansøger har 3 harmonikatelte som er lette for alle at slå op. Ansøger har oplevet behov for endnu et telt, og fornyelse af noget af udstyret, da dele af det eksisterende udstyr er slidt op. Det udstyr der her ansøges om indkøbes, administreres og vedligeholdes af AKP. Torvelauget Lørdage på Musiktorvet har førsteret til brugen af telte til Lørdage på Musiktorvet, men herudover udlånes udstyret af AKP til andre borgerrettede arrangementer i bydelen. En eventuel bevilling ønskes derfor givet til AKP. Om ansøger Ansøger har ikke tidligere søgt om støtte til det her ansøgte formål. Som beskrevet i ansøgningen, har den tidligere områdefornyelse for Øresundsvej i 2008 to gange søgt og fået bevillinger til udstyr til Markedsdage. Opmærksomheden henledes således på, at der var tale om en anden ansøger end den nærværende. På Lokaludvalgsmødet den , dagsordenens punkt 4, blev der søgt og bevilget kr , som også blev brugt. På Lokaludvalgsmødet den , dagsordenens punkt 3 blev der søgt og bevilget kr , hvoraf kr ,25 blev brugt. Evalueringerne for de to projekter findes på siden under henholdsvis punkt 4 og punkt 15. Evalueringerne beskriver nogle velbesøgte arrangementer på Musiktorvet, hvor det indkøbte inventar bidrager til at gøre Torvedagene succesfulde. Ansøger angiver aktive i bydelen, Amager Øst lokaludvalg m.fl. som samarbejdspartnere. Ansøger angiver ingen egen- eller medfinansiering. Ansøger har ikke søgt om støtte andre steder.

28 INDSTILLING BIFUK-arbejdsgruppen indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, at det ansøgte beløb bevilges. BIFUK-arbejdsgruppen finder, at der reelt er tale om erstatning/fornyelse af eksisterende udstyr i Amager Kulturpunkt. BIFUK-arbejdsgruppen er tilfredse med, at udstyret er tilgængeligt for lokale institutioner. BIFUK-arbejdsgruppen forudsætter, at der i valg af materialer er taget hensyn til sammenhængen mellem pris og kvalitet. VIDERE PROCES Såfremt Lokaludvalget imødekommer ansøgningen, skal regnskab og evalueringsrapport foreligge senest den 31. december ØKONOMI Der er søgt om støtte på kr ,50 af 2011 puljemidlerne. Det indstilles at der tildeles kr ,50 i støtte. BILAG Ansøgningsskema, budget og projektbeskrivelse. BESLUTNING Amager Øst Lokaludvalgs beslutning den Indstillingen blev vedtaget uden afstemning. Der ydes således en støtte på kr ,50.

29 13. Ekstern Puljeansøgning, 101_ Børnekulturhus Ama r Mobilt 2011 (BIFUK) Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg: at Lokaludvalget godkender indstillingen fra BIFUK-arbejdsgruppen. SAGSFREMSTILLING Nild Regout søger på vegne af Børnekulturhus Ama r om støtte af 2011 puljemidlerne på kr til Børnekulturhus Ama r Mobilt. Børnekulturhuset har som formål at tilbyde aktiviteter for alle børn på Amager, og at tilbyde aktiviteter der hvor børnene er, hvilket vil sige på festivaler, kulturdage og på sommerprojektet. Det mobile Børnekulturhus Ama r vil primært blive brugt på Amager Øst, men kan også flyttes til andre steder såsom Kulturhavnen, Ørestad eller kulturdage i København, når der er behov for at profilere eller gøre reklame for børnekulturhusets aktiviteter. Oprindeligt havde ansøger en skurvogn, som blev flyttet rundt, bl.a. i holmbladsgadekvarteret, flere steder på Amager Strand og til torvedage på Musiktorvet. Skurvognen var nedslidt og dyr at transportere, da den krævede en speciel bil med lad. En ny kontorcontainer udsmykket med børnetegninger er lettere at flytte med en kranbil, og vil straks være klar til brug. I sommerprojektet vil skurvognen kunne bruges både som samlingssted for kunstnere, til kontorarbejde og som værksted til op til 16 børn i tilfælde af regnvejr. Endvidere kan den udlånes til andre kulturarrangementer på Amager Øst, f.eks til torve- og kulturdage. Børn fra Børnekulturhuset skal lave skitser i samarbejde med den professionelle billedkunstner Maria Lau Kragh som projicerer tegningerne op på den hvide container og maler figurerne efter børnenes skitser. Om ansøger Ansøger har ikke tidligere søgt om støtte til det her ansøgte formål. Ansøger angiver Amagerbro Kultur, Amager Strand og Amager Kulturpunkt som samarbejdspartnere. Ansøger angiver en egenfinansiering på omkring kr Ansøger har ikke søgt støtte andre steder. INDSTILLING BIFUK-arbejdsgruppen indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, at det ansøgte beløb bevilges. BIFUK-arbejdsgruppen finder, at det er en meget vigtig funktion for Børnekulturhus Ama r at have et mobilt sted til blandt andet sommerens projekter på Amager Strand. BIFUK-arbejdsgruppen foreslår, at Børnekulturhus Ama r overvejer alternative opvarmningsmuligheder som en ekstra signalværdi (evt. i samarbejde med Miljøpunkt Amager).

30 BIFUK-arbejdsgruppen forudsætter, at der ikke er plads i Børnekulturhus Ama rs driftsbudget til indkøb af den mobile enhed. Samtidig forudsættes, at der i driftsbudgettet fremover er afsat midler til driften af den mobile enhed. VIDERE PROCES Såfremt Lokaludvalget imødekommer ansøgningen, skal regnskab og evalueringsrapport foreligge senest den 31. december ØKONOMI Der er søgt om støtte på kr af 2011 puljemidlerne. Det indstilles at der tildeles kr i støtte. BILAG Ansøgningsskema, budget og tegning. BESLUTNING Amager Øst Lokaludvalgs beslutning den Lokaludvalgsmedlem, Hans Jørgen Møller foreslog at der indføres en klausul i afgørelsesbrevet, om at der bruges et beløb (egen finansiering) til etablering af en rampe til kørestolsbrugere, således at også denne borgergruppe kan benytte containeren. Dette tilsluttede lokaludvalget sig. Indstillingen blev, med denne tilføjelse, vedtaget uden afstemning. Der ydes således en støtte på kr

31 14. Ekstern Puljeansøgning, 102_ PIE_PB43 åbningsfest 2011 (BIFUK) Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg: at Lokaludvalget godkender indstillingen fra BIFUK-arbejdsgruppen. SAGSFREMSTILLING PIE / v. Arkitekt Ole Elkjær Larsen søger om støtte af 2011 puljemidlerne på kr til PIE_PB43 åbningsfest den 10. december PIE postindustrial explotion- er et projekt der har som formål at nedbryde fysiske og mentale barrierer ved at interagere arkitektonisk og socialt med musiske virkemidler. PIE inviterer indenfor til nye arkitektoniske og sociale oplevelser og skaber opmærksomhed på det lokale miljø. PIE er et event der interagerer og henvender sig bredt i det sociale spektrum. PIE fungerer stedsspecifikt og beror på samarbejder med stedets aktører. PIE henvender sig i høj grad til det lokale omgivende miljø såvel som til et bredere publikum via sociale medier og netværk. PIE afholder sit åbningsevent på Prags Boulevard 43 (PB 43) lørdag den 10. December 2011 kl Til dette formål opstilles der 4 musikbokse på PB43 i samarbejde med Grundejerforeningssekretariatet Ørestad. Musikboksene indrettes i containerne som i en årrække har stået i Ørestad Nord og tjent bydelen som levende, mobilt byggepladshegn og som bydelen nu er klar til at lade rejse videre til nye midlertidige, sociale og byrumsdannende formål. I løbet af dagen/aftenen er programmet tilegnet alle slags mennesker. Hen under aften bliver det for et voksent publikum. Der inviteres 10 forskellige musikere til at optræde ved eventet, heriblandt Jokeren. Om ansøger Ansøger har ikke tidligere søgt om støtte fra Amager Øst lokaludvalg. Ansøger angiver Grundejerforeningssekretariatet Ørestad som samarbejdspartner. Ansøger angiver ikke egenfinansiering. Ansøger har fået bevilget kr til PIE fra Statens Kunstfond. INDSTILLING BIFUK-arbejdsgruppen indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, at der bevilges kr ud af de ansøgte kr (kr til musik, kr til forplejning og kr til el.) BIFUK-arbejdsgruppen finder, at formålet med projektet virker meget luftigt beskrevet. Således undrer det arbejdsgruppen, hvordan ansøger vil få kontakt med de lokale borgere, og hvori samarbejdet med Ørestad består ud over, at ansøger låner en container? Budgettet virker højt sat, og det er ikke beskrevet, h

32 hvad der skal ske med musikudstyret og LED-lyssætningen efter arrangementet. BIFUK-arbejdsgruppen savner dokumentation for, at der kan opnås en polititilladelse til et udendørs musikarrangement, der varer fra kl VIDERE PROCES Såfremt Lokaludvalget imødekommer ansøgningen, skal regnskab og evalueringsrapport foreligge senest den 31. december ØKONOMI Der er søgt om støtte på kr af 2011 puljemidlerne. Det indstilles at der tildeles kr i støtte. BILAG Ansøgningsskema, budget og projektbeskrivelse. BESLUTNING Amager Øst Lokaludvalgs beslutning den Lokaludvalgsmedlem Karl Vogt Nielsen foreslog, at lokaludvalget ydede kr. i støtte i stedet for de i indstillingen foreslåede kr. De 2 beløb blev sat til afstemning. For at opretholde indstillingen om støtte på kr stemte 12 medlemmer: Erik Hauerberg, Ib Wendrup, Jan Kyrsting, Svend Aage Sørensen, Ole Meldgaard, Jens William Grav, Lasse Rossen, Martin Duus, Anne Dus, Bjarne Kallesøe, Ole Pedersen og Randi Sørensen. For at støtte forslaget om støtte på kr stemte 6 medlemmer: Steen Olesen, Michael F. Christensen, Hans Jørgen Møller, Karl Vogt Nielsen, Rune Solvang og Eva Damgaard. Lokaludvalgsmedlem Martin Duus foreslog, at det præciseres i afgørelsesbrevet, at de kr. gives til musikhonorar ikke til musikinstrumenter. Dette tilsluttede Lokaludvalget sig. Med disse bemærkninger var der således flertal for at opretholde indstillingen og ansøgningen støttes med op til kr

33 15. Ekstern Puljeansøgning, 02_SpringFestival 2012 (BIFUK) (2012) Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg: at Lokaludvalget godkender indstillingen fra BIFUK-arbejdsgruppen. SAGSFREMSTILLING ZeBU søger om støtte af 2012 puljemidlerne på kr til SpringFestival 2012 i dagene maj SpringFestival er en begivenhed, hvor børnefamilier og skoleklasser kan netværke og få nogle inspirerende, sjove og alvorlige oplevelser, der vækker eftertanke og udvikler dem. Ansøger forventer ca deltagere, og at projektet ud over det kunstneriske vil medvirke til større udveksling, forståelse og bredere netværk imellem de forskellige borgergrupper på Amager. Således kan mange flere børn, unge og voksne få udbytte og gavn af mødet på tværs, så Amager bliver bundet sammen og kan blive yderligere udviklet. Om ansøger Ansøger har ikke tidligere søgt om støtte til det her ansøgte formål. Ansøger har under navnet Corona La Balance på novembermødet 2009 søgt om kr , fået og brugt kr til projektet H.C.A. maraton. Begrundelse for kun at give delvis støtte var, at projektet ikke var lokalorienteret men henvendte sig til alle borgere København. Ansøger har i december 2010 søgt kr til støjdæmpning på ZeBU, og fået afslag med den begrundelse, at Amager Øst Lokaludvalg finder ikke, at det er lokaludvalgets opgave at finansiere afhjælpningen af byggetekniske problemer. Ansøger har marts 2010, dagsordenen punkt 27, søgt om kr og fået bevilget og brugt kr til Børnenes kulturdag. Ansøger har april 2010, dagsordenen punkt 37, søgt, fået bevilget og brugt kr til Workshop Evaluering for de tre projekter findes på siden Under punkt 2, 27 og 37. Alle arrangementer vurderedes at have gået godt, og med ca besøgende til H.C.Andersen maraton, 700 besøgende til Børnenes kulturdag og knapt 50 deltagende i Workshoppen. Ansøger angiver Amager Bio, Beta, Børnekulturhus Ama r og Kvarterhuset som samarbejdspartnere. Ansøger angiver en egenfinansiering på kr Ansøger har søgt ca. 40 andre finansieringskilder i forbindelse med afholdelse af SpringFestival Ansøger har indtil videre fået tilsagn på i alt kr Ansøger oplyser, at en komplet liste over fondsansøgninger kan fremsendes hvis det ønskes.

34 INDSTILLING Flertallet i BIFUK-arbejdsgruppen indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, at der bevilges kr Lokaludvalgsmedlem Jens William Grav indstiller af principielle grunde, at ansøgningen ikke imødekommes. BIFUK-arbejdsgruppen finder, at dette arrangement er et fantastisk børne- og ungeteaterprojekt, men programmet og målgruppen samt ansøgningen og støtten fra den Storkøbenhavnske arrangementspulje tilsiger, at der ikke kun er tale om en lokal begivenhed, men en københavnerbegivenhed. BIFUK-arbejdsgruppen finder ligeledes, at børn og unge lokalt vil få nogle fine teatertilbud. Et flertal i BIFUK-arbejdsgruppen indstiller således, at der støttes med en del af det ansøgte beløb. En forudsætning for støtten er, at lokaludvalget profileres i annoncematerialet. VIDERE PROCES Såfremt Lokaludvalget imødekommer ansøgningen, skal regnskab og evalueringsrapport foreligge senest den 15. juni ØKONOMI Der er søgt om støtte på kr af 2012 puljemidlerne. Det indstilles at der tildeles kr i støtte. Der tages forbehold for at Amager Øst Lokaludvalg har 2012-midler at råde over. BILAG Ansøgningsskema og budget.

Dagsorden for mødet i Amager Øst Lokaludvalg den 24. november 2011

Dagsorden for mødet i Amager Øst Lokaludvalg den 24. november 2011 1. Borgerbesøg og -henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Høring Nyt Bydelsplankoncept 4. Høring Restaurationsplan 5. AØLU-Kommentarer til naboorienteringer 6. Oplæg til kommissorium til håndtering

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. 1. Godkendelse af dagsorden AMØ 142/2008 BESLUTNING PROBLEMSTILLING

BESLUTNINGSPROTOKOL. 1. Godkendelse af dagsorden AMØ 142/2008 BESLUTNING PROBLEMSTILLING SPROTOKOL FRAVÆRENDE AFBUD FRA SUSANNE MØLLER SUPPLEANTEN ANNE DUUS INDKALDT AFBUD FRA LASSE ROSSEN SUPPLEANTEN JENS GREEN INDKALDT AFBUD FRA STEEN ALBERTS INGEN SUPPLEANT AFBUD FRA OLE MELDGAARD INGEN

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen

Læs mere

Tilsynet Statsforvaltningen Storetorv 10 6200 Aabenraa Den 2. september 2015

Tilsynet Statsforvaltningen Storetorv 10 6200 Aabenraa Den 2. september 2015 Dansk Folkepartis og Venstres byrådsgrupper i Roskilde Byråd Tilsynet Statsforvaltningen Storetorv 10 6200 Aabenraa Den 2. september 2015 Svar til Statsforvaltningen vedr. borgmester Joy Mogensens habilitet

Læs mere

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser REFERAT Møde i: Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Dato: 10. september 2015 Kl.: 9:00-12:00 Sted: Deltagere: Hvidovre Hospital, Kettegård Alle 30, 2650 Hvidovre lokale

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG FRAVÆRENDE MED AFBUD: LASSE ROSSEN (HANS SUPPLEANT LONE MUNK DELTOG I STEDET) ANNE DUUS (HENDES SUPPLEANT CARSTEN SAHL MORTENSEN DELTOG I STEDET) SABEENA SAREEN (HENDES SUPPLEANT HANS JØRGEN MØLLER DELTOG

Læs mere

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Referat fra møde 01-12 i Schweissudvalget Tid: Fredag den 3. februar 2012 kl. 13.00 17.00 Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Deltagere: Kirsten Skovsby Danmarks Jægerforbund (formand)

Læs mere

2. Brev af 28. november 2011 fra Dan-Ejendomme as, administrator af ejendommen Christians Brygge 24-28/Vester Voldgade 108-110

2. Brev af 28. november 2011 fra Dan-Ejendomme as, administrator af ejendommen Christians Brygge 24-28/Vester Voldgade 108-110 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign Bilag 1 Henvendelser i forbindelse med naboorientering om dispensation fra lokalplan nr. 437 Bryghusgrunden til midlertidig placering

Læs mere

Åben. BYCENTERUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Onsdag den 5.

Åben. BYCENTERUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Onsdag den 5. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Onsdag den 5. februar 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Medlemmer Fra forvaltningen Erik Mollerup (V), Axel Bredsdorff (L),

Læs mere

Orienteringsnotat til Økonomiudvalget vedr. indgåelse af kontrakt om Mentorordning 2015-18

Orienteringsnotat til Økonomiudvalget vedr. indgåelse af kontrakt om Mentorordning 2015-18 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Sikker By NOTAT Til Økonomiudvalget Orienteringsnotat til Økonomiudvalget vedr. indgåelse af kontrakt om Mentorordning 2015-18 Jf. vedlagte indstilling

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG 12.a Ekstern puljeansøgning, Ghetto Gourmet -Teaterkoncert ændrede projektbetingelser 12 b.ekstern puljeansøgning, Mobil frivillighed 12.c Ekstern puljeansøgning, Projekt Kaffeslabberas 12 a. Ekstern puljeansøgning,

Læs mere

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune FURESØ KOMMUNE Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune Medlemmerne mødte med undtagelse af Lisbeth Harsvik (A), som havde meldt afbud. Berit Torm (V)

Læs mere

UDVALGET VEDR. TVÆRSEKTORIELT SAMARBEJDE

UDVALGET VEDR. TVÆRSEKTORIELT SAMARBEJDE BESLUTNINGER Udvalget vedr. tværsektorielt samarbejde - mødesager UDVALGET VEDR. TVÆRSEKTORIELT SAMARBEJDE MØDETIDSPUNKT 24-06-2015 18:00 MØDESTED Edinburgh, Skotland MEDLEMMER Maja Holt Højgaard Hanne

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE MED AFBUD: HANS JØRGEN MØLLER INGEN SUPPLEANT. LISSY SVENSSON INGEN SUPPLEANT. BJØRN BORRE INGEN SUPPLEANT.

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE MED AFBUD: HANS JØRGEN MØLLER INGEN SUPPLEANT. LISSY SVENSSON INGEN SUPPLEANT. BJØRN BORRE INGEN SUPPLEANT. SPROTOKOL FRAVÆRENDE MED AFBUD: HANS JØRGEN MØLLER INGEN SUPPLEANT. LISSY SVENSSON INGEN SUPPLEANT. BJØRN BORRE INGEN SUPPLEANT. FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: ANDERS HJORTH SUPPLEANTEN NIELS HALD DELTOG. STEEN

Læs mere

Tidsplan for budgetprocessen 2017 2020 (foreløbige tidspunkter)

Tidsplan for budgetprocessen 2017 2020 (foreløbige tidspunkter) Tidsplan for budgetprocessen 2017 2020 (foreløbige tidspunkter) Dato Indhold Ansvarlig Fredag, den 27. november 2015 Drøftelse af Magistratens evaluering af budget 2016-2019 i Økonomi- og Planlægningsgruppen

Læs mere

BORNHOLMS IDRÆTSRÅD HELSEVEJ 4, 3700 RØNNE E-MAIL: POST@BHSIR.DK WWW. BHSIR.DK

BORNHOLMS IDRÆTSRÅD HELSEVEJ 4, 3700 RØNNE E-MAIL: POST@BHSIR.DK WWW. BHSIR.DK Referat af møde i Bornholms Idrætsråd Torsdag den 05. maj 2011 kl. 16:00 18:00 i Idrættens Hus, Helsevej 4, 3700 Rønne Deltagere: Jørn Christoffersen, Carsten Hæstrup, Cæsar Funch Jensen, Erik Eriksen,

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 19-001, Delområde C2 på ejendommen matr.nr. 66m og 67lu Hune By, Hune, beliggende Aalborgvej 7, 9492 Blokhus

Dispensation fra Lokalplan 19-001, Delområde C2 på ejendommen matr.nr. 66m og 67lu Hune By, Hune, beliggende Aalborgvej 7, 9492 Blokhus B10 INVEST A/S Jyllandsgade 20 9000 Aalborg Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644 ktm@jammerbugt.dk

Læs mere

INDSTILLING. 1. Godkendelse af dagsorden J.nr. AMØ 1/2009 INDSTILLING. Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg,

INDSTILLING. 1. Godkendelse af dagsorden J.nr. AMØ 1/2009 INDSTILLING. Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, 1. Godkendelse af dagsorden J.nr. AMØ 1/2009 Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, 1. at Lokaludvalget godkender dagsordenen. 1 2. Amager-Strøggade Projektet J.nr. AMØ 2/2009 Formanden indstiller

Læs mere

for mødet den 08.09.2011, kl. 19:00 i Østerbrohuset, Århusgade 103, 2100 Kbh. Ø

for mødet den 08.09.2011, kl. 19:00 i Østerbrohuset, Århusgade 103, 2100 Kbh. Ø DAGSORDEN, kl. 19:00 i Østerbrohuset, Århusgade 103, 2100 Kbh. Ø 1. Borgernes 20 minutter (2011-122730) 2. Godkendelse af dagsorden (2011-121525) 3. Formandens meddelelser (2011-121487) 4. Høring om moderniseringsplan

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 11. januar 2016 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager Januar...2 3. ET - Drøftelse vedr. Turistinformation

Læs mere

Regulativ for Christianshavn Lokaludvalg

Regulativ for Christianshavn Lokaludvalg Regulativ for Christianshavn Lokaludvalg Opgaver til selvstændig opgavevaretagelse 1. I henhold til 65d, stk. 2, nr. 10, i lov om kommunernes styrelse henlægger Københavns Borgerrepræsentation følgende

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark. Januar 2016

Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark. Januar 2016 Notat til Statsrevisorerne om beretning om etablering af nationalparker i Danmark Januar 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om etablering af nationalparker i Danmark (beretning

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Præsentation af Amager Øst Lokaludvalgs hjemmeside 4. Godkendelse af plan for Formidlings- og inddragelsesstrategi 5. Drøftelse af Kommuneplan

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Økonomiudvalget Referat fra ordinært møde D2 Torsdag 11.10.2012 kl. 7:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Hørsholm Almene Boligselskab - Orientering om boligorganisationen

Læs mere

Referat. fra Kultur & Fritidsudvalg

Referat. fra Kultur & Fritidsudvalg Referat fra Kultur & Fritidsudvalg Mødedato: Tirsdag den 22. september 2015 Mødetidspunkt: 15:00-16:00 Mødested: Deltagere: Mødelokale 3 Esbjerg Rådhus Jakob Lose (V), Annemette Knudsen Andersen (V), Mussa

Læs mere

Referat af generalforsamlingen i Grundejerforeningen Københavnergården i Kløverhytten d. 10. april 2008 kl. 19.00

Referat af generalforsamlingen i Grundejerforeningen Københavnergården i Kløverhytten d. 10. april 2008 kl. 19.00 Referat af generalforsamlingen i Grundejerforeningen Københavnergården i Kløverhytten d. 10. april 2008 kl. 19.00 Bestyrelsen var repræsenteret af Inge Lindrup, Søren Gynther-Sørensen og Henrik Ottendal,

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

Evaluering af året der er gået Hvad er gået godt og hvad er gået mindre godt?

Evaluering af året der er gået Hvad er gået godt og hvad er gået mindre godt? Referat af fremtidsseminaret Comwell Roskilde 26. okt-27. okt FREDAG Punktet ledes af Klaus. Fælles intro til fremtidsseminaret Evaluering af året der er gået Hvad er gået godt og hvad er gået mindre godt?

Læs mere

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Reprisen Øverødvej 12. Mødedato Onsdag den 03. februar 2010

Åben. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Reprisen Øverødvej 12. Mødedato Onsdag den 03. februar 2010 Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Reprisen Øverødvej 12 Mødedato Onsdag den 03. februar 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.15 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Mødet indledes med besigtigelse af Reprisen.

Læs mere

Referat fra Lollands Banks ordinære generalforsamling onsdag den 6. april 2016

Referat fra Lollands Banks ordinære generalforsamling onsdag den 6. april 2016 Nasdaq Copenhagen A /S Nikolaj Plads 6 1007 København K. Nakskov, den 6. april 2016 Ref: Direktionen / la Selskabsmeddelelse nr. 4 / 2016 Referat fra Lollands Banks ordinære generalforsamling onsdag den

Læs mere

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg Dagsorden til Børn & Familieudvalg Mødedato: Torsdag den 7. april 2016 Mødetidspunkt: 8:00 Mødested: Signaturskolen, Kvaglund, Askekrattet 8 Deltagere: Diana Mose Olsen (F), Jesper Frost Rasmussen (V),

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Intern Høring Kraftværkshalvøen, Skibakke på Amagerforbrændingen 4. Høring Københavns Klimatilpasningsplan 5. Høring Fodgængerstrategi 6. Godkendelse

Læs mere

2007-10-11. Gentofte Kommune. Vedr. lovligheden af beslutninger truffet i kommunalbestyrelsen og økonomiudvalget.

2007-10-11. Gentofte Kommune. Vedr. lovligheden af beslutninger truffet i kommunalbestyrelsen og økonomiudvalget. 2007-10-11. Gentofte Kommune. Vedr. lovligheden af beslutninger truffet i kommunalbestyrelsen og økonomiudvalget. Resumé: udtalt, at det forhold, at et på mødet omdelt afstemningstema ikke har været tilgængeligt

Læs mere

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den 19.08.2013 kl. 16:00 i Køge Rådhus, Byrådsstue Peter Huitfeldt

Referat af Lokalt Beskæftigelsesråds møde den 19.08.2013 kl. 16:00 i Køge Rådhus, Byrådsstue Peter Huitfeldt Referat af Beskæftigelsesråds møde den 19.08.2013 kl. 16:00 i Køge Rådhus, Byrådsstue Peter Huitfeldt Tilstedeværende: Annie Bendtsen Bent Munk Jensen Birthe Jensen Vibeke Hansen Henning Kofod Jorry Højer

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Mødetidspunkt 11-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget 11-08-2015 17:00 1 (Åben) Kommissorium

Læs mere

Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007

Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007 Referat fra møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse tirsdag den 12. juni 2007 Næste møde i fagligt udvalg er den 18. september. Bemærk temamøde fra kl. 10-14. Deltagere: Peder Ring,

Læs mere

Langåsens Vandværk, ekstraordinær generalforsamling

Langåsens Vandværk, ekstraordinær generalforsamling Forhold med relation til den ekstraordinære generalforsamling afholdt den 4. september 2012 I det følgende er der redegjort for det forløb, der har ført frem til ovennævnte ekstraordinære generalforsamling,

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag d. 6. november 2009, fra kl. 9.00 til 10.30 Mødelokale C, Medborgerhuset, Søvej 3, Silkeborg Deltagere: Afbud: Jesper Thyrring Møller, Birgit

Læs mere

Referat åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Referat åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Referat åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 16:01 Mødested: Codanhus, mødelokale 3. sal

Læs mere

Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse

Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse 1 Nr. : Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 08/2808 Ejendoms- og Miljøudvalget Julianelund Grundejerforening Notat Julianelund Grundejerforening - Kommentarer

Læs mere

Referat LUFT 1. december 2014

Referat LUFT 1. december 2014 Referat LUFT 1. december 2014 Fremmødt: Østerbro/ Axel Thrige Laursen Vanløse/ Bent Christensen Indre By/Bent Lohmann Brønshøj-Husum/Erik Fisker Valby/Michael Fjeldsøe Amager Øst/Ole Pedersen Christianshavn/Poul

Læs mere

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus Referat Byrådet Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00 Mødelokale Deltagere Afbud Byrådssalen, Slagelse Rådhus Stén Knuth (V), Knud Vincents (V), Ole Drost (V), Anders Koefoed (V), Jens Jørgensen (V), Helle

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 28-04-2016 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 28-04-2016 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 28-04-2016 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

Pkt.nr. 7. Hvidovre Torv - nye fliser og belysning. Projekt nr. 2266 413913. Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget,

Pkt.nr. 7. Hvidovre Torv - nye fliser og belysning. Projekt nr. 2266 413913. Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, Pkt.nr. 7 Hvidovre Torv nye fliser og belysning. Projekt nr. 2266 413913 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget, 1. at skitseprojekt til nye fliser og ny belysning på Hvidovre

Læs mere

Evaluering af bydelsplaner

Evaluering af bydelsplaner KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Evaluering af bydelsplaner Denne evaluering er udarbejdet på baggrund af tidligere evalueringsrapport (Als Research) fra 2010 og evaluering

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 6. maj 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 074 mødelokale på Rådhuset Anette Eriksen, Morten Schou Jørgensen, Arne

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve E 2014

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve E 2014 AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen Del/delprøve/fase: 2. år af bacheloruddannelsen Fag: Forvaltningsret Opgavetype: AO Antal sider i opgavesættet

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling Ejerforeningen Tvillingegård 1 tirsdag den 2. oktober 2007 kl. 19, hotel Lautruppark, Ballerup.

Referat af ekstraordinær generalforsamling Ejerforeningen Tvillingegård 1 tirsdag den 2. oktober 2007 kl. 19, hotel Lautruppark, Ballerup. Referat af ekstraordinær generalforsamling Ejerforeningen Tvillingegård 1 tirsdag den 2. oktober 2007 kl. 19, hotel Lautruppark, Ballerup. Der var 29 lejligheder repræsenteret, heraf en ved skriftlig fuldmagt

Læs mere

UDSKRIFT. Sundheds- og forebyggelsesudvalget. Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30. Tandklinikken på Marienlystskolen

UDSKRIFT. Sundheds- og forebyggelsesudvalget. Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30. Tandklinikken på Marienlystskolen UDSKRIFT Sundheds- og forebyggelsesudvalget Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30 Tandklinikken på Marienlystskolen Mødedeltagere: Allan Madsen, Pia Adelsteen, Carsten Cederholm, Grethe Olsen, Bente Nielsen

Læs mere

Social- og Handicapcentret 19-09-2013

Social- og Handicapcentret 19-09-2013 REFERAT Social- og Handicapcentret 19-09-2013 Deltagere: Ole Hjuler, Anne Madsen, Hans Behrendt, Jørgen Jørgensen, Steen Rosenquist, Hugo Hammel, Tina Præst Nielsen, Susanne Strandkjær, Erik Pedersen (Blå

Læs mere

INDRE BY LOKALUDVALG. for mødet den 07.02.2013, kl. 18:30 i Det grønlandske Hus, Løvstræde 6

INDRE BY LOKALUDVALG. for mødet den 07.02.2013, kl. 18:30 i Det grønlandske Hus, Løvstræde 6 REFERAT for mødet den 07.02.2013, kl. 18:30 i Det grønlandske Hus, Løvstræde 6 1. Borgerdialog om Skt. Annæ Projektet (2013-22128) 1 2. Orientering fra arbejdsgrupperne mv. (2013-19971) 3 1. Borgerdialog

Læs mere

næstformand,teknik- Miljøudvalget

næstformand,teknik- Miljøudvalget REFERAT Teknik og Miljø Miljø Sagsnr. 95151 Brevid. 1287389 Ref. HCJ Referat af lodsejermøde den 27. juni 2011 kl. 17 00-20 00 gensidig information om vådområdeprojekt Salmosen 30. januar 2012 Deltagere:

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNING

VEJLEDNING TIL ANSØGNING VEJLEDNING TIL ANSØGNING Her findes en vejledning til udfyldelse af ansøgningsskemaet, samt til de bilag, som ansøger som minimum skal indsende sammen med ansøgningen. Hvis ansøgningen om tilskud ikke

Læs mere

Bilag 9. Bilag 7. Referat og evaluering fra borgerdialogen. Lise Palm fortalte, at

Bilag 9. Bilag 7. Referat og evaluering fra borgerdialogen. Lise Palm fortalte, at Bilag 7 Bilag 9 Referat og evaluering fra borgerdialogen Lise Palm fortalte, at mødet som et orienteringsmøde, hvor der var mulighed for at komme med kommentarer til forslagene. Endvidere blev der orienteret

Læs mere

Invitation til at søge Læselystprogrammet 2008-2010 Vejledning fra Styrelsen for Bibliotek og Medier

Invitation til at søge Læselystprogrammet 2008-2010 Vejledning fra Styrelsen for Bibliotek og Medier Invitation til at søge Læselystprogrammet 2008-2010 Vejledning fra Styrelsen for Bibliotek og Medier Elektronisk udgave Maj 2008 Udarbejdet af Anna Enemark og Ann K. Poulsen Udgivet af Styrelsen for Bibliotek

Læs mere

3. Der må ikke opføres yderligere udhusbebyggelse på ejendommen. (drivhus er undtaget).

3. Der må ikke opføres yderligere udhusbebyggelse på ejendommen. (drivhus er undtaget). Claus Sørensen Dorthe Smidt Bystrædet 1 9490 Pandrup Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød.

Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød. Referat af bestyrelsesmøde i Boligselskabet Birkebo på Bistrupvej 103, 3460 Birkerød. mandag den 27.april 2015 kl. 17.00 Deltagere: Bent Nielsen Jette Hansen Susanne Karlsson Birgitte Pedersen Morten Wulff-

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 8. marts 2012

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 8. marts 2012 af bestyrelsesmøde torsdag d. 8. marts 2012 Deltager fra bestyrelsen: Formand Anja Valhøj (ANV), Næstformand Shaddie Mackeprang (SM), Kasserer Andreas Boye (AB), Best.medlem Sussi S. Hansen (SSH), Best.medlem

Læs mere

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4

Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 10. april 2012 kl. 15:00 i Mødelokale 4 Afbud/fraværende: Per Jakobsen fraværende ved behandling af pkt. 36-38. Mødet hævet kl.: 17.40. Indkaldte: Kl. 15.00 - Kunstudvalget,

Læs mere

Social- og Handicapcentret 11-12-2013. Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103

Social- og Handicapcentret 11-12-2013. Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103 REFERAT Social- og Handicapcentret 11-12-2013 Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103 Til stede: Ole Hjuler, Hans Behrendt (mødeleder), Jørgen

Læs mere

Referat. Forum. Limfjordsrådet. Tid 21. marts 2014, 12.00 14.00. Sted Aalborg Kommune, Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby, lok. 159 / 160.

Referat. Forum. Limfjordsrådet. Tid 21. marts 2014, 12.00 14.00. Sted Aalborg Kommune, Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby, lok. 159 / 160. Referat Forum Limfjordsrådet Tid 21. marts 2014, 12.00 14.00 Sted Aalborg Kommune, Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby, lok. 159 / 160. Sekretariat: Aalborg Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Stigsborg

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 217 til solceller på ejendommene matr. nr. 7fu Klitterne, Ingstrup, beliggende Alexandravej 7, 9480 Løkken

Dispensation fra Lokalplan 217 til solceller på ejendommene matr. nr. 7fu Klitterne, Ingstrup, beliggende Alexandravej 7, 9480 Løkken Erik Aagaard Pr. mail: aagaard0605@gmail.com Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Malene Stentoft Sørensen Direkte 7257 7365 mss@jammerbugt.dk

Læs mere

Referat af Stiftende repræsentantskabsmøde Håndbold Region Øst. lørdag den 6. november 2010, kl. 10.00-12.00

Referat af Stiftende repræsentantskabsmøde Håndbold Region Øst. lørdag den 6. november 2010, kl. 10.00-12.00 Referat af Stiftende repræsentantskabsmøde Håndbold Region Øst lørdag den 6. november 2010, kl. 10.00-12.00 Hotel Hvide Hus, Strandvejen 111, 4600 Køge. Side 2 af 7 Stiftende Repræsentantskabsmøde 2010

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Bygge- og Ejendomsudvalget Mødedato: Tirsdag den 3. juni 2014 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Henrik Zimino, Allan S. Andersen, Brian

Læs mere

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus)

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 11. december 2012 Tid 09:00 Sted NB. Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Under pkt. 3 deltager afdelingsleder Birgitte Kvist, Sundhedsfremme og forebyggelse.

Læs mere

Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012

Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012 Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012 Dagsorden: 1. Velkomst og valg af dirigent. 2. Valg af stemmeudvalg og referent. 3. Afdelingsbestyrelsen årsberetning. 4. Godkendelse af afdelingens driftsbudget

Læs mere

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.: 15.10 Indkaldte: kl. 13.00 repræsentanter fra Aftenskolesamrådet, pkt. 87 kl. 13.45

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel: Dynamisk Virksomhedsmentornetværk Projektperiode: 12 måneder startende

Læs mere

Aktindsigt i ændringsforslag til budget. Statsforvaltningens brev til en journalist

Aktindsigt i ændringsforslag til budget. Statsforvaltningens brev til en journalist Aktindsigt i ændringsforslag til budget Statsforvaltningens brev til en journalist 2014-190684 Dato: 18-09- 2015 Henvendelse vedrørende Region Syddanmark om aktindsigt Region Syddanmark har den 3. september

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Rådet for Specialpsykologuddannelsen Rådsmøde den 10. september 2015 Referat Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 10.09.2015 Birte Mikkelsen Birte.mikkelsen@stab.rm.dk 1-30-72-116-15 Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

Skovvangskolen, Skolebestyrelsesmøde, Mødereferat

Skovvangskolen, Skolebestyrelsesmøde, Mødereferat Skovvangskolen, Skolebestyrelsesmøde, Onsdag, 2015-03-25 Mødereferat 2015-F-3 Mødedeltagere Onsdag, 2015-03-25, 17.15-19.15 Personalerummet Forældrerepræsentanter, Dorthe Heidi Nielsen, Jane Houlind Ulsøe,

Læs mere

1) Politiske beslutninger om nyt by- og pendlercykelsystem

1) Politiske beslutninger om nyt by- og pendlercykelsystem Til Teknik- og Miljøudvalget Bilag 1: Redegørelse for nyt by- og pendlercykelsystemet I forlængelse af forespørgslen om nyt by- og pendlercykelsystem på Borgerrepræsentationens møde den 10. oktober 2013

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE BJØRN BORRE MELDTE AFBUD, SUPPLEANT INGE KOBBELTVEDT DELTOG I HELE MØDET.

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE BJØRN BORRE MELDTE AFBUD, SUPPLEANT INGE KOBBELTVEDT DELTOG I HELE MØDET. BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE BJØRN BORRE MELDTE AFBUD, SUPPLEANT INGE KOBBELTVEDT DELTOG I HELE MØDET. JENS WILLIAM GRAV MELDTE AFBUD, SUPPLEANT TRINE MADSEN DELTOG I HELE MØDET. SVEND AAGE SØRENSEN

Læs mere

Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken

Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken Ivan L. Larsen bød velkommen på bestyrelsens vegne. Dagsorden 1. Valg af dirigent Ole Hansen valgt 2. Valg af referent Rainer

Læs mere

Referat fra møde i MED-udvalget den 19. februar

Referat fra møde i MED-udvalget den 19. februar Varde 24.2..2013 dok 17375-13 sag 09/11072 kias Referat fra møde i MED-udvalget den 19. februar Medarbejderrepræsentanter: Vakant (HK, TR Ulla Rosendahl deltager), Michael Frandsen (DS), Heidi F. Jochumsen

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 7. december 2015 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Læs mere

Referat fra Kontaktudvalgsmødet, mandag den 7. september 2015. VerdensKulturCentret

Referat fra Kontaktudvalgsmødet, mandag den 7. september 2015. VerdensKulturCentret Referat fra Kontaktudvalgsmødet, mandag den 7. september 2015. VerdensKulturCentret Deltagere: Torben Larsen, Brian Lentz, Anders Sejerø, Brian Lind, Ole Svendsen, Helmer Støvelbæk, E. Stella Grün, Helle

Læs mere

Det lokale miljøarbejde i Brønshøj-Husum

Det lokale miljøarbejde i Brønshøj-Husum Det lokale miljøarbejde i Brønshøj-Husum Arbejdsplan for 2014 Fra idé til plan Arbejdsplanen for det lokale miljøarbejde i Brønshøj-Husum i 2014 rummer en snes projekter, der fordeler sig ligeligt mellem

Læs mere

side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 339. Fremtidens Børnehjem...

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 7. marts 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra Marianne Jensen.

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, 7. marts 2016 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Afbud fra Marianne Jensen. Referat Mødelokale 2, Kl. 10:15 Medlemmer Flemming Pihl Marianne Jensen Lilly Meisner Pedersen Frank R. Taarup Birthe Høfler Bodil Nielsen Helmut Madsen Karsten P. Smith Oda Petersen Bemærkning: Afbud

Læs mere

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden: Referat af mødet den 7. december 2009

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden: Referat af mødet den 7. december 2009 Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 7. december 2009 Ref: HS Dato: 11. januar 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas

Læs mere

Forretningsorden for selskabsbestyrelsen i Boligselskabet Sjælland

Forretningsorden for selskabsbestyrelsen i Boligselskabet Sjælland Kap. 1. Selskabsbestyrelsens beføjelser: 1. Selskabsbestyrelsens ansvar Selskabsbestyrelsen forestår den overordnede ledelse af boligselskabet. Den udøver de beføjelser og varetager de pligter, der tillægges

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den 05.11.12 kl. 9-12 i mødelokale 1

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den 05.11.12 kl. 9-12 i mødelokale 1 Ældrerådet Mandag den 05.11.12 kl. 9-12 i mødelokale 1 Freddy Aldenborg, formand Elo Knudsen (forlod mødet kl. 10) Finn Brozek Flemming Vahlgreen Niels Kjøller Peer Ravn Aage Tolberg Sigurd Arnfred Larsen,

Læs mere

Stiftende generalforsamling for Dansk Tækkemandslaug

Stiftende generalforsamling for Dansk Tækkemandslaug Stiftende generalforsamling for Dansk Tækkemandslaug Tid: Lørdag den 10. marts 2001, kl. 13.00 Sted: Blommenslyst Kro, Odense Dagsorden: Velkomst v. formanden Ove Glerup 1. Valg af dirigent 2. Valg af

Læs mere

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 21. maj 2014 kl. 14.00-17.00

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 21. maj 2014 kl. 14.00-17.00 Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 21. maj 2014 kl. 14.00-17.00 Mødedeltagere: Tine Lindhardt, Henrik Wigh Poulsen, Erik Vind, Ester Larsen, Helga Højsager, Bente Kaysen, Grethe Krogh Jakobsen, Mikael

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Bydelsplan 2012-2013 4. Oversigt over lokaludvalgets puljemidler, maj 2012 5. Ekstern puljemiddelansøgning, Kabaret (BIFUK) 6. Ekstern puljemiddelansøgning,

Læs mere

Årsmøde i Grimstrup Lokalråd 19. november 2007

Årsmøde i Grimstrup Lokalråd 19. november 2007 Årsmøde i Grimstrup Lokalråd 19. november 2007 1. Valg af dirigent Per Strand blev valgt uden modkandidat. Konstaterede herefter at årsmødet vat lovligt indkaldt via Bramming Ugeavis. 2. Valg af stemmetællere

Læs mere

Tilsynsnotat Rudme Friskoles børnehave

Tilsynsnotat Rudme Friskoles børnehave Tilsynsnotat Rudme Friskoles børnehave Faaborg-Midtfyn Kommune skal ifølge lovgivningen føre tilsyn i kommunens dagtilbud og dagpleje. Tilsynsforpligtelsen retter sig både mod det indholdsmæssige i tilbuddene

Læs mere

FORRETNINGSORDEN 26/3 2010

FORRETNINGSORDEN 26/3 2010 26/3 2010 Revideret 3/6 2014 Forretningsorden for Centerråd ved VEU Center Fyn 1 - Sammensætning Centerrådet sammensættes af et bestyrelsesmedlem fra hver udbyder af arbejdsmarkedsuddannelser og et fra

Læs mere

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Godkendt i Sammenlægningsudvalget den 6. december 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.1.1 Beslutning om sammenlægning af Bramming,

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 196 til opførelse af garage på Annelisevej 3, 9480 Løkken (Matr.nr 7æ Klitterne, Ingstrup) (planlovens 19)

Dispensation fra Lokalplan 196 til opførelse af garage på Annelisevej 3, 9480 Løkken (Matr.nr 7æ Klitterne, Ingstrup) (planlovens 19) Annie Spejlborg Valmuemarken 15 9000 Aalborg Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 17. juni 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 17. juni 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 17. juni 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Indholdsfortegnelse 030. Budgetopfølgning pr. 30. april 2009 - Beskæftigelsesudvalget 54 031. Drøftelse af 1. udkast

Læs mere

Møde 01-13 i Schweissudvalget Tid: Fredag den 1. februar 2013 kl. 12.00 17.00 Sted: Danmarks Jægerforbund, Kalø, Molsvej 34, 8410 Rønde

Møde 01-13 i Schweissudvalget Tid: Fredag den 1. februar 2013 kl. 12.00 17.00 Sted: Danmarks Jægerforbund, Kalø, Molsvej 34, 8410 Rønde Møde 01-13 i Schweissudvalget Tid: Fredag den 1. februar 2013 kl. 12.00 17.00 Sted: Danmarks Jægerforbund, Kalø, Molsvej 34, 8410 Rønde Deltagere: Kirsten Skovsby Danmarks Jægerforbund (formand) John Pedersen

Læs mere

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS MIDT- OG VESTSJÆLLANDS Referat fra møde nr. 3 i 2007 i Kredsrådet for Midt- og Vestsjællands Politi Mødet blev afholdt onsdag den 5. september 2007 kl. 1000 i Holbæk LEDELSESSEKRETARIATET Kornerups Vænge

Læs mere

Onsdag den 21. maj 2014 kl. 10:00-14:30 på Københavns Rådhus Udvalgsværelse D, 1. sal værelse 103

Onsdag den 21. maj 2014 kl. 10:00-14:30 på Københavns Rådhus Udvalgsværelse D, 1. sal værelse 103 Den 14. maj 2014 Kære Ældreråd I indkaldes hermed til møde i Ældrerådet: Onsdag den 21. maj 2014 kl. 10:00-14:30 på Københavns Rådhus Udvalgsværelse D, 1. sal værelse 103 Per Christensen, leder af Boligsekretariatet,

Læs mere

GenerAlforsamling 2012

GenerAlforsamling 2012 GenerAlforsamling 2012 Referat af ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 11. april 2012 i salen på TK s Ungdomsgård, Tuborgvej 185. Dagsorden: Valg af dirigent Bestyrelsens beretning Orientering

Læs mere

Borgerrådgiver Gladsaxe Kommune

Borgerrådgiver Gladsaxe Kommune August 2015 Borgerrådgiver Gladsaxe Kommune Kjerulf & Partnere A/S Executive search & selection Præsentation Dette materiale er udarbejdet i forbindelse med Kjerulf & Partneres medvirken ved ansættelse

Læs mere

Referat fra mødet i Byrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Byrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Byrådet (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 6. juli 2015 Mødested: Byrådssalen Mødetidspunkt: Kl. 9:30-9:45 Medlemmer: Fraværende: Borgmester: Jacob Bjerregaard

Læs mere

Tilsynsenhedens Årsrapport 2013. Center for børn og forebyggelse Plejefamilier

Tilsynsenhedens Årsrapport 2013. Center for børn og forebyggelse Plejefamilier TILSYNSENHEDEN Tilsynsenhedens Årsrapport 2013 Center for børn og forebyggelse Plejefamilier Afdelingsleder Pia Strandbygaard Tilsynsførende Else Hansen Tilsynsførende Dorthe Noesgaard Tilsynsførende Joan

Læs mere