PROGRAM EFTERÅR 2013 ÅRGANG 2. SEMESTER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PROGRAM EFTERÅR 2013 ÅRGANG 2. SEMESTER"

Transkript

1 PROGRAM EFTERÅR 2013 ÅRGANG 2. SEMESTER

2 GODT I GANG MED 2. SEMESTER! Så er det blevet tid til at komme i gang med efterårets semester, som jo for de obligatoriske seminarers vedkommende løber af stablen under titlen: Akademisk Formidling. Du vil i det obligatoriske program blive præsenteret for en række seminarer, som har fokus på det brede emne kommunikation. De obligatoriske seminarer har til formål at skærpe dine evner indenfor kommunikation, samt give dig en forståelse af, hvordan man arbejder med formidling indenfor forskellige fagområder. Akademiet Region Syd er stolte af, at vi i dette semester med de obligatoriske seminarer kan fokusere lidt mere i dybden med nogle konkrete workshops og specialiserede besøg. Vi starter derfor semestret med seminar D Kommunikationsworkshop, som er en konkret workshop i kommunikationsteori med en praktisk tilgang. Dette følges op af seminar E Den Mundtlige Formidlings Kunst, som er en praktisk master class i hvordan man bliver en bedre formidler. Seminar F Formidlingsbesøg består af 6 virksomhedsbesøg, hvor du hører om en virksomhed og hvordan kommunikation spiller en rolle i virksomhedens arbejde. Seminar F byder således på så forskellige besøg som TV2, Lego, Albani, Danfoss, Fynbus og Siemens. Du deltager i ét og kun ét af de 6 virksomhedsbesøg og vælger selv hvilket alt efter din interesse og hvor der er plads. Der er én plads til jer hver på alle Formidlingsbesøgene, hvilket betyder at først- til- mølle princippet gælder. Efterårets obligatoriske program rundes af med Seminar G Bliv Aktiv Debattør, som er et crash course i aktivt medborgerskab med fokus på den offentlige debat som et væsentligt element i et solidt demokrati. Som noget nyt introducerer Akademiet Region Syd ved siden af det obligatoriske program et katalog af frivillige aktiviteter. Disse frivillige aktiviteter er et tagselvbord af spændende og fagspecifikke arrangementer. Efteråret byder på alt lige fra en store Ungdomskonference, workshops ved SDU indenfor biologi, fysik og innovation, besøg på OUH og Biomedicinsk Laboratorium til spændende arrangementer ved Trapholt Kunstmuseum og Odense Internationale Filmfestival. De frivillige aktiviteter er åbne for alle Akademiet Region Syds elever og der er begrænset antal pladser. Efteråret rundes af med en stor semesterafslutning for alle Akademiet Region Syds elever med foredraget Strategisk Networking Nu!! ved Soulaima Gourani og efterfølgende julehygge. Vi anbefaler, at du kigger programmet godt igennem og får noteret datoerne for de obligatoriske seminarer i din kalender med det samme samt overvejer hvilke frivillige aktiviteter, du vil deltage i. Der er mange spændende ting på programmet og sparsomt med tid. Så tænk dig godt om! Vi glæder os til at se dig. Vel mødt! Janne Hansen Projektleder

3 GOOD TO KNOW Obligatoriske Seminarer og Frivillige Aktiviteter Deltagelse i obligatoriske seminarer er påkrævet med mindre man har en gyldig fraværsårsag (sygdom el.lign.). Udeblivelse fra flere obligatoriske seminarer vil resultere i, at du bliver kontaktet af Akademiet ang. dit engagement. Frivillige aktiviteter er lige netop dét frivillige J Men vi opfordrer dig klart til at udvide din horisont ved at deltage i et enkelt eller flere af de frivillige aktiviteter! Bemærk, at der er begrænset antal pladser på de frivillige aktiviteter og pladserne tildeles efter først- til- mølle- princippet. Tilmelding Du skal aktivt tilmelde dig de obligatoriske seminarer samt de frivillige aktiviteter, som du ønsker at deltage i, via hjemmesiden. Tilmeldingen åbner torsdag d. 1. august Tilmeldingen er åben indtil en uge før de forskellige seminarer og aktiviteter løber af stablen. Men det er en god ide at gå ind og tilmelde dig med det samme! (Bemærk, at tilmeldingen til den frivillige aktivitet Ungdomskonference allerede er åben da den lukker allerede d. 6. august 2013) Vælg omhyggeligt Grundet pladsbegrænsning på de frivillige aktiviteter, er det vigtigt at du er er omhyggelig når du vælger dig ind på en aktivitet. Husk at du optager pladsen for en anden, så vær sikker på, at det er noget du kan og har overskud til at deltage i. Venteliste Hvis du tilmelder dig et seminar eller en aktivitet, hvor alle pladserne er besat, ryger du på venteliste. Skulle du være heldig at få en plads, informeres du pr. mail. Har du tilmeldt dig et seminar i en aktivitetsgruppe (f.eks. seminar F) og står på venteliste til et andet seminar i samme gruppe, vil du såfremt du får en plads automatisk blive frameldt den anden. Sygdom og Afbud Husk at melde fra på hjemmesiden hvis du bliver syg eller forhindret i at deltage i et obligatorisk seminar eller en frivillig aktivitet. Er det et obligatorisk seminar, som du desværre ikke deltager i, skal du desuden sende en mail til Akademiet med begrundelse for dit fravær. Ændringer BEMÆRK Der kan forekomme ændringer i programmet. Husk derfor altid at tjekke aktiviteten på hjemmesiden, da det er her ændringer i f.eks. tidspunkt eller mødested annonceres. Forplejning Akademiet sørger for mad og drikkelse til dig til alle obligatoriske seminarer. Du skal dog med mindre andet oplyses selv medbringe madpakke og drikkelse til de frivillige aktiviteter, hvor der er indlagt spisepause.

4 GUIDELINES Mød op og kom til tiden! Det er dybt utjekket ikke at møde op eller komme for sent til en forelæsning med chefen for en stor virksomhed eller Danmarks fremmeste forsker indenfor mikrobiologi! Det kunne jo desuden være, at du gik glip af nogle helt igennem geniale og uundværlige informationer. Vi forventer derfor du møder op til alle obligatoriske seminarer og de frivillige, som du tilmelder dig. Ryd op efter dig selv! Husk på, at du repræsenterer Akademiet og derfor bærer et medansvar for, at vi bevarer et godt ry ude i byen og dermed også hos vores gode samarbejdspartnere og sponsorer. Vær åben! Akademiet er en enestående mulighed for at møde nye mennesker, finde nye interesser, etablere livsvarige venskaber, dyrke netværksrelationer og mulige samarbejdspartnere til fremtiden. Husk, at alle der går på Akademiet er valgt ud, fordi de har noget særligt at byde ind med. Og det gælder også dig selv J Tag chancen! Selvom noget måske umiddelbart ikke lyder, som noget du vil interessere dig for, så gå til det med et åbent sind. Ofte vil du blive overrasket over, hvor spændende det kan være at bevæge sig uden for sin comfort zone, og hvor meget man rent faktisk kan lære dér. Kommunikér! Akademiets vigtigste grundstof er dig og din oplevelse. Husk derfor altid at kommunikere til os, hvis der er noget, du synes, bør ændres, tilføjes, bevares, eller hvis du har en fantastisk idé til et seminar eller en workshop, du mener, vil være spændende og relevant. Vi lytter altid med et åbent sind og sætter stor pris på din feedback. Vær aktiv! Jo mere du deltager og jo mere aktiv du er, jo større udbytte får du af din deltagelse på Akademiet. Vi lægger mulighederne frem for dig; det er op til dig at få det fulde potentiale ud af dem. Hav det sjovt! Man lærer bedst, når man også har det sjovt! Husk at også at prioritere det sociale aspekt og nyd tiden sammen med de andre talenter.

5 SEMINAR- & AKTIVITETSKALENDER EFTERÅR 2013 DATO ARRANGEMENT TYPE PLADSER 19. august SEMINAR D FYN Obligatorisk FYN ALLE 21. august BESØG BIOLOGISK INSTITUT, SDU Frivilligt august SEMINAR D JYLLAND Obligatorisk JYLLAND ALLE 27. august OFF13 EXPECT THE UNEXPECTED Frivilligt august UNGDOMSKONFERENCE Frivilligt september BESØG TEKNISK INSTITUT, SDU Frivilligt september BESØG BIOMEDICINSK Frivilligt 20 LABORATORIUM, SDU 28. september SEMINAR E FYN & JYLLAND Obligatorisk FYN & JYLLAND ALLE 23. oktober TRAPHOLT KUNST & DESIGN Frivilligt oktober SEMINAR F1 Obligatorisk FYN & JYLLAND* oktober SEMINAR F2 Obligatorisk FYN & JYLLAND* oktober SEMINAR F3 Obligatorisk FYN & JYLLAND* november SEMINAR F4 Obligatorisk FYN & JYLLAND* november SEMINAR F5 Obligatorisk FYN & JYLLAND* november SEMINAR F6 Obligatorisk FYN & JYLLAND* november BESØG OUH Frivilligt november SEMINAR G FYN Obligatorisk FYN ALLE 26. november BESØG INGENIØRUDDANNELSEN Frivilligt 65 INNOVATION & BUSINESS 27. november SEMINAR G JYLLAND Obligatorisk JYLLAND ALLE 5. december SEMESTERAFSLUTNING Frivilligt ALLE * Du deltager i ét af de i alt 6 seminar F Bemærk: der tages forbehold for ændringer!!!

6 OBLIGATORISKE SEMINARER SEMINAR D KOMMUNIKATIONSWORKSHOP Ø Hvad er kommunikationsteori? Ø Hvorfor er det så vigtigt, at kunne kommunikere? Ø Hands on arbejde med kommunikation Efterårets fokus vil som sagt være på akademisk formidling og kommunikation. Vi starter med Seminar D, som er en spændende og udfordrende workshop om kommunikation og dens funktion ved kommunikationsrådgiver Annette Bjerre Ryhede, ARTIKULATION. Forstå kommunikation og få værktøjerne til at brænde igennem Vi forstår som mennesker verden subjektivt. På bagrund af vores historie, erfaring, værdier og vores positionering i det sociale, kulturelle og kontekstuelle rum. Alt i dette rum er kommunikation, som vi som mennesker afkoder og fortolker og skaber mening om og ud fra. Vi agerer i rummet på baggrund af vores fortolkning. Derfor arbejder man indenfor kommunikationsvidenskab med at forstå menneskers fortolkninger af forskellige temaer, problematikker og objekter. Denne viden er afgørende for, at vi kan forstå de mennesker vi ønsker at henvende os til. Hvis vi ikke forstår dem, kan vi ikke kommunikere til dem. Som politikere. Som virksomheder. Som institutioner. Derfor bliver du på workshoppen præsenteret for moderne kommunikationsteori, og de værktøjer, man skal arbejde med, hvis man vil brænde igennem lydmuren med sin kommunikation. Via forskellige øvelser får du lov at stifte bekendtskab med værktøjerne og får dem prøvet af. Ved workshoppens afslutning kommunikerer du et færdigt budskab til andre på holdet, og du får anerkendende feedback, så du bliver skarpere på, hvor dine styrker som kommunikatør ligger, og hvad der virker og ikke virker. Læs mere om ARTIKULATION her: FYN: JYLLAND: Mandag d. 19. august kl Mulernes Legatskole Gillestedvej 11, 5240 Odense NØ Torsdag d. 22. august kl Munkensdam Gymnasium Tøndervej 100, 6000 Kolding [ARTIKULATION]

7 SEMINAR E DEN MUNDTLIGE FORMIDLINGS KUNST Ø Hvad skal der til for at blive en bedre formidler? Ø Hvordan kan man være sig selv, afslappet og tilstede, når man står i en formidlingssituation? Ø Hvordan kan man med enkle metoder gøre sit oplæg mere levende og spændende så man fanger sine tilhøreres opmærksomhed? Vi fortsætter efterårets program med Seminar E, som er en praktisk master class i hvordan man bliver en bedre formidler. Dramatiker og undervisningsassistent Hanna Liv Møller, SDU, forestår master classen. Bliv en bedre formidler! Man kan selvfølgelig ikke lære at blive professionel formidler på én dag, men i denne master class vil du komme til at arbejde med værktøjer ift. ovenstående og Hanna Liv Møller vil introducere tips og tricks, der kan inspirere og medvirke til større afslappethed og gennemslagskraft i den mundtlige formidling. Målet med workshoppen er, at give dig en kropslig forståelse og dermed mulighed for selv at arbejde videre med værktøjerne i formidlingsarbejdet. Master classen er praktisk orienteret, og der tages udgangspunkt i 4-6 oplæg fra salen, hvor Hanna Liv Møller, efter vi har set korte oplæg, giver feedback på bl.a. kropssprog, tempo og nervøsitet. Derefter arbejder Hanna Liv Møller med oplægsholderen foran salen. Dette følges op af gruppeøvelser, hvor du selv får lov til at prøve de demonstrerede formidlingsværktøjer. Inden selve dagen får du mulighed for at melde dig frivilligt til master class- delen. Alt det kræver er, at du stiller med et 3 min.- oplæg og er villig til at arbejde med det foran dine medelever. Det er din chance for at blive en bedre formidler og evt. kurere nerverne. Så kom frisk! FYN & JYLLAND: Lørdag d. 28. september kl SDU, U45 Campusvej 55, 5230 Odense M Find vej på SDU:

8 SEMINAR F FORMIDLINGSBESØG 1: Siemens Wind Power Seminar F består af 6 forskellige virksomhedsbesøg. Du deltager i ét af de 6 formidlingsbesøg. Du vælger frit, men bemærk, at der er pladsbegrænsning på alle formidlingsbesøgene og at pladserne fordeles efter først- til- mølle- princippet. BEMÆRK: DER KAN KUN VÆLGES ÉT FORMIDLINGSBESØG! Ø Besøg en af Danmarks højteknologiske virksomheder Ø Hør om hvordan man arbejder med højteknologi og grøn energi og kommunikere om dette Højteknologi, Grøn Energi & Kommunikation Siemens er en tysk industrikoncern, der producerer alt fra kaffemaskiner til atomkraftværker. Siemens Danmark blev etableret i 1893 og beskæftiger i dag ca medarbejdere i Danmark. I takt med den stigende opmærksomhed på miljøjet, drivhuseffekten m.m. er behovet for højteknologiske, grønne løsninger steget. Og her spiller Siemens Wind Power en stor rolle, da Siemens Wind Power beskæftiger sig med udvikling, salg, produktion og servicering af vindmøller og vindmølleparker. Oplev en virksomhed, som har fingeren på pulsen i miljødebatten og hør om hvordan de arbejder med højteknologiske løsninger og kommunikere om grøn energi. FYN & JYLLAND: Mandag d. 28. oktober kl.: To be announced Siemens Wind Power Borupvej 16, 7330 Brande BEMÆRK: VI MØDES UDE FORAN RECEPTIONEN KL.: To be announced PLADSER: 30

9 SEMINAR F FORMIDLINGSBESØG 2: DANFOSS Seminar F består af 6 forskellige virksomhedsbesøg. Du deltager i ét af de 6 formidlingsbesøg. Du vælger frit, men bemærk, at der er pladsbegrænsning på alle formidlingsbesøgene og at pladserne fordeles efter først- til- mølle- princippet. BEMÆRK: DER KAN KUN VÆLGES ÉT FORMIDLINGSBESØG! Ø Besøg en af Danmarks store koncernvirksomheder Ø Hør hvilken rolle kommunikation spiller i Danfoss eg. i form af branding Kommunikation & Branding i Danfoss Danfoss er en dansk industrivirksomhed, som blev stiftet som Dansk Køleautomatik- og Apparatfabrik i 1933 af ingeniør Mads Clausen, I dag er Danfoss en globalt førende virksomhed med fokus på energibesparende løsninger, som nedbringer energiforbrug og omkostninger. Virksomhedens brede vifte af produkter bruges indenfor flere forskellige områder, bl.a. nedkøling i fødevareindustrien, air conditioning og varmeanlæg, styresystem i elektriske motorer m.fl. Med hovedkontor i Nordborg, beskæftiger Danfoss ca mennesker og har salgsafdelinger i 47 lande på verdensplan. Kommunikation spiller derfor en vital rolle i en virksomhed som Danfoss. På besøget hører du om Danfoss arbejde generelt samt får indblik i hvilken rolle kommunikation spiller i Danfoss, eg. i form af branding. Besøget rundes af med en tur gennem produktionen og Mads Clausens gamle kontor. Læs mere om Danfoss her: FYN & JYLLAND: Torsdag d. 31. oktober kl Danfoss Nordborgvej 81, 6430 Nordborg BEMÆRK: VI MØDES FORAN RECEPTIONEN KL PLADSER: 40

10 SEMINAR F FORMIDLINGSBESØG 3: LEGO Seminar F består af 6 forskellige virksomhedsbesøg. Du deltager i ét af de 6 formidlingsbesøg. Du vælger frit, men bemærk, at der er pladsbegrænsning på alle formidlingsbesøgene og at pladserne fordeles efter først- til- mølle- princippet. BEMÆRK: DER KAN KUN VÆLGES ÉT FORMIDLINGSBESØG! Ø Besøg den verdenskendte legetøjskoncern Ø Hør hvordan LEGO Koncernen arbejder med intern og ekstern kommunikation Intern og Ekstern Kommunikation i LEGO LEGO Koncernen er et privatejet selskab med hovedkontor i Billund. Selskabet ejes stadig af familien Kirk Kristiansen, som grundlagde det i LEGO Koncernen beskæftiger sig med udviklingen af børns kreativitet gennem leg og læring. Med udgangspunkt i den verdensberømte LEGO- klods forsyner virksomheden i dag børn i mere end 130 lande med legetøj, oplevelser og undervisningsmateriale. LEGO Koncernen har omkring medarbejdere og er verdens tredjestørste producent af legematerialer. Vores hovedkontor er i Billund, Danmark, men vi har afdelinger over hele verden og der sælges LEGO produkter i mere end 130 lande. Intern og ekstern kommunikation spiller derfor en stor rolle i LEGO Koncernen. På besøget hører du om LEGO koncernens arbejde generelt samt får indblik i hvilken rolle intern og ekstern kommunikation spiller i LEGO Koncernen. Besøget sluttes af med en rundtur i produktionen. Læs mere om LEGO her: FYN & JYLLAND: Torsdag d. 31. oktober kl LEGO Aastvej 1, 7190 Billund BEMÆRK: VI MØDES FORAN HOVEDINDGANGEN KL PLADSER: 35

11 SEMINAR F FORMIDLINGSBESØG 4: FYNBUS Seminar F består af 6 forskellige virksomhedsbesøg. Du deltager i ét af de 6 formidlingsbesøg. Du vælger frit, men bemærk, at der er pladsbegrænsning på alle formidlingsbesøgene og at pladserne fordeles efter først- til- mølle- princippet. BEMÆRK: DER KAN KUN VÆLGES ÉT FORMIDLINGSBESØG! Ø Besøg det regionale trafikselskab Fynbus Ø Hør hvordan man kommunikerer bedst til sine kunder via sociale medier Kommunikation og Sociale Medier i Fynbus Trafikselskabet FynBus har ansvaret for at planlægge og koordinere den kollektive bustrafik på Fyn, hvilket lyder en anelse tørt. Men i FynBus kommunikationsafdeling, der har til opgave at sælge bussen ikke kun til kunder, men også til virksomheder, eksterne leverandører og det politiske bagland, er dagene meget forskellige. Opgaverne er mangeartede og spænder sig fra dialog med chaufførerne over intern kommunikation til markedsføring og sociale medier. Udgangspunktet for besøget hos FynBus er nogle af udfordringer, som man mødte da man valgte at gå på Facebook. I løbet af besøget får du indblik i hvordan man bedst kommunikerer via sociale medier. Hvordan arbejder man med Facebook, når kunderne opfatter FynBus som gammeldags og bureaukratisk? Hvordan tackler man personklager på en offentlig facebook- side? Hvordan håndterer man de unges sprogbrug, når gennemsnitsalderen i FynBus er 48 år? Hvorfor skal FynBus overhovedet være på Facebook? Læs mere om Fynbus her: FYN & JYLLAND: Torsdag d. 7. november kl Fynbus Tolderlundsvej 9, 5000 Odense C BEMÆRK: VI MØDES FORAN HOVEDINDGANGEN KL PLADSER: 40

12 SEMINAR F FORMIDLINGSBESØG 5: ALBANI Seminar F består af 6 forskellige virksomhedsbesøg. Du deltager i ét af de 6 formidlingsbesøg. Du vælger frit, men bemærk, at der er pladsbegrænsning på alle formidlingsbesøgene og at pladserne fordeles efter først- til- mølle- princippet. BEMÆRK: DER KAN KUN VÆLGES ÉT FORMIDLINGSBESØG! Ø Besøg bryggeriet Albani Humlen ved Fyn Ø Hør hvilken rolle marketing spiller for Albani Marketing i Albani H.C. Andersen, Odenses internationalt kendte bysbarn, var glad for Albani. I et brev fra et af hans mange ophold i sin fødeby skrev han om bryggeriets produkt: "Jeg kan ikke rose denne øl højt nok. Den er forfriskende, delikat og stærk. Prøv den!" Det var der mange, der gjorde, og det gør man stadig. Fra at være et lokalt Odense- foretagende er Albani Bryggerierne for længst blevet hele Fyns øl. Albani blev grundlagt af cand.pharm. Theodor Schiøtz i 1859, og var en af byens første industrivirksomheder. Allerede i 1874 blev en større udvidelse foretaget. I 1891 kom den første flaskeøl og dermed behovet for mekaniserede aftapningsanlæg. Det førte til en kraftig udvidelse op imod år I dag finder man venner af Albani i alle egne af Danmark, hvor man kan få det fynske bryg. Reklame og kommunikation har spillet en rolle i denne udbredelse af den fynske humle. Besøget hos Albani starter med en generel introduktion til virksomheden og en rundvisning på bryggeriet. Der sluttes af med smagsprøver og et oplæg om Albanis marketing. Læs mere om Albani her: FYN & JYLLAND: Tirsdag d. 12. november kl Albani Tværgade 2, 5000 Odense C BEMÆRK: VI MØDES VED GIRAFSØJLERNE I TVÆRGADE KL PLADSER: 30

13 SEMINAR F FORMIDLINGSBESØG 6: TV2 Seminar F består af 6 forskellige virksomhedsbesøg. Du deltager i ét af de 6 formidlingsbesøg. Du vælger frit, men bemærk, at der er pladsbegrænsning på alle formidlingsbesøgene og at pladserne fordeles efter først- til- mølle- princippet. BEMÆRK: DER KAN KUN VÆLGES ÉT FORMIDLINGSBESØG! Ø Besøg et af Danmarks dagsordensættende medier Ø Få indblik i en spændende virksomhed, som lever af at arbejde med formidling Formidling i Medieverdenen TV2 Danmark er en af landets største medievirksomheder. TV2 gik i luften for første gang d. 1. oktober 1988 og har siden leveret nyheder, sport, underholdning og meget mere til danskerne. En af hjørnestenen i TV2 er den gode formidling. Besøget på TV2 begynder i biografen, hvor du hører om husets historie, organisation, public service- forpligtelse, finansiering, programplanlægning, seertal, reklamer m.v. TV2 Kommunikation kommer desuden og fortæller om deres arbejde. Derefter går turen til det store aktualitetsstudie, hvorfra TV 2 blandt andet sender større sportsudsendelser og "Station 2". Du kommer til at se det nye nyhedsstudie og får et indblik i, hvordan TV 2 formidler TV- programmer til danskerne døgnet rundt. Læs mere om TV2 her: FYN & JYLLAND: Torsdag d. 14. november kl TV2 Danmark Ruggårdsvej 25, 5000 Odense C BEMÆRK: VI MØDES FORAN HOVEDINDGANGEN KL PLADSER: 50

14 SEMINAR G Bliv Aktiv Debattør Ø Hvordan er man en aktiv medborger? Ø Hvordan blander man sig bedst i den offentlige debat? Ø Hands on arbejde med debatindlæg Efteråret rundes af med Seminar G, som er en spændende og udfordrende workshop om den offentlige debat og aktivt medborgerskab. Workshoppen forestås af ungdommens tænketank YouGlobe. Et crash course i at blive aktiv debattør Den overordnede ramme for workshoppen er demokrati og aktivt medborgerskab, med fokus på den offentlige debat som et væsentligt element i et solidt demokrati. Workshoppen indledes med en indføring i begreberne aktivt medborgerskab og offentlig debat. Mulighederne for at deltage i den offentlige debat gennemgås og debatteres. Herefter får du via gruppearbejde et crash course i at deltage i den offentlige debat og blive en aktiv medborger. Der arbejdes med et oplæg til et emne, som du og din gruppe kunne forestille jer at bidrage til samfundsdebatten med, og overvejelser som målgrupper, medier m.v. tages med i overvejelserne. Læs mere om YouGlobe her: FYN: JYLLAND: Onsdag d. 20. november kl Nyborg Gymnasium Skolebakken 13, 5800 Nyborg Onsdag d. 27. november kl IBC Aabenraa Dronning Margrethes Vej 6, 6200 Aabenraa

15 SEMESTERAFSLUTNING Strategisk Networking Ø Inspirerende og motiverende foredrag om networking Ø Socialt samvær og julehygge med alle Akademiets elever Semesterafslutningen er et julearrangement, som åbner med et spændende og udfordrende foredrag om networking ved konsulent, bestyrelsesmedlem og international foredragsholder Soulaima Gourani. Efter foredraget vil det være julehygge med æbleskiver, spil og socialt samvær. Deltagelse er frivillig, men vi håber du kommer og er med til at sige tak for i år! Strategisk Networking - Nu!! At netværke strategisk betyder målrettet at skabe gensidig forretningsværdi. Du tilhører en generation af få i antal - generation Y. Der vil blive brug for hver eneste af jer. Det i sig selv burde være nok til, at du tager din egen talentudvikling og strategiske position på arbejdsmarkedet alvorligt. Soulaima Gouranis foredrag lærer dig at kortlægge dit eget professionelle netværk, og giver dig et indblik i det arbejdsmarked du selv er på vej til at træde ind på. I dag er den vigtigste ressource det enkelte menneskes viden og kompetencer, der samtidig udgør den vigtigste handelsvare og økonomi. Eftersom viden bedst udveksles mellem mennesker, der har tillid til hinanden, bliver netværkskompetencer centrale i forhold til at handle med viden. Netværk er en måde, hvorpå virksomheden får kortere vej til information, inspiration og indflydelse. Det er mellem mennesker, at de sande værdier skabes. Du får konkrete hjælpemidler og redskaber til at pleje og udvide interne og eksterne netværk og relationer, så det matcher dit individuelle behov og målsætning. Yderligere tilhører du en generation, hvor synet på arbejds- og fritidsliv er markant anderledes end hos tidligere generationer. For virksomhederne betyder det, at de på én og samme tid må være omstillingsparate i deres strategier, processer og ledelse. Nogle virksomheder formår ikke at fastholde de unge i organisationen, og man skal som ny på arbejdsmarkedet være parat til at bevæge sig rundt i en verden af vidt forskellige organisationer, skuffelser og succeser. Det kan være udfordrende at være den nye generation på arbejdsmarkedet. Foredraget sætter således fokus på forholdet mellem din generation og kravene til virksomhederne, samt networking i forhold til de forskellige generationer på arbejdsmarkedet. FYN & JYLLAND: Torsdag d. 5. december kl Kolding Gymnasium Skovvangen 10, 6000 Kolding PLADSER: Alle

16 FRIVILLIGE AKTIVITETER Besøg Biologisk Institut, SDU Ø Få et indblik i hvad SDU Biologi bl.a. beskæftiger sig med Ø Spændende workshop om sammenhængen mellem tungmetaller i mad og mennesker Tungmetaller i Fisk Fisk er en sund spise, der indeholder de livsvigtige langkædede omega- 3 fedtsyrer, som de fleste danskere godt kunne bruge flere af. Imidlertid kan føde fra havet indeholde miljøgifte, og ofte frarådes især gravide kvinder og børn at undgå store mængder rovfisk som bl.a. tun, laks, aborre, og torsk, da de store fisk gennem deres forholdsvis lange liv kan ophobe store koncentrationer af dioxiner, pesticider, PCB er og kviksølv verdens giftigste tungmetal. På biologisk institut på SDU undersøger vi om der er en sammenhæng mellem det daglige indtag af fisk og skalddyr og indholdet af kviksølv i håret. Besøget starter med en forelæsning om tungmetaller og fisk og fortsætter med en undersøgelse af sammenhængen af hvor meget fisk du spiser til hverdag og hvor meget kviksølv du har i håret. Vi ser også på kviksølvindholdet i forskellige fisk. Vel mødt! FYN & JYLLAND: Onsdag d. 21. august kl , inkl. spisepause SDU, Lokale: to be announced Campusvej 55, 5230 Odense M PLADSER: 25

17 OFF13 Expect the Unexpected Ø Besøg på Odense Internationale Film Festival Danmarks største kortfilmfestival Ø Oplev et spændende foredrag om kønsroller i det moderne samfund som dikteret af moderne tv- serier Sjove Kvinder & Sårede Mænd Hvad ville der ske, hvis Carrie Bradshaw gik på date med Tony Soprano? Selv om klummeskribenten næppe har meget til fælles med gangsteren, er Sex and the City og The Sopranos' banebrydende karakterer blevet skabeloner for kønnene i tidens trendsættende tv- serier. Kvinden gør kur til verden med humor og selvironi. Manden kæmper med såret maskulinitet for at for at bevare sin magt. Kedeligt er det i hvert fald ikke, når de mødes. Et foredrag af Iben Albinus Sabroe om mande- og kvindebilleder i det seneste årtis toneangivende tv- serier fra Sex and the City til Girls og fra The Sopranos til House of Cards. Iben Albinus Sabroe er filmjournalist og anmelder ved Information og Alt for damerne. Med en baggrund som kulturanalytiker fra Aarhus Universitet har hun skrevet kritikerroste bøger om Sex and the Citys indflydelse på danske kvinder og Mad Men som aktuelt tidsdokument. Odense Internationale Film Festival er Danmarks hyggeligste, modigste og mest opfindsomme kortfilmsfestival derfor tilbyder OFF13 et varieret og eksperimenterende filmprogram krydret med tankevækkende oplevelser, debatter, workshops, koncerter og meget mere. OFF er kendt for sit bevægende, inspirerende og udfordrende konkurrenceprogram, sin fantastiske atmosfære og for alle de mange events, oplevelser og workshops. Festivalens hjerte er som altid ekstraordinære film fra hele verden. Resultatet er et skarpt og bredtfavnende kortfilmsprogram, som når rundt om animation, fiktion og dokumentar, og som giver plads til populærkultur og til undergrund, til det underlige og til det smukke, til det tragiske og til det dramatiske og til de store følelser og til hverdagens små mirakler. Læs mere om OFF13 her: FYN & JYLLAND: Tirsdag d. 27. august kl Cafe Biografen Sal 1, Mødested: udenfor Cafe Biografen Brandts Passage 39-41, 5000 Odense C BEMÆRK: Efter foredraget er det muligt selv at udforske OFF nærmere alle aktiviteter er gratis PLADSER: 15

18 Ungdomskonference Fremtidens Danske Vækstkultur Ø Inddragende ungdomskonference om Danmark og den fremtidige vækstkultur i uddannelsessektoren, i ungdomskulturen og i dansk erhvervsliv Ø Vær med til at give dit konkrete bud på udviklingen af en styrket vækstkultur Young Voices for a Better Growth Culture En ungdomskonference med fokus på fremtidens danske vækstkultur Mange af de medarbejdere og ledere, som om blot få år indtager nøglepositioner i arbejdet med at sikre vækst og udvikling i Danmark, er lige nu i gang med ungdomsuddannelse. Du er en af disse kommende medarbejdere og ledere. Men hvad tænker du, når det etablererede Danmark taler om vækst og vækstkultur? På konferencen vil du blive præsenteret for tre fælles oplæg, som fra forskellige vinkler adresserer begrebet vækstkultur. Efterfølgende deltager du i fem på hinanden følgende tematiske workshops, som på forskellig vis klæder dig på til eftermiddagens målrettede arbejde med at formulere et ungdomscharter under titlen: Young Voices for a Better Growth Culture. De 5 workshop- emner er: 1. Idégenerering 2. Vækst i uddannelsessystemet 3. Samarbejde med erhvervslivet 4. Elevmotivation 5. Præsentation Grupperne præsenterer afslutningsvist deres bud på et ungdomscharter for et dommerpanel. Vindergruppen indkvarteres i Svendborg og arbejder sammen med en proceskonsulent aftenen igennem videre med udvikling af deres præsentation og ungdomscharter, som fremlægges dagen efter ved Erhvervskonferencen 2013, der sætter fokus på vækstkultur i erhvervslivet. Læs mere om ungdomskonferencen her: FYN & JYLLAND: Torsdag d. 29. august kl , Svendborg Erhvervsskole Skovsbovej 43, 5700 Svendborg PLADSER: 50

19 Besøg Teknisk Institut, SDU Ø Få et indblik i hvad SDU Teknik og ingeniøruddannelserne bl.a. beskæftiger sig med Ø Spændende workshop om flaskeraketters fysik, matematik og teknik Flaskeraketternes Ilddåb Kom til flaskeraketternes ilddåb på SDU. Civilingeniørstuderende i Fysik og Teknologi, Christian Buhl, har arbejdet med både mekanikken og matematikken bag flaskeraketterne og vil inddrage dig i tilblivelsen af raketterne - og selvfølgelig fyre dem af sammen med dig. Udover matematik og mekanik vil Christian inddrage dig i fysikken bag raketterne, som fx impulsbesvarelse, ballistiske parabler, tryk, luftmodstand og forholdet mellem hastighed, acceleration og position. Matematikken dækker bl.a. integration og differentiering, samt vektorer i planet. Fælles for workshoppen er, at du kommer til at arbejde med den kendte matematik og fysik i praksis. Du vil opleve, hvordan ingeniørstuderende arbejder med teorien i praksis og kan "lege" med teorierne ved bl.a. at opfinde og afprøve en flaskeraket. FYN & JYLLAND: Torsdag d. 5. september kl SDU, Mødested: Hovedindgangen Niels Bohrs Allé 1, 5230 Odense M PLADSER: 25

20 Besøg Biomedicinsk Laboratorium, SDU Ø Få et indblik i hvad Biomedicinsk Laboratorium arbejder med Ø Hør om de etiske aspekter i brug af dyr til videnskabelige formål og oplev forskningsfaciliteterne Dyr & Videnskab Biomedicinsk Laboratorium er den centrale forsøgsdyrsfacilitet på Syddansk Universitet og Odense Universitets Hospital, hvor forsøgsdyr som mus og rotter opstaldes og passes. Besøget på Biomedicinsk Laboratorium er din mulighed for at opleve hvordan dyrene opstaldes og høre om under hvilke forhold dyr må anvendes til forsøg. Besøget starter med en forelæsning om anvendelsen af dyr til videnskabelige formål. I forelæsningen belyses hvorfor vi bruger dyr, og til hvilke formål, samt de samfundsmæssige aspekter, inklusiv etik omkring brugen af dyr bredt i samfundet. Efter forelæsningen kommer du på rundvisning, hvor vi kigger i dyrestalden og forskningslokaler. Besøget sluttes af på operationsstuen, hvor du selv kan prøve en kikkeroperation på en simulator. FYN & JYLLAND: Tirsdag d. 17. september kl SDU på OUH, Mødested: to be announced J. B. Winsløws Vej 17, 5000 Odense C PLADSER: 20

21 Trapholt Kunst & Design Ø Besøg Trapholt og bliv klog på kunst og design Ø Hør om museernes rolle i samfundet og oplev hvad det vil sige at stable en kunst- og designudstilling på benene Trapholt Hvis Du Vil Vide Noget om Kunst & Design Kunstmuseet Trapholt har viden og oplevelser med moderne kunst og design som omdrejningspunkt. Ligesom på universiteterne forskes der i vores nationale kunst og kulturarv og forskningen formidles gennem udstillinger, foredrag og oplevelser. I magasinerne i museets kælder gemmer sig store kunstskatte, som almindelige gæster normalt ikke har adgang til. Denne aften inviteres du ind i Aladdins hule og ned i selve magasinerne, hvor museumsdirektør Karen Grøn vil fortælle om museernes rolle i samfundet og du får mulighed for afprøve nogle af metoderne bag det at lave en udstilling. Læs mere om Trapholt her: FYN & JYLLAND: Onsdag d. 23. oktober kl , inkl. spisepause Trapholt, Mødested: Billetsalget Æblehaven 23, 6000 Kolding PLADSER: 35

22 Besøg OUH Ø Besøg Odense Universitetshospital og hør om arbejdet i sundhedssektoren Ø Fire afdelinger åbner dørene og giver et indblik i deres arbejde og forskning Odense Universitetshospital Vi besøger Odense Universitetshospital, hvor du får mulighed for at se to af fire afdelinger og møde personalet og forskere. De fire afdelinger, som du har mulighed for at opleve er: Afdelingen for Strålebehandling her ser du udstyret, som bruges til moderne stråleterapi af cancer, hører om avanceret billedbehandling og dosimetri og møder læger samt strålefysikere. Nuklearmedicinsk Afdeling her oplever du isotoplaboratoriet og cyclotronen, hvor afdelingen fremstiller de kortlivede isotoper, samt hører om PET- skanning og PET- CT- skanning. Du får mulighed for at møde afdelingens læger og radiokemikere. Klinisk Immunologisk Afdeling kendes af de fleste som "blodbanken". Afdelingen fremstiller en række præparater fra donorblodet og forsker indenfor immunsygdomme. Du møder nogle af afdelingen læger og ser det avancerede udstyr. Klinik for Molekylær Endokrinologisk Behandling i daglig tale "stamcellelaboratoriet". Her oplever du et moderne forskningslaboratorium og møder nogle af de Ph.d.- studerende. Besøget slutter i plenum med lidt at spise og mulighed for at stille supplerende spørgsmål til afdelingerne. FYN & JYLLAND: Mandag d. 18. november kl OUH, Mødested: to be announced J. B. Winsløws Vej 19, 5000 Odense C PLADSER: 40

23 Besøg ingeniøruddannelsen Innovation & Business, SDU Ø Besøg Alsion og oplev ingeniøruddannelsen Innovation & Business Ø Spændende workshop om Cradle- to- cradle princippet og hvordan, man arbejder med det på Innovation and Business Innovation, Technology & Business Kom på besøg på SDU Alsion og ingeniøruddannelsen Innovation and Business. Hør om uddannelsen og oplev på egen krop en komprimeret smagsprøve på nogle af alle de spændende fag, som man kommer igennem på uddannelsen. Cradle- to- cradle er en forretnings- filosofi baseret på, at produkter skal være bæredygtige, men at virksomheder samtidig skal kunne tjene penge på at gøre deres produkter bæredygtige. Det arbejder studerende på Innovation and Business med, og i denne workshop vil de introducere dig til cradle- to- cradle filosofien samt de værktøjer, den indeholder. Baseret på et eksempel fra den virkelige verden, skal du bruge disse metoder til selv at bevise, at produkter og forretninger kan re- designes baseret på bæredygtige principper med øget profit som resultat. FYN & JYLLAND: Tirsdag d. 26. november kl , inkl. spisepause Alsion, Mødested: to be announced Alsion 2, 6400 Sønderborg PLADSER: 65

PROGRAM EFTERÅR 2013 ÅRGANG 4. SEMESTER

PROGRAM EFTERÅR 2013 ÅRGANG 4. SEMESTER PROGRAM EFTERÅR 2013 ÅRGANG 4. SEMESTER GODT I GANG MED 4. OG SIDSTE SEMESTER! Så er tiden kommet for dit sidste semester på Akademiet. Det skal være både lærerigt og udfordrende og samtidig give dig nogle

Læs mere

Region Syddanmark PROGRAM FORÅR 2013 ÅRGANG 2012 FYN & JYLLAND. Velkommen til Akademiet for Talentfulde Unge!

Region Syddanmark PROGRAM FORÅR 2013 ÅRGANG 2012 FYN & JYLLAND. Velkommen til Akademiet for Talentfulde Unge! Region Syddanmark PROGRAM FORÅR 2013 ÅRGANG 2012 FYN & JYLLAND Velkommen til Akademiet for Talentfulde Unge! Foråret 2013 består af 4 obligatoriske og 1 frivilligt seminar. Tilmelding sker på hjemmesiden.

Læs mere

Region Syddanmark PROGRAM FORÅR 2013 ÅRGANG 2011. Velkommen til Akademiet for Talentfulde Unge!

Region Syddanmark PROGRAM FORÅR 2013 ÅRGANG 2011. Velkommen til Akademiet for Talentfulde Unge! Region Syddanmark Kend dem på snittet PROGRAM FORÅR 2013 ÅRGANG 2011 Velkommen til Akademiet for Talentfulde Unge! Du skal vælge tre arrangementer og kun tre arrangementer. Tilmelding sker på hjemmesiden.

Læs mere

PROGRAM FOR FORÅR 2012 ÅRGANG 2010

PROGRAM FOR FORÅR 2012 ÅRGANG 2010 Region Syddanmark PROGRAM FOR FORÅR 2012 ÅRGANG 2010 Akademiet for Talentfulde Unge Region Syddanmark Koordinator Bo Møller Petersen Tornbjerg Gymnasium bp@tornbjerg-gym.dk Koordinator Katrine Nørskov

Læs mere

PROGRAM FORÅR 2018 ÅRGANG SEMESTER

PROGRAM FORÅR 2018 ÅRGANG SEMESTER PROGRAM FORÅR 2018 ÅRGANG 2017 1. SEMESTER VELKOMMEN TIL ATU & 1. SEMESTER Som ny elev i ATU glæder det os at kunne præsentere dig for et spændende forårsprogram, der består af 4 obligatoriske seminarer

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN KORTE OG MELLEMLANGE UDDANNELSER SAMT KUNSTNERISKE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende,

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

PROGRAM FORÅR 2018 ÅRGANG SEMESTER

PROGRAM FORÅR 2018 ÅRGANG SEMESTER PROGRAM FORÅR 2018 ÅRGANG 2016 3. SEMESTER GODT I GANG MED 3. SEMESTER! Så er det blevet tid til at komme i gang med forårets semester, som for de obligatoriske seminarers vedkommende løber af stablen

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side Studiejob Hvordan finder jeg et relevant studiejob? Det spørgsmål er der mange studerende, der stiller sig selv. Nogle har måske et par gode bud men ved du også, at kan hjælpe? Fokus I 2008 har vi sat

Læs mere

Mini guides til eksamen

Mini guides til eksamen Mini guides til eksamen Indhold PRÆSENTATIONSTEKNIK FORBEREDELSE NERVØSITET KONCENTRATION MINDSET KOMMUNIKATION 5 6 Præsentationsteknik Husk følgende 7 gode råd om Præsentationsteknik under eksamen: Fødder:

Læs mere

Workshop om reduktion af energiforbrug til tørring, inddampning og opvarmning

Workshop om reduktion af energiforbrug til tørring, inddampning og opvarmning Workshop om reduktion af energiforbrug til tørring, inddampning og opvarmning Udviklingsgruppen for intelligent energi omkostningseffektivisering under Innovationsnetværket VE Net inviterer til workshop.

Læs mere

Pilates B Nyhedsbrev Juli 2014

Pilates B Nyhedsbrev Juli 2014 God sommer! B Nyhedsbrev Juli 2014 B ønsker jer en rigtig god sommer og vi håber at I alle må nyde de varme dag og lyse nætter! Det har som altid været en fornøjelse at træne med jer og vi ser frem til

Læs mere

Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt

Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt natur-, sund- og samfundsvidenskab. Eksklusive workshops,

Læs mere

Kombinationsforløb på erhvervsskolerne 9.-20. maj 2016

Kombinationsforløb på erhvervsskolerne 9.-20. maj 2016 Bygge og anlæg Madværkstedet Sundhed, omsorg og pædagogik Data og Kommunikation Sundhedsfag og Service 2 ugers forløb for produktionsskoleelever Erhvervsskolerne i Hovedstadsregionen Next Uddannelse København

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38 Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 38 Kære børn og forældre! Lemming d. 18.september 2015 Vi holder

Læs mere

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016 VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016 Rødovre Skole HENDRIKSHOLM SKOLE Valgfag i Ungdomsskolen Alle, der går i 7., 8. og 9. kl., skal ifølge folkeskolereformen have et obligatorisk valgfag. Folkeskolerne

Læs mere

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS 7VIGTIGE TRICKS TIL DIN CONTENT MARKETING video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside HVAD ER CONTENT MARKETING Content Marketing er markedsføring,

Læs mere

1 KURSER FOR FRIVILLIGE I RED BARNET. Kursuskatalog 2012 - kurser for frivillige i Red Barnet

1 KURSER FOR FRIVILLIGE I RED BARNET. Kursuskatalog 2012 - kurser for frivillige i Red Barnet 1 KURSER FOR FRIVILLIGE I RED BARNET Kursuskatalog 2012 - kurser for frivillige i Red Barnet KURSUSKATALOG 2012 2 3 KURSER FOR FRIVILLIGE I RED BARNET Red Barnets kurser for frivillige Red Barnet udbyder

Læs mere

hk ungdom hovedstaden kursus katalog

hk ungdom hovedstaden kursus katalog 2014 hk ungdom hovedstaden kursus katalog 2014 Få styr på din gæld d. 28. januar 2014 fra kl. 18.00-20.00 Gæld og manglende styr på økonomien er et stigende problem. Flere og flere bliver registreret i

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO TILMELDING NU LEN Læs om skoler Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO TILMELDING NU LEN Læs om skoler Horsens Kunstmuseum Læs om top Sommer skoler BILLED fremtid starter her SKO din kreative LEN Horsens Kunstmuseum Sommer og efterår 2013 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Sommer og efterår 2013 Det er her en kreativ fritid og fremtid

Læs mere

Kvindelig Meningsdanner

Kvindelig Meningsdanner Kvindelig Meningsdanner Kursus for kvinder med minoritetsbaggrund 1 På dette kursus kan du møde: Du vil selvfølgelig møde de andre spændende deltagere på kurset. Men ud over dem, vil du også møde en række

Læs mere

Beskrivelse af indsatsens første fire måneder

Beskrivelse af indsatsens første fire måneder 1 Status på gadeplansmedarbejder-funktionen, Helsingør Kommune oktober 2014 Indhold Beskrivelse af indsatsens første fire måneder... 1 Målsætningen med gadeplansfunktionen... 2 Gadeplansmedarbejderens

Læs mere

STIL EFTER NYE SUCCESER

STIL EFTER NYE SUCCESER STIL EFTER NYE SUCCESER Arrangementer Forår 2016 INDDRIVELSER NETWORKING DE SVÆRE SAMTALER BESØG HOS NYBORG STRAND GENERALFORSAMLING MØD BORGMESTEREN Deltagergebyr kun kr. 500 + moms Medlemmer af Østfyns

Læs mere

Events. Oplevelser, fællesskab og sjov

Events. Oplevelser, fællesskab og sjov Events Oplevelser, fællesskab og sjov RETRO Nørrebro nonprofit café I vores nonprofit café får du unikke, kreative oplevelser i lokaler som er evigt hyggelige og i konstant forandring. Du mødes af glade

Læs mere

åbenhed vækst balance Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Kommunikation på bedriftsniveau Landbrug & Fødevarer

åbenhed vækst balance Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Kommunikation på bedriftsniveau Landbrug & Fødevarer åbenhed vækst balance Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Kommunikation på bedriftsniveau Landbrug & Fødevarer Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Det er ofte det letteste

Læs mere

medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring

medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring et b a k s m le d e m Om EBELTOFT GROUP Retail Institute Scandinavia er en del af det globale netværk af videns- og konsulenthuse

Læs mere

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 KUNST PÅ TAPETET MATERIALET BESTÅR AF TRE DELE: VEJLEDNING & PRAKTISK INFO SPØRGSMÅL & INSPIRATION TAPET-MODUL TIL PRINT/KOPI VEJLEDNING & PRAKTISK INFO OPGAVEBESKRIVELSE:

Læs mere

MENS VI VENTER PÅ FORÅRET

MENS VI VENTER PÅ FORÅRET MENS VI VENTER PÅ FORÅRET Mens vi venter på foråret og lysere tider, er der mange hyggelige tilbud for børn i alle aldre og deres voksne. Fastelavn og påske markeres med maskeværksted og påskeklip med

Læs mere

FOF Aarhus Fredensgade 36 8000 Aarhus C Tlf. 86 12 29 55 www.fof-aarhus.dk. Dyk ned i din tid - og dit liv

FOF Aarhus Fredensgade 36 8000 Aarhus C Tlf. 86 12 29 55 www.fof-aarhus.dk. Dyk ned i din tid - og dit liv FOF Aarhus Fredensgade 36 8000 Aarhus C Tlf. 86 12 29 55 www.fof-aarhus.dk Dyk ned i din tid - og dit liv En uge i livsfortællingens tegn Mandag 30. maj - fredag 3. juni 2016 1 1960 1940 1950 2 1930 Dyk

Læs mere

Teknologihistorie. Historien bag FIA-metoden

Teknologihistorie. Historien bag FIA-metoden Historien bag FIA-metoden Baggrund: Drivkræfter i den videnskabelige proces Opfindermyten holder den? Det er stadig en udbredt opfattelse, at opfindere som typer er geniale og nogle gange sære og ensomme

Læs mere

Storebørnsgruppen for kommende skolebørn i Afdeling Mariesminde. Skoleparat - parat til livet

Storebørnsgruppen for kommende skolebørn i Afdeling Mariesminde. Skoleparat - parat til livet Personlige Kompetencer Sætte ord på følelser, eller det der er svært. Bidrage med egen fantasi i legen, komme med små input. Udtrykke sig via sprog og gå i dialog. Vælge til og fra. Drage omsorg for andre

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK

KOMMUNIKATIONSPOLITIK KOMMUNIKATIONSPOLITIK FORORD Det er afgørende, at såvel ledelse som medarbejdere altid er opmærksomme på, hvordan vi kommunikerer godt, både internt og eksternt. Ved hjælp af en god dialog og en åben,

Læs mere

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI Vision: Scenarier Et internationalt universitet med fokus på de studerende Vejviseren til dit rette valg Destination for læring & oplysning Livet & menneskene

Læs mere

You ve Got. The POWER. Bliv energi-ingeniør

You ve Got. The POWER. Bliv energi-ingeniør You ve Got The POWER Bliv energi-ingeniør Hele verden er ved at revolutionere den måde, vi producerer og bruger energi på. Min ambition er, at Danmark er med forrest i feltet, når det gælder kampen mod

Læs mere

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE 1 Talentudviklingsholdet i AARHUS BILLED- OG MEDIESKOLE er for unge fra 15-19 år. Holdet er et 2-årigt forløb med undervisning 1 gang om ugen. Vi samarbejder med ARoS,

Læs mere

Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt. - Kommunikation på bedriftsniveau - 1 -

Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt. - Kommunikation på bedriftsniveau - 1 - Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt - Kommunikation på bedriftsniveau - 1 - Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Det er ofte det leteste at sætte gode initiativer i gang

Læs mere

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10.klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

1 KURSER FOR FRIVILLIGE I RED BARNET. Kursuskatalog 2012 - kurser for frivillige i Red Barnet

1 KURSER FOR FRIVILLIGE I RED BARNET. Kursuskatalog 2012 - kurser for frivillige i Red Barnet 1 Kursuskatalog 2012 - kurser for frivillige i Red Barnet 2 3 Red Barnets kurser for frivillige Red Barnet udbyder i 2012 en bred vifte af kurser målrettet de frivillige aktiviteter i Red Barnet. Red Barnets

Læs mere

BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016

BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016 BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016 BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i sommeren/efteråret 2016 en fritidsundervisning, hvor begreber som design, illustration, tegneserier og animation nu bliver

Læs mere

Pris for ikke-partnere er kr. 5.000,- inkl. moms plus flytransport og rejseforsikring. Ikke-partnere modtager forud for turen opkrævning.

Pris for ikke-partnere er kr. 5.000,- inkl. moms plus flytransport og rejseforsikring. Ikke-partnere modtager forud for turen opkrævning. Praktisk information Studieturen vil være en særlig mulighed for dig og din virksomhed til at styrke netværket og samtidig få adgang til inspiration og viden om de nyeste tendenser inden for design samt

Læs mere

kreativitetslaboratoriet

kreativitetslaboratoriet kreativitetslaboratoriet Den Kreative Platform 55067_krealab.indd 1 29/08/07 10:20:16 Den Kreative Platform er kernen i Kreativitetslaboratoriet Den Kreative Platform er en metafor for et sted, hvor deltagerne

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi FÆLLES OM ODENSE Civilsamfundsstrategi 1 FORENINGSFRIVILLIG Corperate Volunteer ADD-ON MODEL MEDLEM SERIEL ENKELTSTÅENDE DEN STRATEGISK INTEGREREDE MODEL UORGANISEREDE ELLER VIRTUEL FRIVILLIG OFFENTLIG

Læs mere

BLIV BRUGERLÆRER. og få indsigt i dit liv!

BLIV BRUGERLÆRER. og få indsigt i dit liv! BLIV BRUGERLÆRER og få indsigt i dit liv! En brugerlærer fortæller, inspirerer og motiverer Nu har du chancen for at blive brugerlærer. Det er et godt tilbud til dig, der gerne vil hjælpe andre og ikke

Læs mere

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 i vinterferien uge 7 DRAMA MED SVED PÅ PANDEN JAZZCAMP FOR PIGER MUSIK PÅ IPAD FANTASTISKE FIGURER FILMGYS VELKOMMEN TIL FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 Her er din mulighed

Læs mere

Nyhedsbrev fra MidtLab

Nyhedsbrev fra MidtLab Nyhedsbrev fra Oktober 2011 Kultursammenføring i psykiatrien i Silkeborg De kommende medarbejdere i Psykiatriens Hus i Silkeborg tog kreativt tilløb til det kommende samarbejde Innovationstræf Find penge

Læs mere

a d e m i e t Program for foråret 2011 Akademiet for Talentfulde Unge

a d e m i e t Program for foråret 2011 Akademiet for Talentfulde Unge A k a d e m i e t Program for foråret 2011 Årgang Akademiet Mørkhøjvej 78 2700 Brønshøj Tlf: 4454 4736 info@ungetalenter.dk www.ungetalenter.dk Akademiet er støttet af Region Hovedstaden Forår 1.g Akademisk

Læs mere

Narsaq maj 2011. Narsaq i billeder. Tirsdag 3. maj Mellemlanding i Sønder Strømfjord

Narsaq maj 2011. Narsaq i billeder. Tirsdag 3. maj Mellemlanding i Sønder Strømfjord Narsaq i billeder Tirsdag 3. maj Mellemlanding i Sønder Strømfjord Vi tager fra Kastrup tirsdag 3. maj kl. 9.00 mod Narsaq med mellemlanding i Sønder Strømfjord og Narsarsuaq. Kl. 17 lokal tid er vi indkvarteret

Læs mere

Greve Lærerforening 1

Greve Lærerforening 1 Greve Lærerforening 1 År 2016 Vilkår for aktivitetsgruppens arbejde Puljen fra Greve Lærerforening bruges således: Der afholdes minimum 2 fuldt betalte arrangementer for medlemmer af fraktion 4, evt. spisning

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E KVALITET I DAGPLEJEN 2014 KVALITET I DAGPLEJEN 2014

F O A F A G O G A R B E J D E KVALITET I DAGPLEJEN 2014 KVALITET I DAGPLEJEN 2014 F O A F A G O G A R B E J D E KVALITET I DAGPLEJEN 2014 KVALITET I DAGPLEJEN 2014 KVALITET I DAGPLEJEN 2014 KVALITET I DAGPLEJEN 2014 Kvalitet i dagplejen 2014 Kvalitet i dagplejen 2014 Vi indleder årets

Læs mere

Afgangseksamen nærmer sig!

Afgangseksamen nærmer sig! Kildeskolenyt! - f jo ONu nd sne: Afgangseksamen nærmer sig! Mens foråret så småt meldte sig, fik vi hold på terminsprøverne for de 24 afgangselever. Der er nu en god måned til at finpudse fagligheden

Læs mere

Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU!

Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU! Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU! Vi har atter lånt Danske Bank bygningen, for endnu engang at illustrere hvad bygningen kan bruges til. Denne gang er det en kombination af Åbent Hus, høstmarked

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

Program 2015-2016 Foredragene holdes normalt i Sædden kirkes mødesal Fyrvej 30, 6710 Esbjerg V

Program 2015-2016 Foredragene holdes normalt i Sædden kirkes mødesal Fyrvej 30, 6710 Esbjerg V Program 2015-2016 Foredragene holdes normalt i Sædden kirkes mødesal Fyrvej 30, 6710 Esbjerg V Grundtvigsk Foredragsforening - Sædding Den 26. april 1983 blev den grundtvigske foredragsforening i Sædding

Læs mere

FODBOLD FITNESS SUNDT, SJOVT OG SOCIALT. for kvin

FODBOLD FITNESS SUNDT, SJOVT OG SOCIALT. for kvin FODBOLD IN T RO DU KT ION r e d n i v for k SUNDT, SJOVT OG SOCIALT der for kvin KOLOFON: Udgivet januar 2014 af: Dansk Boldspil-Union DBU Allé 1, 2605 Brøndby Tekst: DBU Kommunikation red. Marianne L.

Læs mere

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens Dag-arrangement. Manualen er delt op tre i afsnit om henholdsvis

Læs mere

Jobbanken Nygade 4, 7400 Herning 9722 3064 post@job-banken.nu job-banken.nu

Jobbanken Nygade 4, 7400 Herning 9722 3064 post@job-banken.nu job-banken.nu Herning Aarhus København Nyhedsbrev vinter 2016 Vi håber, du har haft en dejlig jul og er kommet godt ind i det nye år. Inde i nyhedsbrevet finder du en oversigt over og en beskrivelse af, hvilke aktiviteter

Læs mere

Forstærk virksomhedens innovation og styring

Forstærk virksomhedens innovation og styring KOMPETENCE- OG VIRKSOMHEDSUDVIKLING Forstærk virksomhedens innovation og styring Bliv bedre til at effektivisere og forny forretningsprocesser internt i virksomheden og eksternt med leverandører 2 Det

Læs mere

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang FORSKELLIGE ENERGIZERS ENERGIZER Energizere er korte lege eller øvelser, som tager mellem to og ti minutter. De fungerer som små pauser i undervisningen, hvor både hjernen og kroppen aktiveres. Selv om

Læs mere

Sammenhæng i børn og unges liv Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2012-2016

Sammenhæng i børn og unges liv Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2012-2016 Hvidovre 2012 sag: 11/54709 Sammenhæng i børn og unges liv Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2012-2016 Fælles ansvar for vores børn. Hvidovre Kommune vil i fællesskab med forældre skabe de bedste

Læs mere

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren

Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren Velkommen til Molevitten Fritidshjemmet Trekløveren 1 Hej Alle børn og voksne på fritidshjemmet, vil hermed ønske dig velkommen til fritidshjemmet. På fritteren er vi 30 skolebørn og 20 førskolebørn. De

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

Nyt fra LightChannel.dk

Nyt fra LightChannel.dk Kære venner, Nyt fra LightChannel.dk Først vil vi gerne sige tak for jeres støtte! Nu er LightChannel.dk blevet en realitet og vi glæder os til at optage de første programmer i det ny indviede studie.

Læs mere

Åben skole. Ringsted Biblioteks. tilbud til skolerne 2016/2017

Åben skole. Ringsted Biblioteks. tilbud til skolerne 2016/2017 Åben skole s tilbud til skolerne 2016/2017 Kære skoler i Ringsted kommune s Åben-skole-katalog indeholder i år både nye og velkendte tilbud. Fælles for dem alle er, at der er fokus på læring, viden og

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

Resultater fra det nationale gymnasieprojekt - Hvor er vi på vej hen?

Resultater fra det nationale gymnasieprojekt - Hvor er vi på vej hen? Resultater fra det nationale gymnasieprojekt - Hvor er vi på vej hen? Christian Dalsgaard Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier Aarhus Universitet AU Nørre Nissum Struer gymnasium Mercantec

Læs mere

INTRODUKTION TIL LØSNINGSFOKUSERET SAMTALE

INTRODUKTION TIL LØSNINGSFOKUSERET SAMTALE INTRODUKTION TIL LØSNINGSFOKUSERET SAMTALE 1. INGREDIENSERNE I ET VELLYKKET SAMARBEJDE - virksomme faktorer i behandlingen 2. PARTNERSKAB MED KLIENTEN - løsningsfokuserede samtaleprincipper 3. KONTRAKTEN

Læs mere

Sund mad. giver hulahop. i kroppen

Sund mad. giver hulahop. i kroppen Sund mad giver hulahop i kroppen AF Karen Eriksen ernæringsfaglig medarbejder i Fødevarestyrelsen. indledning Mad er meget mere end indholdet af fedt, kulhydrater og vitaminer. Det er selvfølgeligt vigtigt,

Læs mere

Ledøje-Smørum Idrætsforening Svømmeklubben

Ledøje-Smørum Idrætsforening Svømmeklubben Ledøje-Smørum Idrætsforening Svømmeklubben Velkommen til en ny sæson Sæsonen 2014-2015 Vi starter mandag den 1. september 2014 Kig ind på klubbens hjemmeside www.lsi-swim.dk 1 Velkommen til LSI-Svømmeklubben

Læs mere

REBECCA HANSSON BABYTEGN. Forlaget BabySigning 3

REBECCA HANSSON BABYTEGN. Forlaget BabySigning 3 REBECCA HANSSON BABYTEGN Forlaget BabySigning 3 FORORD Da jeg i 2009 blev mor for første gang, blev jeg introduceret til babytegn. Vi brugte det flittigt med vores datter, og da hun var et 1 år, brugte

Læs mere

Ekstra Nyhedsbrev fra MidtLab Januar 2014

Ekstra Nyhedsbrev fra MidtLab Januar 2014 Ekstra Nyhedsbrev fra Januar 2014 Diplomforløb i innovation, værktøjskasse og blive-klogere-sammen arrangementer Velkommen til denne ekstraudgave af s nyhedsbrev! Grunden til at vi beder om din opmærksomhed

Læs mere

Bilag 7. Styrkekort til brug for elever og studerende fra ca. 13 år og opefter

Bilag 7. Styrkekort til brug for elever og studerende fra ca. 13 år og opefter Bilag 7. Styrkekort til brug for elever og studerende fra ca. 13 år og opefter Videbegær Du elsker at lære nye ting. Du holder af at gå i skole. Du elsker at læse. Du elsker at gå på museer. Du søger tit

Læs mere

festen starter her Entertainment Musik og oplevelsesarbejdsplads for udviklingshæmmede over 18 år

festen starter her Entertainment Musik og oplevelsesarbejdsplads for udviklingshæmmede over 18 år festen starter her Entertainment Musik og oplevelsesarbejdsplads for udviklingshæmmede over 18 år Om os Lavuk Entertainment er et Københavnerbaseret eventbureau og en socialpædagogisk oplevelsesarbejdsplads

Læs mere

1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Du er ikke alene Kend din sygdom

1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Du er ikke alene Kend din sygdom 1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Hvert år får ca. 2.500 danskere enten lymfekræft, leukæmi, MDS eller andre blodkræftsygdomme, og godt 20.000 lever i dag med en af disse sygdomme.

Læs mere

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit.

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfagslinj en Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfag International Sundhed, Natur og Bevægelse Medier og Kommunikation Linjevalg skoleåret 2016/17 en ny måde at gå i skole på. I skoleåret

Læs mere

Gymnasiet. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel!

Gymnasiet. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel! Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund Vesthimmerlands Gymnasium & HF... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad vælger du? På VHG kan du vælge

Læs mere

AKTIVITETER 2015-16 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45.

AKTIVITETER 2015-16 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45. AKTIVITETER 2015-16 Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales.

Læs mere

Nyhedsbrev vinter 2016

Nyhedsbrev vinter 2016 Herning Aarhus København Nyhedsbrev vinter 2016 Vi håber, du har haft en dejlig jul og er kommet godt ind i det nye år. Vi ser tilbage på et 2015, der bød på mange gode oplevelser sammen med jer, herunder

Læs mere

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017 VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017 Et tilbud til 7.-9. klasser på: Hendriksholm Skole, Rødovre Skole, Nyager Skole, Tinderhøj Skole og Islev Skole. Valgfag i Ungdomsskolen Alle, der går i 7.,

Læs mere

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie.

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Fredagsbrev uge 24 Kære forældre Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Onsdag havde vi besøg af børn, som starter på Udefriskolen efter

Læs mere

Friluftsliv for mennesker med funktionsnedsættelser Netværk og dokumentation

Friluftsliv for mennesker med funktionsnedsættelser Netværk og dokumentation Friluftsliv for mennesker med funktionsnedsættelser Netværk og dokumentation Konferencen Lille indsats stor værdi Nødebo d. 21.-22. oktober 2014 Tine Soulié Handicapidrættens Videnscenter Program Handicapidrættens

Læs mere

Invitation. - kun for kvinder. En saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv. Woman 2012. Tirsdag d. 30. august 2012

Invitation. - kun for kvinder. En saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv. Woman 2012. Tirsdag d. 30. august 2012 Invitation Woman 2012 Tirsdag d. 30. august 2012 - kun for kvinder En saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv Vil du styrke dine evner inden for kommunikation, ledelse og samarbejde? Ønsker du at tilføre

Læs mere

UddannelsesHusets Erhvervsmentornetværk

UddannelsesHusets Erhvervsmentornetværk Esbjerg JobAktiv Motorvej UddannelsesHusets Erhvervsmentornetværk Giv Esbjergs unge mod på fremtiden UddannelsesHuset Spangsbjerg Møllevej 70-6700 Esbjerg www.uddannelseshuset.esbjergkommune.dk uddannelseshuset@esbjergkommune.dk

Læs mere

Sammen om det gode liv

Sammen om det gode liv Sammen om det gode liv Silkeborg Kommune Værdighedspolitik 2016-2017 1 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Baggrund... 5 Borgeren er mester i eget liv... 6 Vision og mission... 7 Livskvalitet... 8 Selvbestemmelse...

Læs mere

De femårige gymnasieforløb

De femårige gymnasieforløb GENTOFTE KOMMUNE De femårige gymnasieforløb i Gentofte Kommune Forord I Gentofte Kommune er vi ambitiøse og det er derfor med stor glæde, at vi sender dette tilbud ud til alle 7. klasses elever. Vi kan

Læs mere

UNIK BRANDING & EKSPONERING I SÆRKLASSE BLIV SPONSOR FOR COPENHAGEN TV FESTIVAL 2014

UNIK BRANDING & EKSPONERING I SÆRKLASSE BLIV SPONSOR FOR COPENHAGEN TV FESTIVAL 2014 UNIK BRANDING & EKSPONERING I SÆRKLASSE BLIV SPONSOR FOR COPENHAGEN TV FESTIVAL 2014 NIKOLAJ KOPPEL Kanalredaktør & vært, DR Der er festivaler, og så er der TV Festival. En begivenhed, der står meget højt

Læs mere

INNOVATION GI R VOKSEVÆRK

INNOVATION GI R VOKSEVÆRK Et uudnyttet eksportpotentiale, høje vækstrater og et innovativt marked lige til at gribe ud efter. Tyskland er i økonomisk fremgang, og selvom landet allerede er Danmarks største eksportmarked, er der

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

BIF-CUP BRANDE. u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer. (Drenge U8 U17 / Piger U8 U15) 2. 5. juli NYT NYT NYT

BIF-CUP BRANDE. u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer. (Drenge U8 U17 / Piger U8 U15) 2. 5. juli NYT NYT NYT BIF-CUP BRANDE International u n g d o m s f o d b o l d for hold på alle niveauer (Drenge U8 U17 / Piger U8 U15) 2. 5. juli 2015 NYT NYT NYT - udvides med U-8 drenge og U-8 piger - Nu med 8 mands i alle

Læs mere

Alt hvad der er værd at vide om UCS10!

Alt hvad der er værd at vide om UCS10! Alt hvad der er værd at vide om UCS10! Brobygning Den obligatoriske brobygning i uge 48 retter sig mod to forskellige ungdomsuddannelser, hvoraf den ene skal være en erhvervsuddannelse herunder HTX og

Læs mere

FRIVILLIGINDSATSEN KURSER & OPLÆG. 2016 første halvår

FRIVILLIGINDSATSEN KURSER & OPLÆG. 2016 første halvår FRIVILLIGINDSATSEN KURSER & OPLÆG 2016 første halvår Psykiatrisk Gadeplansarbejde - fyraftensmøde TID: ONSDAG D. 27. JANUAR KL. 17-20 Sted: Kollegiet Gl. Køge Landevej, Gl. Køge Landevej 137, 2500 Valby

Læs mere

Nyhedsbrev. Sundhedstilbud. Syddjurs kvitter smøgerne. 3/2015 Oktober. Her kan du læse om de sundhedstilbud, Sundhedshuset kan tilbyde dig i kommunen.

Nyhedsbrev. Sundhedstilbud. Syddjurs kvitter smøgerne. 3/2015 Oktober. Her kan du læse om de sundhedstilbud, Sundhedshuset kan tilbyde dig i kommunen. Sundhedstilbud Syddjurs kvitter smøgerne Her kan du læse om de sundhedstilbud, Sundhedshuset kan tilbyde dig i kommunen. Vi tilbyder hjælp til dig, når du gerne vil gøre noget ved din vægt, eller når du

Læs mere

INTERNATIONAL KUNST & DESIGN SCIENCE SPORT

INTERNATIONAL KUNST & DESIGN SCIENCE SPORT SNEKKERSTEN SKOLE INTERNATIONAL KUNST & DESIGN SCIENCE SPORT temalinjer i udskolingen 14/15 VEL KOM MEN 4 UDSKOLINGSLINJER PÅ SNEKKERSTEN SKOLE Efter sommerferien skal vi, på Snekkersten Skole, i gang

Læs mere

Sammen om velfærd. Vi har brug for dig

Sammen om velfærd. Vi har brug for dig Sammen om velfærd Vi har brug for dig Vi lever i en ny virkelighed, hvor det kommunale husholdningsbudget er presset. Det kræver, at vi sammen skaber en ny velfærd. Det kalder vi Ny virkelighed Ny velfærd.

Læs mere

MEDBORGERSKABSPOLITIK

MEDBORGERSKABSPOLITIK MEDBORGERSKABSPOLITIK INTRODUKTION Et fælles samfund kræver en fælles indsats For at fastholde og udvikle et socialt, økonomisk og bæredygtigt velfærdssamfund kræver det, at politikere, borgere, virksomheder,

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q 1.7 Overraskelser ved gymnasiet eller hf! Er der noget ved gymnasiet eller hf som undrer dig eller har undret dig? 20 Det har overrasket

Læs mere

Velkomstguide og Medarbejdervejledning for:

Velkomstguide og Medarbejdervejledning for: Velkomstguide og Medarbejdervejledning for: Din kontaktperson er: som kan træffes på telefon: 2015 Velkommen til Center for Job og Oplevelse. Vi glæder os meget til, at du skal starte på Centeret. Center

Læs mere

Linjeindsatser 2013-2014. Horsebohus. På den grønne gren

Linjeindsatser 2013-2014. Horsebohus. På den grønne gren Horsebohus På den grønne gren Forskning bekræfter vores positive erfaringer med unge, der færdes dagligt i naturen. I Horsebohus er vi vidner til deres flow og udvikling, og ønsker naturligvis at styrke

Læs mere

Inviter borgerne på NATURENS DAG. - Skab glæde, livskvalitet og oplevelser på Naturens Dag den 11. september

Inviter borgerne på NATURENS DAG. - Skab glæde, livskvalitet og oplevelser på Naturens Dag den 11. september Inviter borgerne på NATURENS DAG - Skab glæde, livskvalitet og oplevelser på Naturens Dag den 11. september Naturens Dag er den årlige mærkedag for naturoplevelser over hele landet. Naturens dag er den

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere