Dagbog fra Husby klit fra den 12. februar til 26. februar.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagbog fra Husby klit fra den 12. februar til 26. februar."

Transkript

1 Dagbog fra Husby klit fra den 12. februar til 26. februar. Kørte igennem et naturskønt område og vel ankommet til feriestedet. Naturistferie som den sidste troede jeg, men der var selvfølgelig en der råbte om hjælp, hvem tror i Poul, han var strandet et par hundrede meter derfra. Men sikke en modtagelse man fik med kaffe og wienerbrød og godt humør, men Poul havde åbenbart dummet sig, for det var ham der gav brød. Søndag morgen mødte man til et stort veldækket bord. Det er da utroligt, så meget der kan være på et bord af lækker mad. Billard blev der også spillet, men da der ikke var nogen tavle, kunne man ikke rigtig se, at jeg har vundet over Johnny eller Mogens. Efter en god en god frokost,

2 fik vi besøg af Frank og Tove, som hyggede sammen med os, og hvem kom til at skrælle kartofler, det gjorde Poul og Erik selvfølgelig.

3 Dagbog fra Husby klit Mandag startede meget godt med Erik og Mogens i køkkenet, tror jeg nok, så må vi se hvordan resten af dagen går. Betina, Vibeke og Svend Erik er taget ud at handle ind. Jens og Poul snakker ved bordet mens Mogens sover foran kaminen. Han har det ikke så godt i maven, det er nok den gode mad og Anne tror jeg er i bad. Kl. ca kom Ole og Børge, et par festlige fyre. Til eftermiddagskaffe fik vi lagkage, som Poul næsten have lavet selv. Som han havde snakket om det hele aftenen i forvejen. Ja så var jeg jo lige inde og spille billard med Johnny, men puh ha, det var ikke så godt, men jeg kommer igen. Så skete det, Mogens og Erik skulle lave pizza med lidt god hjælp fra pigerne, jeg tror at det lykkes, det skal tiden vise, vi ses senere.

4 Nå, så er vi her igen, de synes virkelig at det var nogle gode pizzaer, så det var en succes, de truede endda med at ringe til min kone, om hvor god jeg var uha uha. Johnny viste sig endnu engang som den store vinder i billard, men jeg er ikke færdig med ham endnu, vi slutter af nu med en gang isvafler og en kop kaffe, kan i sove godt alle sammen knus Erik.

5 Dagbog fra Husby klit Tirsdag startede som sædvanlig godt, med havregrød på bordet, lavet af Johnny og Jens. Poul blev som sædvanligt mobbet, minsandten om han ikke nægtede at skovle sne. Vi har fået besøg af poolmanden, og må ikke bruge poolen og spaen de første to timer. Til frokost skal vi have pizzarester fra i går, som vi har stået og knoklet med, dagen før til aftensmaden. I aften skal vi have rødt. Det er hotdogs, med hele svineriet. Det er væmlig selvbetjening. De har de nu nemt dem i bestyrelsen!!!!

6 Nu vil Johnny spille billard, så nu må vi se hvordan det går. Uhh, det skal vi nok ikke skrive om ( til Johnny). Så kom vi til frokost, det var godt, vi kunne ikke forstå, der var sådan en ro. Det viste sig at Poul var faldet i søvn. Da vi så endelig fik ham vækket, gik han ind og fik sig en middagslur (morfar + morfar, hvad mon det hedder?)

7 Dagbog fra Husby klit Tirsdag forsat. Nå, hotdogs var godt nok, men sennep uha da den var godt nok stærk, så det kostede en ekstra øl. Jeg kunne ikke forstå, at mine øjne løb i vand, det var de friske nyskrællede løg. Men ellers er der dejlig ro og fred i øjeblikket, jo Poul er oppe. Nu smider vi Poul i seng, for han skal jo stå for mad, sammen med Anne hele onsdag, så det bliver jo spændende. Onsdag morgen startede kl Det var Anne og Poul der stod for det, ellers gik snakken som sædvanlig. Vi kom hen til frokost, hvor Poul som sædvanlig skulle have en rap i rumpen, for at få ham igang. Vi fik to gæster til frokost fra Sjælland, nærmere betegnet Tølløse. De hedder Birgitte og Erik, som faktisk er et godt navn. Poul blev sat til at skrælle kartofler, efter to timer er han ikke færdig endnu.

8 Vi har forresten lavet en skulptur af Poul i form af en snemand, den eneste forskel er, at den ikke snakker så meget, Vibike er godt nok kreativ, må jeg sige. Hun lærte både Erik og Bettina, at lave dekoration på lys. Så glæder Erik sig til at komme hjem med det. Det var en slags rose på et lys.

9 Nu er der gået 3 timer, og Poul er ikke færdig endnu. Endnu en gæst er ankommet, det er Gunner fra Varde. Bettina og Johnny har været i Ulfborg på stationen og hente ham, og Birgitte har lige være ude i sneen og rulle rundt Uha, Ole den enarmede tyveknægt, da ikke var mere at hente, begyndte han minsandten at åbne dåser. Svend Erik og Erik kørte efter kaffe, Anne har drukket alt kaffe, med det store krus hun har. Poul fik puttet persille i kyllingerne. Anne hjalp også med at komme flødekartofler i ovnen. Så fik vi aftensmaden og den var rigtig dejlig, kylling og hvide kartofler og flødekartofler, samt brun sovs. Desserten var lavet Bettina og Vibike:frugtsalat.

10 Så tak til køkkenpersonalet.

11 Dagbog Husby klit Torsdag vågnede vi op til et festligt bord, med flag med wienerbrød. Årsagen: Mogens har fødselsdag i dag. Til frokost fik stegt sild, hamburgerryg og kylling, der var næsten alt, selv snaps fik vi, og derefter en lille middagssøvn. Vi fik til eftermiddagskaffen 2 lagkager, det kunne godt nok få Poul ud af sengen i en rasende fart. Lagkagen var dekoreret med årstal og dato, dertil dejlig chokolade med flødeskum. Lagkagerne var lavet af Betina og Vibse. Efter frokost kørte nordjyderne Børge og Ole (Den enarmede Tyveknægt) hjem, det er et par rigtig festlige fyre. Poul bad mig på et tidspunkt, om at gå ud i hans bil, for at se om han havde tabt sine nøgler mellem sæderne, de var der dog ikke.

12 Da jeg kom tilbage, fortalte jeg ham, at jeg havde tabt de andre, så var han lige ved at gå i koma. Tre nye gæster ankom, Jens fra No kom ved 15-tiden og Ove og Niels fra Kalundborg kom ved 17-tiden. Nu skal vi snart spise, menuen består af lammekøle, svinenakkesteg og oksefillét, hertil bagte kartofler med hvidløgssmør og salat. Nu er Mogens fødselsdag snart slut, men han er også blevet forkælet hele dagen.

13

14 Dagbog Husby klit Fredag begyndte kl. 8, hvor vi hyggede os, hvor er Poul henne? Vi syntes der var sådan en ro, nå han er ikke stået op endnu. I dag skal vi så på udflugt kl. 10. Vi begyndte med Tvindskolen i Staby og så opbygningen af møllen i udstillingen i fundamentet. Vi fortsatte så, nogle ville til Holstebro og andre ville se på kirker. Os der ville se på kirker tog til Vedersø kirke og så Kaj Munks grav, herefter fortsatte vi til Stadil kirke, som var fra 1200 tallet med flotte udskæringer i træ på lågerne indtil kirke bænkene. De andre som tog til Holstebro var i noget de kaldte Bazar, men når de først havde fået sluppet Poul løs i hans elektriske kørestol, var han ikke til at styre. Han var knap så kårle da vi var i Tvind og da han skulle op af trapperne, måtte Svend Erik og Erik

15 have fat i hver sin arm og svupti så var han oppe, og Poul sagde, nå jeg var nok tung. Nå vel ankommet til huset igen skulle Betina og Johnny hjem til Varde for at lede efter en pakke som tilsyneladende var væk, men det viste sig at venlige naboer havde taget imod. Vi fik så frokost som Anne og Mogens stod for og vi andre ryddede af. Tre nye gæster er ankommet. Det er Signe og Jens fra Skjern og Niels Chr. Fra Kolding. I køkkenet i dag stod Birgit, Erik og Gunner. Vi fik flæskesteg med brune og hvide kartofler, dejlig sovs og rødkål. Det smagte rigtig godt, tak for det. Derefter var der kurbad, hvor Anne havde sat lys op langs poolkanten. At hun så forsøgte at tænde lyset under vandet, var ikke så heldigt. Erik forsøgte senere at slukke alle lysene ved at tage en tur på rutsjebanen, men heldigvis havde pigerne nået at flytte lysene. Vi

16 sluttede aftenen af med kaffe og lagkage og en enkelt sort svin. Jeg vil nu slutte dagen begivenheder, godnat (Erik).

17 Dagbog fra Husby Klit Mandag 21/2: Hele weekenden var de tre tilbageværende ganske travlt optaget at intet at lave. Godt at en tilrejsende fra København (Bagsværd) skulle hentes i Holstebro; for ellers havde Betina, Johnny og Svend Erik da fået stæs, hvis travlheden var fortsat weekenden over. Der hviler nu åbenbart en nøgleforbandelse over huset, for det viste sig at ham købehavneren havde smidt nøglen til sin kuffert væk. Med lidt værktøj lykkedes det dog at få smadret låsen (det billige skidt),og alt var igen fryd og gammen. Rester fra de riges bord (Osso Buko) udgjorde aftensmaden. Tirsdag 22/2: Hvad mon der blev fundet på parkeringspladsen ved ABC-supermarkedet i Ulfborg? Nøglen til en hvis kuffert fra København! Men handles ind til Peberfars skulle der bla. tomater. Tilbage i huset for at lave appelsinfromage. Spændende, om vi får skindet flået skindet af de der tomater, der ikke ser super modne ud. Men mon ikke det går alligevel. Bankekød med kartoffelmos med til frokost. Den gode smag, jog hurtigt melankolien over de nedsmeltede rester af snemanden Poul bort. Der var rigelig mad til os tre tilbageværende, da Johnny var på kursus i Esbjerg hele dagen. Bankekødet passede perfekt ovenpå den halve kanelstang, der blev sat til livs til kaffen lidt tidlige. Med aftensmaden i ovnen og ris i riskogeren, var det bare at lade tiden gå indtil vi var fuldtallige igen, og den stod på Peberfars og appelsinfromage. MUMS!

18 Torsdag 24/2: Også denne dag startede ved begyndelsen?!? - med fælles morgenmad. Klokken 10 ringede det ind, og vi skulle afsted mod Strandingsmuseet i Thyborøn. Undervejs havde vi dog lige rundet den lille, hyggelige kirke i Thorsminde. De jyske afstande var ikke så store, så der var rigelig tid til at tage på sightseeing på havnen. Spændende nok, hvis man foretrækker, at der absolut intet skal ske! Nå, indenfor i varmen på museet gik vi og studerede de mange stykker vraggods fra St. George og andre skibe, malerier og film om emnet strandinger. HMS St. George og dets følgeskib Defence fra den engelske flåde strandede og forliste under en orkan ved Thorsminde julenat Kun ganske få Dramaet Julenat overlevede, med utallige efterladte til følge. Ombord var også tre danske mænd, hvis skæbne dog er uvis. Tilbage i sommerhuset sætte vi rostbøf og stegte sild til livs. Efter at have læst om alle de strandinger, kunne man godt trænge til en tur i den hjemlige spa. Som sagt, så gjort. Spa-gæsterne kom dog gudskelov helskindet op på land igen, og undgik derfor selv at havne på listen over standede effekter. Til aften skal vi have karbonader med grønsager. Men inden da, skal aktiviteten i netcafeen jo lige klares. Ellers er der vel aftenhygge på programmet resten af dagen.

19 Dagbog Husby Klit 9 Dagen gik med afslapning, rester til frokost, lidt ekstra afslapning og appelsinfromage i netcafeen Johnny var specielt glad for den revne appelsinskal i bunden af fromagen han småløb hen for at nå at sikre sig portion nr. to. Til stor morskab for Betina. Når dette kommer med i dagbogen, er det samtidig et krav fra Johnny, at jeg også skriver, at de har kalv og flæsk i Netto. Det manglede vi nemlig i går, og endte med at komme hjem med oksekød. Men intet er som bekendt så skidt, at det ikke er godt for noget. Vi skal nemlig have bøffer og pommes frittes til aftensmad. Til dessert, kan vi jo så passende kaste os frådende over de sidste fire appelsiner fra den kasse Poul medbragte fra Aarhus. POUL ER DØD!!!! Altså ikke ham fra Aarhus. Morderen er dog allerede fundet. Johnny kørte lige hen over resterne af den snemand, Jens/Vibse gav navnet Poul. Der kan man se, hvad der sker når man ikke passer på bilerne. Æret være hans bortsmeltende rester! Johnny har lige vedtaget (aftalt med DMI), at nu hvor vinterferien er slut, sætter det ind med tøvejr og plusgrader. Så få vi jo at se, om Johnny har netværket i orden! Ellers er vi så småt ved at pakke sammen for denne gang. Næste år vil sommerhusferien være i uge 7, fra den 11. februar kl til den 18. februar kl i det samme hus i Husby Klit, her ved Ulfborg. Så efter aflevering af husnøglen i morgen, er der bare tilbage, at sige på gensyn til næste år