p r O g r a m e F t e r å r 2013

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "p r O g r a m e F t e r å r 2013"

Transkript

1 Program efterår 2013

2 Særudstilling

3 Særudstilling Træer, planter og blomster er blandt de allermest anvendte motiver i den kunst, der skabtes i den islamiske verden igennem mere end tusinde år. I muslimernes kunst ser man planter eller plantebaseret ornamentik pryde alt fra helt enkle brugsgenstande til de mest kostbare luksusobjekter; fra manuskripter, døre og arkitektur til smykker, glas, keramik, tekstiler og våben. Udstillingen Flora islamica plantemotiver i islamisk kunst rummer 68 genstande primært fra Davids Samlings islamiske afdeling og er opdelt i ni afsnit: Den himmelske og den jordiske have, Inspiration fra Antikken, Inspiration fra Kina, Abstraktion, Arabesken, Fantasi, Naturalisme, Planten som symbol og Krudtimperiernes blomster. Kom tættere på kunstværkerne Tag med museets omviser Mariette Tidemann på rundtur i særudstillingen og hør, hvordan brugen af planter og blomster udviklede sig og blev anvendt som motiv i den islamiske verden og fik lov til at pryde alt fra smykker til paladsvægge. den 1. september kl og kl den 2. oktober kl den 5. oktober kl og kl den 27. oktober kl og kl Omvisningerne varer ca. 1 time. Der kan højst være 15 personer med pr. omvisning. Man kan ikke reservere billetter til omvisningerne, men på dagen for omvisningen udleveres gratis billetter i museets butik.

4 Davids bazar Davids Bazar Kairo, islamiske haver og Muhammads mystiske himmelfart. Arabisk forår, Eckersbergs landskabsmalerier, fire arabiske kvindeskæbner og Afghanistan set gennem en roman. Davids Bazar byder i efteråret velkommen til en forfatter, journalist, arkitekt, museumsinspektør, sociolog, kunstkritiker og en tidligere udsendt soldat. Foredragene i bazaren belyser samlingerne fra nye vinkler, debatterer aktuelle begivenheder og fortæller eviggyldige historier. Ny billetpris Fra og med efterårssæsonen stiger billetprisen til Davids Bazar fra 20 kr. til 50 kr. (inkl. billetgebyr). Billetter kan købes i museets butik, via davidmus.dk/davidsbazar og på billetlugen.dk.

5 Davids bazar Ons. den 11. SEP. kl Pernille Bramming er uddannet journalist. Skribent og redaktør på Weekendavisen. Mit Kairo Pernille Bramming Egypten er ude i et voldsomt opbrud og undergår store forandringer på mange planer. Det har været undervejs længe, og i sit foredrag ser Pernille Bramming på de lange linjer. For at give et indblik i dybden af forandringerne beretter hun også mere personligt om de seks år, hun boede i Kairo i 90 erne, om hverdagen, familielivet og islams rolle. Islamiske haver Steen Estvad Petersen Ons. den 25. sep. kl Den islamiske have er et jordisk paradis med rislende vand, frodighed og dufte. Her er køligt, og her henter ørkenfolkene åndelig kraft, fordi haven er et løfte om de rettroendes paradisiske liv efter døden. Arkitekten Steen Estvad Petersen har i en årrække rejst og studeret Paradishaverne i hele det islamiske kulturbælte. Foredraget ledsages af billeder fra de kendteste og bedst bevarede haver og giver et indblik i en fremmed, men fascinerende havekultur. Steen Estvad Petersen er uddannet arkitekt på Kunstakademiet i København og Yale University. Foto: Morten Holtum Ons. den 9. okt. kl Historien om Muhammads himmelfart Peter Wandel Peter Wandel er cand.mag. i Nærorientalsk Arkæologi fra Københavns Universitet. Museumsinspektør på Davids Samling. Fra nogle få linjer i Koranen skabtes allerede tidligt i den islamiske verden en fantastisk fortælling om Muhammads rejse til himlen og helvede. Historien beskriver, hvordan Muhammad en nat i 621, ledsaget af englen Gabriel, får syn for universets mange himle, ser Paradisets skønhed og Helvedes pinsler, og oplever at tale med Gud og tidligere profeter. I foredraget genfortælles legenden, og blikket rettes mod de talrige eventyrlige illustrationer, fortællingen har afstedkommet.

6 Davids bazar Tyrannernes fald Jens Nauntofte Ons. den 23. okt. kl Det arabiske Forår har sat en hel region i brand. Foråret har givet vidt forskellige bud på, hvor den arabiske verden er på vej hen. Især spørger man i Mellemøsten, hvad der sker med den arabiske verdens splittede sjæl? Forfatter Jens Nauntofte har de sidste to år rejst i Syrien, Libyen, Egypten og Tunesien, de fire revolutionslande, hvor bølgerne stadig går højt. Intet er faldet til ro. Tværtimod. Oprøret var kun begyndelsen, ikke afslutningen på revolutionerne. Oprøret har ikke ført til demokrati, men til politisering af en ellers slumrende politisk proces. Imens er Syrien efter to år fortsat låst fast i en grusom borgerkrig. Jens Nauntofte fortæller om indtryk fra rejserne, der er nedfældet i bogen Tyrannernes fald og giver sit bud på, hvad der nu skal ske i Mellemøsten. Jens Nauntofte er journalist, forfatter og foredragsholder. Tidligere korrespondent og medlem af Udlandsredaktionen på DR s TV-Avisen. Ons. den 6. nov. kl Eckersbergs tidlige landskabsmalerier Bente Scavenius Foto: Pernille Klemp Bente Scavenius er mag.art. i kunsthistorie, forfatter og kunstkritiker på Dagbladet Børsen. I sommeren 1806 ankom en ung C.W. Eckersberg til Sanderumgaard på Fyn og udførte en række tegninger som forstudie til en serie af malerier af havens vigtigste partier. Senere i 1809 udførte han en tilsvarende serie malerier i forbindelse med et sommerophold på godset Nordfelt på Møn. Her mødte han et landskab, der var langt mere dramatisk end på Fyn, hvilket hans lange række af malerier ikke blot fra Nordfelt, men også fra Liselund og Møns Klint vidner om. Bente Scavenius fortæller om den interessante udvikling, der sker fra de tidlige malerier fra Sanderumgaard, der står i gæld til Jens Juels landskabsopfattelse, og frem til de få år senere Møn-billeder, der afspejler et mere modent, romantisk natursyn.

7 Davids bazar Mine arabiske kvinder Birgitte Rahbek Ons. den 20. nov. kl Birgitte Rahbek har i en menneskealder rejst og boet i Mellemøsten og har såvel privat som i sin egenskab af forsker og programmedarbejder mødt talrige arabiske kvinder. I foredraget illustrerer Birgitte Rahbek de arabiske kvinders situation gennem den palæstinensiske flygtningekvinde, Umm Hussein, foreviget i Ghassan Kanafanis novellesamling Umm Saad (lykkens mor), den tidligere jordanske dronning Noor og den tidligere syriske minister og talskvinde Buthaina Shaaban. Birgitte Rahbek er uddannet korrespondent, magister i kultursociologi og Ph.d. i pædagogik. Mellemøstspecialist, kultursociolog og forfatter. Ons. den 4. DEC. kl Den stjålne vej - Afghanistan set gennem en roman Anne-Cathrine Riebnitzsky Foto: Sara Skytte Anne-Cathrine Riebnitzsky er uddannet på Forfatterskolen og russisktalende sprogofficer. Hun har tidligere været udsendt som soldat og som rådgiver for Udenrigsministeriet. Anne-Cathrine Riebnitzsky modtog Bogforums Debutantpris 2012 for sin roman Den stjålne vej, der foregår i den krigshærgede Helmandprovins. En politisk engageret kvinde, en islam-kyndig vejbygningsingeniør og en lille dreng, der udsættes for en voldtægt, er de skæbner, der viser os vej gennem mørket frem mod håbet om en bedre fremtid. Romanen bygger på virkelige begivenheder. Museet er åbent før og efter alle arrangementer.

8 Omvisninger Gratis omvisninger Fra september til november er der gratis omvisninger i museets samlinger hver onsdag, lørdag og søndag. Nye tendenser, blomster og arabesker, portrætter, sufisme, helte og store slag, romantiske bevægelser og guldalder er blot nogle af emnerne for efterårets omvisninger i Davids Samling. og søndag Begge dage kl og Davids Samling en introduktion 31. august Lise Harbeck Flora islamica plantemotiver i islamisk kunst 1. september Mariette Tiedemann Planter og geometri i islamisk kunst 7. september Helene Lykke Evers Lysets æstetik fra Eckersberg til Hammershøi 8. september Kirstine Reffstrup Portrætter fra øst og vest i Davids Samling 14. september Mette Møller Jørgensen Sufisme - et møde med Gud 15. september Julie Frederiksen Introduktion til religionen islam via den islamiske kunst 21. september Johan Hermann Rump Porcelæn og keramik på tværs af samlingerne 22. september Vibeke K. Hansen Muslimske helte og store slag 28. september Sandra P. Melson Kunst fra Det Osmanniske Rige 29. september Mette Bruun Flora islamica plantemotiver i islamisk kunst 5. oktober Mariette Tiedemann Tid, sted og stifter fokus på C.L. David og hans kunstsamling 6. oktober Sonja Hougaard Dyr på tværs af kulturerne i Davids Samling 12. oktober Lise Harbeck Islamisk kunst fra Indien 13. oktober Sannie Joy Johansen

9 Omvisninger Den islamiske have 19. oktober Julie Frederiksen Europæisk keramik, sølv og porcelæn i Davids Samling 20. oktober Anette Lindbøg Karlsen Den romantiske bevægelse og guldalderkunsten 26. oktober Sonja Hougaard Flora islamica plantemotiver i islamisk kunst 27. oktober Mariette Tiedemann Islamisk kunst fra Persien 2. november Sandra P. Melson Porcelæn og keramik på tværs af samlingerne 3. november Vibeke K. Hansen Islamiske miniaturemalerier og den verden, de skildrer 9. november Sannie Joy Johansen Introduktion til den islamiske kunst i Davids Samling 10. november Berit Kirketerp Tidlig islamisk kunst - mødet med andre kulturer 16. november Helene Lykke Evers 18. århundredes danske malerkunst i Davids Samling 17. november Mette Møller Jørgensen Nye tendenser og rebelskhed i dansk kunst omkring år november Anette Lindbøg Karlsen Koranen og dens genspejling i islamisk kunst 24. november Johan Hermann Rump

10 Omvisninger kl Introduktion til den islamiske kunst i Davids Samling 4. september Mette Helms Davids Samling - en introduktion 11. september Berit Kirketerp Islamisk kunst fra Persien 18. september Sandra P. Melson Lysets æstetik fra Eckersberg til Hammershøi 25. september Kirstine Reffstrup Flora islamica plantemotiver i islamisk kunst 2. oktober Mariette Tiedemann Kinesisk porcelæns indflydelse på kunst og kultur i Mellemøsten og Europa 9. oktober Mette Bruun Sufisme - et møde med Gud 16. oktober Julie Frederiksen Tekstiler fra islams verden 23. oktober Mette Helms Islamiske fabelvæsner 30. oktober Vibeke K. Hansen Davids Samling - en introduktion 6. november Kirstine Reffstrup Introduktion til den islamiske kunst i Davids Samling 13. november Berit Kirketerp Kunst fra Det Osmanniske Rige 20. november Mette Bruun Omvisningerne varer ca. 1 time. Der kan højst være 15 personer med pr. omvisning. Man kan ikke reservere billetter til omvisningerne, men på dagen for omvisningen udleveres gratis billetter i museets butik. Læs mere på davidmus.dk/aktuelt/omvisninger Film Hver dag året rundt bliver der vist film i museets foredragssal kl. 14 og Frem til 27. oktober vises i forbindelse med museets særudstilling Flora islamica, dokumentarprogrammet Drømmen om Paradiset Islamisk Havekultur med arkitekt Steen Estvad Petersen. Se filmprogrammet og læs mere på

11 Efterårsferie Særophængning Efterårsferie for børn Kom og oplev den islamiske kunsts mange farver og former og forunderlige univers når museet åbner kunstværksted for børn i efterårsferien. Vi arbejder med farvet papir, tusser, farveblyanter og klipper og klistrer og går på opdagelse i orientalske mønstre og ornamenter. Lav dine egne kunstværker, som du kan tage med hjem. En professionel kunstner underviser og hjælper undervejs. Du kan også tage med på rundtur i museets skatkamre og se på drager, dæmoner, sfinkser og Fugl Føniks - og en papegøje, der fortæller historier. Kunstværksted Ved kunstner og underviser Cecilia Westerberg den 16. oktober kl Torsdag den 17. oktober kl den 19. oktober kl den 20. oktober kl Drop-in værksted, ingen reservation nødvendig, gratis adgang Anbefalet alder til arrangementerne I EFTERÅRSFERIEN: 6-15 år. Omvisninger Tirsdag den 15. oktober kl Tapre helte og skønne prinsesser, Sandra Melson den 16. oktober kl Tapre helte og skønne prinsesser, Sandra Melson Torsdag den 17. oktober kl Fabelvæsner i den islamiske samling, Julie Frederiksen Fredag den 18. oktober kl Fabelvæsner i den islamiske samling, Mariette Tiedemann den 19. oktober kl Fabelvæsner i den islamiske samling, Julie Frederiksen den 20. oktober kl På opdagelse i Davids skatkammer, Sonja Hougaard Varighed ca. 45 min. Gratis adgang. Der kan højst være 15 børn pr. omvisning. Man kan ikke reservere plads, men der udleveres gratis billetter i museets butik på dagen.

12 KULTURNATTEN Tesalon og orientalske toner På Kulturnatten fredag den 11. oktober, åbner Davids Samling museets døre for byens kulturvandrere fra kl Tag med Bilal Irsheds Trio på en rejse ind i den mellemøstlige musik, historie og skønhed. Og besøg The á la Menthe, der forvandler gården til en marokkansk tesalon, hvor man kan købe dejlige teer, små samosaer, søde kager og andre mellemøstlige delikatesser. Koncert For andet år i træk præsenterer Davids Samling en række koncerter med Bilal Irsheds Trio på Kulturnatten. Bilal Irshed er en herboende palæstinensisk komponist og oud-virtuos, der er bredt anerkendt som en af de fremmeste fortolkere af den klassisk orienterede del af traditionel mellemøstlig musik. Hans trio består, foruden af Bilal selv, af den danske bassist Rasmus Møldrup og den herboende cubanske perkussionist Yohan Ramon. Trioen er en hyldest til oud en, og instrumentets varme, meditative lyd kombineres med cubansk perkussion og en nordisk jazzfeeling. Musikken består både af moderne original-kompositioner og nyarrangementer af traditionel mellemøstlig musik. Trioen spiller kl , 20.00, og

13 Information Davids Samling Kronprinsessegade København K Telefon Åbningstider Tirsdag og fredag Torsdag og søndag Mandag lukket Lukket den 23., 24., 25. og 31. december Entré Der er gratis adgang til museet. Adgangsforhold Davids Samling har til huse i en fredet bygning med mange trapper og er desværre ikke egnet for gangbesværede. Det er ikke muligt at tage kørestol eller rollator med i samlingerne. Garderobe På grund af samlingernes mange sarte og fritstående genstande beder vi vores gæster om at anbringe større tasker i garderoben, hvor der er aflåselige skabe (depositum 10 kr.). Butik Museets butik sælger billetter til Davids Bazar, bøger, tidsskrifter og et stort udvalg af plakater og postkort med motiver fra samlingerne. Museumsbutikken har samme åbningstider som museet. Nyhedsbrev Meld dig til Davids Samlings nyhedsbrev på Her kan du blive orienteret om kommende arrangementer og læse nyt fra museet. Forside: Miniature, En hofmand med astrakhan-hat, Iran; ca Frontispice: Polonaise-tæppe, Iran, Isfahan; ca (tilhører Rosenborg) Bagside: Agnes Lunn, Udsigt fra Marienborg, 1935 Grafisk design:

14 Omvisninger efterår 2013 Kronprinsessegade København K Telefon

S æ r u d s t i l l i n g

S æ r u d s t i l l i n g p R O G R A M E F T E R Å R 2 0 1 1 S æ r u d s t i l l i n g S æ r u d s t i l l i n g Sufisme islams mystiske vej Særudstilling fra 2. september 2011 til 8. april 2012 Miniaturemaleri, magiske amuletter

Læs mere

P R O G R A M F O R Å R

P R O G R A M F O R Å R PROGRAM FORÅR 2013 S Æ R U D ST I L L I N G SÆRUDSTILLING 22.03.13-27.10.13 Planter i form af ranker, blade, blomster, frugter og træer, både genkendelige, men også stiliserede eller denaturaliserede,

Læs mere

Rejse i Tyrkiet. Uddrag af tekst i særudstillingen, Finn Larsen

Rejse i Tyrkiet. Uddrag af tekst i særudstillingen, Finn Larsen program forår 2015 SÆRUDSTILLING INDTIL 1. MARTS 2015 Rejse i Tyrkiet Mere og mere landskab. Mine steder og ud ad bilens vinduer. Mødte dem jeg kender i HIMIROGLU. Jeg tog, og de fik, fotografier. Jeg

Læs mere

Rejse i Tyrkiet. Fotografier af Finn Larsen

Rejse i Tyrkiet. Fotografier af Finn Larsen PROGRAM EFTERÅR 2014 SÆRUDSTILLING Rejse i Tyrkiet Fotografier af Finn Larsen Med Rejse i Tyrkiet. Fotografier af Finn Larsen viser Davids Samling for første gang kunstfotografi fra vores samtid. Særudstillingen

Læs mere

P R O G R A M F O R Å R

P R O G R A M F O R Å R PROGRAM FORÅR 2014 SÆROPHÆNGNING SÆROPHÆNGNING En farvestrålende særophængning af bloktrykte tekstiler fra Indus-dalen kan opleves på museet. Davids Samling har erhvervet tekstilerne fra maleren, tekstilkunstneren

Læs mere

Se de smukke sort-hvide fotografier, der skildrer indiske landsbyer, deres beboere og den omgivende natur.

Se de smukke sort-hvide fotografier, der skildrer indiske landsbyer, deres beboere og den omgivende natur. program forår 2016 til og med 21. februar 2016 LANDSBYERNES INDIEN fotografier af gianni berengo gardin Se de smukke sort-hvide fotografier, der skildrer indiske landsbyer, deres beboere og den omgivende

Læs mere

Entré: Gratis - billetter fås fra d. 10. august.

Entré: Gratis - billetter fås fra d. 10. august. KULTURNAT - dans mellem reolerne Fredag d. 6. august kl. 20-22 Igen i år er der spændende dansemusik på Kulturnatten denne gang med det fantastiske dansk-cubanske salsaorkester Cocoson - så vel mødt i

Læs mere

Seniorer i HK MidtVest. Herning og Ikast-Brande kommuner. Program for 2. halvår 2015

Seniorer i HK MidtVest. Herning og Ikast-Brande kommuner. Program for 2. halvår 2015 Seniorer i HK MidtVest Herning og Ikast-Brande kommuner Program for 2. halvår 2015 Bestyrellsen i HK MiidtVest Seniiorer Herniing og IIkast--Brande kommuner Formand Birgit H. Nielsen Ravelsvej 5 7400 Herning

Læs mere

Velkommen til Frederikshavn Kommune Biblioteksforeningens årsmøde Torsdag den 29. marts 2012 kl. 09:15

Velkommen til Frederikshavn Kommune Biblioteksforeningens årsmøde Torsdag den 29. marts 2012 kl. 09:15 Velkommen til Frederikshavn Kommune Biblioteksforeningens årsmøde Torsdag den 29. marts 2012 kl. 09:15 Kære Alle sammen Det er mig en glæde at få lov til at byde jer velkommen til Frederikshavn. Velkommen

Læs mere

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd Til Assens Kommune II 11'41 1 MUSEUM VESTFYN Assens, d. 12. februar 2016 Vedr. : Ansøgning om tilskud til udstilling Vedhæftet følger ansøgning med bilag om tilskud på 240.000 til realisering og markedsføring

Læs mere

PROGRAM FORÅR _ds foraar 2018_.indd 1 29/11/17 10:24

PROGRAM FORÅR _ds foraar 2018_.indd 1 29/11/17 10:24 PROGRAM FORÅR 2018 SÆRUDSTILLING Særudstillingen sætter fokus på gengivelsen af mennesker i islamisk kunst. Mange tror, at menneskefigurer ikke optræder i klassisk islamisk kunst. Et faktum er det, ikke

Læs mere

program EFTERår 2017

program EFTERår 2017 program EFTERår 2017 særudstilling Fotografier af Krass Clement til 22. oktober 2017 At rejse til et nyt sted, et på alle måder ukendt sted, er som en genfødsel. Lidt angstfuldt presses jeg frem mod lyset.

Læs mere

Lærervejledning: At sanse naturen langsomt

Lærervejledning: At sanse naturen langsomt Lærervejledning: At sanse naturen langsomt Forløb: At sanse naturen langsomt Målgruppe: Indskoling Fag: Dansk, billedkunst Christen Dalsgaard: Solplettet bøgestamme, 1852 Indledning: I materialet her kan

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

til 16. april 2017 Fotografier af Peter Bonnén

til 16. april 2017 Fotografier af Peter Bonnén program forår 2017 særudstilling til 16. april 2017 Djiboutis Farver Fotografier af Peter Bonnén På den aktuelle særudstilling ses Peter Bonnéns store farvefotografier, taget på en rejse til det lille,

Læs mere

SE MIG! Tag med på rejse i kunstens univers

SE MIG! Tag med på rejse i kunstens univers 26. september 2011 Vi ser på kunst på ARoS Besøg på ARoS I dag skal du en tur på ARoS. Her vil du møde børn fra andre institutioner. Her er to portrætter, du kan se på ARoS. Portrætterne er lavet af maleren

Læs mere

MEDLEMSBLADET ORANGE VIOLET RØD GRØN BLÅ GUL

MEDLEMSBLADET ORANGE VIOLET RØD GRØN BLÅ GUL MEDLEMSBLADET ORANGE VIOLET GRØN RØD BLÅ GUL ORANGE JULEGAVE-IDÉ Vi har den helt rigtige julegave til den, der har alting, - nemlig et medlemskab af vor venneforening. Gaven omfatter: 1 Medlemskab af foreningen

Læs mere

Faaborg Museum Indgangspartiet

Faaborg Museum Indgangspartiet Faaborg Museum Faaborg Museum er tegnet af arkitekt Carl Petersen (1874 1923) og blev åbnet i 1915. Museet blev bygget til at rumme konservesfabrikant og mæcen Mads Rasmussens samling af fynbokunst, da

Læs mere

Carl Nielsen - 1865-1931

Carl Nielsen - 1865-1931 Kirkens aktiviteter af Torben Møllenbach Teatertur Teaterturen sidste år var en fantastisk tur ud i det moderne teater med fantastisk flot skuespil i to små stykker af Samuel Beckett. I skrivende stund

Læs mere

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE 1 Talentudviklingsholdet i AARHUS BILLED- OG MEDIESKOLE er for unge fra 15-19 år. Holdet er et 2-årigt forløb med undervisning 1 gang om ugen. Vi samarbejder med ARoS,

Læs mere

En november med tryk på!

En november med tryk på! Kildeskolenyt! En november med tryk på! Så gik november måned med en masse forskellige aktiviteter, som du kan læse om her i årets sidste nummer af Kildeskolenyt! December 2010 10. årgang nummer 10 Husk

Læs mere

Den vigtigste og bedste gave

Den vigtigste og bedste gave LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 6 Den vigtigste og bedste gave Ugens tekst og referencer: Matt 1,21-23. Den Store Mester, kap. 1. Huskevers: I dag er der født jer en frelser. (Luk 2,11) Hovedformålet er,

Læs mere

MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK

MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK to Efter en velbesøgt generalforsamling føler jeg bestyrelsen har fået fuldmagt til at fortsætte i det spor vi gennem tid har fulgt: At formidle kunst og nedbryde afstanden

Læs mere

BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016

BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016 BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016 BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i sommeren/efteråret 2016 en fritidsundervisning, hvor begreber som design, illustration, tegneserier og animation nu bliver

Læs mere

1. Skulpturen som medie. 2. Cronhammar og skulpturer

1. Skulpturen som medie. 2. Cronhammar og skulpturer 1. Skulpturen som medie Kunst kan være mange forskellige ting både noget du møder i skolen, hjemme hos dig selv måske, ude i byen eller på et museum. Kender I nogle former for kunst? Kunst kan for eksempel

Læs mere

NYHEDSBREV. Medlemsmiddag. - i foreningen i Bogforumsweekenden

NYHEDSBREV. Medlemsmiddag. - i foreningen i Bogforumsweekenden NYHEDSBREV Autorkontoen Autorkontoen er åben for ansøgning. Frist for ansøgning er onsdag den 13. november 2013 kl. 12. Ansøgning sker elektronisk via dette link www.efond.dk/dff Kriterierne for ansøgning

Læs mere

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar.

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. Anmeldelse Marianne Grønnow Magasinet Kunst Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. WONDERWORLD 28. oktober 2014 Reportage

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO TILMELDING NU LEN Læs om skoler Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO TILMELDING NU LEN Læs om skoler Horsens Kunstmuseum Læs om top Sommer skoler BILLED fremtid starter her SKO din kreative LEN Horsens Kunstmuseum Sommer og efterår 2013 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Sommer og efterår 2013 Det er her en kreativ fritid og fremtid

Læs mere

PROGRAM KOLORITHØJSKOLEN I SAMARBEJDE MED ÆLDRESAGEN

PROGRAM KOLORITHØJSKOLEN I SAMARBEJDE MED ÆLDRESAGEN PROGRAM KOLORITHØJSKOLEN I SAMARBEJDE MED ÆLDRESAGEN 2016 2017 MARKEDSPLADSEN 2 7400 HERNING side 1 1. foredrag mandag den 10. oktober 2016 Jeg er her for at mildne Den ukendte Storm P. Digteren, maleren

Læs mere

Nyhedsbrev august 2015

Nyhedsbrev august 2015 Historisk Samfund for Sydøstjylland: Nyhedsbrev august 2015 Udflugt til herregården Sønderskov ved Brørup og det historiske Skibelund Krat Tid: Lørdag den 22. august 2015 kl. 13.30 til ca. kl. 17.00 Sønderskov

Læs mere

Se dette nyhedsbrev i en browser. Efteråret 2011. Onsdag 17. august Opstart af Zumba-hold på Den Gamle Avlsgård

Se dette nyhedsbrev i en browser. Efteråret 2011. Onsdag 17. august Opstart af Zumba-hold på Den Gamle Avlsgård 1 af 6 13-09-2011 10:33 Se dette nyhedsbrev i en browser Efteråret 2011 Onsdag 17. august Opstart af Zumba-hold på Den Gamle Avlsgård Søndag 21. august Søndags ROOTS-Rock med Guy Forsyth Mandag - Fredag

Læs mere

2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR

2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR Katalog 2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR ØMME KÆRTEGN H = 18 cm Januar Lene Purkær Fabriksparken 9 9230 Svenstrup J Tel: 9831 8081 www.lenepurkaer.dk Skulpturer, der afspejler en kærlighed til livet.

Læs mere

golddigger Fire hovedværker

golddigger Fire hovedværker Fire hovedværker GOLDdigger tager afsæt i fire af P.C. Skovgaards landskabsmalerier. Disse hovedværker er udgangspunkt for udforskning af tre perspektiver på Skovgaards identitet som menneske: Hans personlige,

Læs mere

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden KULTURKALENDER OKTOBER 2014 Det sker i Brøndby Lørdag den 25. oktober kl. 20.00 Irsk aften med Trad Lads & Green Steps Kulturhuset Brønden Kulturkalender oktober 2014 Det sker i Brøndby KULTURKALENDER

Læs mere

Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling

Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling Omkring 150 gæster indfandt sig til fernisering og åbningsarrangement på Efterårsudstillingen på Hirtshals Fyr. Kunstudvalget

Læs mere

Arrangementer og åbningstider i perioden 12. 28. februar

Arrangementer og åbningstider i perioden 12. 28. februar Arrangementer og åbningstider i perioden 12. 28. februar Alle dage fra den 8. til og med den 23. februar For store som små bliv kunstner for en dag, og mal dit eget billede hos billedkunstner Margit Rasmussen,

Læs mere

Kunstforeningen Brundur. Et godt tilbud til 42 kr. pr. måned Juni 2016

Kunstforeningen Brundur. Et godt tilbud til 42 kr. pr. måned Juni 2016 Kunstforeningen Brundur Et godt tilbud til 42 kr. pr. måned Juni 2016 Kære kollega Ansatte ved Brønderslev Kommune stiftede for mange år siden en kunstforening. Du kan læse mere om foreningen på kommunens

Læs mere

Morgensang i Vejen Kirke,

Morgensang i Vejen Kirke, Morgensang i Vejen Kirke, fredag d. 29. januar, kl. 9.00 Hermed links til salmetekster og inspirationsmateriale/idéer til arbejdet med salmerne. Materialet består af: 1) Salmeteksterne dels på papir dels

Læs mere

Forestillinger 2004 - Værk i kontekst

Forestillinger 2004 - Værk i kontekst INSPIRATIONSMATERIALE Forestillinger 2004 - Værk i kontekst Esbjerg Kunstmuseum 07.05.-15.08.2004 INTRODUKTION TIL UNDERVISEREN: Forestil dig Asger Jorns Lykkens have (1947) indgå i hele fem forskellige

Læs mere

MENS VI VENTER PÅ FORÅRET

MENS VI VENTER PÅ FORÅRET MENS VI VENTER PÅ FORÅRET Mens vi venter på foråret og lysere tider, er der mange hyggelige tilbud for børn i alle aldre og deres voksne. Fastelavn og påske markeres med maskeværksted og påskeklip med

Læs mere

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham.

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 9 Det store, store træ Ugens tekst og referencer: Matt 13,31-32. Christ s Object Lessons, side 76-79. Huskevers: Voks i Jesu nåde (2 Pet 3,18) Hovedformålet er, at børnene

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

Fagplan for billedkunst

Fagplan for billedkunst FAABORGEGNENS FRISKOLE PRICES HAVEVEJ 13, 5600 FAABORG TLF.: 6261 1270 FAX: 6261 1271 Fagplan for billedkunst Der undervises i billedkunst på 0. - 3. klassetrin 2 timer. På 3. 4- klassetrin undervises

Læs mere

Skoletjensten/Arbejdermuseet. Lav en udstilling om 1950'erne. Version 200901

Skoletjensten/Arbejdermuseet. Lav en udstilling om 1950'erne. Version 200901 Klassetrin: Undervisningsforløb: Opgavetitel: Version 200901 Forfatter: Mellemtrin, 3.-6. klasse Kold krig og kiksekage Lav en udstilling om 1950'erne Linda Nørgaard Andersen Lav en udstilling på skolen,

Læs mere

Arrangementer for børn. Forår. 2016 Børn. Biblioteket

Arrangementer for børn. Forår. 2016 Børn. Biblioteket Arrangementer for børn Forår 2016 Børn Biblioteket 1 VELKOMMEN Vi glæder os til at byde dig velkommen til bibliotekets arrangementer. Husk at hente en gratis billet. Får du ikke brug for den, så kontakt

Læs mere

EFTERÅR 2011 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2011 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2011 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 Historiens Hus præsenterer her vores hidtil største program. Nærmere oplysninger om de enkelte arrangementer vil løbende blive vist på hjemmesiden

Læs mere

Skriftlig del Læseforståelse 1

Skriftlig del Læseforståelse 1 Skriftlig del Læseforståelse 1 Navn (PR-nummer ato Prøvenummer Prøveafholdende udbyder Prøvegruppenummer Tilsynsførendes underskrift !, Instruktion:. svar. Cykelsmeden Jakob Hansen på 60 år bor i en lille

Læs mere

Portfolio. Tlf. 29 24 46 59 E-mail anneranegaard@gmail.com

Portfolio. Tlf. 29 24 46 59 E-mail anneranegaard@gmail.com Portfolio Anne Ranegaard Clausen Tlf. 29 24 46 59 E-mail anneranegaard@gmail.com Samson Fotograf Om Samson Samson er et mediemagasin, som bliver drevet af studerende på medie-, kommunikations- og journalistuddannelser

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste Udforsk billedkunsten og den visuelle kultur med dine elever gennem det digitale univers Klatværket. Oplev mange anerkendte kunstværker gennem fem fællesmenneskelige temaer. Lad eleverne gå på opdagelse

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 24 Nr.9/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møde Torsdag den 3.december 2015 kl. 14.00 Månedens emne: Julefesten NB. Hvis du kommer efter

Læs mere

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014 Skovgaard Museet Formidling 2013/2014 Kalender 2013/2014 SÆRUdstillinger 30. maj - 1. september 2013 De ved, hvad de gør! Jørgen Haugen Sørensen Bidske hunde, ansigtsgrimasser og en grædende gris. Oplev

Læs mere

Inspirationsmateriale til forløbet De små kunstopdagere

Inspirationsmateriale til forløbet De små kunstopdagere Inspirationsmateriale til forløbet De små kunstopdagere Hendrik Krock: Pan og Syrinx. 1722. Indledning I materialet her kan du hente inspiration til hvordan, du kan forberede jeres besøg på Sorø Kunstmuseum

Læs mere

Opgaver til islam Til hvert kapitel er der udarbejdet en række opgaver.

Opgaver til islam Til hvert kapitel er der udarbejdet en række opgaver. Opgaver til islam Til hvert kapitel er der udarbejdet en række opgaver. Disse opgaver er spørgsmål, som lægger op til en diskussion. Langt de fleste spørgsmål har ikke et korrekt svar, men afhænger af

Læs mere

Nyhedsbrev april 2011 Kommende arrangementer

Nyhedsbrev april 2011 Kommende arrangementer Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev april 2011 Kommende arrangementer Første etape af Kulturarvsstyrelsens store projekt Danmarks oldtid i landskabet er nu gennemført. 15 fortidsminder er nyformidlet

Læs mere

Kunst Litteratur Historie 23.10.16 29.10.16 ASKOV HØJSKOLE

Kunst Litteratur Historie 23.10.16 29.10.16 ASKOV HØJSKOLE Kunst Litteratur Historie 23.10.16 29.10.16 ASKOV HØJSKOLE TURE Heldagsturen går til Vadehavscentret ved Vester Vedsted. Efter en længerevarende ombygning er museet åbnet i helt nye bygninger. Vi skal

Læs mere

AKTIVITETER 2015-16 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45.

AKTIVITETER 2015-16 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45. AKTIVITETER 2015-16 Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales.

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 47+48 2013 Fælles info Sygemeldt. Jonna, pædagog på 2. årgang, er desværre blevet ramt af en blodprop og er derfor sygemeldt. Hun er pt. indlagt til genoptræning. Det står klart, at der vil blive tale om en længere

Læs mere

Englene i Kristendom og Islam

Englene i Kristendom og Islam Englene i Kristendom og Islam En komparativ primærkilde analyse af Biblen og Koranen Aalborg Seminarium Fag: Kristendomkundskab og livsoplysning Eksamensmåned og-år:. 06-2006 Studienr.: Stamhold: Søjle:

Læs mere

Lav en udstilling på skolen, på gangen eller i klassen om 1950'erne

Lav en udstilling på skolen, på gangen eller i klassen om 1950'erne Klassetrin: Undervisningsforløb: Opgavetitel Udskoling, 7.-10. klasse Farlig Ungdom Version: 200901 Forfatter: Lav en udstilling på skolen, på gangen eller i klassen om 1950'erne Linda Nørgaard Andersen

Læs mere

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 KUNST PÅ TAPETET MATERIALET BESTÅR AF TRE DELE: VEJLEDNING & PRAKTISK INFO SPØRGSMÅL & INSPIRATION TAPET-MODUL TIL PRINT/KOPI VEJLEDNING & PRAKTISK INFO OPGAVEBESKRIVELSE:

Læs mere

Venligst Per Madsen, Poul Erik, Szilvia & Inge

Venligst Per Madsen, Poul Erik, Szilvia & Inge [deadline mandag kl. 8.30] Kære forældre, nu er jeres børn forhåbentlig blevet synlige på deres cykler, også i mørke, dog er der alligevel engang imellem "blinde" bilister, husk derfor også CYKELHJELM,

Læs mere

110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen

110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen 110 besøgende til regentparret Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Egetoft, Egtved. Torsdag formiddag klokken er lidt over halv 10 og foran Egetoft er der samlet efter hånden 110 mennesker, de har

Læs mere

V E N N E N Y T M A R T S 2 0 1 6

V E N N E N Y T M A R T S 2 0 1 6 V E N N E N Y T M A R T S 2 0 1 6 F U G L S A N G K U N S T M U S E U M S V E N N E R Thorald Brendstrup: En herregårdssmedje. Søholt. 1846. Fine nyerhvervelser til Fuglsang Kunstmuseum! v/museumsdirektør

Læs mere

Musik i Tide skolekoncerter 2015-16

Musik i Tide skolekoncerter 2015-16 Frederikssund Kommune Musik i Tide På denne liste kan du se, hvilke grupper der udbydes i din kommune den kommende sæson, og hvilke datoer, de er i området. Læs mere om grupperne på de følgende sider.

Læs mere

Nøglepersonkursus 2014 vedrørende

Nøglepersonkursus 2014 vedrørende Nøglepersonkursus 2014 vedrørende Børn af forældre med psykisk sygdom - eller udsatte af andre årsager Bevar Barndommen Regionspsykiatrien Vest Baggrund for kurset Det er naturligt, at børn påvirkes, når

Læs mere

Thomas Ry anbefaler: BogCafé, Vejen 22-01-15. Clemens J. Setz: Kærligheden på Mahlstädterbarnets tid. Noveller. 2014. 281 s.

Thomas Ry anbefaler: BogCafé, Vejen 22-01-15. Clemens J. Setz: Kærligheden på Mahlstädterbarnets tid. Noveller. 2014. 281 s. Thomas Ry anbefaler: Clemens J. Setz: Kærligheden på Mahlstädterbarnets tid. Noveller. 2014. 281 s. Sælsomme og meget anderledes noveller, som forfatteren i 2011 modtog Leipzig-bogmessens pris for, en

Læs mere

Mødets Teologi - Hvad er

Mødets Teologi - Hvad er Teologi for Lægfolk Mødets Teologi - Hvad er forsoning? Sommerkonventet 2016 Teologi for Lægfolk Veterankursus 27. juni - 29. juni 2016 Mødets teologi - Hvad er forsoning? Årets sommerkonvent sætter fokus

Læs mere

FOF Aarhus Fredensgade 36 8000 Aarhus C Tlf. 86 12 29 55 www.fof-aarhus.dk. Dyk ned i din tid - og dit liv

FOF Aarhus Fredensgade 36 8000 Aarhus C Tlf. 86 12 29 55 www.fof-aarhus.dk. Dyk ned i din tid - og dit liv FOF Aarhus Fredensgade 36 8000 Aarhus C Tlf. 86 12 29 55 www.fof-aarhus.dk Dyk ned i din tid - og dit liv En uge i livsfortællingens tegn Mandag 30. maj - fredag 3. juni 2016 1 1960 1940 1950 2 1930 Dyk

Læs mere

IDEHEFTE VEDRØRENDE TEKSTLIGGØRELSE

IDEHEFTE VEDRØRENDE TEKSTLIGGØRELSE IDEHEFTE VEDRØRENDE TEKSTLIGGØRELSE DEN KONKRETE FREMGANGSMÅDE Tekstliggørelse er med vilje en meget enkel metode, som ikke kræver specielle indkøb eller nye færdigheder. Det er vigtigt, fordi dagligdagen

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2013 Fælles info Indsamling. I aften kulminerer de mange indsamlingsaktiviteter når DR åbner op for tvshowet den store Danmarksindsamling. Et af de fremstød vi lavede var salg af brød & kaffe i vores morgenåbning.

Læs mere

Kursusmappe Uge 24: Superhelte og prinsesser

Kursusmappe Uge 24: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Uge 24: Superhelte og prinsesser Vejledning til HippHopp guider Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 24 Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp uge_24_guidevejl_superhelte_og_prinsesser.indd

Læs mere

Vejledning til brug af Venner - din dag i børnehaven

Vejledning til brug af Venner - din dag i børnehaven Vejledning til brug af Venner - din dag i børnehaven Indledning Venner din dag i børnehaven er bygget op omkring en magnettavle med tilhørende magnetbrikker, der er illustreret med billeder fra Venskabsserien.

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om opløsning af Grimhøjmoskeen i Aarhus

Forslag til folketingsbeslutning om opløsning af Grimhøjmoskeen i Aarhus 2014/1 BSF 12 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 21. oktober 2014 af Martin Henriksen (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Søren Espersen (DF) og

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad.

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. December 2001 2 OPSLAGSTAVLEN Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. Den 25. November kl. 10.00 DGI Løb/Marienlyst Skoven

Læs mere

en lærerguide kunstnernes efterårsudstilling

en lærerguide kunstnernes efterårsudstilling en lærerguide kunstnernes efterårsudstilling 13 okt 25 nov 2012 INTRODUKTION I perioden 13. oktober til 25. november 2012 kan du og din klasse opleve udstillingen KE12 - Kunstnernes Efterårsudstilling.

Læs mere

HK HOVEDSTADEN SENIOR HELSINGØR MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN

HK HOVEDSTADEN SENIOR HELSINGØR MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN HK HOVEDSTADEN 1 SENIOR Program foråret 2016 MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN HELSINGØR / Hvad sker der i din afdeling / Medlemsmøder / Hvornår er den næste generalforsamling / Tilmeld

Læs mere

Qivi. Nyhedsbrev fra Det Grønlandske Hus i Aarhus. Det Grønlandske Hus Dalgas Avenue 52 8000 Aarhus C 86 11 02 88

Qivi. Nyhedsbrev fra Det Grønlandske Hus i Aarhus. Det Grønlandske Hus Dalgas Avenue 52 8000 Aarhus C 86 11 02 88 Qivi Nyhedsbrev fra Det Grønlandske Hus i Aarhus Nr. 3, juni 2011 13. årgang Ved Tasiussaq i Sydgrønland Det Grønlandske Hus Dalgas Avenue 52 8000 Aarhus C 86 11 02 88 www.groenlandskehus.dk aarhus@glhus.dk

Læs mere

KURSUSKATALOG FORÅR 2015

KURSUSKATALOG FORÅR 2015 KURSUSKATALOG FORÅR 2015 Dette kursuskatalog er til dig, der er medarbejder, frivillig, og/eller pårørende på ældreområdet. INDLEDNING Kære frivillig, medarbejder og/eller pårørende på ældreområdet i Aarhus

Læs mere

ind i historien 4. k l a s s e

ind i historien 4. k l a s s e find ind i historien 4. k l a s s e Flyver Finds Idéboks 4. klasse Danmark bliver ét rige Sagn er gamle historier, der stammer fra vikingetiden. Snak med jeres lærer eller spørg på biblioteket efter disse

Læs mere

KONCERT OMVISNING VIN & SNACKS

KONCERT OMVISNING VIN & SNACKS MEDLEMSBLADET KONCERT OMVISNING VIN & SNACKS Musikeren og komponisten Louise Eckardt Jensen beskrives som en af de nyskabende kunstnere inden for eksperimentel musik. Hun bryder gerne normer og modsætter

Læs mere

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber B I R G I T T E T H O R L A C I U S F R E D E I N G E T R O E L S E N L I N D H O L M 21.09.13-18.10.13 GalleriWeber Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu smedjen@post.tele.dk

Læs mere

Bibliotekarforbundets Seniorgruppes bestyrelse præsenterer hermed programmet for foråret 2014 samt Sommertur i august for Seniorgruppens medlemmer.

Bibliotekarforbundets Seniorgruppes bestyrelse præsenterer hermed programmet for foråret 2014 samt Sommertur i august for Seniorgruppens medlemmer. Bibliotekarforbundets Seniorgruppes bestyrelse præsenterer hermed programmet for foråret 2014 samt Sommertur i august for Seniorgruppens medlemmer. Torsdag d. 6. februar 2014 kl. 11:00. Besøg på Davids

Læs mere

Husk Valg til Centerrådet den 18. nov.! Siden sidst

Husk Valg til Centerrådet den 18. nov.! Siden sidst Husk Valg til Centerrådet den 18. nov.! Solrød Aktivitets - og Frivilligcenter AFC samt Daghjemmet for visiterede borgere Solrød Center 85, 2680 Solrød Strand Telefon 5618 2445 Mandag- torsdag kl. 9.00-16.00

Læs mere

RØDOVRE BIBLIOTEK ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR 2016

RØDOVRE BIBLIOTEK ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR 2016 RØDOVRE BIBLIOTEK ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR 2016 Velkomst og åbningstider Velkommen til foråret 2016 Så er klar med sjove og spæn dende arrangementer for børn. Kom til Ulvetime i nattøj, besøg Harry

Læs mere

FOAs Seniorklub Odense

FOAs Seniorklub Odense FOAs Seniorklub Odense Forår 2016 Vesterbro 120 Odense Så er FOAs Seniorklub igen klar med et nyt program for foråret 2016. Velkommen i klubben til alle jer, der trofast slutter op om vores arrangementer

Læs mere

Der er gratis adgang til alle foredragene, som finder sted i Høje Kolstrup Kirke og begynder kl. 19.30. Undtaget er dog udflugten, som koster 50 kr.

Der er gratis adgang til alle foredragene, som finder sted i Høje Kolstrup Kirke og begynder kl. 19.30. Undtaget er dog udflugten, som koster 50 kr. Der er gratis adgang til alle foredragene, som finder sted i Høje Kolstrup Kirke og begynder kl. 19.30. Undtaget er dog udflugten, som koster 50 kr. og begynder kl. 18.30 Der er hver gang kaffe og te med

Læs mere

REBECCA HANSSON BABYTEGN. Forlaget BabySigning 3

REBECCA HANSSON BABYTEGN. Forlaget BabySigning 3 REBECCA HANSSON BABYTEGN Forlaget BabySigning 3 FORORD Da jeg i 2009 blev mor for første gang, blev jeg introduceret til babytegn. Vi brugte det flittigt med vores datter, og da hun var et 1 år, brugte

Læs mere

Danmarks Designskoles biblioteks klassifikationssystem

Danmarks Designskoles biblioteks klassifikationssystem 3695211189 Danmarks Designskoles biblioteks klassifikationssystem A Forskelligt A 10.01 Ordbøger A 20.01 Håndbøger A 20.02 Legater A 20.04 Pædagogik A 20.05 Arbejdsmiljø A 20.06 Naturvidenskab/Zoologi

Læs mere

Johannes Larsen, Svanemøllen set fra forhaven, 1937. Johannes Larsen Museet. Johannes & Alhed Larsen Et hjem i naturen. Opgaveark ...

Johannes Larsen, Svanemøllen set fra forhaven, 1937. Johannes Larsen Museet. Johannes & Alhed Larsen Et hjem i naturen. Opgaveark ... Johannes Larsen, Svanemøllen set fra forhaven, 1937. Johannes Larsen Museet Opgaveark Johannes & Alhed Larsen Et hjem i naturen Navn: Klasse:... Møllebakken Johannes og Alhed Larsen, ca. 1900 Ægteparret

Læs mere

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen Skulpturi RUndtenom En lærerguide til samtidsskulpturen INTRODUKTION TIL LÆREGUIDEN I perioden d. 21. april 3. juni kan du og dine elever opleve udstillingen Rundtenom, der viser eksempler på, skulpturens

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

Street Art som eventyr Kan kun opleves i Rødovre

Street Art som eventyr Kan kun opleves i Rødovre Street Art som eventyr Kan kun opleves i Rødovre I samarbejde med Steen Koerner Studio & Tasso Hvis du ønsker intelligente børn læs eventyr for dem Hvis du ønsker mere intelligente børn læs flere eventyr

Læs mere

Johannes larsen museet

Johannes larsen museet Johannes larsen museet om glæden ved kunst og natur Tilbud til skoler Johannes Larsen museet Johannes Larsen Museet er dels et kunstnerhjem, dels et kunstmuseum med egen kunstsamling og skiftende udstillinger.

Læs mere

KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL

KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL MEDLEMSBLADET KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL MUSEUMSBERG FLENSBURG Kunstmuseet i Tønders særudstilling, Kiming, med værker af Inge Lise Westmann fortsætter til Museumsberg i Flensburg.

Læs mere

Lærervejledning. Forløb: Hjemme hos Hammershøi Målgruppe: 6. 10. klasse Fag: Billedkunst og dansk. 1. Lærervejledning med. 2. Elevark med. 3.

Lærervejledning. Forløb: Hjemme hos Hammershøi Målgruppe: 6. 10. klasse Fag: Billedkunst og dansk. 1. Lærervejledning med. 2. Elevark med. 3. Ordrupgaards samlinger og særudstillinger rummer mange muligheder for engagerende, dialogbaseret undervisning, f.eks. i fagene dansk, billedkunst, historie, fransk og samfundsfag. Se nogle af museets akutelle

Læs mere

Oplevelser for hele familien i vinterferien

Oplevelser for hele familien i vinterferien Find alle oplevelser på oplev.odense.dk Oplevelser for hele familien i vinterferien Side 2 Vinterferie med Ild- og Vand- Værksted Side 3 Ta til Togland hvis du tør Side 4 Teater for de 1½-5 årige Nørregaards

Læs mere

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik BILLED VÆRKSTEDET maleri. tegning. akvarel. keramik FORÅR 2014 Keramik Undervisningen i keramik veksler mellem stillede opgaver og værkstedsarbejde. Gennemgang af de færdige arbejder er en del af undervisningen.

Læs mere

På rejse med musikken

På rejse med musikken Eksotiske fugle På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 På rejse med musikken Du skal snart på besøg hos DR SymfoniOrkestret. Her skal du høre symfoniorkestret spille flere forskellige musikværker. Men vi

Læs mere

Forslag til tværfaglige undervisningsforløb med dansk, natur og teknik og historie.

Forslag til tværfaglige undervisningsforløb med dansk, natur og teknik og historie. Forslag til tværfaglige undervisningsforløb med dansk, natur og teknik og historie. Johannes Larsen Museet byder med et originalt kunstnerhjem og -atelier samt nyere udstillingsbygninger på en bred indgang

Læs mere