side 9 manden Portræt af en gammel kæmpe, som stadig er særdeles aktiv

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "side 9 manden Portræt af en gammel kæmpe, som stadig er særdeles aktiv"

Transkript

1 StilladsInformation nr august 2005 side 9 manden Portræt af en gammel kæmpe, som stadig er særdeles aktiv Navn: Jens Pedersen Bopæl: Skørping Alder: 56 Start i branchen: 1970 Nuværende firma: Bera Nordjylland Tillidsposter: Tillidsmand hos Bera Bestyrelsesmedlem i Nordjylland Bestyrelsesmedlem i 3F i Aalborg Bestyrelsesmedlem i landsklubben Landsklubbens OK-udvalg Forhandlingsudvalg for priskuranterne StilladsInformation: - Hvor og hvordan kom du ind i branchen? Jens: - Jeg søgte job som rigger efter at have sejlet. Der var et ledigt job som stilladsrigger på værftet, så det var altså en tilfældighed, at jeg blev stilladsrigger. Efter at Aalborg værft lukkede i 1988, kom jeg til SGD-Bera, som i 2004 blev til Bera - Nordjylland.

2 StilladsInformation: - Din bedste stilladsoplevelse? Jens: - Vi havde anmeldt en villa på Forchammersvej til Arbejdstilsynet, men de havde ikke tid til at kigge på stilladset, der kun var bygget halvt om huset - til tagudskiftning. Alle firmaerne blev enige om at mødes om morgenen på vej til arbejde. Vi ringede til det lokale TV og fortalte, at der var en blokade af villaen. Derefter kom vi i kontakt med med AT, som kom og efterså stilladset og foranledigede, at forholdene blev bragt i orden. En hyggelig stilladsoplevelse mand mødtes i et par timer, og hvor vi igen viste vores faglige sammenhold. StilladsInformation: - Din værste stilladsoplevelse? Jens: - Min værste oplevelse var Udspring fra vandtårn. Martin og jeg var ved at sætte stillads op på vandtårnet i Skørping. Oppe i 10 meters højde skulle der laves en udkragning, hvorpå der skulle bygges yderligere fire meter op. Da jeg gik rundt med en diagonal, faldt et af udkragsdækkene ud, så jeg, dæk og diagonal tog den 10 meter ned i en berberishæk!! Denne oplevelse mærker jeg stadig i min venstre skulder.

3 StilladsInformation: - Din sjoveste stilladsoplevelse? Jens: - Jeg havde et par sjove år, hvor jeg kørte sammen med Smiley (Henrik Larsen). Vi havde fået en opstilling på Fasanvej. Efter et par timer kom husets frue ud og spurgte, om vi skulle benytte toilettet inden hun kørte. Smiley svarede nej tak, men et kvarter senere kunne jeg se, at når han gik op på bilen, så gik han mere og mere skægt - han lignede en Pingvin med samlede fødder. Jeg sagde til ham, at den eneste udvej nok var en tur om bag buskene. Nu forholdt det sig sådan, at Smiley ikke mente, at toiletpapir hørte hjemme i en stilladslastbil, så han havde brugt det til at tørre dug af forruden. Han måtte derfor bruge sine arbejdsstrikhandsker som toiletpapir... Næste morgen da vores formand Flødebollen skulle udlevere handsker mod forevisning af de brugte, måtte Smiley jo så fortælle ham, at han måtte en tur på Fasanvej og grave de brugte handsker op, hvis han ville have dem!!!

4 StilladsInformation: - Hvordan ser det ud på nuværende tidspunkt med eftervirkningerne / resultaterne af NSU s overtagelse af SGD Bera i Aalborg? Har det betydet ændringer og i så fald til den positive eller negative side? Jens: - På nuværende tidspunkt har begge firmaer en masse at lave, - måske kommer der eftervirkninger, hvis der blive mindre at lave. Lige nu er resultatet, at vi låner meget stillads af hinanden - firmaerne imellem, og det synes jeg er positivt. StilladsInformation: - Du sidder jo med i vores forhandlingsudvalg, og ifølge planen skal man til næste forår begynde at arbejde med sammenskrivning af de to kuranter for let facadestillads - hvor ser du de store knaster i det arbejde? Jens: - Jeg ser de store knaster i prisforskellen mellem de to priskuranter, for jeg mener ikke, at den tekstmæssige sammenskrivning er det store problem. Denne sammenskrivning er en stor udfordring for branchen og den SKAL lykkes!

5 StilladsInformation: - Det grå guld - i den kategori hører du jo hjemme. Bliver der sat pris på det grå guld i stilladsbranchen eller bliver der drevet rovdrfit på jer? Jens: - Jeg mener, at firmaerne i Nordjylland sætter pris på det grå guld. Men - man kunne altså godt indføre Nymandspenge, når der skal oplæres nye folk... Et plus som grå guld er, at du selv tilrettelægger arbejdsgangen for dagen. Jens og Niels Wiborg - Nordjyllands grå guld smiler pænt til fotografen på dette års landsmøde. S a m m e W i b o r g e r iøvrigt for en del år siden indvandret fra hovedstaden, hvilket gav anledning til denne lille tegning... StilladsInformation: - En hurtig sammenligning her på falderebet mellem stilladsbranchen nu og da du startede? Jens: - Det stilladsmateriale, jeg startede med, var virkelig tungt i forhold til det grej, vi har i dag. Og i dag har man mange flere hjælpemidler såsom vogne, lift, trucks, elhejs...- hvis ellers folk vil bruge det... Tak for interviewet