Hvordan finansierer skolen eventuelle merudgifter (til fritidstilbud, skolebus e.a.) som følge af en forkortelse af klassens skoledag?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvordan finansierer skolen eventuelle merudgifter (til fritidstilbud, skolebus e.a.) som følge af en forkortelse af klassens skoledag?"

Transkript

1 AnsØgningsskema vedr. afkortning af skoledagens længde - skoleåret 2017/18 Dette ansøgningsskema udfyldes og sendes til skoleafdelingen, hvis skolen Ønsker afkortning af Klasse: 4A Var den understøttende undervisning nedsat for klassen skoleåret 2016 /2017: Nej Antal to-voksen-timer før omlægningen: Antal to-voksen-timer efter omlægningen: Kommende 4A er en klasse, som er udfordret både socialt og fagligt. Da klassen har mange sociale udfordringer, er der brug for forskellige indsatser og øvepunkter, og det vil være befordrende for indsatsen, at primærlærerne kan samarbejde og være til stede i klassen samtidig. Fagligt er spredningen i klassen stor (fra 1.-S.klt og bloktimerne vil kunne bidrage til yderligere differentiering af undervisningen til stor gavn for både fagligt svage og stærke elever. Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-voksentimer? I bloktimerne vil der gives mulighed for tværfaglige læringsmålstyrede forløb, som retter sig mod både stærke og svage elever. Eleverne vil forhåbentlig komme til at opleve en større sammenhæng og en højere grad af ensrettet klasseledelse, når primærlærerne er sammen og samarbejder.

2 Klasse: 4B Var den understøttende undervisning nedsat for klassen skoleåret 2016 /2017: Nej Antal to-voksen-timer før omlægningen: Antal to-voksen-timer efter omlægningen: Klassen er socialt velfungerende, og har altid arbejdet systematisk med social læring. Vi ønsker at fortsætte det sociale trivselsarbejde ved, at primærlærerne kan samarbejde og være til stede i klassen samtidig. Desuden er der en stor faglig spredning, som vi bedre kan tage højde for ved at være to. Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-voksentimer? I bloktimerne vil der gives mulighed for tværfaglige læringsmålstyrede forløb, som retter sig mod både stærke og svage elever. Eleverne vil forhåbentlig komme til at opleve en større sammenhæng og en højere grad af ensrettet klasseledelse, når primærlærerne er sammen og samarbejder.

3 Dette ansøgningsskema udfyldes og sendes til skoleafdelingen, hvis skolen ønsker afkortning af Klasse: 5A Var den understøttende undervisning nedsat for klassen skoleåret 2016/2017: Ja Antal to-voksen-timer før omlægningen: 5 Antal to-voksen-timer efter omlægningen: 7 Klassen er en stor klasse (27 elever) med både stærke og svage elever. Klassen har brug for den ekstra støtte som to-iærertimer kan give og for den mere afvekslende og spændende skoledag som to-lærer timerne giver. To-lærer er også en kæmpe gevinst for teamsamarbejdet omkring klassen. Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-vokse n timer? Mere trivsel} mere spændende og afvekslende skoledag} stærkere teamsamarbejde omkring klassen med mulighed for mere fokus på den enkelte elev og en skole der er for alle. omgivne samfund} ud-af-huset-forløb} faglige og tværfaglige læringsmålstyrede forløb.

4 klasser ved hjælp af ekstra personale i klassen. AnsØgningsskemaet sendes til ekl@randers.dk senest den 15. marts. Et ansøgningsskema pr. klasse. Klasse: 5B Var den understøttende undervisning nedsat for klassen skoleåret 2016 / 2017: Ja Antal to-voksen-timer før omlægningen: 3 Antal to-voksen-timer efter omlægningen: 5 s.b er en klasse med meget stor faglig spredning, og med en håndfuld børn der er særligt udfordret. Bloktimer giver mulighed for holddeling i forhold til fagligt niveau, interessebaserede emner og lignende. Tværfaglige læringsmålstyrede projekter samt ture ud af huset, vil der også være mulighed for. Særligt børnene med de særlige udfordringer, får ikke noget udbytte af de lange skoledage, da de ikke kan fastholde koncentrationen sidst på dagen. Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-voksentimer? Klassen vil have stor gavn af bloktimerne, der primært vil blive brugt til holddeling efter niveau. Det vil give os bedre mulighed for differentiering, målstyret undervisning og tid til at snakke med og have fokus på den enkelte elev og dennes udbytte af undervisningen, så man kan give den bedst mulige vejledning, på det videre arbejde. Det giver ligeledes bedre mulighed for social træning, med fokus på det der rører sig i klassen.

5 klasser ved hjælp af ekstra personale i klassen. AnsØgningsskemaet sendes til ekl@randers.dk senest den Klasse: 6A Var den understøttende undervisning nedsat for klassen skoleåret 2016 /2017: Ja Antal to-voksen-timer før omlægningen: 4 Antal to-voksen-timer efter omlægningen: 6 Klassen har haft udfordringer i forhold til interne relationer, og gennem teambuilding og samarbejdsøvelser, både i grupper og klassen som helhed, har vi fået en langt bedre klasse med respekt for hinandens forskelligheder. Det har gavnet klassen socialt og fagligt, da eleverne tager ansvar for at hjælpe hinanden. Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-vokse n timer? Vi kan inddele klassen efter faglige kompetencer og løfte alle elever. Vi kan arbejde mere målrettet ved at inddele klassen i mindre grupper, hvilket gavner flere af eleverne, som har brug for mere tid med en lærer. Vi får et bedre samarbejde mellem dansk- og matematiklærer, da vi får mulighed for at undervise sammen, og vi derfor ofte får de samme indtryk af klassen som helhed og den enkelte elev.

6 15. marts. Et ansøgningsskema pr. klasse. Klasse: 6B Var den understøttende undervisning nedsat for klassen skoleåret 2016/2017: Ja Antal to-voksen-timer før omlægningen: 4 Antal to-voksen-timer efter omlægningen: 6 Fagligt er det en klasse med meget stor spredning. Med to lærere i klassen har vi mulighed for at fordybe os sammen med en lille gruppe elever. To-lærer-timerne bliver også brugt til formulering af læringsmål, evaluering af mål, social træning, ugeskema og implementering af nye tiltag. Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-voksentimer? At få mulighed for at infri de forventninger, der lægges op til i begrebet "Skolen for alle"

7 Dette ansøgningsskema udfyldes og sendes til skoleafdelingen, hvis skolen Ønsker afkortning af Klasse: 6e Var den understøttende undervisning nedsat for klassen skoleåret 2016/2017: Ja Antal to-voksen-timer før omlægningen: 4 Antal to-voksen-timer efter omlægningen: 6 I kommende 6C er der flere elever med både faglige og sociale udfordringer (bl.a. ordblindhed, matematikvanskeligheder, overbliksvanskeligheder). Ved at have tolærerordning har vi større mulighed for at støtte disse elever i deres læring. Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-voksentimer? Der vil være bedre mulighed for at rumme alle elever, arbejde med klassens sociale liv og arbejde med det faglige, når vi kan have to-voksen-timer. Det vil være til gavn for processen Skolen for alle.

8 15. marts. Et ansøgningsskema pr. klasse. Klasse: 7A Var den understøttende undervisning nedsat for klassen skoleåret 2016 / 2017: Ja Antal to-voksen-timer før omlægningen: 3 Antal to-vokse n-timer efter omlægningen: 5 Klassen har en gruppe meget svage elever, der både har brug for den ekstra støtte som to-iærertimer kan give og for den mere afvekslende og spændende skoledag som to-lærer timerne giver. To-lærer er også en kæmpe gevinst for teamsamarbejdet omkring klassen Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-vokse n timer? Mere trivsel, mere spændende og afvekslende skoledag og en skole for alle.

9 Klasse: 7B Var den understøttende undervisning nedsat for klassen skoleåret 2016/2017: Ja Antal to-voksen-timer før omlægningen: 5 Antal to-voksen-timer efter omlægningen: 7 Kommende 7.B er en udfordrende klasse, som har brug for struktur, faste rammer og ydre såvel som indre styring. Gennem årene har der været meget fokus på klassen. For at tilgodese den store gruppe under middel og den lille top med faglige stærke elever, og for at de får udfordringer der tilgodeser deres standpunkt, vil en omlægning af undervisningen være gavnlig. Gennem niveau-, og interessedeling vil vi kunne arbejde målstyret med elevernes læring på forskellige måder og tilgodese faglige som pædagogiske interesser. Hvordan finansierer skolen eventuelle merudgifter {til fritidstilbud, skolebus e.a.} som følge af en Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-voksentimer? Vi har gennem dette skoleår, hvor vi har haft to-voksen timer oplevet langt større motivation fra eleverne, og vi har samtidig kunnet arbejde målrettet med forskellige emner. Vi har haft større mulighed for at give faglig støtte og derved har eleverne opnået langt mere fordybelse. Det har samtidig været positivt, at der har været mulighed for at tilgodese de forskellige faglige niveauer i klassen, og der har været mulighed for at arbejde tværfagligt med læringsmålstyrede forløb, som faglig læsning på tværs af fagene og målstyrede sociale emner. Denne mulighed ønsker vi fortsat for klassen.

10 Dette ansøgningsskema udfyldes og sendes til skoleafdelingen, hvis skolen Ønsker afkortning af Klasse: 8A Var den understøttende undervisning nedsat for klassen skoleåret 2016 / 2017: Ja Antal to-voksen-timer før omlægningen: 5 Antal to-voksen-timer efter omlægningen: 7 At eleverne år mulighed for at få ekstra hjælp til svære opgaver Undervisningen kan tilrettelægges tværfagligt Mulighed for tilrettelæggelse af ud-af-huset arrangementer Mulighed for at anvende Cooperativ Learning-strukturer i undervisningssammenhænge Mulighed for holddeling Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-vokse n timer? Ud fra ovenstående vurderer vi, at klassen vil opnå følgende: At elevernes faglighed højnes At eleverne kan fordybe sig i emner tilhørende hverdagens undervisning At klassens sociale relationer styrkes At undervisningen tilgodeser elevernes nærmeste udviklingszone At lærerne har mere tid til hver enkelt elev

11 AnsØgningsskema vedr. afkortning af skoledagens længde - skoleåret 2017/18 klasser ved hjælp af ekstra personale i klassen. AnsØgningsskemaet sendes til ekl@randers.dk senest den 15. marts. Et ansøgningsskema pr. klasse. Klasse: 8B Var den understøttende undervisning nedsat for klassen skoleåret 2016 / 2017: Ja Antal to-voksen-timer før omlægningen: 2 Antal to-voksen-timer efter omlægningen: 4 Kommende 8B er en klasse på 25 elever, som har en meget stor faglig spredning og som igennem mellemtrinnet har haft mange konflikter og mobning, som har betydet, at eleverne ikke har oplevet et trygt læringsrum. Det er derfor vigtigt, at vi har muligheden for at udfordre alle klassens elever på det niveau, de er, så de har mulighed for at udvikle deres evner. Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-vokse n timer? Vores mål er at kunne udnytte bloktimerne til at arbejde med den enkelte elevs læring gennem varierede forløb, som understøtter forskellige undervisningsformer. Ved at være 2 lærere har vi muligheden for løbende og målrettet i højere grad at tilpasse undervisningen til den enkeltes zone for nærmeste udvikling. Vi ønsker desuden at arbejde målrettet med elevernes trivsel bl.a. ved at fokusere på, hvad der lykkes, "styrketræning" og "skolen for alle".

12 Klasse: 9A Var den understøttende undervisning nedsat for klassen skoleåret 2016/2017: Ja Antal to-voksen-timer før omlægningen: 2 Antal to-voksen-timer efter omlægningen: 4 Kommende g.a er en klasse på 23 elever. Det er en klasse, hvor der er en stor faglig spredning og diversitet. Klassen indeholder elever med forskelligartede udfordringer, som sociale vanskeligheder og diagnoser, herunder angst, OeD, ADHD, dysleksi. Hvilke forandringer vii klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-voksentimer? Formålet med at anvende bloktimerne er at styrke det inkluderede fællesskab, som klassen profiterer af. Vi har en øget mulighed for, at tilrettelægge undervisningen til den enkeltes forudsætninger og undervisningen danner ligeledes grundlag for et større tværfagligt samarbejde. To-lærere-ordningen giver mulighed for at inddele eleverne efter behov eksempelvis niveau, de mange intelligenser, eooperativ learning tanken, mm. Ligeledes giver to-lærer ordningen mulighed for at observere på enkelte elever eller egen klasserumsledelse. Dette er medvirkende til at opkvalificere og udvikle de pædagogiske handletiltag over for den enkelte elev og ens egen undervisning. Ovenstående skaber et stærkere fundament for at øge elevernes trivsel og faglige udvikling.

13 AnsØgningsskema vedr. afkortning af skoledagens længde - skoleåret 2017/18 Dette ansøgningsskema udfyldes og sendes til skoleafdelingen, hvis skolen ønsker afkortning af klasser ved hjælp af ekstra personale i klassen. AnsØgningsskemaet sendes til ekl@randers.dk senest den Klasse: 9B Var den understøttende undervisning nedsat for klassen skoleåret 2016/2017: Ja Antal to-voksen-timer før omlægningen: 2 Antal to-voksen-timer efter omlægningen: 4 : Stor faglig spredning i klassen (bl.a. 2 ordblinde elever, 1 med ADHD, 2 med meget langsom arbejdshukommelse) Klassen er socialt meget opdelt/grupperet. Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-voksentimer? Den store faglige spredning i klassen kan der i højere grad tages højde for ved at være 2 voksne i klassen Stor mulighed for varieret undervisning, når man er 2, hvilket vil være til gavn for både fagligt svage og fagligt stærke elever. Større mulighed for udvikling af tværfaglige forløb Større mulighed for at udvikle læringsmålstyrede forløb og kvalificere den feedback, der gives Større mulighed for ture ud af huset Klassen er socialt meget opdelt/grupperet. 2-voksen-timer giver større mulighed for at arbejde med klassens fællesskab (også gennem tværfaglige forløb, ture ud af huset mv.). Større mulighed for sparring mellem de voksne Bedre mulighed for at observere i undervisningen omgivne samfund, ud-af-huset-forløb, faglige og tværfaglige læringsmålstyrede forløb

14 klasser ved hjælp af ekstra personale i klassen. AnsØgningsskemaet sendes til ekl@randers.dk senest den Klasse: H2 Hvor mange timer pr. uge nedsættes den understøttende undervisning: 3 Var den understøttende undervisning nedsat for klassen skoleåret 2016/2017: Ja Antal to-voksen-timer før omlægningen: 28 Antal to-voksen-timer efter omlægningen: 31 H2 er en klasse på pt. 8 drenge, fordelt på klassetrin. Hver elev har i klassen sin egen arbejdsstation. De er hver især skærmet i det omfang de har brug for. Derudover har de en fast plads ved fællesbordet. Vi arbejder ud fra faste dagsrutiner, hvor det kun er fagene der skifter de enkelte dage. Vi benytter Time timer og piktogrammer. Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-voksentimer? En afkortning af dagene vil hjælpe på trivslen og læringen i klassen. Flere elever har i forvejen svært ved at magte bare 4 timer i skole. Sidst på dagen er det nærmest umuligt for nogle at modtage egentlig undervisning og en afkortning af dagen vil mindske mængden af konflikter som hovedsageligt opstår pga. trætte elever der ikke længere har mentalt overskud til at kunne deltage.

15 AnsØgningsskema vedr. afkortning af skoledagens længde - skoleåret 2017/18 klasser ved hjælp af ekstra personale i klassen. AnsØgningsskemaet sendes til ekl@randers.dk senest den 15. marts. Et ansøgningsskema pr. klasse. Klasse: H5 Hvor mange timer pr. uge nedsættes den understøttende undervisning: 5 Var den understøttende undervisning nedsat for klassen skoleåret 2016 / 2017: Ja Antal to-voksen-timer før omlægningen: 26 Antal to-voksen-timer efter omlægningen: 31 Klasse er en specialklasse med elever diagnosticeret med henholdsvis ADHD, Aspergers, Autisme samt andre udviklingsforstyrrelser. Generelt har eleverne vanskeligheder med at strukturer, samt overbliksvanskeligheder, sociale afkodninger, almen indlæring etc. Den relative længere transport tid er også en factor, der er gældende for at få en kortere skoledag. Eleverne har deres sociale liv- / arbejdsliv efter skole inde i Randers, og for en del med disse vanskeligheder, medfører dette ofte overskudsvanskeligheder og dertil hørende optrapning af konflikter. Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-vokse n timer? Vi har gode erfaringer med, at eleverne har kortere skoledage. Vi oplever at eleverne i større grad magter faglige og sociale udfordringer når skoledagen er kortere. De lære mere og der er færre konflikter.

16 15. marts. Et ansøgningsskema pr. klasse. Klasse: Gruppen Hvor mange timer pr. uge nedsættes den understøttende undervisning: 5 Var den understøttende undervisning nedsat for klassen skoleåret 2016/2017: Nej Antal to-voksen-timer før omlægningen: 26 Antal to-voksen-timer efter omlægningen: 31 Klassen er en specialklasse med elever med generelle indlæringsvanskeligheder, hvilket medfører at der som oftest er en lærer og pædagog i klassen. Klassen er generelt udfordret på koncentration, hukommelse og vedholdenhed i arbejdssituationer. Generelt har eleverne vanskeligheder med at strukturere samt overbliksvanskeligheder, sociale afkodninger, almen indlæring etc. Den relative længere transport tid er også en faktor, der er gældende for at få en kortere skoledag. Eleverne har deres sociale liv- / arbejdsliv efter skole inde i Randers, og for en del med disse vanskeligheder, medfører dette ofte overskudsvanskeligheder. Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-vokse n timer? Vi har gode erfaringer med, at eleverne har kortere skoledage. Vi oplever at eleverne i højere grad magter faglige og sociale udfordringer, når skoledagen er kortere. De lærer mere, og der er færre konflikter. Vi oplever ofte, at hvis eleverne bliver presset for hårdt fagligt, kan det have en række negative konsekvenser, fagligt som socialt, hvor de i forvejen er udfordret. d , Grethe Mortensen, skoleleder, Blicherskolen

17 AnsØgningsskema vedr. afkortning af skoledagens længde - skoleåret 2017/18 klasser ved hjælp af ekstra personale i klassen. AnsØgningsskemaet sendes til ekl@randers.dk senest den 15. marts. Et ansøgningsskema pr. klasse. Klasse: H3 Hvor mange timer pr. uge nedsættes den understøttende undervisning: 5 Var den understøttende undervisning nedsat for klassen skoleåret 2016 / 2017: Ja Antal to-voksen-timer før omlægningen: 26 Antal to-voksen-timer efter omlægningen: 31 H3 er en specialklasse med elever med forskellige diagnoser så som ADHD, Socio-emotionelle forstyrrelser samt specifikke indlæringsvanskeligheder. Elevgruppen har en udpræget høj arousal og bliver derfor hurtig stresset over for ændringer og store krav. Dette bevirker at eleverne trættes hurtigere og har svært ved at holde fokus i deres undervisning. Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-voksentimer? Vi oplever på nuværende tidspunkt at elevernes faglige og sociale udvikling nedsættes efter middag og at de har svært ved at modtage læring og indgå i sociale relationer. Hovedparten af eleverne bor ikke i distriktsområdet og befordres derfor med taxa, hvilket giver dem en yderligere lang hverdag. Derfor vil en afkortelse af skoledagen bevirke en forbedring af deres overskud til at opretholde et social liv med deres jævnaldrende i deres nærmiljø.

18 Dette ansøgningsskema udfyldes og sendes til skoleafdelingen, hvis skolen ønsker afkortning af 15. marts. Et ansøgningsskema pr. klasse. Klasse: H4 Hvor mange timer pr. uge nedsættes den understøttende undervisning: 5 Var den understøttende undervisning nedsat for klassen skoleåret 2016/2017: Ja Antal to-voksen-timer før omlægningen: 26 Antal to-voksen-timer efter omlægningen: 31 Klassen er en specialklasse med elever, der bl.a. er diagnosticeret med ADHD, Asperger samt andre udviklingsforstyrrelser og store emotionelle vanskeligheder. Generelt har eleverne overbliksvanskeligheder, svært ved sociale afkodninger, svært ved at skabe egen struktur, generelle indlæringsvanskeligheder etc. Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-voksentimer? Vi har gode erfaringer med en skoledag til kl Vi oplever, at eleverne i større grad magter faglige og sociale udfordringer, når skoledagen er kortere. De lærer mere, og der er færre konflikter. Eleverne har en relativ lang transporttid med enten taxa eller bus, og dette betyder, at der trækkes yderligere ressourcer ud af dem. De fleste af eleverne har et socialt liv, der ikke er i nærområdet omkring skolen, og en for lang skoledag vil trætte (og tage tidl så der ikke er overskud til dette. Dette vil kunne betyde en optrapning af konflikter i omgangen med kammerater i fritiden eller isolering.

Beskrivelse af klassen, herunder pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen:

Beskrivelse af klassen, herunder pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen: Ansøgningsskema vedr. afkortning af skoledagens længde - skoleåret 2016/17 Jf. folkeskolelovens 16a Dette ansøgningsskema udfyldes og sendes til skoleafdelingen, hvis skolen ønsker afkortning af skoledagens

Læs mere

* alle timer beregnes i klokketimer. (1 lektion il 45 min. = 0,75 time)

* alle timer beregnes i klokketimer. (1 lektion il 45 min. = 0,75 time) Ansøgningsskema vedr. afkortning af skoledagens længde - skoleåret 2017/18 Jf. folkeskolelovens 16a Dette ansøgningsskema udfyldes og sendes til skoleafdelingen, hvis skolen ønsker afkortning af skoledagens

Læs mere

Fraværende: Lone Hansen, Heidi Nelleman

Fraværende: Lone Hansen, Heidi Nelleman SKOLEBESTYRELSESMØDE, GRØNHØJSKOLEN Onsdag d. 13. april 2016, kl. 18.00-20.30 Fraværende: Lone Hansen, Heidi Nelleman DAGSORDEN: 1. Meddelelser Trafik og kampagne, brev til ejendomsservice, pavillon i

Læs mere

Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18

Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18 Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18 I forbindelse med Folkeskolereformen blev der indført en ny bestemmelse i folkeskoleloven,

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Havndal skole Tirsdag den kl Referat

Skolebestyrelsesmøde Havndal skole Tirsdag den kl Referat Skolebestyrelsesmøde Havndal skole Tirsdag den 29.03.2016 kl. 17.00-20.15 Referat 1. Referat fra sidst Intet at bemærke 2. Nuværende dagsorden Intet at bemærke 3. Formandens beretning 4. Nyt fra Skoleledelsen

Læs mere

Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18

Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18 Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18 I forbindelse med Folkeskolereformen blev der indført en ny bestemmelse i folkeskoleloven,

Læs mere

Skabelon til evaluering af konvertering af timer fra den understøttende undervisning til to-voksen-ordning jf. folkeskolelovens 16b

Skabelon til evaluering af konvertering af timer fra den understøttende undervisning til to-voksen-ordning jf. folkeskolelovens 16b Skabelon til evaluering af konvertering af timer fra den understøttende undervisning til to-voksen-ordning jf. folkeskolelovens 16b I forbindelse med folkeskolereformen blev der indført en ny bestemmelse

Læs mere

Antal to-voksen-timer efter omlægningen: Alt andet lige øges antallet af to-voksen-timer med, hvad der svarer til nedsættelsen

Antal to-voksen-timer efter omlægningen: Alt andet lige øges antallet af to-voksen-timer med, hvad der svarer til nedsættelsen Klasse: Nuværende klassebetegnelse: 3a Hvor mange timer pr. uge nedsættes den understøttende undervisning: en time Beskrivelse af klassen, herunder pædagogisk begrundelse for omlægningen af undervisningen:

Læs mere

Referent: Gitte Rask Cannon Afbud: Emne (og ansvarlig) Hvad skal vi udrette? Proces Tid Beslutning og hvem gør hvad?

Referent: Gitte Rask Cannon Afbud: Emne (og ansvarlig) Hvad skal vi udrette? Proces Tid Beslutning og hvem gør hvad? Mødetype: SKB Deltagere: Forældrevalgte Elevrepræsentanter Medarbejdere Skolens ledelse Dato og sted: 11/4 2016 19-21 Facilitator: Ivan Bährentz Referent: Gitte Rask Cannon Afbud: Emne (og ansvarlig) Hvad

Læs mere

Ressource. Augustenborg skole 2017/18

Ressource. Augustenborg skole 2017/18 Ressource Augustenborg skole 2017/18 Denne folder er en oversigt over hvad ressourceteamet kan tilbyde og hvilke tiltag teamet varetager. Der er her beskrivelser af de projekter der er i gang og beskrivelser

Læs mere

Ansøgning om afkortning af undervisningstiden

Ansøgning om afkortning af undervisningstiden Ansøgning om afkortning af undervisningstiden I skoleåret 2016/17 arbejder Distriktsskole Smørum med at afkorte undervisningstiden ved at konvertere den understøttende undervisning til to-voksenundervisning

Læs mere

Handleplanen bygges op over SMTTE-modellen. (Status, Mål, Tiltag, Tegn og Evaluering) Handleplanen er dynamisk dvs. at den tilrettes løbende.

Handleplanen bygges op over SMTTE-modellen. (Status, Mål, Tiltag, Tegn og Evaluering) Handleplanen er dynamisk dvs. at den tilrettes løbende. Handleplan for inklusion på Hou Skole, november 2014 Handleplanen bygges op over SMTTE-modellen. (Status, Mål, Tiltag, Tegn og Evaluering) Handleplanen er dynamisk dvs. at den tilrettes løbende. Status

Læs mere

Talentudvikling i folkeskolen - en strategi

Talentudvikling i folkeskolen - en strategi Talentudvikling i folkeskolen - en strategi Center for Skole 14. november 2014 Baggrund Talentudvikling er på dagsordnen i mange sammenhænge. Det er et vigtigt indsatsområde for udviklingen af børn og

Læs mere

Ansøgningsskema til rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen (der udfyldes et ansøgningsskema for hver skole)

Ansøgningsskema til rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen (der udfyldes et ansøgningsskema for hver skole) Ansøgningsskema til rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen (der udfyldes et ansøgningsskema for hver skole) 1. Kommunens navn Horsens Kommune 2. Folkeskole omfattet af

Læs mere

Undersøgelse af inklusion i grundskolen

Undersøgelse af inklusion i grundskolen Undersøgelse af inklusion i grundskolen Tabelrapport skoleledere DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Page 1 / 41 Dette bilag til EVA s undersøgelse af inklusion i grundskolen, indeholder i tabelform resultaterne

Læs mere

Inklusion i skolen Sådan gør vi i Fredensborg Kommune

Inklusion i skolen Sådan gør vi i Fredensborg Kommune Inklusion i skolen Sådan gør vi i Fredensborg Kommune Side 2 Inklusion i skolerne Sådan gør vi i Fredensborg Kommune I Fredensborg Kommune arbejder vi for, at alle de børn, der kan have udbytte af det,

Læs mere

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune SK-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Hvorfor har Aalborg Kommune specialundervisningstilbud? I Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune arbejder vi hver dag med at tage hånd om alle

Læs mere

Talentudvikling i folkeskolen

Talentudvikling i folkeskolen 1 Center for Skole 2015 Talentudvikling i folkeskolen - En strategi Center for Skole 05.05.2015 2 Baggrund Talentudvikling er på dagsordnen i mange sammenhænge. Det er et vigtigt indsatsområde for udviklingen

Læs mere

Velkommen til møde i Børne- og Socialministeriets ledernetværk. Den tværfaglige og helhedsorienterede indsats

Velkommen til møde i Børne- og Socialministeriets ledernetværk. Den tværfaglige og helhedsorienterede indsats Velkommen til møde i Børne- og Socialministeriets ledernetværk Den tværfaglige og helhedsorienterede indsats Velkommen Formål og rammesætning Nøgletal for udsatte børns skolegang Skolefravær for børn,

Læs mere

Plan over tilsyn skoleåret 2013/14 Den Alternative Skole

Plan over tilsyn skoleåret 2013/14 Den Alternative Skole Plan over tilsyn skoleåret 2013/14 Den Alternative Skole Dato Tid Indhold Onsdag d. 20.-11 9.00 14.00 Deltage i undervisningen: Fremlæggelse på afgangsholdet om deres studietur til Montenegro og besøg

Læs mere

Gældende fra den 1. august 2010 (tilrettet februar 2012) Hvad vil vi med vores trivselserklæring?

Gældende fra den 1. august 2010 (tilrettet februar 2012) Hvad vil vi med vores trivselserklæring? Trivselserklæring for Mariager Skole Gældende fra den 1. august 2010 (tilrettet februar 2012) FORMÅL Hvad vil vi med vores trivselserklæring? Med vores trivselserklæring ønsker vi at skabe god trivsel

Læs mere

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler.

Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Skolestrukturundersøgelse Holmegaardskolen, Afd. Holme-Olstrup Hvilken klasse går dit barn i? Du bedes besvare spørgeskemaet én gang pr. barn du har, som går i en af Næstved Kommunes folkeskoler. Respondenter

Læs mere

Gør en god skole bedre. - Et fagligt løft af folkeskolen

Gør en god skole bedre. - Et fagligt løft af folkeskolen Gør en god skole bedre - Et fagligt løft af folkeskolen Hvorfor et fagligt løft af folkeskolen Alle børn skal blive dygtigere Dagens folkeskole skal gøre vores børn og unge parate til morgendagens samfund

Læs mere

Skolen i en reformtid muligheder og udfordringer. Seminar ved LSP 27.05.2014

Skolen i en reformtid muligheder og udfordringer. Seminar ved LSP 27.05.2014 Skolen i en reformtid muligheder og udfordringer Seminar ved LSP 27.05.2014 Reformen Faglig løft af folkeskolen har 3 overordnede mål MÅL: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige,

Læs mere

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

SK-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune SK-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Kære forældre Denne folder er en generel beskrivelse af kommunens SK-klasser. Hvis du ønsker at vide mere, er du velkommen til at kontakte

Læs mere

Specialklasserne på Beder Skole

Specialklasserne på Beder Skole Specialklasserne på Beder Skole Det vigtige er ikke det vi er men det vi godt kunne være kan være ikke kan være endnu men kan og skal blive engang være engang Inger Christensen. Det Beder skoles værdigrundlag

Læs mere

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt.

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt. Punkt 16. Godkendelse af forslag stillet af Venstres byrådsgruppe om mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er tilstede i den fagdelte undervisning / flytning

Læs mere

Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 Fagsekretariat for undervisning 2014 Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune Kompetencestrategien skal sammen med læreres

Læs mere

Skolerne skal formulere projektbeskrivelser på ovenstående i marts måned 2015, og laver afrapportering fra nuværende projekter i juni 2015.

Skolerne skal formulere projektbeskrivelser på ovenstående i marts måned 2015, og laver afrapportering fra nuværende projekter i juni 2015. 1 - Skørping Skole, holddeling Hører til journalnummer: 17.01.00-A00-2-13 Center Børn og Unge Journalnr: 17.00.00-A00-1-12 Dato: 3-4-2014 Ansøgning til puljer under folkeskolereform Projekt: [indsæt titel]

Læs mere

Frederikssund Kommune. Matematikstrategi

Frederikssund Kommune. Matematikstrategi Frederikssund Kommune Matematikstrategi 2016-2020 Matematikstrategi Forord Matematik er et redskab til at forstå verden omkring os og en del af børn og unges dannelse. For at kunne tage aktiv del i livet

Læs mere

Tema Beskrivelse Tegn

Tema Beskrivelse Tegn September 2018 Lokal handleplan Inklusionsstrategi Nedenstående er udarbejdet ud fra Dragør Kommunes inklusionspolitik fra 2016, og på baggrund af skolernes udviklingsplan og de otte skolepolitiske mål.

Læs mere

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i.

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole integrerer de politiske ambitioner som er udtrykt i Byrådets Børne-

Læs mere

Skolereform har tre overordnede formål:

Skolereform har tre overordnede formål: Skolereform har tre overordnede formål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. Mål: Flere dygtige elever i dansk og matematik 2. Folkeskolen skal mindske betydningen

Læs mere

Kloden. Ringetider. -klar til folkeskolereformen

Kloden. Ringetider. -klar til folkeskolereformen Ringetider Kloden -klar til folkeskolereformen 1. time 8.00-8.45 2. time 8.45-9.30 Pause 3. time 10.00-10.45 4. time 10.45-11.30 Pause 5. time 12.00-12.45 6. time 12.45-13.30 Pause 7. time 13.45-14.30

Læs mere

Udviklingsplan 2017/18 Sdr. Omme Skole

Udviklingsplan 2017/18 Sdr. Omme Skole Udviklingsplan 2017/18 Sdr. Omme Skole Udviklingsplan 2017/18 tager sit afsæt i Billund Kommunes skolepolitik. Samtidig bygger udviklingsplanen videre på udviklingsplanen fra skoleåret 2016/17. Strategiske

Læs mere

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.?

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.? Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen Hvor sejler vi hen.? Program 1. Skolereformen generelt 2. Initiativer på Vittenbergskolen 3. Særligt for indskoling, mellemtrin og udskoling 1. Skolereformen

Læs mere

Kompasset. Ringetider. - klar til reformen KOMPASSET. udvikling trivsel. 1. time time Pause 3. time

Kompasset. Ringetider. - klar til reformen KOMPASSET. udvikling trivsel. 1. time time Pause 3. time udvikling trivsel Ringetider Kompasset - klar til reformen 1. time 8.00-8.45 2. time 8.45-9.30 Pause 3. time 10.00-10.45 faglighed KOMPASSET projekter 4. time 10.45-11.30 Pause 5. time 12.00-12.45 6. time

Læs mere

Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen

Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen Notat vedr. operationalisering af kommunale mål for Folkeskolereformen Nedenstående er Glostrup skoles bud på operationalisering og indikatorer på, at de kommunalt besluttede mål for implementering af

Læs mere

Den nye folkeskole. - en kort guide til reformen. Den nye folkeskole - en kort guide til reformen 1

Den nye folkeskole. - en kort guide til reformen. Den nye folkeskole - en kort guide til reformen 1 Den nye folkeskole - en kort guide til reformen Den nye folkeskole - en kort guide til reformen 1 Den nye folkeskole - en kort guide til reformen Et fagligt løft af folkeskolen Vi har en rigtig god folkeskole

Læs mere

Inkluderende tiltag på. Dronninggårdskolen. Dronninggårdskolen. Grænsen for inklusion finder vi hos os, de voksne, der er omkring barnet.

Inkluderende tiltag på. Dronninggårdskolen. Dronninggårdskolen. Grænsen for inklusion finder vi hos os, de voksne, der er omkring barnet. Inkluderende tiltag på Dronninggårdskolen Grænsen for inklusion finder vi hos os, de voksne, der er omkring barnet. Jørn Nielsen Dronninggårdskolen Rønnebærvej 33 2840 Holte Tlf.: 4611 4500 Dronninggaardskolen@rudersdal.dk

Læs mere

Velkommen til oplæg og debat om læringsreformen på Hanebjerg Skole afd. Gørløse. Vi skal lære af fremtiden mens den opstår

Velkommen til oplæg og debat om læringsreformen på Hanebjerg Skole afd. Gørløse. Vi skal lære af fremtiden mens den opstår Velkommen til oplæg og debat om læringsreformen på Hanebjerg Skole afd. Gørløse Vi skal lære af fremtiden mens den opstår Sind har det som faldskærme de virker kun, når de er åbne Skolereform læringsreform

Læs mere

Temaaften om status og udvikling

Temaaften om status og udvikling Temaaften om status og udvikling 17.00 18.30 1. Velkomst og indledning 2. Status - Planlægning af kommende skoleår - Elevernes skoledag - Medarbejdernes arbejdsdag - Nyt år og ny bygning -> 2016 4. Skoleudvikling

Læs mere

EFTERSKOLEN HELLE FRITIDSSTØTTE OVERSIGT OVER YDELSER

EFTERSKOLEN HELLE FRITIDSSTØTTE OVERSIGT OVER YDELSER EFTERSKOLEN HELLE FRITIDSSTØTTE OVERSIGT OVER YDELSER 2018-19 Gældende for skoleåret 2018/2019 OVERSIGT OVER YDELSER 2018-19 - E N V E J L E D N I N G T I L S K O L E N S S A M A R B E J D S P A R T N

Læs mere

Evaluering af den samlede undervisning på Østerbro lilleskole

Evaluering af den samlede undervisning på Østerbro lilleskole Evaluering af den samlede undervisning på Østerbro lilleskole På Østerbro Lilleskole har vi en bred evalueringskultur som udføres i vekselvirkning mellem den skriftlige og mundtlige dialog. Evaluering

Læs mere

_ Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-voksentimer?:

_ Hvilke forandringer vil klassen opnå ved at omlægge understøttende undervisning til to-voksentimer?: Ansøgningsskema vedr. afkortning af skoledagens længde - skoleåret 2016/17 Jf. folkeskolelovens 16a Dette ansøgningsskema udfyldes og sendes til skoleafdelingen, hvis skolen ønsker afkortning af skoledagens

Læs mere

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan.

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Mål 1: Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til at læse og regne i de nationale test. Udfordringer: INDSATS AKTIVITET

Læs mere

Oversigt over svarene i høringen vedr. det alternative forslag til placering af specialtilbuddene

Oversigt over svarene i høringen vedr. det alternative forslag til placering af specialtilbuddene Oversigt over svarene i høringen vedr. det alternative forslag til placering af specialtilbuddene Dato: 13. november 2014 Skole Kommentar Kommentar fra Center for Skoler og Institutioner Egebjergskolen

Læs mere

Kvalitetseftersyn på inklusions- og specialundervisningsområdet Afrapportering om udfordringer og anbefalinger

Kvalitetseftersyn på inklusions- og specialundervisningsområdet Afrapportering om udfordringer og anbefalinger Kvalitetseftersyn på inklusions- og specialundervisningsområdet Afrapportering om udfordringer og anbefalinger 1 Indledning Inklusion har præget den offentlige debat siden 2012, hvor der blev gennemført

Læs mere

Glamsbjergskolen sammen om at lære. Det betyder, at vi vil være:

Glamsbjergskolen sammen om at lære. Det betyder, at vi vil være: Glamsbjergskolen sammen om at lære Med udgangspunkt i folkeskoleloven og de overordnede visioner der gælder for Assens Kommune ønsker vi at give vores elever de bedst mulige forudsætninger for at klare

Læs mere

Hvordan bestiller man en Temapakke? Hvor kan man få yderligere information om Temapakker? Greve Kommune

Hvordan bestiller man en Temapakke? Hvor kan man få yderligere information om Temapakker? Greve Kommune Hvordan bestiller man en Temapakke? Bestilling af temapakker sker ved henvendelse til PPR mail: pprgreve@greve.dk, eller på telefon 43 97 84 44. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Hvor kan man få yderligere

Læs mere

Fremtidens skole i Hørsholm år 2

Fremtidens skole i Hørsholm år 2 Fremtidens skole i Hørsholm år 2 Hørsholm kommune: Vi skal skabe fantastiske skoler - som uddanner til fremtiden De nationale mål er: 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de

Læs mere

Adfærd, kontakt og trivsel - på Strøbyskolen

Adfærd, kontakt og trivsel - på Strøbyskolen HANDLEPLAN FOR Adfærd, kontakt og trivsel - på Strøbyskolen -En inkluderende og innovativ folkeskole med plads til den enkelte i fællesskabet, med det sigte at være blandt de bedste af landets folkeskoler

Læs mere

Opfølgning på Kvalitetsrapport for folkeskolen 2015: Skoler med lavest andel af elever i ungdomsuddannelse

Opfølgning på Kvalitetsrapport for folkeskolen 2015: Skoler med lavest andel af elever i ungdomsuddannelse KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Opfølgning på Kvalitetsrapport for folkeskolen 2015: Skoler med lavest andel af elever i ungdomsuddannelse

Læs mere

Specialafdeling Egely

Specialafdeling Egely Specialafdeling Egely Specialafdeling Egely henvender sig til elever, der har brug for vidtgående specialundervisning samt en specialpædagogisk tilgang, der kan imødekomme de udfordringer eleverne kommer

Læs mere

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan.

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Mål 1: Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til at læse og regne i de nationale test. Udfordringer: INDSATS AKTIVITET

Læs mere

Kloden. -klar til folkeskolereformen

Kloden. -klar til folkeskolereformen Kloden -klar til folkeskolereformen læs om: primærgrupper, længere skoledag, understøttende undervisning, lektiecafe, skole/hjemsamarbejde, ringetider, gode læringsmiljøer, nye fag og navne Indhold Årsplanen:

Læs mere

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i.

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole integrerer de politiske ambitioner som er udtrykt i Byrådets Børne og

Læs mere

Den Sammenhængende Skoledag - i et børneperspektiv

Den Sammenhængende Skoledag - i et børneperspektiv Den Sammenhængende Skoledag - i et børneperspektiv Børneperspektiv I Den Sammenhængende Skoledag er der en udvidet undervisningstid, et øget samarbejde mellem lærere og pædagoger ligesom der er et fokus

Læs mere

Samordnet indskoling på Sønderlandsskolen. Undervisning, leg og læring. - lige dér, hvor barnet er

Samordnet indskoling på Sønderlandsskolen. Undervisning, leg og læring. - lige dér, hvor barnet er Samordnet indskoling på Sønderlandsskolen Derfor samordnet indskoling På Sønderlandsskolen i Holstebro har vi samordnet indskoling. Det betyder, at børnene, i det der svarer til 0., 1. og 2. klasse, arbejder

Læs mere

Inklusion og inkluderende læringsmiljøer i Københavnske folkeskoler. Christina Haahr Bach Leder Inklusion, integration og sundhed

Inklusion og inkluderende læringsmiljøer i Københavnske folkeskoler. Christina Haahr Bach Leder Inklusion, integration og sundhed Inklusion og inkluderende læringsmiljøer i Københavnske folkeskoler Christina Haahr Bach Leder Inklusion, integration og sundhed 1 Københavnerfortællingen: 1. Inklusion i Købehavn Hvor vil vi gerne hen?

Læs mere

Ansøgningsskema til rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen (der udfyldes et ansøgningsskema for hver skole)

Ansøgningsskema til rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen (der udfyldes et ansøgningsskema for hver skole) Bilag 2 Ansøgningsskema til rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen (der udfyldes et ansøgningsskema for hver skole) 1. Kommunens navn Horsens Kommune 2. Folkeskole omfattet

Læs mere

Sjørring skoles inklusionsindsats

Sjørring skoles inklusionsindsats Sjørring skoles inklusionsindsats Forord Den beskrivelse af Sjørring skoles inklusionsindsats, du sidder med foran dig, er at forstå som et foreløbigt resultat af en proces, der aldrig slutter. I samme

Læs mere

VELKOMMEN. Søholmskolen 2014-2015

VELKOMMEN. Søholmskolen 2014-2015 VELKOMMEN Søholmskolen 2014-2015 MÅLET MED MØDET At I får kendskab til og viden om folkeskolereformen generelt Omsat til praksis i Ringsted.og Søholmskolen At I får kendskab til medarbejdernes proces omkring

Læs mere

G-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune

G-klasserne. - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune G-klasserne - et specialundervisningstilbud i Aalborg Kommune Hvorfor har Aalborg Kommune specialundervisningstilbud? I Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune arbejder vi hver dag med at tage hånd om alle

Læs mere

Dagtilbud Nordvest, PPR, Asferg Skole, Fårup Skole, Blicherskolen, Vestervangsskolen AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014

Dagtilbud Nordvest, PPR, Asferg Skole, Fårup Skole, Blicherskolen, Vestervangsskolen AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 < Dagtilbud Nordvest, PPR, Asferg Skole, Fårup Skole, Blicherskolen, Vestervangsskolen AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås

Læs mere

Evaluering af Blå Galakser Helle og Suzanne Sammenfatning af interview med 2 voksne i de blå galakser December 2016

Evaluering af Blå Galakser Helle og Suzanne Sammenfatning af interview med 2 voksne i de blå galakser December 2016 1 Evaluering af Blå Galakser Helle og Suzanne med 2 voksne i de blå galakser December 2016 Aldersblanding Aldersblanding fremhæves generelt som en vigtigt og positiv præmis for børnesynet og undervisning/læring.

Læs mere

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan.

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Mål 1: Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til at læse og regne i de nationale test. Udfordringer: INDSATS AKTIVITET

Læs mere

Udmelding af rammeforsøg om mere fleksible muligheder for tilrettelæggelse af skoledagen med fravigelse af folkeskolelovens 14b og 16a

Udmelding af rammeforsøg om mere fleksible muligheder for tilrettelæggelse af skoledagen med fravigelse af folkeskolelovens 14b og 16a 1 - Udmeldebrev.pdf Hører til journalnummer: 17.01.00-A00-5-17 Udskrevet den 06-04-017 Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Afdelingen for Almen Uddannelse og Tilsyn Udmelding af rammeforsøg om mere

Læs mere

HANDICAPPEDE BØRN OG UNGE - INDSATSER OG KOMMUNALE FOKUSPUNKTER METTE DEDING, FORSKNINGSCHEF

HANDICAPPEDE BØRN OG UNGE - INDSATSER OG KOMMUNALE FOKUSPUNKTER METTE DEDING, FORSKNINGSCHEF HANDICAPPEDE BØRN OG UNGE - INDSATSER OG KOMMUNALE FOKUSPUNKTER METTE DEDING, FORSKNINGSCHEF UDDANNELSE ER VIGTIGT For alle børn også børn med handicap Den brændende platform det går ikke så godt 2 BØRN

Læs mere

Inkluderende tiltag på Dronninggårdskolen

Inkluderende tiltag på Dronninggårdskolen Inkluderende tiltag på Dronninggårdskolen Grænsen for inklusion finder vi hos os, de voksne, der er omkring barnet. Jørn Nielsen Inklusion er en dialektisk proces, hvor man respekterer og profiterer af

Læs mere

NOTAT: Evaluering af decentralisering af specialundervisningen, Skole og Klub Sagsnr Brevid

NOTAT: Evaluering af decentralisering af specialundervisningen, Skole og Klub Sagsnr Brevid Skole og Klub Sagsnr. 200268 Brevid. 2095074 Ref. LAFJ Dir. tlf. 46 31 41 15 larsfj@roskilde.dk NOTAT: Evaluering af decentralisering af specialundervisningen, 2015 21. april 2015 RESUME OG BAGGRUND Skole-

Læs mere

HØRINGSVERSION. Fastsættelse af mål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune i skoleåret 2014-15

HØRINGSVERSION. Fastsættelse af mål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune i skoleåret 2014-15 HØRINGSVERSION Center for Skoletilbud D 4646 4860 E cs@lejre.dk Dato: 5. februar 2014 J.nr.: 13/13658 Fastsættelse af mål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune i skoleåret 2014-15 I de

Læs mere

Tema Beskrivelse Tegn

Tema Beskrivelse Tegn Handleplan Inklusionsstrategi Nedenstående er udarbejdet ud fra Dragør Kommunes inklusionsstrategi 2016 og på baggrund af Rammenotat folkeskolereformen vs. 3.0. Jf. rammenotatet skal hver skole skal have

Læs mere

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014 Folkeskolereformen på Engbjergskolen Tirsdag den 8. april 2014 Første spadestik Engbjergskolen -Version 2014 Intentionen med folkeskolereformen Intentionen er, at det faglige niveau i folkeskolen skal

Læs mere

Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse

Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse Skolereformen Den nationale baggrund Den nationale baggrund tager afsæt i

Læs mere

Identitet og venskaber:

Identitet og venskaber: Identitet og venskaber: Social trivsel er for alle børn forbundet med at være tryg, anerkendt og føle sig værdsat. Venskaber er derfor vigtige for det enkelte barn. Børn skal trives med deres sociale roller

Læs mere

Kompasset. Ringetider. - klar til reformen KOMPASSET. udvikling trivsel. 1. time time Pause 3. time

Kompasset. Ringetider. - klar til reformen KOMPASSET. udvikling trivsel. 1. time time Pause 3. time udvikling trivsel Ringetider Kompasset - klar til reformen 1. time 8.00-8.45 2. time 8.45-9.30 Pause 3. time 10.00-10.45 faglighed KOMPASSET projekter 4. time 10.45-11.30 Pause 5. time 12.00-12.45 6. time

Læs mere

Børn skal favnes i fællesskab

Børn skal favnes i fællesskab Center for Dagtilbud og Skole Børn skal favnes i fællesskab - om inklusion i Furesø Kommune BØRN SKAL FAVNES I FÆLLESSKAB 2 FORORD Alle børn og unge har brug for at indgå i et fællesskab med forældre,

Læs mere

Strategi for Folkeskole

Strategi for Folkeskole Strategi for Folkeskole 2014 Forfatter: Skole og dagtilbud Revideret den 5. februar 2015 Dokument nr. [xx] Sags nr. 480-2014-97805 I Indhold Forord... 1 Indledning... 2 Kerneopgaven:... 2 Visionen... 3

Læs mere

FOLKESKOLEREFORM 2014

FOLKESKOLEREFORM 2014 NY hverdag NYE rum NY adresse NYELANDVEJ - en skole i forandring De tre mål: Alle elever skal udfordres, så de bliver så dygtige, de kan Det betyder at: Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til

Læs mere

Evaluering af 16B omlægning af understøttende undervisning til tolærertimer

Evaluering af 16B omlægning af understøttende undervisning til tolærertimer Evaluering af 16B omlægning af understøttende undervisning til tolærertimer Vi har omlagt 4 lektioner understøttende undervisning på 7. årgang til to dansktimer, en matematiktime og en tysktime med to

Læs mere

Brug af 16b på Kildedamsskolen

Brug af 16b på Kildedamsskolen Brug af 16b på Kildedamsskolen De følgende sider sendes som svar på spørgsmål 1 og 2 I forhold til at svare på spørgsmål 3: - 16b timerne behandles ligesom alle andre timer. - 16b timerne opgøres ikke

Læs mere

Undersøgelse af inklusion i grundskolen

Undersøgelse af inklusion i grundskolen Undersøgelse af inklusion i grundskolen Tabelrapport skolelærere DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Page 1 / 31 Dette bilag til EVA s undersøgelse af inklusion i grundskolen, indeholder i tabelform resultaterne

Læs mere

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Revideret d. 14. marts 2017 Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis Indhold Holbæk By Skole vil være kendetegnet ved... 2 Holbæk By Skoles ambitioner... 2 Vores

Læs mere

Udtalelse. Forslag fra SF om mere to-voksenundervisning. BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Udtalelse. Forslag fra SF om mere to-voksenundervisning. BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten Udtalelse Side 1 af 5 Til Aarhus Byråd via Magistraten Forslag fra SF om mere to-voksenundervisning BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune 1. Konklusion Byrådet behandlede den 18. november 2015

Læs mere

Skolereform din og min skole

Skolereform din og min skole Skolereform din og min skole Information til forældre April 2014 Natur og Udvikling Folkeskolereform i trygge rammer Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til

Læs mere

Grundlag. for arbejdet. Buddinge Skole

Grundlag. for arbejdet. Buddinge Skole Grundlag for arbejdet på Buddinge Skole 1 I august 2004 iværksatte Buddinge Skoles daværende ledelse og bestyrelse et omfattende arbejde med en vision og et fælles grundlag for skolens virke. Man ønskede

Læs mere

Folkeskolereform. Et fagligt løft af folkeskolen

Folkeskolereform. Et fagligt løft af folkeskolen Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen 1 En længere og mere varieret skoledag Der indføres en skoleuge på: 30 timer for børnehaveklassen til 3. klasse, 33 timer for 4. til 6. klasse og 35 timer

Læs mere

16. januar 2019 Karen Blixen Skolen

16. januar 2019 Karen Blixen Skolen 16. januar 2019 Karen Blixen Skolen Målgruppe: Eleverne er kognitivt sårbare elever. Eleverne har generelt store problemer med hukommelse, som følge heraf har de typisk et lavt ordforråd og en ringe ordforståelse.

Læs mere

Spørgsmål og svar til Tønder Kommunes hjemmeside vedr. inklusion på 0-18 års området

Spørgsmål og svar til Tønder Kommunes hjemmeside vedr. inklusion på 0-18 års området Spørgsmål og svar til Tønder Kommunes hjemmeside vedr. inklusion på 0-18 års området Hvad er den politiske holdning til inklusion i Tønder Kommune? Hvad betyder inklusion på 0-18 års området? Er det målet,

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2017 VEJLE KOMMUNE PRIORITERINGSKORT FIREHØJESKOLEN

FORÆLDRETILFREDSHED 2017 VEJLE KOMMUNE PRIORITERINGSKORT FIREHØJESKOLEN FORÆLDRETILFREDSHED 2017 VEJLE KOMMUNE PRIORITERINGSKORT FIREHØJESKOLEN 1 PRIORITERINGSKORT: FORMÅL OG LÆSEVEJLEDNING Formål Med henblik på at højne den samlede tilfredshed er det relevant at identificere

Læs mere

Langelinieskolens målsætning Missionen hvordan gør vi?

Langelinieskolens målsætning Missionen hvordan gør vi? Langelinieskolens målsætning 2013-2018 Vision hvor vil vi gerne hen som skole? På Langelinieskolen skaber vi stærke og inkluderende læringsrum for vores elever. Ved afslutningen af 9. klasse har alle elever

Læs mere

Evaluering/status på arbejdet med folkeskolereformen

Evaluering/status på arbejdet med folkeskolereformen Center Børn og Unge Journalnr: 17.01.00-A00-3-16 Evaluering/status på arbejdet med folkeskolereformen Børne- og Ungdomsudvalget har besluttet, at der skal foretages en evaluering/status på arbejdet med

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Tinglev Skole

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Tinglev Skole Strategi for implementering af folkeskolereformen på Tinglev Skole 2015-2020 Skole og Undervisning - januar 2015 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020 Alle

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2015 Svarprocent: 73,4%

FORÆLDRETILFREDSHED 2015 Svarprocent: 73,4% Gribskov Kommune Antal besvarelser: 257 FORÆLDRETILFREDSHED 2015 Svarprocent: 73,4% OM RAPPORTEN 01 Gribskov Kommune har i perioden januar februar 2015 gennemført en tilfredshedsundersøgelse blandt samtlige

Læs mere

1. behandling - Helhedstilbud i specialklasser og på specialskoler

1. behandling - Helhedstilbud i specialklasser og på specialskoler 1. behandling - Helhedstilbud i specialklasser og på specialskoler Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender, at der i de mest specialiserede specialklasser samt på Egebakken og Kollegievejens

Læs mere

Kvalitetsrapport 2.0 Skoleåret 2013/14

Kvalitetsrapport 2.0 Skoleåret 2013/14 Kvalitetsrapport 2.0 Skoleåret 2013/14 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Sammenfattende helhedsvurdering... 3 2.1. Opsamling på eventuelle handlingsplaner... 3 3. Mål og resultatmål... 4 3.1. Nationalt fastsatte

Læs mere

Ølsted Skole, Hovedgaden 2, 3310 Ølsted Tlf.: Hjemmeside: Mail:

Ølsted Skole, Hovedgaden 2, 3310 Ølsted Tlf.: Hjemmeside:  Mail: Ølsted Skole, Hovedgaden 2, 3310 Ølsted Tlf.: 47 74 90 23 Hjemmeside: www.oelstedskole.skoleintra.dk Mail: olstedskole@halsnaes.dk Undervisningsmiljøvurdering på Ølsted Skole Oktober 2009 Seneste svar

Læs mere

Pejlemærker for kompetenceudvikling af skoleledelser og forvaltninger

Pejlemærker for kompetenceudvikling af skoleledelser og forvaltninger Pejlemærker for kompetenceudvikling af skoleledelser og forvaltninger Indledning Den daværende regering (Socialdemokratiet, Radikale Venstre og SF), Venstre og Dansk Folkeparti indgik den 7. juni 2013

Læs mere