Spareforslag MTM 1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Spareforslag 2016-2019 MTM 1"

Transkript

1 Spareforslag MTM MTM - tværgående IT-springet, fem digitaliseringsprojekter IT-springet, Digital Post, Eff CAE IT-springet, Digital Post, Eff CBM IT-springet, Digital Post, Eff CBA IT-springet, Digital Post, Eff CME (Byggeri) IT-springet, One Phone, Eff tværgående MTM IT-springet, Råden over Eff vejarealer, CBA IT-springet: Eff Beboerparkering i midtbyen, CBA IT-springet, arrangementer, Eff CBA Personaleændringer -4,6-4,6-5,6-5,6 IT-springet, Digital Post, tværgående: MTM har øget anvendelsen af digital post og fjernprint fra 2014, med afsæt i ændret lovgivning. Mængden af digital post forventes at udgøre digitale breve i Mængden af fjernprint i samme periode forventes at udgøre breve (fjern-print sendes, hvis borgeren er fritaget for Digital Post). Der er et yderligere digitaliseringspotentiale på ca breve om året. Besparelsen fordeler sig på medarbejdertid og porto. Reduceret medarbejdertid kan opgøres til -1,2 mio. kr. årligt, mens reducerede portoudgifter kan opgøres til -0,8 mio. kr. årligt. Medarbejdertiden svarer til ca. tre årsværk.

2 Disse er spredt mellem MTMs centre, og besparelsen hentes derfor via generel tilpasning af den administrative bemanding. Tiltaget betyder en bedre service for borgere og erhvervsliv. Budget for området: Ej særskilt budgetlagt. Besparelse i %: Ej særskilt budgetlagt. IT-springet, One Phone, tværgående MTM: Antallet af fastnettelefoner reduceres med frem mod 2017, hvor denne service planlægges nedlagt. Driftsbesparelsen er opgjort til kr. årligt. Besparelsen har ikke konsekvenser for service. Budget for området: Ej særskilt budgetlagt. Besparelse i %: Ej særskilt budgetlagt. IT-springet, Råden over vejarealer, CBA: Der er ca. 600 sager om året, bl.a. om tilladelse til opstilling af containere og stilladser på vejarealer. Forventningen er, at sagsbehandlingstiden via brug af eksisterende Vejman-system - kan reduceres fra 3 til 2 timer pr. sag, svarende til cirka 600 timer fra og med Besparelsen hentes via generel tilpasning af den administrative bemanding. Besparelsen har ikke konsekvenser for service. Budget for området: kr. (indtægt p/l). Besparelse i %: 8,6. IT-springet: Beboerparkering i midtbyen, CBA: Området har opnået en besparelse på mere end kr. årligt som følge af indførelse af en selvbetjeningsløsning for borgere og erhvervsliv. Der er en årlig driftsudgift på systemet på anslået godt kr. Bruttobesparelsen kan derfor opgøres til kr. årligt. Heri indgår ét årsværk. Da der samtidig er en ny systemudgift på kr., kan der udmøntes som ny besparelse. Tiltaget betyder en bedre service for borgere og erhvervsliv.

3 Budget for området: kr. (indtægt p/l). Besparelse i %: -2,4. IT-springet, arrangementer, CBA: Der udvikles og ibrugtages et nyt system til håndtering af arrangementer og events, samt andre ansøgningstyper, f.eks. udeservering, stadepladser m.v. Systemet tages gradvist i anvendelse fra Det vurderes, at der i forbindelse hermed kan spares en fuldtidsstilling fra 2018 og frem. Dette estimeres til ca kr. årligt fra 2018 og frem. Tiltaget betyder en bedre service for borgere og erhvervsliv, pga. muligheder for selvbetjening. Budget for området: Ej særskilt budgetlagt. Besparelse i %: Ej særskilt budgetlagt.

4 Spareforslag MTM MTM - tværgående Mindre brug af konsulenter Rammereduktion Eff Øget indtægtskrav Reduk Der gennemføres en reduktion i brugen af eksterne konsulenter. Der vil således være opgaver, der i højere grad skal løses ved egen indsats og/eller med en mindre inddragelse af ekstern bistand. Besparelsen falder i to dele: En tværgående rammereduktion i MTM på -1 mio. kr./år, samt et øget indtægtskrav i centrene, med henvisning til øget internt salg af timer til KB-bevillinger. Dette vil alt andet lige øge KB-bevillingernes købekraft, da interne timer er væsentlig billigere end ekstern bistand. Besparelsen kan have konsekvenser for såvel service som personaleantal (bedre service og muligvis højere personaleantal). Budget for området: 82,4 mio. kr. (gennemsnit , drift og anlæg) Besparelse i %: -3.

5 Spareforslag MTM MTM - tværgående Anskaffelser af inventar Færre anskaffelser Eff Der gennemføres en reduktion af centrenes driftsbudgetter, svarende til -1 mio. kr./år. Reduktionen sker med henvisning til et lavere behov for anskaffelser, set i lyset af den senere sammenflytning i Gellerup i Besparelsen har ikke konsekvenser for personale eller service. Budget for området: Ej særskilt budgetlagt. Besparelse i %: Ej særskilt budgetlagt.

6 Spareforslag MTM Administration, og 2.41 Byggeri Besparelser vedr. datakøb og systemer Besparelser vedr. datakøb, Eff CAE Ejendomsskat, Eff ejendomsvurdering, ny systemløsning, CME Besparelser vedr. datakøb, CAE: Der opnås besparelser vedr. diverse datakøb (eksklusiv grunddataaftalen). Besparelsen har ikke konsekvenser for personale eller service. Ejendomsskat, ejendomsvurdering, ny systemløsning: Ejendomsstamregistret skal udfases over de kommende år, til fordel for en ny løsning, som anskaffes af KOMBIT. Løsningen skal dække opkrævning af ejendomsskat og opkrævning af ejendomsbidrag. Den endelige pris for at tilslutte sig projekterne foreligger først, når KOMBIT er færdige med forhandlingerne med KMD og har valgt leverandør til Ejendomsskat og Ejendomsbidrag. For at sikre kommunerne budgetsikkerhed er kommunerne garanteret en besparelse. Effektiviseringen er baseret på denne garanterede besparelse. Besparelsen har ikke konsekvenser for personale eller service. Budget for området: Besparelser vedr. datakøb, CAE: 950 t. kr. (2016 p/l). Ejendomsskat: 5,0 mio. kr.

7 Besparelse i %: Besparelser vedr. datakøb, CAE: -25. Besparelse vedr. ny systemløsning, CME: -10.

8 Spareforslag MTM Byudvikling og 2.31 Vejdrift Besparelser vedr. samling af sekretariatsopgaver, Kalkværksvej, CBA Besparelser vedr. samling Eff af sekretariatsopgaver, Kalkværksvej, CBA Eff Personaleændringer -2,0-2,0-2,0 Der foretages en samling af en række sekretariatsopgaver (økonomi, personaleadministration m.v.) hos CBM og CBA, som begge er placeret på Kalkværksvej 10. Sekretariatsopgaverne forankres hos CBA. Besparelsen har ikke konsekvenser for service. Det vurderes, at der kan findes besparelser på i alt ca. -1 mio. kr. årligt med fuld effekt fra 2017 via effektiviseringer. Heri indgår en reduktion på to årsværk. Budget for området: 3,484 mio. kr. (2016 p/l). Besparelse i %: -6,4.

9 Spareforslag MTM Ejendomme Nedlæggelse af arrangementsleder-stilling, CAE Lønudgifter Eff Personaleændringer Planlægningen af de mange arrangementer på rådhuset er hidtil varetaget af en arrangementsleder. Denne er nu gået på pension, og stillingen nedlagt. Opgaverne varetages nu af øvrige ledere på rådhuset. Der opstår herved en nettobesparelse på -0,3 mio. kr. Besparelsen har ikke konsekvenser for service. Budget for området: kr. (2016 p/l). Besparelse i %: budgetmodel): Ikke relevant.

10 Spareforslag MTM Ejendomme Adm. besparelser ved salg af boligejendomme, CAE Lønudgifter Eff Det indgår i budget 2016, at der gennemføres et salg af en række boligejendomme. Udgifter til administration og drift vedr. disse ejendomme er delvist dækket via lejeindtægter. Resten af budgettet til opgaven kr. kan fjernes. Besparelsen har ikke konsekvenser for service, idet køberne af ejendommene forventes at kunne effektivisere opgavevaretagelsen på grund af stordriftsfordele. Budget for området: 460 t. kr. (2016 p/l). Besparelse i %: -100.

11 Spareforslag MTM Administration Besparelser vedr. MTMs ledelsessekretariat m.v. Fællesråd, LS Reduk Kommuneplan, LS Reduk Udviklingsmidler, TM Reduk Direktør, LS Fællesråd: Fællesrådenes årlige budget på kr. reduceres med kr., bl.a. med henvisning til de øgede digitaliseringsmuligheder i forbindelse med fællesrådenes arbejde. Kommuneplan: Kommuneplankontoens årlige budget på kr. reduceres med kr. Udviklingsmidler: Direktøren for Teknik og Miljøs udviklingsmidlers årlige budget på kr. reduceres med kr. pr. år. De servicemæssige konsekvenser af reduktionerne søges minimeret. Budget for området: Fællesråd: kr. (2016 p/l). Kommuneplan: kr. (2016 p/l). Udviklingsmidler: kr. (2016 p/l). Besparelse i %: Fællesråd: -9,7. Kommuneplan: -1,11. Udviklingsmidler: - 5,0.

12 Spareforslag MTM Miljø og Energi Bortfald af opgaver vedr. sløjfning olietanke Lønudgifter Eff Miljøstyrelsen har udsendt breve til relevante grundejere om sløjfning af olietanke. Det gør, at to medarbejdere på næsten fuldtid har dialog med borgere vedrørende registrering angående sløjfning af olietanke i BBR. I foråret 2016 etablerer Miljøstyrelsen en rykkerprocedure på brevene, der blev udsendt i marts Senere på året udsendes igen breve til nye borgere om sløjfning af olietanke. CME foreslår en effektivisering af denne proces. En mulighed kan være at lave en selvbetjeningsløsning, så borgerne ved hjælp af NemID kan kvittere for sløjfningen. Det bliver hermed nemmere for borgerne at kvittere for sløjfningen, og de slipper derved for at kontakte kommunen. Selvbetjeningsløsningen kan formentlig også overføres på andre arbejdsgange. Besparelsen har positive konsekvenser for service. Budget for området: 250 t. kr. (2016 p/l). Besparelse i %: -100.

13 Spareforslag MTM Miljø og Energi Implementering af spildevandsdata i DIADEM, CME Lønudgifter Eff DIADEM (en selvbetjeningsløsning for Ejendomsdatarapport) er lanceret i DIADEM retter sig mod borgere og virksomheder, som gennem løsningen skal kunne oplysninger vedr. ejendomme. Det er endnu ikke alle data, der er tilgængelige i systemet, og en del medarbejdere ved CME bruger som følge heraf tid på at servicere borgerne med data vedr. spildevands- og kloakeringsdata. Besparelsen er beregnet med afsæt i en tidsmæssig besparelse, når også disse data kan tilgås via DIADEM. Med den nye digitale løsning vil der være et anderledes serviceniveau. Budget for området: Ej særskilt budgetlagt. Besparelse i %: Ej særskilt budgetlagt.

14 Spareforslag MTM Miljø og Energi Virksomhedstilsyn, indtægter, CME Merindtægter Reduk CME har vurderet, at det vil være muligt at øge indtægterne for virksomhedstilsyn med ca kr. fra 2016 og frem. Der forventes som følge heraf dyrere tilsyn for erhvervsvirksomhederne. Besparelsen har ikke konsekvenser for personale eller service. Budget for området: Ej særskilt budgetlagt. Besparelse i %: Ej særskilt budgetlagt.

15 Spareforslag MTM Kollektiv trafik Mindre buskørsel, CBM Reduk Området foreslås friholdt for yderligere besparelser. Med Midttrafiks forslag til ny trafikplan, fremlagt i november 2015, er der lagt op til indskrænkninger af buskørslen i Aarhus. En udmøntning af nye besparelser til området vil kræve yderligere indskrænkninger, hvilket vurderes at være uhensigtsmæssigt i forhold til mobiliteten i byen. Friholdelsen skal ses i sammenhæng med forslag 13 om parkeringsområdet og 14 om gebyrfinansiering af rottebekæmpelsen. Disse forslag indebærer indtægter, som anvendes til at finansiere friholdelsen af den kollektive trafik for yderligere besparelser. Budget for området: t. kr. (2016 p/l). Besparelse i %: 0.

16 Spareforslag MTM Vejdrift og 2.33 P-kontrol Parkeringsområdet, CBA Indtægter Reduk Personaleændringer Forslaget omfatter effektivisering af parkeringskontrollen via udnyttelsen af nye teknologiske muligheder, samt hjemtagelse af parkeringskontrollen på visse kommunale arealer, hvor private aktører i dag har opgaven. Desuden nedsættes parkeringsvagternes observationstid. Behovet for parkeringsvagter vurderes nærmere. Øvrige muligheder undersøges, og fastlægges via den fremtidige parkeringspolitik. Budget for området: Indtægtsbudget: kr. (2016 p/l). Besparelse i %: -

17 Spareforslag MTM Miljø og Energi Gebyrfinansiering af rottebekæmpelse, CME Gebyrfinansiering Reduk I henhold til Bekendtgørelse om bekæmpelse af rotter kan omkostningerne til dækning af den kommunale rottebekæmpelse opkræves som et gebyr, der pålægges fast ejendom og opkræves som en andel af ejendomsværdien. Gebyret opkræves sammen med de kommunale ejendomsskatter. Den aktuelle finansiering i sammenlignelige kommuner er beskrevet i nedenstående tabel: Nuværende finansiering i forskellige kommuner Udgifter pr. indbygger kr. Opkræver gebyr Udgifter i alt for rottebekæmpelse kr. inkl. moms 2013 Folketal (antal) Anmeldelser (antal) Aarhus ,95 Nej København ,23 Ja ,000 Aalborg ,46 Ja Odense ,12 Ja Esbjerg ,67 Ja Randers ,26 Ja Det kan oplyses, at rottebekæmpelsen er gebyrfinansieret i alle jyske kommuner, bortset fra Fanø og Læsø. Det samme gælder størsteparten af kommunerne på øerne. Gebyret foreslås fremover opkrævet sammen med den kommunale ejendomsskat. Det vurderes omlægningen på nuværende tidspunkt svarer til et årligt gebyr på 8-9 kr. pr. mio. kr. ejendomsværdi. Gebyret vil herefter blive genberegnet, bl.a. med afsæt i fremtidige udbud af opgaven. Der forventes merudgifter til opgaven, på grund af en kraftig vækst i antallet af rotter, ændringer i lovlige bekæmpelsesmetoder pga. giftresistens m.v. Det vurderes ikke realistisk at forslaget iværksættes før januar 2017, da ejendomsskatten køres i november.

18 Budget for området: kr. (2016 p/l). Besparelse i %: -100.

19 Spareforslag MTM MTM - tværgående Tværgående effektivisering i Aarhus Kommune - Tværgående E-rekruttering Eff Fakturaplan Eff Øvrige forslag Eff E-rekruttering og fakturaplan: Der henvises til effektiviseringskatalog fra Borgmesterens Afdeling. Øvrige forslag er forudsat hentet i kommende tværgående effektiviseringskataloger. De personalemæssige konsekvenser kan ikke opgøres på nuværende tidspunkt. Budget for området: Ej særskilt budgetlagt. Besparelse i %: Ej særskilt budgetlagt.

20 Spareforslag MTM MTM - tværgående Tværgående effektivisering i Aarhus Kommune - Tværgående E-rekruttering Eff Fakturaplan Eff Øvrige forslag Eff E-rekruttering og fakturaplan: Der henvises til effektiviseringskatalog fra Borgmesterens Afdeling. Øvrige forslag er forudsat hentet i kommende tværgående effektiviseringskataloger. De personalemæssige konsekvenser kan ikke opgøres på nuværende tidspunkt. Budget for området: Ej særskilt budgetlagt. Besparelse i %: Ej særskilt budgetlagt.

21 Spareforslag MTM Administration Brug af opsparing, CAE Opsparing Reduk Forslaget dækker resterende sparekrav, rettet mod Teknik og Miljø. Budget for området: Ikke relevant. Besparelse i %: Ikke relevant.

22 Spareforslag MTM Brandvæsen Besparelser vedr. Østjyllands Brandvæsen Opsparing (Administration) Reduk Servicejustering Personaleændringer Forslaget dækker de sparekrav, der er rettet mod Østjyllands Brandvæsen Selskabets budget er godkendt for Her dækkes sparekravet af opsparing i Teknik og Miljøs Administration. Forud for budgetlægningen for 2017 skal selskabet udarbejde en analyse vedr. risikobaseret dimensionering af beredskabet. I den forbindelse vurderes konsekvenserne af udmøntning af omprioriteringsbidragene for , herunder de personalemæssige konsekvenser. Budget for området: Ikke opgjort. Besparelse i %: Ikke opgjort.

Spareforslag 2016-2019. 1.41 Beskæftigelsesforvaltningen service STU Lyngå. Økonomiske konsekvenser og personaleændringer 2016-2019

Spareforslag 2016-2019. 1.41 Beskæftigelsesforvaltningen service STU Lyngå. Økonomiske konsekvenser og personaleændringer 2016-2019 Spareforslag 2016-2019 MSB - x 1.41 Beskæftigelsesforvaltningen service STU Lyngå Forslag Eff 2016 2017 2018 2019 STU Lyngå -1.000-2.000-2.000-2.000 Nettoændring i -1.000-2.000-2.000-2.000 driftsudgifter

Læs mere

Beslutningsgrundlag for eventuel indførelse af digital valgliste og brevstemmeprotokol

Beslutningsgrundlag for eventuel indførelse af digital valgliste og brevstemmeprotokol Beslutningsgrundlag for eventuel indførelse af digital valgliste og brevstemmeprotokol Indledning Udviklingen i og digitaliseringen af samfundet er øget væsentligt de seneste år, og senest i november 2014

Læs mere

Kulturudvalget KUU alm. del - Bilag 127 Offentligt

Kulturudvalget KUU alm. del - Bilag 127 Offentligt Kulturudvalget KUU alm. del - Bilag 127 Offentligt Kulturministeriet 06.02.2007 Notat vedr. økonomien omkring DR Byen I det følgende redegøres for påvirkningen af DRs økonomi som følge af en endelig slutprognose

Læs mere

Budgetforliget er indgået 19. september mellem A, B, C, F, O, V og Ø

Budgetforliget er indgået 19. september mellem A, B, C, F, O, V og Ø Budgetforliget er indgået 19. september mellem A, B, C, F, O, V og Ø Gennemgangen omfatter: Beslutninger, der direkte påvirker MTM Beslutninger, der kan påvirke eller inddrage MTM Øvrige forhold Mobilitetsfond

Læs mere

FOA Kampagne og Analyse. 9. december 2013. Notat vedrørende kommunale besparelsesforslag i budget 2014

FOA Kampagne og Analyse. 9. december 2013. Notat vedrørende kommunale besparelsesforslag i budget 2014 FOA Kampagne og Analyse 9. december 2013 Notat vedrørende kommunale besparelsesforslag i budget 2014 Dette notat er baseret på information om 64 danske kommuner, fordelt på hele landet 1. De 64 kommuner

Læs mere

Sparemuligheder i MSO Budget 2013-16

Sparemuligheder i MSO Budget 2013-16 Sparemuligheder i MSO Budget 2013-16 I nærværende notat angives sparemuligheder på 5 mio. kr. i MSO udover det der tidligere er fremsendt til byrådet vedr MSO s andel af udmøntningen af rammereduktionen

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag Nr. U-201 Forslag Udvidelse på vandløbsområdet Politikområde 202 Natur, miljø og vandløb Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring Effektivisering Andet Det foreslås, at udvide driftsbudgettet for Vandløbsvæsen

Læs mere

Budgetforlig 2019 Teknik og Miljø. Oktober 2018

Budgetforlig 2019 Teknik og Miljø. Oktober 2018 Teknik og Miljø Oktober 2018 Teknik og Miljø, 2019 - driftsudgifter, mia. kr. 2,9 mia. kr. 1,1 1,3 0,5 Fjernvarme Affald Skattefinansieret Oktober 2018 Færre besparelser end forventet Sektor Nr. Forslagets

Læs mere

Organisatorisk forankring og proces

Organisatorisk forankring og proces Organisatorisk forankring og proces Effektivisering gennem digitalisering E2012-projektet Odense Kommune 4 strategi forretning teknik Vandfaldsmodel udrulning S P O R Parallelspor strategisk spor forretningsspor

Læs mere

Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering af det samlede bidrag til Fælles IT i perioden

Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering af det samlede bidrag til Fælles IT i perioden Indstilling Til Magistraten (Magistraten) Fra Borgmesterens Afdeling Dato 21. oktober 2015 Finansieringsbidrag til Fælles IT Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering

Læs mere

Digital selvbetjening og Digital Post

Digital selvbetjening og Digital Post Digital selvbetjening og Digital Post Marts 2015 Stephanie Piontek stipp@digst.dk og Kristian Nohr krn@digst.dk, Center for brugervenlighed og implementering december 2015 1 FULD DIGITAL KOMMUNIKATION

Læs mere

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Økonomiudvalg Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Besparelse administration -5,0-5,0-5,0 Hele organisationen skal bære en andel af besparelsen på 5 mio. kr. på

Læs mere

Digital post og fjernprint i Aftale for kommunernes økonomi for 2013

Digital post og fjernprint i Aftale for kommunernes økonomi for 2013 Digital post og fjernprint i Aftale for kommunernes økonomi for 2013 Hvorfor en fællesoffentlig aftale? Grundlæggende skal den nuværende papirbårne portobaserede post i størst mulige omfang udfases til

Læs mere

Redskab til hjælp med budgetlægningen for SAPA projektet i kommunerne

Redskab til hjælp med budgetlægningen for SAPA projektet i kommunerne Redskab til hjælp med budgetlægningen for SAPA projektet i kommunerne Til: SAPA kontaktperson / Monopolbrudsansvarlig og KOMBIT kontaktperson i kommunen Instruktion til brug af SAPA Budgetstøtte redskabet

Læs mere

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Projektbeskrivelse 1.3: Kanalstrategi, dokumentation og kompetenceudvikling KL, September 2011 Baggrund Kommunerne står midt i en stor opgave med at flytte kommunikationen

Læs mere

DUBU (Digitalisering Udsatte Børn og Unge) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne)

DUBU (Digitalisering Udsatte Børn og Unge) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Myndighedsafdelingen Helle Støve DUBU (Digitalisering Udsatte Børn og Unge) DHUV (Digitalisering af Handicap og Udsatte-Voksne) Business case for DUBU og afsæt for DHUV 1 INDLEDNING... 1 2 FORMÅL... 1

Læs mere

Høringssvar fra HK Klubben til Budget 2014.

Høringssvar fra HK Klubben til Budget 2014. Klub 7072 startet den 20. januar 1934 Høringssvar fra HK Klubben til Budget 2014. I 2. budgetopfølgning for 2013 beskrives, at der er indarbejdet en forventning til omstilling og innovation af kommunens

Læs mere

Effektivisér med standarder. Lær af andre kommuner: Sådan kommer I konkret i mål med at realisere effektiviseringsgevinster

Effektivisér med standarder. Lær af andre kommuner: Sådan kommer I konkret i mål med at realisere effektiviseringsgevinster Effektivisér med standarder Lær af andre kommuner: Sådan kommer I konkret i mål med at realisere effektiviseringsgevinster 1 2 3 Effektivisér med standarder Lær af andre kommuner: Sådan kommer I konkret

Læs mere

Analyse af serviceudgifter i BUF, SOF og SUF

Analyse af serviceudgifter i BUF, SOF og SUF Projekt enhedspriser: Analyse af serviceudgifter i BUF, SOF og SUF Center for økonomi og HR Københavns Kommune www.kk.dk www.kk.dk Side Side 2 / Dagpasning - KK har højere udgifter til dagpasning end andre

Læs mere

Budget 2010 3,3 3,3 2,9 3,1 2,9 3,3 2,9

Budget 2010 3,3 3,3 2,9 3,1 2,9 3,3 2,9 Udgiftsandel af de samlede nettodriftsudgifter i procent Budget 21 3,3 3,3 2,9 3,1 2,9 3,3 2,9 Herning Holstebro 3,3 3,3 Horsens 2,9 Randers 3,1 Silkeborg 2,9 Skive 3,3 Viborg 2,9 2,6 2,7 2,8 2,9 3, 3,1

Læs mere

Baggrund og løsningsbeskrivelse

Baggrund og løsningsbeskrivelse Udfasning af ESR og nyt Ejendomsskat- og Ejendomsbidragssystem 04. juni 2015 BILAG 1 Baggrund og løsningsbeskrivelse Indholdsfortegnelse: 1. Baggrunden for projektet... 2 2. Udfasningen af Ejendomsstamregistret

Læs mere

Beskrivelse af opgave, Budget 2016-2019

Beskrivelse af opgave, Budget 2016-2019 Beskrivelse af opgave, Budget 2016 2019 2 Det ønskelige 8 Økonomiudvalget Administration og planlægning for Borgerservice, IT og Digitalisering Hjemmeside medarbejder BID61 OBS OBS. Direktionen har allerede

Læs mere

13. Direktion og sekretariater

13. Direktion og sekretariater 2015-18 13. 2015-18 2015-18 Præsentation har som overordnet formål at bidrage til, at det politiske og administrative system kan fungere hensigtsmæssigt, ved at politikkerne får et tilstrækkeligt grundlag

Læs mere

07-06-2012. Til Økonomiudvalget. Sagsnr. 2012-73032. Foranalyse om nyt økonomisystem. Dokumentnr. 2012-442302

07-06-2012. Til Økonomiudvalget. Sagsnr. 2012-73032. Foranalyse om nyt økonomisystem. Dokumentnr. 2012-442302 Koncernservice Koncernadministration NOTAT Til Økonomiudvalget Foranalyse om nyt økonomisystem I det følgende gives en status på foranalysen vedrørende nyt økonomisystem. Foranalysen er gennemført i foråret

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 39 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Plan og kultur Afbureaukratisering og effektivisering Reduktion i Plan og Kulturs personale Christian

Læs mere

Nedenfor redegøres for, hvilke uforbrugte driftsmidler i 2015, der ønskes overført til forbrug i efterfølgende år.

Nedenfor redegøres for, hvilke uforbrugte driftsmidler i 2015, der ønskes overført til forbrug i efterfølgende år. Bilag 2 Noter til overførsel af ufobrugte driftsmidler fra 2015 til efterfølgende år Nedenfor redegøres for, hvilke uforbrugte driftsmidler i 2015, der ønskes overført til forbrug i efterfølgende år. udvalget

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser. skema

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser. skema skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser Opr. Budget 2014 Ompl. 2014 TB Budget 2014 Korr. Budget 2014 Forbrug pr. 31/3 FR 2014 Afvigelse 2014 TB 1. FR 2014

Læs mere

Notat om Region Midtjyllands langfristede gæld og renteudgifter i 2014-2017

Notat om Region Midtjyllands langfristede gæld og renteudgifter i 2014-2017 Notat om Midtjyllands langfristede gæld og renteudgifter i 2014-2017 1.1 Indledning Ved indgangen til 2014 vil Midtjylland have en langfristet gæld på 4,4 mia. kr., jf. tabel 1. Den langfristede gæld bliver

Læs mere

Sundhedsudvalget

Sundhedsudvalget Sundhedsudvalget 26-05-2014 Drøftelse af, hvad forslaget til økonomisk politik betyder for s økonomi og service Budget for 2015-2018 Udfordringer og effektiviseringer Udfordringer Pres udefra Genoptræning

Læs mere

Side 1 af september 2015 revideret den 30. september 2015 (rettelser understreget med gult) Budgetforslag 2016 for Vestsjællands Brandvæsen:

Side 1 af september 2015 revideret den 30. september 2015 (rettelser understreget med gult) Budgetforslag 2016 for Vestsjællands Brandvæsen: Budgetforslag for Vestsjællands Brandvæsen: Indledning Nærværende budgetforslag er udarbejdet på grundlag af den beslutning, kommunalbestyrelser og byråd traf i juni 2015: regnskab 2013 fremskrevet iht.

Læs mere

Forslag til driftsudvidelser Budget 2015-18

Forslag til driftsudvidelser Budget 2015-18 Demografifremskrivning ældreområdet Social- og ældreudvalget Ændringer i driftsbudgettet -900-675 4.100 9.300 Siden kommunesammenlægningen er der årligt sket en beregning af de økonomiske konsekvenser

Læs mere

Københavns Kommunes effektiviseringsstrategi 2016. Kr. 1000 2016 p/l 2016 2017 2018 2019 Bevilling

Københavns Kommunes effektiviseringsstrategi 2016. Kr. 1000 2016 p/l 2016 2017 2018 2019 Bevilling BUSINESS CASE Københavns Kommunes effektiviseringsstrategi 2016 1. INDLEDNING Dato 19-03-2015 Forslag Fremstillende forvaltning Type 2 - Omlægning af Lydavisen Lydavisens produkter er som udgangspunkt

Læs mere

I løbet af uge 2 bliver de nedenstående links om Movias basisbudget 2012 lagt på Movias hjemmeside:

I løbet af uge 2 bliver de nedenstående links om Movias basisbudget 2012 lagt på Movias hjemmeside: Til Region Sjælland Sagsnummer Sagsbehandler FKY Direkte 36 13 15 55 Fax 36 13 18 96 FKY@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 13. januar 2011 Region Sjælland - Følgebrev til basisbudget

Læs mere

Borgermøde - Lokalplan 2009 og Bus 109

Borgermøde - Lokalplan 2009 og Bus 109 Borgermøde i Stjær Dagsorden Kommuneplan 2009 (Anja) Intro Tidsplan Rundbordssamtaler Værktøjer Udpegelse af borgerrepræsentanter Bus 109 (Jesper) Intro Hvad ved vi Tidsplan Hvad kan vi gøre Oprettelse

Læs mere

N O TAT. Inspiration til en strategi for effektivisering

N O TAT. Inspiration til en strategi for effektivisering N O TAT Inspiration til en strategi for effektivisering En politisk vedtaget strategi for effektivisering giver et godt afsæt for kommunalbestyrelsens arbejde med at skabe økonomisk råderum. Strategien

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet NOTAT Dato: 3. september 2015 Kontor: Almene boliger Sagsnr.: 2015-162 Sagsbeh.: Forsøgsgruppen Dok id: Udmelding af temaer for forsøgs- og udviklingsprojekter

Læs mere

Mål og Midler Økonomi- og Erhvervsudvalget

Mål og Midler Økonomi- og Erhvervsudvalget Mål og Midler Økonomi- og Erhvervsudvalget Økonomi- og Erhvervsudvalget har i 2015 et samlet nettodriftsbudget på 540,6 mio. kr. tet udgør 10,2 % af Viborg Kommune samlede driftsudgifter. Udvalgets nettodriftsudgifter

Læs mere

Udgifter til cross border leasing skal indarbejdes; 19 kommuner har sparet 35 mio. kr. i forhold til DUT

Udgifter til cross border leasing skal indarbejdes; 19 kommuner har sparet 35 mio. kr. i forhold til DUT Budget 2011 Busdrift budgettet er foreløbigt fordi: Udgifter til cross border leasing skal indarbejdes; 19 kommuner har sparet 35 mio. kr. i forhold til DUT Regionens effektiviseringer; besparelser hos

Læs mere

Økonomiudvalg - Drift

Økonomiudvalg - Drift ØU 1 Frikøb af tillidsrepræsentanter Økonomiske konsekvenser i Budget og overslagsårene -priser Udgifter -250-250 -250-250 Netto -250-250 -250-250 (alle beløb i forslaget er i -niveau) Furesø Kommune har

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Referat Dato: 6. september 2012

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Referat Dato: 6. september 2012 LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Referat Dato: 6. september 2012 Referent: Marianne T. Bak Mødenr.: 19 Mødedato: Torsdag den 6. september 2012, kl. 11.30 13.00 Mødested: Mølleåværkets mødelokale,

Læs mere

Min digitale Byggesag (MDB)

Min digitale Byggesag (MDB) R E SULTATKONTRAKT Min digitale Byggesag (MDB) Projekt 5.1 i handlingsplanen for den fælleskommunale digitaliseringsstrategi Resume: Projektet om digital byggeansøgning og sagsbehandling, Min digitale

Læs mere

Økonomicentret. 12. oktober 2009. Forventet regnskab pr. 31. juli 2009

Økonomicentret. 12. oktober 2009. Forventet regnskab pr. 31. juli 2009 Økonomicentret Forventet regnskab pr. 31. juli 2009 12. oktober 2009 Nærværende notat er disponeret således: Resume Budgetopfølgningsproceduren Samlet oversigt/konklusion Driftsområderne udvalgsopdelt

Læs mere

Kommunal Rottebekæmpelse tal og tendenser

Kommunal Rottebekæmpelse tal og tendenser Kommunal Rottebekæmpelse tal og tendenser Siden 1938 har de danske kommuner haft pligt til årligt at indberette oplysninger om den kommunale rottebekæmpelse til de centrale myndigheder. Myndighederne anvender

Læs mere

Beretning til Statsrevisorerne om besparelsespotentialet ved obligatorisk Digital Post på ca. 1 mia. kr. om året. Januar 2016

Beretning til Statsrevisorerne om besparelsespotentialet ved obligatorisk Digital Post på ca. 1 mia. kr. om året. Januar 2016 Beretning til Statsrevisorerne om besparelsespotentialet ved obligatorisk Digital Post på ca. 1 mia. kr. om året Januar 2016 BERETNING OM BESPARELSESPOTENTIALET VED OBLIGATORISK DIGITAL POST PÅ CA. 1 MIA.

Læs mere

Budget 2014 BO 2015 BO 2016 BO 2017 3033 311 Fritvalgspriser - udbud 0,900 0,900 0,900 0,900 3034 311 Det nære sundhedsvæsen 0,750 0,750 0,750 0,750

Budget 2014 BO 2015 BO 2016 BO 2017 3033 311 Fritvalgspriser - udbud 0,900 0,900 0,900 0,900 3034 311 Det nære sundhedsvæsen 0,750 0,750 0,750 0,750 Reduktioner (i mio. kr.) Budget Priorit. Service område Formål Budget 2014 BO 2015 BO 2016 BO 2017 3033 311 Fritvalgspriser - udbud 0,900 0,900 0,900 0,900 3034 311 Det nære sundhedsvæsen 0,750 0,750 0,750

Læs mere

En udfordring for MED-hovedudvalg 2016. Bent Gravesen

En udfordring for MED-hovedudvalg 2016. Bent Gravesen En udfordring for MED-hovedudvalg 2016 Bent Gravesen Hvad er omprioriteringsbidrag? At flytte penge fra borgernær service og direkte over i statskassen F.eks. færre hænder til vores børn i daginstitutioner

Læs mere

Reviderede spareforslag fra Børn og Unge til Budget 2019

Reviderede spareforslag fra Børn og Unge til Budget 2019 Reviderede spareforslag fra Børn og Unge til Budget 2019 Hermed fremsendes et tillæg til det sparekatalog, som Børn og Unge tidligere har sendt i høring til Budget 2019 2022, som partierne i byrådet har

Læs mere

Bussituationen for Grenaa Handelsskole, Grenaa Gymnasium, Grenaa Tekniske Skole og 10. Klasse Center Djursland

Bussituationen for Grenaa Handelsskole, Grenaa Gymnasium, Grenaa Tekniske Skole og 10. Klasse Center Djursland Trafikudvalget 2007-08 (2. samling) TRU alm. del Spørgsmål 996 Offentligt Djurslands Erhvervsskoler Bussituationen for Grenaa Handelsskole, Grenaa Gymnasium, Grenaa Tekniske Skole og 10. Klasse Center

Læs mere

2. forventet regnskab - Serviceudgifter

2. forventet regnskab - Serviceudgifter Servicerammeneutral skema 2. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Magistraten (inkl. modposter på andre udvalg) U 698.654

Læs mere

18-05-2011. Til BUU. Sagsnr. 2011-69485. Dokumentnr. 2011-356608

18-05-2011. Til BUU. Sagsnr. 2011-69485. Dokumentnr. 2011-356608 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Sundhed og Tidlig Indsats NOTAT Til BUU 18-05-2011 Sagsnr. 2011-69485 Den Kommunale Sundhedstjeneste På Børne- og Ungdomsudvalgets budgetseminar d. 3.-4.

Læs mere

Forslag 7.1 (2012-2015)

Forslag 7.1 (2012-2015) Forslag 7.1 06.45.51 Fælles formål 34.820.000 kr. Reduktionsområde: Porto for udsendelse af kommunens breve Beskrivelse: I forbindelse med den øgede digitalisering forventes det, at en større del af kontakten

Læs mere

Besvarelse af forespørgsel på byrådsmødet den 8. oktober 2014 i forbindelse med behandlingen af Kanalstrategi 2.0 (punkt 2 på dagsordenen)

Besvarelse af forespørgsel på byrådsmødet den 8. oktober 2014 i forbindelse med behandlingen af Kanalstrategi 2.0 (punkt 2 på dagsordenen) Besvarelse af forespørgsel på byrådsmødet den 8. oktober 2014 i forbindelse med behandlingen af Kanalstrategi 2.0 (punkt 2 på dagsordenen) På byrådsmødet den 8.10. 2014 efterspurgte rådmand Thomas Meedom

Læs mere

Udvalgets sammenfatning og vurdering

Udvalgets sammenfatning og vurdering REGNSKAB 2014 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.28. Øvrige miljøforanstaltninger mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering Opgaverne i årets løb, herunder de behandlede miljøsager, er

Læs mere

GRØNNE BUSSER I DEN KOLLEKTIVE TRAFIK

GRØNNE BUSSER I DEN KOLLEKTIVE TRAFIK 03-10-2012 GRØNNE BUSSER I DEN KOLLEKTIVE TRAFIK Kristiana Stoyanova Kontrakter og miljø 03-10-2012 Grønne busser i den kollektive trafik 2 TRAFIKSELSKABET MIDTTRAFIK Varetager planlægning, udbud, kundeservice,

Læs mere

Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Dækningsområde: Norddjurs Kommune Gældende fra: 1. januar 2011

Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Dækningsområde: Norddjurs Kommune Gældende fra: 1. januar 2011 Norddjurs Kommune Økonomi- og lønafdelingen Område: Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Dækningsområde: Norddjurs Kommune Gældende fra: 1. januar 2011 Henvisning til Norddjurs Kommune - Principper for

Læs mere

NOTAT: Økonomiske konsekvenser af skolereformen for budget 2014-2017

NOTAT: Økonomiske konsekvenser af skolereformen for budget 2014-2017 Velfærd Velfærdssekretariatet Sagsnr. 239826 Brevid. 1721274 Ref. MESE Dir. tlf. 46 31 52 35 mettese@roskilde.dk NOTAT: Økonomiske konsekvenser af skolereformen for budget 2014-2017 14. august 2013 Med

Læs mere

25. marts 2015. I 1000 kr. 2015 Rammestyret 32.414 Indsatsstyret Udsatte børn og unge 63.628 Specialundervisning 58.705 Total 154.

25. marts 2015. I 1000 kr. 2015 Rammestyret 32.414 Indsatsstyret Udsatte børn og unge 63.628 Specialundervisning 58.705 Total 154. Bilag 1 til Masterplan for specialundervisningen i 2015-2018: Økonomisk redegørelse Denne masterplan vedrører kun den del af det indsatsstyrede område for specialundervisning. Den økonomiske masterplan

Læs mere

Rådhus 2015. Direktionen. Udviklings- og effektiviseringsstrategi for administrationen

Rådhus 2015. Direktionen. Udviklings- og effektiviseringsstrategi for administrationen Udviklings- og effektiviseringsstrategi for administrationen Rådhus 2015 Projektbeskrivelse Direktionens udviklings- og effektiviseringsstrategi har til formål at effektivisere den administrative drift

Læs mere

SF's budgettale ved 1. behandlingen af Budget 2013-2016

SF's budgettale ved 1. behandlingen af Budget 2013-2016 SF's budgettale ved 1. behandlingen af Budget 2013-2016 Ved Jan Ravn Christensen, formand for Økonomiudvalget Aarhus Kommune står igen overfor besparelser. Den økonomiske krise er fortsat over byen, landet

Læs mere

R E S U L T AT E R F R A D E T D I G IT AL E L AN D K O R T

R E S U L T AT E R F R A D E T D I G IT AL E L AN D K O R T R E S U L T AT E R F R A D E T D I G IT AL E L AN D K O R T Indledning hvilken metode ligger bag resultaterne 73 kommuner har indtastet data om henvendelsestal på KL s Digitale Landkort. 83 har besvaret

Læs mere

BUSINESS CASE. Smarte investeringer i kernevelfærden 1.1 FORSLAGETS SAMLEDE ØKONOMISKE KONSEKVENSER 1.2 BAGGRUND OG FORMÅL 1.3 FORSLAGETS INDHOLD

BUSINESS CASE. Smarte investeringer i kernevelfærden 1.1 FORSLAGETS SAMLEDE ØKONOMISKE KONSEKVENSER 1.2 BAGGRUND OG FORMÅL 1.3 FORSLAGETS INDHOLD BUSINESS CASE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Effektivisering af myndighedstilsyn på teknik- og miljøområdet Tilsynsindsatsen

Læs mere

Referat Fællesmøde mellem Udvalget for Børn og Unge og Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Tirsdag den 25-06-2013 Kl.

Referat Fællesmøde mellem Udvalget for Børn og Unge og Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Tirsdag den 25-06-2013 Kl. Referat Fællesmøde mellem Udvalget for Børn og Unge og Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Tirsdag den 25-06-2013 Kl. 15:30 Byrådssalen Deltagere: Bruno Hansen, Flemming Madsen, Gert Rasmussen, Bo

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden 21-06-2011 Ekstraordinært møde Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:55 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Ekrem Günbulut

Læs mere

KOMMUNEINFORMATIONSMØDE 9. OKTOBER 2014. Udbud af kørsel til elever med særlige behov. Proces, resultat og erfaring

KOMMUNEINFORMATIONSMØDE 9. OKTOBER 2014. Udbud af kørsel til elever med særlige behov. Proces, resultat og erfaring KOMMUNEINFORMATIONSMØDE 9. OKTOBER 2014 Udbud af kørsel til elever med særlige behov Proces, resultat og erfaring HOVEDPUNKTER I PROCESSEN 11.8.2014 13.6.2014 23.5.2014 Opstart på skolekørsel 4.4.2014

Læs mere

Indstilling. Resurser til Ejendomsbeskatningen. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 1.

Indstilling. Resurser til Ejendomsbeskatningen. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 1. august 2008 Ledelsessekretariatet Teknik og Miljø Århus Kommune 1. Resume Der søges om en aktivitetsbetinget resurseudvidelse til fortsat

Læs mere

Budgetaftale for budgetåret 2016 og overslagsårene 2017, 2018 og 2019.

Budgetaftale for budgetåret 2016 og overslagsårene 2017, 2018 og 2019. Budgetaftale for budgetåret 2016 og overslagsårene 2017, 2018 og 2019. Partierne Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Liberal

Læs mere

Budgetopfølgning 1/2012

Budgetopfølgning 1/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 1/ Økonomi- og Planudvalget Budgetopfølgning 1/ 23.04. Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 1/ A. Samlet oversigt Netto, mio. kr. A B C D E F G H I J Oprindeligt

Læs mere

Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger

Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger 22. august 2018 Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger Indledning Det vedlagte materiale udgør Direktørgruppens forslag til,

Læs mere

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde:

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde: Regnskab 2006 Ældreudvalgets bevillingsområde: 990 Ældrepleje og omsorg 991 Folkepension 107 Bevilling 990 Ældrepleje og omsorg Beløb i 1.000 kr. Udg. Regnskab Budget inkl. omplacering Afvigelse Tillægsbevilling

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 04-10-2011 Dato: 26-08-2011 Sag nr.: TMU 85 Sagsbehandler: Charlotte Schleiter Kompetence: Fagudvalg [ ] Økonomiudvalget

Læs mere

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling).

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling). Økonomi og Analyse Sagsnr. 190259 Brevid. 1092528 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Byrådets 1. behandling af budget 2011-2014 26. august 2010 Økonomiudvalgets 1. behandling Økonomiudvalget

Læs mere

BILAG 3: ØKONOMI UFINANSIEREDE INDSATSER

BILAG 3: ØKONOMI UFINANSIEREDE INDSATSER BILAG 3: ØKONOMI UFINANSIEREDE INDSATSER Agenda 21- planen er i lighed med kommuneplanen en rammeplan, som indeholder en række indsatser (mål og aktiviteter), hvortil der i forbindelse med planens politiske

Læs mere

En opgørelse af den samlede ressourcetilgang. Fordeling af ressourcerne på hovedområder, herunder fastlæggelse af fordelingskriteriet.

En opgørelse af den samlede ressourcetilgang. Fordeling af ressourcerne på hovedområder, herunder fastlæggelse af fordelingskriteriet. 21. januar 2004 Rektoratets redegørelse om Budget 2004 for Aalborg Universitet 1. Indledning I henhold til universitetslovens 10, stk. 5 godkender bestyrelsen universitetets budget, herunder fordeling

Læs mere

Lov og aftaler for digital kommunikation

Lov og aftaler for digital kommunikation Lov og aftaler for digital kommunikation Agenda Hvad er digital kommunikation? Selvbetjening hvad er aftalt og hvad er økonomien? Digital post hvad er aftalt og hvad er økonomien? Hvad er digital kommunikation?

Læs mere

Radikale Venstre s budgetforslag for Næstved Kommune 2016

Radikale Venstre s budgetforslag for Næstved Kommune 2016 Radikale Venstre s budgetforslag for Næstved Kommune 2016 Radikale Venstre har fremsendt 34 ændringsforslag til budget 2016 under følgende overskrifter: Skatteforhøjelse på 0,4 % (indkomstskatten) og en

Læs mere

Notat. Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune.

Notat. Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune. Notat Evaluering af den samlede økonomi bag folkeskolereformen i Favrskov Kommune. Byrådet godkendte 25. februar 2014 Læring, trivsel og samarbejde - folkeskolereformen i Favrskov Kommune som grundlag

Læs mere

På denne baggrund kan den interne omstillingspulje anvendes til f.eks. at udskyde nogle af effektiviseringerne i 2016.

På denne baggrund kan den interne omstillingspulje anvendes til f.eks. at udskyde nogle af effektiviseringerne i 2016. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget og Regnskab NOTAT 29-10-2015 Bilag 2 - Status på økonomien i 2016 Baggrund og konklusion Med Børne- og Ungdomsudvalgets 2. behandling af budgetforslag

Læs mere

Fakta om konkurrenceudsættelse 2014 STATUS PÅ KOMMUNERNES KONKURRENCEUDSÆTTELSE

Fakta om konkurrenceudsættelse 2014 STATUS PÅ KOMMUNERNES KONKURRENCEUDSÆTTELSE Fakta om konkurrenceudsættelse 2014 KØBENHAVN Konkurrence om opgaveløsningen konkurrenceudsættelse opnås ved, at kommunen sender opgaven i udbud. Private virksomheder og evt. kommunen selv byder ind på

Læs mere

Projektet er en del af den fælles kommunale digitaliseringsstrategi.

Projektet er en del af den fælles kommunale digitaliseringsstrategi. N OTAT Den 7. november 2013 Business case for projekt vedr. digital byggesagsbehandling Sags ID: 1728511 Dok.ID: 1728511 AKP@kl.dk Direkte 3370 3241 Mobil 2215 8678 1. Ledelsesresumé Projektet om digital

Læs mere

Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder

Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder Politikområdet Trafik og Grønne områder består af følgende delområder: 1. Udenfor selvforvaltning 1.1.

Læs mere

9. oktober Vedtagne reduktionsforslag. Budget

9. oktober Vedtagne reduktionsforslag. Budget 9. oktober 2013 Vedtagne reduktionsforslag Budget 2014-17 Nr. R-101 X Reduktion af budget til arbejdsskader Politikområde 105 Tværgående udgifter Økonomiudvalget Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring

Læs mere

Budgetforlig. Budgetforlig vedr. budget 2015

Budgetforlig. Budgetforlig vedr. budget 2015 Budgetforlig Budgetforlig vedr. budget 2015 Partierne Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, har den 11. september 2015 indgået et budgetforlig for budget 2015 samt overslagsårene 2016, 17 og

Læs mere

November Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget

November Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget November 2018 Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget 2019-22 0 Indledning Effektiviseringskatalog Fagudvalgenes arbejde med effektiviseringer af driften sker med udgangspunkt i den af Byrådet vedtagne

Læs mere

Indstilling. Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg

Indstilling. Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 6. marts 2013 Midttrafiks tilslutning til Rejsekortet 1. Resume Midttrafik har endnu ikke truffet beslutning om eventuel tilslutning til

Læs mere

Politiinspektør Jens Børsting, Midt- og Vestsjællands Politi Politiinspektør Steen Nørskov, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Politiinspektør Jens Børsting, Midt- og Vestsjællands Politi Politiinspektør Steen Nørskov, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Midt- og Sydsjællands Brand & Redning Manøvej 25 4700 Næstved Telefon 5588 6360 beredskab@naestved.dk Åbent Referat for Beredskabskommissionen Mødedato 11. maj 2015 Tid 07:30 Sted Brandstationen, Manøvej

Læs mere

Oversigt over forslag til besparelser

Oversigt over forslag til besparelser Oversigt over forslag til besparelser 2019-2022 Afdeling: Sektor Nr. Forslagets betegnelse Eff. / Adm. 2019 2020 2021 2022 2019 2020 2021 2022 -- 2019 priser (1.000 kr.) -- -- Antal fuldtidsstillinger

Læs mere

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus Referat Byrådet Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00 Mødelokale Deltagere Afbud Byrådssalen, Slagelse Rådhus Stén Knuth (V), Knud Vincents (V), Ole Drost (V), Anders Koefoed (V), Jens Jørgensen (V), Helle

Læs mere

Bilag 1.7 Forvaltningsspecifikke effektiviseringer

Bilag 1.7 Forvaltningsspecifikke effektiviseringer Bilag 1.7 Forvaltningsspecifikke effektiviseringer Effektiviseringsforslag 2011 2012 2013 2014 Beskrivelse Teknik- og Miljøforvaltningen Forvaltningsspecifikke effektiviseringsforslag 2011 Vintertjeneste

Læs mere

Indstilling. Etablering af elektroniske træk i Store Sal i Musikhuset. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice

Indstilling. Etablering af elektroniske træk i Store Sal i Musikhuset. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 22. oktober 2007 Etablering af elektroniske træk i Store Sal i Musikhuset Aarhus. 1. Resume Musikhusets eksisterende 65 tæppe- og

Læs mere

Økonomi 2014-2020 STRATEGI 2020

Økonomi 2014-2020 STRATEGI 2020 Økonomi 2014-2020 STRATEGI 2020 Indhold Kolofon... 0 CFD - økonomi 2014-2020... 1 PSO... 2 Tolke... 2 Konsulenter... 3 Kompetencecenter... 4 CFD i alt... 4 Investeringer... 4 Kolofon Rettet til nyt navn

Læs mere

Udbudsbetingelser Annoncering af e-rekruttering som servicebureauløsning

Udbudsbetingelser Annoncering af e-rekruttering som servicebureauløsning Click here to enter text. Koncernløsning udbud - Udbudsbeti ngelser «ed ocaddressci vilcode» Udbudsbetingelser Annoncering af e-rekruttering som servicebureauløsning 1 Indledning... 3 1.1 Om Aalborg Kommune...

Læs mere

Notat om tendenser i kommunale spareforslag for budget 2015

Notat om tendenser i kommunale spareforslag for budget 2015 Notat om tendenser i kommunale spareforslag for budget 2015 1 Notat om tendenser i kommunale spareforslag for budget 2015 Dette notat præsenterer de overordnede tendenser på FOAs områder i 22 danske kommuners

Læs mere

Status på kommunens økonomi efter økonomiaftalen for 2015. Aftale om kommunernes økonomi for 2015 mellem KL og Regeringen er indgået d. 3.

Status på kommunens økonomi efter økonomiaftalen for 2015. Aftale om kommunernes økonomi for 2015 mellem KL og Regeringen er indgået d. 3. ØKONOMIAFTALE 2015 Intro Aftale om kommunernes økonomi for 2015 mellem KL og Regeringen er indgået d. 3. juni 2015 Aftalen fastsætter rammerne for de kommende budgetforhandlinger Pba. en opgørelse af de

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 5. oktober 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940

Læs mere

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud HOLBÆK KOMMUNE Dato: 17. november 2016 Sagsnr.: 16/54566 Notat Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud Byrådet besluttede ved budgetlægningen for 2015 at forøge bevillingen

Læs mere

Ny Frederikshavn Justeringer til rapport af 26. april 2006 vedrørende fremtidens madproduktion på ældreområdet. København den 18.

Ny Frederikshavn Justeringer til rapport af 26. april 2006 vedrørende fremtidens madproduktion på ældreområdet. København den 18. Ny Frederikshavn Justeringer til rapport af 26. april 2006 vedrørende fremtidens madproduktion på ældreområdet København den 18. maj 2006 1. Nye forudsætninger På møde den 16. maj 2006 mellem KL s Konsulentvirksomhed

Læs mere

Notat vedrørende kommunernes budgetforslag 2015

Notat vedrørende kommunernes budgetforslag 2015 Notat vedrørende kommunernes budgetforslag 2015 1 Notat vedrørende kommunernes budgetforslag 2015 Dette notat præsenterer de overordnede tendenser der berører FOAs grupper i 85 1 danske kommuners spareforslag

Læs mere

Bestyrelsesmøde 14. maj 2012

Bestyrelsesmøde 14. maj 2012 Bestyrelsesmøde 14. maj 2012 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet den 6/2-2012 3. Godkendelse af tegningsprotokollat 4. Beretning Beretning Økonomi - Perioderegnskab

Læs mere

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Katalog med effektiviserings- og spareforslag Budget 2014

Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Katalog med effektiviserings- og spareforslag Budget 2014 Bilag 1 Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Katalog med effektiviserings- og spareforslag Budget 2014 Kontoret for Økonomi og Resultater 4. marts 2013 Forslag til håndtering af budgetudfordring

Læs mere

Behandling af høringssvar

Behandling af høringssvar Behandling af høringssvar Rute 200 Skanderborg-Aarhus-Hinnerup/Hammel Høringsforslag I forbindelse med Trafikplan Aarhus 2017, som skal træde i kraft når letbanen kører næste år, foreslås afgangene på

Læs mere