November SSZ brugervejledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "November 2012. SSZ brugervejledning 20121105 01"

Transkript

1 It brugervejledning for Erhvervsakademi Sjælland November 2012

2 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion Om it systemerne Supportmuligheder SSZ helpdesk Kom godt i gang Opkobling til fjernskrivebord Opsætning af fjernskrivebord Outlook Office Genveje Skift af adgangskode Internet Explorer EASY A Brugervejledning Webmail Udskrivning Fra Windows (herunder Office pakken og Navision Stat) Fra EASY A Fællesdrev E mail Navision Stat EASY A Flex UNI login Nulstille UNI login adgangskode (for studerende) Udskrive UNI login til studerende Studerendes mulighed for at skifte adgangskode Skemavisning og fraværsregistrering Indkøb... 8

3 4. Kontaktoplysninger Campus Køge Campus Roskilde Campus Haslev Campus Nykøbing Campus Næstved... 10

4 1. Introduktion 1.1. Om it systemerne It tjenesterne beskrevet i denne vejledning, er de tjenester som bliver afviklet centralt hos Erhvervsakademi Sjælland. Denne brugervejledning giver et hurtigt overblik over en række af de centrale tjenester samt hvordan du kan få support i forbindelse med disse Supportmuligheder Som administrativ bruger eller som underviser, vil du på et tidpunkt få brug for support. Inden du henvender dig til helpdesk, er det vigtigt at identificere inden for hvilket område du har brug for support. Nedenstående er beskrevet de primære supportområder: 1. Pædagogisk it. Hardware og software. Har du brug for support i forbindelse med pædagogisk it, så skal du henvende dig til helpdesken på dit lokale campus. I kontakt afsnit 4 kan du se, hvordan du kommer i kontakt med den lokale helpdesk. 2. Administrativ it. Hardware og lokal software. Har du brug for support i forbindelse med din administrative hardware (herunder lokale installeret software), så skal du henvende dig til helpdesken på dit lokale campus. I afsnit 4 Kontaktoplysninger kan du se, hvordan du kommer i kontakt med den lokale helpdesk. 3. Administrativ it. Centrale tjenester (herunder UNI login). Har du brug for support i forbindelse med de centrale tjenester, din opkobling mod fjernskrivebordet, udskrivning, så skal du kontakte SSZ helpdesken. I afsnit 1.3 SSZ helpdesk kan du se, hvordan du kommer i kontakt med SSZ helpdesken. I forbindelse med de primære supportområder skal du kontakte følgende for at få hjælp: 1. Kontakt den lokale helpdesk på dit campus for at få support på pædagogisk it. 2. Kontakt den lokale helpdesk på dit campus for at få support på lokal administrativ it. 3. Kontakt SSZ helpdesk for at få support på de centrale tjenester SSZ helpdesk Helpdesken er bemandet mandag til torsdag fra kl til samt fredag fra kl til I normal åbningstid kan helpdesken kontaktes på telefon , via helpdeskportalen på eller via e mail Udenfor åbningstiden, i weekender samt på helligdage skal henvendelse foregå via helpdeskportalen eller via e mail. I forbindelse med særlige begivenheder, så kan der være udvidede åbningstider i helpdesken.

5 2. Kom godt i gang 2.1. Opkobling til fjernskrivebord Opkobling til erhvervsakademiets fjernskrivebord giver dig mulighed for at arbejde med de centrale tjenester, som udbydes. I forbindelse med opkoblingen bliver dine lokale drev og printere automatisk tilsluttet således at disse er til rådighed på fjernskrivebordet. Der findes to måder til at forbinde til erhvervsakademiet: 1. Forbinder du til erhvervsakademiet fra et af akademiets campi eller i rektoratet, så kan du hente RDPgenvej fra Denne findes under menupunktet Support. Du skal kun hente og gemme RDP genvejen én gang. Når du har hentet og gemt RDP genvejen, så er du klar til at forbinde til fjernskrivebordet. Dobbeltklik på RDP genvejen og indtast dit brugernavn og adgangskode. Husk at skrive EASJ\ foran dit brugernavn. 2. Forbinder du til erhvervsakademiet fra en ekstern lokation, så skal du gå via hjemmesiden RD Web Access på https://login.easj.dk. Husk at benytte Internet Explorer når du forbinder. Bemærk! Husk at klikke i den gule bjælke øverst i Internet Explorer og vælg Kør tilføjelsesprogram på alle websteder og vælg efterfølgende Kør. På siden skal du indtaste dit brugernavn og adgangskode og der sendes nu en SMS indeholdende en éngangskode til dig. Indtast éngangskoden og klik på EASJ Desktop. Indtast igen dit brugernavn og adgangskode. Husk at skrive EASJ\ foran dit brugernavn. Bemærk! Ekstern adgang er pt. kun for administrativt personale! Du skal være oprettet som SMS bruger for at benytte RD Web Access. Denne adgang skal godkendes af campuschef og derfor skal ansøgning om adgangen meldes ind via helpdesken af denne Opsætning af fjernskrivebord Er det første gang du logger på fjernskrivebordet, så skal du foretage en grundlæggende opsætning af bl.a. Outlook, Office pakke m.fl Outlook Første gang du start Outlook, så skal du foretage en grundlæggende opsætning. Tryk på Windows knappen i nederste venstre hjørne, vælg Alle programmer, Microsoft Office og Microsoft Outlook I guiden trykker du Næste, vælg Ja + Næste, Næste og Udfør. Hvis du bliver bedt om at vælge beskyttelsesniveau, så vælg Foretag ingen ændringer og tryk Ok.

6 Office Du kan finde genveje til Office programmerne under Windows knappen, Alle programmer og Microsoft Office Genveje På skrivebordet ligger allerede fra start genveje til de mest benyttede programmer, f.eks. EASY A og Navision Stat. Du kan yderligere selv oprette genveje til de programmer og funktioner du benytter mest og placere disse genveje i Start menu, i processlinjen og skrivebordet Skift af adgangskode Ønsker du at skifte din adgangskode, så kan dette gøres ved første at logge på fjernskrivebordet og herefter trykke på Windows ikonet i nederste venstre hjørne. Tryk nu på Windows sikkerhed og vælg Skift adgangskode. Indtast din gamle adgangskode samt én ny adgangskode (som skal bekræftes). Bekræft ved at trykke på den blå pil Internet Explorer Første gang du starter Internet Explorer, så skal du svare på en række spørgsmål i guiden. Vælg som evt. Brug anbefalede indstillinger og tryk Ok EASY A Første gang EASY A startes, så kommer der en række advarsler og informationer i Internet Explorer: Dette websted ønsker at køre følgende tilføjelsesprogram. Tryk på Tillad nederst på siden og herefter Forlad siden. I Security Warning sættes X I Always trust content from this publisher og der trykkes Run. Gør dette i alle efterfølgende vinduer. Hver gang EASY A startes, så skal du trykke No I evt. sikkerhedsadvarsel. 3. Brugervejledning 3.1. Webmail Adgang til erhvervsakademiets webmail sker via adressen Får du en sikkerhedsadvarsel, så skal du blot vælge fortsæt. Du skal logge på med dit normale brugernavn og adgangskode.

7 3.2. Udskrivning Fra Windows (herunder Office pakken og Navision Stat) Når du forbinder til fjernskrivebordet, så bliver dine lokale printere automatisk tilkoblet fjernskrivebordet Det er derfor vigtigt, at du har oprettet forbindelse til din lokale printer inden du forbinder til fjernskrivebordet. Har du problemer med at udskrive, så kan de skyldes at der på fjernskrivebordet ikke findes den rigtige driver til printere. I så fald skal du kontakte helpdesken. Har du problemer med den lokale printer, så skal du kontakte helpdesken på dit campus Fra EASY A Udskrivning fra EASY A kan ske via de i forvejen oprettede printere i EASY A. Har du behov for at udskrive til andre printere, så skal helpdesken kontaktes. Herefter skal den lokale it afdeling på dit campus, i samarbejde med helpdesken, give adgang til printeren Fællesdrev På P drevet finds fælles mapper. Som udgangspunkt har du adgang til de mapper, som vedrører dit arbejdsområde samt campus E mail Adgang til e mail sker gennem Microsoft Outlook. Din e mail adresse er Er du på ferie, syg eller væk i en periode, så kan du benytte ikke til stede. Tryk på Filer, Oplysninger og Automatisk svar (autosvar) Navision Stat Adgang sker til Navision Stat sker gennem Navision Stat ikonet som er placeret på skrivebordet. Hvis du er oprettet som bruger af Navision Stat, så bliver du automatisk logget på. Er du ikke oprettet som bruger, så får du en fejlmeddelelse. Kontakt helpdesken vedr. oprettelse i Navision Stat EASY A Adgang til EASY A sker via EASY A ikonet som er placeret på skrivebordet. Hvis du er oprettet som bruger af EASY A, så skal du indtaste dit brugernavn og adgangskode. Har du brug får en ny adgangskode, så skal du kontakte helpdesk. Er du ikke oprettet som bruger, så skal du kontakte helpdesken. På Y drevet kan du finde udskrifter fra EASY. Der er oprettet en mappe med samme navn som dit brugernavn og alle udskrifter, eksportfiler etc. gemmer her Flex For at få adgang til Flex, så skal du kontakte helpdesken via som kan hjælpe med opsætningen.

8 3.8. UNI login Alle studerende, kursister og ansatte på Erhvervsakademi Sjælland har et UNI login. UNI login bruges bl.a. i forbindelse med skemavisning og fraværsregistrering. Når en ansat eller studerende er oprettet i EASY A, så bliver der automatisk oprettet et UNI login. Fra oprettelsen i EASY A til der er oprettet et UNI login kan der gå 24 timer. Dette skyldes at oprettelsesinformation kun bliver behandlet af UNI C én gang i døgnet. Er du studieadministrativ medarbejder eller underviser, så har du mulighed for at nulstille adgangskoder til UNI logins. Har du som ansat glemt dit UNI login, så kontakt helpdesken Nulstille UNI login adgangskode (for studerende) Log på https://brugerprofil.emu.dk og indtast dit UNI login og adgangskode. Vælg Elevkodeadministration. Vælg den klasse hvor den studerende er tilknyttet. Der kommer nu en liste over studerende på holdet. Har den studerende ikke skiftet adgangskode selv, så kan koden ses på listen. Er adgangskoden skiftet, så vil der stå skiftet af bruger i feltet adgangskode. Tryk på den studerende og tryk på knappen Nulstil i informationsruden til venstre Udskrive UNI login til studerende Udskrivning af UNI logins til studerende kan foretages via EASY A udskrift Z082 (kun tilgængeligt for studieadministrativt personale) Studerendes mulighed for at skifte adgangskode Studerende kan selv skifte adgangskode via https://brugerprofil.emu.dk. Bemærk at den studerende ikke kan nulstille en glemt adgangskode via denne side. Glemte adgangskoder kan kun skiftes af studieadministrativt personale eller undervisere Skemavisning og fraværsregistrering Til skemavisning og fraværsregistrering benyttes Itai easytools. Til easytools skal der logges på med UNIlogin på adressen https://www.easytools.dk/easj. Både administrativt personale, undervisere og studerende kan benytte systemet Indkøb Følgende udstyr, forbindelser og abonnementer kan bestilles gennem SSZ: Mobilt bredbånd Mobilabonemment Mobiltelefoner Stationære computere

9 Bærbare computere Perifært udstyr Kopi/print Software Er du i tvivl om hvilket udstyr, abonnement eller software du har brug for, så kontakt helpdesk på for rådgivning inden du bestiller. Inden du bestiller så husk at undersøge, om det udstyr/abonnement/software du skal bruge evt. er omfattet af en lokal driftsaftale på din campus. Indkøb skal godkendes af campuschef.

10 4. Kontaktoplysninger Campus Køge Pædagogisk it Køge Handelsskole Telefon: E mail: Administrativt it SSZ Telefon: E mail: Campus Roskilde Pædagogisk it Administrativt it Campus Haslev Pædagogisk it Administrativt it Campus Nykøbing Pædagogisk it Administrativt it Campus Næstved Pædagogisk it Administrativt it

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold 4 Opkobling til internettet 5 Oprettelse på

Læs mere

Introduktion til IT på IVA

Introduktion til IT på IVA Introduktion til IT på IVA Logge på IVA s computere... 2 Mappen Dokumenter... 3 Email... 4 Studienet... 6 Print... 7 Logge af computeren... 8 Huskeliste... 9 Brug for hjælp... 9 (Denne guide er baseret

Læs mere

SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE. Brugervejledning til GE FIbernet Internet. Kom godt WWW.GEFIBERNET.DK

SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE. Brugervejledning til GE FIbernet Internet. Kom godt WWW.GEFIBERNET.DK SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE Brugervejledning til GE FIbernet Internet Kom godt i gang! WWW.GEFIBERNET.DK Kom godt i gang! Med denne vejledning kommer du godt i gang med at bruge GE Fibernet

Læs mere

Vejledning, teknik, tips and tricks

Vejledning, teknik, tips and tricks Vejledning, teknik, tips and tricks Indhold 1 AUHRA pålogning og startside... 1 2 Ofte stillede spørgsmål og kendte fejl... 4 2.1 Har din computer adgang til AU s netværk og adm. systemer?... 4 2.2 Kan

Læs mere

SkoleKom. Begyndervejledning. Tilpasset FirstClass version 11

SkoleKom. Begyndervejledning. Tilpasset FirstClass version 11 SkoleKom Begyndervejledning Tilpasset FirstClass version 11 1 Om SkoleKom... 3 1.1 Download og installation af FirstClass-programmet... 4 1.2 Log på SkoleKom... 5 1.3 Dit SkoleKom-skrivebord... 5 1.4 Sådan

Læs mere

Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC)

Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC) Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC) Computerens netværksdrev og mappen dokumenter Gå ind i "Denne computer" (ikonet ligger på skrivebordet). Her ligger de netværksdrev computeren råder over og separate

Læs mere

Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål

Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål Henrik Meyer og Ajâja Hyttel Oprettet: 24/6-13 Sidst revideret 14/5-14 h t t p s : / / c i t r i x. a a b n e t. d k Hvad er nyt i Citrix?... 2 Hvis du ikke

Læs mere

EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN

EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN EVALUERING I SURVEYXACT TRIN FOR TRIN LÆR AT TACKLE 2015 KOMITEEN FOR SUNDHEDSOPLYSNING 1 INDLEDNING Komiteen for Sundhedsoplysning stiller SurveyXact et internetbaseret redskab til kvalitetssikring til

Læs mere

Dan Rolsted PIT. Side 1

Dan Rolsted PIT. Side 1 Side 1 Side 2 Indledning I denne vejledning vil der vises hvordan Office 365 opsættes på de forskellige platforme, herunder IOS (ipad) og Android (HTC One). Derudover vil der også være vejledning til Windows

Læs mere

Kom godt i gang med Ø90 Online Kasseregistrering

Kom godt i gang med Ø90 Online Kasseregistrering Kom godt i gang med Ø90 Online Kasseregistrering I vejledningen er der en kort gennemgang af faciliteterne i Online Kasseregistrering. Yderligere vejledning ligger online på www.o90.dk, (vejledning, Ø90

Læs mere

Erhvervsakademi Sjælland. Fronter brugervejledning

Erhvervsakademi Sjælland. Fronter brugervejledning Erhvervsakademi Sjælland Fronter brugervejledning Indhold Kom godt i gang med Fronter: De studerendes manual Intro... 2 Jeg har brug for hjælp!... 2 Hvordan kommer jeg på Fronter?... 2 Gør dig selv synlig

Læs mere

BROBYGNING.NET FOR GRUNDSKOLER

BROBYGNING.NET FOR GRUNDSKOLER BROBYGNING.NET FOR GRUNDSKOLER 1. Indledning... 1 2. Hvordan kommer jeg i gang?... 1 3. Hvordan fungerer kontaktbogen?... 3 4. Udskrifter udtræk til Excel... 5 1. Indledning Adressen til siden er www.brobygning.net.

Læs mere

Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med Nets ved hjælp af HTTP/S-løsningen

Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med Nets ved hjælp af HTTP/S-løsningen Nets Denmark A/S Lautrupbjerg 10 P.O. 500 DK 2750 Ballerup T +45 44 68 44 68 F +45 44 86 09 30 www.nets.eu Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med Nets ved hjælp af HTTP/S-løsningen

Læs mere

E-mail. Outlook. Outlook.com

E-mail. Outlook. Outlook.com E-mail Outlook Outlook.com Indhold e-mail elektronisk post... 3 e-mail adresse... 3 Opstart af Microsoft Outlook.com... 4 Skærmbilledet i Outlook... 5 Arbejd med e-mail... 6 Sende e-mail... 7 Modtage og

Læs mere

Vejledning til brug af FirstClass

Vejledning til brug af FirstClass Vejledning til brug af FirstClass - opdateret januar 2013 Indhold Installation af FirstClass foretages kun første gang... 2 Hent FirstClass-klienten... 2 Installer FirstClass-klienten... 3 Ændre kodeord...

Læs mere

Godt i gang med.. TDC Webtekst. 13-06-2013 version 2.0

Godt i gang med.. TDC Webtekst. 13-06-2013 version 2.0 Godt i gang med.. TDC Webtekst www.tdcwebtekst.dk www.tdcwebtekst.dk/ny Indholdsfortegnelse Hvad er TDC Webtekst... 4 Før du går i gang... 4 Krav til PC en... 4 Java... 4 ADSL... 5 Internet browser...

Læs mere

Brugermanual. - For intern entreprenør

Brugermanual. - For intern entreprenør Brugermanual - For intern entreprenør Version 1.0 2014 Brugermanual - For Intern Entreprenør Velkommen som bruger på Smartbyg.com. Denne manual vil tage dig igennem de funktioner der er tilgængelig for

Læs mere

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk

Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Vejledning til anvendelse af fuldmagt på virk.dk Ønsker du vejledning til en specifik område, kan du gå direkte til det ved at klikke på det i listen nedenfor. Generelt om fuldmagter... 2 Fuldmagt på virk.dk...

Læs mere

Vejledning til oprettelse af digital post

Vejledning til oprettelse af digital post Vejledning til oprettelse af digital post Indholdsfortegnelse Har du brugt dit sidste frimærke?... 3 Inden du begynder... 4 Bestil NemID med pas eller kørekort... 5 Aktiver ny NemID... 10 OPRET digital

Læs mere

Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp

Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp Denne vejledning er en hjælp til dig, der skal søge ind på IT-Universitetets kandidatuddannelser. Ansøgning om optagelse foregår digitalt via Ansøgningsportalen.

Læs mere

Kom godt i gang med Erhvervsakademiets IT

Kom godt i gang med Erhvervsakademiets IT Kom godt i gang med Erhvervsakademiets IT Indhold VIGTIGE LINKS... 2 BRUGERNAVN TIL AKADEMIETS IT-SYSTEMER... 2 TRÅDLØST NETVÆRK... 2 STUDSYS... 3 MAIL... 3 SMS-SERVICE... 4 FRONTER... 4 DAGENS (STARTSIDEN

Læs mere

Brugermanual til MOBI:DO Make på ipad

Brugermanual til MOBI:DO Make på ipad Brugermanual til MOBI:DO Make på ipad Introduktion Med MOBI:DO Make kan du oprette guides, som kan ses i MOBI:DO. En guide virker som en checkliste, der fører brugeren hele vejen igennem en arbejdsopgave.

Læs mere

Opsætning af e-mail. Tilføjelse af e-mail-konti. Tilføjelse af en POP3-konto. Sådan tilføjer du en POP3-konto til Outlook

Opsætning af e-mail. Tilføjelse af e-mail-konti. Tilføjelse af en POP3-konto. Sådan tilføjer du en POP3-konto til Outlook Opsætning af e-mail mail-konti I dette kapitel vil jeg hjælpe dig med, hvordan du sætter Outlook 2007 op, så du får forbindelse til din e-mail-konto (eller flere) og en evt. HTTP-konto, som fx Windows

Læs mere

Gør det selv. Vejledning. Skift adgangskode til Norddjurs PC og Citrix fra Citrix IT-AFDELINGEN

Gør det selv. Vejledning. Skift adgangskode til Norddjurs PC og Citrix fra Citrix IT-AFDELINGEN Af: Anders C. H. Pedersen E-mail: Achp@norddjurs.dk Revideret: 12. november 2014 IT-AFDELINGEN Vejledning Gør det selv Skift adgangskode til Norddjurs PC og Citrix fra Citrix Norddjurs Kommune. Torvet

Læs mere

easyourtime Komme & Gå

easyourtime Komme & Gå easyourtime Komme & Gå adm4you 2009 Revision 1.31 Side 1 INDHOLD Indhold... 2 Teknisk system opsætning... 5 Licens filen... 5 Rettigheder... 6 Oprettelse af forbindelser... 7 Skift sprog... 8 Opstarts

Læs mere

Kom godt i gang med Dyreregistrering

Kom godt i gang med Dyreregistrering Kom godt i gang med Dyreregistrering Denne vejledning er tænkt som en hjælp til, at landmandsbrugere hurtigt kan komme i gang med Dyreregistrering. Derfor er kun de mest nødvendige funktioner beskrevet.

Læs mere

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899 Velkommen til GECKO Booking! Hvad enten du har købt produktet, eller prøver vores gratis demo, vil denne vejledning give dig en grundig gennemgang af GECKO Booking og dets mange muligheder. Denne vejledning

Læs mere

Visma NemHandel. Indhold

Visma NemHandel. Indhold Visma NemHandel Indhold 1 Introduktion... 1 2 Installation... 2 3 Daglig brug - følg status for dokumenter... 5 3.1 Leverede dokumenter... 6 3.2 Fejlede dokumenter... 6 3.3 Modtagne dokumenter... 7 3.4

Læs mere

Velkommen til OnReg Agent.

Velkommen til OnReg Agent. Velkommen til OnReg Agent. 2 OnReg Agent Velkommen til Onreg Agent Du er blevet tildelt brugernavn og kodeord til OnReg Agent. Denne guide beskriver hvordan du benytter systemet. Hvis arrangøren tillader

Læs mere