GØR DET SELV PR. Her får du en kort gennemgang

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GØR DET SELV PR. Her får du en kort gennemgang"

Transkript

1 GØR DET SELV PR Her får du en kort gennemgang af, hvad der er vigtigt at vide for dig, der er selvstændig, dig, der er leder i en mindre eller mellemstor virksomhed, eller dig, som ønsker at komme igennem til pressen. Det er nogle grundlæggende værktøjer til dig, og en orientering om, hvordan du bruger dem. Husk, at det er din passion og din ekspertise, der gør dig til den troværdige afsender af et budskab. God fornøjelse! lahme.dk

2 Indholdsfortegnelse Public Relation / PR 3 Hvad er en redaktion? 4 Redaktion Redaktionens opbygning Redaktionsmøder Vær velorienteret 6 Medievalg 7 Definition: Vinkling Medielister 8 Pressemeddelelser Sådan! 9 Sådan kontakter du pressen 10 Dine baggrundstekster 11 Radio & TV 13 De digitale medier 14 Nyhedsmedierne Blogs Facebook og Twitter E-nyhedsbreve Samarbejde med pressen 16 Gensidighed Troværdighed Tid Ekspertise Produktionstid Den gode historie lever sit eget liv 17 Denne publikation: 2010 Lahme. All rights reserved.

3 GØR-DET-SELV-PR 3 Public Relation/PR En definition Public Relation er den opgave, der handler om at varetage og styre et bestemt flow af informationer mellem en organisation og offentligheden. Godt udført PRarbejde giver synlighed og troværdighed ved kontinuerligt at placere de rigtige nyheder i de rigtige medier. God PR handler dermed også om konstant at vide, hvilken vej vinden blæser i medierne. Formålet med kommerciel PR er at sikre kontinuerlig afsætning af produkter til de relevante modtagere. God PR er en langsigtet investering resultater opstår som regel efter 3 måneder, og en sikker kommunikationsplatform kan opnås efter 12.

4 GØR-DET-SELV-PR 4 Hvad er en redaktion? Inden du skal i gang med at kontakte medierne for at give dem netop din historie, er det vigtigt, at du ved, hvordan de fungerer her får du en kort gennemgang af, hvordan man arbejder på langt de fleste medier. Redaktion En redaktion er den person eller gruppe af personer, der planlægger, bearbejder og ordner (redigerer) stoffet i et massemedie redaktionen er altså en afdeling i en virksomhed. En avis har for eksempel mange forskellige redaktioner: En kulturredaktion, en politisk redaktion etc. Redaktionen bruges også til at betegne det kontor, hvorfra et massemedie redigeres. På mange massemedier opdeler man indholdet i redaktionelt stof, som redaktionen står inde for, og annoncer, som annoncørerne står inde for. På større massemedier ønsker redaktionen som udgangspunkt at værne om sin troværdighed og objektivitet og lægger derfor stor vægt på, at annoncørerne ikke kan påvirke det redaktionelle stof. Det betyder fx, at selvom du køber annoncer for et stort beløb, er du ikke garanteret at redaktionen vælger at skrive om dig. Annoncesiderne er købt, hvor imod de redaktionelle sider ikke er. Redaktionens opbygning For det meste er redaktionen bygget op som enhver anden afdeling. Chefen er redaktøren (på skriftlige medier kaldes det en chefredaktør). På en avis er chefredaktøren den, der har det overordnede ansvar for hele avisen, hvor imod de enkelte redaktioner har en redaktør i spidsen. Chefredaktøren har for det meste både det: indholdsmæssige ansvar juridiske ansvar økonomiske ansvar det ledelsesmæssige ansvar En chefredaktør har enten andre redaktører til at hjælpe sig som på en avis, eller en redaktionschef. På magasiner er redaktionschefen chefredaktørens højre hånd, men vedkommende har også selvstændige ansvarsområder.

5 GØR-DET-SELV-PR 5 På en redaktion er det som oftest fastansatte journalister, som har til opgave at få de enkelte historier hjem, være opsøgende og uadvendte og hele tiden have fingeren på pulsen. Redaktionschefen skal sikre prioritering og udarbejdning af det samlede produkt, eventuelt i samarbejde med et grafisk team. På magasiner har art directoren/ad eren en meget vigtig funktion. Det er AD erens opgave at få det visuelle udtryk på plads, og helt praktisk at sørge for, at billeder og tekst kommunikerer godt sammen. Langt de fleste aviser og magasiner bruger også pressefotografer og bladtegnere. Mange aviser har fastansatte fotografer, men efterhånden er de fleste freelancere, som bookes til specifikke opgaver. På modemagasiner har moderedaktøren ansvaret for, at hele magasinets modeprofil passer med magasinet og deres læsere. Vedkommende udvælger tøj, modeller og fotografer og planlægger og udfører det modeorienterede indhold. Det er også modredaktørens opgave at have kontakt til de virksomheder, der sælger tøj. Det fungerer på samme måde for skønhedsredaktøren. Redaktionsmøder Et redaktionsmøde svarer til et afdelingsmøde. Her mødes alle redaktører, AD ere, journalister etc., og planlægger, hvad mediet skal koncentrere sig om. På et månedsmagasin træffes beslutningen om, hvad et kommende magasin skal indeholde oftest 3 måneder før, at det udkommer. På en avis har man løbende deadlines, men deres weekendtillæg er oftest mange uger undervejs. NB! Produktionstid Vær klar over at et magasin oftest har ca. tre måneders produktionstid. En avis kan have op til en uge på de længere artikler. Derfor skal du være fremsynet og velforberedt i god tid, for at få dine budskaber ud i denne rette tidsramme.

6 GØR-DET-SELV-PR 6 Vær velorienteret Hvis du vil i kontakt med pressen, så sørg for at være velorienteret. Hav et overblik over hvilke sektioner der fx er i et magasin. Der er ingen grund til at kontakte et modemagasin som Costume, hvis du har en spændende historie om affaldssortering. Bemærk at alle magasiner er bygget op omkring faste formater altså; der vil eksempelvis altid være en interviewartikel om en spændende kvinde i Alt for Damerne. Der vil også altid være bare bryster i Magasinet M!. Spar dig selv for afslag og de enkelte redaktioner for irriterende henvendelser ved at sætte dig ind i magasinets formater og deres interesseområder. HUSK! At du altid kan tjekke avisernes og magasinernes websites for info på deres læsere, deres målgruppe og deres stofområder.

7 GØR-DET-SELV-PR 7 Medievalg For at skabe den bedst mulige effekt af PR-indsatsen er det vigtigt at foretage en grundlæggende analyse af, hvilke modtagere/interessenter, man ønsker at nå ud til. En ting er at tænke de åbenlyse medier med, fx: Børsen til erhvervsstof, men ofte kan man nå meget langt med at tænke i alternative medier: Alt for Damerne til historien om en erhvervskvinde. Definition: Vinkling En vinkel er den synsvinkel, du har på en given historie. F.eks.: Et gartneri vil sælge palmer til hoteller. Den første vinkel kunne være en erhvervshistorie: Dansk gartneri satser på palmer. Den anden vinkel på den samme historie kan være: Gartner har truffet sit livs beslutning! Her har du to mulige vinkler på den samme historie, og dermed kan du også nå ud til to forskellige medier. Tænk også altid over, at et tilvalg også er et fravalg: En større historie kan ikke bringes med den samme vinkel, det samme personfokus i konkurrerende medier. Mange medier har den politik, at det ene medie udelukker det andet. Derfor er det vigtigt, at du nøje gennemtænker: 1. Hvem du kontakter 2. Hvorfor netop dette medie? 3. Hvilken læserprofil har dette medie (oftest tilgængelig på websites under annoncering) 4. Hvilke medier konkurrerer det pågældende medie med? 5. Hvor store læsertal og oplagstal har det pågældende medie? Tænk også at det tit kan være langt mere væsentligt at nå ud lokalt end nationalt. Har du for eksempel en person- eller profilbåren historie om en mand i Nordjylland, kan du måske få langt bedre plads og omtale ved at drive den frem i et lokalt medie først og et nationalt medie senere.

8 GØR-DET-SELV-PR 8 Medielister Dit mest basale stykke værktøj er dine medielister. Dette er en liste over, hvem der sidder som kontaktpersoner på hvilke medier. Hvilke journalister der er relevante for dig, og hvem der sidder som chefredaktør. Alle medier har i dag også et website, hvor man kan tjekke disse ting igennem, men den mest opdaterede version findes som oftest i mediernes kolofoner eller i bylines på artikler. TIP! Sørg ganske simpelt for at oprette et excelark, hvor du hele tiden opdaterer dine kontakter. Du kan også lave en adresseliste i dit mailprogram, så du kan sende relevant stof ud til relevante personer. Sørg altid for at være sikker på, at du ikke spammer folk der er ikke noget mere irriterende end at havne på en mailingliste og hele tiden modtage nyt om mobiltelefoner, hvis ens stofområde fx er landbrug. Hvis du sender ud til flere medier på én gang, så husk at skjule de øvrige modtagere enten ved at sende bcc eller enkeltvis. En medieliste varer ikke evigt du er nødt til med jævne mellemrum at sikre dig, at modtagerne rent faktisk stadig er i den anden ende.

9 GØR-DET-SELV-PR 9 Pressemeddelser Sådan! Din pressemeddelelse En pressemeddelelse er en kort artikel eller meddelelse, der sendes ud til pressen. En pressemeddelelse bruges først og fremmest som appetitvækker for journalisterne og redaktionen. Hvis de synes, at pressemeddelelsen er interessant, kan de tage udgangspunkt i den og selv søge flere oplysninger, for derefter at bringe nyheden i det pågældende medie, det være sig magasin blad, TV- eller radiostation. Dette er til fordel for begge parter; mediet/journalisterne får nyheden uden selv at skulle opsøge historien, mens virksomheder, sportsfolk, politikere, eller du får omtale, hvis pressemeddelelsen er interessant nok. Fakta En pressemeddelelse er typisk på én A4 side og indeholder: en overskrift en indledning, som opsummerer nyheden/historien brødtekst (altså et længere stykke tekst/hovedteksten, gerne med relevante citater) kontaktinformation på afsenderen En pressemeddelelse er altså et kortfattet budskab med nyhedsværdi. I dagens hurtige mediestrøm er det vigtigt at skelne skarpt mellem pressetekster og baggrundstekster. En pressemeddelelse (PRM) skal indeholde vigtige informationer af (nogenlunde) almen interesse: En undersøgelse, et lederskift, en holdningsændring. En PRM sendes som oftest ud til alle de almene mailadresser (fx men også til hele din personlige liste. Altså alle de journalister, du har daglig kontakt med eller som i forvejen er på din mailingliste. HUSK! Sørg for aldrig at spamme det er aldrig nogensinde antallet af presse tekster, der er afgørende, men kun og udelukkende indholdet. Der går en vandrehistorie om, at en kendt dansk sangerinde engang sendte en pressemeddelelse ud om, at hun havde haft blærebetændelse, men nu har det bedre. Er det en nyhed? Nej. Er det interessant? Nej.

10 GØR-DET-SELV-PR 10 Sådan kontakter du pressen Det er altid en god idé at ringe forud for en afsendelse og sælge historien ind. Dette gør du ved, at: 1. Præsentere dig selv. 2. Kort præsentere din historie. Du skal kunne gøre det i én sætning, og være meget præcis. 3. Præsentere mediet for den vinkel, de kan bruge på netop din historie, hvorved du viser at du har indsigt i netop det medie, og har sat dig ind i journalistens arbejde. Fordele: du sikrer dig, at modtageren er tilstede du har mulighed for at vejre stemningen og spørge ind til journalistens behov/vinkling du får en personlig kontakt NB! Produktionstid Vær klar over at et magasin oftest har ca. tre måneders produktionstid. En avis kan have op til en uge på de længere artikler. Derfor skal du være fremsynet og velforberedt i god tid, for at få dine budskaber ud i denne rette tidsramme.

11 GØR-DET-SELV-PR 11 Dine baggrundstekster Baggrundstekst 1 Inden du kontakter pressen har du brug for at have styr på dine baggrundstekster: Langt de fleste har brug for et ark med FAQ (Frequently Asked Questions) altså et stykke papir med de oftest stillede spørgsmål. Sådan gør du: Skriv en liste med spørgsmål til dig selv det vil for det meste være hv-spørgsmål, altså: Hvem? Hvad? Hvordan? Hvorfor? Hvor meget? Og besvar dem i korte, tydelige og let-afkodelige svar. Så har du din første baggrundstekst. Sørg for at dine kontaktinfo står på papiret. Baggrundstekst 2 Bør være en pressetekst. En pressetekst er et oplæg til en historie, og altså ikke det samme som en pressemeddelelse, som jo er nyhedsbåren. For eksempel: Du vil gerne sikre dig, at en forfatter får omtale på sin bog. Bogens indhold skal derfor skitseres kort og klart, så journalisten kan danne sig et hurtigt og let overblik. Du vil gerne have, at journalisten skal vide, hvem forfatteren er, og derfor præsenterer du kort og klart forfatteren. Denne pressetekst danner dermed baggrund for det videre arbejde for dig, for journalisten og for jeres samarbejde. Ud fra denne pressetekst står det nemlig journalisten frit for selv at vinkle sin historie. Journalisten kan ud fra dit oplæg bladre i bogen, sætte sig ind i produktet og derfra selv udvikle de spørgsmål, som hun mener skal danne baggrund for en artikel om bogen eller forfatteren. På denne måde er din pressetekst altså en service for journalisten. Når du har ringet den pågældende journalist op, vil vedkommende som oftest bede dig sende hende noget på skrift, som hun så kan arbejde videre med. Inden du ringer op, har du derfor udfærdiget en pressetekst, som du kan sende hende.

12 GØR-DET-SELV-PR 12 TIP! Brug de lokale medier effektivt sørg for, at du efter at have arbejdet med en national historie også har en lokal vinkel. Derved har du potentielt set mulighed for at komme ud to gange med det samme budskab.

13 GØR-DET-SELV-PR 13 Radio & TV Sendefladen på TV domineres i dag af forproducerede serier etc. Der er derfor i Danmark ikke ret mange programmer tilgængelige, hvor du kan få mulighed for at præsentere din historie. Dette gør, at konkurrencen er enorm, at TV-shows vælger kendisser frem for ukendte mennesker, og at det stiller enormt store krav til afsenderen af en historie om selv at stå med et stort set færdigt oplæg i hånden for at komme på skærmen. Hvis du går efter morgenfladen eller den tidlige aftenflade, er der to muligheder på dansk TV. Den ene udelukker den anden, så du må vælge. Ring op med din ide, men sørg for at have en klar og entydig vinkel. Vær opmærksom på at konkurrencen er hård, og sørg derfor for at din historie er nyhedsbåren og aktuel. Dog er morgenfladen og den tidlige aftenflade ligeledes båret af livsstilshistorier, bløde historier, mode, succeshistorier og også den lejlighedsvise tragedie. Der er altså mange redaktionelle områder en historie kan få plads på. NB! TV Avisen, TV2 Nyhederne, TV2 News, DRs radioaviser = alle nyhedsbårne. Brug derfor din nyhedsbårne PRM til at komme i kontakt med disse medier, og sørg for at have en interessant, afslørende vinkel. For eksempel med en undersøgelse eller et tal som emne: 75% af alle danske hundeejere

14 GØR-DET-SELV-PR 14 De digitale medier Nyhedsmedierne For ikke så længe siden var det ikke svært at få en god historie i omløb på de digitale medier. Publikationen er og var hurtig og effektiv og langt de fleste digitale medier klippede/citerede også fra hinanden. Dette gjorde, at du med en god pressetekst gerne illustreret med et foto, kunne komme rigtigt langt ud i medierne. I dag er situationen en anden. Avisernes web-udgaver har efterhånden selvstændige redaktioner, så de klipper ikke mere bare fra hovedavisen, eller fra andre medier. Du kan dermed ikke regne med, at få hul igennem på webben, bare fordi du har fået det i papirmediet. Men effekten af de digitale medier er stor, da mange i dag også bruger dem til at orientere sig hurtigt flere gange i løbet af dagen. Desuden kan du oftest med held bede de digitale medier om at linke til dit eget site, så interesserede læsere, kan se mere om din virksomhed og dine produkter. Blogs Afhængigt af, hvad din historie er, og afhængigt af, hvad dit produkt er, kan du komme rigtigt langt med at kontakte blogger-miljøet. Modeblogs er efterhånden blevet en magtfaktor inden for modeindustrien, litterære blogs og sites er blevet det samme inden for forlagsbranchen. Der findes helt sikkert bloggere der koncentrerer sig om det, du ønsker at formidle, så foretag en enkelt søgning via Google. Klik på blogs, så får du søgeresultaterne serveret og kan kontakte de relevante personer. Facebook og Twitter Sørg naturligvis altid for at have en tilgængelig profil, og opret gerne en gruppe, der drejer sig om dine produkter. Brug statusbeskederne til at servere interessante og meget, meget små nyheder fra dag til dag. Brug også statusopdateringerne til at skabe trafik på dit website. E-nyhedsbreve Har du ressourcerne til det, så skab gerne et e-nyhedsbrev, som man kan melde sig til via dit website. Dette er ikke decideret PR, men falder ind under direct marketing-kategorien. Imidlertid er det et vigtigt sted at formidle viden, loyalitet og tilgængelighed, så dine kunder, samarbejdspartnere og interessenter altid føler sig opdaterede på, hvad der foregår i netop din virksomhed. Husk, at din journalistiske vinkel aldrig må være selvforherligende det er bedre at andre taler godt om dig, end at du selv gør det men derimod informativ og nærværende.

15 GØR-DET-SELV-PR 15 HUSK! At du selv kan gennemføre simple undersøgelser via dit website. Lav afstemninger på dit site og brug Facebook, Twitter og dine nyhedsbreve til at få folk ind på afstemningerne. Brug derefter tallene til at skabe pressemeddelelser og gode vinkler. Husk at for at noget skal være statistisk validt, skal du som tommelfingerregel have 1000 besvarelser. Sørg derfor for at have god tid til at gennemføre afstemningen.

16 GØR-DET-SELV-PR 16 Samarbejde med pressen Gensidighed Din kontakt til pressen skal altid være et samarbejde. Husk at en god journalist altid er på jagt efter den gode historie. En god samarbejdspartner sørger for at have den ved hånden til journalisten. Husk at et godt samarbejde bærer præg af gensidighed, men husk også altid, at det faktisk er dig, der står til rådighed for pressen, og desværre sjældent omvendt. Med mindre naturligvis at du hedder noget med Kronprins/Kronprinsesse til fornavn. Citattjek Når du har givet et interview til noget, der skal udkomme på skrift, kan du altid bede om at få lov til at citat-tjekke det, der skal trykkes. Hvis du har sagt noget, du ikke kan stå inde for, så ret det, men vær klar over at den sproglige del, vinklingen etc. står for journalistens regning, og at det ikke er noget du kan få lov til at rette i. Det er desuden ikke alle journalister, der vil give dig lov til at tjekke tingene igennem, ganske simpelt fordi produktionstiden ikke altid muliggør det. Hvis en journalist ringer til dig med spørgsmål, du har svært ved at gennemskue, så bed vedkommende om at sende dig en mail med spørgsmålene på skrift. Brug et par minutter til at skabe dig et overblik, prøv evt. dine mundtlige svar af overfor en kollega, ring tilbage og besvar spørgsmålene. Troværdighed Ekspertise + passion = troværdighed. Derfor er den selvstændige og iværksætteren ofte en god historie, med troværdigheden i top. Tid Som selvstændig har du aldrig tid til noget. Vær dog klar over, at du er nødt til at tage dig tid til dit pressearbejde. Når en journalist ringer, har de sjældent en lang deadline, hvilket betyder, at du skal stå til rådighed her og nu. Det er vigtigt, at du sørger for at have tid til dette arbejde. Dette gælder også i forbindelse med udlån af vareprøver etc. Produktionstid Vær klar over, at et magasin oftest har ca. tre måneders produktionstid. En avis kan have op til en uge på de længere artikler. Derfor skal du være fremsynet og velforberedt i god tid, for at få dine budskaber ud i den rette tidsramme.

17 GØR-DET-SELV-PR 17 Den gode historie lever sit eget liv Noget af det sværeste ved pressearbejdet er at bevare kontrollen. Og du kan derfor lige så godt først som sidst indse, at dine informationer lever deres egne liv, når først de er sendt ud. For eksempel kan det sagtens være dig, der ud fra din ekspertise, dine interesser og ud fra emner, der betyder rigtigt meget for dig, sætter et tema på dagsordenen. Det kan være dig, der for eksempel tipper Politiken om, at der mangler noget på området for børneomsorg, og at du som børnepsykolog har undersøgt dette felt. Hvis historien er rigtigt god, kan den måske havne på forsiden af et medie men fra du sender historien i omløb, til den eventuelt får sit eget liv og hopper fra medie til medie, er det ikke din historie mere. Du kan eksempelvis ikke ringe til BT og klage over at de ikke har gjort nok ud af at fremhæve dig som kilden, hvis BT eksempelvist har opsnappet historien fra Politiken, hvor du netop blev citeret. Den gode historie lever sit eget liv. HUSK! At alle de historier, hvor du selv er eksperten, er lettere at styre. Hvis du for eksempel er coach og ved noget særligt om børn, der har hunde, er du ekspert inden for dette område, og det vil være dig, der citeres i historien. Husk altså, at du er dit eget bedste kort i alt dit pressearbejde.

Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING

Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING Tilsted PR RÅDGIVNING JOURNALISTIK FOTO MULTIMEDIE STATISTIK VURDERING SELEKTERING HÅNDTERING TIMING PR Målgruppe Officielt er PR en forkortelse af det engelske Public Relations, der fokuserer på forholdet

Læs mere

Det skal vi nå.. Sæt din virksomhed på mediernes dagsorden 10/5/09

Det skal vi nå.. Sæt din virksomhed på mediernes dagsorden 10/5/09 Sæt din virksomhed på mediernes dagsorden Vækshus Hovedstadsregionen 2. oktober Kl. 9 12 Lindegaards.com 1 Det skal vi nå.. Pressen med eller modspiller? Hvad er en god historie Når du tager kontakten

Læs mere

KOMMUNIKATION Gode råd om basiskommunikation

KOMMUNIKATION Gode råd om basiskommunikation KOMMUNIKATION Gode råd om basiskommunikation Etape 0 Kommunikationen er en del af jeres ansigt udadtil. Sørg derfor for at den stemmer overens med jeres foreningsstrategi. Mission: Hvorfor findes foreningen?

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

manual til Redaktionen intro avisens profil planlægning research foto fokus skriv layout deadline

manual til Redaktionen intro avisens profil planlægning research foto fokus skriv layout deadline manual til Redaktionen intro avisens profil planlægning research foto fokus skriv layout deadline Indhold Kom godt i gang med Redaktionen 3 Opret avis 4 Opret redaktioner 6 Tilknyt elever 7 Fordel elever

Læs mere

Tips & ideer om kommunikation

Tips & ideer om kommunikation Tips & ideer om kommunikation Hvis du gerne vil vide Hvad du er gået glip af de sidste mange måneder, så fortvivl ej. Her er et uddrag af de (helt gratis og ultra nyttige) nyhedsbreve, der hver måned lander

Læs mere

Sender vi pressemeddelelser ud på det rigtige tidspunkt? Side 1

Sender vi pressemeddelelser ud på det rigtige tidspunkt? Side 1 ANALYSE Sender vi pressemeddelelser ud på det rigtige tidspunkt? Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 3 SENDER VI PRESSEMEDDELELSER UD PÅ DET RIGTIGE TIDSPUNKT 3 METODEN FOR ANALYSEN 4 REDAKTIONELLE POSTKASSER PÅ

Læs mere

Sådan bruger du content marketing-teknikker til at holde dit newsroom opdateret

Sådan bruger du content marketing-teknikker til at holde dit newsroom opdateret Sådan bruger du content marketing-teknikker til at holde dit newsroom opdateret Intro Inden du starter med at læse denne guide, så prøv at tænke tilbage på din sidste arbejdsuge: Hvad skete der i ugens

Læs mere

MODUL H: MEDIEKONTAKT

MODUL H: MEDIEKONTAKT MODUL H: MEDIEKONTAKT HVAD KAN VI ANVENDE MEDIER TIL? Få opmærksomhed Skabe fokus på problemer Få omtale Få budskaber ud/starte eller præge debat Præge omtale i ønsket retning Gratis markedsføring Påvirke

Læs mere

DEN GODE PRESSEMEDDELELSE

DEN GODE PRESSEMEDDELELSE DEN GODE PRESSEMEDDELELSE Typer af pressemeddelelser Den eventbaserede Man får omtale ved at udsende en klassisk pressemeddelelse, der knytter sig til en begivenhed. Den analysebaserede Man får omtale

Læs mere

Frivillighåndbog Pressehåndtering

Frivillighåndbog Pressehåndtering Frivillighåndbog Pressehåndtering Indhold Medierne... 3 Hvad må jeg udtale mig til medierne om?... 3 Hvornår og hvordan går jeg selv til medierne?... 3 Hvad skal jeg huske, når jeg skal interviewes?...

Læs mere

SEO-strategi. Kunde logo

SEO-strategi. Kunde logo SEO-strategi Kunde logo Formålet SEO-strategien skal ved udførsel skabe mere trafik til KUNDE, samt styrke deres branding. SEO-strategien skal være med til at belyse nogle af de problematikker som KUNDEløser

Læs mere

Medieguide til lokalgrupper

Medieguide til lokalgrupper Medieguide til lokalgrupper Fortællingen om SOS Børnebyerne lever stærkest blandt jer frivillige. På de næste sider finder I tips og tricks til, hvordan I kan få lokalgruppens historier i de lokale medier.

Læs mere

Eniro-Krak // SME-analyse. Tabelrapport (DK & SE)

Eniro-Krak // SME-analyse. Tabelrapport (DK & SE) Eniro-Krak // SME-analyse Tabelrapport (DK & SE) www.radiuskommunikation.dk i Indhold Om analysen... iv Hovedkonklusioner... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Tabel 1: Hvilken branche tilhører din virksomhed?...1

Læs mere

Sådan skriver du den perfekte pressemeddelelse

Sådan skriver du den perfekte pressemeddelelse Via Ritzau Sådan skriver du den perfekte pressemeddelelse Læs mere om Via Ritzau på ritzau.dk/home/via-ritzau Sådan skriver du den perfekte pressemeddelelse Af Ritzau Fokus Hvad er det, der gør, at en

Læs mere

Pressefif og mediekontakt

Pressefif og mediekontakt Pressefif og mediekontakt Disposition for dette dokument Side 1: Mediekontakt (inkl. den gode historie) Side 3: Interviewteknik Side 5: Artikelskrivning (inkl. målgruppe, sprog, opbygning) Side 7: Pressemeddelelse

Læs mere

Synliggør din virksomhed markedsføringstendenser. Frederikssund, 3. december 2012 ved Vækstkonsulent Per Nygaard

Synliggør din virksomhed markedsføringstendenser. Frederikssund, 3. december 2012 ved Vækstkonsulent Per Nygaard Synliggør din virksomhed markedsføringstendenser. Frederikssund, 3. december 2012 ved Vækstkonsulent Per Nygaard Agenda Tidens tendenser i markedsføring Sociale medier og nutidens digitale netværk Behøver

Læs mere

Synliggør din virksomhed markedsføringstendenser. Allerød, 4. oktober 2012 ved Vækstkonsulent Per Nygaard

Synliggør din virksomhed markedsføringstendenser. Allerød, 4. oktober 2012 ved Vækstkonsulent Per Nygaard Synliggør din virksomhed markedsføringstendenser. Allerød, 4. oktober 2012 ved Vækstkonsulent Per Nygaard Agenda Tidens tendenser i markedsføring Sociale medier og nutidens digitale netværk Behøver jeg

Læs mere

Skrive-/fototeam. SKRIVE & FOTO // KLF, Kirke & Medier

Skrive-/fototeam. SKRIVE & FOTO // KLF, Kirke & Medier Skrive-/fototeam Fortæl hele KLF, Kirke & Medier, hvad vi laver. Tag med til arrangementer eller følg med i debatter, og lav en artikel til hjemmesiden og nyhedsbrevet. Hvorfor har KLF et skrive/foto-team

Læs mere

Kom flyvende fra start

Kom flyvende fra start Kom flyvende fra start Palmgren Marketing Ejer: Malene Palmgren Kernekunderne: Iværksættere og lokale mindre virksomheder uden egen marketingfunktion 10 års erfaring med salg og marketing Har arbejdet

Læs mere

Kommunikation - Så selv en vandskræk får lyst til undervandsjagt

Kommunikation - Så selv en vandskræk får lyst til undervandsjagt Kommunikation - Så selv en vandskræk får lyst til undervandsjagt Fest og fællesskab - Hvad sælger du? Hvorfor fungerer FBMkommunikationen? Målgruppebevidsthed Valg af kanaler Autenticitet - tidsånd Eventkvaliteter

Læs mere

RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING. Overblik - Tryghed - Sikkerhed

RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING. Overblik - Tryghed - Sikkerhed RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING Overblik - Tryghed - Sikkerhed OM SØGEMEDIER RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING Søgemedier A/S er et rådgivnings- og mediehus beliggende i Aarhus og København. Vi lever af at optimere

Læs mere

FORENINGSGUIDE. Bydelsmødrenes Landsorganisation. Juli 2012

FORENINGSGUIDE. Bydelsmødrenes Landsorganisation. Juli 2012 EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDE Bydelsmødrenes Landsorganisation B FUNDRAISING JDE ØKONOMI Juli 0 INDHOLD Introduktion til Foreningsguiden Hvad er? 6 Læg en -plan 7 Hvem skal kende Bydelsmødrene? 8 Deltag

Læs mere

De grønne pigespejderes pressehåndbog

De grønne pigespejderes pressehåndbog PRESSEHÅNDBOG De grønne pigespejderes pressehåndbog - en opslagsbog i pressehåndtering og ekstern kommunikation Indhold: Formål med bogen s. 2 Kommunikationsstrategi s. 3 Hvem kommunikerer om hvad? s.

Læs mere

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar B1 FUNDRAISING JDE ØKONOMI EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB INTRODUKTION til Foreningsguiden Denne guide

Læs mere

Vejledning for pressekontakt. I mediernes søgelys

Vejledning for pressekontakt. I mediernes søgelys Vejledning for pressekontakt I mediernes søgelys Pressen er vigtig for os I mediernes søgelys vejledning for pressekontakt giver gode råd til, hvordan medarbejdere og ledere håndterer pressen i Køge Kommune.

Læs mere

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog OPRINDELSE Ordet blog har sin oprindelse i Weblog OPRINDELSE blog: a website that contains an online personal journal with reflections, comments and often hyperlinks provided by the writer - Merriam-Webster

Læs mere

Markedsføring og e-handel

Markedsføring og e-handel Eniro Danmark A/S Markedsføring og e-handel Lederanalyse blandt små og mellemstore private virksomheder Figurrapport, landsdele 14.11.2014 Indhold Om analysen... 3 Resultater... 4 Spørgsmål 1 - Hvor stor

Læs mere

Tjek-liste. Har du styr på dine digitale vaner og værktøjer? Tjeklisten er udarbejdet af Karin Høgh og Lisbeth Scharling

Tjek-liste. Har du styr på dine digitale vaner og værktøjer? Tjeklisten er udarbejdet af Karin Høgh og Lisbeth Scharling Tjek-liste Har du styr på dine digitale vaner og værktøjer? Det har jeg styr på Kan vente Haster Tjeklisten er udarbejdet af Karin Høgh og Lisbeth Scharling Sådan bruger du tjeklisten: Bruge en times tid

Læs mere

RANDERS BIBLIOTEK. Introduktion til Facebook

RANDERS BIBLIOTEK. Introduktion til Facebook RANDERS BIBLIOTEK Introduktion til Facebook Indhold 1. Facebook derfor!... 3 1.1. Hvorfor bruge Facebook?... 3 1.2. Hvad får jeg ud af at bruge Facebook?... 3 2. Biblioteket på Facebook... 4 2.1. Facebook-ansvarlige...

Læs mere

Udarbejdet den 26-09-2011. Side 1 af 6 KOMMUNIKATIONSDREJEBOG

Udarbejdet den 26-09-2011. Side 1 af 6 KOMMUNIKATIONSDREJEBOG Udarbejdet den 26-09-2011. Side 1 af 6 KOMMUNIKATIONSDREJEBOG Udarbejdet den 26-09-2011. Side 2 af 6 Kommunikationsdrejebog med informationer og hjælpemidler til kommunikationen omkring BITE, november

Læs mere

Sådan får virksomheder succes med LinkedIn

Sådan får virksomheder succes med LinkedIn Sådan får virksomheder succes med LinkedIn Ny bog fyldt med præcise vejledninger giver tip til, hvordan virksomheder kan få noget kommercielt ud af LinkedIn. Af Ulla Bechsgaard, Ledersucces.dk Arbejd professionelt

Læs mere

Pressemanual for Udvikling Fyn

Pressemanual for Udvikling Fyn Pressemanual for Udvikling Fyn Udvikling Fyn A/S er afhængig af omtale i medierne. Derfor er journalister og andre medierepræsentanter vigtige samarbejdspartnere, som vi ofrer stor opmærksomhed. Sæt i

Læs mere

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk Kan du heller ikke finde rundt i alle de slankekure, du bliver bombaderet med i ugeblade, aviser og tv så se med på min blog, hvor jeg foreløbig har samlet 23 slankekure her kan du finde lige den, der

Læs mere

Før under efter - kommunikation

Før under efter - kommunikation Før under efter - kommunikation 1 Få mere ud af arrangementet med kommunikation FØR UNDER - EFTER Vi afholder et arrangement for at gøre opmærksom på et emne eller et budskab Tænk arrangementet som én

Læs mere

Markedsføringsplan. Industriens Uge

Markedsføringsplan. Industriens Uge Markedsføringsplan Industriens Uge 2017 Strategien Hovedbudskabet for Industriens Uge 2017 er, at industrien er værd at satse på både nu og i fremtiden. Vi har dog flere forskellige målgrupper og mål,

Læs mere

SEO og Kommunikation

SEO og Kommunikation SEO og Kommunikation Agenda 1. Kommunikation på nettet 2. SEO hvad er det? 3. Teknisk SEO 4. Søgeordsanalyse 5. On-page SEO 6. Off-page SEO Kommunikation på nettet Kend din målgruppe Hvilke kunder har

Læs mere

Intern kommunikation i Faxe Kommune - et oplæg til dialog Indhold: Kommunikation & Kvalitet, august 2009

Intern kommunikation i Faxe Kommune - et oplæg til dialog Indhold: Kommunikation & Kvalitet, august 2009 Intern kommunikation i Faxe Kommune - et oplæg til dialog Indhold: Udgangspunkt og definition Status og udfordringer Løsning og fremtid Åbne spørgsmål Kommunikation & Kvalitet, august 2009 Del 1: Udgangspunkt

Læs mere

Linkbuilding. Martin Skøtt Online marketing chef @martinskott

Linkbuilding. Martin Skøtt Online marketing chef @martinskott Linkbuilding Martin Skøtt Online marketing chef @martinskott 1 Dagens Agenda Hvad er et link, og hvad kan vi i 2014? Den sunde link profil Social Sponsor og certifikater Old School linkbuilding Fake personas

Læs mere

Pressevejledning Hillerød Kommune

Pressevejledning Hillerød Kommune Pressevejledning Hillerød Kommune Pressevejledning... 2 En åben kommune... 2 Orienterer altid kommunens kommunikationsrådgiver... 2 Hvem må udtale sig?... 2 Når journalisten ringer... 3 Tavshedspligt...

Læs mere

Journalistik. En avis

Journalistik. En avis Journalistik Det nærmeste man kommer den absolutte sandhed En avis En avis er et blad med historier om ting, folk ikke ved i forvejen. Tingene skal være sket i virkeligheden. Historierne i en avis er ikke

Læs mere

// KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE //

// KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE // // KOM GODT IGANG MED NYHEDSBREVE // Nyhedsbreve er et effektivt markedsføringsredskab, når det anvendes rigtigt, og et fremragende supplement til øget salg og service over for dine nuværende og potentielle

Læs mere

Hvordan opretter jeg eller retter min profil i FreelanceNøglen

Hvordan opretter jeg eller retter min profil i FreelanceNøglen Hvordan opretter jeg eller retter min profil i FreelanceNøglen - sidst redigeret d. 13. november 2009 af Rikke Møller-Poulsen For at blive optaget i FreelanceNøglen eller ændre din profil skal du gøre

Læs mere

Social Media Strategi Muligheder og udfordringer. November 2011 Trine-Maria Kristensen www.linkedin.com/in/trinemaria

Social Media Strategi Muligheder og udfordringer. November 2011 Trine-Maria Kristensen www.linkedin.com/in/trinemaria Social Media Strategi Muligheder og udfordringer November 2011 Trine-Maria Kristensen www.linkedin.com/in/trinemaria Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Weblog: Hovedet

Læs mere

East Export Network Øst Magasinet

East Export Network Øst Magasinet . East-X-Net Videnpark Trekantområdet Vesterballevej 5, 7000 Fredericia tlf.: 26-926554 mail: mail@east-x-net.dk web: www.east-x-net.dk East Export Network Øst Magasinet Udarbejdet af: East-X-Net Odinsgade

Læs mere

Bliv sponsor i Frederiksberg Boldklub

Bliv sponsor i Frederiksberg Boldklub Bliv sponsor i Frederiksberg Boldklub Børnefamilierne i Frederiksberg Boldklub Børnefamilierne i Frederiksberg Boldklub er mennesker med overskud, der går op i deres børns engagement i klubben. De kommer

Læs mere

Kulturgæst segment: SPECIAL INTEREST/NORGE

Kulturgæst segment: SPECIAL INTEREST/NORGE Kulturgæst segment: SPECIAL INTEREST/NORGE 4b. SPECIAL INTEREST TURISTER Norge Case eksempel: Mennesker med interesse for events, sport og kultur Special interest turister Eksempel: Mennesker med interesse

Læs mere

Kommunikation. Hjemmeside 2. Intranet 3. Sociale medier 4. Reklamekampagner 5. Aktiviteter / events 8. 360 graders kommunikation 9

Kommunikation. Hjemmeside 2. Intranet 3. Sociale medier 4. Reklamekampagner 5. Aktiviteter / events 8. 360 graders kommunikation 9 Kommunikation Hjemmeside 2 Intranet 3 Sociale medier 4 Reklamekampagner 5 Aktiviteter / events 8 360 graders kommunikation 9 Kontakt til pressen 10 damkjær & vesterager 1 Hjemmeside ECCOs hjemmeside har

Læs mere

Netværk på sociale medier og etf.dk. Kommunikationsoplæg - Netværksmøde, 22. juni 2015

Netværk på sociale medier og etf.dk. Kommunikationsoplæg - Netværksmøde, 22. juni 2015 Netværk på sociale medier og etf.dk Kommunikationsoplæg - Netværksmøde, 22. juni 2015 Kort om KOM i Etf Hvem er vi Hvad laver vi Hvilke medier anvender vi Netværk på sociale medier og etf.dk Netværksmøde

Læs mere

Cykelhandler projekt KOM / IT

Cykelhandler projekt KOM / IT 2015 Cykelhandler projekt KOM / IT Indhold Indledning... 2 Tidsplan... 2 Fase 1 - Problemanalyse... 3 Informations problem... 3 Markedsundersøgelse... 3 Analyse af deres eksisterende medieprodukter...

Læs mere

Majbritt Lunds kursuskatalog

Majbritt Lunds kursuskatalog Majbritt Lunds kursuskatalog Her finder du kurser i: PR Skriv, så det bliver læst Skriv til nettet Det gode medlemsblad Stil de gode spørgsmål Hvad er et godt referat? Indholdsfortegnelse Side 3 Side 4

Læs mere

KDA og FLYV Udfordringer i kommunikationen

KDA og FLYV Udfordringer i kommunikationen KDA og FLYV Udfordringer i kommunikationen Hvordan skal vi kommunikere hvilke værktøjer har vi til rådighed? FLYV KDA-hjemmesiden Nyhedsmails Det aktive pressearbejde FLYV Fra opslagstavle til ægte magasin

Læs mere

Kulturgæst segment: SPECIAL INTEREST/TYSKLAND

Kulturgæst segment: SPECIAL INTEREST/TYSKLAND Kulturgæst segment: SPECIAL INTEREST/TYSKLAND 4a. SPECIAL INTEREST TURISTER Tyskland Case eksempel: Mennesker med interesse for events, sport og kultur Special interest turister Eksempel: Mennesker med

Læs mere

ROTARYs brand vi er, hvad vi gør!

ROTARYs brand vi er, hvad vi gør! ROTARYs brand vi er, hvad vi gør! AGENDA Kl. 18.00 Velkomst ved Guvernøren Kl. 18.10 Kort intro af Access PR og Karin Lund-Frank Kl. 18.20 Hvorfor fokus på branding og image? PR organisation og PR aktivitetskalender

Læs mere

Dine nyheder til de rette personer

Dine nyheder til de rette personer Dine nyheder til de rette personer En velskrevet nyhed kan have stor betydning din virksomhed. Derfor har vi på INSTALLATOR.dk skabt en platform som fører dit indhold sammen med dit rigtige mennesker.

Læs mere

Elevvejledning til Stop Madspild Produktion

Elevvejledning til Stop Madspild Produktion Elevvejledning til Stop Madspild Produktion VELKOMMEN TIL Stop Madspilds digitale forum sørger for, at du og dine klassekammerater hele tiden har overblik over jeres produktioner fra første idé til den

Læs mere

Hej og tak for sidst.

Hej og tak for sidst. Hej og tak for sidst. Her på de følgende sider får i lige de væsentlige overskrifter fra mit oplæg på Sund By Netværkets temadag om synlighed afholdt den 11. November 2014. Det handlede om, hvordan man

Læs mere

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind UGE 47: Digitale Strategier En slide om Dorte Min passion: At påvirke virksomheder, så det kan mærkes! 20+ års erfaring fra IT-branchen Lever af at sælge viden & rådgivning Iværksætter lige som dig Social

Læs mere

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014 25. marts 2014 Kommunikationsplan for Naturvejlederforeningen - udkast Forslag til konkrete tiltag, der kan sættes i værk for at føre kommunikationsstrategien ud i livet. Nedenstående tiltag skal løbende

Læs mere

Få adgang til medieovervågningen

Få adgang til medieovervågningen Få adgang til medieovervågningen Som ansat har du mulighed for at modtage den daglige medieovervågning, som Forsvaret og Forsvarsministeriet abonnerer på. Medieovervågningen giver dig adgang til artikler

Læs mere

ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE

ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE ÅRETS STORE 2018 KAMPAGNE Overblik over alt hvad du kan bruge for at gøre opmærksom på jeres arrangementer - HVEM TAGER DU MED? Sidste år var Danmark Spiser Sammen på næsten alles læber. Vi gentager successen

Læs mere

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Strategisk brug af Sociale Medier 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Hovedet på bloggen siden 2004 Rådgivning og undervisning om

Læs mere

Sådan oversætter du centrale budskaber

Sådan oversætter du centrale budskaber Sådan oversætter du centrale budskaber Dette er et værktøj for dig, som Vil blive bedre til at kommunikere overordnede budskaber til dine medarbejdere, så de giver mening for dem Har brug for en simpel

Læs mere

Kom flyvende fra start

Kom flyvende fra start Kom flyvende fra start Palmgren Marketing Ejer: Malene Palmgren Iværksætter her på Vækstfabrikken Kernekunderne: Lokale virksomheder eller mindre virksomheder uden egen marketingfunktion 10 års erfaring

Læs mere

Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister

Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister Hvilken platform er du primært tilknyttet? Print 538 0 0 0 0 0 0 51,3% TV 0 202 0 0 0 0 0 19,3% Radio 0 0 98 0 0 0 0 9,3% Net 0 0 0 130 0 0 0 12,4% Sociale

Læs mere

Nyhedsbreve. Hvorfor og hvordan? Naturturisme 24.11. 2014

Nyhedsbreve. Hvorfor og hvordan? Naturturisme 24.11. 2014 Nyhedsbreve Hvorfor og hvordan? Naturturisme 24.11. 2014 Hvorfor nyhedsbrev? Fordi min chef siger, vi skal have et For at øge salget For at blive mere synlige Salg og rela4oner Informere Trække kunderne

Læs mere

DANMARKS MOTOR UNION. Medieguide. - En medieguide til DMU-klubber, så muligheden for mediedækning øges

DANMARKS MOTOR UNION. Medieguide. - En medieguide til DMU-klubber, så muligheden for mediedækning øges DANMARKS MOTOR UNION Medieguide - En medieguide til DMU-klubber, så muligheden for mediedækning øges Indholdsfortegnelse Hvad kan denne medieskabelon bruges til?... 2 Hvad kan klubben gøre for at komme

Læs mere

INFLUENCERS. Nemt igang på internettet. Kom hurtigt igang med det du er god til. Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k

INFLUENCERS. Nemt igang på internettet. Kom hurtigt igang med det du er god til. Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k INFLUENCERS Nemt igang på internettet Kom hurtigt igang med det du er god til Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k STOR effekt - billig løsning Hej, jeg hedder Anders Søndergaard, og jeg er selvstændig

Læs mere

W I L L E D I G I T A L M A R K E T I N G. Lær at markedsføre din virksomhed effektivt på nettet

W I L L E D I G I T A L M A R K E T I N G. Lær at markedsføre din virksomhed effektivt på nettet W I L L E D I G I T A L M A R K E T I N G Lær at markedsføre din virksomhed effektivt på nettet D E N N E E - B O G E R U D A R B E J D E T A F WILLE Digital Marketing ALLE RETTIGHEDER FORBEHOLDES 2. udgivelse

Læs mere

Oftede Stillede Spørgsmål

Oftede Stillede Spørgsmål Oftede Stillede Spørgsmål Værd at vide om Shopbox Hvorfor bruge Shopbox? Mere end 3 millioner danskere bruger dagligt Facebook, Google og læser e-mail på nettet. Med Shopbox kan virksomheder drage fordel

Læs mere

Velkommen til kursus i Alia

Velkommen til kursus i Alia - og om hvordan man får velforberedte pårørende 25. september 2009 Side 1 ud af 25 Velkommen til kursus i Alia - Sådan får du velforberedte pårørende og sparer tid med en Alia hjemmeside - og om hvordan

Læs mere

Skab kraft i fortællingen

Skab kraft i fortællingen Skab kraft i fortællingen Dette er et værktøj for dig, som vil: - Brænde igennem med dine budskaber på små som store møder. - Gøre dine ord og billeder til en del af dine medarbejderes forståelse. - Skabe

Læs mere

Medieskole: Velfærdsforskere i samfundsdebatten. Metropol, SFI og Information, forår 2017

Medieskole: Velfærdsforskere i samfundsdebatten. Metropol, SFI og Information, forår 2017 Medieskole: Velfærdsforskere i samfundsdebatten Metropol, SFI og, forår 2017 Medieskole: Velfærdsforskere i samfundsdebatten 1. Metropol, SFI og, forår 2017 Velfærdsmedieskolen handler om at få forskning

Læs mere

SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014

SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014 SKRIV! GENTOFTE CENTRALBIBLIOTEK 2014 SÅDAN SKABER DU EN VEDKOMMENDE TEKST Skriv det vigtigste først. Altid. Både i teksten og i de enkelte afsnit. Pointen først. Så kan du altid forklare bagefter. De

Læs mere

TJEN PENGE PÅ NETTET

TJEN PENGE PÅ NETTET TJEN PENGE PÅ NETTET [Skriv tekst] Side 0 Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Hvilke fordele er der ved at tjene penge på nettet?... 1 Måder du kan tjene penge på nettet... 2 Din egen blog... 2 Produktanmeldelser...

Læs mere

10 Vigtigste SEO Ranking Faktorer

10 Vigtigste SEO Ranking Faktorer 10 Vigtigste SEO Ranking Faktorer Indledning 10 Vigtigste Ranking Faktorer Agilitor Der findes en lang række faktorer, der har indflydelse på din websites position i Google på forskellige søgeord. Faktisk

Læs mere

Styrk praktikanterne Praktik for journaliststuderende

Styrk praktikanterne Praktik for journaliststuderende Styrk praktikanterne Praktik for journaliststuderende Et af journalistuddannelsens særkender er learning-by-doing traditionen. Den skal vi ikke giive slip på. Men i en verden med fokus på udvikling og

Læs mere

UKLASSIFICERET FAGPLAN

UKLASSIFICERET FAGPLAN UKLASSIFICERET FAGPLAN 1. FAG Journalistisk produktion. RED JOUR PROD. Redaktørkursus, 2082 APRIL 2014 2. FAGETS MÅL Faget skal give kursisten en sådan viden, sådanne færdigheder og holdninger, at det

Læs mere

Kære PR-frivillig. Kender du nogen? Vi søger cases: Landsdækkende kampagne i uge 40: Pas på pårørende

Kære PR-frivillig. Kender du nogen? Vi søger cases: Landsdækkende kampagne i uge 40: Pas på pårørende Kære PR-frivillig Det ser ud til, at I kan bruge PR-nyhedsmailen. Vi har fået gode henvendelser fra jer spørgsmål, ønsker til hjælp med pressemeddelelser og mails med artikler, I har fået i pressen. Ikke

Læs mere

Boost din kommunikation

Boost din kommunikation v Boost din kommunikation Tag magten over din virksomheds kommunikation med et kursus hos JJ Kommunikation. Undervisningen er målrettet alle typer virksomheder, der vil være mere aktive i den eksterne

Læs mere

REDAKTIONELLE PRINCIPPER FOR MAGASINET FINANS - FINANSFORBUNDETS MEDLEMSBLAD

REDAKTIONELLE PRINCIPPER FOR MAGASINET FINANS - FINANSFORBUNDETS MEDLEMSBLAD REDAKTIONELLE PRINCIPPER FOR MAGASINET FINANS - FINANSFORBUNDETS MEDLEMSBLAD 11. DECEMBER 2006 1. STRATEGISK MÅLSÆTNING FINANSFORBUNDET KOMMUNIKATIONSSTABEN Magasinet Finans er et værdibaseret blad, der

Læs mere

Gør jeres Lænkeforening mere synlig kan forhåbentlig være en hjælp for jer, når I vil arbejde med at synliggøre jeres forening og Lænkens værdier.

Gør jeres Lænkeforening mere synlig kan forhåbentlig være en hjælp for jer, når I vil arbejde med at synliggøre jeres forening og Lænkens værdier. Kære lokalforeninger. Der er stadig mange danskere, som drikker alt for meget og som har brug for støtte til at komme ud af alkoholproblemet. Derfor er det vigtigt, at Lænken er synlig og meget mere kendt,

Læs mere

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar B FUNDRAISING JDE ØKONOMI PR INTRODUKTION til Foreningsguiden Denne guide er lavet for at gøre det let at lave en forening og for at gøre arbejdet

Læs mere

1. HVEM 2. HVAD 3. HVOR 4. EFFEKT 5. HVORNÅR Hvem er målgruppen? Medie, kommunikationskanal

1. HVEM 2. HVAD 3. HVOR 4. EFFEKT 5. HVORNÅR Hvem er målgruppen? Medie, kommunikationskanal Vejledning om krav til kommunikationsarbejde Informer om jeres projekt! 1. Indledning EU-Kommissionen tillægger kommunikationsarbejdet i Interreg-projekter høj prioritet. Ved hjælp af kommunikationsarbejde

Læs mere

Læseplan for valgfaget Nyheder for Unge Af Lars Kjær

Læseplan for valgfaget Nyheder for Unge Af Lars Kjær Læseplan for valgfaget Nyheder for Unge Af Lars Kjær LARS KJÆR 1 Indhold Om valgfaget Nyheder for Unge...3 Fælles Mål... 4 Webredaktion... 4 Sociale medier... 4 Søgemaskineoptimering (SEO)...4 Multimodalitet

Læs mere

Velkommen til kursus i Alia

Velkommen til kursus i Alia - og om hvordan man får velforberedte forældre 18. september 2009 Side 1 ud af 25 Velkommen til kursus i Alia - Sådan får du velforberedte forældre og sparer tid med en Alia hjemmeside - og om hvordan

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Rockjournalister er folk, som ikke kan skrive, der interviewer folk, som ikke kan tale, for folk som ikke kan læse.

Rockjournalister er folk, som ikke kan skrive, der interviewer folk, som ikke kan tale, for folk som ikke kan læse. Rockjournalister er folk, som ikke kan skrive, der interviewer folk, som ikke kan tale, for folk som ikke kan læse. Frank Zappa 190 191 De trykte medier Dagblade Dagbladene, eller det man i daglig tale

Læs mere

Opret en konto

Opret en konto www.google.dk Opret en konto Hvad siger Google? Søg på dit navn Søg på din mærkesag Søg på et lokal emne, som optager dig Søg på regionens navn Hvem er vi Hvem er du? Hvordan formidler du dine budskaber?

Læs mere

Nyhedsbreve segmenterede, lokale og med medlemsfordele

Nyhedsbreve segmenterede, lokale og med medlemsfordele Nyhedsbreve segmenterede, lokale og med medlemsfordele Case: FOA og Fagbladet FOA Konferencen Skab øget relevans, onsdag den 12. oktober 2016 på Nationalmuseet 1 Gitte Hejberg Ansv. chefredaktør på Fagbladet

Læs mere

Mig og mine ord. Avisens genrer

Mig og mine ord. Avisens genrer Mig og mine ord Avisens genrer Punkter Genrer Nyhedshistorie Reportage Baggrundsartikel Interview Anmeldelse Læserbrev Nyhedskriterier Research Kilder Skriveproces Design Genrer Journalistik inddeles i

Læs mere

Content Marketing den kommercielle redaktion. Danske Medier, 14. januar 2014

Content Marketing den kommercielle redaktion. Danske Medier, 14. januar 2014 Content Marketing den kommercielle redaktion Danske Medier, 14. januar 2014 1 Intro til Morten Asmussen: 1. Berlingske Media er et stort mediehus med masser af medier. 2. Normalt er det journalisterne,

Læs mere

1. SCREENING OG BAGGRUND

1. SCREENING OG BAGGRUND 1. SCREENING OG BAGGRUND BL Danmarks Almene Boliger har på forvaltningskonferencen d. 22. august 2012 lanceret konkurrencen Bedst til bolig på nettet. Bedst til bolig på nettet baserer sig på samme overordnede

Læs mere

BEBOERHØJSKOLEN SAMLET KURSUSOVERSIGT

BEBOERHØJSKOLEN SAMLET KURSUSOVERSIGT BEBOERHØJSKOLEN SAMLET KURSUSOVERSIGT FORMIDLINGSKURSER (for valgte, ildsjæle og ansatte) KVALITETSLØFT AF BEBOERBLAD BRUG AF SOCIALE MEDIER BLIV EN BEDRE BEBOERFOTOGRAF FORTÆL DE GODE HISTORIER LAV EN

Læs mere

FAMILIER PÅ EVENTYR/NORGE

FAMILIER PÅ EVENTYR/NORGE FAMILIER PÅ EVENTYR/NORGE FAMILIER PÅ EVENTYR Norge Familier på eventyr Alder: 25 44 år (med børn) Typisk gruppestørrelse: 4 Volumen: 190.000 Hjemland: Norge Motiver Baggrund for ferie: Sol og strand Besøge

Læs mere

Sådan får I jeres historie i pressen

Sådan får I jeres historie i pressen Sådan får I jeres historie i pressen Jeres arrangement til Dansk Naturvidenskabsfestival er en oplagt anledning til at synliggøre jeres institution og fortælle om jeres aktiviteter i medierne. Derudover

Læs mere

Praktisk om anvendelse af designskabeloner for lokale aktionsgrupper

Praktisk om anvendelse af designskabeloner for lokale aktionsgrupper Praktisk om anvendelse af designskabeloner for lokale aktionsgrupper Indhold Annoncer... 2 Gode råd til annoncering... 2 Grafik og teknik... 2 Tekst og indhold... 2 Alternativer til annoncering... 3 Brevpapir...

Læs mere

Bliv klogere på. marketing

Bliv klogere på. marketing Bliv klogere på (næsten gratis) marketing Web Grafiske løsninger Sociale medier Branding Annoncering Kontakt info Palmgren Marketing Ejer: Malene Palmgren Iværksætter her på Vækstfabrikken Kernekunderne:

Læs mere

Effektiv PR skaber VÆRDIFULD OPMÆRKSOMHED. Gå på opdagelse i vores CASES

Effektiv PR skaber VÆRDIFULD OPMÆRKSOMHED. Gå på opdagelse i vores CASES Effektiv PR skaber VÆRDIFULD OPMÆRKSOMHED Kom i mediernes SØGELYS Vores proces skaber RESULTATER Gå på opdagelse i vores CASES 8 gode råd til PRESSESTRATEGIEN Kom i mediernes SØGELYS Alle virksomheder

Læs mere