Opgør undervisningen og få mere ud af den

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Opgør undervisningen og få mere ud af den"

Transkript

1 Opgør undervisningen og få mere ud af den

2 cgi.dk 2 Alt for ofte bliver indsamling af data til et tungt arbejde med for lidt værdi.

3 Ugennemsigtige data slører udsynet cgi.dk 3 Som it-leverandør til uddannelsessektoren ved vi, at nye krav om dokumentation kan vække bekymring. Og med god grund. Alt for ofte bliver indsamling af data til et tungt arbejde med for lidt værdi. Der er flere udfordringer forbundet med at indsamle undervisningsdata, og der er mange veje at gå. Men vi ved også, at data kan være guld værd. Derfor vil vi gerne give vores bud på, hvordan kvalitetsdata om undervisning kan sikre indsigt i institutionerne og overblik i sektoren. I foråret 2013 bad Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser (FIVU) os om at udarbejde en rapport om opgørelse af undervisning. I dag findes der ikke landsdækkende opgørelser over, hvor meget undervisning de studerende bliver tilbudt. Der mangler kort sagt data om undervisning både på landsplan og på de enkelte institutioner. Flertydige definitioner af fx undervisning og forskningsdækning gør det samtidig svært at sammenligne på tværs. Hos CGI har vi et mål for data i uddannelsessektoren. Vi vil vække uddannelsesdata til live. Løsningerne kan komme forskelligt til udtryk: et fremtidigt datavarehus, en brugervenlig kompetencedatabase eller en landsdækkende opgørelse af undervisning. Det vigtigste er det fælles fundament nemlig kvalitetsdata.

4 cgi.dk 4 Data som kontrolredskab er ikke interessant. Data som et redskab til faglig udvikling er til gengæld et kraftfuldt værktøj.

5 Kan kvalitet måles i timer? cgi.dk 5 Kvalitet i undervisningen er meget mere end tal, gennemsnit og statistikker. God undervisning er mennesker, der gør sig umage, som brænder for deres fag, og som formår at plante spirerne til ny viden. Men kvalitet i undervisningen er også at udbyde et timetal og en undervisningsform, der skaber de bedste rammer for, at spirerne kan slå rod. Et bestemt timeantal er ikke i sig selv et kvalitetsstempel. Men indsigt i fordelingen af timer og ressourcer kan være en hjælp til at udvikle uddannelsesudbuddet. Undervisning dækker en bred vifte af læringsaktiviteter: forelæsning, holdundervisning, instruktortimer, vejledning m.m. Gode data om undervisning bliver et konkret holdepunkt i det komplekse arbejde med at forene forskning, pædagogik og økonomi. Fx ved at synliggøre om undervisningens form matcher dens formål. Data er mere end summen af de enkelte tal Opgørelser skal være andet og mere end ren afrapportering. Opgørelser er først og fremmest et middel til at opnå ny viden om egen institution. Når data bliver brugt til at træffe ledelsesmæssige beslutninger, går talrækkerne fra at være passive oplysninger til at blive aktive informationer. Der ligger en stor værdi gemt i pålidelige data om undervisning. Når vi kan sammenligne og dele oplysningerne på tværs af institutionerne, får vi et langt stærkere grundlag for at vurdere de enkelte uddannelser. Vi kan opstille konkrete mål for undervisning, vi kan følge den enkelte uddannelses udvikling, og vi kan evaluere på tidligere års undervisningsudbud. Data som kontrolredskab er ikke interessant. Data som et redskab til faglig udvikling er til gengæld et kraftfuldt værktøj.

6 Fælles retningslinjer for data cgi.dk 6 Uddannelsesinstitutionerne bør have fælles retningslinjer for indsamling af data. Når undervisning skal opgøres, er det derfor helt centralt, at der bliver fundet en model, der kan udrulles på samtlige uddannelsesinstitutioner. Vi har givet FIVU fire forslag til, hvordan data om undervisning kan indsamles og opgøres. Personmodellen opgør den undervisning, den enkelte studerende har modtaget i løbet af et semester eller gennem hele uddannelsen. Ved at sammenholde data for samtlige studerende kan der beregnes et gennemsnit af undervisningen på uddannelses- og semesterniveau. Registreringen kan ske i de studieadministrative systemer (STADS/SIS), eller information om undervisningen kan importeres fra eksterne systemer via integrationer. Studieordningsmodellen opgør den tilbudte undervisning på udvalgte uddannelser. Modellen giver information om, hvor meget undervisning en studerende får tilbudt, hvis han eller hun følger den intenderede plan. Undervisningen kan opgøres på uddannelses- og semesterniveau. Registreringen kan ske i de studieadministrative systemer (STADS/SIS), eller information om undervisningen kan importeres fra eksterne systemer via integrationer. Indberetningsmodellen opgør uddannelsernes udbud af undervisning i et nyt system via studiediagrammer. Der indsamles data om, hvilken undervisning en studerende, der følger et anbefalet uddannelsesforløb, bliver tilbudt. Undervisningen kan opgøres på uddannelses-, semester- og kursusniveau. Registreringen af undervisningen bliver foretaget i et nyudviklet studiediagramværktøj. Surveymodellen opgør undervisningen, som den enkelte studerende oplever at have modtaget. På baggrund af institutionernes oplysninger om aktive studerende foretages en spørgeskemaundersøgelse. Resultaterne fra undersøgelsen kan evt. beriges med data fra STADS/SIS, og der kan beregnes et gennemsnit af undervisningen på uddannelserne.

7 cgi.dk 7 At vælge en model der passer Enhver model har sine styrker og sine svagheder. Vi har bedømt hver af de fire muligheder for at opgøre undervisning ud fra økonomi, arbejdsbyrde, validitet, brug af eksisterende systemer og konkret værdi på institutionerne. Vi vurderer, at indberetningsmodellen favner bredest. Omkostninger til systemudvikling og -implementering er mindre end ved en udvidelse af STADS og SIS. Samtidig kan systemet anvendes af alle institutioner under FIVU. Introduktionen af en ny løsning kræver tilvænning og nye arbejdsgange. Til gengæld vil en løsning, der er dedikeret til opgørelse af undervisning, kunne bidrage til en høj datakvalitet. Og kvalitetsdata skaber grundlaget for pålidelig indsigt. Studiediagrammer er i forvejen kendt af institutionerne, der med denne model har fuld kontrol over, hvad der indberettes. Data om undervisning vil blive et vigtigt input til et landsdækkende datavarehus om uddannelsesdata og vil kunne bruges i forhold til de kommende institutionsakkrediteringer. På lidt længere sigt vil indberetningsmodellen og personmodellen kunne supplere hinanden. Hvis de to modeller kombineres, vil man have oplysninger om både den planlagte undervisning og den undervisning, som de studerende rent faktisk har modtaget. Når opgørelserne kombineres med andre data om fx frafald og karakterer, tegner der sig et mere nuanceret billede af undervisningen.

8 Værdifulde data for flere cgi.dk 8 Hvad hjælper det at vide med sikkerhed, hvad man før har haft på fornemmelsen? Pålidelige data om undervisning kommer flere aktører til gode: Institutionerne og ikke mindst studienævnene vil kunne bruge undervisningsregistreringen som et konkret værktøj. Opgørelse af undervisning kan bruges aktivt, når uddannelser skal udvikles, studieordninger skal skrives, og undervisningsplaner skal godkendes. Med valide data i ryggen bliver det nemmere at diskutere og vurdere nuværende og kommende uddannelser. Underviserne får mulighed for at sammenligne deres kurser med tilsvarende kurser på landsplan og kan lade sig inspirere af andre institutioners undervisningstilbud. Ved at opgøre typen af undervisning fx forelæsning, holdundervisning eller instruktortimer fortæller data også om kursernes faglige og pædagogiske tilrettelæggelse. De studerende kan få solide oplysninger om uddannelsernes sammensætning og undervisningstilbud. Informationer om undervisningen kan hjælpe de studerende med at træffe det rigtige uddannelsesvalg.

9 cgi.dk 9 Opgørelse af undervisning kan bruges aktivt, når uddannelser skal udvikles, studieordninger skal skrives, og undervisningsplaner skal godkendes.

10 cgi.dk 10 Vi graver efter guld Hos CGI ved vi, at kvalitetsdata, der bliver brugt i den rette sammenhæng, er guld værd. Vi brænder for uddannelsessektoren og ser et kæmpe potentiale i at vække uddannelsesdata til live. Derfor forsøger vi hele tiden i samarbejde med Uddannelsesministeriet og institutionerne at finde nye måder, hvorpå vi kan sikre og udvinde guldgruben af værdifulde data. At opgøre undervisningen på de danske uddannelsesinstitutioner kommer hele sektoren til gode. Vi skal måle for at kunne vide, hvad vi stræber efter. Kontakt os, hvis du vil høre mere eller komme med forslag. Afdelingsdirektør Annette Lund Telefon: annette.lund@cgi.com

11 cgi.dk 11

12 Afdelingsdirektør Annette Lund Telefon: Website: cgi.dk cgi.dk CGI har medarbejdere på 400 kontorer i 40 lande. Vi hjælper vores kunder til succes ved at bringe globale løsninger og kompetencer til deres lokale dørtrin. Samtidig har vi en disciplineret tilgang til leverancer, som gør os markedsledende inden for it-projekter til tiden og inden for budget. Vores forretningsrådgivning, systemintegration og outsourcing services har en høj kvalitet, og ved hjælp af nye teknologier og strategier maksimerer vi vores kunders investeringer og bundlinje. Det afspejler sig i deres tilfredshed. I de seneste 10 år har kundetilfredsheden i gennemsnit været over 9 på en skala fra 1 til CGI GROUP INC. All rights reserved. This document is protected by international copyright law and may not be reprinted, reproduced, copied or utilised in whole or in part by any means including electronic, mechanical, or other means without the prior written consent of CGI. The project referenced in this brochure was delivered by CGI. Whilst reasonable care has been taken by CGI to ensure the information contained herein is reasonably accurate, CGI shall not, under any circumstances be liable for any loss or damage (direct or consequential) suffered by any party as a result of the contents of this publication or the reliance of any party thereon or any inaccuracy or omission therein. The information in this document is therefore provided on an as is basis without warranty and is subject to change without further notice and cannot be construed as a commitment by CGI.

HR-services til nye tider

HR-services til nye tider HR-services til nye tider Arbejdsstyrken i Danmark er under forandring. Vi tror, HR-services er en del af løsningen. cgi.com 2 cgi.com 3 Fleksible løsninger til en udfordrende fremtid Staten bliver løbende

Læs mere

Bornholms Regionskommune Rapportering

Bornholms Regionskommune Rapportering Bornholms Regionskommune Rapportering Materialet er udarbejdet til Bornholms Regionskommune og bedes behandlet fortroligt Rapporten er udarbejdet den 26. februar 2016 Indhold Ordforklaring Kommentarer

Læs mere

Jens Laursen-Schmidt Head of Manufacturing Global Training. Kan det betale sig at uddanne sine medarbejdere? Er der bundlinje i det?

Jens Laursen-Schmidt Head of Manufacturing Global Training. Kan det betale sig at uddanne sine medarbejdere? Er der bundlinje i det? Kan det betale sig at uddanne sine medarbejdere? Er der bundlinje i det? Jens Laursen-Schmidt Head of Manufacturing Global Training Agenda 1. Præsentation 2. Det korte svar! 3. Hvordan arbejder vi med

Læs mere

Bornholms Regionskommune Rapportering

Bornholms Regionskommune Rapportering Bornholms Regionskommune Rapportering Materialet er udarbejdet til Bornholms Regionskommune og bedes behandlet fortroligt Rapporten er udarbejdet den 12. august 2014. Dealer Pernille Linnerup Kristensen

Læs mere

September, NEU. Vinge inspektion

September, NEU. Vinge inspektion September, NEU Vinge inspektion Investering i vedligeholdelse af vinger Vingerne er den vigtigste komponent i en vindmølle Design af en vindmølle starter med at definere rotor størrelsen 90% af vibrationerne

Læs mere

Bornholms Regionskommune Rapportering

Bornholms Regionskommune Rapportering Bornholms Regionskommune Rapportering Materialet er udarbejdet til Bornholms Regionskommune og bedes behandlet fortroligt Rapporten er udarbejdet d. 4 juni 2015. Lars Kruse Brixler Indhold Ordforklaring

Læs mere

Bornholms Regionskommune

Bornholms Regionskommune Bornholms Regionskommune Rapportering Rapport udarbejdet den 9. januar 2014 Dealer Pernille Linnerup Kristensen Indhold Ordforklaring side 3 Kommentarer til risiko side 4 Nøgletal til risikostyring side

Læs mere

Bornholms Regionskommune Rapportering

Bornholms Regionskommune Rapportering Bornholms Regionskommune Rapportering Materialet er udarbejdet til Bornholms Regionskommune og bedes behandlet fortroligt Rapporten er udarbejdet d. 3 marts 2015. Lars Kruse Brixler Indhold Ordforklaring

Læs mere

Bornholms Regionskommune Rapportering

Bornholms Regionskommune Rapportering Bornholms Regionskommune Rapportering Materialet er udarbejdet til Bornholms Regionskommune og bedes behandlet fortroligt Rapporten er udarbejdet den 25. november 2014. Dealer Pernille Linnerup Kristensen

Læs mere

Rentemarkedet. Markedskommentarer og prognose. Kilde, afdækning Dato 12. august 2014

Rentemarkedet. Markedskommentarer og prognose. Kilde, afdækning Dato 12. august 2014 Rentemarkedet Markedskommentarer og prognose Kilde, afdækning Dato 12. august 2014 Rentemarkedet DKK siden august og fremover 2.5 2 1.5 1 0.5 August 2013 NU Vores forventning til renteniveauet om 1 år

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Rapportering pr. den 20. september 2013

Bornholms Regionskommune. Rapportering pr. den 20. september 2013 Bornholms Regionskommune Rapportering pr. den 20. september 2013 Indhold Ordforklaring side 3 Kommentarer til risiko side 4 Nøgletal til risikostyring side 5 Låneporteføljen side 6 Markedsværdifordeling

Læs mere

Carsten Jaeger Projektleder. Fosen & Snillfjord. Project Presentation. 17 th of March 2016. March 2016, Project Norway

Carsten Jaeger Projektleder. Fosen & Snillfjord. Project Presentation. 17 th of March 2016. March 2016, Project Norway Carsten Jaeger Projektleder Fosen & Snillfjord Project Presentation 17 th of March 2016 March 2016, Project Norway External Project Organisation 6 Wind Farms } 1000 MW } 278 Turbines } 3,4 TWh Production

Læs mere

Bornholms Regionskommune Rapportering

Bornholms Regionskommune Rapportering Bornholms Regionskommune Rapportering Materialet er udarbejdet til Bornholms Regionskommune og bedes behandlet fortroligt Rapporten er udarbejdet den 30. april 2014. Dealer Pernille Linnerup Kristensen

Læs mere

Rentemarkedet. Markedskommentarer og prognose. Kilde, Renteprognose september 2013

Rentemarkedet. Markedskommentarer og prognose. Kilde, Renteprognose september 2013 Rentemarkedet Markedskommentarer og prognose Kilde, Renteprognose september 2013 1Y 3Y 5Y 7Y 9Y Rentemarkedet DKK siden januar og fremover 3.5% 3.0% Vores forventning til renteniveauet om 1 år 2.5% NU

Læs mere

Vindmøller i dag og i morgen. SVP Product Management Johnny Thomsen Vindtræf 2015. 7. November 2015 i Aarhus

Vindmøller i dag og i morgen. SVP Product Management Johnny Thomsen Vindtræf 2015. 7. November 2015 i Aarhus Vindmøller i dag og i morgen SVP Product Management Johnny Thomsen Vindtræf 2015. 7. November 2015 i Aarhus Mølleejere eller aktionær interessen i et stærkt Vestas 2011, 3. kvartal 2015, 3. kvartal 2 Name

Læs mere

RentCalC V2.0. 2012 Soft-Solutions

RentCalC V2.0. 2012 Soft-Solutions Udlejnings software Vores udvikling er ikke stoppet!! by Soft-Solutions RentCalC, som er danmarks ubetinget bedste udlejnings software, kan hjælpe dig med på en hurtigt og simple måde, at holde styr på

Læs mere

Rentemarkedet. Markedskommentarer og prognose. Kilde, afdækning fra oktober Dato 25. november 2014

Rentemarkedet. Markedskommentarer og prognose. Kilde, afdækning fra oktober Dato 25. november 2014 Rentemarkedet Markedskommentarer og prognose Kilde, afdækning fra oktober Dato 25. november 2014 Rentemarkedet DKK siden august og fremover 2.5 2 1.5 1 0.5 November 2013 NU Forventningen til renteniveauet

Læs mere

Rentemarkedet. Markedskommentarer og prognose. Kilde, Markedsguiden december 2013

Rentemarkedet. Markedskommentarer og prognose. Kilde, Markedsguiden december 2013 Rentemarkedet Markedskommentarer og prognose Kilde, Markedsguiden december 2013 1Y 3Y 5Y 7Y 9Y Rentemarkedet DKK siden januar og fremover 3.5% 3.0% Vores forventning til renteniveauet om 1 år 2.5% NU 2.0%

Læs mere

Rentemarkedet. Markedskommentarer og prognose. Kilde, Renteafdækning fra februar Dato 3. marts 2015

Rentemarkedet. Markedskommentarer og prognose. Kilde, Renteafdækning fra februar Dato 3. marts 2015 Rentemarkedet Markedskommentarer og prognose Kilde, Renteafdækning fra februar Dato 3. marts 2015 Rentemarkedet DKK siden august og fremover 2.5 2 1.5 1 Marts 2014 Forventningen til renteniveauet om 1

Læs mere

Bornholms Regionskommune Rapportering

Bornholms Regionskommune Rapportering Bornholms Regionskommune Rapportering Materialet er udarbejdet til Bornholms Regionskommune og bedes behandlet fortroligt Rapporten er udarbejdet den 15. september 2015. Indhold Ordforklaring Kommentarer

Læs mere

Test i Danmark 2014. Undersøgelse på TestExpo 2014

Test i Danmark 2014. Undersøgelse på TestExpo 2014 Test i Danmark 2014 Undersøgelse på TestExpo 2014 Indledning I forbindelse med TestExpo-konferencen (www.testexpo.dk) den 30/1 2014 i Bella Center i København blev der foretaget en spørgeskemaundersøgelse.

Læs mere

Rentemarkedet. Markedskommentarer og prognose. Kilde, Renteafdækning fra januar Dato 26. januar 2016

Rentemarkedet. Markedskommentarer og prognose. Kilde, Renteafdækning fra januar Dato 26. januar 2016 Rentemarkedet Markedskommentarer og prognose Kilde, Renteafdækning fra januar Dato 26. januar 2016 1.6 Rentemarkedet DKK 1.4 1.2 1 0.8 0.6 0.4 Forventningen til renteniveauet om 1 år Januar 2015 Nu DKK

Læs mere

Rentemarkedet. Markedskommentarer og prognose. Kilde, Renteafdækning fra august Dato 15. september 2015

Rentemarkedet. Markedskommentarer og prognose. Kilde, Renteafdækning fra august Dato 15. september 2015 Rentemarkedet Markedskommentarer og prognose Kilde, Renteafdækning fra august Dato 15. september 2015 1.8 Rentemarkedet DKK 1.6 1.4 1.2 1 0.8 0.6 0.4 Forventningen til renteniveauet om 1 år Nu September

Læs mere

EuroForm OCR-B Installation Guide

EuroForm OCR-B Installation Guide EuroForm OCR-B Installation Guide Dansk For HP LaserJet Printers Installation Guide NOTE The information contained in this document is subject to change without notice. EuroForm makes no warranty of any

Læs mere

Vejledning til Rækken findes ikke og andre beskeder.

Vejledning til Rækken findes ikke og andre beskeder. Addendum til REJSUD s administrationsmodul Vejledning til Rækken findes ikke og andre beskeder. Basware Corporation Copyright Basware Corporation All rights reserved Rækken findes ikke 2 (21) Disclaimer

Læs mere

Overfør fritvalgskonto til pension

Overfør fritvalgskonto til pension Microsoft Development Center Copenhagen, January 2009 Løn Microsoft Dynamics C52008 SP1 Overfør fritvalgskonto til pension Contents Ønsker man at overføre fritvalgskonto til Pension... 3 Brug af lønart

Læs mere

Transformering af OIOXML til OIOUBL og OIOUBL til OIOXML

Transformering af OIOXML til OIOUBL og OIOUBL til OIOXML Microsoft Development Center Copenhagen, July 2010 OIOXML / OIOUBL Microsoft Dynamics C5 Transformering af OIOXML til OIOUBL og OIOUBL til OIOXML Indledning Indledning... 3 Anvendelse af værktøjet... 3

Læs mere

Personalestyrelsens årlige konference for Personalechefer

Personalestyrelsens årlige konference for Personalechefer Personalestyrelsens årlige konference for Personalechefer 4. November 2008 vestas.com I 1986 så vindmøllerne sådan ud og vi var bare 60 mand i Lem i dag er vi mere end 19.000 2 Personalestyrelsen, November

Læs mere

Dansk renteprognose: Højere men først mod slutningen af året

Dansk renteprognose: Højere men først mod slutningen af året 23 March 2018 Dansk renteprognose: Højere men først mod slutningen af året Jan Størup Nielsen De danske renter har fået en urolig start på 2018. To måneder med relativt kraftige stigninger er blevet afløst

Læs mere

Nyhedsbrev løn. Microsoft Dynamics C5 2012 Service pack 1 Hotfix 5 & 2010 Service pack 2 Hotfix 3. Ferie 2014

Nyhedsbrev løn. Microsoft Dynamics C5 2012 Service pack 1 Hotfix 5 & 2010 Service pack 2 Hotfix 3. Ferie 2014 Microsoft Dynamics C5 2012 Service pack 1 Hotfix 5 & 2010 Service pack 2 Hotfix 3 Ferie 2014 Marts 2014 Contents Overførsel af ferieoplysninger pr. 01/05-2014 3 Overførsel af feriepenge på fratrådte funktionærer

Læs mere

Microsoft Development Center Copenhagen, June Løn. Ændring

Microsoft Development Center Copenhagen, June Løn. Ændring Microsoft Development Center Copenhagen, June 2010 Løn Microsoft Dynamics C5 20100 Ændring af satser r på DA-Barsel Contents Nye satser på DA-barsefra DA-Barsel...... 3 Brev 6 2 Nye satser på DA-barsel

Læs mere

den Rollebaserede brugergrænseflade

den Rollebaserede brugergrænseflade WHITE PAPER Rollebaseret brugergrænseflade Hvordan anvendes diagrammer? Man siger, at et billede siger mere end 1.000 ord. En påstand, som de fleste nok er enig i. Øjet opfatter og hjernen tolker et billede

Læs mere

Microsoft Dynamics C5. Privat hotfix vedr. Timer indberettet i felt 200

Microsoft Dynamics C5. Privat hotfix vedr. Timer indberettet i felt 200 Microsoft Dynamics C5 Privat hotfix vedr. Timer indberettet i felt 200 INDHOLDSFORTEGNELSE En forløbelig afklaring... 3 Tilpasning af lønopsætningen... 3 Rettelser til kommafil... 3 Backup af lønopsætningen...

Læs mere

Sustainable investments an investment in the future Søren Larsen, Head of SRI. 28. september 2016

Sustainable investments an investment in the future Søren Larsen, Head of SRI. 28. september 2016 Sustainable investments an investment in the future Søren Larsen, Head of SRI 28. september 2016 Den gode investering Veldrevne selskaber, der tager ansvar for deres omgivelser og udfordringer, er bedre

Læs mere

Microsoft Dynamics C5. version 2012 Service Pack 01 Hot fix Fix list - Payroll

Microsoft Dynamics C5. version 2012 Service Pack 01 Hot fix Fix list - Payroll Microsoft Dynamics C5 version 2012 Service Pack 01 Hot fix 001 4.4.01.001 Fix list - Payroll CONTENTS Introduction... 3 Payroll... 3 Corrected elements in version 4.4.01.001... 4 Microsoft Dynamics C5

Læs mere

Seniorøkonom Frank Øland Hansen +45 4512 8526 franh@danskebank.dk www.danskebank.com/research

Seniorøkonom Frank Øland Hansen +45 4512 8526 franh@danskebank.dk www.danskebank.com/research Verden efter finanskrisen Seniorøkonom Frank Øland Hansen +45 4512 8526 franh@danskebank.dk www.danskebank.com/research Agenda Globale udsigter Dobbelt dip eller global l vækstnedgang? Europæisk økonomi

Læs mere

Coalitions and policy coordination

Coalitions and policy coordination Coalitions and policy coordination This page intentionally left blank Mikkel Mailand Coalitions and policy coordination Revision and impact of the European Employment Strategy DJØF Publishing Copenhagen

Læs mere

www.pwc.com 4 minutter om jagten på den rette medarbejder Global CEO Survey 2012

www.pwc.com 4 minutter om jagten på den rette medarbejder Global CEO Survey 2012 www.pwc.com 4 minutter om jagten på den rette medarbejder Global CEO Survey Agenda Fakta og tal Udfordringer Tal med vores eksperter Mere information jagten på den rette medarbejder Slide 2 Fakta og tal

Læs mere

Havvindmøller 6+ MV. Tommy Petersen Offshore Center Danmark. 24. Januar 2013

Havvindmøller 6+ MV. Tommy Petersen Offshore Center Danmark. 24. Januar 2013 24. Januar 2013 Havvindmøller 6+ MV Tommy Petersen Offshore Center Danmark The copyright of this entire presentation vests by Offshore Center Danmark. All rights reserved. The information contained herein

Læs mere

Intern regnskabsrapportering april 2012

Intern regnskabsrapportering april 2012 www.pwc.com Kursus for forstandere og sekretærer Intern regnskabsrapportering april 2012 Gruppearbejde Gruppe A: Ledelsens spørgsmål til regnskabschefen Gennemgå perioderegnskabet med henblik på at identificere

Læs mere

Backup Applikation. Microsoft Dynamics C5 Version 2008. Sikkerhedskopiering

Backup Applikation. Microsoft Dynamics C5 Version 2008. Sikkerhedskopiering Backup Applikation Microsoft Dynamics C5 Version 2008 Sikkerhedskopiering Indhold Sikkerhedskopiering... 3 Hvad bliver sikkerhedskopieret... 3 Microsoft Dynamics C5 Native database... 3 Microsoft SQL Server

Læs mere

Selvværdsbaseret talentudvikling

Selvværdsbaseret talentudvikling SCANLEAD - Scandinavian Leadership development Selvværdsbaseret talentudvikling - om selvværdsbaseret ledelse - om udviklende relationer og resultater Præsentation med diskussion undervejs November 2011

Læs mere

OCD DTU. Screening of aluminium in the offshore industry. Screening. DOC. NO. dokument 1 March 2007

OCD DTU. Screening of aluminium in the offshore industry. Screening. DOC. NO. dokument 1 March 2007 CVR: 27171877 VestJysk Bank: 7606 1064127 OCD DTU Screening of aluminium in the offshore industry Screening DOC. NO. dokument 1 March 2007 info@offshorecenter.dk Tel: +45 36973670 www.offshorecenter.dk../2

Læs mere

Vestas kommunikationsstrategi

Vestas kommunikationsstrategi Vestas kommunikationsstrategi 1. Vestas kommunikationsstrategi Vestas kommunikationsstrategi Alt, hvad Vestas ønsker at opnå, sker gennem mennesker gennem vores kunder, vores leverandører, vores medierelationer,

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om undervisningen på universiteterne. Februar 2013

Notat til Statsrevisorerne om beretning om undervisningen på universiteterne. Februar 2013 Notat til Statsrevisorerne om beretning om undervisningen på universiteterne Februar 2013 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Microsoft Dynamics C5 2012 Service pack 2. Vejledning i forbindelse med ændring af Momsloven pr. 1.7.2014

Microsoft Dynamics C5 2012 Service pack 2. Vejledning i forbindelse med ændring af Momsloven pr. 1.7.2014 Vejledning i forbindelse med ændring af Momsloven pr. 1.7.2014 Microsoft Dynamics C5 2012 Service pack 2 Juni 2014 Indholdsfortegnelse Introduktion 3 Opsætning i C5 3 Som sælger: 3 Som køber: 6 OIOUBL

Læs mere

WT-1011RC Programmer User Guide

WT-1011RC Programmer User Guide WT-1011RC Programmer User Guide Firmware Version 1.9 Note: 1. Information in this manual is subject to change without notice and does not represent a commitment of manufacturer. 2. Manufacturer shall not

Læs mere

Kursus for forstandere og sekretærer Intern økonomistyring april 2012

Kursus for forstandere og sekretærer Intern økonomistyring april 2012 www.pwc.com Kursus for forstandere og sekretærer Intern økonomistyring april 2012 Hvad er økonomistyring??? 2 Styringsprocessen Information Beslutning Kontrol Planlægning 3 Økonomistyring Grundregistrering

Læs mere

Temadag om handlingsplan for øget gennemførelse 2018

Temadag om handlingsplan for øget gennemførelse 2018 Temadag om handlingsplan for øget gennemførelse 2018 Den 4., 6., 9. og 10. oktober 2017 Temadag for handlingsplan for øget gennemførelse 2018 Side 1 Dagens program 09.30-10.00: Ankomst: kaffe og morgenmad

Læs mere

Nyt fra PwC's IPO Watch

Nyt fra PwC's IPO Watch www.pwc.dk Nyt fra 's IPO Watch v/ Jens Otto Damgaard, partner, Revision. Skat. Rådgivning. Om s IPO Watch IPO Watch Europe undersøger hvert kvartal alle nye børsnoteringer på Europas vigtigste børsmarkeder

Læs mere

Microsoft Dynamics C5. Nyheder Kreditorbetalinger

Microsoft Dynamics C5. Nyheder Kreditorbetalinger Microsoft Dynamics C5 Nyheder Kreditorbetalinger INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 Uddybning af ændringer... 4 Forbedring vedr. betalings-id er... 4 Ændringer i betalingsmåder (kreditorbetalinger)...

Læs mere

Factsheet. Microsoft Dynamics C5 Version 2008. eindkomst

Factsheet. Microsoft Dynamics C5 Version 2008. eindkomst Factsheet Microsoft Dynamics C5 Version 2008 eindkomst Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Opsætning inden ibrugtagning... 3 Dan fil til eindkomst... 4 2 FACTSHEET EINDKOMST FOR MICROSOFT DYNAMICS C5 VERSION

Læs mere

WT-1011RC Programmer User Guide

WT-1011RC Programmer User Guide WT-1011RC Programmer User Guide Firmware Version 1.9 Note: 1. Information in this manual is subject to change without notice and does not represent a commitment of manufacturer. 2. Manufacturer shall not

Læs mere

Når fremtiden møder udbudsloven

Når fremtiden møder udbudsloven 4. JUNI, 2019 Når fremtiden møder udbudsloven UDBUDSKONFERENCEN Hvem er vi og hvad laver Deloitte inden for AI-løsninger? HENNING JENSEN, SENIOR MANAGER DELOITTE ANALYTICS & COGNITIVE MARK THOMASSON, PARTNER

Læs mere

Bedre WiFi Bedre anmeldelser

Bedre WiFi Bedre anmeldelser Bedre WiFi Bedre anmeldelser TRIAX Ethernet over Coax + WiFi Enkel installation på 15 minutter Forkæl dine gæster med fremragende WiFi-adgang Pålideligt 1 Gbps-netværk, intet behov for nye kabler Signaler

Læs mere

Webshop integration for DanDomain

Webshop integration for DanDomain Microsoft Development Center Copenhagen, December 2009 Factsheet F Microsoft Dynamics C5 2010 Webshop integration for DanDomain Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Eksport af varer til webshoppen... 4

Læs mere

ComArchive PST Importer For version 3

ComArchive PST Importer For version 3 ComArchive PST Importer For version 3 Table of Contents Disclaimer...3 Om denne manual...4 Hvad er PST filer og hvorfor bekymre sig om det?...4 Hvorfor bruge en PST Importer?...4 Overblik over processen...4

Læs mere

Mandara. PebbleCreek. Tradition Series. 1,884 sq. ft robson.com. Exterior Design A. Exterior Design B.

Mandara. PebbleCreek. Tradition Series. 1,884 sq. ft robson.com. Exterior Design A. Exterior Design B. Mandara 1,884 sq. ft. Tradition Series Exterior Design A Exterior Design B Exterior Design C Exterior Design D 623.935.6700 robson.com Tradition OPTIONS Series Exterior Design A w/opt. Golf Cart Garage

Læs mere

Effektbaseret modenhedsmåling

Effektbaseret modenhedsmåling WHITEPAPER 1 INDLEDNING Forbedring af Service Management er ressourcekrævende. Opgaverne er ofte komplekse, de går på tværs af organisationsgrænser, og det er nødvendigt at se på, i hvilken grad den samlede

Læs mere

De økonomiske tendenser. 16. juni 2015

De økonomiske tendenser. 16. juni 2015 De økonomiske tendenser 16. juni 2015 2 Olieprisen er fortsat lav selvom den er steget 3 Dollaren er stærk 4 Renten er fortsat ekstremt lav større udsving 5 Så fremgangen vil alligevel fortsætte 6 Den

Læs mere

Microsoft Development Center Copenhagen, December 2009. Factsheet. Microsoft Dynamics C5 2010. Web Services

Microsoft Development Center Copenhagen, December 2009. Factsheet. Microsoft Dynamics C5 2010. Web Services Microsoft Development Center Copenhagen, December 2009 Factsheet Microsoft Dynamics C5 2010 Web Services Indhold Indledning... 3 Integration til Krak... 4 Krak på debitor og kreditor... 4 Krak på løn...

Læs mere

Hermed afrapportering som aftalt. Vi henviser i øvrigt til vores mail til Jer den 6/11 2008.

Hermed afrapportering som aftalt. Vi henviser i øvrigt til vores mail til Jer den 6/11 2008. Page 1 of 2 Jens Tjagvad From: To: Sent: 12. november 2008 20:56 Attach: ABS13_final.xls Subject: registrering af asbest i ABS13 Hej Jens. Hermed afrapportering

Læs mere

Microsoft Dynamics C5. Nyheder i 2012 Hotfix 001 Version 4.4.00.001

Microsoft Dynamics C5. Nyheder i 2012 Hotfix 001 Version 4.4.00.001 Microsoft Dynamics C5 Nyheder i 2012 Hotfix 001 Version 4.4.00.001 INDHOLDSFORTEGNELSE Anvendelse af aktionslister... 3 Kopiering af aktionslister... 4 Aktionsliste oversigt... 4 XML Udbakke... 5 Microsoft

Læs mere

Nu hedder et af Danmarks førende it-selskaber CGI

Nu hedder et af Danmarks førende it-selskaber CGI Experience the commitment Nu hedder et af Danmarks førende it-selskaber CGI Du kender os som Logica. Nu hedder vi CGI. Med navneskiftet får du endnu mere af det, du allerede kender fra dit samarbejde med

Læs mere

Factsheet. Microsoft Dynamics C5 Version 2008. Web Services

Factsheet. Microsoft Dynamics C5 Version 2008. Web Services Factsheet Microsoft Dynamics C5 Version 2008 Web Services Indhold Indledning... 3 Integration til Krak... 4 Krak på debitor og kreditor... 4 Krak på løn... 8 Krak Datavask... 9 Integration til KOB... 10

Læs mere

Informationsteknologi Åben distribueret databehandling Referencemodel: Arkitektonisk semantik Tillæg 1: Computerbaserede formler

Informationsteknologi Åben distribueret databehandling Referencemodel: Arkitektonisk semantik Tillæg 1: Computerbaserede formler Dansk Standard Tillæg DS/ISO/IEC 10746-4/Amd.1 1. udgave 2002-06-04 Informationsteknologi Åben distribueret databehandling Referencemodel: Arkitektonisk semantik Tillæg 1: Computerbaserede formler Information

Læs mere

Jordbrug Traktorer Bagmonteret trepunktsophæng Kategori 1N, 1, 2N, 2, 3N, 3, 4N og 4

Jordbrug Traktorer Bagmonteret trepunktsophæng Kategori 1N, 1, 2N, 2, 3N, 3, 4N og 4 Dansk standard Tillæg DS/ISO 730/Amd 1 1. udgave 2014-08-05 Jordbrug Traktorer Bagmonteret trepunktsophæng Kategori 1N, 1, 2N, 2, 3N, 3, 4N og 4 Agricultural wheeled tractors Rear-mounted threepoint linkage

Læs mere

De økonomiske udsigter

De økonomiske udsigter De økonomiske udsigter Steen Bocian stbo@danskebank.dk 25 44 51 87 Det går op og ned...mest ned i 2012 2013 ser bedre ud 2 Bedre humør på de finansielle markeder 3 Politikerne er blevet mere enige Men

Læs mere

Danske Kommuners fremtidige muligheder for finansiel risikostyring

Danske Kommuners fremtidige muligheder for finansiel risikostyring Danske Kommuners fremtidige muligheder for finansiel risikostyring 24. november 2011 Søren Mygind Andersen & Lars Brixler Danske Markets Indhold Kommentarer til udvalgets anbefalinger Temaer i relation

Læs mere

Arbejdsmiljøledelsessystemer Kravbeskrivelse

Arbejdsmiljøledelsessystemer Kravbeskrivelse Dansk standard DS/OHSAS 18001 2. udgave 2008-01-14 Arbejdsmiljøledelsessystemer Kravbeskrivelse Occupational health and safety management systems Specification DS/OHSAS 18001 København DS projekt: M224197

Læs mere

FIST-GPS3 I N S T A L L A T I O N S I N S T R U K S

FIST-GPS3 I N S T A L L A T I O N S I N S T R U K S FIST-GPS3 I N S T A L L A T I O N S I N S T R U K S GPSTF-patchbakker monteret med prætermineret kabel UDARBEJDET I SAMARBEJDE MED TDC Indhold 1 General information 2 Kit indhold 3 Montering af skuffer

Læs mere

Mål- og resultatplan 2015 Uddannelses- og Forskningsministeriets

Mål- og resultatplan 2015 Uddannelses- og Forskningsministeriets Uddannelses- og Forskningsministeriets It Mål- og resultatplan 2015 Udgivet af Uddannelses- og Forskningsministeriet Bredgade 40 1260 København K Telefon: 3392 9700 E-mail: ufm@ufm.dk www.ufm.dk Publikationen

Læs mere

Kursus for forstandere og sekretærer Andre forhold april 2012

Kursus for forstandere og sekretærer Andre forhold april 2012 www.pwc.com Kursus for forstandere og sekretærer Ledelsens beretning Hvem skriver den i teorien?? i praksis?? PwC Slide 2 Ledelsens beretning Regnskabsbekendtgørelsen bilag 1 pkt. 4 En beskrivelse af skolens

Læs mere

Mandara. PebbleCreek. Tradition Series. 1,884 sq. ft robson.com. Exterior Design A. Exterior Design B.

Mandara. PebbleCreek. Tradition Series. 1,884 sq. ft robson.com. Exterior Design A. Exterior Design B. Mandara 1,884 sq. ft. Tradition Series Exterior Design A Exterior Design B Exterior Design C Exterior Design D 623.935.6700 robson.com Tradition Series Exterior Design A w/opt. Golf Cart Garage Exterior

Læs mere

Talent DK. Coaching i teori og praksis. Mads Langer og René Bach. København, oktober, 2008 S T R I C T L Y C O N F I D E N T I A L

Talent DK. Coaching i teori og praksis. Mads Langer og René Bach. København, oktober, 2008 S T R I C T L Y C O N F I D E N T I A L S T R I C T L Y C O N F I D E N T I A L Talent DK Coaching i teori og praksis Mads Langer og René Bach København, oktober, 2008 This presentation is for the exclusive use of the Client and may not be relied

Læs mere

Alternativ Finansiering til Vækst og Ejerskifte. Revisor som sparringspartner ved finansieringsløsninger

Alternativ Finansiering til Vækst og Ejerskifte. Revisor som sparringspartner ved finansieringsløsninger www.pwc.dk Alternativ Finansiering til Vækst og Ejerskifte Revisor som sparringspartner ved finansieringsløsninger Agenda Revisors rolle ved valg af finansieringsformer Hvilke finansieringsformer er relevante

Læs mere

Dato: Præsenteret af: e-stimate DK. Copyright 2018 e-stimate.dk

Dato: Præsenteret af: e-stimate DK. Copyright 2018 e-stimate.dk Kulturanalyse Projekt: Kulturanalyse Dato: 17.10.2019 Præsenteret af: e-stimate DK Copyright 2018 e-stimate.dk Indholdsfortegnelse Forside Side 1 Indholdsfortegnelse Side 2 Lidt om virksomhedskultur Side

Læs mere

Informationsteknologi Multimedieanvendelsesformat (MPEG-A) Del 2: Anvendelsesformat for MPEGmusikafspiller

Informationsteknologi Multimedieanvendelsesformat (MPEG-A) Del 2: Anvendelsesformat for MPEGmusikafspiller Dansk standard DS/ISO/IEC 23000-2 CD-rom 1. udgave 2008-03-07 Informationsteknologi Multimedieanvendelsesformat (MPEG-A) Del 2: Anvendelsesformat for MPEGmusikafspiller Information technology Multimedia

Læs mere

Internationale standarder for hospitaler

Internationale standarder for hospitaler Internationale standarder for hospitaler 4. udgave Internationale standarder for hospitaler 4. udgave. Træder i kraft 1. januar 2011 Internationale patientsikkerhedsmål Adgang til behandling og sammenhængende

Læs mere

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner Kvalitetsenheden December 2013 Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner December 2013 Side 1 af 7 KVALITETSPOLITIK... 3 VISION OG MISSION...

Læs mere

RAY Rejseafregningsydelse til

RAY Rejseafregningsydelse til Manual til sekretærers anvendelse af REJSUD Basware Travel & Expense Management RAY Rejseafregningsydelse til Basware Corporation Copyright Basware Corporation All rights reserved Manual 2 (29) Disclaimer

Læs mere

Microsoft Dynamics C5. Tillæg til YearEnd 2012.

Microsoft Dynamics C5. Tillæg til YearEnd 2012. Microsoft Dynamics C5 Tillæg til YearEnd 2012. TILLÆG TIL ÅRSAFSLUTNING 2012 NY KOMPLET KOMMAFIL Rettelserne til kommafilen vedr. fri telefon der kom i begyndelsen af januar i år, var desværre ikke kommet

Læs mere

Best practice erfaringer fra globale funktionsudbud

Best practice erfaringer fra globale funktionsudbud Best practice erfaringer fra globale funktionsudbud København 21. september 2011 Magnus Kuchler, ansvarlig for FM rådgivning Norden FM trends lige nu? Fortsat omkostningspres et bevis på konkurrenceevne.

Læs mere

Revisionsmæssige udfordringer med digitale årsrapporter 31. marts 2011

Revisionsmæssige udfordringer med digitale årsrapporter 31. marts 2011 pwc.dk Revisionsmæssige udfordringer med digitale årsrapporter V/ Lars Engelund Revisor som indsender Revisors ansvar udvides som udgangspunkt ikke i forbindelse med indførelse af obligatorisk digital

Læs mere

Syllabus. On-Line kursus. POSitivitiES. Learning. Applied Positive Psychology for European Schools

Syllabus. On-Line kursus. POSitivitiES. Learning. Applied Positive Psychology for European Schools PositivitiES Applied Positive Psychology for European Schools POSitivitiES Positive European Schools On-Line kursus Learning This project has been funded with support from the European Commission.This

Læs mere

Teknologispredning i sundhedsvæsenet DK ITEK: Sundhedsteknologi som grundlag for samarbejde og forretningsudvikling

Teknologispredning i sundhedsvæsenet DK ITEK: Sundhedsteknologi som grundlag for samarbejde og forretningsudvikling Teknologispredning i sundhedsvæsenet DK ITEK: Sundhedsteknologi som grundlag for samarbejde og forretningsudvikling 6.5.2009 Jacob Schaumburg-Müller jacobs@microsoft.com Direktør, politik og strategi Microsoft

Læs mere

Tøbrud. Jan Størup Nielsen København, d. 20. november 2013

Tøbrud. Jan Størup Nielsen København, d. 20. november 2013 Tøbrud Jan Størup Nielsen København, d. 20. november 2013 Amerikansk økonomi i klar bedring Stigende boligpriser og færre boliger til salg Lempeligere kreditvilkår og stigende efterspørgsel efter nye lån

Læs mere

Politik. Politik for uddannelseskvalitet på DJM

Politik. Politik for uddannelseskvalitet på DJM Oprettet: 140917 Senest rev.: 150123 af MeO og KP J.nr.: 2010-027729 Kvalitetssikring systematisk Ref: KP Behandlet / godkendt af: 141112 Rektorat/Strategigruppe Politik for uddannelseskvalitet på DJM

Læs mere

De økonomiske udsigter

De økonomiske udsigter De økonomiske udsigter Steen Bocian stbo@danskebank.dk 25 44 51 87 Det ser lysere ud globalt (G3-landene) 2 De finansielle markeder i klar bedring 3 Politikerne er blevet mere enige Men fortsat politisk

Læs mere

Vederlagspolitik for Vestas bestyrelse og direktion

Vederlagspolitik for Vestas bestyrelse og direktion Vederlagspolitik for Vestas bestyrelse og direktion Vestas Wind Systems A/S 1. Vederlagspolitik for Vestas bestyrelse og direktion Introduktion Vederlagspolitikken for Vestas Wind Systems A/S bestyrelse

Læs mere

Leica Geosystems Active Customer Care Vor forpligtelse. Din succes.

Leica Geosystems Active Customer Care Vor forpligtelse. Din succes. Leica Geosystems Active Customer Care Vor forpligtelse. Din succes. Active Customer Care Vor forpligtelse. Din succes. Forholdet Leica Geosystems har med sine kunder kan defineres med ét ord: Partnerskab.

Læs mere

Udfordringer for cyber security globalt

Udfordringer for cyber security globalt Forsvarsudvalget 2013-14 FOU Alm.del Bilag 105 Offentligt Udfordringer for cyber security globalt Binbing Xiao, Landechef, Huawei Technologies Danmark Knud Kokborg, Cyber Security Officer, Huawei Technologies

Læs mere

Sammenfatning af medlemsundersøgelsen (1:2)

Sammenfatning af medlemsundersøgelsen (1:2) Rapportering af medlemsundersøgelse for Dansk Facilities Management netværk Oktober 2011 Sammenfatning af medlemsundersøgelsen (1:2) Svarprocenten for hele undersøgelsen er på 23 - eller 92 ud af 400 mulige

Læs mere

Præsentation af. FastholdelsesTaskforce

Præsentation af. FastholdelsesTaskforce Præsentation af FastholdelsesTaskforce Præsentation Modelskoler FastholdelsesTaskforcen samarbejder med mindst ti erhvervsskoler om øget kvalitet i den pædagogiske ledelse og den pædagogiske praksis i

Læs mere

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig?

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Arbitration in Denmark

Arbitration in Denmark Arbitration in Denmark Steffen Pihlblad Christian Lundblad Claus Søgaard-Christensen DJØF PUBLISHING Arbitration in Denmark Eds. Grith Skovgaard Ølykke Carina Risvig Hansen Steffen Pihlblad, Christina

Læs mere

Economic Outlook. PWC Nytårskur. Cheføkonom Helge J. Pedersen København 5. januar 2016

Economic Outlook. PWC Nytårskur. Cheføkonom Helge J. Pedersen København 5. januar 2016 Economic Outlook PWC Nytårskur Cheføkonom Helge J. Pedersen København 5. januar 2016 Global 2016 et nyt år truer De avancerede økonomier i vækst. Emerging Markets har problemer. Fed har netop strammet

Læs mere

SYGEFRAVÆRSKONFERENCE 29. MARTS 2017

SYGEFRAVÆRSKONFERENCE 29. MARTS 2017 SYGEFRAVÆRSKONFERENCE 29. MARTS 2017 Thomas Nagbøl Mejlgård, Chief HR Business Partner 29-03-2017 Vestas kort Den eneste globale vindenergiselskab + 21.800 Vi beskæftiger mere end 21.800 medarbejdere på

Læs mere

Politik. Politik for uddannelseskvalitet på DJM

Politik. Politik for uddannelseskvalitet på DJM Oprettet: 140917 Senest rev.: 160614/160912 af MeO for Uddannelsesrådet J.nr.: 16/00020 Kvalitetssikring på DJM Ref: MA/MeO Behandlet / godkendt af: Rektoratet 160127 Uddannelsesrådet 160413 Politik for

Læs mere

Rammer for national koordinering af valgmodul 13 pa de mellemlange viderega ende sundhedsuddannelser

Rammer for national koordinering af valgmodul 13 pa de mellemlange viderega ende sundhedsuddannelser Rammer for national koordinering af valgmodul 13 pa de mellemlange viderega ende Administration og udbud af valgfag modul 13 Administration og udbud af valgfag på ne modul 13 sker på den enkelte professionshøjskole

Læs mere