Bekendtgørelse om vejnavnes entydighed

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bekendtgørelse om vejnavnes entydighed"

Transkript

1 Vejledning til ERHVERVS- OG BYGGESTYRELSEN december 2007 Bekendtgørelse om vejnavnes entydighed Rettet 3. januar 2008: Side 7 øverst Sag 07/04873 ke/mli

2 2/18 1. Indledning Om bekendtgørelsen Baggrunden for bekendtgørelsen Løsningsmodellen Indholdet af bekendtgørelsen og bilaget Bekendtgørelsens bestemmelser Bilagets opbygning Afsnit A (konflikterne nr ): Afsnit B (konflikterne nr ): Afsnit C (konflikterne nr ): Fremgangsmåden Generelt Overblik over opgaven Samarbejde med nabokommuner mv Kontrol af at forslag til nye vejnavne er entydige Partshøring mv. i efter reglerne i forvaltningsloven Information om de nye vejnavne og dato for ikrafttrædelse Korrekt registrering af vejnavn med uændret vejkode Opsætning af vejnavneskilte Særlige forhold ved fastsættelse af nye vejnavne Overordnede hensyn ved valg af løsning Tydelig forskel i det nye vejnavn Tilføjelse af præciserende betegnelse Tilføjelse af præciserende stednavn Helt nyt vejnavn Konflikter som består forskellig stavemåde for vejnavnet Yderligere information Webstedet adresse-info.dk... 18

3 3/18 1. Indledning 1.1 Om bekendtgørelsen Bekendtgørelse nr af 30. november 2007 om vejnavnes entydighed træder i kraft den 1. januar Bekendtgørelsen har til formål at løse et antal konflikter, som gennem mange år har givet anledning til, at eksisterende vejnavne og adresser er blevet forvekslet. Eksempler: I postnummer 4000 Roskilde findes to veje med navnet Vestergade : én i Roskilde by og én i Tune by i Greve kommune. I postnummer 8900 Randers forekommer vejnavnet Egevej fire steder: I Harridslev, i Øster Bjerregrav, i Haslund og i Assentoft. Næsten 1000 ud af landets i alt ca vejnavne har denne egenskab. Selv om disse ikke-entydige vejnavne kun udgør 0,9 % af alle, berører problemet ca bosiddende personer og ca virksomheder. I bilaget til bekendtgørelsen findes en liste over de konflikter som skal løses. Som led i forberedelsen af bekendtgørelsen har Post Danmark forpligtet sig til at løse en del af konflikterne gennem en række konkrete ændringer i postnumrene. De resterende konflikter skal løses af kommunerne inden den 1. juli 2008, gennem fastsættelse af et nyt eller ændret vejnavn e.l. for en eller flere af de veje, som giver anledning til konflikten. Nærværende vejledning har til formål at informere kommunerne om, hvordan opgaven kan gribes an og om de problemstillinger, som kommunen især skal være opmærksom på. 1.2 Baggrunden for bekendtgørelsen Alarm 112, Politiet og Post Danmark har i flere år peget på, at det giver store omkostninger for samfundet, når vejnavne og adresser som i eksemplerne vist ovenfor ikke er entydige.

4 4/18 Henvendelser fra borgere og virksomheder som er berørt af problemet viser ligeledes, at det giver anledning til gener, bekymring og usikkerhed, når postforsendelser udebliver eller forsinkes, når varer leveres på den forkerte adresse og i værste fald når et udrykningskøretøj ikke når frem i rette tid. Også Falcks Redningskorps og producenter af kortvejvisere bekræfter, at forvekslingerne udgør et generelt og stigende problem. At problemet vokser hænger bl.a. sammen med den generelle digitalisering og automatisering af samfundet, som baseres på it-systemer, der er afhængige af helt entydige adresseinformationer. Hidtil har man forsøgt at imødegå problemet med de ens vejnavne ved at tilføje et ekstra supplerende bynavn i de adresser, som kan forveksles. Denne løsning har dog vist sig ikke at være effektiv, bl.a. fordi de fleste it-systemer ikke kan håndtere det ekstra bynavn. I samarbejde med Post Danmark og Kort & Matrikelstyrelsen, foretog Erhvervs- og Byggestyrelsen i en kortlægning af problemets omfang og konsekvenser, hvorefter parterne udarbejdede et forslag til løsning. Efter forhandling med Kommunernes Landsforening besluttede Erhvervsog Byggestyrelsen i foråret 2007 at gennemføre løsningsforslaget ved hjælp af den aktuelle bekendtgørelse om vejnavnes entydighed. 1.3 Løsningsmodellen Bilaget til bekendtgørelsen angiver de i alt 546 konflikter, som indgår i løsningsmodellen. Som led i løsningen er det på forhånd aftalt, at Post Danmark foretager en række konkrete ændringer i postnummersystemet, som dels består i, at der oprettes nogle få nye postnumre, dels i at der foretages nogle mindre justeringer af grænserne mellem eksisterende postnumre. Konkret vil der blive fastsat nye postnumre i Randers-området, ligesom der vil blive oprettet et nyt postnummer for området omkring Tune ved Roskilde i Greve kommune. De mindre justeringer af postnummergrænserne er fordelt ud over hele landet. I alt vil ca. 100 af de fundne konflikter blive løst ved Post Danmarks foranstaltning. De resterende konflikter skal løses af kommunerne ved fastsættelse af nye vejnavne mv. efter de almindelige regler i den gældende bekendtgørelse nr af 12. december 2006 om vejnavne og adresser. I enkelte tilfælde kan konflikten alternativt løses af kommunen gennem en ændring af eksisterende husnumre.

5 5/18 Hvad med de supplerende bynavne? Bekendtgørelsen medfører ingen ændringer for de supplerende bynavne, (ofte i form af landsbyens navn eller lignende), som kommunerne i dag har fastsat som en del af den fuldstændige adresse. Når løsningsmodellen er gennemført vil det supplerende bynavn ikke længere være en nødvendighed af hensyn til entydigheden det vil dog fortsat kunne indgå som en nyttig, præciserende del af den fuldstændige adresse. 2. Indholdet af bekendtgørelsen og bilaget 2.1 Bekendtgørelsens bestemmelser Bekendtgørelse nr af 30 november 2007 om vejnavnes entydighed har til formål at sikre entydigheden i det danske adressesystem, som består af postnumre, vejnavne og husnumre. Bekendtgørelsen består af to paragraffer, hvoraf 2 er ikrafttrædelsesbestemmelsen. I følge 1 stk. 1 skal kommunalbestyrelsen inden den 1. juli 2008 løse de konflikter mellem vejnavne, som er nævnt i bilaget til bekendtgørelsen, og som Post Danmark ikke løser gennem en ændring i postnumrene. De konflikter, som Post Danmark har forpligtet sig til at løse helt eller delvist, er i bilaget afmærket med et # (nummertegn eller firkant). I følge 1 stk. 2, 1. punktum skal kommunen ved løsningen af de øvrige konflikter, anvende de almindelige regler om fastsættelse af vejnavne og adresser i den gældende bekendtgørelse nr af 12. december 2006 om vejnavne og adresser. Kommunen skal i denne forbindelse især være opmærksom på de detaljerede krav til vejnavnes entydighed, som blev indført i denne bekendtgørelses 7 stk. 1-4 i forbindelse med kommunalreformen (se nærmere herom i afsnit 3.4). Ifølge 1 stk. 2, 2. punktum skal løsningen af konflikter som involverer andre kommuner, gennemføres i fællesskab mellem disse. Dvs. at kommunen i visse tilfælde må drøfte sagen med nabokommunerne, aftale en fælles fremgangsmåde og blive enige om den mest hensigtsmæssige løsning (se nærmere herom i afsnit 3.3).

6 6/ Bilagets opbygning Bilaget er opdelt i tre afsnit, A, B og C, som indeholder tre varianter af de i alt 546 nummererede konflikter. I hver konflikt indgår to eller flere vejnavne adskilt af tegnet ~ (tilde). For hvert vejnavn angives vejkoden jf. CPRs vejregister i parentes samt, med kursiveret skrift, dén kommune som vejnavnet hører til. I bilagets største afsnit A er konflikterne opdelt og sorteret efter postnummer og postdistrikt. I de to mindre afsnit B og C er konflikterne tilnærmelsesvist sorteret efter kommunekoden for de kommuner, der indgår i konflikten. Når kommunen skal have et samlet overblik over de konflikter, der skal løses, er derfor nødvendigt at gennemgå alle tre afsnit i bilaget. Heraf vil det også fremgå om nabokommunerne evt. er involveret i nogle af de fundne konflikter. 2.3 Afsnit A (konflikterne nr ): Afsnit A omfatter den største gruppe af konflikter som består i, at det samme eller et næsten samme vejnavn optræder flere steder indenfor det pågældende postnummer. De konflikter som Post Danmark har forpligtet sig til at løse helt eller delvist, er afmærket med et # (nummertegn eller firkant). I de tilfælde hvor hele den pågældende konflikt løses af Post Danmark, er begge/alle vejnavne i konflikten markeret med et #. I andre tilfælde er kun et enkelt vejnavn markeret med # medens de resterende vejnavne i konflikten ikke er markeret. Er det tilfældet har kommunen ansvaret for at løse konflikten mellem de tilbageværende, ikkemarkerede vejnavne. Konflikterne i afsnit A kan kan løses ved at fastsætte nyt vejnavn for et eller flere af de vejnavne som indgår i konflikten. (figur 1 herunder)

7 7/18 I enkelte tilfælde omfatter konflikten kun en del af en navngiven vej, dvs. hvor det kun er den yderste ende af en lang navngiven vej, som skærer grænsen til dét postnummer som rummer konflikten. Hér kan løsningen evt. bestå i, at det kun er den berørte del af vejen som ændrer navn f.eks. ved at forlænge det tilstødende vejnavn (figur 2 herunder). 2.4 Afsnit B (konflikterne nr ): Afsnit B omfatter en meget lille gruppe af danske vejnavne, hvor den almindelige regel om, at kun findes en række husnumre til en vej, ikke gælder. For disse veje vil en trafikant, et GPS system o.l. have svært ved at finde frem til det rigtige husnummer, enten fordi husnumrene starter i hver sin ende af vejen, eller fordi husnumrene starter forfra midt på vejen typisk der, hvor vejen krydser en kommune- eller postnummergrænse. Problemet er reelt, selv om der evt. ikke findes egentlige husnummerdubletter i de to rækker af husnumre og selv om de to husnummerrækker ligger i hver sit postnummer. Ligesom for de øvrige konflikter kan løsningen bestå i at fastsætte et nyt vejnavn, således at hver række af husnumre har sit selvstændige vejnavn. (figur 3 herunder)

8 8/18 Figur 4 Alternativt kan konflikten løses ved at ændre de fastsatte husnumre således, at der kun er én række af husnumre, som starter i den ene ende og slutter i den anden ende. (figur 4 herover) 2.5 Afsnit C (konflikterne nr ): Afsnit C omfatter ligeledes en lille gruppe af vejnavne, som har den særlige egenskab, at vejen krydser en kommunegrænse, og har forskellig stavemåde i de to kommuner. Uoverensstemmelsen fører til, at der er usikkerhed om vejens navn, hvilket igen giver anledning til ulemper for en lang række parter som forventer en entydig og ensartet stavemåde. (figur 5 herunder) Figur 5 I visse tilfælde omfatter konflikten motorveje eller motortrafikveje, hvor Vejdirektoratet allerede én gang har godkendt et officielt navn og stavemåde. I disse tilfælde er det vejnavn, som ikke er i overensstemmelse med den fastlagte, markeret med * (stjerne, asterisk).

9 9/18 For disse konflikter består løsningen i, at de pågældende kommuner enes om fælles stavemåde således at vejens navn staves ens i begge ender. Stavemåden bør altid, jf. vejnavne- og adressebekendtgørelsens 6 stk. 2 være i overensstemmelse med Dansk Sprognævns Vejledning i retskrivning af vejnavne. I visse tilfælde kan det alternativt være en løsning, at give den ene eller den anden del af vejen et helt nyt vejnavn, som dog tydeligt skal adskille sig fra det oprindelige. I så fald kan det være en konsekvens, at der også skal foretages ændringer i husnumrene. 3. Fremgangsmåden 3.1 Generelt Ved forvaltningens tilrettelæggelse af arbejdet er der især syv elementer, som skal overvejes eller planlægges: Forvaltningen skal danne sig et overblik over opgaven Nabokommuner som evt. er involveret i løsningen skal kontaktes Det skal kontrolleres om forslag til nye vejnavne er entydige Der skal gennemføres partshøring af berørte borgere mv. Der skal informeres om de nye fastsatte vejnavne De nye fastsatte vejnavne og husnumre skal registreres korrekt Der skal opsættes nye vejnavneskilte 3.2 Overblik over opgaven Et overblik over opgaven fås ved at gennemgå afsnit A, B og C i bilaget til bekendtgørelsen og opliste de konflikter og vejnavne, som berører kommunen og som ikke løses af Post Danmark. Hvis kommunen skønner det nødvendigt, kan listen udvides således at den medtager andre konflikter mellem vejnavne, eller andre situationer hvor vejnavne og adresser erfaringsmæssigt kan give anledning til usikkerhed, misforståelser eller fejl. Kommunens hjemmel hertil, følger af, at kommunen efter vejnavne- og adressebekendtgørelsens 3 stk. 1 er adressemyndighed og har ansvaret for den samlede bestand af vejnavne og adresser. I forbindelse med denne proces vil det også fremgå, om nabokommunerne skal involveres i løsningen af de forskellige konflikter.

10 10/ Samarbejde med nabokommuner mv. I følge bekendtgørelsens 1 stk. 2 skal konflikter, som involverer andre kommuner løses i fællesskab mellem disses kommunalbestyrelser. Det vil derfor være rationelt at tage kontakt til de pågældende nabokommuner på et tidligt tidspunkt i processen, for at aftale en fælles køreplan som kan sikre, at konflikterne kan løses efter fælles forståelse og indenfor den tidsfrist, som er afsat. Såfremt konflikten involverer en hovedvej, skal kommunen herudover være opmærksom på, at et evt. nyt vejnavn efter vejnavne- og adressebekendtgørelsens 3 stk. 4, skal fastsættes efter forhandling med Vejdirektoratet. Tvist mellem kommuner Såfremt der helt ekstraordinært opstår en situation, hvor to eller flere kommuner ikke er i stand til at opnå fælles forståelse om en løsning, har kommunerne pligt til at orientere Erhvervs- og Byggestyrelsen om sagen, herunder om parternes synspunkter og argumenter i sagen. Erhvervs- og Byggestyrelsen har herefter hjemmel til at afgøre sagen jf. BBR-lovens 3 g. Tilsvarende gælder såfremt en kommune ikke kan opnå enighed med Vejdirektoratet om vejnavnet til en hovedvej. 3.4 Kontrol af at forslag til nye vejnavne er entydige Forvaltningen bør nøje kontrollere, at de forslag til nye vejnavne som drøftes og evt. besluttes, opfylder kravene i vejnavne- og adressebekendtgørelsens bestemmelser herom i Man skal især være opmærksom på de nye, detaljerede krav til vejnavnes entydighed, som blev indført i denne bekendtgørelses 7 stk. 1-4 i forbindelse med kommunalreformen: I følge stk. 1 må kommunen ikke fastsætte et nyt vejnavn, når det samme eller et næsten enslydende vejnavn forekommer et andet sted indenfor postnummeret. I følge stk. 2 må det nye vejnavn eller et næsten enslydende vejnavn herudover ikke forekomme indenfor en radius af 10 km, dvs. selv om det er i et andet postnummer. Bemærk, at disse regler ofte kan gøre det nødvendigt at udstrække undersøgelsen til også at omfatte eksisterende vejnavne i en nabokommune (figur 6).

11 11/18 Figur 6: Når den viste vej skal have et nyt vejnavn må det samme eller et næsten enslydende vejnavn ikke forekomme inden for den tykt stiplede, blå linie. Bemærk at reglen er uafhængig af hvordan kommunegrænserne forløber. I samme bestemmelses stk. 3 og 4 defineres, hvad der forstås ved samme hhv. næsten enslydende vejnavne. Ens og næsten enslydende vejnavne: Af 7 stk. 3 i vejnavne- og adressebekendtgørelsens fremgår at to vejnavne regnes som værende de samme, hvis de kun adskiller sig fra hinanden ved: 1) staveforskelle, som ikke svarer til forskelle i udtalen, 2) tilstedeværelse eller fravær af ejefalds-s, 3) bestemt eller ubestemt bøjning, 4) sammenskrivning eller særskrivning af de samme ord, 5) forkortelse eller fuld udskrivning af det samme ord, 6) alternative skrivemåder af det samme ord eller 7) nærliggende varianter eller afledninger af samme ord. Eksempler på vejnavne som regnes som ens: Videkjær ~ Hvidekær, Bavnevej ~ Baunevej, Lyshøjvej ~ Lyshøjsvej, Bakkefald ~ Bakkefaldet, Store Mølle Vej ~ Store Møllevej, Dr. Priemes Vej ~ Doktor Priemes Vej, Østre Skovvej ~ Øster Skovvej, Dyssevang ~ Dyssevænget.

12 12/18 Af stk. 4 fremgår, at vejnavne betragtes som næsten enslydende, når der er en nærliggende risiko for at de ved normal, hurtig udtale kan forveksles. Eksempler på næsten enslydende vejnavne er: Bøllemosen ~ Bølgemosen, Uglevænget ~ Ulvevænget, C.I. Brandts Vej ~ Zibrandsvej. Når der, i dialogen med nabokommuner, borgere, virksomheder og andre, fremkommer forslag til nye vejnavne, bør forvaltningen derfor være meget omhyggelig med at undersøge om det samme eller et næsten enslydende vejnavn allerede optræder et andet sted i området. 3.5 Partshøring mv. i efter reglerne i forvaltningsloven Forvaltningen skal være opmærksom på, at beslutninger om ændringer i vejnavne og husnumre, som hovedregel vil være omfattet af reglerne i forvaltningsloven om partshøring, begrundelse og klagevejledning mv. Det betyder at forvaltningen skal orientere de berørte parter om sagen og om kommunens evt. forslag til nye vejnavne, forud for at beslutningen træffes. Nærmere vejledning om brug af forvaltningslovens regler i adressesager findes i kapitel 12 i Erhvervs- og Byggestyrelsens vejledning fra 2004 Fastsættelse af adresser. Klager over manglende partshøring mv. Erhvervs- og Byggestyrelsen er jf. BBR-lovens 9 a klagemyndighed for så vidt angår retlige spørgsmål i forbindelse med sager om kommunalbestyrelsens fastsættelse af vejnavne og adresser. Styrelsen har de seneste år behandlet en række klager med dét fællestræk, at en kommune har ændret vejnavn eller husnumre uden at foretage en forudgående partshøring. Hvis dette er tilfældet har styrelsen efter ovennævnte bestemmelse mulighed for at give klagen opsættende virkning, ligesom styrelsen kan bestemme at kommunalbestyrelsens beslutning skal gøres om. 3.6 Information om de nye vejnavne og dato for ikrafttrædelse Det bør være en del af forvaltningens køreplan og oplæg til beslutning, hvornår ændringen af vejnavnet foreslås at træde i kraft.

13 13/18 Datoen 1. juli 2008, som er bekendtgørelsens skæringsdato kan eventuelt benyttes. På denne dato vil de større ændringer i postnumrene som Post Danmark har ansvaret for, tillige træde i kraft. Såfremt der i forbindelse med partshøringen er indkommet bemærkninger, som ikke er blevet tilgodeset, fra borgere, virksomheder eller andre parter, skal disse orienteres om kommunalbestyrelsens afgørelse, og om begrundelsen for denne. Afgørelsen skal være ledsaget af en klagevejledning. Som det fremgår af ovennævnte kapitel 12 i vejledningen Fastsættelse af adresser, bør datoen for vejnavnets ikrafttræden, af hensyn til evt. klagebehandling, sættes således, at der er mindst 30 dages frist fra meddelelsen om afgørelsen til dens ikrafttræden. Efter vejnavne- og adressebekendtgørelsens 23 stk. 4 skal kommunen sende information om det nye vejnavns beliggenhed og om datoen for navnets ikrafttræden til den fælles elektroniske opslagstavle, som findes på Informationen på opslagstavlen betyder at alle eksterne parter, som er afhængig af korrekte og opdaterede oplysninger om vejnavne (som f.eks. 112, Falck, politiet, osv.), kan nøjes med at kigge et sted for alle kommuner. Kommunen kan desuden orientere andre parter, som kommunen efter særskilt aftale eller sædvane informerer om nye vejnavne. 3.7 Korrekt registrering af vejnavn med uændret vejkode Senest samtidig med at det nye vejnavn træder i kraft, skal det registreres i CPRs vejregister efter reglerne i vejnavne- og adressebekendtgørelsens 23. Samtidig registreres det såkaldte vejadresseringsnavn. Det er vigtigt at den oprindelige vejkode opretholdes uændret i CPRs vejregister. Kravet herom fremgår af samme bekendtgørelses 8 stk. 3. Baggrunden for reglen, om at vejkoden skal være uændret, er, at kommunen selv og en lang række andre parter undgår en meget tidskrævende, manuel opdatering af vejnavne- og adressedata. Uændret vejkode giver betydelige lettelser Når vejkoden opretholdes uændret undgår kommunen en lang række manuelle opdaterings- og rettelsesopgaver, herunder: en manuel opdatering af CPRs vejregister med alle vejdistrikter for postnummer, sogn, bynavn, valgdistrikt mv. som er knyttet til den pågældende vej

14 14/18 manuelle rettelser i ESR for alle vurderingsejendomme som har adresse til vejen langs vejen. manuelle adresseændringer for alle bygninger og boliger som ligger langs vejen. manuelle ændringer af vej- og adressekoder i kommunens forskellige digitale kort, GIS- og adressedatabaser o.l. Når vejkoden opretholdes vil disse ændringer ske automatisk eller næsten automatisk. Tilsvarende lettelser gælder for en lang række andre offentlige registre og informationstjenester: Det centrale virksomhedsregister, CVR Den offentlige Informationsserver, OIS Skats vurderingssystem, SVUR 112-systemet, Rejseplanen og lignende Hidtidige huskeregler om at vejkoderne svarede til en alfabetisk sortering af vejnavnene eksisterer ikke længere; i mange kommuner er vejkoderne blevet blandet vilkårligt i forbindelse med kommunesammenlægningerne. 3.8 Opsætning af vejnavneskilte For at sikre at de nye vejnavne hurtigst muligt vinder indpas og accept, er det vigtigt at de ændrede vejnavne gøres synlige i gadebilledet. Kommunen kan her følge de sædvanlige regler og kommunale standarder mht. skiltenes udformning og placering, jf. vejlovgivningen. 4. Særlige forhold ved fastsættelse af nye vejnavne 4.1 Overordnede hensyn ved valg af løsning Ved valget af løsning bør kommunalbestyrelsen nødvendigvis afveje de ulemper, som borgere der får ny adresse, vil opleve, overfor hensynet til at opnå et entydigt og klart system af vejnavne, som kan minimere fejl og misforståelser. Såfremt et vejnavn kun omfatter ganske få adresser (og dermed kun berører få husstande og virksomheder), vil en adresseændring alt andet lige have færre gener, end når vejnavnet omfatter mange husstande og virksomheder.

15 15/18 Det samme kan gøre sig gældende for vejnavne i et sommerhusområde i forhold til vejnavne i områder med permanent beboelse. Selvom man ikke skal undervurdere ulemperne i forbindelse med at få en ny adresse, må de i det lange perspektiv betragtes som midlertidige gener, som efterhånden forsvinder. Derimod vil fordelene ved at opnå et entydigt system af vejnavne og adresser være blivende, dvs. at gevinsten vil gøre sig gældende hvert eneste år i mange år og generationer fremover. Det anbefales derfor at kommunen ved valget af løsning først og fremmest lægger vægt på, om løsningen er egnet til at skabe klarhed og entydighed i vejnavne- og adressesystemet, således at misforståelser og fejl undgås i årene fremover. 4.2 Tydelig forskel i det nye vejnavn Når kommunalbestyrelsen skal beslutte et nyt vejnavn bør hovedkravet være, at det nye vejnavn er tydeligt forskelligt fra de nuværende vejnavne, som giver anledning til konflikten. Omvendt må det frarådes, at kommunen ud fra hensynet til, at de berørte borgere ikke må opfatte ændringen som væsentlig vælger et vejnavn, som ligger tæt på det nuværende. Eksempler: To veje har navnet Lærkevej. Det foreslås, at det ene vejnavn ændres til Lærkevang med den begrundelse, at dette ikke vil genere borgerne væsentligt. Da det nye vejnavn ligger så tæt ved det hidtidige, er der stor risiko for at de to vejnavne stadig forveksles. For det første fordi det er let at overse, at den ene vej faktisk har skiftet navn, for det andet fordi de to fremtidige vejnavne kun adskiller sig ved et par bogstaver. Hvis to veje har navnet Hans Olsens Vej bør det ligeledes frarådes at omdøbe den ene til H. Olsens Vej, selvom dette vejnavn udtalemæssigt er forskelligt fra det gamle. Det er en følge af reglerne i vejnavne- og adressebekendtgørelsens 7 stk. 3 (som omtalt ovenfor) at ikke betydende ændringer, som f.eks. fra

16 16/18 Skovvej til Skovvejen eller fra Store Møllevej til Store Mølle Vej, ikke er tilstrækkelige som løsning af en vejnavnekonflikt. Vær ligeledes opmærksom på at ordene vang og vænge er så tætte varianter, at f.eks. Søvang og Søvænge regnes som samme vejnavn. 4.3 Tilføjelse af præciserende betegnelse For en række af de vejnavne som optræder i bekendtgørelsen, vil det være muligt at ændre vejnavnene ved tilføje en præciserende betegnelse, som forled, f.eks. Nordre / Søndre, Store / Lille, Ny / Gammel osv. Det pågældende forled bør altid tilføje en forståelig og logisk karakteristik af den pågældende vejs beliggenhed, retning, størrelse, eller alder o.l. Bemærk også at forkortelser (f.eks. Ø. Gl. eller St. ), bør undgås fordi der ofte er usikkerhed om hvordan vejnavnet i så fald skal udtales eller skrives, f.eks. når man skal søge på Internettet. Når en vejnavnekonflikt løses ved hjælp af et præciserende forled, bør det så vidt muligt gælde begge de vejnavne, som er involveret. Årsagen er, at de nye vejnavne herved vil være nemmere at skelne fra hinanden og dermed i praksis hurtigere vil blive indarbejdet og anvendt. Eksempel: Når to veje med navnet Strandvej ændres til Nordre Strandvej hhv. Søndre Strandvej, vil man relativt hurtigt vænne sig til, at der ikke længere findes en Strandvej. Det er let at forstå spørgsmålet: Mener du Nordre eller Søndre Strandvej? Vælger man derimod kun at ændre det ene vejnavn, f.eks. til Nordre Strandvej vil resultatet være, at alle som kun kan husker den gamle adresse enten bliver henvist til den tilbageværende Strandvej, eller evt. bliver mødt med det mere komplicerede spørgsmål: Mener du Nordre Strandvej eller bare Strandvej? 4.4 Tilføjelse af præciserende stednavn For en anden gruppe af vejnavne er det en mulig løsning at udvide vejnavnet med et bynavn eller stednavn, som præciserer beliggenheden,

17 17/18 som. f.eks. hvis to veje med navnet Kirkevej ændres til Lillestrup Kirkevej hhv. Storeby Kirkevej. Også i dette tilfælde anbefales det at begge de vejnavne, som indgår i den pågældende konflikt, udvides med et præciserende stednavn. Løsningen bør i øvrigt kun bruges, når stednavnet kan indsættes som en naturlig del af vejnavnet når vejnavnet anvendes i det daglige, i talesproget, på vejnavneskilte, på oversigtskort osv. Det kan i denne forbindelse ikke betragtes som en reel løsning at et stednavn e.l. kun tilføjes for syns skyld, dvs. på en måde, hvor der ikke er udsigt til, at det bliver taget i brug i det almindelige ordforråd. Eksempel: En ændring, som består i at to veje med navnet Birkevej ændres til Birkevej, Lillestrup hhv. Birkevej, Storeby, er muligvis praktisk, når man skel skelne de to vejnavne fra hinanden i et it-system eller på en adresseliste. Løsningen er imidlertid ubrugelig, fordi de to vejnavne i det daglige, dvs. blandt borgere og virksomheder, stadig blot vil hedde Birkevej. 4.5 Helt nyt vejnavn I mange tilfælde vil den rigtige løsning være at løse konflikten ved at vælge et helt nyt vejnavn for en eller begge af de veje, som indgår i konflikten. Er vejnavnene i området fastlagt ud fra et fælles tema, som f.eks. fugle, blomster, nordiske guder e.l., kan de nye navne vælges ud fra samme tema. Hvis det er hensigtsmæssigt kan kommunen eventuelt anmode beboerne, grundejerforeningen e.l. om at bidrage med forslag til det nye navn. I så fald bør man dog gøre opmærksom på, at det under alle omstændigheder er kommunalbestyrelsen, som i sidste ende beslutter navnet. Generelt bør alle parter være opmærksomme på, at der i ikke er frit valg, når der skal fastsættes et nyt vejnavn, idet det nye navn skal opfylde reglerne vedr. entydighed i vejnavne- og adressebekendtgørelsens 7 stk. 1-4 som omtalt ovenfor i afsnit 3.4.

18 18/ Konflikter som består forskellig stavemåde for vejnavnet Afsnit C i bilaget til bekendtgørelsen omfatter en lille gruppe af vejnavne, som har den særlige egenskab, at vejen krydser en kommunegrænse og har forskellig stavemåde i de to kommuner. Uoverensstemmelsen er til gene for bl.a. 112, Falck, virksomheder som fremstiller kort, vejvisere o.l. Mere alvorligt er det når uoverensstemmelserne fører til fejl og misforståelser når man skal søge efter vejens navn på Internettet, i it-systemer, bil-navigationssystemer (GPS) osv. Ofte bunder uoverensstemmelsen i, at et stednavn som indgår i vejnavnet er stavet forskelligt i de to kommuner. I så fald bør vejnavnet justeres således at begge kommuner anvender stednavnets officielle stavemåde jf. Stednavneudvalget eller de officielle kort fra Kort & Matrikelstyrelsen. I andre tilfælde skyldes forskellen, at den ene eller begge kommuner uforvarende har anvendt en stavemåde som ikke følger Dansk Sprognævns Vejledning i retskrivning af vejnavne, jf. vejnavne- og adressebekendtgørelsens 6 stk. 2. Hvis konflikten gælder en motorvej, hvor Vejdirektoratet allerede har godkendt det officielle navn og stavemåden, bør denne stavemåde følges. Et oversigtskort over motorvejenes navne findes på webstedet trafikken.dk på denne adresse Yderligere information Webstedet adresse-info.dk På webstedet findes yderligere information og materiale om opgaven, herunder henvisning til relevante vejledninger og regler. Se under menupunktet: Kommuner > Entydige vejnavne Samme sted findes tillige seneste, og evt. reviderede, udgave af nærværende vejledning. Spørgsmål, bemærkninger, ideer eller forslag i forbindelse med sagen kan sendes til denne adresse: adresse-info@kms.dk Erhvervs- og Byggestyrelsen, december 2007

Bekendtgørelse om vejnavne og adresser

Bekendtgørelse om vejnavne og adresser Bekendtgørelse om vejnavne og adresser I medfør af 3c og 3f i lov om bygnings- og boligregistrering, jf. lovbekendtgørelse nr. 767 af 12. september 2002, som ændret ved 1 i lov nr. 601 af 24. juni 2005

Læs mere

Vejnavne og adresser i kommunalreformen

Vejnavne og adresser i kommunalreformen ORIENTERING Til sammenlægningsudvalgene 3. januar 2006 Sag: D-4236-4 /lgl/mli Vejnavne og adresser i kommunalreformen Orientering om kommunernes opgaver som adressemyndighed forud for kommunesammenlægningen

Læs mere

Erhvervs- og Boligstyrelsen

Erhvervs- og Boligstyrelsen Erhvervs- og Boligstyrelsen Analyse af vejnavnesammenfald Undersøgelse af problemer mht. flere forekomster af samme vejnavn i kommunen - efter en kommunesammenlægning Februar 2004 www.carlbro.com INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Synlige adresser. Danmarks vigtigste vejviser

Synlige adresser. Danmarks vigtigste vejviser ? Synlige adresser Danmarks vigtigste vejviser En korrekt adresse kan betyde alt I hverdagen kan en ukorrekt adresse være årsag til irritation og tidsspilde for mange. Men sker der en ulykke, regner vi

Læs mere

Nordisk Adressemøde juni 2009 Island Landerapport Danmark

Nordisk Adressemøde juni 2009 Island Landerapport Danmark Nordisk Adressemøde 10.-11. juni 2009 Island Landerapport Danmark af Katrine Langballe Erhvervs- og Byggestyrelsen kla@ebst.dk Siden sidst Status på entydige vejnavne og erfaringer Adressevejledning, eksempelsamling

Læs mere

Ejere og lejere. Ændring af vejnavn for to dele af Hyrdehøj Bygade

Ejere og lejere. Ændring af vejnavn for to dele af Hyrdehøj Bygade Ejere og lejere Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Ændring af vejnavn for to dele af Hyrdehøj Bygade

Læs mere

Den 15. september har Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering modtaget kopier af sagens akter og Herning Kommunes udtalelse i sagen.

Den 15. september har Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering modtaget kopier af sagens akter og Herning Kommunes udtalelse i sagen. Jette Madsen Ørrevej 46 7400 Herning Kontor Forvaltningsdata Dato 8. december 2016 J nr. KMS-661-00006 Afgørelse i klage over Herning Kommunes adresseændring af vejnavnet Ørrevej til Ørre Byvej, 7400 Herning.

Læs mere

Svar på spørgsmål om Nyt BBRs adresser og adressekonvertering

Svar på spørgsmål om Nyt BBRs adresser og adressekonvertering 28. oktober 2009 Rev. 6./11. november 2009 Svar på spørgsmål om Nyt BBRs adresser og adressekonvertering Sag 07/ mli 1. Indledning Dette notat skal søge at svare på en række spørgsmål som KL har modtaget,

Læs mere

Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister april 2014

Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister april 2014 NOTAT VERSION 0.6 Dato: 31. marts 2014 Kontor: By/Land/Ejendomsdata Sagsnr.: Sagsbehandler: MLI Dok id: Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister april 2014 1. Indledning I forbindelse

Læs mere

Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister februar 2014

Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister februar 2014 NOTAT VERSION 0.5 Dato: 17. februar 2014 Kontor: By/Land/Ejendomsdata Sagsnr.: Sagsbehandler: MLI Dok id: Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister februar 2014 1. Indledning

Læs mere

GD2 Adresseprogrammet: Løsning for håndtering af gadepostnumre i København K, V + Frederiksberg C

GD2 Adresseprogrammet: Løsning for håndtering af gadepostnumre i København K, V + Frederiksberg C NOTAT Dato: 04. februar 2014 Kontor: By/Land/Ejendomsdata Sagsnr.: Sagsbehandler: MLI Dok id: GD2 Adresseprogrammet: Løsning for håndtering af gadepostnumre i København K, V + Frederiksberg C 1. Problem

Læs mere

Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister november-december 2013

Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister november-december 2013 NOTAT VERSION 0.4 Dato: 19. december 2013 Kontor: By/Land/Ejendomsdata Sagsnr.: Sagsbehandler: MLI Dok id: Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister november-december 2013 1.

Læs mere

Mosters Vænge udgør et net af mindre veje og betjener udelukkende sommerhusejendomme.

Mosters Vænge udgør et net af mindre veje og betjener udelukkende sommerhusejendomme. Dato 23. juni 2015 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon 7244 3113 Dokument 14/16114-21 Side 1/5 Afslag på yderligere påbud om beskæring I e-mail af 13. november 2014 har du klaget

Læs mere

Plan for grunddataforbedringer februar-april 2014

Plan for grunddataforbedringer februar-april 2014 Plan for grunddataforbedringer februar-april GD2 - Adresseprogrammet: Effektivt genbrug af grunddata om adresser, administrative inddelinger og stednavne Plan for grunddataforbedringer februar-april Version:

Læs mere

Afslag på aktindsigt i oplysninger om gennemførte hastighedskontroller

Afslag på aktindsigt i oplysninger om gennemførte hastighedskontroller 2015-47 Afslag på aktindsigt i oplysninger om gennemførte hastighedskontroller 7. september 2015 En journalist anmodede om aktindsigt i oplysninger om en politikreds indsats vedrørende hastighedskontrol

Læs mere

Fremsat den {FREMSAT} af økonomi- og erhvervsministeren (Bendt Bendtsen) Forslag. til

Fremsat den {FREMSAT} af økonomi- og erhvervsministeren (Bendt Bendtsen) Forslag. til Boligudvalget BOU alm. del - Bilag 41 Offentlig Fremsat den {FREMSAT} af økonomi- og erhvervsministeren (Bendt Bendtsen) Forslag til Lov om ændring af lov om bygnings- og boligregistrering, lov om Elsparefonden,

Læs mere

Brug adresserne. Indhold og perspektiver i initiativet Genbrug af adressedata

Brug adresserne. Indhold og perspektiver i initiativet Genbrug af adressedata Brug adresserne bedre Indhold og perspektiver i initiativet Genbrug af adressedata Marts 2012 Forord Fremtidens adressedata Indhold Fremtidens adressedata 3 Tre vigtige forbedringer 4 Smartere arbejdsgange

Læs mere

Vejledning om indholdet af Adressecirkulæret ( læsevejledning )

Vejledning om indholdet af Adressecirkulæret ( læsevejledning ) 8. marts 2004 Vejledning om indholdet af Adressecirkulæret ( læsevejledning ) Baggrund Cirkulære nr. 137 af 11. december 2002 om adresser (Adressecirkulæret) er en følge af den seneste ændring af lov om

Læs mere

Bekendtgørelse om vejnavne og adresser

Bekendtgørelse om vejnavne og adresser Bekendtgørelse om vejnavne og adresser I medfør af 3c, stk. 3, 3f og 4, stk. 1 i lov om bygnings- og boligregistrering, jf. lovbekendtgørelse nr. 1080 af 5. september 2013, fastsættes: Kapitel 1 Formål

Læs mere

Fastsættelse af vejnavne og adresser

Fastsættelse af vejnavne og adresser Fastsættelse af vejnavne og adresser Vejledning Fastsættelse af vejnavne og adresser Vejledning Marts 2009 , vejledning Vejledningen findes på Erhvervs- og Byggestyrelsens hjemmeside: www.ebst.dk Oplag:

Læs mere

Postnummerkort.dk, version 1.0 officielt postnummerkort

Postnummerkort.dk, version 1.0 officielt postnummerkort Postnummerkort.dk, version 1.0 officielt postnummerkort 1. december 2006 Sag D-4236-6 /mli Version 1.0a 1. Indledning I forbindelse med forberedelsen af kommunalreformen vedtog folketinget i juni 2005

Læs mere

Paralleltekst. Bilag 2. Gældende bekendtgørelse om vejnavne og adresser Formål. Høringsudkast til ny bekendtgørelse om vejnavn og adresser Generelt

Paralleltekst. Bilag 2. Gældende bekendtgørelse om vejnavne og adresser Formål. Høringsudkast til ny bekendtgørelse om vejnavn og adresser Generelt Bilag 2 Paralleltekst Gældende bekendtgørelse om vejnavne og adresser Formål 1. Adressemyndigheden fastsætter og registrerer vejnavne og adresser efter 3a-3e i lov om bygnings- og boligregistrering. Stk.

Læs mere

Forslag til: Håndtering af CPR s bygningsnavne efter realiseringen af adresseprogrammet

Forslag til: Håndtering af CPR s bygningsnavne efter realiseringen af adresseprogrammet NOTAT Dato: 25. marts 2013 Kontor: By/Land/Ejendomsdata Sagsnr.: Sagsbehandler: MLI Dok id: Forslag til: Håndtering af CPR s bygningsnavne efter realiseringen af adresseprogrammet 1. Problem Siden 1980

Læs mere

kommunen tidligere i 2011 har afgjort spørgsmålet efter bestemmelsen i privatvejslovens 2 47

kommunen tidligere i 2011 har afgjort spørgsmålet efter bestemmelsen i privatvejslovens 2 47 Dato 17. juni 2014 Dokument 13/18712 Side Status for S og beskæring af hæk I e-mail af 23. september og 2. oktober 2013 har I klaget over Kommunens påbud af 6. september 2013 om at beskære jeres hæk langs

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 13. september 2012 12/03537 OVERKØRSEL OG LUKNING AF VEJ Vejdirektoratet har behandlet klagen af 9. april 2012 fra klagerne over Kommunens afgørelser vedr. overkørsel

Læs mere

VEJLEDNING OM EN VISITATIONSPROCEDURE FOR HUSDYRSAGER

VEJLEDNING OM EN VISITATIONSPROCEDURE FOR HUSDYRSAGER VEJLEDNING OM EN VISITATIONSPROCEDURE FOR HUSDYRSAGER Indledning Aftalen Regeringen og KL indgik den 9. februar 2009 en aftale om sagsbehandlingen på husdyrområdet i kommunerne. Aftalen indebærer bl.a.,

Læs mere

Affaldsdatasystem Vejledning i manuel indberetning

Affaldsdatasystem Vejledning i manuel indberetning Affaldsdatasystem Vejledning i manuel indberetning Dokument version: 1.3 ADS version: 1.0 Henvendelse vedrørende affald: Miljøstyrelsen Roskilde, Affaldsekretariatet Ny Østergade 7-11 4000 Roskilde Tlf.

Læs mere

Nordic Address Forum 3.-4. June 2010 Odense. Country Report Denmark

Nordic Address Forum 3.-4. June 2010 Odense. Country Report Denmark Nordic Address Forum 3.-4. June 2010 Odense Country Report Denmark by Katrine Langballe Danish Enterprise and Construction Authority (EBST) kla@ebst.dk Ændringer i lovgivningen Since last meeting Nem Oplysning

Læs mere

Bekendtgørelse om vejnavne og adresser

Bekendtgørelse om vejnavne og adresser BEK nr 436 af 02/05/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 2. oktober 2016 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2014-754 Senere

Læs mere

18. juli 2012, lov nr. 169 af 26. februar 2014 om ændring af færdselsloven og lov om offentlige veje og lov nr. 552 af 2. juni 2014.

18. juli 2012, lov nr. 169 af 26. februar 2014 om ændring af færdselsloven og lov om offentlige veje og lov nr. 552 af 2. juni 2014. Dato 30. november 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/15375-5 Side 1/6 Afgørelse klage over påbud om beskæring Lyøvej 9 Vejdirektoratet har behandlet

Læs mere

VEJ OG ADRESSEHARMONISERING I NY VIBORG KOMMUNE

VEJ OG ADRESSEHARMONISERING I NY VIBORG KOMMUNE Sammenfatning VEJ OG ADRESSEHARMONISERING I NY VIBORG KOMMUNE I forbindelse med kommunesammenlægningen pr. 1. januar 2007 skal der tages stilling til, de problematikker der opstår i forbindelse med adressering,

Læs mere

Klage over afslag på ansøgning om tilladelse til etablering af ny overkørsel til den private fællesvej Schnohrsvej, Rudkøbing

Klage over afslag på ansøgning om tilladelse til etablering af ny overkørsel til den private fællesvej Schnohrsvej, Rudkøbing Dato 7. december 2015 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 15/13523-10 Side 1/5 Klage over afslag på ansøgning om tilladelse til etablering af ny overkørsel til den

Læs mere

INDLEDNING... 2 1. VEJEN FINDES I REFERENCESYSTEMET MEN IKKE I KORTET... 3 2. ÆNDRING AF VEJDELSNUMMER I VEJIDENTIFIKATIONEN (VEJID)...

INDLEDNING... 2 1. VEJEN FINDES I REFERENCESYSTEMET MEN IKKE I KORTET... 3 2. ÆNDRING AF VEJDELSNUMMER I VEJIDENTIFIKATIONEN (VEJID)... DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. oktober 2012 Svend Schrøder ssc@vd.dk 7244 7420 Revideret 24-05-2013 REFERENCESYSTEM EKSEMPELSAMLING Niels Juels Gade 13 1022 København K vd@vd.dk EAN 5798000893450

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 13. juni 2013 12/12380-17 x x x

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 13. juni 2013 12/12380-17 x x x DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 13. juni 2013 12/12380-17 x x x FJERNELSE AF JORDVOLD I e-mails af 29. oktober og 5. november 2012 har du klaget over Kommunens afslag af 26. oktober 2012 på at

Læs mere

Påbud om indberetning af overskridelser af emissionsgrænseværdier på Slagelse forbrænding

Påbud om indberetning af overskridelser af emissionsgrænseværdier på Slagelse forbrænding AffaldPlus Slagelse forbrænding Dalsvinget 11 4200 Slagelse v/ Ole J. Andersen Peter Valsøe MST- Roskilde J.nr. Ref. anbri Den 31. marts 2011 Påbud om indberetning af overskridelser af emissionsgrænseværdier

Læs mere

Lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov

Lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov Lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov Alle unge med særlige behov har et retskrav på at få tilbudt en særlig tilrettelagt 3-årig ungdomsuddannelse. Lov om ungdomsuddannelse for unge med særlige

Læs mere

13. november EM2015/125 BETÆNKNING. Afgivet af Fiskeri-, Fangst- og Landbrugsudvalget. vedrørende

13. november EM2015/125 BETÆNKNING. Afgivet af Fiskeri-, Fangst- og Landbrugsudvalget. vedrørende BETÆNKNING Afgivet af Fiskeri-, Fangst- og Landbrugsudvalget vedrørende Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx 2015 om slædehunde samt hunde og kattehold (Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst & Landbrug)

Læs mere

Fokus er nu rettet på kvalitetssikring af de eksisterende adresse- og vejdata.

Fokus er nu rettet på kvalitetssikring af de eksisterende adresse- og vejdata. Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister juli 2016 1. Indledning I forbindelse med adresseprogrammet er det aftalt, at kvaliteten af de nuværende adresse-data skal forbedres

Læs mere

..." EAN: 5798000793989

... EAN: 5798000793989 DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 20. december 2012 Sagsnr: 2012-010999 Henrik Bang Nielsen Chefkonsulent, cand.jur. hbn@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

14. juni 2018 EM 2018/XX. Kapitel 1 Fastsættelse af vejnavne, bygningsnumre og adresser m.v. Adressemyndighed. Kapitel 2 Vejnavne

14. juni 2018 EM 2018/XX. Kapitel 1 Fastsættelse af vejnavne, bygningsnumre og adresser m.v. Adressemyndighed. Kapitel 2 Vejnavne 14. juni 2018 EM 2018/XX Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2018 om adresser Kapitel 1 Fastsættelse af vejnavne, bygningsnumre og adresser m.v. Adressemyndighed 1. Kommunalbestyrelsen er adressemyndighed

Læs mere

OMX Den Nordiske Børs København Meddelelse nr. 25 Nikolaj Plads 6 6. maj 2008 1067 København K Side 1 af 8

OMX Den Nordiske Børs København Meddelelse nr. 25 Nikolaj Plads 6 6. maj 2008 1067 København K Side 1 af 8 OMX Den Nordiske Børs København Meddelelse nr. 25 Nikolaj Plads 6 6. maj 2008 1067 København K Side 1 af 8 Herved indkaldes til ekstraordinær generalforsamling i med følgende DAGSORDEN: Dampskibsselskabet

Læs mere

OIOXML Adresseguide. 1. Baggrund. 2. Formål

OIOXML Adresseguide. 1. Baggrund. 2. Formål OIOXML Adresseguide Denne guide er udarbejdet af en arbejdsgruppe under den såkaldte Nøgledatagruppe under XML-projektet i Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling. Arbejdsgruppen består af: Morten

Læs mere

Trods vores brev af 2. september 2014 har vi ikke modtaget dine eventuelle bemærkninger til kommunens bemærkninger af 19. august 2014.

Trods vores brev af 2. september 2014 har vi ikke modtaget dine eventuelle bemærkninger til kommunens bemærkninger af 19. august 2014. Dato 2. december 2014 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon 7244 3113 Dokument 14/05832-21 Side 1/6 Istandsættelse af Nørre Hurupvej I brev af 7. april 2014 har du på egne og naboers

Læs mere

Notat. vedr. Forskelle samt fordele og ulemper. ved henholdsvis. Jobcenter. Pilot-jobcenter

Notat. vedr. Forskelle samt fordele og ulemper. ved henholdsvis. Jobcenter. Pilot-jobcenter Notat vedr. Forskelle samt fordele og ulemper ved henholdsvis Jobcenter & Pilot-jobcenter Udarbejdet af Fokusgruppen Social- og Arbejdsmarked Indledning I den fremtidige kommunestruktur flytter den statslige

Læs mere

Rejseplanens navnekonvention

Rejseplanens navnekonvention Rejseplanens navnekonvention November 2004 Formål. Konvention omkring navngivning af holdepladser skal medvirke til at reducere usikkerheden for brugerne sikre entydighed, internt såvel som eksternt gøre

Læs mere

Kend spillereglerne. Om sagsbehandling på det sociale område. 13 rigtige svar til mennesker med handicap og deres nærmeste

Kend spillereglerne. Om sagsbehandling på det sociale område. 13 rigtige svar til mennesker med handicap og deres nærmeste Kend spillereglerne Om sagsbehandling på det sociale område 13 rigtige svar til mennesker med handicap og deres nærmeste Danske Handicaporganisationer Indhold Indledning... 3 Den rigtige afgørelse... 4

Læs mere

RUTruteplanlægningsvejledning. Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2015

RUTruteplanlægningsvejledning. Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2015 RUTruteplanlægningsvejledning Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2015 Indhold 1. Introduktion til RUT... 2 1.1 Om vejledningen... 2 2. Log på RUT... 4 3. Sådan planlægger du ruter... 6 4. Sådan finder

Læs mere

OVERFLADEVAND, DER LØBER FRA PRIVAT FÆLLESVEJ TIL OFFENTLIG VEJ

OVERFLADEVAND, DER LØBER FRA PRIVAT FÆLLESVEJ TIL OFFENTLIG VEJ DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 28. november 2012 12/13596 OVERFLADEVAND, DER LØBER FRA PRIVAT FÆLLESVEJ TIL OFFENTLIG VEJ Kommunen har i mail af 21. november 2012 bedt Vejdirektoratet besvare

Læs mere

Knallerter på stier i eget tracé?

Knallerter på stier i eget tracé? Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen 2. august 2007/LYA Knallerter på stier i eget tracé? Baggrunden for dette notat er en række henvendelser om knallertkørsel på Gjernstien igennem Resenbro. Regler

Læs mere

Kommunes opkrævning af gebyr for udlevering af kopi af ejendomsskattebillet

Kommunes opkrævning af gebyr for udlevering af kopi af ejendomsskattebillet 2012-11 Kommunes opkrævning af gebyr for udlevering af kopi af ejendomsskattebillet En advokat klagede over, at Aarhus Kommune opkrævede et gebyr på 70 kr. pr. kopi af ejendomsskattebilletten med henvisning

Læs mere

Forslag til: Håndtering af CPR s bygningsnavne efter realiseringen af adresseprogrammet

Forslag til: Håndtering af CPR s bygningsnavne efter realiseringen af adresseprogrammet NOTAT Dato: 25. september 2013 Kontor: By/Land/Ejendomsdata Sagsnr.: 2012-3566 Sagsbehandler: MLI Forslag til: Håndtering af CPR s bygningsnavne efter realiseringen af adresseprogrammet 1. Problem Siden

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: [XXX] Energistyrelsen (sagsnr. XXX) Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Ændringer vedrørende krav til den lediges CV og til CV-samtalen

Ændringer vedrørende krav til den lediges CV og til CV-samtalen Rundskrivelse nr. 26/2007 19. juni 2007 Ændringer vedrørende krav til den lediges CV og til CV-samtalen Stormgade 10 Postboks 1103 1009 København K Tlf. 38 10 60 11 Fax 38 19 38 90 adir@adir.dk www.adir.dk

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 6. juni 2013 13/01731-17 x x x

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 6. juni 2013 13/01731-17 x x x DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 6. juni 2013 13/01731-17 x x x NEDLÆGGELSE AF VEJAREAL Vejdirektoratet har behandlet jeres klage af 30. januar 2013 på vegne af C. I har klaget over Kommunens afgørelse

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 25. marts 2013 12/13620 AFGØRELSE OM PARKERINGSFORBUD Du har ved brev af 20. november 2012 klaget til Vejdirektoratet over Kommunens afgørelse af 10. marts 2011,

Læs mere

Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 34 Offentligt

Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 34 Offentligt Miljøudvalget 2013-14 MIU Alm.del Bilag 34 Offentligt NOTAT Klimatilpasning, vandsektor og grundvand J.nr. NST-4600-00052 Ref. sahhe Den 4. oktober 2013 Høringsnotat vedrørende bekendtgørelse om udpegning

Læs mere

5. Midlertidig omlægning af Møllebækken på en ca. 20-25 meter strækning i forbindelse med etableringen af den midlertidige bro (øst for motorvejen).

5. Midlertidig omlægning af Møllebækken på en ca. 20-25 meter strækning i forbindelse med etableringen af den midlertidige bro (øst for motorvejen). Greve Kommune Teknik & Miljø Vejdirektoratet Gladsaxe Ringvej 51 2730 Herlev Att.: Michael Kenneth Quist vd@vd.dk, ptp@vd.dk; mq@vd.dk; umj@vd.dk; bjer@vd.dk; Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3

Læs mere

Vejledning til brug af Rosydigweb

Vejledning til brug af Rosydigweb Vejledning til brug af Rosydigweb 1. Ansøgningen I felterne "Ledningsejer" og "Entreprenør" finder I firmaets navn. Findes I ikke i systemet, eller er de forvalgte oplysninger ikke korrekte, skal de tilpasses.

Læs mere

I mener, at Smutvej er en offentlig vej, og at det er Odense Kommunes ansvar at betale for vejbelysningen.

I mener, at Smutvej er en offentlig vej, og at det er Odense Kommunes ansvar at betale for vejbelysningen. Dato 26. maj 2015 Sagsbehandler Freshta Amiri Mail fam@vd.dk Telefon +45 7244 3038 Dokument 15/02771-15 Side 1/8 Udkast til afgørelse, partshøring I har som ejere af ejendommene Svenstrupvej 25, Smutvej

Læs mere

Høringsnotat. Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse om vejnavne og adresser

Høringsnotat. Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse om vejnavne og adresser Høringsnotat Kontor Forvaltningsdata Dato 10. april 2018 J nr. 1061-0060 / LIHOL Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse om vejnavne og adresser Udkast til bekendtgørelse om vejnavne og adresser

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. januar 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. januar 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 13. januar 2016 Sag 155/2015 (2. afdeling) Frisk Vikar ApS under konkurs ved kurator Søren Aamann Jensen (advokat Frank Bøggild) mod A (advokat Ole Larsen, beskikket)

Læs mere

1. Administrationsgrundlag og muligheder for skolebuskørsel i Jammerbugt Kommune

1. Administrationsgrundlag og muligheder for skolebuskørsel i Jammerbugt Kommune Dato 18-08-2011 Sagsbehandler Kirstine Kejser Telefon nr. 7257 7411 Mail kke@jammerbugt.dk Dokument nr. 2011-112633 Sags nr. 2011-16655 Redegørelse for skole- og vinterkørsel august 2011 I forbindelse

Læs mere

Rigsadvokaten Informerer Nr. 5/2011

Rigsadvokaten Informerer Nr. 5/2011 Til samtlige statsadvokater, samtlige politidirektører, Politimesteren i Grønland og Politimesteren på Færøerne DATO 26. august 2011 JOURNAL NR. RA-2011-131-0004 BEDES ANFØRT VED SVARSKRIVELSER + bilag

Læs mere

Udkast. Fremsat den x. februar 2014 af social-, børne- og integrationsministeren (Annette Vilhelmsen) Forslag. til

Udkast. Fremsat den x. februar 2014 af social-, børne- og integrationsministeren (Annette Vilhelmsen) Forslag. til Udkast Fremsat den x. februar 2014 af social-, børne- og integrationsministeren (Annette Vilhelmsen) Forslag til Lov om ændring af lov om social service (En tidlig forebyggende indsats m.v.) 1 I lov om

Læs mere

Procesorienteret trafiksikkerhedsplan borgernes trafiksikkerhedsplan Civilingeniør Jan Ingemann Ivarsen, NIRAS A/S

Procesorienteret trafiksikkerhedsplan borgernes trafiksikkerhedsplan Civilingeniør Jan Ingemann Ivarsen, NIRAS A/S Procesorienteret trafiksikkerhedsplan borgernes trafiksikkerhedsplan Civilingeniør Jan Ingemann Ivarsen, NIRAS A/S Baggrund og formål NIRAS har i løbet af det sidste år udarbejdet en trafiksikkerhedsplan

Læs mere

Forslag. Adresseloven

Forslag. Adresseloven Til lovforslag nr. L 66 Folketinget 2016-17 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 19. januar 2017 Forslag til Adresseloven Kapitel 1 Formål 1. Denne lov har til formål at sikre 1) et landsdækkende

Læs mere

16-08-2010 Side 1 af 8. Kommentarer vedr. Forslag til plejeplan 2010-15 for Smør- og Fedtmosen (Marts 2010)

16-08-2010 Side 1 af 8. Kommentarer vedr. Forslag til plejeplan 2010-15 for Smør- og Fedtmosen (Marts 2010) 16-08-2010 Side 1 af 8 Gladsaxe Kommune By- og Miljøforvaltningen Vej- og Parkafdelingen Rosenkæret 39 2860 Søborg Med kopi til Herlev Kommune Teknisk Forvaltning Herlev Bygade 90 2730 Herlev Kommentarer

Læs mere

Praktisk information

Praktisk information Hegn og Hegnsyn i Aabenraa Kommune Praktisk information Hegnsynet i Aabenraa Kommune - hvis jeg vil rejse en sag for hegnsynet? Hvad er et hegnsyn Et hegnsyn er et uafhængigt tvistnævn, der tager stilling

Læs mere

CPR Centrale Personregister Side 1 af 20

CPR Centrale Personregister Side 1 af 20 CPR Centrale Personregister Side 1 af 20 UDTRÆKSBESKRIVELSE ----- Kunde INDENRIGSMINISTERIET Opgavenr. Journal nr. 370715 EJ-HJEMMESID Udtrækstype Oprettet Ændret STATUS UDTRÆK (UDEN NØGLE) 19.07.2007

Læs mere

Indsatsplan. Indsatsområde Indsatsområdet er hele Roskilde Kommune.

Indsatsplan. Indsatsområde Indsatsområdet er hele Roskilde Kommune. Vedtaget af Roskilde Byråd Marts 2010, revideret april 2011 Indsatsplan Hjemmel Roskilde Kommune kan i henhold til bekendtgørelse nr. 862 af 10. september 2009 om bekæmpelse af kæmpebjørneklo vedtage en

Læs mere

Generalforsamlingen 30-10-2008 Grundejerforeningen matrikel nr. 1 D.O. Baastrup

Generalforsamlingen 30-10-2008 Grundejerforeningen matrikel nr. 1 D.O. Baastrup Generalforsamlingen 30-10-2008 Grundejerforeningen matrikel nr. 1 D.O. Baastrup Grundejerforeningen Mart. Nr.1 DO Baastrup Referat fra ordinær generalforsamling. Generalforsamlingen blev afholdt d: 30.oktober

Læs mere

Nyt BBR En ny platform for adresserne. Jysk-Fynsk GIS Konference Skanderborg Kulturhus 10. juni 2010

Nyt BBR En ny platform for adresserne. Jysk-Fynsk GIS Konference Skanderborg Kulturhus 10. juni 2010 Nyt BBR En ny platform for adresserne Jysk-Fynsk GIS Konference Skanderborg Kulturhus 10. juni 2010 Overblik Nyt BBR og adresserne: Baggrund og vision Lovgivning og myndighed 2001-2010- Nyt BBR: Aftaler,

Læs mere

Tjek. lønnen. Et værktøj til at undersøge ligeløn på arbejdspladser inden for det grønne område og transportsektoren. 2007 udgave Varenr.

Tjek. lønnen. Et værktøj til at undersøge ligeløn på arbejdspladser inden for det grønne område og transportsektoren. 2007 udgave Varenr. Tjek lønnen Et værktøj til at undersøge ligeløn på arbejdspladser inden for det grønne område og transportsektoren 2007 udgave Varenr. 7522 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Teknisk introduktion... 4 Indledning...

Læs mere

Vejledning til vejloven

Vejledning til vejloven Vejledning til vejloven Beplantning, tankanlæg, betaling for parkering, vejskilte, hegn mod vej December 2015 Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 1022 København K Telefon +45 7244 3333 vd@vd.dk vejdirektoratet.dk

Læs mere

Forslag Tillæg 1 til lokalplan nr. H19

Forslag Tillæg 1 til lokalplan nr. H19 Forslag Tillæg 1 til lokalplan nr. H19 Sletten MILJØ OG TEKNIK Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Generel orientering... 3 Indholdsoversigt... 4 Lokalplantillæggets formål og indhold... 4 Lokalplantillæggets

Læs mere

UDKAST. Fredensborg Kommune. Trafiksikkerhedsplan Kortlægning Rev. 26. november 2008 6. december 2007 MKK/RAR

UDKAST. Fredensborg Kommune. Trafiksikkerhedsplan Kortlægning Rev. 26. november 2008 6. december 2007 MKK/RAR UDKAST Fredensborg Kommune Trafiksikkerhedsplan Kortlægning Rev. 26. november 2008 6. december 2007 MKK/RAR 1 Indholdsfortegnelse 2 Indledning 1 Indholdsfortegnelse...2 2 Indledning...2 3 Uheldsbillede...2

Læs mere

Bilag A - Plasttanke med højst 50 oplagsenheder

Bilag A - Plasttanke med højst 50 oplagsenheder Bilag A - Plasttanke med højst 50 oplagsenheder Kravene til denne type tanke fremgår af afsnit 4.5 og 4.7 i de tekniske forskrifter for brandfarlige væsker. Da tanke af denne type primært opstilles hos

Læs mere

Du skriver blandt andet i din klage, at kommunen tilsyneladende ikke forstår betydningen af begrebet faktisk forvaltningsvirksomhed

Du skriver blandt andet i din klage, at kommunen tilsyneladende ikke forstår betydningen af begrebet faktisk forvaltningsvirksomhed Dato 3. december 2014 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon 7244 3119 Dokument 14/16476-11 Side 1/5 Tilladelse til at råde over en del af den private fællesvej Værftsvej Vejdirektoratet

Læs mere

Kort- og Matrikelstyrelsen. Vejledning om anvendelse af uskadelighedsattest 1

Kort- og Matrikelstyrelsen. Vejledning om anvendelse af uskadelighedsattest 1 Kort- og Matrikelstyrelsen Vejledning om anvendelse af uskadelighedsattest 1 1. Generelle regler Denne vejledning knytter sig til reglerne i 20, stk. 1, 1. pkt., i udstykningsloven (lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

OJP-MILJØrådgivning REGULATIV FOR. Alslev Å. Hovedopland 3100 omfattende Varde Å systemet Afstrømningsområder 3180, 3182 og 3184

OJP-MILJØrådgivning REGULATIV FOR. Alslev Å. Hovedopland 3100 omfattende Varde Å systemet Afstrømningsområder 3180, 3182 og 3184 OJP-MILJØrådgivning REGULATIV FOR Alslev Å Hovedopland 3100 omfattende Varde Å systemet Afstrømningsområder 3180, 3182 og 3184 Kvl. nr. A 1 Alslev Å ESBJERG KOMMUNE - 2 - INDHOLDSFORTEGNELSE... Side 0.

Læs mere

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg INDHOLDSFORTEGNELSE side Lokalplanen... 2 Afgrænsning... 3 Zonestatus... 3 Formål... 3 BESTEMMELSER 1 Anvendelse... 5 2 Afgrænsning

Læs mere

Beskrivelse af de 10 faste rapporter

Beskrivelse af de 10 faste rapporter Beskrivelse af de 10 faste rapporter Dette bilag indeholder en mere detaljeret gennemgang af indholdet af de 10 fast definerede rapporter. Som beskrevet i kapitel 10 Rapporter drejer det sig om disse 10

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om forbedring af lejeres tryghed og retsstilling ved fraflytning af private udlejningsboliger

Forslag til folketingsbeslutning om forbedring af lejeres tryghed og retsstilling ved fraflytning af private udlejningsboliger 2010/1 BSF 115 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juni 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 1. april 2011 af Thomas Jensen (S), Yildiz Akdogan (S), Sophie Hæstorp Andersen (S), René Skau

Læs mere

Forslag. Visitationsramme og leverandørstrategi for Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov I Lejre Kommune

Forslag. Visitationsramme og leverandørstrategi for Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov I Lejre Kommune Forslag. Visitationsramme og leverandørstrategi for Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov I Lejre Kommune Særlig tilrettelagt uddannelse STU. Indhold Indledning Formål Målgruppe Uddannelsens indhold

Læs mere

Bestyrelsen for Hf. Birkevang Att. Dorte Halling Hf. Birkevang Brønshøj. Sagsnr Dokumentnr.

Bestyrelsen for Hf. Birkevang Att. Dorte Halling Hf. Birkevang Brønshøj. Sagsnr Dokumentnr. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Bestyrelsen for Hf. Birkevang Att. Dorte Halling Hf. Birkevang 17 2700 Brønshøj 05-12-2016 Sagsnr. 2014-0037232 Dokumentnr. 2014-0037232-21

Læs mere

Anmodning om genoptagelse - klage over placering af lystmast på den private fællesvej Georginevej, København

Anmodning om genoptagelse - klage over placering af lystmast på den private fællesvej Georginevej, København Dato 27. januar 2016 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 15/17417-18 Side 1/6 Anmodning om genoptagelse - klage over placering af lystmast på den private fællesvej

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 60-15 om socialpædagogisk støtte - serviceniveau - kompensationsprincippet - efterprøvelse af kommunens skøn

Ankestyrelsens principafgørelse 60-15 om socialpædagogisk støtte - serviceniveau - kompensationsprincippet - efterprøvelse af kommunens skøn KEN nr 10597 af 25/09/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 11. november 2015 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2014-213-42137 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Guide til lønforhandling

Guide til lønforhandling Side 1 af 6 Hovedpunkter Bemærkninger til de enkelte trin Marts 2011 Forhandling én gang årligt? De fleste privatansatte funktionærer har anført i deres ansættelseskontrakt, at de forhandler løn én gang

Læs mere

Notat til Folketingets Europaudvalg

Notat til Folketingets Europaudvalg Europaudvalget (2. samling) EUU alm. del - Bilag 68 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen/Fødevarepolitisk kontor/2.1 Den 9. januar 2008 FVM 480 Notat til Folketingets

Læs mere

Dette skyldes, at vi mener, at du ikke er klageberettiget i forhold til kommunens beslutning om placeringen

Dette skyldes, at vi mener, at du ikke er klageberettiget i forhold til kommunens beslutning om placeringen Dato 30. november 2015 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 15/12960-13 Side 1/6 Klage over placering af lystmast på den private fællesvej Fælledfold, København Vejdirektoratet

Læs mere

Tilbagemelding til kommuner og region på fællesmødet 12. juni 2014 om socialtilsyn

Tilbagemelding til kommuner og region på fællesmødet 12. juni 2014 om socialtilsyn Til kommuner og regionen i Region Hovedstaden samt Holbæk Kommune 24. juni 2014 Dok.nr.: 2014/0016812-6 Tilbagemelding til kommuner og region på fællesmødet 12. juni 2014 om socialtilsyn Som lovet giver

Læs mere

Adresseregister - løsningsarkitektur Bilag C - Processer

Adresseregister - løsningsarkitektur Bilag C - Processer Grunddataprogrammet under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Delprogram 2: Effektiv genbrug af grunddata om adresser, administrative inddelinger og stednavne Adresseregister - løsningsarkitektur

Læs mere

Tjek. lønnen. Et værktøj til at undersøge lokal løndannelse og ligeløn på offentlige arbejdspladser. 2007 udgave Varenr. 7520

Tjek. lønnen. Et værktøj til at undersøge lokal løndannelse og ligeløn på offentlige arbejdspladser. 2007 udgave Varenr. 7520 Tjek lønnen Et værktøj til at undersøge lokal løndannelse og ligeløn på offentlige arbejdspladser 2007 udgave Varenr. 7520 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Teknisk introduktion... 4 Indledning... 5 Introduktion

Læs mere