EUX ernæringsassistent, Hotel- og Restaurantskolen København. Den Amerikanske Drøm i Danmark - Introduktion til analyse i dansk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "EUX ernæringsassistent, Hotel- og Restaurantskolen København. Den Amerikanske Drøm i Danmark - Introduktion til analyse i dansk"

Transkript

1 Undervisningsbeskrivelse Termin Forår 2017 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUX ernæringsassistent, Hotel- og Restaurantskolen København EUX Dansk A Trine Korp Skovgaard 1ern1711EUX Oversigt over gennemførte undervisningsforløb Titel 1 Den Amerikanske Drøm i Danmark - Introduktion til analyse i dansk Titel 2 Flygtningen - Noveller Titel 3 Fremtiden - Værklæsning Titel 4 Tilbage til fremtiden - Sagamotiver nu og da Titel 1 Den Amerikanske Drøm i Danmark - Introduktion til analyse i dansk Formålet med forløbet er at give eleverne en generel introduktion til/genopfriskning af analysemetoder i dansk. Den amerikanske drøm fungerer således som den tematiske ramme for forløbets mål. Eleverne præsenteres for en bred vifte af genrer og skal øves i at vurdere hvilken analysemetode der egner sig til en given genre. - Johannes V. Jensen: På Memphis Station (1904), - Herman Bang: Paa Thingvalla, Nationaltidende (1884) - M. A. Nexø: For lud og koldt vand (uddrag) (1937). s. 7-9, 81-83, 90 - Knud Sønderby: Midt i en jazztid (uddrag) (1931). Kapitel 1 og C. Winther: Flugten til Amerika (1835): Sekundær litteratur:

2 - Introduktion til For lud og koldt vand, egenproduceret tekst. - S. Graversen: Saxo og Co, Systime (2010) s prosa-, lyrikog billedanalyse. - N. E. Nielsen: Danmark bliver Moderne, Aarhus Universitetsforlag (2016) F. Zinklar: Thingvalla Linien, København - New York for 60 kroner, Forlaget Frother (2009), til orienteringslæsning. Billeder og reklamer: - Edvard Petersen: Udvandrere fra Larsens Plads, maleri (1890). - Alfred Schmidt: Flugten til Amerika, illustrationer (1953). - Vestfyns Bryggeri: - for it s a jolly good cola, Jolly Cola (1959). - Colgate: Spørg en mand - Colgate Skønhedscremer, Familie Journalen (1957) - Phillips: Phillips Match-Line Systemet, Bo Bedre (1987) Særlige fokuspunkter Uge 2-6 (23 lektioner) Overordnet mål med undervisningen: Formålet med forløbet er at give eleverne en generel introduktion/genopfriskning af analysemetoder i dansk. Eleverne skal opnå en forståelse for genrens betydning for metoders anvendelighed. Tematisk kredser teksterne om Den Amerikanske Drøm i Danmark. Eleverne præsenteres for en bred vifte af genrer: Episke, lyriske og berettende tekster, samt billeder, reklamer, artikler og erindringer. De skal øves i at vurdere og diskutere hvilken analysemetode der egner sig til en given genre. Dermed søges deres analytiske intuition skærpet. Eleverne skal desuden løbende arbejde på en tidslinje som tydeliggør den historiske udviklingen i temaet. Kernestof: - det danske sprog og sproglig variation. - forskellige former for fiktionslitteratur og sagprosa, herunder blandingsformer. - forskellige teknikker til analyse og fortolkning af tekster. - danske tekster i historisk og internationalt perspektiv. - visuel information, herunder faste og levende billeder. Faglige mål: - anvende tekstanalytiske begreber til at give en nuanceret analyse, fortolkning, perspektivering og vurdering af dansksprogede tekster.

3 - give begrundede vurderinger af egen og andres mundtlige og skriftlige brug af sprog og virkemidler og formulere alternativer. - analysere, fortolke og perspektivere digitale medier og medieprodukter og sætte dem i relation til deres produktions- og receptionsvilkår. - anlægge et historisk og teknologisk perspektiv på forskellige teksttyper og værker. Konkrete mål: - Kendskab til Den Amerikanske Drøms indvirkning på litteraturen og kulturen i Danmark. - Forståelse for forskellige analysemetoder og deres genremæssige relevans. - Overblik over Den Amerikanske Drøms historiske udvikling. Læreroplæg og klasseundervisning Gruppe- og projektarbejde (eksperimenterende arbejde) Gruppeoplæg med feedback/evaluering (formativ) Titel 2 Flygtninge - Noveller Forløbet skal introducere eleverne til novellegenren med særlig fokus på tekstanalysen. Vi arbejder deduktivt, hvor eleverne først præsenteres for teori, for derefter selv at forsøge sig i praksis. Eleverne skal aflevere deres første aflevering og vi vil i den forbindelse fokusere på kohæsion og kohærens. - Seeberg, Peter: Kongesøn fra Mellem gode mennesker, Systime Bodelsen, Anders: Sidste arbejdsdag fra Mellem gode mennesker, Systime Blendstrup, Jens: Den ghanesiske dørsælger fra Ned i Novellerne, Dansklærerforeningens Forlag Halim Barakat: Sand fra Ørkenrosen og andre noveller fra Mellemøsten, Museum Tusculanums Forlag Adalet A ao lu: Forsvar dig, kærlighed fra Ørkenrosen og andre noveller fra Mellemøsten, Museum Tusculanums Forlag 2003 Sekundær litteratur - Larsen, Ole Schultz (2015); Håndbog i dansk, Systime (s , 79 og 89-90)

4 Særlige fokuspunkter Uge 8-12 (20 lektioner) Overordnet mål med undervisningen: Eleverne skal kunne bruge den litterære metode til at åbne teksten og analysere denne. Der vil blive foretaget en nykritisk læsning af alle noveller, således eleverne lærer at forstå teksten som autonom, således at teksten analyseres på dennes egne præmisser via detaljeret nærlæsning. Teksterne berør dog alle på hver deres måde temaerne flygtninge/indvandrere/kultursammenstød og forløbet vil på den måde bidrage til en mere helstøbt forståelse af flygtningeproblematikken. Af samme årsag stammer enkelte noveller fra Mellemøsten (Jordan og Tyrkiet) og er oversatte til dansk fra henholdsvis tyrkisk og arabisk. Forløbet sluttes af med et besøg på Tøjhusmuseets særudstilling På Flugt i samarbejde med Teknologi C. Besøget på udstillingen skal give anledning til en debat om, hvordan vi har set, ser og kommer til at se på flygtningeproblematikken i fremtiden. Kernestof - Forskellige teknikker til analyse og fortolkning af tekster - Sproglige færdigheder og sproglige analyseteknikker - Det danske sprog og sproglig variation - Dansk sprog i forhold til andre sprog, herunder engelsk i det danske sprogsamfund, og det nordiske sprogfællesskab - Kanonlitteratur: Peter Seeberg Faglige mål - Anvende tekstanalytiske begreber til at give en nuanceret analyse, fortolkning, perspektivering og vurdering af dansksprogede tekster. - Formidle viden og budskaber overbevisende og præcist i mundtlig form, deltage i diskussioner med argumenterede indlæg og indgå i dialog og samtale, der er tilpasset situationen. - Lytte aktivt og med opmærksomhed, forståelse og gehør. - Læse hurtigt og sikkert, og vælge læsestrategi i forhold til læseformål og teksttype. - Fremlægge en faglig viden og en sammenhængende argumentation i et klart og korrekt skriftsprog, og vurdere hvilken skriftlig fremstillingsform det er mest hensigtsmæssigt at anvende i en given kommunikationssituation. - Anvende tekstanalytiske begreber til at give en nuanceret analyse, fortolkning, perspektivering og vurdering af dansksprogede tekster. - Give begrundede vurderinger af egen og andres mundtlige og skriftlige brug af sprog og virkemidler og formulere alternativer.

5 Konkrete mål - Kendskab til novellegenrens karakteristika og elementer - Forståelse for genrens elementer og deres funktion i en analysemæssig kontekst - Anvendelse af sproglige færdigheder til at udarbejde en mundtlig og sproglig analyse af en given tekst. - Anvendelse af begreberne kohæsion og kohærens til strukturering af skriftligt arbejde. Klasseundervisning med læreroplæg Gruppearbejde og -fremlæggelse Evaluerings- og feedbackkulturen implementeres i undervisningen Individuelt skriftligt arbejde (summativ og formativ evaluering) Titel 3 Fremtiden - Værklæsning I dette forløb læser eleverne deres første værk. Forløbet skal styrke og repetere de tekstanalytiske evner eleverne har med sig fra forrige forløb om noveller. Vi arbejder deduktivt, hvor eleverne arbejder selvstændigt og forsøge sig i praksis. I forløbet skal eleverne desuden stifte bekendtskab med fremtidsscenarier/fremtidshistorie, utopi/dystopi og science fiction og kunne inddrage denne viden i deres litterære analyse. Svend Åge Madsen: Se dagens lys, Gyldendal (1980) Svend Åge Madsen: Skabt for hinanden, Forum (1995) Sekundær litteratur: Per Olsen: Utopia tur/retur, Bogens Verden (1994) Bennedicte Kieler: Svend Åge Madsen i Litteraturens Stemmer, Gads (1999) Johannes Fibiger: Science Fiction i Litteraturens veje, Gads (1996) Særlige fokuspunkter Uge ( 15 lektioner) Overordnet mål med undervisningen: Eleverne skal kunne bruge den litterære metode til at åbne teksten og analysere denne. Eleverne skal anvende deres viden om fremtidsscenarier/fremtidshistorie, utopi/dystopi og science fiction i behandlingen og diskussionen af teksten. Kernestof

6 - Forskellige teknikker til analyse og fortolkning af tekster - Sproglige færdigheder og sproglige analyseteknikker - Det danske sprog og sproglig variation - Faglige og teknologiske sprogformer - Tekster og teksttyper der har relevans for teknologisk dannelse, og som er karakteristiske for uddannelsen som helhed. Faglige mål - Anvende tekstanalytiske begreber til at give en nuanceret analyse, fortolkning, perspektivering og vurdering af dansksprogede tekster. - Formidle viden og budskaber overbevisende og præcist i mundtlig form, deltage i diskussioner med argumenterede indlæg og indgå i dialog og samtale, der er tilpasset situationen. - Lytte aktivt og med opmærksomhed, forståelse og gehør. - Læse hurtigt og sikkert, og vælge læsestrategi i forhold til læseformål og teksttype. - Fremlægge en faglig viden og en sammenhængende argumentation i et klart og korrekt skriftsprog, og vurdere hvilken skriftlig fremstillingsform det er mest hensigtsmæssigt at anvende i en given kommunikationssituation. - Anvende tekstanalytiske begreber til at give en nuanceret analyse, fortolkning, perspektivering og vurdering af dansksprogede tekster. - Give begrundede vurderinger af egen og andres mundtlige og skriftlige brug af sprog og virkemidler og formulere alternativer. - Anlægge et historisk og teknologisk perspektiv på forskellige teksttyper og værker. Konkrete mål - Forståelse for romangenrens elementer og deres funktion i en analysemæssig kontekst - Anvendelse af sproglige færdigheder til at udarbejde en mundtlig og sproglig analyse af en given tekst. - Anvendelse af viden om utopi/dystopi, fremtidsscenarier/fremtidshistorie og science fiction i analyseøjemed. Klasseundervisning med læreroplæg Gruppearbejde og -fremlæggelse Evaluerings- og feedbackkulturen implementeres i undervisningen Individuelt skriftligt arbejde (summativ og formativ evaluering)

7 Titel 4 Tilbage til fremtiden - Sagamotiver nu og da Forløb om de islandske sagaer, der har til formål at indføre eleverne i sagaen som litterær genre. Til dette læser eleverne deres andet værk: Ravnkel Frøjgodes saga. Fokus vil blive lagt på sagaernes oprindelse og historie, oldtiden som samfund, samt sprog, miljøbeskrivelse og personkarakteristik i sagaerne. Eleverne skal stifte bekendtskab med tematikker i sagaerne: ære, slægt, hævn, kult og rite. Der vil blive trukket paralleller op til nutidige eksempler på disse temaer og i hvilken sammenhæng disse stadig har relevans. Forløbet vil fokusere på skriftlighed, i form af mindre skriveøvelser. I samarbejde med teknologi skal eleverne. Ravnkel Frøjgodes saga - anonym forfatter Sekundært materiale: Litteraturens Veje Oldtiden i Norden Med tiden genrenoter sagaer, Gyldendal Film: Quentin Tarantinos: Kill Bill vol. 1 Anvendte hjemmesider: ( Jo, hvide mænd begår også æresdrab ) Særlige fokuspunkter (16 lektioner) Overordnet mål med undervisningen Gennem læsning af forskellige tekster med forskellige perspektiver på perioden samt tematikker i Ravnkels Saga skal eleverne opnå forståelse for genren, den norrøne digtnings vigtighed for den europæiske litteraturarv samt sprogudvikling i norden både nu og historisk set. Kernestof - Det danske sprog og sproglig variation - Danske tekster i historisk og internationalt perspektiv - Forskellige teknikker til analyse og fortolkning af tekster

8 Faglige mål - Formidle viden og budskaber overbevisende og præcist i mundtlig form, deltage i diskussioner med argumenterede indlæg og indgå i dialog og samtale, der er tilpasset situationen. - Lytte aktivt og med opmærksomhed, forståelse og gehør. - Fremlægge en faglig viden og en sammenhængende argumentation i et klart og korrekt skriftsprog, og vurdere hvilken skriftlig fremstillingsform det er mest hensigtsmæssigt at anvende i en given kommunikationssituation. - Anvende tekstanalytiske begreber til at give en nuanceret analyse, fortolkning, perspektivering og vurdering af dansksprogede tekster. - Anlægge et historisk og teknologisk perspektiv på forskellige teksttyper og værker. Konkrete mål - Kendskab til sprogets udvikling historisk set samt til perioden og dens præmisser. Derudover tematikker tilhørende datidens samfund, herunder kult og rite, slægt over individ samt æt, ære og hævn. - Forståelse for den norrøne digtnings betydning i en litteraturhistorisk sammenhæng. - Anvendelse af emnet til at forstå datiden, nutiden og sig selv, og til at forholde sig til nutidige eksempler på ære og hævn. Læreroplæg og klasseundervisning Individuelt og gruppearbejde med fokus på skriftlighed

9 Undervisningsbeskrivelse Termin Forår 2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUX, Hotel- og Restaurantskolen København EUX-ern Dansk A Nikoline Holm Bräuner og Maria Emilie Keller 2ern1811- EUX Oversigt over gennemførte undervisningsforløb Titel 1 Titel 2 Titel 3 Titel 4 Romantikken Oplysningstiden Argumentation Diskursanalyse Side 1 af 8

10 Titel 1 Romantikken Forløb om romantikken og romantisme, hvor eleverne vil blive præsenteret for både sange, digte, kunsteventyr, billeder og noveller. Lyrik: - von Staffeldt, Schack (1804): Indvielsen - Oehlenschläger, Adam (1802); Guldhornene (uddrag) - Oehlenschläger, Adam (1823); Det er et yndigt land - Grundtvig, N.F.S. (1820); Langt højere bjerge (Danmarks Trøst) - Andersen, H.C. (1850); I Danmark er jeg født - Faber, Peter (1848): Den Tappre Landsoldat - Winther, Christian (1835): Flugten til Amerika Prosa: - Andersen, H.C. (1847); Skyggen - Blicher (1828): Sildig Opvaagnen Billeder: - Friedrich, David, Casper (1818): Vandreren over tågehavet - Lundbye, Thomas, Johan (1838): Landskab ved Arresø - Rørby, Martinus (1829): Kirurgen Christian Fenger med hustru og datter - Skovgaard, Christian, Peter (1857): Bøgeskov i maj - Bærentzen, Emilius (1829): Det Schramske familiebillede Sekundær litteratur: - Kjær-Hansen, Barbara mfl. ( ); Litteraturhistorien - på langs og på tværs, Systime. - Fibiger, Johannes mfl. (1994); Litteraturens Veje, Gads Forlag - Dansk Folkepartis valgvideo fra 2007 Videoer: Store tanker, trange tider, DR2 2004, Afsnit 1 og 2 Særlige fokuspunkter 10 moduler Overordnet mål med undervisningen: Forløbet har til formål at give eleverne en generel indføring til periodens tanker og tendenser, og livet på denne tid udtrykt i litteratur såvel som i kunsten. Eleverne skal reflektere over deres egen samtid ud fra romantikkens idealer. Kernestof: - Det danske sprog og sproglig variation. - Danske tekster i historisk og internationalt perspektiv. - Visuel information, herunder faste og levende billeder Side 2 af 8

11 - Kanonforfattere: H.C. Andersen, Adam Oehlenschlæger og N.F.S. Grundtvig, St. St. Blicher. Faglige mål: - Anvende tekstanalytiske begreber til at give en nuanceret analyse, fortolkning, perspektivering og vurdering af dansksprogede tekster. - Anlægge et historisk og teknologisk perspektiv på forskellige teksttyper og værker. Konkrete mål: - Kendskab til perioden og dennes strømninger afspejlet i litteraturen såvel som i kunsten herunder et kendskab til henholdsvis national- og universalromantik, biedermeierkulturen og romantisme/poetisk realisme. - Forståelse for dualismebegrebet og platonisme. - Anvendelse af periodens tendenser til forståelsen af brud og kontinuitet i forbindelse med den foregående og den efterfølgende periode. - Forståelse for romantikken som spejling af historiske begivenheder, herunder enevælde, krigsnederlag og økonomisk tilbagegang. Læreroplæg og klasseundervisning Gruppefremlæggelser Titel 2 Oplysningstiden Forløbet introduceres med en generel indføring i perioden. Med udgangspunkt i forløb 3 (Oldtiden og Den norrøne digtning) bygges der videre på sprogets udvikling i et historisk perspektiv; herunder Oplysningstiden, læsning af Ludvig Holbergs værk Erasmus Montanus samt filmatiseringen af samme. Eleverne arbejder videre med argumenters opbygning. - Holberg, Ludvig (1723): Erasmus Montanus (Nydansk version) Sekundær litteratur: - Henrik Poulsen: Litteraturhistorien kort fortalt - Oplysningstid, Lindhart og Ringhof (2016) - Kjær-Hansen, Barbara mfl. ( ); Litteraturhistorien - på langs og på tværs, Systime. - Maja Bødtcher-Hansen: Med tiden, Gyldendal (2013) s Larsen, Schultz, Ole: Håndbog til dansk- litteratur, sprog og medier, Systime (2015) - Kennebo, Peter, Aarhus Katredral Skole: Undervisningsmateriale til Erasmus Montanus, Aarhus Teater (2016/17) Film: - Rostrup, Kaspar (1973); Erasmus Montanus Side 3 af 8

12 Særlige fokuspunkter 10 moduler Overordnet mål med undervisningen: Formålet er, at eleverne qua et litterært værk (Erasmus Montanus) opdager sprogets mekanismer, herunder argumentationsteori og retorik i bredeste forstand, men også gennemskuer, hvorledes periodens dannelsesperspektiv kommer til udtryk i samme. Kernestof: - Det danske sprog og sproglig variation. - Danske tekster i historisk og internationalt perspektiv. - Tekster og teksttyper, der har relevans for teknologisk dannelse, og som er karakteristiske for uddannelsen som helhed. - Sproglige færdigheder og sproglige analyseteknikker. - Kanonforfattere: Ludvig Holberg Faglige mål: - Formidle viden og budskaber overbevisende og præcist i mundtlig form, deltage i diskussioner med argumenterede indlæg og indgå i dialog og samtale, der er tilpasset situationen. - Læse hurtigt og sikkert, og vælge læsestrategi i forhold til læseformål og teksttype. - Fremlægge en faglig viden og en sammenhængende argumentation i et klart og korrekt skriftsprog, og vurdere hvilken skriftlig fremstillingsform det er mest hensigtsmæssigt at anvende i en given kommunikationssituation. - Anvende tekstanalytiske begreber til at give en nuanceret analyse, fortolkning, perspektivering og vurdering af dansksprogede tekster. - Anlægge et historisk og teknologisk perspektiv på forskellige teksttyper og værker. - Give begrundede vurderinger af egen og andres mundtlige og skriftlige brug af sprog og virkemidler og formulere alternativer. Konkrete mål: - Kendskab til hvordan sproget fungerer, herunder Ciceros pentagram (afsender, modtager, emne, situation og sprog) - Forståelse for sprogets historiske udvikling og periodens præmisser samt analytiske greb til at gennemskue fremkomsten af herskende samfundsmæssige problematikker og temaer i litteraturen. - Anvendelse af argumentationsanalyse og Toulmins model. Læreroplæg og klasseundervisning Gruppe- og projektarbejde Gruppeoplæg med feedback/evaluering (formativ) Individuelt skriftligt arbejde (summativ og formativ evaluering) Side 4 af 8

13 Titel 3 Argumentation Formålet med forløbet er, at eleverne skal lære at bruge Toulmins to argumentationsmodeller (påstand, belæg, hjemmel, styrkemarkør, gendrivelse og rygdækning) og appelformerne (etos, logos og patos). Derudover skal de lære grundlæggende semantik og kende til begreberne denotation, konnotation, plusord, minusord og sagord. Mundtlighed, taletyper, retorik indgår derudover også i forløbet. - Behrendt, Maria: Trump satser på olie, kul og gas og vil trække USA fra global klimaaftale, Statsminister Helle Thorning Smiths nytårstale 2015 Tv: - Klip fra debatten: Sekundær litteratur: - Larsen, Ole Schultz (2015); Håndbog i dansk - litteratur, sprog og medier, Systime (afsnittene Retorik, Argumentation, Sproglige billeder ) Særlige fokuspunkter 10 moduler Overordnet mål med undervisningen: Efter den generelle introduktion til forløbet introduceres eleverne for Toulmins to argumentationsmodeller indgående samt appelformerne, hvilket eleverne skal anvende i en argumentationsanalyse af det talte såvel som skrevne sprog. Derudover skal de udfærdige en tale, hvor der tages udgangspunkt Toulmins argumentationsmodel. Kernestof: - Dansk sprog i forhold til andre sprog, herunder engelsk i det danske sprogsamfund, og det nordiske fællesskab. - Det danske sprog og sproglig variation. - Forskellige teknikker til analyse og fortolkning af tekster. - Danske tekster i historisk og internationalt perspektiv. - Tekster og teksttyper, der har relevans for teknologisk dannelse, og som er karakteristiske for uddannelsen som helhed. - Teknologiske betingelser for kommunikationens indhold og form. - Digitale medier og forskellige teknikker til analyse og fortolkning af disse. Faglige mål: - Formidle viden og budskaber overbevisende og præcist i mundtlig form, Side 5 af 8

14 deltage i diskussioner med argumenterede indlæg og indgå i dialog og samtale, der er tilpasset situationen. - Lytte aktivt og med opmærksomhed, forståelse og gehør. - Læse hurtigt og sikkert, og vælge læsestrategi i forhold til læseformål og teksttype. - Fremlægge en faglig viden og en sammenhængende argumentation i et klart og korrekt skriftsprog, og vurdere hvilken skriftlig fremstillingsform det er mest hensigtsmæssigt at anvende i en given kommunikationssituation. - Anvende tekstanalytiske begreber til at give en nuanceret analyse, fortolkning, perspektivering og vurdering af dansksprogede tekster. - Anlægge et historisk og teknologisk perspektiv på forskellige teksttyper og værker. - Give begrundede vurderinger af egen og andres mundtlige og skriftlige brug af sprog og virkemidler og formulere alternativer. - Anvende it til kommunikation og informationssøgning og demonstrere bevidsthed om muligheder og begrænsninger. Konkrete mål: - Kendskab til Toulmins argumentationsmodel og appelformerne og hvordan disse kan anvendes i forbindelse med det skrevne og det talte sprog. - Forståelse for sprogets magt og hvordan sproget kan styrkes og svækkes alt afhængig af argumentet og appelformen. - Anvendelse af begreberne påstand, belæg, hjemmel, styrkemarkør, rygdækning og gendrivelse og hvordan disse anvendes i en argumentationsanalyse. Derudover anvendelse af appelformerne på forskelligt tekstmateriale. Klasseundervisning med læreroplæg Gruppearbejde og -fremlæggelse Evaluerings- og feedbackkulturen implementeres i undervisningen Individuelt skriftligt arbejde (summativ og formativ evaluering) Titel 4 Diskursanalyse Forløbet omhandler diskursanalyse. Eleverne bliver introduceret til diskursteori og diskursbegrebet. Formålet med forløbet er, at eleverne skal lære at identificere og anvende relevante begreber i en diskursanalyse. Eleverne skal selv finde tekster (det udvidede tekstbegreb) på nettet. Denne tekst skal analyseres ud fra diskursteoriens begreber. - Dahl, Ketty: Samfundsetikken udhules. Abort er blot et behageligt udtryk for drab, ( - Kattrup, May-Britt: Debat: Kvinden har en ukrænkelig ret over deres egen krop. Det indebærer ret til fri abort, Kristeligt Dagblad Sektion 1, Rokokoposten: Feminine fængsler skal sikre ligestilling blandt kriminelle, Rokokoposten: Sociale strukturer tvang kvinde til barnløst liv som topforsker, Kjærsgaard, Pia: Tale ved Dansk Folkeparti årsmøde 2010 (Uddrag) - Vestager, Margrethe: Tale ved Det Radikale Venstres landsmøde 2010 (Uddrag) Side 6 af 8

15 Billeder: - North State Reklame, North State det ved man hvad er, North State, Billede på cigaretpakke, Rygning kan slå dit ufødte barn ihjel, Europakommisionen, TOYS R US-reklame, legetøjskatalog fra 2009 Sekundær litteratur: - Lærerproducerede powerpoints: Diskursanalyse - Larsen, Ole Schultz (2015); Håndbog i dansk - litteratur, sprog og medier, ( Diskursanalyse ) Systime - Nielsen, Claus og Keld, Inger Marie: Diskursanalyse. Diskursanalyse af avisartikler, Dansklærerforeningens hus, Særlige fokuspunkter 7 moduler Overordnet mål med undervisningen: Formålet med forløbet er at præsentere eleverne for diskursbegrebet og diskursanalyse. Fokus er på sprogets diskursive funktioner og konstituerende betydning ift. opfattelse af nationalitet, køn og normative identiteter. Bevidsthed om diskursanalysen som metode ift. at kunne foretage basal diskursanalyse, af varierende teksttyper og genrer inden for litteratur og medier, med fokus på at udpege særligt nationale og kønnede diskursers nodalpunkt (nøgleord), ækvivalenskæder og antagonismer. Herunder foretage en kritisk vurdering af diskursernes hegemoniske træk. Karakteristik af tekstens kommunikationssituationen, fortællerforhold, argumentation, semantiske sammenhænge og antagonismepar. Kernestof: - Det sproglige stofområde: det danske sprog og sproglig variation - Forskellige teknikker til analyse og fortolkning af tekster. - Danske tekster i historisk og internationalt perspektiv. - Tekster og teksttyper, der har relevans for teknologisk dannelse, og som er karakteristiske for uddannelsen som helhed. - Teknologiske betingelser for kommunikationens indhold og form. - Digitale medier og forskellige teknikker til analyse og fortolkning af disse. Faglige mål: - Lytte aktivt og med opmærksomhed, forståelse og gehør. - Læse hurtigt og sikkert, og vælge læsestrategi i forhold til læseformål og teksttype. - Anlægge et historisk og teknologisk perspektiv på forskellige teksttyper og værker. - Give begrundede vurderinger af egen og andres mundtlige og skriftlige brug af sprog og virkemidler og formulere alternativer. - Anvende it til kommunikation og informationssøgning og demonstrere bevidsthed om muligheder og begrænsninger. - Formidle viden og budskaber overbevisende og præcist i mundtlig form, del- Side 7 af 8

16 tage i diskussioner med argumenterede indlæg og indgå i dialog og samtale, der er tilpasset situationen. - Anvende tekstanalytiske begreber til at give en nuanceret analyse, fortolkning, perspektivering og vurdering af dansksprogede tekster. Konkrete mål: - Kendskab til diskursanalyse og diskursbegrebet. - Forståelse for sprogets magt. Forståelse for, at sproget gemmer på værdier og holdninger om det, vi taler om. Hvordan diskurser kan påvirke budskabet i en kommunikationsproces. - Anvendelse af begreberne nodalpunkt, ækvivalenskæde, differenskæder, hegemoni, antagonisme og flydende betegner. Individuelt skriftligt arbejde Gruppearbejde (elevfeedback) Side 8 af 8

17 Undervisningsbeskrivelse Termin Forår, 2019 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUX, Hotel- og Restaurantskolen EUX Dansk A Maria Emilie Keller, cand.mag.-dansk 3ern1911-eux Oversigt over gennemførte undervisningsforløb Titel 1 Titel 2 Titel 3 Titel 4 Det moderne gennembrud Modernisme/realisme Den nyeste litteratur Mod eksamen Titel 1 Det Moderne Gennembrud - Henrik Ibsen: Et dukkehjem, Herman Bang: Irene Holm Georg Brandes: Hovedstrømninger i det 19de Aarhundredes Litteratur, August Strindberg: Frk. Julie, Det Kgl. Teater Skuespilhuset August Strindberg: Förord og Interview i Giftas, 1884 (originalsprog): Sekundær litteratur - Fibiger, Johannes: Litteraturens veje, Systime 2012, s Kjær-Hansen, Barbara mfl. ( ); Litteraturhistorien - på langs og på tværs, Systime. - Schultz Larsen, Erik: Litterære metoder i Håndbog til Dansk, Systime 2015 s Side 1 af 6

18 Film: - DR Historie: 1800-tallet på Vrangen 6-8, - Film: Henrik Ibsen; Et Dukkehjem DR2 Bonanza, 1974 Særlige fokuspunkter 10 moduler Overordnet mål med undervisningen: I dette forløb skal eleverne arbejde med Det Moderne Gennembrud. Først introduceres eleverne til periodens strømninger inden for kunst og litteratur, såvel som politik og samfund. Dernæst arbejder eleverne med en række centrale forfattere og får derigennem kendskab til køns-, arbejder- og fattigdomsdebatten i perioden. Kernestof: - Danske tekster i historisk og internationalt perspektiv. - Kanonforfattere: Herman Bang - Norske og svenske tekster på originalsprog - Forskellige teknikker til analyse og fortolkning af tekster Faglige mål: - Læse hurtigt og sikkert, og vælge læsestrategi i forhold til læseformål og teksttype - Anvende tekstanalytiske begreber til at give en nuanceret analyse, fortolkning, perspektivering og vurdering af dansksprogede tekster - Anlægge et historisk og teknologisk perspektiv på forskellige teksttyper og værker Konkrete mål: - Kendskab til periodens væsentligste kendetegn. - Forståelse for perioden som udtryk for modernitet. - Anvendelse af forskellige metoder til analyse. Klassearbejde. Gruppearbejde Fremlæggelser med PowerPoint Titel 2 Modernisme og realisme - Jensen, V. Johannes; Paa Memphis Station, Kristensen, Tom; Fribytter, Hansen. A, Martin; Agerhønen, Blixen, Karen; Dykkeren, 1958 Side 2 af 6

19 - Rifbjerg, Klaus; Al deres snak om skønhed, Højholt, Per; Frokost i det grønne, Andersen, Vita; Jeg bliver inviteret ud, Strunge, Michael; Natmaskinen, 1981 Sekundær litteratur: - PowerPoint (eget materiale) - Kjær-Hansen, Barbara mfl. ( ); Litteraturhistorien - på langs og på tværs, Systime. - Bødtcher-Hansen & Sloth Carlsen (2012); Med tiden en litteraturhistorisk arbejdsbog, Gyldendal Øvrigt materiale: - Bazar udsendelse med Michael Strunge, Pia Tafdrup, Lola Baidel og Kristen Bjørnkjær, DR, 1984 Særlige fokuspunkter 11 moduler Overordnet mål med undervisningen: I dette forløb skal eleverne arbejde med Modernismen/realisme. Forløbet vil præsentere eleverne for en bred vifte af (kanon)forfattere op gennem det 20. århundrede. Gennem dette forløb vil fokus på den litteraturhistoriske modernisme, herunder centrale begreber og -ismer for perioden såsom Symbolisme, det folkelige gennembrud/socialrealisme, ekspressionisme, avantgarde, Heretica, eksistentialisme, konfrontationsmodernisme og nyrealisme. Eleverne vil derudover blive bekendt med relevante fagbegreber, kendetegn for perioden og billedkunsten. Kernestof: - Danske tekster i historisk og internationalt perspektiv - Forskellige teknikker til analyse og fortolkning af tekster - Kanonlitteratur: Martin A. Hansen, Karen Blixen, Klaus Ribjerg, Johannes V. Jensen, Tom Kristensen Faglige mål: - Anvendelse af tekstanalytiske begreber til at give en nuanceret analyse, fortolkning, perspektivering. - Anlægge et historisk og teknologisk perspektiv på forskellige teksttyper og værker og analysere og perspektivere dem med henblik på indhold og format, læse danske tekster i historisk og internationalt perspektiv. Konkrete mål: - Kendskab til den litteraturhistoriske udvikling op gennem det 20.århundrede, herunder fremtrædende forfattere - Forståelse for brud og kontinuitet i hhv. den modernistiske og realistiske litteratur. Både i forhold til den pågældende litteraturhistoriske periode og Side 3 af 6

20 de to imellem. - Anvendelse af analytisk metode til at forstå teksten og på baggrund af denne analyse at kunne perspektivere teksten til sin samtid og hvorfor litteraturen er enten modernistisk eller realistisk. Læreroplæg Gruppearbejde Klassediskussion Mundtlig fremlæggelse Evaluering (formativ)og feedback Titel 3 Den nyeste litteratur - Sonnergaard, Jan: Sex fra Radiator, Hassan, Yahya: Barndom, Hassan, Yahya: Uden for døren, Weitze, Charlotte: Skifting, 196 Supplerende/sekundær litteratur: - Kjær-Hansen, Barbara m.fl. ( ); Litteraturhistorien på langs og på tværs, Systime - Egenproduceret tekst: Virkelighed og autofiktion, 2015 Særlige fokuspunkter 10 moduler Overordnet mål med undervisningen: Eleverne præsenteres for perioden og udvalgte værker. Diskussion af eleverne som værende producenter i en elektronisk kultur, herunder at alle kan være forfattere. Intro til selvbiografi og den performative biografisme. Eleverne producerer selv tekster, der bærer præg af performativ biografisme. Intro til magisk realisme. Eleverne producerer tekster, der bærer præg af magisk realisme. Kernestof: - Tekster og teksttyper, der har relevans for teknologisk dannelse, og som er karakteristisk for uddannelsen som helhed - Tale- og skriftkulturer over for digitale kulturformer - Mediernes udvikling, form og indhold - Teknologiske betingelser for kommunikationens indhold og form Faglige mål: - Læse hurtigt og sikkert, og vælge læsestrategi i forhold til læseformål og teksttype - Anvende tekstanalytiske begreber til at give en nuanceret analyse, fortolkning, perspektivering og vurdering af dansksprogede tekster - Anlægge et historisk og teknologisk perspektiv på forskellige teksttyper og værker Side 4 af 6

21 - Formidle viden og budskaber overbevisende og præcist i mundtlig form, deltage i diskussioner med argumenterende indlæg og indgå i dialog og samtale, der er tilpasset situationen. - Lytte aktivt og med opmærksomhed, forståelse og gehør - Anvende IT til kommunikation og informationssøgning og demonstrere bevidsthed om muligheder og begrænsninger. Konkrete mål: - Kendskab til tendenser i den nyere, eksperimenterende litteratur - Forståelse for den nyere litteraturs brud med genre, herunder de sociale mediers muligheder i et litterært perspektiv - Anvendelse af analytisk metode med henblik på at kunne afkode, hvorfor den valgte litteratur kan kategoriseres som eksperimenterende litteratur Læreroplæg Klassediskussioner Gruppearbejde Individuel mundtlig fremlæggelse (formativt) Titel 4 Særlige fokuspunkter Mod eksamen - Udvalgte tekster fra de sidste 3 års pensum. Udvalgt af eleverne - Repetition af diverse analysevejledninger til litterære tekster Håndbog til Dansk (2017) 8 moduler Overordnet mål med undervisningen: At klargøre eleverne til eksamen generel opsamling på 3 års pensum. Opsamling på litterære perioder og litteratur fra fagets pensum. Eleverne vælger selv periode og materiale gennemgået i undervisningen. Litteraturhistorisk gennemgang bygget på de tidligere gennemgåede tekster. Nedslag i pensum i forhold til elevernes ønsker. Kernestof: - Mangfoldige litterære genrer - Billeder, film og øvrige multimodale tekster - Sagtekster, herunder journalistisk - Danske tekster fra de seneste 20 år og centrale litteraturhistoriske perioder - Digitale kommunikationsformer, herunder sociale medier - Dansk sprog, sproglig variation - Litteratur-, sprog- og medieanalytiske begreber og metoder - Litteratur-, sprog- og mediehistorie Faglige mål: - Analysere og fortolke fiktive tekster - Analysere og vurdere ikke-fiktive tekster - Perspektivere tekster ud fra viden om fagets stofområder og viden om kulturelle, æstetiske, idéhistoriske, almenmenneskelige, samfundsmæssige, naturfaglige, teknologiske og erhvervsrelaterede sammenhænge - Demonstrere kendskab til centrale litteraturhistoriske perioder og deres Side 5 af 6

22 forbindelse til nutiden - Demonstrere kenskab til tendenser i samtidens litteratur og medier - Demonstrere kenskab til digitale mediers indhold og funktion - Navigere i store tekstmængder - Demonstrere viden om og reflektere over fagets identitet og metoder - Konkrete mål: - Kendskab til genrer, litteraturhistorisk bevidsthed, tekstanalyse, filmanalyse og lyrikanalyse. Kendskab til de 3 skriftlige genrer på HTX - Forståelse for genrer, metoder og teorier. Forståelse for de 3 skriftlige genrer på HTX - Anvendelse af analysemetoder, -modeller og teorier Klassediskussion og - undervisning Gruppearbejde med oplæg Forskellige -/øvelser, herunder visualiseringer og stiladseringer som skal hjælpe eleverne til at danne overblik over pensum. Side 6 af 6

EUX ernæringsassistent, Hotel- og Restaurantskolen København. Den Amerikanske Drøm i Danmark - Introduktion til analyse i dansk

EUX ernæringsassistent, Hotel- og Restaurantskolen København. Den Amerikanske Drøm i Danmark - Introduktion til analyse i dansk Undervisningsbeskrivelse Termin Forår 2017 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUX ernæringsassistent, Hotel- og Restaurantskolen København EUX Dansk A Trine Korp Skovgaard 1ern1711EUX Oversigt

Læs mere

Den Amerikanske Drøm i Danmark - Introduktion til analyse i dansk

Den Amerikanske Drøm i Danmark - Introduktion til analyse i dansk Undervisningsbeskrivelse Termin Forår 2019 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUX, Hotel- og Restaurantskolen København EUX Dansk A Maria Emilie Keller 1h1911EUX - KOK, REC, TJE, ERN Oversigt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin 2015 /2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Gastro-science, Hotel- og Restaurantskolen København HTX Dansk A Rune Veigert & Nikoline Holm Braüner 1.

Læs mere

Den Amerikanske Drøm i Danmark - Introduktion til analyse i dansk

Den Amerikanske Drøm i Danmark - Introduktion til analyse i dansk Undervisningsbeskrivelse Termin Forår 2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUX, Hotel- og Restaurantskolen København EUX Dansk A Nikoline Holm Braüner og Maria Emilie Keller 1ern1811-EUX

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin 2017/2018

Undervisningsbeskrivelse. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin 2017/2018 Undervisningsbeskrivelse Termin 2017/2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Det Naturvidenskabelige Gymnasium, Hotel- og Restaurantskolen København HTX Dansk A Trine Korp Skovgaard & Nikoline

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin 2016 /2017. HTX Gastro-science, Hotel- og Restaurantskolen København

Undervisningsbeskrivelse. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin 2016 /2017. HTX Gastro-science, Hotel- og Restaurantskolen København Undervisningsbeskrivelse Termin 2016 /2017 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HTX Gastro-science, Hotel- og Restaurantskolen København HTX Dansk A Nikoline Holm Braüner Hold 1.a Oversigt over

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2015 / 2016 Institution Fag og niveau Lærer Hold Esbjerg Tekniske Gymnasium Dansk A Dorthe Søndergaard 3.D

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin 2017/2018

Undervisningsbeskrivelse. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin 2017/2018 Undervisningsbeskrivelse Termin 2017/2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Det Naturvidenskabelige Gymnasium, Hotel- og Restaurantskolen København HTX Dansk A Trine Korp Skovgaard Hold 1.a

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2015 / 2016 Institution Fag og niveau Lærer Esbjerg Tekniske Gymnasium Dansk A Dorthe Søndergaard Hold 3.B

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2014 / 2015 Institution Fag og niveau Lærer Esbjerg Tekniske Gymnasium Dansk A Dorthe Søndergaard Hold 2.E

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin 2016 /2017

Undervisningsbeskrivelse. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin 2016 /2017 Undervisningsbeskrivelse Termin 2016 /2017 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Det Naturvidenskabelige Gymnasium, Hotel- og Restaurantskolen København HTX Dansk A Nikoline Holm Braüne og

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2013 / 2014 Institution Uddannelse Fag og niveau Teknisk Gymnasium, Esbjerg HTX Dansk A Lærer(e)

Læs mere

Undervisningsplan. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

Undervisningsplan. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb Undervisningsplan Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2013/2014 Institution Uddannelse Fag og niveau Teknisk Gymnasium, Esbjerg HTX Dansk A Lærer(e) Pernille

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin

Undervisningsbeskrivelse. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin Undervisningsbeskrivelse Termin 2016-2019 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Det Naturvidenskabelige Gymnasium, Hotel- og Restaurantskolen København HTX Dansk A Nikoline Holm Braüner og

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Januar-maj, 2013 Institution Sukkertoppen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold htx Dansk A-niveau Martin

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 08/09 Institution KTS - Sukkertoppen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) htx Dansk A Pernille Frøling

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2016 Institution HANSENBERG Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold htx Dansk A Charlotte Degn Schubert

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2015/2016 Institution Fag og niveau Lærer Teknisk Gymnasium, Esbjerg Dansk A Jane Larsen Hold 2.D

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2011-juni 2012 Institution KTS - Sukkertoppen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) htx Dansk A Pernille

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Juni 117 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold Erhvervsskolerne Aars hhx Dansk A Allan Brager (alb) 2b16 Forløbsoversigt (4) Forløb 1 Forløb 2 Forløb 3 Forløb

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) 3. semester og 4. semester Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2016 juni 2017 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUC-Vest HTX Dansk A Else K. Simonsen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 08-09 Institution Herningsholm Gymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HTX Dansk A Benedicte

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2015/2016 Institution Fag og niveau Lærer Teknisk Gymnasium, Esbjerg Dansk A Jane Larsen Hold 2.G

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin 2015 /2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Dat Naturvidenskabelige Gymnasium på HRS HTX Dansk A Rune Veigert, Nikoline Holm Braüner og Trine Korp Skovgaard

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2015/2016 Institution Fag og niveau Lærer Teknisk Gymnasium, Esbjerg Dansk A Jane Larsen Hold 2.E

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Juni 2019 Institution Erhvervsskolerne Aars Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Dansk A Sinan Bahora (siba) 3bde18 Undervisningsforløb: (6) Forløb 1 Forløb 2 Forløb

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2015 / 2016 Institution Fag og niveau Lærer Rybners Dansk A Dorthe Søndergaard Hold 3.B Oversigt over gennemførte

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2015 / 2016 Institution Fag og niveau Lærer Esbjerg Tekniske Gymnasium Dansk A Dorthe Søndergaard Hold 2.B

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin 2015 /2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Gastro-science, Hotel- og Restaurantskolen København HTX Dansk A Rune Veigert & Nikoline Holm Braüner 1.-3.xy

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2015 / 2016 Institution Fag og niveau Lærer Teknisk Gymnasium, Esbjerg Dansk A Dorthe Søndergaard

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2018 Rybners

Læs mere

Undervisningsplan. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

Undervisningsplan. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb Undervisningsplan Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2014/2015 Institution Fag og niveau Lærer Teknisk Gymnasium, Esbjerg Dansk A Dorthe Søndergaard Hold 1.B

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2012- juni 2013 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Københavns Tekniske Gymnasium, Sukkertoppen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2013 Institution Københavns tekniske gymnasium Sukkertoppen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) htx Dansk

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2017 / 2018 Institution Fag og niveau Lærer Rybners Tekniske Gymnasium Dansk A Dorthe Søndergaard Hold 3.B

Læs mere

Undervisningsplan. Oversigt over planlagte undervisningsforløb. Periode. Skoleåret 2013 / 2014. Teknisk Gymnasium, Esbjerg.

Undervisningsplan. Oversigt over planlagte undervisningsforløb. Periode. Skoleåret 2013 / 2014. Teknisk Gymnasium, Esbjerg. Undervisningsplan Periode Institution Uddannelse Fag og niveau Skoleåret 2013 / 2014 Teknisk Gymnasium, Esbjerg HTX Dansk A Lærer Bo Larsen (Titel 1-5) og Dorthe Søndergaard (Titel 6-8) Hold 3.B Oversigt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2016 / 2017 Institution Fag og niveau Lærer Esbjerg Tekniske Gymnasium Dansk A Dorthe Søndergaard Hold 3.B

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin

Undervisningsbeskrivelse. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin Undervisningsbeskrivelse Termin 2016-2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Det Naturvidenskabelige Gymnasium, Hotel- og Restaurantskolen København HTX Dansk A Nikoline Holm Braüne og

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2014 / 2015 Institution Fag og niveau Lærer Esbjerg Tekniske Gymnasium Dansk A Dorthe Søndergaard Hold 3.B

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 14/15 Institution Thy-Mors HF & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf Dansk A SLA m2013cl

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2011- juni 2012 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Københavns Tekniske Gymnasium, Sukkertoppen

Læs mere

Studieplan for 3. b 2010/2011

Studieplan for 3. b 2010/2011 Studieplan for 3. b 2010/2011 Titel 8 Fokusområde : litteraturhistorisk fokusområde (fokusområde 7) Indhold Romantikken: universalromantik, nationalromantik, Biedermeier, romantisme Adam Oehlenschläger:

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2012 - juni 2013 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Københavns Tekniske Gymnasium,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2015 / 2016 Institution Fag og niveau Lærer Hold Rybners Dansk A Dorthe Søndergaard 3.D + E Oversigt over

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Start august 2015, afslut juni 2016 Institution Tønder Handelsskole, Martin Hammerichsvej 3, DK - 6270 Tønder

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin

Undervisningsbeskrivelse. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin Undervisningsbeskrivelse Termin 2016-2019 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Det Naturvidenskabelige Gymnasium, Hotel- og Restaurantskolen i København HTX Dansk A Nikoline Holm Braüner,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin 2017/2020

Undervisningsbeskrivelse. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin 2017/2020 Undervisningsbeskrivelse Termin 2017/2020 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Det Naturvidenskabelige Gymnasium, Hotel- og Restaurantskolen København HTX Dansk A Trine Korp Skovgaard, Nikoline

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin 2018/2021

Undervisningsbeskrivelse. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin 2018/2021 Undervisningsbeskrivelse Termin 2018/2021 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Det Naturvidenskabelige Gymnasium, Hotel- og Restaurantskolen København HTX Dansk A Christian Bertore-Andersen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: august 2007 - juni

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2017 Institution Hansenberg Gymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Dansk A Charlotte Schubert

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2013 Institution Københavns tekniske gymnasium Sukkertoppen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) htx Dansk

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2017 Institution Hansenberg Gymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Dansk A Charlotte

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2009 Institution Herningsholm Gymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HTX Dansk A Benedicte Fundrup

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2011 Institution Herningsholm Gymnasium, HHX Herning Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Dansk

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for: 1s da

Undervisningsbeskrivelse for: 1s da Undervisningsbeskrivelse for: 1s da Fag: Dansk A, STX Niveau: A Institution: Marie Kruses Skole (207004) Hold: 1s Termin: Juni 2019 Uddannelse: STX Lærer(e): Camilla Nadja Allerup (CA) Forløbsoversigt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 13/14 Institution Uddannelse Fag og niveau Vid Gymnasier Htx Dansk A Lærer(e) Vivi Ann Jacobsen (Gik på barsel

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2010-august 2011 Institution Københavns tekniske skole, Sukkertoppen Uddannelse Fag og niveau Lærer

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: august 2010 - juni

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2012-august 2013 Institution KTS, Sukkertoppen Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold htx Dansk A Anna

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Juni 117 Institution Erhvervsskolerne Aars Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Dansk A Bjarni Jensen (BJJ) 1bg16 Undervisningsforløb: (4) Forløb 1 Forløb 2 Forløb

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: august 2008 - juni

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni 2018 Erhvervsgymnasiet

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj 2019 EUC Nordvest hhx Fag og niveau Dansk

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2007-08 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Teknisk Gymnasium Silkeborg Htx Dansk

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Maj/juni 2017 Institution HANSENBERG Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) htx Dansk A Charlotte Degn Schubert Hold 2. MatFys 2015-16 Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin 2015 /2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Dat Naturvidenskabelige Gymnasium på HRS HTX Dansk A Rune Veigert, Nikoline Holm Braüner og Trine Korp Skovgaard

Læs mere

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Gyserfilmsforløb med eksterne undervisere fra Tape7 Production

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Gyserfilmsforløb med eksterne undervisere fra Tape7 Production Studieplan Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2013 juni 2014 Institution Viden Djurs Teknisk Gymnasium Grenaa Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Htx Dansk A Inge

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-Juni 2019 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HTx Dansk A Marie

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin 2015 /2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Dat Naturvidenskabelige Gymnasium på HRS HTX Dansk A Rune Veigert, Nikoline Holm Braüner og Trine Korp Skovgaard

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Juni 117 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold EUC Syd htx Dansk A Kristian Skovlund Jensen (ksj) a16hx2z a htx 2z Forløbsoversigt (7) Forløb 1 Forløb 2 Forløb

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni, 13/14 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Thy-Mors HF & VUC Hf Dansk A Sine Lanng

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 15 EUC

Læs mere

STUDIEPLAN Dansk. Rudolf Steiner-Skolen i Århus: 2HF, Timetal for dansk i 2HF: 108 timer EMNE OG OMFANG

STUDIEPLAN Dansk. Rudolf Steiner-Skolen i Århus: 2HF, Timetal for dansk i 2HF: 108 timer EMNE OG OMFANG STUDIEPLAN Dansk Rudolf Steiner-Skolen i Århus: 2HF, 2019-20 Timetal for dansk i 2HF: 108 timer EMNE OG OMFANG Navn: Journalistik Omfang: STEINER HF-PENSUM Formål: I forløbet arbejder vi med journalistik

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Efterår 2014/Sommer 2015 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Gastro-science, Hotel- og Restaurantskolen København HTX Dansk A Line Høyer 2.uy Oversigt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Aug. 2015 juni 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUC-Vest HTX Dansk A Else K. Simonsen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2017 Institution Hansenberg Gymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Dansk A Charlotte Schubert

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin 2017/2020

Undervisningsbeskrivelse. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin 2017/2020 Undervisningsbeskrivelse Termin 2017/2020 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Det Naturvidenskabelige Gymnasium, Hotel- og Restaurantskolen København HTX Dansk A Nikoline Holm Braüner og

Læs mere

Side 1 af 12. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin maj-juni 2019

Side 1 af 12. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin maj-juni 2019 Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2019 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Gymnasiet HHX Ringkøbing, Uddannelsescenter

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) 1. semester og 2. semester Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 08/09 Institution KTS, Sukkertoppen htx Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) htx Dansk niveau A Pernille

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August-juni 2011/12 Institution KTS, Sukkertoppen htx Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) htx Dansk niveau A

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Juni 117 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold EUC Syd htx Dansk A Kristian Skovlund Jensen (ksj) a16hx2x a htx 2x Forløbsoversigt (7) Forløb 1 Forløb 2 Forløb

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 15 EUC

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Juni 2017 Institution Erhvervsskolerne Aars Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Dansk A Bjarni Jensen (BJJ) og Marie Amalie Rye Olsen (MARO) 2bde17 Undervisningsforløb:

Læs mere

Side 1 af 10. Studieplan. Termin. Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2018/19. Institution. Vejen Business College.

Side 1 af 10. Studieplan. Termin. Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2018/19. Institution. Vejen Business College. Studieplan Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2018/19 Vejen Business College HHX Dansk A Karina Rud Studieplan-Dansk A-hh1117-EF1819-AFS/VØ

Læs mere

Beskrivelse af det enkelte undervisningsforløb (1 skema for hvert forløb) Retur til forside

Beskrivelse af det enkelte undervisningsforløb (1 skema for hvert forløb) Retur til forside Studieplan Stamoplysninger Periode August 2015 juni 2016 Institution Vejen Business College Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Dansk-A Jørgen Klærke STU-DanskAhh1213-F16-MAR Oversigt over planlagte

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2011-2012 Institution KTS - Sukkertoppen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold htx Dansk A Anna

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2015 / 2016 Institution Fag og niveau Lærer Esbjerg Tekniske Gymnasium Dansk A Dorthe Søndergaard Hold 2.B

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-Juni 2020 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTx Dansk A Marie

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 10/11 Sukkertoppen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2009- juni 2010 Institution Herningsholm Gymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HTX Dansk A Benedicte

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2009 - juni 2010 Institution Københavns Tekniske Gymnasium, Sukkertoppen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Institution. F14 Vejen Business College.

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Institution. F14 Vejen Business College. Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold F14 Vejen Business College HHX Dansk A Kasper Thomsen Danskhh1113-F14

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2013 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Herning HF og VUC HF Dansk A Tania Lund Nyby Hold 1.V

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin aug. 2018 jan 2019 Institution Hotel- og Restaurantskolen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUX Dansk

Læs mere

Dansk A - toårigt hf, juni 2010

Dansk A - toårigt hf, juni 2010 Dansk A - toårigt hf, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fagets kerne er dansk sprog, litteratur og kommunikation. I arbejdet med dansk sprog og dansksprogede tekster i en mangfoldighed af

Læs mere

Side 1 af 9. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Maj 2011.

Side 1 af 9. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Maj 2011. Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2011 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold Københavns tekniske skole, Sukkertoppen htx Dansk

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2013 Institution Viden Djurs Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Dansk A Inge Andersen Htx1nvn13

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2010-2012 Institution Københavns Tekniske Skole, Vibenhus Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Htx Dansk

Læs mere