SUNDHEDSCENTER KOLDING, Etape 2 Bedømmelsesudvalgets betænkning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SUNDHEDSCENTER KOLDING, Etape 2 Bedømmelsesudvalgets betænkning"

Transkript

1 SUNDHEDSCENTER KOLDING, Etape 2

2

3 Side 1 af 35 INDHOLD Side 1. INDLEDNING BEDØMMELSE BEDØMMELSESPROCESSENS FORLØB BEDØMMELSE AF TILBUD POINTMODEL BEDØMMELSESUDVALGETS MØDER BEDØMMELSESUDVALGETS GENERELLE BEMÆRKNINGER BEDØMMELSESUDVALGETS AFGØRELSE BEDØMMELSESUDVALGETS BEMÆRKNINGER TIL DE ENKELTE FORSLAG FORSLAG MÆRKET Omfang Funktion Arkitektur Energi / Byggeteknik FORSLAG MÆRKET Omfang Funktion Arkitektur Energi / Byggeteknik FORSLAG MÆRKET Omfang Funktion Arkitektur Energi / Byggeteknik FORSLAG MÆRKET Omfang Funktion Arkitektur Energi / Byggeteknik FORSLAG MÆRKET Omfang Funktion Arkitektur Energi / Byggeteknik... 34

4 Side 2 af INDLEDNING Kolding Kommune udskrev den 9. oktober 2015 totalentreprisekonkurrence omfattende projektering og opførelse af 2. etape af Sundhedscenter Kolding. Efter en forudgående prækvalifikation blev følgende 5 totalentreprenørgrupper valgt: Hoffmann A/S GPP Arkitekter A/S Alectia RAUNSTRUP A/S MANGOR & NAGEL A/S LB CONSULT A/S NCC Construction Danmark A/S AART ARCHITECTS A/S Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma / Nordenta JORTON aarhus arkitekterne a/s Rambøll Danmark Kjær & Trillingsgaard Friis & Moltke Johansson & Kalstrup Forslag og tilbud blev indleveret anonymt den 15. december 2015, hvor tilbudssummer og forbehold blev oplæst af repræsentant for BDO Kommunernes Revision i overværelse af de bydende. Forslag og tilbud er udarbejdet på grundlag af et byggeprogram og betingelser i øvrigt udarbejdet af INGENIØR NE i samarbejde med Kolding Kommune.

5 Side 3 af BEDØMMELSE De indkomne tilbud er bedømt med henblik på at udvælge det tilbud, der ved en samlet vurdering af projekt og pris, vurderes som det økonomisk mest fordelagtige for bygherren. Hele bedømmelsen af de 5 indkomne projekter er foregået under opretholdelse af fuld anonymitet i hele bedømmelsesperioden. Ved bedømmelsen af tilbudene blev følgende delkriterier lagt til grund for vurderingen: 1. Omfang 2. Funktion Helhedsplan Disponering af funktioner Fleksibilitet / fællesudnyttelse 3. Arkitektur 4. Energi / Byggeteknik Bygningsdele - vedligehold Driftsforhold Bedømmelsesgrundlaget er udførligt beskrevet i byggeprogrammet - Tildelingskriterier. Bedømmelsen er foretaget af et udvalg bestående af: Bedømmelsesudvalget: - Lars Rasmussen, Senior- og socialdirektør, Senior- og Socialforvaltningen (formand for bedømmelsesudvalget) - Lis Ravn Ebbesen, Udvalgsformand, Social- og Sundhedsudvalget - Trille C. Nikolajsen, Næstformand i Social- og Sundhedsudvalget - Michael Pagaard Madsen, Stadsarkitekt, By- og Udviklingsforvaltningen - Clara Rigenstrup, Arkitektfagdommer udpeget af Dansk Byggeri s totalentrepriseudvalg, Tegnestuen Mejeriet. Rådgivere for bedømmelsesudvalget: - Kenneth Holm, Projektchef, Sygehus Lillebælt - Ole Lundhede, Projektleder, arkitektur & planlægning, Sygehus Lillebælt - Annett Bundgaard Lassen, Ingeniør, Kommunale Ejendomme, Kolding Kommune - Lone Bach Kristensen, koordinerende rådgiver for sundhedsområdet - Anne-Marie de Fønss, leder af Tandplejen - Lisbet Enevoldsen, leder af Døgnrehabiliteringen - Helle Mousing, leder af Træning og Rehabilitering - Annette Balsgaard, leder af sundhedsplejen - Torben Jensen Lorentzen, Bygherrerådgiver, INGENIØR NE A/S

6 Side 4 af Bedømmelsesprocessens forløb Totalentreprisetilbuddet består af 3 dele: 1. Projektforslag med opklæbede plancher, samt digital projektmappe inkl. tegninger i A3 og produkttilbudsliste. 2. Filerne Tilbudsbrev, Tilbudsliste og Tro og loveerklæring. 3. Filen Navneseddel med tilbudsgivers kendingstal, samt navn og adresse. 2.1 Bedømmelse af tilbud Pointmodel De indkomne tilbud er bedømt med henblik på at udvælge det tilbud, der ved en samlet vurdering af Omfang, Funktion, Arkitektur og Energi/Byggeteknik vurderes som det økonomisk mest fordelagtige for bygherren. Ved fuldt ud at opfylde byggeprogrammet opnås 10 point. Omfang, vægtet 30 % For vurdering af projektets omfang er anvendt de oplyste arealer for hver funktion der er indeholdt i de enkelte tilbud. Oplysningerne er omdannet til et delpointsystem, således at hver kvadratmeter vurderes i forhold til opfyldelse af byggeprogrammet og vægter 90 % i sammentællingen af de samlede point i omfang. Udearealer vurderes ligeledes i forhold til opfyldelse af byggeprogrammet, og vægter 10 % i sammentællingen af de samlede point i omfang. Dette skyldes, at disse arealer er væsentligt billigere at etablere. Funktion, vægtet 30 % For tildelingskriteriet funktion gives point efter nedenstående karakteristika. Arkitektur, vægtet 20 % For tildelingskriteriet arkitektur gives point efter nedenstående karakteristika. Energi / Byggeteknik, vægtet 20 % For tildelingskriteriet energi/byggeteknik gives point efter nedenstående karakteristika. Modellen er godkendt inden bedømmelsen.

7 Side 5 af 35 Pointmodel Point Bedømmelse 10 Det usædvanligt kompetente tilbud, der bedømt i overensstemmelse med delkriteriet imødekommer udbudsmaterialets ønsker med fremragende forståelse for den beskrevne opgave, karakteriseres som fremragende 8 Det særdeles kompetente tilbud, der bedømt i overensstemmelse med delkriteriet imødekommer udbudsmaterialets ønsker med fortrinlig forståelse for den beskrevne opgave, karakteriseres som fortrinlig 6 Det kompetente tilbud, der bedømt i overensstemmelse med delkriteriet imødekommer udbudsmaterialets ønsker med god forståelse for den beskrevne opgave, karakteriseres som god 4 Det tilbud, der bedømt i overensstemmelse med delkriteriet under middel imødekommer udbudsmaterialets ønsker med forståelse for den beskrevne opgave, karakteriseres som jævn 2 Det tilbud, der bedømt i overensstemmelse med delkriteriet mindre godt opfylder udbudsmaterialets krav og kun i nødvendigt omfang imødekommer udbudsmaterialet ønsker, karakteriseres som tilstrækkelig 0 Det uacceptable tilbud, der ikke opfylder udbudsmaterialets krav karakteriseres som utilstrækkeligt 2.2 Bedømmelsesudvalgets møder 16. december møde i bedømmelsesudvalget: På mødet blev meddelt at Thomas Fonnesbæk Boe, By- og udviklingsdirektør, Byog Udviklingsforvaltningen er udtrådt at bedømmelsesudvalget. Bedømmelsesudvalget og bedømmelsesudvalgets rådgivere blev introduceret for ibinder og adgang til konkurrenceforslag og udbudsmateriale blev sikret. Bedømmelsesudvalget godkendte bedømmelsesprocedure og pointmodel. 5. januar møde i bedømmelsesudvalget: Det blev vedtaget, at alle de indkomne forslag var konditionsmæssige og kunne optages til bedømmelse. De fem forslag blev nummereret som følger: 1 Projekt Projekt Projekt Projekt Projekt Forslagene blev overordnet gennemgået af fagdommer og bygherrerådgiver. Bedømmelsesudvalget blev anmodet om at der måtte inddrages køkkenkonsulent, tilgængelighedskonsulent samt bygningsmyndighederne som eksterne rådgivere for bedømmelsesudvalget. Anmodningen blev imødekommet.

8 Side 6 af januar møde i bedømmelsesudvalget: Forslagene blev detaljeret gennemgået af fagdommer, rådgivere fra Sygehus Lillebælt og brugere. Bygherrerådgiveren gennemgik kommentarer til hvert projekt fra køkkenkonsulent, tilgængelighedskonsulent samt bygningsmyndighederne. Bedømmelsesudvalget drøftede forslagene og voterede for pointgivning til hvert af tildelingskriterierne. Afslutningsvist blev tilbudsbreve og tilbudslister frigivet og gennemgået. Det kunne konstateres at alle projekter overholdte den fastlagte ramme. 18. januar møde i bedømmelsesudvalget: Bedømmelsesudvalget blev orienteret om gennemgangen af tilbudslisterne. Bedømmelsesudvalget voterede endeligt og besluttede, hvilket forslag der er det økonomisk mest fordelagtige. Vinder blev udråbt. Fagdommer og bygherrerådgiver evaluerede voteringen til brug ved udfærdigelse af bedømmelsesudvalgets betænkning. Navnesedler blev frigivet og holdene bag de indkomne projektforslag blev oplæst.

9 Side 7 af BEDØMMELSESUDVALGETS GENERELLE BEMÆRKNINGER 5 totalentreprenører var prækvalificeret til konkurrencen og alle 5 indleverede et forslag. Forslagene blev gennemgået af BDO Kommunernes Revision, hvorefter bedømmelsesudvalget på 2. møde erklærede alle forslag konditionsmæssige, og samtlige projekter blev optaget til bedømmelse. Bedømmelsen er gennemført anonymt. Alle projektteams har fremkommet med projekter der tilbyder Kolding Kommune et funktionsdygtigt fuldt udbygget sundhedscenter, hvor programforudsætningerne i forskellig udstrækning er bearbejdet detaljeret og grundigt. Det er således 5 kompetente besvarelser, hvor forfatterne med forskellige udgangspunkter i hoveddisponeringen, giver meget spændende bud på en fremtidig løsning af det færdigudbygget Sundhedscenter i Kolding. Generelt gælder det at forslagsstillerne er opmærksomme på de landskabsmæssige kvaliteter og den arkitektoniske udfordring som tilknytningen til lokalområdet giver, og dermed bruger stedets kraft. Ligeledes gælder det at alle projekterne har adopteret målsætningen om at skabe rammer for de tilknyttede borgere og medarbejdere. Der er afgivet meget forskellige og spændende forslag til indretning af Sundhedscenter, men også mange lighedspunkter fremtræder i en levende disponering af de efterspurgte funktioner. Det er således også her, at projekterne adskiller sig indbyrdes, hvilket har givet en spændende bedømmelsesproces, hvor fordele og ulemper har været vægtet og debatteret.

10 Side 8 af BEDØMMELSESUDVALGETS AFGØRELSE Ud fra konkurrencens grundlag og de opstillede evalueringskriterier er bedømmelsesudvalget nået frem til en enstemmig afgørelse om at udpege tilbud og forslag med kendingstallet , som det økonomisk mest fordelagtige. Dette tilbud er udarbejdet af: Totalentreprenør: Arkitektfirma: Ingeniørfirma: Hoffmann A/S GPP Arkitekter A/S Alectia (Formand) Lars Rasmussen Social- og Sundhedsdirektør, Social- og Sundhedsforvaltningen Lis Ravn Ebbesen Udvalgsformand, Social- og Sundhedsudvalget Michael Pagaard Madsen Stadsarkitekt By- og Udviklingsforvaltningen Trille C. Nikolajsen Næstformand, Social- og Sundhedsudvalget Clara Rigenstrup Arkitektfagdommer Tegnestuen Mejeriet Godkendt af bedømmelsesudvalget Kolding, den 26. januar 2016

11 Side 9 af BEDØMMELSESUDVALGETS BEMÆRKNINGER TIL DE ENKELTE FORSLAG 5.1 Forslag mærket Udarbejdet af: Totalentreprenør: Arkitektfirma: Ingeniørfirma: Projektet har samlet opnået: RAUNSTRUP A/S MANGOR & NAGEL A/S LB CONSULT A/S 6,7 point Omfang Forslagets omfang vurderes fremragende. Materialet præsenterer, det største tilbud målt på kvadratmeter - indeholdende et byggeri på m² brutto - der omfangsmæssigt til fulde opfylder byggeprogrammet. Tilbuddet indeholder flere funktioner end beskrevet og kun på ganske få områder er enkelte funktioner/rum reduceret i forhold til det ønskede. På nær en markeret holdeplads til ambulance ved sekundær indgang, er alle udvendige funktioner og ønsker indeholdt i tilbuddet. Inventar, herunder dental inventar er nøje beskrevet og indeholdt i tilbuddet. Etape 2 sammenbygges ved eksisterende sundhedstorv med forbindelse i 3 plan. Eksisterende glasparti nedtages partielt og der monteres 2 nye gangbroer på 1. og 2. sal i eksisterende sundhedstorv, der tilsluttes eksisterende reposer.

12 Side 10 af 35 Forbindelses- og gangtræningsgang tilsluttes eksisterende murede facade ved nærdepot 01.S.17 i etape 1. Alle aktiviteter i forbindelse med til- og ombygning af etape 1, er indeholdt i tilbuddet Funktion Forslagets funktion vurderes jævn. Helhedsplan Hovedindgangen er placeret mod nord, med en forplads der favner den besøgende, som naturligt ledes hen mod hovedindgangen, beliggende i mellembygningen mellem den gamle og den nye fløj. Forpladsen er primært forbeholdt den kørende trafik og indeholder en del Handicap P-pladser samt parkeringspladser til cykler, hvoraf en del er overdækket. Der er kun ringe mulighed for ophold og aktivitet, som ønsket i programmet. Bortset fra en pergola, er der ikke det ønskede overdækkede venteareal i forbindelse med indgangen. Den sekundære indgang er placeret mod øst, hvor den primære parkering vil finde sted. Indgangen er overdækket i mindre omfang. Et andet stort kileformet indhak i bygningsklumpen vender mod syd og indeholder en stor gårdhave, der er smukt disponeret, og med gode muligheder for solindfald. Gårdhaven indeholder de ønskede faciliteter - terrasse, vand, beplantning, muligheder for aktivitet, herunder træning, hvile, rygeskur mm. Der er god kontakt mellem inde og ud. Rygeskuret er placeret sammen med redskabsskuret, som desværre alene har adgang via rygeskuret. Forslaget indeholder en rigtig god placering af indgangene, der sikrer korte gangafstande i bygningen. Indgangene er tillige tilgængelige i deres udførelse og giver en god ligeværdig adgang til bygningen for alle. Det er ikke lykkedes at finde plads til handicapparkering af den store type. De ønskede 5 afsætningspladser til mini/liftbusser er for korte. Der er væsentlig risiko for at cykelparkeringen breder sig ud i de udendørs gangarealer. Der er ikke en tydelig taktil adskillelse imellem forskellige trafikarealer og man har ikke forholdt sig til, hvordan personer med synshandicap skal navigere omkring bygningen. Man forholder sig ikke direkte til sikkerheden og evakueringen af personer med reduceret mobilitet, synshandicap eller kognitive handicap. Ligeledes er det heller ikke overvejet, hvordan man evt. alarmerer personer med hørehandicap. Brandteknisk ses det problematisk at de fælles adgangsveje består at én meget stor brandsektion på 4 etager, indeholdende både hovedtrappe og elevator. I forhold til rumindretningen er der flere steder udfordringer i forhold til at have plads til de krævede venderadier. Det vurderes dog at disse kan opnås igennem indretningen og gennem en justering af rumudlægget.

13 Side 11 af 35 Disponering af funktioner Ankomsten sker i en forholdsvis lille mellembygning, som naturligt føjer sig til den eksisterende forhal. Såvel den nye som den eksisterende forhal spænder over 3- etager. Ankomsttorvet er en 3-etager høj glasbygning med god visuel kontakt til både forplads og gårdhave. Det store sydvendte glasparti er en udfordring for indeklimaet, som skal håndteres. På grund af ankomsttorvets forholdsvis ringe størrelse, vil det være begrænset, hvor mange af de ønskede funktioner, der kan foregå her. Fra ankomsttorvet er der, i stueplan, direkte kontakt til Genoptræningen samt til Tandplejen, der i dette forslag er fordelt på 2 etager, hvilket ikke er ønskeligt af praktiske grunde. Et langt og forholdsmæssig smalt fordelingsareal uden dagslys giver trappe- og elevatoradgang til de øvrige etager i den nye fløj. og den ønskede sekundære indgang har, via en lang, forholdsvis smal gang, ligeledes adgang til dette torv. Borgere der skal til genoptræning i den nye fløj, skal først passere forbi den åbne personalekantine, hvilket ikke findes optimalt. Køkkenområdet har nogle mangler i forhold til programmets ønsker, men med en del justering vurderes det at være muligt, at få en god og funktionel indretning, dog vil nødvendig dagslystilgang i nogle af rummene være svær at frembringe. 1. salen indeholder dels Tandplejen og dels Døgnrehabiliteringen. Døgnrehabiliteringen er i dette forslag, ligesom Tandplejen, fordelt over 2 etager, hvilket ikke er anvendeligt. En del af rummene er forholdsvis smalle og dybe, med de brugsmæssige begrænsninger dette giver. 1. og 2. salen er forbundet med den eksisterende 1. og 2. sal via gangbroer hen over ankomsttorvet. Døgnrehabiliteringens 2 etager er internt forbundet via en durchsicht med ovenlys samt en trappe. Herved undgås de lange, mørke gange. Dagligstuen og spisestuen er fordelt på hver sin etage, med de ulemper dette giver i den daglige brug. Det enkelte værelse er veldisponeret med gode dagslysforhold og god mulighed for udkig fra sengen. Generelt er der i dette forslag en hel del uhensigtsmæssigheder i plandisponeringen, afdelinger er fordelt på flere etager, flere rum der er for smalle og dybe, rum uden dagslys (2 samtale-, 2 konsultations- og 2 undersøgelsesrum) og heraf brugsmæssige begrænsninger, for små ventearealer, adgang til rum gennem andre rum og manglende rum i forhold til programmet. Fleksibilitet / fællesudnyttelse De enkelte rum er, for en stor dels vedkommende, velproportionerede og velbelyste Som nævnt ovenfor er der dog en del rum, der er smalle og dybe, hvorved anvendelsen begrænses.

14 Side 12 af 35 På grund af den meget dybe bygningskrop, er der ret store arealer uden dagslysmulighed, hvorfor disse arealer alene kan anvendes til funktioner der ikke kræver dagslys. Dette begrænser naturligvis den brugermæssige fleksibilitet Arkitektur Forslagets arkitektur vurderes god. Ydre form Tilbygningen underordner sig den eksisterende fløj med hensyn til bygningshøjde og vinduesudformning, og bygningens samlede arkitektoniske udtryk fremstår stilfærdigt og harmonisk. Materialemæssigt adskiller tilbygningen sig fra de eksisterende murstensfacader, med sine hvide betonelementer med påmonterede alulister i gylden tone. Den hvide beton er erfaringsmæssig ret sart og kræver regelmæssig afrensning, hvis den fortsat skal holde sig pæn, og de tynde alulister kræver en meget omhyggelig opsætning med fuldstændig vandrette linier og ensartet afstand, hvis det færdige resultat skal blive vellykket. Interiør Den i byggeprogrammet ønskede venlighed, åbenhed og overskuelighed er ikke helt overbevisende løst i dette forslag, idet der f.eks. er minimal visuel kontakt mellem ankomsten og funktionerne i den nye fløj, samt et meget trist og mørkt fordelingsrum i den nye fløj. Døgnrehabiliteringens forholdsvis korte gange kombineret med det åbne, lyse trapperum mellem de to etager virker imødekommende og venligt, men kan funktionsmæssigt desværre ikke virke i praksis. Kontakten mellem inde og ude er fint løst ved foyerens gennemsigtighed, store vinduespartier i genoptræningen og personalekantinen i stueplan samt ved uderummenes vifteformede åbning ud mod omgivelserne Energi / Byggeteknik Forslagets energi / byggeteknik vurderes god til fortrinlig. Bygningsdele vedligehold Ydervægge udføres som betonsandwichelementer, hvorpå der i 1. og 2. sals højde er påmonteret horisontale anodiserede aluminiumslister. Det bærende hovedsystem udføres som traditionel søjle-/bjælkesystem med betonelementer. Etageadskillelser og tagkonstruktion udføres som betonelementer. Flugtvejstrapper i bygningens gavle udføres som præfabrikerede betontrapper. Generelt udføres lofter i synlig skinnesystem. Gulve udføres i en kombination af støv-bundet beton, klinker, vinyl, linoleum, sports-gulv og trægulv. Ståltrapper afsluttes med linoleum. Bærende vægge udføres som beton. Øvrige Lette indervægge udføres som gips på stålskelet.

15 Side 13 af 35 I vådrumsområder udføres vægge med vådrumsgips. Derudover glaspartier ved siden af udvalgte døre og ligeledes glasfelter i skillevægge, Vinduespartier ved hovedindgang samt gangtræningsgang udføres som alu. Øvrige vinduer i træ/alu og udført med samme farver og dimensioner for de enkelte felter som etape 1. Hovedtrappe samt trappe mellem 1.sal og 2.sal i Døgnrehabilitering udføres som pulverlakeret ståltrappe. Værn udføres pulverlakeret med udfyldning i hærdet glas. Flugtvejstrapper i bygningens gavle udføres som præfabrikerede betontrapper. Forplads og gangarealer udføres med betonfliser. Parkeringspladser og kørebane udføres med ny asfalt belægning. VVS-komponenter leveres iht. byggeprogram på nær fuldautomatisk toiletter i døgnrehabiliteringen. Nyt fjernvarme stik indføres i teknikrummet i ny kælder mod nord. Gulvvarme og radiatorvarme leveres jf. byggeprogram. Der etableres i alt 3 stk. ventilationsanlæg: 1 Anlæg VE01 for ventilering af døgnrehabilitering 2 Anlæg VE02 for ventilering af træningsafsnit og kantine 3 Anlæg VE03 for ventilering af køkkenet Der etableres et CTS anlæg jf. byggeprogrammet. Der indføres nyt sprinklerstik i ny kælder mod nord, her placeres ligeledes sprinklercentralen og nødvendigt automatik. Afsnit med værelser i døgnrehabilitering samt fælles adgangsveje forsynes med ABA, flugt & panikbelysning, slangevindere samt sprinkling. Tilbuddet indeholder en detaljeret udregning for de gennemsnitlige årlige vedligeholdelsesudgifter. Driftsforhold Generelt opfylder indeklimaet indeklimanormen DS/CEN/CR Der etableres elektrisk betjent solafskærmning med udvendige screens. Projektet opfylder uden aktive tiltag lavenergi Tilbuddet indeholder en detaljeret udregning for energiforbrug, der er fordelt på Rumopvarmning, Varmt brugsvand, El til bygningsdrift og El til øvrig.

16 Side 14 af Forslag mærket Udarbejdet af: Totalentreprenør: Arkitektfirma: Ingeniørfirma: Projektet har samlet opnået: Hoffmann A/S GPP Arkitekter A/S Alectia 7,8 point Omfang Forslagets omfang vurderes fortrinlig til fremragende. Tilbuddet indeholder et forslag, der med sine m² brutto leverer et sundhedscenter, etape 2, der er langt større end det i byggeprogrammet ønsket. På få områder er enkelte funktioner/rum reduceret i forhold til det ønskede og gangtræningsgangen er helt udeladt. Funktionen af gangtræning er henlagt til ankomsttorvet. Der er i projektmaterialet skitseret elementer, der ikke er indeholdt i tilbuddet, herunder: - Altaner for enden af gangen ved døgnrehabiliteringsværelser samt ved døgnrehabiliteringsdagligstuen - Skur i gårdhave samt rygekabine - Mobilvæg - Lydabsorbenter udført som træpaneler

17 Side 15 af 35 - Til pynterammer/markeringer af 4 stk. vinduesbånd er afsat et rådighedsbeløb på kr. excl moms ,00 - farvesætning/wayfinding, akustikbeklædning med motivtryk, listebeklædning på akustik/vægge Derudover er det præciseret i tilbuddet at følgende ikke er indeholdt: - Låsekasser i døre forberedt til ADK/kortlæser - Rustfri sparkeplader på døre. - Gasrack Det er en forudsætning for indgåelse af kontrakt, at tilbuddet indeholder et samlet funktionsdygtigt sundhedscenter, herunder opnåelse af myndighedsgodkendelse, og at beskrevne ønskede elementer i byggeprogrammet, fra ovenstående oplistning, kan indarbejdes i projektet uden yderliggere økonomisk kompensation end den angivne samlede økonomiske ramme. Inventar, herunder dental inventar er nøje beskrevet og indeholdt i tilbuddet. Etape 2 sammenbygges ved eksisterende sundhedstorv med forbindelse i 3 plan. Eksisterende glasparti nedtages helt og der monteres 2 nye gangbroer på 1. og 2. sal i eksisterende sundhedstorv, der tilsluttes eksisterende reposer. Alle aktiviteter i forbindelse med til- og ombygning af etape 1, er indeholdt i tilbuddet Funktion Forslagets funktion vurderes god til fortrinlig. Helhedsplan Forslaget fremstår som et regelmæssigt H, med den eksisterende fløj som H-ets venstre ben og tilbygningen med en bred mellembygning og en fløj i samme størrelse som eksisterende. Hovedindgangen er placeret i nordfacaden i den tilbagetrukne mellembygning og med en bred forplads, som strækker sig ind i H-ets højre ben over 2 etager. Den sekundære indgang henvender sig ligeledes til forpladsen, og er placeret under den udkragende bygning. Forpladsen er indrettet med kiss & ride samt en særlig bane til ambulancer, men uden parkeringspladser tæt på indgangen, hvilket betyder, at også handicappede må parkere forholdsvis langt fra hovedindgangen. Udvidelsen af cykelparkeringen er placeret i nærheden af det eksisterende cykelskur. Det er en forudsætning at forpladsen tilrettes så krav og ønsker om handicap- og liftbusparkering og tilgængelighed indarbejdes og at denne tilretning er indeholdt i tilbuddet. Forpladsen giver gode muligheder for aktivitet og ophold og pga. den udkragende 2. sal, gives der mulighed for afskærmning mod vejrliget, som ønsket.

18 Side 16 af 35 Gårdhaven mod syd er rummelig og velindrettet og med mulighed for ophold, aktivitet og træning i henhold til programmet. Den viste genoptræningsgang er ikke indeholdt i projektet, hvorfor gårdhaven ikke er afskærmet ud mod omgivelserne. Det ønskede rygeskur samt haveskur er ikke indeholdt i projektet. Der er tænkt over, at fordelingen af bygningens funktioner skal være logisk for brugerne. Der arbejdes med kontraster og farver på døre, vægge og gulve. I nogle af gangforløbene arbejdes der med lysindfald som retningsvisere. Man har forholdt sig til, der er personer i bygningen som ikke kan evakuere sig selv og anvist, hvordan man vil sinke brandspredning og lade personalet evakuere personer med reduceret mobilitet til sikkert sted på etagerne. Forslaget er lykkedes godt med, at skabe den fornødne plads til venderadier i rummene. Dette er af væsentlig betydning for kørestols- og rollatorbrugere. Disponering af funktioner Ankomsten sker til et stort foyerområde, der integreres med den eksisterende foyer. Den eksisterende foyer spænder over 3 etager mens den nye kun spænder over 2 etager. Receptionen er trukket frem på torvet, så den bliver synlig for besøgende. Et stort glasparti skaber god kontakt til gårdhaven. Det store, sydvendte glasparti er forsynet med fritstående solafskærmning for at håndtere solindfaldet. Det store foyerområde er et spændende rum med store rumlige kvaliteter, og med gode muligheder for at opfylde programmets ønsker til aktivitet, ophold, afskærmet ophold osv. Fra foyerområdet er der god visuel kontakt til husets funktioner i stueplan og på 1. sal, og to åbne trapper samt 2 elevatorer giver god adgang til husets 2 øvre planer. Personalekantinen er placeret i foyerens forlængelse mod øst/ parkeringspladsen, og uden mulighed for udeophold. Køkkenområdet er meget fint løst og kan, med meget få justeringer, leve op til programmets ønsker. De 5 rum til fælles centerfunktion, der er placeret i foyerområdet, er alle meget smalle og dybe, med deraf følgende ringe anvendelighed. Personaleomklædningen er placeret i kælderen, men er ikke rummelig nok til den ønskede kapacitet. Genoptræningen er placeret i stueplanet i den nye fløj, og med fin og overskuelig adgang fra torvet. Gangtræningsgangen, der er vist i projektet, og som forbinder de to genoptræningsafdelinger, er desværre ikke indeholdt i projektet, hvilket er en meget voldsom forringelse af husets anvendelighed i denne afdeling, ligesom den også mangler som afskærmning af gårdhaven.

19 Side 17 af 35 Den ønskede mobilvæg mellem de to træningssale er i dette forslag erstattet med en gipsvæg. Da det er nødvendigt at anvende begge træningssale samtidigt til nogle hold, kan en fast gipsvæg ikke monteres. Der er ikke muligheder for vægmonterede træningsmaskiner i gymnastiksal 3. Skydedør og glaspartier forhindrer opsætning. Den anviste løsning med omklædning skal omtænkes og skydedør skal indbygges i væg. Undersøgelsesrum til tunge borgere er smalle hvilket vanskeliggør at borgere i kørestol selv kan vende rundt i lokalet. Fra torvet er det nemt at orientere sig, når Tandplejen, der er placeret på 1. sal, skal findes, ligesom også den sekundære indgang giver god kontakt til receptionen for Tandplejen, når man forlader trappen og elevatoren. Via gang med konsultations- og samtalerum placeret i mellembygningen på 1. sal, er der direkte adgang til den eksisterende 1. sal i Sundhedscentret. Tandplejen er overordnet set løst tilfredsstillende. Der mangler dog direkte adgang til specialtandplejeklinikken samt dagslys i sterilisation og tekniklab. Døgnrehabiliteringens er placeret på 2. sal med primær adgang fra den sekundære indgang, hvor man ankommer til et lyst ankomstrum, der er forsynet med ovenlys. Dagligstuen og spisestuen er i direkte forlængelse af hinanden og placeret i mellembygningen, med adgang fra ankomsten og med god visuel kontakt til gårdrummet. Desværre er såvel dagligstuen som spisestuen en del mindre end ønsket og der er alene adgang til dagligstuen gennem spisestuen. Begge dele er uhensigtsmæssige. Den viste, sydvendte altan, er desværre ikke indeholdt i projektet. Der mangler et hjælpemiddeldepot og størrelsen på det viste depot er mindre end ønsket. Samtalerummet til Døgnrehabiliteringen er placeret i stueetagen, hvilket er uhensigtsmæssigt. Afdelingen er direkte forbundet med den eksisterende 2. sal ved et gangforløb i afdelingens kontordel. Værelserne er alle placeret i østfløjen, beliggende på hver side af en midtergang, som fint er tilført dagslys ved to ovenlys, samt ved vinduespartier i gavlene. Den viste altan i sydgavlen er desværre ikke indeholdt i projektet. Midtergangen er disponeret med forskudte nicher ved indgangsdørene, og disponeringen giver gode muligheder for en farve- og lysmæssig bearbejdning af gangen, så den fremstår imødekommende og venlig, med rumlige kvaliteter. Værelserne er velproportionerede og med store vinduespartier der går til gulvet, og ved at flytte disse lidt længere hen mod sengen, gives der gode muligheder for kontakt til livet udenfor, selvom man er sengeliggende. Fleksibilitet / fællesudnyttelse De enkelte rum er overvejende velproportionerede og velbelyste, med deraf god fleksibilitet i anvendelsen af rummene, såvel nu som i en fremtidig anvendelse.

20 Side 18 af Arkitektur Forslagets arkitektur vurderes god til fortrinlig. Ydre form Tilbygningen underordner sig den eksisterende fløj med hensyn til materialer, bygningshøjde og vinduesudformning. Den udkragende 2. sal mod ankomsten virker mere som en løsning af et pladsmæssigt problem, end som et arkitektonisk velfunderet greb, ligesom de farvede mursten mellem vinduerne på 2. sal samt de viste indrammede vinduespartier, som i øvrigt kun delvist er en del af projektet, giver et lidt rodet arkitektonisk udtryk. De mørke, farvede felter mellem vinduerne på 2. sal er i øvrigt heller ikke i overensstemmelse med lokalplanen. Dommerkomiteen ønsker en bearbejdning af østfacaden, så den kan fungere uden disse vinduesindramninger, og ønsker i stedet at konvertere det afsatte beløb, til funktioner der ikke er indeholdt. Interiør Den i byggeprogrammet ønskede venlighed, åbenhed og overskuelighed er i dette forslag meget fint løst. Kontakten mellem inde og ude er ligeledes fint løst, såvel ved foyerens store åbenhed mod gårdrummet, fin kontakt fra de enkelte rum mod gårdrum og omgivelserne, som ved uderummenes gode kontakt mod omgivelserne Energi / Byggeteknik Forslagets energi / byggeteknik vurderes fortrinlig. Bygningsdele vedligehold Konstruktionsopbygning af bærende betonbagvægselementer med formur i teglsten samt bærende, stabiliserende, betonvægselementer, suppleret med nødvendige betonbjælker samt betonsøjler. Let tilbagetrukket i anden farve mellem vinduer til døgnrehabiliteringsværelserne. Generelt udføres lofter i synlig skinnesystem. Gulvoverflader på torve, er indregnet som trægulv, øvrige belægninger er i henhold til udbudsmaterialet. Bærende indervægge, herunder elevatorskakte, er overalt beton-/letbeton-elementer eller alternativt i kælder insitu støbt. Ikke-bærende skille-ægge i porebeton eller gipspladevægge på stålskelet. Vægge omkring døgnrehabiliteringsbaderum som stålskellet vægge afsluttet mod baderum med silikatplade eller tilsvarende uorganisk plademateriale. Vægge med glaspartier samt glaspartier udføres som systemvægge. Glas i partier med brandkrav er indregnet som spejltrådsglas.

21 Side 19 af 35 Alle udvendige glaspartier, vinduer samt udvendige døre er som glas/alu hhv. træ/alupartier med opdeling og sprossering tilpasset projektet. Hovedtrappen i ankomst område mellem etagerne er ståltrappe med kassetrin og vanger i malet udførsel. Trinflader beklædes med træparket. Gangbroforbindelse mellem etape 1 og nybggeriet på henholdsvis etage 1 og 2 udføres som stålkonstruktion i malet udførsel. Trapper i sekundær adgangsvej og i trappetårne mod hhv. nord og syd er præfabrikerede betontrapper. Etageadskillelser og tagkonstruktion udføres som betonelementer VVS-komponenter leveres iht. byggeprogram på nær fuldautomatisk toiletter i døgnrehabiliteringen. Fjernvarmeforsyning føres fra teknikrummet i etape 1 til teknikrum i kælderen i etape 2. I etape 1 er forsyningsmåler etableret og fjernvarmestikket hertil er tilstrækkeligt til etape 2. Gulvvarme og radiatorvarme jf. byggeprogram. Der etableres i alt 3 stk. ventilationsanlæg: Ventilationsanlæg 1 for køkken og opvask forsynes med krydsveksler for varmegenvinding. Ventilationsanlæg 2 for sengeafsnittet forsynes med rotorveksler for varmegenvinding. Ventilationsanlæg 3 for restarealet inklusive tandklinikken forsynes med rotorveksler for varmegenvinding. Der etableres et CTS anlæg jf. byggeprogrammet. Elevator er ikke etableret som brandmandselevator i brandsikret område. Det vil formodentlig være et myndighedskrav at elevatoren etableres som en sådan, hvilket også ses forholdsvist simpelt at kunne imødekommes. For forsyning af sprinklercentral placeret i kælder i etape 2 etableres nyt selvstændigt vandstik. Der udføres sprinkling i Døgnrehabiliteringen samt i ankomstområder, herunder i sundhedstorv i etape 1. Sprinklerinstallationen udføres delvis synlig i eksisterende bygning/ankomstområde. Der udføres ABA-anlæg i hele huset samt automatisk talevarsling i områder med anvendelseskategori 3 og varsling af personalet i områder med anvendelseskategori 6 (Døgnrehabilitering), ABDL styrede døre samt flugtvejs- og panikbelysning. Tilbuddet indeholder en detaljeret udregning for de gennemsnitlige årlige vedligeholdelsesudgifter. Driftsforhold Projektet opfylder med aktive tiltag lavenergi 2015 (135 m² solceller).

22 Side 20 af 35 For overholdelse af energirammen monteres udvendige screens på øst-, syd- og vestvendte facader. Der etableres fast solafskærmning på sydfacade mod gårdhave. Generelt overholdes byggeprogrammet og der tages der ligeledes udgangspunkt i SBi-anvisning 218 Lydforhold i undervisnings- og daginstitutionsbygninger. Dog gør tilbudsgiver opmærksom på at efterklangstiden i ankomsttorvet ikke opfylder byggeprogrammets krav på 0,6 sek samt at byggeprogrammets krav til luftlydisolation på 65 db i træningssale ej heller overholdes. Dog etableres der supplerende lokal lyd-absorption lokalt hvor ansatte opholder sig i ankomsttorvet og der installeres en begrænser på lydanlægget i træningssalene. Tilbuddet indeholder en detaljeret udregning for energiforbrug, der er fordelt på Rumopvarmning, Varmt brugsvand, Belysning, Ventilation, Køling, el, Diverse, Automation, el, Commisionering, Brugeradfærd, Udeklima, Fradrag - Solceller

23 Side 21 af Forslag mærket Udarbejdet af: Totalentreprenør: Arkitektfirma: NCC Construction Danmark A/S AART ARCHITECTS A/S Ingeniørfirma: Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma / Nordenta Projektet har samlet opnået: 6,8 point Omfang Forslagets omfang vurderes fortrinlig til fremragende. Tilbuddet der omfangsmæssigt indeholder m² brutto, giver et godt bud på det fremtidige samlede sundhedscenter. På få områder er enkelte funktioner/rum reduceret i forhold til det ønskede. På nær en enkelt handicapparkeringsplads er alle udvendige funktioner og ønsker indeholdt i tilbuddet. Inventar, herunder dental inventar er indeholdt i tilbuddet. Etape 2 sammenbygges ved eksisterende sundhedstorv med forbindelse i 3 plan. Eksisterende glasparti nedtages helt og der monteres 2 nye gangbroer på 1. og 2. sal i eksisterende sundhedstorv, der tilsluttes eksisterende reposer. Forbindelses- og gangtræningsgang tilsluttes eksisterende murede facade ved nærdepot 01.S.17 i etape 1. Ny adgang til 2. sal, etape 2, ved eksisterende rum , Nærdepot, kopi og Flexrum, der ombygges/flyttes.

24 Side 22 af 35 Alle aktiviteter i forbindelse med til- og ombygning af etape 1, er indeholdt i tilbuddet Funktion Forslagets funktion vurderes god. Helhedsplan En stor forplads, der henvender sig mod såvel nord som øst giver stor synlighed til Sundhedscentrets hovedindgang, der er placeret ca. der, hvor den nuværende hovedindgang ligger. Tilbygningen kobler sig på eksisterende ankomstfoyer med en skrå facade mod nord, samt en bygning, der ligger parallelt med den eksisterende bygning, og i samme bredde og højde som denne. På 2. sal skyder en stor, svævende etage sig ud over forpladsen, og kobler den nye bygning sammen med den eksisterende fløj i 2. sals højde. Den svævende etage hviler på nogle markante V-formede søjler, der rammer ned på forpladsens parkeringsareal. Hovedindgangen er tilbagetrukket i facaden, så der opstår et overdækket areal til beskyttelse mod vejrliget, som ønsket. Den sekundære indgang henvender sig ligeledes til forpladsen, men fremstår mere anonymt. Forpladsen er indrettet med kiss & ride samt med en særlig holdeplads til ambulancer. Der er ligeledes en pænt antal parkeringspladser, herunder handicapparkeringspladser. De ekstra cykelparkeringspladser er placeret ved siden af nuværende cykelskur, tæt på hovedindgangen. Forpladsen giver kun i mindre omfang mulighed for aktivitet og ophold, ligesom der alene er vist et enkelt træ på planen. Gårdhaven mod syd er forholdsvis lille, og giver kun i mindre grad mulighed for de i programmet ønskede aktiviteter. Rygekabinen er fint placeret syd genoptræningsgangen og det cirkulære redskabsskur er fint indpasset i gårdhaven. Projektet har gode løsninger på rigtig mange punkter, dog er det ikke redegjort tydeligt for, hvordan personer med reduceret mobilitet skal evakueres. Særligt skal fremhæves løsningen af ankomstforholdene, hvor der på elegant vis er skabt løsninger på tilgængelighed og wayfinding. Disponering af funktioner Hovedindgangen giver adgang til et 3-dobbelthøjt foyerområde, som er det eksisterende torv plus en mindre udvidelse heraf. I forbindelse med tilbygningen, er der fra torvet visuel kontakt til gårdhaven syd for mellembygningen, via et stort vinduesparti, der spænder fra gulv til loft over 3 etager.

25 Side 23 af 35 Vinduespartiet er tilbagetrukket således, at der delvist skærmes for solen, når denne står højt på himlen. Der vil dog blive brug for solafskærmning i øvrige perioder. Foyerområdet er et spændende rum med gode rumlige kvaliteter, men med forholdsvis lidt plads til at opfylde programmets ønsker til aktivitet, ophold, afskærmet ophold osv. Fra foyerområdet er der god visuel kontakt til husets funktioner på alle etager. Den eksisterende trappe og elevator giver hovedadgangen til husets forskellige funktioner, idet man via en gangbro i foyeren kommer over til Tandlægeplejen og dennes reception på 1. sal og Døgnrehabiliteringen og dennes vagtkontor på 2. sal. Benytter man den sekundære indgang, kræver det en god skiltning, hvis man skal kunne orientere sig, når man kommer ud af trapperummet eller elevatoren i disse afdelinger. Personalekantinen og køkkenet er placeret i den østlige fløj, med mulighed for udeophold mod øst, lige syd for parkeringspladsen. Det samlede bruttoareal for denne funktion er noget mindre end ønsket, og der mangler et kølerum. Med en del justering vurderes det dog at være muligt, at få en god og funktionel indretning af køkkenfunktionen. Genoptræningen er placeret i stueplanet i den nye fløj, og med adgang fra torvet. Gymnastiksalene ligger let tilgængelige, umiddelbart op ad ankomsttorvet. Salene er desværre mindre end ønsket og på grund af den fysiske udformning, meget vanskelige at indrette. Gangtræningsgangen forbinder de to genoptræningsafdelinger, og indrammer samtidig gårdhaven. Den ønskede sammenhæng mellem træningssale og ergoterapi er ikke imødekommet. Tandplejen og den fælles centerfunktion, der er placeret på 1. sal, er indrettet med lange, mørke gange, der har et forløb som man, som besøgende, nemt risikerer at fare vild i. Da bygningskroppen i mellembygningen er ret dyb, bliver der nogle konsultations- og samtalerum rum uden direkte dagslys. Følgende findes uhensigtsmæssigt i Tandplejen: Adgang til lederkontoret går gennem administrationen, ventenichen er uskærmet, da den ligger i et befærdet gangareal, sterilisationsrummet mangler dagslys og adgangen til undervisnings- og mødelokaler går gennem klinikken. Placering og udformning af nogle af undervisningsrummene og møde- og samtalerummene er ikke optimale, 2 af undersøgelsesrummene i Sundhedsordningen, 3 samtalerum og 2 konsultationsrum er uden dagslys og der mangler et kontor i Sundhedsplejen. Døgnrehabiliteringen er placeret på 2. sal, med vagtkontor i fin visuel kontakt til ankomsttorvet. Spisestuen er fint placeret mod gårdhaven og med tilkøbsmulighed for en altan. Dagligstuen ligger i god visuel kontakt til ankomsten, og med vinduer mod øst. Programmets ønsker for Døgnrehabiliteringsafdelingen er ikke helt opfyldt i dette forslag. Der er mange ændringer i rumstørrelser i forhold til programmet, sengeelevatoren er placeret lige overfor dagligstuen, der er for små rum til hjælpemidler og for små samtalerum.

26 Side 24 af 35 Værelserne er placeret på hver side af en midtergang, der brydes op med nicher ved dørene, men desværre uden ovenlys. Der er dog dagslys i hver ende af gangen. Værelserne mod nord er særligt privilegerede, idet adgangen sker via en gang med vinduer. Værelserne er velproportionerede og med vinduer der, i de fleste tilfælde, tillader udsyn til det fri fra sengen. Fleksibilitet / fællesudnyttelse De enkelte rum er overvejende velproportionerede og velbelyste, med deraf god fleksibilitet i anvendelsen af rummene, såvel nu som i en fremtidig anvendelse. Dog vil den store dybde i mellembygningen give nogle indeliggende rum uden dagslys, som har en begrænset anvendelse Arkitektur Forslagets arkitektur vurderes god til fortrinlig. Ydre form Tilbygningen underordner sig den eksisterende bygning med hensyn til materialer, bygningshøjde og vinduesudformning, bortset fra den udkragende 2. sal mod ankomsten, som er en let bygning med aluminiumsbeklædning. Denne bygningsdel adskiller sig markant fra det øvrige kompleks, og virker umiddelbart meget fremmed i helheden. To store ventilationsaggregater på taget skæmmer det visuelle udtryk. Interiør Den i byggeprogrammet ønskede venlighed, åbenhed og overskuelighed er i dette forslag ikke helt overbevisende løst, idet der er en del mørke gangarealer og snirklede, lidt uoverskuelige forløb. Kontakten mellem inde og ude er fint løst, med god kontakt fra Sundhedshusets forskellige lokaler samt til gårdrum, forplads og omgivelser Energi / Byggeteknik Forslagets energi / byggeteknik vurderes jævn til god. Bygningsdele vedligehold Konstruktionsopbygning af bærende betonbagvægselementer med formur i teglsten samt bærende, stabiliserende, betonvægs-elementer, suppleret med nødvendige betonbjælker samt V-søjler under den lette udkraget bygning Etageadskillelser og tagkonstruktion udføres som betonelementer. Udkraget bygningsdel udføres med let etageadskillelse i trapez plader og let konstruktion med alu-facadeplader. Generelt udføres lofter med synlig skinnesystem. Bærende vægge udføres med porebeton og Gyproc. Foldevæg mellem gynmastiksal 2 og db.

27 Side 25 af 35 Træ/alu døre og vinduer. Dog glas/alu. facadepartier ved atrium og indgangsparti. Indvendig trappe udføres i præfabrikeret beton. De 2 gangbroer på hhv. niveau 1 og niveau 2 udføres som ophængte i tagkonstruktionen. VVS-komponenter leveres iht. byggeprogram på nær fuldautomatisk toiletter i døgnrehabiliteringen. Nyt fjernvarme stik indføres i teknikrummet i kælderen og der etableres radiatorvarme over alt. Der etableres i alt 4 stk. ventilationsanlæg, der etableres på taget: 2 stk. mindre anlæg for ventilering af døgnrehabilitering. 1 stk. til køkken. 1 anlæg til det øvrige hus. Der etableres CTS anlæg. Der etableres et køleanlæg der påregnes udført som freon-anlæg. Eksisterende sundhedstorv og nyt ankomsttorv udgør én brandsektion i 3 niveauer. Elevator er delvis i egen brandsektion men ikke etableret som brandmandselevator i eget brandsikret område. Bygningen sprinkles ikke. Der leveres ABA/AVA anlæg i henhold til myndighedskrav. Anlægget leveres med tonevarsling. Der tilsluttes ABV-anlæg (røgventilation). Der etableres ABDL-anlæg, hvor det er krævet i henhold til BR-15. Tilbuddet indeholder en meget overordnet betragtning for vedligeholdelsesomkostninger. Driftsforhold Projektet opfylder med aktive tiltag lavenergi 2015 (115 m² solceller). Tilbuddet indeholder ikke en helhedsvurdering af termisk, atmosfærisk, akustik og optisk indeklima. Dog er der beskrevet at der monteres som udgangspunkt 3 lags solafskærmende, lavenergiruder type SUN35 med varm kant i alle nye facadepartier. I partier mod nord monteres der klar glas. Overordnet er det beskrevet at det atmosfæriske indeklima opfylder klasse II DS/EN Tilbuddet indeholder en overordnet betragtning for energiforbruget.

28 Side 26 af Forslag mærket Udarbejdet af: Totalentreprenør: Arkitektfirma: Ingeniørfirma: Projektet har samlet opnået: Kjær & Trillingsgaard Friis & Moltke Johansson & Kalstrup 6,7 point Omfang Forslagets omfang vurderes fortrinlig til fremragende. Tilbuddet indeholder et projekt, der med sine m² brutto leverer et sundhedscenter, etape 2, der er noget større end det i byggeprogrammet ønsket. På få områder er enkelte funktioner/rum reduceret i forhold til det ønskede. Udvendigt mangler tilbuddet dog både skur i gårdhave, rygekabine, angivelse af handicapparkeringspladser og afsætningspladser for liftbusser. Type af dentalinventar er ikke oplyst. Etape 2 sammenbygges ved eksisterende sundhedstorv med forbindelse i 4 plan, herunder kælder. Eksisterende glasparti nedtages helt og der monteres 2 nye gangbroer på 1. og 2. sal i eksisterende sundhedstorv, der tilsluttes eksisterende reposer. I forbindelse med nye gangbroer etableres kontorer/mødelokaler mv. i etape 1. Eksisterende reception flyttes og området ombygges.

29 Side 27 af 35 Forbindelses- og gang-træningsgang tilsluttes eksisterende murede facade ved nærdepot 01.S.17 i etape 1. Alle aktiviteter i forbindelse med til- og ombygning af etape 1, er indeholdt i tilbuddet Funktion Forslagets funktion vurderes jævn. Helhedsplan Forslaget fremstår som et K, med den eksisterende fløj som K-ets venstre ben og tilbygningen med en smal mellembygning og en østfløj der er vinkelformet. Hovedindgangen er placeret i den tilbagetrukne del af østfacaden, og er dermed meget synlig for ankomne, hvad enten de kommer fra nord eller syd. Den sekundære indgang er placeret i nordfacaden i mellembygningen, med en mindre forplads for vareindlevering og patientkørsel. Forpladsen ved hovedindgangen er overdækket af et stort flot tag med udsparede huller for dagslys og store træer. Parkeringen foregår tæt på hovedindgangen og der er afsat plads til kiss & ride. De ønskede handicapparkeringspladser er ikke vist på tegningen. Cykelparkeringen er placeret ret uhensigtsmæssigt, et godt stykke fra hovedindgangen. Der er givet gode muligheder for aktivitet og ophold samt for afskærmning mod vejrliget, som ønsket. Gårdhaven mod syd er rummelig og med god mulighed for ophold, aktivitet og træning i henhold til programmets ønsker. Rygekabinen og haveskuret er ikke vist i projektet, og gårdhavens indretning er meget mangelfuldt beskrevet. Projektet indeholder gode tanker om principper for tilgængelighed. Men tankerne er ikke rigtig udfoldede og er kun meget overordnet beskrevet. Disponering af funktioner Ankomsten sker til et stort, flot foyerområde, der strækker sig hele vejen igennem huset fra øst til vest, og kobler sig på den eksisterende foyer med multisal. Foyeren spænder, på et stort areal, over 3 etager, og giver dermed god visuel forbindelse til husets forskellige funktioner. Reception med sekretariat ligger, som ønsket, tæt ved indgangen. Den sekundære indgang, beliggende i mellembygningens nordfacade, er ligeledes overdækket, og giver, stik imod programmets ønsker, adgang direkte ind i den store foyer. Herved opfyldes ønsket om at kunne skærme svage patienter til Specialtandplejen og Døgnrehabiliteringen ikke i dette forslag. Et stort glasparti i mellembygningen skaber god kontakt til gårdhaven. Det store vinduesparti er direkte sydvendt, hvorfor der skal etableres særlige foranstaltninger for at håndtere solindfaldet.

30 Side 28 af 35 Det store Foyerområde er et spændende rum med store rumlige kvaliteter, og med gode muligheder for at opfylde programmets ønsker til aktivitet og ophold. Der skal dog i møbleringen tages højde for, at skabe skærmet ophold for svage borgere. Personalekantinen er placeret i stueplan i det nordøstlige hjørne, og uden mulighed for adgang til en terrasse, hvis ikke man ønsker at benytte ankomsttorvet hertil. Personaleomklædningen er sammen med kantinekøkkenet og varemodtagelsen ligeledes placeret i stueplanet nord for Foyerområdet. Køkkenområdets bruttoareal er mindre end ønsket, og der mangler en direkte forbindelse mellem køkken og kantine. Kontor og opvaskerum er uden dagslys. Genoptræningen er placeret i stueplanet syd for ankomsttorvet, og med direkte adgang fra torvet, tæt på hovedindgangen. Den ene gymnastiksal og træningssalene er mindre end ønsket, og den trekantede styrketræningssal giver udfordringer i indretningen. Gangtræningsgangen forbinder de to Genoptræningsafdelinger, og indrammer hermed gårdhaven. Fra Foyerområdet er det nemt at orientere sig, når Tandplejen og de fælles centerfunktioner på 1. sal skal besøges. En bred gangbro, med mulighed for ophold, forbinder den eksisterende fløj med den nye fløj hen over Foyeren. Tandplejen er uhensigtsmæssigt indrettet, med små båse til tandregulering, gennemgang til opvågning gennem skærmet venteområde, irregulære rum til specialog kirurgiklinikker, adgang til sterilisation gennem klinikker osv. Døgnrehabiliteringen er placeret på 2. sal med primær adgang fra foyerområdets nye trappe, hvor man ankommer til afdelingens opholdsrum. Dagligstuen ligger som et gennemgangsareal i forbindelse med Foyeren, og der savnes den ro og det beskyttende ophold, som man kan forvente en Dagligstue kan tilbyde. Spisestuen er placeret ved østfacaden, og uden vægadskillelse til dagligstuen og det store foyerområde. Der mangler visuel kontakt til vagtkontoret fra ankomsten til afdelingen, samtalerummene er placeret uhensigtsmæssigt i stueplanet, depot til hjælpemidler samt vaskerum er placeret uhensigtsmæssigt på 1. sal og det ene samtalerum er uden dagslys og begge samtalerum er placeret uhensigtsmæssigt i stueetagen. Værelserne er placeret nord og syd for midterarealet med opholdsrummene. Midtergangen i den sydlige værelsesfløj er forholdsvis kort og disponeret med større eller mindre nicher ved indgangsdørene. Disponeringen giver gode muligheder for en farve- og lysmæssig bearbejdning af gangen, så den fremstår imødekommende og venlig, med rumlige kvaliteter. Placering af et par ovenlys vil yderligere kunne forbedre den rumlige kvalitet. Værelserne i den nordlige fløj ligger ud til en ret kort, knækket gang, med et vinduesparti for enden af gangen. De fleste af værelserne er velproportionerede og med store vinduespartier, der giver gode lysforhold og gode muligheder for kontakt til livet udenfor, selvom man er sengeliggende. Nogle af værelserne er desværre udformet således, at der er forringet mulighed for at møblere rummet hensigtsmæssigt, ligesom nogle af badeværelserne ikke kan opfylde de forskrifter der er til sådanne.

SUNDHEDSHUS I DRONNINGLUND BRØNDERSLEV KOMMUNE FORUNDERSØGELSE VEDR. ETABLERING AF. Model 2 - december 2008

SUNDHEDSHUS I DRONNINGLUND BRØNDERSLEV KOMMUNE FORUNDERSØGELSE VEDR. ETABLERING AF. Model 2 - december 2008 BRØNDERSLEV KOMMUNE FORUNDERSØGELSE VEDR. ETABLERING AF SUNDHEDSHUS I DRONNINGLUND Model 2 - december 2008 Forundersøgelse vedr. etablering af Sundhedshus i Dronninglund Side 3 INDHOLDSFORTEGNELSE: 0.

Læs mere

Unikaplan. - 2 plan serien

Unikaplan. - 2 plan serien Unikaplan - 2 plan serien 84 Skråner jeres byggegrund? - Så er løsningen her: UnikaPlan serien 2 plan for indbygning til skrånende grunde er et spændende bekendtskab. Den moderne arkitektur står i stærk

Læs mere

Egå Gymnasium. Århus Amts ønsker og krav til tilgængelighed var beskrevet i Byggeprogrammet.

Egå Gymnasium. Århus Amts ønsker og krav til tilgængelighed var beskrevet i Byggeprogrammet. 25.08.2008 Case: Egå Gymnasium Tilgængelighed tag udfordringen op! Et projekt under regeringens arkitekturpolitik 2007 1/8 Egå Gymnasium Århus Amts ønsker og krav til tilgængelighed var beskrevet i Byggeprogrammet.

Læs mere

BOKA GROUP. RING 3 OFFICEPARK HERLEV [Et moderne kontormiljø med suveræn placering]

BOKA GROUP. RING 3 OFFICEPARK HERLEV [Et moderne kontormiljø med suveræn placering] BOKA GROUP RING 3 OFFICEPARK HERLEV [Et moderne kontormiljø med suveræn placering] RING 3 OFFICEPARK - EKSPLOSIV UDVIKLING AF ERHVERVSOMRÅDE Ring 3 OfficePark er et område af et så stort omfang, at det

Læs mere

Randers Kommune Udviklingsplan for folkeskolerne efterår 2007/forår 2008

Randers Kommune Udviklingsplan for folkeskolerne efterår 2007/forår 2008 Randers Kommune Udviklingsplan for folkeskolerne efterår 2007/forår 2008 PADERUP AFD. JEBJERG AFD. MØRKE AFD. 28 d. FIRKLØVERskolen, Jebjerg afd. Jebjerg afd. Jebjergvej 43, 8870 Langå LÅSBY AFD. Firkløverskolens

Læs mere

GEORG BERG. Mangor & Nagel ARKITEKTFIRMA. Oluf Jørgensen RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA HAVDRUP HAL 2 BILAG 1 SIDE 1

GEORG BERG. Mangor & Nagel ARKITEKTFIRMA. Oluf Jørgensen RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA HAVDRUP HAL 2 BILAG 1 SIDE 1 GEORG BERG Mangor & Nagel ARKITEKTFIRMA Oluf Jørgensen RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA HAVDRUP HAL 2 BILAG 1 SIDE 1 Indledning Nærværende projekt præsenterer et forslag til udvidelse af Havdrup Hallen med en

Læs mere

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej Projektudvikling entreprenør arkitekt Domicil på Skanderborgvej 2 Domicil på Skanderborgvej 3 ÅRHUS CENTRUM ÅRHUS H RINGVEJEN O2

Læs mere

Bygnings- og indeklimaanalyse af følgende ejendomme:

Bygnings- og indeklimaanalyse af følgende ejendomme: Assens Kommune Bygnings- og indeklimaanalyse af følgende ejendomme: Centralforvaltningen i Assens Miljø & Natur i Aarup Social & Sundhed i Tommerup Børn & Kultur i Vissenbjerg 09.05.2007 Assens Kommune

Læs mere

Aktører. Bygherre: Danske Handicaporganisationer (DH) Bygherrerådgivere: Gottlieb Paludan Architects, Rambøll, mtre. Totalentreprenør: NCC

Aktører. Bygherre: Danske Handicaporganisationer (DH) Bygherrerådgivere: Gottlieb Paludan Architects, Rambøll, mtre. Totalentreprenør: NCC Aktører Fonde: Opførelsen af huset: Realdania, Den A.P. Møllerske Støttefond, VILLUM FONDEN Projektets udvikling og gennemførelse: Realdania, Augustinus Fonden, Bevica Fonden, Vanførefonden Bygherre: Danske

Læs mere

På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen

På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Bilag 9 Forslag til ændringer På baggrund af høringen foreslår forvaltningen nedenstående ændret i lokalplanen 5 præcisering af fordeling

Læs mere

Team OPP-Randers Sygehus, P-hus. Regionshospitalet i Randers Parkeringsfaciliteter S. 1

Team OPP-Randers Sygehus, P-hus. Regionshospitalet i Randers Parkeringsfaciliteter S. 1 S. 1 PARKERING PÅ TERRÆN UD IND PARKERING PÅ TERRÆN _MÅLSÆTNING ÅBENHED Det nye parkeringshus for skal være rummelig med god plads og med et godt overblik, så bygningen kommer til at fremstå som et attraktivt

Læs mere

ARKADERNE 45 ALMENE BOLIGER I TINGBJERG

ARKADERNE 45 ALMENE BOLIGER I TINGBJERG ARKADERNE 45 ALMENE BOLIER I TINBJER 2 INDHOLDSFORTENELSE Side 3 Oversigt og beskrivelse Side 4 Oversigt blok 19 Side 5 Oversigt blok 20 Side6 Oversigt blok 21 Side 7 Lejlighedsplan type E Side 8 Lejlighedsplan

Læs mere

RANDERS KOMMUNE RUSMIDDELCENTER RANDERS BYGNING A. Brandteknisk dokumentation Brandstrategi, brandteknisk dokumentation og brandteknisk udførelse

RANDERS KOMMUNE RUSMIDDELCENTER RANDERS BYGNING A. Brandteknisk dokumentation Brandstrategi, brandteknisk dokumentation og brandteknisk udførelse RANDERS KOMMUNE RUSMIDDELCENTER RANDERS BYGNING A Brandstrategi, brandteknisk dokumentation og brandteknisk udførelse Revision : Revisionsdato : Dato : 11.12.2015 Sagsnr. : 15.08.160 Udarbejdet af : Niels

Læs mere

KONTORHUS & P-HUS ROSKILDEVEJ - VIBEHOLMS ALLÉ, BRØNDBY PROJEKTFORSLAG

KONTORHUS & P-HUS ROSKILDEVEJ - VIBEHOLMS ALLÉ, BRØNDBY PROJEKTFORSLAG KONTORHUS & P-HUS ROSKILDEVEJ - VIBEHOLMS ALLÉ, BRØNDBY PROJEKTFORSLAG 18.06.2015 Sagsnr. 15.5526 20 m K 17,5 K 18 K 19 K 17,5 K 19 K 16,5 MATRIKEL OG BYGGELINJER BYGNINGSHØJDER OG KOTER ANKOMST TIL GRUNDEN

Læs mere

Branddokumentation. Børnehaven Troldebo

Branddokumentation. Børnehaven Troldebo Branddokumentation Børnehaven Troldebo Juni 2011 Bygherre: Byggeplads: Projekterende: Byggesag: Silkeborg kommune, Søvej 3, 8600 Silkeborg Engesvangvej 38, Kragelund, 8600 Silkeborg KLH Architects, Valdemar

Læs mere

GRØNBY STRAND Introduktion til designmanualen

GRØNBY STRAND Introduktion til designmanualen GRØNBY STRAND Introduktion til designmanualen Informationsmateriale til ekstraordinære afdelingsmøder november 2015 1 NAVNE OG BEGREBER MØDEDATOER HP4: HelhedsPlan del 4 også navnet på hele projektet med

Læs mere

I forbindelse med byggearbejder på Nymarkskolen

I forbindelse med byggearbejder på Nymarkskolen Rådgiverudbud I forbindelse med byggearbejder på Nymarkskolen Byggeprogram Udgave: 2012-05-10 Det er besluttet, at der skal indrettes lokaler for Loma (Lokal mad) og Science (Fysik/ kemi og biologilokaler)

Læs mere

P L E J E C E N T E R B A N E B O

P L E J E C E N T E R B A N E B O PROJEKT OG STED BAGGRUND Boligselskabet Skt. Jørgen og Viborg Kommune har taget initiativ til at opføre Plejecenter Banebo, som en del af Viborgs nye bydel Banebyen. Viborg Baneby er et ældre bynært erhvervsområde,

Læs mere

Side 1 DOMI ADMINISTRATION TORNØEGADE 12 8300 ODDER TLF 70 27 97 97 WWW.AABODDER.DK DATO: 09.12.2011

Side 1 DOMI ADMINISTRATION TORNØEGADE 12 8300 ODDER TLF 70 27 97 97 WWW.AABODDER.DK DATO: 09.12.2011 Side 1 1 2 3 4 Bebyggelsen er beliggende ved Vestergade, et stenkast fra vandet og i tæt forbindelse med den omkringliggende natur. Bebyggelsesplanen er disponeret som en vifte bestående af 4 nye bygninger

Læs mere

MALMPARKEN / BEBOERHUS / BUTIK

MALMPARKEN / BEBOERHUS / BUTIK MALMPARKEN / BEBOERHUS / BUTIK 10. april 2013 STEDET STEDET Malmparken station ligger i et større erhvervsområde. Industri på tre sider og to større boligbebyggelser hvis arealer grænser op til stationsarealet.

Læs mere

Energimærke. Adresse: Knasten 84 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Knasten 84 Postnr./by: SIDE 1 AF 51 Adresse: Knasten 84 Postnr./by: 9260 Gistrup BBR-nr.: 851-551581-001 Energikonsulent: Jørgen Stengaard-Pedersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

NYT PLEJEBOLIGCENTER RUDE HAVVEJ, ODDER

NYT PLEJEBOLIGCENTER RUDE HAVVEJ, ODDER NYT PLEJEBOLIGCENTER RUDE HAVVEJ, ODDER Byg ikke boliger beregnet til svage, ulykkelige menneskers udgrænsede, elendige overlevelse; byg for mennesker der har sans for og overskud til skønhed. Nogle af

Læs mere

SITUATIONSPLAN Mål 1:250 Hjulmand & Kaptain 28. januar 2010

SITUATIONSPLAN Mål 1:250 Hjulmand & Kaptain 28. januar 2010 Hjulmand & Kaptain 28. januar 2010 S I T UAT I O N S P L A N Mål 1:250 Hjulmand & Kaptain 28. januar 2010 Nyt domicil for Advokatfirmaet Hjulmand & Kaptain i Hjørring. Kim Utzon Arkitekter Januar 2010

Læs mere

IDÉOPLÆG GRENAA IDRÆTSCENTER

IDÉOPLÆG GRENAA IDRÆTSCENTER IDÉOPLÆG GRENAA IDRÆTSCENTER Tagudskiftning med intern udvidelse 1 HISTORIE / BAGGRUND Idrætscenteret i Grenaa blev bygget i 1980-81 og er resultatet af en indbudt konkurrence, som omfattede en helhedsplan

Læs mere

NORD MODEL 2D - NORD MODEL 2D - DRAGØR NORD SKOLE - HELHEDSSKOLE - 0.- 9. KLASSE I 3,5 SPOR + 10. KLASSE I 2 SPOR

NORD MODEL 2D - NORD MODEL 2D - DRAGØR NORD SKOLE - HELHEDSSKOLE - 0.- 9. KLASSE I 3,5 SPOR + 10. KLASSE I 2 SPOR MODEL 2D - MODEL 2D - DRAGØR SKOLE - HELHEDSSKOLE - 0.- 9. KLASSE I 3,5 SPOR + 10. KLASSE I 2 SPOR Skolesammenlægning i Dragør Kommune / 07.02.2012 2D - FREMTIDIGE FORHOLD - BESKRIVELSE AF INDGREB Beskrivelse

Læs mere

Tillæg 1 til Eksempelsamlingen om brandsikring af byggeri

Tillæg 1 til Eksempelsamlingen om brandsikring af byggeri TILLÆG 1 TIL EKSEMPELSAMLINGEN OM BRANDSIKRING AF BYGGERI 1 Tillæg 1 til Eksempelsamlingen om brandsikring af byggeri Til side 9, forord, sidste afsnit ændres meget høje bygninger, hvor der er mere end

Læs mere

ROSKILDE BADET. Lokalplan nr. 292. Roskilde Kommune. ny svømmehal. hovedindgang

ROSKILDE BADET. Lokalplan nr. 292. Roskilde Kommune. ny svømmehal. hovedindgang ROSKILDE BADET hovedindgang ny svømmehal Lokalplan nr. 292 Roskilde Kommune J.nr. 01.02.05.P16 Sagsid. 9900928 Roskilde Kommune Teknisk Forvaltning Sankt Ols Stræde 3 4000 Roskilde Byg- og Planafdelingen

Læs mere

Indledning. Arkitektonisk udtryk

Indledning. Arkitektonisk udtryk Uglegårdsskolen Uglehuset - Nyt indskolingshus PROJEKTFORSLAG Indledning Arkitektonisk udtryk Nærværende projektforslag for Uglehuset er en viderebearbejdning og detaljering af konkurrenceprojektet fra

Læs mere

Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A).

Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A). Punkt 21. Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A). 2012-43871. By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

KONTORHUS OLOF PALMES ALLÉ 39

KONTORHUS OLOF PALMES ALLÉ 39 KONTORHUS OLOF PALMES ALLÉ 39 Infrastruktur Fundamentet for Skejby s erhvervsmæssige vækst fi ndes i områdets gode infrastruktur samt den umiddelbare kontakt til Århus midtby (6 km til Århus Hovebanegård)

Læs mere

AGRI NORD - AALBORG IDÉKATALOG TIL MODERNISERING. Rådgivende Arkitekter & Ingeniører PRINCIPPER, IDÉER OG INSPIRATION APRIL 2015

AGRI NORD - AALBORG IDÉKATALOG TIL MODERNISERING. Rådgivende Arkitekter & Ingeniører PRINCIPPER, IDÉER OG INSPIRATION APRIL 2015 AGRI NORD - AALBORG IDÉKATALOG TIL MODERNISERING PRINCIPPER, IDÉER OG INSPIRATION APRIL 2015 Rådgivende Arkitekter & Ingeniører Bygningskontoret NORD A/S Hobrovej 431, 9200 Aalborg SV Tlf.: 96 34 52 50

Læs mere

NY UDSIGTSVILLA STRANDVEJEN 49 7120 VEJLE ØST BREDBALLE GREENFLAKE 14

NY UDSIGTSVILLA STRANDVEJEN 49 7120 VEJLE ØST BREDBALLE GREENFLAKE 14 NY UDSIGTSVILLA STRANDVEJEN 49 7120 VEJLE ØST BREDBALLE GREENFLAKE 14 Strandvejen 49 Grunden er på 910 m² og fra den nye villa er der udsigt over fjorden og Vejle bakker. Strandevejen hører til det mondæne

Læs mere

Grunden (matr. nr. 123 og 950 Utterslev) er beliggende ved Hillerødgade, Grøndalsvænge Allé og S-togsbanen (Frederiksberg linien)

Grunden (matr. nr. 123 og 950 Utterslev) er beliggende ved Hillerødgade, Grøndalsvænge Allé og S-togsbanen (Frederiksberg linien) 3. september 2009 Bilag 1 til indstilling Boligpakke 1 - Støtte til nybyggeri af almene familie- og plejeboliger på Grøndalsvænge Allé - Redegørelse for projekt, arkitektur og planlægning. Sagsnr. 2009-291147

Læs mere

K L O S T E R V E J I R Y

K L O S T E R V E J I R Y K L O S T E R V E J I R Y DATO: 18.08.2008 NORD Vision Den gennemgående vision i forslaget er en konkretisering af de retningslinier, der beskrives i»helhedsplan for Ry«. Banebåndets omdannelse fra barriere

Læs mere

munke mose k arré 28.09.2015 praksis arkitekter

munke mose k arré 28.09.2015 praksis arkitekter munke mose k arré s d e o d e n s e - v e j l e & h f+v u c f y n 28.09.2015 Velkommen til projektet om bygningerne beliggende på Munke Mose Allé og Hunderupvej i Odense. Efter mere end 100 år som undervisningsinstitution

Læs mere

Jeg modtog med brev af 6. april 2006 kommunens udtalelse.

Jeg modtog med brev af 6. april 2006 kommunens udtalelse. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 21. november 2005 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 15. september 2005 af handicaptilgængeligheden på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg. I rapporten bad jeg

Læs mere

Førsynsregistrering Solbjerghave Ejerlejlighed 2

Førsynsregistrering Solbjerghave Ejerlejlighed 2 Førsynsregistrering Solbjerghave Ejerlejlighed 2 sbs rådgivning september 2015 Indholdsfortegnelse 01. Formål... 2 02. Ejendomsoplysninger... 3 03. Konklusion... 4 04. Generel information om ejendommen...

Læs mere

SVANEPUNKTET. Bofællesskab for voksne med fysisk og/eller psykisk funktionsnedsættelse Furesø Boligselskab

SVANEPUNKTET. Bofællesskab for voksne med fysisk og/eller psykisk funktionsnedsættelse Furesø Boligselskab SVANEPUNKTET Bofællesskab for voksne med fysisk og/eller psykisk funktionsnedsættelse Furesø Boligselskab Indholdsfortegnelse Krak-kort side 3 Beskrivelse af bebyggelsen, friarealer og bydelen side 4-5

Læs mere

Nye boliger til leje i efteråret 2013

Nye boliger til leje i efteråret 2013 Nye boliger til leje i efteråret 2013 Lykkegårdshave 1-77 39 nye rækkehuse i udkanten af Kolding med ekstremt lave forbrugsudgifter Kontakt os: Telefon: 38 12 14 35 Email: Kolding@lejerbo.dk Pakhustorvet

Læs mere

tidligere kjellerup sygehus - 20 nye lejeboliger

tidligere kjellerup sygehus - 20 nye lejeboliger tidligere kjellerup sygehus - 20 nye lejeboliger Boligselskabet Sct. Jørgen Afdeling 576 - Byggeforretningsfører: Boligkontoret Danmark - Udlejningsprospekt - September 2012 s 2 kjellerup tidligere sygehus

Læs mere

LIDL, MUNKETORVET Matrikel 22P VANGEDE 20110405

LIDL, MUNKETORVET Matrikel 22P VANGEDE 20110405 Jimmies kiosk Grillbar Vangede Slagteren Munkekonditoriet LIDL, MUNKETORVET Matrikel 22P VANGEDE 20110405 2 BESKRIVELSE Det samlede bygningskompleks går over to etager plus etager. Mod vest fremstår bygningen

Læs mere

Ørum Torv. Afdeling 713 Udlejningsprospekt KPF Arkitekter AS 29. marts 2012

Ørum Torv. Afdeling 713 Udlejningsprospekt KPF Arkitekter AS 29. marts 2012 Ørum Torv Afdeling 713 Udlejningsprospekt KPF Arkitekter AS 29. marts 2012 s 2 Ørum Torv Skole Randers Viborg Ørum Torv Ørum Torv Boligselskabet Sct. Jørgen har udviklet Ørum Torv med hensigten om at skabe

Læs mere

Livsrum, Odense - Dommerbetænkning

Livsrum, Odense - Dommerbetænkning Livsrum, Odense - Dommerbetænkning Dommerkomiteens generelle kommentarer Totalentreprisekonkurrencen i Odense om projekt Livsrum har fundet sin form igennem 3 gode forslag der alle er fint gennembearbejdede

Læs mere

KLARUP SKOLE FLEKSIBELT LÆRINGSMILJØ KLARUP SKOLE. Indføring af. Skitseforslag Marts 2010 ARKI NORD

KLARUP SKOLE FLEKSIBELT LÆRINGSMILJØ KLARUP SKOLE. Indføring af. Skitseforslag Marts 2010 ARKI NORD OPDELING I TRIN OPBRYDNING AF GANGE TRIN MED IDENTITET LÆRERE I AFD. INDGANGE INTEGRERET DUS FÆLLESOMRÅDER Indføring af FLEKSIBELT LÆRINGSMILJØ Skitseforslag Marts 2010 OPDELING I TRIN OPBRYDNING AF GANGE

Læs mere

Forchhammersvej 24-26, 1920 Frederiksberg C 10.02.2016

Forchhammersvej 24-26, 1920 Frederiksberg C 10.02.2016 Ansøgning: På vegne af ejendommens ejer ansøges om tilladelse til indretning af 4 stk. senior-boliger i tagetagen. I indretningen lægges vægt på fleksibilitet og tilgængelighed i form af åbne rum, lette

Læs mere

Forslag til indretning af tag-etage i. Skanderborg Aktivitetscenter afdeling Sølund.

Forslag til indretning af tag-etage i. Skanderborg Aktivitetscenter afdeling Sølund. Forslag til indretning af tag-etage i Skanderborg Aktivitetscenter afdeling Sølund. v. arkitekter cand. arch. Trine og Kåre Birk 04.09.2011 Nuværende etageplan Nuværende indretning Problemformulering Tagetagen

Læs mere

NOTAT. Fælles produktionskøkken. Børnehuset Stenen og Krogen. Stenen og Krogen skal slås sammen til en fælles daginstitution for børn fra 0-6 år.

NOTAT. Fælles produktionskøkken. Børnehuset Stenen og Krogen. Stenen og Krogen skal slås sammen til en fælles daginstitution for børn fra 0-6 år. NOTAT 27. maj 2014 Børnehuset Stenen og Krogen Wissenberg A/S Valdemarsgade 14 1665 København V Tlf: 33 86 34 86 info@wissenberg.dk www.wissenberg.dk CVR-nr: 26369126 Fælles produktionskøkken Stenen og

Læs mere

65. BØRNEHAVEN SCT. HEDVIGSØSTRENE

65. BØRNEHAVEN SCT. HEDVIGSØSTRENE Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2010-2021 Bind III 65. BØRNEHAVEN SCT. HEDVIGSØSTRENE Sct. Michaelsgade 10, 6000 Kolding Institutionen er beliggende i den vestlige del af Kolding

Læs mere

LEMVIG MUSEUM. Tegn. nr.: Side 0. Sag: Om- og tilbygning. Tegn. nr.: Side 0. Checker. Kontr.: 06-12-12. Int.:

LEMVIG MUSEUM. Tegn. nr.: Side 0. Sag: Om- og tilbygning. Tegn. nr.: Side 0. Checker. Kontr.: 06-12-12. Int.: Side 0 LEMVIG MUSEUM Til- og ombygningen skal sikre adgang for alle til hele museet og øge kvaliteten af oplevelsen og omfatter: Nyt indgangsparti Ny butik/cafe - med glaspartier mod haven Nyt elevatortårn

Læs mere

BR08 betydning for byggeriet Den praktiske konsekvens af BR08 for byggeriet

BR08 betydning for byggeriet Den praktiske konsekvens af BR08 for byggeriet BR08 betydning for byggeriet Den praktiske konsekvens af BR08 for byggeriet Dansk Betonforening - IDA Ingeniørhuset Onsdag den 12. marts 2008 Mikael Mortensen Bygningsreglement 2008 Sammenskrivning af

Læs mere

Brandteknisk dokumentation UCH Tilbygning

Brandteknisk dokumentation UCH Tilbygning Brandteknisk dokumentation UCH Tilbygning Lars Anton Pedersen Indhold 1. Indledning... 3 1.1. Bygningens udformning... 3 1.2. Byggemetode og materialevalg... 3 1.3. Personbelastning... 3 2. Bygningens

Læs mere

H E N R Y J E N S E N A/S - R Å D G I V E N D E I N G E N I Ø R E R F R I

H E N R Y J E N S E N A/S - R Å D G I V E N D E I N G E N I Ø R E R F R I NOTAT Sag: Danmarks Keramikmuseum - Grimmerhus - 12-265 Emne: Dispensation for overholdelse af energiklasse 2015 Dato: 04-12-2012 Vedr.: Dispensation for overholdelse af energiklasse 2015 Tilbygningen

Læs mere

SVANEPUNKTET. Plejeboliger Furesø Boligselskab

SVANEPUNKTET. Plejeboliger Furesø Boligselskab SVAEPUKTET Plejeboliger Furesø Boligselskab Indholdsfortegnelse Krak-kort side 3 Beskrivelse af bebyggelsen, friarealer og bydelen side 4-5 Situationsplan side 6 Materialer og udstyr side 7-8 Oversigt

Læs mere

Energimærke. Adresse: Vanløse byvej 9 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Vanløse byvej 9 Postnr./by: SIDE 1 AF 56 Adresse: Vanløse byvej 9 Postnr./by: 2720 Vanløse BBR-nr.: 101-361047-001 Energikonsulent: Jacob Wibroe Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Orientering indstilling til politiske udvalg vedr. Skolen på Grundtvigsvej/ Frøbelseminariet

Orientering indstilling til politiske udvalg vedr. Skolen på Grundtvigsvej/ Frøbelseminariet Orientering indstilling til politiske udvalg vedr. Skolen på Grundtvigsvej/ Frøbelseminariet Orientering udbuds- og planproces for Skolen på Grundtvigsvej Frederiksberg 09.10.2013 Baggrund Kommunalbestyrelsen

Læs mere

H. Skjøde Knudsen. Casa Arkitekter Cowi. Point: 3 Point: 4 Point: 5 sammenhæng Fællesfaciliteter Point: 3 Point: 4 Point: 5

H. Skjøde Knudsen. Casa Arkitekter Cowi. Point: 3 Point: 4 Point: 5 sammenhæng Fællesfaciliteter Point: 3 Point: 4 Point: 5 Søndersø skole Afdeling Nordmark, december 2007 Vurdering af delparametre. Hvert af de tre projekter tildeles 3-5 point (hvor 5 er bedst). H. Skjøde Knudsen Casa Arkitekter Cowi NovoCon Creo Arkitekter

Læs mere

Facade mod Hendriksholm Boulevard. Hendriksholm Skole. Hendriksholm Skole - Nordfl øjens skolegård

Facade mod Hendriksholm Boulevard. Hendriksholm Skole. Hendriksholm Skole - Nordfl øjens skolegård Facade mod Hendriksholm Boulevard Hendriksholm Skole Hendriksholm Skole - Nordfl øjens skolegård Indskolingen Ombygning af indskolingen på Hendriksholm Skole - Projektforslag - juli 2015 Udarbejdet af

Læs mere

Byen og historien. Forslag til Industriens Hus, bearbejdet, 1975, Erik Møller. Industriens Hus, 1978, Erik Møller

Byen og historien. Forslag til Industriens Hus, bearbejdet, 1975, Erik Møller. Industriens Hus, 1978, Erik Møller Byen og historien Industriforeningens Udstillingsbygning, ca. 1872 Rådhuspladsen, 1948 Industriforeningens Udstillingsbygning, 1888 Fra Rådhustårnet, 1898 Fra Rådhustårnet, 1948 Industriens Hus, 1960 erne

Læs mere

Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme

Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme Rudersdal Kommune 2014 Registrant Anders Klarskov/Torben Wilhelmsen Navn Anders Klarskov/Torben Wilhelmsen E-mail Registrering

Læs mere

HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC. Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55

HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC. Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55 HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55 BESKRIVELSE Idegrundlaget Projektet tager udgangspunkt i at skabe funktionalitet såvel som fleksibilitet,

Læs mere

Møde i arbejdsgruppen Tilgængelighedens By

Møde i arbejdsgruppen Tilgængelighedens By Referat Mødedato: Tirsdag 19. juni 2012 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 15:45 Teknik & Miljø Dato: 03-07-2012 Sagsnr.: 12/19650 Sagsbehandler: vpjho Mødested: Mødeleder: Referent: M1.8 på Viborg Rådhus Jesper

Læs mere

Boligselskabet Domea København Ved Kanalen. 50 nye super lavenergiboliger i størrelsen 65-115 m 2 beliggende i Ørestad Syd

Boligselskabet Domea København Ved Kanalen. 50 nye super lavenergiboliger i størrelsen 65-115 m 2 beliggende i Ørestad Syd oligselskabet omea København 50 nye super lavenergiboliger i størrelsen 65-115 m 2 beliggende i Ørestad Syd oligselskabet omea København YGGLSN omea Københavns 50 almene familieboliger er placeret på hjørnet

Læs mere

Rolands Have. Ældre- og handicapegnede boliger

Rolands Have. Ældre- og handicapegnede boliger Rolands Have Ældre- og handicapegnede boliger Afdeling 921-0 Brøndby Boligselskab 22 2-værelses boliger i Brøndby klar til indflytning i efteråret 2015 Nygårds Plads 27, 1. 2605 Brøndby Telefon 3812 1353

Læs mere

Nyt idrætsliv i tre byer

Nyt idrætsliv i tre byer 4 Nyt idrætsliv i tre byer Tema I I Sdr. Nissum, Stepping og Allested-Vejle har de lokale idrætshaller fået en makeover, der giver nyt liv og nye muligheder for idræt og aktiviteter. Forandringen af hallerne

Læs mere

- dit unikke byggekoncept JUNGET

- dit unikke byggekoncept JUNGET - dit unikke byggekoncept JUNGET Fakta om JUNGET i Hinnerup Projekt: Lager/udstilling, værkstedsbygning, højlager samt administrationsbygning i 3 etager med delvis kælder, Sigma 1-3, 8382 Hinnerup. Bebygget

Læs mere

Ny Tandklinik Ringe. Dispositionsforslag til ny tandklinik i Ringe. Adresse: Rolighedsvej 22, 5750 Ringe.

Ny Tandklinik Ringe. Dispositionsforslag til ny tandklinik i Ringe. Adresse: Rolighedsvej 22, 5750 Ringe. Ny Tandklinik Ringe Dispositionsforslag til ny tandklinik i Ringe. Adresse: Rolighedsvej 22, 5750 Ringe. Udarbejdet af: Faaborg-Midtfyn kommune Teknik - Kommunale Bygninger Nørregade 4, 5600 Faaborg Arkitekt:

Læs mere

REBILD KOMMUNE KONKLUSION PÅ BYG- NINGSGENNEMGANG

REBILD KOMMUNE KONKLUSION PÅ BYG- NINGSGENNEMGANG Til Rebild Kommune Dokumenttype Rapport Dato juni 2012 Emne D&V på Rebild Kommunes selvejende haller REBILD KOMMUNE KONKLUSION PÅ BYG- NINGSGENNEMGANG REBILD KOMMUNE KONKLUSION PÅ BYGNINGSGENNEMGANG Revision

Læs mere

Nyt kirkecenter ved Tvis Kirke - forslag 1F. Eksteriørperspektiv

Nyt kirkecenter ved Tvis Kirke - forslag 1F. Eksteriørperspektiv Eksteriørperspektiv Mål: ikke målfast Eksteriørperspektiv Mål: Ikke målfast Eksteriørperspektiver- ankomsten - dag og aften Mål: Ikke målfast Nyt kirkecenter ved Tvis Kirke NORD Denne mappe indeholder

Læs mere

Brandteknisk dokumentation

Brandteknisk dokumentation Dokument A.X.02 - REVISION A 12. december 2011 1. Indledning Brandteknisk dokumentation Byggeriet omfatter opførelsen af en ny friskole i Ugelbølle. Bygningen opføres i 2 etager med et samlet bruttoetageareal

Læs mere

LOKALPLAN 205. for Kløckershave og Salem

LOKALPLAN 205. for Kløckershave og Salem LOKALPLAN 205 for Kløckershave og Salem GENTOFTE KOMMUNE Gentoftegade INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE FOR LOKALPLAN 205 LOKALPLANENS BAGGRUND EKSISTERENDE FORHOLD LOKALPLANENS FORMÅL OG INDHOLD LOKALPLANENS

Læs mere

Øvrige bemærkninger: èn gruppe ønsker mange stikkontakter inkl. jordstik.

Øvrige bemærkninger: èn gruppe ønsker mange stikkontakter inkl. jordstik. workshop 1 - inspirationsark - INDRETNING Generelt ønskes der forberedt for VM og TT i alle lejligheder. Det skal dog være op til den enkelte, om man ønsker at installere egen VM og TT i boligen. Det er

Læs mere

Udvidelse af Erritsøhallen, skitseforslag januar 2005

Udvidelse af Erritsøhallen, skitseforslag januar 2005 , Udvidelse af Erritsøhallen, skitseforslag januar 2005 Udarbejdet af: CEBRA aps, arkitekter maa par, Mejlgade 51, mellembygn. 2. sal, 8000 Århus C, t: 8730 3439, f: 8730 3429, m : cebra@cebra.info, h:

Læs mere

Beboermøde Fyrkildevej 4. juni 2015

Beboermøde Fyrkildevej 4. juni 2015 Beboermøde Fyrkildevej 4. juni 2015 Dagsorden: 1. Velkomst og indledning 2. Valg af dirigent 3. Orientering fra administrationen om den kommende renovering 4. Valg af medlemmer og suppleanter til byggeudvalg

Læs mere

Skema A Almen Bolig + Ragnhildgade KBH

Skema A Almen Bolig + Ragnhildgade KBH Skema A Almen Bolig + Ragnhildgade KBH Set fra Rovsingsgade Dette forslag indeholder 3 almenbolig+ boliger udført som rækkehuse i 2 og 3 etager.rækkehuse i 3 etager opføres med 1-plans handicapvenlige

Læs mere

Lokalplan nr. 18. Boligområdet Brydetoften i Strø

Lokalplan nr. 18. Boligområdet Brydetoften i Strø Lokalplan nr. 18 Boligområdet Brydetoften i Strø 29.11.1989 SKÆVINGE KOMMUNE 11 Strøgåc - Hyllegard LOKALPLAN NR. 18 STRØ JUNI 1989 /, 7 / s~ SKÆVINGE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 18 HILLERØD KUN GYLDIGT MED

Læs mere

Kalundborg Sundheds- og Akuthus Projektforslag

Kalundborg Sundheds- og Akuthus Projektforslag Kalundborg Sundheds- og Akuthus Projektforslag Kalundborg Sundheds- og Akuthus Projektforslag Indholdsfortegnelse: Beskrivelse af projektforslag Situationsplan Inventarplan etage 0 Inventarplan etage 1

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 177 m³ Naturgas 1188 kwh Elvarme

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 177 m³ Naturgas 1188 kwh Elvarme SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Honnørkajen 1 Postnr./by: 6100 Haderslev BBR-nr.: 510-011978 Energikonsulent: Anders Møller Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Botjek

Læs mere

Kontor domicil fra 400-2.000 m 2. OLAV de LINDE. Årlig leje fra kr 1.000,- pr. m 2. - til leje... Sverigesgade 5, Odense Havn

Kontor domicil fra 400-2.000 m 2. OLAV de LINDE. Årlig leje fra kr 1.000,- pr. m 2. - til leje... Sverigesgade 5, Odense Havn - til leje... Kontor domicil fra 400-2.000 m 2 Sverigesgade 5, Odense Havn Årlig leje fra kr 1.000,- pr. m 2 Særdeles repræsentabel ejendom med unik beliggenhed på Odense Havn Enestående mulighed for kontordomicil

Læs mere

Energimærke. Adresse: Frejaparken 41 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Frejaparken 41 Postnr./by: SIDE 1 AF 50 Adresse: Frejaparken 41 Postnr./by: 9000 Aalborg BBR-nr.: 851-568891-001 Energikonsulent: Steen Balslev-Olesen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

STRANDLODSHUS 93 moderne familieboliger

STRANDLODSHUS 93 moderne familieboliger STRADLODSHUS 93 moderne familieboliger 2. revideret udgave 10. oktober 2013 Strandlodhus Beliggende Lergravsvej 50 og 51A /, 19 og 59, matr. nr. 177, Sundbyøster, København Der tages forbehold for fejl

Læs mere

SKITSEPROJEKT TIL OBYGNING AF BYVILLA, SANKT KNUDSVEJ 4, 1904 FREDERIKSBERG C. YNDIGHEDSPROJEKT, 16. SEPTEBER 2013 A T: AIL: AIL: ANDERS.OLLER@KADK.DK V T: ANDERS.OLLER@KARCH.DK Beskrivelse af den påtænkte

Læs mere

LOKALPLAN NR. 227. For ældrecenter og ældreboliger i Grønnegade. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 227. For ældrecenter og ældreboliger i Grønnegade. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 227 For ældrecenter og ældreboliger i Grønnegade Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser

Læs mere

Parkbohusene 6 energi-0 boliger i ét plan til familier med handicappede børn.

Parkbohusene 6 energi-0 boliger i ét plan til familier med handicappede børn. Lejerbos første Energi-0 boliger ligger i Taastrup Parkbohusene 6 energi-0 boliger i ét plan til familier med handicappede børn. Afdeling 61-1 Lejerbo Høje Taastrup Forvaltningsgruppe Storkøbenhavn Gl.

Læs mere

Sluseholmen afd. 783-0 Lejerbo Gl. Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 70 12 13 10. 78 lejeboliger på Birkholm

Sluseholmen afd. 783-0 Lejerbo Gl. Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 70 12 13 10. 78 lejeboliger på Birkholm Sluseholmen afd. 783-0 Lejerbo Gl. Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 70 12 13 10 78 lejeboliger på Birkholm Historie Sluseholmen i Sydhavnen er oprindelig anlagt som et sluseanlæg af Københavns Havnevæsen

Læs mere

Foreløbig udgave 24. marts 2011. DESIGNMANUAL ombygning og nybygning

Foreløbig udgave 24. marts 2011. DESIGNMANUAL ombygning og nybygning Filsning Filsning er et lag puds, man påfører muren i et tyndt lag. For at lysne det store kantinerum kan dele af de mørke røde mursten filses i en lys farve. Dele af det røde murværk filses lysere, således

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Ved det nuværende pris- og renteniveau kan det ikke betale sig at gennemføre energiforbedringer.

Energimærke. Lavt forbrug. Ved det nuværende pris- og renteniveau kan det ikke betale sig at gennemføre energiforbedringer. SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Bag haver 3 Postnr./by: Oplyst varmeforbrug 3400 Hillerød BBR-nr.: 219-038305 Energikonsulent: Michael Skovgaard Programversion: EK-Pro, Be06 version

Læs mere

Nyindrettet, visuel og futuristisk ejendom v/ballerup Byvej

Nyindrettet, visuel og futuristisk ejendom v/ballerup Byvej Nyindrettet, visuel og futuristisk ejendom v/ballerup Byvej MANAGEMENT & UDLEJNING DATEA Lyngby Hovedgade 4 2800 Kgs. Lyngby datea.dk Det dynamiske område er under stadig udvikling og af naboer kan nævnes

Læs mere

Bilag A. Indholdsfortegnelse

Bilag A. Indholdsfortegnelse Bilag A Fortolkning af visse bestemmelser i Arbejdsministeriets bekendtgørelse nr. 96 af 13. februar 2001 om faste arbejdssteders indretning, som ændret ved bekendtgørelse nr. 721 af 22. juni 2006. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Masterplan for administrationsbygninger. i Allingåbro, Glesborg og rådhuset i Grenaa. Direktionssekretariatet

Masterplan for administrationsbygninger. i Allingåbro, Glesborg og rådhuset i Grenaa. Direktionssekretariatet Masterplan for administrationsbygninger i Allingåbro, Glesborg og rådhuset i Grenaa. Direktionssekretariatet juni 2010 1. Indledning I forbindelse med budgetlægningen for 2011 udarbejdes denne masterplan

Læs mere

OMRÅDEPLAN - 1:5000. Kirkebyskoven. Odense - Svendborg. Græsholmene. Amalielyst. Politiskole. Horseskov. Skove til hundetræning - 1:100.

OMRÅDEPLAN - 1:5000. Kirkebyskoven. Odense - Svendborg. Græsholmene. Amalielyst. Politiskole. Horseskov. Skove til hundetræning - 1:100. POLITISKOLE & EFTERUDDANELSESCENTER I SVENDBORG 2 Kirkebyskoven Amalielyst Græsholmene Politiskole Odense - Svendborg Horseskov Skove til hundetræning - :00.000 Fremtidig indkvartering Grund: 8000 m 2

Læs mere

Holmegårdsskolen. Tilstandsrapport udarbejdet maj 2015 -af Nova 5 arkitekter A/S & Wessberg ingeniører A/S

Holmegårdsskolen. Tilstandsrapport udarbejdet maj 2015 -af Nova 5 arkitekter A/S & Wessberg ingeniører A/S Holmegårdsskolen Tilstandsrapport udarbejdet maj 2015 -af Nova 5 arkitekter A/S & Wessberg ingeniører A/S Rekvirent Hvidovre Kommune, KTMA, Ejendomsafdelingen Høvedstensvej 45 2650 Hvidovre v/mette Forslunde

Læs mere

Indbyggede udv. elstik

Indbyggede udv. elstik 1.11 Nyt lærred - vinduer skal kunne mørklægges Ny klimadør KT. 3740 11 Depot 12 12.98 m² Værksted BD30M 13.18 m²... 1300 BD30 800 1250 Ny loftmonteret projektor Ny åbning m. 2 nye søjler 79 Stole KT.

Læs mere

F O R S L A G T I L N Y T K I R K E - O G K U L T U R H U S I V I N D E R U P. Nyt Kirke- og kulturhus i Vinderup. Perspektiv set fra syd-vest

F O R S L A G T I L N Y T K I R K E - O G K U L T U R H U S I V I N D E R U P. Nyt Kirke- og kulturhus i Vinderup. Perspektiv set fra syd-vest F O R S L A G T I L N Y T K I R K E - O G K U L T U R H U S I V I N D E R U P Perspektiv set fra syd-vest N Y T K I R K E - O G K U L T U R H U S I V I N D E R U P - Denne skitsemappe indeholder et forslag

Læs mere

KONTORLOKALER PÅ ÅBOULEVARDEN I AARHUS. Åboulevarden 49, 1. sal, 8000 Aarhus C

KONTORLOKALER PÅ ÅBOULEVARDEN I AARHUS. Åboulevarden 49, 1. sal, 8000 Aarhus C KONTORLOKALER PÅ ÅBOULEVARDEN I AARHUS Åboulevarden 49, 1. sal, 8000 Aarhus C BELIGGENHED OG OMRÅDET Ejendommen er beliggende centralt i Aarhus C tæt på byens faciliteter. Nærmeste nabo er Magasin ligesom

Læs mere

N Y T K O N T O R H U S

N Y T K O N T O R H U S N Y T K O N T O R H U S N Y T K O N T O R H U S SILKEBORGVEJ PROJEKTUDVIKLING TOTALENTREPRENØR ARKITEKT Kontorhus Forslag 4 Kontorhus Forslag 5 NYT KONTORHUS Domicilbygning med mulighed for individuelle

Læs mere

Arealforholdene for de børnevendte arealer er i overensstemmelse med de i kommissoriet opstillede nøgletal.

Arealforholdene for de børnevendte arealer er i overensstemmelse med de i kommissoriet opstillede nøgletal. 6.4 IDRÆTSBØRNEHAVEN Ambolten 6B, 6000 Kolding Idrætsbørnehaven er på egen matrikel ved Kolding Hallerne i den sydlige del af Kolding By, og hører administrativt under Daginstitutionen Tved beskrevet i

Læs mere

Ved granskning af brand ift. KUBUS projektet vil der blive brugt Træ 66 og brandeksempelsamlingen.

Ved granskning af brand ift. KUBUS projektet vil der blive brugt Træ 66 og brandeksempelsamlingen. Granskning af brand Ved granskning af brand ift. KUBUS projektet vil der blive brugt Træ 66 og brandeksempelsamlingen. Træ 66 Generelt Kilde Hvad står der? Er det taget med i projektet? s. 4 Afstand til

Læs mere

Jeg modtog med breve af 19. december 2003 og 6. april 2004 kommunens udtalelser. Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg modtog med breve af 19. december 2003 og 6. april 2004 kommunens udtalelser. Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 10. september 2003 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 13. juni 2003 af rådhuset i Sorø Kommune. I rapporten bad jeg kommunen om udtalelser og om underretning

Læs mere

BYGGEPROGRAM. Udarbejdet af: Arkitekt Sten Holbæk Henry Jensen A/S, Rådgivende ingeniører FRI

BYGGEPROGRAM. Udarbejdet af: Arkitekt Sten Holbæk Henry Jensen A/S, Rådgivende ingeniører FRI SAGSNR.: 2007-007 TILBYNING OG RENOVERING AF KØKKENER I DBUH, J.B.Winsløws Vej 20 5000 ODENSE C BYGGEPROGRAM Dato 2007.07.03 Udarbejdet af: Arkitekt Sten Holbæk Henry Jensen A/S, Rådgivende ingeniører

Læs mere

Fasanvangen. Lækre rækkehuse i Ishøj

Fasanvangen. Lækre rækkehuse i Ishøj Fasanvangen Lækre rækkehuse i Ishøj Afdeling 957-0 Lejerbo Køge Bugt Udlejningsteam 1 18 moderne, energivenlige rækkehuse med egen have og sydvendt altan Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 7012

Læs mere