Evolutionsteori: De nye MD-200/300-anlæg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Evolutionsteori: De nye MD-200/300-anlæg"

Transkript

1 En Thermo King-publikation. Nummer 30 (november 2003) Evolutionsteori: Tingene bliver bedre og bedre. De nye MD-200/300-anlæg bedre Længere vedligeholdelsesintervaller - op til 2000 timer - Lavere vedligeholdelsesomkostninger - færre nedbrud bedre Overlegen brændstofudnyttelse og Thermo Kings 2-årige garanti Kundehistorier Forhandlernyt Tip fra eksperterne Produktnyheder

2 2 I DETTE NUMMER... Velkommen Side 4 Udvidelse af RTR-flåden Mark Watson, vicedirektør, Sales and Service, ESA Truck&Trailer. Kære kunde, Velkommen til specialudgaven af TTC i forbindelse med RAI-udstillingen. Thermo King har atter fornøjelsen at deltage i en af branchens største begivenheder i Europa. Jeg håber, at De finder artiklerne om brugerne af Thermo King-udstyret interessant. Vi begynder med en af Englands førende fødevarevirksomheder, 3663, der har valgt Thermo King direct drive til sine lastbiler uden trailer op til 14 ton og var først på landevejene i UK med A Vi fortæller også om en hollandsk udlejningsvirksomhed, der har valgt SL-sortiment til sine kunder, en fransk operatør, der anvender Spectrum SL til leverancer med flere temperaturer, og en tysk bloddonortjeneste, der anvender vores direct drive-anlæg til at sikre, at de særdeles følsomme laster holder den korrekte temperatur. Væksten på supermarkedsområdet i Europa er smittet af på køletransportbranchen, og en række supermarkeders flåder er hurtigt vokset og er nu blandt Europas største. På Besøg vores websted på side 6 beskriver vi, hvordan Thermo King støtter udviklingen på disse områder. Tip fra eksperterne indeholder denne gang den første af tre artikler om data. I dette nummer fortæller vi, hvordan De vælger den bedste dataregistreringsenhed til virksomheden, og næste gang fokuserer vi på, hvordan dataene kan overføres til de administrative systemer. På bagsiden præsenteres en række af vores søsterselskaber i Ingersoll-Randgruppen. De vil få lejlighed til at stifte nøjere bekendtskab med hver af disse virksomheder i fremtidige numre. God fornøjelse med læsningen af dette nummer. Hvis de har kommentarer eller forslag, er De velkommen til at kontakte os. Venlig hilsen Mark Watson, Vicedirektør, Sales and Service, ESA Truck and Trailer Side 6 Smarte løsninger til supermarkederne Side 8 Tip fra eksperterne med Steve Williams Side 10 Bloddonortjenesten ibayern TTC nr. 30, 2003 Redaktør: Patricia Toal, Thermo King Ansvarshavende redaktør: Jane Kennedy Indhold: M1 Marketing Designet og produceret af Campaign Udgives af Thermo King til kunder, leverandører og forhandlere i transportkølebranchen. Thermo King Europe, Monivea Road, Mervue, Galway, Irland. Tlf.:

3 3 Direct Drive Foretrækkes af 3663 Storbritanniens førende fødevaredistributør, 3663 (svarer til at trykke FOOD på telefonens taster) har valgt Thermo King direct drive-anlæg ikke bare én, men to gange i år. I begyndelsen af 2003 fik 3663 leveret seks jævnstrømsdrevne A-1050-anlæg, som blev installeret i DAF 14 ton-lastbiler, til køle- og frostleverancer de første A- 1050'er på landevejene i Storbritannien. De blev senere på året efterfulgt af en ordre på 15 V-500 MAX-anlæg installeret i Mercedes Sprintere, som bruges til leverancer af køle- og frostvarer i 3663's nødleveranceprogram, hvor kunderne kan få ekstra vareleverancer med kort varsel. Graham Rennie, Fleet Controller hos 3663, siger: Vi foretrækker direct drive frem for traditionelle dieselkøleanlæg, fordi de er mere miljøvenlige og støjsvage en vigtig faktor, da de fleste af vores leverancer foregår i byområder og områder med mange kontorer, så det er vigtigt at holde støj- og forureningsniveauet på et minimum. A-1050 er perfekt til disse leverancer, fortsætter han. Køleanlæggene støjer stort set ikke, bort set fra lyden fra motoren, og lukker automatisk ned, når motoren slukkes, mens varerne afleveres på den måde bliver processen nemmere og mere lydsvag. Med et gennemsnit på leverancer pr. køretøj pr. dag bliver nedkølingen og genetableringen til vedligeholdelsestemperaturer ned til -25 O C også en særdeles vigtig faktor. Vi tror på A-1050, fortsætter Graham Rennie. Ved de første test kølede anlægget hurtigt ned til -15 O C efter bare 12 mils kørsel. A-1050 er designet med Thermo Kings enestående frekvensvekselretterteknik. Det betyder, at dette vekselstrømsdrevne anlæg i modsætning til konventionelle vekselstrømsdrevne anlæg har en høj kølekapacitet uafhængig af motorens omdrejningstal. Resultatet bliver hurtig nedkøling og genetablering tillige med effektiv, ensartet temperaturstyring, som gør anlægget velegnet til transport af selv de mest sarte ferskvarer. Dette anlæg overgår til el-drift, når køretøjets motor ikke er i gang. Ifølge Graham Rennie valgte 3663 Thermo King V-500-køleanlæg, fordi de viste sig at passe bedst i størrelsen til den kapacitet, vi søgte til denne størrelse køretøj. V-500-serien, der blev lanceret sidste år som en del af Thermo Kings direct drive-sortiment, er forsynet med Thermo Kings TCC-system (Triple Cooling Capacity), der sikrer optimal ydelse med tre kondensatorventilatorhastigheder, som automatisk tilpasser sig kravene resultatet bliver maksimal effektivitet, reduceret brændstofforbrug og minimale støjniveauer. V-500 MAX er ideel til lastbiler fra 3-6,5 m i længden har i en miljøerklæring forpligtet sig til at minimere belastningen af miljøet inden for samtlige aspekter af virksomheden gennem et program, der skal sikre stadige forbedringer. Det har indbragt 3663 en række nationale og europæiske miljøpriser har valgt Thermo Kings A-1050 og V-500. Graham Rennie, Fleet Controller hos 3663 og Mark Swatts, TK Nordirland.

4 4 50 Thermo King-anlæg udvider RTR's flåde RTR, eller Refrigerated Trailer Rentals Holland B.V., hjemmehørende i Barendrecht (Holland), udvidede for nylig sin flåde af udlejningskøretøjer til temperaturstyret transport med 50 nye trailere, som alle er udstyret med køleanlæg i Thermo King SLe-serien. Thermo King SLe-køleenhederne er kompatible med installationer som f.eks. temperaturloggere og fungerer sammen med virksomhedens Thermo King DASdataadministrationssystem. Alle anlæg er desuden omfattet af en Thermo Kingvedligeholdelseskontrakt. RTR's flåde består af ca. 330 temperaturstyrede trailere, hvoraf ca. 280 er stationeret i Holland og 50 i Belgien, og ca. 90% er udstyret med Thermo Kingkøleanlæg. I omkring 20 år har virksomheden specialiseret sig i kort- og langtidsudlejning af trailere til særlige transporter og har opnået en position som førende inden for dette segment af udlejningsmarkedet. RTR beskæftiger sig desuden med leasing samt køb og salg af nye og brugte temperaturstyrede trailere. Virksomheden har sit eget værksted, der vedligeholder og reparerer karrosserier og chassier, ligesom man samarbejder med dækspecialister om vedligeholdelse og inspektion af dæk. De nye skræddersyede trailere bruges til kort- og langtidsudlejning. Nogle er stationeret i Barendrecht, mens andre er stationeret i virksomhedens belgiske afdeling i Antwerpen. De har alle to skinner i loftet og to i gulvet til at holde lasten på plads. Desuden er der monteret tøjrskinner langs sidevæggene. Trailerne kan desuden forsynes med tilbehør som f.eks. skillevægge eller pallekasser. Nogle af trailerne leveres af Schmitz, der bygger såvel chassis som karosseri, og andre af Chereau og Sor Ibérica, der i forbindelse med denne ordre fra RTF bygger deres karrosserier på et Pactonchassis. Til samtlige trailere har RTR som standard valgt SAF-aksler kombineret med EBS i de fleste køretøjer. Tre af de nye trailere i RTR's netop udvidede flåde.

5 5 TMF vælger Thermo King Den franske virksomhed TMF (Traction Michel Frejaville), der er hjemmehørende i Servian i nærheden af Béziers i det sydlige Frankrig, har igen besluttet, at Thermo King skal stå for leverancen af køleanlæg til virksomheden. Hos TMF, der har specialiseret sig i temperaturstyret transport, foregår hovedparten af massedistributionen inden for kølesektoren. Da stort set alle anlæg er leveret af Thermo King, er TMF i stand til at yde topservice til sine kunder. Vi udskifter vores semitrailere hvert femte år, hvilket betyder, at vores udstyr altid er nyt eller næsten nyt. Vores Chereau- og Lamberet-semitrailere er altid forsynet med Thermo Kinganlæg enten SL-200s- og SL-300ssystemer eller Spectrummultitemperatursystemer. Det er klart, at massedistribution stiller specifikke krav. Med Spectrumanlæggene bliver vi i stand til at levere varer, som skal transporteres ved forskellige temperaturer, til flere store supermarkeder. Selv en forskel på bare to eller tre grader er altafgørende ved transport af frugt eller planter, siger Michel Frejaville, virksomhedens administrerende direktør. Med 120 lastbiler med semitrailere og 10 lastbiler med 130 Thermo King-anlæg foretager virksomheden ca. 280 ture dagligt, eller ture om måneden. Afdelingskontorerne i Agen, Toulouse, Béziers, Montpellier og Avignon betyder, at store supermarkeder, f.eks. Système U og Carrefour, kan modtage deres leverancer i god tid og i god stand. Vores kunder stiller store krav. Det er vores opgave at yde den kvalitet og service, de forventer af deres transportør. Derfor benytter vi fejlfrit udstyr og garanterer, at kølekæden bevares. Med Thermo King behøver vi ikke være bekymrede for udstyrets kvalitet og driftssikkerhed. Desuden har vi valgt Thermo Kings servicepakke, som gør det muligt at planlægge alle serviceeftersyn og al vedligeholdelse. Det giver os ro i sjælen og kunderne ekstra sikkerhed, slutter Michel Frejaville. TMF vælger Thermo King til sine køletrailere.

6 6 Smarte løsninger til supermarkederne Supermarkedsbranchen har undergået mange forandringer i løbet af de seneste år, men én ting, der har ikke ændret sig, er det konstante behov for bedre løsninger til temperaturstyret transport. Det er vigtigt, at supermarkedernes transportflåder kan sikre, at de temperaturfølsomme produkter opbevares ved den korrekte temperatur på hele rejsen, så de bevarer deres kvalitet. Samtidig skal det ske på en økonomisk rentabel måde, og det skal ske inden for lovens rammer for f.eks. støj og forurening. Thermo Kings udvalg af produkter til temperaturstyring er udviklet for at hjælpe supermarkederne med at leve op til disse behov. Der er et anlæg til ethvert formål: små varevogne til hjemmeleverancer, lastbiler til byleverancer flere steder og lastbiler til containertransporter fra regionale distributionscentre med single- eller multitemperaturversioner inden for hver kategori. Over hele linjen sørger Thermo Kings omfattende forsknings- og udviklingsprogrammer for, at vi kan tilbyde branchens mest fleksible, økonomiske og miljøvenlige produkter. Et bredt SPECTRUM af multitemperaturløsninger Et stort fremskridt i de seneste år er væksten på markedet for multitemperaturdistribution, som giver operatørerne mulighed for samtidigt at transportere frostog kølevarer eller produkter ved omgivende temperatur. Det kan få en betydelig indflydelse på effektiviteten og betyde, at der skal færre ture til at levere de samme produkter. TS til lastbiler, der er ideel til byleverancer flere steder. SPECTRUM giver en række forbedringer, f.eks. bedre og mere nøjagtig styring af temperaturen i alle lastrum, hurtigere nedkøling og gendannelse af temperaturen, forbedret brændstofudnyttelsen og lavere vedligeholdelsesomkostninger. Disse anlægs effektivitet betyder, at motoren bruger mindre tid på fuldgas og kan derved forbedre brændstoføkonomien nærmeste konkurrent bruger 27% mere brændstof end Thermo King SPECTRUM SL. Til transport af fryse- og kølevarer i trailere med én temperatur er Thermo Kings SLesortiment med sin fremragende ydeevne, effektive brændstoføkonomi og lave vedligeholdelseskrav det ideelle valg. Ikke alene til gavn for operatøren, men også for miljøet. Tag hensyn til naboerne hold støjniveauet nede! Støjreduktionen er en vigtig faktor for alle supermarkeder især i forbindelse med morgenleverancerne. Både SLe- og SPECTRUM-sortimentet er markant mere lydsvagt end andre køleanlæg på markedet. SL-200e's nærmeste konkurrent var hele 58% mere støjende ved lav hastighed, og tilsvarende resultater blev opnået med SPECTRUM SL. Desuden er Thermo Kings unikke patenterede kryogensystem, der er baseret på flydende kuldioxid, stort set støjfrit og samtidig utrolig effektivt og miljøvenligt. Flere førende europæiske supermarkeder har allerede draget fordel af teknologien, der fås til både lastbiler (ST-CR 300 eller multitemperaturversionen ST-CR MT) og trailere (SB-III CR), herunder ICA i Sverige, Arla Foods i Sverige og Danmark samt Freshway i Belgien. Fremragende service over hele Europa Med branchens mest omfattende forhandlernet bestående af over 250 forhandlere og servicesteder, der varetager såvel salg som service, har Thermo Kings kunder aldrig langt til hjælpen. De fleste forhandlere har mange tilbud inden for uddannelse, salg og service, herunder hurtig og effektiv nedbrudsservice døgnet rundt, 7 dage om ugen året rundt, med en stor flåde af mobile reparationsværksteder i ryggen. Thermo King har længe været markedets førende udvikler af løsninger inden for multitemperaturtransport. I 2002 introducerede Thermo King SPECTRUMsortimentet til multitemperaturdistribution i op til tre rum. Sortimentet omfatter SPECTRUM SL til trailere, som er ideel til containertransporter og leverancer til regionale distributionscentre, og SPECTRUM Hjemmeleverancer fra supermarkeder. Thermo Kings direct drive-anlæg, f.eks. V-300, er ideelle til hjemmeleverancer i byområder.

7 7 Kryogen: Den smarte løsning En af de udfordringer, som supermarkederne står over for, er den stadig strengere miljølovgivning og -kontrol i forbindelse med støj og forurening. En anden udfordring er af økonomisk karakter: Maksimering af produkternes holdbarhed og sikring af, at de er friske, når de når frem til forbrugeren. Thermo Kings kryogensystem hjælper på begge fronter. Støjen ligger under Piek - grænsen på 60 db(a), selv når anlægget kører med fuld kapacitet, og sikrer, at støjkravene er opfyldt selv ved natlige leverancer. Og da der ikke anvendes en særskilt dieselmotor, er der ingen forurening. Kryogensystemet er desuden særdeles effektivt. Den hurtigere temperaturnedkøling og -gendannelse sikrer, at temperaturudsvingene er minimale selv på ruter med mange leverancer. Det er ikke uden betydning, når 1 O C kan betyder en forskel i holdbarheden på én dag i forbindelse med visse typer ferskvarer. Med den seneste tilføjelse af ST-CR MT multitemperaturanlægget, står det klart, at kryogen kommer til at spille en vigtig rolle for supermarkedernes leverancer i fremtiden. Tesco i Storbritannien og Irland foretrækker SPECTRUM SL multitemperaturanlæg til deres trailere. Tesco vælger Spectrum SL Med en ordre på over 100 SPECTRUM SLanlæg i Storbritannien og yderligere 58 anlæg til Tesco Irland bekræfter den førende supermarkedskæde, Tesco, at Thermo King er virksomhedens foretrukne leverandør af multitemperaturanlæg til køletransport. De nye køretøjer, der er leveret i Irland, kan klare tre temperaturer og skal bruges til et helt nyt skræddersyet regionalt distributionscenter i Dublin, som Tesco åbnede for nylig. Det nye distributionscenter er et led i Tescos investeringsprogram på over 500 millioner euro i de seneste fem år, som skaber 1500 nye jobs i Irland. Det skal forsyne alle 77 Tescobutikker i Irland. Trailerne, der er bygget af Gray & Adams, har tre rum, hvilket betyder, at Tesco kan effektivisere sine leverancer i Irland endnu mere, fordi der kan medtages kombinerede laster, der kræver tre forskellige temperaturer, f.eks. dybfrostvarer, nedkølet kød eller mejeriprodukter og friske produkter i én trailer. Spectrum, der anvender Thermo Kings højeffektive S3- fjernfordamper, sikrer nøjagtig temperaturstyring i hvert enkelt rum.

8 8 TIP FRA EKSPERTERNE Steve Williams DATA: ET AKTIV FOR VIRKSOMHEDEN Vi lever i informationsalderen, og jeg er sikker på, at mange mener, de bombarderes med alt for mange informationer. Transportbranchen er ingen undtagelse, for hvis en logistikvirksomhed skal drives effektivt, er information af vital betydning. Kølekæden styres af europæisk lovgivning (EN12380) samt landespecifikke love, som alle skal fremme rimelig omhu, og virksomhederne skal i dag udlevere data for at overholde lovgivningen. Dette kan virke afskrækkende, men hvis lovgivningen kræver, at virksomheden gemmer og dokumenterer temperaturdata, er der mange enheder, der kan hjælpe. Data indsamlet fra køleanlæg kan også bruges til at planlægge vedligeholdelse, finde fejl eller kontrollere, at kølevognens drift eller ydelse er korrekt. I de næste numre af TTC, beskriver vi de forskellige muligheder, der findes i forbindelse med indsamling, overførsel og administration af data. I dette nummer starter vi med gode råd til, hvilke overvejelser man bør gøre sig ved valget af dataindsamlingsudstyr til virksomheden. Dataindsamling: Dataene skal indsamles, før de kan analyseres. Ved valget af dataregistreringsenhed er det vigtigst først at afgøre, hvor mange data der er nødvendige: Skal der kun registreres temperaturdata, f.eks. for at overholde lovgivningen, eller skal kølevognens drift og ydelse også registreres? Temperaturregistreringsenheder: (TranScan/T-TEC/DAS) Overvej at anskaffe en temperaturregistreringsenhed, hvis lovgivningen kræver overvågning af temperaturen i lasten og lagring af disse data i op til ét år. Disse enheder har desuden et par indgange, hvortil der kan tilsluttes en dørkontakt eller et afrimningsrelæ. Dataregistreringsenheder: (DAS/Smart Reefer/SR2) Ud over temperaturdataene er det også muligt at gemme andre oplysninger, f.eks. data vedrørende kølevognens drift, alarmer, termostatindstillinger, diesel- og eltimetællere, døråbninger, brændstofniveauer, oplysninger om vedligeholdelse og diagnosticering som alle kan øge effektiviteten og reducere driftsomkostningerne. Til det formål kan der vælges en dataregistreringsenhed. Installation: En dataregistreringsenhed (temperatureller dataregistreringsenhed) fås med eller uden temperaturdisplay, så når det rette produkt skal vælges, skal det besluttes, hvorvidt temperaturdisplay er nødvendigt. Afhængigt af køretøjets type kan enheden monteres på trailerens frontvæg eller i lastbilens førerhus i instrumentbrættet eller skillevæggen. Begge typer registrerer temperaturen omkring lasten. Hvis der vælges en enhed, der registrerer én temperatur, skal der være to temperatursensorer i lastrummet. Den ene installeres i nærheden af fordamperen i returluftbanen, og den anden installeres i en afstand af højst en-tredjedel af kassens indvendige længde fra bagdøren i fordamperens luftbane. Hvis der kræves flere temperaturer, skal der installeres to temperatursensorer pr. rum ( luft ind og luft ud ). Det kan betyde seks sensorer, så kontroller, at den enhed, der vælges, kan registrere op til seks temperaturer. Hukommelse: Registreringsintervallerne kan indstilles efter behov fra fem minutter op til én Steve Williams, Product Sales Manager After-Market gang pr. time. Hver gang enheden registrerer temperaturen, bruger den hukommelse, hvilket der skal tages højde for ved valget af enhed. En hukommelse på 128 og 512 K er standard i dag. En registreringsenhed med 512 K hukommelse, der overvåger to sensorer med et 30 minutters logningsinterval, kan gemme op til 12 måneders data, inden de gamle filer overskrives. Perioden bliver kortere, hvis logningen foretages med seks sensorer hvert 30. minut, så det er vigtigt at vælge en enhed med tilstrækkelig hukommelse til formålet. Enhedens hukommelseskapacitet kan øges ved at overføre de registrerede data til en computer på kontoret. Derefter kan mange brugere i virksomheden dele, analysere og bruge dataene. Dataoverførsel behandles i næste Tip fra eksperterne.

9 9 Forhandlernyt Supertransport Peter Van Der Weken, Fleet & Purchase Manager i det førende belgiske transportfirma Supertransport, her sammen med Marc Van Den Eynde fra AXIMA, Thermo Kings forhandler i Belgien, hvor de fejrer salget af AXIMA's 250. TK-anlæg i I januar 2003 fik Supertransport, der er et datterselskab under Carrefour Belgien, tildelt Transport Safety Award 2003 for sin fremragende sikkerhedspolitik. Supertransport driver en flåde bestående af 488 trailere, hvoraf 266 er temperaturstyrede, som foretager leverancer til Carrefour-butikker overalt i Belgien. Virksomheden har planer om at teste Thermo Kings R:COM-system til fjernoverførsel af data sammen med Fleetwatch, som er et brugervenligt program til analyse og visning af data. Sláinte! (Skål!) Thermo King havde fornøjelsen at byde 60 journalister fra hele Europa velkommen til sin prisbelønnede fabrik i Galway, Irland. Ud over at nyde godt af den lokale irske gæstfrihed blev journalisterne præsenteret for de nye MD-køleanlæg til lastbiler og den seneste udvikling inden for direct drive-teknologien og dataadministration. Russisk fabriksbesøg hos TK Thermo King i Rusland styrkede for nylig sine relationer til to større kunder i Moskva. Repræsentanter fra den største russiske karosseribygger, MPZ, som er hjemmehørende i Moskva, og MosAutoKholod, Moskvas største transportfirma, besøgte for nylig Thermo Kings fabrik i Galway, Irland. Besøget omfattede TK's imponerende forsknings- og udviklingsfaciliteter samt, i fritiden, klipperne ved Moher og Jamesons whiskyfabrik. Billedet, der er taget på Galway-fabrikken, viser (V-H) mr. Beizerman (MPZ), mr. Lazarev fra MosAutoKholod samt mr. Gorshkpov og mr. Zenkov fra Thermo King Rusland.

10 10 Thermo King holder blodet koldt for bloddonortjenesten i Bayern Det bayerske Røde Kors' bloddonortjeneste, BDS, har bestilt 24 nye temperaturstyrede køretøjer med Thermo King direct drive-anlæg, som skal opfylde de specifikke krav, de forskellige transporter stiller. Organisationen råder nu over 45 køretøjer, inkl. depot-, team- og leveringskøretøjer, der dækker hele Bayern. Af hensyn til lasternes følsomme ofte livreddende karakter er det vigtigt at holde temperaturen på de helt rigtige niveauer. Eksempelvis transporteres blod fra mennesker ved +20 grader (på turen til laboratoriet umiddelbart efter tapningen) eller i frossen tilstand ved -20 grader. Frisk human plasma kræver en temperatur på -25 grader, mens erytrocytkoncentrat skal opbevares ved -2 til +4 grader. Strasser, som er hjemmehørende i Pförring ved Ingolstadt, leverede temperaturstyringssystemerne til køretøjerne og valgte det bedst egnede køleanlæg til hvert enkelte af de skræddersyede karosserier. Eksempelvis blev VW Caddy, som er designet til temperaturer, der ikke kommer under nul grader, leveret med Thermo Kings batteridrevne B085. De to rum i Vitomodellerne kræver et multitemperaturanlæg, så her blev V-200/20 MAX foretrukket. Disse anlæg kan køre i standby takket være muligheden for el-drift. Det gælder også type V-300/20 HFC-modellerne, som sikrer konstante temperaturer på ca. plus 2 grader i Sprinter-bilerne. Anlæggene blev leveret af Thermo King Bayern i München. Vedligeholdelse og service varetages af otte servicecentre rundt om i Bayern, en 24-timers nødservice og to mobile servicestationer. Bloddonortjenesten i det bayerske Røde Kors, som kan fejre sit 50-års jubilæum i år, beskæftiger i øjeblikket 500 medarbejdere. Tjenesten betjener ca donorklinikker hvert år over hele Bayern. Desuden kører 20 mobile teams ud hver dag. Der foretages ca blodtapninger årligt. Bloddonortjenesten leverer brugsklare blodprodukter, der er testet iht. strenge sikkerhedsforskrifter, til hospitaler og klinikker overalt i Bayern, hvor der foretages transfusioner. For at sikre at leverancerne når ud til de steder, hvor der er brug for dem, er køretøjerne på farten hele døgnet dag og nat. Det bliver til 3,3 mio. km om året. Det bayerske Røde Kors bruger Thermo King direct drive-systemer til at sikre, at blodet holder den rette temperatur.

11 11 Thermo King-anlæg til rejer fra Madagaskar Thierry Beuron er afhængig af Thermo King-anlæg til at holde havets frugter, f.eks. rejer, tun og andre fisk, friske. VM-400- og SDZ-anlæg installeret i Beurons Renault Mascott'er og Renault Midlum'er er helt nye ligesom Chereau-kasserne. For os er det et spørgsmål om image. Men vores udstyr skal også være driftssikkert og effektivt. Med Thermo King fandt vi en leverandør, der ikke alene kan opfylde vores behov, men også sikrer problemfri drift, siger Thierry Beuron, der er firmaets administrerende direktør. Beuron s.a., der har været grossist inden for alt godt fra havet siden 1989, startede i transportbranchen i Vi skal stadig bruge transportfirmaer til at få bragt vores leverancer, men nu klarer vi selv vores udbringninger. Vi forsyner områderne i Languedoc- Roussillon og Midi-Pyrénées fra vores Carcassonne-base, tilføjer Thierry Beuron. I virkeligheden klarer femten Midlumkøretøjer og tolv kommercielle køretøjer hver dag leverancerne til omkring 700 kunder, herunder supermarkeder, fiskehandlere, restauranter og lokale myndigheder. Af hensyn til firmaets image og for at lette chaufførerne udskifter vi hele vores vognpark hvert fjerde år. Vores køretøjer når ca km, og køleanlæggene kører ca timer. Derfor kan vi uden problemer videresælge alt, hvilket ikke er uden betydning i betragtning af, hvor lang tid Thermo King-anlæggene holder, siger Thierry Beuron. Alle VM-400-anlæg med direct drive og dieseldrevne SDZ-anlæg med én temperatur serviceres i Toulouse af Station Diesel, Thermo King-forhandleren i området. Takket være den planlagte service undgår vi overraskelser. Desuden kører både VM-400- og SDZ-serien konstant og problemfrit. Dørene i vores køretøjer åbnes tit på ruterne, men i disse anlæg gendannes temperaturen hurtigt, tilføjer Thierry Beuron. Thierry Beuron anvender Thermo Kings dieseldrevne SDZ VM-400-anlæg med direct drive til at holde sine leverancer af fisk og skaldyr friske.

12 12 Thermo King og IR har et samarbejde. perfekt Nye integrerede løsninger fra Ingersoll-Rand Thermo King er stolt over at være en del af Ingersoll-Rand-gruppen ikke mindst pga. de fordele, samarbejdet med vores søsterselskaber giver vores kunder. Ingersoll-Rand er en global leverandør af fornyelse og løsninger med stærke mærkevarer og førerpositioner på sine markeder. Vi integrerer vores muligheder og trækker på ressourcerne i hele koncernen, så vores kunder kun behøver at henvende sig ét sted for at få opfyldt deres behov. Koncernen består af en række virksomheder verden over en imponerende liste af industrielle og kommercielle mærkevarer. IR har opdelt sine virksomheder i fire globale vækstområder: Klimakontrol, Industrielle løsninger, Infrastruktur samt Tryghed og sikkerhed. Vi præsenterer disse virksomheder i fremtidige numre af TTC. Klimakontrol Sektoren for klimakontrol leverer løsninger til transport, bevarelse, opbevaring og præsentation af temperaturfølsomme produkter og omfatter mærkevarerne Hussmann og Thermo King. Industrielle løsninger Sektoren for industrielle løsninger består af en blandet gruppe virksomheder med fokus på at levere løsninger, som kan forbedre industrikundernes effektivitet. Førende mærkevarer på markedet, f.eks. Ingersoll-Rand-luftkompressorer, værktøjsog montageløsninger, AROmembranpumper, Dresser-Randteknologien til energiomsætning og PowerWorks-mikroturbiner, er repræsentanter for denne sektor. Infrastruktur Sektoren for infrastruktur består af førende mærkevarer inden for forskellige markeder, f.eks. vej- og brobyggeri, selvstændige boligforeninger, golfbaner, større byggemarkeder og kommunale, amtslige og statslige myndigheder. Velkendte mærkevarer i denne sektor omfatter Bobcat, ClubCar, ABG og Blaw-Knox. Tryghed og sikkerhed Sektoren for tryghed og sikkerhed omfatter bygningsprodukter, mekaniske låse samt teknologier til elektronisk og biometrisk adgangskontrol. Førende mærkevarer i denne sektor omfatter Dor-O-Matic, Falcon, Kryptonite og Schlage.

Nyt design og avancerede funktioner

Nyt design og avancerede funktioner UTS Nyt design og avancerede funktioner Med 2000 timers serviceinterval med de FREMRAGENDE EMI-2000-filtre Total temperaturstyring Uovertruffen driftssikkerhed Reducerede driftsomkostninger Støjsvag drift

Læs mere

IAA. Friske Ideer. Fleksible Løsninger. Hannover. 23-30 September. Køleanlæg med. én temperatur. Køleanlæg med. flere temperaturer.

IAA. Friske Ideer. Fleksible Løsninger. Hannover. 23-30 September. Køleanlæg med. én temperatur. Køleanlæg med. flere temperaturer. Friske Ideer. Fleksible Løsninger. En Thermo King-publikation. Nummer 32 (september 2004) Køleanlæg med flere temperaturer Køleanlæg med én temperatur Teleinformation IAA 2004 Hannover 23-30 September

Læs mere

Beskyt miljøet og bundlinjen

Beskyt miljøet og bundlinjen 23042012_WORKsmart_ECO_bro_DK WORKsmart -Eco Beskyt miljøet og bundlinjen www.tomtom.com/business Let s drive business Indhold 2 Hvor miljøvenlig er virksomheden? 3 Optimer udnyttelsen af køretøjerne for

Læs mere

SERVICE SOLUTIONS Vores engagement giver dig ro i sindet

SERVICE SOLUTIONS Vores engagement giver dig ro i sindet E MPOWERING YOUR BUSINE SS SERVICE SOLUTIONS Vores engagement giver dig ro i sindet www.toyota-forklifts.dk SERVICE SOLUTIONS Vores engagement giver dig ro i sindet Som man kan forvente af verdens førende

Læs mere

CLIQ Remote. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

CLIQ Remote. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions CLIQ Remote ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Skab tryghed for borgerne Det kan til tider være en udfordring, at håndtere og administrere mekaniske nøgler til borgere som får besøg

Læs mere

TRP viskerblade Optimalt udsyn og fremragende kvalitet

TRP viskerblade Optimalt udsyn og fremragende kvalitet TRP airconditiondele TRP viskerblade Optimalt udsyn og fremragende kvalitet TRP viskerblade tilbyder optimalt udsyn og høj kvalitet til konkurrencedygtige priser. Komplet sortiment til alle mærker af lastbiler.

Læs mere

Hiab Moffett Medbringertrucks

Hiab Moffett Medbringertrucks Hiab Moffett Medbringertrucks TEKNISKE OPLYSNINGER M4 Hiab Moffett medbringertrucks Lasthåndtering & leveringsløsninger Medbringertrucks er et vigtigt aktiv for succesfulde virksomheder i alle brancher

Læs mere

A Member of the Constructor Group LANGSPÆNDSREOL. Effektiv opbevaring af specielle og tunge genstande

A Member of the Constructor Group LANGSPÆNDSREOL. Effektiv opbevaring af specielle og tunge genstande A Member of the Constructor Group LANGSPÆNDSREOL Effektiv opbevaring af specielle og tunge genstande Langspændsreol Stærk, holdbar og alsidig - Langspændsreoler giver dig helt nye muligheder for opbevaring

Læs mere

Hiab Moffett Medbringertrucks

Hiab Moffett Medbringertrucks Hiab Moffett Medbringertrucks TEKNISKE OPLYSNINGER M9 Hiab Moffett medbringertrucks Lasthåndtering & leveringsløsninger Medbringertrucks er et vigtigt aktiv for succesfulde virksomheder i alle brancher

Læs mere

EC-VENTILATORER: ENERGIBESPARENDE, EFFEKTIVE OG EKSTREMT LYDSVAGE

EC-VENTILATORER: ENERGIBESPARENDE, EFFEKTIVE OG EKSTREMT LYDSVAGE EC-VENTILATORER: ENERGIBESPARENDE, EFFEKTIVE OG EKSTREMT LYDSVAGE EC-ventilatorer hjælper dig med at spare energi, penge, tid og plads. Dertil kommer integreret trinløs, støjsvag hastighedskontrol, lang

Læs mere

Der findes en Vector til enhver opgave. VECTOR

Der findes en Vector til enhver opgave. VECTOR Der findes en Vector til enhver opgave. VECTOR Eksport Eksport og distribution Intercity Der findes en Vector til enhver opgave. Levering af friske og frosne varer fra "gård til gaffel" er en kompliceret

Læs mere

FORSKELLEN LIGGER I DETALJEN. Vigtigste konkurrencemæssige fordele ved LG Solar.

FORSKELLEN LIGGER I DETALJEN. Vigtigste konkurrencemæssige fordele ved LG Solar. FORSKELLEN LIGGER I DETALJEN Vigtigste konkurrencemæssige fordele ved LG Solar. FINANSIEL STYRKE HVORDAN ER DEN AKTUELLE SITUATION INDEN FOR SOLAR-INDUSTRIEN? Markedet for solarenergi ændrer sig væsentligt.

Læs mere

Danskerne er nordiske mestre i velgørenhed

Danskerne er nordiske mestre i velgørenhed Den 17 februar 2016 Danskerne er nordiske mestre i velgørenhed 7 ud af 10 danskere giver for det meste deres aflagte tøj og sko til velgørenhed, hvilket er markant flere end vores nordiske naboer. Det

Læs mere

KVA Vind 6-10 10 kw Husstandsvindmølle

KVA Vind 6-10 10 kw Husstandsvindmølle KVA Vind 6-10 10 kw Husstandsvindmølle > Høj effektivitet > Få sliddele > Minimal støj En attraktiv investering - skabt til danske forhold! KVA Vind A/S Borrisvej 10, Astrup DK-6900 Skjern Tel. (+45) 9736

Læs mere

SMARTair. Adgangskontrolsystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

SMARTair. Adgangskontrolsystem. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions SMARTair Adgangskontrolsystem ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 2 SMARTair nøgleordet er fleksibilitet SMARTair er et fleksibelt elektronisk system til adgangskontrol. Et adgangskontrolsystem

Læs mere

Bosch Plena højttaleranlæg og talevarslingssystem Den hurtige vej til sikkerhed

Bosch Plena højttaleranlæg og talevarslingssystem Den hurtige vej til sikkerhed Bosch Plena højttaleranlæg og talevarslingssystem Den hurtige vej til sikkerhed 2 Bosch Plena højttaleranlæg og talevarslingssystem Den hurtige vej til sikkerhed Bosch Plena højttaleranlæg og talevarslingssystem

Læs mere

NÅR VEJRET SKIFTER UDEN VARSEL

NÅR VEJRET SKIFTER UDEN VARSEL NÅR VEJRET SKIFTER UDEN VARSEL Forstå, hvordan pludselige skift i vejret påvirker køreoplevelsen. EN RAPPORT FRA 2 RESUMÉ 4 Når godt vejr bliver til dårligt og dårligt vejr bliver værre 5 Vejrforhold i

Læs mere

Bosch bliver Extreme Produkter fra Extreme CCTV-gruppen fås nu hos Bosch

Bosch bliver Extreme Produkter fra Extreme CCTV-gruppen fås nu hos Bosch Bosch bliver Extreme Produkter fra Extreme CCTV-gruppen fås nu hos Bosch 2 I Bosch bliver Extreme Integritet, innovation og ydeevne Bosch Security Systems' nylige anskaffelse af Extreme CCTV-gruppen, der

Læs mere

KVA Vind 6-10 10 kw Husstandsvindmølle

KVA Vind 6-10 10 kw Husstandsvindmølle KVA Vind 6-10 10 kw Husstandsvindmølle > Høj effektivitet > Få sliddele > Minimal støj En attraktiv investering - skabt til danske forhold! KVA Vind A/S Borrisvej 10, Astrup DK-6900 Skjern Tel. (+45) 9736

Læs mere

PRESSEMEDDELELSE GNBs Sonnenschein Lithium-batteri består krævende holdbarhedstest

PRESSEMEDDELELSE GNBs Sonnenschein Lithium-batteri består krævende holdbarhedstest PRESSEMEDDELELSE GNBs Sonnenschein Lithium-batteri består krævende holdbarhedstest 10.01.2018 Büdingen, Tyskland: GNB Industrial Power en afdeling af Exide Technologies, der er en førende, global producent

Læs mere

ESSENTIAL SERVICES NYT FRA BANG & OLUFSEN SERVICE CONCEPT. Inkluderet Garanti Forlænget Tryghed Skræddersyede Installationer Premium Serviceaftale

ESSENTIAL SERVICES NYT FRA BANG & OLUFSEN SERVICE CONCEPT. Inkluderet Garanti Forlænget Tryghed Skræddersyede Installationer Premium Serviceaftale NYT SERVICE CONCEPT fra Bang & Olufsen giver dig fuld tryghed ESSENTIAL SERVICES FRA BANG & OLUFSEN Inkluderet Garanti Forlænget Tryghed Skræddersyede Installationer Premium Serviceaftale www.bang-olufsen.com

Læs mere

FOOD LINE NITROGEN FRYSNING & KØLING, MA-PAKNING VERSION 2015/04

FOOD LINE NITROGEN FRYSNING & KØLING, MA-PAKNING VERSION 2015/04 FOOD LINE NITROGEN FRYSNING & KØLING, MA-PAKNING VERSION 2015/04 FOOD LINE Der er i dag stor fokus på fødevarer og dermed også på fødevareindustrien. Forbrugerne stiller stadig større krav til blandt andet

Læs mere

Member of Constructor Group SKIBSREOLER. Kvalitet og sikkerhed om bord

Member of Constructor Group SKIBSREOLER. Kvalitet og sikkerhed om bord Member of Constructor Group SKIBSREOLER Kvalitet og sikkerhed om bord Skibsreoler HI280-hylder til maritimt brug Til trods for at skibsfart er en af verdens ældste brancher og har en dominerende rolle

Læs mere

EC-VENTILATORER: ENERGIBESPARENDE, EFFEKTIVE OG EKSTREMT LYDSVAGE

EC-VENTILATORER: ENERGIBESPARENDE, EFFEKTIVE OG EKSTREMT LYDSVAGE EC-VENTILATORER: ENERGIBESPARENDE, EFFEKTIVE OG EKSTREMT LYDSVAGE EC-TEKNOLOGI D EC-ventilatorer hjælper dig med at spare energi, penge, tid og plads. Dertil kommer integreret trinløs, støjsvag hastighedskontrol,

Læs mere

Mobilkompressorer MOBILAIR M 52 / M 64 Med den verdenskendte SIGMA PROFIL Ydelse 5,2 / 6,4 m³/min. www.kaeser.com

Mobilkompressorer MOBILAIR M 52 / M 64 Med den verdenskendte SIGMA PROFIL Ydelse 5,2 / 6,4 m³/min. www.kaeser.com Mobilkompressorer MOBILAIR M 52 / M 64 Med den verdenskendte SIGMA PROFIL Ydelse 5,2 / 6,4 m³/min www.kaeser.com Made in Germany KAESER s velkendte MOBILAIR kompressorer har produktionsfaciliteter direkte

Læs mere

www.autolease.dk Produkter og løsninger

www.autolease.dk Produkter og løsninger www.autolease.dk Produkter og løsninger Ring 39 15 30 30 og få en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe jer Autolease er en del af DNB Group-koncernen, der er en af Skandinaviens største finansvirksomheder.

Læs mere

Cliq. Din nøgle giver dig besked

Cliq. Din nøgle giver dig besked Cliq Din nøgle giver dig besked ET LÅSESYSTEM med indbygget intelligens CLIQ Combi Serie 600 Serie 600 Serie 500 SKAFOR KATEGORi Hvert år bliver der begået mere end 60.000 indbrud i bygninger som kontorer,

Læs mere

Testkør Ny Eurocargo. Nu med automatisk gearskift.

Testkør Ny Eurocargo. Nu med automatisk gearskift. Over 11.000 modelvarianter & markedets længste serviceintervaller. Ingen lastbil har vundet så mange priser, som Iveco Eurocargo siden den første udgave ramte vejene i starten af 90 erne. Vinderkursen

Læs mere

Når du tænker på elevatorer til dit projekt. Tænk Stepless! Platformselevatorer

Når du tænker på elevatorer til dit projekt. Tænk Stepless! Platformselevatorer Når du tænker på elevatorer til dit projekt. Tænk Stepless! Platformselevatorer til offentlige og private bygninger samt private hjem. Platformselevatorer Stepless platformselevatorer er mere simple, har

Læs mere

Stabilitet hele vejen rundt

Stabilitet hele vejen rundt Stabilitet hele vejen rundt Intelligent stabilitet - hele vejen rundt Maksimalt udbytte af din kraninvestering En lastbilmonteret kran er en stor investering, og jo mere du kan bruge den til, jo bedre

Læs mere

DET LOGISKE TAVLEVALG TIL INDUSTRIEN

DET LOGISKE TAVLEVALG TIL INDUSTRIEN DET LOGISKE TAVLEVALG TIL INDUSTRIEN Overlad trygt dine tavler til os Denne brochure handler om noget, de fleste industrivirksomheder helst vil undgå at bruge tid og tanker på. For ganske vist er el-tavler

Læs mere

DB Schenker Rail Scandinavia A/S Administrerende direktør Stig Kyster-Hansen

DB Schenker Rail Scandinavia A/S Administrerende direktør Stig Kyster-Hansen DB Schenker Rail Scandinavia A/S Administrerende direktør Stig Kyster-Hansen Fremtidsmulighederne for containertransport i dansk og nordeuropæisk perspektiv 1. marts 2012 Om DB Schenker Rail Scandinavia

Læs mere

Feje-/sugemaskine Sprint 600 / 700 / 900 / 1000 TEKTRA VI LØFTER ENHVER OPGAVE

Feje-/sugemaskine Sprint 600 / 700 / 900 / 1000 TEKTRA VI LØFTER ENHVER OPGAVE Feje-/sugemaskine Sprint 600 / 700 / / TEKTRA Sprint 600 er en batteridrevet fejemaskine med en fejebredde på 650 mm. Den er designet til at feje hurtigt og effektivt i et tørt og støvet miljø. Det kompakte

Læs mere

KVA VIND 10. Designet, konstrueret og produceret i Danmark - til danske forhold!

KVA VIND 10. Designet, konstrueret og produceret i Danmark - til danske forhold! KVA VIND 10 10 kw husstandsvindmølle > Nyt, kompakt design > Større vingefang > Høj effektivitet > Meget lydsvag Designet, konstrueret og produceret i Danmark - til danske forhold! KVA Vind A/S Borrisvej

Læs mere

CLIQ Remote. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

CLIQ Remote. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions CLIQ Remote ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Sikring af drikkevandet er en tillidssag Når man har ansvar for vores drikkevand, er sikkerheden på de forskellige bygninger meget vigtig.

Læs mere

Administrerende direktør og koncernchef Lars Idermarks tale

Administrerende direktør og koncernchef Lars Idermarks tale 1 2011-04-15 Posten Norden generalforsamling 2011 Administrerende direktør og koncernchef Lars Idermarks tale Kære generalforsamling, mine damer og herrer. Det er en stor glæde for mig at tale her i dag

Læs mere

DANSK Brugervejledning Side 4 SUOMI Käyttöohje Sivu 10 NORSK Bruksanvisning Side 16 SVENSKA Bruksanvisning Sidan 22

DANSK Brugervejledning Side 4 SUOMI Käyttöohje Sivu 10 NORSK Bruksanvisning Side 16 SVENSKA Bruksanvisning Sidan 22 DANSK Brugervejledning Side 4 SUOMI Käyttöohje Sivu 10 NORSK Bruksanvisning Side 16 SVENSKA Bruksanvisning Sidan 22 3 FØRSTE GANGS BRUG Tilslut skabet til elforsyningen. På modeller med elektronik kan

Læs mere

Her starter det gode købmandsskab

Her starter det gode købmandsskab Her starter det gode købmandsskab Varesikring Mærkning Kameraovervågning Kø-nummersystem Butiksindretning Kundetæller Skilte & Displays Service og support www.nordic-retail.com MÆRKNING Mærkning af varer

Læs mere

Lille traktion powerbloc powerbloc dry Hawker XFC TM

Lille traktion powerbloc powerbloc dry Hawker XFC TM Lille traktion powerbloc powerbloc dry Hawker XFC TM Større kraft til lille traktion Powerbloc Powerbloc dry Hawker XFC TM Powerbloc, powerbloc dry og Hawker XFC er serier af blokbatterier til alle anvendelsesområder

Læs mere

Klassisk Teak Siden 1996

Klassisk Teak Siden 1996 Klassisk Teak Siden 1996 2014 Teaktræets naturlige olier gør det meget anvendeligt på udsatte steder, samt resistent overfor mug og skadedyr. Teak er holdbart, selv når det ikke behandles med olie eller

Læs mere

REFRIGERATION & AIR CONDITIONING DIVISION

REFRIGERATION & AIR CONDITIONING DIVISION Danfoss Refrigeration & Air Conditioning Division Danfoss Refrigeration & Air Conditioning Division omfatter fire business units og tre salgsregioner. De fire business units Danfoss Refrigeration and Air

Læs mere

maksimer din driftstid Volvo trucks services

maksimer din driftstid Volvo trucks services maksimer din driftstid Volvo trucks services Få 100 % driftstid med en Volvo Guld-kontrakt Når du køber en Volvo Guld-kontrakt, giver vi dig et gyldent løfte: 100 % driftstid. Du får et fuldt overblik

Læs mere

Fairford Synergy Energi optimerende softstarter.

Fairford Synergy Energi optimerende softstarter. Fairford Synergy Energi optimerende softstarter. MTO electric introducerer nu Fairfords nye Synergy Soft Starter på det danske marked. Soft Starteren anvender den nyeste digitale teknologi og tilbyder

Læs mere

Over 40 års innovation

Over 40 års innovation Professional Dictation Systems Over 40 års innovation Printed in Germany OIME Id. No. E0461832 Hab 08/2009 DK Wendenstr. 14 18, D-20097 Hamburg, Germany P.O. Box 10 49 08, D-20034 Hamburg, Germany Tel.

Læs mere

Er transportbranchen klar til 38 % stigning?

Er transportbranchen klar til 38 % stigning? Er transportbranchen klar til 38 % stigning? Fremtidens transport bliver global og der bliver rigeligt af den. Alt tyder på at behovet for transport vil stige voldsomt frem til 2010 og videre ud i fremtiden

Læs mere

Michelins lancering af Michelin Solutions i maj 2013 er resultatet af en lang forandringsproces med udgangspunkt i to rodfæstede tendenser:

Michelins lancering af Michelin Solutions i maj 2013 er resultatet af en lang forandringsproces med udgangspunkt i to rodfæstede tendenser: PRESSEMEDDELELSE København, 11 Juli 2013 Michelin Solutions er Michelins nye tilbud til vognmandsfirmaer om indgåelse af et partnerskab med henblik på at reducere deres brændstofomkostninger ved hjælp

Læs mere

EN NY DIMENSION INDEN FOR FLÅDE- ADMINISTRATION

EN NY DIMENSION INDEN FOR FLÅDE- ADMINISTRATION 4 En Thermo King-publikation. Nummer 28 (april 2003) EN NY DIMENSION INDEN FOR FLÅDE- ADMINISTRATION Specialudgave til Lyon-udstillingen: Kundehistorier Forhandlernyt Tip fra eksperterne Priser til forhandlere

Læs mere

LET TILGÆNGELIG ENERGI OVERALT

LET TILGÆNGELIG ENERGI OVERALT LET TILGÆNGELIG ENERGI OVERALT Anvend 230V/50Hz og 12V hvor som helst Oplad automatisk under kørsel, med bilens overskydende energi, eller tilslut direkte til lysnettet. LPS 230V 12V LITHIUM POWER SUPPLY

Læs mere

Hvordan sikrer vi energi til konkurrencedygtige priser og bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser?

Hvordan sikrer vi energi til konkurrencedygtige priser og bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser? Konkurrencedygtig Hvordan sikrer vi til konkurrencedygtige priser og bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser? Uden ville europæerne ikke kende til den velstand, mange nyder i dag. Energi er en forudsætning

Læs mere

Energivenlig ventilation til svineproduktion

Energivenlig ventilation til svineproduktion Energivenlig ventilation til svineproduktion Climate for Growth Energivenlig ventilation Energivenlig ventilation Ventilation er en forudsætning for at kunne skabe et sundt staldmiljø og for at give dyrene

Læs mere

Klarer legende let mere end 1 million iskruninger.

Klarer legende let mere end 1 million iskruninger. Byggeri Klarer legende let mere end 1 million iskruninger. FEIN gipsskruemaskine både med batteri og ledning. ASCT 18 M: mere end 2300 iskruninger pr. opladning! Den nye ekspert inden for gipsarbejde:

Læs mere

Det får I ud af at samle it og telefoni i én komplet løsning. TDC Erhverv One

Det får I ud af at samle it og telefoni i én komplet løsning. TDC Erhverv One Det får I ud af at samle it og telefoni i én komplet løsning Omstilling Kontakt os på 80 80 24 00 Services Internet : Én samlet løsning med alt det, I har brug for Med får I internet, omstilling, ip- og

Læs mere

med volvo i førersædet

med volvo i førersædet med volvo i førersædet Volvo trucks services w a t c h t h e t v s e r i e s v o l v o t r u c k s. d k / r e a l i t y r o a d Dynafleet - fuld kontrol over din lastvognsflåde Viden er kernen i enhver

Læs mere

Case nr. 10: Økonomistyring/finansiering: Cyklop A/S: - Økonomistyring - Investeringskalkule - Strategisk analyse

Case nr. 10: Økonomistyring/finansiering: Cyklop A/S: - Økonomistyring - Investeringskalkule - Strategisk analyse Case nr. 10: Økonomistyring/finansiering: Cyklop A/S: - Økonomistyring - Investeringskalkule - Strategisk analyse ROKI A/S: Økonomistyring - finansiering Cykelfabrikken Cyclop A/S er en ca. 30 år gammel

Læs mere

2 Purus Line et design der ses

2 Purus Line et design der ses 3. UDGAVE Purus Line & Purus Corner Et design der ses Funktioner du kan stole på Frihed i indretningen Største vandtæthed ved montering Nu også ekstra lav byggehøjde 2 Purus Line et design der ses PURUS

Læs mere

MULTILIFT XR Light serie af kroghejs

MULTILIFT XR Light serie af kroghejs MULTILIFT XR Light serie af kroghejs Maksimer din alsidighed www.hiab.com 1 Maksimeret alsidighed EN BRED RÆKKE FORSKELLIGE CONTAINERE GIVER DIG MULIGHED FOR EN ALSIDIG BRUG AF LASTBILEN. CONTAINERNE

Læs mere

Made to move. L.Brador har opbygget et sortiment af arbejdsbukser, som er helt unikt. Kollektionen har vi døbt WorkMove

Made to move. L.Brador har opbygget et sortiment af arbejdsbukser, som er helt unikt. Kollektionen har vi døbt WorkMove Made to move L.Brador har opbygget et sortiment af arbejdsbukser, som er helt unikt. Kollektionen har vi døbt WorkMove At flytte grænserne har været en af vores ledestjerner længe. Det var næsten symbolsk,

Læs mere

Håndtørrere i topklasse

Håndtørrere i topklasse DAN DRYER HÅNDTØRRERE Håndtørrere i topklasse til erhverv og offentlige toiletter winner HYGIEJNISK MILJØVENLIGT ØKONOMISK DRIFTSSIKKERT TIDLØST DAN DRYER HÅNDTØRRERE Håndtørrere til ethvert behov - også

Læs mere

BOLIG. Giv den gamle et spark FORENINGER. Udskiftning af låsesystemer i boligforeninger. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

BOLIG. Giv den gamle et spark FORENINGER. Udskiftning af låsesystemer i boligforeninger. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions KAMPAGNE KAMPAGNE KAMPAGNE KAMPAGNE KAMPAGNE KAMPAGNE KAMPAGNE KAMPAGNE KAMPAGNE BOLIG FORENINGER Giv den gamle et spark Udskiftning af låsesystemer i boligforeninger ASSA ABLOY, the global leader in door

Læs mere

Gram BioLine - regionernes foretrukne valg indenfor kliniske køle og fryseskabe

Gram BioLine - regionernes foretrukne valg indenfor kliniske køle og fryseskabe b i o l ine Gram BioLine - regionernes foretrukne valg indenfor kliniske køle og fryseskabe Køl er ikke bare køl! Med mange års professionel erfaring indenfor korrekt opbevaring af temperaturfølsomme emner,

Læs mere

NespriTec. Tågefri sprøjtepåføring inde og ude F ACADE / LOFT & VÆG

NespriTec. Tågefri sprøjtepåføring inde og ude F ACADE / LOFT & VÆG NespriTec Tågefri sprøjtepåføring inde og ude F ACADE / LOFT & VÆG Aldrig mere sprøjtetåge Afdækning som ved påføring med rulle Et unikt samarbejde mellem den tyske malinggigant Caparol og sprøjteproducenten

Læs mere

BESKYT DIN VIRKSOMHED UANSET HVOR DU ER. Protection Service for Business

BESKYT DIN VIRKSOMHED UANSET HVOR DU ER. Protection Service for Business BESKYT DIN VIRKSOMHED UANSET HVOR DU ER Protection Service for Business VI LEVER I EN MOBIL VERDEN Wifi Fodgænger I dag bruger vi flere enheder og forbindelser end nogensinde før. At vælge, hvor og hvordan

Læs mere

Honda MaRIS Pay & Go. Politik for cookies og beskyttelse af personlige oplysninger

Honda MaRIS Pay & Go. Politik for cookies og beskyttelse af personlige oplysninger Honda MaRIS Pay & Go Politik for cookies og beskyttelse af personlige oplysninger Honda anerkender vigtigheden af retskaffen og ansvarlig brug af dine personlige oplysninger. Denne politik for cookies

Læs mere

PCSYS Label Print Server. Labeludskrift på fælles platform til alle virksomhedens printere.

PCSYS Label Print Server. Labeludskrift på fælles platform til alle virksomhedens printere. PCSYS Labeludskrift på fælles platform til alle virksomhedens printere. PCSYS Overordnet set sørger en Label Print Server for, at en virksomheds etiketter har en høj kvalitet. Løsningen sørger for at berige

Læs mere

TOP PERFORMANCE KARISMA

TOP PERFORMANCE KARISMA TOP PERFORMANCE in compact dimensions KARISMA N&W OG NECTA: EN LANG TRADITION FOR TEKNOLOGISK OVERLEGENHED. N&Ws succes inden for HORECA-segmentet startede helt tilbage i slutningen af 60 erne, da Zanussi

Læs mere

Compact Trappelift. Brugsanvisning. Juni 04

Compact Trappelift. Brugsanvisning. Juni 04 Brugsanvisning Compact Trappelift NEBA A/S - Baldersbuen 17 - Box 220 - DK-2640 Hedehusene - Telefon 46 59 01 77 Telefax 46 59 01 97 - e-mail: neba@neba.dk Juni 04 Brugsanvisning til Compact 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

INDHOLD. Velkommen til Det Gode Køkken Hjemmelavet mad efter stolte traditioner. Lidt udover det sædvanlige Du tilføjer selv det sidste krydderi

INDHOLD. Velkommen til Det Gode Køkken Hjemmelavet mad efter stolte traditioner. Lidt udover det sædvanlige Du tilføjer selv det sidste krydderi INDHOLD S 0 2 S 0 4 S 0 6 S 1 0 S 1 2 S 1 6 S 1 8 S 2 2 S 2 4 Velkommen til Det Gode Køkken Hjemmelavet mad efter stolte traditioner Lidt udover det sædvanlige Du tilføjer selv det sidste krydderi Husk

Læs mere

Klassisk skandinavisk design - med alle fordele

Klassisk skandinavisk design - med alle fordele NEW ClassicLine 2011 Klassisk skandinavisk design - med alle fordele GRAM har gennem generationer været kendt for at udvikle produkter, der gør hverdagen nemmere og bidrager til positive oplevelser i køkkenet.

Læs mere

Femern Bælt forbindelsen. Konsekvenser for jernbanegodstransporten

Femern Bælt forbindelsen. Konsekvenser for jernbanegodstransporten Femern Bælt forbindelsen Konsekvenser for jernbanegodstransporten efter 2018 2009 1 Femern Bælt forbindelsen Konsekvenser for jernbanegodstransporten efter 2018 2019 2 Så drastisk bliver det nok ikke Men

Læs mere

Dokumentation: Fusionen mellem Danish Crown - Steff Houlberg

Dokumentation: Fusionen mellem Danish Crown - Steff Houlberg 1 af 5 21-08-2013 16:05 Dokumentation: Fusionen mellem Danish Crown - Steff Houlberg Konkurrencerådet godkendte i april 2002 fusionen mellem Danish Crown og Steff Houlberg[1] på betingelse af en række

Læs mere

Smarter Thinking - Smarter Solutions. Grovopvasker. Flexibel løsning til ethvert behov

Smarter Thinking - Smarter Solutions. Grovopvasker. Flexibel løsning til ethvert behov Smarter Thinking - Smarter Solutions Grovopvasker Flexibel løsning til ethvert behov Generel Funktion Unikt JEROS Unikt Hygiejne Med de stigende krav til hygiejne og veterinærkontrol i levnedsmiddelindustrien

Læs mere

BM25 SmartTest. Det perfekte valg, hvis du søger...

BM25 SmartTest. Det perfekte valg, hvis du søger... BM25 SmartTest Det perfekte valg, hvis du søger... Praktisk afprøvning af bremseanpasning og EBS- funktion på vogntog under kørsel. Elektronisk måling og grafisk udskrift af alle former for trykluftsmålinger.

Læs mere

Mobilkompressorer MOBILAIR M 27 / M 31

Mobilkompressorer MOBILAIR M 27 / M 31 Mobilkompressorer MOBILAIR M 2 / M 31 Med den globalt anerkendte SIGMA PROFIL Ydelser fra 1,90 til 3,15 m³/min MOBILAIR M 2/ M 31 Kompakt multitalent Kompakt, kraftig og alsidig Disse nye MOBILAR-kompressorer

Læs mere

A WORLD OF HUMIDIFICATION

A WORLD OF HUMIDIFICATION A WORLD OF HUMIDIFICATION KOR R EKT LU F TF UGTIGH ED ER EN ESSENTI EL FAKTOR Luftfugtighed er et vigtigt parameter i de klimatiske forhold her på jorden. Naturen og klimaet iværksætter i sig selv en meget

Læs mere

ARX. Fremtidssikret online adgangskontrol. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

ARX. Fremtidssikret online adgangskontrol. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions ARX Fremtidssikret online adgangskontrol ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 2 Ruko ARX åbner for nye muligheder Ruko ARX er designet til større virksomheder og institutioner, fordi

Læs mere

1. Fiskebranchens køleanlæg: Har du grund til bekymring?

1. Fiskebranchens køleanlæg: Har du grund til bekymring? 1. Fiskebranchens køleanlæg: Har du grund til bekymring? Reglerne for kølemidler er ændret på flere områder. For de virksomheder der bruger kunstige kølemidler, kan det medføre problemer med at overholde

Læs mere

KOMPLET VOGNPROGRAM. Vogne designet af danske landmænd

KOMPLET VOGNPROGRAM. Vogne designet af danske landmænd KOMPLET VOGNPROGRAM Vogne designet af danske landmænd DESIGNET AF DANSKE LANDMÆND KONSTANT UDVIKLING AF VOGNENE MI tipvognprogrammet består i dag af 5 serier af tipvogne med lasteevner på fra 8 til 30

Læs mere

Beretning 2014. Produktion

Beretning 2014. Produktion Beretning 2014 Driften af vores vindmølle er stabil og tilfredsstillende. Den kører heldigvis uden de store problemer. Møllen får sin faste service 2 gange om året, et stort og et lille eftersyn, og får

Læs mere

Mi-Light 4W WiFi LED pære GU10 RGBW (Varm Hvid)

Mi-Light 4W WiFi LED pære GU10 RGBW (Varm Hvid) Mi-Light 4W WiFi LED pære GU10 RGBW (Varm Hvid) WiFi 4W LED RGBW Gu10 pære Kan styres via fjernbetjening eller iphone og android (kræver kontroller) Vurdering: Endnu ikke vurderet Pris: Pris: 194.00 kr

Læs mere

Brændeovne med enkel betjening og miljøvenlig forbrænding

Brændeovne med enkel betjening og miljøvenlig forbrænding Brændeovne med enkel betjening og miljøvenlig forbrænding Ilden skal være en oplevelse Aduro forener flot design, brugervenlighed, kvalitet og funktion i en alsidig produktpalette. Med Adurobrændeovnene

Læs mere

- så er livet lidt lettere!

- så er livet lidt lettere! - så er livet lidt lettere! Indholdsfortegnelse Opstart af din nye ABook notebook...2 Installation af styresystem...3 Backupprocedurer...4 Vedligeholdelse af batterier...5 Vedligehold...6 Windows 7 Recoverysystem...7

Læs mere

Mere frihed til at arbejde, som du vil

Mere frihed til at arbejde, som du vil Mere frihed til at arbejde, som du vil Se, hvor langt du kan nå med det videreudviklede GN 9120 headset Global innovator in headsets Hvornår havde du sidst kun én ting, der skulle gøres? Du arbejder hurtigere

Læs mere

Industriservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum.

Industriservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum. Industriservice i særklasse Kvalitet, kompetencer og kunden i centrum. KVALITET, KOMPETENCER OG KUNDEN I CENTRUM. Forebyggelse giver merværdi Erfaringer viser, at manglende vedligeholdelse ofte koster

Læs mere

Stolelifte til lige trapper. Handicare 1000 Simplicity serien

Stolelifte til lige trapper. Handicare 1000 Simplicity serien Stolelifte til lige trapper Handicare 1000 Simplicity serien Fordelene ved en Handicare stolelift til lige trapper Overvejer du at installere en stolelift, kan Handicare tilbyde dig en sikker og pålidelig

Læs mere

Ergonomiske stole. Til aktivitet, træning, arbejde og pleje. www.vela.dk

Ergonomiske stole. Til aktivitet, træning, arbejde og pleje. www.vela.dk www.vela.dk Ergonomiske stole Til aktivitet, træning, arbejde og pleje Stole fra VELA giver personer med funktionsnedsættelse mulighed for at bevare aktivitet, deltagelse og uafhængighed Arbejdsstole VELA

Læs mere

Råderetten. Dine muligheder for forbedringer af boligen. Gustav Thostrupsvej

Råderetten. Dine muligheder for forbedringer af boligen. Gustav Thostrupsvej Råderetten Dine muligheder for forbedringer af boligen Gustav Thostrupsvej Om råderet Som lejer har du mulighed for, at få indflydelse på netop din boligindretning og sætte dit eget personlige præg på

Læs mere

HardiePlank Brædder i fibercement

HardiePlank Brædder i fibercement HardiePlank Brædder i fibercement www.cembrit.dk Fremtidens træværk Det suveræne alternativ til træbrædder HardiePlank brædder ligner til forveksling træ, men er fremstillet af miljøvenligt fibercement

Læs mere

Kardex Remstar by Intertex Løsninger til ekstreme krav ved tungt og langt gods

Kardex Remstar by Intertex Løsninger til ekstreme krav ved tungt og langt gods Kardex Remstar by Intertex Kardex Remstar by Intertex Løsninger til ekstreme krav ved tungt og langt gods Standard Solution Vertical Lift System Kardex Remstar Towermat: Opbevar stort og tungt gods effektivt

Læs mere

International Partnership for Microbicides. 7,5 mio. kr. 2012-2013 06.35.02.11.41

International Partnership for Microbicides. 7,5 mio. kr. 2012-2013 06.35.02.11.41 UFT 104.c.100.b.. IPM. Ekstra generelt bidrag til International Partnership for Microbicides. International Partnership for Microbicides. 7,5 mio. kr. 2012-2013 2002: 2,0 mio. kr., 2003: 3,0 mio. kr.,

Læs mere

Ergonomiske stole. Til aktivitet, træning, arbejde og pleje. www.vela.dk

Ergonomiske stole. Til aktivitet, træning, arbejde og pleje. www.vela.dk www.vela.dk Ergonomiske stole Til aktivitet, træning, arbejde og pleje Stole fra VELA giver personer med funktionsnedsættelse mulighed for at bevare aktivitet, deltagelse og uafhængighed www.vela.dk Ergonomi

Læs mere

Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse

Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse Rene afløb. Løsninger til dit badeværelse Designafløb i brusenichen bliver mere og mere populære. Flere og flere kunder ønsker et rent design i deres bruseniche. Vores designafløb tilbyder individuelle

Læs mere

Crystalwave Generation II

Crystalwave Generation II Crystalwave Generation II Content Crystalwave Generation II Nøglefunktioner og fordele Sådan bruges Crystalwave Muligheder Tips og pleje Sikkerhed og forholdsregler Kort fortalt 2 Crystalwave Generation

Læs mere

Betjeningsmanual. Gælder for følgende modeller: Revisionsnr 12 1/7

Betjeningsmanual. Gælder for følgende modeller: Revisionsnr 12 1/7 Betjeningsmanual Gælder for følgende modeller: e3 Venlo e3 Manhattan E3 SYLT EPO Classic L3 Revisionsnr 12 1/7 1 Indledning Det er vigtigt, at du læser manualen før du bruger din nye elcykel. På den måde

Læs mere

The Next. Fresh Brew. Animo introducerer den nye Optifresh (BEAN)

The Next. Fresh Brew. Animo introducerer den nye Optifresh (BEAN) The Next Generation in Fresh Brew Animo introducerer den nye Optifresh (BEAN) The OptiFresh Next generation OptiFresh fra Animo OptiFresh Bean NG OptiFresh Bean NG OptiFresh NG OptiFresh NG Fresh Brew

Læs mere

T E T SPR AKTIESELSKABET X - OP H. Tlf.: 86 28 11 11 Fax: 86 28 12 12 DK - 8361 Hasselager Jegstrupvej 40, Aarhus www.x-ophan.

T E T SPR AKTIESELSKABET X - OP H. Tlf.: 86 28 11 11 Fax: 86 28 12 12 DK - 8361 Hasselager Jegstrupvej 40, Aarhus www.x-ophan. T E T SP P S Et vanvittig effektivt promoveringstrick En pose ses af 0-5 personer. Få firmanavn på pose i en fart og send dit budskab med kunder rundt. En god kvalitetspose har en enorm lang levetid og

Læs mere

Få værdifuld viden til at træffe bedre beslutninger. På sikker grund med opdaterede data og informationer om både virksomheder og forbrugere

Få værdifuld viden til at træffe bedre beslutninger. På sikker grund med opdaterede data og informationer om både virksomheder og forbrugere Få værdifuld viden til at træffe bedre beslutninger På sikker grund med opdaterede data og informationer om både virksomheder og forbrugere 1 Viden er magt i enhver virksomhed Det er egentlig enkelt. Experian

Læs mere

De bedste markedspladser i Skandinavien tager samfundsansvar

De bedste markedspladser i Skandinavien tager samfundsansvar De bedste markedspladser i Skandinavien tager samfundsansvar STEEN & STRØM... er repræsenteret i 3 lande drifter 54 shoppingcentre har 400 ansatte.har 5.000 leverandører har 3.300 butikker har 25.000 medarbejdere

Læs mere

BioKube kan benyttes i et sommerhus.

BioKube kan benyttes i et sommerhus. BioKube kan benyttes i et sommerhus. Typegodkendelsen dækker ikke direkte brugen af minirenseanlæg i sommerhuse. By- og Landskabsstyrelsen udtaler at det er fabrikanten af den pågældende type minirenseanlæg,

Læs mere

DRIKKEVANDSKØLERE MED GRØN SAMVITTIGHED OG SUND ØKONOMI

DRIKKEVANDSKØLERE MED GRØN SAMVITTIGHED OG SUND ØKONOMI Glæden ved iskoldt drikkevand DRIKKEVANDSKØLERE MED GRØN SAMVITTIGHED OG SUND ØKONOMI HVILKE OVERVEJELSER SKAL MAN GØRE SIG... ØKONOMI - KVALITET - BÆREDYGTIGHED ØKONOMI: For KUVATEK er økonomi et spørgsmål

Læs mere

September 2010 TILLÆG EN NY EPOKE I VENØS HISTORIE

September 2010 TILLÆG EN NY EPOKE I VENØS HISTORIE September 2010 TILLÆG EN NY EPOKE I VENØS HISTORIE DEN 7. AUGUST 2010 VenøPosten tillæg Udgivet til erindring om Venø Færgens første måned, august 2010. Fotos: Preben Friis, Kai Rostrup Jensen, Peter Petersen,

Læs mere