Sundhedsudvalg REFERAT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sundhedsudvalg REFERAT"

Transkript

1 REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:15 Afbud: Alle mødt. Rita Juhl og Knud Erik Hansen deltog under punkterne Ella Skjellerup deltog under punkterne Fraværende: Bemærkninger:

2 Sundhedsudvalg, Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 47. Godkendelse af dagsorden Kl : Midtvejsevaluering Forebyggelses- og rådgivningscenter Kl : Trafiksikkerhed - Uheldsstatistik og sundhedsudgifter Ledelsesinformation - Sundhedsområdet Foreløbig drøftelse af Sundhedskonference Ansøgning: Aktiv Idrætscamp Årsmål Sundhedstiltag på Ungdomsuddannelserne. Projektansøgning Orientering om diverse praktikforløb i Sundhedsservice 2007 / Orientering: Vi cykler til skole i maj Den kommunale (med)finansiering - Efterregistreringer af 2007 og prognose for Sundhedsudvalgets puljer Budgetopfølgning Gensidig orientering Eventuelt... 57

3 Sundhedsudvalg, Side Godkendelse af dagsorden DIASBR / 06/2273 Godkendt. 48. Kl : Midtvejsevaluering Forebyggelses- og rådgivningscenter DILFPE / 06/14403 Socialministeriet bevilgede i 2005/2006 Haderslev Kommune kr til gennemførelse af forsøg med et fysisk forebyggelsesog rådgivningscenter over årene Der foreligger nu en midtvejsevaluering af forsøgets resultater for de første 12 måneder (2007). Resultaterne vedrører den forsøgsmæssige indsats, der er gjort overfor følgende grupper: Diabetikere, borgere med KOL og Enlige mænd. Rapportens resultater peger på, at på næsten samtlige udpegede måleparametre er der konstateret fremgang - en fremgang, der understøtter mere landsdækkende undersøgelsers resultater. På møde med Sundhedsudvalget vil rapportens resultater blive nærmere belyst. Rapporten: "Midtvejsevaluering af projekt Sundhedscenter 2008", Haderslev sendes med dagsorden. Anette Toftegaard/Leif Petersen Rapportens resultater indstilles til drøftelse. Anette Toftegaard og Leif Petersen orienterede.

4 Sundhedsudvalg, Side Kl : Trafiksikkerhed - Uheldsstatistik og sundhedsudgifter DIMOJH / 08/5567 Formanden for Trafiksikkerhedsgruppen Sonja Svendsen er inviteret til Sundhedsudvalgsmødet for at fremlægge status på trafikområdet og arbejdet i Trafiksikkerhedsgruppen. Disposition for fremlæggelsen: Uheld: (Sonja Svendsen) Statistik Kortlægning Trafiksikkerhedsgruppen: (Sonja Svendsen) Gruppens opgaver / skillelinien til Vej og Park Kampagneprogram 2008 Sundhedsudgifter ved trafikulykker: (Morten Jessen-Hansen) Gennemgang af forholdene omkring sundhedsudgifter Forslag til tværgående indsatser: (Morten Jessen-Hansen og Sonja Svendsen) Tid til spørgsmål og diskussion. Det forventes at fremlæggelsen vil vare ca. 1 time. Sundhedsøkonom Morten Jessen-Hansen / Formand for Trafiksikkerhedsgruppen Sonja Svendsen Trafikulykker - Statistik og Sundhedsudgifter (469337) Sundhedsudvalget tager orienteringen til efterretning. Orienteringen givet af Sonja Svendsen og Morten Jessen-Hansen blev taget til efterretning. Udvalget vil gerne holdes orienteret om det videre arbejde.

5 Sundhedsudvalg, Side Ledelsesinformation - Sundhedsområdet DIMOJH / 08/5566 Blandt Sundhedsudvalgets opgaver ligger der ansvaret for koordinering og kvalitetsudvikling af Sundhedsområdet i Haderslev Kommune, derfor har Sundhedsservice deltaget i et indledende arbejde om udviklingen af et ledelsesinformationssystem på sundhedsområdet. Tønder, Haderslev og Esbjerg kommuner har i fællesskab med KMD drøftet etableringen af et partnerprojekt om ledelsesinformation på sundhedsområdet. Projektet skal arbejde med en konkret styringsmodel for det kommunale sundhedsområde som kobler de strategiske styringsudfordringer med en dynamisk IT-løsning. Projektets formål er primært: 1) Formulering af en strategisk styringsmodel for sundhedsområdet i de deltagende kommuner. Modellen skal identificere de strategiske indsatsområder som skal skabe de ønskede resultater på det kommunale sundhedsområde. 2) De strategiske indsatsområder skal omsættes til konkrete og målbare styringsparametre og indikatorer som vurderes i forhold til validitet, datatilgængelig, datakvalitet og værdi kontra omkostning. Dette skal opnås gennem en brugervenlig IT-løsning, der vil automatisere opsamlingen af data og databehandlingen. På nuværende tidspunkt skal Haderslev Kommune tage stilling til, om man ønsker at deltage i de indledende faser af projektet og udviklingen af den overordnede styringsmodel. Et evt. tilsagn om deltagelse er ikke bindende udover de indledende faser. Fordelen ved at deltage i samarbejdet er, at Haderslev Kommune får indflydelse på hvorledes styringsmodellen for sundhedsområdet bliver opbygget, samt at omkostningerne til den færdige løsning vil være lavere, end hvis man senere ønsker at investere i løsningen. Styringsmodellen vil ikke begrænse sig til Sundhedsudvalgets område, men dække dele af bla. Voksen- og Arbejdsmarkedsudvalgets områder, og de ville derfor skulle inviteres til det videre arbejde, for at sikre den bedst mulige styringsmodel. I det tilfælde, hvor Haderslev Kommune ønsker at udtræde efter de indledende faser, vil man stadig være berettiget til at benytte den udarbejdede styringsmodel i kommunen uden at skulle gøre brug af KMDs IT-løsning.

6 Sundhedsudvalg, Side 49 Økonomiske forhold Haderslev Kommunes andel beløber sig til ,- kr. for de indledende faser. Projektet afhænger af tilsagn om et tilsvarende beløb fra Tønder og Esbjerg kommuner. Direktør for Sundheds- og Borgerservice Niels Koustrup Ledelsesinformation - Sundhedsområdet - KMD oplæg 2008 (469328) Sundhedsudvalget drøfter udarbejdelsen af en styringsmodel på sundhedsområdet, som skitseret i notatet. Sundhedsudvalget godkender en bevilling på ,- kr. til det videre arbejde. Godkendes. 51. Foreløbig drøftelse af Sundhedskonference 2008 DIDOEV / 08/5030 Der blev afholdt sundhedskonference den 7. marts 2008 i Vojenshallerne. Der deltog ca. 225 personer. Indtryk fra konferencen drøftes med henblik på en videre erfaringsopsamling. Projektkoordinator Dorte Evald Sundhedsudvalget drøfter konferencen. Udvalget udtrykte tilfredshed med konferencen. Udvalget er åben over for en flytning til en anden ugedag og at længden afkortes.

7 Sundhedsudvalg, Side Ansøgning: Aktiv Idrætscamp DITEHP / 07/26482 Ansøgning til puljen Haderslev i Bevægelse: Sundhedsservice har modtaget ansøgningen: "Idrætscamp" som er et idrætsprojekt for børn i Den Sønderjyske Idrætsinstitution fra Den Sønderjyske Idrætsinstitution v/ Annie Thyrri Jørgensen. Sundhedsfokusgruppen har behandlet ansøgningen på møde d. 26. marts Sundhedsfokusgruppen ser positivt på ansøgningen, og foreslår støtte til projektet, dersom ansøger selv finansierer T-shirts og personaletimer. Økonomiske forhold Der søges om ,74 kr. Sundhedsfokusgruppen foreslår, at projektet støttes med ,50 kr. Projektkoordinator Dorte Evald Ansøgning: Idrætskamp (457588) Sundhedsudvalget imødekommer ansøgningen med det ansøgte beløb, men uden omkostninger til t-shirts og personaleløn, ialt kr ,50 kr. fra puljen Haderslev i Bevægelse. Ansøgningen imødekommes med ,50 kr. 53. Årsmål 2008 DIASBR / 06/15504 Til orientering fremlægges årsmål for Sundhedsservice for Dette bilag eftersendes tirsdag d. 1. april 2008.

8 Sundhedsudvalg, Side 51 Sundhedschef Anne Sophie Brodersen Sundhedsudvalget drøfter oplægget. Oplægget godkendes, idet der er enighed om at der i resten af året kan komme andre opgaver. Årsmål for 2009 drøftes på et heldagsseminar. 54. Sundhedstiltag på Ungdomsuddannelserne. Projektansøgning DIANBR / 08/366 En arbejdsgruppe med repræsentation fra ungdomsuddannelserne i Haderslev Kommune, CFU og Sundhedsservice har udarbejdet et forslag til sundhedsfremme målrettet unge på ungdomsuddannelserne i Haderslev Kommune. Der er arbejdet med udgangspunkt i et kommissorium, se bilag 1. Projekts aktiviteter foregår i skoleåret Ungdomsuddannelserne omfatter Haderslev Handelsskole, Haderslev katedralskole, EUCSYD samt unge i 10. klasse på Skolen Ved Kløften, Haderslev Realskole, og 10. klasse i Vojens. Arbejdsmarkedsskolen, Ungdomsskolen og Produktionsskolen har ikke haft mulighed for at deltage i projektforberedelsen men søges inddraget i de efterfølgende aktiviteter. Center for Undervisningsmidler indgår i forvejen i en samarbejdsaftale med Haderslev Kommune. Sundhedsfremme på Ungdomsuddannelserne bygger i høj grad på inddragelse af unge, skolernes medarbejdere og ledelse. Projekt Sundhedstiltag på Ungdomsuddannelserne fremgår i bilag 2. Økonomiske forhold Ungdomsuddannelserne indgår med finansiering af lærerlønninger til temadage og mødeaktiviteter. Sundhedstiltagene vil kræve en kommunal finansiering i på kr. (se bilag), som søges dækket af Sundhedsudvalgets almene pulje.

9 Sundhedsudvalg, Side 52 Personalemæssige forhold Projektledelsen forankres i Sundhedsservice. Juridiske aspekter Sundhedstiltag i Ungdomsuddannelserne kan gennemføre med udgangspunkt i Sundhedslovens 119 Procedure Sundhedsudvalgets behandling den 3. april 2008 Sundhedskoordinator Annette Brandi Sundhedstiltag, projektoplæg (466171) Sundhedstiltag på ungdomsuddannelserne (428009) Sundhedsudvalget træffer beslutning om at igangsætte Sundhedstiltag på Ungdomsuddannelserne samt Sundhedsudvalget træffer beslutning om finansiering på kr. til projektets aktiviteter fra Sundhedsudvalgets almene pulje Godkendes. 55. Orientering om diverse praktikforløb i Sundhedsservice 2007 / 2008 DIASBR / 07/11164 Tre studerende har i løbet af 2007 og 2008 været i praktik i Sundhedsservice som en del af deres respektive uddannelser. To studerende fra professionsuddannelsen i Ernæring og Sundhed ved Univercity College Syd afviklede 5 ugers praktikforløb som en del af det femte semester med udgangspunkt i Sundhedsservice. Det overordnede mål med praktikken var for de studerende at erhverve sig viden om: særlige sundhedsopgaver i Sundhedsservice

10 Sundhedsudvalg, Side 53 at få erfaring med at identificere, analysere og løsning af den studerendes specialeopgaver og arbejde med professionsforståelse Der blev i praktikforløbet udarbejdet et konkret projekt "Sund mad i børnehaver - børnehaver i bevægelser". Det vigtigste succeskriterium for konceptet var, at børnene har det sjovt, og at de får en positiv oplevelse med sund mad og bevægelse. Konceptet indeholder en vejledning til børnehaver til at gennemføre projekter omhandlende fysisk aktivitet og kost. Projektet indeholder forslag til lege og fysiske aktiviteter samt en madplan til en uge. I materialet indgår også samarbejde med forældre. Hele materialet er tilgængeligt via hjemmesiden Haderslev I Bevægelse. En studerende har været i praktik fra Syddansk Universitet, Folkesundhedsuddannelsen, næstsidste semester. Formålet med praktikopholdet var at udarbejde en undersøgelse, der kan belyse, hvordan Haderslev Kommune mest effektivt tilbyder rygestopkurser til borgere over 25 år. Resume af undersøgelsen er vedlagt som bilag. I undersøgelsen indgår en spørgeskemaundersøgelse rettet mod både offentlige og private arbejdspladser i Haderslev Kommune. Personalemæssige forhold Praktikanter fremmer afdelingens faglige miljø, og har derfor været opprioriteret som opgave. Sundhedskoordinatoren har varetaget praktikvejlederfunktionen for de tre studerende. Sundhedskoordinator Annette Brandi Effektive metoder til rygeophør/tina Søndergaard Staalsen (459610) Sundhedsservice indstiller at Sundhedsudvalget tager orienteringen til efterretning Til orientering.

11 Sundhedsudvalg, Side Orientering: Vi cykler til skole i maj DIANBR / 07/26482 Til Orientering: Børn på skolerne i Haderslev Kommune har i maj måned mulighed for at være med i kampagnen Vi Cykler, løber og ruller til Skole. Projektet laves for alle kommunale skoler og de 4 privatskoler i kommunen og gennemføres fra den maj Konceptet er nogenlunde det samme som i " Vi cykler på arbejde" - at hver elev får et point, når vedkommende går eller cykler i skole. Der udloddes div. præmier blandt de deltagende: 1 præmie til indskolingsgruppen en tur i skøjtehal, 1 præmie til mellemgruppen i form af en dag på BMX-banen 1 præmie til den ældste gruppe i form af en kanotur sammen med naturvejleder Gitte Andersen. Alle tre ture med alt også transport betalt og med picnickurve. Derudover cykellygtesæt til 3 klasser. Til den skole der har den største procentvise deltagelse er der klassesæt med 30 cykelhjelme og sikkerhedsveste - til skolen. Børn og Familieafdelingens skoleområde gennemfører og varetager de praktiske opgaver i kampagnen i samarbejde med Trafiksikkerhedsgruppen og Sundhedsservice. Økonomiske forhold Budget Trafiksikkerhedsgruppen betaler præmier i form af cykellygter for ca kr. Skoleafdelingen indgår med formidling og trykning. tid kr. Sundhedsservice betaler præmier for ca kr. der afholdes af den disponible pulje. Procedure Børn- og Familieservices skoleafdeling ved Majbritt Reseke er praktisk ansvarlig for gennemførelse af kampagnen. Sundhedskoordinator Annette Brandi _tekstudkast til fredag morgen - CaseNo _#443369_v1_tekstudkast til fredag morgen.doc (456159)

12 Sundhedsudvalg, Side 55 orienteringen tages til efterretning Til efterretning. 57. Den kommunale (med)finansiering - Efterregistreringer af 2007 og prognose for 2008 DIMOJH / 08/1534 På baggrund af marts 2008 afregningen for den kommunale (med)finansiering, er der udarbejdet en prognose for 2008 for den kommunale (med)finansiering. Økonomiske forhold Der vil til Sundhedsudvalgsmødet d. 8. maj 2008 bliver udarbejdet en endelig oversigt over de økonomiske forhold på Sundhedsudvalgetsområde i 2008 og Direktør for Sundheds- og Borgerservice Niels Koustrup Kommunal (med)finansiering - Prognose for marts 2008 (467903) Efterregistreringer af den kommunale medfinansiering - marts 2008 (469339) Sundhedsudvalget tager orienteringen til efterretning. Til efterretning. Udvalget udtrykker sin utilfredshed overfor Region Syddanmark over de store og sene efterreguleringer.

13 Sundhedsudvalg, Side Sundhedsudvalgets puljer Budgetopfølgning DIMOJH / 08/1534 Sundhedsudvalget bliver forelagt oversigten over de prioriterede puljemidler i 2008 pr. 28. februar 2008, til orientering. Oversigten indeholder såvel det samlede budget for Haderslev i Bevægelse og den Almene pulje, som de politisk prioriterede midler samt beslutningsdatoen og medfølgende dagsordensnummer. Formålet med oversigten er at give Sundhedsudvalget et overblik over det resterende budget i indeværende år og overslagsårene. Økonomiske forhold De økonomiske forhold beskrives i det medfølgende bilag. Sundheds- og Borgerservicedirektør Niels Koustrup Sundhedsudvalgets puljer marts 2008 (469338) Sundhedsudvalget tager orienteringen til efterretning. Til efterretning. 59. Gensidig orientering DIASBR / 06/185 SIF sender spørgeskema til sundhedsprofilen ud til borgere i Haderslev Kommune d. 27. marts Se bilag. 2 Avis artikler fra JV fra d (470349) Forside og bagside til sundhedsprofilensspørgeskema (470339) Spøgeskema udarbejdet af SIF til Sundhedsprofilen i Haderslev Kommune (470335)

14 Sundhedsudvalg, Side 57 Til orientering. 60. Eventuelt DIASBR / 06/566 Materiale blev uddelt.

15 Sundhedsudvalg, Side 58 Underskriftsside Asta Freund Ella Skjellerup Rita Juhl Anna Grethe Smith Søren Rishøj Jakobsen Bent K. Andersen Knud Erik Hansen Niels Koustrup

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-12-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Alle mødt. Bemærkninger: Bent K. Andersen deltog til og med pkt.

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-09-2008 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:40 Afbud: Fraværende: Alle var mødt. Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 04-09-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 15-01-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:25 Afbud: Bent K. Andersen, Ella Skjellerup Fraværende: Bemærkninger: Sundhedsudvalg,

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT - TILLÆGSDAGSORDEN

Sundhedsudvalg REFERAT - TILLÆGSDAGSORDEN REFERAT - TILLÆGSDAGSORDEN Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 18-06-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 08:00 Sluttidspunkt: Kl. 09:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 18-06-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Onsdag den 06-05-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Rita Juhl. Ella Skjellerup deltog fra pkt. 59 Fraværende: Bemærkninger: Sundhedsudvalg,

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 Mødested: København Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Afbud: Anna Grethe Smith deltog til og med pkt. 51 Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 08-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Anne Grethe Smith Fraværende: Bemærkninger: Under pkt. 24 deltog Kommunelæge

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 18-06-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 08:00 Sluttidspunkt: Kl. 09:45 Afbud: Fraværende: Alle til stede Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 18-06-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 10-01-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Fraværende: Alle var mødt. Rita Juhl deltog under punkterne 1-9. Bemærkninger:

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 05-02-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Ella Skjellerup Fraværende: Bemærkninger: Anna Grethe Smith deltog fra pkt.

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 14-08-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:15 Afbud: Fraværende: Anna Grethe Smith deltog fra kl. 15.25 fra pkt. 104 Rita Juhl

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 08-05-2008 Mødested: Sundhedsservice, Bygning C, 2. sal Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Bent K. Andersen. Knud Erik Hansen deltog

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Onsdag den 03-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16.50 Afbud: Fraværende: Knud Erik Hansen mødte kl. 15.30 Bemærkninger: Sundhedsudvalg,

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Onsdag den 11-03-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Anna Grethe Smith deltog fra kl. 16.50 (pkt. 41) Bemærkninger:

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 02-10-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18.35 Afbud: Alle mødt Fraværende: Bemærkninger: Bent Iversen var indbudt til en drøftelse

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 12-06-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Bent K. Andersen og Anna Grethe Smith deltog ikke

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 10-12-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:35 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 10-12-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Onsdag den 30-09-2009 Mødested: Sommersted Frivillige Brandværn, Storegade 75, 6560 Sommersted Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:40 Afbud: Søren Rishøj Jakobsen

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 05-11-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Afbud: Ella Skjellerup Fraværende: Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 05-11-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 13-08-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Asta Freund Fraværende: Bemærkninger: Søren Rishøj og Anna Grethe Smith deltog

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 26-11-2008

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 26-11-2008 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 26-11-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 01-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 01-02-2007 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 10. Godkendelse

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 29-10-2008

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 29-10-2008 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 29-10-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 08-08-2007 Mødested: Mødelokale Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Solveig Thy Gajda, Flemming K. Jensen og Carsten

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 28-08-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:15 Afbud: Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie, 28-08-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 07-05-2007 Mødested: Nørregade 41,1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget, 07-05-2007

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. september 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:30 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 11-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Anne Grethe Smith og Ella Skjellerup Bemærkninger: Under pkt. 2 deltog overlæge

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 6. maj 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 074 mødelokale på Rådhuset Anette Eriksen, Morten Schou Jørgensen, Arne

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Sundhedsudvalget Referat fra ordinært møde Ordinært møde Torsdag 25.02.2010 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Budget 2011-2014 - Orientering om den politiske tids- og arbejdsplan

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Anna Grethe Smith deltog fra pkt.

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Referat Dato: Tirsdag den 3. juni 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 074 mødelokale på Rådhuset Morten Schou Jørgensen, Arne Petersen, Niels

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 30-04-2008

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 30-04-2008 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 30-04-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Handicaprådet,

Læs mere

Handicaprådet REFERAT

Handicaprådet REFERAT REFERAT Handicaprådet Mødedato: Tirsdag den 26. april 2011 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Anne Leth, Carsten Høgsmann, Flemming Jensen, Peter Jensen Fraværende:

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 01-10-2007 Mødested: Kløvervænget 26, mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Rita Juhl Fraværende: Tonny Thomsen deltog

Læs mere

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Referat Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Dato: Torsdag den 3. december 2015, kl. 14.00-16.00 Dato: 16.

Læs mere

REFERAT. Seniorrådet

REFERAT. Seniorrådet REFERAT Seniorrådet Mødedato: Mandag den 08-03-2010 Mødested: Plejecenter Kildebakken Varbergvej 13, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 09:30 Sluttidspunkt: Kl. 13:00 Afbud: Bodil Marie Nielsen Fraværende:

Læs mere

Referat Sundheds- og Forebyggelsesudvalget's møde Torsdag den 06-12-2007 Kl. 16:00 Svinget 14, 1. sal, l. 138/139

Referat Sundheds- og Forebyggelsesudvalget's møde Torsdag den 06-12-2007 Kl. 16:00 Svinget 14, 1. sal, l. 138/139 Referat Sundheds- og Forebyggelsesudvalget's møde Torsdag den 06-12-2007 Kl. 16:00 Svinget 14, 1. sal, l. 138/139 Deltagere: Ulrik Sand Larsen, Medhat Khattab, Jesper Ullemose, Jørgen Pless, Grete Schødts,

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 02-11-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-18 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Økonomiudvalget Referat fra ordinært møde D2 Torsdag 11.10.2012 kl. 7:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Hørsholm Almene Boligselskab - Orientering om boligorganisationen

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 24-02-2010

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 24-02-2010 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 24-02-2010 Mødested: 101 (v/kantinen) Rådhuset, Gåskærgade, Haderslev. Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Handicaprådet,

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 03-09-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16.30 Afbud: Søren Rishøj, Knud Erik Hansen deltog til og med pkt. 107 Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 06-11-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 06-11-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 06-11-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Alle mødt Fraværende: Bemærkninger: Rita Juhl deltog til og med pkt. 141

Læs mere

Afbud: Bjarne Larsen, Kjeld Ebdrup. Ole B. Hovøre mødt i stedet for Vicky Holst Rasmussen.

Afbud: Bjarne Larsen, Kjeld Ebdrup. Ole B. Hovøre mødt i stedet for Vicky Holst Rasmussen. Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 10, Torsdag d. 02.10.2014 kl. 8.00. Dok:/ Side 1 af 3. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Torsdag d. 02.10.2014 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00. Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00. Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 08-12-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd

Det Lokale Beskæftigelsesråd REFERAT Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato: Mandag den 20-09-2010 Mødested: - Hansborg, Østergade 48, 6100 Haderslev, mødelokale 1-1 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 14:00 Afbud: Helle B.

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 08. september 2011 Mødetidspunkt: 18:00 Møde afsluttet: 18:36 Mødelokale: Medlemmer: Det røde mødelokale Carsten Jelund, Annette Møller Sjøbeck, Niels Ulsing Fravær med afbud:

Læs mere

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Jytte Schmidt (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V)

DAGSORDEN. Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A) (Næstformand) Jytte Schmidt (A) Hans Jørgen Hitz (L) Hans Erik Husum (V) Sundhedsudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 02/2007 Sted : Rådhuset Grenaa. Mødelokale 2 Dato : 13. marts 2007 Start kl. : 12.00 Slut kl. : Sundhedsudvalget Jens Peter Jellesen (V) (Formand) Helle Thomsen (A)

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 21-09-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-14, Østergade 48 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Helge Gellert Fraværende: Allan Emiliussen

Læs mere

Dagsorden. Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland

Dagsorden. Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland Dagsorden Regionsbestyrelsen for Kulturring Østjylland Mødedato 11. marts 2015 Starttidspunkt for møde Kl. 15.30 Lokale Vestermølle, Oddervej 80, 8660 Skanderborg Udsendt til Else Søjmark, Kultur og udviklingsudvalget,

Læs mere

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Økonomiudvalget Dagsorden Dato: Torsdag den 01. februar 2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 09.30 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Mødedeltagere:

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 2. april 2013

Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 2. april 2013 Referat fra bestyrelsesmøde for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 2. april 2013 5. april 2013 cava Mødested: Mødelokalet Social- og Sundhedsskolen Fyn, Odense City Til stede: Rektor Erik Knudsen,

Læs mere

Niels Carsten Bluhme, Svend Svendsen, Jørn Jensen, Lars Gullev, Signe Kongebro og Jacob Lundgaard

Niels Carsten Bluhme, Svend Svendsen, Jørn Jensen, Lars Gullev, Signe Kongebro og Jacob Lundgaard 1 Albertslund den 18. oktober 2010 Forum: Styregruppen for Plan C Tid: Onsdag den 13. oktober 2010 kl. 15:00 17:00 Sted: Deltagere: Afbud: Projektledelsen: Gate 21, Vognporten 2, 2620 Albertslund Niels

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Referat Dato: 26. november 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-16.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/50 Motion på Recept

Læs mere

Byrådet 1. behandling

Byrådet 1. behandling REFERAT Byrådet 1. behandling Mødedato: Torsdag den 18-09-2008 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Uwe Jessen, Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Byrådet,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesseminar for Social- og Sundhedsskolen Fyn torsdag den 26. august 2010 kl. 14 til fredag den 27. august kl.

Referat fra bestyrelsesseminar for Social- og Sundhedsskolen Fyn torsdag den 26. august 2010 kl. 14 til fredag den 27. august kl. Referat fra bestyrelsesseminar for Social- og Sundhedsskolen Fyn torsdag den 26. august 2010 kl. 14 til fredag den 27. august kl.13 Starttidspunkt: Torsdag den 26. august kl. 14.00. Sluttidspunkt: Fredag

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 24-02-2009 Søndergades Børnehave Søndergade 3, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl.

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 24-02-2009 Søndergades Børnehave Søndergade 3, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 24-02-2009 Mødested: Søndergades Børnehave Søndergade 3, Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen

Læs mere

Grethe Bjært, Birger Munter, Erik Pedersen, Lars Antonsen

Grethe Bjært, Birger Munter, Erik Pedersen, Lars Antonsen N o r d f y n Referat Mødedato: Mandag den 19. marts 2012 Vesterled 8 5471 Søndersø Tel +45 64 82 82 30 Fax +45 64 82 82 40 Møde i Det lokale Beskæftigelsesråd Journal nr. 20120319 www.nordfynskommune.dk

Læs mere

Musikskolebestyrelse Mødedato: Torsdag den 22. maj 2014

Musikskolebestyrelse Mødedato: Torsdag den 22. maj 2014 REFERAT Musikskolebestyrelse Mødedato: Torsdag den 22. maj 2014 Mødested: Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Lærerværelset, Vojens Kultur og Musikhus Annie Christensen, Jakob Karlsson,

Læs mere

LUU SOSU Dato: 26. maj 2015. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens aulaen

LUU SOSU Dato: 26. maj 2015. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens aulaen LUU SOSU Dato: 26. maj 2015. Kl. 9:00-12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens aulaen Deltagere: Anette Styrup Bang, Annie Hansen, Bodil Knudsen, Dorte Jørgensen, Fredrik Juel Steensen, Grethe Buch,

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 4. juni 2014 Mødetidspunkt: 8:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: Ungdomsskolen, Lundbækvej 5, 2665 Vallensbæk Jytte Bendtsen, Kenneth Kristensen

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen

REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen REFERAT Uddannelsesudvalget for pædagoguddannelsen Mødetidspunkt: Torsdag den 13. februar 2014 kl. 14-16 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Afbud: Sagsnr.: Hobrovej 85, Aalborg Lokale

Læs mere

1. Dialog med Esben Vognsen og Erik Petersen. Bilag: Ref.: Div. drøftelser vedr. byggeri af Rådhus, Sundhedscenter og midlertidige boliger.

1. Dialog med Esben Vognsen og Erik Petersen. Bilag: Ref.: Div. drøftelser vedr. byggeri af Rådhus, Sundhedscenter og midlertidige boliger. Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 5, Mandag d. 08.04.2013. Medlemmer Funktion: Tid: Mandag d. 8. april 2013 kl. 9.00. Deltagere: Sille Jantzen Formand Sted: Mødelokale 140, Stenløse Rådhus

Læs mere

Referat. Djurs Mad I/S. Møde nr. : 05/2011 Sted : Industrivej 27 i Auning Dato : 31. august 2011 Start kl. : 14:00 Slut kl.

Referat. Djurs Mad I/S. Møde nr. : 05/2011 Sted : Industrivej 27 i Auning Dato : 31. august 2011 Start kl. : 14:00 Slut kl. Djurs Mad I/S Referat Møde nr. : 05/2011 Sted : Industrivej 27 i Auning Dato : 31. august 2011 Start kl. : 14:00 Slut kl. : 16:20 Medlemmer Ninna Thomsen (Syddjurs Kommune) (næstformand) Marianne Kirkegaard

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 27-02-2007 Mødested: Vedsted Skole Skovbyvej 2, Vedsted, Vojens Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:10 Bemærkninger: Udvalget for

Læs mere

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t Mødedato: Torsdag den 27. august 2015 Mødested: Haderslev Starttidspunkt: Kl. 17:15 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Fraværende:

Læs mere

Referat fra møde i det lokale beskæftigelsesråd.

Referat fra møde i det lokale beskæftigelsesråd. Referat fra møde i det lokale beskæftigelsesråd. Mødedato 27. november 2006 Starttidspunkt 14:00 Sluttidspunkt: 16:20 Mødested og lokale Rønnede Rådhus - kantinen Afbud: Tom H. Thomsen. Suppleant Søren

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Birgit Sørensen, Børge Koch, Leif Pedersen, Connie Andersen, John Lauridsen

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 22-05-2007 Mødested: Mødelokale nr. 202 ved siden af byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat Mødedato: 15. september 2015 Mødelokale: Mødelokale 1, Løgumkloster Rådhus, Rådhusstræde 2, 6240 Løgumkloster Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 15. september 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Møde i regionsrådets Uddannelsespanel

Møde i regionsrådets Uddannelsespanel Område: Regional Udvikling Afdeling: Vækstforum og Erhvervsudvikling Journal nr.: 14/15465 Dato: 27. maj 2015 Udarbejdet af: Jonas Svane Jakobsen E-mail: jsj@rsyd.dk Telefon: 29201050 Referat Møde i regionsrådets

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 09-01-2007 Mødested: Sct. Severin Skole Mødelokale 93 (nye hovedindgang), Moltrupvej 1 A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl.

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme Dagsorden Udvalget for Sundhedsfremme Møde nr.: 3 Mødedato: 25.06.2009 Mødetid: 16.00 Mødested: Mødelokale 4 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SU BMI undersøgelse Horsens kommune 2006/2007 2 SU Temadrøftelse

Læs mere

Referat. Dagsorden. 8.4.2013, kl. 9-12. Bestyrelsesmøde, Region Syddanmark. Es/Bej 12.04.13

Referat. Dagsorden. 8.4.2013, kl. 9-12. Bestyrelsesmøde, Region Syddanmark. Es/Bej 12.04.13 Referat Referat af møde i: Bestyrelsesmøde, Region Syddanmark Dato for møde: 8.4.2013, kl. 9-12 For referat: Dato for udarbejdelse: Es/Bej 12.04.13 Deltagere: Helle Bruun, Peter Kromann, Esther Skovhus,

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl.

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-06-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Gunnar Nielsen Fraværende:

Læs mere

Handicaprådet REFERAT

Handicaprådet REFERAT REFERAT Handicaprådet Mødedato: Mandag den 17-05-2010 Mødested: 101 Rådhuset, Gårskærgade, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Handicaprådet, 17-05-2010

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 12. februar 2013. Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 12. februar 2013. Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 12.35 Fraværende: Anna Andersen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 5 Planlægning af ældrerådsvalg

Læs mere

Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget. Torsdag 28.02.2008 kl. 15:30

Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget. Torsdag 28.02.2008 kl. 15:30 Referat fra ordinært møde Ordinært møde Torsdag 28.02.2008 kl. 15:30 Følgende sager behandles på mødet Meddelelser 2 Budget 2009-2012 - opstart i fagudvalgene 3 Strategioplæg på Beskæftigelses- og Erhvervsområdet

Læs mere

Mødet holdes torsdag den 08. april 2010 kl. 15:00 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes torsdag den 08. april 2010 kl. 15:00 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 4 Mødet holdes torsdag den 08. april 2010 kl. 15:00 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Formand Flemming Villadsen (A), Næstformand Jens Grønne (R),

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 24-04-2007 Mødested: Halk Skole Hejsagervej 91, Halk Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Eva Roth Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET I REGION SJÆLLAND 2009 Skemaet udfyldes elektronisk og indsendes gerne på mail: uddannelsekultur@regionsjalland.dk eller pr post til Region

Læs mere

Åbent møde for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 12. april 2011 kl. 08:00 i Mødelokale SDP

Åbent møde for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 12. april 2011 kl. 08:00 i Mødelokale SDP Åbent møde for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 12. april 2011 kl. 08:00 i Mødelokale SDP Indholdsfortegnelse 013. Godkendelse af dagsorden 19 014. Godkendelse af referat 20 015. Orientering om LBR

Læs mere

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Referat fra møde 01-12 i Schweissudvalget Tid: Fredag den 3. februar 2012 kl. 13.00 17.00 Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Deltagere: Kirsten Skovsby Danmarks Jægerforbund (formand)

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 19-01-2009 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:55 Afbud: Irene Høgh Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-11-2007 Mødested: Mødelokale Øst Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 20-11-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg Strategi for fællesskaber for børn og unge

Referat af møde i Opgaveudvalg Strategi for fællesskaber for børn og unge GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg Strategi for fællesskaber for børn og unge Mødetidspunkt 09-12-2015 19:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 21:00

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 13-03-2007 Mødested: Mødelokale nr. 202 ved siden af byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:05 Afbud: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

Referat. Referat. 1. Godkendelse af dagsordenen. --- Godkendt

Referat. Referat. 1. Godkendelse af dagsordenen. --- Godkendt N o r d f y n Referat Vesterled 8 5471 Søndersø Tel +45 64 82 82 30 Fax +45 64 82 82 40 Møde i Det lokale Beskæftigelsesråd Journal nr. 20110314 www.nordfynskommune.dk Ref. bak Dato 31. marts 2011 Mødedato:

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat Egebjerg Kommune Kulturudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.00 Tirsdag den 14-august-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 7. december 2015 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Læs mere

DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD ÅBEN DAGSORDEN. Økonomisk status for LBR s bevilling til særlige initiativer (bilag vedlægges)

DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD ÅBEN DAGSORDEN. Økonomisk status for LBR s bevilling til særlige initiativer (bilag vedlægges) DET LOKALE afholder møde torsdag den kl. 14.00 i Jobcenter Vejens mødelokale Rådhuspassagen 8, 2. sal i Vejen Fraværende med anmeldt forfald: Marianne Pedersen Henry Johannsen deltog som suppleant Hans

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 11. januar 2016 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager Januar...2 3. ET - Drøftelse vedr. Turistinformation

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen VIA University College Referat fra mødet i Uddannelsesudvalget for Sygeplejerskeuddannelsen Sted: VIA University College Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Mødedato: Den 23. juni 2014 kl.

Læs mere

4. Drøftelse af initiativer på workshoppen 23. februar. Der blev på workshoppen genereret 28 projektideer, som blev samlet i 12 hovedgrupper.

4. Drøftelse af initiativer på workshoppen 23. februar. Der blev på workshoppen genereret 28 projektideer, som blev samlet i 12 hovedgrupper. 21. maj 2014 Bilag 6.2 Mobilitetsprojekter Referat af møde vedr. den nordjyske mobilitetsstrategi 12. maj 2015. Deltagere Christian Bjerg, Aalborg Kommune - chb-teknik@aalborg.dk 9931 2105 Christian Roslev,

Læs mere

Mødedato: 17. marts 2015 Mødetid: 13:00 Mødested: 1.211. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 17. marts 2015 Mødetid: 13:00 Mødested: 1.211. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 17. marts 2015 Mødetid: 13:00 Mødested: 1.211 Indholdsfortegnelse: 1 Godkendelse af dagsorden 2 2 Information om strukturændringer på madområdet 3 3 Midtvejsstatus - projekt

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 19. november 2013 Mødelokale 217, Haderslev Rådhus Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:15.

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 19. november 2013 Mødelokale 217, Haderslev Rådhus Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:15. REFERAT Distrikts MED - Syd Mødedato: Tirsdag den 19. november 2013 Mødested: Mødelokale 217, Haderslev Rådhus Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:15 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 5 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 26. april 2007 Side: 31 Fraværende:

Læs mere

ÅDALSKOLEN DAGSORDEN: SKOLEBESTYRELSEN. ONSDAG DEN 25 APRIL 2012 KL. 19.00 PÅ Ådalskolen (Dalgas) Referat

ÅDALSKOLEN DAGSORDEN: SKOLEBESTYRELSEN. ONSDAG DEN 25 APRIL 2012 KL. 19.00 PÅ Ådalskolen (Dalgas) Referat ÅDALSKOLEN SKOLEBESTYRELSEN Referat ONSDAG DEN 25 APRIL 2012 KL. 19.00 PÅ Ådalskolen (Dalgas) DAGSORDEN: 1. Godkendelse og underskrift af referat fra sidste møde. 2. Opfølgning fra sidste møde. 3. TEMA:

Læs mere

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET den 05.03.2013 i Borgmesterens Mødelokale Afbud Charlotte Bøgelund Thomsen (F) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Pavillon Darumvej... 4 3 Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge Mødetidspunkt 02-03-2016 19:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse A & B Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 21:00 Tilstede:

Læs mere