Overenskomst. mellem. Dansk Journalistforbund. Fødevareforbundet NNF

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Overenskomst. mellem. Dansk Journalistforbund. Fødevareforbundet NNF"

Transkript

1 Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Fødevareforbundet NNF 1. okt sept. 2017

2 1: Præambel Overenskomsten omfatter fastansatte medarbejdere, der udfører redaktionelt arbejde, digitalt og på tryk, samt informations- og kommunikationsarbejde ved Fødevareforbundet NNF. Hvor andet ikke er aftalt er Funktionærloven gældende. 2: Løn (lønbestemmelse for perioden før 1. oktober 2014 fremgår af bilag 3) Lønnen består af en grundløn, samt et personligt tillæg. Grundlønnen for fuldtidsansatte udgør - pr. 1. oktober 2014: ,- kr. Det personlige tillæg forhandles individuelt. Det personlige tillæg fastsættes under hensyntagen til medarbejderens personlige og faglige kvalifikationer, indsats, dygtighed og erfaring samt stillingens indhold og ansvar. En stigning i grundlønnen kan ikke modregnes i det personlige tillæg. Parterne er enige om, at der ved lønfastsættelsen skal lægges vægt på at belønne de medarbejdere, der leverer en god faglig indsats, i henhold til lokalaftale indgået senest med udgangen af Det personlige tillæg forhandles ved ansættelsen, samt en gang om året, med virkning fra den 1. oktober, eller hvis ændringer i ansættelsesforholdet taler herfor. Medarbejderen har ret til at lade en eventuel valgt tillidsrepræsentant deltage i forhandlingen. Summen af de personlige tillæg for gruppen af overenskomstens medarbejdere tages op til en vurdering af ledelsen og en eventuel valgt tillidsrepræsentant forud for de årlige lønforhandlinger. Note: aftalte stigninger i grundløn og i det personlige løntillæg for perioden fremgår af protokollat 1. Ved deltidsbeskæftigelse træffes aftale om lønnen, således at lønnen som minimum udregnes i forhold til fuldtidsbeskæftigelse. Der ydes fuld løn under sygdom. 3: Pension Fødevareforbundet NNF yder 17 % pensionstillæg på bruttolønnen, som indbetales i medarbejderens pensionsordning efter eget valg pr. 1. oktober Medarbejderen er omfattet af Fødevareforbundet NNF gruppelivsordning. Der er aftalt firedoblet dækning i henhold til Fødevareforbundet NNF-forbundslovens 16. stk. 2 lille b. Derudover er medarbejderen til enhver tid dækket af de samme forsikringsordninger, der er gældende for alle andre medarbejdere i Fødevareforbundet NNF.

3 4: Arbejdstid Den ugentlige arbejdsnorm er 37,5 timer inkl. frokost, fordelt over fem dage. Der er aftalt fleksible arbejdstider uden fast arbejdsdagsbegyndelse eller arbejdsdagsslutning. Denne aftale indgås under gensidig respekt for arbejdets tilrettelæggelse og udførelse samt medarbejderens eget ansvar for, at arbejdsnormen ikke underskrides. Desuden er det aftalt, at arbejdsindsatsen tilrettelægges på en måde, så uhensigtsmæssig ophobning af overtid begrænses. For at sikre udførelsen af opgaver under spidsbelastninger, kan der lokalt indgås en midlertidig aftale med den enkelte medarbejder om en længere arbejdstidsnorm. I forbindelse med rejser, overnatninger og lignende skal det tillige aftales hvad der tæller som arbejdstid. 5: Ferie Medarbejderen har ret til seks ugers ferie med fuld løn. Afholdelse af ferie aftales med Fødevareforbundet NNF. Mindst tre af de seks uger skal afholdes i perioden 1. maj september. Medarbejderen kan efter nærmere skriftlig aftale med Fødevareforbundet NNF overføre op til 4 ferieuger fra et ferieår til det næste. Der skal dog minimalt afvikles 5 ugers ferie i et ferieår. I øvrigt henvises til de til enhver tid gældende bestemmelser i Ferieloven. Der ydes et ferietillæg på 3,5 procent. Ved fratræden udbetales feriegodtgørelse på 17 procent. 6: Barsel og børneomsorg En medarbejder, der i medfør af lov til ligebehandling m.v. er fraværende på grund af barsel/adoption, er berettiget til fuld løn inkl. pensionsbidrag på følgende betingelser: I forbindelse med en kvindelig medarbejderes graviditet og barsel/adoption yder Fødevareforbundet NNF fuld løn inkl. arbejdsgivers pensionsbidrag under orlov, 4 uger før forventet fødsel og indtil 26 uger efter fødslen hhv. adoptionen. Til mandlige medarbejdere ydes fuld løn inkl. arbejdsgivers pensionsbidrag i to uger inden for de første fjorten uger; derefter har faderen ret til tolv ugers fuld løn inkl. arbejdsgivers pensionsbidrag i perioden fra den femtende til den tooghalvtredsindstyvende uge efter fødslen hhv. adoptionen. Medarbejderen kan efter eget valg selv placere de tolv uger samlet eller fordelt ugevis i perioden fra femtende til tooghalvtredsindstyvende uge efter fødslen/adoptionen. Det forudsættes dog, at medarbejderen har opnået ret til dagpenge i.h.t gældende lovgivning. Offentlige ydelser, som medarbejderen i denne forbindelse er berettiget til i.h.t. gældende lovgivning, tilfalder Fødevareforbundet NNF.

4 I barselsorlovsperioder, hvor Fødevareforbundet NNF yder fuld løn inkl. arbejdsgivers pension, optjener medarbejderen ret til ferie og ferietillæg, jvf. denne overenskomsts 5. Der indbetales det sædvanlige pensionsbeløb af arbejdsgiveren i den del af barselsorlovs perioden, hvor medarbejderen ikke længere er på fuld løn, men kun modtager dagpenge. Der ydes frihed med løn i max. to dage, når dette er nødvendigt af hensyn til pasning af medarbejderens syge, hjemmeboende barn/børn under 14 år. 7: Efteruddannelse og uddannelse af længerevarende karakter Hver medarbejder har hvert år med ret til én uges relevant kommunikations eller journalistisk efteruddannelse, som betales af Fødevareforbundet NNF. Der ydes medarbejderen fuld løn i forbindelse med efteruddannelse. Efteruddannelsen vælges primært ud fra de efteruddannelsestilbud, som er omfattet af Fødevareforbundet NNFs medlemskab af Pressens Uddannelsesfond. Medarbejdere har ret til efter aftale med Fødevareforbundet NNF at overføre ikke anvendt efteruddannelsestid til det efterfølgende kalenderår. Der kan dog højest opspares fire uger. Derudover kan der med ledelsessekretariatets sekretariatsleder individuelt aftales frihed til efteruddannelse. Af hensyn til arbejdsmarkedets krav om livslang uddannelse og medarbejderens fastholdelse på arbejdsmarkedet kan der efter to års anciennitet aftales et arbejdsrelevant længere uddannelses- hhv. opkvalificeringsforløb samt en helt eller delvis arbejdsgiverfinansiering heraf. 8: Praktikanter Fødevareforbundet NNF tiltræder den til enhver tid gældende Uddannelsesaftale mellem Dansk Journalistforbund og Danske Mediers Arbejdsgiverforening, DMA. Ved indgåelse af praktikantaftaler med kommunikationsstuderende som kommer fra uddannelser der ikke er omfattet af DMA Uddannelsesaftalen, er parterne enige om at Fødevareforbundet NNF betaler en løn som tillagt den til enhver tid gældende SU svarer til lønnen i DMA Uddannelsesaftalen. Ved deltidsbeskæftigelse udregnes lønnen forholdsmæssigt ud fra en 37 timers arbejdsuge. 9: Andre forhold Medarbejdere under denne overenskomst er underlagt de generelle regler ledelsen har udstukket omkring sygefravær, ferieplanlægning, IT-politikker, betalt frihed og frihed for egen regning. Der skal udarbejdes klare funktions-, ansvars-, reference- og kompetencebeskrivelser for overenskomstens medarbejdere. For at sikre arbejdsopgavers fleksible gennemførelse stiller arbejdsgiveren de nødvendige arbejdsredskaber til rådighed.

5 Desuden ydes et valgfrit avisabonnement. Medarbejderen kan som alternativ til dette vælge andre medieabonnementer op til værdien af et fuldtids avisabonnement. Der kan mellem ledelsen og den enkelte medarbejder indgås aftale om op til et års ulønnet orlov. 10: Opsigelse Opsigelsesvarslet fra medarbejderens side er en måned, og fra Fødevareforbundet NNFs side følger opsigelsesvarslerne Funktionærloven. Det påhviler Fødevareforbundet NNF skriftligt at meddele eventuel opsigelse til medarbejderen og Dansk Journalistforbund. Meddelelsen skal indeholde begrundelse for opsigelsen. Skønner medarbejderen og Dansk Journalistforbund, at afskedigelsen ikke kan anses for rimelig begrundet i journalistens eller Fødevareforbundet NNFs forhold, kan Dansk Journalistforbund inden for en frist af 14 dage efter opsigelsen kræve spørgsmålet forhandlet med Fødevareforbundet NNF. Opnås der ikke enighed ved forhandlingen, kan spørgsmålet inden for en frist af en måned efter forhandlingen kræves gjort til genstand for behandling i en faglig voldgift jf : Samarbejdsbestemmelser De af overenskomsten omfattede medarbejdere har, når de udgør mindst fire medarbejdere, ret til at vælge en tillidsrepræsentant for deres gruppe. Det er ledelsens og medarbejderrepræsentantens opgave at bidrage til et godt og samarbejdspræget klima på arbejdspladsen. Tillidsrepræsentanten har ret til at fremføre medarbejdernes fælles synspunkter over for Fødevareforbundet NNFs ledelse, ligesom ledelsen orienterer tillidsrepræsentanten om spørgsmål af interesse for den samlede medarbejderstab. Tillidsrepræsentanten kan også indtræde i forhandlinger om den enkelte medarbejders løn - og arbejdsforhold, når medarbejderen eller Fødevareforbundet NNFs ledelse ønsker dette. Tillidsrepræsentanten har ret til og skal sikres mulighed for at udføre sine opgaver som tillidsrepræsentant i arbejdstiden, når Fødevareforbundet NNFs ledelse på forhånd er orienteret herom. Tillidsrepræsentanten kan ikke afskediges, med mindre der foreligger tvingende årsager. Alle uoverensstemmelser om forståelse af overenskomsten skal forelægges en faglig voldgift bestående af 2 repræsentanter for hver af overenskomstens parter, som i fællesskab udpeger en opmand. Kan parterne ikke enes om en opmand, skal de i fællesskab anmode formanden for Arbejdsretten om at udpege en opmand. Opmanden kan i tilfælde af overenskomstbrud idømme den tabende part en bod. Parterne bærer hver sine udgifter, mens opmandshonoraret deles lige.

6 12 Seniorordning I det omfang det organisatorisk er muligt, kan der aftales en seniorordning for medarbejdere over 60 år med min. tre års anciennitet. Seniorordningen indebærer reduktion af arbejdstidsnormen til 30 timer i en firedages uge uden lønkompensation. Dog ydes pensionsbidrag som for fuldtidsansatte i.h.t. denne overenskomst, Tryghedsaftale Der indgås en tryghedsaftale mellem medarbejderne og Fødevareforbundet NNF. Nærmere bestemmelser herom er fastlagt i en særskilt husaftale, jvf. bilag 2. Note: Parterne er enige om at den nuværende tryghedsaftale, kan erstattes af en ny tryghedsaftale, hvis der opnås enighed om en aftale, der er fælles for Fødevareforbundet NNFs medarbejdere. En eventuelt ny aftale skal forelægges DJ med henblik på godkendelse. 14: Ophavsret Medarbejderen har i henhold til ophavsretsloven ophavsretten til de producerede artikler eller billeder, der dog ikke må afhændes til en konkurrerende virksomhed. Fødevareforbundet NNF har ret til at anvende de ubearbejdede artikler, billeder og grafik i publikationer udgivet af Fødevareforbundet NNF samt på både Fødevareforbundet NNFs hjemmeside og intranet. Fødevareforbundet NNF har tiltrådt O-aftalerne (se bilag 1). På denne baggrund træffes der særskilt aftale med freelancere, vikarer og andre medlemmer af Dansk Journalistforbund, der i en kortere tids eller opgavebestemt periode er tilknyttet Fødevareforbundet NNF, om brug af artikler, billeder og grafik både på Fødevareforbundet NNF s hjemmeside og intranet, samt i andre publikationer. 15: Varighed Overenskomsten træder i kraft den 1. oktober 2012 og kan af enhver af parterne opsiges med 3 måneders varsel til en 30. september, dog tidligst til den 30. september Overenskomsten er gældende indtil en ny overenskomst er aftalt eller der er iværksat frigørelseskonflikt. København, den 12. november 2014 Tage Arentoft Christian Dølpher Fødevareforbundet NNF Dansk Journalistforbund

7 Protokollat 1 Lønstigning Grundlønnen pr. 1. oktober stiger hvert år stiger med den sats der er fastlagt i Fødevareforbundet NNFs love 8. Første regulering vil være 1. oktober Der afsættes tillige en pulje til personlige løndele, som fordeles pr. 1. oktober efter forhandling efter 2. Puljen udgøres af nedenstående beløb multipliceret med antallet af medarbejdere: - Pr. 1. oktober 2015 minimum pr. medarbejder. - Pr. 1. oktober 2016 minimum pr. medarbejder.

8 Bilag 1 O-aftalerne O-foto-aftalen Aftale vedrørende freelancefotografi mellem Dansk Journalistforbund og en række organisationsblade 1. november oktober 2015

9 Mellem Dansk Journalistforbund og en række blade/organisationer er der indgået følgende overenskomst om aflønning m.v. af ikke-fastansatte fotografer: 1. Fagligt område: Overenskomsten omfatter arbejde leveret efter aftale med redaktionen. Parterne forpligter sig til så vidt muligt at aftale omfang og beregning af den enkelte opgave på forhånd. Redaktionen hæfter ikke for materiale, der er indsendt uopfordret. 2. Takster og vilkår: Se takstblad for den pågældende periode. 3. Omkostninger og kørsel: Fotografen modtager udover løn desuden dækning af aftalte og dokumenterede udgifter. Med mindre andet aftales, betales kørsel i egen bil med statens til enhver tid højeste takst. 4. Betaling: Med mindre andet aftales sker betaling senest 14 dage efter modtagelse af regning for det udførte arbejde. 5. Anvendelse og ophavsret: Fotografen har, i henhold til gældende lov om ophavsret, ophavsretten til de leverede billeder. Minimumprisen pr. opgave dækker første gengivelse af op til 2 billeder i et af organisationens udgivelser, samt i elektronisk udgave i forbindelse med den aftalte opgave. Flere eventuelle samtidige elektroniske udgivelser i forbindelse med den aftalte opgave regnes som én udgivelse under forudsætning af at de er underlagt den samme redaktionelle ledelse/organisation. Pris for yderligere anvendelse fremgår af takstblad. Ved al offentliggørelse skal fotografens navn være anført i forbindelse med billedet. Anvendelse af billederne ud over det aftalte formål skal aftales og aflønnes særskilt. Billederne må ikke videreformidles til tredjepart. 6. Uoverensstemmelser: Tvivlstilfælde om fortolkning eller brud på overenskomsten eller arbejdsaftaler, indgået i henhold hertil, skal søges løst ved forhandling mellem den pågældende redaktion/organisation, den pågældende freelancer samt en repræsentant for hver af overenskomstparterne. Kan enighed ikke opnås tilkaldes en af parterne i fællesskab valgt opmand. Kan der ikke opnås enighed om en opmand, skal parterne i fællesskab anmode Arbejdsrettens formand om at udpege en opmand.

10 7. Varighed: Overenskomsten træder i kraft den 1. november 2012 og gælder til den 31. oktober Hvis den ikke inden udløbstiden er opsagt med mindst tre måneders varsel, løber den videre et år ad gangen, indtil den opsiges med tre måneders varsel. København den 5. februar 2013 pva. de omfattede blade/organisationer Dansk Journalistforbund Poul Monggaard Christian Dølpher

11 TAKSTBLAD FOR PERIODEN 1. NOVEMBER OKTOBER 2015 Minimumspris pr. opgave op til 2 timer (inkl. retten til at gengive 2 billeder) kr. Opgørelsen af tid dækker alt forbrugt tid til gennemførelsen af opgaven, herunder forberedelse, fotografering, kørsel og efterfølgende behandling. Fotografen leverer for hver opgave, vedkommende bestilles til at dække, et passende udvalg af billeder i flere formater og i elektronisk form. Med mindre andet aftales kan leverede billeder indgå i redaktionens arkiv. Der henvises til aftalens 5 for en beskrivelse af anvendelse og ophavsret. Minimumspris pr. efterfølgende time, (inkl. retten til at gengive 1 billede)... Minimumspris pr. efterfølgende billede... Minimumspris pr. dag (7,5 timer) kr. 739 kr kr. For længerevarende opgaver (kongresser, konferencer etc.) kan der mellem redaktionen/organisationen og fotografen træffes en særskilt aftale. Weekend tillæg: Under 4 timer... Over 4 timer... Aften/nat tillæg: Mellem kl Forgæves udsendelse: Op til 2 timer... Over 2 timer, pr. time... Forsidetillæg: Tillæg for foto anvendt på forside, over 50 % af siden... Tillæg for foto anvendt på forside, op til 50 % af siden kr kr. 276 kr kr. 582 kr kr. 687 kr. Gentagen gengivelse: Tillæg for retten til ubegrænset gentagen gengivelse i et af organisationens udgivelser samt i elektronisk udgave kr. Arkiv og udvalgsbilleder: For billeder, der har været gengivet, og for leverede ikke-anvendte billeder betales pr. stk kr. Priserne er ekskl. moms.

12 O-journalistik-aftalen Aftale vedrørende freelancejournalistik mellem Dansk Journalistforbund og en række organisationsblade 1. november oktober 2015

13 Mellem Dansk Journalistforbund/FreelanceGruppen og en række blade/organisationer er der indgået følgende overenskomst om aflønning m.v. af ikke-fastansatte journalister: 1. Fagligt område: Overenskomsten omfatter arbejde leveret efter aftale med redaktionen. Parterne forpligter sig til så vidt muligt at aftale omfang og beregning af den enkelte opgave på forhånd. Med mindre andet er aftalt, anvendes FreelanceGruppens aftalebekræftelse som aftalegrundlag. Redaktionen hæfter ikke for artikler og andet materiale, der er indsendt uopfordret. Vedr. for sent afleveret materiale henvises til formuleringen i aftalebekræftelse. 2. Lønsatser for manuskripter: Pr. 1. november 2014 er minimumsbetalingen for manuskripter 689 kr. pr. time. 3. AV-produktioner: Pr. 1. november 2014 er grundlønnen 697 kr. i timen. Der skal altid indgås en skriftlig aftale forud for produktionen af AV-programmer.. 4. Undervisning: Undervisning og kursusvirksomhed i journalistik aflønnes efter samme timesats som i Ulempetillæg: Ulempetillæg: For arbejde, der er bestilt til og udført i tidsrummet mellem kl. 17 og 22 ydes et tillæg til lønnen efter 2 eller 3 på 50 %. I tidsrummet mellem kl. 22 og kl. 08 samt i weekender og på helligdage er tillægget 75 %. Weekender og helligdage regnes fra dagen før kl Omkostninger og kørsel: For afleveret materiale modtager freelancerne udover løn dækning af aftalte og dokumenterede udgifter. Kørsel (i egen bil) betales med statens til enhver tid højeste skattefri takst. 7. Feriegodtgørelse: Der udbetales feriepenge af den udbetalte løn efter ferielovens bestemmelser. For freelancere, der er skattemæssigt selvstændige, indbetales ikke feriepenge til Ferie- Konto, men i stedet betales et tillæg på 12,5 procent af timelønnen sammen med lønnen. 8. Betaling: Betaling sker senest fire uger efter modtagelse af regning for det udførte arbejde.

14 9. Anvendelse og ophavsret: Freelanceren har, i henhold til gældende lov om ophavsret, ophavsretten til det journalistiske produkt. Manuskripterne kan gengives i bladets trykte og elektroniske udgave. Flere eventuelle samtidige elektroniske udgivelser regnes som én udgivelse under forudsætning af at de er underlagt den samme redaktionelle ledelse/organisation. Materiale, der genanvendes, afregnes med 100 procent af den gældende pris på anvendelsestidspunktet. Anvendelse af det journalistiske produkt ud over det aftalte formål skal aftales og aflønnes særskilt. 10. Uoverensstemmelser: Tvivlstilfælde om fortolkning eller brud på overenskomsten eller arbejdsaftaler, indgået i henhold hertil, skal søges løst ved forhandling mellem den pågældende redaktion/organisation, den pågældende freelancer samt en repræsentant for hver af overenskomstparterne. Kan enighed ikke opnås tilkaldes en af parterne i fællesskab valgt opmand. Kan der ikke opnås enighed om en opmand, skal parterne i fællesskab anmode Arbejdsrettens formand om at udpege en opmand. 11. Varighed: Overenskomsten træder i kraft den 1. november 2012 og gælder til den 31. oktober Hvis den ikke inden udløbstiden er opsagt med mindst tre måneders varsel, løber den videre et år ad gangen, indtil den opsiges med tre måneders varsel. København den 5. februar 2013 pva. de omfattede blade/organisationer Dansk Journalistforbund Poul Monggaard Christian Dølpher

15 Bilag 2: Husaftale mellem Dansk Journalistforbund (DJ) og Fødevareforbundet NNF. TRYGHEDSAFTALE Indledning Denne aftale beskriver de særlige vilkår, der gælder for alle medlemmer af Dansk Journalistforbund (DJ) ansat i Fødevareforbundet NNF. Den fastlægger retningslinier i forbindelse med omlægninger af arbejdet på grund af nedskæringer, som følger af økonomiske eller politiske beslutninger, herunder omfordeling af arbejdsopgaver mellem forbund og afdelinger, fusioner eller ændringer som følge af faldende medlemstal og dermed forbundne driftsøkonomiske tiltag. Tryghedsaftalen supplerer de bestemmelser om afskedigelse, der findes i overenskomsten mellem DJ og Fødevareforbundet NNF, samt gældende lovgivning. Parterne bag denne aftale er enige om at arbejde konstruktivt for omplacering inden for organisationen, da naturlig afgang er at foretrække frem for afskedigelser. I tilfælde af afskedigelse af enkeltpersoner inden for et enkelt fagområde forhandles som første trin med den afskedigelsestruede medarbejders tillidsrepræsentant eller en repræsentant for Dansk Journalistforbund alene. Formålet er at undersøge, om afskedigelsen kan undgås, eller i hvilket omfang følger kan afbødes. I alle tilfælde skal forhandlingen være reel og ske i god tid, inden afskedigelse effektueres, med henblik på at opnå enighed mellem parterne. Forhandling om afskedigelser koncentrerer sig om følgende punkter: 1. Omplacering 1.1. Medarbejdere, hvis arbejdsområde berøres, skal primært søges anvist andet journalistisk arbejde eller konsulentarbejde i organisationen. 1.2 Omplacering til andet journalistisk arbejde eller konsulentarbejde skal ske i samråd med den enkelte medarbejder og dennes tillidsrepræsentant eller en repræsentant for Dansk Journalistforbund. Medarbejderen skal tilbydes et mest muligt fagrelateret job med den dertil hørende løn. Fødevareforbundet NNF yder dækning af udgifter til uddannelse, såfremt dette vil fremme muligheden for omplacering. 1.3 Hvis der kun kan tilbydes arbejde på en anden end den hidtidige arbejdsadresse, har medarbejderen ret til at afslå tilbuddet og i stedet benytte sig af reglerne i Tryghedsaftalens punkt. 2.: Opsigelse/afskedigelse Er det ikke muligt at opfylde Tryghedsaftalens pkt eller pkt. 1.2., kan afskedigelse finde sted - med det til enhver tid gældende varsel i henhold til overenskomsten

16 mellem DJ og Fødevareforbundet NNF, samt gældende lovgivning Ved afskedigelse udbetales udover de beløb, som overenskomsten mellem DJ og Fødevareforbundet NNF samt lovgivningen foreskriver en fratrædelsesgodtgørelse svarende til 1 måneds løn for hver 5 års ansættelse, dog højst 3 måneders løn (grundløn + tillæg) Fratrædelsesgodtgørelse og løn i opsigelsesperioden kan efter forhandling i den konkrete situation mellem medarbejderen, dennes tillidsrepræsentant eller en repræsentant for Dansk Journalistforbund og Fødevareforbundet NNFs personaleledelse udbetales, selv om den pågældende finder andet job i opsigelsesperioden. 3. Beredskab for afskedigede 3.1. Afskedigede tilbydes krisehjælp via den ordning, som Fødevareforbundet NNF har indgået med Falck Healthcare, samt et afklaringsforløb hos et konsulentfirma, der er behjælpelig med individuel rådgivning og støtte, hjælp til jobsøgning, samt efter - og videreuddannelse Fødevareforbundet NNF yder et beløb på højst kr til efteruddannelse og kompetenceudvikling efter medarbejderens eget valg i samråd med Fødevareforbundet NNFs uddannelsesafdeling, tillidsrepræsentanten eller en repræsentant for Dansk Journalistforbund samt personaleledelsen. Beløbet udbetales efter regning fra uddannelsesstedet Fødevareforbundet NNF yder herudover i opsigelsesperioden en særlig indsats for at hjælpe den afskedigede videre til nyt job. Det betyder, at der mellem personaleledelsen og den afskedigede blandt andet kan aftales: Hjælp og frihed til jobsøgning Omskolingsindsats og mulighed Omplacering i NNF-huset for at lære nye opgaver Betaling af CV på jobportaler Udarbejdelse af særlige ideer for jobsøgning Udarbejdelse af anbefalinger Aftale om mentor-ordning Jobkontakt til andre forbund

17 Bilag 3 Lønbestemmelse frem til 31. september 2014 Den ansattes grundløn fastsættes ved ansættelsen efter forhandling i henhold til følgende anciennitetsskala pr. 01. oktober 2010: Fra 0 til 3 års ansættelse er grundlønnen kr. pr. måned Efter 3 års ansættelse er grundlønnen kr. pr. måned Efter 5 års ansættelse er grundlønnen kr. pr. måned Efter 7 års ansættelse er grundlønnen kr. pr. måned Pr. 01. oktober 2011 udgør anciennitetsskalaen: Fra 0 til 3 års ansættelse er grundlønnen kr. pr. måned Efter 3 års ansættelse er grundlønnen kr. pr. måned Efter 5 års ansættelse er grundlønnen kr. pr. måned Efter 7 års ansættelse er grundlønnen kr. pr. måned Hertil kan der desuden ydes et funktionstillæg og/eller et kvalifikationstillæg. Tillæg forhandles individuelt. Alle tillæg forhøjes 2 procent pr. 01. oktober 2010 og yderligere 2 procent pr. 01. oktober Eksisterende tillæg kan ikke forhandles ned. Ved deltidsbeskæftigelse træffes aftale om lønnen, således at lønnen som minimum udregnes i forhold til fuldtidsbeskæftigelse. Der ydes fuld løn under sygdom.

JOURNALISTOVERENSKOMSTGÆLDENDEFOR OVERENSKOMST. mellem. Dansk Journalistforbund. Fødevareforbundet. Side 1 af7

JOURNALISTOVERENSKOMSTGÆLDENDEFOR OVERENSKOMST. mellem. Dansk Journalistforbund. Fødevareforbundet. Side 1 af7 JOURNALISTOVERENSKOMSTGÆLDENDEFOR2017-2019 OVERENSKOMST mellem Dansk Journalistforbund Og Fødevareforbundet NNF Gældende for perioden 1. oktober 2017-30. september 2019 Side 1 af7 INDHOLDSFORTEGNELSE 1:

Læs mere

2005-2008. Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Politiforbundet i Danmark

2005-2008. Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Politiforbundet i Danmark 2005-2008 Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Politiforbundet i Danmark Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Politiforbundet i Danmark 1: Præambel Overenskomsten omfatter redaktionelt

Læs mere

O-foto-aftalen. Aftale vedrørende freelancefotografi mellem Dansk Journalistforbund og en række organisationsblade

O-foto-aftalen. Aftale vedrørende freelancefotografi mellem Dansk Journalistforbund og en række organisationsblade O-foto-aftalen Aftale vedrørende freelancefotografi mellem Dansk Journalistforbund og en række organisationsblade 1. november 2010 31. oktober 2012 Mellem Dansk Journalistforbund og en række blade/organisationer

Læs mere

O-foto-aftalen. Aftale vedrørende freelancefotografi mellem Dansk Journalistforbund og en række organisationsblade

O-foto-aftalen. Aftale vedrørende freelancefotografi mellem Dansk Journalistforbund og en række organisationsblade O-foto-aftalen Aftale vedrørende freelancefotografi mellem Dansk Journalistforbund og en række organisationsblade 1. november 2014 31. oktober 2015 Mellem Dansk Journalistforbund og en række blade/organisationer

Læs mere

Medieaftale for freelance-foto i organisationer og private virksomheder mv.

Medieaftale for freelance-foto i organisationer og private virksomheder mv. Medieaftale for freelance-foto i organisationer og private virksomheder mv. Aftale vedrørende Freela ncefotog rafi mellem Dansk Journalistforbund, HK Privat og Kooperationen 1. april 2017-31. marts 2018

Læs mere

Dagbladenes Bureau 6 0.017 20.417 20.817 7 0.187 20.587 20.987 8 0.357 20.757 21.157

Dagbladenes Bureau 6 0.017 20.417 20.817 7 0.187 20.587 20.987 8 0.357 20.757 21.157 Dagbladenes Bureau Mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening for Dagbladenes Bureau og Dansk Journalistforbund er indgået følgende overenskomst om løn- og arbejdsvilkår for journalistiske medarbejdere

Læs mere

1.4.2008 31.3.2011. Journalistoverenskomst for Atuagagdliutit/Grønlandsposten

1.4.2008 31.3.2011. Journalistoverenskomst for Atuagagdliutit/Grønlandsposten 1.4.2008 31.3.2011 Journalistoverenskomst for Atuagagdliutit/Grønlandsposten Journalistoverenskomst for Atuagagdliutit/Grønlandsposten, 2008-2011 1. Overenskomstens område. Nærværende overenskomst omfatter

Læs mere

Medieaftalerne indgået mellem HK Privat, Dansk Journalistforbund og Kooperationen. 1. april marts 2020

Medieaftalerne indgået mellem HK Privat, Dansk Journalistforbund og Kooperationen. 1. april marts 2020 Medieaftalerne indgået mellem HK Privat, Dansk Journalistforbund og Kooperationen 1. april 2018 31. marts 2020 INDHOLD Medieaftale for freelance grafisk design og illustration i organisationer og private

Læs mere

Overenskomst. mellem. Dansk Journalistforbund og LandbrugsMedierne

Overenskomst. mellem. Dansk Journalistforbund og LandbrugsMedierne Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og LandbrugsMedierne 1. april 2014-31. marts 2017 1 Mellem LandbrugsMedierne og Dansk Journalistforbund er aftalt nedenstående overenskomst angående journalisters

Læs mere

AFTALE. Mellem. Silkeborg Forsyning A/S. koncernens ansatte indenfor akademikerområdet. 23. december 2011

AFTALE. Mellem. Silkeborg Forsyning A/S. koncernens ansatte indenfor akademikerområdet. 23. december 2011 AFTALE Mellem Silkeborg Forsyning A/S og koncernens ansatte indenfor akademikerområdet 23. december 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Gyldighedsområde 2 Løn 3 Pension 4 Arbejdstid 5 Ferie - fritid 6 Barsel og

Læs mere

Medieaftalerne indgået mellem HK Privat, Dansk Journalistforbund og Kooperationen

Medieaftalerne indgået mellem HK Privat, Dansk Journalistforbund og Kooperationen Medieaftalerne indgået mellem HK Privat, Dansk Journalistforbund og Kooperationen 1. april 2017 31. marts 2018 INDHOLD Introduktion 3 Medieaftale for grafisk design og illustration i organisationer og

Læs mere

Overenskomst Muskelsvindfonden

Overenskomst Muskelsvindfonden Overenskomst Muskelsvindfonden Mellem Muskelsvindfonden og Dansk Journalistforbund (DJ) er indgået følgende overenskomst vedrørende løn- og arbejdsforhold for de ved Muskelsvindfonden fastansatte journalistiske

Læs mere

Overenskomst 2014 mellem Socialdemokraternes Folketingsgruppe på Christiansborg og Akademikerorganisationerne

Overenskomst 2014 mellem Socialdemokraternes Folketingsgruppe på Christiansborg og Akademikerorganisationerne Overenskomst 2014 mellem Socialdemokraternes Folketingsgruppe på Christiansborg og Akademikerorganisationerne 1 Indholdsfortegnelse 1 Dækningsområde... 3 2 Lønbestemmelse... 3 3 Pension... 3 4 Arbejdstid...

Læs mere

OVERENSKOMST MELLEM. NCC Roads A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING

OVERENSKOMST MELLEM. NCC Roads A/S DANSK METALS MARITIME AFDELING DAS OVERENSKOMST MELLEM NCC Roads A/S OG DANSK METALS MARITIME AFDELING 2012 2014 1 Nærværende aftale mellem rederiet NCC Roads A/S og Dansk Metals Maritime Afdeling er gældende for maskinmænd, maskinister,

Læs mere

Mellem Prima Vista/Subline og Dansk Journalistforbund er der dags dato indgået følgende RAMMEAFTALE

Mellem Prima Vista/Subline og Dansk Journalistforbund er der dags dato indgået følgende RAMMEAFTALE Mellem Prima Vista/Subline og Dansk Journalistforbund er der dags dato indgået følgende RAMMEAFTALE 1. RAMMEAFTALENS FORMÅL OG OMRÅDE 1.01 Formålet med rammeaftalen er at sikre ansatte og A-lønnede og

Læs mere

Skabelon til et ansættelsesbevis

Skabelon til et ansættelsesbevis Skabelon til et ansættelsesbevis Dette er et kommenteret eksempel på et ansættelsesbevis. Du kan således godt få et ansættelsesbevis, der ikke nødvendigvis indeholder alle punkter, eller hvor indholdet

Læs mere

Vejledning til ansættelseskontrakt for fysioterapeut funktionær på fast løn ved en arbejdstid på mere end 8 timer pr.

Vejledning til ansættelseskontrakt for fysioterapeut funktionær på fast løn ved en arbejdstid på mere end 8 timer pr. Vejledning til ansættelseskontrakt for fysioterapeut funktionær på fast løn ved en arbejdstid på mere end 8 timer pr. uge i gennemsnit Denne vejledning er udarbejdet af Danske Fysioterapeuters arbejdsgiverrådgivning

Læs mere

industriens funktionær overenskomst mellem Dansk Industri og CO-industri herunder HK/Privat

industriens funktionær overenskomst mellem Dansk Industri og CO-industri herunder HK/Privat Mini-udgave industriens funktionær overenskomst mellem Dansk Industri og CO-industri herunder HK/Privat Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye

Læs mere

Vejledning til ansættelseskontrakt for provisionslønnet fysioterapeut funktionær ved en arbejdstid på 8 timer eller derover pr.

Vejledning til ansættelseskontrakt for provisionslønnet fysioterapeut funktionær ved en arbejdstid på 8 timer eller derover pr. Vejledning til ansættelseskontrakt for provisionslønnet fysioterapeut funktionær ved en arbejdstid på 8 timer eller derover pr. uge i gennemsnit Denne vejledning er udarbejdet af Danske Fysioterapeuters

Læs mere

gældende for virksomheden Det Fælles Udgiverselskab A/S for samtlige af virksomhedens afdelinger og arbejdssteder.

gældende for virksomheden Det Fælles Udgiverselskab A/S for samtlige af virksomhedens afdelinger og arbejdssteder. Protokollat Funktionæroverenskomsten mellem DDFF og er fra 1. januar 2003 gældende for virksomheden Det Fælles Udgiverselskab A/S for samtlige af virksomhedens afdelinger og arbejdssteder. Denne tiltrædelse

Læs mere

Overenskomst. Mellem TV 2 DANMARK A/S HK STAT

Overenskomst. Mellem TV 2 DANMARK A/S HK STAT Overenskomst Mellem TV 2 DANMARK A/S og HK STAT 2015 2018 Indholdsfortegnelse 1 Ansættelse... 3 2 Lønforhold... 4 3 Projektløn... 5 4 Arbejdstid... 6 5 Pension... 7 6 Ferie og orlov... 8 7 Barsel og adoption...

Læs mere

Ansættelseskontrakt. for medarbejdere i landbruget. (der ikke er omfattet af Lov om visse arbejdsforhold i landbruget m.v. eller Funktionærloven)

Ansættelseskontrakt. for medarbejdere i landbruget. (der ikke er omfattet af Lov om visse arbejdsforhold i landbruget m.v. eller Funktionærloven) Ansættelseskontrakt for medarbejdere i landbruget (der ikke er omfattet af Lov om visse arbejdsforhold i landbruget m.v. eller Funktionærloven) Dansk Landbrug Nærværende kontrakt er udarbejdet til brug

Læs mere

Overenskomst for undervisere i AOF. Landsforbundet af Ungdoms- og Voksenundervisere OVERENSKOMST. for. Undervisere i AOF

Overenskomst for undervisere i AOF. Landsforbundet af Ungdoms- og Voksenundervisere OVERENSKOMST. for. Undervisere i AOF AOF Danmark Landsforbundet af Ungdoms- og Voksenundervisere OVERENSKOMST for Undervisere i AOF 2005 Kapitel 1 Overenskomstens område 1. Område Overenskomsten omfatter undervisere, som varetager vejledning,

Læs mere

MELLEM STORBUTIKKERNES FORHANDLINGSUDVALG

MELLEM STORBUTIKKERNES FORHANDLINGSUDVALG 3.65.0 2014 /2017 OVERENSKOMST MELLEM STORBUTIKKERNES FORHANDLINGSUDVALG for Brugsforeningen for Als og Sundeved og 3F Sønderborg afdeling MARTS 2014 1 Overenskomstområde Denne overenskomst omfatter al

Læs mere

Overenskomst mellem Mejeribrugets Arbejdsgiverforening og Foreningen af mejeriledere og funktionærer angående mejeribestyrernes

Overenskomst mellem Mejeribrugets Arbejdsgiverforening og Foreningen af mejeriledere og funktionærer angående mejeribestyrernes Overenskomst mellem Mejeribrugets Arbejdsgiverforening og Foreningen af mejeriledere og funktionærer angående mejeribestyrernes lønforhold mv. 1. Mejeribestyreren er mejeriets ansvarlige leder og dets

Læs mere

Overenskomst. Mellem. 3F Transport. Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening 2014-2017

Overenskomst. Mellem. 3F Transport. Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening 2014-2017 3.60.0 Overenskomst Mellem 3F Transport og Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening 2014-2017 1 1 Dækningsområde Aftalen omfatter chaufførarbejde og andet forefaldende arbejde udført af voksne arbejdere

Læs mere

Vejledning om forhold der skal eller bør fastsættes i ansættelseskontrakten og forhold som bør undgås

Vejledning om forhold der skal eller bør fastsættes i ansættelseskontrakten og forhold som bør undgås Vejledning om forhold der skal eller bør fastsættes i ansættelseskontrakten og forhold som bør undgås Denne vejledning beskriver de forhold, som skal fremgå af ansættelseskontrakten og de forhold, som

Læs mere

Aftale om løn, arbejdsvilkår m.v. for undervisere ved Medieskolerne

Aftale om løn, arbejdsvilkår m.v. for undervisere ved Medieskolerne Aftale om løn, arbejdsvilkår m.v. for undervisere ved Medieskolerne Forhandlingsprotokollat Mellem underviserne, repræsenteret ved Medarbejderforeningen for medlemmer af Dansk Journalistforbund ansat på

Læs mere

OVERENSKOMST FOR KOMMUNALT ANSATTE TANDLÆGER MELLEM. Kommunala Arbeiðsgevarafelagið. Tandlægeforeningen

OVERENSKOMST FOR KOMMUNALT ANSATTE TANDLÆGER MELLEM. Kommunala Arbeiðsgevarafelagið. Tandlægeforeningen OVERENSKOMST FOR KOMMUNALT ANSATTE TANDLÆGER MELLEM Kommunala Arbeiðsgevarafelagið og Tandlægeforeningen 2015 2017 Indholdsfortegnelse 1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE... 1 2 AFGRÆNSNING... 1 3 MÅNEDSLØNNEDE...

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Mediehus Århus for 2010 2012

Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Mediehus Århus for 2010 2012 Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Mediehus Århus for 2010 2012 1. Overenskomstens dækningsområde Stk. 1. Overenskomsten finder anvendelse på fastansatte medarbejdere ved Mediehus Århus, der

Læs mere

OVERENSKOMST AF 4. MARTS 2016. mellem DANMARKS REDERIFORENING DANSK METALS MARITIME AFDELING. (Navigatører)

OVERENSKOMST AF 4. MARTS 2016. mellem DANMARKS REDERIFORENING DANSK METALS MARITIME AFDELING. (Navigatører) DANSK INTERNATIONALT SKIBSREGISTER OVERENSKOMST AF 4. MARTS 2016 mellem DANMARKS REDERIFORENING og DANSK METALS MARITIME AFDELING (Navigatører) (Gældende fra 4. marts 2016 til 31. marts 2017) INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

(indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (indsæt cvr-nummer) (herefter kaldet virksomheden)

(indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (indsæt cvr-nummer) (herefter kaldet virksomheden) Mellem undertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (indsæt cvr-nummer) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (Navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (herefter

Læs mere

Overenskomst mellem Bjørn-Færgen a.m.b.a. og Dansk Metal Maritime Afdeling.

Overenskomst mellem Bjørn-Færgen a.m.b.a. og Dansk Metal Maritime Afdeling. Nærværende overenskomst er omfattet af den til enhver gældende Sømandslov og omfatter al sejlads med færgeselskabets skibe. For fastansatte gælder funktionærlovens bestemmelser. Til brug for lønberegningen

Læs mere

Ansættelseskontrakt for højskolelærere

Ansættelseskontrakt for højskolelærere Folkehøjskolernes Forening i Danmark og Højskolernes Lærerforening Ansættelseskontrakt for højskolelærere 1. Parterne Undertegnede højskole (som er arbejdsstedet) Navn Adresse CVR Telefon ansætter herved

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Chili foto&arkiv

Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Chili foto&arkiv 2007-2009 Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Chili foto&arkiv Følgende overenskomst er indgået mellem Chili foto & arkiv og Dansk Journalistforbund. Overenskomsten dækker de i Chili foto &

Læs mere

OVERENSKOMST. Dansk Journalistforbund. Dansk Handelsblad

OVERENSKOMST. Dansk Journalistforbund. Dansk Handelsblad OVERENSKOMST mellem Dansk Journalistforbund og Dansk Handelsblad 2014 2017 - side 1 - Mellem Dansk Handelsblad og Dansk Journalistforbund er indgået følgende overenskomst vedrørende de ansatte journalisters

Læs mere

3.4.18. Cirkulære om Overenskomst for lærere ved ergoterapeut- og fysioterapeutskolerne

3.4.18. Cirkulære om Overenskomst for lærere ved ergoterapeut- og fysioterapeutskolerne 3.4.18 1991 Cirkulære om Overenskomst for lærere ved ergoterapeut- og fysioterapeutskolerne 2 Indhold Side Overenskomstens område... 3 Ansættelse... 3 Løn... 3 Lønanciennitet... 4 Pension... 4 Lønberegning,

Læs mere

Familie og arbejde. Diskutér følgende spørgsmål:

Familie og arbejde. Diskutér følgende spørgsmål: Familie og arbejde At få børn, tage sig af dem og se dem trives er vigtigt, uanset om du er far eller mor. Traditionelt tager mødre langt det meste af orloven (cirka 90%), men også mange fædre ønsker frihed

Læs mere

Overenskomst mellem Foreningen af Kristne Friskoler/Skoleforeningen og Kristelig Fagforening gældende for pedeller og rengøringsassistenter 2007-2010

Overenskomst mellem Foreningen af Kristne Friskoler/Skoleforeningen og Kristelig Fagforening gældende for pedeller og rengøringsassistenter 2007-2010 Overenskomst mellem Foreningen af Kristne Friskoler/Skoleforeningen og Kristelig Fagforening gældende for pedeller og rengøringsassistenter 200-2010 Kapitel 1: Overenskomsten... 1 Oprettelse af overenskomst...

Læs mere

... ... ... ... ... Ved tidsbegrænset ansættelse ophører ansættelsen uden yderligere varsel den...

... ... ... ... ... Ved tidsbegrænset ansættelse ophører ansættelsen uden yderligere varsel den... ANSÆTTELSESBEVIS Efter Loven om ansættelsesbeviser skal der foreligge en skriftlig ansættelsesaftale for medarbejderen. Ansættelsesforholdet er ikke omfattet af nogen overenskomst. Funktionærloven, Barselsloven

Læs mere

Overenskomst 2008 2011. mellem. Landsforeningen LEV. HK Service Hovedstaden. AC-organisationerne

Overenskomst 2008 2011. mellem. Landsforeningen LEV. HK Service Hovedstaden. AC-organisationerne Overenskomst 2008 2011 mellem Landsforeningen LEV og HK Service Hovedstaden og AC-organisationerne 1 1. Aftalens område Aftalen omfatter ansatte i Landsforeningen LEV.. Undtaget er honorarlønnede medlemmer,

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT MELLEM. [Virksomhedens navn og adresse] (herefter kaldet "Virksomheden")

ANSÆTTELSESKONTRAKT MELLEM. [Virksomhedens navn og adresse] (herefter kaldet Virksomheden) ANSÆTTELSESKONTRAKT MELLEM [Virksomhedens navn og adresse] (herefter kaldet "Virksomheden") OG [Medarbejderens navn og adresse] (herefter kaldet "Medarbejderen") (herefter tilsammen kaldet "Parterne")

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR LEDERE

ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR LEDERE ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR LEDERE Mellem [virksomhedens navn] [virksomhedens adresse] [virksomhedens cvr.nr.] [virksomhedens telefonnummer og mailadresse] (herefter kaldet Virksomheden ) og [lederens navn]

Læs mere

[indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer] [indsæt CVR-nummer] (herefter kaldet virksomheden) [indsæt navn] [indsæt adresse]

[indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer] [indsæt CVR-nummer] (herefter kaldet virksomheden) [indsæt navn] [indsæt adresse] Mellem undertegnede [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer] [indsæt CVR-nummer] (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer]

Læs mere

Overenskomst vedrørende vikariater i almen praksis

Overenskomst vedrørende vikariater i almen praksis Overenskomst vedrørende vikariater i almen praksis Kapitel 1. Fælles bestemmelser 1. Oprettelse af kontrakt I enhver vikaraftale skal skriftlig kontrakt oprettes på den af PLO og YL udfærdigede standardblanket.

Læs mere

Følgende aftaler er indgået mellem PLR og JA

Følgende aftaler er indgået mellem PLR og JA Følgende aftaler er indgået mellem PLR og JA 1) Overenskomst mellem PLR og JA 2) Bilag med lønskalaer for landskabsarkitekter 2008 2011 3) Bilag A Arkitekters ansættelse under Overenskomsten 4) Bilag B

Læs mere

Bekendtgørelse om ansættelsesvilkår for forstandere og lærere ved folkehøjskoler

Bekendtgørelse om ansættelsesvilkår for forstandere og lærere ved folkehøjskoler BEK nr 166 af 02/03/2009 (Historisk) Udskriftsdato: 28. juni 2016 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Institutionsstyrelsen, j. nr. 152.114.031 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

I bestemmelsens stk. 2 ændres ordlyden, samt mindstebetalingssatserne for løn og genetillæg, således at det fremgår at:

I bestemmelsens stk. 2 ændres ordlyden, samt mindstebetalingssatserne for løn og genetillæg, således at det fremgår at: Danske Mediers Arbejdsgiverforening Orientering nr. 20/2010 Løn- og arbejdsforhold 23. april 2010 Overenskomstfornyelse 2010 - Budoverenskomsten for Provinsen Den 9. marts 2010 blev der mellem Fagligt

Læs mere

Medieaftale for grafisk design og illustration i organisationer og private virksomheder mv.

Medieaftale for grafisk design og illustration i organisationer og private virksomheder mv. Medieaftale for grafisk design og illustration i organisationer og private virksomheder mv. Aftale vedrørende Freelance grafisk design og iiiustrations arbejde mellem HK Privat, Dansk Journalistforbund

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd Fyns Amtskreds og FOA Fag og Arbejde

Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd Fyns Amtskreds og FOA Fag og Arbejde Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd Fyns Amtskreds og FOA Fag og Arbejde Overenskomsten er gældende for de i Dansk Sygeplejeråd Fyns Amt beskæftigede husassistenter/servicemedarbejdere, der har ansættelsesbrev,

Læs mere

DIS S Æ R - O V E R E N S K O M S T 2014-2017. mellem ESBJERG VAGTSKIBSSELSKAB A/S (ESVAGT A/S)

DIS S Æ R - O V E R E N S K O M S T 2014-2017. mellem ESBJERG VAGTSKIBSSELSKAB A/S (ESVAGT A/S) DIS S Æ R - O V E R E N S K O M S T Dansk Internationalt Skibsregister 2014-2017 mellem ESBJERG VAGTSKIBSSELSKAB A/S (ESVAGT A/S) og DANSK METALS MARITIME AFDELING (Skibsmekanikere/skibsassistenter) For

Læs mere

Spørgsmål og svar om Tillægsforsikringen

Spørgsmål og svar om Tillægsforsikringen Spørgsmål og svar om Tillægsforsikringen Nedenfor kan du finde "Spørgsmål og Svar" på mange af de områder, hvor vi erfaringsmæssigt ved, at man kan komme i tvivl om forsikringsbetingelserne. 1 Tegning

Læs mere

Vejledende vilkår for freelancejournalistik

Vejledende vilkår for freelancejournalistik Vejledende vilkår for freelancejournalistik 1 Alment journalistisk arbejde 2 Undervisning, specialviden og udlandsartikler 3 PR og Informationsjournalistik 4 Mindstebetaling 5 Paralleludgivelse efter afregning

Læs mere

Vejledende vilkår for freelancejournalistik

Vejledende vilkår for freelancejournalistik 2012 Vejledende vilkår for freelancejournalistik Disse vilkår kan anvendes, hvor der ikke er indgået anden aftale med Dansk Journalistforbund. Alle takster er beregnet med henblik på at skabe reel lighed

Læs mere

Djøfernes holdninger til barselsorlov og afskedigelsesvilka r

Djøfernes holdninger til barselsorlov og afskedigelsesvilka r Djøfernes holdninger til barselsorlov og afskedigelsesvilka r Oktober 2011 1 Indhold Løn til fædre under orlov... 3 Øremærkning af barsel til fædre... 3 Mænd vil gerne holde længere orlov... 4 Mænd og

Læs mere

Danske Mediers Arbejdsgiverforening Overenskomstforhandlinger 2010 Fagligt Fælles Forbund Budoverenskomsten for Provinsen.

Danske Mediers Arbejdsgiverforening Overenskomstforhandlinger 2010 Fagligt Fælles Forbund Budoverenskomsten for Provinsen. Protokollat Ved afsluttende forhandlinger i Forligsinstitutionens regi har nedenstående parter opnået enighed om de vedhæftede ændringer til den gældende budoverenskomst mellem Fagligt Fælles Forbund og

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for. Sygeplejersker m.fl. i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre

Cirkulære om organisationsaftale for. Sygeplejersker m.fl. i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre Cirkulære om organisationsaftale for Sygeplejersker m.fl. i Dansk Røde Kors Asylafdeling og Beredskabsstyrelsens asylcentre 2002 2.4.13 Indholdsfortegnelse Cirkulære Indledning... 3 Bemærkninger til organisationsaftalens

Læs mere

Vejledning til udkast til funktionæransættelseskontrakt

Vejledning til udkast til funktionæransættelseskontrakt Vejledning til udkast til funktionæransættelseskontrakt funktionær, (mere end 8 timer ugentligt) Denne vejledning er udarbejdet af Dansk Psykolog Forenings Arbejdsgiverrådgivning til arbejdsgivere, som

Læs mere

OVERENSKOMST. om Løn- og ansættelsesvilkår for veterinærsygeplejerskeelever. Indgået mellem Praktiserende dyrlægers Arbejdsgiverforening og

OVERENSKOMST. om Løn- og ansættelsesvilkår for veterinærsygeplejerskeelever. Indgået mellem Praktiserende dyrlægers Arbejdsgiverforening og Praktiserende Dyrlægers Arbejdsgiverforening Veterinærsygeplejerskernes Fagforening OVERENSKOMST om Løn- og ansættelsesvilkår for veterinærsygeplejerskeelever Indgået mellem Praktiserende dyrlægers Arbejdsgiverforening

Læs mere

Overenskomst 2005-2008

Overenskomst 2005-2008 Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Dansk Sygeplejeråd 2005-2008 1. Ansættelse Nærværende overenskomst omfatter journalistiske medarbejdere, der ansættes i Dansk Sygeplejeråd (DSR) til udførelse

Læs mere

Kort om opsigelse af medarbejdere

Kort om opsigelse af medarbejdere Kort om opsigelse af medarbejdere Medarbejderens opsigelsesvarsel Funktionærer skal opsige deres stilling med 1 måneds varsel til udgangen af en måned. Øvrige medarbejderes opsigelsesvarsler fremgår af

Læs mere

Overenskomst mellem Foreningen af Kristne Friskoler/Skoleforeningen og Kristelig Fagforening gældende for skolesekretærer og forretningsførere

Overenskomst mellem Foreningen af Kristne Friskoler/Skoleforeningen og Kristelig Fagforening gældende for skolesekretærer og forretningsførere Overenskomst mellem Foreningen af Kristne Friskoler/Skoleforeningen og Kristelig Fagforening gældende for skolesekretærer og forretningsførere 200-2010 Kapitel 1: Overenskomsten... 1 Oprettelse af overenskomst...

Læs mere

Arbejdstid følger den arbejdstid, der er gældende inden for pågældende virkeområde.

Arbejdstid følger den arbejdstid, der er gældende inden for pågældende virkeområde. 3.78.8 Ansættelsesvilkårsaftale for Butiksfunktionærer Mellem Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening og Butiksfunktionærgruppen (BF) under Danmarks Leder Organisation (DLO) 2010-2012 1 Dækningsområde

Læs mere

Kontrakt Generalsekretær. Amnesty International Danmark Januar 2016

Kontrakt Generalsekretær. Amnesty International Danmark Januar 2016 Kontrakt Generalsekretær Amnesty International Danmark Januar 2016 Parter Der er dags dato indgået ansættelsesaftale mellem: Amnesty International Danmark (i det følgende kaldet AIda) Gammeltorv 8, 1457

Læs mere

Rammeaftale om tidsbegrænset ansættelse. 07.84 O.11 xx/2012 Side 1

Rammeaftale om tidsbegrænset ansættelse. 07.84 O.11 xx/2012 Side 1 Rammeaftale om tidsbegrænset ansættelse KL Sundhedskartellet Side 1 Indholdsfortegnelse Side 1. Formål... 3 2. Hvem er omfattet af aftalen... 3 3. Definitioner... 4 4. Princippet om ikke-forskelsbehandling...

Læs mere

ANSÆTTELSESBEVIS Ansættelsesforholdet er ikke omfattet af kollektive overenskomster*.

ANSÆTTELSESBEVIS Ansættelsesforholdet er ikke omfattet af kollektive overenskomster*. ANSÆTTELSESBEVIS Ansættelsesforholdet er ikke omfattet af kollektive overenskomster*. *Skolen er forpligtet til at følge organisationsaftalen for skoleleder, lærere og børnehaveklasseledere. Skolen kan

Læs mere

Overenskomst mellem DFDS A/S og Dansk Metals Maritime Afdeling for Vikarer i skibe registreret i Dansk Internationalt Skibsregister (DIS)

Overenskomst mellem DFDS A/S og Dansk Metals Maritime Afdeling for Vikarer i skibe registreret i Dansk Internationalt Skibsregister (DIS) Overenskomst mellem DFDS A/S og Dansk Metals Maritime Afdeling for Vikarer i skibe registreret i Dansk Internationalt Skibsregister (DIS) Gældende for perioden 1. marts 2012 til 29. februar 2016 Nærværende

Læs mere

Kapitel 1 - Månedslønnede - fastansatte

Kapitel 1 - Månedslønnede - fastansatte Overenskomst Indgået mellem Water and Wellness Holding ApS ("WWH") og FOA - Fag og Arbejde og HK Privat 2015-2017 Overenskomstens område 1 Område Stk. 1. Overenskomsten gælder for: Tekniske servicemedarbejdere,

Læs mere

Ansættelsesbevis for funktionær

Ansættelsesbevis for funktionær Ansættelsesbevis for funktionær Det bekræftes hermed at: Navn: CPR.nr.: Adresse: Postnr.: By: Telefon: E-mail: Er ansat som (stilling): Med følgende jobbeskrivelse Hos følgende Virksomhedens navn: Adresse:

Læs mere

HK/Privat og Dansk Tandlægeforening

HK/Privat og Dansk Tandlægeforening HK/Privat og Dansk Tandlægeforening Obligatorisk ansættelseskontrakt for tandklinikassistenter i privat praksis 1 af 5 ANSÆTTELSESBREV Mellem klinikassistent Adresse Cpr-nr. og Tandlæge Arbejdsstedet adresse

Læs mere

SCALA BIO CENTER A/S, AALBORG

SCALA BIO CENTER A/S, AALBORG SCALA BIO CENTER A/S, AALBORG OVERENSKOMST 2010 2012 Indgået mellem DI Overenskomst II (HTS-Arbejdsgiverforeningen, Nordjylland) og 3F, Aalborg 2010 2012 2010-2012 Overenskomst mellem DI Overenskomst II

Læs mere

Bekendtgørelse om selvforskyldt ledighed

Bekendtgørelse om selvforskyldt ledighed 1 of 14 21/09/2010 12:30 Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5 Kapitel 6 Område og begreber mv. Selvforskyldt ledighed ved udeblivelse fra samtaler eller aktiviteter,

Læs mere

Aftale om kliniske lektorer ved universiteter under Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser (Uddannelsesministeriet)

Aftale om kliniske lektorer ved universiteter under Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser (Uddannelsesministeriet) Aftale om kliniske lektorer ved universiteter under Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser (Uddannelsesministeriet) Ansættelse 1. Som klinisk lektor kan ansættes overlæger, afdelingslæger

Læs mere

Overenskomst mellem. Dansk Journalistforbund og

Overenskomst mellem. Dansk Journalistforbund og Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Bladfabrikken ApS (TÆT PÅ) 01.10.2017 30.09.2019 1 Dækningsområde 1. Mellem Bladfabrikken ApS og Dansk Journalistforbund er aftalt følgende overenskomst for

Læs mere

Kongresdokument 1. 2. Såfremt der lokalt opstår problemer af principiel karakter med at opnå tjenestefrihed, skal forretningsudvalget orienteres.

Kongresdokument 1. 2. Såfremt der lokalt opstår problemer af principiel karakter med at opnå tjenestefrihed, skal forretningsudvalget orienteres. Kongresdokument 1 1/15 Retningslinjer for ansøgning om tjenestefrihed og ansættelsesforhold for medlemmer, der vælges til at varetage organisationsarbejde i Socialpædagogerne 1. Beslutning om frikøb, der

Læs mere

Protokollat. Arbejdstid

Protokollat. Arbejdstid 3 Arbejdstid Parterne er enige om følgende formulering af 3 stk. 3. Der kan lokalt aftales flextidsordninger. Overenskomstens bestemmelser om planlægning af arbejdstiden kan ved enighed lokalt fraviges.

Læs mere

OG OVERENSKOMSTANSATTE

OG OVERENSKOMSTANSATTE AMTSRÅDSFORENINGEN KL KØBENHAVNS KOMMUNE FREDERIKSBERG KOMMUNE 11.27.1 Side 1 KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE SUNDHEDSKARTELLET RAMMEAFTALE OM TIDSBEGRÆNSET ANSÆTTELSE Aftalen er en sammenskrivning

Læs mere

Overenskomst mellem Tandlægeforeningen og Dansk Tandplejerforening om vilkårene for tandplejernes beskæftigelse hos tandlæger. Afsnit I.

Overenskomst mellem Tandlægeforeningen og Dansk Tandplejerforening om vilkårene for tandplejernes beskæftigelse hos tandlæger. Afsnit I. Overenskomst mellem Tandlægeforeningen og Dansk Tandplejerforening om vilkårene for tandplejernes beskæftigelse hos tandlæger Afsnit I. 1. Overenskomstens område Stk. 1. Overenskomsten omfatter personer,

Læs mere

Direktørkontrakt. med kommentarer. Maskinmestrenes Forening

Direktørkontrakt. med kommentarer. Maskinmestrenes Forening Direktørkontrakt med kommentarer Maskinmestrenes Forening Denne direktørkontrakt er udarbejdet af Maskinmestrenes Forening med udgangspunkt i lov nr. 392 af 22. juni 1993 om arbejdsgivernes pligt til at

Læs mere

Overenskomst 2013-2015

Overenskomst 2013-2015 Overenskomst 2013-2015 Kristelig Arbejdsgiverforening Kristelig Fagforening Overblik 2 årig aftale Mindstelønninger stiger generelt 1,4-2,2% over 2 år. SH-henlæggelser stiger fra 3,5% til 3,75%. Fleksibel

Læs mere

21.15.1 Side 1 OG OVERENSKOMSTANSATTE. Rammeaftale om åremålsansættelse OK-02

21.15.1 Side 1 OG OVERENSKOMSTANSATTE. Rammeaftale om åremålsansættelse OK-02 Side 1 AMTSRÅDSFORENINGEN KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE Rammeaftale om åremålsansættelse 2002 Side 2 Indholdsfortegnelse KAPITEL 1. ÅREMÅLSANSÆTTELSE PÅ TJENESTEMANDSVILKÅR.. 3 1. RAMMEAFTALENS

Læs mere

1999-04-27: Dansk Journalistforbund ctr. Konkurrencerådet

1999-04-27: Dansk Journalistforbund ctr. Konkurrencerådet 1999-04-27: Dansk Journalistforbund ctr. Konkurrencerådet Kdl. af 27/04 1999: Dansk Journalistforbund ctr. Konkurrencerådet»År 1999, den 27. april afsagde Konkurrenceankenævnet i sagen j.nr. 97-218.349,

Læs mere

HORESTA Arbejdsgiver (Hotel,- Restaurant-, og Turisterhvervets Arbejdsgiverforening )

HORESTA Arbejdsgiver (Hotel,- Restaurant-, og Turisterhvervets Arbejdsgiverforening ) HORESTA Arbejdsgiver (Hotel,- Restaurant-, og Turisterhvervets Arbejdsgiverforening ) Som medlem af Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HORESTA Arbejdsgiver er der en række forhold, man skal være opmærksom på,

Læs mere

Barsel, adoption og omsorgsdage

Barsel, adoption og omsorgsdage Cirkulære om Barsel, adoption og omsorgsdage 2005 Cirkulære af 15. september 2005 Perst. nr. 048-05 PKAT nr. J.nr. 05-524-66 Indholdsfortegnelse Cirkulære Indledning...3 Bemærkninger til aftalens enkelte

Læs mere

Må jeg arbejde. Hvor mange fridage har jeg. Hvad gør jeg, syg? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf: 46 97 26 26 www.foa.

Må jeg arbejde. Hvor mange fridage har jeg. Hvad gør jeg, syg? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. Tlf: 46 97 26 26 www.foa. OM DIN overenskomst Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport? Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? FOA Fag og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V Tlf: 46 97 26 26

Læs mere

HOVEDAFTALE. mellem. Tele Danmark A/S og LFLS. Tele Danmark A/S

HOVEDAFTALE. mellem. Tele Danmark A/S og LFLS. Tele Danmark A/S 17. oktober 1994 HOVEDAFTALE mellem Tele Danmark A/S og LFLS Denne hovedaftale er indgået mellem Tele Danmark A/S på vegne af Tele Danmark A/S selv, KTAS, Jydsk Telefon A/S, TELECOM A/S, Fyns Telefon A/S,

Læs mere

2.4.22. Cirkulære om Aftale om årsvikarer, måneds- og timelønnede vikarer ved frie grundskoler

2.4.22. Cirkulære om Aftale om årsvikarer, måneds- og timelønnede vikarer ved frie grundskoler 2.4.22 1993 Cirkulære om Aftale om årsvikarer, måneds- og timelønnede vikarer ved frie grundskoler 2.4.22 1 CIRKULÆRE OM AFTALE OM ÅRSVIKARER, MÅNEDS- OG TIMELØNNEDE VIKARER VED FRIE GRUNDSKOLER Hermed

Læs mere

landsoverenskomsten for kontor og lager mellem DI overenskomst II og HK/Privat

landsoverenskomsten for kontor og lager mellem DI overenskomst II og HK/Privat landsoverenskomsten for kontor og lager mellem DI overenskomst II og HK/Privat Mini-udgave Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye og gamle medlemmer

Læs mere

Dig som medarbejder. Uddrag fra ATPs Medarbejderportal

Dig som medarbejder. Uddrag fra ATPs Medarbejderportal Dig som medarbejder Uddrag fra ATPs Medarbejderportal Feriefridage Fastansatte medarbejdere (inkl. elever) har hvert kalenderår ret til 5 feriefridage. Disse dage placeres under hensyntagen til arbejdets

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om Barsel, adoption og omsorgsdage

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om Barsel, adoption og omsorgsdage FINANSMINISTERIET Cirkulære om Barsel, adoption og omsorgsdage 1999 1 Cirkulære om barsel, adoption og omsorgsdage (Til samtlige ministerier mv.) Indledning 1. Finansministeriet og centralorganisationerne

Læs mere

Vilkår for ansættelse på timeløn i butiksområdet i TDC Tele Danmark, Privat

Vilkår for ansættelse på timeløn i butiksområdet i TDC Tele Danmark, Privat Lokalaftale nr. 4.F.1 Redigeret 2013 Vilkår for ansættelse på timeløn i butiksområdet i TDC Tele Danmark, Privat Lokalaftalens gyldighedsområde følger i enhver henseende Særaftale I i sin helhed. Lokalaftalen

Læs mere

O V E R E N S K O M S T

O V E R E N S K O M S T O V E R E N S K O M S T om ansættelses-, løn- og arbejdsforhold for chefoptikere/forretningsbestyrere mellem F. A. Thiele A/S og Serviceforbundet / Serviceforbundet - Urmagerne og Optikerne 1. april 2014-1.

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds og FOA Fag og Arbejde

Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds og FOA Fag og Arbejde Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds og FOA Fag og Arbejde Overenskomsten er gælden for de i Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds beskæftigede hus- og køkkenhjælpere,

Læs mere

Hovedaftale mellem SALA og LO Aftale af 1974 med ændringer pr.1. marts 1982 og 1. marts 1991

Hovedaftale mellem SALA og LO Aftale af 1974 med ændringer pr.1. marts 1982 og 1. marts 1991 Hovedaftale mellem SALA og LO Aftale af 1974 med ændringer pr.1. marts 1982 og 1. marts 1991 1. Da det er ønskeligt, at spørgsmål om løn- og arbejdsvilkår løses gennem afslutning af kollektive overenskomster,

Læs mere

Overenskomst mellem FRILUFTSRÅDET og AC-organisationerne

Overenskomst mellem FRILUFTSRÅDET og AC-organisationerne Overenskomst mellem FRILUFTSRÅDET og AC-organisationerne 1 Dækningsbestemmelse Overenskomsten omfatter gruppen af akademikere og bachelorer i Friluftsrådet, der er ansat i henhold til ansættelsesbrev og

Læs mere

Vejledning til Design denmark Dansk Erhvervs Standardkontrakt for funktionærer

Vejledning til Design denmark Dansk Erhvervs Standardkontrakt for funktionærer Vejledning til Design denmark Dansk Erhvervs Standardkontrakt for funktionærer Ansættelseskontrakt for funktionærer er udarbejdet med henblik på opfyldelse af betingelserne i Lov om arbejdsgiverens pligt

Læs mere

D I S - O V E R E N S K O M S T 2010/2012. mellem REDERIFORENINGEN AF 2010 ESVAGT, ESBJERG VAGTSKIBSSELSKAB A/S

D I S - O V E R E N S K O M S T 2010/2012. mellem REDERIFORENINGEN AF 2010 ESVAGT, ESBJERG VAGTSKIBSSELSKAB A/S D I S - O V E R E N S K O M S T 2010/2012 mellem REDERIFORENINGEN AF 2010 og ESVAGT, ESBJERG VAGTSKIBSSELSKAB A/S og DANSK METALS MARITIME AFDELING (Dæk og Maskine) (Skibsmaskinister) For skibe registreret

Læs mere

Afholdelse af ferie Alle medarbejdere har som nævnt ret til at holde 5 ugers ferie pr. ferieår fra den 1. maj til den 30. april.

Afholdelse af ferie Alle medarbejdere har som nævnt ret til at holde 5 ugers ferie pr. ferieår fra den 1. maj til den 30. april. Ferieloven Alle medarbejdere har ret til 5 ugers ferie pr. ferieår. Et ferieår løber fra den 1. maj til den 30. april året efter. Medarbejderen har dog ikke nødvendigvis ret til betalt ferie. Det skal

Læs mere

Vejledning til standardansættelseskontrakt mellem en Pro/Golfklub og en Assistent

Vejledning til standardansættelseskontrakt mellem en Pro/Golfklub og en Assistent Vejledning til standardansættelseskontrakt mellem en Pro/Golfklub og en Assistent Denne vejledning omfatter generelle retningslinjer til den af PGA og DGU udarbejdede standardansættelseskontrakt for golftræner

Læs mere

Navn. Adresse: Post nr. og by: SE- eller CVR nummer: Navn: Adresse: Post nr. og by: Cpr. nr.

Navn. Adresse: Post nr. og by: SE- eller CVR nummer: Navn: Adresse: Post nr. og by: Cpr. nr. Ansættelseskontrakt 1 Parterne Imellem arbejdsgiver Navn Adresse: Post nr. og by: SE- eller CVR nummer: og medarbejder Navn: Adresse: Post nr. og by: Cpr. nr. er indgået følgende ansættelseskontrakt med

Læs mere