I dette nummer: Info om gode medlemstilbud og aktiviteter. Nyt fra A-kassen; Info om valgmøde til. Nyt fra sektorerne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I dette nummer: Info om gode medlemstilbud og aktiviteter. Nyt fra A-kassen; Info om valgmøde til. Nyt fra sektorerne"

Transkript

1 Så blev der udskrevet folketingsvalg. Og mon ikke også, at debatten på vælgermøderne - op til valget vil omhandle debat om, at ulighed koster? På foto ses afdelingsformand i FOA Sydsjælland Lissi Lund. 20. årgang, maj- juni 2019, nr. 3 I dette nummer: Formanden har ordet; - Sommerhilsen til jer alle - Ny ferielov - Folketingsvalg - Fleksibel tilbagetrækning - Velfærdens talent maj Aftale om forbedring af seniorførtidspensionen - Positiv ændring af arbejdsskadeloven vedtaget 30. april Sommerferielukket på områdekontorer - Info om gode medlemstilbud og tilbud fra PenSam Nyt fra sektorerne - DM i Skills i Næstved - Infomøder om AU i sundhedspraksis Info om gode medlemstilbud og aktiviteter I vil løbende kunne se vores medlemstilbud og- aktiviteter på FOA Sydsjællands hjemmeside, og i opfordres til at gøre brug af dem. Lige p.t. er der tilbud om at komme til Ølsmagning, ferieture, Arrangement i elev- og ungdomsarbejdet og vi gentager succesen med BonBon 2019 rabat billetter. Se info i denne udgave af InFOAktuelt Nyt fra A-kassen; Info om valgmøde til A-kassens delegeretmøde - Referater fra bestyrelsesmøder Nødtelefoner i afdelingen - Vi minimerer plastforbrug i FOA Sydsjælland - InFOAktuelt i 2019

2 Formanden har ordet v/afdelingsformand Lissi Lund Sommerhilsen til jer alle Sommerhilsen til jer alle. I dette sidste InFOAktuelt nyhedsbrev inden sommerferien, vil jeg benytte lejligheden til at ønske alle medlemmer, samarbejdspartnere, medarbejdere og politikere en god og energigivende sommerferie. Ingen goder kommer af sig selv; En sommerferie er en ret, vi har haft siden 30'erne, fordi vore forfædre solidarisk kæmpede for nogle af de rettigheder vi har i dag, og som ofte i vores samfund måske kan opfattes som en selvfølgelighed. Sommerferien var tænkt som en lidt længere rekreativ pause i vores travle hverdag, så vi kunne samle kræfter til igen at tage fat på arbejdet. God sommerferie til jer alle Ny ferielov Overgangsåret til den nye ferielov træder i kraft til september. Der har i diverse medier været skrevet meget om problemer med den nye ferielov, og at man kan få problemer med at afholde efterårsferie hvis man afholder 4 ugers sommerferie. På det kommunale og regionale områder er der aftalt, at man kan afholde ferie forlods (afholde mere ferie end der på ferietidspunktet er optjent). Der er derfor ingen grund til at være bekymret for ferien i Men er du for eksempel privatansat, og har du spørgsmål til den nye ferielov, så kontakt din TR og/eller FOA Sydsjælland Folketingsvalg Så kom dagen hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen udskrev valg, og vi skal til valg på Grundlovsdagen den 5. juni. Det bliver en travl tid med mange valgmøder, og debatter: Når nu vi skal til stemmeurnerne to gange med kort mellemrum både den 26. maj til EU-valg og den 5. juni til Folketingsvalg. FOA Sydsjælland ønsker alle et godt valg og vores opfordring skal være: Følg de politiske debatter og gør din indflydelse gældende ved at stemme på valgdagen. Fleksibel tilbagetrækning FOA mener, at lønmodtagere, der gennem mange år har haft et hårdt fysisk arbejde, skal have mulighed for at trække sig tilbage fra arbejdslivet før de når pensionsalderen. Udfordringen bliver at finde - og politisk nå til enighed om - kriterier for en tidligere tilbagetrækning. For nogle af FOAs medlemmer kan 4 ekstra år på arbejdsmarkedet virke helt uoverskueligt. Derfor kæmpes der hårdt for indførelse af differentieret pension fra FOAs side.

3 Formanden har ordet v/afdelingsformand Lissi Lund Velfærds Talent 100 I alt 100 unge under 35 år fra hele landet blev den 25. april 2019 kåret som Velfærdens Talent 100. I alt 350 unge under 35 år har været indstillet til prisen af kolleger, ledere eller borgere, som de gør en forskel for i hverdagen på plejehjemmet, daginstitutionen eller psykiatrien. Blandt de 100 udvalgte talenter er social- og sundhedsassistenter- og hjælpere, pædagogmedhjælpere og portører. Det er pensionsselskabet PenSam der sammen med FOA Ungdom står bag prisuddelingen, og her mener adm. direktør Torsten Fels, at det er på sin plads at hylde de unge. I PenSam er vi stolte af vores kunder, fordi de hver dag er med til at gøre en forskel for ældre, børn og andre, der har brug for en stærk faglig indsats og omsorg. Vi vil gerne trække deres faglighed frem i lyset og give dem den anerkendelse, de fortjener og understrege, hvorfor de skal have ordentlige arbejds- og pensionsvilkår, siger Torsten Fels, adm. direktør i PenSam. PenSam er arbejdsmarkedspensionsselskab for mange af de unge, der har valgt en karriere med at hjælpe andre f.eks. social- og sundhedsassistenter og pædagogmedhjælpere. 1. maj 2019 Blandt de 100 udvalgte talenter var socialog sundhedsassistent Camilla Kampmann Der er ét gennemgående tema for de 1. majtaler, der blev holdt rundt omkring i anledningen af arbejdernes internationale kampdag: 1. maj, og det var Valg. Dog var der én taler som skilte sig lidt ud og det var Mads Hougaard fra FOA Mads slog blandt andet på, at det er vigtigt man selv mærker efter hvad det er der gør en glad og at det aldrig er for sent at vælge til og fra rent jobmæssigt. Mads slog et slag for, at det var vigtigt at have balance i sit liv så man havde fokus på at arbejdsglæden og trivsel fylder mere en Mads brugte blandt andet en metafor omkring puslespillet med arbejdsliv, familieliv, hobbies og venner og pointerede at man ikke skal påtvinge brikker sammen som der ikkebare vil det og at man ikke skal skære de små dutter af for at få det til at gå op.

4 Formanden har ordet v/afdelingsformand Lissi Lund 1. maj 2019 fortsat fra forrige side Mads sluttede af med at minde om hvorfor vi fejre 1. maj, og der er for arbejderne kan fejre hvor langt vi er kommet og hvilke gode forhold vi har på arbejdsmarkedet og ikke for at politikerne skal have nogle at sælge valgflæsk til. Mads Hougaard fra FOA var blandt talerne på 1 maj arrangementet i Næstved Mads slog blandt andet på, at det er vigtigt man selv mærker efter hvad det er der gør en glad og at det aldrig er for sent at vælge til og fra rent jobmæssigt. I FOA tager vi godt imod aftalen om en forbedring af seniorførtidspensio nen. Der er tale om forbedringer som vil komme vore nedslidte og sygdomsramte FOA medlemmer til gode. Seniorpensionen kan søges 6 år før folkepensionsalderen. I dag er det 5 år. I aftaleteksten står der nu klart og tydeligt, at man er berettiget til seniorpensionen hvis man højst kan arbejde 15 timer om ugen. Med den nuværende seniorførtidspension, har både kommuner og Ankestyrelsen praktiseret at give afslag på seniorførtidspension hvis man blot kunne arbejde få timer ugentlig i et fleksjob. I aftaleteksten er det nu også præciseret, at arbejdsevnen skal vurderes i forhold til seneste job uanset branche. For seniorførtidspensionen skal arbejdsevnen vurderes i forhold til kompetencer dvs. også i forhold til et job man måske ikke har været beskæftiget med eller er ophørt med for mange år siden. FOA medlemmer og andre får ret til selv at rejse ansøgningen 6 måneder før alderskravet er opfyldt. Efter nuværende regler kan ansøgningen først rejses den dag man opfylder alderskriteriet og så er det den enkelte der må leve med, at processen med behandling af ansøgningen oftest tager netop et ½ år.

5 Formanden har ordet v/afdelingsformand Lissi Lund Aftale om forbedring af seniorførtidspensionen fortsat fra forrige side Det har givet større risiko for, at FOA medlemmer endte på kontanthjælp eller lignende før de nåede frem til den alt afgørende dato. Den konkrete administration af seniorpension er endnu ikke på plads men der er vilje til at se på, om det er andre end kommunerne der skal have ansvaret. Hidtil har alt for mange kommuner ikke løftet opgaven og det har alt for ofte været FOA afdelingerne, der har måtte sørge for at orientere medlemmerne og sagsbehandler om muligheden for seniorførtidspension. Ydelsen er uændret af samme størrelse som førtidspensionen Sidst men bestemt ikke mindst. Man vil bedre muligheden for tilkendelse af et fastholdelsesfleksjob på nuværende arbejdsplads for FOA medlemmer og andre med 6 år til folkepensionsalderen. Man vil fjerne det nuværende krav om, at lønmodtageren forinden skal have haft 12 måneders ansættelse på arbejdspladsen efter de sociale kapitler eller på særlige vilkår. FOA Sydsjælland vurderer i lighed med vores forbund, at færre vil opleve at få nej til seniorpension med den begrundelse, at de da vist godt kan passe et helt andet job på et helt andet område, end det de hidtil har arbejdet på. Med aftalens klare meldinger om timeantal og vurderingsgrundlag = seneste job vil færre forhåbentlig opleve, at myndighederne siger nej til seniorpension fordi der er bare den mindste lille tvivl om, hvorvidt arbejdsevnen er nedsat tilstrækkeligt. Positiv ændring af arbejdsskadeloven vedtaget 30. april 2019 Som det vigtigste ændres personskadebegrebet dvs. kravene til anerkendelse af en arbejdsulykke. Væk er kravet om, at personskaden skal have medført behov for behandling eller at personskaden er blevet behandlet Det vil utvivlsomt betyde, at flere FOAmedlemmer fik få anerkendt en arbejdsulykke. En ændret praksis efter en Højesterets dom i 2013 var ellers i vid udstrækning gået ud over netop mange af FOA-medlemmerne. FOA vil stadig anbefale, at den arbejdsskadede opsøger egen læge, skadestuen eller anden behandler efter arbejdsulykken! Dels for at mindske skadens følger men også fordi den form for dokumentation trods alt kan vise sig betydningsfuld senere hen.

6 Formanden har ordet v/afdelingsformand Lissi Lund Positiv ændring af arbejdsskadeloven vedtaget 30. april 2019 fortsat fra forrige side Tidsfristerne for afgørelse om skadens anerkendelse (godkendelse) ændres også væsentligt. Siden 2003, har arbejdsskademyndighederne skullet træffe en fælles afgørelse om både anerkendelse og erstatning. Derfor er der ofte gået 1 år eller mere før man havde vished for, at skaden hørte under loven. Fremover er fristen 3 måneder for afgørelse af, om en anmeldt ulykke er omfattet af loven Afgørelse om erstatning vil dog stadig først kunne påregnes ca. 1 år efter skaden. Derudover kan det nævnes, at AES får mulighed for at ændre egne skønsmæssige afgørelser, såfremt en klage giver grundlag herfor. Hidtil har alle ankesager skullet forbi Ankestyrelsen medmindre der var tale om faktuelle eller retlige fejl ved afgørelsen. Sagsbehandlingstiden er derved ofte blevet forlænget med ca. 10 måneder. Sommerferielukket på områdekontorer Info om gode medlemstilbud I vil løbende kunne se alle vores aktiviteter på FOA Sydsjællands hjemmeside og I opfordres til at gøre brug af dem. Lige pt er der tilbud lige fra Ølsmagning, ferieture, arrangement i elev- og ungdomsarrangement og vi gentager succesen med mulighed for køb af BonBon billetter med rabat På FOA Sydsjællands hjemmeside, under arrangementer kan du se de aktuelle tilbud til faglige medlemmer, har du forslag/ideer til foredrag eller andet, er du altid velkommen til at kontakte politisk ledelse i FOA Sydsjælland Områdekontorerne holder sommerferielukket: Vordingborg: fra uge og åbner igen den 15. august 2019 Stege: fra uge og åbner igen den 12. august 2019 Faxe: fra uge og åbner igen den 5. september 2019

7 Info om PenSam tilbud til FOA medlemmer StressHotline Kære FOA medlem Kender du Pensams mange tilbud til dig? Hvis ikke så har du her mulighed for at læse mere om nogle af disse tilbud som du som FOA medlem har mulighed for at benytte: SmerteHotline Hver 5. FOA-medlem føler sig stresset. Gælder det også dig? PenSam har oprettet en StressHotline, hvor du kan få personlig vejledning af en stresscoach. Tilbuddet er gratis for alle med pension i PenSam. Kontakt StressHotlinen på eller book et telefonmøde her: Har du smerter, føler du dig nedslidt eller har svært ved at holde til jobbet? Så kan du ringe til PenSam s SmerteHotline og få vejledning og støtte til at tackle din situation. Det kan være hjælp til, hvor og hvordan du kan få behandling eller gode råd til, hvordan du holder fast i dit job. Ring til SmerteHotlinen på eller book et telefonmøde her: Sundhedskortet - dit hurtige overblik Er du ansat i en kommune har du mange steder adgang til sundhedstilbud som f.eks. massage, fysioterapi, kiropraktik, krisehjælp og rabat på fitness og svømmehal. Klik ind på PenSam s oversigt og få et hurtigt overblik over, hvad din arbejdsplads tilbyder. Her kan du også se de tilbud, som du har adgang til som borger i kommunen.

8 Nyt fra sektorerne: DM i Skills i Næstved Tre lange og dejlige dage deltog vi fra FOA Sydsjælland til SKILLS* Vi startede onsdag aften med at have besøg af de 10 dygtige social og sundhedsassistenter som skulle konkurrere mod hinanden samt PASS** - elevvejledere - dommere og elevansvarlige fra de fem regioner deltog også til en middag og en præsentation af os alle, sådan at vi viste hvem der skulle hvad de næste dage og så også kendte ansigterne som hjalp til. Det var nogle rigtige berigende dage og Næstved kommune har fået meget ros for den måde det hele kørte på - og der kom mange mennesker forbi. DM i Skills 2020 Næste år skal SKILLS holdes i Bella Centeret i København d Januar 2020, så hvis du/i har tid og lyst skulle i unde jer selv den oplevelse, at tage et smut forbi for at opleve det. Venlig hilsen De 3 sektorer i FOA Sydsjælland *Skills SkillsDenmark har siden 2011 hvert år holdt DM i Skills, Danmarksmesterskab for erhvervsuddannelserne (kilde: Her kan du også læse meget mere om baggrund og historie for Skills se film om Skills og meget mere **PASS Pass er en forkortelse for Fagligt udvalg for den pædagogiske assistentuddannelse og social- og sundhedsuddannelsen (kilde Billeder fra onsdag aften hvor vi havde besøg i afdelingen af nogle af de glade deltagere. I dagens anledning var der selvfølgelig pyntet festligt op incl. med den røde løber rullet ud

9 Billeder fra DM i Skills; nogle rigtig festlige dage med en masse glade unge mennesker. Det var tydeligt at se at de unge mennesker havde glædet sig til at vise deres faglige kunnen Stor Stor ros herfra til alle medvirkende og til de glade vindere. De glade vindere Stort tillykke

10 Nyt fra sektorerne: Infomøde om AU i sundhedspraksis ZBC inviterer til infomøder om AU i Sundhedspraksis 4 steder på Sjælland herunder også i Næstved: På vores hjemmeside Kan du se alle datoer og finde mere info om hvordan du tilmelder dig.

11 Til FOA faglige medlemmer: Køb billetter til BonBon-land med rabat. Kom forbi FOA på Bataljonsvej i Næstved. Vi har mobile Pay

12 Nyt fra A-kassen Valgmøde til a-kassens delegeretmøde Valgmødet afholdes torsdag den 12. september 2019 kl i FOA Sydsjællands lokaler. Dagsorden: 1) Valg af dirigent 2) Forslag som ønskes behandlet 3) Valg af delegeret og suppleant herfor 4) Indstilling af hovedbestyrelsesmedlemmer og suppleanter. A-kassens delegeretmøde afholdes den 10. december Lissi Lund delegeret-ansvarlig Referater fra FOA Sydsjællands bestyrelsesmøder 2019 Ordinære Bestyrelsesmøder januar marts maj september november 2019 Referater fra bestyrelsesmøder, lægges på Tillidszonen for tillidsvalgte. Er du medlem af faglig afdeling i FOA Sydsjælland, har du mulighed for at få referatet, ved at kontakte din tillidsrepræsentant. Ved du ikke hvem din Tillidsrepræsentant er? Og/eller har du ikke nogen tillidsrepræsentant, så beder vi dig om at kontakte afdelingen på tlf

13 Nødtelefoner i afdelingen: Hvis du har et akut problem uden for afdelingens normale åbningstid, har du som fagligt medlem af FOA Sydsjælland mulighed for at kontakte os på et af disse mobilnumre: Afdelingsformand, Lissi Lund, tlf Afdelingsnæstformand, Pia Danielsson, tlf Sektorformand, Pædagogisk sektor, Ulla Mikkelsen, tlf Sektorformand, Teknik, Kost og Service, Peter Gylling, tlf Sektorformand, Social- og Sundhedssektor, Pia Paaske, tlf

14 InFOAktuelt i 2019 I 2019, er den foreløbige udgivelse planlagt frem til og med september 2019, hvorefter afdelingsbestyrelsen medio 2019, vil drøfte den fremtidige udgivelse af infoaktuelt 2019 Blad nr. ca. tidspunkt for udsendelse InFOAktuelt nr. 1; januar/februar udgaven medio jan 2019 InFOAktuelt nr. 2; marts/april udgaven medio marts 2019 InFOAktuelt nr. 3; maj/juni udgaven medio maj 2019 (dette blad) infoaktuelt nr. 4; august/september udgaven medio august 2019 Har du input/forslag til artikler så er du meget velkommen til at kontakte afdelingsformand Lissi Lund. InFOAktuelt Udgives af: FOA Sydsjælland. Ansvarshavende redaktør; afdelingsformand Lissi Lund FOA Sydsjælland Bataljonsvej 3, 4700 Næstved, tlf sydsj@foa.dk Hjemmeside: Åbningstider Næstved: Mandag og tirsdag 10-16, onsdag 10-15, torsdag 10-17, fredag Der kan aftales tid udenfor åbningstiden. Områdekontorer: Vordingborg, Faxe og Stege. Åbningstider og adresser på områdekontorerne, kan ses på afdelingens hjemmeside. Har du efter den 15. januar 2019 har personlige spørgsmål og henvendelser til os? Så beder vi dig om at sende dem til os via den FOA digitale postkasse. Du selvfølgelig også fortsat meget velkommen til at kontakte os pr. telefon.

I dette nummer: Info om gode medlemstilbud og aktiviteter. For elever og unge medlemmer af FOA under 31 år

I dette nummer: Info om gode medlemstilbud og aktiviteter. For elever og unge medlemmer af FOA under 31 år Afdelingsformand Lissi Lund står her i afdelingens mødelokale med navnet; Overenskomst. Æbletræet på væggen, er med til at symbolisere FOAs arbejde med overenskomstforhandling 20. årgang, marts-april 2019,

Læs mere

I dette nummer: Gode medlemstilbud: Formanden har ordet; - Lysene tændes - År 2018 er ved at være gået - Lukkedage i december og januar

I dette nummer: Gode medlemstilbud: Formanden har ordet; - Lysene tændes - År 2018 er ved at være gået - Lukkedage i december og januar Afdelingsformand Lissi Lund er kommet i julestemning, og her fotograferet med den flotte juledekoration, der er i receptionen i afdelingshuset på Bataljonsvej i Næstved 19. årgang, december 2018, nr. 6

Læs mere

I dette nummer: Seniorklub Syd. Gode medlemstilbud: Program for 2019

I dette nummer: Seniorklub Syd. Gode medlemstilbud: Program for 2019 Afdelingsformand Lissi Lund viser her, at FOA og herunder også FOA Sydsjælland nu overgår til digital post. 20. årgang, januar-februar 2019, nr. 1 I dette nummer: Formanden har ordet; - 2019 har fokus

Læs mere

I dette nummer: Info om gode medlemstilbud og aktiviteter. Nyt fra A-kassen; Info om valgmøde til. Nyt fra sektorerne

I dette nummer: Info om gode medlemstilbud og aktiviteter. Nyt fra A-kassen; Info om valgmøde til. Nyt fra sektorerne For at vi sammen kan gøre en forskel, er det vigtigt, at vi alle tager del i debatten: Medlemmer, tillidsvalgte, delegerede til kongressen og lokale- og centrale politikere siger afdelingsformand i FOA

Læs mere

I dette nummer: Nyt fra sektorerne: Gode medlemstilbud til dig:

I dette nummer: Nyt fra sektorerne: Gode medlemstilbud til dig: 18. årgang, oktober_november 2017, nr. 5 I dette nummer: Formanden har ordet Valg 21. november 2017 Valgmøde i Vordingborg Mange tiltag i afdelingen, herunder ændrede arbejdsgange Vi har brug for dit samtykke

Læs mere

I dette nummer: Nyt fra sektorerne: Gode medlemstilbud:

I dette nummer: Nyt fra sektorerne: Gode medlemstilbud: Afdelingsformand Lissi Lund fotograferet i afdelingens mødelokale med navnet; ferie i afdelingshuset på Bataljonsvej 19. årgang, august_september 2018, nr. 4 I dette nummer: Formanden har ordet; - Sommeren

Læs mere

I dette nummer: Gode medlemstilbud til dig: Formanden har ordet

I dette nummer: Gode medlemstilbud til dig: Formanden har ordet 18. årgang, august_september 2017, nr. 4 I dette nummer: Formanden har ordet Ytringsfrihed eller ej! Mange tiltag i afdelingen, herunder ændrede arbejdsgange Velkommen i FOA Sydsjælland mød Pia Heidi Nielsen

Læs mere

Det nye år Nyt år, en frisk start for nogen. Mulighed for forandring; nyt liv.

Det nye år Nyt år, en frisk start for nogen. Mulighed for forandring; nyt liv. 16. årgang januar 2015 nr. 1 I dette nummer: Det nye år 2015 Udbud og udlicitering Lidt i forhold til overenskomstforhandlingerne DM i SOSU i Bella-centeret Arrangementer Program for Senior klub SYD 2015

Læs mere

I dette nummer: Gode medlemstilbud til dig: Formanden har ordet

I dette nummer: Gode medlemstilbud til dig: Formanden har ordet 18. årgang, maj_juni 2017, nr. 3 I dette nummer: Formanden har ordet Rigtig god sommer Mange tiltag i afdelingen, herunder fokus på arbejdsmiljø Sommerferielukning på områdekontorer Velkommen i FOA Sydsjælland

Læs mere

I dette nummer: Medlemstilbud til dig:

I dette nummer: Medlemstilbud til dig: 18. årgang, Januar_februar 2017, nr. 1 I dette nummer: Formanden har ordet Lidt om februar Planlægning af årets aktiviteter Nødtelefoner i afdelingen Lukkedage i faglige sekretariat Referater fra bestyrelsesmøder

Læs mere

I dette nummer: Nyt fra sektorerne:

I dette nummer: Nyt fra sektorerne: 18. årgang, December 2017, nr. 6 I dette nummer: Formanden har ordet Lysene tændes Lukkedage mellem jul og nytår og i januar Deltidsansatte har ret til ansættelse i flere timer, hvis de regelmæssigt arbejder

Læs mere

I dette nummer: Nyt fra sektorerne: Gode medlemstilbud:

I dette nummer: Nyt fra sektorerne: Gode medlemstilbud: Forårsmåneden marts har indtil nu desværre budt på en del sne og kulde. Vi håber snart på lysere tider 19. årgang, marts_april 2018, nr. 2 I dette nummer: Formanden har ordet; - Vintermorgensolens stråler

Læs mere

I dette nummer: Nyt fra sektorerne: Gode medlemstilbud:

I dette nummer: Nyt fra sektorerne: Gode medlemstilbud: Afdelingsformand Lissi Lund fotograferet i afdelingens mødelokale med navnet; Barsel i afdelingshuset på Bataljonsvej Nyt fra sektorerne: 19. årgang, oktober_november 2018, nr. 5 I dette nummer: Formanden

Læs mere

FOA Sydsjællands ordinære generalforsamling 28. november 2018 kl

FOA Sydsjællands ordinære generalforsamling 28. november 2018 kl FOA Sydsjællands ordinære generalforsamling 28. november 2018 kl. 19.00 Sted: FOA Sydsjælland, Bataljonsvej 3, Næstved FOA Sydsjælland Ordinære Generalforsamling Den 28. november 2018 kl. 19.00 i FOA Sydsjælland,

Læs mere

FOA Sydsjælland ønsker alle medlemmer og deres familier en dejlig sommer og god ferie

FOA Sydsjælland ønsker alle medlemmer og deres familier en dejlig sommer og god ferie 16. årgang juni 2015 nr. 6 I dette nummer: Formanden har ordet Sommerferie lukning på områdekontorerne Lokalkontorerne i Faxe og Stege skifter adresse Nyt fra Pædagogisk sektor FOA Ungdom fejrede 100 året

Læs mere

Velkommen i PenSam. Du indbetaler til pension hos os, fordi du er ansat på en FOA-overenskomst.

Velkommen i PenSam. Du indbetaler til pension hos os, fordi du er ansat på en FOA-overenskomst. Pension i PenSam Velkommen i PenSam Du indbetaler til pension hos os, fordi du er ansat på en FOA-overenskomst. Hver måned sparer du penge op - og det kan du være stolt t af. Vi arbejder hårdt for, at

Læs mere

STOP HØJERE PENSIONSALDER

STOP HØJERE PENSIONSALDER STOP HØJERE PENSIONSALDER Foto: Weekend Images Inc.-iStoc GODT SENIORLIV TIL ALLE Alle skal have ret til et godt seniorliv, hvor der er kræfter og overskud. Men det bliver sværere og sværere at opnå for

Læs mere

Hvad får jeg for mit kontingent? FOA Randers

Hvad får jeg for mit kontingent? FOA Randers Hvad får jeg for mit kontingent? FOA Randers Østergade 12, 8900 Randers C Tlf. 4697 1900 l Email randers@foa.dk www.foa.dk/randers www.facebook.com/foaranders Hvad er mine fordele? FOA tilbyder: Sikring

Læs mere

RANDERS Hvad får jeg for mit kontingent?

RANDERS Hvad får jeg for mit kontingent? RANDERS Hvad får jeg for mit kontingent? FOA Fag og Arbejde Randers Østergade 12, 8900 Randers C Tlf. 4697 1900 l Email randers@foa.dk www.foa.dk/randers Hvad er mine fordele? FOA tilbyder: Sikring og

Læs mere

I dette nummer: Medlemstilbud til dig: - Foredrag med Anders Lund Madsen 26. april BonBon-land billetter Formanden har ordet

I dette nummer: Medlemstilbud til dig: - Foredrag med Anders Lund Madsen 26. april BonBon-land billetter Formanden har ordet 18. årgang, marts_april 2017, nr. 2 I dette nummer: Formanden har ordet Stort Ja fra FOA til nye overenskomster Fokus på lavtløn og ligeløn Ansættelse sygedagpenge raskmelding Lukkedage i afdelingen Velkommen

Læs mere

FOA Aalborg. - medlemmernes naturligste og bedste valg. Velkommen hos os!

FOA Aalborg. - medlemmernes naturligste og bedste valg. Velkommen hos os! FOA Aalborg - medlemmernes naturligste og bedste valg Velkommen hos os! Meget at byde på... FOA støtter dig FOA Aalborg kan hjælpe og støtte dig, hvis der opstår uventede situationer i dit arbejdsliv.

Læs mere

I dette nummer: Medlemstilbud til dig: Formanden har ordet

I dette nummer: Medlemstilbud til dig: Formanden har ordet 7. årgang, - oktober 2016 nr. 9 I dette nummer: Formanden har ordet Generalforsamling den 30.11.2016 Tillykke til CURAE Privathjemmepleje Opfordring til efterlønner og pensionister Vindere i Konkurrencen

Læs mere

I dette nummer: Gode medlemstilbud til dig. 31/1 og tag 4 med

I dette nummer: Gode medlemstilbud til dig. 31/1 og tag 4 med 7. årgang, - januar 2016 nr. 1 I dette nummer: Formanden har ordet Januar Vindere i foto-konkurrence Medlemsundersøgelse Velfærdslederens nye rolle Arbejdspladsbesøg Gode medlemstilbud til dig o Kom til

Læs mere

Velkommen i FOA. FOA støtter dig som elev. Find fagligt fællesskab i elevklubben. FOA kender dine rettigheder

Velkommen i FOA. FOA støtter dig som elev. Find fagligt fællesskab i elevklubben. FOA kender dine rettigheder ELEV FOA støtter dig som elev Find fagligt fællesskab i elevklubben FOA kender dine rettigheder Velkommen i FOA Et fagligt og socialt fællesskab, der giver dig ballast Indhold Ikke dyrt at sikre sig 3

Læs mere

FLEKSJOB. Det betyder fleksjobreformen for dig

FLEKSJOB. Det betyder fleksjobreformen for dig FLEKSJOB Det betyder fleksjobreformen for dig 9 Fleksjobreformen, som trådte i kraft 1. januar 2013, ændrer ikke på kriterierne for fleksjob. Vil du i betragtning til et fleksjob, er det fortsat et krav,

Læs mere

I dette nummer: Nyt fra sektorerne: Gode medlemstilbud:

I dette nummer: Nyt fra sektorerne: Gode medlemstilbud: Afdelingsformand Lissi Lund fotograferet på trappen i afdelingshuset på Bataljonsvej 19. årgang, maj_juni 2018, nr. 3 I dette nummer: Formanden har ordet; - #EnLøsningForAlle - Mona Striib ny formand for

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper F O A F A G O G A R B E J D E Tekst: Britta Lundqvist. Foto: Biofoto/Johnny Madsen og Anders Tvevad. Layout: Joe Anderson og Maja Honoré. Tryk: FOA-tryk marts 2006. Det gør FOA for dig som pædagogmedhjælper

Læs mere

REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING I FOA LILLEBÆLT AFDELING TORSDAG DEN 27. marts 2014 FOA Lillebælt, Stationsvej 32, 5500 Middelfart

REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING I FOA LILLEBÆLT AFDELING TORSDAG DEN 27. marts 2014 FOA Lillebælt, Stationsvej 32, 5500 Middelfart REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING I FOA LILLEBÆLT AFDELING TORSDAG DEN 27. marts 2014 FOA Lillebælt, Stationsvej 32, 5500 Middelfart Velkomst v/afdelingsformand Maiken Madsen Afdelingsformand Maiken

Læs mere

Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret

Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret Nr. 2, juni 2019 Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret Nr. 2, Juni 2019 Sommerhilsen fra RLF Så kom varmen skyllende hen over Rødovre, og

Læs mere

FOA Aalborg. - medlemmernes naturligste og bedste valg. Velkommen hos os!

FOA Aalborg. - medlemmernes naturligste og bedste valg. Velkommen hos os! FOA Aalborg - medlemmernes naturligste og bedste valg Velkommen hos os! Meget at byde på... FOA støtter dig FOA Aalborg kan hjælpe og støtte dig, hvis der opstår uventede situationer i dit arbejdsliv.

Læs mere

I dette nummer: Nyt fra sektorerne:

I dette nummer: Nyt fra sektorerne: Godt nytår til jer alle og må 2018 byde på mindre regn. Den 11. januar 2018, hvor billedet blev taget, var det dog ikke tilfældet :-) 19. årgang, januar_februar 2018, nr. 1 I dette nummer: Formanden har

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca. 195.000 medlemmer

Læs mere

Formanden har ordet. Formanden har ordet. November. v/afdelingsformand Lissi Lund. Efterårsting. Efteråret sig nærmer.

Formanden har ordet. Formanden har ordet. November. v/afdelingsformand Lissi Lund. Efterårsting. Efteråret sig nærmer. Formanden har ordet v/afdelingsformand Lissi Lund Efterårsting 6. årgang, - november 2015 nr. 10 I dette nummer: Formanden har ordet LO Danmark Ulighedsdag den 11. december 2015 FOA s Nye brand Nyt slogan

Læs mere

PÆDAGOGISK ASSISTENTELEV SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV

PÆDAGOGISK ASSISTENTELEV SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV FÅR JEG DEN RIGTIGE LØN? KAN JEG BLIVE FYRET? HVAD GØR JEG, HVIS JEG KOMMER TIL SKADE? HVILKE FORDELE FÅR JEG SOM MEDLEM? PÆDAGOGISK ASSISTENTELEV SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og Sundhedssektoren FOA er dit sikkerhedsnet. FOA forhandler

Læs mere

Vores gode danske arbejdsforhold er ikke kommet af sig selv. Det har krævet, at arbejdere før os i generationer

Vores gode danske arbejdsforhold er ikke kommet af sig selv. Det har krævet, at arbejdere før os i generationer 8 0 1 2 FO R U N E G I3 F U N G O D M A K K TI A V TA IT LO ET G S- U K N Æ G E R M E ED A LE LL M E M ER Vores gode danske arbejdsforhold er ikke kommet af sig selv. Det har krævet, at arbejdere før

Læs mere

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... De fleste pædagogmedhjælpere er medlem af FOA, som med ca. 200.000 medlemmer er langt den største

Læs mere

Af Ingerlise Buck Økonom i LO

Af Ingerlise Buck Økonom i LO ANALYSE Smerter og trælse hverdage for seniorer som må blive i job Torsdag den 25. januar 2018 Smerter og skrantende helbred. Det er ifølge ny undersøgelse hverdag for mange af de seniorer, der ikke kan

Læs mere

UDKAST. Skrivelse om reglerne for seniorførtidspension, jf. bekendtgørelse om seniorførtidspension

UDKAST. Skrivelse om reglerne for seniorførtidspension, jf. bekendtgørelse om seniorførtidspension Til kommuner, mfl. UDKAST Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail sm@sm.dk www.sm.dk Skrivelse om reglerne for seniorførtidspension, jf. bekendtgørelse om seniorførtidspension

Læs mere

I dette nummer: Gode medlemstilbud til dig: o Show, underholdning og Topbasket 21/3. BonBon-land

I dette nummer: Gode medlemstilbud til dig: o Show, underholdning og Topbasket 21/3. BonBon-land 7. årgang, - februar 2016 nr. 3 I dette nummer: Formanden har ordet Lidt om marts EKKOFONDEN Omprioriteringsbidraget Det faglige sekretariat holder lukket 27/4 #Fuldtid burde være en ret! Gode medlemstilbud

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om tillid og kontrol på arbejdspladsen

Det siger FOAs medlemmer om tillid og kontrol på arbejdspladsen 20. januar 2009 Det siger FOAs medlemmer om tillid og kontrol på arbejdspladsen De vigtigste konklusioner er: 86 % af FOAs medlemmer oplever, at deres arbejde i nogen eller høj grad er styret af tillid.

Læs mere

I dette nummer: Gode medlemstilbud til dig: Nyt fra Pædagogisk sektor: - Indgået dimensioneringsaftale for er bekymrende - Årsmøde 9/11

I dette nummer: Gode medlemstilbud til dig: Nyt fra Pædagogisk sektor: - Indgået dimensioneringsaftale for er bekymrende - Årsmøde 9/11 7. årgang, - september 2016 nr. 8 I dette nummer: Formanden har ordet Lidt om september Lytte-møde Vordingborg Velkommen i FOA Sydsjælland mød June Bahr Andersen Generalforsamling 30. november 2016 - Sæt

Læs mere

ArbejdslivsTopmøde Styrket indflydelse og samarbejde

ArbejdslivsTopmøde Styrket indflydelse og samarbejde ArbejdslivsTopmøde 2018 Styrket indflydelse og samarbejde Fra Arbejdslivskonference til ArbejdslivsTopmøde Vores - for mange velkendte - arbejdslivskonference, skifter både form, indhold og sågar navn.

Læs mere

FØRTIDSPENSION SAGSBEHANDLING

FØRTIDSPENSION SAGSBEHANDLING FØRTIDSPENSION SAGSBEHANDLING Inden du søger om førtidspension Der kan tilkendes førtidspension til personer mellem 18 år og folkepensionsalderen. En ansøgning om førtidspension vil blive behandlet i forhold

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 25. februar 2014, kl i mødelokale 206, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 25. februar 2014, kl i mødelokale 206, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 2/2014 Social- og sundhedssektoren FOA, Aalborg afdeling Rekv. nr.: 215/300051/9501-14-24-00 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 25. februar 2014, kl. 08.30 i mødelokale 206, Østerport

Læs mere

Fredericia Kommune prioriterer Fleksjob.

Fredericia Kommune prioriterer Fleksjob. Fredericia Kommune prioriterer Fleksjob http://vpt.dk/generelle-aftaler/fredericia-kommuneprioriterer-fleksjob Der er ca. 730 personer i målgruppen for fleksjobberettigede i Fredericia kommune (Kilde:

Læs mere

I dette nummer: BonBon-land. Gode medlemstilbud til dig: o Hjælp - jeg flytter hjemmefra. o Køb rabatbilletter til

I dette nummer: BonBon-land. Gode medlemstilbud til dig: o Hjælp - jeg flytter hjemmefra. o Køb rabatbilletter til 7. årgang, - APRIL 2016 nr. 4 I dette nummer: Formanden har ordet Jeg vælger mig april Velfærdsalliancen.dk Der vil være demonstration i Næstved Det faglige sekretariat holder lukket 27/4 Velkommen i FOA

Læs mere

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 08/05/19. Folketingsvalget er officielt skudt i gang

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 08/05/19. Folketingsvalget er officielt skudt i gang ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 08/05/19 Folketingsvalget er officielt skudt i gang Månedsbrev i et lidt anderledes format Statsminister Lars Løkke Rasmussen har udskrevet folketingsvalg. Det gjorde han fra

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Referat af Dags dato: 06.02. 2014 Skrevet af: Lars Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Torsdag den 6. februar fra 9.00-15.30, morgenmad fra 8.30-9.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Lone Smedegaard,

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Social- og sundhedspersonale uden grunduddannelse FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde onsdag den 18. september 2013, kl i mødelokale 206

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde onsdag den 18. september 2013, kl i mødelokale 206 Møde nr. 7/2013 Social- og sundhedssektoren FOA, Aalborg afdeling Rekv. nr.: 215/300051/9501-13-24-00 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde onsdag den 18. september 2013, kl. 08.30 i mødelokale 206 Til

Læs mere

STOP HØJERE PENSIONSALDER

STOP HØJERE PENSIONSALDER STOP HØJERE PENSIONSALDER Foto: Weekend Images Inc.-iStoc GODT SENIORLIV TIL ALLE Et flertal i Folketinget har besluttet, at pensionsalderen skal sættes op, fordi vi bliver ældre i gennemsnit! Det betyder

Læs mere

Karneval i Aalborg Øst

Karneval i Aalborg Øst Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Karneval i Aalborg

Læs mere

PÆDAGOGISK ASSISTENTELEV

PÆDAGOGISK ASSISTENTELEV FÅR JEG DEN RIGTIGE LØN? KAN JEG BLIVE FYRET? HVAD GØR JEG, HVIS JEG KOMMER TIL SKADE? HVILKE FORDELE FÅR JEG SOM MEDLEM? PÆDAGOGISK ASSISTENTELEV Hvilke fordele er der ved medlemsskab Som pædagogisk assistentelev

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Teknik- og servicesektoren torsdag den 13. juni 2013.

Referat fra bestyrelsesmøde i Teknik- og servicesektoren torsdag den 13. juni 2013. Referat fra bestyrelsesmøde i Teknik- og servicesektoren torsdag den 13. juni 2013. Til stede: Henning Nygaard, Verner K. Andersen, Carsten Petersen, John Christiansen, Michael Magnussen, Knud Erik Laursen,

Læs mere

I dette nummer: Medlemstilbud til dig: Nyt fra Pædagogisk sektor - Sprogklog med ble på. Formanden har ordet

I dette nummer: Medlemstilbud til dig: Nyt fra Pædagogisk sektor - Sprogklog med ble på. Formanden har ordet 7. årgang, - december 2016 nr. 11 I dette nummer: Formanden har ordet Glædelig jul og godt nytår Lukkedage mellem jul og nytår Generalforsamlingen den 30. november 2016 Pressemeddelelse: FOA og LederForum

Læs mere

Ordinær Generalforsamling den 26. november 2014, kl i FOA Sydsjælland, Bataljonsvej 3, Næstved

Ordinær Generalforsamling den 26. november 2014, kl i FOA Sydsjælland, Bataljonsvej 3, Næstved REFERAT Ordinær Generalforsamling den 26. november 2014, kl. 19.00 i FOA Sydsjælland, Bataljonsvej 3, Næstved 1. Velkomst v/formanden Bent Hvolgaard åbnede generalforsamlingen, og bød velkommen. 2. Godkendelse

Læs mere

Notat om fleksjob Hvad er et fleksjob? Forskellige regler før og efter 1. januar 2013

Notat om fleksjob Hvad er et fleksjob? Forskellige regler før og efter 1. januar 2013 Notat om fleksjob Hvad er et fleksjob? Kommunen kan yde fleksjob til personer med varige begrænsninger i arbejdsevnen, som ikke er i stand til at opnå beskæftigelse på ordinære vilkår. Der er tale om en

Læs mere

FOA Fag og Arbejde Svendborg Når du er medlem af FOA...

FOA Fag og Arbejde Svendborg Når du er medlem af FOA... FOA Fag og Arbejde Svendborg F O A F A G O G A R B E J D E Når du er medlem af FOA... 11 løfter om den gode service, alle medlemmer af FOA skal have Vi tilbyder... at hjælpe dig med at tjekke din løn s.

Læs mere

Socialdemokratiet i Rudersdal

Socialdemokratiet i Rudersdal Socialdemokratiet i Rudersdal A -Nyt 19. maj 2019 Valg Hvor mange mandater får Socialdemokratiet ved valget d. 5. juni? Morten Østergaard (R) en sand Lars Løkke ven 2 Stem personligt på Miki Dam Larsen

Læs mere

FOA din partner på arbejdspladsen

FOA din partner på arbejdspladsen F O A F A G O G A R B E J D E FOA din partner på arbejdspladsen Fordele og medlemstilbud 2007 FOA er til for dig FOA Fag og Arbejde er et fagligt fællesskab, hvor vi er omkring 205.000 medlemmer. Som medlem

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren mandag den 16. juni 2014, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, 9000 Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren mandag den 16. juni 2014, kl i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport 2, 9000 Aalborg Møde nr. 4 PÆDAGOGISK SEKTOR FOA AALBORG FiU nr. 215/300051/9501-14-24-02 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i sektoren mandag den 16. juni 2014, kl. 17.00-21.00 i mødelokale Kronen, Baghuset, Østerport

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Social- og sundhedspersonale uden grunduddannelse FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og

Læs mere

Alle skal have ret til en VÆRDIG TILBAGETRÆKNING! Baggrundsnotat om nedslidning

Alle skal have ret til en VÆRDIG TILBAGETRÆKNING! Baggrundsnotat om nedslidning Alle skal have ret til en VÆRDIG TILBAGETRÆKNING! Baggrundsnotat om nedslidning Fødevareforbundet NNF Molestien 7 2450 København SV Tlf. +45 3818 7272 nnf.dk BAGGRUNDSNOTAT OM NEDSLIDNING 3 NOTAT Dokumentation

Læs mere

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1.. Velkomst fra formanden. Side 2.. Brug de tillidsvalgte. Side 3.. Hvad kan du bruge FOA 1 til

Indholdsfortegnelse. Side 1.. Velkomst fra formanden. Side 2.. Brug de tillidsvalgte. Side 3.. Hvad kan du bruge FOA 1 til Velkommen til FOA 1 Indholdsfortegnelse Side 1.. Velkomst fra formanden Side 2.. Brug de tillidsvalgte Side 3.. Hvad kan du bruge FOA 1 til Side 4.. Valgte og ansatte i FOA 1 Side 5.. Valgte og ansatte

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen

Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen FOA Kampagne og analyse Februar 2010 FOA undersøgte i januar 2011, hvilke medlemmer, der vil benytte efterlønsordningen, hvorfor de betaler til den, og hvornår de

Læs mere

Arbejdsmiljø og arbejdsvilkår for privatansatte 2017

Arbejdsmiljø og arbejdsvilkår for privatansatte 2017 5. oktober 2017 Arbejdsmiljø og arbejdsvilkår for privatansatte 2017 Undersøgelsen er gennemført fra den 19. til 31. januar 2017. Alle privatansatte medlemmer med en kendt e-mailadresse blev inviteret

Læs mere

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET KONGRES 2016 Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET Indhold FOAs faglige service og kvalitet 3 Om strategien 4 FOAs tilgang til faglig service de 5 principper 6 1. Faglig service der viser handlekraft

Læs mere

FOA Aalborg. - medlemmernes naturligste og bedste valg. Velkommen hos os!

FOA Aalborg. - medlemmernes naturligste og bedste valg. Velkommen hos os! FOA Aalborg - medlemmernes naturligste og bedste valg Velkommen hos os! Meget at byde på... FOA støtter dig FOA Aalborg kan hjælpe og støtte dig, hvis der opstår uventede situationer i dit arbejdsliv.

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV

SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV FÅR JEG DEN RIGTIGE LØN? KAN JEG BLIVE FYRET? HVAD GØR JEG, HVIS JEG KOMMER TIL SKADE? HVILKE FORDELE FÅR JEG SOM MEDLEM? SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV Derfor skal

Læs mere

4/2018. Lillebælt-Fyn ARLA KORSVEJENS MEJERI HAR DU FÅET NYT JOB? Succes med klubarbejdet. Opdater dine oplysninger

4/2018. Lillebælt-Fyn ARLA KORSVEJENS MEJERI HAR DU FÅET NYT JOB? Succes med klubarbejdet. Opdater dine oplysninger 4/2018 Lillebælt-Fyn ARLA KORSVEJENS MEJERI Succes med klubarbejdet HAR DU FÅET NYT JOB? Opdater dine oplysninger Pauls leder Arbejdsgivernes fake news Igen har de borgerlige politikere stillet forslag

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som medlem af Teknik- og Servicesektoren

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som medlem af Teknik- og Servicesektoren F O A F A G O G A R B E J D E Det gør FOA for dig som medlem af Teknik- og Servicesektoren Derfor skal du være med i fællesskabet I FOAs Teknik- og Servicesektor samler vi en lang række faggrupper, som

Læs mere

Pkt 1. Valg af dirigent. Hanne Kjeldsen startede som dirigent, hvorefter Kirsten Wurcel overtog.

Pkt 1. Valg af dirigent. Hanne Kjeldsen startede som dirigent, hvorefter Kirsten Wurcel overtog. Til stede: Hanne Kjeldsen, Elin Gundorf, Rikke Nielsen, Anne Grethe Andersen, Jane Buchholzer (gik kl. 11.45 13.00), Niels Aakjær, Kirsten Wurcel (kom kl. 10.15), Malene Grønvaldt (gik kl. 12.30), Rikke

Læs mere

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017 Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2016-2017 Udgave: April 2017 Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt August: I forbindelse med skolestart Marts/April: Op til påskeferien Oktober: Op til

Læs mere

Udsagn fra FOA s medlemmer om aktuelle velfærdspolitiske spørgsmål

Udsagn fra FOA s medlemmer om aktuelle velfærdspolitiske spørgsmål Udsagn fra FOA s medlemmer om aktuelle velfærdspolitiske spørgsmål December 2005 Analysesektionen. Indholdsfortegnelse Baggrund og konklusioner s. 3 Spørgsmål om kompetenceudvikling og arbejdstilrettelæggelse

Læs mere

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud F O R B U N D E T A F O F F E N T L I G T A N S A T T E FOA din partner på arbejdspladsen Fordele og medlemstilbud FOA er til for dig Forbundet af Offentligt Ansatte FOA er et fagligt fællesskab, hvor

Læs mere

Velkommen til. Danmarks stærkeste fagforening

Velkommen til. Danmarks stærkeste fagforening 3F 1 Velkommen til Danmarks stærkeste fagforening 2 Din fagforening Danmarks stærkeste Det danske arbejdsmarked er reguleret af aftaler kaldet overenskomster mellem arbejdsmarkedets parter suppleret med

Læs mere

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud

FOA din partner på arbejdspladsen. Fordele og medlemstilbud F O A F A G O G A R B E J D E FOA din partner på arbejdspladsen Fordele og medlemstilbud 2006 FOA er til for dig FOA Fag og Arbejde er et fagligt fællesskab, hvor vi er omkring 210.000 medlemmer. Som medlem

Læs mere

Referat fra mødet i LUU tirsdag den , kl på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk.

Referat fra mødet i LUU tirsdag den , kl på SOSU Nykøbing F., Vestensborg Allé 78, 4800 Nyk. Tilstede: Ulla Dalby, Kjeld Saul, Anette Due Hartmann, Pia Lindquist Nielsen, Birthe Kristensen, Christina Graungaard, Birgit Hansen, Bodil Jørgensen, Lise Rasmussen, Tine Krogh, Jørgen Lücking Houmøller,

Læs mere

KANTINELEDER. i Kost- og Servicesektoren

KANTINELEDER. i Kost- og Servicesektoren F O A F A G O G A R B E J D E KANTINELEDER i Kost- og Servicesektoren Vil du have indflydelse på din overenskomst? Vil du være med til at udvikle dit fag? Føler du dig alene? Har du ordentlige fysiske

Læs mere

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2014

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2014 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2014 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

FOA Køges nyhedsbrev nr. 1-2015

FOA Køges nyhedsbrev nr. 1-2015 FOA Køges nyhedsbrev nr. 1-2015 Kære Medlemmer Hermed det første nyhedsbrev fra FOA Køge afdeling. Afdelingsbestyrelsen besluttede i 2014 at vi fremover ikke skal have et lokalt medlemsblad men i stedet

Læs mere

UNGE I FOA. Bliv tillidsrepræsentant. Sådan får du indflydelse. Ung på job Hierarki på arbejdspladsen

UNGE I FOA. Bliv tillidsrepræsentant. Sådan får du indflydelse. Ung på job Hierarki på arbejdspladsen UNGE I FOA Sådan får du indflydelse Bliv tillidsrepræsentant Ung på job Hierarki på arbejdspladsen HVAD VIL DU VÆLGE? Ansatte i Tryghedsplejen - herunder søsterselskabet Servisio - har ingen overenskomst.

Læs mere

Referat. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 15. januar FIUSYS. nr

Referat. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 15. januar FIUSYS. nr 119 Referat FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 15. januar 2018 FIUSYS. nr. 9501-18-08-01 Mødet startede kl. 9.00, Mødet sluttede kl. 15.10 Mødet blev afholdt i afdelingens lokaler

Læs mere

Djøfs seniorarbejdsmarkedspolitik

Djøfs seniorarbejdsmarkedspolitik Djøfs seniorarbejdsmarkedspolitik September 2016 Tænk længere Djøfs seniorarbejdsmarkedspolitik // 3 Djøfs seniorarbejdsmarkedspolitik Den økonomiske vækst i Danmark forudsætter, at der er tilstrækkelig

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober 2014

Nyhedsbrev Oktober 2014 Nyhedsbrev Oktober 2014 Kære medlemmer og læsere af Landsforeningens nyhedsbrev Dette er vores tredje nyhedsbrev i år. Siden sidst har der været sommerferie, og i dette kvartal har satspuljeprojektet haft

Læs mere

Nyuddannet. Nyuddannet.... og hvad så?

Nyuddannet. Nyuddannet.... og hvad så? F O A F A G O G A R B E J D E A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E N Nyuddannet Nyuddannet... og hvad så? Vejledning til nyuddannede (dimittender) Pjecen er udgivet af FOA Fag og Arbejde og Offentligt

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 22. januar 2013, kl , i lokale 210, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 22. januar 2013, kl , i lokale 210, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 1/2013 Social- og sundhedssektoren FOA, Aalborg afdeling Rekv. nr.: 215/300051/9501-13-24-00 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 22. januar 2013, kl. 08.00-12.00, i lokale 210, Østerport

Læs mere

Nye sygedagpengeregler fra 1. juli 2014. - Nye regler når du er sygemeldt og modtager løn eller sygedagpenge

Nye sygedagpengeregler fra 1. juli 2014. - Nye regler når du er sygemeldt og modtager løn eller sygedagpenge Nye sygedagpengeregler fra 1. juli 2014 - Nye regler når du er sygemeldt og modtager løn eller sygedagpenge Hvis du bliver sygemeldt I Jobcentret står vi klar til at arbejde sammen med dig om at håndtere

Læs mere

1. Hjælp til kontrakt og ansættelse

1. Hjælp til kontrakt og ansættelse KÆRE FAMILIEPLEJER Hos Socialpædagogerne er du en del af et fagligt fællesskab. Vi tilbyder et sikkerhedsnet og en mulighed for faglig udvikling. Vi har familieplejeområdet i fokus, og vi arbejder på at

Læs mere

Kildegård Klubben. For yderligere information er du velkommen til at kontakte: Klub og SFO leder Dan Guul Simonsen, tlf.

Kildegård Klubben. For yderligere information er du velkommen til at kontakte: Klub og SFO leder Dan Guul Simonsen, tlf. Kildegård Klubben Kildegård Klubben Kildegårdskolen Kommenhaven 13 2730 Herlev Tlf.: 20 14 07 77 www.kildegårdskolen.dk www.kildegaardklubben.dk https://kildegaardskolen.iportalen.dk/common/index.do For

Læs mere

I dette nummer: Medlemstilbud til dig: Nyt fra de 3 sektorer - Lønstigninger for ansatte i kommuner og region. Formanden har ordet

I dette nummer: Medlemstilbud til dig: Nyt fra de 3 sektorer - Lønstigninger for ansatte i kommuner og region. Formanden har ordet 7. årgang, - november 2016 nr. 10 I dette nummer: Formanden har ordet Generalforsamling den 30. november 2016 Hvorfor spørger vi om dit Cpr-nr.? Velkommen i FOA Sydsjælland mød Birthe Nielsen Medlemstilbud

Læs mere

Efter skat: 449 kr. 606 kr. 392 kr. Januar 2016 Side 1 af 8

Efter skat: 449 kr. 606 kr. 392 kr. Januar 2016 Side 1 af 8 Efter skat: 449 kr. Efter skat: 606 kr. Efter skat: 392 kr. Januar 2016 Side 1 af 8 KONTINGENTER (priser ved betaling pr. måned - fuldtidskontingent) Emne Krifa Basis Gennemsnit for s afdelinger Fagforening

Læs mere

Management Summary Arbejdsmarkedsundersøgelse 2010

Management Summary Arbejdsmarkedsundersøgelse 2010 Management Summary Arbejdsmarkedsundersøgelse 2010 Dorte Barfod www.yougov.dk Copenhagen Marts 2010 1 Metode 2 Metode Dataindsamling: Undersøgelsen er gennemført via internettet i perioden januar/februar

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om ulighed i Danmark

Det siger FOAs medlemmer om ulighed i Danmark 8. august 2014 Det siger FOAs medlemmer om ulighed i Danmark FOA har i perioden 9.-19. maj 2014 udført en undersøgelse om medlemmernes holdninger til ulighed i Danmark. Undersøgelsen blev udført via forbundets

Læs mere

SOCIALRÅDGIVEREN SKRIVER: Vedrørende Arbejdsskadeområdet:

SOCIALRÅDGIVEREN SKRIVER: Vedrørende Arbejdsskadeområdet: SOCIALRÅDGIVEREN SKRIVER: Vedrørende Arbejdsskadeområdet: Regeringen har nedsat et ekspertudvalg om arbejdsskadeområdet. Mennesker med en arbejdsskade skal have mere hjælp til at vende tilbage til arbejdsmarkedet.

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Formand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Formand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 72 48 65 00 Fax 72 48 65 10 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 25.3.2019 Venlig hilsen Lisbeth Schou Formand Dagsorden

Læs mere

Arbejdsmiljø blandt FOAs privatansatte medlemmer

Arbejdsmiljø blandt FOAs privatansatte medlemmer 11. januar 2016 Arbejdsmiljø blandt FOAs privatansatte medlemmer 68 procent af FOAs privatansatte medlemmer er helt eller delvist enige i, at arbejdsmiljøet generelt er godt på deres arbejdsplads. Det

Læs mere

Nyt fra Herskind Børnehus uge

Nyt fra Herskind Børnehus uge Fælles Nyt Herskind Børnehus Valg til Børnerådet. Vi startede som et forsøget Børneråd op på tværs af børnehave, SFO og klub for 1 år siden. Jeg har besluttet at videreføre rådet, da jeg syntes vi har

Læs mere