Kulturpolitik

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kulturpolitik"

Transkript

1 1 Kulturpolitik Forord I Randers har vi et mangfoldigt udbud af kulturaktiviteter. Vi ved, at dét vi gør, gør vi ordentligt dygtigt og utraditionelt. Flere og flere rækker ud efter kulturtilbuddene i Randers. Hvordan svarer vi den efterspørgsel? Ikke ved kun at bygge nyt eller ændre kurs, men også ved at gøre det smartere. Flere borgere skal have del i kulturen og være med til udfolde og udvikle den. Kulturlivet skal være med til at gøre Randers attraktiv for kommende tilflyttere og tænkes ind i byudviklingen. Vi skal være med i det internationale kulturfelt som Kulturhovedstad 2017 og fange muligheden for at få inspiration til kulturfeltet i Randers og udviklingen heraf. Vi skal styrke relationerne regionalt, nationalt og internationalt. Vi skal have et skarpt fokus på at fortælle omverdenen om det særlige, som vi skaber, og vi skal styrke oplevelsen af, at kultur er for alle og er overalt i kommunen. Fremtiden er afhængig af, at vores børn og unge vokser op med udsyn, livsglæde og fantasi. Derfor skal vi som samfund sikre, at børn og unge får de bedste rammer for at udfolde sig. Kunst og kultur er helt afgørende for, at vi kommer i mål. Når vi ser de fremtidsbilleder, som tegner sig, så kan man gå en af to veje; enten tage initiativet eller tage det, der kommer. Der er ingen tvivl om, at borgere, politikere og kulturfolk i Randers vælger initiativ-vejen. Der er vilje, saft og kraft i ambitionen om at folde kulturen ud til alle områder af kommunen, så kulturlivet ikke fås bedre i en dansk by. Sådan skal det være, fordi kultur er vigtigt for et velfungerende samfund.

2 2 Indledning Denne kulturpolitik er en revideret udgave af kulturpolitik , hvor de 5 kulturpolitiske fokusområder er fastholdt, men er opdateret i forhold til byrådets vision 2021, aktuelle kulturpolitiske tendenser og ønsker. I byrådets vision 2021 er der i forhold til kulturområdet fokus på: Borgenes brug af kulturelle aktiviteter og fællesskaber, der tager vare på udviklingen af kultur, velfærd og demokrati. Borgernes oplevelse af de kulturelle muligheder - både i foreningslivet og via egenaktiviteter hvor målet er fås ikke bedre i en anden dansk by. Udvidelse af Kulturhuset, hvor Kulturhusets flerhed er en styrke. Udvikling af flere attraktive oplevelser i byrummene. Fortsat rum på skolerne i Randers til at udvikle særlige kompetencer på områder som kultur. Randers er kendt som en uddannelsesby, hvor Randers uddanner alle unge. Der skal være fokus på at skabe optimale rammer for ungdomsmiljøet. Visionerne er omsat i de kulturpolitiske fokusområder: 1. Kulturhusvision Kultur i det offentlige rum 3. Sammen er vi stærke 4. Børn og unge i kulturen 5. Kulturhovedstad 2017 Revideringen af kulturpolitikken er gennemført på baggrund af input fra et dialogmøde med en bred deltagelse af kulturinstitutioner, kulturaktører, repræsentanter fra børne- og ungeområdet, erhvervsområdet samt kulturinteresserede borgere. Herudover er der en høringsperiode, hvor alle samarbejdsparter og borgere har mulighed for at komme med eget input. Kulturpolitikken er formuleret kort og præcist, således at den fremtræder kortfattet og tekstlet med klare milepæle for de forventede effekter. Sigtet er, at den understøttes af en strategiplan, hvor initiativer og implementeringsstrategier udfoldes mere konkret.

3 3 Kulturhusvision 2020 I Randers har vi en unik bygning, der huser tre af byens store kulturinstitutioner: Randers Bibliotek, Museum Østjylland, og Randers Kunstmuseum. Kulturhuset er på den måde et kulturelt samlingspunkt, og rigtig mange borgere bruger huset hver dag. Der ligger et betydeligt udviklingsperspektiv i kulturhusets profil bl.a. baseret på et samarbejde på tværs af institutioner og med mindre lokale kulturaktører. Vi kalder dette Kulturhusvision med Kulturhusvision 2020 skabe et åbent, inviterende og levende kulturelt samlingssted for borgere, hvor de kan bevæge sig frit uden en skarp opdeling mellem at være indenfor eller udenfor institutionerne. med Kulturhusvision 2020 skabe et stærkt samspil med Underværket, VIA og andre faglige samarbejdspartnere bl.a. om udvikling af Jens Otto Krags Plads til et nyt bycentrum. med Kulturhusvision 2020 skabe et spændende og kreativt kulturelt kraftcenter, hvor såvel professionelle kulturinstitutioner som lokale kulturaktører kan inddrages i events, udstillinger mv. med Kulturhusvision 2020 skabe et kreativt kulturelt mødested, hvor borgere i alle aldre bliver mødt af kulturelle oplevelser og forstyrrelser, der vækker nysgerrighed og skaber ny viden og læring. tilrettelægge en borgerinddragende proces med deltagelse af aktive og engagerede borgere, herunder unge i Randers. At borgere og besøgende i Randers kan se og få indblik i den færdige vision og plan for Kulturhusvision 2020, der er formidlet i øjenhøjde til borgerne, involverende og inddragende. At der foreligger en projektering af en tilbygning. At der er en praksis for formidling af kunst og kultur i børnehøjde og på tværs af kulturinstitutioner. At der er udbygget et samarbejde mellem institutionerne i Kulturhuset omkring rammer for formidling og synliggørelse af huset.

4 4 Kultur i det offentlige rum Kunst- og kulturoplevelser har traditionelt været noget, man har skullet opsøge som publikum og som borger i den enkelte kulturinstitution. Her præsenteres musikken, litteraturen, scenekunsten osv. i optimale afviklingsrammer. Men i dag er der også en forventning om, at man som borger kan mærke kunsten og kulturen i byens puls. Med kultur i det offentlige rum mener vi arrangementer under åben himmel, uanset om der tages entre eller ej, samt arrangementer i bygninger med offentlig adgang, hvor der ikke tages entre. skabe et levende byrum, hvor der i byplanlægning og indretning af byens rum tænkes kultur og kunst ind, så kulturinstitutioner, lokale kulturaktører og borgere - unge som ældre - aktivt kan gennemføre og deltage i kulturaktiviteter i det offentlige rum. skabe synlighed om kulturaktiviteter, så man som borger både får information om kulturelle begivenheder i sin færden gennem byen og via digitale platforme. skabe og facilitere kulturaktiviteter ikke kun i Randers by, men også i lokalområder, i naturskønne områder og byens forskellige kvarterer og derved sikre, at alle områder i kommunen får del i det samlede kulturtilbud. At borgere eller gæster i Randers i 180 dage om året kan møde kunstneriske begivenheder og dagligt møder aftryk af kunst og kultur på deres vej gennem byen. At de professionelle kulturinstitutioner redegør for sine aktiviteter i det offentlige rum herunder andelen af arrangementer uden for Randers by.

5 5 Sammen er vi stærke Kulturen i Randers er præget af en række centrale, professionelle institutioner, der opererer inden for hver deres kulturelle fagområde. Herudover er kulturen rigt repræsenteret i vækstlaget og i foreningslivet. Der ligger et potentiale i at tænke i et kulturfelt, der både står stærkt i borgernes bevidsthed og rækker ud over kommunegrænsen. Randers har en optimal størrelse og sammensætning til at etablere et tværkulturelt netværk og samarbejde til gavn for udviklingen af det samlede kulturfelt. fortsat have fokus på udviklingen af et stærkt kulturliv indadtil i kommunen og på at skabe stærke relationer og synlighed udadtil. understøtte forskellige deltagelsesformer, både uforpligtende og forpligtende samarbejder for at tiltrække og fastholde mange engagerede, kulturinteresserede frivillige i Randers. bygge kulturelle broer til nabokommuner, både på Djursland og vores nuværende samarbejdspartnere i Kulturregion Østjysk Vækstbånd. sikre tilgængelighed til de forskellige kulturtilbud, således at alle kommunens borgere uanset alder, baggrund og mobilitet har adgang til kulturoplevelser. arbejde målrettet for, at Turbinen bliver et regionalt spillested. Udover at der her præsenteres rytmisk musik af høj kvalitet, skal Turbinen under forudsætning af udnævnelse til regionalt spillested af Statens Kunstfond også være primusmotor for udviklingen af musikmiljøet, publikumsudvikling og nye samarbejdsformer i musikfeltet generelt. Turbinen er udpeget af Statens Kunstfond som regionalt spillested. At der er skabt et overblik over omfanget af frivillige i kulturfeltet. At der er skabt et overblik over de opsøgende indsatser for at give kulturtilbud til sårbare ældre.

6 6 Børn og unge i kulturen I Randers findes der et rigt tilbud af kultur til børn og unge, der både bæres af centrale kulturinstitutioner og mindre projektgrupper, som arbejder bevidst og målrettet med (sam-)produktion og formidling af kunst og kultur til børn og unge. Børn og unge i Randers skal møde kulturen i deres fritid gennem et bredt og kvalificeret udvalg af kunstneriske og kulturelle fritidstilbud. De skal ligeledes møde kulturen i dagtilbud og skoleregi på baggrund af et velfungerende samarbejde mellem børn, skole- og kulturområdet. Der skal skabes bedre rammer for, at kommunens børn og unge har mulighed for at dyrke og udvikle et talent inden for en given kunstart. Et veludfoldet talentarbejde giver ny dynamik til kulturlivet og til byens puls. fortsat stille en kulturgaranti, som ligger i 1-T-A ordningen (mindst en professionel teaterforestilling om året til alle børn), og vi ønsker at udbrede den, således at alle førskolebørn og skoleelever mindst en gang om året oplever et forløb inden for kunst- og kulturområdet foruden 1-T-A ordningen. videreudvikle det talentarbejdet, der foregår primært på scenekunstområdet og på musikområdet i Randers, samt undersøge muligheden for at oprette et billedskoletilbud i relation til Kunstmuseet. understøtte den levende kultur, der inddrager og henvender sig til de unge, og som giver dem mulighed for at sætte deres præg på byens udvikling inden for kunst- og kulturområdet eksempelvis gennem arbejdet i ungdomsskolen og Kaosambassaden. Styrke skoletjenestenetværket i Randers gennem netværkssamarbejde og kvalificering for at lette dagtilbuddenes og skolernes opgave med at anvende kulturinstitutionernes læringsaktiviteter. med det regionale spillested Turbinen integrere den rytmiske musik i arbejdet med børn og unges uformelle læring i skolen. øge synergien mellem Randers Musikskole og Turbinen gennem en samarbejdsaftale omkring musikskolens anvendelse af Turbinens lokaler. At 10 % flere børn og unge i dagtilbud og skoler i kommunen benytter dele af de skoletjenestetilbud fra Randers kulturinstitutioner end i skoleåret 2014/15.

7 7 Kulturhovedstad 2017 Kulturhovedstadsprojektet Aarhus 2017 er det største regionale kultursamarbejdsprojekt i Danmark nogensinde. Ingen borgere i Randers må i 2017 være i tvivl om, at Randers er en del af den europæiske kulturhovedstad, og at temaet er Rethink/Gentænk. Temaet er stærkt vedkommende, fordi det peger på, at vi befinder os i en tid, hvor det er nødvendigt at gentænke mange af de løsninger, som vores samfund bygger på økonomisk, miljømæssigt, kulturelt, socialt osv. med Kulturhovedstad 2017 give borgerne og besøgende i Randers en bred vifte af kulturaktiviteter af en høj kvalitet og med en internationalt dimension og dermed være synlig i kulturfeltet både regionalt og nationalt. som kommune være som en stærk partner i regional sammenhæng, hvor vores professionelle kulturinstitutioner er centrale samarbejdspartnere i et samarbejde med andre lokale partnere; kulturmiljøet i øvrigt, byudviklere, erhvervslivet, uddannelsesområdet og borgerne. med kulturhovedstadsprojektet få konkrete erfaringer med internationalt samarbejde inden for kultursektoren, særligt med fokus på den europæiske dimension. Erfaringerne skal indlejres centralt i en tværgående vidensopsamling, der muliggør, at det efterfølgende vil være en naturlig mulighed at skabe såvel nationale som internationale samarbejdsprojekter. Randers-institutioner med internationale samarbejdsprojekter i regi af Kulturhovedstad 2017 har udarbejdet et fælles katalog med beskrivelser af det internationale samarbejde og de 10 vigtigste pointer i forhold til fremtidige internationale samarbejdsprojekter.

KULTUR POLITIK

KULTUR POLITIK Foto: Uggi Kaldan KULTUR POLITIK 2015-17 2 Foto: Randers Kunstmuseum, Henrik Espensen Karoline H. Larsen /copydanbilleder.dk I Randers har vi et mangfoldigt udbud af kulturaktiviteter. Vi ved, at dét vi

Læs mere

Høringsudkast til kulturpolitik

Høringsudkast til kulturpolitik Høringsudkast til kulturpolitik 2018-21 Forord I Randers har vi et mangfoldigt udbud af kunst og kultur. Vi bestræber os på at være en kommune med gode og mangfoldige kulturtilbud, på at levere kultur

Læs mere

- Kvalitet og nærvær 1

- Kvalitet og nærvær 1 - Kvalitet og nærvær 1 1. Indledning Randers Kommune vedtager en ny kulturpolitik med virkning fra udgangen af 2013. Kulturpolitikken skal beskrive, hvilke områder vi ønsker at arbejde særligt intensivt

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

# Kvalitet og nærvær Foto: Jakob Lerche

# Kvalitet og nærvær Foto: Jakob Lerche Kulturpolitik 2013-2016 # Kvalitet og nærvær Foto: Jakob Lerche # Indledning Randers Kommune vedtager en ny kulturpolitik med virkning fra udgangen af 2013. Det eksisterende kulturfelts høje kvalitet

Læs mere

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar Norddjurs Kommune Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 Inddragelse, engagement og mangfoldighed Høringssvar Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 (Side 4) Kunst- og kulturpolitikkens mål - Alle

Læs mere

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED Kunst- og kulturpolitik 2017-2020 INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED INDHOLD Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017-2020... 4 Børnekultur... 7 Ungdomskultur... 9 Kultur i byen og på landet...11

Læs mere

KULTURPOLITIK (UDKAST)

KULTURPOLITIK (UDKAST) KULTURPOLITIK (UDKAST) Næstved Kommune 2018 2022 INDHOLD 1. Fælles om et stærkt kulturliv 2. Kulturpolitikkens fokusområder 3. Næstved som kulturhovedstad 4. Styrkelse af kultur i lokalområderne 5. Kunst

Læs mere

KULTURPOLITIK. Næstved Kommune G UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 INDHOLD:

KULTURPOLITIK. Næstved Kommune G UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 INDHOLD: Sagsnr. 20.00.00-G01-37-15 UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 KULTURPOLITIK Næstved Kommune 2018-2022 INDHOLD: 1. Sammen om et stærkt kulturliv 2. Fokusområder 3. Næstved som regional

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED Kunst- og kulturpolitik 2017-2020 INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED INDHOLD Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017-2020... 4 Børnekultur... 7 Ungdomskultur... 9 Kultur i byen og på landet...11

Læs mere

Furesø Kommune FRITID I FURESØ. Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet

Furesø Kommune FRITID I FURESØ. Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet Furesø Kommune FRITID I FURESØ Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet 1 1. FORORD Furesø Kommune er et godt sted at bo. Det er en attraktiv og naturskøn kommune, hvor borgerne, unge som gamle, engagerer

Læs mere

Et rigt og udviklende kulturliv. Kulturpolitik for Region Midtjylland. Forslag

Et rigt og udviklende kulturliv. Kulturpolitik for Region Midtjylland. Forslag Et rigt og udviklende kulturliv Kulturpolitik for Region Midtjylland Forslag 07-05-15 Ny kulturpolitik for Region Midtjylland Region Midtjyllands nye kulturpolitik bygger videre på de gode erfaringer,

Læs mere

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE INDLEDNING Et varieret og aktivt kulturliv spiller en vigtig rolle i visionen om, at skal være et attraktivt sted at bo med unikke og forskelligartede bysamfund og

Læs mere

Silkeborg Kommunes Kulturpolitik Handleplan 2013

Silkeborg Kommunes Kulturpolitik Handleplan 2013 Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-2016 Handleplan 2013 Kultur- og Fritidsafdelingen Silkeborg Kommune 1 Indhold En attraktiv kommune... 3 Idékatalog med handlemuligheder... 3 Årlige handleplaner for

Læs mere

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt Kultur-, fritids- og idrætspolitik 2013-2016 Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik 2013-2016 Indledning Kultur-, fritids- og idrætslivet er med til at gøre Gladsaxe

Læs mere

Kulturpolitik i Kolding

Kulturpolitik i Kolding Kolding Kommunes Kulturpolitik 2016-2017 Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen, Kulturområdet Kulturpolitik i Kolding 2016-2017 - kulturdynamik og fællesskab Forord...2 Kultur i Kolding...3 Kulturpolitiske

Læs mere

Handlingsplan til kulturpolitik

Handlingsplan til kulturpolitik Handlingsplan til kulturpolitik 2018-2023 Handlingsplanen består af indsatsområder, som er knyttet til politikkens fire overordnede fokusområder. Under hvert indsatsområde findes en række initiativer.

Læs mere

3.2 KULTUR. Randers Kommune - Visionsproces 2020

3.2 KULTUR. Randers Kommune - Visionsproces 2020 3.2 KULTUR Randers Kommune - Visionsproces 2020 Kulturpolitikken i Randers Kommune Der er tre temaer i kulturpolitikken: 1. Børn og kultur Sikring af børns møde med den professionelle kunst og kultur 2.

Læs mere

Indhold. Indledning Vision Udfordringer Ambitioner Kulturgarantien Synlig Børnekultur Målsætninger

Indhold. Indledning Vision Udfordringer Ambitioner Kulturgarantien Synlig Børnekultur Målsætninger Børnekultur politik Indhold Indledning 3 Vision 4 Udfordringer 5 Ambitioner 6 Kulturgarantien Synlig Børnekultur Målsætninger 2 6 7 8 Børneinstitutioner, skoler og institutioner for unge 8 Museerne 8 Musikskolen

Læs mere

Indhold. Kulturpolitik og fokusområder udkast. Politikkens opbygning

Indhold. Kulturpolitik og fokusområder udkast. Politikkens opbygning Kulturpolitik og fokusområder 2018-2021 - udkast Forord Kulturlivet i Kolding Kommune er enestående. Det byder på kulturelle tilbud af høj kvalitet og unikke projekter og samarbejder på tværs. Kulturen

Læs mere

Høringsudkast juni 2012 Kultur & Fritidsudvalget 12. juni for Esbjerg Kommune

Høringsudkast juni 2012 Kultur & Fritidsudvalget 12. juni for Esbjerg Kommune Høringsudkast juni 2012 Kultur & Fritidsudvalget 12. juni 2012 for Esbjerg Kommune Forord Esbjerg Kommune er begunstiget med et stærkt kulturliv, der rummer en mangfoldighed af engagerede kulturaktører.

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. OM STRATEGIEN 2/12 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag

Læs mere

Indhold. Indledning Vision Udfordringer Ambitioner Kulturgarantien Synlig Børnekultur Målsætninger

Indhold. Indledning Vision Udfordringer Ambitioner Kulturgarantien Synlig Børnekultur Målsætninger Børnekultur politik Indhold Indledning 3 Vision 4 Udfordringer 5 Ambitioner 6 Kulturgarantien Synlig Børnekultur Målsætninger 2 6 7 8 Børneinstitutioner, skoler og institutioner for unge 8 Museerne 8 Musikskolen

Læs mere

HERNING ER VORES KULTURPOLITIK

HERNING ER VORES KULTURPOLITIK HERNING ER VORES KULTURPOLITIK KULTUR HVER DAG Vi er omgivet af kultur hver eneste dag. Hvad enten du lægger mærke til det eller ej, bidrager kulturen til at give indhold og sammenhold i hverdagen. Med

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2018 Frem mod 2020 Godkendt af Udvalget for plan, udvikling og kultur 7. februar 2018 Kulturpolitisk handleplan 2018 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik

Læs mere

Politik for fritid, frivillighed og sundhed. Fællesskaber

Politik for fritid, frivillighed og sundhed. Fællesskaber Politik for fritid, frivillighed og sundhed Fællesskaber Politik for fritid, frivillighed og sundhed - fællesskab Politik for fritid, frivillighed og sundhed fællesskab er en af tre politikker for Lemvig

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag

Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag Rebild Kommunes kulturpolitik har til formål at støtte og stimulere borgernes trivsel og aktive deltagelse i lokalsamfundets liv. Rebild

Læs mere

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK 2016 2 Indhold Forord af Lars Ejby Pedersen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget Bedre fysiske faciliteter Det attraktive byliv Talentudvikling og kreative vækstmiljøer

Læs mere

KULTURPOLITIK UDKAST 5.0

KULTURPOLITIK UDKAST 5.0 KULTURPOLITIK UDKAST 5.0 Næstved Kommune 2018 2023 INDHOLD 1. Fælles om et stærkt kulturliv 2. Politikkens fokus 3. Styrke Næstved som kulturhovedstad 4. Styrke kultur i lokalområder 5. Kunst og kultur

Læs mere

Kulturstrategi for Odense / Visioner

Kulturstrategi for Odense / Visioner Kulturstrategi for Odense / Visioner OKTOBER 2004 Kulturstrategi for Odense / ER Kulturstrategi for Odense er en sammenfatning af de mange idéer og forslag der er opstillet i Udkast til kulturstrategi

Læs mere

Handlingsplan til kulturpolitik (UDKAST)

Handlingsplan til kulturpolitik (UDKAST) Handlingsplan til kulturpolitik (UDKAST) Handlingsplanen består af indsatsområder, som er knyttet til politikkens fire overordnede fokusområder. Under hvert indsatsområde findes en række konkrete initiativer.

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-2016. Handleplan 2014. Kultur og Fritid, Silkeborg Kommune

Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-2016. Handleplan 2014. Kultur og Fritid, Silkeborg Kommune Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-2016 Handleplan 2014 Kultur og Fritid, Silkeborg Kommune Indhold Kultur giver puls, liv og indhold... 4 Om Handleplan 2014... 6 1. Udvikling af kulturlivet KulturWorkshop...

Læs mere

Udvalgspolitik Kulturudvalget

Udvalgspolitik Kulturudvalget Udvalgspolitik Kulturudvalget Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Udvalgspolitik Kulturudvalget Forord Kulturlivet i Kolding Kommune er enestående. Det byder på kulturelle tilbud af høj kvalitet

Læs mere

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15 Børnekultur politik Indhold Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7 Kulturgarantien 7 Kulturfærge Frederikshavn 8 Synlig Børnekultur 8 Målsætninger 9 Kultur- og Fritidsudvalget 9 Børneinstitutioner,

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. OM STRATEGIEN 2/10 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag for at drøfte

Læs mere

Kolding Kommune

Kolding Kommune Talentstrategi på Kulturområdet Kolding Kommune 2019-2022 Et aktivt og variereret kulturudbud er en politisk ambition og en væsentlig forudsætning for at skabe det gode liv og en attraktiv kommune. Det

Læs mere

Idékatalog. til brug for realisering af Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-16

Idékatalog. til brug for realisering af Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-16 Kultur- og Fritidsafdelingen 28. september 2012, 19. oktober 2012 Forslag Idékatalog til brug for realisering af Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-16 Kataloget har baggrund i: Silkeborg Kommunes Udviklingsstrategi

Læs mere

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Til alle foreninger, organisationer, interessenter og borgere i Fredericia kommune, Fredericia, den 11. april 2016 Arbejdet med at skabe en ny kultur- og idrætspolitik

Læs mere

Et rigt og udviklende kulturliv

Et rigt og udviklende kulturliv Et rigt og udviklende kulturliv Kulturpolitik for Region Midtjylland 2016 SAM SPIL VIKLING VÆRK SYN TALENT OG NET KREATIVITET Region Midtjylland Regional Udvikling www.ru.rm.dk Ny kulturpolitik for Region

Læs mere

Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-2016. Kultur- og Fritidsafdelingen, Silkeborg Kommune

Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-2016. Kultur- og Fritidsafdelingen, Silkeborg Kommune Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-2016 2016 Kultur- og Fritidsafdelingen, Silkeborg Kommune 1 Indhold Forord..........................4 Målsætninger for Handleplan 2016.........6 Kulturlivets aktører..................

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2019 Frem mod 2020 Godkendt i Udvalget for plan, udvikling og kultur 6. februar 2018 Kulturpolitisk handleplan 2019 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR Kulturpolitik Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytte vores fantastiske

Læs mere

Kulturpolitik Frem mod 2020 Handleplan 2016

Kulturpolitik Frem mod 2020 Handleplan 2016 1 of 5 Kulturpolitik Frem mod 2020 Handleplan 2016 Syddjurs som Kulturkommune Vedtaget i Byrådet, Syddjurs Kommune den 25. februar 2015. Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik. Visionen

Læs mere

Frivillighedspolitik Politik for frivilligt arbejde indenfor kultur- og fritidsområdet i Skive Kommune.

Frivillighedspolitik Politik for frivilligt arbejde indenfor kultur- og fritidsområdet i Skive Kommune. Frivillighedspolitik Politik for frivilligt arbejde indenfor kultur- og fritidsområdet i Skive Kommune www.skive.dk Indhold Side 2: Forord Side 3: Principper for samarbejdet - foreningsliv og frivillighed

Læs mere

Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling. Handlingsplan Kunststyrelsen

Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling. Handlingsplan Kunststyrelsen Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling Handlingsplan 2009-2011 Kunststyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3374 4500 Telefax 3374 4545 ks@kunst.dk

Læs mere

Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014

Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014 Tilgængelighed og formidling Samhørighed og sammenhængskraft Kultur og identitet Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014 Rum til at spire Frivillighed og ansvar Forord Brønderslev Kommunes vision mod 2020

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune Kulturpolitik Mange stærke Fællesskaber Skanderborg Kommune 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytter vore fantastiske

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Vision 3. Temaer Fællesskaber og synergier Faciliteter Idræt og bevægelse Børn Kultur

INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Vision 3. Temaer Fællesskaber og synergier Faciliteter Idræt og bevægelse Børn Kultur KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat og Byudvikling NOTAT 21. marts 2019 Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2020-2023 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Vision 3.

Læs mere

Kulturstrategi for Struer Kommune, 2015-2018

Kulturstrategi for Struer Kommune, 2015-2018 Kulturstrategi for Struer Kommune, 2015-2018 Indledning Med Struer Kommunes kulturpolitik er der formuleret et klart politisk ønske om kulturel udvikling i bred forstand. Mål og visioner gør det imidlertid

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Fritids- og kulturpolitik for Solrød Kommune

Fritids- og kulturpolitik for Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE - BYRÅDET Fritids- og kulturpolitik for Solrød Kommune I Solrød Kommune er der kultur- og fritidstilbud til alle borgere overalt i kommunen. I fritids- og kulturlivet vokser vi fra barnsben

Læs mere

Udvalgsplan Kulturudvalget

Udvalgsplan Kulturudvalget Udvalgsplan 2014-2017 Kulturudvalget KULTURAFDELINGEN Forord I de sidste 20 år har Horsens Kommune forandret sig. Kulturlivet har spillet en central rolle i forandringen. Horsens brand er ændret fra fængselsby

Læs mere

Kultur- og idrætspolitik

Kultur- og idrætspolitik Kultur- og idrætspolitik Fredensborg Kommune l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Kultur- og idrætslivet binder hverdagen sammen for rigtig mange mennesker og er med til at gøre Fredensborg Kommune til

Læs mere

ERHVERVSPOLITIKS RAMME

ERHVERVSPOLITIKS RAMME ERHVERVSPOLITIKS RAMME Oplæg til erhvervspolitik for Inden finanskrisen oplevede erhvervslivet i en positiv udvikling med vækst, stigende produktivitet og meget lav ledighed. Det er et godt udgangspunkt

Læs mere

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST POLITIK POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING indledning I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki Hvad er en politik? Kommunalbestyrelsen fastsætter, fordeler

Læs mere

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 Roskilde Festival-gruppens donationsstrategi 2018-2020 beskriver Festival-gruppens donationsarbejde i de kommende tre år.

Læs mere

SAMMEN OM KULTUREN. Kulturpolitik for Gentofte Kommune

SAMMEN OM KULTUREN. Kulturpolitik for Gentofte Kommune SAMMEN OM KULTUREN Kulturpolitik for Gentofte Kommune Indledning Gentoftes kulturpolitik er udarbejdet af et opgaveudvalg. Ti borgere og fem politikere alle med stærke holdninger og erfaringer fra kulturlivet.

Læs mere

IDÉKATALOG. til brug for realisering af Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-2016

IDÉKATALOG. til brug for realisering af Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-2016 IDÉKATALOG til brug for realisering af Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-2016 Kultur- og Fritidsafdelingen Silkeborg Kommune Udgave # 01 Januar 2013 1 Foto: Lars Bay Preben Stentoft Paw Friis Peter

Læs mere

Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen

Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen Forpligtende samarbejder og partnerskaber i folkeskolen Folkeskoleloven pålægger kommuner at sikre, at der finder samarbejder og partnerskaber sted mellem de kommunale skoler og andre institutioner og

Læs mere

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN

ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN ROSKILDE FESTIVAL-GRUPPEN DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 DONATIONSSTRATEGI 2018-2020 Roskilde Festival-gruppens donationsstrategi 2018-2020 beskriver Festival-gruppens donationsarbejde i de kommende tre år.

Læs mere

Udkast Allerød Kommunes kulturpolitik. Forord. Indledning. Kultur- og Idrætsudvalget

Udkast Allerød Kommunes kulturpolitik. Forord. Indledning. Kultur- og Idrætsudvalget Udkast Allerød Kommunes kulturpolitik Forord Kultur- og Idrætsudvalget Indledning Allerød kommunes kulturhistorie går langt tilbage. Allerød er første gang nævnt i kilderne i år 1260 som Alryth. Al er

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur- og Fritidspolitik Nordfyns Kommune Revideret den 15. august 2014 Dokument nr. 480-2014-852344 Sags nr. 480-2013-36230 Indhold FORORD... 2 INDLEDNING... 3 VISIONEN... 4 VÆRDIER... 5 NORDFYNS KOMMUNE

Læs mere

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem. I Aabenraa Kommune er kultur- og fritidslivet

Læs mere

Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018

Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018 Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018 HVAD VIL VI GERNE OPNÅ OG HVILKEN EFFEKT ØNSKER VI? At alle borgere har mulighed for et aktivt og meningsfyldt fritidsliv At det er attraktivt at bidrage

Læs mere

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune

Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 1 of 8 Erhvervspolitik for Syddjurs Kommune 2016-2019 - Sammen skaber vi vækst og velfærd 1. udkast, marts 2016 2 of 8 Forord Byrådet har gennem de senere år arbejdet på at styrke indsatsen over for erhvervslivet

Læs mere

KULTURPOLITIK Næstved Kommune

KULTURPOLITIK Næstved Kommune Sagsnr. 20.00.00-G01-37-15 UDKAST 1.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, februar 2018 KULTURPOLITIK Næstved Kommune 2018-2022 INDHOLD: 1. Forord 2. Indledning 3. Sydsjællands kulturhovedstad 4. Levende

Læs mere

Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag

Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag Rebild Kommunes kulturpolitik har til formål at støtte og stimulere borgernes trivsel og aktive deltagelse i lokalsamfundets

Læs mere

Kulturstrategi. for Næstved Kommune Mærk Kulturen

Kulturstrategi. for Næstved Kommune Mærk Kulturen Kulturstrategi for Næstved Kommune 2012-2016 Mærk Kulturen 2 Foto: Lasse Bartholin / Næstved Ungdomsskole Mærk Kulturen I Næstved tror vi på kultur. Vi tror på, at den gør noget særligt ved mennesker.

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommune Børne- og Ungepolitik Børn og unge sejrer i eget liv og når deres fulde potentiale S 1 Velfærdspolitik Børne- og Ungepolitik Medborgerpolitik Miljøpolitik Erhvervs- og Beskæftigelsespolitik

Læs mere

LOGO1TH_LS_POSr d. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979

LOGO1TH_LS_POSr d. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979 LOGO1TH_LS_POSr d By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979 KULTURUDVALGETS Politiske fokusområder 2014-2015 Mødesteder og midlertidighed Kultur er fyrtårne og fysiske rammer.

Læs mere

1 of 6. Strategi for Kalø Campus

1 of 6. Strategi for Kalø Campus 1 of 6 Strategi for Kalø Campus 2015-2016 2 of 6 Strategi for Kalø Campus 2015-16 Vision Vi skaber rammerne for, at Syddjurs Kommune får det bredest mulige udbud af attraktive uddannelses- og vidensinstitutioner

Læs mere

F R B M Å L. S e k t o r p l a n f o r K u l t u r & F r i t i d

F R B M Å L. S e k t o r p l a n f o r K u l t u r & F r i t i d F R B M Å L S e k t o r p l a n f o r K u l t u r & F r i t i d Forord I foråret 2010 udviklede Kultur- og Fritidsudvalget sammen med aktive borgere, foreninger og andre aktører 9 fælles mål for kultur-

Læs mere

Kulturstrategi Slagelse Kommune

Kulturstrategi Slagelse Kommune Kulturstrategi 2020 Slagelse Kommune 1 Indhold Børnekultur... 3 Ungekultur... 4 Kulturelle arrangementer med lokalt særpræg... 5 Kultur i det offentlige rum... 6 Frivilligt engagement... 7 Det professionelle

Læs mere

Dragør Kommunes Kultur- og Fritidspolitik Kultur og fritid for det hele menneske

Dragør Kommunes Kultur- og Fritidspolitik Kultur og fritid for det hele menneske Dragør Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2017-2020 Kultur og fritid for det hele menneske Skole- og Kulturafdelingen, sep. 2017 Indhold Én fælles politik som paraply og pejlemærke...2 Fokusområder...4

Læs mere

KULTUR I KØGE KOMMUNE

KULTUR I KØGE KOMMUNE KI K K KULTUR I KØGE KOMMUNE KIKK er Køge Kommunes nye kulturstrategi. KIKK skal skabe puls, impuls og udvikling af et allerede mangfoldigt kulturliv i Køge Kommune. Kulturstrategien tilvejebringes gennem

Læs mere

Bilag 1: Kulturaftalens bevillingsmæssige grundlag og vilkår Bilag 2: Vilkår for genforhandling, justering og opsigelse af kulturaftalen Bilag 3:

Bilag 1: Kulturaftalens bevillingsmæssige grundlag og vilkår Bilag 2: Vilkår for genforhandling, justering og opsigelse af kulturaftalen Bilag 3: Bilag 1: Kulturaftalens bevillingsmæssige grundlag og vilkår Bilag 2: Vilkår for genforhandling, justering og opsigelse af kulturaftalen Bilag 3: Uddybende beskrivelse af indsatsområder Bilag 1 Kulturaftalens

Læs mere

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave)

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Medborgerskab og samspil med frivillige Hvordan bringer vi det aktive medborgerskab i spil og styrker samspillet med de frivillige kræfter

Læs mere

Kultur og fritid for det hele menneske. Kultur- og Fritidspolitik

Kultur og fritid for det hele menneske. Kultur- og Fritidspolitik Kultur og fritid for det hele menneske Kultur- og Fritidspolitik 2017-2020 Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 31. august 2017 Indhold 3 4 5 6 8 10 12 14 Én fælles politik som paraply og pejlemærke Vision:

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommune Børne- og Ungepolitik Børn og unge sejrer i eget liv og når deres fulde potentiale 1 Børne- og Ungepolitik for Ishøj Kommune Velfærdspolitik Borgmesteren har ordet I Ishøj Kommune har vi

Læs mere

Kultur for alle. Kulturpolitik for Glostrup Kommune

Kultur for alle. Kulturpolitik for Glostrup Kommune Kultur for alle Kulturpolitik for Glostrup Kommune Et rigt lokalt kulturliv er: mangfoldighed fælleskab identitetsdannende frivillighed læring udfoldelse leg inddragelse tradition kreativitet oplevelser

Læs mere

Strategi for Dansk Talentakademi

Strategi for Dansk Talentakademi Strategi for Dansk Talentakademi Baggrund I 2003 blev Nordvestjysk Talentcenter etableret med en ambition om, at det i Holstebro skulle være muligt at dygtiggøre sig inden for flere forskellige kunstarter,

Læs mere

Denne nye fireårige kulturpolitik udstikker retningen på kulturområdet under kulturhovedstadsåret 2017 og frem til 2020.

Denne nye fireårige kulturpolitik udstikker retningen på kulturområdet under kulturhovedstadsåret 2017 og frem til 2020. Indstilling Til Aarhus Byråd Fra Magistraten for Kultur og Borgerservice Dato 13. oktober 2016 Kulturpolitik 2017-2020 Denne nye fireårige kulturpolitik udstikker retningen på kulturområdet under kulturhovedstadsåret

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Vision 2020 Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der skal vise vejen for, hvordan kommunens fritids-

Læs mere

Vær med til at præge den nye fynske kulturaftale 2011-2014

Vær med til at præge den nye fynske kulturaftale 2011-2014 Vær med til at præge den nye fynske kulturaftale 20112014 Tirsdag d. 9. marts kl. 16.0020.30 på spillestedet Posten, Østre Stationsvej 35, 5000 Odense C. Nye ideer ny energi Det fynske kultursamarbejde

Læs mere

Kulturpolitik Oktober 2017

Kulturpolitik Oktober 2017 Kulturpolitik Oktober 2017 - BRUG ALLE SANSER BRØNDBY KOMMUNE Indhold Forord 2 Brug alle sanser 4 Kulturelle netværk og fællesskaber 6 Kultur er noget, vi skaber sammen 8 Et varieret kulturliv - brug og

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik UDKAST

Kultur- og Fritidspolitik UDKAST 1 / 26 Kultur- og Fritidspolitik 2020 23 UDKAST Indhold 1. Indledning 2. Vision 3. Temaer Fællesskaber og synergier Faciliteter Idræt og bevægelse Børn og unge Kultur 3 / 12 Indledning Et mangfoldigt og

Læs mere

BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016

BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016 BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016 Program 19:00 Intro ved Emrah Tuncer og Svend Due Mikkelsen 19:15 Intro til fortællingerne ved Emrah Tuncer 19:30 Basar 2x20 minutter ved 2 selvvalgte stande +20

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2019 Frem mod 2020 Udkast til godkendelse i Udvalget for plan, udvikling og kultur 6. februar 2018 1 Kulturpolitisk handleplan 2019 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny

Læs mere

Det aktive byrum Status 2014

Det aktive byrum Status 2014 Det aktive byrum Status 2014 KMØ Det aktive byrum er et ud af 9 projekter under kulturaftalen KulturmetropolØresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden og Kulturministeriet. Aftalen

Læs mere

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017

Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Kulturpolitik Syddjurs som Kulturkommune frem mod 2017 Der arbejdes målrettet og strategisk med kulturudviklingen i kommunen. I forlængelse af byrådets beslutning af juni 2011 udnyttes synergien i sammenhæng

Læs mere

KOLDING MUSIKSKOLE VISIONS- OG HANDLEPLAN

KOLDING MUSIKSKOLE VISIONS- OG HANDLEPLAN 2018-28 VISIONS- OG HANDLEPLAN V E R D E N S B E D S T E M U S I K S K O L E F O R D I G 2 3 Kolding Musikskoles Visions- og Handleplan...... er en ambitiøs vision der understøtter Kolding Kommunes samlede

Læs mere

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø Punkt 4.3 Bedre samarbejde på tværs af kulturinstitutioner/foreninger INDHOLDSFORTEGNELSE Indhold

Læs mere