Vand i Låsby. Idékatalog og procesbeskrivelse. Fra regnvand til nye rekreative muligheder. April 2013

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vand i Låsby. Idékatalog og procesbeskrivelse. Fra regnvand til nye rekreative muligheder. April 2013"

Transkript

1 Vand i Låsby Idékatalog og procesbeskrivelse Fra regnvand til nye rekreative muligheder April 2013

2 Indledning Den 11. april 2013 mødtes op til 70 borgere fra Låsby til en kreativ workshop i Låsby Hallen, i forbindelse med projektet Vand i Låsby. Workshoppens omdrejningspunkt var at udvikle idéer til rekreative oaser i byen. På workshoppen blev der udviklet idéer indenfor seks forskellige temaer: 1. Rekreative områder som grundlag for læring 2. Omdømme 3. Natur og miljø 4. Ung by 5. Samling af generationer og fælles interesser 6. Bæredygtighed - Udnyttelse af vand/vandenergi Disse temaer er udvalgt på baggrund af et kvalitativt studie gennemført i Låsby i marts-april 2013.

3 Sådan gjorde vi Fra interviews til råidéer og oaser På den kreative workshop blev borgerne delt ind i grupper, og udviklede tilsammen 847 råidéer. Grupperne delte deres ideer ind i kategorier, og skulle herefter udvælge deres tre bedste idéer og til sidst præsentere den allerbedste idé. PrimusMotor har haft idéerne i drivhus. Alle idéer er blevet læst igennem, underkategoriseret og herefter sat sammen i oaseforslag.

4 Idéoversigt Vi har i dette idékatalog inddelt idéerne i tre grupper: 1. Deltagernes bedste idéer, der blev præsenteret på workshoppen 2. Forslag til oaser på baggrund af deltagernes idéer, der er sammenkoblede og modnede 3. Råidéer (ikke bearbejdede råidéer fra workshoppen)

5 Opgaven og rammerne Opgaven på den kreative workshop var at komme med ideer til, hvordan udvalgte områder i Låsby kan blive til nye rekreative oaser med fokus på at opsamle regnvand Der vil blive ca. seks områder med en oase i hvert område Der vil være et hul med min. 1 meter vand i alle områder Der vil være områder, der for det meste er tørlagte

6 Områderne Område 1 Område 2 Område 3 Område 4 Område 5 Område 6 Område 7

7 Borgernes bedste idéer På baggrund af alle de idéer deltagerne kom med under idégenereringen, udvalgte hver gruppe deres bedste idé, som bliver præsenteret på de følgende sider. Den idé, som grupperne præsenterede som deres bedste, vil de fremadrettet få mulighed for at arbejde videre med.

8 Borgernes bedste idéer Park med aktivitetslegeplads og en kreativ vandstation. F.eks. en brøndpumpe til at løfte vand op, kæmpe vandpistoler så man kan lege vandkrig, et lavtliggende soppebassin der kan bruges til skøjtebane om vinteren, og en skøjtekarrusel med vognstang ud til en kane, der skubbes rundt ved mandkraft. Kulturelt vartegn, f.eks. en vandsøjle eller en vandlås. Vest for Låsby Hallen kan der være en sø og en friluftsscene, f.eks. et amfiteater, der kan bruges til dans eller teater.

9 Borgernes bedste idéer Nyt fællesområde ved Låsby Hallen og hen til Gl. Silkeborgvej. Her skal være et skaterområde, der kan aflede vandet hen til en større sø. Midtvejs skal der være en strandbar og ved hallen et caféområde. Oasen skal også indeholde Nordeuropas bredeste springvand med farver og lysshow, der tiltrækker folk til byen. Byen skal have en klukrute, der forbinder skolerne, børnehaven, idrætsforeningen og plejehjemmet. Der skal være en kanal, der går fra det ene sted til det andet. Undervejs skal der være aktiviteter for forskellige generationer, f.eks. en vandlegeplads eller et område for de ældre.

10 Borgernes bedste idéer Vandskulptur ved motorvejen, så folk ikke er i tvivl om, at de er nået til Låsby. Der skal plads til natur, leg og bevægelse, f.eks. legetårn, træningsfaciliteter med vand, amfiscene af beton og rulleskøjte- og petanquebane. Vandrute, der starter med vandbyporte, og kobles sammen med alle vandområderne i byen. Ved det centrale område ved Låsby Hallen skal der være stisystemer, bænke, borde og pavilloner. Ved plejehjemmet skal der være et læringsområde og et væksthus med regnvand. Der skal være pil eller mangrove plantet rundt omkring i byen.

11 Borgernes bedste idéer Området omkring Låsby Hallen og Blochgrunden skal være byens hjerte et samlingspunkt for byen, med aktivitetsrum der får pulsen op, og afslapningsrum der styrker hjertet. Fitness, meditativt zen område, høje træer der afskærmer, vandkunst med meditative dryp, socialt område med bål og bilvask. Låsby skal være Danmarks Venedig. Låsbygondolen skal sejle på kanaler, der fører rundt i byen, og ender i en sail-in-bio ved Låsby Hallen. Her er der et område med en sø, der om vinteren laves om til skøjtebane. Om sommeren er der en strandsand med aktiviteter for børn og voksne.

12 Borgernes bedste idéer Fokus på Låsby Hallen. Start ved skoven med en å der strækker sig hele vejen gennem området, og ender i en sø formet som et æble. Ved Grønnehaven skal der være terrasser med æbletræer. Ved hallen skal der være træningsfaciliteter inspireret af Pulsparken i Ry. Ved Sorringvej skal der være et badeområde og bilvask. Få Olafur Eliasson til at lave et kunstværk til byen!

13 Forslag til Oaser På de følgende sider er borgernes idéer koblet på nye måder, og der præsenteres otte forskellige oaser og et sammenhængende system, der vil binde byen og oaserne sammen. Oaserne er tematiserede, således at hele Låsby bliver en samlet oplevelse. Hensigten er at man skal få lyst til at besøge alle oaserne, da de giver forskellige indtryk og har forskellige funktioner. Oaseidéerne er på visualiseringsniveau, og er derfor endnu ikke gjort endelig realiserbare. Det vil være ideelt at lave en Låsby-APP, der formidler de forskellige karakteristika ved oaserne og som formidler viden om vand, klimasikring og funktionerne i de enkelte oaser. Oversigt: Kulturelt vartegn Oase 1: Water Lab Oase 2: Den grønne oase Oase 3: Centrum Park Oase 4: Den japanske Have Oase 5: Vandhunden Oase 6: Vandkirken Oase 7: Vugge-til-vugge Oase 8: Vandkunst Klukruten

14 Kulturelt vartegn Velkommen til Låsby, som måske skal omdøbes til Låsby Søby. Låsby skal af med sit prædikat som hjemby for Låsby-Svendsen byen skal være kendt for noget nyt og anderledes f. eks. et vartegn ved motorvejen. Vartegnet kan være en vandskulptur i alverdens farver, der går tværs over vejen. Det kan være et Låsbylogo hvor låsen udgør en central del af designet. Eller et kæmpe L-formet springvand. Så er man ikke i tvivl om, at man nu er ankommet til Låsby.

15 Oase 1: Water Lab Låsbys Vandlaboratorium. Hver oase skal indeholde læringselementer, men én oase skal være et ægte laboratorium for børn, ældre og unge. Læringen skal kobles på en digital formidlingsplatform og skal bl.a. indeholde: - Fiskeopdræt - Klimasikring - Vand og vandfysik - Økologi - Flora, dyreliv ved vandet og botanik

16 Oase 2: Den grønne oase Generationer mødes til en sanselig, lærende og social oplevelse. Centrum i den grønne oase er en lille sø med forskellige typer af vandplanter. Et prydbassin med biologisk vandrensning kan bruges som forsinkelsesbassin. I midten af bassinet etableres et springvand. Ved bredden opbygges vandtrapper med dekorative sumpplanter. Udenom bassinet etableres seks forskellige zoner med forskellig botanik f. eks. Lej en have, som borgerne selv skal så og vedligeholde eller blomsterzone, urte-/-duftezone, højbede med grøntsager, frugtbuske, sumpplanter og et overdækket væksthus. De forskellige zoner vandes med vand fra bassinet, der pumpes op til terræn. Rundt om zonerne plantes Låsbyæbletræet og der opstilles bord- og bænkesæt, samt et udendørs køkken til tilberedelse mad fra de grønne zoner.

17 Oase 2: Den grønne oase

18 Oase 3: Centrum Park Blochs grund er det centrale område i Låsby, det ligger lige op til Låsby Hallen. Det er et oplagt sted at gøre til byens sociale midtpunkt. Låsbyhallens faciliteter skal kobles sammen, så det bliver et sammenhængende område for flere målgrupper f. eks. en bypark med en helårslegeplads for børn og voksne. Løberute-/kanal Rundt om hele området går der en sti/kanal. Stierne er i kanaler, der ved oversvømmelse bliver fyldt med vand. De kan derfor i tørre perioder bruge til trickcykler og til skateboard. Belysningen er i bunden af kanalen. Rundt om søen er der et parkanlæg med bænke og borde. Plaskesø Om sommeren skal der være plaskesø til de små, og en svævebane der ender i en sø for de vovede. Om vinteren bliver det til en skøjtebane, hvor der skal der være en kanekarrusel, der trækkes rundt ved håndkraft.

19 Oase 3: Centrum Park

20 Oase 3: Centrum Park Vandskulptur I oasen skal der være en vandskulptur med netstruktur hvor man kan kravle/lege/bliver underholdt eller fordybe sig og slappe af. Om aftenen tændes changerende lys i og på skulpturen. Vandskulpturen fungerer som en legeinstallation for børn og voksne. Aktivitetslegeplads Der skal være en aktivitetslegeplads i byparken med vandpumpe, kreativ vandinstallation, f.eks. et springvand forbundet med en cykel, slusesystem, å-forløb, kæmpe vandpistoler og vandkanoner. Kultur- og fællesarrangementer En del af parken er et kulturområde parkourbane med graffiti og et strandområde med en vandbar, f.eks. på en tømmerflåde. Der skal være et udkigsplateau så firhjulede og gangbesværede kan komme tæt på vandet. Stedet kan bruges som byens fællesområde, hvor man kan have et byjuletræ, Skt. Hans bål og afholde andre arrangementer.

21 Oase 3: Centrum Park

22 Oase 3: Centrum Park Aktivitetssø Ved Låsby Hallen skal der være en sø med multifunktioner. Søen er delvis kunstig og delvis skabt med regnvand og skal renses biologisk. Den ene ende bruges til roning, kajak, vandcykler, windsurfing og vandski. Til vandskiene skal der være et spil, som kan trækker folk rundt. En afgrænset del af søen skal opvarmes ved hjælp af vandkraft fra vandløb i byen eller via solcelleanlæg, som kan fungere som halvtag over noget af søen. Der skal være en modstrømsbane til svømning, hvor man kan træne langdistancesvømning. I den ene ende af søen findes en forhindringsbane inspireret af wipe out og i et andet hjørne skal der være et sted, hvor man kan sejle med sine fjernstyrede både. Ved selve hallen skal der være en café der rager ud over søen, så man får oplevelsen af at gå på vandet. Bilvask med regnvand Ved parkeringspladsen opsættes regnvandsbeholdere, og i perioder vil foreningerne tilbyde bilvask med regnvand, når man f.eks. i weekenden er i hallen til stævne.

23 Oase 3: Centrum Park

24 Oase 4: Den Japanske Have Ved erhvervskvarteret i Låsby etableres et område med spejlbassiner, trædesten og japansk inspireret haveanlæg med borde og japanske kirsebærtræer. Et sanseligt Feng Sui-inspireret anlæg, der vil give medarbejdere ro i middagspausen, give kunder en spændende og anderledes oplevelse og i det hele taget forskønne området.

25 Oase 5: Vandhunden Denne oase appellerer til sjov, leg, action og bevægelse og man kan tage hunden med. Der er et særligt hundebadebassin. Fokus er især på de mindre børn fra byens børnehaver, dagplejemødre og SFO. Vandstanden er lav i dette område. Der er kanaler, hvor små både kan sejle, vand skal løftes, og der kan soppes i vand. En legeplads udformet af rør og andre genanvendelig ting, der normalt bruges til vand etableres. Man ender i lavt vand, når man rutsjer på rutsjebanen. Børn kan sidde i en lille båd og trække sig over et lavt bassin til en lille ø af sand en ø- sandkasse. Børnene kan også lege og pumpe vand ud over søen og sprøjte på kammeraterne. Der er små vandhaver rundt i området og et lille udendørs akvarium med fisk fra ferskvandssøer. I den ene ende af søen skal der være et jorden-er-giftig område med kæmpe hinkesten, hvor sværhedsgraden ændres alt efter hvor meget det har regnet. Det kan f.eks. være store sten/betonklodser, der kan bruges til at sidde på, når det er lavvande. Stenene er placeret så de danner en labyrint.

26 Oase 5: Vandhunden

27 Oase 6: Vandkirken Ved kirken etableres en stor udendørs døbefond. Et vandorgel spiller til de udendørs gudstjenester som foregår på en stor overdække terrasse. I Låsby kan borgerne som det første sted i verden blive bisat i en lille urnesø, som bliver en del af kirkegården. Urnesøen vil også fungere som et stillested for meditation, bøn og fordybelse.

28 Oase 6: Vandkirken

29 Oase 7: Vugge til vugge Vugge til Vugge ( Cradle to Cradle ) er en måde at tænke på, hvor naturen giver idéer til, hvordan vi kan forme nye ting. I stedet for at tænke fra vugge til grav, hvor alting ender som affald, skal vi tænke på, hvordan de ting, vi bruger, igen kan blive del af naturens kredsløb. Hele denne oase er gennemsyret af dette bæredygtighedsprincip: - Jord fra bassinhul bliver brugt til sansemotorikbane, kælkebakke og siddeplateau - CO2 deponeringsskulptur/konstruktion. CO2 indfanges med grøn vækst som ved pyrolyse forkulles og derefter deponeres uskadeligt. Restproduktet biokoks bruges til jordforbedring i haverne - Pileaboretområde, der renser vandet (formet som en pilelabyrint) - Borde, bænke m.v. er lavet af genbrugsplast, -træ og andre naturmaterialer - Vandrensesystemer, hvor vandet til sidst ender i en stor udendørs bruser - Algefabrik, hvor alger laves til biobrændsel - Vandets gennemstrømning skaber energi til elbiler og elcykler - Solceller der opvarmer vandet til bruseren

30 Oase 8: Vandkunst Dette område gennemsyres af kunst i vand, skulpturer, land art m.v. Kunsten må røres og bruges og flere kunstværker formes efter om det regner eller om det er en tørperiode. - Vandkunsten/installationen, hvor trykket er drevet af vandforbruget i hvert enkelt hus - En lille sø med undervandskunst, hvor man skal dykke for at få kunsten at se - En billedfontaine viser Låsbys nye vartegn - Bassinet er land art når det ses ovenfra er det udformet f. eks. som en fisk - Skulpturelt vandtårn med klatremuligheder og vandfald - Forskellige siddemøbler og borde udformet af kunstnere - Kunstatelier hvor lokale kunstnere kan fordybe sig og male eller skrive - Lysende klukkende vandkanaler

31 Kanalsystem Et samlet Låsby I hele Låsby skal der gå en kanal, der slynger sig igennem byen og kobler alle vådområder sammen. Langs med kanalen skal der være vandtrapper, vandmøller og vandkunst. Der skal være mulighed for at man kan sejle i vandløbet, f.eks. i kano, gondol eller på vandcykel. Langs hele kanalen er der en sti og hvilepladser m. borde/bænke. Den nu rørlagte bæk ved hovedgaden åbnes og forbindes med kanalen, og langs denne plantes der platantræer. Kanalen føres ind til området ved Låsby Hallen, hvor der er en sail-in-bio, et område med sandstrand og andre aktiviteter for børn og voksne. Rundt omkring i byen er der vandtårne og transparente vandrør, så man kan følge vandet på sin færd gennem byen. Der skal være afmærkede løberuter rundt i byen, og undervejs finder man motionsmaskiner, hvor vand fungerer som modstandskraft. Gadebelysningen er drevet af vandkraft, og der skal være vandkanoner der skyder efter de biler der kører for hurtigt.

32 Kanalsystem Et samlet Låsby Kanalsystemet har også en klukrute der fører gennem byen, så man på den måde kan udnytte vandets dragende effekt til at flytte børn, voksne og ældre rundt i byen. På forskellige steder er der indrettet små vandlegepladser med vandoplevelser, hvor ældre kan inspirere børn til nye vandlege, eller de kan blive underholdt af de legende børn. Områderne skal være adgangsvenlige for alle, også folk på fire hjul barnevogne, rullestol og rollator.

33 Kanalsystem Et samlet Låsby

34 Råidéer Udover de idéer som borgerne udvalgte som deres bedste idéer indeholder kataloget på de følgende sider de en resterende råidéer, der er blevet sorteret og kategoriset.

35 Råidéer Udendørs træningsfaciliteter hvor vand skaber modstand Modstrømsanlæg til svømning, evt. med bølger Sø til roning, sejlads og kajak Vandskibane Løbebane/sportsanlæg med vandbassin i midten Motor cross bane i vand Regnvandsbassin med skaterbane Vandcykler White-water-rafting Svømmesø med udspringsområde/tårnspring Vandtriatlon Vandaerobic/spinning Vandløbsmaraton Balanceredskab der går over vand Stavgang i vand Wipe out Sø til windsurfing Sport Tør sø med parkour objekter, evt. med vandfælder Kricket/kroketbane Minigolfbane med vand Crossfit miljø i vand Afmærkede løberuter rundt omkring i byen, f.eks. med vandtræning/styrketræningsfaciliteter undervejs Cykel- og BMX-bane Stor sø til årlig kapsejlads Krolf indlagt i oase Bådbane med gummibåde Klatrevæg En svømmeå til at træne langdistancesvømning Vandpolo Længdespringssø Svømmebane med forhindringer

36 Råidéer Flydende restauranter Gourmet Væksthuse til institutionskøkkener med diverse grønt og krydderi Frugtfestival Æblefestival Æblelund med Låsbyæblet Udendørs køkken ned til vandet hvor man kan holde picnic Sushiskole Parker med forskellige madevents en i hver oase Lav din egen ret med forskellige æblesorter Udendørs servering med råvarer dyrket i bassiner Specielle vandbassiner med rismarker Serveringsterrasse på pæle Blindsmagning af dansk vand/apollinaris Skalddyrsfestival Låsby krebsekalas Frøer opdrættes og serveres med Låsbyæblet Fremstilling af søtang/alger til Noma Restaurant med gourmetmad ved sø med udsigt

37 Råidéer Biler Regnvandsvaskeplads til biler, cykler m.v. Drengerøvszone til at vaske biler Topløs bilvask Vandkanon der sprøjter på biler, der kører for stærkt forbi skolen Afslapningsområde med stressless aktiviteter Meditationsplads/yogazone Varmtvandsbassin Buddhaskole Mindfulnessområde Mudderbade Vandterapi Udendørsbad Yogaø Velvære/stilleområde

38 Råidéer Dambrug/fiskesø Fiskeaktiviteter for alle aldre Fiskesø/put and take Fiskeopdræt Skalddyrsvækstanlæg Krabbe- og frøopdræt Springvand med kugler eller lys Springvand med skulpturer i parkanlæg Vandorgel ved Mindestenen Vandfald med lys Niagara Falls i Låsby Vandfald med skulptur Små vandfald rundt omkring i byen Springvand og vandfald

39 Råidéer Vandkunst Vandtårne som hegn/lydmure Verdens største L som springvand Vandløb gennem byen, f.eks. rindende vandløb langs hovedgaden, med vandskulptur Monet have med biograf og åkander. En kunsthistorisk Monet-oase, evt. med pavillon til diverse udstillinger Vandmonumenter/skulpturer/fontæner, f.eks. hvor trykket er drevet af vandforbruget i hvert enkelt hus, eller med skiftende lys Regnvandsopsamler malet af lokale kunstnere Vandtrapper som giver vandet liv Lad byens erhvervsvirksomheder opstille kunst med inspiration fra deres virksomheder Vandskulptur ved motorvejen F.eks. af Olafur Eliasson, vandkast hen over motorvejen Gigantisk vandsøjle Megamodel af hele Gudenåen eller en af verdens største floder Kunstrute gennem byen bestående af vandinstallationer, f.eks. drevet af vandeller solenergi Løbende vand ned af mure/vandkunst uden på bygninger Vandkunst med søheste Vandområde tæt på hal og plejehjem med springvand, skulptur osv. Springvand a la Noas Ark Et kunstværk ved hvert vandhul for at skabe helhed Vandkunst der afspejler værdier i Låsby Solsystemets planeter omgivet af vand, ligesom verdenskortet i Klejtrup Skulpturpark for unge kunstnere Genetabler bækken under hovedgaden og plant platantræer langs bækken/vejen Vandtrapper i naturen

40 Råidéer Dyrkning Pluk dine egne jordbær mens du bader Højbede i rismarksystem Vindyrkning Æbleproduktion Vanding af fælles Låsby køkkenhave/højbede Låsbyæbles cider, samt presset æblejuice til salg. Plante Låsbyæbletræer rundt omkring i byen Skabe flotte vandhuller masser af botanik og mulighed for at landmændene kan bruge vandet til marker Eleverne dyrker deres egne grøntsager og opdrætter fisk Mosteri

41 Råidéer Kirke Udendørs døbefont Vandorgel Flydende altertavle Urnesø Undersøisk kirke Vand til at vande planter på kirkegården med Gudstjeneste midt i oase Kirkelig ø til bryllupper og barnedåb Kirkekoncert, gospel Arena til udendørs gudstjeneste Udendørs vandområde til kirke og amfiteater Gudstjeneste i de bænke der er i plateauerne på skatebanen Gudstjeneste i en husbåd Udendørs kirke med små vandfald eller en lille bæk der klukker Friluftsdåb, f.eks. Amfiteater Bisat til søs Føre søen gennem kirken Indbygge store undervandslamper i regnvandsbassiner således at guds lys skinner op af vandet Tag vandvejen til kirken Konfirmationsforberedelse på vandet Massedåb Pilgrimsvandring efter gudstjeneste ved søen ved Sorringvej Gå på vandet Bryllupspavillon i det grønne Tømmerflåde som prædikestol Vandkunst som dekoration i kirken og på kirkegården Vandalter udendørs gudstjeneste i den grønne oase ved vandalter

42 Råidéer Bæredygtighed Regnvandsrensesystem til opvarmning af badesø Områder med pil der renser byens spildevand og industriomådet Regnvand varmeveksler- opvarmet med jordvarme Transport rundt i byen på stort regnvandsvandløbssystem Vindenergi og solenergi varmer vand i oaser op Stort solenergianlæg over bassin som halvtag Vand omdannes til gavn for teknikundervisning Solfangere til at opvarme Låsby med, samt pumper til at pumpe evt. regnvand/kloakvand Opsamling af vanddata og kloakdata med live datafeed tilgængelig på hjemmesider og apps Opvarmning af offentlige bygninger Vandfald til at generere strøm, (vandturbine) f.eks. til elbiler/elcykler Vandmøllehjul, f.eks. til at trække transportbånd til toppen af kælkebakken eller lign. Vanddreven gadebelysning Lave gas/brint Dyrke alger der laver ilt

43 Råidéer Genanvendelse af regnvand Fælles regnvandsopsamling med slanger ud i haverne Regnvand til støvlevask ved hallen Vandfald giver strøm til gadelamper Kæmpe regnvandsrensningsanlæg Genanvendelse af regnvand til toiletter Brug af vand til fælles bilvask Forædlet regnvand drikkevand kildevand

44 Råidéer Læring Udendørs grønne lokaler Børn laver vandmøller og laver strøm Vandløb og åer går til at studere dyrelivet Temapark på skolen udendørs fysiklaboratorium Vandlandbrug i stedet for hjemkundskab Væksthuse hvor børn (skole, børnehaver) kan spire buske/træer til udplantning Børnehave under bassin, så de kan lære om fisk og padder Dykkercertifikat Vandland for børn Uddannelse af naturvejledere med speciale i vand Energipil i skolegården rensning af skolens spildevand. Hængebroer og hytter Spis din have lær om fra jord til bord Vandinstallationer der kun virker hvis børnene regner ud hvordan de virker Bådebyggere a la sæbekassebil-style Matematisk vandområde i skolen Vandmotion i idræt Køreskole for speedbåde Eksperimentere med tyngdekræften og vand

45 Råidéer Aktiviteter Andesøer til små børn Diskotek/café under sø Træcamps Multiudendørs kulturhus med vandamfiscene Fiskespil Tømmerflåde med bar Regndans Udendørs vandcafé ved hallen, opstillet på pæle Udendørs biograf afgrænset af vandvægge Kyssebænk bag et vandfald Udendørs arena med vandorgel, hvor man kan afholde koncerter Svævebane der ender i en sø Klub for fjernstyrede både Kæmpe sæbeboblespil Gå på vandet i store bolde Fest, musik og dans ved Låsby Hallen Gummistøvleløb Kæmpe vandpistoler Sammenskudsfest på hovedgaden Stor flodamper på søen til familiens søndagsudflugt Weekendarrangementer Største pjask-konkurrence Wild vandland for de ekstreme Jorden er giftig -område, hvor sværhedsgraden ændres når det regner Spil der trækker vandski op ved hjælp af vand Færgen i Låsby trækfærge Vandscooterudlejning Springbreak på kunstig strand

46 Råidéer Unge Ungdomssanserum/diskotek Udendørs disko med diskolys og skum i den opvarmede sø, til god musik Vanddiskotek på glasgang over vand med fisk Rulleskøjte- og skatebane lige som Pulsparken Ungdomscorner Fri leg på vandet med (gratis) redskaber Knallertbane Værested ved vandet Flydende ungdomsklub

47 Råidéer Børn Vandlegeplads, med forskellige vandspil, vandopgaver, brøndpumpe, sluser og lign. Klimaskole med en regnvandsrutsjebane i skolegården og børnehaven Et plaskeområde til børn i gummistøvler Vandvægt flytter ting når det løber rundt legeplads a la Aqua Vand der flytter sig langsomt gennem flere bassiner Sluseleg Legeområde med f.eks. basketmål og skøjtebane Legesø på grønne områder som unge kan lege i Vandkanoner

48 Råidéer Sansehave med vand og frugt Afslappende lyde rislen af vand Dyrkning af vandplanter Haver med grønne vægge Æblepark omkring små søer Øko-drivhuse med kunstvanding (regnvand) Væksthus med palmehave og vandrutsjebane Regnvandsbede med planter der elsker sump Videreudvikling af Låsbyæblet krydderihave med lægeurter Sommer blomster man kan plukke. Konkurrence - bind den flotteste blomsterkrans og tag den om hovedet Bær- og frugthave ned til lille vandløb Frugttræer Automatisk vanding af låsbyæblet Japansk vandhave Haver Kæmpedrivhus over et regnvandsbassin tropeparadis Kolonihaver Ny børnehave med planter på tage og mure - med integreret nyttehave. Inde og ude bliver ét. Åkandebassin Vanding af haver uden beregning Flydende haver med camps Opsamling af regnvand til grønne tage i byen Blomsterpark Nordisk grønt, frugt, bær, planter i grønne oaser Krydderurtehaver vandes med regnvand fra underjordiske slanger

49 Råidéer Vartegn Badeby midt i Jylland Arena / Colosseum Miniature udgave af den lille havfrue ved åen/søen Tropeøen i midten af byen Cykel ved sø når man cykler starter springvand Vandtårn Kanal gennem byen se Låsby fra gondol Vandlabyrint Verdens største vandcykelarena Jyllands Venedi Våbenskjold i passende farver Låsby-logo som byport Ny navn ny by Låsby Søby Vandorgel der aktiverer diverse springvand, når man spiller Monumental indgang til Låsby Låsby maritime øer Verdens største regnvandsmåler Vartegn: udkigstårn Vandland i megastørrelse Gigantisk regnvandssøjle Lysshow med laser Bundgangspæle lige under vandoverfladen Gå på Vandet Skøjtebane om vinteren med kane karrusel soppebassin om sommeren

50 Råidéer Dyr Karpe-park Hundebadesø Opdræt af oddere Udendørs undervandsakvarium Reptilpark koldvandsalligatorer i Låsby Akvarium med ferskvandsfisk Bassin til udnyttelse af dræbersnegle

51 Råidéer Sti omkring bassin ved motorvej Motorvejen Stilling vandskiklub flyttes til ny sø ved motorvejen En pendant til Hernings kunstting som ligger ud til motorvejen kæmpe springvand som reguleres af mængden af regnvand (Gejser) Vandmonument ved motorvejen så ingen er i tvivl om at der er kørt forbi Låsby Kulturskilt ved motorvejen (Ligesom til Den Gamle By og AROS) Vandfald over motorvej med lys i Kæmpe regnmåler i rundkørsel Svævebane hen over motorvejen drevet af grøn energi Vand i bue over motorvej Smukke søer på begge sider af motorvej Regnbuelys i rundkørslerne

52 Råidéer Friluftsliv Vandrehjem på pæle Søbad Kanal rund i hele Låsby se byen fra kano Shelterpladser Hængekøjer Vandhytte Husbåde Bål og grillpladser Vandvulkan med lys og klatrestativ Friluftsbad med kæmpebølger (Regn)Vandrutsjebane ned over grønt område kælkebakke om vinteren Svømmesø Grønt område med levende vand til grill og hygge Trækbåd over vand Naturlegeplads med legeredskaber til børn og træningsmaskiner til voksne Sammenhold demokratisø med vandcykler, kanoer og tømmerflåder

53 Forløbet

54 Forløbet Planen for 2013 Borgermøde og information om projektet Ansøgning til fonde om klimatilpasning Fokusgruppeinterviews Første fase af kloakering og etablering af ét bassin BORGERMØDE FOKUSGRUPPE- INTERVIEWS KREATIV WORKSHOP 11. APRIL KL IDÉUDVIKLING SKITSER BRUGERDREVNE LØSNINGSFORSALG Arkitekter modner og konkretiserer med styregruppe

55 Sådan gjorde vi Fokus på borgerinddragelse er afgørende i projektet Vand i Låsby. Derfor bliver der arbejdet med flere forskellige metoder til at komme i dialog med borgerne. Der er blevet udarbejdet flere film, dels korte informationsfilm, dels film som har fungeret som invitation til de respektive møder og workshops, der er blevet afholdt i projektet. Begge typer film har været lagt ud på Skanderborg Forsyningsvirksomheds hjemmeside og herefter har borgerne delt dem på de sociale medier. Ligeledes har der været benyttet mere traditionelle informationskanaler så som annoncer i lokalaviserne og husstandsomdelte flyers. Kombinationen af de forskellige initiativer har betydet at borgerne i Låsby er mødt talstærkt på til arrangementerne i projektet.

56 Sådan gjorde vi I februar blev det første møde afholdt, hvor borgerne i byen mødtes i det lokale forsamlingshus. På mødet blev de orienteret om projektet og sammenhængen med separatkloakeringen, som også skal gennemføres i byen. Borgerne brugte desuden aftenen på at indtegne byens styrker og potentialer på luftfotos af Låsby. Disse input fra borgerne har efterfølgende dannet grundlagt for hvilke områder, der nu arbejdes med ift. placering af oaserne.

57 Sådan gjorde vi I mellem det første borgermøde og den kreative workshop er der blevet foretaget en række fokusgruppeinterviews med 36 forskellige interessenter herunder: Borgere, grundejere, pædagoger, lærere, elever, repræsentanter fra foreninger, politikkere og embedsmænd samt repræsentanter fra virksomheder i Låsby. På baggrund af disse interviews blev der udarbejdet en mini-rapport med 5 temaer. 1. Interesse for det rekreative område 2. Kommunikation og information 3. Forbehold og hensyn 4. Politisk deltagelse 5. Drift Interviewene gav indsigt i behov og interesse for projektet. Ligeledes blev det kortlagt hvilke andre projekter og initiativer der pågår eller skal igangsættes, som vil kunne få indflydelse på Vand i Låsby-projektet eller som projektet skal tage hensyn til. Endvidere har interviewene opsamlet erfaringer, så eksempelvis kommunikation med borgerne kan målrettes og tilpasses ud fra det, vi nu ved, der virker.

58 TAK En stor tak til alle borgere i Låsby for jeres store engagement og idérigdom. Vi glæder os til den videre rejse med jer.

Borgerinddragelse og separatkloakering CASE: Låsby

Borgerinddragelse og separatkloakering CASE: Låsby Borgerinddragelse og separatkloakering CASE: Låsby At få et blik på metoder til at involvere jeres borgere/brugere, og på hvorfor det er vigtigt Give jer konkret indsigt i, hvad vi gjorde og hvorfor i

Læs mere

Klimasikring i Låsby

Klimasikring i Låsby Klimasikring i Låsby Hvorfor valgte vi at inddrage borgerne i processen? o Hvad kan vi opnå med borgerinddragelse? Ejerskab og engagement Løsninger, der er brug for Forankring Sikring af drift efterfølgende

Læs mere

Inspirations- katalog

Inspirations- katalog Inspirations- katalog Aktivitetspladsen pellentesque: Nam vestibulum dolor quis libero. AKTIVITETSPLADSEN: PLADS TIL ALLE & TIL SOCIALE AKTIVITETER Følgende inspirationskatalog er udarbejdet på baggrund

Læs mere

Høringsfase i februar

Høringsfase i februar 1 Forsyningens hjemmeside: Fra efteråret 2016 og til foråret 2017 laver Skanderborg Kommune og Skanderborg Forsyning i fællesskab et klimaprojekt, der fremover skal håndtere regnmængderne fra området ved

Læs mere

Gruppe 1 Skrevet i den rækkefølge de er udtalt

Gruppe 1 Skrevet i den rækkefølge de er udtalt Borgermøde den 20. januar 2014 om Fremtidens Sølund Input fra grupperne Gruppe 1 Skrevet i den rækkefølge de er udtalt (Denne gruppe valgte ikke at udarbejde en prioriteringspils-planche) Kan Læssøegade

Læs mere

BILAG 3 By- og Teknikforvaltningen Dato: 4. juli 2013

BILAG 3 By- og Teknikforvaltningen Dato: 4. juli 2013 Idéer til legeaktivitet sendt via email til i perioden 19. 27. juni 2013 Fra: Anne Guldbjerg [mailto:angu@yousee.dk] Sendt: 19. juni 2013 11:30 Til: Offentlig Postkasse Emne: Legeaktivitet i Rebæk Søpark

Læs mere

Opsamling fra Borgermøde i Låsby Forsamlingshus 27. januar 2014

Opsamling fra Borgermøde i Låsby Forsamlingshus 27. januar 2014 Opsamling fra Borgermøde i Låsby Forsamlingshus 27. januar 2014 1 Indledning Mandag d. 27. januar 2014 mødte over 100 borgere fra Låsby op til borgermøde. Derudover deltog repræsentanter fra Skanderborg

Læs mere

Den grønne kile Beboer - workshop d. 09. juni 2015. Sammenfatning

Den grønne kile Beboer - workshop d. 09. juni 2015. Sammenfatning Den grønne kile Beboer - workshop d. 09. juni 05 Sammenfatning Resumé Som led i arbejdet omkring klimasikring i ØsterBOs område Den grønne kile, blev der den 09. juni 05, kl. 3.00-9.00 afholdt en beboerworkshop.

Læs mere

OPDATERING AF CHRISTIANSGAVE

OPDATERING AF CHRISTIANSGAVE Århusgade 88, 2. 2100 København K DK - Denmark Phone: +45 35 29 30 70 www.signal-arki.dk Vibesgate 17 N-0356 Oslo NO - Norway Phone: +47 91 89 30 17 www.signal-arki.no OPDATERING AF CHRISTIANSGAVE LIDT

Læs mere

OPSAMLING. WALK AND TALK & WORKSHOP Inddragelse af 6.klasserne på Vestre Skole 11. juni SjoV OPGAVEN LØD PÅ:

OPSAMLING. WALK AND TALK & WORKSHOP Inddragelse af 6.klasserne på Vestre Skole 11. juni SjoV OPGAVEN LØD PÅ: OPSAMLING WALK AND TALK & WORKSHOP Inddragelse af 6.klasserne på. juni 0 OPGAVEN LØD PÅ: Inddragelse af børn der går på i Middelfart. Det overordnede tema for inddragelsen var: Sjovere, sundere og smukkere

Læs mere

Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014

Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014 Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014 Med udgangspunkt i de tre forslag til Espergærdes fremtidige udvikling og tegnestuen PK3 s skitseforslag til Espergærde bypark har vi

Læs mere

SKJERNS GRØNNE KORRIDOR. [Brugermøde 03_21.06.2015]

SKJERNS GRØNNE KORRIDOR. [Brugermøde 03_21.06.2015] SKJERNS GRØNNE KORRIDOR [Brugermøde 03_21.06.2015] DAGSORDEN DEN GRØNNE KORRIDOR 14.30 VELKOMST v. Søren Frederiksen (Projektleder, Ringkøbing-Skjern kommune) 14.35 DEN GRØNNE KORRIDOR v. Søren Frederiksen

Læs mere

BY X INDDRAGER ELEVER FRA NØRRE FÆLLED SKOLE, I PLANERNE OMKRING EN NY SKOLEGÅRD AFRAPPORTERING // NØRRE FÆLLED SKOLE

BY X INDDRAGER ELEVER FRA NØRRE FÆLLED SKOLE, I PLANERNE OMKRING EN NY SKOLEGÅRD AFRAPPORTERING // NØRRE FÆLLED SKOLE BY X INDDRAGER ELEVER FRA NØRRE FÆLLED SKOLE, I PLANERNE OMKRING EN NY SKOLEGÅRD AFRAPPORTERING // NØRRE FÆLLED SKOLE IDÉ OG PROCESUDVIKLING SAMT FACILITERING, OPSAMLING OG LAYOUT ER UDARBEJDET AF BY X

Læs mere

ROMALT FRISKOLE - SKITSEFORSLAG

ROMALT FRISKOLE - SKITSEFORSLAG ROMALT FRISKOLE - SKITSEFORSLAG Idéoplæg for udearealer Beskrivelse af udearealer: Naturen og nærmiljøet omkring skolen rummer et stort potentiale: Det er her man får det første indtryk af skolen, det

Læs mere

Køer,&kunst&og&kærlighed&& 3Fjerner&al&besværlighed&

Køer,&kunst&og&kærlighed&& 3Fjerner&al&besværlighed& Køer,&kunst&og&kærlighed&& 3Fjerner&al&besværlighed& &Fuld%forkælelse%på%weekendtur%2l%Skåne Lørdagogsøndagden15./16.6.13 Kærligheden7lkunst,naturogskønmaderomdrejningspunktetfor denneforkælelsestur,derførerdigpårundturidetøstligeskåne.

Læs mere

Borgermøde Sankt Kjelds Plads Den 8. november 2012

Borgermøde Sankt Kjelds Plads Den 8. november 2012 Borgermøde Sankt Kjelds Plads Den 8. november 2012 DEN EUROPÆISKE UNION Den Europæiske Fond for Regionaludvikling Resumé Den 8. november blev årets sidste borgermøde afholdt i klimakvarteret. Mødet satte

Læs mere

HAVEJE-ATELLIERNE 27681

HAVEJE-ATELLIERNE 27681 HAVEJE-ATELLIERNE 27681 BESKRIVELSE HAVEJE-ATELLIERNE INTENTION En spændende udviklings proces er i gang( ) Variation, kreativitet og liv på gaden. Et sted der er rart at være for dem der bor der, og tiltrækker

Læs mere

LUFTFOTO. SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs

LUFTFOTO. SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs LUFTFOTO SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs SITUATIONSPLAN Det opdaterede nye forslag til legepladsen SITUATIONSPLAN Det opdaterede nye forslag til legepladsen Gynge Slack-line

Læs mere

Idékatalog fra borgermøde om Natursti og læringscenter d. 31. marts 2016. Novozymes Innovation Campus May 2016

Idékatalog fra borgermøde om Natursti og læringscenter d. 31. marts 2016. Novozymes Innovation Campus May 2016 Idékatalog fra borgermøde om Natursti og læringscenter d. 31. marts 2016 Novozymes Innovation Campus May 2016 Baggrund og formål Idékataloget er udarbejdet på baggrund af et borgermøde, der blev afholdt

Læs mere

PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM

PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM INDHOLD Introduktion til projektet DET AKTIVE BYRUM SIDE 1 Hvordan skaber man et sted for piger? SIDE 2 Min nye byrumsfacilitet

Læs mere

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR.

VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. Deltakvarteret - den første bydel i Vinge VINGE LEVENDE BY. NÆRVÆRENDE NATUR. 1 Frederikssund Naturområder Vinge er en helt ny by i Frederikssund Kommune. I Vinge får du det bedste fra byen og naturen

Læs mere

FOR FEST, FOLKELIGHED & FÆLLESSKAB! PARTNERSKABSPROGRAM

FOR FEST, FOLKELIGHED & FÆLLESSKAB! PARTNERSKABSPROGRAM FOR FEST, FOLKELIGHED & FÆLLESSKAB! PARTNERSKABSPROGRAM VÆRDIER INDHOLD Fest Musik Folkelighed Mad Fællesskab Kunst Lokal forankring i hele Holbæk Kommune Sport Gratis for alle Leg Teater PARTNERE Som

Læs mere

Borgermøde om Tåsinge Plads

Borgermøde om Tåsinge Plads Borgermøde Ny Tåsinge Plads Den 27. september 2012 Borgermøde om Tåsinge Plads 27. september 2012 kl. 19-21 på Vennemindevej 39 Resumé Borgermødet blev afholdt den 27. september 2012 kl. 19-21 med omkring

Læs mere

Oplæg: Fællesareal & Sti-systemer til Grundejerforeningen Bæveren, Støvring Ådale

Oplæg: Fællesareal & Sti-systemer til Grundejerforeningen Bæveren, Støvring Ådale Situationen i dag Fordelingen af grønne arealer, som Bæveren kan benytte til fællesarealer, er i dag meget usammenhængende og giver ikke mulighed for at danne et godt offentligt rum, hvor folk kan mødes.

Læs mere

Gl. Havn. Vestre Skole

Gl. Havn. Vestre Skole Gl. Havn OPSAMLING Inddragelse af 6. klasserne fra Vestre Skole 11. juni 2014 Vestre Skole Middelfart Stadion Ældrecenter Middelfart - byen set med et barns øjne I forbindelse med den afholdte walk and

Læs mere

Forslag til aktiviteter for børn i indskolingen Aktiviteterne, der er beskrevet nedenfor er målrettet mod børn i 0.-3. klasse.

Forslag til aktiviteter for børn i indskolingen Aktiviteterne, der er beskrevet nedenfor er målrettet mod børn i 0.-3. klasse. Forslag til aktiviteter for børn i indskolingen Aktiviteterne, der er beskrevet nedenfor er målrettet mod børn i 0.-3. klasse. Ud med kunsten landart for børn (hele året) Fag: Billedkunst, dansk og natur/teknik

Læs mere

Fællesskabets Hus workshop den 19. april 2016

Fællesskabets Hus workshop den 19. april 2016 Fællesskabets Hus workshop den 19. april 2016 Muligheder udenfor i Fællesskabets Hus Det grønne alternativ Tema Sanser stimuleres Ide Haver i plantekasser med grøntsager til brug af beboere/køkken Urterhaver

Læs mere

Karens Hus & Have Rapport vedr. projekt Karens Hus og Have

Karens Hus & Have Rapport vedr. projekt Karens Hus og Have Karens Hus & Have Rapport vedr. projekt Karens Hus og Have Baggrund Karens Hus og Have ligger placeret på en ca. 2000 m2 stor grund, på et aflukket og hegnet hjørne af Lersø Parken. Størstedelen af arealet

Læs mere

Ansøgning - Stier i Videbæk

Ansøgning - Stier i Videbæk 23. marts 2015 Videbæk Borgerforening Ansøgning - Stier i Videbæk Videbæk Borgerforening ønsker flere borgere på byens stier Ringkøbing-Skjern kommune søges om: Etablering af nogle nye stistrækninger i

Læs mere

ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK

ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK ZENZO OUTDOOR leverer spændende og funktionelt byrumsinventar. ZENZO OUTDOOR har specialiseret sig i holdbare,

Læs mere

Velkommen til Fællesmøde 04 DEC 2014

Velkommen til Fællesmøde 04 DEC 2014 Velkommen til Fællesmøde 04 DEC 2014 Agenda 1) Formandens årsberetning. 2) Fremlæggelse og godkendelse af regnskab for Mørke Distriktsråd. 3) Valg til forretningsudvalget for Mørke Distriktsråd. Følgende

Læs mere

Hjertelig velkommen til workshop 26. februar 2015

Hjertelig velkommen til workshop 26. februar 2015 K L I M A K L A R I S K I B H U S F R A R E G N V A N D T I L N Y E R E K R E AT I V E M U L I G H E D E R Hjertelig velkommen til workshop 26. februar 2015 1 AFTENENS PROGRAM 18.30 Velkomst og status

Læs mere

Kvalitet, udvikling og nytænkning

Kvalitet, udvikling og nytænkning Kvalitet, udvikling og nytænkning Esben Danielsen ed@loa-fonden.dk 43 år Bachelor i fysik og kommunikation fra RUC Været spillestedsleder i godt 10 år for spillestedet Gimle i Roskilde. Været en del af

Læs mere

BilagTMU_140115_pkt.18.02. IDÉKATALOG for udvikling af Hvidovre Strandpark

BilagTMU_140115_pkt.18.02. IDÉKATALOG for udvikling af Hvidovre Strandpark for udvikling af Hvidovre Strandpark Udarbejdet af By- og Teknikforvaltningen 4. december 2013 BilagTMU_140115_pkt.18.02 Indledning By- og Teknikforvaltningen har i efteråret 2013 indsamlet idéer til udviklingen

Læs mere

Fokusgruppe om idrætsfaciliteter

Fokusgruppe om idrætsfaciliteter "Klik her og indsæt billede eller slet teksten" Fokusgruppe om idrætsfaciliteter En ny Sundhedspolitik I forbindelse med at Egedal Kommune er i gang med at udarbejde en ny Sundhedspolitik i tæt dialog

Læs mere

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling

Grønne spirers konkurrence. Dagplejen Beder/Malling Grønne spirers konkurrence Dagplejen Beder/Malling Kære Grønne spirer I dagplejen Beder/Malling kan vi i sandhed sige, at vi er vildt begejstrede for udelivet. Vi voksnes glæde ved naturen smitter automatisk

Læs mere

Børnemiljøvurdering (Breum SFO)

Børnemiljøvurdering (Breum SFO) Børnemiljøvurdering (Breum SFO) Indledning: Hvad er et godt børnemiljø? Vi mener, at det er at alle har venner. De voksne opfordrer til nye relationer og er nærværende og lyttende. De er også ansvarlige

Læs mere

Workshop om udvikling af Byparken

Workshop om udvikling af Byparken Referat Workshop om udvikling af Byparken [Vælg datoen] Ørestad City, Sejlhuset, den 28. maj 2013 kl. 19.00 21.00 Oplægsholdere: Referenter: Facilitator: Antal deltagere: Bilag: Mikala Berg Dueholm, bestyrelsesformand

Læs mere

Dispositionsforslag til fremtidens Sport & Fritid i Tarp. Forslaget er udarbejdet i samarbejde med Bryndum Sogn Lokalråd og de tilknyttede foreninger

Dispositionsforslag til fremtidens Sport & Fritid i Tarp. Forslaget er udarbejdet i samarbejde med Bryndum Sogn Lokalråd og de tilknyttede foreninger Dispositionsforslag til fremtidens Sport & Fritid i Tarp Forslaget er udarbejdet i samarbejde med Bryndum Sogn Lokalråd og de tilknyttede foreninger REV. 08.05.2015 Indholdsfortegnelse DISPOSITIONSFORSLAG

Læs mere

Fremtidens skole. Vinderne

Fremtidens skole. Vinderne Fremtidens skole Vinderne Dommerne har lagt vægt på, at jeres bud på fremtidens skole er originalt, og at I kan vise, at I har tænkt over, hvordan undervisningen i skolen foregår i fremtiden. Dommerne

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byen og landskabet Mål Silkeborg Kommune vil: Synliggøre Silkeborgs unikke placering i landskabet og bymidtens nærhed til Silkeborg

Læs mere

ÅBENT HUS, 14/3-15 BORGERNES INPUT TIL HELHEDSPLAN FOR FIONAGRUNDEN

ÅBENT HUS, 14/3-15 BORGERNES INPUT TIL HELHEDSPLAN FOR FIONAGRUNDEN NORDFYNS KOMMUNE ÅBENT HUS, 14/3-15 BORGERNES INPUT TIL HELHEDSPLAN FOR FIONAGRUNDEN ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

Opsamling og inspiration. Fra dialogmødet om fælledens fremtid

Opsamling og inspiration. Fra dialogmødet om fælledens fremtid Opsamling og inspiration Fra dialogmødet om fælledens fremtid at skabe et fælles billede af fælledens fremtidige udvikling Intro Synpunkter fra dialogmødet 12. november 2012 Den 12. november 2012 blev

Læs mere

Kystsikring Halsskov Ideer og visioner

Kystsikring Halsskov Ideer og visioner Kystsikring Halsskov Ideer og visioner Program Præsentation: Merete Hvis Dalnæs Projektleder Merete startede mødet med at byde velkommen, til de fremødte. Mødet omhandlede ideer og udformning af disse.

Læs mere

Udfordringer samt gevinster ved bynære naturlige klimatilpasnings løsninger - Et helhedsorienteret vand- og

Udfordringer samt gevinster ved bynære naturlige klimatilpasnings løsninger - Et helhedsorienteret vand- og Udfordringer samt gevinster ved bynære naturlige klimatilpasnings løsninger - Et helhedsorienteret vand- og naturprojekt Ved Anna Tauby, NIRAS Medforfatter Rasmus Dyrholm, Frederikssund Forsyning AGENDA

Læs mere

Regnvandstønde. Hvordan nedsætter jeg min vandregning?

Regnvandstønde. Hvordan nedsætter jeg min vandregning? Regnvandstønde Hvordan nedsætter jeg min vandregning? Regnvandsopsamling er et enkel og billigt system til vandbesparelser. Du behøver nemlig ikke nødvendigvis at bruge rent drikkevand til toiletskyl,

Læs mere

KULTURCENTER. Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv

KULTURCENTER. Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv KULTURCENTER Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv IDÉOPLÆG Hvad drømmer du om? Det spørgsmål stillede Områdefornyelsen borgerne på Ydre Østerbro til borgermødet Kulturcenter for

Læs mere

Vand. Hvor mange m 3 vand bruger skolen pr. måned? Pr. år? Bedøm om skolen bruger mere eller mindre vand end sidste år?

Vand. Hvor mange m 3 vand bruger skolen pr. måned? Pr. år? Bedøm om skolen bruger mere eller mindre vand end sidste år? Eksempler på spørgsmål til Miljørevision Svarene på spørgsmålene kan findes i et samarbejde med det tekniske personale, ved at spørge elever og lærere og ved selv at undersøge forholdene. Vand Hvor mange

Læs mere

Udvikling af Skjern svømmesø. Kontor for landskab og arkitektur. Visualisering

Udvikling af Skjern svømmesø. Kontor for landskab og arkitektur. Visualisering Visualisering Udvikling af Skjern svømmesø Kontor for landskab og arkitektur Dette materiale er produceret af KLAR Aps Vesterbrogade 69 D 1. 1620 Kbh V Kontaktperson: Dorte Børresen og KRADS Mejlgade 51a

Læs mere

Den idrætsaktive og den. ikke - idrætsaktive

Den idrætsaktive og den. ikke - idrætsaktive Den idrætsaktive og den ikke - idrætsaktive Hvad vil være en afgørende faktor/er, hvis du i morgen skal gå i gang med en motions og idrætsaktivitet? % Komme i form Godt hedbred Fællesskab Sjov, oplevelse,

Læs mere

Friluftslivsstrategi. et friluftsliv, der byder op til dans

Friluftslivsstrategi. et friluftsliv, der byder op til dans Friluftslivsstrategi et friluftsliv, der byder op til dans Kolofon: Udarbejdet af: Herning Kommune, Teknik og Miljø, 2015 Illustrationer: Ole Jørgensen Indhold Forord 5 Vision for friluftslivet 7 Friluftslivet

Læs mere

Åbent møde med sommerhusgrundejerne den 28. marts 2015

Åbent møde med sommerhusgrundejerne den 28. marts 2015 Oversigt over ideer og forslag fra workshop på Åbent møde med sommerhusgrundejerne den 28. marts 2015 alfabetisk med navn og kontaktoplysninger Ideer / forslag Kontaktperson m.m. Adgangsveje / stier, Rørvig

Læs mere

TOMMERUP DEN BLÅ LANDSBY MERVÆRDI GENNEM SAMARBEJDE. Katrine Juul Larsen & Ina Maria Hansson Miljø og Natur

TOMMERUP DEN BLÅ LANDSBY MERVÆRDI GENNEM SAMARBEJDE. Katrine Juul Larsen & Ina Maria Hansson Miljø og Natur TOMMERUP DEN BLÅ LANDSBY MERVÆRDI GENNEM SAMARBEJDE Katrine Juul Larsen & Ina Maria Hansson Miljø og Natur Klimatilpasningsplan for Assens Kommune 2014 Hvad nu? Hvad er klimatilpasning? Hvordan gør vi

Læs mere

LÅSBY SØPARK. Det første klimasikringsprojekt i Danmark med fuld borgerinddragelse INVOLVERING OG SAMARBEJDE SKABER UNIKKE KLIMATILPASNINGSLØSNINGER

LÅSBY SØPARK. Det første klimasikringsprojekt i Danmark med fuld borgerinddragelse INVOLVERING OG SAMARBEJDE SKABER UNIKKE KLIMATILPASNINGSLØSNINGER LÅSBY SØPARK Det første klimasikringsprojekt i Danmark med fuld borgerinddragelse 1 INVOLVERING OG SAMARBEJDE SKABER UNIKKE KLIMATILPASNINGSLØSNINGER Processen sådan blev Låsby Søpark til Låsby er udvalgt

Læs mere

Notat. Noter og resume af følgegruppe møde for Kanalgadeprojektet den 13.03.14. Resume af Følgegruppens holdninger

Notat. Noter og resume af følgegruppe møde for Kanalgadeprojektet den 13.03.14. Resume af Følgegruppens holdninger Notat Noter og resume af følgegruppe møde for Kanalgadeprojektet den 13.03.14 Resume af Følgegruppens holdninger Især fire forhold blev nævnt af følgegruppen: 1. Gruppen efterspørger en bedre løsning for

Læs mere

ENERGY. Leg og lær med vedvarende energi

ENERGY. Leg og lær med vedvarende energi ENERGY Leg og lær med vedvarende energi Hvordan sikrer vi, at vores bæredygtig generation? Vi har alle et ansvar over for vores klode. Naturens råstoffer er ikke uendelige, og vores beskyttende ozonlag

Læs mere

Mindcraft. Opsamlingskatalog

Mindcraft. Opsamlingskatalog Mindcraft Opsamlingskatalog Tankerne bag projektet Hjortegården er et udsat boligområde i Herlev. Ifølge beboerne selv bliver de i resten af Herlev betegnet som dem deroppe. Beboerne beretter jævnligt

Læs mere

Hvad synes du, pengene skal bruges til? Kom og stem til Lumby-festen den 26. august mellem kl. 14 og 16

Hvad synes du, pengene skal bruges til? Kom og stem til Lumby-festen den 26. august mellem kl. 14 og 16 Hvad synes du, pengene skal bruges til? Kom og stem til Lumby-festen den 26. august mellem kl. 14 og 16 Vi har skaffet pengene Hvad skal pengene fra Borgerne bestemmer bruges til? Afstemning til Sammen

Læs mere

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig.

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen ligger lige uden for Middelfart. Det er et dejligt sted med mange muligheder.

Læs mere

København: Grønne uderum som urbane uderum. Centerchef Jon Pape Center for Park og Natur Oslo, juni 2011

København: Grønne uderum som urbane uderum. Centerchef Jon Pape Center for Park og Natur Oslo, juni 2011 København: Grønne uderum som urbane uderum Centerchef Jon Pape Center for Park og Natur Oslo, juni 2011 Oversigt 1. Hvor er København? 2. Visioner og mål 3. Urbane tendenser - hvad siger københavnerne?

Læs mere

Evalueringsskema for projekter støttet af lokaludvalgets puljemidler

Evalueringsskema for projekter støttet af lokaludvalgets puljemidler Københavns Kommune Amager Øst Lokaludvalg Evalueringsskema for projekter støttet af lokaludvalgets puljemidler Projekttitel fra ansøgningen Sansehave på Strandparkcentret Dato for projektets afholdelse?

Læs mere

Løbende udvikling og udbedring af Eventyrhusets legeplads.

Løbende udvikling og udbedring af Eventyrhusets legeplads. Løbende udvikling og udbedring af Eventyrhusets legeplads. Personalet og forældrebestyrelsen har valgt løbende at have fokus på udvikling og udbedring af legepladsen. På hjemmesiden, kan I løbende følge

Læs mere

VI GIVER NATUREN ET GRØNT HÅNDTRYK

VI GIVER NATUREN ET GRØNT HÅNDTRYK Affald El Varme Vand Natur VI GIVER NATUREN ET GRØNT HÅNDTRYK - IDÉKATALOG TIL MILJØARBEJDE I DAGINSTITUTIONER Få et grønt Idekatalog håndtryk INDHOLD Side 2 Få et grønt håndtryk Side 3 Miljøbevidsthed

Læs mere

Bække Anlæg -en oase på Hærvejen

Bække Anlæg -en oase på Hærvejen Til Restkapitalpuljen mbc@vejen.dk Bække den 6. juni 2016 Bække Borgerforening ansøger hermed Landdistriktpuljen om økonomisk støtte til nærværende projekt - fase 2. Til ansøgningen er beskrevet : projektering,

Læs mere

Plads til alt og alle? NATUR OG MILJØPOLITIK - Skanderborg Kommune

Plads til alt og alle? NATUR OG MILJØPOLITIK - Skanderborg Kommune NATUR OG MILJØPOLITIK - Temamøde Miljø- og Planudvalget Den 28. januar 2015 på Foerlev Mølle NATUR OG MILJØPOLITIK - Opgaven er at skabe en samlet politik på natur- og miljøområdet Processen skal indeholde

Læs mere

Idéer fra Idé Workshoppen

Idéer fra Idé Workshoppen Idéer fra Idé Workshoppen Parkering 1. Længdeparkering markeret som båse på den ene side af Langer Alle 2. P-pladser i de grønne lommer 3. Længdeparkering med beplantning på stamveje 4. P kun i den ene

Læs mere

Trylleskoven SOLRØD BEDRE SAMMENHÆNG MELLEM BY OG STRAND I SOLRØD KOMMUNE. Østre Strandvej. Lyngvej. Duevej. Staunings Ø

Trylleskoven SOLRØD BEDRE SAMMENHÆNG MELLEM BY OG STRAND I SOLRØD KOMMUNE. Østre Strandvej. Lyngvej. Duevej. Staunings Ø Trylleskoven SOLRØD BEDRE SAMMENHÆNG MELLEM BY OG STRAND I Østre Strandvej Lyngvej Duevej Staunings Ø Idéoplæg til bedre sammenhæng mellem by og strand i Solrød Kommune. Solrød Kommunes største attraktion

Læs mere

11. oktober 2012 Borgermøde på Lemvig havn. - Løse idéer l udvikling af ak viteter på Lemvig Havn

11. oktober 2012 Borgermøde på Lemvig havn. - Løse idéer l udvikling af ak viteter på Lemvig Havn 11. oktober 2012 Borgermøde på Lemvig havn - Løse idéer l udvikling af ak viteter på Lemvig Havn Løse ideer fra Borgermøde på Lemvig Havn 11. oktober 2012, frasorterede ideer efter trin 3 Friluftsfitness

Læs mere

VitaPark. Odder SUNDHED, KULTUR OG LIV I HJERTET AF ODDER

VitaPark. Odder SUNDHED, KULTUR OG LIV I HJERTET AF ODDER VitaPark Odder SUNDHED, KULTUR OG LIV I HJERTET AF ODDER Vision for VitaPark Byrådet har formuleret denne vision for VitaPark Odder VitaPark Odder - Sundhed, kultur og liv i hjertet af Odder Pejlemærker:

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i LADING Landbyrådsrepræsentanten fra Lading og Lokalrådet i Lading inviterede

Læs mere

Læreplan for Refmosegård Børnehave

Læreplan for Refmosegård Børnehave Læreplan for Refmosegård Børnehave Fokusfelt i Område 11: Læringsmål: Natur og naturfænomener Handleplan 1. Alle børn skal have mulighed for at opleve glæde ved at færdes i naturen på alle årstider. 2.

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

By, Erhverv og Natur. Teknisk Bilag Håndtering af regnvand

By, Erhverv og Natur. Teknisk Bilag Håndtering af regnvand By, Erhverv og Natur Teknisk Bilag Håndtering af regnvand VELKOMMEN Dette bilag er udarbejdet som et teknisk supplement til Strategi for håndtering af regnvand. Udover en generel introduktion til afledning

Læs mere

Det koster vandet. Gør dit hus klar til regnvejr. Hold øje med kloakken. Nordvand klimasikrer. Pas på vandspild

Det koster vandet. Gør dit hus klar til regnvejr. Hold øje med kloakken. Nordvand klimasikrer. Pas på vandspild Til samtlige husstande i Gentofte Kommune Vi klarer vandet Det koster vandet Gør dit hus klar til regnvejr Hold øje med kloakken Nordvand klimasikrer Pas på vandspild rent drikkevand rent badevand rent

Læs mere

Vuggestue området. Bevægelse og leg. Muse workshop for de helt små

Vuggestue området. Bevægelse og leg. Muse workshop for de helt små Vuggestue området Vi har i år lavet et separat område kun for vuggestuer, så alle vuggestueaktiviteter r samlet et sted og de små ben ikke skal bruge al deres energi på at gå mellem de sjove aktiviteter.

Læs mere

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM - PÅ BAGGRUND AF BORGERMØDE D. 18 FEBRUAR BYFORNYELSESUDVALGET - STOHOLM HANDELSSTANDSFORENINGEN FEBRUAR 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE TEMAOMRÅDER TIL IDÉVÆRKSTED & BORGERMØDE

Læs mere

På vej mod... - et mødested for, med og af borgerne

På vej mod... - et mødested for, med og af borgerne På vej mod... - et mødested for, med og af borgerne Ingen har det hele tilsammen har vi alt - som centrale aktører på Mols ønsker vi at skabe et tæt samarbejde mellem skole, børnehave, hal og foreningsliv

Læs mere

BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM

BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM - BORGERNES PRIORITERING PÅ BORGERMØDET D. 18 FEBRUAR 2013 BYFORNYELSESGRUPPEN - STOHOLM HANDELSSTANDSFORENINGEN MARTS 2013 IDÉVÆRKSTED & BORGERMØDE: STATIONSOMRÅDET

Læs mere

Motionsmødesteder. i det fri - sådan gør du. Hvorfor etablere motionsmødesteder 4 Skal motionsredskaberne være af træ eller metal?

Motionsmødesteder. i det fri - sådan gør du. Hvorfor etablere motionsmødesteder 4 Skal motionsredskaberne være af træ eller metal? Motionsmødesteder i det fri - sådan gør du Hvorfor etablere motionsmødesteder 4 Skal motionsredskaberne være af træ eller metal? 5 Den rette placering l Motionsmødestedets indhold Lovgivning, regler og

Læs mere

SOM RINGE I VANDET. Udbygning af aktivitets- og fritidsområde omkring Vonge-Kollemorten Hallen & Øster Nykirke Skole

SOM RINGE I VANDET. Udbygning af aktivitets- og fritidsområde omkring Vonge-Kollemorten Hallen & Øster Nykirke Skole SOM RINGE I VANDET Udbygning af aktivitets- og fritidsområde omkring Vonge-Kollemorten Hallen & Øster Nykirke Skole PROJEKTETS FORMÅL: Projektets formål er, at skabe endnu mere sammenhæng mellem Vonge-Kollemorten

Læs mere

ÅBENT HUS, 14/3-15 BORGERNES INPUT TIL HELHEDSPLAN FOR FIONAGRUNDEN

ÅBENT HUS, 14/3-15 BORGERNES INPUT TIL HELHEDSPLAN FOR FIONAGRUNDEN NORDFYNS KOMMUNE ÅBENT HUS, 14/3-15 BORGERNES INPUT TIL HELHEDSPLAN FOR FIONAGRUNDEN ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

Aktivitetsog naturcenter HINDSGAVL

Aktivitetsog naturcenter HINDSGAVL HINDSGAVL RNATURVEJLEDE Aktivitetsog naturcenter HINDSGAVL FORENI NGEN Aktivitets- og Naturcenter Hindsgavl er en enestående facilitet, som frit kan bruges af lærere og pædagoger i Middelfart Kommune.

Læs mere

Borgermøde om multifunktionelt klubhus i Tingbjerg den 19. november 2016 på Terrasserne 40 Referat

Borgermøde om multifunktionelt klubhus i Tingbjerg den 19. november 2016 på Terrasserne 40 Referat Borgermøde om multifunktionelt klubhus i Tingbjerg den 19. november 2016 på Terrasserne 40 Referat Mødet var arrangeret af Lokaludvalget i samarbejde med Copenhagen Cricket Club. Sheikh Mohammed bød velkommen

Læs mere

Velkommen hos. natur. Mettes dagpleje

Velkommen hos. natur. Mettes dagpleje Velkommen hos natur Mettes dagpleje Pænt Goddag Hej, jeg hedder Mette Marie Bruun. Jeg er fra 1980, er uddannet maler i 2001 og pædagog med speciale i børn og natur i 2007. Jeg er gift med Ricco, sammen

Læs mere

TEAMBUILDING, SJOV OG WELLNESS

TEAMBUILDING, SJOV OG WELLNESS TEAMBUILDING, SJOV OG WELLNESS - Spændende aktiviteter for firmaer, foreninger og grupper OPLEVELSER OG EVENTS Har I brug for fælles oplevelser, der kan ryste venner, kollegaer og afdelinger sammen eller

Læs mere

Åbent møde med sommerhusgrundejerne den 28. marts 2015

Åbent møde med sommerhusgrundejerne den 28. marts 2015 Oversigt over ideer og forslag fra workshop på Åbent møde med sommerhusgrundejerne den 28. marts 2015 - inddelt e Rækkeetiketter Dragsholm Brug af Dragsholms bygninger / stalde Ellinge Lyng Fugletårn i

Læs mere

FOLKETS PARK IDÉ: NATUREN BRYDER GENNEM ASFALTEN

FOLKETS PARK IDÉ: NATUREN BRYDER GENNEM ASFALTEN FOLKETS PARK Folkets Park har allerede en stærk historie: Fortællingen om Naturen som bryder gennem stenbroen. Vi bevarer og forstærker denne historie om at naturen gør sit indtog i byen. En vulkan symboliserer

Læs mere

og nyt liv i Varde midtby

og nyt liv i Varde midtby Områdefornyelse og nyt liv i Varde midtby side 2 Områdefornyelse og nyt liv i Varde midtby Området I Vardes absolutte centrum omkranset af Torvegade, Kræmmergade, Fiskergade og ligger der et upåagtet område

Læs mere

Projektbeskrivelse. Titel. Ansøger

Projektbeskrivelse. Titel. Ansøger Projektbeskrivelse Titel Ansøger Kontaktoplysninger OASEN Rekreativt grønt område: - til synliggørelse/formidling af egnens kulturmiljø/-arv, - til friluftsaktiviteter, - med stisystemer samt multiplads

Læs mere

DEN BLÅ LEGEPLADS, HVIDE SANDE

DEN BLÅ LEGEPLADS, HVIDE SANDE DEN BLÅ LEGEPLADS, HVIDE SANDE FAKTA: Beliggenhed: 6960 Hvide Sande Samlet budget: Kr. 3.405.000 Der ansøges om kr. 700.000 ved Underværker Organisation: Holmsland Klit Turistforening Kontakt: Katrine

Læs mere

Barnets alsidige personlige udvikling - Toften

Barnets alsidige personlige udvikling - Toften Barnets alsidige personlige udvikling - Toften Sammenhæng Børns personlige udvikling sker i en omverden, der er åben og medlevende. Børn skal opleve sig som værdsatte individer i betydende fællesskaber.

Læs mere

Gentofte Park og Sø Udviklingsplan

Gentofte Park og Sø Udviklingsplan Gentofte Park og Sø Udviklingsplan Velkommen til borgermøde og workshop nr 2 Her er aftenens program: 1700-1720 - Velkomst og baggrund Velkommen v. driftschef, Robert Erlefred Meisner Opsummering af indkomne

Læs mere

FRØKÆRPARKEN 2030. en visionsplan for de grønne områder

FRØKÆRPARKEN 2030. en visionsplan for de grønne områder FRØKÆRPARKEN 2030 en visionsplan for de grønne områder FORORD/ INDHOLDSFORTEGNELSE Hvad er en vision? Et billede af en foretrukken fremtidig tilstand, en beskrivelse af hvordan noget vil se ud om et antal

Læs mere

BORGERMØDE OM TÅSINGE PLADS

BORGERMØDE OM TÅSINGE PLADS BORGERMØDE OM TÅSINGE PLADS 30. april 2013 kl. 19-21 Tåsinge Plads i dag. Referat Borgermøde 30. april 2013 om Tåsinge Plads Introduktion Mads Uldall, projektchef for Områdefornyelsen Skt. Kjelds Kvarter,

Læs mere

Aktivitetsområde i Mogenstrup

Aktivitetsområde i Mogenstrup Aktivitetsområde i Mogenstrup Projektbeskrivelse m/budget og finansieringsplan Projektansvarlige: Øster Sogns Beboerforening, Vuggestuen Søstjernen, Børnehaven Blæksprutten, Hjelm Hede Friskole. Oplysninger

Læs mere

Kultur og fritid i Nordhavn

Kultur og fritid i Nordhavn Kultur og fritid i Nordhavn s.2 Afsættet / Kampen om arealerne / Rettidig omhu lex Ørestad / Budgetproces / Kommuneplan, handlingsplaner, bydelsplaner / Partnerskab med LOA / Københavns Idrætsunion, Kultur

Læs mere

Udvidelse af Svendborg Lystbådehavn. Praksis Arkitekter - 30.05.12

Udvidelse af Svendborg Lystbådehavn. Praksis Arkitekter - 30.05.12 Udvidelse af Svendborg Lystbådehavn Praksis Arkitekter - 30.05.12 HOVEDGREB Hovedgrebet tager afsæt i den eksisterende runde havn fra 1930erne. Omkring denne etableres en ellipseformet ydermole der lægger

Læs mere

D ET GRØNNE SPISEKAMMER

D ET GRØNNE SPISEKAMMER D ET GRØNNE SPISEKAMMER SMAG PÅ ÅRHUS Festivallens mål om at gøre byens rum spiselige har vi omsat til et konkret rum. Vi ønsker med dette pavillionforslag at fejre og udvide horisonten for det spiselige

Læs mere

Radisson Blu Hotel Papirfabrikken

Radisson Blu Hotel Papirfabrikken Radisson Blu Hotel Papirfabrikken Tag på en lækker ferie ved Gudenåen på det stilfulde, fire-stjernede Radisson Blu Hotel i Silkeborg. Området er oplagt til skønne vandreture i det jyske, sejlture på Silkeborg-søerne

Læs mere

Sælvigbugtens Camping Samsø. Hytter, værelser og camping

Sælvigbugtens Camping Samsø. Hytter, værelser og camping Sælvigbugtens Camping Samsø Hytter, værelser og camping Camping på Samsø for enhver smag og alder Charmen ved Samsø er ikke til at tage fejl af. Her er et rigt kulturliv med musik og kunst for børn og

Læs mere