Creative Aarhus. Lektor Birgitte Geert Jensen Studio Design Arkitektskolen Aarhus

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Creative Aarhus. Lektor Birgitte Geert Jensen Studio Design Arkitektskolen Aarhus"

Transkript

1 CREATIVE INDUSTRIES en undersøgelse af det kreative potentiale i Aarhus

2 Creative Aarhus Lektor Birgitte Geert Jensen Studio Design Arkitektskolen Aarhus I efteråret 2011 arbejder vi på Arkitektskolen Aarhus med Aarhus by som semestertema. På Studio Design har vi valgt at fokusere på Kreativ i Aarhus ud fra optikken: Aarhus har landets højeste koncentration af udøvende inden for arkitektur og design. Denne position er af afgørende betydning for byens øvrige erhvervsudvikling, fordi kreativitet og innovation i dag er helt uvurderlige konkurrenceparametre, både når det drejer sig om at udvikle eksisterende virksomheder, tiltrække nye og sikre erhvervslivet succes uden for landets grænser. Med denne publikation ønsker vi at undersøge spændingsfeltet i de kreative miljøer i Aarhus fra spirende vækstlag til store internationale forretningssucceser. Undersøgelsen giver et indblik i Aarhus potentiale og de kreatives egen tilgang til, hvordan Aarhus kan blive en bedre og mere kreativ by. Vi har derfor sat fokus på, hvordan byen ikke blot fastholder, men udvikler sin position som kreativt kraftcenter. Hvordan udnytter vi bedst byens enorme kreative ressourcer? Hvilke initiativer skal der til og hvor skal de komme fra? Hvilke unikke muligheder rummer Aarhus i sammenligning med andre store danske og internationale byer, og hvordan får vi Aarhus sat på verdenskortet som levende, sprudlende og innovativ by for turister, borgere og virksomheder?

3 6 17 Creative Aarhus Hvem, Hvad, Hvor Aarhus Filmværksted 11 2 Aarhus Lydstudie Arkitektskolen Aarhus Cubo Arkitekter A/S 5 Designit 6 Design Partners 7 Hello Monday 8 Huset 9 Jonatan Marcussen 1 10 Karlbak KulturNat Aarhus 12 LYNfabrikken 13 Made by Makers Rikke Frost 15 VE2 Aps 16 Øst for Paradis 17 3PART

4 jeg kunne godt tænke mig, hvis man som kommune turde at lade ting MADE BY MAKERS design studio opstå, uden de havde kontrol over det. At man turde støtte noget økonomisk uden det i første omgang er målbart og har et i forvejen kendt resultat Made by Makers sprudler af kreativitet. På væggene hænger der en imponerende samling af udstoppede trofæer, der kigger ud over tegnestuen. Hos Made by Makers nydes de rå omgivelser, hvor kreativiteten kan få lov til at udfolde sig. At se kreativitet inde i nogle kasser synes jeg på ingen måde, er interessant. siger Rikke og fortæller hvordan hun godt kunne tænke sig en fremtidens by: En form for forsøgsby hvor der undersøges og afprøves nye måder at gøre tingene på. En eksperimentel bydel hvor virksomheder og studerende kan prøve ting af og teste ting in real life. Aarhus har en uudnyttet kreativ masse: Jeg tror slet ikke, kommunen aner hvor stor en kreativ masse, der er i Aarhus. Der er et skel mellem de kreative virksomheder og kommunen. Vi kunne godt tænke os et klap på skulderen og en borgmester, der kunne tænke sig at gøre noget for os. Sommetider kunne jeg godt tænke mig, at vi lå i Sdr. Uldum eller sådan noget. Studioinfo: Made by Makers er grundlagt i 2004, beliggende i det gamle slagterikvarter i Aarhus med deletoilet i gården.

5 Rikke Ullersted, Made by Makers: Risiko er en god ting på lang sigt. Det Kunne være fedt hvis det der kendetegnede aarhus, var mod. VI har den gamle by, vi skal da også have den nye by.

6 Lars fra CUBO: Inde i CUBO arkitektstudio Byen skal stille nogle krav til de virksomheder der bygger i vores by de skal gøre noget for byen Nogle gange stikker lillebyen sit ansigt frem. Byen irriterer mig fordi den ikke udnytter det kæmpe potentiale den har af kreative uddannelser og virksomheder

7 Interview hos CUBO Interview med Lars Juel Thiis omhandlende kreativitet i Aarhus, og hvad Aarhus gør for at udnytte denne. Cubo Arkitekter Der blev spurgt ind til CUBO-indehaver og grundlægger Lars Juel Thiis holdning til emnet kreativitet i Aarhus Debatten var indsigtsfuld og interessant. Lars Juel Thiis fortalte, hvordan de kreative instanser bruger hinanden, men at byen ikke formår at udnytte dem. I stedet for at udnytte og støtte kreativiteten som Aarhus-kendetegn mimer Aarhus andre steder, nogen gange kan man ikke se skoven for bare træer. Lars Juel Thiis kom med et eksempel fra Norge, som har formået at indkorporere en arkitekturpolitik i deres handlingsplan, så det æstetiske udtryk nationalt bliver højnet. Hvis arkitekturen og kreativiteten bliver prioriteret højere og kommer med ind over offentlige projekter, vil livskvaliteten for den enkelte borger også højnes og i sidste ende vil det trække flere penge til byen. Aarhus skal skabe sin egen identitet, en identitet der bygger på de mange kreative tegnestuer og designere, der er placeret i en så tæt vidensklynge, som de er i Aarhus. Vi bliver nødt til at give politikerne og kommunen nogle helt konkrete billeder i hovedet, så de kan se effekten af en integreret arkitektonisk politik. Det eneste det kræver, er en arkitekt ind over de kommunale projekter, dét vil resultere i en bedre by for alle. CUBO Funfacts: Cubo Arkitekter blev stiftet i 1992 i Aarhus og holder i dag til i Jyllandsgården i Frederiksgade, som i 70 erne til 90 erne fungerede som diskotek og spillested. Bl.a. har de gamle betonkonstruktioner dannet ramme om koncerter med Pink Floyd, The Who og Bryan Adams

8 ØST FOR PARADIS Aarhus baggårdsbiograf Øst for Paradis Øst for Paradis er en ukonventionel biograf, som har fokus på at give publikum en anderledes oplevelse, ved at vise skæve og anderledes film med et højt kunstnerisk niveau i hyggelige og intime omgivelser. Biografen blev grundlagt i 1978 og fik navnet Øst for Paradis, fordi den ligger i Paradisgade. Desuden var den første film, der blev vist i biografen, filmatiseringen af John Steinbecks roman Øst for Paradis fra Biografen består af fire sale, og der vises film hver dag. Pladserne i salene er unummererede for at understrege den uformelle stemning. Biografen består yderligere af to cafeer, hvor man kan nyde en kop kaffe og diskutere filmen i stemningsfulde omgivelser. Der bliver jævnligt afholdt alternative arrangementer med specielle film eller koncerter, og så er der selvfølgelig deres tømmermand-søndage, hvor de byder på brunch og film, og hvor man må tage sin egen dyne med og putte i de bløde sæder. Med Øst for Paradis har aarhusianerne fået en artcinema, som giver publikum en anderledes måde at opleve film på. Det handler ikke kun om filmen - men hele oplevelsen!

9 Hello Monday Hello Monday er en kreativ grafisk virksomhed, der har kontorer i New York, Aarhus og København. De specialiserer sig i at skabe visuelle universer på tværs af digitale og analoge medier. Johanne Bruun Rasmussen: Bedre muligheder for udfoldelse af kreativiteten i byen, kræver billige kvadratmeter til kunstnere, nyuddannede arkitekter og designere Hello Monday Jeg synes egentlig at Aarhus var en kreativ by i klassisk forstand, med et smuk rådhus og en arkitektskole der uddanner nogle af verdens dygtigste arkitekter og med Sculptures by the sea. Men efter lanceringen af deres nye identitet ser jeg absolut ikke byen som kreativ længere. De har valgt en 60 år gammel typografi og spaceret den som Bruuns Galleri eller Bilka ville gøre i en reklame.

10 Værkstedet Ejvind viser rundt i keramikværkstedet Huset Aarhus Huset som kulturinstitution, har eksisteret siden 1972, hvor lokale ungdomsorganisationer overtog det tidligere Aarhus Museums bygning på Vester Allé. Den nuværende beliggenhed er på Vesterbro Torv, og giver byens borgere adgang til en række værksteder, der danner rum for kreativ og kunstnerisk udfoldelse. De 1290 kvm er udstyret med værksteder, hvor der kan arbejdes med hhv. metal, træ, keramik, tekstil, foto eller grafik og tryksager. Værkstederne fungerer efter princippet hjælp til selvhjælp, og der er altid vejledning at få hos Husets medarbejdere. Ejvind Post Ejvind er uddannet tømrer og fungerer som vejleder i Husets træværksted.

11 Hvem bruger Huset? Tusindvis af mennesker har gennem årene haft glæde af de åbne værksteder på Vester Allé. Brugerklientellet spænder bredt, fra både nye og veletablerede kunstnere, designere og fotografer - til pensionister og studerende. Især de studerende er rigt repræsenterede på stedet, og Huset tilbyder, i samarbejde med det Lokale Beskæftigelsesråd, 3-6 måneders individuelt forløb på et af de åbne værksteder. Dette kombineres med afklaring og vejledning til job og uddannelse. Kunstnere og udefrakommende kulturinstitutioner kan med desuden bestille produktioner ud af huset. Dette gælder både for tryksager, men også produktioner af inventar og andre fremstillinger til udstillinger. I år 2012 flytter Husets værksteder igen. Denne gang til Godsbanen i Aarhus for at blive en del af kulturcenteret der åbner dér. Vi har besøgt en repræsentant for Huset, Ejvind Post. Der er én af de 7 fastansatte på stedet. Han er, med sin baggrund som tømrer, bestyrer af træværkstedet. Er Aarhus en kreativ by? Hvorfor (ikke)? Der er ihvert fald mange kreative mennesker i Aarhus. Men forholdene for kreativ udfoldelse er ikke optimale. F.eks. har huset været tæt på at lukke år tilbage, da kommunen skar alvorligt i den økonomiske støtte. Brugerne kæmpede imod, og vi klarede den med nød og næppe. Flytningen af Huset til Godsbanen er dog en positiv prioritering fra kommunen, der kan skabe nye muligheder. I de nuværende lokaler betaler Huset selv lejen, men får tilskud hertil. I de nye lokaler slipper vi for at betale husleje. Huset er afhængigt af frivilligt arbejde, og har lige nu 15 frivillige. Der er kun økonomi til 7 ansatte, det er 13 færre end tidligere. Er din virksomhed (positivt) påvirket af at ligge i Aarhus? Huset ligger meget centralt placeret i Aarhus, hvilket betyder at vi er tæt på flere uddannelsesinstitutioner, der derved har gavn af stedet. Huset samarbejder her bl.a. med arkitektskolen og Kaos Piloterne. Jeg har desuden også studerende der kommer helt fra København, da de ikke har lignende muligheder dér. Kommunen har dog nedbarberet det årlige tilskud på 4,7 millioner til 1,6 millioner. Men vi har dog en forventning om en forbedring af institutionen i forbindelse med at vi flytter ned i Godsbanen. Der er en del samarbejde mellem Huset og kommunen. F.eks. hjælper Huset til med at bygge en stor installation, formet som en fod, til Aarhus Kulturnat.

12 Huset på Godsbanen Med de frivillige kræfter der invisteres i Huset, håber vi at vi kan signalere til kommunen at det er værd at investere i for dem. Vi har jo stillet faciliteter til bl.a. vinderen af FSC Design Award der er en designkonkurrence for arkitektstuderende. Vinderen af Designkonkurrencen om nye møbler til Godsbanen, blev også til her. Jeg er desuden med til at lave elementer til udstillinger, bl.a. på Jagtmuseet i Hørsholm med en Rum 46-kunstner. Dette gavner jo også Huset. Nye kunstnere og studerende har i det hele taget mulighed for at prøve en masse ting af her, og det kan derved være et springbræt eller opstartssted. Louise Kragh, der sælger sine smykker igennem Politiken, er bl.a. startet her. vi skal huske at skabe plads til bredden, det skal ikke være for pænt og nøglechip-agtigt. Vi har et kæmpe potentiale af unge og studerende. de skal udnyttes

13 Værktøjshylde på keramikværkstedet

14 Hvordan hjælper Aarhus Huset? Hvad skal der til for at kreativiteten får bedre udfoldelsesmuligheder i Aarhus? Bedre økonomiske bevillinger ville klart være en forbedring, det er jo ikke gratis. Bevidstheden om hvor vigtig kulturen er, for byen og borgerne, skal øges. Kunst påvirker hele samfundet. Hvad ville være et drømmescenarie for Aarhus? I forbindelse med Godsbanen vil jeg ønske at Godsbanen bliver et frit og åbent miljø - uden for meget kommunalt over det. Hvad ville hjælpe DIN virksomhed? Vi har et alvorligt behov for flere medarbejdere, og kvalificerede frivillige. Huset spiller jo en vigtig rolle, da vi er med til at gøre kunsten muligt. Ateliet (ler - og keramikværkstedet) skal lukkes ned i forbindelse med flytningen til Godsbanen. Det er ærgerligt da det er en populær afdeling, men det er en beslutning fra kommunen. Vi der arbejder her, kender jo efterspørgslen, og vil gerne være med i beslutningen om hvad der skal drives videre. På PR-området halter det også lidt, da det drives af frivillige. Vi mangler en heltids proffessionel PR-medarbejder til at gøre Århus mere bevidst om Huset. Men PR er en overskudsting som vi ikke har haft råd til at bemidle. Afsluttende kommentar fra daglig leder, Ruth Morell: Jeg ville foretrække at kulturen værdsættes noget mere. Kommunen vil os det bedste, men de skal øve sig i hvordan man gør det i praksis. De manglende midler til kulturinstitutionen skaber en uværdig kamp, mellem menig mand og eliten. Huset er for den brede befolkning. Vi ønsker at stedet skal være for alle, både pensionister, kunstnere og studerende. Der er et kæmpe potentiale at hente blandt unge og studerende, det skal vi udnytte noget mere. Vi burde desuden øge samarbejdsmulighederne mellem kulturlivet og erhvervslivet. Med hensyn til flytningen til Godsbanen, vil jeg håbe at Huset kan forblive kaotisk. Vi skal huske at skabe plads til bredden, det skal ikke være for pænt og nøglechip-agtigt. Det skal være et produktionssted, ikke et udstillingssted.

15 Diversitet, mangfoldighed og overraskelse Margrete Bak er partner, rådgiver og udvikler i netværksvirksomheden Karlbak. Hun udvikler tilbud om rådgivning og workshops, og er derudover samarbejdspartner i en lang række tilbud om iværksætteri og entreprenørskab. SYNES DU, AT AARHUS ER EN KREATIV BY? Byen rummer kreative miljøer og kulturer, som hele tiden popper op i nye former og med nye navne, men byen er ikke som sådan særlig kreativ. Det er den simpelthen for velnæret til SYNES DU, AT AARHUS STØTTER OP OM KREATIVE, NYSTARTEDE ERHVERV? JA når den understøtter bottom-up-initiativer, men NEJ så længe langt de fleste beslutninger på dette område tages af en lille gruppe 50+ ere fra institutioner. Der mangler diversitet, mangfoldighed, wildcards og overraskelse i de reelt besluttende organer. HVAD SKAL DER TIL, FOR AT KREATIVITETEN FÅR BEDRE UDFOLDELSESMULIGHEDER, OG HVAD KAN KOMMUNEN GØRE? Kreativitet skal først og fremmest udfoldes ikke støttes, så alle aktører, der ønsker styrket kreativitet skal UDØVE det, og ikke vente på at nogen andre støtter det. Hvad kommunen kan gøre? planlægge ud fra midlertidighed i stedet for udelukkende ud fra permanens/institutioner: stille midlertidige grunde eller huse til rådighed for selvbestaltede midlertidige grupper, anerkende usædvanlige alliancer; Gøglerskolen og et ældrecenter? Eller Ingeniørhøjskolen og Aarhus Kunstakademi, eller Gruppe 38 og en it-virksomhed. Kreativitet indeholder også fejl kan vi leve med det? JA, det skal have højstatus at bevæge sig on the edge. Problemet er ikke, at der bliver lavet for mange fejl i Aarhus, men at vi bruger for meget tid på det forudsigelige, ligegyldige og fastlåsende. MENER DU, AT KREATIVITETEN ER SYNLIG FOR TURISTER/BORGERE, SOM IKKE ER EN DEL AF MILJØET I FORVEJEN? NEJ turisterne ser en velordnet by uden spræl eller overraskelse. HVORDAN KAN KREATIVITETEN GØRES MERE TYDELIG? Overraskende byrum, kærlige forhindringer og benspænd, lad uddannelsesmiljøer adoptere et kvarter på skift, lad Musikkonservatoriet bruge grundrytmen fra pilotteringer på havneområdet til musikalske oplevelser, brug omvendte mentor-ordninger (en studerende som mentor for en kontorchef etc.).

16 Vi kan ikke blive en kulturby uden at være villig til at prøve noget vildt. Ting skal laves om om ikke andet så i 12 timer som forsøg. Helle Rysholt, projektleder for KulturNat Aarhus

17 HELLE RYSHOLT Projektleder for KulturNat Aarhus. KulturNat Aarhus At være tovholder for et så omfattende et arrangement som KulturNat kræver en handlekraftig og beslutsom kvinde. Og det er Helle Rysholt. Sammen med 2 praktikanter og 15 frivillige fra forskellige organisationer og foreninger planlægger hun op mod 220 små forskellige initiativer rundt omkring i Aarhus midtby. For hende gælder det om at gøre kulturen tydelig. Lad den lille mand på gaden opleve den skjulte kultur, der ulmer under overfladen. Blæs rådhustårnet op i en skrigende farve. Åben dørene til Kunstakademiet, og lad musikanter spille i foyeren i Aarhus Teater. Kultur betyder det dyrkede. Så hvis folk finder folkedans, sport eller skulpturelt møblement spændende, jamen så giv dem det. KulturNat bør være en aften, hvor alt prøves af udenfor hverdagens regi. KulturNat Aarhus 2011: Den 14. oktober i år afholdes KulturNat 2011 Problemet er, at mange virksomheder og foreninger er økonomisk presset og derfor ikke prioriterer at støtte op omkring arrangementer som KulturNat. Helle drømmer om en bank med genstande, der kunne anvendes ved forskellige arrangementer, i stedet for altid at starte forfra. Hvad med at smække nogle kroge i Domkirken så vi kunne opsætte særlig belysning? Eller have 50 segl på lager der kunne opsættes forskellige steder i byen. Eller designede toiletvogne, der kunne dekorere pladserne frem for at gøre dem grimmere? Vi kan ikke blive en kulturby uden at være villig til at prøve noget vildt. Ting skal laves om om ikke andet så i 12 timer som forsøg.

18 Angsten for at fejle er mindre end I København vi har ikke samme Selvhøjtidelighed Aarhus Filmværksted Aarhus Filmværksted har lokaler på Slagterigrunden, hvor flere kreative virksomheder har deres base. Slagterigrunden ligger for enden af Jægergårdsgade mellem byen, banegården og havnen. Hans Peter Møller Andersen, leder af Aarhus Filmværksted, mener, at Aarhus har potentiale for at blive noget særligt være en by, der oser og damper af film og story telling. Aarhus har mulighed for igen at blive den store filmby, som vi engang har været, men det kræver, at vi profilerer os anderledes end København. Vi skal dyrke den gode fortælling. Gode teknikere og instruktører har vi rigeligt af. Aarhus byder på en høj livskvalitet, hvor man finder mere end blot finkultur, og det giver gode forhold for de kreative virksomheder, der kan skabe sig et stort og tværfagligt netværk. Dette kreative miljø skal have gode betingelser for et kreativt miljø er helt afgørende, hvis man vil have kreative mennesker til byen. Aarhus Filmværksted findes i Jægergårdsgade 152, Aarhus C Hans Peter Møller Andersen, direktør i Aarhus Filmværksted.

19 midt hammer lassen : LYNfabrikken : Pluskontoret : Turntool : cubo : design-peo part : Cebra : arkitema : C. F. Møller : Baks Arktiekter : Galleri Jarsbo : Harre nestue : DNgroup : Friis & Moltke : designthat : AMJ Art & Design : designpa rs : HUSET : made by makers : Designit : 3xn : BSAA : galleriv58 : Arkitektsko rhus : AART : Prisme Arkitekter : Hatch & Bloom : Ve2 : Sleth Modernism : A us Lydstudie : Brugger & Nielsen : Mejlgade for Mangfoldighed : Exne nestue : Godsbanen : Møller og Grønborg : Kulturnat : Transform : Kaosp Hello Monday : Schønherr Landskab : V58 : Institut for X : Design Conc us Arkitekterne : OneN : Galleri Lyrum : Graph : Sahl Arkitekter : Aros : Li dehuset : Huskos : øst for paradis : Bønnelycke Arkitekter : AMOK smyk H Arkitekter : Martin Profesionel : Design People : Digital Design Aarhus U : Public Arkitekter : STUFF : Dixon Design : Kühn design : Frontløbe mpozit : krads : Plan og Proces : Birk Nielsen Tegnestue : Bureau Detours ution : anetmai : Nørgaard Design : aparte : Dark By Design : regnbuen a kter : oooja : SMAK : by pernille granath : Pouelsen og Partnere : Design

20 Designit Et kreativt arbejdsmiljø Designit Samtale med Jakob Lenz Nørregaard, produktdesignleder, om Creative Industries i Aarhus. Designit er Europas største designvirksomhed. De spænder bredt og beskæftiger sig med industrielt-, service- og grafisk design. Virksomheden består totalt set af 202 ansatte fordelt i byer som München, London, København og Aarhus. Men de har deres rødder begravet dybt i den jyske muld. Er Aarhus en kreativ by og har det en positiv værdi for din virksomhed? Aarhus har en god tradition for et sprudlende kreativt miljø, hvorfor det har en positiv værdi for virksomheden, at have sine rødder i det aarhusianske. Men som professionel virksomhed, der ønsker at ekspandere er byen for lille. Hvordan kan man gøre omverden opmærksom på det store kreative potentiale, Aarhus besidder i form af at have Europas største fortætning af kreative virksomheder? Ifølge Jakob Nørregaard er byens kreative virksomheder dygtige og skaber gode resultater, men de er ikke lige så kendte ude i verden som københavnerne er det. Dels på grund af byens størrelse, men også i høj grad på grund af den jyske mentalitet. Generelt er jyder for ydmyge og som resultat heraf ikke gode nok til at brande sig selv og fortælle omverden, hvad de kan. Lidt større armbevægelser ville klæde byen. Denne betragtning gælder dog ikke Designit, da de har formået at komme ud over landets grænser. Som Jakob Nørregaard ser det, ligger udfordringen blandt andet i at synliggøre de kreative industrier i Aarhus. Her kan man lære meget af at se på hvordan andre storbyer i Europa brander sig dog blot til inspiration, ikke kopiering. Aarhus har nemlig brug for sin egen kreative identitet. Her kan vi måske være forgængere på bæredygtighed. Eller opfinde en ny prestige pris som skaber interesse og opsigt ikke blot ude i den store verden, men også i lokalmiljøet. Kun den kreative verden ved hvor stor et potentiale der ligger i byen vi skal være mere synlige i nærmiljøet også uden for Aarhus Festuge. Kunne kommunen gøre noget for at fremme dette? De kunne stille midler og ressourcer til rådighed, så der kan etableres et internt digitalt netværk. Et sted hvor forskellige kreative virksomheder kan lave vidensdeling. Det skal være et forum med en dagsorden og et tema, der tvinger virksomhederne til at tage stilling. Det skal udfordre og iværksætte initiativer, samt skabe opmærksomhed blandt borgerne. Dog er det vigtigt, at det ikke bliver påduttet, men er tilgængeligt, når man ønsker. Man kan undre sig over, at kommunen ikke har større interesse i at udnytte og støtte det store potentiale. Tænk hvad det kunne kaste af sig, hvis stoltheden i lokalmiljøet voksede. For eksempel kunne det smitte positivt af på turismen.

21 365 dages kreativitet En kreativt indspark til hver eneste dag. Designit sendte en kalender ud til deres kunder, med et statement til hver eneste dag i året.

22 Hvis man kan give aarhusianerne en stolthed over det kreative miljø, har man skabt base for at resten af verden kan få samme opfattelse. Libratone Beat wireless speaker amlify your freedom in style.

23 Jeppe Vedel: LYNfabrikkens café og butik i Vestergade i Aarhus C Kompetencer som networking og videndeling kan være vigtigere end det håndværksmæssige i den virkelige verden

24 JEPPE VEDEL Medstifter af LYNfabrikken i Aarhus. LYNfabrikken Jeppe Vedel, medstifter af LYNfabrikken, mener, at man kunne ønske sig, at Aarhus var mere elitær. Som det er nu mangler byen fokus. Vi skal satse hårdt på et område, som kan give genklang ude i verden. Alle fuglene får lige meget at spise, men der er ingen, der er mætte. På den måde kommer vi til at ligne Horsens og Vejle. Vi skal støtte op omkring ildsjælene, så de ikke brænder ud, før de brænder igennem. På LYNfabrikken er netværket i centrum. Uden det var LYNfabrikken ikke hvad det er i dag. Hvis man ikke fortæller, hvad man kan, ved folk ikke, at den ydelse er der. Vi skal kunne dele vores kompetencer. Kompetencer som networking og vidensdeling kan være vigtigere end det håndværksmæssige i den virkelige verden. Lad virksomhederne følge eleverne på skolen, så de studerende bliver erhvervsklar og får oparbejdet et network løbende med uddannelsen. Lad dem få en personlig mentor, der kan guide dem ud. Du finder LYNfabrikken i Vestergade 49B Aarhus C Butikken og kaffebarens åbningstider er: Mandag lørdag: Jeppe forslår at man ansætter én på kommunen, der har ja-hatten på og støtter op, vurderer og vejleder folk, som kommer ind med nye idéer. Én der kender det interne system og assisterer med de praktiske formaliteter. Foretningsgangen bør simpelthen være lettere, når man skal stable et arrangement på benene.

25 Simon Skafdrup, partner Billigere husleje tiltrækker kreative mennesker. 3part er et multidisciplinært designhus med fokus på samarbejde mellem forskellige kompetente medarbejdere, researchere, designere og ingeniører. 3PART har eksisteret siden 1998, har 15 medarbejdere og kontorer i Aarhus og København. Ønsket om samarbejder på tværs af fagligheder er gældende i det kreative miljø i Aarhus. 3PART nyder stor glæde af at netværke med andre brancher, i stedet for at isolere sig i en boble der kun indeholder arkitekter og designere. Mindre byer som Kolding er mere effektive og handlingskraftige når det gælder om at fremme de kreative miljøer. Dette afspejles eksempelvis i projektet AND, der har været længe undervejs, selvom det er noget byen har manglet i mange år. Firmaet nyder godt af at være i Aarhus, i kraft af de mange nye studerende fra Arkitektskolen Aarhus der kommer med ny inspiration og nye inputs til arbejdsprocessen. 3PART

26

27 Kontorfællesskab Vi kunne med fordel drage stor nytte af at mødes på tværs af tegnestuer og kompetencer. Er Aarhus kreativ? Jeg tænker ikke Aarhus som en kreativ by. Der er meget sjældent kreative tiltag, såsom design- og kunsthåndværkerudstillinger. Der er meget lidt fokus på de ellers ret dygtige aarhusianske tegnestuer. Vi mangler et fælles forum, som f.eks. et designcenter, hvor der kunne være gå hjem møder, udstillinger, workshops m.m. Vi kunne med fordel drage stor nytte af at mødes på tværs af tegnestuer og kompetencer. Jeg tror ikke, der er mange almindelige borgere, der ved, at der faktisk findes rigtig mange dygtige designere og arkitekter i Aarhus. Rikke Frost Uddannet ved Arkitektskolen Aarhus i Sidder i kontorfællesskab ved Ingerslev Boulevard. Jeg har selv været med til at prøve at få Pakhus13 på havnen til at kunne være et sted man kunne samle århusiansk/jysk design, men uden held. Det ville være fantastisk, om turister og borgere kunne se forskellige projekter udstillet af netop århusianske/jyske designere/arkitekter i et fælles hus, hvor der evt. også kunne sælges det bedste af alt det gode kunsthåndværk, der også bliver til her i regionen. En årlig designmesse ville da også være kanon.

28 Morten Lauritzen, partner, VE2: Vi skal ikke være Berlin eller London, men vi skal være noget andet! En snak om hvad Aarhus betyder for virksomheden: VE2 arbejder primært i spændingsfeltet omkring form og rum. I synergien mellem indretning, møbel og produktdesign dyrkes og bearbejdes idéer og nye potentialer. Tegnestuen har 4 år på bagen og består af 3 partnere, 1 ny fastansat samt en praktikant.

29 Vi er nødt til at tage ud i verden og møde vores kunder i stedet for, at sidde som en provinsby med nykker og regne med at verden kommer til os. Hvad får jeres virksomhed ud af at ligge i Aarhus kunne I i princippet ligge hvor som helst i Danmark? Vi er glade for at have base i Aarhus. Vi opnår, at potentielle kunder fra oplandet får en wau-oplevelse, når de kommer til storbyen. I denne sammenhæng er det fint, at vi kan vise dem det nydelige Aarhus, ved for eksempel at tage dem med ned til åen og spise frokost. Den lokale smed fra Nørre-snede vil nok blive en smule forskrækket, hvis han blev taget med til Mangfoldighed i Mejlgade. Men undergrundsmiljøet er meget vigtigt for byen, da det er der, hvor man kan blive inspireret, og spare med andre kreative hoveder. Godsbanen har tidligere været et miljø, hvor kreativiteten har fået frit spil, men Kommunen er nu ved at blank-polere og gøre det mainstream. Aarhus er for lille, der er mangel på vandhuller, hvor kreative folk kan rykke videre, når et sted bliver poleret op! Hvad skal der til, for at kreativiteten får bedre udfoldelsesmuligheder i Aarhus kan vi bruge de muligheder vi har endnu bedre? Aarhus Arkitektskole danner en fantastisk grobund for en stor del af det kreative miljø som opstår (og forhåbentlig består) i byen. Som studerende er der rig mulighed for at blive inspireret og dygtiggøre sig via diverse foredrag, workshops etc. Som færdiguddannet risikerer man at blive lullet ind i en lidt for navlebeskuende tilstand og kunne i den grad godt bruge et udefrakommende kreativt indspark. Men desværre foregår stort set alle arrangementer af den slags i København. Det ville være fantastisk, hvis man kunne etablere et forum hvor dette kunne gøres i Aarhus.

30 Thomas Overgaard Jørgensen, Jonathan Ørnstrup, Thomas Langvad jensen Design Partners Design Partners er en kreativ, ung og ambitiøs tegnestue der i 2005 blev etableret af Thomas Overgaard Jørgensen, Thomas Langvad Jensen og Jonathan Ørnstrup. Tegnestuen havde sin begyndelse i Mejlgade, Aarhus et sprudlende, kreativt og karakteristisk område i Aarhus centrum. Idag er tegnestuen flyttet uden for centrum. På tegnestuen figurerer i dag 2 partnere af i alt 5 designere. Tegnestuen beskæftiger sig med 3 hovedgrupper inden for design: consumer, medico og industri. Der lægges i designprocessen fokus på den gode relation til kunden det gode samarbejde, der etableres på baggrund af kompetencer, engagement og troværdighed. Man behøver ikke have særlige designbriller på eller være økologiske det er ikke dét der tæller. Det handler om personlighed og relationen til kunden, siger Thomas Langvad Jensen.

31 Aarhus-ånden Aarhus er i besiddelse af en hel speciel ånd, som i højeste grad er til stede i de kreative miljøer og industrier i byen. En Aarhus-ånd. Et cafemiljø et kendskab til sine samarbejdspartnere og konkurrenter. Ånden stammer fra studietiden på Arkitektskolen Aarhus, hvor en masse netværk blev opbygget. Men kvaliteten i det kreative miljø afspejler sig som sådan ikke tilbage til byen. Kreativiteten syner ikke i bybilledet. Det kunne være fedt, at arbejde sammen om udsmykning af f.eks. et venteområde og skabe opmærksomhed omkring designvirksomhederne i Aarhus, siger Thomas Langvad Jensen Et samarbejde mellem de forskellige tegnestuer kunne fremme kreativiteten og give indblik i designvirksomhederne men ligeledes gavne borgere og turister. til kreative ting Byen skal give lyst Thomas Langvad jensen, Design Partners

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem. I Aabenraa Kommune er kultur- og fritidslivet

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Udgivet af Herlev Kommune December 2013 herlev.dk/frivillighedspolitik

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune Kulturpolitik Mange stærke Fællesskaber Skanderborg Kommune 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytter vore fantastiske

Læs mere

Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB

Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB Store potentialer i krydsfeltet mellem kunst og teknologi D.O.U.G. the drawing robot - Synkroniseret med menneskelig bevægelse Helsingør Kommunes Byråd

Læs mere

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab Vi gør det - sammen Politik for det aktive medborgerskab 2017-2021 Kære læser Du har netop åbnet den nordfynske politik for det aktive medborgerskab. Jeg vil gerne give denne politik et par ord med på

Læs mere

1 HvOrNår BlEv kulturproduktionscentret GODSBANEN indviet? SVAR 1: BlEv indviet DEN 30. marts 2012. GODSBANEN youtube kanal. SE mere på GODSBANENS

1 HvOrNår BlEv kulturproduktionscentret GODSBANEN indviet? SVAR 1: BlEv indviet DEN 30. marts 2012. GODSBANEN youtube kanal. SE mere på GODSBANENS 1 Hvornår blev kulturproduktionscentret GODSBANEN indviet? SVAR 1: GODSBANEN blev indviet den 30. marts 2012. Se mere på godsbanens youtube kanal. 2 Hvad var godsbanen indtil år 2000? Godsbanen var godsbanegård

Læs mere

Step by Step - en faseopdelt tilgang til forretningsudvikling

Step by Step - en faseopdelt tilgang til forretningsudvikling EPI-center Danmark er et dynamisk og udviklende branchekontorfællesskab for iværksætter- og mikrovirksomheder, der arbejder inden for online salg og markedsføring. Vores kontorfællesskab strækker sig over

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur og Fritid Dato: 31-10-2016 Sagsnr.: 15/25492 Sagsbehandler: Lise Lotte Urfe Direkte tlf.: 7376 8234 E-mail: llu@aabenraa.dk Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med

Læs mere

FOR FEST, FOLKELIGHED & FÆLLESSKAB! PARTNERSKABSPROGRAM

FOR FEST, FOLKELIGHED & FÆLLESSKAB! PARTNERSKABSPROGRAM FOR FEST, FOLKELIGHED & FÆLLESSKAB! PARTNERSKABSPROGRAM VÆRDIER INDHOLD Fest Musik Folkelighed Mad Fællesskab Kunst Lokal forankring i hele Holbæk Kommune Sport Gratis for alle Leg Teater PARTNERE Som

Læs mere

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by?

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? DE RØDE LØBERE Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? VINDERBYEN VORDINGBORG Vordingborg er nu en vinderby. Sådan

Læs mere

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt Kultur-, fritids- og idrætspolitik 2013-2016 Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik 2013-2016 Indledning Kultur-, fritids- og idrætslivet er med til at gøre Gladsaxe

Læs mere

EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN

EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN VORES VISION DET VI DRØMMER OM AT OPNÅ VISION EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN > at være et førende ud- og dannelsessted for unge fra hele Norden > at fremme den interkulturelle

Læs mere

LOGO1TH_LS_POSr d. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979

LOGO1TH_LS_POSr d. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979 LOGO1TH_LS_POSr d By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979 KULTURUDVALGETS Politiske fokusområder 2014-2015 Mødesteder og midlertidighed Kultur er fyrtårne og fysiske rammer.

Læs mere

KALMER & HVASS A R K I T E K T E R Design by Research

KALMER & HVASS A R K I T E K T E R Design by Research Hvad gør de i Republikken, LYNfabrikken, the Hub og Spinderihallerne? //INDHOLD /Hvem er de? /Brugerne /Optagelse /Faciliteter /Aktiviteter /Identitet /Hvad kendetegner et vellykket iværksætterhus? /HVEM

Læs mere

Politik for Kulturhovedstad 2017

Politik for Kulturhovedstad 2017 Politik for Kulturhovedstad 2017 Vision Hvordan kan vi medvirke til, at lokale kunst- og kulturmiljøer bidrager endnu mere offensivt og værdsættes for deres kompetencer og bidrag til den samlede udvikling

Læs mere

C4-medlemskab Viden Netværk udvikling

C4-medlemskab Viden Netværk udvikling C4-medlemskab Viden Netværk udvikling C4 Hillerød C4 Hillerød er en interesseorganisation for alle vækstorienterede virksomheder i hovedstadsregionen. Det er vores mission at gøre regionen attraktiv for

Læs mere

1:200 1 semester Individuelt. En folkeskole i symbiose med sin kontekst

1:200 1 semester Individuelt. En folkeskole i symbiose med sin kontekst 1:200 1 semester Individuelt SKOLE+ En folkeskole i symbiose med sin kontekst English: A public school with a PLUS developed for Teglholmen in Copenhagen. The school integrates public functions like a

Læs mere

FUSION Kommentarer fra tidligere studerende fra Designafdelingen:

FUSION Kommentarer fra tidligere studerende fra Designafdelingen: FUSION Kommentarer fra tidligere studerende fra Designafdelingen: Som designer med en arkitektbaggrund har jeg en god og bred forståelse for den kreative arbejdsproces i mange forskellige sammenhænge.

Læs mere

IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN?

IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? Har du en god idé? Og har du lyst til at tage springet og starte selvstændig virksomhed? Eller er du allerede i gang og

Læs mere

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE.

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID - i Lejre Kommune Kære Borger, Kære Gæst - i Lejre Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. Meningen med vore

Læs mere

IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo

IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo IT-VÆKSTHUSET PÅ 5te < SIDE 02 > SIDE 03 IT-væksthuset er et nyt innovativt vækstmiljø på toppen af IT-Universitetet i Ørestaden i København. DET ER STEDET:

Læs mere

Business Aarhus. Aarhus som vækstby. Styrkepositioner

Business Aarhus. Aarhus som vækstby. Styrkepositioner Business Aarhus Aarhus som vækstby Business Aarhus 2 i Aarhus Energi, Klima og Miljø Fødevarer Medico og Sundhed Arkitektur og Design Videnservice IT og Medier Business Aarhus 3 Aarhus er hjemsted for

Læs mere

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Hvem er du? Køn, alder, beskæftigelse: 1. kvinde, 63, sekretariatschef udsatte børn og unge 2. mand, 55, præst/revisor 3. pige, 20, sabbath år, arbejde 4. mand,

Læs mere

Succes gennem samarbejde

Succes gennem samarbejde Gulddysse Kulturgård Succes gennem samarbejde Som politiker er man nødt til at nå sine mål gennem andre mennesker men det kræver, at man tør give rum for nytænkende initiativer. Det turde man i Gundsø,

Læs mere

HF KREATIV ER FOR DIG DER: ER: er kreativ er innovativ er selvstændig er holdspiller er målrettet drømmer om en fremtid indenfor et kreativt fag

HF KREATIV ER FOR DIG DER: ER: er kreativ er innovativ er selvstændig er holdspiller er målrettet drømmer om en fremtid indenfor et kreativt fag HF HFDESIGN - din uddannelse HF KREATIV ER FOR DIG DER: er kreativ er innovativ er selvstændig er holdspiller er målrettet drømmer om en fremtid indenfor et kreativt fag HF KREATIV ER: dit springbræt til

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

FishFabrica The Creative Academy of The Baltic Sea Region >>Et skridt ind i den kreative økonomi

FishFabrica The Creative Academy of The Baltic Sea Region >>Et skridt ind i den kreative økonomi 1 FishFabrica The Creative Academy of The Baltic Sea Region >>Et skridt ind i den kreative økonomi Vi lever i idéernes verden. Den verden, hvor drivkraften grundlæggende er at kunne skabe idéer og omsætte

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019

Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019 Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019 - Udkast - Foto: Thomas Petri København er tre gange kåret af et internationalt magasin som verdens bedste by at bo og leve i. Det er der mange gode grunde til. Blandt

Læs mere

Jeg vil gerne indlede med at sige tak for invitationen til at tale her ved årets dyrskue.

Jeg vil gerne indlede med at sige tak for invitationen til at tale her ved årets dyrskue. 1 Borgmester Peter Sørensen (S), tale ved Dyrskuet i Horsens 14. juni 2013 Jeg vil gerne indlede med at sige tak for invitationen til at tale her ved årets dyrskue. Det er en meget stor glæde for mig at

Læs mere

Workshop. Talent på mange niveauer med særlig plads til dem alle

Workshop. Talent på mange niveauer med særlig plads til dem alle Workshop Talent på mange niveauer med særlig plads til dem alle Workshoppen talent på HG 1. Hvem er jeg? 2. Hvorfor er jeg her? 3. Hvad vil jeg underholde om? 4. Hvem er I? Positiv Clearence Vælg ½ postkort.

Læs mere

DET NYE TEXTILFORUM VELKOMMEN SOM SPONSOR

DET NYE TEXTILFORUM VELKOMMEN SOM SPONSOR DET NYE TEXTILFORUM VELKOMMEN SOM SPONSOR TEXTILFORUM HISTORIEN SKABER VÆRDI Velkommen som sponsor i Det nye Textilforum. Vi inviterer erhvervslivet ind som partnere, og i fællesskab kan vi gøre brug af

Læs mere

FORNY DIN FORSTAD ROLLEBESKRIVELSER HØJE-TAASTRUP

FORNY DIN FORSTAD ROLLEBESKRIVELSER HØJE-TAASTRUP 1947 2007 2017 FORNY DIN FORSTAD R HØJE-TAASTRUP ADVISORY BOARD Er et uvildigt ekspertpanel bestående af forskere, der forsker og formidler byplanlægning og dens historie. Forskerne er interesseret i,

Læs mere

DESIGN AF TØJ / ACCESSORIES / ARKITEKTUR / MØBLER BYER OG RUM / ILLUSTRATION / INTERAKTIONSDESIGN DRØMMER DU OM EN KREATIV FREMTID?

DESIGN AF TØJ / ACCESSORIES / ARKITEKTUR / MØBLER BYER OG RUM / ILLUSTRATION / INTERAKTIONSDESIGN DRØMMER DU OM EN KREATIV FREMTID? DESIGN AF TØJ / ACCESSORIES / ARKITEKTUR / MØBLER BYER OG RUM / ILLUSTRATION / INTERAKTIONSDESIGN DRØMMER DU OM EN KREATIV FREMTID? JEG HAR IKKE KUN FÅET PRAKTISKE EVNER MED MIG, MEN OGSÅ EN EVNE TIL AT

Læs mere

tækkers visuelle univers

tækkers visuelle univers tækkers visuelle univers inspiration og udvikling 2006 Fra skovens skygge til coorporate identity En sommernat i skoven mellem teltdug og fuldmånen stod skyggen af et egeblad. En silhuet, en form, en fortælling,

Læs mere

VERSION 2.0 KOLDING VI DESIGNER LIVET

VERSION 2.0 KOLDING VI DESIGNER LIVET VERSION 2.0 KOLDING VI DESIGNER LIVET I KOLDING UDVIDER VI DEN ALMINDELIGE OPFATTELSE AF DESIGN. ET DESIGN I KOLDING FORSTÅR VI DESIGN SOM BÅDE ET DESIGN (PRODUKTET) OG AT DESIGNE (PROCESSEN) KOLDING DESIGN

Læs mere

Foto: RumOs. Kontorfællesskaber. DSB Ejendomme

Foto: RumOs. Kontorfællesskaber. DSB Ejendomme Foto: RumOs Kontorfællesskaber DSB Ejendomme Sindal station, Hjørring Kommune Stationen - Et rum for iværksættere Drømmer du om et lokalt kontorfællesskab? Måden vi arbejder på har ændret sig markant de

Læs mere

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013 En lærerguide ENTROPIA - en soloudstilling med Marianne Jørgensen 13. april 19. maj 2013 Introduktion I perioden 13. april til 19. maj 2013 kan du og din klasse opleve udstillingen ENTROPIA en soloudstilling

Læs mere

boernekultur.vejle.dk FOR, MED OG AF EN PALET AF BØRNEKULTUR

boernekultur.vejle.dk FOR, MED OG AF EN PALET AF BØRNEKULTUR FOR, MED boernekultur.vejle.dk OG AF EN PALET AF BØRNEKULTUR FORORD Bliv et af de topmotiverede mandskaber, som skal dyste i kaproning over en distance på ca. 300m på Vejle Visionen for Børnekulturen er

Læs mere

Den kreative by - kun for den kreative klasse?

Den kreative by - kun for den kreative klasse? Den kreative by - kun for den kreative klasse? Dorte Skot-Hansen Odense d. 15. november 2006 Kreative byer? Creativity is what drives every dynamic, modern economy. The communities that attract and keep

Læs mere

Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015.

Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015. Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015. Interviewer: Hej! Luna: Hej! Interviewer: Vil du præsentere dig selv? Tale lidt om hvad du er for én? Luna: Jeg hedder Luna og jeg er i midten

Læs mere

ÅRTI/ FELT HVEM KAN DU OPLEVE? HVAD KAN DU OPLEVE? 1910'erne Herning Bibliotekerne Her har du muligheden for både at høre om de

ÅRTI/ FELT HVEM KAN DU OPLEVE? HVAD KAN DU OPLEVE? 1910'erne Herning Bibliotekerne Her har du muligheden for både at høre om de Program for underholdningen i de forskellige årtier ÅRTI/ FELT HVEM KAN DU OPLEVE? HVAD KAN DU OPLEVE? 1910'erne Herning Bibliotekerne Her har du muligheden for både at høre om de første år i bibliotekets

Læs mere

Illustration: C.F. Møller BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER

Illustration: C.F. Møller BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER Illustration: C.F. Møller BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER 1 BUTIK Der bliver en butik i stueetagen på ca. 700 m 2. UDDANNELSE Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole får ca. 6200

Læs mere

ODENSE HAVNEKULTURFESTIVAL

ODENSE HAVNEKULTURFESTIVAL ODENSE HAVNEKULTURFESTIVAL 25.-27. MAJ 2012 ODENSE HAVNEKULTURFESTIVAL Odense Havnekulturfestival fungerer som et kulturelt mødested for vækstlagene og det professionelle i Odense og på Fyn, og derudover

Læs mere

Samarbejde omkring udvikling af midtbyen

Samarbejde omkring udvikling af midtbyen Samarbejde omkring udvikling af midtbyen Dør byliv uden butikker? Dør butikker uden byliv? Urban Lab konference den 5. november 2015 Dorthe Bjerre. SYNERGII Når jeg er færdig, så skulle i helst sidde inde

Læs mere

guide ellers går dit parforhold i stykker Få fingrene ud af navlen sider Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

guide ellers går dit parforhold i stykker Få fingrene ud af navlen sider Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Iris guide Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 16 sider Få fingrene ud af navlen ellers går dit parforhold i stykker Red dit parforhold INDHOLD I DETTE HÆFTE: Når egoismen sniger

Læs mere

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Vi bevæger os fremad Silkeborgmotorvejen er ikke nogen almindelig motorvej. Den passerer gennem Silkeborg by og noget af det smukkeste landskab, Danmark har at byde på.

Læs mere

DRØMMER DU OM EN KREATIV FREMTID?

DRØMMER DU OM EN KREATIV FREMTID? ARKITEKTUR / DESIGN AF TØJ / ACCESSORIES TEKSTIL / MØBLER / BYER OG RUM / ILLUSTRATION INTERAKTIONSDESIGN / GRAFISK DESIGN DRØMMER DU OM EN KREATIV FREMTID? JEG HAR IKKE KUN LÆRT AT TEGNE, MEN OGSÅ UDVIKLET

Læs mere

Jeg vil gerne kunne se tilbage om 10 år og sige, at vi var med til at sætte en ny dagsorden for kulturlivet i Aarhus

Jeg vil gerne kunne se tilbage om 10 år og sige, at vi var med til at sætte en ny dagsorden for kulturlivet i Aarhus Interview Jeg vil gerne kunne se tilbage om 10 år og sige, at vi var med til at sætte en ny dagsorden for kulturlivet i Aarhus Mød KulturERhvervs medlem, Kim Bisgaard i et interview om hjertebarnet, Godsbanen

Læs mere

Styrken i det rummelige brand

Styrken i det rummelige brand Kunst Styrken i det rummelige brand Rumkammerat er et nyåbnet galleri og arbejdsfællesskab for selvstændige og freelancere indenfor de kreative fag. Ideen bag Rumkammerat er at skabe en samlet enhed, der

Læs mere

Indstilling. Etablering af ACTIVinstitute med tilskud fra Erhvervspuljen på i alt 1,5 mio. kr. over 3 år. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Etablering af ACTIVinstitute med tilskud fra Erhvervspuljen på i alt 1,5 mio. kr. over 3 år. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 2. februar 2006 Etablering af ACTIVinstitute med tilskud fra Erhvervspuljen på i alt 1,5 mio. kr. over 3 år. 1. Resume Der lægges

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed -der skal mere til at skabe vækst

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed -der skal mere til at skabe vækst Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed -der skal mere til at skabe vækst SDU i Kolding har fokus på entreprenørskab, ledelse og udvikling af små og mellemstore virksomheder og vi er klar til at samarbejde

Læs mere

Dansk Talentakademi: Vision for Campus

Dansk Talentakademi: Vision for Campus Dansk Talentakademi: Vision for Campus vedtaget af bestyrelsen September 2014 Indledning Dansk Talentakademi tilbyder undervisning til ca. 150 elever fordelt på fem linjer: Musik Kunst og Design Dans Musical

Læs mere

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013. Resultater, konklusioner og perspektiver

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013. Resultater, konklusioner og perspektiver Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013 Resultater, konklusioner og perspektiver Håndværksrådet har i 2013 fået svar fra mere end 3.000 små og mellemstore virksomheder på spørgsmål om

Læs mere

LØRDAG 23.APRIL. skrevet af Allan

LØRDAG 23.APRIL. skrevet af Allan LØRDAG 23.APRIL skrevet af Allan Tidligt op og med flyet til Melbourne. Vi lander midt på formiddagen og finder den gratis turist-sporvogn som bringer os frem til hotellet hvor vi efterlader bagagen og

Læs mere

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej Havepladsvej Linjer - Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2014 2015 Fællesskab Læring Velkommen til fremtidens skole blev skabt i august 2013 og består af 3 basisafdelinger med elever fra 0.-6. klasse og en

Læs mere

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK 2017-2029 Foto Uber Images Das Büro Per Heegaard STT Foto Flemming P. Nielsen Udarbejdelse Gentofte Kommune Layout: Operate A/S Tryk Bording A/S Oplag:1000

Læs mere

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 Mine damer og herrer. I dag er en ganske særlig dag. I dag er en dag vi har ventet på længe. En dag vi har set frem til med stor

Læs mere

Bevilling til Internet Week Denmark 2015, 2016 og 2017

Bevilling til Internet Week Denmark 2015, 2016 og 2017 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 6. august 2014 2015, 2016 og 2017 1. Resume Internet Week Denmark er en festival for hele Danmark med centrum i Aarhus og den

Læs mere

Sommerkurser 2011. Teateroplevelser på gadeplan. Teateriværksætter med stort T. Moderne dans udfordre scenekunsten. Længe leve komikken

Sommerkurser 2011. Teateroplevelser på gadeplan. Teateriværksætter med stort T. Moderne dans udfordre scenekunsten. Længe leve komikken Det Skrå Teater www.detskraateater.dk/teater Sommerkurser 2011 Teateroplevelser på gadeplan Teateriværksætter med stort T Moderne dans udfordre scenekunsten Længe leve komikken Tlf.: 50 47 63 60 kurser@detskraateater.dk

Læs mere

Ingen kender byen som os

Ingen kender byen som os HJEM TIL KØBENHAVN Ingen kender byen som os Gennem de sidste 12 år har Siesbye Kapsch været en af byens førende liebhavermægler og er den dag i dag stadig den mest effektive og samtidig den største uafhængige

Læs mere

LAG Midt-Nordvestsjælland

LAG Midt-Nordvestsjælland LAG Midt-Nordvestsjælland Tilskud til udvikling af liv og erhverv i landdistrikterne Lokale aktionsgrupper (LAG er) er lokalt forankrede foreninger, som skaber udvikling og innovation i lokalsamfundene

Læs mere

Kultur og erhvervsseminar

Kultur og erhvervsseminar KULTURRÅDET INVITERER 16.APRIL 2013 Kultur og erhvervsseminar Udarbejdet af Sarah Kloster 2013 Med kulturen i centrum KAPITEL 1 Forord Ved Marianne Folkersen, Odder bibliotek Kulturrådet er et af de fire

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst

Læs mere

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Indhold Vi vil være bedre Læring i fokus Læring, motivation og trivsel Hoved og hænder Hjertet med Form og fornyelse Viden og samarbejde Fordi verden venter 3 6

Læs mere

Udviklingsstrategi. for landdistrikter

Udviklingsstrategi. for landdistrikter Udviklingsstrategi for landdistrikter Indhold Indledning 2 Landdistrikterne under forandring 3 Prioriterede udfordringer i kommunens landdistrikter 4 Initiativer idéer til tværgående projekter 5 Idéer

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

PROSPEKT. skandinaviske kunstnere. arrangerer f lere dages festival hvert andet år med de førende kunstnere i verden

PROSPEKT. skandinaviske kunstnere. arrangerer f lere dages festival hvert andet år med de førende kunstnere i verden 2017-2020 skaber liv i kulturarven med tidlig musik fra før år 1800 har fokus på det historiske og sætter middelalderbyen på verdenskortet præsenterer 8-12 sæsonkoncerter med de førende skandinaviske kunstnere

Læs mere

SÆSON 2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON 2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter (Der er i alt modtaget 31 besvarede skemaer) Hvordan har projektet medvirket til at nå de konkrete mål i LAG-himmerlands

Læs mere

Holbæk i Fællesskab. Byrådets vision for Holbæk Kommune

Holbæk i Fællesskab. Byrådets vision for Holbæk Kommune Holbæk i Fællesskab Byrådets vision for Holbæk Kommune Holbæk i Fællesskab Politik handler om at ville noget, og som byråd er det vores ansvar at formulere, hvad vi vil. Med denne vision giver vi borgere,

Læs mere

Tale til Kunst- og Vinmessen i Sjørring Idræts- og Kulturcenter d. 30. oktober 2011

Tale til Kunst- og Vinmessen i Sjørring Idræts- og Kulturcenter d. 30. oktober 2011 1 Tale til Kunst- og Vinmessen i Sjørring Idræts- og Kulturcenter d. 30. oktober 2011 Kære deltagere i årets Kunst- og Vinmesse her i Sjørring. Godmorgen til jer alle også til The Swingers, som vi lige

Læs mere

4. oktober 2012 Byplanmødet, Svendborg. City branding Grundfortællinger og Byudvikling med bund i

4. oktober 2012 Byplanmødet, Svendborg. City branding Grundfortællinger og Byudvikling med bund i 4. oktober 2012 Byplanmødet, Svendborg City branding Grundfortællinger og Byudvikling med bund i For 25 år siden valgte 83% af alle mennesker bosted efter virksomheden eller jobbet. I dag vælger 65% af

Læs mere

Kulturens Laboratorium. æstetiske læreprocesser i partnerskaber

Kulturens Laboratorium. æstetiske læreprocesser i partnerskaber INVITATION Kulturens Laboratorium æstetiske læreprocesser i partnerskaber Hvor: Magasinet/Kulturmaskinen, 5000 Odense Hvornår: 8. juni 2017 Arrangør: Kulturens Laboratorium, Kulturregion Fyn Pris: 625.-/725.-

Læs mere

Til skoler i Aarhus Kommune. Invitation til 5. og 6. klasser i Aarhus Kommune til deltagelse i pilotprojekt om arkitektur og landskab

Til skoler i Aarhus Kommune. Invitation til 5. og 6. klasser i Aarhus Kommune til deltagelse i pilotprojekt om arkitektur og landskab Til skoler i Aarhus Kommune Invitation til 5. og 6. klasser i Aarhus Kommune til deltagelse i pilotprojekt om arkitektur og landskab Kære (klasse)lærere i 5. og 6. klasser i Aarhus Kommune Aarhus, d. 16.

Læs mere

Hvad er de kreative erhverv?

Hvad er de kreative erhverv? Hvad er de kreative erhverv? 11 kreative brancher: Arkitektur Bøger og presse Design Film og video Indholdsproduktion og computere Musik Kunst og kunsthåndværk Mode og beklædning Møbler og interiør Radio

Læs mere

Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014

Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014 Tilgængelighed og formidling Samhørighed og sammenhængskraft Kultur og identitet Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014 Rum til at spire Frivillighed og ansvar Forord Brønderslev Kommunes vision mod 2020

Læs mere

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk Trøjborg d. 29. maj 2009 Kære 9. og 10. klasse. Så er problemerne overstået i denne

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

BLIV EN DEL AF BRANDTS

BLIV EN DEL AF BRANDTS BLIV EN DEL AF BRANDTS Forside: Anette Harboe Flensburg, udsnit af maleriet At bygge rum der ikke findes ll www.anettehflensburg.dk På Brandts er vi sammen med vores erhvervspartnere i gang med at skabe

Læs mere

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE 1 Talentudviklingsholdet i AARHUS BILLED- OG MEDIESKOLE er for unge fra 15-19 år. Holdet er et 2-årigt forløb med undervisning 1 gang om ugen. Vi samarbejder med ARoS,

Læs mere

Agenda. 9:00-9:10 Velkomst og introduktion Lars Hajslund, VisitHerning

Agenda. 9:00-9:10 Velkomst og introduktion Lars Hajslund, VisitHerning Agenda Program Facilitator 9:00-9:10 Velkomst og introduktion Lars Hajslund, VisitHerning 9:10-9:30 Introduktion til projektet og de overordnede mål herunder: Vækstpotentiale i erhvervet Specielle forhold

Læs mere

Billeder. psykiatri. på fremtidens. Verdens Mentale Sundhedsdag 10.10.2013. Rønnebæksholm

Billeder. psykiatri. på fremtidens. Verdens Mentale Sundhedsdag 10.10.2013. Rønnebæksholm Billeder på fremtidens psykiatri Verdens Mentale Sundhedsdag 10.10.2013 Rønnebæksholm Du står med et kunstkatalog i hånden! Kataloget er udgivet i forbindelse med kunstudstillingen på Verdens Mentale Sundhedsdag

Læs mere

SENTRUMSKONFERANSEN 20. OKTOBER 2016 Å VELGE OG VILLE SENTRUM I BYEN VEJLE - DANMARK

SENTRUMSKONFERANSEN 20. OKTOBER 2016 Å VELGE OG VILLE SENTRUM I BYEN VEJLE - DANMARK SENTRUMSKONFERANSEN 20. OKTOBER 2016 Å VELGE OG VILLE SENTRUM I BYEN VEJLE - DANMARK Udviklingskonsulent Bodil Øllgaard, Vejle Kommune Arkitekt maa. Henrik Stjernholm, StjernholmArkitektur.dk DET VIL VI

Læs mere

ANSVAR indhold anerkendelse

ANSVAR indhold anerkendelse MERE END ET GODT JOB ANSVAR indhold anerkendelse Pædagogisk assistentuddannelse Børne- og Kulturchefforeningens Årsmøde 11.-13. november 2009 En investering i arbejdsglæde, der betaler sig www.godtjob.dk

Læs mere

PROGRAM. Contextual Conditions. Spree MIKKEL LANG MIKKELSEN. Park. Site E. Köpenicker Str. M A P P I N G

PROGRAM. Contextual Conditions. Spree MIKKEL LANG MIKKELSEN. Park. Site E. Köpenicker Str. M A P P I N G SITE 1 Contextual Conditions MIKKEL LANG MIKKELSEN PROGRAM Park Spree M A P P I N G Site E er et industrielt område der er lokaliseret mellem Köpenicker str. og Spree. Området er præget af lave industrielle

Læs mere

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd

Bilag: Ansøgning med budget, Projektbeskrivelse, Brev fra Assens Kunstråd Til Assens Kommune II 11'41 1 MUSEUM VESTFYN Assens, d. 12. februar 2016 Vedr. : Ansøgning om tilskud til udstilling Vedhæftet følger ansøgning med bilag om tilskud på 240.000 til realisering og markedsføring

Læs mere

Bilag 3. Interview med leder af Film-X Kari Eggert Fortager d. 8-11-2013, København K. Interviewer: Hvordan og på hvilket grundlag opstod Film-X?

Bilag 3. Interview med leder af Film-X Kari Eggert Fortager d. 8-11-2013, København K. Interviewer: Hvordan og på hvilket grundlag opstod Film-X? Bilag 3 Interview med leder af Film-X Kari Eggert Fortager d. 8-11-2013, København K Interviewer: Hvordan og på hvilket grundlag opstod Film-X? Eggert: Det var helt tilbage i 1997-1998 hvor der var en

Læs mere

Hovedrolle som ung. Mandag d. 31. marts 2014

Hovedrolle som ung. Mandag d. 31. marts 2014 Hovedrolle som ung Helene,4 kl., på 10 år deler hovedrollen med Liv Hermansen,8. kl., og Mie Krogh,9. kl., Selvom hun kun går i 4. kl. er hun en vigtig del af stykket. Hun er dog kun med i starten af stykket

Læs mere

Velkommen i nabolaget

Velkommen i nabolaget Velkommen i nabolaget Velkommen til Hillerød Kommune og livet som Hillerødborger Vi har lavet denne folder som et lille bidrag til, at du kommer godt i gang med at bo i Hillerød Kommune. På de næste sider

Læs mere

KUNSTMUSEET REVISITED

KUNSTMUSEET REVISITED REVISITED Til efteråret 2017 er Kunstmuseet transformeret til et åbent, levende og digitalt funderet kunstmuseum med en skarp formidlings-, samlings- og udstillingsprofil. Kunstmuseet Revisited ligger

Læs mere

Chefnetværk/ledelsesseminar den 26. og 27. januar Museerne nye samarbejder

Chefnetværk/ledelsesseminar den 26. og 27. januar Museerne nye samarbejder Chefnetværk/ledelsesseminar den 26. og 27. januar 2015 Museerne nye samarbejder For at fastholde og udvikle museernes relevans og evne til at aktualisere de samfundsmæssige forandringer, kan vi med fordel

Læs mere

KREATIVITET - OG FILOSOFI

KREATIVITET - OG FILOSOFI P r o j e k t 2 01 2. 1 O k t. 1 2 fe b. 1 3 KREATIVITET - OG FILOSOFI Dagtilbuddet Riisvangen i samarbejde med Louise NabeNielsen Hvor skal vi hen? Opsamling - konklusioner Vidensdeling Evaluering Næste

Læs mere

Scenen er min! - Kompendium. Seniorkursus Vork efteråret 2013. Instruktører: Jonas Hundebøll, Sigrid Andersen og Rikke Tranberg Madsen

Scenen er min! - Kompendium. Seniorkursus Vork efteråret 2013. Instruktører: Jonas Hundebøll, Sigrid Andersen og Rikke Tranberg Madsen - Kompendium Scenen er min! Seniorkursus Vork efteråret 2013. Instruktører: Jonas Hundebøll, Sigrid Andersen og Rikke Tranberg Madsen I følgende dokument har vi skrevet de bedste, sjoveste og dårligste

Læs mere

Et 9-årigt barns drømmehus

Et 9-årigt barns drømmehus 18 Et 9-årigt barns drømmehus Tema I I Børnekulturhuset Nicolai for børn i Kolding vokser birketræerne ind i skyerne på anden sal, mens der nedenunder både kan saves, males og spilles improviseret teater.

Læs mere

Tree Hugger? FSC design award 2009

Tree Hugger? FSC design award 2009 Tree Hugger? FSC design award 2009 Vinder af FSC Design Award 2008 Jonas Pedersen arbejder på sin protype på værkstedet i Nicaragua konkurrenceoplæg FSC design award 2009 Har du tænkt over, at dine designs

Læs mere

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område Forord...4 Den overordnede vision...6 Bærende principper...8 Understøttelse af frivilligheden...10 Mangfoldighed og respekt...12 Synliggørelse af det frivillige

Læs mere

Oplev Vækst. Program for Kick-Off af Oplev Vækst 22. Oktober 2013

Oplev Vækst. Program for Kick-Off af Oplev Vækst 22. Oktober 2013 Program for Kick-Off af Oplev Vækst 22. Oktober 2013 ULLA TOFTE PROGRAM Cand. mag. i historie, debattør, skribent. Derudover er Ulla medlem af Det Kongelige Teaters bestyrelse, medlem af bestyrelsen for

Læs mere