Creative Aarhus. Lektor Birgitte Geert Jensen Studio Design Arkitektskolen Aarhus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Creative Aarhus. Lektor Birgitte Geert Jensen Studio Design Arkitektskolen Aarhus"

Transkript

1 CREATIVE INDUSTRIES en undersøgelse af det kreative potentiale i Aarhus

2 Creative Aarhus Lektor Birgitte Geert Jensen Studio Design Arkitektskolen Aarhus I efteråret 2011 arbejder vi på Arkitektskolen Aarhus med Aarhus by som semestertema. På Studio Design har vi valgt at fokusere på Kreativ i Aarhus ud fra optikken: Aarhus har landets højeste koncentration af udøvende inden for arkitektur og design. Denne position er af afgørende betydning for byens øvrige erhvervsudvikling, fordi kreativitet og innovation i dag er helt uvurderlige konkurrenceparametre, både når det drejer sig om at udvikle eksisterende virksomheder, tiltrække nye og sikre erhvervslivet succes uden for landets grænser. Med denne publikation ønsker vi at undersøge spændingsfeltet i de kreative miljøer i Aarhus fra spirende vækstlag til store internationale forretningssucceser. Undersøgelsen giver et indblik i Aarhus potentiale og de kreatives egen tilgang til, hvordan Aarhus kan blive en bedre og mere kreativ by. Vi har derfor sat fokus på, hvordan byen ikke blot fastholder, men udvikler sin position som kreativt kraftcenter. Hvordan udnytter vi bedst byens enorme kreative ressourcer? Hvilke initiativer skal der til og hvor skal de komme fra? Hvilke unikke muligheder rummer Aarhus i sammenligning med andre store danske og internationale byer, og hvordan får vi Aarhus sat på verdenskortet som levende, sprudlende og innovativ by for turister, borgere og virksomheder?

3 6 17 Creative Aarhus Hvem, Hvad, Hvor Aarhus Filmværksted 11 2 Aarhus Lydstudie Arkitektskolen Aarhus Cubo Arkitekter A/S 5 Designit 6 Design Partners 7 Hello Monday 8 Huset 9 Jonatan Marcussen 1 10 Karlbak KulturNat Aarhus 12 LYNfabrikken 13 Made by Makers Rikke Frost 15 VE2 Aps 16 Øst for Paradis 17 3PART

4 jeg kunne godt tænke mig, hvis man som kommune turde at lade ting MADE BY MAKERS design studio opstå, uden de havde kontrol over det. At man turde støtte noget økonomisk uden det i første omgang er målbart og har et i forvejen kendt resultat Made by Makers sprudler af kreativitet. På væggene hænger der en imponerende samling af udstoppede trofæer, der kigger ud over tegnestuen. Hos Made by Makers nydes de rå omgivelser, hvor kreativiteten kan få lov til at udfolde sig. At se kreativitet inde i nogle kasser synes jeg på ingen måde, er interessant. siger Rikke og fortæller hvordan hun godt kunne tænke sig en fremtidens by: En form for forsøgsby hvor der undersøges og afprøves nye måder at gøre tingene på. En eksperimentel bydel hvor virksomheder og studerende kan prøve ting af og teste ting in real life. Aarhus har en uudnyttet kreativ masse: Jeg tror slet ikke, kommunen aner hvor stor en kreativ masse, der er i Aarhus. Der er et skel mellem de kreative virksomheder og kommunen. Vi kunne godt tænke os et klap på skulderen og en borgmester, der kunne tænke sig at gøre noget for os. Sommetider kunne jeg godt tænke mig, at vi lå i Sdr. Uldum eller sådan noget. Studioinfo: Made by Makers er grundlagt i 2004, beliggende i det gamle slagterikvarter i Aarhus med deletoilet i gården.

5 Rikke Ullersted, Made by Makers: Risiko er en god ting på lang sigt. Det Kunne være fedt hvis det der kendetegnede aarhus, var mod. VI har den gamle by, vi skal da også have den nye by.

6 Lars fra CUBO: Inde i CUBO arkitektstudio Byen skal stille nogle krav til de virksomheder der bygger i vores by de skal gøre noget for byen Nogle gange stikker lillebyen sit ansigt frem. Byen irriterer mig fordi den ikke udnytter det kæmpe potentiale den har af kreative uddannelser og virksomheder

7 Interview hos CUBO Interview med Lars Juel Thiis omhandlende kreativitet i Aarhus, og hvad Aarhus gør for at udnytte denne. Cubo Arkitekter Der blev spurgt ind til CUBO-indehaver og grundlægger Lars Juel Thiis holdning til emnet kreativitet i Aarhus Debatten var indsigtsfuld og interessant. Lars Juel Thiis fortalte, hvordan de kreative instanser bruger hinanden, men at byen ikke formår at udnytte dem. I stedet for at udnytte og støtte kreativiteten som Aarhus-kendetegn mimer Aarhus andre steder, nogen gange kan man ikke se skoven for bare træer. Lars Juel Thiis kom med et eksempel fra Norge, som har formået at indkorporere en arkitekturpolitik i deres handlingsplan, så det æstetiske udtryk nationalt bliver højnet. Hvis arkitekturen og kreativiteten bliver prioriteret højere og kommer med ind over offentlige projekter, vil livskvaliteten for den enkelte borger også højnes og i sidste ende vil det trække flere penge til byen. Aarhus skal skabe sin egen identitet, en identitet der bygger på de mange kreative tegnestuer og designere, der er placeret i en så tæt vidensklynge, som de er i Aarhus. Vi bliver nødt til at give politikerne og kommunen nogle helt konkrete billeder i hovedet, så de kan se effekten af en integreret arkitektonisk politik. Det eneste det kræver, er en arkitekt ind over de kommunale projekter, dét vil resultere i en bedre by for alle. CUBO Funfacts: Cubo Arkitekter blev stiftet i 1992 i Aarhus og holder i dag til i Jyllandsgården i Frederiksgade, som i 70 erne til 90 erne fungerede som diskotek og spillested. Bl.a. har de gamle betonkonstruktioner dannet ramme om koncerter med Pink Floyd, The Who og Bryan Adams

8 ØST FOR PARADIS Aarhus baggårdsbiograf Øst for Paradis Øst for Paradis er en ukonventionel biograf, som har fokus på at give publikum en anderledes oplevelse, ved at vise skæve og anderledes film med et højt kunstnerisk niveau i hyggelige og intime omgivelser. Biografen blev grundlagt i 1978 og fik navnet Øst for Paradis, fordi den ligger i Paradisgade. Desuden var den første film, der blev vist i biografen, filmatiseringen af John Steinbecks roman Øst for Paradis fra Biografen består af fire sale, og der vises film hver dag. Pladserne i salene er unummererede for at understrege den uformelle stemning. Biografen består yderligere af to cafeer, hvor man kan nyde en kop kaffe og diskutere filmen i stemningsfulde omgivelser. Der bliver jævnligt afholdt alternative arrangementer med specielle film eller koncerter, og så er der selvfølgelig deres tømmermand-søndage, hvor de byder på brunch og film, og hvor man må tage sin egen dyne med og putte i de bløde sæder. Med Øst for Paradis har aarhusianerne fået en artcinema, som giver publikum en anderledes måde at opleve film på. Det handler ikke kun om filmen - men hele oplevelsen!

9 Hello Monday Hello Monday er en kreativ grafisk virksomhed, der har kontorer i New York, Aarhus og København. De specialiserer sig i at skabe visuelle universer på tværs af digitale og analoge medier. Johanne Bruun Rasmussen: Bedre muligheder for udfoldelse af kreativiteten i byen, kræver billige kvadratmeter til kunstnere, nyuddannede arkitekter og designere Hello Monday Jeg synes egentlig at Aarhus var en kreativ by i klassisk forstand, med et smuk rådhus og en arkitektskole der uddanner nogle af verdens dygtigste arkitekter og med Sculptures by the sea. Men efter lanceringen af deres nye identitet ser jeg absolut ikke byen som kreativ længere. De har valgt en 60 år gammel typografi og spaceret den som Bruuns Galleri eller Bilka ville gøre i en reklame.

10 Værkstedet Ejvind viser rundt i keramikværkstedet Huset Aarhus Huset som kulturinstitution, har eksisteret siden 1972, hvor lokale ungdomsorganisationer overtog det tidligere Aarhus Museums bygning på Vester Allé. Den nuværende beliggenhed er på Vesterbro Torv, og giver byens borgere adgang til en række værksteder, der danner rum for kreativ og kunstnerisk udfoldelse. De 1290 kvm er udstyret med værksteder, hvor der kan arbejdes med hhv. metal, træ, keramik, tekstil, foto eller grafik og tryksager. Værkstederne fungerer efter princippet hjælp til selvhjælp, og der er altid vejledning at få hos Husets medarbejdere. Ejvind Post Ejvind er uddannet tømrer og fungerer som vejleder i Husets træværksted.

11 Hvem bruger Huset? Tusindvis af mennesker har gennem årene haft glæde af de åbne værksteder på Vester Allé. Brugerklientellet spænder bredt, fra både nye og veletablerede kunstnere, designere og fotografer - til pensionister og studerende. Især de studerende er rigt repræsenterede på stedet, og Huset tilbyder, i samarbejde med det Lokale Beskæftigelsesråd, 3-6 måneders individuelt forløb på et af de åbne værksteder. Dette kombineres med afklaring og vejledning til job og uddannelse. Kunstnere og udefrakommende kulturinstitutioner kan med desuden bestille produktioner ud af huset. Dette gælder både for tryksager, men også produktioner af inventar og andre fremstillinger til udstillinger. I år 2012 flytter Husets værksteder igen. Denne gang til Godsbanen i Aarhus for at blive en del af kulturcenteret der åbner dér. Vi har besøgt en repræsentant for Huset, Ejvind Post. Der er én af de 7 fastansatte på stedet. Han er, med sin baggrund som tømrer, bestyrer af træværkstedet. Er Aarhus en kreativ by? Hvorfor (ikke)? Der er ihvert fald mange kreative mennesker i Aarhus. Men forholdene for kreativ udfoldelse er ikke optimale. F.eks. har huset været tæt på at lukke år tilbage, da kommunen skar alvorligt i den økonomiske støtte. Brugerne kæmpede imod, og vi klarede den med nød og næppe. Flytningen af Huset til Godsbanen er dog en positiv prioritering fra kommunen, der kan skabe nye muligheder. I de nuværende lokaler betaler Huset selv lejen, men får tilskud hertil. I de nye lokaler slipper vi for at betale husleje. Huset er afhængigt af frivilligt arbejde, og har lige nu 15 frivillige. Der er kun økonomi til 7 ansatte, det er 13 færre end tidligere. Er din virksomhed (positivt) påvirket af at ligge i Aarhus? Huset ligger meget centralt placeret i Aarhus, hvilket betyder at vi er tæt på flere uddannelsesinstitutioner, der derved har gavn af stedet. Huset samarbejder her bl.a. med arkitektskolen og Kaos Piloterne. Jeg har desuden også studerende der kommer helt fra København, da de ikke har lignende muligheder dér. Kommunen har dog nedbarberet det årlige tilskud på 4,7 millioner til 1,6 millioner. Men vi har dog en forventning om en forbedring af institutionen i forbindelse med at vi flytter ned i Godsbanen. Der er en del samarbejde mellem Huset og kommunen. F.eks. hjælper Huset til med at bygge en stor installation, formet som en fod, til Aarhus Kulturnat.

12 Huset på Godsbanen Med de frivillige kræfter der invisteres i Huset, håber vi at vi kan signalere til kommunen at det er værd at investere i for dem. Vi har jo stillet faciliteter til bl.a. vinderen af FSC Design Award der er en designkonkurrence for arkitektstuderende. Vinderen af Designkonkurrencen om nye møbler til Godsbanen, blev også til her. Jeg er desuden med til at lave elementer til udstillinger, bl.a. på Jagtmuseet i Hørsholm med en Rum 46-kunstner. Dette gavner jo også Huset. Nye kunstnere og studerende har i det hele taget mulighed for at prøve en masse ting af her, og det kan derved være et springbræt eller opstartssted. Louise Kragh, der sælger sine smykker igennem Politiken, er bl.a. startet her. vi skal huske at skabe plads til bredden, det skal ikke være for pænt og nøglechip-agtigt. Vi har et kæmpe potentiale af unge og studerende. de skal udnyttes

13 Værktøjshylde på keramikværkstedet

14 Hvordan hjælper Aarhus Huset? Hvad skal der til for at kreativiteten får bedre udfoldelsesmuligheder i Aarhus? Bedre økonomiske bevillinger ville klart være en forbedring, det er jo ikke gratis. Bevidstheden om hvor vigtig kulturen er, for byen og borgerne, skal øges. Kunst påvirker hele samfundet. Hvad ville være et drømmescenarie for Aarhus? I forbindelse med Godsbanen vil jeg ønske at Godsbanen bliver et frit og åbent miljø - uden for meget kommunalt over det. Hvad ville hjælpe DIN virksomhed? Vi har et alvorligt behov for flere medarbejdere, og kvalificerede frivillige. Huset spiller jo en vigtig rolle, da vi er med til at gøre kunsten muligt. Ateliet (ler - og keramikværkstedet) skal lukkes ned i forbindelse med flytningen til Godsbanen. Det er ærgerligt da det er en populær afdeling, men det er en beslutning fra kommunen. Vi der arbejder her, kender jo efterspørgslen, og vil gerne være med i beslutningen om hvad der skal drives videre. På PR-området halter det også lidt, da det drives af frivillige. Vi mangler en heltids proffessionel PR-medarbejder til at gøre Århus mere bevidst om Huset. Men PR er en overskudsting som vi ikke har haft råd til at bemidle. Afsluttende kommentar fra daglig leder, Ruth Morell: Jeg ville foretrække at kulturen værdsættes noget mere. Kommunen vil os det bedste, men de skal øve sig i hvordan man gør det i praksis. De manglende midler til kulturinstitutionen skaber en uværdig kamp, mellem menig mand og eliten. Huset er for den brede befolkning. Vi ønsker at stedet skal være for alle, både pensionister, kunstnere og studerende. Der er et kæmpe potentiale at hente blandt unge og studerende, det skal vi udnytte noget mere. Vi burde desuden øge samarbejdsmulighederne mellem kulturlivet og erhvervslivet. Med hensyn til flytningen til Godsbanen, vil jeg håbe at Huset kan forblive kaotisk. Vi skal huske at skabe plads til bredden, det skal ikke være for pænt og nøglechip-agtigt. Det skal være et produktionssted, ikke et udstillingssted.

15 Diversitet, mangfoldighed og overraskelse Margrete Bak er partner, rådgiver og udvikler i netværksvirksomheden Karlbak. Hun udvikler tilbud om rådgivning og workshops, og er derudover samarbejdspartner i en lang række tilbud om iværksætteri og entreprenørskab. SYNES DU, AT AARHUS ER EN KREATIV BY? Byen rummer kreative miljøer og kulturer, som hele tiden popper op i nye former og med nye navne, men byen er ikke som sådan særlig kreativ. Det er den simpelthen for velnæret til SYNES DU, AT AARHUS STØTTER OP OM KREATIVE, NYSTARTEDE ERHVERV? JA når den understøtter bottom-up-initiativer, men NEJ så længe langt de fleste beslutninger på dette område tages af en lille gruppe 50+ ere fra institutioner. Der mangler diversitet, mangfoldighed, wildcards og overraskelse i de reelt besluttende organer. HVAD SKAL DER TIL, FOR AT KREATIVITETEN FÅR BEDRE UDFOLDELSESMULIGHEDER, OG HVAD KAN KOMMUNEN GØRE? Kreativitet skal først og fremmest udfoldes ikke støttes, så alle aktører, der ønsker styrket kreativitet skal UDØVE det, og ikke vente på at nogen andre støtter det. Hvad kommunen kan gøre? planlægge ud fra midlertidighed i stedet for udelukkende ud fra permanens/institutioner: stille midlertidige grunde eller huse til rådighed for selvbestaltede midlertidige grupper, anerkende usædvanlige alliancer; Gøglerskolen og et ældrecenter? Eller Ingeniørhøjskolen og Aarhus Kunstakademi, eller Gruppe 38 og en it-virksomhed. Kreativitet indeholder også fejl kan vi leve med det? JA, det skal have højstatus at bevæge sig on the edge. Problemet er ikke, at der bliver lavet for mange fejl i Aarhus, men at vi bruger for meget tid på det forudsigelige, ligegyldige og fastlåsende. MENER DU, AT KREATIVITETEN ER SYNLIG FOR TURISTER/BORGERE, SOM IKKE ER EN DEL AF MILJØET I FORVEJEN? NEJ turisterne ser en velordnet by uden spræl eller overraskelse. HVORDAN KAN KREATIVITETEN GØRES MERE TYDELIG? Overraskende byrum, kærlige forhindringer og benspænd, lad uddannelsesmiljøer adoptere et kvarter på skift, lad Musikkonservatoriet bruge grundrytmen fra pilotteringer på havneområdet til musikalske oplevelser, brug omvendte mentor-ordninger (en studerende som mentor for en kontorchef etc.).

16 Vi kan ikke blive en kulturby uden at være villig til at prøve noget vildt. Ting skal laves om om ikke andet så i 12 timer som forsøg. Helle Rysholt, projektleder for KulturNat Aarhus

17 HELLE RYSHOLT Projektleder for KulturNat Aarhus. KulturNat Aarhus At være tovholder for et så omfattende et arrangement som KulturNat kræver en handlekraftig og beslutsom kvinde. Og det er Helle Rysholt. Sammen med 2 praktikanter og 15 frivillige fra forskellige organisationer og foreninger planlægger hun op mod 220 små forskellige initiativer rundt omkring i Aarhus midtby. For hende gælder det om at gøre kulturen tydelig. Lad den lille mand på gaden opleve den skjulte kultur, der ulmer under overfladen. Blæs rådhustårnet op i en skrigende farve. Åben dørene til Kunstakademiet, og lad musikanter spille i foyeren i Aarhus Teater. Kultur betyder det dyrkede. Så hvis folk finder folkedans, sport eller skulpturelt møblement spændende, jamen så giv dem det. KulturNat bør være en aften, hvor alt prøves af udenfor hverdagens regi. KulturNat Aarhus 2011: Den 14. oktober i år afholdes KulturNat 2011 Problemet er, at mange virksomheder og foreninger er økonomisk presset og derfor ikke prioriterer at støtte op omkring arrangementer som KulturNat. Helle drømmer om en bank med genstande, der kunne anvendes ved forskellige arrangementer, i stedet for altid at starte forfra. Hvad med at smække nogle kroge i Domkirken så vi kunne opsætte særlig belysning? Eller have 50 segl på lager der kunne opsættes forskellige steder i byen. Eller designede toiletvogne, der kunne dekorere pladserne frem for at gøre dem grimmere? Vi kan ikke blive en kulturby uden at være villig til at prøve noget vildt. Ting skal laves om om ikke andet så i 12 timer som forsøg.

18 Angsten for at fejle er mindre end I København vi har ikke samme Selvhøjtidelighed Aarhus Filmværksted Aarhus Filmværksted har lokaler på Slagterigrunden, hvor flere kreative virksomheder har deres base. Slagterigrunden ligger for enden af Jægergårdsgade mellem byen, banegården og havnen. Hans Peter Møller Andersen, leder af Aarhus Filmværksted, mener, at Aarhus har potentiale for at blive noget særligt være en by, der oser og damper af film og story telling. Aarhus har mulighed for igen at blive den store filmby, som vi engang har været, men det kræver, at vi profilerer os anderledes end København. Vi skal dyrke den gode fortælling. Gode teknikere og instruktører har vi rigeligt af. Aarhus byder på en høj livskvalitet, hvor man finder mere end blot finkultur, og det giver gode forhold for de kreative virksomheder, der kan skabe sig et stort og tværfagligt netværk. Dette kreative miljø skal have gode betingelser for et kreativt miljø er helt afgørende, hvis man vil have kreative mennesker til byen. Aarhus Filmværksted findes i Jægergårdsgade 152, Aarhus C Hans Peter Møller Andersen, direktør i Aarhus Filmværksted.

19 midt hammer lassen : LYNfabrikken : Pluskontoret : Turntool : cubo : design-peo part : Cebra : arkitema : C. F. Møller : Baks Arktiekter : Galleri Jarsbo : Harre nestue : DNgroup : Friis & Moltke : designthat : AMJ Art & Design : designpa rs : HUSET : made by makers : Designit : 3xn : BSAA : galleriv58 : Arkitektsko rhus : AART : Prisme Arkitekter : Hatch & Bloom : Ve2 : Sleth Modernism : A us Lydstudie : Brugger & Nielsen : Mejlgade for Mangfoldighed : Exne nestue : Godsbanen : Møller og Grønborg : Kulturnat : Transform : Kaosp Hello Monday : Schønherr Landskab : V58 : Institut for X : Design Conc us Arkitekterne : OneN : Galleri Lyrum : Graph : Sahl Arkitekter : Aros : Li dehuset : Huskos : øst for paradis : Bønnelycke Arkitekter : AMOK smyk H Arkitekter : Martin Profesionel : Design People : Digital Design Aarhus U : Public Arkitekter : STUFF : Dixon Design : Kühn design : Frontløbe mpozit : krads : Plan og Proces : Birk Nielsen Tegnestue : Bureau Detours ution : anetmai : Nørgaard Design : aparte : Dark By Design : regnbuen a kter : oooja : SMAK : by pernille granath : Pouelsen og Partnere : Design

20 Designit Et kreativt arbejdsmiljø Designit Samtale med Jakob Lenz Nørregaard, produktdesignleder, om Creative Industries i Aarhus. Designit er Europas største designvirksomhed. De spænder bredt og beskæftiger sig med industrielt-, service- og grafisk design. Virksomheden består totalt set af 202 ansatte fordelt i byer som München, London, København og Aarhus. Men de har deres rødder begravet dybt i den jyske muld. Er Aarhus en kreativ by og har det en positiv værdi for din virksomhed? Aarhus har en god tradition for et sprudlende kreativt miljø, hvorfor det har en positiv værdi for virksomheden, at have sine rødder i det aarhusianske. Men som professionel virksomhed, der ønsker at ekspandere er byen for lille. Hvordan kan man gøre omverden opmærksom på det store kreative potentiale, Aarhus besidder i form af at have Europas største fortætning af kreative virksomheder? Ifølge Jakob Nørregaard er byens kreative virksomheder dygtige og skaber gode resultater, men de er ikke lige så kendte ude i verden som københavnerne er det. Dels på grund af byens størrelse, men også i høj grad på grund af den jyske mentalitet. Generelt er jyder for ydmyge og som resultat heraf ikke gode nok til at brande sig selv og fortælle omverden, hvad de kan. Lidt større armbevægelser ville klæde byen. Denne betragtning gælder dog ikke Designit, da de har formået at komme ud over landets grænser. Som Jakob Nørregaard ser det, ligger udfordringen blandt andet i at synliggøre de kreative industrier i Aarhus. Her kan man lære meget af at se på hvordan andre storbyer i Europa brander sig dog blot til inspiration, ikke kopiering. Aarhus har nemlig brug for sin egen kreative identitet. Her kan vi måske være forgængere på bæredygtighed. Eller opfinde en ny prestige pris som skaber interesse og opsigt ikke blot ude i den store verden, men også i lokalmiljøet. Kun den kreative verden ved hvor stor et potentiale der ligger i byen vi skal være mere synlige i nærmiljøet også uden for Aarhus Festuge. Kunne kommunen gøre noget for at fremme dette? De kunne stille midler og ressourcer til rådighed, så der kan etableres et internt digitalt netværk. Et sted hvor forskellige kreative virksomheder kan lave vidensdeling. Det skal være et forum med en dagsorden og et tema, der tvinger virksomhederne til at tage stilling. Det skal udfordre og iværksætte initiativer, samt skabe opmærksomhed blandt borgerne. Dog er det vigtigt, at det ikke bliver påduttet, men er tilgængeligt, når man ønsker. Man kan undre sig over, at kommunen ikke har større interesse i at udnytte og støtte det store potentiale. Tænk hvad det kunne kaste af sig, hvis stoltheden i lokalmiljøet voksede. For eksempel kunne det smitte positivt af på turismen.

21 365 dages kreativitet En kreativt indspark til hver eneste dag. Designit sendte en kalender ud til deres kunder, med et statement til hver eneste dag i året.

22 Hvis man kan give aarhusianerne en stolthed over det kreative miljø, har man skabt base for at resten af verden kan få samme opfattelse. Libratone Beat wireless speaker amlify your freedom in style.

23 Jeppe Vedel: LYNfabrikkens café og butik i Vestergade i Aarhus C Kompetencer som networking og videndeling kan være vigtigere end det håndværksmæssige i den virkelige verden

24 JEPPE VEDEL Medstifter af LYNfabrikken i Aarhus. LYNfabrikken Jeppe Vedel, medstifter af LYNfabrikken, mener, at man kunne ønske sig, at Aarhus var mere elitær. Som det er nu mangler byen fokus. Vi skal satse hårdt på et område, som kan give genklang ude i verden. Alle fuglene får lige meget at spise, men der er ingen, der er mætte. På den måde kommer vi til at ligne Horsens og Vejle. Vi skal støtte op omkring ildsjælene, så de ikke brænder ud, før de brænder igennem. På LYNfabrikken er netværket i centrum. Uden det var LYNfabrikken ikke hvad det er i dag. Hvis man ikke fortæller, hvad man kan, ved folk ikke, at den ydelse er der. Vi skal kunne dele vores kompetencer. Kompetencer som networking og vidensdeling kan være vigtigere end det håndværksmæssige i den virkelige verden. Lad virksomhederne følge eleverne på skolen, så de studerende bliver erhvervsklar og får oparbejdet et network løbende med uddannelsen. Lad dem få en personlig mentor, der kan guide dem ud. Du finder LYNfabrikken i Vestergade 49B Aarhus C Butikken og kaffebarens åbningstider er: Mandag lørdag: Jeppe forslår at man ansætter én på kommunen, der har ja-hatten på og støtter op, vurderer og vejleder folk, som kommer ind med nye idéer. Én der kender det interne system og assisterer med de praktiske formaliteter. Foretningsgangen bør simpelthen være lettere, når man skal stable et arrangement på benene.

25 Simon Skafdrup, partner Billigere husleje tiltrækker kreative mennesker. 3part er et multidisciplinært designhus med fokus på samarbejde mellem forskellige kompetente medarbejdere, researchere, designere og ingeniører. 3PART har eksisteret siden 1998, har 15 medarbejdere og kontorer i Aarhus og København. Ønsket om samarbejder på tværs af fagligheder er gældende i det kreative miljø i Aarhus. 3PART nyder stor glæde af at netværke med andre brancher, i stedet for at isolere sig i en boble der kun indeholder arkitekter og designere. Mindre byer som Kolding er mere effektive og handlingskraftige når det gælder om at fremme de kreative miljøer. Dette afspejles eksempelvis i projektet AND, der har været længe undervejs, selvom det er noget byen har manglet i mange år. Firmaet nyder godt af at være i Aarhus, i kraft af de mange nye studerende fra Arkitektskolen Aarhus der kommer med ny inspiration og nye inputs til arbejdsprocessen. 3PART

26

27 Kontorfællesskab Vi kunne med fordel drage stor nytte af at mødes på tværs af tegnestuer og kompetencer. Er Aarhus kreativ? Jeg tænker ikke Aarhus som en kreativ by. Der er meget sjældent kreative tiltag, såsom design- og kunsthåndværkerudstillinger. Der er meget lidt fokus på de ellers ret dygtige aarhusianske tegnestuer. Vi mangler et fælles forum, som f.eks. et designcenter, hvor der kunne være gå hjem møder, udstillinger, workshops m.m. Vi kunne med fordel drage stor nytte af at mødes på tværs af tegnestuer og kompetencer. Jeg tror ikke, der er mange almindelige borgere, der ved, at der faktisk findes rigtig mange dygtige designere og arkitekter i Aarhus. Rikke Frost Uddannet ved Arkitektskolen Aarhus i Sidder i kontorfællesskab ved Ingerslev Boulevard. Jeg har selv været med til at prøve at få Pakhus13 på havnen til at kunne være et sted man kunne samle århusiansk/jysk design, men uden held. Det ville være fantastisk, om turister og borgere kunne se forskellige projekter udstillet af netop århusianske/jyske designere/arkitekter i et fælles hus, hvor der evt. også kunne sælges det bedste af alt det gode kunsthåndværk, der også bliver til her i regionen. En årlig designmesse ville da også være kanon.

28 Morten Lauritzen, partner, VE2: Vi skal ikke være Berlin eller London, men vi skal være noget andet! En snak om hvad Aarhus betyder for virksomheden: VE2 arbejder primært i spændingsfeltet omkring form og rum. I synergien mellem indretning, møbel og produktdesign dyrkes og bearbejdes idéer og nye potentialer. Tegnestuen har 4 år på bagen og består af 3 partnere, 1 ny fastansat samt en praktikant.

29 Vi er nødt til at tage ud i verden og møde vores kunder i stedet for, at sidde som en provinsby med nykker og regne med at verden kommer til os. Hvad får jeres virksomhed ud af at ligge i Aarhus kunne I i princippet ligge hvor som helst i Danmark? Vi er glade for at have base i Aarhus. Vi opnår, at potentielle kunder fra oplandet får en wau-oplevelse, når de kommer til storbyen. I denne sammenhæng er det fint, at vi kan vise dem det nydelige Aarhus, ved for eksempel at tage dem med ned til åen og spise frokost. Den lokale smed fra Nørre-snede vil nok blive en smule forskrækket, hvis han blev taget med til Mangfoldighed i Mejlgade. Men undergrundsmiljøet er meget vigtigt for byen, da det er der, hvor man kan blive inspireret, og spare med andre kreative hoveder. Godsbanen har tidligere været et miljø, hvor kreativiteten har fået frit spil, men Kommunen er nu ved at blank-polere og gøre det mainstream. Aarhus er for lille, der er mangel på vandhuller, hvor kreative folk kan rykke videre, når et sted bliver poleret op! Hvad skal der til, for at kreativiteten får bedre udfoldelsesmuligheder i Aarhus kan vi bruge de muligheder vi har endnu bedre? Aarhus Arkitektskole danner en fantastisk grobund for en stor del af det kreative miljø som opstår (og forhåbentlig består) i byen. Som studerende er der rig mulighed for at blive inspireret og dygtiggøre sig via diverse foredrag, workshops etc. Som færdiguddannet risikerer man at blive lullet ind i en lidt for navlebeskuende tilstand og kunne i den grad godt bruge et udefrakommende kreativt indspark. Men desværre foregår stort set alle arrangementer af den slags i København. Det ville være fantastisk, hvis man kunne etablere et forum hvor dette kunne gøres i Aarhus.

30 Thomas Overgaard Jørgensen, Jonathan Ørnstrup, Thomas Langvad jensen Design Partners Design Partners er en kreativ, ung og ambitiøs tegnestue der i 2005 blev etableret af Thomas Overgaard Jørgensen, Thomas Langvad Jensen og Jonathan Ørnstrup. Tegnestuen havde sin begyndelse i Mejlgade, Aarhus et sprudlende, kreativt og karakteristisk område i Aarhus centrum. Idag er tegnestuen flyttet uden for centrum. På tegnestuen figurerer i dag 2 partnere af i alt 5 designere. Tegnestuen beskæftiger sig med 3 hovedgrupper inden for design: consumer, medico og industri. Der lægges i designprocessen fokus på den gode relation til kunden det gode samarbejde, der etableres på baggrund af kompetencer, engagement og troværdighed. Man behøver ikke have særlige designbriller på eller være økologiske det er ikke dét der tæller. Det handler om personlighed og relationen til kunden, siger Thomas Langvad Jensen.

31 Aarhus-ånden Aarhus er i besiddelse af en hel speciel ånd, som i højeste grad er til stede i de kreative miljøer og industrier i byen. En Aarhus-ånd. Et cafemiljø et kendskab til sine samarbejdspartnere og konkurrenter. Ånden stammer fra studietiden på Arkitektskolen Aarhus, hvor en masse netværk blev opbygget. Men kvaliteten i det kreative miljø afspejler sig som sådan ikke tilbage til byen. Kreativiteten syner ikke i bybilledet. Det kunne være fedt, at arbejde sammen om udsmykning af f.eks. et venteområde og skabe opmærksomhed omkring designvirksomhederne i Aarhus, siger Thomas Langvad Jensen Et samarbejde mellem de forskellige tegnestuer kunne fremme kreativiteten og give indblik i designvirksomhederne men ligeledes gavne borgere og turister. til kreative ting Byen skal give lyst Thomas Langvad jensen, Design Partners

Jeg vil gerne kunne se tilbage om 10 år og sige, at vi var med til at sætte en ny dagsorden for kulturlivet i Aarhus

Jeg vil gerne kunne se tilbage om 10 år og sige, at vi var med til at sætte en ny dagsorden for kulturlivet i Aarhus Interview Jeg vil gerne kunne se tilbage om 10 år og sige, at vi var med til at sætte en ny dagsorden for kulturlivet i Aarhus Mød KulturERhvervs medlem, Kim Bisgaard i et interview om hjertebarnet, Godsbanen

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019

Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019 Kultur- og Fritidspolitik 2016-2019 - Udkast - Foto: Thomas Petri København er tre gange kåret af et internationalt magasin som verdens bedste by at bo og leve i. Det er der mange gode grunde til. Blandt

Læs mere

KALMER & HVASS A R K I T E K T E R Design by Research

KALMER & HVASS A R K I T E K T E R Design by Research Hvad gør de i Republikken, LYNfabrikken, the Hub og Spinderihallerne? //INDHOLD /Hvem er de? /Brugerne /Optagelse /Faciliteter /Aktiviteter /Identitet /Hvad kendetegner et vellykket iværksætterhus? /HVEM

Læs mere

Dansk Talentakademi: Vision for Campus

Dansk Talentakademi: Vision for Campus Dansk Talentakademi: Vision for Campus vedtaget af bestyrelsen September 2014 Indledning Dansk Talentakademi tilbyder undervisning til ca. 150 elever fordelt på fem linjer: Musik Kunst og Design Dans Musical

Læs mere

Step by Step - en faseopdelt tilgang til forretningsudvikling

Step by Step - en faseopdelt tilgang til forretningsudvikling EPI-center Danmark er et dynamisk og udviklende branchekontorfællesskab for iværksætter- og mikrovirksomheder, der arbejder inden for online salg og markedsføring. Vores kontorfællesskab strækker sig over

Læs mere

1:200 1 semester Individuelt. En folkeskole i symbiose med sin kontekst

1:200 1 semester Individuelt. En folkeskole i symbiose med sin kontekst 1:200 1 semester Individuelt SKOLE+ En folkeskole i symbiose med sin kontekst English: A public school with a PLUS developed for Teglholmen in Copenhagen. The school integrates public functions like a

Læs mere

Landets bedste skole, hvis du gerne vil gennem nåleøjet ved optagelsesprøven på arkitekt- & designskoler

Landets bedste skole, hvis du gerne vil gennem nåleøjet ved optagelsesprøven på arkitekt- & designskoler Landets bedste skole, hvis du gerne vil gennem nåleøjet ved optagelsesprøven på arkitekt- & designskoler MERE END 12 ÅRS DOKUMENTEREDE RESULTATER 9 ud af 10 af vores elever bliver optaget på arkitekt-

Læs mere

Aarhus er "Smilets By" uhøjtidelig og tilbagelænet, ung, optimistisk, ambitiøs og summende af liv.

Aarhus er Smilets By uhøjtidelig og tilbagelænet, ung, optimistisk, ambitiøs og summende af liv. 1 Fortællingen om Aarhus Aarhus har en fantastisk placering ved havet og skoven. Et levende pulserende bymiljø og den smukkeste natur beliggende helt tæt på hinanden. Aarhus er en rummelig by med plads

Læs mere

AARHUS ST RY. - Hvordan Aarhus er blevet til Aarhus

AARHUS ST RY. - Hvordan Aarhus er blevet til Aarhus AARHUS ST RY - Hvordan Aarhus er blevet til Aarhus Forrygende fortælling I Aarhus Story er det byens historie, det handler om. Den kronologiske udvikling fra byen opstod i Vikingetiden over middelalderens

Læs mere

KULTURHAVN NÅR KØBENHAVN VISER SIG FRA SIN BEDSTE SIDE

KULTURHAVN NÅR KØBENHAVN VISER SIG FRA SIN BEDSTE SIDE KULTURHAVN NÅR KØBENHAVN VISER SIG FRA SIN BEDSTE SIDE KULTURHAVN KORT Kulturhavn er Danmarks største havnefestival med over 200 forskellige kultur- og idrætsoplevelser i Københavns Havn. På bare 12 år

Læs mere

EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN

EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN VORES VISION DET VI DRØMMER OM AT OPNÅ VISION EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN > at være et førende ud- og dannelsessted for unge fra hele Norden > at fremme den interkulturelle

Læs mere

Bilag 3. Interview med leder af Film-X Kari Eggert Fortager d. 8-11-2013, København K. Interviewer: Hvordan og på hvilket grundlag opstod Film-X?

Bilag 3. Interview med leder af Film-X Kari Eggert Fortager d. 8-11-2013, København K. Interviewer: Hvordan og på hvilket grundlag opstod Film-X? Bilag 3 Interview med leder af Film-X Kari Eggert Fortager d. 8-11-2013, København K Interviewer: Hvordan og på hvilket grundlag opstod Film-X? Eggert: Det var helt tilbage i 1997-1998 hvor der var en

Læs mere

HF KREATIV ER FOR DIG DER: ER: er kreativ er innovativ er selvstændig er holdspiller er målrettet drømmer om en fremtid indenfor et kreativt fag

HF KREATIV ER FOR DIG DER: ER: er kreativ er innovativ er selvstændig er holdspiller er målrettet drømmer om en fremtid indenfor et kreativt fag HF HFDESIGN - din uddannelse HF KREATIV ER FOR DIG DER: er kreativ er innovativ er selvstændig er holdspiller er målrettet drømmer om en fremtid indenfor et kreativt fag HF KREATIV ER: dit springbræt til

Læs mere

Sommerkurser 2011. Teateroplevelser på gadeplan. Teateriværksætter med stort T. Moderne dans udfordre scenekunsten. Længe leve komikken

Sommerkurser 2011. Teateroplevelser på gadeplan. Teateriværksætter med stort T. Moderne dans udfordre scenekunsten. Længe leve komikken Det Skrå Teater www.detskraateater.dk/teater Sommerkurser 2011 Teateroplevelser på gadeplan Teateriværksætter med stort T Moderne dans udfordre scenekunsten Længe leve komikken Tlf.: 50 47 63 60 kurser@detskraateater.dk

Læs mere

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed -der skal mere til at skabe vækst

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed -der skal mere til at skabe vækst Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed -der skal mere til at skabe vækst SDU i Kolding har fokus på entreprenørskab, ledelse og udvikling af små og mellemstore virksomheder og vi er klar til at samarbejde

Læs mere

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE.

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID - i Lejre Kommune Kære Borger, Kære Gæst - i Lejre Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. Meningen med vore

Læs mere

IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo

IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo IT-VÆKSTHUSET PÅ 5te < SIDE 02 > SIDE 03 IT-væksthuset er et nyt innovativt vækstmiljø på toppen af IT-Universitetet i Ørestaden i København. DET ER STEDET:

Læs mere

Netværkstur til Aarhus med InnoBYG, AlmenNet og Byens Netværk

Netværkstur til Aarhus med InnoBYG, AlmenNet og Byens Netværk Netværkstur til Aarhus med InnoBYG, AlmenNet og Byens Netværk Byens Netværk 01.11.12 Tekst og foto: Mikkel Egeberg Rasmussen Den 1. november tager Byens Netværk, i samarbejde med InnoByg og AlmenNet, på

Læs mere

PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM

PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM INDHOLD Introduktion til projektet DET AKTIVE BYRUM SIDE 1 Hvordan skaber man et sted for piger? SIDE 2 Min nye byrumsfacilitet

Læs mere

SILKEBORG ERHVERVSKORRIDOR IDENTITET

SILKEBORG ERHVERVSKORRIDOR IDENTITET SILKEBORG ERHVERVSKORRIDOR IDENTITET ERHVERVSSTRATEGI RANDERS - Randers Regnskov - --------- - Danish Crown VIBORG - Viborg Domkirke - Kongepladsen - -------------- HERNING -Boxen - Messecenter Herning

Læs mere

Kultur- og idrætspolitik

Kultur- og idrætspolitik Kultur- og idrætspolitik Fredensborg Kommune l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Kultur- og idrætslivet binder hverdagen sammen for rigtig mange mennesker og er med til at gøre Fredensborg Kommune til

Læs mere

Company Profile Presentation

Company Profile Presentation Company Profile Presentation The first bite... Idégrundlag Cookiefactory er et designfællesskab med både butik, webshop og cafe tilknyttet. Ideen bag Cookiefactory er, at det skal være et sted, hvor individuelle

Læs mere

SPØRGSMÅL 1: SVAR: Hvornår blev kulturproduktionscentret GODSBANEN indviet? 1. GODSBANEN blev indviet den 30. marts 2012.

SPØRGSMÅL 1: SVAR: Hvornår blev kulturproduktionscentret GODSBANEN indviet? 1. GODSBANEN blev indviet den 30. marts 2012. SPØRGSMÅL 1: Hvornår blev kulturproduktionscentret GODSBANEN indviet? "QR code is trademarked by Denso Wave, inc." 1. GODSBANEN blev indviet den 30. marts 2012. Læs her: http://www.youtube.com/watch?v=chlrfkpneew

Læs mere

KREATIVE PARTNERSKABER OG FORRETNINGSUDVIKLING

KREATIVE PARTNERSKABER OG FORRETNINGSUDVIKLING KREATIVE PARTNERSKABER OG FORRETNINGSUDVIKLING ERHVERVSPARK 12.000 kvm. fordelt på 2 bygninger + 80 virksomheder Ca. 650 personer arbejder i Filmby Aarhus Filmby Aarhus havde 10-års jubilæum i 2013 SHAREPLAY

Læs mere

Frivillighedspolitik 2011-2014 på det sociale område

Frivillighedspolitik 2011-2014 på det sociale område Frivillighedspolitik 2011-2014 på det sociale område Indledning I Horsens Kommune er der en lang tradition for at løfte i flok på social- og sundhedsområdet. Mange borgere i Horsens Kommune bruger en del

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

FORNY DIN FORSTAD ROLLEBESKRIVELSER HØJE-TAASTRUP

FORNY DIN FORSTAD ROLLEBESKRIVELSER HØJE-TAASTRUP 1947 2007 2017 FORNY DIN FORSTAD R HØJE-TAASTRUP ADVISORY BOARD Er et uvildigt ekspertpanel bestående af forskere, der forsker og formidler byplanlægning og dens historie. Forskerne er interesseret i,

Læs mere

Branding af en region som fx Sy Fyn

Branding af en region som fx Sy Fyn Branding af en region som fx Sy Fyn hvad? hvorfor? hvordan? hvem skal gøre det? v/ Christian Majgaard www.majgaardbranding.com tlf 20308060 Svendborg, 12. marts 2013 1 logoer eller brands? brand = indtryk

Læs mere

Byggeri med visioner

Byggeri med visioner Byggeri med visioner Nøgletal 2005-2006 Kroner Resultat Egenkapital Balancesum* Soliditetsgrad 2005 29.480.813 41.965.182 351.857.585 11,9 % 2006 64.594.083 120.541.377 557.160.152 21,6 % *Balancesumsbegrebet

Læs mere

STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING

STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING STRATEGISK DESIGN OG FORRETNINGSUDVIKLING SEMINAR OG WORKSHOPFORLØB Evnen til at udnytte nye markedsmuligheder og digitale forretningsområder har afgørende betydning for en virksomheds potentiale og konkurrenceevne.

Læs mere

Science Center Skejby, Olof Palmes Allé 47 8200 Århus N

Science Center Skejby, Olof Palmes Allé 47 8200 Århus N - til leje... Kontor 713 m² Science Center Skejby, Olof Palmes Allé 47 8200 Århus N Attraktive lokaler i totalrenoveret ejendom Meget velbeliggende erhvervsområde i vækst tæt ved Skejby Sygehus Flotte,

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Strategi for brugerinvolvering: Robinson Ekspeditionen

Strategi for brugerinvolvering: Robinson Ekspeditionen Strategi for brugerinvolvering: Robinson Ekspeditionen Valg af TV program og begrundelse: Vi har valgt at lave en strategi for brugerinvolvering for Robinson Ekspeditionen (RE). Programmet er stadig kongen

Læs mere

BIBLIOTEKET SOM MØDESTED

BIBLIOTEKET SOM MØDESTED BIBLIOTEKET SOM MØDESTED. Projektleder og udvikler Lisbeth Overgaard Nielsen Fremtidens mødested Schmidt, hammer & Lassen 28.000 kvadratmeter ambitiøs lokalplan vision: det nye havnerum skal være en attraktiv

Læs mere

HANSTHOLM FYRS FREMTID

HANSTHOLM FYRS FREMTID HANSTHOLM FYRS FREMTID KUNST- OG KULTURGRUPPEN 3. APRIL, 2013 1 HOVEDIDÉ Kunst- og kulturgruppens idé er, at Hanstholm Fyr i fremtiden skal have et indhold, der med én overskrift hedder DET NORDATLANTISKE

Læs mere

afslører alt derfor træner jeg ungdomsholdet

afslører alt derfor træner jeg ungdomsholdet lland: FrivilligCenter Lo r dig! Der er brug fo Bliv Frivillig Make A Wish ønskefonden får drømmene til at gå i opfyldelse! Thomas fra VELO Poul fortæller: Jeg gør det for min egen skyld Sådan hjælper

Læs mere

3.2 KULTUR. Randers Kommune - Visionsproces 2020

3.2 KULTUR. Randers Kommune - Visionsproces 2020 3.2 KULTUR Randers Kommune - Visionsproces 2020 Kulturpolitikken i Randers Kommune Der er tre temaer i kulturpolitikken: 1. Børn og kultur Sikring af børns møde med den professionelle kunst og kultur 2.

Læs mere

NORDJYLLAND MANGLER ET NYSKABENDE OG PROFESSIONELT RYTMISK ENSEMBLE

NORDJYLLAND MANGLER ET NYSKABENDE OG PROFESSIONELT RYTMISK ENSEMBLE NORDJYLLAND MANGLER ET NYSKABENDE OG PROFESSIONELT RYTMISK ENSEMBLE PROJEKTBESKRIVELSE FOR NORDKRAFT BIG BAND 2012 2015 1 NORDJYLLAND MANGLER ET NYSKABENDE OG PROFESSIONELT RYTMISK ENSEMBLE PROJEKTBESKRIVELSE

Læs mere

DET BEDSTE LAND FOR VERDEN

DET BEDSTE LAND FOR VERDEN DANMARK 1 DET BEDSTE LAND FOR VERDEN Alternativets ambition er at udvikle det danske samfund, så Danmark ikke bare er det bedste land i verden, men det bedste land for verden. ET BÆREDYGTIGT SAMFUND Alternativet

Læs mere

Sociale medier b2b. nye veje til salg

Sociale medier b2b. nye veje til salg Sociale medier b2b nye veje til salg 1 FORORD VELKOMMEN TIL ANALYSEN De sociale medier får stigende betydning for vores kommunikation og deling af viden. Det smitter af på erhvervslivet og skaber nye forretningsmuligheder.

Læs mere

Besøg Lolland, og få inspiration til udvikling i landdistrikter og yderområder

Besøg Lolland, og få inspiration til udvikling i landdistrikter og yderområder Besøg Lolland, og få inspiration til udvikling i landdistrikter og yderområder Få inspiration til de udfordringer, du står overfor lige nu: Læs om de 16 inspirerende projekter i vores publikationer Kom

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING Indhold Målgruppe for uddannelsen... 2 Dit udbytte som deltager... 2 Uddannelse på diplom niveau... 3 Uddannelses omfang... 3 Seminarer... 3 Læringsform...

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

Villa OpNed, CEBRA arkitekter. Højkantparket Ask

Villa OpNed, CEBRA arkitekter. Højkantparket Ask Højkantparket Ask Villa OpNed, CEBRA arkitekter Woodfl Højkantparket Merbau. MT Højgaard - Kbh. En stærk partner for arkitekter og bygherrer Luksusboliger på havnefronter, eksklusive firmadomiciler og

Læs mere

Bevilling til Internet Week Denmark 2015, 2016 og 2017

Bevilling til Internet Week Denmark 2015, 2016 og 2017 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 6. august 2014 2015, 2016 og 2017 1. Resume Internet Week Denmark er en festival for hele Danmark med centrum i Aarhus og den

Læs mere

Rev. 24/9 2012 - Side 1 af 5

Rev. 24/9 2012 - Side 1 af 5 Rev. 24/9 2012 - Side 1 af 5 Info om projektet A Technicolor Dream Part 4 En festival hvor computer og kreativitet møder mennesker til spændende samvær og udfoldelse. Vi sigter mod at det kommende Campus

Læs mere

- Sparring og netværksmuligheder i kraft af Dansekonsulenterne har været værdifuld.!

- Sparring og netværksmuligheder i kraft af Dansekonsulenterne har været værdifuld.! Svar fra Tali Rázga, kunstnerisk leder af Gazart Hvilken rolle spiller Dansehallerne for dit arbejde på børn og unge-området? - Dansehallerne har været en betydelig aktør ift mit undervisningsarbejde.

Læs mere

Gruppeledelses konference

Gruppeledelses konference Gruppeledelses konference 14.-15. november GOD GRUPPELEDELSE WORKSHOPS TILMELDING If you make listening and observation your occupation you will gain much more than you can by talk Robert Baden-Powell

Læs mere

Handleplan for opbakning og udvikling af kulturlivet

Handleplan for opbakning og udvikling af kulturlivet Handleplan for opbakning og udvikling af kulturlivet Formål Denne handleplan for opbakning og udvikling af kulturlivet er en del af Temaplan for Sundhed, Kultur og Fritid. Kulturlivet er en vigtig del

Læs mere

BIT-House. Et kulturelt og erhvervsfagligt IT-tiltag i Ballerup

BIT-House. Et kulturelt og erhvervsfagligt IT-tiltag i Ballerup BIT-House Et kulturelt og erhvervsfagligt IT-tiltag i Ballerup Morten Bøgebjerg motb@r-m.com Disposition 1 2 3 4 5 Konceptet for Datamuseet & BIT-House Ballerup nu og i fremtiden En del af kommunens planer

Læs mere

I anledning af at Annes Atelier fyldte et halvt år d. 1. juni spurgte vi medlemmerne i om hjælp inde i vores forum.

I anledning af at Annes Atelier fyldte et halvt år d. 1. juni spurgte vi medlemmerne i om hjælp inde i vores forum. TRE GODE GRUNDE I anledning af at Annes Atelier fyldte et halvt år d. 1. juni spurgte vi medlemmerne i om hjælp inde i vores forum. Vi spurgte: Vi vil gerne høre, om du herunder i tråden vil nævne de tre

Læs mere

Nye erhvervsområder i Fredericia Fredericia

Nye erhvervsområder i Fredericia Fredericia Nye erhvervsområder i Fredericia Fredericia Vækst : Viden : Vilje Fredericia Trekantområdets mindst firkantede by E5 CE1 E4 CE1 E3 E3 De nye erhvervsområder E2 E2 E1 E1: Vidensbaserede kontorerhverv E2:

Læs mere

L Y S. TurbinehalOlafur Eliason: The Weather Project 2003, Turbine Hall, Tate Modern, London (The Unilever Series) photo: Jens Ziehe

L Y S. TurbinehalOlafur Eliason: The Weather Project 2003, Turbine Hall, Tate Modern, London (The Unilever Series) photo: Jens Ziehe L Y S TurbinehalOlafur Eliason: The Weather Project 2003, Turbine Hall, Tate Modern, London (The Unilever Series) photo: Jens Ziehe Arkitektskolen Aarhus 25. februar 2010 program Onsdag den 25. februar

Læs mere

FORVANDLINGS- AKADEMIET KULTURHAVNEN // KULTURVÆRFTET

FORVANDLINGS- AKADEMIET KULTURHAVNEN // KULTURVÆRFTET FORVANDLINGS- AKADEMIET KULTURHAVNEN // KULTURVÆRFTET Side 1 - et område under udvikling 800 års historie samlet på få m2 Middelalderbyen Sundtolden og søfart Renæssanceslottet Industrisamfundet Kultur

Læs mere

Danmark tjener penge på det nordiske samarbejde Af minister for nordisk samarbejde Carsten Hansen (S)

Danmark tjener penge på det nordiske samarbejde Af minister for nordisk samarbejde Carsten Hansen (S) Danmark tjener penge på det nordiske samarbejde Af minister for nordisk samarbejde Carsten Hansen (S) Fem lande. Tre selvstyrende områder. 26 millioner indbyggere og verdens 12. største økonomi. Det er

Læs mere

Denne folder er lavet af Skøn Skole - som inspiration til skoler, efterskoler, gymnasier mv. f.eks. som tværfagligt emneugeforløb.

Denne folder er lavet af Skøn Skole - som inspiration til skoler, efterskoler, gymnasier mv. f.eks. som tværfagligt emneugeforløb. Denne folder er lavet af Skøn Skole - som inspiration til skoler, efterskoler, gymnasier mv. f.eks. som tværfagligt emneugeforløb. Skøn Skole giver jer gratis hjælp til selvhjælp. Alt materiale på hjemmesiden

Læs mere

aar hus arki design tekt erne

aar hus arki design tekt erne design aar hus arki tekt design grafik / tekst: aarhus arkitekterne a/s 2. udgave afdeling for design For os er design en integreret del af dét at skabe bygninger og rum, og designafdelingens opgaver ligger

Læs mere

Generelle bemærkninger Aarhus Kommune er enig i den overordnede vision om at skabe en attraktiv og bæredygtig vækstregion.

Generelle bemærkninger Aarhus Kommune er enig i den overordnede vision om at skabe en attraktiv og bæredygtig vækstregion. Sendes pr. e-mail: vusmidt@ru.rm.dk Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Side 1 af 5 Vækst- og udviklingsstrategi Aarhus Kommunes høringssvar Aarhus Kommune har modtaget forslag

Læs mere

Over 10 morgenmøder vil Republikken give dig mulighed for at blive klogere på de spændende muligheder i fremtidens danske arbejdsmarked

Over 10 morgenmøder vil Republikken give dig mulighed for at blive klogere på de spændende muligheder i fremtidens danske arbejdsmarked Over 10 morgenmøder vil Republikken give dig mulighed for at blive klogere på de spændende muligheder i fremtidens danske arbejdsmarked Danmark er blevet rigt ved at små og mellemstore virksomheder har

Læs mere

Erhvervsuddannelser i verdensklasse God uddannelse til alle

Erhvervsuddannelser i verdensklasse God uddannelse til alle Erhvervsuddannelser i verdensklasse God uddannelse til alle Alt for få unge søger i dag ind på erhvervsuddannelserne. Det betyder, at vi kommer til at mangle industriteknikere, mekanikere, kokke, kontorassistenter

Læs mere

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Indhold Vi vil være bedre Læring i fokus Læring, motivation og trivsel Hoved og hænder Hjertet med Form og fornyelse Viden og samarbejde Fordi verden venter 3 6

Læs mere

Koncept for decentral formidlingsstruktur i Nationalpark Skjern Å. Oktober 2010

Koncept for decentral formidlingsstruktur i Nationalpark Skjern Å. Oktober 2010 Koncept for decentral formidlingsstruktur i Nationalpark Skjern Å Oktober 2010 Kort om konceptet Borgerinddragelse og lokal forankring har været centrale elementer i det hidtidige arbejde med Nationalpark

Læs mere

Campus Bindslevs Plads 2015 Uge 38, Læringslaboratorium 2: Demokrati

Campus Bindslevs Plads 2015 Uge 38, Læringslaboratorium 2: Demokrati Campus Bindslevs Plads 2015 Uge 38, Læringslaboratorium 2: Demokrati Uge 38 2015 Kl. 08.00-14.00 Mandag 14.09.15, Læringsforløb 8 Kl. 08.00-10.00 Kl. 08.00-12.00 Tirsdag 15.09.15,, Onsdag 16.09.15, Byrådssalen

Læs mere

Ejendomskonferencen 2013 Aarhus. 7. marts 2013

Ejendomskonferencen 2013 Aarhus. 7. marts 2013 Ejendomskonferencen 2013 Aarhus 7. marts 2013 Ejendomsinvestering - muligheder & udfordringer Bricks, hvem er vi Hvad har vi udrettet Eksempler på godt og ondt Styrke & udfordringer I Bricks og ejendomsbranchen

Læs mere

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen

Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Erhverv ved Silkeborgmotorvejen Vi bevæger os fremad Silkeborgmotorvejen er ikke nogen almindelig motorvej. Den passerer gennem Silkeborg by og noget af det smukkeste landskab, Danmark har at byde på.

Læs mere

BrainsBusiness - en af Europas stærkeste IKT-klynger

BrainsBusiness - en af Europas stærkeste IKT-klynger BrainsBusiness - en af Europas stærkeste IKT-klynger BrainsBusiness er et stort privat/offentligt partnerskab på IKT-området, som arbejder for at støtte og udvikle den nordjyske IKT-klynge. Målet er at

Læs mere

Undervisningsplan for de praktisk-musiske fag

Undervisningsplan for de praktisk-musiske fag Undervisningsplan for de praktisk-musiske fag Definition: De praktisk-musiske musiske fag omfatter fagene sløjd, billedkunst, håndarbejde, hjemkundskab og musik. Formålet med undervisningen er, at eleverne

Læs mere

Find gerne selv på flere!

Find gerne selv på flere! D. 31. marts 2012 kl. 20:30 går Earth Hour kloden rundt. Fra Sidney til Seoul og Brazil til Bangkok sætter kommuner, byer og virksomheder sammen fokus på klimakampen med én times mørke. Vi har samlet en

Læs mere

Ibsens Hotel i Nansensgade i. Lad kunsten løfte din forretning

Ibsens Hotel i Nansensgade i. Lad kunsten løfte din forretning TEKST: LARS BO AXELHOLM Tendens Kunstneren Sunny Asemota fik opgaven med at udsmykke de mange safebokse ved receptionen på Ibsens Hotel. Kunstneren trådte sine ungdomssko i Nansensgade-kvarteret. Lad kunsten

Læs mere

Mobilitet baseret på en kompetencegivende undervisning, der er: 1. Overgange til uddannelse Mangfoldighed, profilering og differentiering (P)

Mobilitet baseret på en kompetencegivende undervisning, der er: 1. Overgange til uddannelse Mangfoldighed, profilering og differentiering (P) VUC Århus Bestyrelsen BS 21 29.3. 2011 4. Strategiplan 2016: Forandring gennem forankring Indhold: I Værdigrundlag i prioriteret rækkefølge side 2 1. Faglighed 2. Udvikling 3. Åbenhed 4. Rummelighed II

Læs mere

Ansøgningsskema til Ud over KANten Puljen Udgave marts 2013

Ansøgningsskema til Ud over KANten Puljen Udgave marts 2013 Ansøgningsskema til Ud over KANten Puljen Udgave marts 2013 Ansøgningen mailes til sine.dam.moeller@hjoerring.dk Titel på projektet PRINT YOUR LIFE - 3D-printer festival 2013 Beløb, der ansøges om i Ud-over-KANten-puljen

Læs mere

Arkitema. For Arkitema er dac RE-THINK en fælles proces, der skal føre til nye erkendelser af den danske byggebranches styrker og svagheder.

Arkitema. For Arkitema er dac RE-THINK en fælles proces, der skal føre til nye erkendelser af den danske byggebranches styrker og svagheder. Drømmen om at et byggeprojekt kan overskues, styres og kontrolleres af én aktør er urealistisk. Det er på tide at gøre op med denne forældede tankegang, der i sidste ende fører til dårligt byggeri uden

Læs mere

KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE

KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE Knudsøskolen er den ene af Ry s to folkeskoler, beliggende ved kanten af Knudsø og omgivet af store grønne arealer. Skolen har 140 elever og er 1-sporet til og med

Læs mere

Mind Your Own Business Prisen

Mind Your Own Business Prisen Icebreakers Denne pris går til en virksomhed, som dommerkomiteen særligt ønsker at rose for dens måde at organisere sig på og for virksomhedens fokus på medarbejderudvikling. Virksomheden har etableret

Læs mere

Table of Contents. Om Popupmore. Hvad er en pop up Butik. Hvorfor er Popup godt for din forretning? Hvordan kan POP UP butikkerhjælpe min forretning?

Table of Contents. Om Popupmore. Hvad er en pop up Butik. Hvorfor er Popup godt for din forretning? Hvordan kan POP UP butikkerhjælpe min forretning? Table of Contents Om Popupmore Hvad er en pop up Butik Hvorfor er Popup godt for din forretning? Hvordan kan POP UP butikkerhjælpe min forretning? Effektiv marketing Kontakt os 3 4 5 7 8 10 2 Om Popupmore

Læs mere

Jeppe Hein 2.0. Jeppe Hein. fakta H

Jeppe Hein 2.0. Jeppe Hein. fakta H Jeppe Hein 2.0 Vendepunkt. Et af dansk nutidskunsts største navne er ved at restaurere sig selv. Den nye udgave af Jeppe Hein bruger sin tid nidkært og vil arbejde mere sammen med andre kunstnere for at

Læs mere

Sådan får du nemmere ved at sælge dig selv

Sådan får du nemmere ved at sælge dig selv E-bog Sådan får du nemmere ved at sælge dig selv - 10 enkle steps til mere succes! Kort om forfatteren: Jeg, Louise Schubert har en kommerciel baggrund fra Handelshøjskolen i Aarhus. I mange år har jeg

Læs mere

Bilag til høringssvar fra Liga Syd til Silkeborg Kommune vedr. fremtidens medborgerhus I Silkeborg Syd

Bilag til høringssvar fra Liga Syd til Silkeborg Kommune vedr. fremtidens medborgerhus I Silkeborg Syd Bilag til høringssvar fra Liga Syd til Silkeborg Kommune vedr. fremtidens medborgerhus I Silkeborg Syd Udfra en liste på 20 funktionaliteter har 262 respondenter prioriteret kunne vælge hvilke af de 20

Læs mere

Mandag d. 25. maj Aktivetet og tema Sted og deltagelse

Mandag d. 25. maj Aktivetet og tema Sted og deltagelse 1 Mandag d. 25. maj Aktivetet og tema Sted og deltagelse Kl. 09.00-12. 00 "Drop-In" Opsøgende erhvervsdialog med Bygge- og anlægsbranchen: Københavns Erhvervscenter's team for for Bygge- og anlægbranchen

Læs mere

Scenen er min! - Kompendium. Seniorkursus Vork efteråret 2013. Instruktører: Jonas Hundebøll, Sigrid Andersen og Rikke Tranberg Madsen

Scenen er min! - Kompendium. Seniorkursus Vork efteråret 2013. Instruktører: Jonas Hundebøll, Sigrid Andersen og Rikke Tranberg Madsen - Kompendium Scenen er min! Seniorkursus Vork efteråret 2013. Instruktører: Jonas Hundebøll, Sigrid Andersen og Rikke Tranberg Madsen I følgende dokument har vi skrevet de bedste, sjoveste og dårligste

Læs mere

Campus Bindslevs Plads 2015 Uge 38, Læringslaboratorium 2: Demokrati

Campus Bindslevs Plads 2015 Uge 38, Læringslaboratorium 2: Demokrati Campus Bindslevs Plads 2015 Uge 38, Læringslaboratorium 2: Demokrati Uge 38 2015 Kl. 08.00-14.00 Mandag 14.09.15, Kl. 08.00-10.00 Tirsdag 15.09.15,, Onsdag 16.09.15, Læringsforløb 9 Kl. 08.15-13.30 Demokrati

Læs mere

Perspektiver på det gode børneliv. - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige

Perspektiver på det gode børneliv. - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige Perspektiver på det gode børneliv - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige Perspektiver på det gode børneliv - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige Den fælles politik

Læs mere

2150 Nordhavn Projektsalg: danbolig Nygårdsvej 2 2100 København Ø Tlf.: 38 41 70 00 svanemoellen@danbolig.dk www.danbolig.dk

2150 Nordhavn Projektsalg: danbolig Nygårdsvej 2 2100 København Ø Tlf.: 38 41 70 00 svanemoellen@danbolig.dk www.danbolig.dk 2150 Nordhavn 02 kronløbshuset.dk Velkommen til Et nyt byggeri i harmoni med havnemiljøet Arkitekturen ideen den nye bydel Ejerlejligheder med taghave, terrasse eller altaner Lejlighedstyper fleksibel

Læs mere

Virksomhederne i Frederikshavn Kommune er i vækst og leder efter dygtige medarbejdere og studerende måske er det dig, de mangler?

Virksomhederne i Frederikshavn Kommune er i vækst og leder efter dygtige medarbejdere og studerende måske er det dig, de mangler? Virksomhederne i Frederikshavn Kommune er i vækst og leder efter dygtige medarbejdere og studerende måske er det dig, de mangler? Et erhvervsliv i vækst, som har brug for dig 2 Vækst, innovation og gode

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Dokk1 får stor international kunst

Dokk1 får stor international kunst Pressemeddelelse Onsdag 20. marts 2013 Dokk1 får stor international kunst Det internationalt anerkendte kunstnerpar Elmgreen & Dragset, der blandt andet er kendt for værker i London, Rotterdam og Madrid,

Læs mere

TAL NO.21 SYDDANMARK I. Den afgørende rapport BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK

TAL NO.21 SYDDANMARK I. Den afgørende rapport BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK SYDDANMARK I TAL BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK NO.21 Den afgørende rapport I en ny rapport bliver det endnu en gang slået fast, at Vestdanmark er den vigtigste handelspartner for det nordlige

Læs mere

FORANDRING FORANKRING GENNEM STRATEGIPLAN 2016

FORANDRING FORANKRING GENNEM STRATEGIPLAN 2016 FORANDRING GENNEM FORANKRING STRATEGIPLAN 2016 INDHOLD INDLEDNING 5 I VÆRDIGRUNDLAG I PRIORITERET RÆKKEFØLGE 6 1. Faglighed 2. Udvikling 3. Åbenhed 4. Rummelighed II MISSION 7 Mobilitet baseret på en

Læs mere

Generalforsamling i Viborg Handel Torsdag d. 27. februar 2014. Formandens beretning ved Tina Bach

Generalforsamling i Viborg Handel Torsdag d. 27. februar 2014. Formandens beretning ved Tina Bach Generalforsamling i Viborg Handel Torsdag d. 27. februar 2014 Formandens beretning ved Tina Bach Året der er gået I dette års beretning har vi valgt at gøre det lidt anderledes end ellers. Vi plejer at

Læs mere

NEW EDIA. Velkommen til New Media House. Netværk Innovation Virksomhedsfællesskab

NEW EDIA. Velkommen til New Media House. Netværk Innovation Virksomhedsfællesskab NEW EDIA Velkommen til New Media House Netværk Innovation Virksomhedsfællesskab INTRO stedet christoffer flintholm Det kræver mod at turde åbne sig selv og sin virksomhed OfficeLab New Media House Risskov

Læs mere

ET ERHVERVSLIV I VÆKST

ET ERHVERVSLIV I VÆKST 2013 ET ERHVERVSLIV I VÆKST MED ATTRAKTIVE JOBMULIGHEDER Find dit næste job i Frederikshavn Kommune Et attraktivt sted at bo I Frederikshavn Kommune ser vi fremad. Her er man ikke er bange for at tænke

Læs mere

"Ikke bare en ny start. Men netop DEN start, som giver dig DET boost, der sikrer dig, at du ikke stopper ved starten, men bliver ved!

Ikke bare en ny start. Men netop DEN start, som giver dig DET boost, der sikrer dig, at du ikke stopper ved starten, men bliver ved! FÆLLESSKAB FAGLIGHED FORSKELLIGHED "Ikke bare en ny start. Men netop DEN start, som giver dig DET boost, der sikrer dig, at du ikke stopper ved starten, men bliver ved!" --- Anton Wrisberg --- -- Forskellighed

Læs mere

Samlingspunkt Indre By

Samlingspunkt Indre By Samlingspunkt Indre By Hvad går det ud på? Et samlingspunkt i hyggelige rammer i to handicapvenlige cafeer, hvor ældre borgere kan opholde sig, møde nye bekendtskaber, blive motiveret til meningsfuld beskæftigelse

Læs mere

Standardløsninger. er sjældent værdiskabende. Grundlaget for det hele. s. 32-37 TEMA

Standardløsninger. er sjældent værdiskabende. Grundlaget for det hele. s. 32-37 TEMA TEMA: PAPIR tekst: CARINA KRÚNUFJALL MILLING (ckm@ga.dk) foto: HYLDAGER FOTOGRAFI TEMA Grundlaget for det hele s. 32-37 Jo, man kan trykke på mange ting, men for de fleste er det fortsat papir, der er

Læs mere

Kirsten Rotbøll Lassen www.kirstenrlassen.dk Det Danske institut i Athen Oktober 2011. Udenfor hjem

Kirsten Rotbøll Lassen www.kirstenrlassen.dk Det Danske institut i Athen Oktober 2011. Udenfor hjem Kirsten Rotbøll Lassen www.kirstenrlassen.dk Det Danske institut i Athen Oktober 2011 Udenfor hjem Jeg boede på det danske institut i en måned. Det har været et meget spændende og udbytterigt ophold for

Læs mere

C4-medlemskab Viden Netværk udvikling

C4-medlemskab Viden Netværk udvikling C4-medlemskab Viden Netværk udvikling C4 Hillerød C4 Hillerød er en interesseorganisation for alle vækstorienterede virksomheder i hovedstadsregionen. Det er vores mission at gøre regionen attraktiv for

Læs mere

Medlemmerne i panelet i. Annes Atelier. www.annes-atelier.dk

Medlemmerne i panelet i. Annes Atelier. www.annes-atelier.dk Medlemmerne i panelet i Annes Atelier www.annes-atelier.dk Peter Rasmus Lind Peter Rasmus Lind åbnede i 1990 Gallerie Rasmus i Odense. I 1997 udvidede han galleriet, med en afdeling i København. Desuden

Læs mere

Grundlæggende er det tanken at bringe Frellos kunst ud i bybilledet på en anderledes og oplevelsesrig måde.

Grundlæggende er det tanken at bringe Frellos kunst ud i bybilledet på en anderledes og oplevelsesrig måde. Frello i Varde By I anledning af Otto Frellos 90 års fødselsdag har Udviklingsrådet for Varde By samlet en række af de tanker og ideer som rådet arbejder med i relation til Frellos kunst. Grundlæggende

Læs mere

DORTE SKOT-HANSEN BYEN SOM SCENE

DORTE SKOT-HANSEN BYEN SOM SCENE DORTE SKOT-HANSEN BYEN SOM SCENE - kultur- og byplanlægning i oplevelsessamfundet BIBLIOTEKARFORBUNDET BYEN SOM SCENE - kultur- og byplanlægning i oplevelsessamfundet DORTE SKOT-HANSEN BYENSOMSCENE SCENE

Læs mere

De fire løsninger til Vision Gammelsø. HTK Innovation Camp den 9. juni 2011

De fire løsninger til Vision Gammelsø. HTK Innovation Camp den 9. juni 2011 De fire løsninger til Vision Gammelsø HTK Innovation Camp den 9. juni 2011 29 interne medarbejdere fra HTK udvikler 4 løsninger til Vision Gammelsø på 8 timer med Instant Business Innovation Metoden Dagens

Læs mere