Byrådet. Beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Byrådet. Beslutningsprotokol"

Transkript

1 Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 26. marts 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-21:00

2 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens Fjendbo Jensen (V) Gitte Krogh (V) Martin Rishøj Jensen (V) Birgitte Josefsen (V) Carsten Jespersgaard (V) Kim Toft (V) Karsten Frederiksen (C) Johannes Trudslev Pedersen (A) Ole Bruun (A) Peer Thisted (A) Jette Ramskov (A) Adnan Jedon (A) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen (V) Runa Christensen (V) Poul Pedersen (V) Karl Emil Nielsen (O) Bendt Danielsen (J) Johnny Sort Jensen (J) Uffe Sørensen (J) Henning Jørgensen (F) Steen Christensen (A) Arne M. Jensen (A) Eskild Sloth Andersen (A) Marianne Jensen (A) Ole Jespersgaard (A)

3 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 Spørgetid for byrådsmedlemmer Styrelsesvedtægt for Brønderslev Kommune Sundhedshus i Dronninglund Lokalplanforslag nr "Område til rideklub ved Kirkevej, Dronninglund" og kommuneplantillæg nr. 33 (D) Anlægsregnskab for Plejecentret Valdemarsgade Godkendelse af takster for musikskolen for 2009/ Ansøgning om overførsel af kr. af pulje til halbyggeri Opfølgning på økonomi vedrørende anbringelsesområdet Underskudsgaranti 2008, Fonden Brønderslev Udviklingspark Forslag om udvidelse af normering med 1 bygningskonsulent (37 t./ugl) Orientering Lukket sag - Kontraktforlængelse 13 Lukket sag - Orientering

4 Byrådet, den 26. marts 2009 Side Spørgetid for byrådsmedlemmer J.nr.: /dwsvldf Åben sag BY Beslutning i Byrådet den 26. marts 2009: Ingen.

5 Byrådet, den 26. marts 2009 Side Styrelsesvedtægt for Brønderslev Kommune J.nr.: P24/dwsvldf 09/7660 Åben sag FL/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Økonomiudvalget den 5. marts 2009: Anbefales, dog således der anbefales at være 7 medlemmer i Fritids- og Kulturudvalget. Notat udarbejdes vedrørende formands- og udvalgsvederlag inden byrådsmøde. Fremsendelse til Byrådet afventer behandling af notat. Jens Arne Hedegaard og Steen Christensen var fraværende. Notat vedrørende vederlag er efterfølgende udarbejdet.. Notatet vedlægges. Beslutning i Økonomiudvalget den 18. marts 2009: Forslag til Styrelsesvedtægt indstilles godkendt. Stigningsprocent i vederlag for formænd og udvalgsmedlemmer skal være ens. Sagsfremstilling: I Brønderslev Kommune er der p.t. følgende stående udvalg: Teknik- og Miljøudvalget Forsyningsudvalget Udviklings- og Planlægningsudvalget Børne- og Ungdomsudvalget Sundhedsudvalget Socialudvalget Beskæftigelsesudvalget Fritids- og Kulturudvalget Byrådet besluttede på møde den 3. februar 2009 at nedlægge følgende udvalg med virkning fra 1. januar 2010: Udviklings- og Planlægningsudvalget Sundhedsudvalget Forsyningsudvalget På samme møde besluttede Byrådet at nedsætte antallet af medlemmer i Byrådet fra 29 til 27

6 Byrådet, den 26. marts 2009 Side 1155 medlemmer. Som følge af Byrådets beslutning foreslås styrelsesvedtægten for Brønderslev Kommune ændret i overensstemmelse hermed således: I henhold til Styrelsesvedtægten varetager Udviklings- og Planlægningsudvalget p.t. følgende opgaver: (med kursiv er anført hvor opgaverne foreslås varetaget, efter nedlæggelse af udvalget) 15 Udviklings- og Planlægningsudvalget består af 5 medlemmer. Stk. 2 Udvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens opgaver på arealanvendelsesområdet (TM), bosætning (ØK), erhvervs- og turismeudvikling (ØK), by- og landdistriktsudvikling (ØK), kollektiv trafik (TM), herunder udarbejdelse af kommuneplan (ØK) administration af lov om planlægning (TM) kollektiv trafik (TM) hyre-, rute- og fragtbilkørsel (TM) branding (ØK) Stk. 3 Udvalget udarbejder forslag og foretager indstilling til byrådet om kommunens servicestrategi, jfr. styrelseslovens 62 (ØK) redegørelse om opfølgning på servicestrategien og privates udfordringsret, jfr. styrelseslovens 62 (ØK) redegørelse om lokal Agenda 21, jfr. kap. 6 i lov om planlægning (ØK) Stk 4 Udvalget fastlægger de fælles planforudsætninger og bistår de øvrige udvalg med tilvejebringelse af det nødvendige grundlag for udvalgenes planlægningsopgaver. Udvalget fastsætter generelle forskrifter for planernes tilvejebringelse (ØK). 16 Sundhedsudvalget består af 5 medlemmer (med kursiv er anført hvor opgaverne foreslås varetaget, efter nedlæggelse af udvalget) Stk. 2 Udvalget træffer afgørelser i sager om ydelse m.v. til enkeltpersoner på det sundhedsmæssige område, med undtagelse af ydelser inden for det område, der ved denne vedtægt er henlagt til andre udvalg (SO) Stk. 3 Udvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens sundhedsmæssige opgaver, herunder opgaver vedrørende kommunens sociale institutioner og private og selvejende institutioner, som byrådet har indgået overenskomst med for at opfylde kommunens forpligtelser efter social- og sundhedslovgivningen, (SO) sundhedspleje og kommunallæge (SO) tandpleje (SO)

7 Byrådet, den 26. marts 2009 Side 1156 genoptræning og forebyggelse (SO) drift af bygninger, anlæg og arealer under udvalgets område (SO) Stk. 4 Udvalget udarbejder forslag og foretager indstilling til byrådet om sektorplaner inden for udvalgets område, i samarbejde med Økonomiudvalget, jfr. 10 (SO) anlægsplaner (SO) programoplæg, byggeprogram og dispositionsforslag for bygge- og anlægsarbejder. (SO). Det foreslås, at Socialudvalget i forbindelse med de nye opgaver ændrer navn til Social- og Sundhedsudvalget. I henhold til Styrelsesvedtægten varetager Forsyningsudvalget p.t. følgende opgaver, det foreslås, at opgaverne i Forsyningsudvalget overføres til Teknik og Miljøudvalget. Der er tale om følgende opgaver: 14 Forsyningsudvalget består af 5 medlemmer Stk. 2 Udvalget varetager den umiddelbare forvaltning af kommunens opgaver på det forsyningsmæssige område, herunder opgaver vedrørende renovationsvæsen, herunder forbrændingsanlæg, lossepladser og fyldpladser, dispensationer, servitutter og deklarationer inden for udvalgets område, samarbejde med private og selvejende institutioner inden for udvalgets område Stk. 3 Udvalget udarbejder forslag og foretager indstilling til Byrådet om Sektorplaner inden for udvalgets område, i samarbejde med Økonomiudvalget, jf. 10, takster for affaldsområdet Opgaven vedrørende bygningsvedligeholdelse foreslås overført fra Teknik- og Miljøudvalget til Økonomiudvalget. I forbindelse med ovenstående ændring i opgavefordelingen foreslås det, at der fremover er følgende antal medlemmer i de enkelte udvalg: Økonomiudvalget - 7 medlemmer (uændret). Herved kan sikres en bred politisk repræsentation i udvalget. Børne- og Ungdomsudvalget, Social- og Sundhedsudvalget, Teknik- og Miljøudvalget - 7 medlemmer, begrundet i meget borgerkontakt / mange institutioner. Fritids- og Kulturudvalget og Beskæftigelsesudvalget - 5 medlemmer, begrundet i få institutioner. Ovenstående forslag indebærer, at der er i alt 38 udvalgspladser at besætte, hvilket vil sige at 11 byrådsmedlemmer skal have plads i mere end ét udvalg.

8 Byrådet, den 26. marts 2009 Side 1157 I dag er der 47 udvalgspladser, hvilket indebærer at 18 byrådsmedlemmer har plads i mere end ét udvalg (er ikke fordelt på 18 medlemmer, idet noget har plads i 3 udvalg). I vedlagte bilag er ovenstående ændringer indarbejdet som forslag til ny styrelsesvedtægt for Brønderslev Kommune. I forslaget er aflønning af udvalgsformænd uændret. Differentieret aflønning af udvalgsformænd kan overvejes. Opmærksomheden skal henledes på, at Styrelsesvedtægten skal behandles på 2 byrådsmøder forinden den er godkendt. Forretningsledelsen anbefaler forslaget. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har ingen bemærkninger til sagen for så vidt angår beregning af vederlag. Bilag: Styrelsesvedtægt (tilrettet med Økonomiudvalgets ændringsforslag) Notat om vederlag Beslutning i Byrådet den 26. marts 2009: Økonbomiudvalgets forslag godkendt. Peer Thisted er imod nedlæggelse af Sundhedsudvalget. Runa Christensen, Birgitte Josefsen, Jette Ramskov, Johannes Trudslev Pedersen, Asta Skaksen, Kim Toft, Carsten Jespersgaard, Martin Rishøj Jensen og Poul Pedersen var fraværende.

9 Byrådet, den 26. marts 2009 Side Sundhedshus i Dronninglund J.nr.: P20/dwsuit 08/821 Åben sag SU/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Sundhedsudvalget den 12. januar 2009: Udvalget indstiller, at der etableres sundhedshus på Dronninglund Rådhus, og at lægerne skal betale en markedsleje. Udvalget indstiller, at der arbejdes videre med model 2. Johnny Sort Jensen indstiller videre, at der tages hensyn til Forretningsledelsens udtalelse. Jette Ramskov var fraværende. Beslutning i Økonomiudvalget den 29. januar 2009: Tilbagesendes til Sundhedsudvalget. Der ønskes en nærmere belysning af konsekvenser/muligheder af kommende ny lovgivning og evt. alternative muligheder i Dronninglund. Henning Jørgensen og Steen Christensen var fraværende Beslutning i Økonomiudvalget den 18. marts 2009: Det indstilles, at der ikke etableres Sundhedshus på Dronninglund Rådhus. Region og lægerne opfordres til at finde alternativ placering snarest. Sundhedshus-problematikken i kommunen i øvrigt forventes afklaret snarest. Kommunen medvirker gerne i denne afklaring. Sagsfremstilling: Byrådet besluttede på møde den 11. september 2008, sag nr. 17, at der skulle udarbejdes et beslutningsgrundlag vedrørende mulighederne for at etablere et Sundhedshus på Dronninglund Rådhus. Udgangspunktet for etableringen af et Sundhedshus er, at Regionen, lægerne og kommunen har et fælles ønske om etablering af Sundhedshuse i kommunen. Regionen har udstedt 24 ydernumre i Brønderslev Kommune, hvoraf 7 pt. er ledige. Brønderslev Kommune er dermed den kommune i Nordjylland, der mangler flest læger. Tilflyttere har dermed meget svært ved at få tildelt en læge inden for kommunen. Hertil kommer, at en række af de nuværende læger er tæt på pensionsalderen. Brønderslev Kommune ønsker at være en attraktiv bosætningskommune, og vil derfor gerne medvirke til at der er en tilstrækkelig lægedækning i kommunen. Der er nu i samarbejde mellem lægerne, JPH-Rådgivning og fagenheden udarbejdet et skitseforslag, som lægerne finder vil være en attraktiv og fremadrettet løsning. Lægerne finder placeringen på det nuværende Rådhus meget attraktiv, idet der dels er tale om gode lokaler centralt placeret i byen, dels at busruter fra oplandet passerer tæt forbi Rådhuset. Det udarbejdede for-

10 Byrådet, den 26. marts 2009 Side 1159 slag giver mulighed for at samle lægerne i Dronninglund, Asaa og Agersted samt øjenlægen i Dronninglund i et samlet hus. På mødet i Forretningsledelsen den 2. december 2008 blev det besluttet, at Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse og afdelingen for Bygninger & Beredskab skulle arbejde videre med sagen, således der kan forelægges et beslutningsgrundlag for Byrådet i januar. Der er nu udarbejdet 2 alternativer. Model 1. Der etableres et Sundhedshus i den nye del af Dronninglund Rådhus. Visitationen, Socialcentret og Borgerservice flyttes til andre adresser. Fagenheden for Teknik og Miljø får inddraget 9 arbejdspladser, og må som følge heraf enten klare sig med mindre plads eller blive delt over flere geografiske lokaliteter. Denne model fordrer, at der skabes plads til Borgerservice og evt. Teknik og Miljø andetsteds i Dronninglund, mens hovedparten af Visitationen og Socialcentret kan flyttes til Brønderslev, hvor Bredgade 60 vil kunne huse flertallet af disse medarbejdere. Model 2. Der etableres et Sundhedshus i den nye del af Dronninglund Rådhus. Borgerservice forbliver på Rådhuset i Dronninglund og den resterende plads anvendes til at samle andre kommunale institutioner i Dronninglund. Det kunne være Sundhedsplejen og/eller Sund by og/eller biblioteket. De herved ledigblevne bygninger kunne herefter sælges. Der opføres en tilbygning til Rådhuset i Brønderslev (er lokalplanlagt), hvortil Visitationen, Socialcentret og Fagenheden for Teknik og Miljø flyttes. Bredgade 60 i Brønderslev vil også kunne indgå i denne lokalekabale. Økonomi. Udlejning af dele af Rådhuset i Dronninglund vil give kommunen en årlig huslejeindtægt på anslået 1 mio. kr. Der skal endvidere foretages en række ombygninger med henblik på indretning af Sundhedshus. Disse er anslået til ca. 5,5 mio. kr. Ombygningen bør foretages af kommunen, som herefter lejer det ombyggede Sundhedshus til lægerne via den erhvervsdrivende fond. Det forudsættes, at kommunen kan opnå dispensation fra lånerammen til at foretage ombygningen. Det forudsættes endvidere, at lægerne betaler husleje således, at ombygningen bliver udgiftsneutral for kommunen. Byrådet besluttede i forbindelse med budget 2009, at der skulle opnås et provenu på 0,2 mio. kr. i 2009 og 0,4 mio. kr. fra 2010 på udlejning af Bredgade 60 i Brønderslev. Såfremt Bredgade 60 anvendes til genhusning af medarbejdere i forbindelse med etablering af Sundhedshus på Dronninglund Rådhus, vil huslejeindtægten på 1 mio. kr. skulle nedskrives med 0,2 mio. kr. henholdsvis 0,4 mio.kr. Restprovenuet vil kunne anvendes til at løse genhusningen i model 1. Vælger Byrådet model 2, vil nogle af de eksisterende bygninger i Slotsgade, Dronninglund kunne sælges, og provenuet herfra vil sammen med lejeindtægten fra Dronninglund Rådhus kunne indgå i finansieringen af tilbygningen til Brønderslev Rådhus. Udgiften hertil er anslået til mio. kr. Lægerne har fortsat betinget sig en maksimal husleje på 800 kr./m2 incl. moms. Ovenstående opgørelse af lejeudgifterne overstiger dette beløb, og der er derfor behov for en løsning af denne økonomiske udfordring. Løsningen af denne udfordring kan involvere ministeriet - i form af ændret lovgivning, Regionen og kommunen.

11 Byrådet, den 26. marts 2009 Side 1160 Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Byrådet træffer afgørelse om hvorvidt der skal etableres et Sundhedshus på Dronninglund Rådhus og i forlængelse heraf at der arbejdes videre med de afledte genhusningsopgaver model 1 eller model 2 i givet fald skal lægges til grund Forretningsledelsen udtaler fra mødet d. 2. december 2008, at det ikke kan anbefales: at der gennemføres løsninger, der indeholder en yderligere opsplitning af fagenheder at der gennemføres løsninger, hvor kontor- og borgerservicefaciliteter for medarbejdere og borgere bliver forringet. Direktør for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse deltager under behandlingen af dette punkt. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har i sin påtegning lagt til grund, at der lægges op til en principbeslutning og ikke en bevillingssag. Center for Økonomi har derfor ingen bemærkninger til sagen. Bilag: Sundhedshus i Dronninglund - Fremtidig stueplan - areafordeling Model 2 Sundhedshus i Dronninglund - Fremtidig stueplan Fremtidig 1.sal - areal JPH s skrivelse af Forundersøgelse model 2 - JPH Udtalelse fra Dronninglund Lægehus Udtalelse fra øjenlæge Mette Kaas-Hansen, Dronninglund Lokalplan Brønderslev Rådhus inkl. mulighed for tilbygning Notat vedr. Sundhedshus på Dronninglund Rådhus Beslutning i Byrådet den 26. marts 2009: Økonomiudvalgets indstilling godkendt. Runa Christensen, Birgitte Josefsen, Jette Ramskov, Johannes Trudslev Pedersen, Asta Skaksen, Kim Toft, Carsten Jespersgaard, Martin Rishøj Jensen og Poul Pedersen var fraværende.

12 Byrådet, den 26. marts 2009 Side Lokalplanforslag nr "Område til rideklub ved Kirkevej, Dronninglund" og kommuneplantillæg nr. 33 (D) J.nr.: G01/dwtftaj 08/1413 Åben sag UP/ØK/BY Indstilling: Udviklings- og Planlægningsudvalget besluttede i møde den 12. august 2008 at der udarbejdes lokalplan for etablering af baner og ridehal for Dronninglund Rideklub på ejendommen Kirkevej 6, at Dronninglund Rideklub bidrager til udarbejdelsen af lokalplanen med et udkast til lokalplan, og at lokalplankonsulenten vælges i samarbejde med Fagenheden for Teknik og Miljø, at der ikke gennemføres foroffentlighed. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår til Udviklings- og Planlægningsudvalgets møde den 17. marts 2009, at Byrådet godkender lokalplanforslag nr "Område til rideklub ved Kirkevej, Dronninglund" og kommuneplantillæg nr. 33 (D) og sender forslaget i 8 ugers offentlig fremlæggelse, at lokalplanens bestemmelse om tinglysning af beplantningsbælte fastholdes. Udviklings- og Planlægningsudvalgets indstilling vil foreligge til Økonomiudvalgets møde. Beslutning i Udviklings- og Planlægningsudvalget den 11. november 2008: Godkendt at der udarbejdes lokalplan med hal øst for Kirkevej incl. stiforbindelse. Bygherre kommer selv med bidrag til lokalplanen. Beslutning i Udviklings- og Planlægningsudvalget den 10. februar 2009: Taget til efterretning. Udvalget er indstillet på at afholde ekstraordinært møde inden sommerferien. Beslutning i Økonomiudvalget den 18. marts 2009: Udviklings- og Planlægningsudvalget behandlede sagen i møde den 17. marts 2009 Udvalget indstiller lokalplanen sendt i høring, uden krav om tinglysning. Runa Christensen var fraværende. Økonomiudvalget indstiller Udviklings- og Planlægningsudvalgets indstilling af 17. marts 2009.

13 Byrådet, den 26. marts 2009 Side 1162 Sagsfremstilling: Efter ønske fra ejer af ejendommen og repræsentanter fra Dronninglund Rideklub blev der afholdt et møde den 20. oktober På mødet fremlagde ansøger ønske om at ændre den tidligere ansøgte placering af Dronninglund Rideklub. Ansøger fremsatte desuden ønske om at blive fritaget for at skulle bidrage med et udkast til lokalplan. Placering af Dronninglund Rideklub På mødet fremlagde ansøger ønske om at ændre placeringen af Dronninglund Rideklub. Det oprindelige projektforslag indeholdt en placering af ridebaner og ridehal vest for Kirkevej, mens staldbygningerne var placeret øst for Kirkevej. I det nye projektforslag er stald og ridehal/-baner samlet øst for Kirkevej (se placering på kortbilag 1 samt skitse). Ændringen af Dronninglund Rideklubs placering ændrer lokalplanens område. Den nye placering medfører, at hestestald og ridehal/-baner bliver samlet på samme side af Kirkevej. Placeringen af Dronninglund Rideklub øst for Kirkevej er trafikmæssigt at foretrække, da ryttere og heste dermed ikke skal krydse Kirkevej for at komme fra stald til ridehal/-baner. Ridehallen vil desuden kunne opføres i tilknytning til den eksisterende bebyggelse på Kirkevej 6 og vil dermed virke mindre dominerende i det omkringliggende landskab, der er udpeget som værdifuldt kulturlandskab i Regionplan En placering af Dronninglund Rideklub øst for Kirkevej medfører, at ridecentret rykker tættere på Dronninglund by. En placering af Dronninglund Rideklub øst for Kirkevej vil påvirke de fremtidige muligheder for at udvide Dronninglund by i retningen mod Kirkevej. Ejer af ejendommen Nordre Ringgade 7 har henvendt sig med et ønske om at sælge sin ejendom til byudvikling. Ejendommen Nordre Ringgade 7 grænser op til rideskolens arealer. Landbrugsgruppen har udarbejdet et notat, se bilag, der beskriver Dronninglund Rideklubs fremtidige udviklingsmuligheder, såfremt ejendommen Nordre Ringgade 7 inddrages til byudvikling. Af notatet fremgår det, at Dronninglund Rideklubs udviklingsmuligheder kan blive begrænset, da rideklubben vil ligge mindre end 300 m fra byzone. Udkast til lokalplan Brønderslev Kommune har jf. planlovens 13, stk. 3, mulighed for at forlange, at bygherren yder kommunen bistand til planens udarbejdelse. Det er almindelig praksis i Brønderslev Kommune, at bygherre pålægges at skulle bidrage til processen med et udkast til lokalplan. Ansøger ønsker at blive fritaget for at skulle bidrage med et udkast til lokalplan, da ansøger anser Dronninglund Rideklub for at have et almennyttigt formål. Udviklings- og Planlægningsudvalget bedes derfor tage stilling til, om Dronninglund Rideklub kan fritages fra kommunens almindelige praksis med baggrund i det almennyttige formål. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår, at Udviklings- og Planlægningsudvalget godkender opførelsen af Dronninglund Rideklub øst for Kirkevej, og tager stilling til om Dronninglund Rideklub skal fritages fra at bidrage til processen med et udkast til lokalplan. Supplerende sagsfremstilling til Udviklings- og Planlægningsudvalgets møde den 10. februar 2009 Der blev den 13. januar 2009 afholdt møde med bygherre, Dronninglund Rideklub og lokalplankonsulenten om udarbejdelse af lokalplan nr I den forbindelse blev tidsplan for lokalplanprocessen diskuteret (se tidsplan i bilag). Bygherre og Dronninglund Rideklub ønsker at fremskynde godkendelse af lokalplanen mest muligt, da Dronninglund Rideklub er opsagt på

14 Byrådet, den 26. marts 2009 Side 1163 deres nuværende beliggenhed. Dronninglund Rideklub har fået udsættelse på fraflytning fra deres nuværende lokalitet til den 1. oktober Da lokalplankonsulentens arbejde med lokalplanen først blev igangsat med mødet den 13. januar 2009 er der tidligst mulighed for at medtage lokalplanforslaget på udvalgets møde den 17. marts Såfremt forslaget bliver godkendt af udvalg og Byråd, kan det tidligst sendes i offentlig høring fra den 7. april 2009 til den 3. juni Da Udviklings- og Planlægningsudvalget allerede afholder møde den 9. juni 2009, vil det først være muligt at behandle den endelige plan på mødet i august. Såfremt der kommer indsigelser eller kommentarer til lokalplanforslaget i offentlighedsperioden kan lokalplanen først endeligt vedtages fire uger efter offentlighedsperiodens udløb, jf. planlovens 27 stk. 1. Lokalplanen for Dronninglund Rideklub vil således først kunne forventes endeligt vedtaget på Byrådets møde 27. august 2009 og annonceret i lokalavisen først i september Supplerende sagsfremstilling til Udviklings- og Planlægningsudvalgets møde 17. marts 2009 Der er udarbejdet forslag til lokalplan nr for "Område til rideklub ved Kirkevej, Dronninglund" og kommuneplantillæg nr. 33 (D). Kommuneplantillæg nr. 33 (D) overfører en del af rammeområde 7.V1 (det åbne land) til den nye ramme 7.F3, der udlægger området til fritids- og rekreative formål såsom ridecenter. Lokalplanforslag nr omfatter en del af ejendommen Kirkevej 8, del af matr.nr. 1b Lundager Præstegård samt del af Kirkevej 6, del af matr.nr. 2a Dronninglund Hgd. Lokalplanområdet drives i dag som landbrug og er omfattet af landbrugspligt, der skal ophæves i forbindelse med etablering af rideklub. Lokalplanen udlægger området til fritids- og rekreative formål i form af rideklub med tilhørende faciliteter til brug for rideklubben. Lokalplanen giver mulighed for opførelse af en ridehal i tilknytning til de eksisterende landbrugsbygninger. Lokalplanen giver desuden mulighed for, at rideklubben på sigt kan udvide med en ekstra hal. De eksisterende landbrugsbygninger kan indrettes til hestestald. De ubebyggede arealer kan bl.a. anvendes til ridebaner, hestefold, parkeringspladser samt etablering af en legeplads. Lokalplanen sikrer desuden bevarelse af områdets beplantningsbælter, der bidrager til at sløre den kommende ridehal og rideklubbens arealer i forhold til det omgivende landskab og kulturmiljø. Området indeholder også beskyttede diger, der sikres med lokalplanen. Udviklings- og Planlægningsudvalget besluttede på møde den 11. november 2008, at lokalplanen skulle indeholde krav om en stiforbindelse fra rideklubbens arealer til Dronninglund By. Lokalplanen indeholder krav om etablering af en rekreativ gangsti langs lokalplanområdets sydlige afgrænsning til den eksisterende sti ved Bøgevangen. Lokalplanen indeholder en bestemmelse om, at der skal tinglyses en servitut, der giver den til enhver tid gældende ejer af Kirkevej 8 ret til at forlange et 5 m bredt beplantningsbælte etableret mellem rideklubbens arealer og beboelsen på Kirkevej 8. Denne bestemmelse er indført for at sikre beboelsen nord for rideklubben mod eventuelle gener. Bygherre ønsker ikke denne bestemmelse indført, da bygherre mener, at det må være en sag mellem køber og sælger ved et eventuelt frasalg. Hvis bestemmelsen fastholdes ønsker bygherre ikke lokalplanen gennemført. Fagenheden anbefaler, at bestemmelsen fastholdes, da der ellers ikke er mulighed for at forlange beplantningsbæltet opført, hvis der opstår gener for de omkringliggende boliger i forbindelse med rideklubbens drift. Da lokalplanen ikke medfører handlepligt er det ikke tilstrækkeligt

15 Byrådet, den 26. marts 2009 Side 1164 at indføre bestemmelse om et afskærmende beplantningsbælte i lokalplanen. Klagesag i forbindelse med Hjallerup Ridecenter har desuden vist, at naboerne oplever væsentlige gener som larm, uro, støv og affald i forbindelse med driften af ridecentret. Hvis en tilsvarende klagesag skulle opstå ved Dronninglund Rideklub vil det være svært at afhjælpe generne uden den tinglyste servitut. Der er foretaget en miljøscreening af lokalplanforslaget og Fagenheden har vurderet, at lokalplanen ikke er omfattet af krav om miljøvurdering. Denne afgørelse har været sendt i en 4 ugers høring hos Jordbrugskommissionen, Try Museum samt Danmarks Naturfredningsforening. Der er ikke modtaget kommentarer i perioden. Bilag: Lokalplanforslag af 10. marts 2009 Beslutning i Byrådet den 26. marts 2009: Godkendt sendt i høring. Runa Christensen, Birgitte Josefsen, Jette Ramskov, Johannes Trudslev Pedersen, Asta Skaksen, Kim Toft, Carsten Jespersgaard, Martin Rishøj Jensen og Poul Pedersen var fraværende.

16 Byrådet, den 26. marts 2009 Side Anlægsregnskab for Plejecentret Valdemarsgade J.nr.: S08/dwbbst 08/10644 Åben sag SO/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Socialudvalget den 19. november 2008: Anbefales. Asta Skaksen var fraværende. Beslutning i Økonomiudvalget den 4. december 2008: Indstillingen fra Socialudvalget indstilles til godkendelse. Arne M. Jensen, Steen Christensen og Uffe Sørensen var fraværende. Beslutning i Byrådet den 11. december 2008: Taget af dagsordenen. Sagsfremstilling: Byrådet besluttede i møde den 14. december 2005 at godkende en anlægsbevilling på kr. til etablering af plejecenter Valdemarsgade. Byrådet har efterfølgende i møde den 16. december 2006 bevilget yderligere kr., således at den samlede bevilling udgør kr. Anlægsarbejdet er nu afsluttet, og Center for Økonomi fremsender anlægsregnskab samt skema C med anmodning om godkendelse. Bevilling Regnskab Forskel Det endelige anlægsregnskab er opgjort til kr kr kr. fordelt således: Boligdel kr kr kr. Boligdel bevillingsdifference kr kr. Servicedel kr kr kr. Inventar kr kr kr. Arkitektkonkurrence kr kr kr. Flytteudgifter m.v kr kr kr.

17 Byrådet, den 26. marts 2009 Side 1166 Årsag til mer-/mindreudgifter på boligdel og servicedel fremgår af vedlagte regnskaber fra BDO Kommunernes Revision. Merudgiften vedrørende flytteudgifter m.v. skyldes hensættelse på kr. til dækning af kommende istandsættelses- og fraflytningsudgifter for plejecentret. Den endelige leje udgør 880 kr. pr. m 2 ekskl. energiudgifter jfr. skema C. Efter Økonomiudvalgets behandling af sagen har den været forelagt kommunens revision Ernst & Young, der fremsender anmærkningsfri påtegning. Center for Økonomi foreslår at Byrådet godkender anlægsregnskabet samt skema C med de tilhørende bemærkninger Bilag: Redegørelse og regnskab vedrørende opførelse af boliger Redegørelse og regnskab vedrørende opførelse af serviceareal Skema C - Brønderslev Plejecenter Revisorpåtegning - Ernst & Young Beslutning i Byrådet den 26. marts 2009: Godkendt. Runa Christensen, Birgitte Josefsen, Jette Ramskov, Johannes Trudslev Pedersen, Asta Skaksen, Kim Toft, Carsten Jespersgaard, Martin Rishøj Jensen og Poul Pedersen var fraværende.

18 Byrådet, den 26. marts 2009 Side Godkendelse af takster for musikskolen for 2009/10 J.nr.: S29/dwbkes 09/9244 Åben sag FK/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Fritids- og Kulturudvalget den 12. marts 2009: Fagenheden forslag indstilles godkendt. Det indstilles samtidig, at man følger bestyrelsens forslag om, at taksten for babyrytmik fastsættes til 325 kr. Henning Jørgensen var fraværende Beslutning i Økonomiudvalget den 18. marts 2009: Fritids- og Kulturudvalgets indstilling indstilles godkendt. Sagsfremstilling: Brønderslev Musikskole ansøger om godkendelse af følgende takster for skoleåret 2009/10: Musik for børn 0-9 år: Undervisning Pris i 08/09 Pris i 09/10 Stigning Babyrytmik (3-12 mdr.) m/forældre 50 min. i 12 uger Musik, sang, bevægelse (1-3 år) m/forældre 50 min. i 30 uger Musikalsk legestue (4-6 år) 50 min. i 30 uger Musikalsk grundskole (0.-1. kl.) 50 min. i 3 uger 300 kr. pr. elev 350 kr. pr. elev 16,67 % 730 kr. pr. elev 800 kr. pr. elev 7,6 % 730 kr. pr. elev 800 kr. pr. elev 7,6% 800 kr. pr. elev 850 kr. pr. elev 6,3 % Musik for børn og unge op til 25 år: Undervisning Pris i 08/09 Pris i 09/10 Stigning 25 min. solo i 36 uger 2300 kr. pr. elev 2480 kr. pr. elev 7,6 % 40 min. hold med 2 elever i 36 uger 2000 kr. pr. elev 2150 kr. pr. elev 7,6 % Holdundervisning for elever til og med 3. klasse:

19 Byrådet, den 26. marts 2009 Side elever i 30 min. i 36 uger 1500 kr. pr. elev 1600 kr. pr. elev 6,7 % 3 elever i 50 min. i 36 uger 1500 kr. pr. elev 1600 kr. pr. elev 6,7 % Ved hold med 4-6 elever gives reduktion i pris Der gives søskenderabat og flerfagsrabat på 10 % på den billigste aktivitet. Undervisning i børnehaver og dagpleje: Undervisning Pris i 08/09 Pris i 09/10 Stigning 8 lektioner a 45 min kr kr. 7,15% Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Byrådet godkender forslaget. Bestyrelsen for Musikskolen anbefaler forslaget med undtagelse af prisen på babyrytmik, hvor bestyrelsen foreslår en stigning fra 300 kr. til 325 kr. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har ingen bemærkninger Beslutning i Byrådet den 26. marts 2009: Godkendt. Runa Christensen, Birgitte Josefsen, Jette Ramskov, Johannes Trudslev Pedersen, Asta Skaksen, Kim Toft, Carsten Jespersgaard, Martin Rishøj Jensen og Poul Pedersen var fraværende.

20 Byrådet, den 26. marts 2009 Side Ansøgning om overførsel af kr. af pulje til halbyggeri J.nr.: Ø40/dwbkes 08/16252 Åben sag FK/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Fritids- og Kulturudvalget den 12. marts 2009: Fagenhedens forslag om frigivelse af kr. indstilles godkendt. Henning Jørgensen var fraværende. Beslutning i Økonomiudvalget den 18. marts 2009: Fritids- og Kulturudvalgets indstilling indstilles godkendt. Karl Emil Nielsen og Uffe Sørensen er imod. Sagsfremstilling: Fritids- og Kulturudvalget behandlede i møde den 12. februar 2009 ansøgning fra Brønderslev- Hallen om at få overført kr. fra puljen til ny træningshal ved Brønderslev-Hallen. Begrundelsen herfor er, at man nu er så langt fremme med projektet, at hallen indtil nu har haft udgifter for ca kr. til projektering, ligesom der kommer udgifter til forundersøgelse af jordbundsforhold. Fagenheden for Børn og Kultur foreslog, at Byrådet godkender, at der frigives kr. af afsat rådighedsbeløb på sted nr , Ny kommunal træningshal til Brønderslev-Hallen på kr. Center for Økonomi havde ingen bemærkninger til sagen. Fritids- og Kulturudvalget vedtog at indkalde til møde med bestyrelsen. Der har været afholdt møde med Bestyrelsen den 2. marts 2009, ligesom der efterfølgende var møde med Idrætssamvirket. Beslutning i Byrådet den 26. marts 2009: Godkendt efter følgende afstemning: For: 17. Imod: 2 (Uffe Sørensen, Karl Emil Nielsen) Hverken for eller imod: 1 (Marianne Jensen) Runa Christensen, Birgitte Josefsen, Jette Ramskov, Johannes Trudslev Pedersen, Asta Skaksen, Kim Toft, Carsten Jespersgaard, Martin Rishøj Jensen og Poul Pedersen var fraværende.

21 Byrådet, den 26. marts 2009 Side Opfølgning på økonomi vedrørende anbringelsesområdet J.nr.: S03/dwbkes 08/9673 Åben sag ØK Indstilling: Beslutning i Økonomiudvalget den 15. januar 2009: Udsat. Beslutning i Økonomiudvalget den 29. januar 2009: Der gennemføres administrativ afdækning med henblik på finansiering af merudgifter. I afdækningen skal indgå evt. "frie midler" med 1. prioritet. Herefter genoptages sagen. Karl Emil Nielsen ønsker afdækning med henblik på forventede merudgifter på socialområdet. Henning Jørgensen var fraværende. Beslutning i Økonomiudvalget den 5. marts 2009: Økonomiudvalget indstiller, at beløb fra forsikrings- og risikostyring børnepasning udlændinge i alt kr. i 2009 og i 2010 overførest til tillægsbevillingspulje. De øvrige forhold drøftes på næste møde. Jens Arne Hedegaard og Steen Christensen var fraværende. Beslutning i Byrådet den 10. marts 2009: Godkendt. Steen Christensen, Johnny Sort Jensen, Ole Bruun og Jens Fjendbo Jensen var fraværende. Beslutning i Økonomiudvalget den 18. marts 2009: Det indstilles, at der overføres kr. i 2009 og kr. i 2010 til tillægsbevillingspulje. Økonomiudvalget anmoder Socialudvalget om at vurdere muligheder for at forbedre sagsbehandlingstiden for handicapbiler og tilbagemelde til Økonomiudvalget vedr. økonomiske konsekvenser heraf.

22 Byrådet, den 26. marts 2009 Side 1171 Sagsfremstilling: I henhold til budgetaftale for 2009 er parterne enige om, at det er nødvendigt med stram budgetopfølgning og om nødvendigt hurtige indgreb, såfremt der viser sig tegn på budgetskred. Eventuelle udgiftsskred i fagudvalgene skal håndteres i fagudvalgene og konsekvenser ved eventuelle serviceforringelser videresendes til Byrådet. Børne- og Ungdomsudvalget har tidligere oplyst Økonomiudvalget om, at der var en forventning om et merforbrug på kr. Økonomiudvalget vedtog den 6. november 2008 at tilbagesende sagen til Børne- og Ungdomsudvalget med henblik på minimering af de samlede omkostninger inden for området. Børne- og Ungdomsudvalget behandlede i møde den 3. december 2008 status på anbringelsesområdet. Af notat fremgår, at der forventes en merudgift i 2009 på kr. Børne- og Ungdomsudvalget vedtog at orientere Økonomiudvalget herom, idet udvalget indstiller, at man afventer, men nøje følger udviklingen, inden der tages initiativer til finansiering af den forventede merudgift. Udvalget henviser endvidere til, at området for udsatte børn og unge er fokuspunkt i det store projekt KeK (Kommunerne efter Kommunalreformen), som gennemføres i samarbejde med Velfærdsministeriet. Projektet vil bla. belyse fagenhedens indsats på området. Med baggrund i Økonomiudvalgets beslutning om at gennemføre administrativ afdækning har Forreningsledelsen nu gennemført en afdækning af frie midler, og afdækningen viser, at der samlet set kan afdækkes kr. i 2009 og kr. i 2010 og fremover. Hvilke områder der konkret er afdækket fremgår af notat af om opfølgning af økonomi på anbringelsesområdet. Påtegning fra Center for Økonomi: Staben for Økonomi og IT foreslår at der gives en negativ tillægsbevilling på i alt kr. i 2009 og kr. i 2010 og fremover på de afdækkede områder at der gives en positiv tillægsbevilling på i alt kr. i 2009 og kr. i 2010 og fremover til etablering af en tillægsbevillingspulje på økonomiudvalgets område under politikområde 106. Bilag: Notat, opfølgning på økonomi på anbringelsesområdet - Frie midler Supplerende notat af 13. marts 2009 om frie midler Notat af 13. marts 200, høringssvar Beslutning i Byrådet den 26. marts 2009: Godkendt. Runa Christensen, Birgitte Josefsen, Jette Ramskov, Johannes Trudslev Pedersen, Asta Skaksen, Kim Toft, Carsten Jespersgaard, Martin Rishøj Jensen og Poul Pedersen var fraværende.

23 Byrådet, den 26. marts 2009 Side Underskudsgaranti 2008, Fonden Brønderslev Udviklingspark J.nr.: Ø60/dwfsss 09/10313 Åben sag ØK/BY Indstilling: Beslutning i Økonomiudvalget den 18. marts 2009: Arne M. Jensen deltog ikke pga. inhabilitet. Udvalget indstiller, at der ydes underskudsgaranti på kr. finansieret af kassebeholdning. Sagsfremstilling: Bestyrelsen for Brønderslev Udviklingspark fremsender årsrapport og revisionsprotokollat 2008 for Fonden Brønderslev Udviklingspark. Det fremgår af årsrapporten, at der for regnskabsår 2008 er et underskud i fonden på kr. Brønderslev Byråd har tidligere besluttet at yde underskudsgaranti til fonden. Bilag: Revisionsprotokollat, Fonden Brønderslev Udviklingspark Årsrapport, Brønderslev Udviklingspark Beslutning i Byrådet den 26. marts 2009: Godkendt. Arne M. Jensen deltog ikke i behandling pga. inhabilitet. Runa Christensen, Birgitte Josefsen, Jette Ramskov, Johannes Trudslev Pedersen, Asta Skaksen, Kim Toft, Carsten Jespersgaard, Martin Rishøj Jensen og Poul Pedersen var fraværende.

24 Byrådet, den 26. marts 2009 Side Forslag om udvidelse af normering med 1 bygningskonsulent (37 t./ugl) J.nr.: G01/dwbbom 09/4657 Åben sag FL/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Økonomiudvalget den 18. marts 2009: Forretningsledelsens forslag indstilles godkendt. Sagsfremstilling: Fagenheden Teknik og Miljø, fremsender forslag om udvidelse af personalenormering i afdelingen Bygninger og Beredskab med 1 bygningskonsulent (37 t./ugl.) I den nuværende normering er der ansat 1,5 bygningskonsulent til at varetage vedligeholdelsesopgaver, nybyggerier, AT-påbud m.v. Der er nu gået 2 år siden sammenlægningen og det kan konstateres at afdelingen simpelthen ikke nå tingene på en forsvarlig måde og slet ikke indenfor en rimelig tidsfrist. Udarbejdelse af en egentlig prioriteringsliste med baggrund i et besøg på samtlige ejendomme, med henblik på både en administrativ og politisk prioritering af opgaverne kan simpelthen ikke gennemføres med den nuværende bemanding. Afdelingen er til stadighed bagud i forhold til AT-påbuddenes tidsfrister. Finansieringsmuligheder: Der er jo altid den mulighed at udgiften kan finansieres via en egentlig driftstillægsbevilling. Men man kan jo også finansiere lønudgiften via de projekter der gennemføres uden brug af eksterne rådgivere og selvfølgelig også både og, altså hvor vi selv laver en del af arbejdet mens eksterne rådgivere laver resten. Et godt eksempel herpå er det netop udbudte arbejde vedr. tilbygningen til Fasanvejens Børnehave hvor afdelingen har udført en stor del af arbejdet selv. Herved spares der jo eksterne rådgivningskroner, som så kan anvendes til finansiering af lønudgiften. Alternativ er der jo den mulighed er overføres en bevilling fra anlæg til drift som en permanent ordning. Det kan forventes at lønudgiften beløber sig til ca kr./årligt naturligvis baseret på en egentlig forhandling med den relevante faglige organisation. Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår at der ansættes 1 bygningskonsulent (37 t. ugl.) hurtigst muligt, samt finansiering af udgiften sker via anlægsprojekter der helt eller delvist gennemføres uden brug af eksterne rådgivere. Forretningsledelsen anbefaler, at der ansættes en bygningskonsulent, som er finansieret via anlægskonto. Dog skal sagsfremstillingen ændres, således at det tydeligt fremgår, hvilken råd-

25 Byrådet, den 26. marts 2009 Side 1174 givning der skal udføres. Supplerende sagsfremstilling: Fagenheden for Teknik og Miljø foreslår supplerende for så vidt angår finansiering af lønudgiften: I alle projekter der gennemføres alene med interne rådgivere med finansiering fra anlægspuljen til vedligeholdelse af kommunale bygninger - som i 2009 er på 8,5 mio. kr. overføres 5% af håndværkerudgiften til finansiering af lønudgiften. Hertil kommer projekter hvor der anvendes både interne og eksterne rådgivere, hvor der overføres 2,5 % af håndværkerudgiften. I større anlægsprojekter som f.eks. nybyggeri hvor der kan forventes anvendt såvel eksterne som interne rådgivere vurderes overførslen individuelt - dog min. 1,0 %. Der er ikke tale om en egentlig bygherre rådgivningsfunktion, idet der stadig vil være brug for ekstern bistand i en række sager, som f.eks. el-ingeniør, vvs-ingeniør, konstruktions-ingeniør, arkitekt o.s.v. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har ingen bemærkninger til sagen. Bilag: Udvidelse af normering med 1 bygningskonsulent (37 t. ugl.) Beslutning i Byrådet den 26. marts 2009: Godkendt. Runa Christensen, Birgitte Josefsen, Jette Ramskov, Johannes Trudslev Pedersen, Asta Skaksen, Kim Toft, Carsten Jespersgaard, Martin Rishøj Jensen og Poul Pedersen var fraværende.

26 Byrådet, den 26. marts 2009 Side Orientering J.nr.: /dwsvldf Åben sag BY Beslutning i Byrådet den 26. marts 2009: Fredensgade 4 s brugere Facebook Generalforsamling BUR Temamøde AVV Taget til efterretning. Runa Christensen, Birgitte Josefsen, Jette Ramskov, Johannes Trudslev Pedersen, Asta Skaksen, Kim Toft, Carsten Jespersgaard, Martin Rishøj Jensen og Poul Pedersen var fraværende.

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 20. januar 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:25 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30 15:45 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 28. oktober 2008 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:15 Mikael Klitgaard, Formand (V) Arne M. Jensen (A) Jens Arne Hedegaard (V) Peer Thisted

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 30. april 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-22:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens Fjendbo

Læs mere

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol Udviklings- og Planlægningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. april 2009 Lokale: 1, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:00 Bendt Danielsen, Formand (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Runa Christensen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. august 2007 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 10.00-11.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/280 Styrelsesvedtægt

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:40 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. september 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:30 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. oktober 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:15-10:00 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. marts 2008 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.30-15.20 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/17 Tandplejen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Referat

Børne- og Ungdomsudvalget. Referat Børne- og Ungdomsudvalget Referat Dato: 27. oktober 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:10 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen (V) Gitte Krogh

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 29. marts 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-17:10 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Referat Dato: 26. november 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-16.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/50 Motion på Recept

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Teknik- og Miljøudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 09.00-12.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/86 Orientering...

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Brønderslev Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Teknik- og Miljøudvalget Beslutningsprotokol Dato: 21. april 2008 Lokale: Rådhuset i Dronninglund Tidspunkt: 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/179 Prioritering af

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-15:40 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. oktober 2008 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. december 2009 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: Kl. 13:00-14:00 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Martin

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 26. januar 2011 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-21:00 Lene Hansen, Formand (A) Lone Birkmose Lex (V) Hans Christian Holst (V) Knud L. Pedersen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 01. februar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:00-17:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde:

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde: Regnskab 2006 Ældreudvalgets bevillingsområde: 990 Ældrepleje og omsorg 991 Folkepension 107 Bevilling 990 Ældrepleje og omsorg Beløb i 1.000 kr. Udg. Regnskab Budget inkl. omplacering Afvigelse Tillægsbevilling

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. januar 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:15-12:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Arne M. Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse

Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse 1 Nr. : Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 08/2808 Ejendoms- og Miljøudvalget Julianelund Grundejerforening Notat Julianelund Grundejerforening - Kommentarer

Læs mere

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus Referat Byrådet Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00 Mødelokale Deltagere Afbud Byrådssalen, Slagelse Rådhus Stén Knuth (V), Knud Vincents (V), Ole Drost (V), Anders Koefoed (V), Jens Jørgensen (V), Helle

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. marts 2008 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 8.00-8.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/154

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Referat Egebjerg Kommune Teknik- og Miljøudvalget Referat Dato: Torsdag den 21-juni-1 Starttidspunkt for møde: Kl. 13.30 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Erik Stoumanns kontor Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Birkebo III Skema A ansøgning

Birkebo III Skema A ansøgning 1 Nr. : Birkebo III Skema A ansøgning Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 11/26885 Byrådet Udskrift af E-mail fra Arup og Hvidt - Birkebo III -Skema A -ansøgning maj 2015 Birkebo III Skema A ansøgning

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2004.07.06.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2004.07.06.htm Page 1 of 9 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 6. juli 2004 Tidspunkter 09:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Page 2 of 9 Indholdsfortegnelse 272. Lokalplan

Læs mere

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3 Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3 Deltagere: Svend Rosager, Jesper Ullemose, Bruno Hansen, Arne Ebsen, Flemming Madsen, Jørgen Lundsgaard, Curt Sørensen Afbud:

Læs mere

Brønderslev Kommune. Byrådet. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Byrådet. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 16. august 2007 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 19,00-22,00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/247 Spørgetid for medlemmer

Læs mere

Brønderslev Kommune. Brønderslev Byråd. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Brønderslev Byråd. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Brønderslev Byråd Beslutningsprotokol Dato: 8. maj 2008 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 19.00-22.20 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/483 Spørgetid

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:15-12:05 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Arne M. Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.: 15.10 Indkaldte: kl. 13.00 repræsentanter fra Aftenskolesamrådet, pkt. 87 kl. 13.45

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. november 2011

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. november 2011 Referat mandag den 7. november 2011 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA - Tema, Beskæftigelsesindsatser

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. januar 2008 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.30-16.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side

Læs mere

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg Dagsorden til Børn & Familieudvalg Mødedato: Torsdag den 7. april 2016 Mødetidspunkt: 8:00 Mødested: Signaturskolen, Kvaglund, Askekrattet 8 Deltagere: Diana Mose Olsen (F), Jesper Frost Rasmussen (V),

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

Vejadgang til nyt boligområde ved Hald Ege

Vejadgang til nyt boligområde ved Hald Ege Notat Bilag til Teknisk udvalg d. 27. januar 2016 Vejadgang til nyt boligområde ved Hald Ege Byrådet vedtog den 20. juni 2012 (sag nr. 6 Kommuneplan 2013 2025, behandling af alle indkomne ideer og forslag

Læs mere

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 37 TORSDAG DEN 26. NOVEMBER 2009, KL. 19.00 PÅ BOGENSE RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Kommunalbestyrelsen 26. november 2009 Side: 2 Fraværende: Anders

Læs mere

der med virkning fra 1. august 1999 etableres et projekt på Produktionsskolen Stevnsbogaard for sent udviklede 16-24 årige.

der med virkning fra 1. august 1999 etableres et projekt på Produktionsskolen Stevnsbogaard for sent udviklede 16-24 årige. Pkt.nr: 10 Sent udviklede 16-24 årige - ny linie påproduktionsskolen. 226183 Indstilling: der med virkning fra 1. august 1999 etableres et projekt på Produktionsskolen Stevnsbogaard for sent udviklede

Læs mere

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus)

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 11. december 2012 Tid 09:00 Sted NB. Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Under pkt. 3 deltager afdelingsleder Birgitte Kvist, Sundhedsfremme og forebyggelse.

Læs mere

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune

Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune Punkt 10. Opfølgning på handlingsplan for boligplacering af flygtninge i Aalborg Kommune 2014-002592 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, i samarbejde med Familie- og Socialforvaltningen, at byrådet

Læs mere

gladsaxe.dk Tillæg 1 til lokalplan 176 Butikker i Gyngemosepark incl. Miljøvurdering

gladsaxe.dk Tillæg 1 til lokalplan 176 Butikker i Gyngemosepark incl. Miljøvurdering gladsaxe.dk Tillæg 1 til lokalplan 176 Butikker i Gyngemosepark incl. Miljøvurdering Hvorfor lokalplan? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres,

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden Dato: Tirsdag den 6. maj 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 074 mødelokale på Rådhuset Anette Eriksen, Morten Schou Jørgensen, Arne

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm Page 1 of 10 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 12. september 2006 Tidspunkter 11:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Tommy Thomsen med afbud Page

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 10. september 2008 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. november 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-12:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 17. december 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 17:00-18:50 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens

Læs mere

307. Forslag til Klimatilpasningsplan

307. Forslag til Klimatilpasningsplan 307. Forslag til Klimatilpasningsplan Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen. Magistraten og By- og Miljøudvalget indstiller, 1. at forslag til Klimatilpasningsplan, med tilhørende ændringsforslag

Læs mere

Sagsoversigt. 1. Godkendelse af dagsorden. Beslutning Økonomiudvalget den 20-04-2015. 2. Uddeling af midler fra lokalråds - og landdistriktspuljer

Sagsoversigt. 1. Godkendelse af dagsorden. Beslutning Økonomiudvalget den 20-04-2015. 2. Uddeling af midler fra lokalråds - og landdistriktspuljer Formålet med landdistriktspuljen er at tilskynde landdistriktsaktører til at igangsætte initiativer, der kan Økonomiudvalg 20.04.15 Johnny Søtrup (Borgmester)(V), Henrik Vallø(C), Henning Ravn(V), Jakob

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. august 2008 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: Kl. 11:00-13:00 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Martin

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 28. februar 2006 Lokale: Byrådssalen Tidspunkt: kl. 19.00 - kl. 20.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Budget for Sammenlægningsudvalget...

Læs mere

Afgørelse i sagen om Gladsaxe Kommunes tillæg nr. 20 til Kommuneplan 2001

Afgørelse i sagen om Gladsaxe Kommunes tillæg nr. 20 til Kommuneplan 2001 NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 19. august 2004 J.nr.: 03-33/150-0195 ARS Afgørelse i sagen

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. februar 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:15 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i:

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i: 04-02-2015 Side 1 TM - Fokus 2014-2015 og årsplan for 2015 Sagsnr.: 15/972 Resumé: I denne sagsfremstilling forelægges udvalget en oversigt over de vigtigste mål og indsatser, som udvalget - og administrationen

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat Egebjerg Kommune Børne- og kulturudvalget 2004 Referat Dato: Den 27-april-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 16.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Dækningsområde: Norddjurs Kommune Gældende fra: 1. januar 2011

Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Dækningsområde: Norddjurs Kommune Gældende fra: 1. januar 2011 Norddjurs Kommune Økonomi- og lønafdelingen Område: Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Dækningsområde: Norddjurs Kommune Gældende fra: 1. januar 2011 Henvisning til Norddjurs Kommune - Principper for

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 11. januar 2016 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager Januar...2 3. ET - Drøftelse vedr. Turistinformation

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. juni 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:45 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Referat Dato: Tirsdag den Mødetid: 16:00-16:50 Mødelokale: Mødelokale B101 Medlemmer: Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Hugo Hammel (A), Laurids

Læs mere

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 05. oktober 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, Mødelokale 205 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 18:30 Fraværende: Johan Kristensen 05. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. januar 2007 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-11.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/2 Puljemidler...

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Blad nr. 528 Social- og sundhedsudvalget afholder møde onsdag den med følgende dagsorden Kl. 16.00: Rundvisning i Støtte- og Aktivitetscentret SAC-SYD, Søndervangen 51 Derefter møde i lokale 1 på Rådhuset

Læs mere

1a 467 Stueplan vest fløjen. 1b 798 1. sal syd og vest fløjen. 1c 302 Tagetage syd fløjen. 1d 118 Kælderrum. 1e 46 Kælderrum.

1a 467 Stueplan vest fløjen. 1b 798 1. sal syd og vest fløjen. 1c 302 Tagetage syd fløjen. 1d 118 Kælderrum. 1e 46 Kælderrum. Dato: 15..maj 2012 Mikael Fauerholm mfc@kubenman.dk Sagsnummer: 10837 Notat Boligselskabet Sydbo, Haderslev afd. 6, Rådmandsvej 22-24. 1. Historik, grundoplysninger mv. Rådmandsvej 22-24 er placeret på

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner Region Midtjylland Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner Bilag til Underudvalget vedr. generelle sager møde den 15. august 2006 Punkt

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. februar 2010 Lokale: Risagerlund, Bredgade 147, Brønderslev Tidspunkt: Kl. 13:30-16:50 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen

Læs mere

Tillæg nr. 7. Til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-Skjern Kommune, område til rekreative formål ved Holmsland Klitvej, Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 7. Til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-Skjern Kommune, område til rekreative formål ved Holmsland Klitvej, Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 7 Til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-, område til rekreative formål ved Holmsland Klitvej, Søndervig Ortofoto Ringkøbing- Ringkøbing- 1. april 2014 1 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Kommuneplantillægget

Læs mere

Du har søgt om landzonetilladelse til at opføre et læskur på ejendommen

Du har søgt om landzonetilladelse til at opføre et læskur på ejendommen Niels Weinreich Dato: 20-11-2013 Lilleskovvej 25 Sagsb.: Milee 4350 Ugerløse Sagsnr.: 13/15688 Dir.tlf.: 72 36 41 50 E-mail: landzone@holb.dk LANDZONETILLADELSE Du har søgt om landzonetilladelse til at

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. december 2008 Lokale: 122, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:40 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden 21-06-2011 Ekstraordinært møde Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:55 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Ekrem Günbulut

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 02. juli 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:15 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens Fjendbo

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. november 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 17:30. Fraværende: Børge Olsen. Indholdsfortegnelse Side 1. Temamøde - Socialområdet 199 2. Opfølgning

Læs mere

LOKALPLAN NR. 4.09 LANDBRUGSEJENDOMMEN BIRKUMGÅRD, GJØL

LOKALPLAN NR. 4.09 LANDBRUGSEJENDOMMEN BIRKUMGÅRD, GJØL LOKALPLAN NR. 4.09 LANDBRUGSEJENDOMMEN BIRKUMGÅRD, AABYBRO KOMMUNE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLANREDEGØRELSE... 3 INDLEDNING / BESKRIVELSE... 3 BAGGRUND OG FORMÅL... 4 TILLADELSER I ØVRIGT... 5 SAMMENHÆNG

Læs mere

Pkt.nr: 6 Endelig vedtagelse af Lokalplan 328. Klubbygning og mindre bolværk i Kystagerparken. 227481

Pkt.nr: 6 Endelig vedtagelse af Lokalplan 328. Klubbygning og mindre bolværk i Kystagerparken. 227481 Pkt.nr: 6 Endelig vedtagelse af Lokalplan 328. Klubbygning og mindre bolværk i Kystagerparken. 227481 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget anbefale over for Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Styrelsesvedtægt Gældende fra den 1. februar 2014 Kapitel I

Styrelsesvedtægt Gældende fra den 1. februar 2014 Kapitel I 1. Sorø Byråd består af 25 medlemmer. Sorø Kommune Styrelsesvedtægt Gældende fra den 1. februar 2014 Kapitel I Byrådet Stk. 2. Byrådet vælger en borgmester og en første og anden viceborgmester, jfr. 6

Læs mere

DAGSORDEN. Direktionen. Møde nr. : 16/2007 Sted : Rådhuset Grenaa Dato : 6. juni 2007 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 11.00

DAGSORDEN. Direktionen. Møde nr. : 16/2007 Sted : Rådhuset Grenaa Dato : 6. juni 2007 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 11.00 Direktionen DAGSORDEN Møde nr. : 16/2007 Sted : Rådhuset Grenaa Dato : 6. juni 2007 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 11.00 Direktionen Knst. kommunaldirektør Keld Overgaard Jensen (formand) Børne- og Ungedirektør

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 25. maj 2005 16:00 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Flemming Sten Indholdsfortegnelse 1. Økonomirapport pr. 30.04.2005. Åben

Læs mere

Referat. Den 16. januar 2015

Referat. Den 16. januar 2015 Referat Den 16. januar 2015 Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde Mødested: Selskabslokalet Afdeling: Lægeforeningens Boliger, afd. 1 og 2 Nyborggade 11, 1. sal 2100 København Ø Mødedato: 6. januar 2015

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. august 2006 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 19.00-19.55 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger

Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger Statsforvaltningen Hovedstadens udtalelse til en borger Resumé: Statsforvaltningen fandt ikke grundlag for at antage, at en af Dragør Kommune påtænkt parkeringsordning vil være i strid med 107, stk. 2,

Læs mere

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer, der ønsker at opføre en boligbebyggelse på grunden.

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer, der ønsker at opføre en boligbebyggelse på grunden. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 24. marts 2015 Lokalplan 981, Etageboliger ved Thorvaldsensgade - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 981, Etageboligbebyggelse

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2010 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Slot Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C)

Læs mere

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat Mødedato: 15. september 2015 Mødelokale: Mødelokale 1, Løgumkloster Rådhus, Rådhusstræde 2, 6240 Løgumkloster Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 15. september 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. juni 2010 Lokale: Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C) Margit

Læs mere

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg INDHOLDSFORTEGNELSE side Lokalplanen... 2 Afgrænsning... 3 Zonestatus... 3 Formål... 3 BESTEMMELSER 1 Anvendelse... 5 2 Afgrænsning

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. september 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 07-02-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Bemærkninger: Udvalget for Teknik og Miljø, 07-02-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere