1. Godkendelse af referat fra mødet den 15. november 2018 Indstilling: At referatet fra mødet den 15. november 2018 godkendes.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. Godkendelse af referat fra mødet den 15. november 2018 Indstilling: At referatet fra mødet den 15. november 2018 godkendes."

Transkript

1 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel Referat fra møde den 26. marts 2019 i Hjerneskadesamrådet på voksenområdet Deltagere: Karin Holland, Runa Steenfeldt, Cate Kristiansen, Charlotte Burvil, Charlotte Brøndum, Birgit Madsen, Peter Seebach, Lise Leth Jeppesen, Helene Fog, Jens Gram-Hansen, Kristine Brodam, Helle Dybkjær, Merete Stubkjær Christensen, Irma Edquist og Charlotte Jensen (referent). Dato Sagsbehandler Charlotte Jensen Charlotte.Jensen@stab.rm.dk Tel Sagsnr Side 1 Afbud: Claus Brøckner Nielsen, Mette Schrøder, Cate Kristiansen, Lis Kaastrup, Helle Mørn, Ann-Christina Frederiksen, Thomas Hahn og Pernille Vieth. 1. Godkendelse af referat fra mødet den 15. november 2018 At referatet fra mødet den 15. november 2018 godkendes. Referatet fra mødet den 15. november 2018 blev godkendt. 2. Revision af kommissoriet At det drøftes, hvad det nye kommissorium kan indeholde, herunder hvilke erfaringer fra det nuværende hjerneskadesamråd, der kan overføres til et nyt hjerneskadesamråd. At det drøftes, hvordan et nyt hjerneskadesamråd kan sammensættes.

2 Kommissoriet for Hjerneskadesamrådet på voksenområdet er gældende i 4 år, og skal derfor revideres i Sundhedsstyregruppen og DASSOS godkender nyt kommissorium../. Vedlagt er et foreløbigt udkast til nyt kommissorium, som er udarbejdet af formandskabet og sekretariatet, og som Hjerneskadesamrådet kan tage udgangspunkt i under drøftelserne. Udkastet er udarbejdet ud fra det gældende kommissorium, og ændringer er markeret med korrekturpen../. Hjerneskadesamrådet drøftede kommissoriet. Revideret udkast er vedlagt. Vi drøftede antallet af kommunale hjerneskadekoordinatorer, hvor der blev rejst et ønske om, at alle 5 klynger er repræsenteret med en hjerneskadekoordinator. Det blev besluttet at fastholde antallet på 3 hjerneskadekoordinatorer. Side 2 Patientorganisationerne kan inviteres ad hoc. Hjerneskadesamrådet er opmærksom på, at det har en opgave i forhold til inddragelse af patienter. Revideret kommissorium drøftes på næste møde. Det forventes, at kommissoriet kan behandles i Sundhedsstyregruppen den 25. september. 3. Human First - rehabiliteringsbehov At Human First - rehabiliteringsbehov drøftes. Merete Stubkjær Christensen informerer om status for Human First rehabiliteringsbehov. Merete Stubkjær Christensen informerede om status for Human First rehabiliteringsbehov Human First er et samarbejde mellem VIA University College, Aarhus Universitet, KOSU og Region Midtjylland. Hjerterehabilitering danner udgangspunkt for projektet. Læs mere om Human First og hvidbøgerne her: Oplæg er vedlagt.

3 4. Audit på rehabilitering på specialiseret niveau At gruppens oplæg til audit på rehabilitering på specialiseret niveau drøftes. Helle Mørn, Irma Edqvist, Merete Stubkjær Christensen og Charlotte Jensen har udarbejdet oplæg til audit på rehabilitering på specialiseret niveau. Oplægget er revideret på baggrund af drøftelserne fra mødet den 23. august Audit består af tre elementer: 1. Data for genoptræningsplaner 2. Spørgeskema til kommunerne om, hvor rehabilitering på specialiseret niveau udføres 3. Audit på 8-10 forløb Side 3 Ad 1: Sundhedsplanlægning/Charlotte trækker data. Ad 2: Materialet indeholder et udkast på en henvendelse til kommunerne. Ad 3: Audit gennemføres på 8-10 forløb. Der afholdes et møde for hvert forløb, som varer maksimalt 2 timer. Det vil være muligt at afholde 2 møder efter hinanden. Auditten ledes af den samme proceskonsulent. Det skal afklares, hvordan proceskonsulenten finansieres. Konsulent Gunna Estrid Andersen fra Hospitalsenheden Vest vil gerne være proceskonsulent. Det vil koste kr. jf. dette budget: 20 t Auditmøder 7 t Transport 10 t Forberedelse Timeløn på 273 kr pr. time Samlet 37 t x 273 kr = kr. Det blev besluttet at sende spørgeskemaet til de kommunale træningsledere via kommunernes hovedpostkasser. Der skal tilføjes et spørgsmål i spørgeskemaet om, hvorvidt der er mulighed for tilbageløbsambulatorium.

4 Øvrige kommentarer sendes til Charlotte Jensen inden påske. Audit 3: Der er bevilget kr. fra Beredskabspuljen under sundhedsaftalen til finansiering af en proceskonsulent. Audit iværksættes i efteråret Casene bliver udtrukket på baggrund af genoptræningsplaner, som er udarbejdet i efteråret Hjerneskadesamrådet håber, at alle kommuner vil være med. Charlotte Jensen kontakter Gunna Estrid Andersen for at aftale den videre proces. 5. Genoptræning på specialiseret niveau At Hjerneskadesamrådet indstiller til Sundhedsstyregruppen, at Hammel Neurocenter udbyder genoptræning på specialiseret niveau til de borgere, som har et lægefagligt begrundet behov herfor. Side 4 I 2014 udkom "Genoptræning og rehabilitering til voksne med erhvervet hjerneskade en faglig visitationsretningslinje". Heri er det beskrevet, at patienterne kan få genoptræning på specialiseret niveau, og at denne genoptræning som udgangspunkt varetages på neurorehabiliteringsafdelinger med regionsfunktion eller højt specialiseret funktion. Det estimeres i visitationsretningslinjen, at 2 % af patienterne med erhvervet hjerneskade har behov for genoptræning på specialiseret niveau. Hammel Neurocenter vurderer, at der vil være ca. 40 forløb årligt i Region Midtjylland. Hammel Neurocenter ønsker at tilbyde genoptræning på specialiseret niveau til patienter med erhvervet hjerneskade, som har et lægefagligt begrundet behov herfor, for derved at efterleve bekendtgørelsen om genoptræning, som trådte i kraft 1. januar 2015 samt "Genoptræning og rehabilitering til voksne med erhvervet hjerneskade en faglig visitationsretningslinje". Hammel ønsker at udbyde genoptræning på specialiseret niveau til følgende patientgrupper: Patientgruppe: Svært nedsat/manglende gangfunktion (15 forløb med 7 besøg = 105 besøg) DRG-takst: kr. Svær dysfagi (15 forløb med 7 besøg = 105 besøg) DRG-takst: kr. (105 besøg x kr.) kr. (105 besøg x kr.)

5 DRG-takst: kr. Bevægeforstyrrelser (10 forløb med 7 besøg = 70 besøg) DRG-takst: kr. I alt: kr. (70 besøg x kr.) kr. Indtil nu har hospitalerne stort set ikke udarbejdet genoptræningsplaner til genoptræning på specialiseret niveau til patienter med erhvervet hjerneskade. Dette begrundes primært i, at regionen og kommunerne i tiden efter kommunalreformen udarbejdede et vejledende snitfladekatalog, som beskrev, hvilke typer patienter der som udgangspunkt skulle have henholdsvis almen ambulant genoptræning og genoptræning på specialiseret niveau. Det fremgik af snitfladekataloget, at neurologiske patienter som udgangspunkt skulle have almen ambulant genoptræning. Side 5 Ved at udbyde genoptræning på specialiseret niveau i henhold til visitationsretningslinjen kan patienterne få den ambulante genoptræning, de har behov for. Der ønskes kommunal opbakning til, at Hammel Neurocenter udbyder genoptræning på specialiseret niveau. Sagen behandles derfor i Hjerneskadesamrådet med henblik på, at Hjerneskadesamrådet kan rådgive Sundhedsstyregruppen om, hvorvidt Hammel Neurocenter skal udbyde genoptræning på specialiseret niveau eller ej. Hjerneskadesamrådet kvitterede for, at forslaget om genoptræning på specialiseret niveau drøftes tværsektorielt, inden Hammel Neurocenter begynder at udarbejde disse genoptræningsplaner. Det blev fremhævet, at det er en udfordring, at patienterne ofte bor langt væk fra Hammel Neurocenter, og derfor er det ikke realistisk, at alle patienter kan få/vil have genoptræning på specialiseret niveau. Der er behov for en synliggørelse af, hvad der ligger i de forskellige patientgrupper, herunder identifikation af målgruppen, kompetencer og udstyr. Det skal præciseres, hvornår det er relevant at lave genoptræningsplaner til genoptræning på specialiseret niveau. Det skal afklares, om der er andre løsninger end en GOP til spec. genoptræning. Hjerneskadesamrådet vil gerne indstille til formandskabet for Sundhedsaftalen, at sagen udredes nærmere, inden Sundhedsstyregruppen træffer beslutning om, om der skal udarbejdes genoptræningsplaner til genoptræning på specialiseret

6 niveau til borgere med erhvervet hjerneskade. Der kan nedsættes en gruppe med 3 kommunale repræsentanter (chefer/ledere med ansvar for træning), 2-3 repræsentanter fra Hammel Neurocenter og 1 repræsentant fra PLO-Midtjylland, som afdækker ovenstående. Tilføjet efter mødet: Formandsskabet for sundhedsaftalen har godkendt, at den foreslåede arbejdsgruppe nedsættes. 6. Genoptræningsplaner At det drøftes, om det er muligt at udarbejde to genoptræningsplaner til et forløb, hvis borgeren har behov for to forskellige typer af genoptræning. Side 6 På mødet den 15. november 2018 blev det nævnt, at det skulle være muligt at udarbejde to genoptræningsplaner til et forløb, hvis borgeren har behov for to forskellige typer af genoptræning. Charlotte har kontaktet Line Riddersholm fra Sundhedsstyrelsen for at få det be- eller afkræftet, om der kan udarbejdes to genoptræningsplaner. Line Riddersholm svarer følgende: "Der er mig bekendt ikke noget forandringer i forhold til genoptræningsplaner og antal pr forløb, og det er fortsat én GOP pr forløb, der gælder." Udmeldingen fra Sundhedsstyrelsen blev taget til efterretning. En genoptræningsplan kan ændre status undervejs i forløbet. Kommunerne arbejder med, at borgerne har én samlet plan for deres forløb i kommunen. Planen omfatter, GOP, rehabilitering, arbejdsmarkedsområdet mm. 7. Kommissorium for arbejdsgruppe vedr. udgående og rådgivende funktioner for borgere med apopleksi eller anden erhvervet hjerneskade At kommissorium for arbejdsgruppe vedr. udgående og rådgivende funktioner for borgere med apopleksi eller anden erhvervet hjerneskade drøftes. I forbindelse med udredning af neurologiområdet i Region Midtjylland nedsættes en arbejdsgruppe, som skal udarbejde forslag til fælles

7 model for udgående og rådgivende funktioner for borgere med apopleksi eller anden erhvervet hjerneskade../. Udkast til kommissorium er vedlagt. Helle Dybkjær foreslår, at det højtspecialiserede område repræsenteres i arbejdsgruppen. Birgit Madsen foreslår, at de kommunale repræsentanter skal have kendskab til driftsniveauet. Hjerneskadesamrådet bakker op om, at der kommer en fælles model for udgående teams. Side 7 8. Teknologi At udkast til henvendelse til klyngerne drøftes. Følgende fremgår af referatet fra mødet den 15. november 2018 "Vi har behov for at få fælles viden og erfaring om hverdagsteknologi. Klyngerne kan etablere et netværk, hvor de udvikler en fælles portal for den teknologi, kommunerne har til de forskellige problematikker. På sigt samles overblikket regionalt. Vi skal præcisere, hvad det er, der skal indgå i overblikket. Vi skal have fokus på hvilke problematikker, borgerne har, så vi tager udgangspunkt i det fremfor i konkret teknologi. Charlotte udarbejder et udkast til en henvendelse til klyngerne. Udkastet vendes i Hjerneskadesamrådet, inden oplægget sendes til klyngerne." Udkast til henvendelse til klyngerne: Til klyngerne i Region Midtjylland Hjerneskadesamrådet på voksenområdet drøftede på sit møde den 15. november 2018, hvordan der kan skabes overblik over den teknologi, kommuner og hospitaler anvender til rehabilitering af borgere med erhvervet hjerneskade (skal vi åbne op for rehabilitering af andre sygdomme/skader???). Hjerneskadesamrådet anbefaler, at hver klynge udarbejder en oversigt over den anvendte teknologi til både rehabilitering og til hjælp til daglige gøremål. Formålet med en sådan oversigt er, at

8 kommuner og hospitaler kan lade sig inspirere af hinanden og udveksle erfaringer på tværs. Oversigten kan indeholde følgende: Navn på teknologien Leverandør Pris Hvilket rehabiliteringsbehov/daglige gøremål afhjælper teknologien? Hvor anvendes teknologien (i hjemmet, på bosted, i rehabiliteringsenheden, andre steder) Kontaktoplysninger på medarbejdere i kommunen/på hospitalet, som er ansvarlige for at anvende den pågældende teknologi Side 8 På sigt kan oversigterne fra klyngerne samles til en fælles regional oversigt. Vi har Teknologi og Fælles Service i Region Midtjylland, som kommunerne og regionen er fælles om. De dækker formentlig det, Hjerneskadesamrådet efterspørger. Se mere om Teknologi og Fælles Service her: Video om FCC: Socialstyrelsen har Hjælpemiddelbasen, som kan bruges til vidensdeling. Det blev besluttet, at Hjerneskadesamrådet retter henvendelse til Fælles Service for at høre, om de har et bud på, hvordan de kan understøtte vores behov for at få overblik over relevant teknologi. Vi sender derfor ikke en henvendelse til klyngerne. 9. Status for puljeprojekterne i forbindelse med Servicetjekket At orienteringen tages til efterretning. Merete Stubkjær Christensen orienterer om status for puljerne: Pulje 1: Den Gode Genoptræningsplan landsdækkende implementering af undervisning og arbejdsgange Pulje 3: Indtryk og Udtryk

9 Pulje 4: Udgående funktion fra sygehuse med højtspecialiseret funktion i neurorehabilitering Merete Stubkjær Christensen orienterede om status for puljeprojekterne. Pulje 1 - Den Gode Genoptræningsplan: Kompetenceudvikling starter maj 2019 i Region Midtjylland. Indsatsen er primært rettet mod de læger og terapeuter, som arbejder med patienter, der har hjerneskade. Pulje 2 Patientinddragelse: Projektet er afsluttet. Side 9 Pulje 3 Indtryk og Udtryk: 1. maj 2019 starter indsamling af data via spørgeskema. Projektet afsluttes med, at der bliver udarbejdet en række anbefalinger til Sundhedsstyrelsen. Pulje 4 Udgående funktion fra sygehuse med højtspecialiseret funktion i neurorehabilitering: Der var været afholdt 2 workshops i Region Midtjylland. Der er planlagt uddannelsesforløb for ca. 50 medarbejdere i løbet af det næste 1½ år. Der er 10 kommuner med i projektet, heraf 4 fra Region Midtjylland. Pulje om nationale måleredskaber: Forankret i Sundhedsstyrelsen. Der udvælges standardiserede redskaber. Nyt forløbsprogram: Fokus har været på at samle forløbsprogrammet og visitationsretningslinjen på voksenområdet i ét dokument. Sundhedsstyrelsen er ikke begyndt at kigge på børneområdet endnu. Forløbsprogrammet sendes i høring via de faglige selskaber, KL og Danske Regioner i løbet af forsommeren. Arbejdsgruppen bag forløbsprogrammet har drøftet krav til kompetencer. Der udarbejdes et nationalt dokument, som beskriver krav til kompetencer på de forskellige specialiseringsniveauer../. Oplæg er vedlagt.

10 10. Fællesmøde den 30. oktober 2019 At det drøftes hvilke punkter, der kan behandles på fællesmødet. Der afholdes fællesmøde for de to hjerneskadesamråd den 30. oktober Dette er under forudsætning af, at formandskaberne genudpeges i forbindelse med, at kommissorierne og sammensætningen for de to hjerneskadesamråd revideres, eller at de nuværende hjerneskadesamråd fortsat fungerer på det tidspunkt. Der ønskes forslag til hvilket emne, der skal sættes på dagsordenen. Emnet skal have relevans for begge hjerneskadesamråd. Der skal på mødet afsættes god tid til debat. Side 10 Hjerneskadesamrådet foreslog følgende emner til fællesmødet: Neuropædiatri Peter Seebach sender uddybende bemærkninger herom til Charlotte Jensen. Helhedsplaner hvordan arbejder kommunerne med det? (Den nye lov). Indtryk og Udtryk får vi noget viden nu, vi kan bruge i forhold til inddragelse af patienter? Eksempler på rehabilitering af børn hvordan løser kommunerne opgaven? Bristede Drømme Nyt Håb. Sundhedsstyrelsen har samlet fire anbefalinger fra projekterne. 11. Næste møde At det aftales hvilke punkter, der skal behandles på næste møde. Næste møde afholdes den 25. juni Følgende kan sættes på dagsordenen: Borgerguides i Randers Kommune: Runa informerer. Rådgivningsgruppe til forskning hen over sektorgrænser: Jørgen Feldbæk Nielsen informerer. Dysfagi-kursus: Præsentation af det e-learningsprogram, der nu findes på dysfagiområdet. Det er det basale niveau, så det henvender sig i høj grad til alle i kommuner og på afdelinger, hvor det ikke er en del af den iboende specialistviden.

11 Genoptræning på avanceret niveau: At det godkendes, at spørgsmål om andel af borgere, som får genoptræning på avanceret niveau, sendes igen til kommunerne. Dette forudsætter, at det nye forløbsprogram er udkommet. Det skal undersøges, om Forløbsprogrammet anbefaler, at langt hovedparten af borgerne skal have træning på avanceret niveau. Hvis de ikke gør det, vil Hjerneskadesamrådet gå ud med denne anbefaling. Fra mødet den 15. november Status om Human First sygdomme i hjernen: Henning Andersen/Gitte Kjær Nielsen kan inviteres til at holde oplæg. Nye nationale dokumenter på hjerneskadeområdet: Der kommer nyt forløbsprogram og ny visitationsretningslinje i Det giver anledning til at se på den gamle sundhedsaftale, som skal revideres: med-kommunerne/hjerneskadesamradet/sundhedsaftale--- voksne---til-sundhedskoordinationsudvalget-version-2.pdf Aftalen er stærkt forældet. Side 11 Status for projekterne i Servicetjekket. Punkter fra dagsordenen: Borgeren i centrum i Randers Kommune: Runa informerer om Borgeren i centrum på næste møde. Hvordan kan vi lade os inspirere af det, de gør i Randers Kommune? Rådgivningsgruppe til forskning hen over sektorgrænser: Jørgen Feldbæk Nielsen informerer. Dysfagi-kursus: Præsentation af det e-learningsprogram, der nu findes på dysfagiområdet. Det er det basale niveau, så det henvender sig i høj grad til alle i kommuner og på afdelinger, hvor det ikke er en del af den iboende specialistviden. Genoptræning på avanceret niveau: At det godkendes, at spørgsmål om andel af borgere, som får genoptræning på avanceret niveau, sendes igen til kommunerne. Dette forudsætter, at det nye forløbsprogram er udkommet. Det skal undersøges, om Forløbsprogrammet anbefaler, at langt hovedparten af borgerne skal have træning på avanceret niveau. Hvis de ikke gør det, vil Hjerneskadesamrådet gå ud med denne anbefaling. Fra mødet den 15. november 2018.

12 Status om Human First sygdomme i hjernen: Formandskabet kan inviteres til at holde oplæg. Nye nationale dokumenter på hjerneskadeområdet: Der kommer nyt forløbsprogram og ny visitationsretningslinje i Det giver anledning til at se på den gamle sundhedsaftale, som skal revideres: Aftalen er stærkt forældet. Status for projekterne i Servicetjekket. Fast punkt. Side 12 Øvrige punkter: Høring af neurologiplanen sættes på dagsordenen. Lise Leth Jeppesen vil gerne fortælle om ny behandling af apopleksipatienter på et kommende møde i Hammel Neurocenter vil gerne holde oplæg om hjemmerehabilitering på et kommende møde. 12. Eventuelt Der blev rejst kritik af, at der er afbud fra regionalt udpegede medlemmer, herunder afbud fra den regionale medformand. En enkelt har stort set aldrig deltaget i møderne i hjerneskadesamrådet. De regionale medlemmer vil selv bringe dette med tilbage til deres bagland, men de vil også opfordre Region Midtjylland til at få medlemmerne til at prioritere arbejdet i Hjerneskadesamrådet. Referent: Charlotte Jensen

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet på voksenområdet den 15. november 2018

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet på voksenområdet den 15. november 2018 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet på voksenområdet den 15. november 2018

Læs mere

Referat fra møde den 25. juni 2019 i Hjerneskadesamrådet på voksenområdet

Referat fra møde den 25. juni 2019 i Hjerneskadesamrådet på voksenområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 25. juni 2019 i Hjerneskadesamrådet på voksenområdet Deltagere:

Læs mere

Til Hjerneskadesamrådet for voksenområdet. Referat fra møde den 22. september 2017 i Hjerneskadesamrådet for voksenområdet

Til Hjerneskadesamrådet for voksenområdet. Referat fra møde den 22. september 2017 i Hjerneskadesamrådet for voksenområdet Regionshuset Viborg Til Hjerneskadesamrådet for voksenområdet Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 22. september

Læs mere

Referat fra møde den 8. december 2016 i Hjerneskadesamrådet på voksenområdet

Referat fra møde den 8. december 2016 i Hjerneskadesamrådet på voksenområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 8. december 2016 i Hjerneskadesamrådet på voksenområdet

Læs mere

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste Regionshuset Viborg Til Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni

Læs mere

Referat fra møde den 7. december 2017 i Hjerneskadesamrådet for børn og unge

Referat fra møde den 7. december 2017 i Hjerneskadesamrådet for børn og unge Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 7. december 2017 i Hjerneskadesamrådet for børn og unge

Læs mere

Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel

Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om status for implementering af Bekendtgørelse om genoptræningsplaner

Læs mere

Revideret referat fra møde den 22. februar 2018 i Hjerneskadesamrådet for voksenområdet

Revideret referat fra møde den 22. februar 2018 i Hjerneskadesamrådet for voksenområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Revideret referat fra møde den 22. februar 2018 i Hjerneskadesamrådet for voksenområdet

Læs mere

Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016

Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016 Deltagere: Inger Buhl

Læs mere

Referat fra 1. møde i arbejdsgruppen om rehabilitering på specialiseret niveau den 23. august 2016

Referat fra 1. møde i arbejdsgruppen om rehabilitering på specialiseret niveau den 23. august 2016 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra 1. møde i arbejdsgruppen om rehabilitering på specialiseret niveau

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 18. marts /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 18. marts /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 18. marts 2013./.

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010 Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar

Læs mere

Referat fra mødet den 23. august 2018 i Hjerneskadesamrådet for voksenområdet

Referat fra mødet den 23. august 2018 i Hjerneskadesamrådet for voksenområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra mødet den 23. august 2018 i Hjerneskadesamrådet for voksenområdet

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 29. august 2013 Kære alle Hermed fremsendes

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 21. november 2013 i Hjerneskadesamrådet. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 21. november 2013 i Hjerneskadesamrådet. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 21. november 2013 i Hjerneskadesamrådet

Læs mere

Hjerneskadesamrådet for børn og unge med erhvervet hjerneskade

Hjerneskadesamrådet for børn og unge med erhvervet hjerneskade Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet for børn og unge med erhvervet hjerneskade Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra mødet

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Hjerneskadesamråd for voksne 17. marts 2016 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, mødelokale F 7

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Hjerneskadesamråd for voksne 17. marts 2016 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, mødelokale F 7 Region Midtjylland Sundhed 18. april 2016 /CHAJES Refer til møde i Hjerneskadesamråd for voksne 17. marts 2016 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, mødelokale F 7 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Velkomst

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe vedr. fastlæggelse af et fælles redskab til vurdering af funktionsevnen hos patienter med apopleksi

Kommissorium for arbejdsgruppe vedr. fastlæggelse af et fælles redskab til vurdering af funktionsevnen hos patienter med apopleksi Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8200 Århus N www.rm.dk Kommissorium for arbejdsgruppe vedr. fastlæggelse af et fælles redskab til vurdering af funktionsevnen hos patienter med

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 9. december Kære alle.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 9. december Kære alle. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 9. december

Læs mere

Kære alle. Hermed fremsendes referat fra mødet den 1. november 2011.

Kære alle. Hermed fremsendes referat fra mødet den 1. november 2011. Regionshuset Viborg Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 1. november 2011 mellem HjerneSagen, Hjerneskadeforeningen,

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 4. september 2008 i Hjerneskadesamrådet i Region Midtjylland

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 4. september 2008 i Hjerneskadesamrådet i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 4. september 2008 i Hjerneskadesamrådet

Læs mere

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet for børn- og ungeområdet den 26. oktober 2015

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet for børn- og ungeområdet den 26. oktober 2015 Til Hjerneskadesamrådet for børn- og ungeområdet fra møde i Hjerneskadesamrådet for børn- og ungeområdet den 26. oktober 2015 Kære alle Hermed fremsendes referat fra første møde i Hjerneskadesamrådet for

Læs mere

Mødet blev afholdt den 27. oktober 2015 kl i lokale C118, Silkeborg Rådhus, Søvej 1, 8600 Silkeborg.

Mødet blev afholdt den 27. oktober 2015 kl i lokale C118, Silkeborg Rådhus, Søvej 1, 8600 Silkeborg. Hjerneskadesamrådet for voksenområdet Referat fra Hjerneskadesamrådsmøde for voksenområdet. Mødet blev afholdt den 27. oktober 2015 kl. 13.00 15.00 i lokale C118, Silkeborg Rådhus, Søvej 1, 8600 Silkeborg.

Læs mere

Servicetjek på hjerneskadeområdet

Servicetjek på hjerneskadeområdet Servicetjek på hjerneskadeområdet Præsentation af proces og anbefalinger til drøftelse på seminar- Dansk Selskab for Neuro Rehabilitering V. Line Riddersholm, Ergoterapeut, Senior konsulent. Afrapportering.

Læs mere

Kommissorium for servicetjek af genoptrænings- og rehabiliteringsindsatserne for personer med erhvervet hjerneskade

Kommissorium for servicetjek af genoptrænings- og rehabiliteringsindsatserne for personer med erhvervet hjerneskade Dato 06-02-2017 N Kommissorium for servicetjek af genoptrænings- og rehabiliteringsindsatserne for personer med erhvervet hjerneskade Indledning Der skal gennemføres et servicetjek af genoptrænings- og

Læs mere

Udkast til kommissorium for hjerneskadesamråd vedr. voksne med erhvervet hjerneskade

Udkast til kommissorium for hjerneskadesamråd vedr. voksne med erhvervet hjerneskade Udkast til kommissorium for hjerneskadesamråd vedr. voksne med erhvervet hjerneskade Baggrund Når en borger rammes af en hjerneskade, vil sygdoms- og rehabiliteringsforløbet ofte være kompliceret, dels

Læs mere

Høringssvar fra Genoptræningsgruppen, Hjerneskadesamrådet for børne- ungeområdet og Hjerneskadesamrådet for voksenområdet

Høringssvar fra Genoptræningsgruppen, Hjerneskadesamrådet for børne- ungeområdet og Hjerneskadesamrådet for voksenområdet Genoptræningsgruppen, børne- ungeområdet og voksenområdet Anbefaling 9.1. Anbefaling vedr. krav til kvalitet i tilbuddene: kommunerne arbejder sammen om at undersøge, hvordan alle kommuner kan levere en

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Dagsorden

Region Midtjylland Sundhed. Dagsorden Region Midtjylland Sundhed 21. januar 2016 /SUSSOR Dagsorden til møde i Sundhedsstyregruppen 1. februar 2016 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg, mødelokale B 4 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udkast til kommissorium for Hjerneskadesamrådet i Region Midtjylland

Udkast til kommissorium for Hjerneskadesamrådet i Region Midtjylland Udkast til kommissorium for Hjerneskadesamrådet i Region Midtjylland Indledning I 2008 nedsatte Sundhedskoordinationsudvalget Hjerneskadesamrådet i Region Midtjylland. Formålet med Hjerneskadesamrådet

Læs mere

Referat af møde i temagruppen for forebyggelse den 18. november

Referat af møde i temagruppen for forebyggelse den 18. november Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Referat af møde i temagruppen for forebyggelse den 18. november Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Tid: Onsdag

Læs mere

Tids- og aktivitetsplan

Tids- og aktivitetsplan Tids- og aktivitetsplan Tid Aktivitet opgaver Inden første møde i temagruppe Opgaver: - oversigt over opgaver/aftaleområder -tjekliste - screening af nuværende aftale Uge 4-7 1. møde i temagruppen -arbejdsform/proces

Læs mere

1. september 2009, kl , lokale B1, Regionshuset, Skottenborg 26, 8800 Viborg.

1. september 2009, kl , lokale B1, Regionshuset, Skottenborg 26, 8800 Viborg. Regionshuset Viborg Til medlemmerne af Hjerneskadesamrådet Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat Møde i Hjerneskadesamrådet

Læs mere

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Att. Pernille Westh Mail pwn@sum.dk

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Att. Pernille Westh Mail pwn@sum.dk Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Att. Pernille Westh Mail pwn@sum.dk KL s høringssvar vedr. udkast til revision af bekendtgørelse om genoptræningsplaner og om patienters valg af genoptræningstilbud

Læs mere

Dato 31. januar 2014 Sagsnr. 4-1212-107/1 7222 7815

Dato 31. januar 2014 Sagsnr. 4-1212-107/1 7222 7815 Dato 31. januar 2014 Sagsnr. 4-1212-107/1 7222 7815 bem Kommissorier for Sundhedsstyrelsens følgegruppe og arbejdsgrupper vedrørende øget faglighed i genoptrænings- og rehabiliteringsindsatsen jf. opfølgningen

Læs mere

STATUS PÅ IMPLEMENTERING AF GENOPTRÆNINGSOMRÅDET I FORHOLD TIL BEKENDTGØRELSE OG. Status SUNDHEDSAFTALE

STATUS PÅ IMPLEMENTERING AF GENOPTRÆNINGSOMRÅDET I FORHOLD TIL BEKENDTGØRELSE OG. Status SUNDHEDSAFTALE STATUS PÅ IMPLEMENTERING AF GENOPTRÆNINGSOMRÅDET I FORHOLD TIL BEKENDTGØRELSE OG Status SUNDHEDSAFTALE 2015-2018 CENTRALE ELEMENTER I BEKENDTGØRELSE OG VEJLEDNING PÅ TRÆNINGSOMRÅDET (JANUAR 2015) Baggrund

Læs mere

Den fælleskommunale ansøgning på senhjerneskadeområdet Styregruppemøde den 7. marts 2012

Den fælleskommunale ansøgning på senhjerneskadeområdet Styregruppemøde den 7. marts 2012 Dato: Den fælleskommunale ansøgning på senhjerneskadeområdet Styregruppemøde den 7. marts 2012 Prinsens Allé 5 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Job-velfaerd@viborg.dk www.viborg.dk Deltagere: Karin Holland,

Læs mere

Referat af møde i temagruppen for forebyggelse den 7. april. Tid: Torsdag den 7. april 2016 kl Sted: F1, stuen, Regionshuset Viborg

Referat af møde i temagruppen for forebyggelse den 7. april. Tid: Torsdag den 7. april 2016 kl Sted: F1, stuen, Regionshuset Viborg Referat af møde i temagruppen for forebyggelse den 7. april Tid: Torsdag den 7. april 2016 kl. 13.30 16.30 Sted: F1, stuen, Regionshuset Viborg Deltagere Birgitte Haahr Mette Andreassen Vibeke Brønnum

Læs mere

Sundhedsstyregruppen. Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i Region Midtjylland

Sundhedsstyregruppen. Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsstyregruppen Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om den fremtidige neuro-rehabiliteringsindsats i

Læs mere

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning Referat af møde i arbejdsgruppen for implementering af ny vejledning på genoptræningsområdet tirsdag den 17. marts 2015 Dagsorden 1. Velkommen, kort introduktion

Læs mere

December Rigsrevisionens notat om beretning om. indsatsen over for patienter med hjerneskade

December Rigsrevisionens notat om beretning om. indsatsen over for patienter med hjerneskade December 2018 Rigsrevisionens notat om beretning om indsatsen over for patienter med hjerneskade Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om indsatsen over for patienter med hjerneskade

Læs mere

Referat for møde i Hjerneskadesamrådet for børn- og ungeområdet den 7. marts 2016

Referat for møde i Hjerneskadesamrådet for børn- og ungeområdet den 7. marts 2016 Til Hjerneskadesamrådet for børn- og ungeområdet Referat for møde i Hjerneskadesamrådet for børn- og ungeområdet den 7. marts 2016 Kære alle Hermed fremsendes referatet for møde i Hjerneskadesamrådet,

Læs mere

Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning

Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning Nedenstående skema indeholder en oversigt over de opmærksomhedspunkter, der er i den nye bekendtgørelse og

Læs mere

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen for voksenpsykiatri DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Tid:

Læs mere

Temagruppen Børn og Unge Somatik. Referat fra møde i Temagruppen om børn og unge somatik

Temagruppen Børn og Unge Somatik. Referat fra møde i Temagruppen om børn og unge somatik Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen Børn og Unge Somatik DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i Temagruppen om børn og unge somatik

Læs mere

Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning

Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning 3. september 2015 Nedenstående skema indeholder en oversigt over de opmærksomhedspunkter, der er i den nye

Læs mere

Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering. august 2019

Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering. august 2019 Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering august 2019 Farvekoder: Grøn = indsatsen forløber planmæssigt Gul = indsatsen kræver opmærksomhed i følgegruppen/afventer afklaringer

Læs mere

TSN-Koordinationsgruppen

TSN-Koordinationsgruppen Regionshuset Viborg Koncern Kvalitet Strategisk Kvalitet TSN-Koordinationsgruppen (Koordinationsgruppen for det TværSektorielle Netværk for utilsigtede hændelser i sektorovergange) Skottenborg 26 DK-8800

Læs mere

Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning

Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning Oversigt over opmærksomhedspunkter vedrørende ny bekendtgørelse og vejledning for genoptræning Nedenstående skema indeholder en oversigt over de opmærksomhedspunkter, der er i den nye bekendtgørelse og

Læs mere

Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering. maj 2019

Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering. maj 2019 Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering maj 2019 Farvekoder: Grøn = indsatsen forløber planmæssigt Gul = indsatsen kræver opmærksomhed i følgegruppen/afventer afklaringer

Læs mere

Referat Møde i Økonomi- og opfølgningsgruppen 2. marts 2016 kl Mødelokale F1, Regionshuset Viborg

Referat Møde i Økonomi- og opfølgningsgruppen 2. marts 2016 kl Mødelokale F1, Regionshuset Viborg Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat Møde i Økonomi- og opfølgningsgruppen 2. marts 2016 kl. 10.00-12.30.

Læs mere

Porteføljeansvarlig: Ikke nødvendigt. Godkendt i PSG: 21 august 2017

Porteføljeansvarlig: Ikke nødvendigt. Godkendt i PSG: 21 august 2017 Revideret Kommissorium for: Projektgruppen for genoptræningsområdet Formandskab: Kommunerne: Lars Bach, Rebild Kommune Regionen: Lars Lejbølle, Sundhed på Tværs Sekretariat: Formandskabet har ansvaret

Læs mere

Notat - oplæg til proces 3. generations sundhedsaftaler

Notat - oplæg til proces 3. generations sundhedsaftaler Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Sundhedskoordinationsudvalget Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat - oplæg til proces 3. generations sundhedsaftaler

Læs mere

Fælleskommunale midler på området for erhvervet hjerneskade

Fælleskommunale midler på området for erhvervet hjerneskade Fælleskommunale midler på området for erhvervet hjerneskade Prinsens Allé 5 DK-8800 Viborg Deltagere: Karin Holland, Helle Ibsen, Birgit Munk Hansen, Tina Morgen Kristensen, Charlotte Brøndum, Anni Søby

Læs mere

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Bilag 6 til Rammeaftale 2019-20 Gældende pr. 1.1. 2019 Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Det midtjyske samarbejde på socialområdet

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og planlægning Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Status på hjerneskaderehabilitering i den midtjyske region. V. Leif Gjørtz Christensen, KKR Midtjylland 6. november 2012

Status på hjerneskaderehabilitering i den midtjyske region. V. Leif Gjørtz Christensen, KKR Midtjylland 6. november 2012 Status på hjerneskaderehabilitering i den midtjyske region V. Leif Gjørtz Christensen, KKR Midtjylland 6. november 2012 Baggrund Med strukturreformen blev myndigheds- og finansieringsansvar for de specialiserede

Læs mere

Det indstilles, at temagruppen med udgangspunkt i oplægget drøfter, hvordan den videre proces skal tilrettelægges

Det indstilles, at temagruppen med udgangspunkt i oplægget drøfter, hvordan den videre proces skal tilrettelægges Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud REFERAT for møde i Temagruppen for voksenpsykiatri Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Onsdag den 11. maj 2016,

Læs mere

Forslag til organisering af den tværsektorielle indsats på lænderygområdet

Forslag til organisering af den tværsektorielle indsats på lænderygområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Forslag til organisering af den tværsektorielle indsats på lænderygområdet -2020

Læs mere

Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering. August 2018

Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering. August 2018 Porteføljestyringsværktøj, Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering August 2018 Farvekoder: Grøn = indsatsen forløber planmæssigt Gul = indsatsen kræver opmærksomhed i følgegruppen/afventer afklaringer

Læs mere

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Side 1 af 5 Mødedeltagere: Lægefaglig direktør Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital (Afbud) Sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen, Aarhus

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015 Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1. REFERAT Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 8. februar 2017 kl. 15.00-17.00 Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.65 DELTAGERE Kommuner Mette Søndergaard Robl, chef, Odense

Læs mere

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl.

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl. Dagsorden Handicapråd Mødedato: 20. september 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 4, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14:45 2 2 Orientering

Læs mere

1. møde i følgegruppen vedrørende øget faglighed i genoptrænings- og rehabiliteringsindsatsen jf. opfølgningen på evalueringen af kommunalreformen

1. møde i følgegruppen vedrørende øget faglighed i genoptrænings- og rehabiliteringsindsatsen jf. opfølgningen på evalueringen af kommunalreformen R E F E R A T Emne 1. møde i følgegruppen vedrørende øget faglighed i genoptrænings- og rehabiliteringsindsatsen jf. opfølgningen på evalueringen af kommunalreformen Mødedato 24. februar 2014 kl. 13.30-15.00

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Afdeling: Faaborg Midtfyn kommune Udarbejdet af: Ulrik Christensen Journal nr.: E mail: uschr@rfmk.dk Dato: 7. februar 2017 Telefon: 7353 6087 Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt:

Læs mere

Principper for rådgivningen via de tværfaglige specialeråd i Region Midtjylland

Principper for rådgivningen via de tværfaglige specialeråd i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Principper for rådgivningen via de tværfaglige specialeråd i Region Midtjylland Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 3. juni 2013. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 3. juni 2013. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 3. juni 2013

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015. Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Velkommen til Aalborg kommunes politiske udvalg. Besøg hos Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland

Velkommen til Aalborg kommunes politiske udvalg. Besøg hos Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland Velkommen til Aalborg kommunes politiske udvalg. Besøg hos Taleinstituttet og Hjerneskadecenter Nordjylland Program onsdag den 11. april 9.00-10.15 9.00 9.30 Velkomst og morgenkaffe Introduktion til Taleinstituttet

Læs mere

Til medlemmer af Implementeringsgruppen BØRN & UNGE, SOMATIK

Til medlemmer af Implementeringsgruppen BØRN & UNGE, SOMATIK Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Til medlemmer af Implementeringsgruppen BØRN

Læs mere

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje

Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Møde i Følgegruppen for behandling og pleje Dato: Tirsdag den 4. april 2017 kl. 12.00-15.00 Sted: Mødelokale M2, Praksisenheden i Kolding, Kokholm 3B, 6000 Kolding Deltagere: Birthe Mette Pedersen, Programchef,

Læs mere

Referat fra styregruppemødet - børne- og ungdomspsykiatrien - d. 20. aug. 2014

Referat fra styregruppemødet - børne- og ungdomspsykiatrien - d. 20. aug. 2014 Psykiatri og Social Administrationen Psykiatriplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Referat fra styregruppemødet - børne- og ungdomspsykiatrien

Læs mere

Møde i Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering Journal nr.: 15/40526 Dato: 12. januar 2016. Udarbejdet af: Arne Vesth Pedersen E-mail: arne.vesth.pedersen@regionsyddanmark.dk Telefon: 29201104 Referat Møde i Følgegruppen for Genoptræning og Rehabilitering

Læs mere

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Bilag 6 til Rammeaftale 2018 Gældende pr. 1.1. 2018 Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Det midtjyske samarbejde på socialområdet

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Revideret referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 8. marts 2012. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Revideret referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 8. marts 2012. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Revideret referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 8. marts

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Journal nr.: Dato: Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt: Den 8. december 2017, kl. 11.30 14.30 Sted: Teglgårdsparken 26, mødelokale 203 Deltagere: Susanne Lauth, sygeplejefaglig

Læs mere

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning. Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning torsdag den 22. maj. Dagsorden

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning. Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning torsdag den 22. maj. Dagsorden Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning torsdag den 22. maj. Dagsorden 1. Velkommen, kort introduktion til mødet. 2. Elektronisk kommunikation Faglig

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Genoptræningsplaner og specialiseringsniveauer

Genoptræningsplaner og specialiseringsniveauer Genoptræningsplaner og specialiseringsniveauer - hvordan skal jeg skrive Regional arbejdsgruppe i v. Marianne Telling Nielsen, Rigshospitalet/Glostrup aug. 2016. Revideret ift. kildehenvisninger af Karin

Læs mere

Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 17. februar 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen

Referat. af mødet i Sundhedsstyregruppen 17. februar 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen 1 Viborg, den 28. februar 2014 /DORKLI Refer af mødet i Sundhedsstyregruppen 17. februar 2014 kl. 14:00 i Regionshuset Viborg, Mødelokale B4, Limfjordsstuen 2 1-01-72-57-08 1. Grænsekrydsende lederskab

Læs mere

Referat af møde i undergruppen vedr. hjælpemidler og behandlingsredskaber fredag d. 27. februar 2015

Referat af møde i undergruppen vedr. hjælpemidler og behandlingsredskaber fredag d. 27. februar 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Referat af møde i undergruppen vedr. hjælpemidler og behandlingsredskaber fredag d. 27. februar 2015 Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000

Læs mere

Aftale om afgrænsning af målgruppe og tilbud for genoptræningsplaner til rehabilitering på specialiseret niveau

Aftale om afgrænsning af målgruppe og tilbud for genoptræningsplaner til rehabilitering på specialiseret niveau Journal nr.: Dato: 30. november 2015 Aftale om afgrænsning af målgruppe og tilbud for genoptræningsplaner til rehabilitering på specialiseret niveau Grundlæggende principper for samarbejdet I oktober 2014

Læs mere

Forslag til ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed

Forslag til ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed Forslag til ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed I regi af sundhedsaftalen har kommunerne, regionen og almen praksis opbygget en samarbejdsorganisation, der har kunnet løse en række

Læs mere

Referat fra møde den 15. november 2017 i Undergruppen vedr. hjælpemidler og behandlingsredskaber

Referat fra møde den 15. november 2017 i Undergruppen vedr. hjælpemidler og behandlingsredskaber Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 15. november 2017 i Undergruppen vedr. hjælpemidler og

Læs mere

Rehabiliteringsforløb og hjemmehjælp

Rehabiliteringsforløb og hjemmehjælp Rehabiliteringsforløb og hjemmehjælp - nye elementer i lovgivningen Social- og sundhedspolitisk konsulent Beate Jarl bj@etf.dk 53 36 49 21 Aktuelle love, vejledninger mv. Bekendtgrelse og vejledning om

Læs mere

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper Krav 5. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Referat fra møde i Klyngestyregruppen Vest for Sundhedsaftaler i Vestklyngen, Region Midtjylland. Torsdag den 24. maj 2012 kl

Referat fra møde i Klyngestyregruppen Vest for Sundhedsaftaler i Vestklyngen, Region Midtjylland. Torsdag den 24. maj 2012 kl Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Referat fra møde i Klyngestyregruppen Vest for Sundhedsaftaler i Vestklyngen, Region Midtjylland Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk

Læs mere

Sundhedssamarbejdets administrative organisering (i regi af sundhedsaftalen)

Sundhedssamarbejdets administrative organisering (i regi af sundhedsaftalen) Fællessekretariatet (godkendt i Sundhedsstyregruppen d. 6. febr. 2015 Sundhedssamarbejdets administrative organisering (i regi af sundhedsaftalen) 1. Indledning Sundhedsaftalen fastsætter retningen for

Læs mere

Status på anbefalingerne - rapport vedr. behandling og rehabilitering af svær spiseforstyrrelse.

Status på anbefalingerne - rapport vedr. behandling og rehabilitering af svær spiseforstyrrelse. Psykiatri og Social Administrationen Psykiatriplanlægning Tingvej 15 Postboks 36 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 Psykiatrisocial@rm.dk www.ps.rm.dk Status på anbefalingerne - rapport vedr. behandling

Læs mere

Referat af møde i Forretningsudvalget (Direktørforum) d. 2. november 2018

Referat af møde i Forretningsudvalget (Direktørforum) d. 2. november 2018 Aarhus Universitetshospital Plan og afdelingssupport Palle Juul Jensens Boulevard 99 DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Referat af møde i Forretningsudvalget (Direktørforum) d. 2. november

Læs mere

Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale

Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale initiativer (opdateret 3.10.) Afsnit i sundhedsaftalen Beskrivelse af indsats Status Forankring Slutrapportering Vision

Læs mere

CENTRALE INDSATSER PÅ GENOP- TRÆNINGS- OG REHABILITE- RINGSOMRÅDET

CENTRALE INDSATSER PÅ GENOP- TRÆNINGS- OG REHABILITE- RINGSOMRÅDET 20-05-2015 CENTRALE INDSATSER PÅ GENOP- TRÆNINGS- OG REHABILITE- RINGSOMRÅDET Baggrundsnotat til Sundhedskoordinationsudvalgets temadrøftelse om genoptrænings- og rehabiliteringsområdet den 4. juni 2015

Læs mere

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe indenfor Hjerterehabilitering

Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe indenfor Hjerterehabilitering 21.03.2018 Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe indenfor Hjerterehabilitering Titel Kommissorium for klinisk koordinationsgruppe Hjerterehabilitering Dato og version D. 21. marts 2018 version 1.2

Læs mere

Fællesmøde Temagruppen for kvalitetsudvikling samt økonomi og opfølgning Referat

Fællesmøde Temagruppen for kvalitetsudvikling samt økonomi og opfølgning Referat Regionshuset Viborg Fællesmøde Temagruppen for kvalitetsudvikling samt økonomi og opfølgning Referat Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Referat. Almen praksis-området - hvad kan vi gøre for at komme videre?

Referat. Almen praksis-området - hvad kan vi gøre for at komme videre? Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Mandag den 19/10 2015 kl. 08.00-10.00 Sted: Boulevarden 13, mødelokale 4 Deltagere: Bente Graversen, Rikke Albrektsen, Carsten Kaalbye, Lone Becker,

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariatet 13. maj 2015 /SUBERG Referat fra møde i Patientinddragelsesudvalget den 6. maj 2015 Deltagere: Birgit Hagen, Jens Erik Madsen, Ralph Jørgensen, Ghita Tougaard, Lillian

Læs mere

SUNDHED OG OMSORG Sundhed Aarhus Kommune

SUNDHED OG OMSORG Sundhed Aarhus Kommune Forretningsudvalget (Direktørforum) 21. juni 2017 08.30-10.30 Sted: Aarhus Universitetshospital, Skejby, Palle Juul Jensens Boulevard, mødelokale 1A, indgang G9, G213, Plan 2 Side 1 af 5 Mødedeltagere:

Læs mere