Indholdsfortegnelse. Side

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indholdsfortegnelse. Side"

Transkript

1 Indholdsfortegnelse Side 1. Sammenfatning og overordnet vurdering 2 2. Perspektivering 2 3. Voldtægtssager Baggrund for målsætningen Status for målopfyldelsen i 1. halvår Voldssager Baggrund for målsætningen Status for målopfyldelsen i 1. halvår Den særlige voldsundersøgelse Landsretterne 7 Bilagsoversigt 8 December 2008

2 2 1. Sammenfatning og overordnet vurdering Domstolsstyrelsen har udarbejdet statistik og analyseret målopfyldelse mv. for de særlige voldssager og voldtægtssager i 1. halvår De vigtigste resultater for voldtægtssagerne er: 66 % af voldtægtssagerne blev i 1. halvår 2008 afgjort inden for fristen på 37 dage mod 46 % i 2007 og 47 % i Udviklingen i 1. halvår 2008 er meget tilfredsstillende, og målopfyldelsen er bedre end før reformen. Det bør dog bemærkes, at den bedre målopfyldelse er baseret på få sager. Retterne er i 1. halvår 2008 i kun 11 % af sagerne svarende til 4 sager ud af 35 sager - årsag til at forsinke voldtægtssagerne. De vigtigste resultater for de særlige voldssager er: 53 % af de særlige voldssager blev i 1. halvår 2008 afgjort inden for 37 dage, dvs. at opfyldelsesprocenten er tilbage på niveauet før reformen. I 2006 blev 54 % af de særlige voldssager afgjort inden for 37 dage. Retten er i 1. halvår 2008 eneårsag til at forsinke sagerne i 6 % af alle de særlige voldssager og ene- eller medvirkende årsag til at forsinke sagerne i 9 % af alle de særlige voldssager. Landsretterne afvikler markant flere særlige voldssager under 6 måneder i 1. halvår 2008 end i tidligere år. 2. Perspektivering Som følge af domstolsreformen har de seneste år, navnlig 2007, været atypiske år for byretterne i sagsbehandlingsøjemed. Arbejdet med at forberede domstolsreformen tog for alvor fart i 2. halvår 2006 med den virkning, at antallet af årsværk anvendt til direkte sagsbehandling helt naturligt blev reduceret noget. Det første reformår var præget af store udfordringer i tilknytning til IT- og bygningsløsninger til de 24 nye byretter. Den samlede bygningsløsning er endnu ikke på plads, hvilket betyder, at der stadig er uproduktiv tid med kørsel mellem de forskellige lokaliteter for den enkelte ret. På den baggrund er det ikke overraskende, at målopfyldelsen for de særlige voldssager faldt fra 54 % i 2006 til 50 % i 2007, men det er glædeligt at se, at målopfyldelsen nu er på vej op og for 1. halvår 2008 nåede op på 53 %. Domstolsreformen har været en anledning til at tænke bredere i forhold til mulighederne for at nedbringe sagsbehandlingstiden. Styrelsen nedsatte i 2007 et Samarbejdsforum bestående af repræsentanter for politi- og anklagemyndighed, forsvarsadvokater, Kriminalforsorgen, Retslægerådet, Arbejdsskadestyrelsen samt retterne. Under dette forum blev nedsat en arbejdsgruppe, der skulle se på mulighederne for at øge målopfyldelsen for de særlige voldssager og voldtægtssagerne. Denne arbejdsgruppe har kortlagt de enkelte sagsskridt og aktiviteter ved behandlingen af en (særlig) voldssag og en voldtægtssag og der er aftalt procedurer, som skal optimere sagsgangene fra politi via domstole til kriminalforsorgen med henblik på en øget målopfyldelse i alle instanser.

3 3 Som omtalt i tidligere afrapporteringer vil målsætningen om en sagsbehandlingstid på 37 dage i de særlige voldssager og voldtægtssagerne uanset de tiltag som styrelsen løbende iværksætter imidlertid næppe kunne opfyldes fuldt ud. Der vil bl.a. som følge af (lovligt) forfald og vidners udeblivelse mv. altid være en del forsinkede sager, selv om der sker en hensigtsmæssig arbejdstilrettelæggelse. Endvidere sætter hensynet til retssikkerheden og overholdelsen af retsplejelovens regler en naturlig grænse for, hvor langt retten kan gå i bestræbelserne på at afkorte sagsbehandlingstiden i volds- og voldtægtssagerne. På den baggrund har Domstolsstyrelsen opfordret til nedsættelse af en tværgående arbejdsgruppe med repræsentanter for domstolene, politiet, anklagemyndigheden, kriminalforsorgen, forsvarerne og Justitsministeriet i Justitsministeriets regi, der skal overveje behovet og mulighederne for en ændret udformning og/eller anvendelse af målsætninger for sagsbehandlingstiderne i visse straffesager. 3. Voldtægtssager 3.1 Baggrund for målsætningen Justitsministeriet har på baggrund af en folketingsbeslutning fastsat en målsætning 1 voldtægtssager skal behandles inden for 37 dage. om, at En voldtægtssag defineres i den forbindelse som: Sager om overtrædelse af straffelovens 216 og forsøg herpå, Sager om overtrædelse af straffelovens 216, jf. 224 (anden kønslig omgængelse end samleje), og forsøg herpå, samt Sager om overtrædelse af 216, jf. 225 (kønslig omgængelse med en person af samme køn), og forsøg herpå Alle sager, der ved modtagelsen er registreret som voldtægtssag, tæller med, uanset om sagen afgøres med en ubetinget dom, en betinget dom, eller der sker frifindelse mv. Kun sager, hvor sagens hovedforhold er tiltalen for overtrædelse af straffelovens 216, indgår. 3.2 Status for målopfyldelsen i 1. halvår 2008 Tallene for sagsbehandlingstiden i 1. halvår 2008 fremgår af tabellen neden for. Tabel 1. Voldtægtssager behandlet ved byretterne i 1. halvår 2008 Voldtægtssager Alle sager 35 - Under 30 dage dage dage dage dage og fremover 3 1 Folketinget vedtog den 4. juni 2004 folketingsbeslutning B 82 om forbedring af voldtægtsofres retsstilling før og under retssagen. I relation til sagsbehandlingstiden ved domstole fremgår det, at sagsbehandlingstiden for voldtægtssager skal nedbringes og på samme måde som for voldssager være omfattet af en konkret målsætning for sagsbehandlingstiden.

4 4 Sammenlagt blev der afgjort 35 sager om voldtægt i 1. halvår af disse sager blev afgjort inden for 37-dages fristen. Det er en samlet målopfyldelse på 66 %. I 2007 var opfyldelsen 46 % og i %. Målopfyldelsen er således bedre i 1. halvår 2008 end både 2007 og 2006, men baseret på et meget lille talgrundlag. Styrelsen har foretaget en analyse af årsagerne til, at de 11 sager, der i 1. halvår 2008 ikke er blevet afgjort inden for 37 dage, er blevet forsinket. Kun i 4 sager er retten ene- eller medvirkende årsag til, at sagerne er blevet forsinket. Forsvarets forhold er ene- eller medvirkende årsag til, at 5 sager forsinkes. Anklagemyndigheden er ene- eller medvirkende årsag til, at 3 sager forsinkes. Forkyndelse er medvirkende årsag til 2 forsinkelser. Lovligt forfald er eneårsag til 2 udsættelser. Udsættelse er medvirkende årsag i 3 tilfælde. I et tilfælde har det ikke været muligt at angive årsag. Der kan være forskellige årsager til, at nogle sager må udsættes og at det som følge heraf ikke er muligt at overholde fristen. Der kan under rettens behandling af sagen blive behov for yderligere bevisførelse, herunder eksempelvis forelæggelse for Retslægerådet, og iværksættelse af (nye) undersøgelser, herunder person- og/eller mentalundersøgelse. Anklagemyndigheden forsøger dog så vidt muligt at have disse ting på plads, inden sagen sendes til retten. Årsager til fristoverskridelse kan også være, at forsvarer eller anklager ikke kan møde på det af retten foreslåede tidspunkt for behandling af sagen. Overskridelse kan også skyldes, at retten ikke har en ledig retssal eller mere undtagelsesvis en ledig plads i kalenderen inden for 37 dage. 4. Voldssagerne 4.1 Baggrund for målsætningen Justitsministeriet har på baggrund af en folketingsbeslutning fastsat en målsætning om, at særlige voldssager skal behandles inden for 37 dage. En særlig voldssag defineres i den forbindelse som: Sager om overtrædelse af straffelovens , hvor der er idømt ubetinget frihedsstraf uden at der heri indgår andre lovovertrædelser af væsentlig betydning for strafudmålingen. 4.2 Status for målopfyldelsen i 1. halvår 2008 Der er fra 2007 til 1. halvår 2008 sket en relativ stigning på 9 % i antallet af særlige voldssager ved byretterne, jf. tabel 2. Som det kan ses i tabel 2 nedenfor, blev der afgjort procentuelt flere sager inden for intervallerne afgjort inden for 37 dage og 2 måneder i 1. halvår 2008 sammenlignet med Den seneste udvikling i målopfyldelsen er også illustreres grafisk i figur 1.

5 5 Tabel 2: Antal særlige voldssager ved byretterne i perioden (1) Sager/procent (1) Antal sager heraf inden for 30 dage heraf inden for 37 dage heraf inden for 60 dage heraf inden for 180 dage Note: Akkumuleret procentdel af de særlige voldssager, der er afgjort inden for henholdsvis 30 dage, 37 dage, 60 dage og 180 dage. Figur 1. Afgørelsestider for særlige voldssager ved byretterne i procent 2008(1) Inden for 2 mdr. Inden for 37 dage Procent Note: Figuren er baseret på data fra tabel 2. Den gennemsnitlige afgørelsestid for alle særlige voldssager (sager afgjort såvel inden for som efter 37-dages fristen) i 1. halvår af 2008 er 63 dage. Tallet var tilsvarende 63 dage i 2007 og 55 dage i Det er imidlertid ikke kun de 902 registrerede særlige voldssager, som har fået særlig prioritet ved byretterne i 1. halvår Byretterne prioriterer alle sager efter straffelovens , da det ved modtagelsen i sagens natur er uvist, om sagen vil føre til domfældelse, herunder om der vil blive idømt en ubetinget frihedsstraf. De sager, hvor der ikke idømmes en ubetinget frihedsstraf er således også blevet behandlet som hastesager, men indgår ikke i opgørelsen af de særlige voldssager. I 1. halvår 2008 afgjorde byretterne i alt voldssager, der i medfør af voldspakken blev særligt prioriteret ved modtagelsen. Til sammenligning var dette tal i 1. halvår Ca. 29 % af de afgjorte sager i 1. halvår 2008 svarende til 902 sager blev afgjort med ubetinget frihedsstraf efter straffelovens , uden at der heri indgik andre lovovertrædelser af væsentlig betydning for strafudmålingen. Der er således afgjort lidt flere voldssager i 1. halvår 2008 sammenlignet med 1. halvår En lidt større del af disse sager er afgjort som særlige voldssager; dvs. efter og med ubetinget fængselsstraf.

6 6 Figur 2. Antallet af volds- og særlige voldssager i Alle voldssager heraf særlig vold 4.3 Den særlige voldsundersøgelse Den særlige voldsundersøgelse har til formål at kortlægge, hvad årsagerne er til, at en del af voldssagerne ikke overholder den fastsatte målsætning om sagsbehandlingstiden, idet retten som led i behandlingen af de enkelte sager skal angive, hvad årsagen er, hvis en særlig voldssag ikke afgøres inden for fristen. I 1. halvår 2008 er der indberettet oplysninger om i alt 426 særlige voldssager, der ikke har kunnet afgøres inden for de 37 dage Årsager til afgørelsestid over 37 dage I 1. halvår 2008 var retten eneårsag eller medvirkende årsag til fristoverskridelsen i 19 % af sagerne. I 2007 var retten eneårsag eller medvirkende årsag til fristoverskridelsen i hele 36 % af sagerne. I 2006 året før reformen trådte i kraft var byretterne eneårsag eller medvirkende årsag til fristoverskridelserne i 22 % af de sager, der ikke blev afgjort inden for 37 dage. Det er således ikke alene lykkedes for retten at nedbringe sin andel i ene- eller medvirkende årsag til at forsinke sagerne markant i 1. halvår 2008 sammenlignet med 2007, men endda at bringe det under niveauet i Tallene for andre forhold, der har været eneårsag eller medvirkende årsag til at forsinke sagerne, fremgår af tabel 3. Den mest markante udvikling er, at retten er eneårsag til at forsinke sagerne i et langt mindre antal sager i 2008 end i En anden markant udvikling er, at forsvaret i markant flere sager end i 2007 anføres som årsag til, at forsinke de særlige voldssager. I 65 % af de sager (1. halvår 2008), hvor rettens forhold medvirker til at forsinke sagsbehandlingstiden, er årsagen, at det ikke er muligt at finde en ledig tid i rettens kalender inden for fristen. I de resterende sager skyldes forsinkelsen enten, at der ikke var ledige retssale (2 %) eller andre årsager (37 %) eller en kombination af disse grunde.

7 7 Tabel 3: De særlige voldssager ved byretterne med en afgørelsestid på mere end 37 dage set i forhold til hovedaktører og andre årsager til forsinkelse Procent (1) Eneårsag Medvirk. Eneårsag Medvirk. Eneårsag Medvirk. Retten Anklagemynd Forsvarer Forkyndelse Udeblivelse Lovligt forfald Udsættelse Andre forhold 1,2 4 1,4 3 0,2 3 I alt Note: Det fremgår af tabellen for 2006 til 2008(1), i hvilket omfang den enkelte aktør/årsag procentvis er henholdsvis eneårsag og medvirkende årsag til forsinkelser. Medvirkende i alt er fundet residualt, således at alle forsinkede sager fratrukket alle de sager med kun én årsag til forsinkelsen giver det antal sager procentuelt, hvor der er flere medvirkende årsager til at forsinke sagerne Særlig fokus på retternes forhold Som nævnt under pkt. 3.2 har retterne i 1. halvår af 2008 i alt registreret 902 særlige voldssager. I forhold til den samlede mængde af særlige voldssager har retterne i 6 % svarende til 58 sager været eneårsag til, at målsætningen om en sagsbehandlingstid på højst 37 dage ikke er blevet opfyldt. Retten har i 82 sager svarende til 9 % af alle særlige voldssager været eneårsag eller medvirkende årsag til forsinkelsen. Til sammenligning afgjorde retterne i 1. halvår sager. I den periode var retterne i 23 % svarende til 180 sager ene- eller medvirkende årsag til, at en målsætning om 37 dage ikke blev opfyldt. Af disse 180 sager i 1. halvår 2007 var retten i 139 sager svarende til 18 % af alle særlige voldssager i den periode eneårsag til forsinkelsen. Retten er således i markant færre sager årsag til at forsinke de særlige voldssager i 1. halvår 2008 sammenlignet med 1. halvår En nærmere analyse af tallene viser, at 36 % af de sager i 1. halvår 2008, hvor retten har været eneårsag til en forsinkelse, er blevet afgjort inden for 50 dage, dvs. inden for 14 dage efter fristens udløb. Overskridelserne for flertallet af de sager, der er forsinket som følge af rettens forhold, har således været betydelige, men situationen er dog bedre end i 2007, hvor det kun var 29 % af de sager, hvor retten har været eneårsag til en forsinkelse, der blev afgjort inden for 50 dage. 4.4 Landsretterne For at få et fyldestgørende billede af domstolenes afgørelsestider i voldssager har landsretterne siden 1. januar 1997 indberettet afgørelsestiderne i ankesager om vold. Disse tal supplerer voldsundersøgelsen for byretterne. Tallene fremgår af tabel 4. Antallet af særlige voldssager behandlet ved landsretterne under et er faldet fra 2006 til 2007 og igen fra 2007 til Landsretterne under et har i 1. halvår 2008 behandlet relativt flere sager inden for 2 måneder og 6 måneder end i 2007.

8 8 Hvis man ser på andelen af sager, der afgøres under 2 måneder, har der været den samme positive udvikling ved landsretterne. Fra ca. 13 % i 2006 til ca. 20 % i 1. halvår Hvis man derimod ser på afgørelsestid over et halvt år, adskiller retterne sig fra hinanden. I Østre Landsret er det lykkedes at nedbringe antallet af sager, hvor afgørelsestiden er længere end et halvt år, idet 21 % af sagerne i 2007 havde en længere sagsbehandlingstid end et halvt år mod kun 7 % i 1. halvår Set over en årrække afgør Østre Landsret stadig flere sager inden for 6 måneder. Vestre Landsret har ikke gennemgået samme udvikling. Udviklingen ses af figur 3 nedenfor. Tabel 4: Landsretternes afgørelsestider for særlige voldssager i perioden 2006 til 1. halvår af Procentdel af de særlige voldssager, der er afgjort inden for henholdsvis 2 måneder, 2-6 måneder, 6-12 måneder og over et år Antal Vestre Landsret Østre Landsret Procent (1) (1) Antal sager i alt Under 2 måneder i % måneder i % måneder i % Mere end et år i % Denne udvikling i 1. halvår 2008 skal dog ses i sammenhæng med et faldende antal afsluttede særlige voldssager i Østre Landsret og et stigende antal afsluttede særlige voldssager i Vestre Landsret. Figur 3: Procentdel af de særlige voldssager i perioden fra 2006 til 1. halvår 2008 afgjort inden for henholdsvis 0-6 måneder og 6-12 måneder ved henholdsvis Vestre Landsret og Østre Landsret 2008(1) - VL VL VL 2008(1) - ØL ØL ØL Op til 6 mdr mdr Procent Bilag Bilag 1: Afgørelsestider ved byretterne i 1. halvår 2008 Bilag 2: Voldtægtssager 1. halvår 2008

9 Bilag 1: Afgørelsestider ved byretterne i 1. halvår 2008 Afgørelsestid for straffesager efter straffelovens , hvor der er idømt en ubetinget frihedsstraf, uden at der heri indgår andre lovovertrædelser af væsentlig betydning for strafudmålingen (særlige voldssager) Afgørelsestid: SÆRLIGE VOLDSSAGER Sager ANTAL SAGER AFGJORT INDENFOR Andel (%) afgjort i alt 0-29 dg dg dg dg. >180 dg. inden 37 dage inden for 60 dage ALLE BYRETTER ,8 70,7 Hjørring Aalborg Randers Århus Viborg Holstebro Herning Horsens Kolding Esbjerg Sønderborg Odense Svendborg Nykøbing Falster Næstved Holbæk Roskilde Hillerød Helsingør Lyngby Glostrup Frederiksberg København Bornholm Bilag 2: Voldtægtssager 1. halvår 2008 Afgørelsestid m.v. SAGER I ALT SAMLET MÅLOPFYL- DELSE AFGJORT INDEN FOR MÅLOPFYL- AFGJORT INDEN FOR MÅLOPFYL- < 30 dg dg dg dg. >180 dg. DELSE < 30 dg. DELSE ALLE BYRETTER 35 65,7% ,7% 1 100% Hjørring 1 100% 1 Aalborg 2 50% 1 1 Randers 2 50% 1 1 Århus 1 100% 1 Viborg 2 50% 1 1 Esbjerg 1 100% 1 Sønderborg 2 50% 1 1 Odense 2 100% 2 Svendborg 6 83,3% Næstved 4 100% 3 1 Holbæk 1 0,0% 1 Roskilde 1 0,0% 1 Hillerød 1 100% 1 Helsingør 3 66,7% Lyngby 1 100% 1 Glostrup 2 0,0% 1 1 København 3 33,3% 1 2 Note: Der er kun medtaget retter, der har behandlet voldtægtssager DOMSMANDSSAGER TILSTÅELSESSAGER

S T A T U S. for målsætninger om sagsbehandlingstider for volds- og voldtægtssager ved domstolene

S T A T U S. for målsætninger om sagsbehandlingstider for volds- og voldtægtssager ved domstolene S T A T U S for målsætninger om sagsbehandlingstider for volds- og voldtægtssager ved domstolene Indholdsfortegnelse 1. Sammenfatning og overordnet vurdering... 2 2. Voldtægtssager... 3 2.1 Baggrund for

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Side

Indholdsfortegnelse: Side Indholdsfortegnelse: Side 1. Sammenfatning 2 2. Voldtægtssager 4 2.1 Baggrund for målsætningen 4 2.2 Status for målopfyldelsen i 1. halvår 2007 4 3. Voldssager 5 3.1 Kriterier for at en sag indgår i voldsstatistikken

Læs mere

S T A T U S. for målsætninger om sagsbehandlingstider for volds- og voldtægtssager samt våbensager ved domstolene

S T A T U S. for målsætninger om sagsbehandlingstider for volds- og voldtægtssager samt våbensager ved domstolene S T A T U S for målsætninger om sagsbehandlingstider for volds- og voldtægtssager samt våbensager ved domstolene Indholdsfortegnelse 1. Sammenfatning og overordnet vurdering... 2 2. Voldtægtssager... 3

Læs mere

STATUSNOTAT. om målsætninger for sagsbehandlingstiden i voldssager, voldtægtssager samt våbensager ved domstolene

STATUSNOTAT. om målsætninger for sagsbehandlingstiden i voldssager, voldtægtssager samt våbensager ved domstolene STATUSNOTAT om målsætninger for sagsbehandlingstiden i voldssager, voldtægtssager samt våbensager ved domstolene Indholdsfortegnelse 1. Sammenfatning og overordnet vurdering... 2 2. Voldssagerne... 3 2.1

Læs mere

S T A T U S. med hensyn til de opstillede målsætninger for en hurtig behandling af voldssager ved domstolene

S T A T U S. med hensyn til de opstillede målsætninger for en hurtig behandling af voldssager ved domstolene S T A T U S med hensyn til de opstillede målsætninger for en hurtig behandling af voldssager ved domstolene November 2005 2 1. Sammenfatning 1. Byretterne gør en stor indsats for, at så mange voldssager

Læs mere

S T A T U S. med hensyn til de opstillede målsætninger for en hurtig behandling af voldssager ved domstolene for perioden , 1.

S T A T U S. med hensyn til de opstillede målsætninger for en hurtig behandling af voldssager ved domstolene for perioden , 1. S T A T U S med hensyn til de opstillede målsætninger for en hurtig behandling af voldssager ved domstolene for perioden 2000-2003, 1. halvår November 2003 1. Baggrunden for voldsundersøgelsen på domstolsområdet

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2012-13 REU Alm.del Bilag 317 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Administrationsafdelingen Dato: 11. juni 2013 Kontor: Budget- og planlægningskontoret Sagsbeh:

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del Bilag 233 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del Bilag 233 Offentligt Retsudvalget 2016-17 REU Alm.del Bilag 233 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Styrings- og Ressourceafdelingen Dato: 29. marts 2017 Kontor: Analysekontoret Sagsbeh: Anders

Læs mere

Myndighedernes bidrag til besvarelsen vedlægges endvidere til orientering.

Myndighedernes bidrag til besvarelsen vedlægges endvidere til orientering. Retsudvalget 2017-18 REU Alm.del Bilag 326 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 27. juni 2018 Kontor: Enheden for Ledelsesinformation og data Sagsbeh: Martin Stolpe

Læs mere

Statistik for Danmarks Domstole 2013

Statistik for Danmarks Domstole 2013 Statistik for Danmarks Domstole 2013 STRAFFESAGER 2 Statistik for straffesager - 2013 Afsluttede (A) og modtagne (M) almindelige straffesager inden for forskellige sagskategorier Straffesager: ALMINDELIGE

Læs mere

Statistik for 1. halvår 2010

Statistik for 1. halvår 2010 Statistik for 1. halvår 2010 1 STRAFFESAGER 2 Statistik for straffesager - 1. halvår 2010 Afsluttede (A) og modtagne (M) almindelige straffesager inden for forskellige sagskategorier Straffesager: ALMINDELIGE

Læs mere

Statistik for straffesager

Statistik for straffesager Statistik for 2010 STRAFFESAGER 2 Statistik for straffesager - 2010 Afsluttede (A) og modtagne (M) almindelige straffesager inden for forskellige sagskategorier Straffesager: ALMINDELIGE STRAFFESAGER M/

Læs mere

Vold, voldtægt og våben - Målsætning for sagsbehandlingstider for vold, voldtægt og våben og indberetning herom til Rigsadvokaten

Vold, voldtægt og våben - Målsætning for sagsbehandlingstider for vold, voldtægt og våben og indberetning herom til Rigsadvokaten Vold, voldtægt og våben - Målsætning for sagsbehandlingstider for vold, voldtægt og våben og indberetning herom til Rigsadvokaten Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: ;legalitetssikring og indberetning

Læs mere

Vold, voldtægt og våben - Målsætning for sagsbehandlingstider for vold, voldtægt og våben og indberetning herom til Rigsadvokaten-3

Vold, voldtægt og våben - Målsætning for sagsbehandlingstider for vold, voldtægt og våben og indberetning herom til Rigsadvokaten-3 Vold, voldtægt og våben - Målsætning for sagsbehandlingstider for vold, voldtægt og våben og indberetning herom til Rigsadvokaten-3 Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: ;legalitetssikring og indberetning

Læs mere

Vold, voldtægt og våben - Målsætning for sagsbehandlingstider for vold, voldtægt og våben og indberetning herom til Rigsadvokaten

Vold, voldtægt og våben - Målsætning for sagsbehandlingstider for vold, voldtægt og våben og indberetning herom til Rigsadvokaten Vold, voldtægt og våben - Målsætning for sagsbehandlingstider for vold, voldtægt og våben og indberetning herom til Rigsadvokaten Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: ;legalitetssikring og indberetning

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED NOVEMBER 2008

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED NOVEMBER 2008 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED NOVEMBER 2008 REDEGØRELSE OM UNGDOMSSANKTIONER OG UBETINGEDE FÆNGSELSSTRAFFE TIL UNGE LOVOVERTRÆDERE, 1. JANUAR TIL 31. DECEMBER 2007 Den 1. juli 2001 trådte muligheden

Læs mere

STATUSNOTAT. om målsætninger for sagsbehandlingstiden i voldssager, voldtægtssager samt våbensager ved domstolene

STATUSNOTAT. om målsætninger for sagsbehandlingstiden i voldssager, voldtægtssager samt våbensager ved domstolene STATUSNOTAT om målsætninger for sagsbehandlingstiden i voldssager, voldtægtssager samt våbensager ved domstolene Indholdsfortegnelse 1. Sammenfatning og overordnet vurdering... 2 2. Voldssagerne... 4 2.1

Læs mere

ÅRSNØGLETAL Retten i Århus. Evt. sammenligning Retten i Horsens Datatabeller 5. bedste KLIK PÅ PILENE FOR AT HOPPE TIL DATA:

ÅRSNØGLETAL Retten i Århus. Evt. sammenligning Retten i Horsens Datatabeller 5. bedste KLIK PÅ PILENE FOR AT HOPPE TIL DATA: ÅRSNØGLETAL 2017 ten i Århus 2016 2017 Gnst. BR 2017 Evt. sammenligning ten i Horsens Datatabeller 5. bedste 2017 2016 2017 KLIK PÅ PILENE FOR AT HOPPE TIL DATA: Samlet produktivitet, retten (indeks) 94,2

Læs mere

ÅRSNØGLETAL Retten i Horsens. Evt. sammenligning Retten i Kolding Datatabeller 5. bedste KLIK PÅ PILENE FOR AT HOPPE TIL DATA:

ÅRSNØGLETAL Retten i Horsens. Evt. sammenligning Retten i Kolding Datatabeller 5. bedste KLIK PÅ PILENE FOR AT HOPPE TIL DATA: ÅRSNØGLETAL 2015 ten i Horsens 2014 2015 Gnst. BR 2015 Evt. sammenligning ten i Kolding Datatabeller 5. bedste 2015 2014 2015 KLIK PÅ PILENE FOR AT HOPPE TIL DATA: Samlet produktivitet, retten (indeks)

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR SEPETMBER 2010

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR SEPETMBER 2010 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR SEPETMBER 2010 REDEGØRELSE OM UNGDOMSSANKTIONER OG UBETINGEDE FÆNGSELSSTRAFFE TIL UNGE LOVOVERTRÆDERE, 1. JANUAR TIL 31. DECEMBER 2009 Den 1. juli 2001 trådte muligheden

Læs mere

Retsudvalget (2. samling) REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 40 Offentligt

Retsudvalget (2. samling) REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 40 Offentligt Retsudvalget 2014-15 (2. samling) REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 40 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 25. august 2015 Kontor:

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR DECEMBER 2011

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR DECEMBER 2011 Efter offentliggørelse af denne rapport er der fundet registreringsmangler i de anvendte grunddata vedrørende især stedet for varetægtsfængsling. Oplysninger herom bør derfor ikke anvendes. Der henvises

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR NOVEMBER 2009

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR NOVEMBER 2009 Efter offentliggørelse af denne rapport er der fundet registreringsmangler i de anvendte grunddata vedrørende især stedet for varetægtsfængsling. Oplysninger herom bør derfor ikke anvendes. Der henvises

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR OKTOBER 2015

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR OKTOBER 2015 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR OKTOBER 2015 Redegørelse om ungdomssanktioner og ubetingede fængselsstraffe til unge lovovertrædere, 1. januar til 31. december 2014 Den 1. juli 2001 trådte muligheden

Læs mere

DOMSMAND OG NÆVNING. Om at være lægdommer

DOMSMAND OG NÆVNING. Om at være lægdommer DOMSMAND OG NÆVNING Om at være lægdommer 2 OM AT VÆRE LÆGDOMMER I Danmark kan du som borger blive udtaget som lægdommer. Det betyder, at du kan blive indkaldt til at medvirke i straffesager som enten domsmand

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED APRIL 2006

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED APRIL 2006 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED APRIL 2006 STATISTIK OM ISOLATIONSFÆNGSLING I forlængelse af ændringen af reglerne om varetægtsfængsling i isolation i 2000 er det besluttet, at der skal gennemføres

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af retsplejeloven

Forslag. Lov om ændring af retsplejeloven Lovforslag nr. L 191 Folketinget 2014-15 Fremsat den 24. april 2015 af Karsten Lauritzen (V), Peter Skaarup (DF), Simon Emil Ammitzbøll (LA) og Mai Mercado (KF) Forslag til Lov om ændring af retsplejeloven

Læs mere

Der er indkommet i alt 211 skemaer med oplysninger om videoafhøring af børn.

Der er indkommet i alt 211 skemaer med oplysninger om videoafhøring af børn. JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED Marts 2005 UNDERSØGELSE AF VIDEOAFHØRING AF BØRN I SÆDELIGHEDSSAGER 1. Indledning Til brug for en redegørelse om, hvordan de nye retningslinier for gennemførelse af

Læs mere

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn.

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn. Navn: Klasse: A: Kolding B: Næstved C: Svendborg D: København E: Odense F: Helsingør G: Frederikshavn H: Aarhus I: Herning J: Ålborg K: Silkeborg L: Randers M: Fredericia N: Hillerød O: Køge P: Horsens

Læs mere

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn.

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn. Navn: Klasse: A: Køge B: Holstebro C: Ålborg D: Frederikshavn E: Vejle F: Horsens G: Viborg H: Aarhus I: Silkeborg J: Hillerød K: Herning L: Sønderborg M: Næstved N: Roskilde O: Kolding P: Helsingør Q:

Læs mere

Redegørelse om ungdomssanktioner og ubetingede fængselsstraffe til unge lovovertrædere, 1. januar til 31. december 2012

Redegørelse om ungdomssanktioner og ubetingede fængselsstraffe til unge lovovertrædere, 1. januar til 31. december 2012 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR AUGUST 2013 Redegørelse om ungdomssanktioner og ubetingede fængselsstraffe til unge lovovertrædere, 1. januar til 31. december 2012 Den 1. juli 2001 trådte muligheden

Læs mere

Justitsministeriet Lovafdelingen

Justitsministeriet Lovafdelingen Justitsministeriet Lovafdelingen Dato: 21. juni 2005 Kontor: Strafferetskontoret Sagsnr.: 2005-730-0013 Dok.: CHA40254 N O T I T S om udviklingen i strafniveauet efter lov nr. 380 af 6. juni 2002 (strafskærpelsesloven)

Læs mere

Hurtigere vej fra forbrydelse til fængsel. 8 initiativer til at få straffesager hurtigere igennem retssystemet

Hurtigere vej fra forbrydelse til fængsel. 8 initiativer til at få straffesager hurtigere igennem retssystemet Hurtigere vej fra forbrydelse til fængsel 8 initiativer til at få straffesager hurtigere igennem retssystemet 14. januar 2018 Indhold Forord 2 Straffesagskæden 3 erne 4 Sigtede må ikke vælge en forsvarer,

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED APRIL 2007

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED APRIL 2007 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED APRIL 2007 STATISTIK OM ISOLATIONSFÆNGSLING I forlængelse af ændringen af reglerne om varetægtsfængsling i isolation i 2000 er det besluttet, at der skal gennemføres

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR DECEMBER 2012

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR DECEMBER 2012 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR DECEMBER 2012 Redegørelse om ungdomssanktioner og ubetingede fængselsstraffe til unge lovovertrædere, 1. januar til 31. december 2011 Den 1. juli 2001 trådte muligheden

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED November 2005

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED November 2005 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED November 2005 STATISTIK OM ISOLATIONSFÆNGSLING I forlængelse af ændringen af reglerne om varetægtsfængsling i isolation i 2000 er det besluttet, at der skal gennemføres

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR NOVEMBER 2014

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR NOVEMBER 2014 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR NOVEMBER 2014 Redegørelse om ungdomssanktioner og ubetingede fængselsstraffe til unge lovovertrædere, 1. januar til 31. december 2013 Den 1. juli 2001 trådte muligheden

Læs mere

OG UBETINGEDE FÆNGSELSSTRAFFE TIL UNGE LOVOVERTRÆDERE, 1. JANUAR 2003 TIL 31. DECEMBER 2003

OG UBETINGEDE FÆNGSELSSTRAFFE TIL UNGE LOVOVERTRÆDERE, 1. JANUAR 2003 TIL 31. DECEMBER 2003 For rapporterne vedrørende 2008 til 2010 er der fundet registreringsmangler i de anvendte grunddata vedrørende især stedet for varetægtsfængsling. Disse mangler gør sig antagelig også gældende for de tidligere

Læs mere

RIGSADVOKATEN Oktober 2004 J.nr Udeblivelsesdomme efter retsplejelovens 847, stk. 3, nr. 4,

RIGSADVOKATEN Oktober 2004 J.nr Udeblivelsesdomme efter retsplejelovens 847, stk. 3, nr. 4, RIGSADVOKATEN Oktober 2004 J.nr. 2003-120-0007 Udeblivelsesdomme efter retsplejelovens 847, stk. 3, nr. 4, 1. Indledning Ved lov nr. 256 af 8. maj 2002 blev retsplejelovens 847, stk. 3, nr. 4, ændret,

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2011.

Handlingsplan for Vestre Landsret 2011. Handlingsplan for Vestre Landsret. Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten vil iværksætte og/eller følge op på i. Den internt ansvarlige for den enkelte

Læs mere

ÅRSBERETNING 2018 Retten på Bornholm. (bemærkninger til årsnøgletal)

ÅRSBERETNING 2018 Retten på Bornholm. (bemærkninger til årsnøgletal) ÅRSBERETNING 2018 ten på Bornholm (bemærkninger til årsnøgletal) Marts 2019 Indhold 1. Indledning kort præsentation af retten... 3 2. Bemærkninger til resultater i 2018... 3 2.1: Effektivitet (aktivitet

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 24. april 2012

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 24. april 2012 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 24. april 2012 Sag 240/2010 Anklagemyndigheden mod T (advokat Mette Grith Stage, beskikket) I tidligere instans er afsagt kendelse af Østre Landsrets 1. afdeling

Læs mere

Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11, 12 og 16.

Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11, 12 og 16. Bilag 1 Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11, 12 og 16. Kommunens effektive sagsbehandlingstid er sagsbehandlingstiden

Læs mere

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 699 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K

Retsudvalget. REU alm. del - Svar på Spørgsmål 699 Offentligt. Folketinget. Retsudvalget. Christiansborg 1240 København K Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 699 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 27. maj 2009 Kontor: Procesretskontoret Sagsnr.: 2009-792-0897

Læs mere

Aftale med Ankestyrelsen

Aftale med Ankestyrelsen J.nr.: 850189 KMO/IHO Aftale med Ankestyrelsen om refusion af rejseudgifter Kammeradvokaten Vester Farimagsgade 23 DK-1606 København V Telefon +45 33 15 20 10 Fax +45 33 15 61 15 www.kammeradvokaten.dk

Læs mere

Tabel 1: Fortsættes:

Tabel 1: Fortsættes: Bilag 1 Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11, 12 og 16. Kommunens effektive sagsbehandlingstid er sagsbehandlingstiden

Læs mere

1. Indledning. 1 Der er udarbejdet et bilag til embedsregnskaberne, hvor beregningsmetoder og forudsætninger er nærmere beskrevet.

1. Indledning. 1 Der er udarbejdet et bilag til embedsregnskaberne, hvor beregningsmetoder og forudsætninger er nærmere beskrevet. April 2009 2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Rettens bemærkninger og forklaringer... 5 3. Aktivitet og sagsmængde... 8 4. Produktivitet... 10 5. Sagsbehandlingstider... 13 6. Udvalgte HR-data

Læs mere

Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11, 12 og 16.

Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11, 12 og 16. Bilag 1 Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11, 12 og 16. Kommunens effektive sagsbehandlingstid er sagsbehandlingstiden

Læs mere

VELKOMMEN SOM DOMSMAND OG NÆVNING. Vejledning for lægdommere

VELKOMMEN SOM DOMSMAND OG NÆVNING. Vejledning for lægdommere VELKOMMEN SOM DOMSMAND OG NÆVNING Vejledning for lægdommere VELKOMMEN SOM LÆGDOMMER Du er blevet udtaget som lægdommer. Det betyder, at du fra 1. januar 2016 kan blive indkaldt til at medvirke i straffesager

Læs mere

Østre Landsret Præsidenten

Østre Landsret Præsidenten Østre Landsret Præsidenten Den 16/11-2017 J.nr. 21A-ØL-1-13 Tillæg til Vejledning om behandling af civile sager ved landsretterne digital sagsbehandling Dette tillæg til Vejledning om behandling af civile

Læs mere

REDEGØRELSE OM UNGDOMSSANKTIONER OG UBETINGEDE FÆNGSELSSTRAFFE TIL UNGE LOVOVERTRÆDERE, 1. JANUAR 2005 TIL 31. DECEMBER 2005

REDEGØRELSE OM UNGDOMSSANKTIONER OG UBETINGEDE FÆNGSELSSTRAFFE TIL UNGE LOVOVERTRÆDERE, 1. JANUAR 2005 TIL 31. DECEMBER 2005 JUSTITSMINISTERIET FORSKNINGSENHEDEN August 2006 REDEGØRELSE OM UNGDOMSSANKTIONER OG UBETINGEDE FÆNGSELSSTRAFFE TIL UNGE LOVOVERTRÆDERE, 1. JANUAR 2005 TIL 31. DECEMBER 2005 Den 1. juli 2001 trådte muligheden

Læs mere

Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11 og 12.

Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11 og 12. Bilag 1 Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11 og 12. Kommunens effektive sagsbehandlingstid er sagsbehandlingstiden fratrukket

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. juni 2019

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. juni 2019 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. juni 2019 Sag 23/2019 (1. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Michael Harms, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Glostrup den 31. maj

Læs mere

Beretning til Statsrevisorerne om straffesagskæden. Januar 2014

Beretning til Statsrevisorerne om straffesagskæden. Januar 2014 Beretning til Statsrevisorerne om straffesagskæden Januar 2014 BERETNING OM STRAFFESAGSKÆDEN Indholdsfortegnelse I. Introduktion og konklusion... 1 II. Indledning... 4 A. Baggrund... 4 B. Afgrænsning og

Læs mere

KL s servicemålsstatistik for byggesager og miljøgodkendelser af virksomheder

KL s servicemålsstatistik for byggesager og miljøgodkendelser af virksomheder KL s servicemålsstatistik for bygge og miljøgodkendelser af virksomheder 1. juli 2017 31. KL og regeringen har indgået en aftale om fælles servicemål for kommunal erhvervsrettet sagsbehandling i december

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2005/2006 (ekstern udgave)

Handlingsplan for Vestre Landsret 2005/2006 (ekstern udgave) Vestre Landsret J.nr. 21A-VL-16-04 Den 21/12-2005 Handlingsplan for Vestre Landsret 2005/2006 (ekstern udgave) Dette er en revideret udgave af Vestre Landsrets handlingsplan for 2005 I, som indeholder

Læs mere

Årsberetning 2018 Københavns Byret

Årsberetning 2018 Københavns Byret Årsberetning 2018 Københavns Byret 1 1. Indledning kort præsentation af retten Københavns Byret er den største af Danmarks 24 byretter. Retten betjener en stor del af Københavns Kommune samt Dragør og

Læs mere

ÅRSBERETNING 2012 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Roskilde. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen

ÅRSBERETNING 2012 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Roskilde. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen ÅRSBERETNING 2012 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Roskilde - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2013 2 Indledning Retten i Roskilde er fortsat placeret i fire bygninger

Læs mere

KL s servicemålsstatistik for byggesager og miljøgodkendelser af virksomheder

KL s servicemålsstatistik for byggesager og miljøgodkendelser af virksomheder KL s servicemålsstatistik for bygge og miljøgodkendelser af virksomheder 1. juli 2016 30. juni 2017 KL og regeringen har indgået en aftale om fælles servicemål for kommunal erhvervsrettet sagsbehandling

Læs mere

Den 1. januar 2007 trådte den mest omfattende reform på domstolsområdet i 100 år i kraft.

Den 1. januar 2007 trådte den mest omfattende reform på domstolsområdet i 100 år i kraft. Nye mål for Danmarks Domstole Mål for domstolsreformen (sagsbehandlingstider, kvalitet og service mv.) Januar 2008 2 1. Indledning Den 1. januar 2007 trådte den mest omfattende reform på domstolsområdet

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2013 ekstern udgave

Handlingsplan for Vestre Landsret 2013 ekstern udgave Vestre Landsret Præsidenten Handlingsplan for Vestre Landsret 2013 ekstern udgave Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten vil iværksætte og/eller følge

Læs mere

Vestre Landsret Præsidenten

Vestre Landsret Præsidenten Vestre Landsret Præsidenten J.nr. 21A-VL-5-09 Den 29/04-2009 Handlingsplan for Vestre Landsret 2009 (ekstern udgave) Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten

Læs mere

Beskæftigelsesministeriet Analyseenheden

Beskæftigelsesministeriet Analyseenheden Beskæftigelsesministeriet Analyseenheden Analyse: Tidligere beskæftigelsesomfang for ledige i kontanthjælpssystemet December 217 1. Indledning og sammenfatning Mere end hver tredje af personerne i kontanthjælpssystemet

Læs mere

ÅRSBERETNING 2018 Retten i Odense (bemærkninger til årsnøgletal)

ÅRSBERETNING 2018 Retten i Odense (bemærkninger til årsnøgletal) ÅRSBERETNING 2018 Retten i Odense (bemærkninger til årsnøgletal) Marts 2019 Indhold 1. Indledning kort præsentation af retten... 3 2. Bemærkninger til resultater i 2018... 4 2.1: Effektivitet (aktivitet

Læs mere

ÅRSBERETNING 2013 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Holstebro

ÅRSBERETNING 2013 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Holstebro ÅRSBERETNING 2013 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Holstebro - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2014 2 1. Indledning kort præsentation af retten Retten i Holstebro

Læs mere

KL's servicemålsstatistik for byggesager og miljøgodkendelser af virksomheder 1. januar juni 2018

KL's servicemålsstatistik for byggesager og miljøgodkendelser af virksomheder 1. januar juni 2018 KL's servicemålsstatistik for bygge og miljøgodkendelser af virksomheder 1. januar 2018 30. juni 2018 KL og regeringen har indgået en aftale om fælles servicemål for kommunal erhvervsrettet sagsbehandling

Læs mere

KL's servicemålsstatistik for byggesager og miljøgodkendelser af virksomheder 1. januar 31. december 2018

KL's servicemålsstatistik for byggesager og miljøgodkendelser af virksomheder 1. januar 31. december 2018 KL's servicemålsstatistik for bygge og miljøgodkendelser af virksomheder 1. januar 31. december KL og regeringen har indgået en aftale om fælles servicemål for kommunal erhvervsrettet sagsbehandling i

Læs mere

Kortlægning af afstand til nærmeste sygehus med akutmodtagelse

Kortlægning af afstand til nærmeste sygehus med akutmodtagelse A NALYSE Kortlægning af afstand til nærmeste sygehus med akutmodtagelse - Før og efter implementering af den nye sygehusstruktur Af Bodil Helbech Hansen og Lasse Vej Toft Formålet med denne kortlægning

Læs mere

OG UBETINGEDE FÆNGSELSSTRAFFE TIL UNGE LOVOVERTRÆDERE, 1. JANUAR 2004 TIL 31. DECEMBER 2004

OG UBETINGEDE FÆNGSELSSTRAFFE TIL UNGE LOVOVERTRÆDERE, 1. JANUAR 2004 TIL 31. DECEMBER 2004 For rapporterne vedrørende 2008 til 2010 er der fundet registreringsmangler i de anvendte grunddata vedrørende især stedet for varetægtsfængsling. Disse mangler gør sig antagelig også gældende for de tidligere

Læs mere

ÅRSBERETNING 2013 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Roskilde. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen

ÅRSBERETNING 2013 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Roskilde. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen ÅRSBERETNING 2013 (bemærkninger til årsnøgletal) Retten i Roskilde - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2014 2 Indledning Retten i Roskilde var i 2013 fortsat placeret i fire

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. februar 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. februar 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. februar 2015 Sag 219/2014 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Birger Hagstrøm, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten på Frederiksberg

Læs mere

Sigtelser 2004 fordelt efter indvandrerbaggrund og oprindelsesland

Sigtelser 2004 fordelt efter indvandrerbaggrund og oprindelsesland JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSENHED OKTOBER 2005 Sigtelser 2004 fordelt efter indvandrerbaggrund og sland Materiale oplysninger, der er anvendt i de følgende tabeller, stammer fra Danmarks Statistik. Tabellerne

Læs mere

Notits om udviklingen i strafniveauet for vold, voldtægt og seksuelt misbrug af børn efter lov nr. 380 af 6. juni 2002 (strafskærpelsesloven)

Notits om udviklingen i strafniveauet for vold, voldtægt og seksuelt misbrug af børn efter lov nr. 380 af 6. juni 2002 (strafskærpelsesloven) Retsudvalget REU alm. del - Bilag 604 Offentligt Lovafdelingen Notits om udviklingen i strafniveauet for vold, voldtægt og seksuelt misbrug af børn efter lov nr. 380 af 6. juni 2002 (strafskærpelsesloven)

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 21. december 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 21. december 2016 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 21. december 2016 Sag 233/2016 A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N og O kærer Østre Landsrets kendelse om afslag på beskikkelse af bistandsadvokat (advokat Brian

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 16. april 2012

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 16. april 2012 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 16. april 2012 Sag 16/2012 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Steen Petersen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Glostrup den 5. september

Læs mere

Hjemmehjælp til ældre 2012

Hjemmehjælp til ældre 2012 Ældre Sagen august 2013 Hjemmehjælp til ældre 2012 Færre hjemmehjælpsmodtagere og færre minutter pr. modtager I 2012 var der godt 130.000 over 65 år, der var visiteret til at modtage hjemmehjælp, mens

Læs mere

ÅRSBERETNING 2014 (bemærkninger til årsnøgletal) [Retten i Sønderborg]

ÅRSBERETNING 2014 (bemærkninger til årsnøgletal) [Retten i Sønderborg] ÅRSBERETNING 2014 (bemærkninger til årsnøgletal) [Retten i Sønderborg] - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2015 2 1. Indledning kort præsentation af retten Retten i Sønderborg

Læs mere

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR SEPTEMBER 2011

JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR SEPTEMBER 2011 JUSTITSMINISTERIETS FORSKNINGSKONTOR SEPTEMBER 2011 [BILAG 1 TIL BETÆNKNING NR. 1534 OM SEKSUALFORBRYDELSER] UDVIKLINGEN I SEKSUALFORBRYDELSER Til brug for Straffelovrådet er der udarbejdet opgørelser

Læs mere

ÅRSBERETNING 2014 Bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg

ÅRSBERETNING 2014 Bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg ÅRSBERETNING 2014 Bemærkninger til årsnøgletal Retten i Esbjerg - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2015 Strategi og planlægning God ressourceudnyttelse Fogedret Strafferet

Læs mere

NØGLETAL FOR DOMSTOLENE kvartal 2018

NØGLETAL FOR DOMSTOLENE kvartal 2018 NØGLETAL FOR DOMSTOLENE 1.-4. kvartal 2018 NØGLETAL: SAGSFLOW OG SAGSBEHANDLINGSTIDER 1.-4. kvartal 2018 Modtagne sager Afsluttede sager Bunkeeffekt⁸ 1.-4. kvartal 2018 Gnst. afgørelsestid - antal - -

Læs mere

Sygehusenes virksomhed 1998 (foreløbig opgørelse).

Sygehusenes virksomhed 1998 (foreløbig opgørelse). Sygehusenes virksomhed 1998 (foreløbig opgørelse). Kontaktperson: Fuldmægtig Jakob Lynge Sandegaard, lokal 6205 Fuldmægtig Jørgen Jørgensen, lokal 6302 Indberetninger til Landspatientregisteret for 1998

Læs mere

ÅRSBERETNING 2011. Retten i Hjørring. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen

ÅRSBERETNING 2011. Retten i Hjørring. - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen ÅRSBERETNING 2011 Retten i Hjørring - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen April 2012 1. Indledning kort præsentation af retten 2 Retten i Hjørring blev etableret den 1. januar 2007

Læs mere

Justitsministeriet Lovafdelingen

Justitsministeriet Lovafdelingen Justitsministeriet Lovafdelingen Dato 28. februar 2006 Kontor: Procesretskontoret Sagsnr.: 2006-740-0150 Dok.: KHE40397 N O T I T S om Ændringer af lovforslaget om en politi- og domstolsreform Denne notits

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om straffesagskæden

Rigsrevisionens notat om beretning om straffesagskæden Rigsrevisionens notat om beretning om straffesagskæden Maj 2017 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om straffesagskæden (beretning nr. 9/2013) 3. maj 2017 RN 1105/17 1. Rigsrevisionen

Læs mere

VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget har vedtaget og Vi ved Vort samtykke stadfæstet følgende lov:

VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget har vedtaget og Vi ved Vort samtykke stadfæstet følgende lov: Lov om ændring af straffeloven og retsplejeloven (Rejsedommerordning, forkyndelse, udeblivelsesdomme i straffesager samt lønindeholdelse for bøder, sagsomkostninger og konfiskerede beløb m.v.) VI MARGRETHE

Læs mere

Folkeskolelærernes undervisningstid

Folkeskolelærernes undervisningstid Folkeskolelærernes undervisningstid, 2013/14 - Folkelærernes gennemsnitlige undervisningsandel er i skoleåret 2013/14 36,2 procent (brutto) og 41,9 procent netto for kommuner på 2005-arbejdstidsaftalen.

Læs mere

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2014-15 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 258 Offentligt Tabel 1 Genindlæggelser af, 2004 Region Nordjylland 5.966 76 1,3 Sygehus Thy - Mors 701 8 1,1 Aalborg Universitetshospital

Læs mere

9/2013. Beretning om straffesagskæden

9/2013. Beretning om straffesagskæden 9/2013 Beretning om straffesagskæden 9/2013 Beretning om straffesagskæden Statsrevisorerne fremsender denne beretning med deres bemærkninger til Folketinget og vedkommende minister, jf. 3 i lov om statsrevisorerne

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2014 ekstern udgave

Handlingsplan for Vestre Landsret 2014 ekstern udgave Vestre Landsret Præsidenten J.nr. 21A-VL-22-13 Den 17/02-2014 Handlingsplan for Vestre Landsret 2014 ekstern udgave Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 16. april 2012

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 16. april 2012 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 16. april 2012 Sag 13/2012 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Martin Simonsen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Glostrup den 27. april

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 22. september 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 22. september 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 22. september 2014 Sag 36/2014 Anklagemyndigheden mod T (advokat Jakob S. Arrevad, beskikket) I tidligere instanser er afsagt kendelse af Retten i Horsens den 13.

Læs mere

Afrapportering Ungesamråd 2014

Afrapportering Ungesamråd 2014 Afrapportering Ungesamråd 2014 Om Ungesamrådet Ungesamrådet i Københavns Politikreds blev etableret i juni 2012 og er et tværsektorielt samarbejde mellem Anklagemyndigheden, Kriminalforsorgen og de fire

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 1. april 2016

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 1. april 2016 (Det forbydes offentligt at gengive navn, stilling eller bopæl eller på anden måde offentliggøre tiltaltes identitet) HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 1. april 2016 Sag 220/2015 Advokat Casper Andreasen

Læs mere

N O T A T. Tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen- December måned

N O T A T. Tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen- December måned N O T A T 8. marts 2016 Tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen- December måned J.nr 16/03977 I bilag A nedenfor er vist foreløbige kommunefordelte antal og andele i forhold til undtagne

Læs mere

I bilag B nedenfor er tallene der ligger til grund for figuren i bilag A vist. Bilag B viser således de samme antal og andele som bilag A.

I bilag B nedenfor er tallene der ligger til grund for figuren i bilag A vist. Bilag B viser således de samme antal og andele som bilag A. N O T A T 8. marts 2016 Tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen- november måned J.nr 16/03977 I bilag A nedenfor er vist foreløbige kommunefordelte antal og andele i forhold til undtagne

Læs mere

Foreløbige tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen

Foreløbige tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen N O T A T 11. oktober 2016 Foreløbige tal for undtagelser i forbindelse med 225- timersreglen J.nr 16/03977 I bilag A nedenfor er vist foreløbige kommunefordelte antal og andele i forhold til undtagne

Læs mere

2017, procentpoint Antal personer. samtaler. samtaler procentpoint

2017, procentpoint Antal personer. samtaler. samtaler procentpoint Bilag 1 - December 2018: Tabel over antal personer, andel med x antal, gens. antal og udvikling siden nov 2017, samt vægtet gennemsnit Kommune personer Dagpengemodtagere, 6-9 mdr. Jobparate kontanthjælpsmodtagere,

Læs mere

ÅRSBERETNING 2017 (bemærkninger til årsnøgletal) [Retten i Sønderborg] - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen

ÅRSBERETNING 2017 (bemærkninger til årsnøgletal) [Retten i Sønderborg] - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen ÅRSBERETNING 2017 (bemærkninger til årsnøgletal) [Retten i Sønderborg] - udarbejdet i samarbejde mellem retten og Domstolsstyrelsen Marts 2018 2 1. Indledning kort præsentation af retten Retten i Sønderborg

Læs mere

I bilag B nedenfor er tallene, der ligger til grund for figuren i bilag A, vist. Bilag B viser således de samme antal og andele som bilag A.

I bilag B nedenfor er tallene, der ligger til grund for figuren i bilag A, vist. Bilag B viser således de samme antal og andele som bilag A. N O T A T 25. april 2017 Undtagelser fra 225-timersreglen januar 2017 J.nr 17/04682 I bilag A nedenfor er vist foreløbige kommunefordelte antal og andele i forhold til undtagne borgere i forbindelse med

Læs mere