DESIGN OG KUNST I HVERDAGEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DESIGN OG KUNST I HVERDAGEN"

Transkript

1 OKTOBER 2006 DESIGN OG KUNST I HVERDAGEN

2 2 DESIGN OG KUNST I HVERDAGEN DESIGN STORKONTOR MED PLADS TIL INDIVIDER I begyndelsen af 2004 besluttede Kulturministeriet at rive væggene ned i ministerens forkontor for at skabe et storrum som ramme for arbejdet i ledelsessekretariatet. Sekretariatet sørger til daglig for den nære betjening af både minister og departementets topledelse. Da de fire cellekontorer, der lå på en lang række op mod ministerens kontor, blev brudt ned, viste der sig et langt smukt og lyst rum, som samtidig bragte bygningen tilbage til ruminddelingen fra midten af 1800-tallet, da rummet fungerede som lager. Mange funktioner Med det ca. 90 m 2 store lokale var næste udfordring at tænke de opgaver og funktioner, der er en del af medarbejdernes hverdag, ind i den konkrete indretning. Dansk design og de danske designuddannelser hører under Kulturministeriet, og derfor var det oplagt at bede nogle unge talentfulde danske designere om at komme med deres bud på en indretning af rummet. Indretningen skulle få lokalet til både at fungere som officielt ankomst- og afskedsrum for ministerens gæster, som arbejdsområde for syv personer og som et rum, der signalerer kultur, design, kreativitet og inspiration. Valget faldt på designerne Louise Campbell og Marianne Britt Jørgensen. Efter grundig research og interviews med medarbejderne udarbejdede de et koncept for rummet, som departementet godkendte i efteråret 2004, og som stod klar til indflytning lige efter nytår Flere rum i rummet Den bærende idé i det nyindrettede rum er en symbolsk genetablering af de fire rum, der nu er omdannet til arbejdszoner, samt etablering af et femte til den i et stort kontor uundværlige maskinpark. Specialdesignede metalrammer skaber fem sammenhængende celler. I rammerne hænger gardiner, der gør det muligt at skærme for sol, samtidig med at helhedsindtrykket og lysindfaldet bevares. Der er frit udsyn tværs gennem alle zonerne. Det seneste skridt i indretningen af storrummet er den kunstneriske udsmykning, der er kommet op i maj Fire unge kunstnere, Torben Ribe, Kristoffer Akselbo, Katrine Malinovsky og Randi Jørgensen, har lavet en række kunstværker specielt til rummet. Udsmykningen er sponsoreret af den Hielmstierne-Rosencroneske Stiftelse.

3 DESIGN DESIGN OG KUNST I HVERDAGEN 3 DESIGNERNE Rummet er designet af Louise Campbell og Marianne Britt Jørgensen. Torben Bay har assisteret. Louise Campbell (f. 1970) Møbel- og produktdesigner. Uddannet i Industriel designer fra Danmarks Designskole (1995) og The London College of Furniture (1992). Er blandt andet kendt for lampen Collage, der blev præsenteret ved møbelmessen i Bella Center 2005, og for stolen Prince chair, som har modtaget EDIDA Elle Decoration International Design Award i Har udstillet på en række messer og soloudstillinger i både ind- og udland. Herhjemme senest med Plastic Fantastic på Trapholt og Honey I m Home på Dansk Design Center i Har bl.a. modtaget Finn Juhl-prisen i 2004 og Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat i I 2005 blev hun udnævnt til Årets designer i Bo Bedre, i 2006 tildeltes hun Interiors Maverick Award i Wallpaper Magazine. Har siden 1996 haft sin egen tegnestue, Louise Campbell Studio. Marianne Britt Jørgensen (f. 1970) Sko- og tekstildesigner. Uddannet industriel designer fra Danmarks Designskole (1998) og skoog accesoriedesigner fra Royal College of Art i London (2000). Har blandt andet modtaget Statens Kunstfonds arbejdslegat (2002) og the Manolo Blahnik Award (1999) for en serie sko lavet over temaet aluminium. Arbejder i dag freelance som sko- og industrieldesigner og har senest (2006) lavet lysinstallation for Holmegaard. Marianne Britt Jørgensen og Louise Campbell (siddende). De syv smalle og høje opslagstavler er et centralt element i den nye indretning. På begge sider af en tynd glasplade holder magneter fast i invitationer, foldere og plakater fra kunst- og kulturlivet. Tom Dixons Mirror Ball-lamper følger den blå løber på gulvet og fremhæver ganglinjen frem til ministerens kontor.

4 4 DESIGN OG KUNST I HVERDAGEN KUNST KUNSTNERNE Der er blevet skabt tre værker specielt til det nye storrum. Bag værkerne står fire yngre, danske kunstnere. Randi Jørgensen (f. 1974) og Katrine Malinovsky (f. 1976) Begge er uddannede billedkunstnere fra Det Kgl. Danske Kunstakademi med afgangsudstillingen Exit De har deltaget i en række solo- og gruppeudstillinger på bl.a. Mogadishni, Gammel Strand, Museet for Samtidskunst i Roskilde, Trapholt, Kunstakademiets Udstillingssted Q samt Førstetilvenstre. Er støttet af Kunstrådet og præmieret af Statens Kunstfond for udstillingen Fabricated Garden på Mogadishni. Kristoffer Akselbo (f. 1974) Uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi sommeren Har bl.a. udstillet på Museum for Samtidskunst i Roskilde, Det Kongelige Bibliotek, Danmarks Tekniske Museum, Frederiksberg Have, Metronome no. 7 og MOMAD. Tilknyttet Kirkhoff Contemporary Art. Torben Ribe (f. 1978) Uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi sommeren Har udstillet på bl.a. Museet for Samtidskunst i Roskilde, Charlottenborg og MOMAD. Er tilknyttet Bendixen Contemporary Art. Randi og Katrine har arbejdet sammen siden 2004 og har været repræsenteret af galleriet Mogadishni siden 2005.

5 KUNST DESIGN OG KUNST I HVERDAGEN 5 VISTA, vægobjekt, 2006 Randi Jørgensen og Katrine Malinovsky Værket Vista ligger i forlængelse af duoens hidtidige arbejde med rum og narrationer. Der er arbejdet med værket ud fra ideen om et vindue, med dets glas, gardin og sprosser. Sammen danner referencerne til luksuslineren, modernistisk arkitektur og træskærerarbejde nye rum og nye fortællinger. Vista er en udsigt, en solnedgang, et skumsprøjt, et vingesus, en duft af træ og et skib på havet et rum i rummet.

6 6 DESIGN OG KUNST I HVERDAGEN KUNST JURASSIC JAVA, installation, 2006 Kristoffer Akselbo Jurassic Java består af en kaffekop, der tilsyneladende er blevet glemt i en af forkontorets vindueskarme. Logoet fra Steven Spielbergs film Jurassic Park pryder ydersiden af koppen. Hvis man betragter koppens indhold i mere end 10 sekunder, vil man opdage, at der opstår seismiske ringe i kaffens overflade, som var der noget stort og tungt på vej mod os. Værket sætter fokus på vores medierede virkelighed og trækker på referencer fra filmens verden. Og så er det et værk, som de ansatte skal vande med kaffe af og til, når koppens indhold er fordampet nogle centimeter. Jurassic Java er en skulptur, der skaber en lille fortælling, som beskueren uvægerligt kommer til at deltage i. Og en kommentar til det politiske liv, hvor alt kan ske, og man må forvente det uventede.

7 KUNST DESIGN OG KUNST I HVERDAGEN 7 RESURRECTION, loop, 2006 Torben Ribe Resurrection er en 21 minutter lang abstrakt og malerisk film uden begyndelse eller slutning. Et flydende maleri der er i konstant forandring. Visuelt trækker værket på både den nonfigurative kunsts tunge tradition og tidlig science fictionfilm. Kompositioner bygges op og nedbrydes, monokromer bliver til konstruktivistiske billeder, og stribemalerier opløses til fordel for en hjemmelavet papmobile fra det ydre rum. Resurrection er en samling maleriske stiuationer, der udfordrer det traditionelle maleris evige og statiske karakter og potentielt producerer en uendelig strøm af billeder.

8 KULTURMINISTERIET, NYBROGADE 2 POSTBOKS 2140, DK KBH. K Indretningen af storrummet skal på samme tid bevare det store rum og skabe individuelle arbejdspladser. I storrummet er der brugt farver og metalrammer til at skelne arbejdspladserne fra hinanden. Ministerens forkontor er i den rosa zone. Ministersekretær og ledelsessekretær er i den dybrøde zone. Kontorchefen sidder i beige zone og på tværs i rummet for bedre at kunne overskue trafikken af personer i rummet og for lettere at kunne deltage i den løbende kommunikation i rummet. Afdelingschefsekretærer er i den isblå zone. Alle printere, kopimaskiner og faxer er samlet for sig i en grå zone. Rammerne omkring kontorerne kan Kulturministeriet Nybrogade København K Kontakt Kontorchef Anders Friis Brorholt bruges til at skærme af for sollyset eller til at hænge alt fra billeder og jakker til boksebolde op i. Væk er de lange rækker af reoler, der normalt beklæder væggene i ministeriets kontorer. Den nye indretning inspirerer til digitale sagsgange. Medarbejderne må som udgangspunkt klare sig med den plads, der er på og under de tre meter lange skriveborde. For at bibeholde ministergangen, der løber helt fra venteværelset i husets anden ende til ministerens dør, fortsættes gangens markante blå farve tværs gennem storrummet. Både i loftet og på gulvet. Den tykke blå løber dæmper også lyden fra de mange gæster, der går til og fra ministerens kontor. Tlf.: Web: Foto: Simon Ladefoged Layout: e-types

Forord. Det ville have betydet så meget for Halldor, hvis et af hans huse fik lov til at stå i fred uden at blive bygget om.

Forord. Det ville have betydet så meget for Halldor, hvis et af hans huse fik lov til at stå i fred uden at blive bygget om. Forord Det ville have betydet så meget for Halldor, hvis et af hans huse fik lov til at stå i fred uden at blive bygget om. Sådan siger Lillemor Gunnløgsson i denne meget personlige bog, hvor hun fortæller

Læs mere

Inspirationsmateriale til un der visere, der gerne vil ind drage kunstneriske udtryks former i undervisningen

Inspirationsmateriale til un der visere, der gerne vil ind drage kunstneriske udtryks former i undervisningen vorfor arbejde med samtidskunst? Inspirationsmateriale til un der visere, der gerne vil ind drage kunstneriske udtryks former i undervisningen HHer kan du hente inspiration til at arbejde med samtidskunst

Læs mere

Milen kunst og landskab

Milen kunst og landskab Milen kunst og landskab Publikationen er udarbejdet af Roskilde Kommune i samarbejde med professor og billedhugger, Morten Stræde, professor og kreativ direktør i SLA arkitekter, Stig L Andersson og Kunstkomiteen

Læs mere

Møbelmesteren. Y-stolen Y-stolen fra 1950 er en af Wegners mest kendte. Stolen, der

Møbelmesteren. Y-stolen Y-stolen fra 1950 er en af Wegners mest kendte. Stolen, der KULTUR T E L E F O N : 33 75 75 75. KULTUR-, DEBAT- OG NAVNEREDAKTØR: JESPER BEINOV SOUSCHEF: JESPER EISING DAGENS AVISANSVARLIGE: JESPER EISING B B.DK /KULTUR FA X : 33 75 20 20. K U LT U R @ B E R L

Læs mere

EN RÆV BAG ØRET. en workshop for finurlige, legende og nysgerrige børn i Århus

EN RÆV BAG ØRET. en workshop for finurlige, legende og nysgerrige børn i Århus EN RÆV BAG ØRET en workshop for finurlige, legende og nysgerrige børn i Århus Et tilbud til skoler, daginstitutioner, SFO er mv. i Århus Kommune i 2008 18 timers workshop med en professionel kunstner ude

Læs mere

Lærervejledning til Fanget

Lærervejledning til Fanget Lærervejledning til Fanget En udstilling med værker af den danske samtidskunstner John Kørner Målgruppe: mellemtrinnet Baggrundsinformation om udstillingen John Kørner - Fanget 04.05.13-22.09-13 Problemerne

Læs mere

Enkelt og funktionelt og med plads til den røde værktøjskasse

Enkelt og funktionelt og med plads til den røde værktøjskasse Stuen er lys, og indrettet enkelt og funktionelt. Langbordet har Adam tegnet og fået lavet. Understellet er lavet af en smed, og pladen er derefter tilpasset. Foldedørene ved altanen kan åbnes helt op,

Læs mere

NR 04 / 2009 DEN DANSKE LYSPRIS 2009 LYSETS DAG INTERVIEWS

NR 04 / 2009 DEN DANSKE LYSPRIS 2009 LYSETS DAG INTERVIEWS NR 04 / 2009 DEN DANSKE LYSPRIS 2009 LYSETS DAG INTERVIEWS LYS 04-2009 / 3 Lysdesignerne manifesterer sig Den Danske Lyspris 2009, som blev uddelt på Lysets Dag, blev en manifestation af lysdesignerens

Læs mere

GODT BEGynDT ET TILBAGEBLIK OVER ørestads UDVIKLInG

GODT BEGynDT ET TILBAGEBLIK OVER ørestads UDVIKLInG Godt begyndt Et tilbageblik OVER ørestads UDVIKLING INDHOLD 4 6 26 2 1989-2012 ØRESTAD OVER TID s. 4 Vendepunkt for københavn s. 6 behov for en ny bydel s. 8 Helhedsplanen s. 14 infrastrukturen s. 20 byens

Læs mere

,,Børge. Der er ingen japanske turister denne

,,Børge. Der er ingen japanske turister denne 8 Living Møbeldesign SØNDAG DEN 11. MARTS 2012 Havearkitekten Morten Klint, som indrettede den store, skrå grund på fortrinlig vis, skabte en have med solkroge og op til fire meter brede hække, der snildt

Læs mere

Kultur Debat og dialog om kulturpolitik: ontakten Kulturk

Kultur Debat og dialog om kulturpolitik: ontakten Kulturk Kulturkontakten DECEMBER 2002 Debat og dialog om kulturpolitik: frandsen, langsted og kunststøttens legitimitet. syn på nyt kunstråd. bukdahl om den unødvendige kunst og den nødvendige kunststøtte. wiedemann

Læs mere

MAJ 2014 STRATEGI FOR SKOLEBØRNS MØDE MED KUNST OG KULTUR

MAJ 2014 STRATEGI FOR SKOLEBØRNS MØDE MED KUNST OG KULTUR MAJ 2014 WWW.KUM.DK STRATEGI FOR SKOLEBØRNS MØDE MED KUNST OG KULTUR MAJ 2014 STRATEGI FOR SKOLEBØRNS MØDE MED KUNST OG KULTUR 3 FORORD Kunsten og kulturen skal være en del af børns og unges liv, fra

Læs mere

SKUFFER, SKABE OG SKRIN HJEMMETS OPBEVARINGSMØBLER FØR OG NU DESIGNMUSEUM DANMARK

SKUFFER, SKABE OG SKRIN HJEMMETS OPBEVARINGSMØBLER FØR OG NU DESIGNMUSEUM DANMARK SKUFFER, SKABE OG SKRIN HJEMMETS OPBEVARINGSMØBLER FØR OG NU Vis mig dit skab, og jeg skal fortælle dig, hvem du er! Vi har altid fortalt historier igennem måden, vi indretter vores bolig på. Opbevaringsmøblets

Læs mere

Upptäck Arkitektur! Erbjudande till nya prenumeranter: 10 nr till priset av 8 nr!

Upptäck Arkitektur! Erbjudande till nya prenumeranter: 10 nr till priset av 8 nr! Forstudier Et interview med en højskoleforstander, et studieprojekt fra KADK og en arkitekturfilmfestival. Vi rapporterer her fra steder, hvor der bliver gjort forstudier til arkitekturen. Erbjudande till

Læs mere

Doo-wop farverig, eksklusiv og multianvendelig. Tenka Gammelgaard lys i en kunstners univers. Nicolai Bergmann lys og blomster harmoni i Tokyo

Doo-wop farverig, eksklusiv og multianvendelig. Tenka Gammelgaard lys i en kunstners univers. Nicolai Bergmann lys og blomster harmoni i Tokyo Doo-wop farverig, eksklusiv og multianvendelig Tenka Gammelgaard lys i en kunstners univers Nicolai Bergmann lys og blomster harmoni i Tokyo En keramikers passion for PH 1 L Lys i de mørke tider Dagene

Læs mere

MAJ 2014 STRATEGI FOR SMÅ BØRNS MØDE MED KUNST OG KULTUR

MAJ 2014 STRATEGI FOR SMÅ BØRNS MØDE MED KUNST OG KULTUR MAJ 2014 WWW.KUM.DK STRATEGI FOR SMÅ BØRNS MØDE MED KUNST OG KULTUR MAJ 2014 STRATEGI FOR SMÅ BØRNS MØDE MED KUNST OG KULTUR 3 FORORD Kunsten og kulturen skal være en del af børns og unges liv, fra de

Læs mere

Jeppe Hein 2.0. Jeppe Hein. fakta H

Jeppe Hein 2.0. Jeppe Hein. fakta H Jeppe Hein 2.0 Vendepunkt. Et af dansk nutidskunsts største navne er ved at restaurere sig selv. Den nye udgave af Jeppe Hein bruger sin tid nidkært og vil arbejde mere sammen med andre kunstnere for at

Læs mere

Kontorer der fungerer - en eksempelsamling

Kontorer der fungerer - en eksempelsamling Kontorer der fungerer - en eksempelsamling Udfordringerne er mange, når man skal indrette et velfungerende åbent kontor: Hvordan opnår man et godt arbejdsmiljø? Hvordan optimerer man arealet og opnår høj

Læs mere

Årsberetning 2009 for

Årsberetning 2009 for Årsberetning 2009 for 1 FORORD 4 1.0 MUSEETS ARBEJDSOMRÅDER OG FORMÅL 6 1.1 MUSEETS NAVN 6 1.2 MUSEETS ADRESSE OG TELEFONNUMMER 6 1.3 MUSEUMSKATEGORI 6 1.4 MUSEETS FORMÅL OG EMNEMÆSSIGE FORHOLD 6 1.5 OPRETTELSE

Læs mere

DECEMBER 2009 STRATEGI: KULTUR FOR ALLE WWW.KUM.DK KULTUR FOR ALLE KULTUR I HELE LANDET

DECEMBER 2009 STRATEGI: KULTUR FOR ALLE WWW.KUM.DK KULTUR FOR ALLE KULTUR I HELE LANDET DECEMBER 2009 STRATEGI: KULTUR FOR ALLE WWW.KUM.DK KULTUR FOR ALLE KULTUR I HELE LANDET KULTUR FOR ALLE KULTUR I HELE LANDET Strategien er udgivet i 2009 af: Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 Kbh. K www.kum.dk

Læs mere

VENDSYSSEL KUNSTMUSEUM

VENDSYSSEL KUNSTMUSEUM VENDSYSSEL KUNSTMUSEUM UDSTILLINGSKALENDER 2015 VELKOMMEN Med en stor tak til alle, der på forskellig vis har støttet Vendsyssel Kunstmuseum i 2014, glæder jeg mig til at byde velkommen til 2015 og løfte

Læs mere

EN LÆRERGUIDE A Kassen Carnegie Art Award 2014

EN LÆRERGUIDE A Kassen Carnegie Art Award 2014 EN LÆRERGUIDE A Kassen Carnegie Art Award 2014 18. januar - 23. februar 2014 Introduktion Kære underviser I perioden 17 januar til 24 februar 2014 præsenterer Den Frie Udstillingsbygning en stor soloudstilling

Læs mere

Design C - Introduktion. Af Morten Fabricius.

Design C - Introduktion. Af Morten Fabricius. Design C - Introduktion Af Morten Fabricius. Indhold: Del 1 1. Introduktion. 2. Designanalyse. 3. Designer - Erik Magnussen. 4. Plakat. Del 2 1. Nyt og eget design - Skitsering - Uddybning 20-10-2012 Introduktion:

Læs mere

Dansekonsulenterne 2011/2012. Dans for børn og unge

Dansekonsulenterne 2011/2012. Dans for børn og unge Dansekonsulenterne 2011/2012 Dans for børn og unge D A N S F O R B Ø R N O G U N G E 2 0 1 1 / 2 0 1 2 S I D E 2 D A N S E P L A N E R I L U F T E N Danseplaner i luften Det er ingen hemmelighed, at Dansens

Læs mere

Da Charlotte Ekberg først så billeder. Fra det orker vi ikke til total- renovering

Da Charlotte Ekberg først så billeder. Fra det orker vi ikke til total- renovering 8 Living Bolig SØNDAG DEN 1. SEPTEMBER 2013 Parret har ladet en af de oprindelige vægge stå tilbage til at indramme stuen. De holder sig til den minimalistiske stil og køber deres møbler i Roskilde Designcenter

Læs mere

Kunstkatapult. Manual for lærer, museumsunderviser og kunstner

Kunstkatapult. Manual for lærer, museumsunderviser og kunstner Kunstkatapult Manual for lærer, museumsunderviser og kunstner Indhold Hvad er Kunstkatapult? Et anderledes undervisningsforløb En udveksling mellem fag og institutioner Hvad er Kunstkatapult også? Fordybelse

Læs mere

NR.1 MARTS 2007. Bkf-bladet bliver til Billedkunstneren. Læs hvorfor på side 2. Den Blinde Vinkel

NR.1 MARTS 2007. Bkf-bladet bliver til Billedkunstneren. Læs hvorfor på side 2. Den Blinde Vinkel NR.1 MARTS 2007 Bkf-bladet bliver til Billedkunstneren. Læs hvorfor på side 2 Den Blinde Vinkel tema om ligestilling i kunstverdenen Læs bl.a. om: Nye tal på statens skæve indkøb, Griselda Pollock om køn,

Læs mere

Indhold. Kulturmødet 2014 nu mod 2015 Kulturmødet november 2014. Fotos: DAHLphotography.dk m. fl. Layout: Anja Korsgaard Tryk: TypoGraphic A/S

Indhold. Kulturmødet 2014 nu mod 2015 Kulturmødet november 2014. Fotos: DAHLphotography.dk m. fl. Layout: Anja Korsgaard Tryk: TypoGraphic A/S Kulturmødet 2014 nu mod 2015 Indhold Mors stedet for den nødvendige diskussion..................... 3 Kulturmødet 2014 er slut Kulturmødet 2015 er i gang............. 4 Hvad Kulturmødet er......................................

Læs mere

Carl Det gode liv. Lærervejledning. Forløb: Carl Larsson. Det gode liv Målgruppe: Indskoling og mellemtrin Fag: Dansk, billedkunst, historie

Carl Det gode liv. Lærervejledning. Forløb: Carl Larsson. Det gode liv Målgruppe: Indskoling og mellemtrin Fag: Dansk, billedkunst, historie Ordrupgaards samlinger og særudstillinger rummer mange muligheder for engagerende, dialogbaseret undervisning, f.eks. i fagene dansk, billedkunst, historie, fransk og samfundsfag. Se nogle af museets akutelle

Læs mere

ARTiFAKTi. Inspirationsmateriale til undervisere. God fornøjelse!

ARTiFAKTi. Inspirationsmateriale til undervisere. God fornøjelse! ARTiFAKTi Inspirationsmateriale til undervisere Sex Shop (2013) Udstillingen TAL R - THE VIRGIN kan opleves på ARoS i perioden 23. nov. 2013-21. april 2014. Tal R har de seneste 10 år udstillet på en lang

Læs mere