Vejledning. Om merarbejde og frihed for ansatte med ukontrollabel tjeneste

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledning. Om merarbejde og frihed for ansatte med ukontrollabel tjeneste"

Transkript

1 Vejledning Om merarbejde og frihed for ansatte med ukontrollabel tjeneste 1. Hvornår er man ukontrollabel 2. Tidsregistrering 3. Anvendelse af konto 9001 og 9002: Mertid og frihed 4. Muligheder for merarbejdsgodtgørelse 1. Hvornår er man ukontrollabel I politiet bruges betegnelsen ukontrollabel om alle ansatte, som ikke har ret til overarbejdsgodtgørelse uanset faggruppe. Det vil sige både akademikere og medarbejdere, som ifølge politiets arbejdstidsaftale eller statens arbejdstidsaftale er undtaget fra reglerne om overarbejdsgodtgørelse 1.1. Hvad vil det sige at have ukontrollabel tjeneste? Fuldtids ansatte i politiet er ansat med en gennemsnitlig ugentlig arbejdstid på 37 timer. Det betyder, at arbejdsbelastningen kan svinge, og at der således kan være uger, hvor der er behov for at arbejde lidt mere end 37 timer og omvendt uger, hvor man kan nøjes med at arbejde lidt mindre. Derudover kan der være nogle, som i henhold til deres ansættelseskontrakt er ansat uden højeste arbejdstid. Når man har ukontrollabel tjeneste, betyder det, at man ikke har krav på godtgørelse for overarbejde, selvom man i en periode arbejder mere end 37 timer om ugen. Det skyldes, at man har en høj grad af indflydelse på tilrettelæggelsen af sit eget arbejde og sin egen arbejdstid. Det hænger blandt andet sammen med den stilling, man har, og den type arbejdsopgaver, man løser. Opgaver, som ofte er karakteriseret ved at svinge i belastningsgrad over tid. Medarbejdere med ukontrollabel tjeneste har derfor i vid udstrækning mulighed og ansvar for selv at tilrettelægge deres arbejdstid. Det gælder fx i forhold til mødetider, eventuelle hjemmearbejdsdage, længere arbejdsdage, kortere arbejdsdage mv., så arbejdstiden hænger sammen med opgaveløsningen.

2 2. Tidsregistrering I politiet har alle medarbejdere og ledere pligt til at registrere deres faktiske arbejdstid og fravær i HR Portalen. Formålet med at registrere arbejdstid og fravær er blandt andet at dokumentere og synliggøre ressourceforbruget på de forskellige aktiviteter og opgaver, som politiet beskæftiger sig med Tidsregistrering Når man har ukontrollabel tjeneste, skal man som hovedregel bruge tre konti, når man registrerer arbejdstid og fravær: Konto 9000, 9001 og Konto 9000 ( almindelig arbejdstid ): Konto 9000 bruges til at registrere planlagt arbejdstid. Det gør man ved enten at anføre klokkeslæt (fra/til) eller ved at skrive det samlede timetal. Konto 9001 ( mertid ukontrollabel ): Konto 9001 bruges til at registrere eventuel arbejdstid ud over det, der er planlagt. Det gør man ved enten at anføre klokkeslæt (fra/til) eller ved at skrive det samlede antal timer, man har arbejdet mere end det, der er planlagt for dagen. Sammen med konto 9000 og konto 9001 bruges et aktivitetsnummer og eventuelt et indsatsområde, som viser, hvilke typer af opgaver, man har arbejdet med. Konto 9002 ( frihed ukontrollabel ): Konto 9002 bruges til at registrere eventuelt fravær i forhold til den planlagte arbejdstid. Det vil sige fravær i løbet af arbejdsdagen, som ikke er ½ times frokostpause, ferie, ordinære fridage, sygdom, barns sygedage, omsorgsdage osv. Det gør man ved enten at anføre klokkeslæt (fra/til) eller ved at skrive det samlede antal timer, hvor man har været fraværende Pauser Frokostpauser af højst ½ times varighed kan medregnes i arbejdstiden. Frokostpausen betragtes som resttid. Har man fx en arbejdsdag på 8 timer, så registrerer man 7,5 timers arbejdstid. Den ½ times frokost, man ikke har registreret, betragtes automatisk som resttid. Pauser, der varer mere end ½ time, kan ikke medregnes i arbejdstiden heller ikke med ½ time. For HK-ansatte gælder dog en særlig regel, der betyder, at HK-ansatte kan medregne ½ times pause i arbejdstiden (resttid), selvom pausen varer mere end ½ time Eksempel på tidsregistrering almindelig arbejdsdag Nedenfor er vist et eksempel på, hvordan man registrerer sin arbejdstid og sit fravær, afhængigt af om man bruger klokkeslæt eller samlet timetal. Årsagen til, at det kan gøres på flere måder er, at ukontrollable ikke har krav på overarbejdsgodtgørelse. Mange ukontrollable har heller ikke krav på særlige ydelser. Derfor er det heller ikke så vigtigt, om man angiver klokkeslæt eller nøjes med at skrive timetal. I de situationer, hvor man har ret til særlige ydelser, skal klokkeslæt dog angives. Læs mere herom i afsnit 2.2. Eksempel: En ukontrollabel medarbejder har en rulleplan, som viser, at han/hun er planlagt til at møde kl om mandagen. En mandag møder han/hun i stedet kl Det kan registreres på følgende måder:

3 Konti Registreringsmuligheder Automatisk resttid Tilstedevær antal timer i alt Tidsreg. 1 (klokkeslæt) Kl Kl Kl Kl ,5 time 9 timer Tidsreg. 2 (samlet timetal) 7,5 timer 1 time 0,5 time 9 timer Tidsreg. 3 (kombination) 6,5 timer Kl Kl ,5 time 9 timer 2.2. Tidsregistrering og særlige ydelser Polititjenestemænd, kontortjenestemænd, tjenestemandsansatte jurister samt overenskomstansatte på statens arbejdstidsaftale kan have krav på særlige ydelser, hvis det er pålagt eller nødvendigt, at de arbejder i det tidsrum, som udløser tillæg for aften-, nat- og weekendarbejde. I de tilfælde skal arbejde uden for den planlagte arbejdstid registreres på konto 1000 i stedet for konto Registreringen på konto 1000 udløser ikke overarbejdsgodtgørelse, men betyder, at der tildeles særlige ydelser. Anvendelse af konto 1000 kan kun ske efter direkte aftale med nærmeste leder eller med den leder, der har ansvaret i den konkrete arbejdssituation. Hvis man registrerer arbejdstid på konto 1000, skal klokkeslæt (fra/til) anføres Særlige ydelser på tjenesterejser I forbindelse med tjenesterejser, hvor det er nødvendigt at rejse i det tidsrum, der udløser tillæg for aften-, nat- eller weekendarbejde, registreres merrejsetid uden for den planlagte arbejdstid på konto Dermed tildeles særlige ydelser for den del af rejsetiden, som ligger om aftenen, natten eller i weekenden. Det gælder alle typer af tjenesterejser - også rejser i forbindelse med pålagt kursus. Hvis man registrerer rejsetid på konto 1201, skal klokkeslæt (fra/til) anføres Tidsregistrering i forbindelse med kursus I forbindelse med pålagt kursusdeltagelse skal medarbejdere med ukontrollabel tjeneste registrere den faktiske kursustid på konto 9000 og eventuelt konto Konto 9000 og 9001 bruges i den forbindelse i kombination med det aktuelle aktivitetsnummer (fx : Anden uddannelse). Hvis man har krav på særlige ydelser, og der er tale om pålagt kursustid i det tidsrum, der udløser særlige ydelser (aften, nat eller weekend), registreres denne tid på konto 1000 (gælder ikke for overenskomstansatte akademikere). Reglerne om medregning af pauser i arbejdstiden gælder også under kursus. Det betyder, at man, hvis man har 1 times frokostpause på et kursus, skal registrere denne på konto

4 9002. (HK-ansatte skal kun registrere ½ time af pausen på konto Den ½ time af pausen, som tæller med i arbejdstiden, håndteres på samme måde som på almindelige arbejdsdage se afsnit ) Eksempel på tidsregistrering - kursusdag En ukontrollabel medarbejder (ikke HK er) har en rulleplan, som viser, at han/hun er planlagt til at møde kl om mandagen. En mandag skal han/hun i stedet på kursus. Programmet for dagen ser sådan ud: Kursusprogram Kl Kl Kl Kl Kl Undervisning Frokost Undervisning Middag Undervisning Det kan registreres på følgende måder: Konti Registrerings muligheder Reg. tilstedevær antal timer i alt Tidsreg. 1 (klokkeslæt) Kl Kl Kl Kl Kl Kl timer Tidsreg. 2 (samlet timetal) 8 timer 1 time 9 timer Tidsreg. 3 (kombination) 6 timer Kl Kl Kl Kl timer I mulighed 1 og mulighed 3 er timerne fra kl registreret på konto Hvis man har krav på særlige ydelser, og det er godkendt af nærmeste leder, skal de to timer registreres på konto Som alternativ til ovenstående kan medarbejdere med ukontrollabel tjeneste, der skal på kursus, sættes til PSK. Medarbejderen skal efterfølgende registrere de faktiske kursustimer på konto 1100.

5 3. Anvendelse af konto 9001 og 9002: Mertid og frihed 3.1. Mertid/merarbejde Som udgangspunkt bruges konto 9001 ( mertid ukontrollabel ) til at registrere arbejdstid ud over det, der er planlagt. Årsagerne til, at man arbejder ud over eller uden for den planlagte arbejdstid, kan være forskellige. Der kan være tale om, at arbejdsopgaverne gør det nødvendigt at arbejde på et andet tidspunkt end det planlagte (fx et møde uden for den planlagte arbejdstid). Der kan også være tale om, at man er nødt til at arbejde mere end det, der er planlagt, fordi der er ekstra travlt i en periode. Dette vil i mange situationer være op til medarbejderens egen vurdering, men der kan også være tale om, at man direkte pålægges merarbejde af sin nærmeste leder. Da medarbejderen i vid udstrækning selv styrer sin arbejdstid, er han eller hun også forpligtet til at meddele det til sin nærmeste leder, hvis der opstår - eller i nær fremtid forventes at opstå - betydeligt merarbejde. Det samme gælder naturligvis, hvis medarbejderen i en periode ikke har arbejdsopgaver nok til at fylde arbejdstiden ud. Lederen får derved mulighed for at forholde sig til situationen og eventuelt foretage omprioriteringer. Omvendt er medarbejderens nærmeste leder også forpligtet til at være opmærksom på, om medarbejderen arbejder betydeligt mere end 37 timer om ugen. Konto 9001 kan også bruges i de situationer, hvor arbejde uden for den planlagte arbejdstid hænger sammen med medarbejderens eget ønske om fleksibilitet. Et eksempel herpå kan være den medarbejder, som en enkelt dag arbejder et par timer længere, end han/hun er planlagt med, fordi det passer godt ind i forhold til privatlivet (man skal måske ikke hente børn den dag). Medarbejderen går så måske et par timer tidligere en anden dag. Ovenstående betyder, at de timer, som er registreret på konto 9001, er udtryk for en kombination af nødvendigt merarbejde og fleksibilitet i tilrettelæggelsen af arbejdstiden Frihed Konto 9002 ( frihed ukontrollabel ) bruges til at registrere fravær eller frihed inden for den planlagte arbejdstid. Det vil sige fravær/fri, som ikke skyldes betalt frokostpause, ferie, omsorgsdage, sygdom, barns sygdom osv. I det omfang tjenesten tillader det, kan medarbejderen selv træffe beslutning om den form for korterevarende frihed, som er af mindre end 1 dags varighed. Dette kan naturligvis kræve koordinering med nærmeste leder. Et eksempel herpå kan være den situation, hvor en medarbejder går et par timer tidligere hjem eller møder lidt senere, end det der ellers er planlagt i rulleplanen. Derudover er der også mulighed for at holde en eller flere hele fridage via konto Det kan ske efter aftale med nærmeste leder, og hvis tjenesten tillader det.

6 Ukontrollable, som selv er ledere, kan i kraft af deres ansvar som ledere, selv træffe beslutning om hele dages frihed via konto Der kan dog være behov for koordinering/drøftelse med lederens nærmeste leder. Medarbejdere med ukontrollabel tjeneste har ikke krav på overarbejdsgodtgørelse. Derfor er konto 9002 heller ikke en afspadseringskonto, og de timer, der måtte være registreret på konto 9001, er ikke timer, som man har krav på at afspadsere eller få godtgjort på anden måde. Omvendt skal medarbejder og leder naturligvis sikre i fællesskab, at der er en balance i arbejdstiden over tid. Lederen kan, hvis der viser sig et behov for betydeligt merarbejde i en periode, beslutte at lade medarbejderen holde fri via konto 9002 efterfølgende - i det omfang, det er foreneligt med opgaveløsningen i afdelingen. Både leder og medarbejder har i den situation et ansvar for, at der ikke samtidig ophobes restferie, som ikke kan afvikles inden for det pågældende ferieår. 4. Muligheder for merarbejdsgodtgørelse Nogle medarbejdere, som har ukontrollabel tjeneste/ikke har krav på overarbejdsgodtgørelse, har mulighed for at få godtgjort merarbejde af større omfang enten i form af decideret afspadsering eller fx som et merarbejdsvederlag. Det vil oftest være i situationer, hvor der har været betydeligt og pålagt/nødvendigt merarbejde over en længere periode. Reglerne for, hvornår og hvordan merarbejde kan godtgøres, er forskellige afhængig af faggruppe og stilling. Merarbejde, som er anvendt til frihed via konto 9002, kan dog aldrig godtgøres Godtgørelse så vidt muligt som afspadsering Godtgørelse for merarbejde til overenskomstansatte akademikere, som er indplaceret på basisløntrin 1-8 ydes så vidt muligt i form af afspadsering af samme varighed som det antal merarbejdstimer, der skal honoreres + 50 pct. Ved godtgørelse for merarbejde til deltidsansatte, godtgøres det antal merarbejdstimer, der skal honoreres med afspadsering af samme varighed (1:1) for så vidt angår timer under fuldtidsnormen (37 timer/uge). Merarbejdstimer ud over fuldtidsnormen, som honoreres, godtgøres med afspadsering af samme varighed + 50 pct. Hvis afspadsering ikke kan finde sted, godtgøres merarbejdet med betaling. Merarbejdsgodtgørelse i form af afspadsering kan tildeles manuelt i Polpai, PA30, infotype Medarbejderen kan derefter anvende afspadseringstimerne vha. konto De afspadseringstimer, som eventuelt tildeles, kan ikke trækkes fra konto Det hænger sammen med, at konto 9001 ikke er en overarbejdskonto indeholdende godkendte merarbejdstimer. Det er derfor vigtigt at understrege, at ledelsen ved fastsættelsen af merarbejdets omfang skal være opmærksom på at sammenholde de præsterede timer med det udførte arbejde. Hvis CADO-rapporten anvendes til at gennemgå antallet af timer registeret på konto 9001 og konto 9002, skal den periode, der

7 kigges på, defineres som det kvartal, hvori det merarbejde, som medarbejderen anmoder om godtgørelse for, har fundet sted Ledere og øvrige medarbejdere med ukontrollabel tjeneste (inkl. special- og chefkonsulenter) Ledere og øvrige medarbejdere (herunder special- og chefkonsulenter på ACoverenskomst), som ikke har ret til overarbejdsgodtgørelse har uanset faggruppe mulighed for at få godtgørelse for væsentligt merarbejde. Det gælder uanset, om man er omfattet af politiets arbejdstidsaftale, statens arbejdstidsaftale eller AC-overenskomstens bilag 4. Der kan ikke ydes godtgørelse for merarbejde, hvis man er undtaget herfra ved anden aftale. Et eksempel herpå er tjenestemænd, der efter chefløns aftalen er undtaget fra reglerne om merarbejde og ansatte, der har topcheftillæg Merarbejdsvederlag Hvis en medarbejder anmoder om et merarbejdsvederlag, skal ledelsen tage stilling til, om betingelserne for at yde merarbejdsgodtgørelse er til stede og fastsætte merarbejdets omfang efter drøftelse med medarbejderen. Det vil sige, at ledelsen skal vurdere merarbejdets omfang, den ansattes præstation og resultater og sammenhængen imellem dem. På den baggrund besluttes, om der er grundlag for at godtgøre merarbejdet og i givet fald, hvor stor en del af merarbejdet, der skal godtgøres. Godtgørelsen gives som et engangsvederlag (merarbejdsvederlag).

Arbejdstid og merarbejde

Arbejdstid og merarbejde HR OG KOMMUNIKATION Arbejdstid og merarbejde Retningslinjer for uddannelsesfaglige medarbejdere i UCL Oktober 2014 Indhold 1. Opgørelse af arbejdstid (AC, CO10 og LC s forhandlingsområde)...3 1.1 Merarbejde

Læs mere

Arbejdstidsregler for Randers Social- og Sundhedsskole Februar 2014. Arbejdstidsregler for

Arbejdstidsregler for Randers Social- og Sundhedsskole Februar 2014. Arbejdstidsregler for Arbejdstidsregler for 1 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Arbejdstid... 3 3 Værnsregler... 3 4 Arbejdstidsopgørelse... 4 4.1 Pauser... 4 4.2 Spisepauser... 4 4.3 Dage med ret til fravær med løn...

Læs mere

Vejledning, 2. udgave

Vejledning, 2. udgave Vejledning, 2. udgave 19. december. 2014 Merarbejde på stx, hhx, htx og hf Moderniseringsstyrelsen udsender denne 2. udgave af vejledning om opgørelse af merarbejde. Merarbejde ikke overarbejde Gymnasielærere

Læs mere

Vejledning om den nye arbejdstidsaftale pr. 1. oktober 2006 for TAP-ansatte med dagarbejdstid.

Vejledning om den nye arbejdstidsaftale pr. 1. oktober 2006 for TAP-ansatte med dagarbejdstid. KØBENHAVNS UNIVERSITET Vejledning om den nye arbejdstidsaftale pr. 1. oktober 2006 for TAP-ansatte med dagarbejdstid. Omfatter ikke: AC-ansatte, undervisere og dyrepassere ( Lager & Handel ) er p.t. uafklaret,

Læs mere

Lovindgreb OK 13 om arbejdstid for. produktionsskolelærerne pr. 1. august 2014.

Lovindgreb OK 13 om arbejdstid for. produktionsskolelærerne pr. 1. august 2014. Lovindgreb OK 13 om arbejdstid for produktionsskolelærerne pr. 1. august 2014. 1. udgave, januar 2014 Lovindgreb OK 13 om arbejdstid for produktionsskolelærerne Af konsulent Erling Kure Ved lov nr. 409

Læs mere

tat meddelelse 27.05.13 J. nr. 7.3.

tat meddelelse 27.05.13 J. nr. 7.3. tatmeddelelse 27.05.13 J. nr. 7.3. Om: Regler for over-/merarbejde mv. og honorering herfor Da reglerne om over- og merarbejdsbetaling er forholdsvis komplicerede og ofte giver anledning til mange spørgsmål,

Læs mere

Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i regionerne

Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i regionerne 38 Underbilag 4.1 Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i regionerne 1. Hvem er omfattet af reglerne? Reglerne omfatter lærere og børnehaveklasseledere m.fl. ved specialundervisningen for børn og

Læs mere

Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013:

Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013: Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013: 16. Arbejdstid Lønnen efter denne overenskomst forudsætter fuldtidsbeskæftigelse svarende til gennemsnitlig 37 timer ugentlig.

Læs mere

Skoleåret nærmer sig sin slutning, og nu er det tid til at gøre arbejdstiden op.

Skoleåret nærmer sig sin slutning, og nu er det tid til at gøre arbejdstiden op. Vejledning 18. juni 2014 Merarbejde på stx, hhx, htx og hf Skoleåret nærmer sig sin slutning, og nu er det tid til at gøre arbejdstiden op. Moderniseringsstyrelsen har derfor valgt at udsende denne vejledning

Læs mere

Side 1 ARBEJDSTIDSREGLER FOR UNDERVISNINGSOMRÅDET I REGIONERNE

Side 1 ARBEJDSTIDSREGLER FOR UNDERVISNINGSOMRÅDET I REGIONERNE Side 1 ARBEJDSTIDSREGLER FOR UNDERVISNINGSOMRÅDET I REGIONERNE **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst/aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse træder i kraft efter

Læs mere

Arbejdstid på offentlige arbejdspladser

Arbejdstid på offentlige arbejdspladser Arbejdstid på offentlige arbejdspladser Hvordan er reglerne? Tænk længere Arbejdstid på offentlige arbejdspladser // 3 Arbejdstid på offentlige arbejdspladser hvordan er reglerne? På mange offentlige arbejdspladser

Læs mere

Retningslinjer for arbejdstid, ferie og fravær i AU Viden

Retningslinjer for arbejdstid, ferie og fravær i AU Viden Retningslinjer for arbejdstid, ferie og fravær i AU Viden I AU Viden er der fokus på brugere og opgavevaretagelse. Det er lederens ansvar, at mængden af arbejdsopgaver matcher den tid, der er til rådighed.

Læs mere

Arbejdstidsaftalen. Eva Hoff Sonne November 2010

Arbejdstidsaftalen. Eva Hoff Sonne November 2010 Arbejdstidsaftalen Eva Hoff Sonne November 2010 Ultrakort historik Reglerne har deres rødder i tjenestemandslovgivningen fra begyndelsen af 1900-tallet! Ensidigt fastsat indtil 1969 herefter aftale Blev

Læs mere

Aftale om godtgørelse for merarbejde til overenskomstansatte

Aftale om godtgørelse for merarbejde til overenskomstansatte Side 1 Aftale om godtgørelse for merarbejde til overenskomstansatte akademikere KL AC Side 2 Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Merarbejdsbegrebet... 3 3. Indberetning... 3 4. Merarbejdets

Læs mere

**NYT** pr. dato = Nyt efter overenskomstens/aftalens ikrafttræden

**NYT** pr. dato = Nyt efter overenskomstens/aftalens ikrafttræden Side 1 ARBEJDSTIDSREGLER FOR UNDERVISNINGSOMRÅDET I REGIONERNE **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst/aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse træder i kraft efter

Læs mere

4. Inddragelse af en ordinær fridag...

4. Inddragelse af en ordinær fridag... PERSONALEAFDELINGEN Ordinære fridage Vejledning til arbejdstidsaftalen mellem Rigspolitiet og Politiforbundet (polititjeneste- mænd, tjenestemandsansatte kontorfunktionærer og tjenestemandsansatte kontorbetjente).

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om Arbejdstidsregler mv. i forbindelse med kursusdeltagelse

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om Arbejdstidsregler mv. i forbindelse med kursusdeltagelse FINANSMINISTERIET Cirkulære om Arbejdstidsregler mv. i forbindelse med kursusdeltagelse 2000 1 CIRKULÆRE OM ARBEJDSTIDSREGLER MV. I FORBINDELSE MED KURSUSDELTAGELSE Hermed følger aftale af 7. januar 2000

Læs mere

Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne

Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne 1. Hvem er omfattet af reglerne? Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne Underbilag 2.1 Reglerne omfatter lærere og børnehaveklasseledere m.fl. i folkeskolen, ved voksenspecialundervisning,

Læs mere

Få svar på spørgsmål om eksempelvis vagtplan, ferie og fridage og dine rettigheder ved mer- og overarbejde som kommunalt ansat med vagtskema.

Få svar på spørgsmål om eksempelvis vagtplan, ferie og fridage og dine rettigheder ved mer- og overarbejde som kommunalt ansat med vagtskema. Ergoterapeutforeningen Arbejdstid kommuner Få svar på spørgsmål om eksempelvis vagtplan, ferie og fridage og dine rettigheder ved mer- og overarbejde som kommunalt ansat med vagtskema. For ansatte med

Læs mere

ARBEJDSTID... 8 FLEX FLEX - EN DEL AF DAGEN: FLEX MIDT I ARBEJDSTIDEN: FLEX - HELE DAGE:... 12

ARBEJDSTID... 8 FLEX FLEX - EN DEL AF DAGEN: FLEX MIDT I ARBEJDSTIDEN: FLEX - HELE DAGE:... 12 1 Indhold INDLEDNING... 4 Overordnede rammer for WEBTAS... 4 Hvad er WEBTAS?... 4 Ansvar og roller:... 4 SOM BRUGER:... 5 SOM GODKENDER OG STEDFORTRÆDER FOR BRUGER:... 7 ARBEJDSTID... 8 FLEX... 10 FLEX

Læs mere

50.32 O.13 48/2013 Side 1. Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne

50.32 O.13 48/2013 Side 1. Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne Side 1 Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne Indholdsfortegnelse 1. Hvem er omfattet af reglerne... 3 2. Lokalaftaler... 3 3. Arbejdstid... 3 4. Deltid... 3 5. Opgaveoversigt... 3 6.

Læs mere

Bilag 2a for pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og andet pædagogisk personale.

Bilag 2a for pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og andet pædagogisk personale. Bilag 2a for pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og andet pædagogisk personale. 1. Indledning Aarhusaftalen er den fælles aftale, der sætter rammerne for samarbejdet mellem skolens ledelse

Læs mere

FAQ vedrørende nye arbejdstidsregler på skoleområdet

FAQ vedrørende nye arbejdstidsregler på skoleområdet FAQ vedrørende nye arbejdstidsregler på skoleområdet Personaleafdelingen har i december 2013 til februar 2014 holdt oplæg på kommunens skoler vedrørende de nye arbejdstidsregler for lærere, som træder

Læs mere

Aftale om godtgørelse for merarbejde til overenskomstansatte

Aftale om godtgørelse for merarbejde til overenskomstansatte Side 1 Aftale om godtgørelse for merarbejde til overenskomstansatte akademikere KL Frederiksberg Kommune Akademikernes Centralorganisation Side 2 Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Merarbejdsbegrebet...

Læs mere

A F T A L E om godtgørelse for merarbejde til overenskomstansatte

A F T A L E om godtgørelse for merarbejde til overenskomstansatte Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKST- NÆVN AKADEMIKERNES CENTRALOR- GANISATION A F T A L E om godtgørelse for merarbejde til overenskomstansatte akademikere **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende

Læs mere

BILAG TIL RESULTAT MELLEM FINANSMINISTEREN OG AC

BILAG TIL RESULTAT MELLEM FINANSMINISTEREN OG AC BILAG TIL RESULTAT MELLEM FINANSMINISTEREN OG AC 2013 15 GYMNASIESKOLER MV. Bilag 5 I. Overenskomst af 10. februar 2012 mellem Finansministeriet og Gymnasieskolernes Lærerforening om lærere og pædagogiske

Læs mere

Vejledning om tilrettelæggelse af arbejdstid for overenskomstansatte kirkefunktionærer. Udarbejdet af Ministeriet for Ligestilling og Kirke

Vejledning om tilrettelæggelse af arbejdstid for overenskomstansatte kirkefunktionærer. Udarbejdet af Ministeriet for Ligestilling og Kirke Vejledning om tilrettelæggelse af arbejdstid for overenskomstansatte kirkefunktionærer Udarbejdet af Ministeriet for Ligestilling og Kirke Indledning: I forbindelse med indgåelsen af overenskomster og

Læs mere

TR-kursus I A. OK-15 Arbejdstid. - lærere ved VUC - pr. 1. august 2015

TR-kursus I A. OK-15 Arbejdstid. - lærere ved VUC - pr. 1. august 2015 TR-kursus I A OK-15 Arbejdstid - lærere ved VUC - pr. 1. august 2015 31. august 2015 Arbejdstidsregler 1/8-2015 Organisationsaftalen for VUC (Finansministeriets cir. af 30. juni 2015) - nye paragraffering

Læs mere

5. Opsigelse De i henhold til Funktionærlovens 2 nævnte varsler finder anvendelse.

5. Opsigelse De i henhold til Funktionærlovens 2 nævnte varsler finder anvendelse. Ansættelseskontrakt for privatansatte - med bemærkninger 1. Mellem undertegnede Virksomhedens navn og adresse: Medarbejderens navn og adresse: indgås ansættelseskontrakt på følgende vilkår: 2. Arbejdsstedets

Læs mere

Retningslinjer for arbejdstid og håndtering af fravær i AU Forskning og Talent

Retningslinjer for arbejdstid og håndtering af fravær i AU Forskning og Talent Retningslinjer for arbejdstid og håndtering af fravær i AU Forskning og Talent I AU Forskning og Talent (AU-FT) er der stor fokus på brugerne og opgavevaretagelsen, men det må ikke forveksles med at overlade

Læs mere

Folkeskolen, ny 14 og 15 i Arbejdstid. Lærernes Centralorganisation, 14. marts 2013

Folkeskolen, ny 14 og 15 i Arbejdstid. Lærernes Centralorganisation, 14. marts 2013 Folkeskolen, ny 14 og 15 i 50.01 Under hensyntagen til arbejdstilrettelæggelsen i skolevæsenet kan kommunalbestyrelsen fastsætte arbejdstiden for lærere i folkeskolen i overensstemmelse med nedenstående

Læs mere

Overenskomst 2008 2011. mellem. Landsforeningen LEV. HK Service Hovedstaden. AC-organisationerne

Overenskomst 2008 2011. mellem. Landsforeningen LEV. HK Service Hovedstaden. AC-organisationerne Overenskomst 2008 2011 mellem Landsforeningen LEV og HK Service Hovedstaden og AC-organisationerne 1 1. Aftalens område Aftalen omfatter ansatte i Landsforeningen LEV.. Undtaget er honorarlønnede medlemmer,

Læs mere

Aftale om arbejdstidsregler for tjenestemænd og visse overenskomstansatte i politiet omfattet af Politiforbundets forhandlingsret

Aftale om arbejdstidsregler for tjenestemænd og visse overenskomstansatte i politiet omfattet af Politiforbundets forhandlingsret Hj.nr. 2018-2021-148 Aftale om arbejdstidsregler for tjenestemænd og visse overenskomstansatte i politiet omfattet af Politiforbundets forhandlingsret Med henvisning til - den til enhver tid gældende aftale

Læs mere

Arbejdstidsaftale kort fortalt

Arbejdstidsaftale kort fortalt Arbejdstidsaftale kort fortalt Kommenteret udgave af arbejdstidsaftalen med tilhørende eksempler og lønarter. 4 Normperiode og søgnehelligdage Den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid er 37 timer pr. uge

Læs mere

Lokalaftalen har virkning fra den 1. august 2013, og kan med 3 måneders varsel opsiges til en 31. juli, dog tidligst til den 31. juli 2014.

Lokalaftalen har virkning fra den 1. august 2013, og kan med 3 måneders varsel opsiges til en 31. juli, dog tidligst til den 31. juli 2014. Administrationsgrundlag arbejdstidsaftale for skolepædagoger, Randers Kommune 1 Indledning Randers Kommune og BUPL Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund, Østjylland har indgået en lokal arbejdstidsaftale

Læs mere

(herefter kaldet virksomheden) (herefter kaldet medarbejderen) Ansættelseskontrakt

(herefter kaldet virksomheden) (herefter kaldet medarbejderen) Ansættelseskontrakt Mellem Virksomhedens navn Adresse Postnummer og by CVR-nummer Telefonnummer (herefter kaldet virksomheden) og Navn Adresse Postnummer og by CPR-nummer Telefonnummer (herefter kaldet medarbejderen) indgås

Læs mere

Hvad siger reglerne? Hvordan gør vi her? Er vores

Hvad siger reglerne? Hvordan gør vi her? Er vores 10. august 2018 Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden Hvad siger reglerne? Hvordan gør vi her? Er vores opgørelser i orden? Arbejdstiden Fuld tid for en lærer svarer til en gennemsnitlig arbejdstid på

Læs mere

AMTSRÅDSFORENINGEN Side 1 VEJLEDNING OM IVÆRKSÆTELSE AF EKSTRA ARBEJDE PÅ SYGEHUSOMRÅDET

AMTSRÅDSFORENINGEN Side 1 VEJLEDNING OM IVÆRKSÆTELSE AF EKSTRA ARBEJDE PÅ SYGEHUSOMRÅDET AMTSRÅDSFORENINGEN 11.31.1 Side 1 VEJLEDNING OM IVÆRKSÆTELSE AF EKSTRA ARBEJDE PÅ SYGEHUSOMRÅDET 2002 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING... 4 2. BEGREBER... 5 2.1 OVERARBEJDE... 5 2.2 DELTIDSANSATTES

Læs mere

> OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2018 OVERENSKOMST STUDERENDE I KL

> OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2018 OVERENSKOMST STUDERENDE I KL > OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2018 OVERENSKOMST STUDERENDE I KL Mellem KL og DJØF pr. 1. april 2018 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Gyldighedsområde... 3 2. Arbejdstid... 4 3. Løn... 4 4. Grundløn...

Læs mere

Bilag 6 Arbejdstidsaftalen

Bilag 6 Arbejdstidsaftalen Arbejdstidsaftalen Bilag 6 Arbejdstidsaftalen Rammeaftale mellem Post Danmark og Fagligt Fælles Forbund om arbejdstidsregler Bilag 6 1. Arbejdstid mm. Arbejdstid Ved arbejdstid forstås tiden mellem mødetid

Læs mere

Værd at vide pr. 1/1-2014 Når du er ansat som fysio- og ergoterapeut i Rehabiliteringsafdelingen

Værd at vide pr. 1/1-2014 Når du er ansat som fysio- og ergoterapeut i Rehabiliteringsafdelingen Værd at vide pr. 1/1-2014 Når du er ansat som fysio- og ergoterapeut i Rehabiliteringsafdelingen 1. INDLEDNING...1 2. ARBEJDSTID...1 3. PAUSER...1 4. PÅLAGT OVERARBEJDE...1 5. PÅLAGT MERARBEJDE...1 6.

Læs mere

Retningslinjer for arbejdstid og håndtering af fravær i AU Økonomi de administrative centre og Back Office

Retningslinjer for arbejdstid og håndtering af fravær i AU Økonomi de administrative centre og Back Office Retningslinjer for arbejdstid og håndtering af fravær i AU Økonomi de administrative centre og Back Office I AU Økonomi (ØK) er der stor fokus på brugerne og opgavevaretagelsen. Det er lederens ansvar,

Læs mere

Overenskomst. Studerende ansat i KL

Overenskomst. Studerende ansat i KL Overenskomst Studerende ansat i KL Mellem KL og DJØF pr. 1. april 2013 Indholdsfortegnelse Overenskomst for studerende ansat i KL Pr. 1. april 2013-1 - Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Gyldighedsområde...

Læs mere

Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af arbejdstidsaftalen på det kommunale område

Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af arbejdstidsaftalen på det kommunale område Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af arbejdstidsaftalen på det kommunale område Indhold Tjenesteplan /mødeplan... 2 Den daglige arbejdstid... 2 Pauser... 3 Den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid (normtimer)

Læs mere

Ydelse Hvem vælger mellem de givne muligheder? 5 Afspadsering af den Lederen præsterede arbejdstid + 50 % Omlægning af tjenesten

Ydelse Hvem vælger mellem de givne muligheder? 5 Afspadsering af den Lederen præsterede arbejdstid + 50 % Omlægning af tjenesten Oversigt over de enkelte ydelser/tillæg, idet der dog administration af disse henvises til selve arbejdstidsaftalen, ligesom reglerne for kan ses i arbejdstidsaftalen: Overarbejde (pålagt eller nødvendigt

Læs mere

11.05.11.1 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

11.05.11.1 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FOA FAG OG ARBEJDE HK/KOMMUNAL DL PATIENT ADMINISTRATI- ON KOMMUNIKATION ARBEJDSTIDSAFTALE 2011 **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for overenskomstansatte kontorfunktionærer og edb personale) 2005 Cirkulære af 6. juli 2006 Perst. nr. 042-06 PKAT nr. 240,

Læs mere

GRØNLANDS POLITI AFTALE OM ARBEJDSTIDSREGLEMENT I GRØNLAND GÆLDENDE FOR POLITITJENESTEMÆND STATIONERET I NUUK

GRØNLANDS POLITI AFTALE OM ARBEJDSTIDSREGLEMENT I GRØNLAND GÆLDENDE FOR POLITITJENESTEMÆND STATIONERET I NUUK GRØNLANDS POLITI AFTALE OM ARBEJDSTIDSREGLEMENT I GRØNLAND GÆLDENDE FOR POLITITJENESTEMÆND STATIONERET I NUUK Indhold Indledning... 3 1. Aftale... 3 1.1 Reglerne gælder for... 3 1.2 Reglerne gælder delvis

Læs mere

Præambel I denne skabelon opereres der med begreberne flekstid, fikstid, overskudstimer, underskudstimer og over/merarbejde.

Præambel I denne skabelon opereres der med begreberne flekstid, fikstid, overskudstimer, underskudstimer og over/merarbejde. AARHUS UNIVERSITET SKABELON FOR FLEKSTIDSAFTALE PÅ AARHUS UNIVERSITET Præambel I denne skabelon opereres der med begreberne flekstid, fikstid, overskudstimer, underskudstimer og over/merarbejde. Fikstid

Læs mere

Aftale om ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for fuldmægtige m.fl. (DTS) i SKAT og Landsskatteretten), jf.

Aftale om ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for fuldmægtige m.fl. (DTS) i SKAT og Landsskatteretten), jf. Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for fuldmægtige m.fl. (DTS) i SKAT og Landsskatteretten og tjenestemandsansat kontorpersonale på Skatteministeriets område)

Læs mere

OVERENSKOMSTDAG FOR MUSIKSKOLELEDERE OM MUSIKSKOLELÆRERNES NYE ARBEJDSTIDSREGLER

OVERENSKOMSTDAG FOR MUSIKSKOLELEDERE OM MUSIKSKOLELÆRERNES NYE ARBEJDSTIDSREGLER OVERENSKOMSTDAG FOR MUSIKSKOLELEDERE OM MUSIKSKOLELÆRERNES NYE ARBEJDSTIDSREGLER Skanderborg d. 18. januar 2017 , Agenda 1. Gennemgang og drøftelser af emner: - Opgaveoversigt og dialog om opgaverne -

Læs mere

Ansættelseskontrakt. mellem. 1. Tiltrædelsesdato

Ansættelseskontrakt. mellem. 1. Tiltrædelsesdato Ansættelseskontrakt mellem Adresse: Telefon/E-mail: CVR-nummer: (herefter kaldet virksomheden) og Adresse: CPR-nummer: (herefter kaldet medarbejderen) indgås følgende ansættelsesaftale: 1. Tiltrædelsesdato

Læs mere

Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af arbejdstidsaftalen på det regionale område

Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af arbejdstidsaftalen på det regionale område Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af arbejdstidsaftalen på det regionale område Indhold Mødeplan, tjenesteliste eller rulleplan... 2 Den daglige arbejdstid... 2 Pauser... 2 Normtimer og normperiode... 3

Læs mere

Plustid mere løn for mere arbejde

Plustid mere løn for mere arbejde Plustid mere løn for mere arbejde Vejledning Tænk længere Vejledning om plustid // Side 2 Indhold Indledning.... 3 Hvem er omfattet af aftalerne om plustid?... 3 Hvad kan Djøf hjælpe med?... 3 Del 1. Individuel

Læs mere

Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af arbejdstidsaftalen på det regionale område

Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af arbejdstidsaftalen på det regionale område Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af arbejdstidsaftalen på det regionale område En brugervenlig omskrivning af arbejdstidsaftalen Danske Regioner. Nedenstående gælder, hvis der ikke er indgået lokale arbejdstidsaftaler

Læs mere

BASISKONTRAKT FAST LØN

BASISKONTRAKT FAST LØN Indholdet af denne basiskontrakt er forhandlet af henholdsvis Sektionen for ansatte, lejere og selvstændige uden arbejdsgiveransvar og Sektionen for Arbejdsgivere med lejere og/eller ansatte. Basiskontrakten

Læs mere

Registrering af arbejdstid på EUD og kursusområdet på CPH WEST

Registrering af arbejdstid på EUD og kursusområdet på CPH WEST Registrering af arbejdstid på EUD og kursusområdet på CPH WEST Indhold 1 Baggrund... 2 1.1 Formål med tidsregistreringen... 2 1.2 Overordnede principper for tidsregistrering på CPH WEST... 2 1.3 Øvrige

Læs mere

ORGANISATIONSAFTALE FOR VÆRKSTEDSFUNKTIONÆRER VED FORSKNINGSCENTER RISØ

ORGANISATIONSAFTALE FOR VÆRKSTEDSFUNKTIONÆRER VED FORSKNINGSCENTER RISØ 3.3.47 1995 Cirkulære om ORGANISATIONSAFTALE FOR VÆRKSTEDSFUNKTIONÆRER VED FORSKNINGSCENTER RISØ 3.3.47 1 INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger...3 ORGANISATIONSAFTALE 1. Organisationsaftalens

Læs mere

Ny arbejdstidsaftale et overblik

Ny arbejdstidsaftale et overblik Ny arbejdstidsaftale 2016 - et overblik De væsentligste ændringer Nu: Fra 1/8 2016: Kun undervisningstiden opgøres og kendes. Læreren råder selv over den arbejdstid, som ligger i gummi-. Al arbejdstid

Læs mere

VELKOMMEN Medlemsmøde om arbejdstidsregler gældende fra

VELKOMMEN Medlemsmøde om arbejdstidsregler gældende fra VELKOMMEN Medlemsmøde om arbejdstidsregler gældende fra 01.04.2016 Præsentation og forventninger Hvem er vi? Hvilke forventninger har I til i dag?? Konkrete spørgsmål?? Hvilke aftaler gælder? Arbejdsmiljøloven

Læs mere

Overenskomst. mellem. Kost & Ernæringsforbundet. Askov Højskole

Overenskomst. mellem. Kost & Ernæringsforbundet. Askov Højskole kost ernæringsforbundet Overenskomst mellem Kost & Ernæringsforbundet og Askov Højskole 2016 Indholdsfortegnelse Ind hold i Overenskomstens område 3 2 Løn 3 3 Pension 3 4 Arbejdsbeklædning 3 5 Arbejdstid

Læs mere

Overenskomst. for studerende. ansat i KL. Pr. 1. april 2008

Overenskomst. for studerende. ansat i KL. Pr. 1. april 2008 Indholdsfortegnelse Overenskomst for studerende ansat i KL Pr. 1. april 2008-1 - Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Gyldighedsområde... 3 2. Arbejdstid... 4 3. Løn... 4 4. Grundløn... 4 5. Lønudbetaling...

Læs mere

Hensynet til organisationens drift kan betyde, at DFH beslutter at lægge ferie på bestemte tidspunkter for enkelte afdelinger/kontorer.

Hensynet til organisationens drift kan betyde, at DFH beslutter at lægge ferie på bestemte tidspunkter for enkelte afdelinger/kontorer. VEJLEDNING OM FERIE OG ANDRE FRIDAGE Her på siden kan du finde vejledninger til ferie og andre fridage gældende for Dansk Flygtningehjælp. Vejledningen er ikke udtømmende. Yderligere information kan du

Læs mere

Juridisk sammenligning af aftale om arbejdstid for tjenestemænd i staten og aftale om arbejdstidsregler for tjenestemænd i politiet mv.

Juridisk sammenligning af aftale om arbejdstid for tjenestemænd i staten og aftale om arbejdstidsregler for tjenestemænd i politiet mv. Udvalget for en budgetanalyse af politiet 2009-2010 Notat 26. maj 2010 Juridisk sammenligning af aftale om arbejdstid for tjenestemænd i staten og aftale om arbejdstidsregler for tjenestemænd i politiet

Læs mere

REGISTRERING AF ARBEJDSTID PÅ EUD OG KURSUSOMRÅDET

REGISTRERING AF ARBEJDSTID PÅ EUD OG KURSUSOMRÅDET REGISTRERING AF ARBEJDSTID PÅ EUD OG KURSUSOMRÅDET 1 Indhold 1 Baggrund... 3 1.1 Formål med tidsregistreringen... 3 1.2 Overordnede principper for tidsregistrering på CPH WEST... 3 1.3 Hvordan får jeg

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for overenskomstansatte tekniske designere, byggeteknikere, produktionsteknologer, bygningskonstruktører, procesteknologer,

Læs mere

Kursus OK13. Moderniseringsstyrelsen og Ministeriet for Børn og Undervisning. 7. maj 2013

Kursus OK13. Moderniseringsstyrelsen og Ministeriet for Børn og Undervisning. 7. maj 2013 Kursus OK13 Moderniseringsstyrelsen og Ministeriet for Børn og Undervisning 7. maj 2013 1 Dagens program 01 Velkomst ved lederforeningerne 02 Paradigmeskifte 03 Kvalitetsløft som led i OK13 04 Nye arbejdstidsregler,

Læs mere

Bilag 1 Arbejdstid Indhold

Bilag 1 Arbejdstid Indhold Bilag 1 Arbejdstid Indhold 1 - Tjenesteliste... 2 2 - Ugentlig arbejdstid... 4 3 - Daglig arbejdstid... 5 4 - Pauser... 5 5 Hviletid, fridøgn og anden frihed... 6 6 - Søgnehelligdage og andre særlige fridage...

Læs mere

79.03 O.11 45/2011 Side 1. Arbejdstidsaftale for ansatte i kommunernes ældre-, sundheds- og handicapområde, kostproduktion

79.03 O.11 45/2011 Side 1. Arbejdstidsaftale for ansatte i kommunernes ældre-, sundheds- og handicapområde, kostproduktion Side 1 Arbejdstidsaftale for ansatte i kommunernes ældre-, sundheds- og handicapområde, kostproduktion mv. KL Dansk Sygeplejeråd Danske Fysioterapeuter Ergoterapeutforeningen Kost & Ernæringsforbundet

Læs mere

10.4 Særligt om arbejdstid

10.4 Særligt om arbejdstid HR Jura Forlaget Andersen 10.4 Særligt om arbejdstid Af advokatfuldmægtig Miriam Michaelsen, MAQS Law Firm mim@dk.maqs.com Indhold Denne artikel har følgende indhold: 1. Indledning 2. Begrænsninger i arbejdstiden

Læs mere

79.01 O.13 09/2014 Side 1. Arbejdstidsaftale for ansatte i kommunernes ældre-, sundheds- og handicapområde, kostproduktion

79.01 O.13 09/2014 Side 1. Arbejdstidsaftale for ansatte i kommunernes ældre-, sundheds- og handicapområde, kostproduktion Side 1 Arbejdstidsaftale for ansatte i kommunernes ældre-, sundheds- og handicapområde, kostproduktion mv. KL FOA - Fag og Arbejde Side 2 Indholdsfortegnelse Side Indledende bemærkninger... 3 Kapitel 1.

Læs mere

Vejledning om nye arbejdstidsregler for lærere ved produktionsskoler

Vejledning om nye arbejdstidsregler for lærere ved produktionsskoler Vejledning om nye arbejdstidsregler for lærere ved produktionsskoler December 2014 Vejledning om nye arbejdstidsregler for lærere ved produktionsskoler December 2014 Vejledning om nye arbejdstidsregler

Læs mere

Plustid Vejledning. September 2013

Plustid Vejledning. September 2013 Plustid Vejledning September 2013 Indledning... 1 Hvem er omfattet af aftalerne om plustid?... 1 Hvad kan Djøf hjælpe med?... 1 Del 1. Individuel aftale om plustid... 1 1. Væsentlige fakta om plustid...

Læs mere

Vejledning om nye arbejdstidsregler for lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse, social- og sundhedsuddannelse,

Vejledning om nye arbejdstidsregler for lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse, social- og sundhedsuddannelse, Vejledning om nye arbejdstidsregler for lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse, social- og sundhedsuddannelse, almen voksenuddannelse samt arbejdsmarkedsuddannelse 2. udgave, december 2014

Læs mere

Organisationsaftale for Kemoteknikere og Levnedsmiddelteknikere i statens tjeneste

Organisationsaftale for Kemoteknikere og Levnedsmiddelteknikere i statens tjeneste 4.3.56 1. marts 1995 Cirkulære om Organisationsaftale for Kemoteknikere og Levnedsmiddelteknikere i statens tjeneste 4.3.56 A INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger...3 ORGANISATIONSAFTALE 1. Organisationsaftalens

Læs mere

TR-kursus Modul 1A. Arbejdstid Kommunale område. September 2015 10-09-2015 SIDE 1

TR-kursus Modul 1A. Arbejdstid Kommunale område. September 2015 10-09-2015 SIDE 1 TR-kursus Modul 1A Arbejdstid Kommunale område September 2015 10-09-2015 SIDE 1 Oplæg Lov 409 (OK13) Det politiske papir om arbejdstid (OK15) Drøftelser om arbejdstid proces og redskaber Gruppearbejde

Læs mere

Arbejdstidsaftale. Danske Regioner

Arbejdstidsaftale. Danske Regioner Arbejdstidsaftale 11 Danske Regioner for sygeplejersker og radiografer bioanalytikere ergoterapeuter fysioterapeuter jordmødre kost- og ernæringsfagligt personale farmakonomer tandplejere Arbejdstidsaftale

Læs mere

Vejledning om nye arbejdstidsregler for lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse, social- og sundhedsuddannelse,

Vejledning om nye arbejdstidsregler for lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse, social- og sundhedsuddannelse, Vejledning om nye arbejdstidsregler for lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse, social- og sundhedsuddannelse, almen voksenuddannelse samt arbejdsmarkedsuddannelse Juni 2014 Vejledning

Læs mere

VÆR PÅ VAGT. tjek alt omkring din arbejdsplan

VÆR PÅ VAGT. tjek alt omkring din arbejdsplan VÆR PÅ VAGT tjek alt omkring din arbejdsplan 1 KØBENHAVN 2019 Vær på vagt tjek alt omkring din arbejdsplan VÆR PÅ VAGT tjek alt omkring din arbejdsplan Der er meget, du skal forholde dig til, når du er

Læs mere

Arbejdstid mv. for ledere og lærere ved efterskoler samt husholdnings- og håndarbejdsskoler

Arbejdstid mv. for ledere og lærere ved efterskoler samt husholdnings- og håndarbejdsskoler Cirkulære om protokollater om Arbejdstid mv. for ledere og lærere ved efterskoler samt husholdnings- og håndarbejdsskoler 2014 Cirkulære af 24. marts 2014 Modst.nr. 013-14 PKAT nr. 0223, 0230, 0237, 0241

Læs mere

Vejledning i udfyldelse af arbejdstidsplaner med start-/slut tider.

Vejledning i udfyldelse af arbejdstidsplaner med start-/slut tider. Vejledning i udfyldelse af arbejdstidsplaner med start-/slut tider. 1. Normaltjeneste...3 2. Delt tjeneste...3 3. Omlagt normaltjeneste...4 4. Ekstratimer for deltidsansatte...5 Manglende varsel... 5 5.

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S KL FOA - Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet...3 2. Løn...3 3. Grundløn...3

Læs mere

BASISKONTRAKT PROVISION

BASISKONTRAKT PROVISION Indholdet af denne basiskontrakt er forhandlet af henholdsvis Sektionen for ansatte, lejere og selvstændige uden arbejdsgiveransvar og Sektionen for Arbejdsgivere med lejere og/eller ansatte. Basiskontrakten

Læs mere

Overenskomst mellem Bjørn-Færgen a.m.b.a. og Dansk Metal Maritime Afdeling.

Overenskomst mellem Bjørn-Færgen a.m.b.a. og Dansk Metal Maritime Afdeling. Nærværende overenskomst er omfattet af den til enhver gældende Sømandslov og omfatter al sejlads med færgeselskabets skibe. For fastansatte gælder funktionærlovens bestemmelser. Til brug for lønberegningen

Læs mere

Rungsted september 2013 Kære alle Hermed den endelige Arbejdstidsbeskrivelse for skoleåret 2013/2014.

Rungsted september 2013 Kære alle Hermed den endelige Arbejdstidsbeskrivelse for skoleåret 2013/2014. 1 Rungsted september 2013 Kære alle Hermed den endelige Arbejdstidsbeskrivelse for skoleåret 2013/2014. Fra ledelsens side ved vi jo udmærket, at der er tale om et første skridt til at implementere OK

Læs mere

Protokollat 3 Læreruddannede eller allerede ansatte i folkeskolen beskæftiget med henblik på vejledning om valg af uddannelse og erhverv

Protokollat 3 Læreruddannede eller allerede ansatte i folkeskolen beskæftiget med henblik på vejledning om valg af uddannelse og erhverv Side 41 Protokollat 3 Læreruddannede eller allerede ansatte i folkeskolen beskæftiget med henblik på vejledning om valg af uddannelse og erhverv 1. Hvem er omfattet Protokollatet omfatter personer, der

Læs mere

I protokollatet anvendes betegnelsen ansat, når reglerne gælder for både lærere og børnehaveklasseledere.

I protokollatet anvendes betegnelsen ansat, når reglerne gælder for både lærere og børnehaveklasseledere. Om dette rådudkast Pr. 1. august 2014 vil de hidtidige arbejdstidsregler blive erstattet af to cirkulærer: Dels vil reglerne om Arbejdstid for tjenestemænd i staten (hent cirkulære) Dels en stærkt reduceret

Læs mere

FAQ om betalt spisepause

FAQ om betalt spisepause FAQ om betalt spisepause Organisationerne i CFU har i fællesskab udarbejdet en række svar på ofte stillede spørgsmål vedrørende ekspliciteringen af den betalte spise-pause på det statslige område. Har

Læs mere

Vejledning. til. ansættelseskontrakt

Vejledning. til. ansættelseskontrakt Vejledning til ansættelseskontrakt 1 Vejledning til ansættelseskontrakt Det fremgår af lov om arbejdsgiverens pligt til at underrette lønmodtageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbevisloven),

Læs mere

Arbejdstidsaftaler. for rengøringsassistenter m.fl. - det administrative dagområde - det døgndækkede område DEN OFFENTLIGE GRUPPE

Arbejdstidsaftaler. for rengøringsassistenter m.fl. - det administrative dagområde - det døgndækkede område DEN OFFENTLIGE GRUPPE RLTN Arbejdstidsaftaler for rengøringsassistenter m.fl. - det administrative dagområde - det døgndækkede område 2013 DEN OFFENTLIGE GRUPPE Forord Den offentlige gruppe i 3F har valgt at trykke disse 2

Læs mere

Overenskomst. for studerende. ansat i KL. Pr. 1. april 2008

Overenskomst. for studerende. ansat i KL. Pr. 1. april 2008 Indholdsfortegnelse Overenskomst for studerende ansat i KL Pr. 1. april 2008-1 - Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Gyldighedsområde...3 2. Arbejdstid...4 3. Løn...4 4. Grundløn...4 5. Lønudbetaling...4

Læs mere

Vejledning om nye arbejdstidsregler for lærere ved frie grundskoler samt efterskoler og husholdnings- og håndarbejdsskoler

Vejledning om nye arbejdstidsregler for lærere ved frie grundskoler samt efterskoler og husholdnings- og håndarbejdsskoler Vejledning om nye arbejdstidsregler for lærere ved frie grundskoler samt efterskoler og husholdnings- og håndarbejdsskoler 2. udgave, december 2014 Vejledning om nye arbejdstidsregler for lærere ved frie

Læs mere

Arbejdstid for lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse

Arbejdstid for lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse Cirkulære om aftale om Arbejdstid for lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse 2014 Cirkulære af 4. juni 2014 Modst. nr. 037-14 J.nr. 2013-1513-084 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle

Læs mere

Arbejdstidsaftale for ansatte ved lokalbanerne

Arbejdstidsaftale for ansatte ved lokalbanerne Side 1 Arbejdstidsaftale for ansatte ved lokalbanerne KL Dansk Jernbaneforbund HK/KOMMUNAL HK Trafik og Jernbane Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Afgrænsning... 3 1. Hvem er omfattet...3 Kapitel

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV 2015.0057. Lærernes Centralorganisation (LC) mod. Kommunernes Landsforening (KL)

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV 2015.0057. Lærernes Centralorganisation (LC) mod. Kommunernes Landsforening (KL) PROTOKOLLAT med tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV 2015.0057 Lærernes Centralorganisation (LC) mod Kommunernes Landsforening (KL) - 2 Uoverensstemmelsen anga r forståelsen af 7, stk. 1, nr. 7, i

Læs mere

Hvad gør jeg, hvis jeg bliver

Hvad gør jeg, hvis jeg bliver OM DIN overenskomst Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport? Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Hvad gør jeg, hvis jeg bliver syg? sosu-elever Kære Elev Tillykke med din

Læs mere

Administrations- og arbejdsgrundlag for lærere og børnehaveklasseledere

Administrations- og arbejdsgrundlag for lærere og børnehaveklasseledere Administrations- og arbejdsgrundlag for lærere og børnehaveklasseledere Skoleåret 2014/15. Indledning: Skoleafdelingen har med afsæt lov 409 og input og anbefalinger fra arbejdsgruppe 9 udarbejdet udkast

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for sanitører overført fra amtskommuner) 2007 Cirkulære af 14. marts 2007 Perst. nr. 028-07 PKAT nr. 148 J.nr. 07-348-137 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Forståelsespapir. Indledning. Ledelse og samarbejde. Den 10. marts 2014

Forståelsespapir. Indledning. Ledelse og samarbejde. Den 10. marts 2014 Forståelsespapir Den 10. marts 2014 Samarbejdsgrundlag mellem Lejre Kommune og Lejre Lærerforening - den fælles forståelse af læreres og børnehaveklasselederes arbejdstidsregler i skoleåret 2014-2015 Indledning

Læs mere

Tidsregistrering på gymnasier

Tidsregistrering på gymnasier Tidsregistrering på gymnasier - Tidsregistrering som et styringsværktøj November 2015 INDHOLD 1. Vejledning om tidsregistrering 3 2. Tidsregistrering som styringsværktøj 5 3. Nye tider, nye systemer 10

Læs mere