DETOX MAD OPSKRIFTER KEFIR GUIDE. test din detox type ENERGIERNE I JANUAR INTERVIEW MED NINKA FRA DETOX DIG SMUK. JANUAR 2015 No.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DETOX MAD OPSKRIFTER KEFIR GUIDE. test din detox type ENERGIERNE I JANUAR INTERVIEW MED NINKA FRA DETOX DIG SMUK. JANUAR 2015 No."

Transkript

1 JANUAR 2015 No. 1 ENERGIERNE I JANUAR test din detox type INTERVIEW MED NINKA FRA DETOX DIG SMUK OPSKRIFTER DETOX MAD TRINE THIIRMANN THOMSEN BOOST DIG SELV MED DETOX FA RO PA NERVE- SYSTEMET KEFIR GUIDE UDDRAG FRA THORBJÖRG S BOG DEN ULTIMATIVE ANTI AGE-GUIDE

2 MOOLA NYHEDSBREV Velkommen til JANUAR nyhedsmagasinet. Først og fremmest RIGTIG GODT NYÅR til dig Vi håber du er kommet rigtig godt ind i det nye år, og glæder dig, lige så meget som os, til at komme igang med Årets første tema er DETOX. Et emne der har optaget meget af vores tid og interesse, da det var på et detox forløb vi mødte hinanden. Det første år vi kendte hinanden, drejede de fleste af vores samtaler sig om detoxmad, udrensning, juicer, leverflush, epsom salt osv. Derfor har vi også glædet os ekstra meget til dette tema, og håber at du vil nyde og blive inspireret, af vores rundtur inden for detox og udrensning, som vi bringer i dette MOOLA magasin. I denne måneds magasin finder du bland andet, et langt interview med Ninka-Bernadette Mauritson, der er kvinden bag det detox forløb, som vi lærte hinanden af kende på. Der udover har kan vi med stothed præsentere dig for et smugkig i Thorbjörgs nyeste bog, Den ultimative anti age-gude. - og det er bare toppen af alt det spændende vi har proppet denne måneds magasin med. Rigtig god læselyst Lisbeth & Maria Pissst.. Næste MOOLA magasin udkommer fredag den 6 februar 2015

3 INDHOLD MÅNEDENS ENERGIER BOOST DIG SELV MED DETOX af Trine Thiirmann Thomsen _ KEFIR A LOVE DRINK af Tina Holm DEN ULTIMATIVE ANTI AGE GUIDE af Thorbjörg Hafsteinsdó r FÅ RO PÅ NERVESYSYEMET af Katrine Rollins DETOX DIT BADEVÆRELSE HOMØOPATISK LEVERDETOX af Me e Mitchell TEST DIN TYPE OG DETOX DIG SMUK af Ninka Bernade e-mauritson DETOX VENLIG MAD

4 ENERGIERNE I JANUAR Uddrag fra Louise Lie von Linstow s energirapport Af Louise Lie Von LInstow J anuar ma ned er for mig noget helt særligt, da det er en tid, hvor jeg rydder op, smider ud og gør klar til en helt ny cyklus. Det er en indre oprydning, men jeg bruger det fysiske felt, i form af mit hjem, til at støtte op om processen. Januar er en forunderlig ma ned, hvor vi, pa den ene side, er klar til et nyt afsæt for vores liv, og samtidig stadig er igang med at heale og give slip pa det gamle a r. Astrologisk set er vi i januar under stenbukkens ind lydelse. Stenbukke energien er i sit højeste potentiale praktisk, vis, arbejdsom og retfærdig. Januar er bundet op pa ide en om, at hvis vi er villige til at bruge ma neden pa at gøre det "ha rde" arbejde nu, kan vi senere pa a ret nyde godt af succesen, der følger. Det ha rde arbejde er heldigvis ikke ha rdt. Det handler mest om at fa ryddet ud i det, der ikke skal med fra 2014 og ind i det nye a rs cyklus. Spørg dig selv hvad du har brug for, for at heale og rense ud fra a ret der er væk, og kig samtidig pa hvilke intentioner du har for det nye a r er et a r, hvor vi allesammen fa r muligheden for at tage nye og bedre valg for os selv. Hvor 2014 handlede mere om overgivelse til det, vi ikke havde kontrol over, sa handler 2015 i højere grad om at vælge til og vælge fra. Hvad er vigtigt for dig? Hvad er dine dybeste værdier? A ret, der netop er begyndt, giver dig muligheden for at vælge at leve fra et mere autentisk og værdifuldt sted i dig, med et større fokus pa hvad du elsker. Du har helt sikkert muligheden for at fa dine drømme opfyldt i 2015, og ægte tillid til livet og dine drømme og ma l handler om ikke at give op. Men i 2015 vil det være rigtig vigtigt at ændre strategi for opfyldelsen af dine drømme. Din nye strategi bør handle om ikke at ga pa kompromis. Du skal være lykkelig, mens du arbejder pa dine ma l. Ikke først na r du na r dem. Og at være lykkelig undervejs er hele hemmeligheden til at na dine ma l. Fordi det jerner din følelse af begrænsethed.

5 Januar handler som sagt for mig om at rense ud i, og skabe rum til, den nye powerfulde a rs cyklus. Derfor laver jeg en sa kaldt space clearing. Du kan gøre det samme, du behøver ikke være uddannet, ligesom mig, for at det kan have en stor effekt. Her er mine bedste tips, hvis du vil starte a ret med denne healende proces: Lav din egen rensende krystal mandala af bjergkrystaller. Hvis du googler "crystal grid" kan du inde og printe lignende mandalas, eller du kan tegne din egen ved hjælp af en passer og placere den i midten af dit hjem og lægge intentionen af renselse i din mandala. Lad den ligge hele januar ud Fotograf : Mathilde Norah Yokelin LOUISE LIE VON LINSTOW Louise Lie Von Linstow arbejder som intuitiv vejleder og klarfølingsterapeut med fokus pa at lære folk at udnytte deres potentialer og bryde fri af svære blokeringer. Udover klarføling bruger Louise visdommen omkring altre og symboler til at støtte op om sine klienters udvikling. Vil du lære om dit livsforma l, dine potentialer og blokeringer? Sa book en session hos Louise. Du ga r derfra med en opskrift pa dit personlige alter og en hel del klogere pa dine næste udviklingstrin. MODTAG LOUISE S FULDE ENERGIRAPPORT HVER MÅNED Tilmeld dig hendes nyhedsbrev på facebook siden Louise Lie Von Linstow Læs mere om Louise pa moola.dk, her kan du ogsa læse mere om uddannelsen til Intuitive Counselor, hvor Louise i samarbejde med Carolina Linn, lærer dig at arbejde ud fra din intuition.

6

7 TRINE THIIRMANN THOMSEN SEISHIN.DK BOOST DIG SELV MED DETOX J eg har qua mine utallige leverskylninger lært en del om leverens virke og hvordan den fungerer som vores krops rensningsanlæg. Et af kroppens vigtigste organer. Den renser ikke kun for affaldsstoffer, medicinrester, giftstoffer etc. - den renser ogsa vores blod. Om det er miljøforurening, psykisk stress eller da rlig ernæring, sa kan vores moderne livsstil være toksisk for vores velbe indende. Hovedpine, træthed, nedsat appetit, nedsat energi og øjenproblemer er almindelige tegn pa, at leveren be inder sig under pres. En lever i ubalance forbindes med manglende leksibilitet i krop og sind. En træg lever kan føre til depression og kan fa livet til at føles meningsløst. Fylder vi os f.eks med unødvendige giftstoffer for at undga at konfrontere os selv i svære situationer eller til at tage stilling til dybere personlige spørgsma l. En sund lever derimod afspejler i hvor høj grad, vi tager livet til os. En sund lever stimulerer begejstring, kreativitet, indre styrke og smidighed. Den guider os pa vores vej i livet. Den styrker organisering og planlægning og giver kraft til at gennemføre vores planer og ma l. Leverens følelsesmæssige ubalance ses som vrede - ofte uforløst, bitterhed, had samt destruktive tanker og adfærdsmønstre, som kan være drivkraft bag udviklingen af lere negative følelser, mens udvikling som sigter mod tilgivelse, accept, tolerance, ærlighed og a benhed alle er elementer der afgifter og a laster leveren. DAGLIGE FIF Negativ ion børste tørbørstning Børst dig dagligt med en negativ ion kropsbørste og hjælp dig selv til at opna mindre trang til stimulanser, bedre fordøjelse, mere energi, bedre søvn og helt enkelt blive gladere i krop og sind.

8 Børsten a lader positive ioner i kroppen, som dræner os for energi og svækker vores immunsystem. Positive ioner opsta r af forurening og eletromagnetisk stra ling. Bedst for vores sundhed er de negative ioner - ogsa kaldet for luftens vitaminer. Du styrker samtidigt dit immunforsvar, dit lymfesystem og øger dit energi low. Tungeskraber I løbet af natten udskiller vi igennem vores a ndedræt affaldsstoffer, som lægger sig som en slags belægning pa tungen, na r vi va gner om morgenen. Skrab din tunge fri for affaldstoffer, som det første om morgenen og hjælp dig selv fri af da rlig a nde og mundhygiejne. Kan evt. gentages inden tandbørstning ved sengetid. Oilpulling Bryder du dig ikke om tungeskraberen, kan du i stedet, som det første om morgenen, skylle din mund eller rettere gurgle din mund ren i olie. Vil klart anbefale kokosolie, da den føles mild at have i munden. Olien smelter hurtigt i munden og gurgl derefter et par min. Spyt det derefter ud i skraldespanden eller toilettet, da det nu er fyldt med affaldsstoffer, som har samlet sig pa mundens slimhinder i løbet af natten. Det er uhygiejnisk hvis disse affaldsstoffer havner i din vask. Skyld efter med 1/2 tsk. Natron opløst i et halvt glas vand. Citrondrik Efter enten tungeskrabning eller oilpulling kan du med fordel starte din dag med et glas vand (stuetemperatur) tilsat frisk presset citron saft. Det er den bedste energi booster. Efter en nattesøvn er kroppens væv dehydreret og har brug for rent vand og citron for at udrense affaldsstoffer i kroppen og forbedre energiproduktionen i cellerne. Frisk citron hjælper med at ilte kroppen og er kendt for at stimulere leverens naturlige enzymproduktion. Det hjælper leveren til pa naturlig ma de at komme af med giftstoffer som f.eks. urinsyre. Citron har ogsa den fantastiske evne, at den booster dit immunsystem med vitamin C. Grøn Te Grøn te er fuld af gode antioxidanter. Indeholder bl.a. en speciel type antioxidant der hedder catechiner, som er kendt for at booste leverens funktioner. Æbleeddike Et glas vand med økologisk u- iltreret æbleeddike dagligt er en nem og effektiv hjælper til detox af leveren. Andre gode tips til at styrke leveren Den bitre smag fra f.eks. artiskok, endivie, cikorie, mælkebøtte og rød grapefrugt er tillige med til at stimulere leveren. Kom f.eks. et skvæt artiskok ekstrakt (fa s i de leste helsekostbutikker) i et glas med rød grapefrugt saft (Voelkel - er uden sødestof) - som en lille sjus - bedst inden sengetid!

9 KROP-SIND-ÅND HELSEMESSE København 30 januar - 1 februar 2015 Igen i a r byder Daninfo messerne pa helsemessen KROP-SIND-A ND, i Falconer Centret i København. Pa messen, som inder sted i weekenden 30 januar til 1 februar 2015, inder du udstillere der præsenterer et varieret udvalg af forskellige naturterapeutiske behandlingsformer, spiritualitet, naturprodukter samt sten & krystaller RABAT TIL DIG forskellige foredrag, minikurser, workshops, koncerter og shows. - En hyggelig og indbydende atmosfære, med mulighed for inspiration og gode oplevelser Som altid spænder messen bredt, med en lang række spændende udstillere, og en masse spændende aktiviteter som foredrag, workshops oa. Pa daninfo.dk inder du al information om udstillere, foredrag, workshops m.v. klip ud og gem.. DET PRAKTISKE Radisson Falconer Center Falconer Alle Frederiksberg Entre e n dag kr. 85,- To-dages billet kr. 140,- Tre-dages billet kr. 180,- Børn under 12 a r gratis ifølge m. voksen

10

11 TINA HOLM TINAHOLM.DK KEFIR A LOVE DRINK F or ca. 1 a r siden startede jeg min rejse ud i fermenteringen. Jeg havde aldrig troet at jeg skulle blive sa glad for det. Jeg dyrker i dag ke ir, mælkeke ir og kombucha. Inden jeg begyndte at indtage ke irgrynene begyndte jeg at researche pa de fermenterede drikkevarer, og hvad svampe- og bakteriekulturerne egentlig kan og hvorfor de kan betegnes som superfoods. Ke ir er en af de absolut bedste naturlige kilder til probiotika - særligt rig pa Lactobacillus Caucasus, Leuconostoc, Acerobacter og Streptococcus + gærtyperne Saccaromyces og Torula (hjælper med at bekæmpe skadelige gærtyper). Gennem hundredvis af a r, har man lavet ke ir og fermentering. I mange a r har det ikke været in at bruge de gamle opskrifter, men indenfor den senere tid, er lere og lere begyndt at inde de gamle dyder frem igen, og sige hej til gamle fantastiske teknikker og kogekundskab, mens vi siger farvel til præfabrikationen. Ke ir er en bakteriekultur, som er fantastisk gavnlig for hele vores fordøjelsessystem. Over 75% af vores immunsystem sidder i fordøjelseskanalen, hvilket gør det nødvendigt at have et sundt og balanceret fordøjelsessystem. Tarmsystemet besta r af milliarder af sma bakterier og mikroorganismer. Ke ir tilføjer store mængder af sunde bakterier, som sørger for at opretholde den optimale balance i tarmsystemet samt bekæmpe de da rlige bakterier. Ke ir er ogsa rig pa vitaminer og mineraler, som booster hele immunsystemet og hjælper alle kroppens funktioner og systemer. Den fantastiske ke irdrik har gennem det seneste a rhundred, vist sig gavnlig overfor mange sygdomme og symptomer. Der ligger rigtig meget forskning tilgængeligt, som bl.a. beviser ke irs utrolige virkning overfor bl.a. for højt kolesterol, for højt blodtryk, diabetes, allergi, fordøjelsesproblemer, IBS (irritable bowel syndrome/ irriteret tyktarm), overvægt og blodsukkerproblemer. Min familie og jeg har selv stor glæde af ke ir, og det er en super god ma de at fa 100% naturlig probiotika i børnene. De elsker ke irdrikkene som de selv er med til at lave. Det giver sunde stærke børn og voksne, med et optimalt immunforsvar og et sundt fordøjelsessystem.

12 KOM I GANG MED KEFIR GRUNDOPSKRIFTEN 1 dl kefir 1 dl øko sukker 1 dl vand 1 glas med låg Opløs sukkeret i vandet, ved at røre rundt i det, og hæld sukkervandet over din kefir. Din kefir vokser mest hvis du bruger kokossukker, og mindre med rørsukker. Du kan også benytte dig af en blanding af kokos og rørsukker. Kefir skal normalt gære i ca 2-3 døgn,. Er det for sødt, så har kefiren ikke arbejdet længe nok, og så skal det have et døgns tid mere. Kefiren forbruger sukkeret i gæringsprocessen, så jo mindre sød din kefir er, jo mindre sukker er der tilbage i det endelige produkt. Efter 2-3 døgn er 1 fermenteringen overstået. Husk at bruge en plastik si til at si dem ud af vandet, og en plastik/træ ske til at røre dem, da kefir ikke skal være i kontakt med metal! Tørrede frugter tilføjer både sukker og mineraler. Citronen eller limefrugten kickstarter processen da de giver en syrligt omgivelse hvilket er godt for fermenteringsprocessen. Efter 2-3 dage sier man svampene fra, hælder kefirvandet i glas med låg (som grolsch øl flasker-stil) og tilføjer smag efter behag (man kan også bare drikke det som det er nu). Det kan være noget juice, tørrede eller friske frugt, vanilje/kanel/anis osv osv. Lad det stå min 24 timer, og du har en lækkert, læskende, probiotisk sodavand som nok er fyldt med brus! Husk at åbne flaskerne en gang om dagen for at undgå at de springer pga trykket. Det er 2 fermenteringen. Den er absolut ikke nødvendigt men giver både den smag man ønsker og masser af bubbles.

13 KOKOS KANEL KEFIR 1 fermentering 1 dl kefir 1 dl øko sukker ½ l vand ½ l kokosvand 1 stang kanel Opløs sukkeret i vandet, ved at røre rundt i det, og hæld sukkervandet over din kefir. Tilsæt en stang kanel. GINGER ALE 1 fermentering 1 dl kefir 1 dl øko sukker 1 l vand 2 stykker ingefær á 2 cm Opløs sukkeret i vandet, ved at røre rundt i det, og hæld sukkervandet over din kefir. Tilsæt ingefær 1 dl kefir 1 dl øko sukker 1 l vand 1 håndfuld tørret øko abrikoser Opløs sukkeret i vandet, ved at røre rundt i det, og hæld sukkervandet over din kefir. Tilsæt abrikos CITRON KEFIR 1 fermentering 1 dl kefir 1 dl øko sukker 1 l vand 2-3 skiver øko citron Opløs sukkeret i vandet, ved at røre rundt i det, og hæld sukkervandet over din kefir. Tilsæt citron JORDBÆR BRUS 2 fermentering ABRIKOS KEFIR 1 fermentering Tilsæt økologiske jordbær, evt fra frost til den siede kefir, og lad det trække 2-3 dage mere.

14 Tina Holm er uddannet kostvejleder fra Kostakademiet, og biopat ilm. stud v/ Institut for biologisk medicin. Tina ejer Klinik for biopati, kostvejledning & velvære, hvor hun arbejder med fokus på unge og kvinder med hormonelle problemer, stress, depression og migræne. Tina er ogå certificeret i Japansk Lifting og har derfor åbnet op for både ansigtsbehandlinger og japansk lifting. Jeg bruger udelukkende 100% naturlige rene varer. Alle olier, serumer og cremer laver jeg selv til brug i klinikken På Tina s blog kan du læse meget mere om de emner som er Tina s store interesse. LOVEFOOD NATURLIG HORMON BEHANDLING MIGRÆNE OG HOVEDPINE STRESS OG DEPRESSION SUND OG SMUK HUD TINA HOLM TINAHOLM.DK LOVEFOOD Madbevidstheden handler om, at vi skal lære vores børn at lave mad fra bunden. Det at vores børn lærer at forstå hvor fødevarerne kommer fra - at de ikke kun findes i supermarkedet. Derfor bruger jeg meget tid på at lære mine børn om 'fra jord til bord' og fra 'hav til bord'. Hvor stammer maden fra? Hvorfor er det vigtigt at vælge ren mad? Hvorfor er det vigtigt at få et sundt og nærende måltid? - igen, det skal ikke være som en 'profit', men derimod at de bliver opdraget til at vide hvad god og solid mad er. Jeg tænker sunde alternativer ind i de gamle opskrifter

15 Vandke ir.dk er et website, min mand byggede, fordi vi ik sa utrolig mange hits og henvendelser pa et simpelt blogindlæg, jeg skrev pa min private hygge-side, som nu er lagt ned. Vi kan godt forsta, der er sa stor interesse for vandke ir, for nogle gange føles det lidt mirakel-agtigt, og hvis ikke man er til 'hokus-pokus' sa er det i hvert fald en skøn bryg; en gastronomisk oplevelse, der ikke lige er til at købe i butikkerne. Heller ikke de dyre, og heller ikke de avancerede. Det er nok fordi det er et lidt mysti- istisk produkt, der er lidt svært at kontrollere, og dermed at sætte standarder for. Det, vi synes er allermest interessant, er helsevirkningerne. Vandke ir har haft en utrolig effekt pa min mands allergi.desuden smager det utrolig godt, henad ginger ale, cideragtig. Pa vandke ir.dk kan du læse om, hvordan du passer svampen, hvordan du brygger pa den, hvordan du evt køber noget af den og hvad vi i øvrigt har af erfaringer rundt om ke irsvampen. God fornøjelse, Cecilie Conrad VANDKEFIR.DK TILBUD TIL DIG INTRO TILBUD PÅ KEFIR SPAR 15% HOS VANDKEFIR.DK *skriv MOOLA ved bestilling

16 Fotograf Rene F Hansen

17 Udrag fra Detox programmet i bogen Den Ultimative Anti Age guide D u er kun 28 dage fra at fa smuk hud med naturlig glød, og være med pa den nye og voksende trend i naturlig skønhed og sund sjæl i sund krop. Thorbjo rg s bog Den Ultimative Anit Age guide, er et 28 dages program, med kostplan, kosttilskuds guide og yogaøvelser, hvor du uge for uge bliver guidet igennem detox og udrensning. Bogen er for dig som har interesse i sundhed og skønhed og kunne bruge en udførlig guide i mad til huden, supermad, tilskud, produkter og forskønnende og plejende behandlinger. Døjer du med tør og træt hud, slidt hud med for mange rynkedannelser, fedtet og grov hud med a bne porer, sart hud med tendens til eksem, uren hud med akne og bumser eller rosacea og in lammeret hud, sa der Den Ultimative Anti Age Guide et must have. Den Ultimative Anti Age guide gennemga r hudens opbygning og forklarer grundigt hvilken ind lydelse usund livsstil, kaldet skønhedstyvene, har pa huden. Dernæst følger et stort afsnit omkring Superskinfoods, med opskrifter indeholdende de fødevarer, der styrker hudens gendannende processer samt en oversigt over anbefalelsesværdige hudplejeprodukter. Vi har fa et lov til at bringe et uddrag af Den Ultimative Anti Age guide i MOOLA magasinet. Pa de næste sider inder du uddraget fra UGE 1 i bogen. Hvis du vil tage hele programmet vil vi anbefale dig at købe bogen, hvor du ogsa inder et have af nyttig og spændende viden og en guide i superfood, kosttilskud, hud pordukter og skøndheds behandlinger. Du kan ogsa bestille tid til personlig konsultation hos Thorbjo rg. Mere inspiration, opskrifter mv. pa thorbjorg.dk

18

19 28 Dages Vitaliserende Skindetox Program Huden fornyer sig selv i en cyklus, som tager 28 dage, og det er derfor denne detox tager 28 dage. Mit revitaliserende afgiftningsprogram heler og forskønner ikke bare din hud, men hele din krop og dermed din mentale tilstand. Det er jo i sidste ende det der skinner i gennem i den smukke hud. Programmets forløb: De 2 første uger er næsten ens. Eneste forskel er, at du ikke må spise rugbrød og havre i uge 2, men gerne i uge 1. I uge 3, som er den aktive detox uge, er alle kornprodukter ude, og madplanen kommer stort set til at bestå af lydende kost: shakes, friskpressede juices og supper. I uge 4 vender du tilbage til programmet fra uge 2 Den mad og de tilskud, jeg anbefaler i din detox, er ma lrettet til fordøjelse, lever, nyre, blod og hud. Hvis der er nogle tilskud, du ved du har godt af, som ikke er med pa min liste, er du mere end velkommen til at føje dem til dit programm allerede nu. Men du kan ogsa vælge at vente til du er igennem og sa begynde med en frisk og udrenset krop. Jeg vil under alle omstændigheder anbefale dig, at du tager tilskuddene i mindst 2 ma neder i streg. Det er den tid det tager, førd du for alvor kan bedømme, om du er tilfreds med effekten. Motion og træning Selvfølgelig skal du dyrke en passende mængde motion, na r du arbejder med din krop og din hud. Motion er godt for fordøjelsen og hjælper dine tarme, og særligt muskeltræning kan jeg anbefale, hvis din kropshud er løs og slap. Men vigtigst er det, at du laver de yogaøvelser, jeg har samlet til dig senere i bogen, hver dag under din 28dages detox. Jeg har fået den skønne yogainstruktør Karen Pallisgaard til at lave et SkinGlowingYoga-program, som er målrettet til denne detox. Det giver virkelig udrensningen et boost. Og det giver selvindsigt og kropsbevidsthed, som smitter af pa din selvfølelse og kan ses i din fremtoning. Husk ogsa gode ga ture i det fri. Masser af frisk luft og gang i cirkulationen.

20

21 UGE 1 Fra dag 1 Undgå: Slik chokolade under 70 % tilsat sukker i nogen form tørret frugt færdiglavet saft alle former form for kornprodukter af hvede og spelt, herunder brød, kager og kiks, hvide ris, bulgur, cous cous, karto ler, herunder chips mælkeprodukter, undtaget ke ir eller yoghurt naturel oksekød og svinekød, herunder kødpa læg, leverpostej og spegepølse, soyakød, kaffe, alkohol Spis: Frø, kerner, nødder og olie: eksempelvis chia frø, hørfrø, sesamfrø, græskarkerner, hampefrø, mandler, mandelsmør, brasilnødder, hasselnødder, hasselnøddesmør, hampefrø, koldpressede olier fra disse frø, oliven, koldpresset extra jomfru olivenolie, kokosnød, koldpresset kokosolie, kokosmælk, kokosvand, kokosmel og kokos lager Fra dyreriget: Æg, laks, sardiner, ansjoser og andre frisk, økologisk kylling, yoghurt naturel, skyr naturel, ke ir, økologisk smør, valleprotein pulver Fra planteriget: Grønt og rodfrugter: Eksempelvis avocado, grønka l, blomka l, broccoli, spidska l, rosenka l, gulerødder, rødbeder, sødkarto ler, løg, hvidløg, agurker, bladselleri, spinat, rucola, romainesalat, persille, tomater, økologisk henkogte tomater, ketcup uden tilsat sukker, tomat pure, springbønner m.m. planteprotein pulver hampprotein pulver, græskarkerneprotein pulver frugt og bær: eksempelvis vandmelon, granatæbler, citroner, lime, grape, bla bær, andre bær, tørrede bær: bla bær, goji bær, tranebær m.m. Kakao Mørk chokolade 80-86%, kakaopulver, ra kakao pulver, kakao nips Korn Tofu quinoa, hirse og brune ris, fuldkornsrug og havregryn

22 Krydderier: for eksempel ingefær og gurkemeje eller alle de gode friske grønne af slagsen som for eksempel koriander og basilikum eller timian. Urter i te Æblecidereddike, tang, økologisk, pesto Drikke: Vand, juice af granatæble, vandmelon, bla bær, acaibær, gojibær, aronia, tranbær, alle uden tilsat sukker, friskpresset grøntsagsjuice eller købt uden tilsat sukker, og gerne mælkesyrede. Grøn te, hvid te, rød te, anden urte te for eksempel dem fra Pukka og Yogi Forskønnende morgen ritualer Hver morgen: Stræk dig vågen i din seng Frisk dit ansigt med en masse koldt vand og rens huden efter natten. Smør dig ind i dit favorit hudprodukt. Jeg er selv vild med Rudolph Care produkterne. Husk passende solfaktor, hvis du er på vej ud. Også fra Rudolph Care. Tørbørst din kropshud, især på kroppens udsatte depotsteder. Drik et stor glas vand med Basic eleksir ( opskrift senere ). Lav dine yogaøvelser. Måske du vil høre noget beroligende musik imens? Efter yoga Bland 1 tsk Pro Berrie-Ambla i 1 glas vand og skyl et tilskud af mælkesyrebakterier ned med superantioxidant-boostet. Morgenritalet slut, velkommen til dagen Treats du kan bruge som mellemmåltider hvis du har brug for det: Lav din egen snackblanding af knuste mandler, brasilnødder, kokos lager, gojibær og kakaonibs. Drys eventuelt lidt kanelpulver ved og bland det godt sammen. Drik en Detox Shake med Fast and be Clear detox pulver.

23 Sørg for at drikke følgende hver dag: Mindst 2 liter vand hver dag. Acti Green, grrøn te pulver og Basica te fra helsekosten hver dag. Urtete efter eget valg, prøv for eksempel Cleanse fra Pukka. Granatæblejuice, tranebærjuice uden tilsat sukker Chai te med mandelmælk eller nøddemælk uden tilsat sukker, eks fra Pukka Det er vel lige til at klare, er det ikke? Na r du har været denne uge igennem er det direkte videre til uge 2, som faktisk ligner uge 1 utroligt meget: Den største forskel er, at du nu skal holde dig fra havre og rugbrød. Og sa skal du i gang med at lave hjemmespa ogsa det bliver en god uge. Citron Superstoffer: C-vitamin, antioxidanter, limonene, citronolie, lavonoider, lavone glycosider, citricsyre og andre plantesyrer Det er ikke kun saften, vi er interesseret i. Vi ved, at den er fyldt med C-vitaminer og antioxidanter. Den er ogsa basedannende, og i folkemedicinen bliver den brugt til at a balancere og afgifte kroppen, hvis den er under angreb af syre. Men selve skallen besidder sin egen magi, det øverste gule lag ikke bare smager fantastisk, det kan ogsa give glød og renere porer til en træt hud. Og i særdeleshed hvis du kommer det pa fedtet, uren hud med a bne porer. Indersiden af skallen, altsa det hvide, som hedder pektin, kan du gnide pa huden for at fa en naturlig peeling, det virker forbløffende godt. Prøv ogsa at gnide tænderne med indersiden af skallen. Brug citronsaft og reven citronskal til alt: shakes, chiagrød, salater, supper, isk og kylling, og husk ogsa at komme det i vandglasset. Tip: Jeg har altid saft og reven skal af seks-otte citroner klar i mit køleskab. Sa er det altid lige ved ha nden. Basic huddetox-eliksir 3 appelsiner 1 blodgrapefrugt 2 citroner 2 lime 2 grønne æbler 5 spsk økologisk æblecideredikke Riv skallen af citroner og lime. Kør alle frugterne gennem juiceren, hæld saften i en kande, og tilsæt den revne skal. Drik den fortyndet med vand, og pas pa tændernes emalje, det er lidt et syrebad det her. Drikken er desuden vanddrivende og nyrestimulerende. Der skal 1 dl elixir til 2 dl vand.

24

25 Raw glow chiagrød Giver 2 portioner 4 spsk chiafrø ½ liter vand 2 dl mandelmælk ½ tsk stødt kanel lidt havsalt 1 knivspids vaniljepulver 100 gr mandel lager 50 gr tørrede goji- eller bla bær granatæblekerner, friske bla bær eller andre bær lidt granolamusli til at toppe med, se opskrift side xx Læg chiafrøene i blød i vandet i mindst 1 time og gerne natten over. Rør i blandingen en gang imellem i den første halve time. Hæld 1 dl mandelmælk samt salt, kanel og vaniljepulver i de udblødte frø, og rør godt rundt. Top grøden med mandel lager, granatæblekerner, tørrede og friske bær, granola og den sidste dl mandelmælk. Tip: Hvis du vil have en sødere grød, kan du spise den med bananskriver, eller du kan tilsætte lidt birkesød eller stevia fra helsekosten. Green glow superskinjuice Giver 2 portioner 160 gr agurk med skræl 100 gr frisk spinat 1 stilk bladselleri ½ grønt granny smith-æble ½ -1 lime lidt frisk mynte Pres de forskellige ingredienser i din juicepresser, tilsæt isterninger, og nyd drikken i et smukt glas.

26 TILBUD TIL MOOLA s LÆSERE ½ PRIS på 10 år yngre på 10 uger Jeg har designet dette kursus pa basis af min 8 gange bestseller; bogen 10 år yngre på 10 uger. Den er oversat til 5 sprog og har solgt over eksemplar i 5 lande. 10 a r yngre programmet har forlængst bevist sin styrke og at det holder. Jeg har omskrevet fra bogen og adskillige ting er blevet ixet, opdateret og forenklet for at gøre online kurset lige til, nemt at ga til og klart til dig. Normal pris kr ,- DIN PRIS KR. 945,- Du skriver MOOLA ved køb, og fa r halvdelen returneret af Thorbjo rg Læs mere om forløbet pa thorbjorg.dk

27 MOOLA EPSOM SALT DIY Hvis du ikke kender til Epsom salt, sa skal du helt sikkert læse med her. Epsom salt har en lang række fantastiske egenskaber, na r det handler om at udrense og balancere kroppen. Espom salt indeholder magnesium sulfat, som er det fantastiske virkestof. Magnesium er vigtigt for os alle, og det indes i omkring 25 gram i kroppen. Magnesium er det næstvigtigste mineral i vores krop og celler. Det indga r blandt andet i en række stofskifte-reaktioner. Der ud over har magnesium en antioxidant virkning, hvilket har betydning for vores immunforsvar. Kroppens antal af immunglobuliner, a hænger af hvor meget magnesium kroppen indeholder. Man kan tage magnesium som kosttilskud, men lere studier viser at man optager det langt bedre fra Epsom salt ved karbad eller fodbad. Yderligere vireker sulfaterne i Espom salt udrensende, hvorfor det er et næsten obligatorisk remedie i enhver detox-kur. Du kan ogsa fa den gavnlige virkning ved at blande en bodyscrub med Espom salt. Karbad: Tilsæt to kopper Epsom-salt til dit karbad, tag 20 minutters bad og pak dig varmt ind og læg dig under dynen (sa forlænger du effekten) og nyd en stille lur. Fodbad: Tilsæt en halv kop Epsom-salt til dit fodbad. Kan ogsa blandes med lækre planteolier til en decideret fodskrubbemaske. God til at mindske fodsved, opløse ha rd hud og pleje ømme fødder.

28

29 KATRINE ROLLINS ZENSA.DK FÅ RO PÅ NERVESYSTEMET Jeg har lagt min hvedepude i mikroovnen fuld effekt og 2 min, vejret er endelig slået om fra kold regn l sne og klart frostvejr. Min krop er træt og let øm e er dagens ak viteter. Ikke fordi dagen har været fysisk udfordrende eller hård, men kroppen er bare hverdags øm. Tankerne kører om de ng jeg ikke fik nået. Det som ligger og venter på mig l i morgen. Ovnen bipper og jeg tager min varmepude med ind på sofaen, folder den ud så lang den er, så min rygsøjle kan lægges på den lune overflade, mens jeg hører noget s lle afslappende musik på anlægget. Det er d l at lade op! H vad er det der sker ved dette lille ritual? Og kan det virkelige booste et fadt menneskeligt batteri? For at besvare dette er det nødvendigt at dykke ned, og tage et kik pa menneskets nervesystem. Nervesystemet er et kompleks informations og formidlings center, besta ende af data og informations registrering, herunder personfølsomme data. Formidling ga r gennem kroppens post system, via et kæmpemæssig effektivt netværk, og en hurtigt og effektiv reaktion eller respons, fra en af de ledende organisatorer i dette netværk. Hele vores krop er spundet ind i dette sanse organ, der sender beskeder om forandringer, i og uden for vores krop. Al denne information bliver behandlet i centralnervesystemet, som besta r af rygmarven. Man kan forstille sig en lang gang af mellemledere, og oppe pa øverste etage med den bedste udsigt, ligger virksomhedens hovedcomputer, hjernen! Her na r kun den information op, som har brug for en bevidst styring eller handling. Denne hovedcomputer kan ogsa overskrive de naturlige reaktioner som de lavere systemer, altsa alle mellemlederne, bestemmer. Med nogle kan nemt gøres, men andre er langt svære at overskrive. F.eks. at stoppe hjertet i at sla, eller lungerne i at tage ilt ind. Føler du træthed vil dette normale behandles af mellemlederne i rygmarven, af vores menneskelige virksomhed, og ligger du allerede ned vil det næsten være en re leks bare at lukke øjnene og sove. Men overkommandøren kan

30 hurtig beslutte, at du ikke skal forlade det møde du sidder i med den nye store samarbejdspartner, for at inde et sted at hvile, eller at du ikke skal ga ud og tisse, midt i at din veninde fortæller dig om sine samlivsproblemer. Vi lærer sa dan set ret tidligt i livet at overskride nogle af vores mest basale behov, sa det til sidst ikke længer er en bevidst handling, men bliver sat over pa autopilot. Disse helt basale behov, spise, drikke, sove, komme af med afføring og væsker, varme og ly er vitale for vores liv. Dette er fundamentet vi bygger vores tilværelse pa, men som vi i vores moderne livsførelse overskrider igen og igen mange gange om dagen. Du kan selv prøve at tælle efter hvor mange gange du gør det pa en dag. Hvor mange gange du ikke spiser na r du er sulten, ga r pa wc na r du skal, lægger dig til at sove na r du er træt, men blot forsætter, udskyder dit behov. En anden af nervesystemets helt store opgaver er at passe pa os, og dette urgamle instinkt har holdt vores art i live, fra de første menneske gik pa jorden og frem til i dag. Hver gang vi støder pa noget ukendt, vil vi tage stilling til, helt ubevidst, om det er noget farligt eller ej, og det er her at vores system kan sla over i kamp, lugt tilstand. Det handler om overlevelse! Hver gang vi føler os truet, trængt op i en krog, overfuset, stresset, overset og mange andre situationer, kan vores nervesystem ga over pa overlevelses mode. Vi kommer i højeste beredskab og klar til kamp eller lugt. Den tredje mulighed vi har i sa dan en situation er lammelse, ligesom et ra dyr der fanges i billygternes skær, inden den rammes med 80 km i timen. Dette alarmberedskab kan ligeledes aktiveres mange gange pa en dag. Det er jo sa dan set skabt til at reager hver gang vores liv er i mulig fare, sa nervesystemet kan godt klare det. Men et konstant alarmberedskab kan føre til alle grader af stress, og gøre os oversensitive overfor stadig mindre og mindre pa virkninger. Vi begynder simpelthen at reagere med kamp lugt over for helt normale hverdags ting, som under normale omstændigheder ikke ville aktivere vores nervesystem. Sa for at holde os mentale og fysiske sunde, er det vigtig at vi dagligt prioriterer at fa afslappet af. Vi skal pleje vores nervesystem og holde det i form, ved at give det hvile og ro, sa det kan være klar til næste punkt pa dagsorden. Sa ja, en hvedepude kan være med til at booste os. En hvedepude og eventuelt noget afslappende musik, kan være det redskab der hjælpe dig pa vej. Hvedepudens fordel er at den ikke kræver nogen forkundskaber, men blot at den opvarmes.

31 Og det er netop denne varme, som lægges langs rygsøjlen, hvor al information og beskeder samles og fordeles videre, der er central. Behagelig varme er kendt for sin beroligende og afslappende effekt, ba de pa nervesystemet og pa muskulaturen. Na r musklerne afspændes og centralnervesystemet falder til ro af varmen, og du forholder dig i ro, slipper kroppen stress og ubehag. Dette hjælpes godt pa vej ved at lytte til beroligende musik, og gerne det samme musik hver gang. Det vil hjælpe hjernen til at genkender ritualet, hvilket forstærker effekten via den positive forventning hjernen associer med musikken. Det vil føre til hurtigere at na afslapningen. Stress og da rlig søvn er to ting der kan ledsage os i vores moderne livsførelse, men et dagligt aften ritual er med til at a hjælpe problemet. Tag en varm hvedepude med i seng, og lægge den pa rygraden lige inden du falder i søvn. Man kan rolig falde i søvn med hvedepuden. Den holder sig varm i ca. 20 min, og lun omkring en time, sa der er ingen fare for forbrændinger eller antændinger som ved elektriske varmepuder. Hvis du ønsker at bruge en naturlig varmepude til at berolige nervesystemet, skal du have en pude der er mindst lige sa lang som din rygrad. Hos Zensa.dk anbefaler vi vores 20x70 pude, og at købe et betræk til den kan vaskes. KONKURENCE VIND EN HVEDEPUDE FRA ZENSA.DK udlodder en økologisk hvedepude 20x70 cm, med valgfrit betræk. For at deltage i konkurrencen skal du skrive en mail med navn, adresse, samt hvilket betræk du ønsker l senest den Vindren vil få direkte besked og blive offentliggjort på MOOLA s faceook side. IDÉ Brug æteriske olier til at støtte op om din afslapning eller udrensning. Lavendel virker beroligende og Citron virker udrensende. Disse lækre olier fra SARD har vi fundet hos bog-mystik.dk

32 DETOX DIT BADEVÆRELSE

FOUNDATION FRI. Indhold Uge 1 & 2 - Kostmanual. Smuk hud i enhver alder. FOUNDATIONFRI Kostmanual

FOUNDATION FRI. Indhold Uge 1 & 2 - Kostmanual. Smuk hud i enhver alder. FOUNDATIONFRI Kostmanual FOUNDATIONFRI Kostmanual FOUNDATION FRI Smuk hud i enhver alder Jeg kan se og mærke en forskel på min hud over hele kroppen, selv mormorarme ne er blevet pænere Jane Indhold Uge 1 & 2 - Kostmanual Velkommen

Læs mere

SELEN. Mineralet der forsvandt fra vores fødevarer NYT. EU og forskerne: Om kolesterol, vægttab og selen. Styr på vægten. Tema

SELEN. Mineralet der forsvandt fra vores fødevarer NYT. EU og forskerne: Om kolesterol, vægttab og selen. Styr på vægten. Tema PRIS KR. 39,00 vinter 2012 NYT Kokkeskole Nannas Økologiske Køkken Når du dater og lidt om kærligheden Styr på vægten Riv ud og gem - Stort temahæfte SELEN Mineralet der forsvandt fra vores fødevarer EU

Læs mere

Kostvejlederens lynkur

Kostvejlederens lynkur Kostvejlederens lynkur Udarbejdet af kostvejleder og EFT-praktiserende, Lene B. Jensen. Indhold: Side 1-4 : Præsentation af forfatteren og baggrund for e-bogens tilblivelse Side 5 : Hvorfor nu en lynkur?

Læs mere

VidarNyt Februar 2002. Februar 2 0 0 2 n o 0 12. VidarNyt. Skolebladet for Vidar Skolen. Skolebladet for Vidar Skolen, Brogårdsvej 61, 2820 Gentofte

VidarNyt Februar 2002. Februar 2 0 0 2 n o 0 12. VidarNyt. Skolebladet for Vidar Skolen. Skolebladet for Vidar Skolen, Brogårdsvej 61, 2820 Gentofte Februar 2 0 0 2 n o 0 12 VidarNyt Februar 2002 VidarNyt Skolebladet for Vidar Skolen Skolebladet for Vidar Skolen, Brogårdsvej 61, 2820 Gentofte 1 Kære Læser Hermed det første temanummer, og som før annonceret

Læs mere

Spis Dig Smuk - Skønhedens Alkymi Caroline Fibæk, Naturopath i Biologisk Medicin

Spis Dig Smuk - Skønhedens Alkymi Caroline Fibæk, Naturopath i Biologisk Medicin Spis Dig Smuk - Skønhedens Alkymi Caroline Fibæk, Naturopath i Biologisk Medicin 1 Indhold Kroppens byggesten Mad, der gør dig smuk (Din indkøbsliste) Sådan ødelægges huden No Go s for din hud (og dit

Læs mere

Hvor meget sukker spiser du og hvornår?

Hvor meget sukker spiser du og hvornår? Effektiv Slankeskole uge 5 Hvor meget sukker spiser du og hvornår? Her er et skema til at anskueliggøre, for dig selv, hvor meget sukker du spiser og hvor afhængig du er af det hvis du altså har en sød

Læs mere

rawfood sund julemad til hele familien Ida Hjorth Ida Kirk Foged

rawfood sund julemad til hele familien Ida Hjorth Ida Kirk Foged rawfood sund julemad til hele familien Ida Hjorth Ida Kirk Foged rawfood sund julemad til hele familien...er til dig, som ønsker at vide noget mere om rå og levende julemad. Til dig, som ønsker at smage

Læs mere

Livet er en gave. din opgave! Livsstilshåndbog LIVET ER EN GAVE DIN OPGAVE! 1

Livet er en gave. din opgave! Livsstilshåndbog LIVET ER EN GAVE DIN OPGAVE! 1 Livet er en gave din opgave! Livsstilshåndbog 1 Livet er en gave din opgave! Livsstilshåndbog 1 Kolofon: Redaktion: LivsstilsGruppen, Jytte Lindskov Jacobsen & Anna Rask Lynge Det Grønlandske Sundhedsvæsen

Læs mere

SAB-NYT. Leder /// 3. Integral Coaching - et valg /// 5. Om lykke... /// 7. Hjertestart /// 9. Også i dette nummer

SAB-NYT. Leder /// 3. Integral Coaching - et valg /// 5. Om lykke... /// 7. Hjertestart /// 9. Også i dette nummer SAB-NYT Sammenslutningen af Alternative Behandlere Leder /// 3 Integral Coaching - et valg /// 5 Om lykke... /// 7 Hjertestart /// 9 Også i dette nummer ER SAM M E Nyt fra Redaktionen, Årshoroskoper for

Læs mere

Nr 1 2014. Et af ansigterne. Side 6. Græskarkage. Side 8. På bar bund. Side 10. Vidensbank. MS kost og livsstil. Ansigt Facebook

Nr 1 2014. Et af ansigterne. Side 6. Græskarkage. Side 8. På bar bund. Side 10. Vidensbank. MS kost og livsstil. Ansigt Facebook Nr 1 2014 Et af ansigterne Græskarkage På bar bund Side 6 Side 8 Side 10 Vidensbank Ansigt Facebook MS kost og livsstil 1 Velkommen Indhold 2014 er et år, der allerede er begyndt. Jeg har lagt mærke til,

Læs mere

Sådan gør du DINE DRØMME TIL VIRKELIGHED

Sådan gør du DINE DRØMME TIL VIRKELIGHED Anja Nielsen og Anita Christensen Sådan gør du DINE DRØMME TIL VIRKELIGHED Hjertevarm, inspirerende og lærerig bog fra Cert. konsulent i ernæring og sundhed Anja Nielsen og tidligere tredobbelt verdensmester

Læs mere

Nyhedsbrev august 13. Indhold:

Nyhedsbrev august 13. Indhold: Nyhedsbrev august 13 Indhold: 1) Aktiviteter i centeret (side 1) - Faste terapeuter (side 2) - Faste ugentlige aktiviteter (side 5) - Kurser, workshops og foredrag (side 7) 2) Sundhedsdagene på Frb.: aktiviteter

Læs mere

Patientstøtte Kræftens Bekæmpelse. Spis godt. Når kræft er en del af hverdagen

Patientstøtte Kræftens Bekæmpelse. Spis godt. Når kræft er en del af hverdagen Patientstøtte Kræftens Bekæmpelse Spis godt Når kræft er en del af hverdagen Tekst og redaktion: Nanna Kathrine Riiber Opskrifter: Louisa Lorang Smoothies side 20-2: Jens Jepson Ernæringsfaglige kilder:

Læs mere

Kom Igennem julen uden ti ekstra kg på sidebenene

Kom Igennem julen uden ti ekstra kg på sidebenene motivation. Typografi og ombrydning for tema For hvert eneste minut, du forsinker dit eftertræningsmåltid, forlænges din restitutionstid med op til en time! Venter du mere end to timer, går der 3-4 døgn,

Læs mere

Alt Om ADHD's Guide til Alternativ Behandling af ADHD

Alt Om ADHD's Guide til Alternativ Behandling af ADHD 1 Alt Om ADHD's Guide til Alternativ Behandling af ADHD Hvad voksne med diagnosen ADHD og forældre til børn med diagnosen ADHD har brug for at vide om ikke-medicinsk behandling Læs om fiskeolie, kost og

Læs mere

"ES G "ESTIL +URSUSCENTRET LYS

ES G ESTIL +URSUSCENTRET LYS 2 er et gratis, uafhængigt tidsskrift om alternativ tænkning, levevis og behandling, som udgives af Foreningen LYS-strejfet. Artikler og indlæg udtrykker ikke nødvendigvis redaktionens holdning. Adresse:

Læs mere

Indflydelse på egen sundhed

Indflydelse på egen sundhed EN MAD OG DRIKKE FRITID ARBEJDE BEVÆGE Indflydelse på egen sundhed Kolofon Indflydelse på egen sundhed har fokus på at øge sundhed og trivsel for borgere med udviklingshæmning. Projektet har haft som mål,

Læs mere

SAB-NYT. Leder /// 3. Bevidsthedsmedicin /// 13. Behandling og konnumikationskunst /// 16. Medicinens fundamentalisme /// 18. Også i dette nummer

SAB-NYT. Leder /// 3. Bevidsthedsmedicin /// 13. Behandling og konnumikationskunst /// 16. Medicinens fundamentalisme /// 18. Også i dette nummer S A M MENSLUTNINGEN AF ALTERNATIVE BEHANDLE R E SAB-NYT Sammenslutningen af Alternative Behandlere Leder /// 3 Bevidsthedsmedicin /// 13 Behandling og konnumikationskunst /// 16 Medicinens fundamentalisme

Læs mere

Gode råd til uddannelse og arbejde. Gravid med leddegigt. 9veje til et godt sexliv. Leddegigten skal ikke definere mig MED LEDDEGIGT

Gode råd til uddannelse og arbejde. Gravid med leddegigt. 9veje til et godt sexliv. Leddegigten skal ikke definere mig MED LEDDEGIGT Leddegigten skal ikke definere mig MED LEDDEGIGT Gode råd til uddannelse og arbejde Gravid med leddegigt 9veje til et godt sexliv Motion Sundhed Ferie Behandling Smertelindring Det sociale liv Parforhold

Læs mere

Supplerende arbejdsmappe

Supplerende arbejdsmappe "Indsigt der forandrer" Supplerende arbejdsmappe til øvelserne på CD'en "Indre Ro & Balance" Guidede Mindfulness øvelser af Martin Kirkevang www.staytrue.dk Dette materiale er en samling af teori og støttemateriale

Læs mere

Adoption & Samfund. Madglæde Verdensmad Livretter Opskrifter Laktoseintolerans Landsgeneralforsamling 2013 Præsentation af hovedbestyrelsen

Adoption & Samfund. Madglæde Verdensmad Livretter Opskrifter Laktoseintolerans Landsgeneralforsamling 2013 Præsentation af hovedbestyrelsen Adoption & Samfund Medlemsblad for Adoption & Samfund Nr. 6 December 2013 37. årgang tema: mad og drikke Madglæde Verdensmad Livretter Opskrifter Laktoseintolerans Landsgeneralforsamling 2013 Præsentation

Læs mere

patientvejledning type 2-diabetes

patientvejledning type 2-diabetes patientvejledning type 2-diabetes En patientvejledning for dig! Med denne patientvejledning ønsker vi at give dig et godt indblik i type 2-diabetes Vejledningen er tænkt som et supplement til den information,

Læs mere

guide Sund og slank sider MARTS 2011 - flere guider på bt.dk/plus

guide Sund og slank sider MARTS 2011 - flere guider på bt.dk/plus MARTS 2011 - flere guider på bt.dk/plus 24 sider guide Sund og slank hold vægten i form på 12 uger Få en fladere mave De bedste kure 2 Sund og slank INDHOLD: Sund hele livet B.T. og danmarks førende eksperter

Læs mere

Tag springet Start en sund vane

Tag springet Start en sund vane Tag springet Start en sund vane 13 Kom i gang Lad os så komme i gang Godt i gang! At skabe en sund vane og få den til at blive lige så indgroet som de vaner, vi allerede har, kræver en hel del overvejelser

Læs mere

Hvad har du i posen? Nøglehullet nemt at vælge sundere

Hvad har du i posen? Nøglehullet nemt at vælge sundere Et annoncetillæg fra Tabloid Nordic udarbejdet for Fødevarestyrelsen Mad Mad && Nøglehullet nemt at vælge sundere Sundhed Sundhed Hvad har du i posen? Det nye nøglehulsmærke gør det nemmere at finde de

Læs mere

Små skridt til vægttab der holder

Små skridt til vægttab der holder Små skridt til vægttab der holder forudsætninger for, at de små skridt virker 1. Du er overvægtig. 2. Du har vejet det samme gennem længere tid. 3. Du har haft den gamle vane i længere tid. 4. Du bliver

Læs mere

rygestop-guide 2008/09

rygestop-guide 2008/09 rygestop-guide 2008/09 Indhold nyttige adresser Forberedelse www.sst.dk 1 Rygestop 14 Første uge 18 Anden uge 22 Tredje-fjerde uge 28 På længere sigt 32 Sundhedsstyrelsens hjemmeside med mange informationer

Læs mere

zoneconnection TFT forløser traumer Brug de nye medier Anette leder efter det ene sekund Vind ny bog Nogen læser hænder Mette læser fødder

zoneconnection TFT forløser traumer Brug de nye medier Anette leder efter det ene sekund Vind ny bog Nogen læser hænder Mette læser fødder ZoneConnection Terapeutforening zoneconnection - terapeutforeningen - årgang 12 - nr. 5-201 4 Styrk din vibration Tag et iskoldt bad Vind ny bog Brug de nye medier Nogen læser hænder Mette læser fødder

Læs mere

RAFFINADERIET.DK. stress. - få inspiration til at bryde et negativt stressmønster til gavn for humør, hoved og helbred. www.srg.dk

RAFFINADERIET.DK. stress. - få inspiration til at bryde et negativt stressmønster til gavn for humør, hoved og helbred. www.srg.dk RAFFINADERIET.DK stress - få inspiration til at bryde et negativt stressmønster til gavn for humør, hoved og helbred Håndbog om stress Anshv. redaktør: Direktør Else-Marie Stilling Tekst: Marie Gjerum,

Læs mere

Effektiv. løbetræning med

Effektiv. løbetræning med Effektiv løbetræning med Kom godt i gang med løb Vil du gerne i gang med en fleksibel og effektiv motionsform, der ikke kræver meget andet end et par løbesko og vijestyrke? Løb er en fantastisk populær

Læs mere