DETOX MAD OPSKRIFTER KEFIR GUIDE. test din detox type ENERGIERNE I JANUAR INTERVIEW MED NINKA FRA DETOX DIG SMUK. JANUAR 2015 No.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DETOX MAD OPSKRIFTER KEFIR GUIDE. test din detox type ENERGIERNE I JANUAR INTERVIEW MED NINKA FRA DETOX DIG SMUK. JANUAR 2015 No."

Transkript

1 JANUAR 2015 No. 1 ENERGIERNE I JANUAR test din detox type INTERVIEW MED NINKA FRA DETOX DIG SMUK OPSKRIFTER DETOX MAD TRINE THIIRMANN THOMSEN BOOST DIG SELV MED DETOX FA RO PA NERVE- SYSTEMET KEFIR GUIDE UDDRAG FRA THORBJÖRG S BOG DEN ULTIMATIVE ANTI AGE-GUIDE

2 MOOLA NYHEDSBREV Velkommen til JANUAR nyhedsmagasinet. Først og fremmest RIGTIG GODT NYÅR til dig Vi håber du er kommet rigtig godt ind i det nye år, og glæder dig, lige så meget som os, til at komme igang med Årets første tema er DETOX. Et emne der har optaget meget af vores tid og interesse, da det var på et detox forløb vi mødte hinanden. Det første år vi kendte hinanden, drejede de fleste af vores samtaler sig om detoxmad, udrensning, juicer, leverflush, epsom salt osv. Derfor har vi også glædet os ekstra meget til dette tema, og håber at du vil nyde og blive inspireret, af vores rundtur inden for detox og udrensning, som vi bringer i dette MOOLA magasin. I denne måneds magasin finder du bland andet, et langt interview med Ninka-Bernadette Mauritson, der er kvinden bag det detox forløb, som vi lærte hinanden af kende på. Der udover har kan vi med stothed præsentere dig for et smugkig i Thorbjörgs nyeste bog, Den ultimative anti age-gude. - og det er bare toppen af alt det spændende vi har proppet denne måneds magasin med. Rigtig god læselyst Lisbeth & Maria Pissst.. Næste MOOLA magasin udkommer fredag den 6 februar 2015

3 INDHOLD MÅNEDENS ENERGIER BOOST DIG SELV MED DETOX af Trine Thiirmann Thomsen _ KEFIR A LOVE DRINK af Tina Holm DEN ULTIMATIVE ANTI AGE GUIDE af Thorbjörg Hafsteinsdó r FÅ RO PÅ NERVESYSYEMET af Katrine Rollins DETOX DIT BADEVÆRELSE HOMØOPATISK LEVERDETOX af Me e Mitchell TEST DIN TYPE OG DETOX DIG SMUK af Ninka Bernade e-mauritson DETOX VENLIG MAD

4 ENERGIERNE I JANUAR Uddrag fra Louise Lie von Linstow s energirapport Af Louise Lie Von LInstow J anuar ma ned er for mig noget helt særligt, da det er en tid, hvor jeg rydder op, smider ud og gør klar til en helt ny cyklus. Det er en indre oprydning, men jeg bruger det fysiske felt, i form af mit hjem, til at støtte op om processen. Januar er en forunderlig ma ned, hvor vi, pa den ene side, er klar til et nyt afsæt for vores liv, og samtidig stadig er igang med at heale og give slip pa det gamle a r. Astrologisk set er vi i januar under stenbukkens ind lydelse. Stenbukke energien er i sit højeste potentiale praktisk, vis, arbejdsom og retfærdig. Januar er bundet op pa ide en om, at hvis vi er villige til at bruge ma neden pa at gøre det "ha rde" arbejde nu, kan vi senere pa a ret nyde godt af succesen, der følger. Det ha rde arbejde er heldigvis ikke ha rdt. Det handler mest om at fa ryddet ud i det, der ikke skal med fra 2014 og ind i det nye a rs cyklus. Spørg dig selv hvad du har brug for, for at heale og rense ud fra a ret der er væk, og kig samtidig pa hvilke intentioner du har for det nye a r er et a r, hvor vi allesammen fa r muligheden for at tage nye og bedre valg for os selv. Hvor 2014 handlede mere om overgivelse til det, vi ikke havde kontrol over, sa handler 2015 i højere grad om at vælge til og vælge fra. Hvad er vigtigt for dig? Hvad er dine dybeste værdier? A ret, der netop er begyndt, giver dig muligheden for at vælge at leve fra et mere autentisk og værdifuldt sted i dig, med et større fokus pa hvad du elsker. Du har helt sikkert muligheden for at fa dine drømme opfyldt i 2015, og ægte tillid til livet og dine drømme og ma l handler om ikke at give op. Men i 2015 vil det være rigtig vigtigt at ændre strategi for opfyldelsen af dine drømme. Din nye strategi bør handle om ikke at ga pa kompromis. Du skal være lykkelig, mens du arbejder pa dine ma l. Ikke først na r du na r dem. Og at være lykkelig undervejs er hele hemmeligheden til at na dine ma l. Fordi det jerner din følelse af begrænsethed.

5 Januar handler som sagt for mig om at rense ud i, og skabe rum til, den nye powerfulde a rs cyklus. Derfor laver jeg en sa kaldt space clearing. Du kan gøre det samme, du behøver ikke være uddannet, ligesom mig, for at det kan have en stor effekt. Her er mine bedste tips, hvis du vil starte a ret med denne healende proces: Lav din egen rensende krystal mandala af bjergkrystaller. Hvis du googler "crystal grid" kan du inde og printe lignende mandalas, eller du kan tegne din egen ved hjælp af en passer og placere den i midten af dit hjem og lægge intentionen af renselse i din mandala. Lad den ligge hele januar ud Fotograf : Mathilde Norah Yokelin LOUISE LIE VON LINSTOW Louise Lie Von Linstow arbejder som intuitiv vejleder og klarfølingsterapeut med fokus pa at lære folk at udnytte deres potentialer og bryde fri af svære blokeringer. Udover klarføling bruger Louise visdommen omkring altre og symboler til at støtte op om sine klienters udvikling. Vil du lære om dit livsforma l, dine potentialer og blokeringer? Sa book en session hos Louise. Du ga r derfra med en opskrift pa dit personlige alter og en hel del klogere pa dine næste udviklingstrin. MODTAG LOUISE S FULDE ENERGIRAPPORT HVER MÅNED Tilmeld dig hendes nyhedsbrev på facebook siden Louise Lie Von Linstow Læs mere om Louise pa moola.dk, her kan du ogsa læse mere om uddannelsen til Intuitive Counselor, hvor Louise i samarbejde med Carolina Linn, lærer dig at arbejde ud fra din intuition.

6

7 TRINE THIIRMANN THOMSEN SEISHIN.DK BOOST DIG SELV MED DETOX J eg har qua mine utallige leverskylninger lært en del om leverens virke og hvordan den fungerer som vores krops rensningsanlæg. Et af kroppens vigtigste organer. Den renser ikke kun for affaldsstoffer, medicinrester, giftstoffer etc. - den renser ogsa vores blod. Om det er miljøforurening, psykisk stress eller da rlig ernæring, sa kan vores moderne livsstil være toksisk for vores velbe indende. Hovedpine, træthed, nedsat appetit, nedsat energi og øjenproblemer er almindelige tegn pa, at leveren be inder sig under pres. En lever i ubalance forbindes med manglende leksibilitet i krop og sind. En træg lever kan føre til depression og kan fa livet til at føles meningsløst. Fylder vi os f.eks med unødvendige giftstoffer for at undga at konfrontere os selv i svære situationer eller til at tage stilling til dybere personlige spørgsma l. En sund lever derimod afspejler i hvor høj grad, vi tager livet til os. En sund lever stimulerer begejstring, kreativitet, indre styrke og smidighed. Den guider os pa vores vej i livet. Den styrker organisering og planlægning og giver kraft til at gennemføre vores planer og ma l. Leverens følelsesmæssige ubalance ses som vrede - ofte uforløst, bitterhed, had samt destruktive tanker og adfærdsmønstre, som kan være drivkraft bag udviklingen af lere negative følelser, mens udvikling som sigter mod tilgivelse, accept, tolerance, ærlighed og a benhed alle er elementer der afgifter og a laster leveren. DAGLIGE FIF Negativ ion børste tørbørstning Børst dig dagligt med en negativ ion kropsbørste og hjælp dig selv til at opna mindre trang til stimulanser, bedre fordøjelse, mere energi, bedre søvn og helt enkelt blive gladere i krop og sind.

8 Børsten a lader positive ioner i kroppen, som dræner os for energi og svækker vores immunsystem. Positive ioner opsta r af forurening og eletromagnetisk stra ling. Bedst for vores sundhed er de negative ioner - ogsa kaldet for luftens vitaminer. Du styrker samtidigt dit immunforsvar, dit lymfesystem og øger dit energi low. Tungeskraber I løbet af natten udskiller vi igennem vores a ndedræt affaldsstoffer, som lægger sig som en slags belægning pa tungen, na r vi va gner om morgenen. Skrab din tunge fri for affaldstoffer, som det første om morgenen og hjælp dig selv fri af da rlig a nde og mundhygiejne. Kan evt. gentages inden tandbørstning ved sengetid. Oilpulling Bryder du dig ikke om tungeskraberen, kan du i stedet, som det første om morgenen, skylle din mund eller rettere gurgle din mund ren i olie. Vil klart anbefale kokosolie, da den føles mild at have i munden. Olien smelter hurtigt i munden og gurgl derefter et par min. Spyt det derefter ud i skraldespanden eller toilettet, da det nu er fyldt med affaldsstoffer, som har samlet sig pa mundens slimhinder i løbet af natten. Det er uhygiejnisk hvis disse affaldsstoffer havner i din vask. Skyld efter med 1/2 tsk. Natron opløst i et halvt glas vand. Citrondrik Efter enten tungeskrabning eller oilpulling kan du med fordel starte din dag med et glas vand (stuetemperatur) tilsat frisk presset citron saft. Det er den bedste energi booster. Efter en nattesøvn er kroppens væv dehydreret og har brug for rent vand og citron for at udrense affaldsstoffer i kroppen og forbedre energiproduktionen i cellerne. Frisk citron hjælper med at ilte kroppen og er kendt for at stimulere leverens naturlige enzymproduktion. Det hjælper leveren til pa naturlig ma de at komme af med giftstoffer som f.eks. urinsyre. Citron har ogsa den fantastiske evne, at den booster dit immunsystem med vitamin C. Grøn Te Grøn te er fuld af gode antioxidanter. Indeholder bl.a. en speciel type antioxidant der hedder catechiner, som er kendt for at booste leverens funktioner. Æbleeddike Et glas vand med økologisk u- iltreret æbleeddike dagligt er en nem og effektiv hjælper til detox af leveren. Andre gode tips til at styrke leveren Den bitre smag fra f.eks. artiskok, endivie, cikorie, mælkebøtte og rød grapefrugt er tillige med til at stimulere leveren. Kom f.eks. et skvæt artiskok ekstrakt (fa s i de leste helsekostbutikker) i et glas med rød grapefrugt saft (Voelkel - er uden sødestof) - som en lille sjus - bedst inden sengetid!

9 KROP-SIND-ÅND HELSEMESSE København 30 januar - 1 februar 2015 Igen i a r byder Daninfo messerne pa helsemessen KROP-SIND-A ND, i Falconer Centret i København. Pa messen, som inder sted i weekenden 30 januar til 1 februar 2015, inder du udstillere der præsenterer et varieret udvalg af forskellige naturterapeutiske behandlingsformer, spiritualitet, naturprodukter samt sten & krystaller RABAT TIL DIG forskellige foredrag, minikurser, workshops, koncerter og shows. - En hyggelig og indbydende atmosfære, med mulighed for inspiration og gode oplevelser Som altid spænder messen bredt, med en lang række spændende udstillere, og en masse spændende aktiviteter som foredrag, workshops oa. Pa daninfo.dk inder du al information om udstillere, foredrag, workshops m.v. klip ud og gem.. DET PRAKTISKE Radisson Falconer Center Falconer Alle Frederiksberg Entre e n dag kr. 85,- To-dages billet kr. 140,- Tre-dages billet kr. 180,- Børn under 12 a r gratis ifølge m. voksen

10

11 TINA HOLM TINAHOLM.DK KEFIR A LOVE DRINK F or ca. 1 a r siden startede jeg min rejse ud i fermenteringen. Jeg havde aldrig troet at jeg skulle blive sa glad for det. Jeg dyrker i dag ke ir, mælkeke ir og kombucha. Inden jeg begyndte at indtage ke irgrynene begyndte jeg at researche pa de fermenterede drikkevarer, og hvad svampe- og bakteriekulturerne egentlig kan og hvorfor de kan betegnes som superfoods. Ke ir er en af de absolut bedste naturlige kilder til probiotika - særligt rig pa Lactobacillus Caucasus, Leuconostoc, Acerobacter og Streptococcus + gærtyperne Saccaromyces og Torula (hjælper med at bekæmpe skadelige gærtyper). Gennem hundredvis af a r, har man lavet ke ir og fermentering. I mange a r har det ikke været in at bruge de gamle opskrifter, men indenfor den senere tid, er lere og lere begyndt at inde de gamle dyder frem igen, og sige hej til gamle fantastiske teknikker og kogekundskab, mens vi siger farvel til præfabrikationen. Ke ir er en bakteriekultur, som er fantastisk gavnlig for hele vores fordøjelsessystem. Over 75% af vores immunsystem sidder i fordøjelseskanalen, hvilket gør det nødvendigt at have et sundt og balanceret fordøjelsessystem. Tarmsystemet besta r af milliarder af sma bakterier og mikroorganismer. Ke ir tilføjer store mængder af sunde bakterier, som sørger for at opretholde den optimale balance i tarmsystemet samt bekæmpe de da rlige bakterier. Ke ir er ogsa rig pa vitaminer og mineraler, som booster hele immunsystemet og hjælper alle kroppens funktioner og systemer. Den fantastiske ke irdrik har gennem det seneste a rhundred, vist sig gavnlig overfor mange sygdomme og symptomer. Der ligger rigtig meget forskning tilgængeligt, som bl.a. beviser ke irs utrolige virkning overfor bl.a. for højt kolesterol, for højt blodtryk, diabetes, allergi, fordøjelsesproblemer, IBS (irritable bowel syndrome/ irriteret tyktarm), overvægt og blodsukkerproblemer. Min familie og jeg har selv stor glæde af ke ir, og det er en super god ma de at fa 100% naturlig probiotika i børnene. De elsker ke irdrikkene som de selv er med til at lave. Det giver sunde stærke børn og voksne, med et optimalt immunforsvar og et sundt fordøjelsessystem.

12 KOM I GANG MED KEFIR GRUNDOPSKRIFTEN 1 dl kefir 1 dl øko sukker 1 dl vand 1 glas med låg Opløs sukkeret i vandet, ved at røre rundt i det, og hæld sukkervandet over din kefir. Din kefir vokser mest hvis du bruger kokossukker, og mindre med rørsukker. Du kan også benytte dig af en blanding af kokos og rørsukker. Kefir skal normalt gære i ca 2-3 døgn,. Er det for sødt, så har kefiren ikke arbejdet længe nok, og så skal det have et døgns tid mere. Kefiren forbruger sukkeret i gæringsprocessen, så jo mindre sød din kefir er, jo mindre sukker er der tilbage i det endelige produkt. Efter 2-3 døgn er 1 fermenteringen overstået. Husk at bruge en plastik si til at si dem ud af vandet, og en plastik/træ ske til at røre dem, da kefir ikke skal være i kontakt med metal! Tørrede frugter tilføjer både sukker og mineraler. Citronen eller limefrugten kickstarter processen da de giver en syrligt omgivelse hvilket er godt for fermenteringsprocessen. Efter 2-3 dage sier man svampene fra, hælder kefirvandet i glas med låg (som grolsch øl flasker-stil) og tilføjer smag efter behag (man kan også bare drikke det som det er nu). Det kan være noget juice, tørrede eller friske frugt, vanilje/kanel/anis osv osv. Lad det stå min 24 timer, og du har en lækkert, læskende, probiotisk sodavand som nok er fyldt med brus! Husk at åbne flaskerne en gang om dagen for at undgå at de springer pga trykket. Det er 2 fermenteringen. Den er absolut ikke nødvendigt men giver både den smag man ønsker og masser af bubbles.

13 KOKOS KANEL KEFIR 1 fermentering 1 dl kefir 1 dl øko sukker ½ l vand ½ l kokosvand 1 stang kanel Opløs sukkeret i vandet, ved at røre rundt i det, og hæld sukkervandet over din kefir. Tilsæt en stang kanel. GINGER ALE 1 fermentering 1 dl kefir 1 dl øko sukker 1 l vand 2 stykker ingefær á 2 cm Opløs sukkeret i vandet, ved at røre rundt i det, og hæld sukkervandet over din kefir. Tilsæt ingefær 1 dl kefir 1 dl øko sukker 1 l vand 1 håndfuld tørret øko abrikoser Opløs sukkeret i vandet, ved at røre rundt i det, og hæld sukkervandet over din kefir. Tilsæt abrikos CITRON KEFIR 1 fermentering 1 dl kefir 1 dl øko sukker 1 l vand 2-3 skiver øko citron Opløs sukkeret i vandet, ved at røre rundt i det, og hæld sukkervandet over din kefir. Tilsæt citron JORDBÆR BRUS 2 fermentering ABRIKOS KEFIR 1 fermentering Tilsæt økologiske jordbær, evt fra frost til den siede kefir, og lad det trække 2-3 dage mere.

14 Tina Holm er uddannet kostvejleder fra Kostakademiet, og biopat ilm. stud v/ Institut for biologisk medicin. Tina ejer Klinik for biopati, kostvejledning & velvære, hvor hun arbejder med fokus på unge og kvinder med hormonelle problemer, stress, depression og migræne. Tina er ogå certificeret i Japansk Lifting og har derfor åbnet op for både ansigtsbehandlinger og japansk lifting. Jeg bruger udelukkende 100% naturlige rene varer. Alle olier, serumer og cremer laver jeg selv til brug i klinikken På Tina s blog kan du læse meget mere om de emner som er Tina s store interesse. LOVEFOOD NATURLIG HORMON BEHANDLING MIGRÆNE OG HOVEDPINE STRESS OG DEPRESSION SUND OG SMUK HUD TINA HOLM TINAHOLM.DK LOVEFOOD Madbevidstheden handler om, at vi skal lære vores børn at lave mad fra bunden. Det at vores børn lærer at forstå hvor fødevarerne kommer fra - at de ikke kun findes i supermarkedet. Derfor bruger jeg meget tid på at lære mine børn om 'fra jord til bord' og fra 'hav til bord'. Hvor stammer maden fra? Hvorfor er det vigtigt at vælge ren mad? Hvorfor er det vigtigt at få et sundt og nærende måltid? - igen, det skal ikke være som en 'profit', men derimod at de bliver opdraget til at vide hvad god og solid mad er. Jeg tænker sunde alternativer ind i de gamle opskrifter

15 Vandke ir.dk er et website, min mand byggede, fordi vi ik sa utrolig mange hits og henvendelser pa et simpelt blogindlæg, jeg skrev pa min private hygge-side, som nu er lagt ned. Vi kan godt forsta, der er sa stor interesse for vandke ir, for nogle gange føles det lidt mirakel-agtigt, og hvis ikke man er til 'hokus-pokus' sa er det i hvert fald en skøn bryg; en gastronomisk oplevelse, der ikke lige er til at købe i butikkerne. Heller ikke de dyre, og heller ikke de avancerede. Det er nok fordi det er et lidt mysti- istisk produkt, der er lidt svært at kontrollere, og dermed at sætte standarder for. Det, vi synes er allermest interessant, er helsevirkningerne. Vandke ir har haft en utrolig effekt pa min mands allergi.desuden smager det utrolig godt, henad ginger ale, cideragtig. Pa vandke ir.dk kan du læse om, hvordan du passer svampen, hvordan du brygger pa den, hvordan du evt køber noget af den og hvad vi i øvrigt har af erfaringer rundt om ke irsvampen. God fornøjelse, Cecilie Conrad VANDKEFIR.DK TILBUD TIL DIG INTRO TILBUD PÅ KEFIR SPAR 15% HOS VANDKEFIR.DK *skriv MOOLA ved bestilling

16 Fotograf Rene F Hansen

17 Udrag fra Detox programmet i bogen Den Ultimative Anti Age guide D u er kun 28 dage fra at fa smuk hud med naturlig glød, og være med pa den nye og voksende trend i naturlig skønhed og sund sjæl i sund krop. Thorbjo rg s bog Den Ultimative Anit Age guide, er et 28 dages program, med kostplan, kosttilskuds guide og yogaøvelser, hvor du uge for uge bliver guidet igennem detox og udrensning. Bogen er for dig som har interesse i sundhed og skønhed og kunne bruge en udførlig guide i mad til huden, supermad, tilskud, produkter og forskønnende og plejende behandlinger. Døjer du med tør og træt hud, slidt hud med for mange rynkedannelser, fedtet og grov hud med a bne porer, sart hud med tendens til eksem, uren hud med akne og bumser eller rosacea og in lammeret hud, sa der Den Ultimative Anti Age Guide et must have. Den Ultimative Anti Age guide gennemga r hudens opbygning og forklarer grundigt hvilken ind lydelse usund livsstil, kaldet skønhedstyvene, har pa huden. Dernæst følger et stort afsnit omkring Superskinfoods, med opskrifter indeholdende de fødevarer, der styrker hudens gendannende processer samt en oversigt over anbefalelsesværdige hudplejeprodukter. Vi har fa et lov til at bringe et uddrag af Den Ultimative Anti Age guide i MOOLA magasinet. Pa de næste sider inder du uddraget fra UGE 1 i bogen. Hvis du vil tage hele programmet vil vi anbefale dig at købe bogen, hvor du ogsa inder et have af nyttig og spændende viden og en guide i superfood, kosttilskud, hud pordukter og skøndheds behandlinger. Du kan ogsa bestille tid til personlig konsultation hos Thorbjo rg. Mere inspiration, opskrifter mv. pa thorbjorg.dk

18

19 28 Dages Vitaliserende Skindetox Program Huden fornyer sig selv i en cyklus, som tager 28 dage, og det er derfor denne detox tager 28 dage. Mit revitaliserende afgiftningsprogram heler og forskønner ikke bare din hud, men hele din krop og dermed din mentale tilstand. Det er jo i sidste ende det der skinner i gennem i den smukke hud. Programmets forløb: De 2 første uger er næsten ens. Eneste forskel er, at du ikke må spise rugbrød og havre i uge 2, men gerne i uge 1. I uge 3, som er den aktive detox uge, er alle kornprodukter ude, og madplanen kommer stort set til at bestå af lydende kost: shakes, friskpressede juices og supper. I uge 4 vender du tilbage til programmet fra uge 2 Den mad og de tilskud, jeg anbefaler i din detox, er ma lrettet til fordøjelse, lever, nyre, blod og hud. Hvis der er nogle tilskud, du ved du har godt af, som ikke er med pa min liste, er du mere end velkommen til at føje dem til dit programm allerede nu. Men du kan ogsa vælge at vente til du er igennem og sa begynde med en frisk og udrenset krop. Jeg vil under alle omstændigheder anbefale dig, at du tager tilskuddene i mindst 2 ma neder i streg. Det er den tid det tager, førd du for alvor kan bedømme, om du er tilfreds med effekten. Motion og træning Selvfølgelig skal du dyrke en passende mængde motion, na r du arbejder med din krop og din hud. Motion er godt for fordøjelsen og hjælper dine tarme, og særligt muskeltræning kan jeg anbefale, hvis din kropshud er løs og slap. Men vigtigst er det, at du laver de yogaøvelser, jeg har samlet til dig senere i bogen, hver dag under din 28dages detox. Jeg har fået den skønne yogainstruktør Karen Pallisgaard til at lave et SkinGlowingYoga-program, som er målrettet til denne detox. Det giver virkelig udrensningen et boost. Og det giver selvindsigt og kropsbevidsthed, som smitter af pa din selvfølelse og kan ses i din fremtoning. Husk ogsa gode ga ture i det fri. Masser af frisk luft og gang i cirkulationen.

20

21 UGE 1 Fra dag 1 Undgå: Slik chokolade under 70 % tilsat sukker i nogen form tørret frugt færdiglavet saft alle former form for kornprodukter af hvede og spelt, herunder brød, kager og kiks, hvide ris, bulgur, cous cous, karto ler, herunder chips mælkeprodukter, undtaget ke ir eller yoghurt naturel oksekød og svinekød, herunder kødpa læg, leverpostej og spegepølse, soyakød, kaffe, alkohol Spis: Frø, kerner, nødder og olie: eksempelvis chia frø, hørfrø, sesamfrø, græskarkerner, hampefrø, mandler, mandelsmør, brasilnødder, hasselnødder, hasselnøddesmør, hampefrø, koldpressede olier fra disse frø, oliven, koldpresset extra jomfru olivenolie, kokosnød, koldpresset kokosolie, kokosmælk, kokosvand, kokosmel og kokos lager Fra dyreriget: Æg, laks, sardiner, ansjoser og andre frisk, økologisk kylling, yoghurt naturel, skyr naturel, ke ir, økologisk smør, valleprotein pulver Fra planteriget: Grønt og rodfrugter: Eksempelvis avocado, grønka l, blomka l, broccoli, spidska l, rosenka l, gulerødder, rødbeder, sødkarto ler, løg, hvidløg, agurker, bladselleri, spinat, rucola, romainesalat, persille, tomater, økologisk henkogte tomater, ketcup uden tilsat sukker, tomat pure, springbønner m.m. planteprotein pulver hampprotein pulver, græskarkerneprotein pulver frugt og bær: eksempelvis vandmelon, granatæbler, citroner, lime, grape, bla bær, andre bær, tørrede bær: bla bær, goji bær, tranebær m.m. Kakao Mørk chokolade 80-86%, kakaopulver, ra kakao pulver, kakao nips Korn Tofu quinoa, hirse og brune ris, fuldkornsrug og havregryn

22 Krydderier: for eksempel ingefær og gurkemeje eller alle de gode friske grønne af slagsen som for eksempel koriander og basilikum eller timian. Urter i te Æblecidereddike, tang, økologisk, pesto Drikke: Vand, juice af granatæble, vandmelon, bla bær, acaibær, gojibær, aronia, tranbær, alle uden tilsat sukker, friskpresset grøntsagsjuice eller købt uden tilsat sukker, og gerne mælkesyrede. Grøn te, hvid te, rød te, anden urte te for eksempel dem fra Pukka og Yogi Forskønnende morgen ritualer Hver morgen: Stræk dig vågen i din seng Frisk dit ansigt med en masse koldt vand og rens huden efter natten. Smør dig ind i dit favorit hudprodukt. Jeg er selv vild med Rudolph Care produkterne. Husk passende solfaktor, hvis du er på vej ud. Også fra Rudolph Care. Tørbørst din kropshud, især på kroppens udsatte depotsteder. Drik et stor glas vand med Basic eleksir ( opskrift senere ). Lav dine yogaøvelser. Måske du vil høre noget beroligende musik imens? Efter yoga Bland 1 tsk Pro Berrie-Ambla i 1 glas vand og skyl et tilskud af mælkesyrebakterier ned med superantioxidant-boostet. Morgenritalet slut, velkommen til dagen Treats du kan bruge som mellemmåltider hvis du har brug for det: Lav din egen snackblanding af knuste mandler, brasilnødder, kokos lager, gojibær og kakaonibs. Drys eventuelt lidt kanelpulver ved og bland det godt sammen. Drik en Detox Shake med Fast and be Clear detox pulver.

23 Sørg for at drikke følgende hver dag: Mindst 2 liter vand hver dag. Acti Green, grrøn te pulver og Basica te fra helsekosten hver dag. Urtete efter eget valg, prøv for eksempel Cleanse fra Pukka. Granatæblejuice, tranebærjuice uden tilsat sukker Chai te med mandelmælk eller nøddemælk uden tilsat sukker, eks fra Pukka Det er vel lige til at klare, er det ikke? Na r du har været denne uge igennem er det direkte videre til uge 2, som faktisk ligner uge 1 utroligt meget: Den største forskel er, at du nu skal holde dig fra havre og rugbrød. Og sa skal du i gang med at lave hjemmespa ogsa det bliver en god uge. Citron Superstoffer: C-vitamin, antioxidanter, limonene, citronolie, lavonoider, lavone glycosider, citricsyre og andre plantesyrer Det er ikke kun saften, vi er interesseret i. Vi ved, at den er fyldt med C-vitaminer og antioxidanter. Den er ogsa basedannende, og i folkemedicinen bliver den brugt til at a balancere og afgifte kroppen, hvis den er under angreb af syre. Men selve skallen besidder sin egen magi, det øverste gule lag ikke bare smager fantastisk, det kan ogsa give glød og renere porer til en træt hud. Og i særdeleshed hvis du kommer det pa fedtet, uren hud med a bne porer. Indersiden af skallen, altsa det hvide, som hedder pektin, kan du gnide pa huden for at fa en naturlig peeling, det virker forbløffende godt. Prøv ogsa at gnide tænderne med indersiden af skallen. Brug citronsaft og reven citronskal til alt: shakes, chiagrød, salater, supper, isk og kylling, og husk ogsa at komme det i vandglasset. Tip: Jeg har altid saft og reven skal af seks-otte citroner klar i mit køleskab. Sa er det altid lige ved ha nden. Basic huddetox-eliksir 3 appelsiner 1 blodgrapefrugt 2 citroner 2 lime 2 grønne æbler 5 spsk økologisk æblecideredikke Riv skallen af citroner og lime. Kør alle frugterne gennem juiceren, hæld saften i en kande, og tilsæt den revne skal. Drik den fortyndet med vand, og pas pa tændernes emalje, det er lidt et syrebad det her. Drikken er desuden vanddrivende og nyrestimulerende. Der skal 1 dl elixir til 2 dl vand.

24

25 Raw glow chiagrød Giver 2 portioner 4 spsk chiafrø ½ liter vand 2 dl mandelmælk ½ tsk stødt kanel lidt havsalt 1 knivspids vaniljepulver 100 gr mandel lager 50 gr tørrede goji- eller bla bær granatæblekerner, friske bla bær eller andre bær lidt granolamusli til at toppe med, se opskrift side xx Læg chiafrøene i blød i vandet i mindst 1 time og gerne natten over. Rør i blandingen en gang imellem i den første halve time. Hæld 1 dl mandelmælk samt salt, kanel og vaniljepulver i de udblødte frø, og rør godt rundt. Top grøden med mandel lager, granatæblekerner, tørrede og friske bær, granola og den sidste dl mandelmælk. Tip: Hvis du vil have en sødere grød, kan du spise den med bananskriver, eller du kan tilsætte lidt birkesød eller stevia fra helsekosten. Green glow superskinjuice Giver 2 portioner 160 gr agurk med skræl 100 gr frisk spinat 1 stilk bladselleri ½ grønt granny smith-æble ½ -1 lime lidt frisk mynte Pres de forskellige ingredienser i din juicepresser, tilsæt isterninger, og nyd drikken i et smukt glas.

26 TILBUD TIL MOOLA s LÆSERE ½ PRIS på 10 år yngre på 10 uger Jeg har designet dette kursus pa basis af min 8 gange bestseller; bogen 10 år yngre på 10 uger. Den er oversat til 5 sprog og har solgt over eksemplar i 5 lande. 10 a r yngre programmet har forlængst bevist sin styrke og at det holder. Jeg har omskrevet fra bogen og adskillige ting er blevet ixet, opdateret og forenklet for at gøre online kurset lige til, nemt at ga til og klart til dig. Normal pris kr ,- DIN PRIS KR. 945,- Du skriver MOOLA ved køb, og fa r halvdelen returneret af Thorbjo rg Læs mere om forløbet pa thorbjorg.dk

27 MOOLA EPSOM SALT DIY Hvis du ikke kender til Epsom salt, sa skal du helt sikkert læse med her. Epsom salt har en lang række fantastiske egenskaber, na r det handler om at udrense og balancere kroppen. Espom salt indeholder magnesium sulfat, som er det fantastiske virkestof. Magnesium er vigtigt for os alle, og det indes i omkring 25 gram i kroppen. Magnesium er det næstvigtigste mineral i vores krop og celler. Det indga r blandt andet i en række stofskifte-reaktioner. Der ud over har magnesium en antioxidant virkning, hvilket har betydning for vores immunforsvar. Kroppens antal af immunglobuliner, a hænger af hvor meget magnesium kroppen indeholder. Man kan tage magnesium som kosttilskud, men lere studier viser at man optager det langt bedre fra Epsom salt ved karbad eller fodbad. Yderligere vireker sulfaterne i Espom salt udrensende, hvorfor det er et næsten obligatorisk remedie i enhver detox-kur. Du kan ogsa fa den gavnlige virkning ved at blande en bodyscrub med Espom salt. Karbad: Tilsæt to kopper Epsom-salt til dit karbad, tag 20 minutters bad og pak dig varmt ind og læg dig under dynen (sa forlænger du effekten) og nyd en stille lur. Fodbad: Tilsæt en halv kop Epsom-salt til dit fodbad. Kan ogsa blandes med lækre planteolier til en decideret fodskrubbemaske. God til at mindske fodsved, opløse ha rd hud og pleje ømme fødder.

28

29 KATRINE ROLLINS ZENSA.DK FÅ RO PÅ NERVESYSTEMET Jeg har lagt min hvedepude i mikroovnen fuld effekt og 2 min, vejret er endelig slået om fra kold regn l sne og klart frostvejr. Min krop er træt og let øm e er dagens ak viteter. Ikke fordi dagen har været fysisk udfordrende eller hård, men kroppen er bare hverdags øm. Tankerne kører om de ng jeg ikke fik nået. Det som ligger og venter på mig l i morgen. Ovnen bipper og jeg tager min varmepude med ind på sofaen, folder den ud så lang den er, så min rygsøjle kan lægges på den lune overflade, mens jeg hører noget s lle afslappende musik på anlægget. Det er d l at lade op! H vad er det der sker ved dette lille ritual? Og kan det virkelige booste et fadt menneskeligt batteri? For at besvare dette er det nødvendigt at dykke ned, og tage et kik pa menneskets nervesystem. Nervesystemet er et kompleks informations og formidlings center, besta ende af data og informations registrering, herunder personfølsomme data. Formidling ga r gennem kroppens post system, via et kæmpemæssig effektivt netværk, og en hurtigt og effektiv reaktion eller respons, fra en af de ledende organisatorer i dette netværk. Hele vores krop er spundet ind i dette sanse organ, der sender beskeder om forandringer, i og uden for vores krop. Al denne information bliver behandlet i centralnervesystemet, som besta r af rygmarven. Man kan forstille sig en lang gang af mellemledere, og oppe pa øverste etage med den bedste udsigt, ligger virksomhedens hovedcomputer, hjernen! Her na r kun den information op, som har brug for en bevidst styring eller handling. Denne hovedcomputer kan ogsa overskrive de naturlige reaktioner som de lavere systemer, altsa alle mellemlederne, bestemmer. Med nogle kan nemt gøres, men andre er langt svære at overskrive. F.eks. at stoppe hjertet i at sla, eller lungerne i at tage ilt ind. Føler du træthed vil dette normale behandles af mellemlederne i rygmarven, af vores menneskelige virksomhed, og ligger du allerede ned vil det næsten være en re leks bare at lukke øjnene og sove. Men overkommandøren kan

30 hurtig beslutte, at du ikke skal forlade det møde du sidder i med den nye store samarbejdspartner, for at inde et sted at hvile, eller at du ikke skal ga ud og tisse, midt i at din veninde fortæller dig om sine samlivsproblemer. Vi lærer sa dan set ret tidligt i livet at overskride nogle af vores mest basale behov, sa det til sidst ikke længer er en bevidst handling, men bliver sat over pa autopilot. Disse helt basale behov, spise, drikke, sove, komme af med afføring og væsker, varme og ly er vitale for vores liv. Dette er fundamentet vi bygger vores tilværelse pa, men som vi i vores moderne livsførelse overskrider igen og igen mange gange om dagen. Du kan selv prøve at tælle efter hvor mange gange du gør det pa en dag. Hvor mange gange du ikke spiser na r du er sulten, ga r pa wc na r du skal, lægger dig til at sove na r du er træt, men blot forsætter, udskyder dit behov. En anden af nervesystemets helt store opgaver er at passe pa os, og dette urgamle instinkt har holdt vores art i live, fra de første menneske gik pa jorden og frem til i dag. Hver gang vi støder pa noget ukendt, vil vi tage stilling til, helt ubevidst, om det er noget farligt eller ej, og det er her at vores system kan sla over i kamp, lugt tilstand. Det handler om overlevelse! Hver gang vi føler os truet, trængt op i en krog, overfuset, stresset, overset og mange andre situationer, kan vores nervesystem ga over pa overlevelses mode. Vi kommer i højeste beredskab og klar til kamp eller lugt. Den tredje mulighed vi har i sa dan en situation er lammelse, ligesom et ra dyr der fanges i billygternes skær, inden den rammes med 80 km i timen. Dette alarmberedskab kan ligeledes aktiveres mange gange pa en dag. Det er jo sa dan set skabt til at reager hver gang vores liv er i mulig fare, sa nervesystemet kan godt klare det. Men et konstant alarmberedskab kan føre til alle grader af stress, og gøre os oversensitive overfor stadig mindre og mindre pa virkninger. Vi begynder simpelthen at reagere med kamp lugt over for helt normale hverdags ting, som under normale omstændigheder ikke ville aktivere vores nervesystem. Sa for at holde os mentale og fysiske sunde, er det vigtig at vi dagligt prioriterer at fa afslappet af. Vi skal pleje vores nervesystem og holde det i form, ved at give det hvile og ro, sa det kan være klar til næste punkt pa dagsorden. Sa ja, en hvedepude kan være med til at booste os. En hvedepude og eventuelt noget afslappende musik, kan være det redskab der hjælpe dig pa vej. Hvedepudens fordel er at den ikke kræver nogen forkundskaber, men blot at den opvarmes.

31 Og det er netop denne varme, som lægges langs rygsøjlen, hvor al information og beskeder samles og fordeles videre, der er central. Behagelig varme er kendt for sin beroligende og afslappende effekt, ba de pa nervesystemet og pa muskulaturen. Na r musklerne afspændes og centralnervesystemet falder til ro af varmen, og du forholder dig i ro, slipper kroppen stress og ubehag. Dette hjælpes godt pa vej ved at lytte til beroligende musik, og gerne det samme musik hver gang. Det vil hjælpe hjernen til at genkender ritualet, hvilket forstærker effekten via den positive forventning hjernen associer med musikken. Det vil føre til hurtigere at na afslapningen. Stress og da rlig søvn er to ting der kan ledsage os i vores moderne livsførelse, men et dagligt aften ritual er med til at a hjælpe problemet. Tag en varm hvedepude med i seng, og lægge den pa rygraden lige inden du falder i søvn. Man kan rolig falde i søvn med hvedepuden. Den holder sig varm i ca. 20 min, og lun omkring en time, sa der er ingen fare for forbrændinger eller antændinger som ved elektriske varmepuder. Hvis du ønsker at bruge en naturlig varmepude til at berolige nervesystemet, skal du have en pude der er mindst lige sa lang som din rygrad. Hos Zensa.dk anbefaler vi vores 20x70 pude, og at købe et betræk til den kan vaskes. KONKURENCE VIND EN HVEDEPUDE FRA ZENSA.DK udlodder en økologisk hvedepude 20x70 cm, med valgfrit betræk. For at deltage i konkurrencen skal du skrive en mail med navn, adresse, samt hvilket betræk du ønsker l senest den Vindren vil få direkte besked og blive offentliggjort på MOOLA s faceook side. IDÉ Brug æteriske olier til at støtte op om din afslapning eller udrensning. Lavendel virker beroligende og Citron virker udrensende. Disse lækre olier fra SARD har vi fundet hos bog-mystik.dk

32 DETOX DIT BADEVÆRELSE

Få det bedste ud af dine 3 V.O.K.S-dage med disse tips:

Få det bedste ud af dine 3 V.O.K.S-dage med disse tips: For en bedre syre-base-balance som er godt for: Vægt Energi Afgiftning Ledsmerter Immunforsvaret Styrke og smidighed Med en enkelt viden om syre-base balancen i krop og syre-base værdier i kosten, kan

Læs mere

Body Mind Academys 10 dages udrensningskur

Body Mind Academys 10 dages udrensningskur Body Mind Academys 10 dages udrensningskur Tillykke med din beslutning om at rense din krop ud samt at øge bevidstheden om hvad din krop har brug for af brændstof, og ikke mindst hvad den IKKE skal have.

Læs mere

Tak for sidst. Hermed et sammendrag af de ting jeg talte om i netcafeen forleden. Tak for jeres søde modtagelse en fredag aften

Tak for sidst. Hermed et sammendrag af de ting jeg talte om i netcafeen forleden. Tak for jeres søde modtagelse en fredag aften Tak for sidst. Hermed et sammendrag af de ting jeg talte om i netcafeen forleden. Tak for jeres søde modtagelse en fredag aften Fedtstofferne: Stege i kokos olie og rigtig smør. Olivenolie gerne stege

Læs mere

sunde muffins der smager magisk!

sunde muffins der smager magisk! Magic Muffin - sunde muffins der smager magisk! Hvem elsker ikke lækre hjemmebagte muffins? Nu kan nyde dem med virkelig god samvittighed - for de er uden kornprodukter, mælk og sukker. Til gengæld er

Læs mere

Uhm, vi faster! Jerk W. Langer og Louise Bruun

Uhm, vi faster! Jerk W. Langer og Louise Bruun Der er skåret ned for kalorierne og op for smagen i Louise Bruuns retter på de næste sider. Du kan faktisk spise det hele og samtidig være på fastekur. Af Louise Bruun FOTO XX Jerk W. Langer og Louise

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

Tid %l sundhed sundhed %l %den. Senium, Thisted Tirsdag den 26.august 2014 02/09/14

Tid %l sundhed sundhed %l %den. Senium, Thisted Tirsdag den 26.august 2014 02/09/14 Senium, Thisted Tirsdag den 26.august 2014 Tid %l sundhed sundhed %l %den Kostvejleder og zoneterapeut Bente Brudsgård, Jelling www.brudsgaard.dk Tlf. 4098 3882 1 Vand Drik rigeligt med vand 2-3 liter

Læs mere

Candida. Har du svamp?

Candida. Har du svamp? Candida Har du svamp? Mange har hørt om Candida-infektion eller overvækst af gærsvampe. De færreste er dog klar over, at de kan være medvirkende årsag til gener som fordøjelsesproblemer, træthed, stress,

Læs mere

7 DAGES JUICECHALLENGE for begyndere..

7 DAGES JUICECHALLENGE for begyndere.. 7 DAGES JUICECHALLENGE for begyndere.. TIL SPORTSFOLK, SKØNHEDER, VITAMINHUNGRENDE, LÆKKERTØRSTIGE, MÆND, KVINDER OG BØRN! Ønsker du at optimere din energi, din vitalitet og booste dit immunforsvar på

Læs mere

Kostfibre hvorfor. De tager plads for andre fødevarer. De hjælper med stabilt blodsukker De stjæler kalorier på deres vej

Kostfibre hvorfor. De tager plads for andre fødevarer. De hjælper med stabilt blodsukker De stjæler kalorier på deres vej Kostfibre hvorfor. De mætter De hjælper med stabilt blodsukker De stjæler kalorier på deres vej Maden flyttes hurtigere gennem kroppen De tager plads for andre fødevarer Tager lang tid at spise giver hurtigere

Læs mere

Amazins! Prøv VIND NYHED! Nemme, hurtige og ernæringsrigtige opskrifter! eksklusivt porcelæn fra Pillivuyt - hver uge!

Amazins! Prøv VIND NYHED! Nemme, hurtige og ernæringsrigtige opskrifter! eksklusivt porcelæn fra Pillivuyt - hver uge! Prøv Amazins! - med flere fibre og færre kalorier end f.eks. rosiner NYHED! Nemme, hurtige og ernæringsrigtige opskrifter! VIND eksklusivt porcelæn fra Pillivuyt - hver uge! Foto: Skovdal.dk Amazins er

Læs mere

Vinter 2013. De kliniske diætister 2013-01-02

Vinter 2013. De kliniske diætister 2013-01-02 Vinter 2013 - Blomkålssuppe - Torsk i øldej med urteremoulade - Kylling med kikærter - Linsesalat - Broccoli salat - Klatboller - Rødbedekage med skyr creme Blomkålssuppe - 4 personer 1 lille blomkålshoved

Læs mere

Kosten og dens betydning.

Kosten og dens betydning. MBK 31.august 2009. Det er ikke nok, at du er en dygtig spiller og træner meget. Din kost kan afgøre, om du vinder eller taber en kamp. Rigtig kost kan også sikre at du undgår skader. For at yde må du

Læs mere

Opskrifter på FiguAktiv-måltider

Opskrifter på FiguAktiv-måltider FIGUAKTIV KONCEPT Aloe Vera, FiguAktiv drikkepulver, FiguAktiv urtete, ProBalance FiguAktiv er en forbedring af Figuline, hvor smagen og indholdsstofferne er forbedret. Der er endnu mere B12 vitamin i.

Læs mere

Kartofler hører med i en varieret kost. Gå efter. ind. Spis ikke for store portioner. Bevæg dig min. 30 minutter hver dag.

Kartofler hører med i en varieret kost. Gå efter. ind. Spis ikke for store portioner. Bevæg dig min. 30 minutter hver dag. 1. Spis varieret, ikke for meget og vær fysisk aktiv Varier mellem forskellige typer fisk, magre mejeriprodukter og magert kød hen over ugen. Kartofler hører med i en varieret kost. Gå efter Nøglehulsmærket

Læs mere

Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk

Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk Skræl græskarret. Hvis skallen er tynd, behøver du ikke

Læs mere

Brød og kager uden gluten, korn og mælk

Brød og kager uden gluten, korn og mælk Brød og kager uden gluten, korn og mælk Dette opskriftshæfte er blevet til på baggrund af det efterhånden store antal danskere, som udviser allergiske reaktioner fysisk som psykisk efter indtagelse af

Læs mere

LIVSSTILS HOLD FORÅR 2013.

LIVSSTILS HOLD FORÅR 2013. LIVSSTILS HOLD FORÅR 2013. Hurtigt optagelige kulhydrater = De hvide djævle Der især sætter sig på maven - Hvide ris - Hvidt brød - Pasta - Sodavand, saftevand, juice + (øl, vin.spiritus) - Brød med stort

Læs mere

Guide: Sådan taber du fedtet punkt for punkt. Kom af med dine mormorarme, ridebukselår eller kærlighedshåndtag. Få gode råd til kost og træning.

Guide: Sådan taber du fedtet punkt for punkt. Kom af med dine mormorarme, ridebukselår eller kærlighedshåndtag. Få gode råd til kost og træning. Guide: Sådan taber du fedtet punkt for punkt Kom af med dine mormorarme, ridebukselår eller kærlighedshåndtag. Få gode råd til kost og træning. Af Line Felholt, måned 2012 03 Kom af med det uønskede fedt

Læs mere

FLAD MAVE. HVORFOR, HVORDAN og HVOR HURTIGT? Mad, sukker, alkohol, fordøjelse. Fedt på maven, stress, fordøjelse, immunforsvar, lykke

FLAD MAVE. HVORFOR, HVORDAN og HVOR HURTIGT? Mad, sukker, alkohol, fordøjelse. Fedt på maven, stress, fordøjelse, immunforsvar, lykke Birgitte Nymann 2011 02-11-2011 FLAD MAVE HVORFOR, HVORDAN og HVOR HURTIGT? Spis maven flad Mad, sukker, alkohol, fordøjelse Sov maven flad Fedt på maven, stress, fordøjelse, immunforsvar, lykke Afspænd

Læs mere

Forslag til dagens måltider

Forslag til dagens måltider Forslag til dagens måltider for en kvinde på 31 60 år med normal vægt og fysisk aktivitet, som ikke indtager mælkeprodukter 8300 kj/dag + råderum til tomme kalorier på 900 kj/dag svarende til 10 % af energiindtaget

Læs mere

Appelsinmarineret andebryst

Appelsinmarineret andebryst Appelsinmarineret andebryst Ingredienser, 4 port. ca. 150 g gulerødder ca. 300 g rødbeder ca. 200 g løg ca. 600 g andebrystfileter (ca. 2 stk.) 10 stk. Hele nelliker salt og peber Marinade: ca. 150 g appelsinsaft

Læs mere

SØFF- opskrifter, august 2014. Squashsalat med peberrod

SØFF- opskrifter, august 2014. Squashsalat med peberrod SØFF- opskrifter, august 2014 Squashsalat med peberrod 4 små squash på omkring 12-15 cm 1/2-1 tsk salt 3 spsk eddike (æblecidereddike kan også bruges) 2-3 spsk sukker kværnet peber 1 spsk revet peberrod

Læs mere

Julemad Julemad december 2012

Julemad Julemad december 2012 Julemad Menu Tilbehør Linsesalat Waldorf med selleri, valnødder, druer og mormor dressing Brune kartofler med honning og rosmarin fennikelsalat, estragon, pink grape og ristede mandler grønkålssalat med

Læs mere

Rask & Ren med grønne smoothies af Gitte Koldtoft

Rask & Ren med grønne smoothies af Gitte Koldtoft Rask & Ren med grønne smoothies af Gitte Koldtoft Energi-vendepunkt I 8 år var min energi i bund, og lamperne lyste rødt. Det var ikke sjovt, at jeg udadtil skulle virke som et energi-bundt, imens jeg

Læs mere

Tamilsk, somalisk og arabisk mad

Tamilsk, somalisk og arabisk mad Tamilsk, somalisk og arabisk mad Kyllingecurry fra Sri Lanka Ingredienser: 500 g. kylling, ½ tsk. cayennepeber ½ tsk. kardemomme ½ tsk. stødt nellike ½ tsk. Kanel 1 tsk. paprika 1 spsk.. Garam masala 1

Læs mere

MELLEMMÅLTIDER - FORSLAG fase 1

MELLEMMÅLTIDER - FORSLAG fase 1 MELLEMMÅLTIDER - FORSLAG fase 1 På de næste sider finder opskrifterne til mellemmåltiderne i kostplansforslaget. Husk at mælk i kaffen kan være det, der gør det svært at komme ned i vægt! altså hvis du

Læs mere

Ernæringsmæssig tilgang. Juni. 2011. Diana Høtoft. Jordemoder og ernæringsterapeut.

Ernæringsmæssig tilgang. Juni. 2011. Diana Høtoft. Jordemoder og ernæringsterapeut. + Natarbejde Ernæringsmæssig tilgang. Juni. 2011. Diana Høtoft. Jordemoder og ernæringsterapeut. + Natarbejde n Da kvinder ikke kun føder om dagen, tvinges de fleste jordemødre til at arbejde om natten.

Læs mere

Sådan laver du sundere juleguf

Sådan laver du sundere juleguf Sådan laver du sundere juleguf Læs Rasmus Fredslunds seks sunde og e-numre-fri opskrifter på julegodter. Orangestænger 3 appelsiner, helst økologiske (lav eventuelt lidt ekstra og gem i køleskabet) 1 liter

Læs mere

Jerk W. Langer. Videnskabs-journalist Læge Forfatter. Slides fra foredraget KOST OG MOTION FOR UNGE Af Jerk W. Langer. www.jerk.dk

Jerk W. Langer. Videnskabs-journalist Læge Forfatter. Slides fra foredraget KOST OG MOTION FOR UNGE Af Jerk W. Langer. www.jerk.dk www.jerk.dk jerk@langer.dk Jerk W. Langer Slides fra foredraget KOST OG MOTION FOR UNGE Af Jerk W. Langer OBS! - Omfattet af lov om ophavsrettigheder. - Må ikke kopieres. Videnskabs-journalist Læge Forfatter

Læs mere

VEGANSKE BURGERE MED ÅRSTIDENS GRØNTSAGER

VEGANSKE BURGERE MED ÅRSTIDENS GRØNTSAGER MADOPSKRIFT VEGANSKE BURGERE MED ÅRSTIDENS GRØNTSAGER MADOPSKRIFT Dette er en sund vegansk ret, da der er taget højde for vigtigheden af en varieret og næringsrig kost samtidig med, at der også er tænkt

Læs mere

BREAD AND BREAKFAST projektet (2011-2014), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd GRØD OG MYSLI

BREAD AND BREAKFAST projektet (2011-2014), finansieret af Det Strategiske Forskningsråd GRØD OG MYSLI GRØD OG MYSLI Rugbrødsdrys 300 g tørt rugbrød 100 g muscovado sukker Skal af en usprøjtet citron 100 g fint hakkede mandler Riv rugbrødet på et rivejern og kom i et ovnfast fad. Bland rugbrødskrummer med

Læs mere

Guide: Få flad mave på 0,5

Guide: Få flad mave på 0,5 Guide: Få flad mave på 0,5 Er maven lidt for bulet for din smag, så er der masser at gøre ved det og det kan sagtens gøres hurtigt, lover eksperterne. Af Julie Bach, 9. oktober 2012 03 Få den flade mave

Læs mere

Ansigtet viser kroppens tilstand

Ansigtet viser kroppens tilstand Ansigtet viser kroppens tilstand Dit ansigt er en åben bog, der afslører, hvordan din krop har det. Problemer med fordøjelsen, lungerne, hjertet og fertiliteten kan alt sammen aflæses i det lille område

Læs mere

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til, hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Pasta med asparges og parmaskinke Rester fra weekenden Fiskefrikadeller

Læs mere

Fyr op for din forbrænding. Sådan holder du dig frisk og sund hver dag

Fyr op for din forbrænding. Sådan holder du dig frisk og sund hver dag Sådan holder du dig frisk og sund hver dag Selv om kalorieindtaget er det samme, er det bestemt ikke ligegyldigt, hvordan du sammensætter din (slanke)kost Det er svært ikke at være misundelig på dem, der

Læs mere

For en bedre syre-base-balance som er godt for: Vægt Energi Afgiftning Ledsmerter Immunforsvaret Styrke og smidighed

For en bedre syre-base-balance som er godt for: Vægt Energi Afgiftning Ledsmerter Immunforsvaret Styrke og smidighed For en bedre syre-base-balance som er godt for: Vægt Energi Afgiftning Ledsmerter Immunforsvaret Styrke og smidighed Med en enkelt viden om syre-base balancen i krop og syre-base værdier i kosten, kan

Læs mere

Indisk mad. Indisk buffet 11. November

Indisk mad. Indisk buffet 11. November Indisk mad Indisk buffet Indisk rødløg 6 rødløg ½ l kærnemælk 1 tsk senneps frø Salt og peber Skær løgene i små stykker Læg de 5 løg i kærnemælken Sauter det ene løg og sennepsfrøene i olie Tilsæt det

Læs mere

Godt humør, færre forkølelser og influenza

Godt humør, færre forkølelser og influenza Smækre lækre retter og gode råd. Sund mad, vand og motion er opskriften på Godt humør, færre forkølelser og influenza 2 Sådan er DET bare Indhold: Smækker lækker morgenmad.side 3 Kyllingewok...Side 5 Tuna

Læs mere

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE FYSISK SUNDHED AUGUST 2013 SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE Spis sund mad, se mindre TV, bevæg dig, sov godt, lav en klar aftale om alkohol med dine forældre og hold dig fra rygning. Spis

Læs mere

Du har bestilt tid til en konsultation d., kl..

Du har bestilt tid til en konsultation d., kl.. Du har bestilt tid til en konsultation d., kl.. Vedlagt spørgeskema samt 7 dages maddagbog bedes udfyldt og returneres til nedenstående adr. inden vi mødes første gang. Returneres ca. 3 dage inden aftalen.

Læs mere

DBF-MIDTJYLLAND. Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland.

DBF-MIDTJYLLAND. Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland. DBF-MIDTJYLLAND. Hvad betyder kosten og hvorfor??. Det er ikke nok, at du er en dygtig spiller og træner meget. Din kost kan afgøre, om du vinder eller taber en kamp. Rigtig kost kan også sikre at du undgår

Læs mere

KOST, MOTION, HYGIEJNE OG SØVN

KOST, MOTION, HYGIEJNE OG SØVN KOST, MOTION, HYGIEJNE OG SØVN TIPSKUPON UDEN SVAR DEBAT OMKRING MAD OG ERNÆRING Ò Hvordan er dine kostvaner? Ò Hvorfor er det vigtigt at få næringsstoffer, vitaminer og mineraler? Ò Det anbefales at leve

Læs mere

Dag 2 Væske - dit helbred

Dag 2 Væske - dit helbred Velkommen til Herbal Centers vægttabskursus Dag 2 Væske - dit helbred Her får du et spørgsmål, som du har hørt mange gange før: "Hvor mange glas vand drikker du om dagen?" To, tre, fire - eller flere?

Læs mere

Værd at vide om væskeoptagelse

Værd at vide om væskeoptagelse Værd at vide om væskeoptagelse Af: Astrid Bertelsen og Karina Berthelsen, PB i Ernæring & Sundhed Din krop har brug for væske for at kunne give dig et træningspas med velvære og præstationsevne i top.

Læs mere

Madpakker til unge unge

Madpakker til unge unge Hvorfor Madpakker til unge unge Ca. 1/3 af den daglige energi skal indtages mens man er i skole eller på arbejde. Når man spiser sundt gavner det helbredet, man får mere energi og en bedre koncentrationsevne

Læs mere

SUND OG LÆKKER MAD PÅ SU

SUND OG LÆKKER MAD PÅ SU SUND OG LÆKKER MAD PÅ SU Skal du i gang med din egen husholdning for første gang i forbindelse med enten studie, uddannelse eller arbejde? Så har du her den korte lyn guide til, hvordan du let kommer i

Læs mere

NEMME ÆG NU NEMME ÆG NU NEMME. Nix pille! Vi har klaret det for dig

NEMME ÆG NU NEMME ÆG NU NEMME. Nix pille! Vi har klaret det for dig NEMME NEMME ÆG ÆG NU NU NEMME ÆG NU Nix pille! 15/01/14 08.56 Vi Vi har har klaret klaret det det for for dig dig Vi har klaret det for dig Salade Nicoise med grillstegt tun 4 personer Ingredienser Grillstegt

Læs mere

Syv sunde slags morgenmad af Lærke Lund www.laerkelund.dk Side 1

Syv sunde slags morgenmad af Lærke Lund www.laerkelund.dk Side 1 Side 1 Indholdsfortegnelse Forord...3 Opskrifter... 4 Quinoagrød... 5 Vegansk Yoghurt... 7 Øllebrød... 10 Morgenfrugtskål... 12 Havregrød med hjemmelavet bær-yoghurt...14 Chiagrød... 17 Pæregrød med quinoaflager...19

Læs mere

Omega balls. Ingredienser: o kakao o honning o peanut butter (jordnøddesmør) o kokos o omega 3 fedtsyrer. Generelt om ingredienserne

Omega balls. Ingredienser: o kakao o honning o peanut butter (jordnøddesmør) o kokos o omega 3 fedtsyrer. Generelt om ingredienserne Omega balls Sundt slik for slikmunde Snack med omega-3 indhold, antioxidanter, kostfibre og proteiner. Uden sukker Let at lave Både børn og voksne elsker dem God energi før og efter træning Ingredienser:

Læs mere

Fordøjelse. Søs Wollesen Læge

Fordøjelse. Søs Wollesen Læge Fordøjelse. Søs Wollesen Læge Du bliver hvad du spiser....nej du bliver hvad du fordøjer.. Fordøjelses-besvær Ca. 1,5 mio danskere har symptomer fra deres fordøjelsessystem i løbet af 1 år Mere end ½ mio.

Læs mere

En madplan hvor det tager dig max 30 minutter fra køkkenbord til spisebord, velbekomme

En madplan hvor det tager dig max 30 minutter fra køkkenbord til spisebord, velbekomme Madplan for uge 52 årets sidste uge er i gang, det er JUL En madplan hvor det tager dig max 30 minutter fra køkkenbord til spisebord, velbekomme Mandag: Op af bakke, men det er jo nemt, smil og kys mandagen

Læs mere

Anders Sekkelund 23.02.2010. www.gladafmad.dk

Anders Sekkelund 23.02.2010. www.gladafmad.dk Anders Sekkelund 23.02.2010 www.gladafmad.dk 8 råd r d til en sund livsstil 2009 1. Drik masser af vand 2. Dyrk daglig motion 3. Undlad sukker og begræns simple kulhydrater i kosten (hvidt brød, pasta

Læs mere

Inspiration til børnefødselsdage

Inspiration til børnefødselsdage Inspiration til børnefødselsdage Frugt og grønt Frugtpindsvin Udskåret melon Grønne lanser Til 15 børn Du skal bruge 1 hvidkålshoved eller 1 vandmelon 15 træspyd 4-5 forskellige slags grøntsager fra listen:

Læs mere

Kostvejledning til ileostomipatienter

Kostvejledning til ileostomipatienter Kostvejledning til ileostomipatienter 2 Forord I denne pjece kan du læse en vejledning om mad og drikke, så du kan tage hensyn til, at du har fået en ileostomi. Desuden kan du bruge denne pjece som inspiration

Læs mere

Din guide til naturlig glød

Din guide til naturlig glød Indre velvære, ydre skønhed Din guide til naturlig glød Hår og negle: Få skønne, friske lokker og stærke negle Huden: Dit velværebarometer Husk maven: Skab indre balance www.avogel.dk 2 Kære læser Er du

Læs mere

Patientinformation. Kostråd. til hæmodialysepatienter

Patientinformation. Kostråd. til hæmodialysepatienter Patientinformation Kostråd til hæmodialysepatienter Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Afdeling Indledning Kosten er en vigtig del af behandlingen, når man er hæmodialysepatient Sammen med selve dialysen,

Læs mere

Vegetar Light. Vegetar Light. Mere. Mere. Karina Schramm FLERE FEDTFAT TIGE VEGETAROPSKRIF TER

Vegetar Light. Vegetar Light. Mere. Mere. Karina Schramm FLERE FEDTFAT TIGE VEGETAROPSKRIF TER Mere Vegetar Light Mere Vegetar Light Uanset om du er kaloriebevidst vegetar, kødspiser på nedtrapning eller bare nysgerrig på afveje, kan du få glæde af denne kogebog. Efter at have bladret lidt i den

Læs mere

Morgenmad Her får du ideer til din morgenmad, som er nemt og hurtigt at lave. De forskellige ideer kan mikses og kombineres med andet.

Morgenmad Her får du ideer til din morgenmad, som er nemt og hurtigt at lave. De forskellige ideer kan mikses og kombineres med andet. Morgenmad Her får du ideer til din morgenmad, som er nemt og hurtigt at lave. De forskellige ideer kan mikses og kombineres med andet. Yoghurt naturel (evt. blandet med fromage fraiche) med fiberdrys og

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Søvnproblemer er der en naturlig løsning? www.nomedica.dk

Indholdsfortegnelse. Søvnproblemer er der en naturlig løsning? www.nomedica.dk 5 Indholdsfortegnelse Forord 9 Indledning 10 DEL I Får du nok søvn? 12 DEL II Nok og god søvn... hver nat 20 1. Bedre helbred kan give bedre søvn 21 2. Tab dig, hvis du er svært overvægtig 22 3. Regelmæssig

Læs mere

KOPIARK 1-13 5.-6. KLASSETRIN

KOPIARK 1-13 5.-6. KLASSETRIN KOPIARK 1-13 5.-6. KLASSETRIN PIA ROSENLUND & CHRISTINE BENDIX KONSULENTER FOR FØDEVARESTYRELSEN. UDDANNEDE FOLKESKOLELÆRERE MED BACHELOR I HJEMKUNDSKAB ET SUNDERE VALG MED NØGLEHULLET Kopiarkene kan hentes

Læs mere

Mælkesyregæring af grøntsager og frugtsaft

Mælkesyregæring af grøntsager og frugtsaft Mælkesyregæring af grøntsager og frugtsaft Konservering af grøntsager og frugtsaft kan effektivt gøres ved mælkesyregæring. Gæringen gør faktisk vitaminer og mineraler mere tilgængelige for den menneskelige

Læs mere

Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer. Cremet kartoffelsuppe med røget laks 4 personer

Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer. Cremet kartoffelsuppe med røget laks 4 personer Lad dig bare friste Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer 400-500 g hakket oksekød 1 spsk. Knorr krydderblanding til Kød og Grill Becel flydende til stegning af bøfferne Rodfrugtmos: 3-4

Læs mere

Fuldkorn. Kostfibre. Motion. Frugt & grønt. Fedtstoffer. Fisk. Kost & hjertesundhed. Måltider. Rygning. Mad der smager. Alkohol

Fuldkorn. Kostfibre. Motion. Frugt & grønt. Fedtstoffer. Fisk. Kost & hjertesundhed. Måltider. Rygning. Mad der smager. Alkohol Motion Kostfibre Fuldkorn Fisk Fedtstoffer Frugt & grønt Kost & hjertesundhed Taljemål Måltider Alkohol Rygning Mad der smager Problemstillinger Overvægtige Sukkersyge (type-2) For højt kolesterol For

Læs mere

OM DAGEN. Få gode ideer til frugt og grønt morgen, middag, aften og ind i mellem

OM DAGEN. Få gode ideer til frugt og grønt morgen, middag, aften og ind i mellem OM DAGEN 6 også når du flytter hjemmefra Få gode ideer til hvordan du får 6 om dagen morgen, middag og aften ind i mellem Få gode ideer til frugt og grønt morgen, middag, aften og ind i mellem Et af de

Læs mere

Økologisk, sundt og klimavenligt

Økologisk, sundt og klimavenligt Økologisk, sundt og klimavenligt Opskrifter til groconsult 24. august 2012 v/ Birte Brorson Laksesnack 4 personer (3 stk. til hver). (Dette er en sommerret, agurker og frisk salvie fås i vinterhalvåret

Læs mere

Funky, flot, stribet rødbede-, gul bede-, (rød) grønkåls-, appelsin- og gulerodssalat

Funky, flot, stribet rødbede-, gul bede-, (rød) grønkåls-, appelsin- og gulerodssalat Funky, flot, stribet rødbede-, gul bede-, (rød) grønkåls-, appelsin- og gulerodssalat 2 mellemstore stribede rødbeder 1 lille gul bede 4-8 små fine blade af rød eller grøn grønkål 4 gulerødder 2 økologiske

Læs mere

De praktiske. Boller, havregryn, æg, pålæg, mælk, rugbrød Madpandekager m.leftovers, salat, ost, salsa gulerøder, æbler, bananer

De praktiske. Boller, havregryn, æg, pålæg, mælk, rugbrød Madpandekager m.leftovers, salat, ost, salsa gulerøder, æbler, bananer De praktiske Dag Tirsdag aften Onsdag morgen Onsdag frokost snacks Onsdag aften Torsdag morgen torsdag frokost snacks Torsdag aftensmad Fredag morgen Mad Chili con/sincarne Boller, havregryn, æg, pålæg,

Læs mere

10 LIDT SUNDERE JULESNACKS TIL den SØDE TID... Glædelig jul

10 LIDT SUNDERE JULESNACKS TIL den SØDE TID... Glædelig jul 10 LIDT SUNDERE JULESNACKS TIL den SØDE TID... Glædelig jul Marcipan 4 portioner 1 tsk. mandelessens evt. frugtfarve 100 g kartoffel, kogt 1 tsk. sødemiddel (SØD) Alle ingredienserne moses sammen, tørres

Læs mere

Phytokost Funder Løbeklub

Phytokost Funder Løbeklub Kost og træning Phytokost Funder Løbeklub Phytokost - præsentation Jytte Langkjær - Phytokost Personlig kostvejledning Coaching og personlig udvikling Analyser, stofskiftemåling, body-age Madværksted Sundere

Læs mere

1 Fri for sukker Kom din sukkertrang til livs Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Fri for sukker Kom din sukkertrang til livs Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Fri for sukker Kom din sukkertrang til livs Sukkerafvænning for alle Bogen her er skrevet for at hjælpe dig med at slippe af med din trang til sukker og give dig en sukkerafvænning. Bogen er ikke skrevet

Læs mere

E-vitamin. E-vitamin er en antioxidant og er derfor en af din krops bedste beskyttere

E-vitamin. E-vitamin er en antioxidant og er derfor en af din krops bedste beskyttere e-vitamin E-vitamin er en antioxidant og er derfor en af din krops bedste beskyttere E-vitamin beskytter dig mod røg og forurening i den luft, du indånder Pigen her har brug for mere E-vitamin, end da

Læs mere

BASIS FOR NYE SMAGSOPLEVELSER DEN ALSIDIGE SMAGSGIVER

BASIS FOR NYE SMAGSOPLEVELSER DEN ALSIDIGE SMAGSGIVER SPREDER SMAGEN UD DEN ALSIDIGE SMAGSGIVER BASIS FOR NYE SMAGSOPLEVELSER Den rigtige spread er afgørende for en god sandwichoplevelse! Selvom spreaden ikke er den mest synlige del af sandwichen, har den

Læs mere

INSPIRATION TIL TILBEREDNING AF INSEKTER. LOPES, BOESEN & MULVAD Teknoantropologi BA April 2015

INSPIRATION TIL TILBEREDNING AF INSEKTER. LOPES, BOESEN & MULVAD Teknoantropologi BA April 2015 INSPIRATION TIL TILBEREDNING AF INSEKTER LOPES, BOESEN & MULVAD Teknoantropologi BA April 2015 Protein dip Protein kiks/knækbrød 2 dl hytteost 1 dl persille 2 spsk mayonnaise 1 spsk hakket løg 2 spk frisk

Læs mere

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson.

7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Opskrifter - indkøbsplan - hygge til weekenden. 7 dage - 7 måltider. Af Lene Hansson. Kostplan - uge 14 Foto: L&R Indkøb Dette skal du købe i denne uge (ingredienserne til weekendhygge ikke medtaget): Fokusgrønt Tomat Persille Løg Citron Øvrig frugt og grønt Rødløg Forårsløg Porrer Fennikel

Læs mere

Sund og varieret kost

Sund og varieret kost Karrysuppe med ris 2 spsk. olie 1-2 løg 3 fed hvidløg 2 spsk. karry 1 tsk. chili 1 bouillonterninger 2 pakker hakkede tomater 1 l. vand 100 g. ris 2 porre i tynde ringe Der kan evt. tilsættes kylling i

Læs mere

400 g rodfrugter (f.eks. persillerod, pastinak, gulerod, rødbede) 4 tsk olie 2 tsk citronsaft 1 tsk salt

400 g rodfrugter (f.eks. persillerod, pastinak, gulerod, rødbede) 4 tsk olie 2 tsk citronsaft 1 tsk salt Her er opskrifter, så I kan lave mad derhjemme. Det var fantastisk at møde jer. Jeg håber, I huske at bruge Jeres Mad-talenter i køkkenet derhjemme. I kan finde flere opskrifter på www.diaetist-iskov.dk.

Læs mere

De 2 løg kommes i en kasserolle sammen med - kasserollen sættes på lav varme (fx 2 af 6), og der røres jævnligt.

De 2 løg kommes i en kasserolle sammen med - kasserollen sættes på lav varme (fx 2 af 6), og der røres jævnligt. Lasagne Parmesan = Parmigiano Reggiano! Fem lækre lasagner med hver deres charme gode til både hverdag fest! Klassisk lasagne 4-6 personer 3-4 gulerødder skrælles rives, 4-5 fed hvidløg knuses, 5-6 løg

Læs mere

Du kan gøre en forskel

Du kan gøre en forskel Scandic klimamenu Du kan gøre en forskel Dit forbrug af mad og drikkevarer påvirker i høj grad klimaet. Ca. 30% af al CO2-udledning kommer fra verdens fødevareproduktion, så du kan gøre en forskel hjemme

Læs mere

Kostvejledning til ileostomipatienter

Kostvejledning til ileostomipatienter Kostvejledning til ileostomipatienter Pjecen er udarbejdet i oktober 2005 af danske stomisygeplejersker tilhørende det Faglige Selskab for sygeplejersker i stomiplejen www.dsr.dk/msite/fs22. Redigeret

Læs mere

Vegetar. Auberginesnitsel* Blomkålsvegetter* Bønnepaté*

Vegetar. Auberginesnitsel* Blomkålsvegetter* Bønnepaté* Vegetar Auberginesnitsel* 2 skiver aubergine 1 cm tykke - drysses med ¾ tsk salt trækker i 15 minutter. De skylles derefter i koldt vand - vendes først i æggehvide eller hørslim derefter i rasp - de skal

Læs mere

Opskrifter til produktionsskolekostkursus 2010

Opskrifter til produktionsskolekostkursus 2010 Opskrifter til produktionsskolekostkursus 2010 Morgenmads-idéer Grød 1 dl havregryn 2 spsk. solsikkekerner 1 lille drys salt 1 lille æble i tern eller revet Ovenstående koges op og koger stille et par

Læs mere

Hvorfor overvægt. Stille siddende job i stedet for fysikbetonet job. Elevator i stedet for trapper. Bussen i stedet for cyklen

Hvorfor overvægt. Stille siddende job i stedet for fysikbetonet job. Elevator i stedet for trapper. Bussen i stedet for cyklen Hvorfor overvægt Stille siddende job i stedet for fysikbetonet job Elevator i stedet for trapper Bussen i stedet for cyklen Pizza, Fast food i stedet for sund mad Færdiglavet mad i stedet for hjemmelavet

Læs mere

Har du KOL? Så er måltider og motion vigtigt. Enkle råd om at holde vægten oppe

Har du KOL? Så er måltider og motion vigtigt. Enkle råd om at holde vægten oppe Har du KOL? Så er måltider og motion vigtigt Enkle råd om at holde vægten oppe 2 Indholdsfortegnelse Side KOL og vægttab 3 Hvilken betydning har energi? 4 Hvilken betydning har protein? 5 Derfor er behovet

Læs mere

side 1 af 7 Din biologiske alder

side 1 af 7 Din biologiske alder side 1 af 7 Din biologiske alder En ting er din kronologiske alder, altså hvor mange år, der er gået, siden du blev født. Noget andet er din biologisk alder. Altså hvor gammel din krop er rent fysisk.

Læs mere

Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, se dem samlet nedenfor.

Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, se dem samlet nedenfor. Skolens kantine Kantinen arbejder som grundbegreb ud fra de 10 råd, se dem samlet nedenfor. Derudover arbejder vi med sundheden, og vi tilbyder dagligt sunde alternativer. Du finder disse alternativer

Læs mere

Opskrifter fra Høstpicnic 2014

Opskrifter fra Høstpicnic 2014 Opskrifter fra Høstpicnic 2014 Om æbler Æblet er nok den mest anvendelige frugt, vi har i Danmark. Et æble kan gnaskes og smaskes, men kan også bruges både i det søde, sure og salte køkken. Prøv fx revet

Læs mere

Hvad er forskellen på fedtprocent og fedtenergiprocent?

Hvad er forskellen på fedtprocent og fedtenergiprocent? Hvad er forskellen på fedtprocent og fedtenergiprocent? Her i bogen taler vi om fedtenergiprocent og ikke bare fedtprocent. Det sidste kan man se på varedeklarationen, men hvad er det første for noget,

Læs mere

Den lækre. Kartoffel. Opskrifter & inspiration

Den lækre. Kartoffel. Opskrifter & inspiration Den lækre Kartoffel Opskrifter & inspiration Grov kartoffelmos med selleri Til hverdag og fest Den taknemlige kartoffel kan bruges til både hverdag og fest i mange variationer. Kartoflen er og har siden

Læs mere

Din biologiske alder. side 1 af 6

Din biologiske alder. side 1 af 6 Din biologiske alder side 1 af 6 En ting der din kronologiske alder, altså hvor mange år der er gået, siden du blev født. Noget andet er din biologisk alder. Altså hvor gammel din krop er rent fysisk.

Læs mere

Sund kost til fodboldspillere Undervisningsmanual

Sund kost til fodboldspillere Undervisningsmanual Sund kost til fodboldspillere Undervisningsmanual Side 1 af 21 Indhold Indledning...3 Hvad er kulhydrat?...4 Hvad er protein?...5 Hvad er fedt?...6 Hvad med væske?...7 Timing af kost...8 Undervisningsmanual...10

Læs mere

Børneby Mølle. Sund mad

Børneby Mølle. Sund mad Børneby Mølle Sund mad Müslibar 100 g smør 100 g honning 100 g rørsukker 200 g havregryn 50 g hasselnødder 50 g mandler 50 g solsikkekerner 50 g sesamfrø 50 g rosiner eller tranebær 50 g soltørrede abrikoser

Læs mere

Menu: Pastinaksuppe med rå kastanjer og timian. Vildsvinebov glaseret i øl med braiserede porrer, kastanjer, kastanjesauce og æble-rødløg kompot

Menu: Pastinaksuppe med rå kastanjer og timian. Vildsvinebov glaseret i øl med braiserede porrer, kastanjer, kastanjesauce og æble-rødløg kompot Menu: Pastinaksuppe med rå kastanjer og timian Vildsvinebov glaseret i øl med braiserede porrer, kastanjer, kastanjesauce og æble-rødløg kompot Ristet kastanjekage med kastanjeis og rehydreret hasselnød

Læs mere

FIF til hvordan. du styrer din trang. til sukker

FIF til hvordan. du styrer din trang. til sukker FIF til hvordan du styrer din trang til sukker af. Hanne Svendsen, klinisk diætist og forfatter 1 Håber du får inspiration og glæde af denne lille sag. Jeg ønsker for dig, at du når det, du vil. Valget

Læs mere

Husk at læse jeres opskrifter godt igennem inden start. Menuen for i aften er følgende

Husk at læse jeres opskrifter godt igennem inden start. Menuen for i aften er følgende Velkommen til endnu en kokkeskole Velkommen til endnu en kokkeskole. I dag skal vi, som sidst, 3 retter igennem. Grupperne er de samme som sidst. Men der er rotation så vi rykker en ret frem fra sidst.

Læs mere

Den søde tands venner

Den søde tands venner Den søde tands venner Ferskenkonfekt* ¾ dl mandler skoldes, smuttes og hakkes groft. 1 dl tørrede ferskner klippes i stykker, der blendes groft i en køkkenmaskine. 1 dl havregryn ristes på en tør stegepande

Læs mere