Større grundvandssænkninger i forbindelse med bygge og anlægsarbejde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Større grundvandssænkninger i forbindelse med bygge og anlægsarbejde"

Transkript

1 Større grundvandssænkninger i forbindelse med bygge og anlægsarbejde Konsekvenser og erfaringer Birgitte A. Hollænder Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne

2 Baggrund Der er i de seneste år sket en stigning i etablering af parkeringskældre under erhvervsog boligbyggeri. Det har medført et øget antal større men midlertidige grundvandssænkningstilladelser. Mere erfaring mht. de udfordringer grundvandssænkninger kan medføre.

3 Lovgivning grundvandssænkning Vandforsyningslovens Grundvandssænkning kræver en tilladelse efter 26: Når grundvandet sænkes i mere end 2 år, og der indvindes mere end m 3 pr. år. Hvis der inden for 300 meter findes anlæg til indvinding af grundvand. (fx almene vandværker, industrier m.m.) Klagefrist på en tilladelse efter Vandforsyningsloven: 4 uger. Klageinstansen skal beslutte om en klage har opsættende virkning fx i forhold til selve sænkningen eller etablering af boringen.

4 Lovgivning Vigtigt (VFL) En tilladelse kan tilbagekaldes eller ændres uden erstatning, hvis forudsætningerne, som lå til grund for afgørelsen, ændres væsentligt ( 26) Bygherre er erstatningspligtig for skader som forvoldes i bestående forhold ved forandring af grundvandsstanden ( 28). Eksempel Sætningsskader på bygninger eller lignende.

5 VVM lovgivning Alle grundvandssænkninger skal anmeldes til kommunen, evt. via byggeansøgningen. Der skal gennemføres VVM screening af alle grundvandssænkningssager på det eksisterende datagrundlag. Der kan dømmes VVM pligt (VVM redegørelse) i sager, der ikke kræver tilladelse efter Vandforsyningsloven. Der er 4 ugers klagefrist på afgørelser om VVM pligt/ ikke VVMpligt. Afsæt tid til behandling af en VVM screening med 4 ugers klagefrist. Som udgangspunkt sideløbende med en evt. tilladelse og 4 ugers klagefrist på denne afgørelse.

6 VVM redegørelse (VVM pligt) Hvis kommunens VVM screening viser, at der skal udarbejdes en VVM redegørelse for projektet kontaktes ansøger. Evt. indsendelse af supplerende materiale. En VVM redegørelse kræver tid ca. 1 1½ år afhængig af sagens kompleksitet. Ansøger kan i forbindelse med partshøringen af afgørelse om VVMpligt /ikke VVM pligt fremsende supplerende materiale. Supplerende materiale kan evt. være med til at belyse forholdene yderligere, så der ikke skal udarbejdes en VVM redegørelse.

7 VVM redegørelse I større bygge og anlægsprojekter gennemføres der ofte en VVMredegørelse af hele projektet. (samarbejde mellem kommunen og ansøger) Tænk grundvandssænkning tidligt ind i projektet, så påvirkningen af omgivelserne medtages i en evt. VVM redegørelse. (spar tid) Erfaringen viser, at grundvandssænkningens påvirkning til tider glemmes idet grundvandsænkning i nogle sager vurderes som en byggeteknisk nødvendighed, som ikke nødvendigvis skal medtages i en redegørelse. MEN Grundvandssænkninger kan have stor betydning for påvirkning af omgivelserne.

8 Udfordringer (erstatningspligt) Bygherre bør have fokus på erstatningspligt for skader som forvoldes i bestående forhold ved forandring af grundvandsstanden. Udfordringer i forbindelse med grundvandssænkninger i tæt bebyggede områder: Gamle huse funderet på træpæle. (sætningsskader) Påvirkning af kildepladser til almene vandværker. Flytning af eksisterende jord og grundvandsforureninger

9 Huse funderet på træpæle (Sætningsskader) I Aalborg og sandsynligvis også i Nørresundby Centrum er der en række gamle huse, der er funderet på træpæle. Toppen af træpælen skal ligge under grundvandspejlet. Svingende grundvandsspejl blotlægger toppen af træpælene, så der opstår råd og efterfølgende funktionssvigt sætningsskader på gamle huse. God ide at bygherre gennemføre bygningsregistrering på nærliggende huse dokumentation i klagesager.

10 Kildepladser til almene vandværker I Aalborg Kommune er der et eksempel på påvirkning af en kildeplads i stor afstande fra grundvandssænkningen. I det konkrete tilfælde havde det ikke nogle konsekvenser for kildepladsen, men der kunne være områder, hvor der fx kunne ske en flytning af en grundvandsforurening til kildepladsen. Vær opmærksom på, at der skal vurderes på risiko for påvirkning af almene vandværker i en afstand udover de 300 meter angivet i lovgivningen ( 26). Beliggenheden af vandværket skal vurderes i forhold til evt. forureningskilder og risiko for flytning af disse.

11 Risiko for flytning af forureninger Aalborg og Nørresundby er bygget på fyld Geologien variere meget inden for små afstande. Grundvandssænkninger kan påvirke grundvandsspejlet kraftigt i store afstande. I tæt bebyggede områder, som Aalborg, er der ofte mange uafklarede jordog grundvandsforureninger. Risiko for flytning af disse forureninger, hvis grundvandsspejlet sænkes. Flytningen kan betyde, at omkringliggende grunde forurenes, og at en evt. oprydning på lokaliteten efterfølgende besværliggøres. Ejer af den forurenede grunde vil på et tidspunkt modtage et påbud om oprydning på grunden (risiko for erstatningskrav). Indeklima problemer i boliger. Juridiskafklaring af evt. erstatningspligt.

12 Tilbagekaldelse af tilladelse Aalborg Kommune har øget fokus på muligheden for at tilbagekalde en tilladelse efter VFL, hvis forudsætningerne for tilladelsen, og vilkår stillet i denne, ændre sig. kommunen risikerer erstatningskrav, hvis ikke tilladelsen tilbagekaldes.

13 Tilbagekaldelse af tilladelse Minimere risiko for at forudsætningerne ændre sig dokumentation i ansøgningen: Konsekvensvurdering med et fornuftigt datagrundlag spare samtidig sagsbehandlingstid (ingen eftersendelse af dokumentation). Forudgående undersøgelser med bud på afværgemuligheder, hvis forudsætningerne ændre sig under grundvandssænkningen sættes afværgeforanstaltningerne i værk. Afværgeforanstaltninger er ikke altid løsningen (fx reinfiltration og afværgepumpning) Risiko for at nærliggende forureninger bliver mere diffuse. Gevinst: Mindre risiko for at tilladelsen tilbagekaldes, og dermed at byggeprojektet sættes midlertidigt i stå med økonomiske konsekvenser til følge.

14 Byggemetoder løsninger Der skal gennem hele projektet tages højde for, at grundvandssænkninger kan påvirker grundvandsspejlet over store afstande, og dermed påvirke en række forhold i oplandet. Tænk i løsninger hvordan minimeres påvirkningen af omgivelserne. Der skal anvendes den byggemetode, der minimere grundvandssænkningen mest muligt. Mindre påvirkning af grundvandsspejlet og dermed risiko for påvirkning af huse funderede på træpæle, kildepladser til almene vandværker samt flytning af eksisterende jord og grundvandsforureninger. Mulige afværgemetoder skal vurderes. Afvejning af fordele og ulemper ved afværgemetoder.

15 Partshøring Forvaltningslovens 19 I tæt bebyggede områder er det vigtigt at afklare hvem der er direkte part i sagen. (fx partshøring i forbindelse med en grundvandssænkning i Aalborg centrum) Den resterende del af ejendommene afskæres som en videre kreds af ubestemte personer og virksomheder efter forvaltningslovens 19 begrundelse: Forbundet med væsentlig vanskelighed at oplyse denne større skare af ejendomme om sagen. Ikke nærmere defineret indenfor hvilket område grundvandssænkning vil påvirke. Ovennævnte orienteres om selve afgørelsen via de offentlige medier, de partshøres ikke.

16 Manglende juridiskafklaring Scenarie VVM screeningen viser et behov for overvågning af grundvandsspejlet i forhold til risiko for påvirkning af omkringliggende pælefunderede huse eller flytning af jord og grundvandsforureninger. Grundvandssænkningen kræver ikke tilladelse efter VFL. Hvor skal disse vilkår stilles, og hvor er der hjemmel til at stille disse vilkår? (Juridisk afklaring) Alle grundvandssænkninger skal gennem en VVM screening. Men hvad med grundvandssænkninger med sugespider. Er der en bagatelgrænse (små grundvandssænkninger) osv. OSV. OSV. Der er en række uafklarede forhold i disse sager.

17 TAK FOR OPMÆRKSOMHEDEN

Regulering af vandindvindingstilladelse til 170.000 m 3 grundvand årligt fra Skodborg Vandværks kildefelt, matr. nr. 1133, Skodborg Ejerlav, Skodborg.

Regulering af vandindvindingstilladelse til 170.000 m 3 grundvand årligt fra Skodborg Vandværks kildefelt, matr. nr. 1133, Skodborg Ejerlav, Skodborg. Dato: 23-11-2015 Sagsnr.: 09/21960 Kontaktperson: Iben Nilsson E-mail: teknik@vejen.dk Skodborg Vandværk Gejlager 6A 6630 Rødding Sendt pr. mail til: post@skodborgvandvaerk.dk Regulering af vandindvindingstilladelse

Læs mere

Byrådet Roskilde Kommune Køgevej 80 Postboks 100 4000 Roskilde. Munck Asfalt a/s Att.: Peter Miklos Slipshavnsvej 12 5800 Nyborg

Byrådet Roskilde Kommune Køgevej 80 Postboks 100 4000 Roskilde. Munck Asfalt a/s Att.: Peter Miklos Slipshavnsvej 12 5800 Nyborg Munck Asfalt a/s Att.: Peter Miklos Slipshavnsvej 12 5800 Nyborg Byrådet Roskilde Kommune Køgevej 80 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk

Læs mere

Boringsejer skal indsende borerapport og vandanalyse (forenklet boringskontrol) til kommunen senest 3 måneder efter denne tilladelse

Boringsejer skal indsende borerapport og vandanalyse (forenklet boringskontrol) til kommunen senest 3 måneder efter denne tilladelse Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Michael Damkjær Pedersen Hjortsvangen 80 B 7323 Give 14. december 2015 Tilladelse til etablering af ny boring til vandindvinding - Risbankevej 54 Ikast-Brande

Læs mere

www.ikast-brande.dk Frits Egon Nielsen Solsortevej 14 Fasterholt 7330 Brande 17. december 2015

www.ikast-brande.dk Frits Egon Nielsen Solsortevej 14 Fasterholt 7330 Brande 17. december 2015 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Frits Egon Nielsen Solsortevej 14 Fasterholt 7330 Brande 17. december 2015 Tilladelse til at etablere og prøvepumpe ny haveboring på Sdr Karstoftvej 9

Læs mere

Vandforsyningsplanlægning - Savhøjvej 2, 9240 Nibe - Tilladelse til indvinding af 10.000 m 3 grundvand pr. år samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Vandforsyningsplanlægning - Savhøjvej 2, 9240 Nibe - Tilladelse til indvinding af 10.000 m 3 grundvand pr. år samt afgørelse om ikke VVM-pligt #BREVFLET# Click here to enter text. Indvindingstilladelse, Ålykkevej 1, 9280 Storvorde Aalborg Kommune, Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby Svend Åge Antonsen Karlsvej 22, Skovbo 9500 Hobro Vandforsyningsplanlægning

Læs mere

TILLADELSE. Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Vile Vestergårdvej 34D, Vile, 7870 Roslev.

TILLADELSE. Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Vile Vestergårdvej 34D, Vile, 7870 Roslev. Hans Kurt Brandhøj Høgedal Gl. Åstedvej 52 Nøreng 7870 Roslev 16. september 2015 TILLADELSE Fornyet tilladelse til indvinding af grundvand til vanding af landbrugsafgrøder på Vile Vestergårdvej 34D, Vile,

Læs mere

Tilladelse til indvinding af grundvand

Tilladelse til indvinding af grundvand Miljø og Natur Jens Laurids Sørensen Ullerupvej 91 6780 Skærbæk Direkte tlf.: +4574929202 Mail: lbk1@toender.dk Sags id.: 13.02.01-P19-103-15 Ks: NOB 09-11-2015 Tilladelse til indvinding af grundvand Husholdning,

Læs mere

Peter Bjerregård Jørgensen Bogholdervej 13 6623 Vorbasse. Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand. Dato: 8. juli 2014

Peter Bjerregård Jørgensen Bogholdervej 13 6623 Vorbasse. Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand. Dato: 8. juli 2014 Peter Bjerregård Jørgensen Bogholdervej 13 6623 Vorbasse Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand. Dato: 8. juli 2014 Tilladelse og vilkår. Billund Kommune giver hermed tilladelse til indvinding

Læs mere

Torben Søgård Eva Kirstine Kristensen Søgårdvej 115 Mejerigården 42,2 7250 Hejnsvig 7200 Grindsted

Torben Søgård Eva Kirstine Kristensen Søgårdvej 115 Mejerigården 42,2 7250 Hejnsvig 7200 Grindsted Torben Søgård Eva Kirstine Kristensen Søgårdvej 115 Mejerigården 42,2 7250 Hejnsvig 7200 Grindsted Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand Dato: 4. juli 2014 Tilladelse og vilkår Billund Kommune

Læs mere

Indvindingstilladelse

Indvindingstilladelse Per Nielsen Søndervej 63 5672 Broby Teknik - Miljøafdelingen Mellemgade 15, 5600 Faaborg Tlf. 72 53 21 40 Fax 72 530 531 teknik@faaborgmidtfyn.dk www.faaborgmidtfyn.dk Indvindingstilladelse Indvinding

Læs mere

Tilladelse til indvinding af grundvand

Tilladelse til indvinding af grundvand Holger Toft Nielsens Planteskole Tevringvej 22 6780 Skærbæk Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929203 Mail: nib@toender.dk Sags id.: 13.02.01-P19-48-14 Ks: LBK 08-07-2015 Tilladelse til indvinding af grundvand

Læs mere

Endelig tilladelse til indvinding af overfladevand fra vandhul på matr.nr. 4a Vile By, Vile til vanding af landbrugsafgrøder. AnlægsID: 779-40-170038

Endelig tilladelse til indvinding af overfladevand fra vandhul på matr.nr. 4a Vile By, Vile til vanding af landbrugsafgrøder. AnlægsID: 779-40-170038 Hans Kurt Brandhøj Høgedal Gl. Åstedvej 52 Nøreng 7870 Roslev 16. september 2015 Endelig tilladelse til indvinding af overfladevand fra vandhul på matr.nr. 4a Vile By, Vile til vanding af landbrugsafgrøder.

Læs mere

Foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand til vask af sand-, sten- og grusmaterialer

Foreløbig tilladelse til indvinding af grundvand til vask af sand-, sten- og grusmaterialer Hans Martin Risgaard Højmark Skovbrynet 1 C 8960 Randers SØ Miljø og Teknik Miljø Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 1644 jan.hansen@randers.dk www.randers.dk 05-08-2015 / 13.02.01-K08-3-15

Læs mere

GRUNDVANDSSÆNKNINGER I FORBINDELSE MED BYGGERI

GRUNDVANDSSÆNKNINGER I FORBINDELSE MED BYGGERI GRUNDVANDSSÆNKNINGER I FORBINDELSE MED BYGGERI Det kræver ofte en eller flere tilladelser fra kommunen, hvis der skal fjernes grundvand i forbindelse med konkrete bygge- og anlægsprojekter. Det kan være

Læs mere

samt afgørelse om ingen VVM-pligt. Kodallundvej

samt afgørelse om ingen VVM-pligt. Kodallundvej Verner Sørensen Kodallundvej 6 8763 Rask Mølle Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Sune Mikkelsen Dir: 79755659 Mob: e-mail: Sune.Mikkelsen @Hedensted.dk Sagsnr. 13.02.01-P19-11-14 3.7.2014

Læs mere

Foreløbig tilladelse til etablering af boring på Vesterbjergevej 3B, Sdr. Felding

Foreløbig tilladelse til etablering af boring på Vesterbjergevej 3B, Sdr. Felding TEKNIK OG MILJØ SØGÅRD ANDELSBRUG AMBA Blåbjergvej 1 7280 Sønder Felding E-mail: sa79@firma.tele.dk Att.: Ole Foreløbig tilladelse til etablering af boring på Vesterbjergevej 3B, Sdr. Felding Byggeri,

Læs mere

Foreløbig tilladelse til etablering af boring på Sdr Feldingvej 18, 6933 Kibæk

Foreløbig tilladelse til etablering af boring på Sdr Feldingvej 18, 6933 Kibæk TEKNIK OG MILJØ Knud Rahbek Paarupvej 38 6933 Kibæk Email: hoejlyst@mail.tele.dk Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf. 9628 806 bjgtg@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer: 13.02.01-P19-20-14

Læs mere

1. Odense Kommunes afgørelse

1. Odense Kommunes afgørelse STENBOGÅRD ApS Volderslevvej 147 Volderslev 5260 Odense S By- og Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Landbrug og Grundvand Odense Slot Indgang M Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk

Læs mere

Frederikshavn Vand A/S. Januar 2012 KONSEKVENSANALYSE AF REDUCERET INDVINDING PÅ SKAGEN VANDVÆRK

Frederikshavn Vand A/S. Januar 2012 KONSEKVENSANALYSE AF REDUCERET INDVINDING PÅ SKAGEN VANDVÆRK Frederikshavn Vand A/S Januar 2012 KONSEKVENSANALYSE AF REDUCERET INDVINDING PÅ SKAGEN VANDVÆRK PROJEKT Konsekvensanalyse af reduktion af indvinding på Skagen Kildeplads Frederikshavn Vand A/S Projekt

Læs mere

www.ikast-brande.dk Poul Breinholt Hansen Nr Greenvej 33 Arnborg 7400 Herning 13. november 2015

www.ikast-brande.dk Poul Breinholt Hansen Nr Greenvej 33 Arnborg 7400 Herning 13. november 2015 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Poul Breinholt Hansen Nr Greenvej 33 Arnborg 7400 Herning 13. november 2015 Tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding fra DGU. nr. 95.2348

Læs mere

2025 eller indtil dambrugets miljøgodkendelse. eller revideres, hvor der skal søges igen, hvis tilladelsen ønskes opretholdt.

2025 eller indtil dambrugets miljøgodkendelse. eller revideres, hvor der skal søges igen, hvis tilladelsen ønskes opretholdt. Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande HALLESØ-VRADS DAMBRUG ApS Halle Søvej 5 Boest 8766 Nørre Snede 18. december 2015 Tilladelse til indvinding af overfladevand og grundvand til dambrug fra

Læs mere

Vandindvindingstilladelse efter vandforsyningsloven gældende indtil den 26. november 2043.

Vandindvindingstilladelse efter vandforsyningsloven gældende indtil den 26. november 2043. TEKNIK OG MILJØ GLADE GROENSAGER A/S Søndergade 61 5450 Otterup Sendt pr. mail: mk@gladegroensager.dk Dato: 4. december 2013 Sagsnr. 480-2013-12130 Dok.nr. 480-2013-165935 8217 Indvinding af grundvand

Læs mere

Vandindvindingstilladelse efter vandforsyningsloven gældende indtil den 7. maj 2025.

Vandindvindingstilladelse efter vandforsyningsloven gældende indtil den 7. maj 2025. Frans Tange Kørupvej 18 Kørup 5450 Otterup Teknik og Miljø 7. maj 2015 Sagsnummer 480-2014-37561 Dokument nr. 480-2014-933739 Cpr.-/CVR-nr./Ejd.nr. 6223 Nordfyns Kommune Østergade 23 5400 Bogense Tlf.

Læs mere

Billund Vand A/S (Billund Bio Refinery) Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted

Billund Vand A/S (Billund Bio Refinery) Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Billund Vand A/S (Billund Bio Refinery) Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 65.000 m³ grundvand 4. august 2014 Billund Kommune meddeler hermed Billund

Læs mere

Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand Dato: 7. august 2015

Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand Dato: 7. august 2015 Fornyelse af tilladelse til indvinding af grundvand Dato: 7. august 2015 Tilladelse og vilkår Billund Kommune giver hermed tilladelse til indvinding af indtil 16.000 m³ grundvand pr. år til markvanding

Læs mere

Jens Pedersen Jensen Vesterbyvej 10, Øland 9460 Brovst

Jens Pedersen Jensen Vesterbyvej 10, Øland 9460 Brovst Jens Pedersen Jensen Vesterbyvej 10, Øland 9460 Brovst Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fa: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Janne Louise Brunebjerg Direkte 7257

Læs mere

Indledning... 3 Hvornår skal der søges om accept/tilladelse til grundvandsænkning Grundvandssænkning der kræver anmeldelse/accept: 4

Indledning... 3 Hvornår skal der søges om accept/tilladelse til grundvandsænkning Grundvandssænkning der kræver anmeldelse/accept: 4 Indhold Indledning... 3 Hvornår skal der søges om accept/tilladelse til grundvandsænkning... 4 Grundvandssænkning der kræver anmeldelse/accept: 4 Grundvandssænkning der kræver ansøgning/tilladelse: 4 Vejledning

Læs mere

TILLADELSE TIL ÆNDRING AF ILTNINGSANLÆG PÅ ØSTRE VAND-

TILLADELSE TIL ÆNDRING AF ILTNINGSANLÆG PÅ ØSTRE VAND- TREFOE Vand A/S Kokbjerg 30 6000 Kolding By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 Telefax 79 79 13 70 EAN 5798005310051 E-mail byogudvikling@kolding.dk www.kolding.dk TILLADELSE

Læs mere

Vejledning. Til indretning af boringer. September 2014. TÆT PÅ MENNESKER, TEKNOLOGI OG NATUR Side 1 af 8

Vejledning. Til indretning af boringer. September 2014. TÆT PÅ MENNESKER, TEKNOLOGI OG NATUR Side 1 af 8 POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Vejledning Til indretning af boringer September 2014 TÆT PÅ MENNESKER, TEKNOLOGI OG NATUR Side 1

Læs mere

Tilladelse til udledning af det oppumpede grundvand til Øresund eller kloak meddeles i en særskilt tilladelse.

Tilladelse til udledning af det oppumpede grundvand til Øresund eller kloak meddeles i en særskilt tilladelse. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse HOFOR A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning og reinfiltration ifm. etablering af Ny

Læs mere

Tillæg til vandindvindingstilladelse - Them Vandværk, Smedebakken. Matr. nr. 10ao, 21z og 23i alle Them By, Them Smedebakken 10, 8653 Them

Tillæg til vandindvindingstilladelse - Them Vandværk, Smedebakken. Matr. nr. 10ao, 21z og 23i alle Them By, Them Smedebakken 10, 8653 Them Them Vandværk Toftegårdsparken 3 8653 Them Att.: Bent Hollegaard 5. maj 2014 Tillæg til vandindvindingstilladelse - Them Vandværk, Smedebakken. Anlægs ID: 749-20-0021-00 Jupiter ID: 00080419 Beliggenhed:

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 75, jf. 20-21 i vandforsyningsloven 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 75, jf. 20-21 i vandforsyningsloven 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 21. marts 2013 J.nr.: NMK-42-00215 (tidl. MKN-200-00253) Ref.: HO/GOM AFGØRELSE i sag om Herning Kommunes afslag på ansøgning

Læs mere

Endelig tilladelse til indvinding af vand til industriformål på ejendommen Fiskeparken 4, 6600 Vejen

Endelig tilladelse til indvinding af vand til industriformål på ejendommen Fiskeparken 4, 6600 Vejen TEKNIK & MILJØ Vandmiljø Dato: 5. december 2017 Sagsnr.: 17/6549 Kontaktperson: Iben K. Nilsson Aquapri Fiskeparken 4 6600 Vejen Dir. tlf.: 7996 6273 E-mail: teknik@vejen.dk Sendt pr. e-mail til: martin.vestergaard@aquapri.dk

Læs mere

Sdr. Omme handels- og transportselskab Aps Skolegyden 18 7200 Grindsted

Sdr. Omme handels- og transportselskab Aps Skolegyden 18 7200 Grindsted Sdr. Omme handels- og transportselskab Aps Skolegyden 18 7200 Grindsted Tilladelse til grundvandssænkning i forbindelse med råstofindvinding under grundvandsspejlet Billund Kommune meddeler hermed Sdr.

Læs mere

Henning Weismann Susanne Weismann Vejlevej 102 7330 Brande. 1. november 2012

Henning Weismann Susanne Weismann Vejlevej 102 7330 Brande. 1. november 2012 Henning Weismann Susanne Weismann Vejlevej 102 7330 Brande 1. november 2012 Tilladelse til nedsivning af overfladevand fra oplags- og behandlingsplads Brande Metalkøb, Vejlevej 102, Brande Preben Poulsen

Læs mere

Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning og infiltration ved Larsens Plads/Skt. Annæ Plads - Fase 2

Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning og infiltration ved Larsens Plads/Skt. Annæ Plads - Fase 2 HOFOR A/S Miljø og Arbejdsmiljø Ørestads Boulevard 35 2300 København S Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning og infiltration ved Larsens Plads/Skt. Annæ Plads - Fase 2 10-06-2015 Sagsnr. 2014-0209684

Læs mere

Lovbekendtgørelse nr. 448 af 10. maj 2017 om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete

Lovbekendtgørelse nr. 448 af 10. maj 2017 om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete SÅRUP GRUSVÆRK ApS Sårupvej 10 7730 Hanstholm Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Heidi Højriis Poulsen Direkte

Læs mere

Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 400.000 m³ grundvand 7.juli.

Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 400.000 m³ grundvand 7.juli. Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 400.000 m³ grundvand 7.juli. 2015 Billund Kommune meddeler hermed Billund Vand A/S tilladelse til

Læs mere

Notat om VVM-screening af to undersøgelsesboringer. 1. Projektbeskrivelse

Notat om VVM-screening af to undersøgelsesboringer. 1. Projektbeskrivelse Notat om VVM-screening af to undersøgelsesboringer 1. Projektbeskrivelse Ansøger Anlæg Placering Ejer Dansk Miljørådgivning for OM To undersøgelsesboringer til ca. 30 meter under terræn I vejareal på Tranevej

Læs mere

Herning Vand A/S, Herning Kommune, Vej, Trafik og Byggemodning

Herning Vand A/S,   Herning Kommune, Vej, Trafik og Byggemodning TEKNIK OG MILJØ Herning Vand A/S, E-mail: info@herningvand.dk Herning Kommune, Vej, Trafik og Byggemodning Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf: 9628 2828 Lokal 9628 8047 lucia.aagaard@herning.dk

Læs mere

Høringssvar til udkast til bekendtgørelse om udpegning og administration af

Høringssvar til udkast til bekendtgørelse om udpegning og administration af NOTAT Høringssvar til udkast til bekendtgørelse om udpegning og administration af drikkevandsressourcer mv. Hermed fremsender KL s sekretariat høringssvar. Der tages forbehold for en politisk behandling

Læs mere

5. Indvindingen foregår fra gravesø i grusgrav på matr. 15cp, Vindinge By, Vindinge,

5. Indvindingen foregår fra gravesø i grusgrav på matr. 15cp, Vindinge By, Vindinge, Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej 48 4000 Roskilde By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse til indvinding af overfladevand,

Læs mere

Børnehavekolonien Løjert-huset Marienborg Allé 75 B 2860 Søborg

Børnehavekolonien Løjert-huset Marienborg Allé 75 B 2860 Søborg Børnehavekolonien Løjert-huset Marienborg Allé 75 B 2860 Søborg Dato Sagsbehandler J.nr. 18. oktober 2013 dmikk 018682-2013 Tilladelse til etablering af 2 stk. jordvarmeboringer på adressen Løjerthusvej

Læs mere

Matr. Nr. 2b, St. Fjelstervangs Nordlige Del, Vorgod (figur 1).

Matr. Nr. 2b, St. Fjelstervangs Nordlige Del, Vorgod (figur 1). Returadresse Land og vand Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Sten Laursen Overvej 4 6933 Kibæk TILLADELSE TIL MIDLERTIDIG GRUNDVANDSSÆNKNING NORD FOR FJELSTERVANG SOM KONSEKVENS AF RÅSTOFINDVINDING

Læs mere

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Kaj Lykke Golfklub Kirkebrovej Bramming Sendt via

Teknik & Miljø Natur & Vandmiljø. Kaj Lykke Golfklub Kirkebrovej Bramming Sendt via Kaj Lykke Golfklub Kirkebrovej 5 6740 Bramming Sendt via e-mail post@kajlykkegolfklub.dk Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 13-07-2015 Sagsbehandler Jakob Top Jørgensen Telefon direkte 76 16 51 32 E-mail

Læs mere

Tilladelse og vilkår Vejen Kommune meddeler endelig tilladelse til indvinding af indtil m 3 grundvand årligt til drikkevandsformål.

Tilladelse og vilkår Vejen Kommune meddeler endelig tilladelse til indvinding af indtil m 3 grundvand årligt til drikkevandsformål. TEKNIK & MILJØ Vandmiljø Dato: 30. januar 2018 Sagsnr.: 17/8035 Kontaktperson: Iben K. Nilsson Glejbjerg Vandværk Borgergade 92 6752 Glejbjerg Dir. tlf.: 7996 6273 E-mail: teknik@vejen.dk Sendt pr. mail

Læs mere

Tilladelse til indvinding af overfladevand fra Mønsted Å til dambrugsformål.

Tilladelse til indvinding af overfladevand fra Mønsted Å til dambrugsformål. Mønsted 2 Dambrug Tilladelse til indvinding af overfladevand fra Mønsted Å til dambrugsformål. Mønsted 2 Dambrug har søgt om tilladelse til at indtage overfladevand fra mønsted Å ved pumpeløsning. Dambruget

Læs mere

Per Ivarsen Grønbæk Fynslundvej 41 6064 Jordrup. Tilladelse til indvinding af grundvand til erhvervs- og husholdningsformål

Per Ivarsen Grønbæk Fynslundvej 41 6064 Jordrup. Tilladelse til indvinding af grundvand til erhvervs- og husholdningsformål Per Ivarsen Grønbæk Fynslundvej 41 6064 Jordrup By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 Telefax 79 79 13 70 EAN 5798005310051 E-mail byogudvikling@kolding.dk www.kolding.dk

Læs mere

Nærværende screening omhandler således alene en forlængelse af den nuværende vandindvinding.

Nærværende screening omhandler således alene en forlængelse af den nuværende vandindvinding. Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Projektet omfatter ansøgning om forlængelse af en samlet indvindingsmængde på

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 1 til Lejre Kommuneplan 2013 for et parkeringsareal ved Hvalsøhallen

Kommuneplantillæg nr. 1 til Lejre Kommuneplan 2013 for et parkeringsareal ved Hvalsøhallen Kommuneplantillæg nr. 1 til Lejre Kommuneplan 2013 for et parkeringsareal ved Hvalsøhallen Kommuneplantillæg nr. 1 omfatter følgende matrikelnumre: Del af 7y og 6h, begge Kirke Hvalsø By, Kirke Hvalsø.

Læs mere

Ejner Bager Sildeballe 2 8305 Samsø. Natur og Miljø. Den 22/11 2012

Ejner Bager Sildeballe 2 8305 Samsø. Natur og Miljø. Den 22/11 2012 Ejner Bager Sildeballe 2 8305 Samsø Den 22/11 2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Screening for VVM-pligt af reservoirer på matr.nre. 11u og 13a Besser By, Besser. Afgørelse om ikke-vvm

Læs mere

INGENIØR NE Att.: Christian Bjerre Jensen Egtvejvej 1 6000 Kolding. 18. november 2014

INGENIØR NE Att.: Christian Bjerre Jensen Egtvejvej 1 6000 Kolding. 18. november 2014 INGENIØR NE Att.: Christian Bjerre Jensen Egtvejvej 1 6000 Kolding Tilladelse i henhold til Vandforsyningslovens 26 og Miljøbeskyttelseslovens 19 til midlertidig grundvandssænkning med oppumpning og efterfølgende

Læs mere

Det betyder, at der ikke skal udarbejdes en VVM-redegørelse for projektet. Afgørelsen er truffet i henhold til VVM-bekendtgørelsens 3, stk. 2.

Det betyder, at der ikke skal udarbejdes en VVM-redegørelse for projektet. Afgørelsen er truffet i henhold til VVM-bekendtgørelsens 3, stk. 2. Kurt Nielsen Omfartsvejen 160 9490 Pandrup Omfartsvejen160@gmail.com Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fa: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257

Læs mere

Foreløbig vandindvindingstilladelse. Jammerbugt Kommunes afgørelse

Foreløbig vandindvindingstilladelse. Jammerbugt Kommunes afgørelse Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Peter Holdt Direkte 7257 7566 pho@jammerbugt.dk Dato: 30. juni 2014x Sagsnr.: 13.02.01-P19-4-14

Læs mere

Afgørelsen er truffet med hjemmel i vandforsyningslovens 20 og 21 samt miljøbeskyttelseslovens

Afgørelsen er truffet med hjemmel i vandforsyningslovens 20 og 21 samt miljøbeskyttelseslovens Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Brandstrup Østre Vandværk Att.: Bjarne Brinch Lihn Dybdal 3 8840 Rødkærsbro dek@viborg.dk Tilladelse til indvinding af vand til

Læs mere

Forslag til lokalplan 2015-3, Erhverv, Filtersten A/S, Lervejdal 14a, Addit

Forslag til lokalplan 2015-3, Erhverv, Filtersten A/S, Lervejdal 14a, Addit Plan og By Sagsbehandler: Bo Vestergård Sagsnr. 01.02.05-K04-10-15 Dato: 2.3.2016 Notat om høringssvar, forslag til lokalplan 2015-3, Erhverv, Filtersten A/S, Lervejdal 14a, Addit og forslag til kommuneplantillæg

Læs mere

Frank Refsgaard. Højmarksvej 19, 8723 Løsning. Sendt pr. mail til: frank@refsgaard.dk

Frank Refsgaard. Højmarksvej 19, 8723 Løsning. Sendt pr. mail til: frank@refsgaard.dk Frank Refsgaard Højmarksvej 19 Kragelund 8723 Løsning Sendt pr. mail til: frank@refsgaard.dk Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Bettina Lund Dir: 79755623 Mob: e-mail: bettina.lund @hedensted.dk

Læs mere

Silkeborg Kommune giver tilladelse til etablering af 2 indvindingsboringer på matr. nr. 2a Tandskov, til vask og vådsortering af råstoffer.

Silkeborg Kommune giver tilladelse til etablering af 2 indvindingsboringer på matr. nr. 2a Tandskov, til vask og vådsortering af råstoffer. #brevflet# #cpr# Morten Bak A/S Tandskovvej 19 8600 Silkeborg 17. marts 2014 Tilladelse til etablering af 2 boringer og indvinding af grundvand til vask af råstoffer til Morten Bak A/S matr. nr. 1ø Tandskov,

Læs mere

Tilladelse til indvinding af vand fra gravesø og midlertidig grundvandssænkning, gældende indtil 31. december 2027

Tilladelse til indvinding af vand fra gravesø og midlertidig grundvandssænkning, gældende indtil 31. december 2027 Peder-Bent Krogh Top Stilledalsvej 3 5600 Faaborg By, Land og Kultur Miljøafdelingen Mellemgade 15, 5600 Faaborg Tilladelse til indvinding af vand fra gravesø og midlertidig grundvandssænkning, gældende

Læs mere

Tilladelse til vandindvinding

Tilladelse til vandindvinding Jan Larsen Valbyvej 57 3200 Helsinge Sag: 13.02.01-P19-4-18 8. november 2018 Tilladelse til vandindvinding Der er søgt om tilladelse til fortsat indvinding af 14.000 m 3 grundvand årligt til markvanding

Læs mere

Tilladelse til drikkevandsindvinding og etablering af boring.

Tilladelse til drikkevandsindvinding og etablering af boring. Dato: 6. marts 2015 Tilladelse til drikkevandsindvinding og etablering af boring. Du har den 15. januar 2015, indsendt ansøgning om tilladelse til etablering af boring og indvinding af grundvand til drikkevandsboring

Læs mere

Tilladelse efter 20 i vandforsyningsloven til indvinding af grundvand fra matr. nr. 10s, Fårup By, Saltum til markvanding

Tilladelse efter 20 i vandforsyningsloven til indvinding af grundvand fra matr. nr. 10s, Fårup By, Saltum til markvanding Tilladelse efter 20 i vandforsyningsloven til indvinding af grundvand fra matr. nr. 10s, Fårup By, Saltum til markvanding Indholdsfortegnelse: Side: 1 Jammerbugt Kommunes tilladelse og vilkår... 2 1.1

Læs mere

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb

Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse til udledning fra regnbetinget udløb Tilladelse i medfør af: 28 i Lov om miljøbeskyttelse Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. Glyngøre, Sallingsund Udløb 3002011U Kloakopland 3002b

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune giver hermed tilladelse til at etablere en boring til markvanding på Tingvej 81, 9640 Farsø.

Vesthimmerlands Kommune giver hermed tilladelse til at etablere en boring til markvanding på Tingvej 81, 9640 Farsø. Jakob Hørbye Skov Hestbækvej 54 9640 Farsø Dato: 25. juni 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 13.02.00-P20-2-18 Bastian Egede Jensen Telefon: 99 66 71 08 Mail:

Læs mere

Knud Højland Lorentzen Stilbjergvej 112 Frisvad 6800 Varde. Tilladelse til ny boring til grusvask.

Knud Højland Lorentzen Stilbjergvej 112 Frisvad 6800 Varde. Tilladelse til ny boring til grusvask. Knud Højland Lorentzen Stilbjergvej 112 Frisvad 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 7458 Tilladelse til ny boring til grusvask. 20. september 2017 Godkendelse Varde Kommune giver tilladelse

Læs mere

Tilladelse til udførelse af 1 stk. A-boring og oppumpning af 300 m3 grundvand på Sundholmsvej 2a/4a 2300 København

Tilladelse til udførelse af 1 stk. A-boring og oppumpning af 300 m3 grundvand på Sundholmsvej 2a/4a 2300 København KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse KEID Ejendomsservice 17. juni 2019 Sagsnr. 2019-0142218 Tilladelse til udførelse af 1 stk. A-boring og oppumpning af 300 m3 grundvand på

Læs mere

Foreløbig vandindvindingstilladelse. Jammerbugt Kommunes afgørelse

Foreløbig vandindvindingstilladelse. Jammerbugt Kommunes afgørelse Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Heidi Højriis Poulsen Direkte 7257 7847 hpo@jammerbugt.dk 10-07-2014 Sagsnr.: 13.02.01-P19-5-14

Læs mere

Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed

Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Ringkøbing Skjern Kommune Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Bygherres kontaktperson

Læs mere

Mødesagsfremstilling. Teknik- og Miljøudvalget

Mødesagsfremstilling. Teknik- og Miljøudvalget Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 10-02-2009 Dato: 20-01-2009 Sag nr.: KB 29 Sagsbehandler: Bolette Dorrit Jensen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Tilladelse til vandindvinding

Tilladelse til vandindvinding Tilladelse til vandindvinding Formål: Jordvarme Tilladelsen gælder for anlæg - JupID: 189908 Tilladelsen gælder for boring DGU nr.: 38.981 Tilladelsen gælder for mængden: 7.000 m 3 /år Gælder 15 år i perioden:

Læs mere

grundvand markvanding.

grundvand markvanding. Midlertidig tilladelse til Udvidet indvinding af grundvand til markvanding. Tilladelse gælder for anlæg nr.:779-v40-62673 i perioden 25.07.2018 31.12.2018 Vilkår for tilladelsen fremgår af afsnit 3. Tilladelsen

Læs mere

Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding.

Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding. Bjarke Werner Kudahl Drivvejen 10 Lundø 7840 Højslev 27. juli 2018 Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding. Tilladelse gælder for anlæg nr.:779-v40-62540 i perioden 27.07.2018

Læs mere

KØRETEKNISK ANLÆG VARDE ApS Gellerupvej Varde. Tilladelse til ny teknisk boring til overrisling af glatførebane.

KØRETEKNISK ANLÆG VARDE ApS Gellerupvej Varde. Tilladelse til ny teknisk boring til overrisling af glatførebane. KØRETEKNISK ANLÆG VARDE ApS Gellerupvej 113 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 7458 Tilladelse til ny teknisk boring til overrisling af glatførebane. Godkendelse Varde Kommune giver

Læs mere

Information. Rettigheder

Information. Rettigheder Information Rettigheder - til ejere af forurenede grunde Københavns Kommune Miljø- og Forsyningsforvaltningen Miljøkontrollen Kortlægning af jordforurening Derfor gør vi det Kortlægning I Danmark har der

Læs mere

2 Godkendelse af referat fra møde den 19. september 2011 Referatet godkendtes uden bemærkninger.

2 Godkendelse af referat fra møde den 19. september 2011 Referatet godkendtes uden bemærkninger. Referat Dato: 19-07-2012 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2012-201182 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me Aalborg Forsyning Forsyningsvirksomhederne Stigsborg Brygge 5 Postboks 222 9400 Nørresundby Referat

Læs mere

grundvand markvanding. Midlertidig tilladelse til øget indvinding af til

grundvand markvanding. Midlertidig tilladelse til øget indvinding af til Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding. Tilladelse gælder for anlæg nr.:779-v40-62542 i perioden 25.07.2018 31.12.2018 Vilkår for tilladelsen fremgår af afsnit 3. Tilladelsen

Læs mere

Matrikel nr. 2z, 2ae og 2ø Lergrav Hgd., Aulum Kronborgvej 20, Aulum.

Matrikel nr. 2z, 2ae og 2ø Lergrav Hgd., Aulum Kronborgvej 20, Aulum. TEKNIK OG MILJØ Aulum Grusgrav ApS Kronborgvej 20 7490 Aulum Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgtg@herning.dk Tlf. 9628 8065 Sagsbehandler: Thomas

Læs mere

C. Udformning Alle boringer filtersættes i 2-3 niveauer og udbygges med 125 mm fore-og filterrør. Boredybden forventes at være m.

C. Udformning Alle boringer filtersættes i 2-3 niveauer og udbygges med 125 mm fore-og filterrør. Boredybden forventes at være m. Hjørring Kommune Frederikshavn Vand A/S Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk

Læs mere

Tilladelse og vilkår Vejen Kommune meddeler endelig tilladelse til indvinding af indtil m 3 grundvand årligt til drikkevandsformål.

Tilladelse og vilkår Vejen Kommune meddeler endelig tilladelse til indvinding af indtil m 3 grundvand årligt til drikkevandsformål. TEKNIK & MILJØ Vandmiljø Dato: 26. juni 2018 Sagsnr.: 18/8914 Kontaktperson: Iben K. Nilsson Lintrup Vandværk v. Jens Moshage Kirkepladsen 2 6660 Lintrup Dir. tlf.: 7996 6273 E-mail: teknik@vejen.dk Endelig

Læs mere

Tilladelse til etablering af 5 boringer samt foreløbig tilladelse til vandindvinding

Tilladelse til etablering af 5 boringer samt foreløbig tilladelse til vandindvinding Hjørring Kommune Frederikshavn Vand A/S Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk

Læs mere

Markvanding. Varde Kommune.

Markvanding. Varde Kommune. Keld Ole Holger Uglebjerg Varde Landevej 39 6800 Varde Naturcenteret Jord & Grundvand Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79 94 68 00 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Fornyelse af markvandingstilladelse.

Læs mere

Tilladelse til etablering af to boringer og foreløbig indvinding herfra samt afgørelse om ikke VVM-pligt.

Tilladelse til etablering af to boringer og foreløbig indvinding herfra samt afgørelse om ikke VVM-pligt. Hjørring Kommune Frederikshavn Vand A/S Knivholtvej 15 9900 Frederikshavn Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk

Læs mere

at der indvindes fra boring DGU nr med maks m³/år og maks. 15 m³/time

at der indvindes fra boring DGU nr med maks m³/år og maks. 15 m³/time Esther Søgaard Søndre Storetoft 5 6720 Fanø Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. august 2016 Sagsbehandler Bodil Sejer Telefon direkte 76 16 51 37 Sagsid 16/7128 Reg. nr. 563-40-5004-00 Endelig tilladelse

Læs mere

ATV Jord og Grundvand Miljøjura for enhver - Det store overblik 17. juni 2008 - Schæffergården, Gentofte. Advokat (H) Håkun Djurhuus

ATV Jord og Grundvand Miljøjura for enhver - Det store overblik 17. juni 2008 - Schæffergården, Gentofte. Advokat (H) Håkun Djurhuus ATV Jord og Grundvand Miljøjura for enhver - Det store overblik 17. juni 2008 - Schæffergården, Gentofte Advokat (H) Håkun Djurhuus Det store overblik en ambitiøs titel Arrangørernes mål: At alle tilstedeværende

Læs mere

Ejner Bager Sildeballe 2 8305 Samsø. Natur og Miljø. Den 22/11 2012

Ejner Bager Sildeballe 2 8305 Samsø. Natur og Miljø. Den 22/11 2012 Ejner Bager Sildeballe 2 8305 Samsø Den 22/11 2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Screening for VVM-pligt af reservoirer på matr.nr. 12i, Besser By, Besser. Afgørelse om ikke VVM pligt.

Læs mere

Markvanding. Varde Kommune.

Markvanding. Varde Kommune. Jan Kusk Christensen Fåborgvej 107 6818 Årre Naturcenteret Jord & Grundvand Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79 94 68 00 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Fornyelse af markvandingstilladelse. Ansøgers

Læs mere

at der indvindes fra boring DGU nr med maks m³/år og maks. 2 m³/time

at der indvindes fra boring DGU nr med maks m³/år og maks. 2 m³/time A/S FANØ VESTERHAVSBAD Att.: Steffen Lassen Golfvejen 5 6720 Fanø Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 23. august 2016 Sagsbehandler Bodil Sejer Telefon direkte 76 16 51 37 Sagsid 11/19587 Reg. nr. 563-41-0001-01

Læs mere

Nicolaj Benjamin Thyssen Stevns Landevej 50 4660 Store Heddinge

Nicolaj Benjamin Thyssen Stevns Landevej 50 4660 Store Heddinge Nicolaj Benjamin Thyssen Stevns Landevej 50 4660 Store Heddinge 17. DECEMBER 2015 JOURNALNUMMER 09.08.26-K08-2939-15 TILLADELSE TIL JORDVARME Stevns Kommune meddeler hermed tilladelse til etablering og

Læs mere

1. Boringen må placeres på matr. nr. 1 Eldrup, Gjesing, jævnfør ansøgningsmateriale. Se kortbilag 1.

1. Boringen må placeres på matr. nr. 1 Eldrup, Gjesing, jævnfør ansøgningsmateriale. Se kortbilag 1. Løvenholmfonden l Løvenholmvej 66, Gjesing 8963 Auning Byg og Miljø Dato: 22. november 2013 Reference: Per V. Misser Direkte telefon: 89 59 40 20 E-mail: pvm@norddjurs.dk Sagsnr.: 13/18760 Boretilladelse

Læs mere

at der indvindes fra boring DGU nr med maks m³/år og maks. 18 m³/time,

at der indvindes fra boring DGU nr med maks m³/år og maks. 18 m³/time, Teknik & Miljø Karina Kirketerp Skads Byvej 93 6705 Esbjerg Ø Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 1. februar 2016 Sagsbehandler Joan Nørrevang Telefon direkte 76 16 51 28 Sagsid 10/3798 Reg. nr. 561-40-5231-00

Læs mere

Tilladelse til etablering af kanaler ved Teglholmen Nord i Københavns Havn

Tilladelse til etablering af kanaler ved Teglholmen Nord i Københavns Havn COWI A/S Att.: Troels Wenzel Parallelvej 2 2800 Kgs Lyngby Sendt elektronisk til TRW@cowi.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med projekt angående nye rør ved overkørsler ved Stenbjerg Bæk. Sagsnr.7865 Dok.nr.

Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med projekt angående nye rør ved overkørsler ved Stenbjerg Bæk. Sagsnr.7865 Dok.nr. Bilag Screening for VVM pligt i forbindelse med projekt angående nye rør ved overkørsler ved Stenbjerg Bæk. Sagsnr.7865 Dok.nr.2023067 Ansøgers vurdering af anlægsprojekt på ejendommen matr.nr. 15m, Stenbjerg

Læs mere

En kommunal synsvinkel på jordbørs - og genanvendelse af jord

En kommunal synsvinkel på jordbørs - og genanvendelse af jord ATV Projekter med forurenet jord 8. maj 2013 En kommunal synsvinkel på jordbørs - og genanvendelse af jord Claus Frydenlund, akademiingeniør Gladsaxe Kommunes Miljøafdeling Gladsaxe Kommune er som udgangspunkt

Læs mere

Tilladelse til etablering af boring samt foreløbig tilladelse til vandindvinding

Tilladelse til etablering af boring samt foreløbig tilladelse til vandindvinding Side 1 Philip Prince Skramvej 2 9881 Bindslev Hjørring den 28-03-2019 Sagsnr.: 13.02.01-P19-15-18 Tilladelse til etablering af boring samt foreløbig tilladelse til vandindvinding 1. Afgørelse giver tilladelse

Læs mere

miljøet. Det er derfor besluttet at der ikke udarbejdes VVM-redegørelse i henhold til bekendtgørelsens 3, stk. 2.

miljøet. Det er derfor besluttet at der ikke udarbejdes VVM-redegørelse i henhold til bekendtgørelsens 3, stk. 2. Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Frederikshavn Havn A/S Oliepieren 7 9900 Frederikshavn email: sp@fhhavn.dk Telefon +45 98 45 50 00 Post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr.

Læs mere

Fornyet indvindingstilladelse efter Vandforsyningsloven, gælder indtil 1. november 2047

Fornyet indvindingstilladelse efter Vandforsyningsloven, gælder indtil 1. november 2047 Jørgen Aaskov Jørgensen Åbylundvej 6 5600 Faaborg By, Land og Kultur Miljøafdelingen Mellemgade 15, 5600 Faaborg Tlf. 72 53 21 40 Fax 72 530 531 teknik@fmk.dk www.fmk.dk Fornyet indvindingstilladelse efter

Læs mere

Miljøstyrelsen har den 11. december 2014 modtaget anmeldelse fra Sun Chemical A/S om udskiftning af naturgasfyrede dampkedelanlæg.

Miljøstyrelsen har den 11. december 2014 modtaget anmeldelse fra Sun Chemical A/S om udskiftning af naturgasfyrede dampkedelanlæg. SUN Chemical Københavnsvej 112 4600 Køge Att.: Niels-Jørgen Trandum Virksomheder J.nr. MST-1270-01457 Ref. major/hechr Den 28. april 2015 Afgørelse om ikke VVM-pligt for etablering af dampkedelanlæg på

Læs mere

UDKAST - Påbud om yderligere undersøgelser af jordforurening ved tidligere stander på Erhvervsvej 1, 2600 Glostrup

UDKAST - Påbud om yderligere undersøgelser af jordforurening ved tidligere stander på Erhvervsvej 1, 2600 Glostrup Keolis Bus A/S Naverland 20 2600 Glostrup Center for Miljø og Teknik Rådhusparken 2 2600 Glostrup www.glostrup.dk miljo.teknik@glostrup.dk Tlf: 4323 6365 UDKAST - Påbud om yderligere undersøgelser af jordforurening

Læs mere

FLEMMING ANDERSEN Øster Rærupvej Nørre Nebel. Tilladelse til erstatningsboring til markvandingsboring.

FLEMMING ANDERSEN Øster Rærupvej Nørre Nebel. Tilladelse til erstatningsboring til markvandingsboring. FLEMMING ANDERSEN Øster Rærupvej 40 6830 Nørre Nebel Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 7458 Tilladelse til erstatningsboring til markvandingsboring. Godkendelse Varde Kommune giver tilladelse

Læs mere

VVM-screening af 1-3 nye boringer for Aabybro Vand A.m.b.a. - Vildmoseværket

VVM-screening af 1-3 nye boringer for Aabybro Vand A.m.b.a. - Vildmoseværket Aabybro Vand A.m.b.a. Att.: Kaj Haugaard Kærvej 31 b 9440 Aabybro Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Maibrit Lykkegaard Direkte

Læs mere