Danmarks Katolske Kvindeforening

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Danmarks Katolske Kvindeforening"

Transkript

1 1 Indhold Nyt fra bestyrelsen v/ Birgit Clausen Påskehilsen fra WUCWO Til minde om biskop Hans Martensen v/ Marlene Henriksen Åsebakkeweekend v/ Kate Toft Madsen Trørødhuslegatet Dalumretræte WUCWO europæisk konference v/ Birgit Clausen ANDANTE v/ Inger Harbo Tegning af mælkebøtten v/ Ursula Blanke Elektronisk medlemsblad Kalender Bestyrelsen

2 2 NYT FRA BESTYRELSEN Bestyrelsen holder 4 møder om året, og vi har valgt at holde dem ved Jesus Hjerte Kirke, Stenosgade, København. Derved er der kun 2 jyske bestyrelsesmedlemmer, der skal have refunderet rejseudgifter. Og endvidere ligger Jesu Hjerte Kirke tæt på Hovedbanegården, så de ikke spilder meget tid med transport gennem hovedstaden. Møderne varer typisk 5 timer, og vi arbejder med mange emner. Det sidste halve år har vi selvfølgelig brugt meget tid og energi på planlægning af weekenden marts på Åsebakken/Magleås. Ved det sidste møde d. 10. april kunne vi evaluere en vellykket weekend, og nu ser vi fremad og planlægger fremtiden. Vi regner med, at vi en gang om året kan tilbyde enten en weekend med samme omfang og sted som den netop afholdte weekend, eller en valfart til Vadstena eller andetsteds.

3 3 Derudover håber vi, at Københavnergruppen fra efteråret 2012 kan genoptage aktiviteterne, som pga. udskiftning i gruppen har ligget stille. Vi er ved at være færdige med en folder, som kan deles ud til interesserede. Endvidere er vi ved at finde kontaktpersoner i så mange sogne som muligt. Nogle af jer vil i løbet af kort tid blive spurgt, om I vil påtage jer denne opgave. Vi har brug for en person, som i de lokale kirker vil hænge plakater om arrangementer op og sørge for at de bliver taget ned. Endvidere vil kontaktpersonernes opgave være om muligt at sørge for at arrangementer bliver omtalt under meddelelser i forbindelse med søndagsmesser. Som I kan se, har vi nok at gøre. Men glæden og engagementet på weekenden i marts giver os mod og håb for fremtiden. Med hjertelig hilsen Birgit Clausen

4 4 PÅSKEHILSEN FRA WUCWO Fra WUCWO har vi modtaget følgende påskehilsen, som stadig er aktuel: Jeg er opstandelsen og livet; den, der tror på mig, skal leve, om han end dør. Og enhver, som lever og tror på mig, skal aldrig i evighed dø Johs. 11, Til medlemmerne i WUCWO World Union of Catholic Women s Organisations.

5 5 Vicegeneralpræsident og vicepræsident for Latinamerika og Caribbean Mónica Aantamarina de Robles, Vicepræsident for Afrika Rosaline Menga Vicepræsident for Europa Barbara Stitt Vicepræsident for Nordamerika Maribeth Stewart Hovedkasserer Joann C. Hillebrand Generalsekretær Liliane Stevenson Gejstlig rådgiver p. Gerard Whelan SJ Generalpræsident Maria Giovanna Ruggieri ønsker jer alle en velsignet påske.

6 6 TIL MINDE OM BISKOP HANS MARTENSEN DKKF kan takke biskop Hans for, at foreningen stadig findes og er aktiv. I året 1981 ville den daværende bestyrelse nedlægge på grund af svigtende medlemmer og interne uoverensstemmelser. Det fik biskop Hans besked om, og han kontaktede Ruth Plum og Simone Pedersen for at høre, om de ikke kunne gøre en indsats, så at foreningen kunne køre videre. Det gjorde de. Og sammen med Tove Rasmussen gik de i gang for at finde nye medlemmer som formand, bestyrelsen og forretningsfører.

7 7 Disse tre Kvinder lavede et stort arbejde for at kontakte egnede kvinder til at ville engagere sig i fortsættelsen af DKKF. Formand blev Simone Pedersen. Bestyrelse og suppleanter blev Birgit Arbirk, Vibeke Andersen, Ruth Plum, Ursula Blanke, Marianne Aagaard og Birthe Andersen. Afløseren for forretningsfører Inger Saxild blev Marlene Henrichsen. Det blev en meget aktiv bestyrelse. Nye medlemmer kom til, weekendmøder på Øm og Magleås blev en stor succes. Gennem Ågot Bohn fik foreningen også en meget nær og positiv kontakt til den tyske Kvindeforening KFD, som resulterede i mange gode fælles oplevelser på Øm og i Kloster Nütschau. Biskop Hans deltog i mange af vores arrangementer. Særlig skal fremhæves vores 75 års jubilæum på Magleås. Vi vil aldrig glemme Biskop Hans, som med sin venlighed, sin tolerance og sin dybe fromhed prægede hans kontakt med os. Han må hvile i fred. Marlene Henrichsen I stedet for blomster til biskop Hans Martensens begravelse har DKKF sendt et beløb til Caritas og fået læst en messe for ham.

8 8 ÅSEBAKKEWEEKEND D marts var ca 20 kvinder samlet til DKKF møde på Magleås. Temaet var, At være katolsk kvinde. Den 17. marts var Biskop Hans begravelse, og landsleder Birgit Clausen indledte mødet med at mindes Biskop Hans og den redningskrans han kastede til DKKF i begyndelsen af 80 erne: han mente ikke, at DKKF kunne undværes. Også de gode familieretræter med Biskop Hans på Sostrup i 70 erne og 80 erne mindedes Birgit Clausen med taknemmelighed, de var en støtte i troen for mange familier. Derefter hørte vi to oplæg om det at være katolsk kvinde, den ene fra Estrid Ryom, den anden fra Gertrud Messerschmidt. Estrid er 40 år og mor til fire. Hun arbejder på den katolske Knud Lavard Skole i Lyngby, kommer fra en katolsk familie, og har været på Øm lejr og retræterne på Sostrup som barn og ung. Der var ikke mange katolikker der, hvor hun voksede op, og hun har derfor deltaget i kristne aktiviteter i folkekirkeligt regi. Estrid er gift med bedemanden Martin Ryom, som er ceremonimester ved domkirken og også står for ministranttjenesten, noget Estrid hjælper ham med. Troen og Kirke fylder altså meget i Estrids og Martins hverdag, og man fornemmer, at det er præcis sådan, de vil have det. Estrid mente, at man havde en pligt til at lade sine børn vokse op som åndelige væsener og aktivt at gribe ind og vejlede dem. Hjemme hos Estrid er manglende kirkegang ikke en mulighed, dog får de større børn lov til at vælge hvilken messe de vil gå til.

9 9 Hun anbefalede, at man satte sine børn i katolsk skole, fordi der bliver troende børn ikke marginaliseret. Estrid ser ægteskab som et kald og en viljesakt. Hun og Martin har gået til ægteskabsforberedelse hos Biskop Kozon, en rigtig god oplevelse, og har også deltaget i det PREP kursus, som Caritas tilbød. Det anbefalede Estrid meget varmt. Det andet oplæg kom fra Gertrud Messerschmidt, 60 år, sygeplejerske, mor til fire og bedstemor. Også Gertrud kommer fra en katolsk familie og havde været på Øm-lejre som barn. Gertrud fortalte om en barndom, som ikke havde været helt let, men måske just vanskelighederne havde åbnet hendes hjerte for Gud og for bønslivet. Gud, hvad vil du med mig? Gertrud er katolsk gift, og mødte sin mand Jens gennem en bedegruppe. Hun er Generalvikar Lars Messerschmidts svigerinde og hører ligesom Estrid til en meget centralt placeret katolsk familie. Efter at have sagt ja til at holde oplæg. var Gertrud kommet i vildrede og havde bedt Vor Herre om hjælp. Resultatet var blevet en meget iderig og spændende meditation med udgangspunkt i Bibelen, hvorfra jeg kun kan gengive nogle enkelte punkter. Gertrud mener, at mand og kvinde har lige værdighed, men ikke samme opgave. Kvindens plads er hjælperens. I skabelsesberetningens oprindelige hebraiske tekst står der ikke, at Gud skabte kvinden af mandens ribben, men fra hans halvdel. Mand og kvinde vi er hinandens anden halvdel. Gertrud knyttede an til den verserende diskussion i Folkekirken om kirkelig vielse af homoseksuelle. Hun så en fare for, at det blev til en ensretning, en udviskning af forskellene mellem kønnene. Udsletter vi så Guds billede i mennesket, spurgte hun?

10 10 Flere af deltagerne gave udtryk for, at bestyrelsen havde præsenteret os med to oplægsholdere som var så rigtige: katolsk gift, flerbarnsmødre. Hvad med de fraskilte? De enlige? Lesbiske? Ordensfolk? Kvinder i blandede ægteskaber? For sådanne katolske kvinder findes jo også. Andre deltagere mente, at det var dejligt for en gangs skyld at høre nogle solstrålehistorier problemer hører man rigeligt af i katolsk regi. Det havde da også været bestyrelsens mening at stille med oplægsholdere med en mere varieret baggrund, men det var ikke lykkedes at finde oplægsholdere. Udover stof til eftertanke bød weekend en på vesper og messe med nonnerne i klosterkapellet, godt samvær, og masser af snak bl.a. om hvordan vi får pustet nyt liv i DKKF. Kate Toft Madsen TRØRØDHUS LEGAT På generalforsamlingen 2011 besluttede man at afvikle Trørødhus Legat, idet formuen efterhånden er så lille, at renterne ikke kan dække administrationsudgifterne. Legatet har været opslået i Katolsk Orientering. De indkomne ansøgninger er få, og derfor er der stadig mulighed for at søge det. Pengene skal gå til katolske pigers ferieophold under katolske forhold. Ansøgning om midler fra legatet kan sendes til Birgit Clausen, Teglvangsvej 64, 8543 Hornslet clausen.birgit@gmail.com

11 11 Dalumretræte Dalum Kloster Retræte 27. august -31. august 2012 Igen i år indbyder DKKF til retræte på Dalum Kloster, Odense. Retræteleder er p. Paul Marx OMI Tema: Jeg kalder jer venner (Joh.15,15b) P. Paul Marx skriver om dette tema: Der er gået en vis inflation i ordet ven i vor dag. Det anvendes ofte og i mange forskellige sammenhæng. Ordet har derved mistet sin dybe og oprindelige mening og kraft. Under retræten vil vi med apostlene sidde sammen med Jesus under den sidste nadver og høre ham fortæller enhver af os, at vi er hans venner, og mærke den forvandlende kraft og livgivende styrke, der ligger i hans venskab. Jesus er sandelig vor ven i ordets dybeste betydning. Enhver af os trænger så meget til en sand ven, en der er dér for os. Vi lader hans venskab åbne vort hjerte fuldstændig for ham, så at vi kan sige med hele vor person og alle vore kræfter vort uforbeholdne ja til ham. Praktiske oplysninger: Pris for deltagelse i retræten er 1100 kr. Tilmelding, inden d. 1. juli 2011, skal ske skriftligt til Birgit Clausen, Teglvangsvej 64, 8543 Hornslet, tlf clausen.birgit@gmail.com. Angiv mail-adresse, hvis du har en. Samtidig skal indbetales et depositum på 300 kr

12 12 til bankkonto reg. nr konto Husk at anføre dit navn og adresse på indbetalingen. Tilmeldingen gælder først, når dette depositum er modtaget. Depositummet refunderes ikke ved annullering af tilmelding. Det resterende beløb (800 kr) betales ved ankomsten til Dalum. Retræten annonceres i Katolsk Orientering i nr. 9 og 10, som udkommer 25. maj og 22. juni Indtil dette tidspunkt har DKKF s medlemmer fortrinsret til retræten. Der er eneværelser til alle. Deltagerbrev med deltagerliste udsendes inden 15. juli WUCWO europæisk konference Mellem 2 verdenskonferencer afholdes der regionale konferencer i hver verdensdel. Det er netop blevet meddelt, at den næste europæiske konference finder sted næste år, september 2013 i Leeds, Storbritannien. Temaet er: Youth in Action Ungdom i aktion. Vicepræsident for Europa Barbara Stitt opfordrer alle medlemsorganisationer til at sende repræsentanter til konferencen, og hun opfordrer særligt unge til at deltage, men det er ikke en betingelse! Der kommer flere detaljer om konferencen senere på året. Det er altid en stor oplevelse og meget inspirerende at være med til disse konferencer. Så overvej om deltagelse i denne konference skal være en af dine rejseaktiviteter i Birgit Clausen, WUCWO-repræsentant

13 13 ANDANTE På grund af forskellige forsinkelser bringes denne artikel først nu, men den er stadig aktuel. På DKKF s generalforsamling lørdag 28. maj 2011 blev der strejfet mange interessante emner, som lå uden for den fastlagte dagsorden, men også emner som mange sikkert havde haft lyst til at fordybe sig i. Et af emnerne husker jeg har tidligere været omtalt, når vi har været samlet på tværs af landsdelene. ANDANTE. Europæisk alliance af katolske kvindeorganisationer. Emnet fangede igen min nysgerrighed, først og fremmest fordi det dukker op i DKKF, og så forlades det igen. Hvorfor vender vi tilbage uden at tage stilling til ANDANTES arbejde? Hvad er ANDANTE, ud over hvad den fulde titel antyder?

14 14 Og hvad gemmer der sig af tanker, ideer og arbejdsopgaver bag navnet? Sammenslutningen blev stiftet 8. maj 2006, og man satte sig fra begyndelsen tre hovedmål: - at fremme kvinders samarbejde i samfund og i kirke - at søge fælles værdier på tværs af kulturelle forskelle - at arbejde til fælles nytte set ud fra et kvindeligt og kristent perspektiv. Fra at arbejde mod og nå disse mål vil ANDANTE fokusere på at udbrede information om områder for handling og interesse for sine medlemsorganisationer, lægge pres på verdslige og kirkelige institutioner i Europa og støtte projekter, organisere kurser og informationsmøder. Dette var ordene ved ANDANTES start 8. maj ANDANTE har altså eksisteret i 5 år og spørgsmålet er så, hvilke konkrete spørgsmål har de rejst, hvilke opgaver har de påtaget sig, og hvilke resultater er opnået? For tilnærmelsesvis at forholde sig til dette spørgsmål, kan man jo google! Som tænkt så gjort! Det er naturligvis ikke muligt på dette sted at redegøre for 5 års arbejde, tanker og ideer; men en række punktnedslag kan måske være relevante! Alle nyhedsbrevene er tilgængelige på nettet! Jeg har valgt at nærlæse det seneste nummer af ANDANTES NYHEDSBREV nr. 9 april 2011.

15 15 Agnès Manesse, redaktør omtaler i sin lederartikel katastroferne i Japan og de populære revolutioner som sigter mod demokrati og stiller så spørgsmålet: Hvordan kan vi, katolske kvinder, beskæftige os med disse problemer og hvordan kan vi i vore respektive lande arbejde for at forbedre demokratiet og give håb til dem, der stræber efter at opnå det?. Hun svarer bl.a.: Vi må stille spørgsmål om vores forhold til verden, (planeten og dens indbyggere), om vores måde at leve i samfundet, på vore individuelle og kollektive behov. Vi katolske kvinder i Europa kan være initiativtagere og undervise i en livsform, der er mere respektfuld over for vores samtid, her og andre steder. Hvert NYHEDSBREV starter med en fyldig lederartikel. Derefter har de enkelte medlemslande mulighed for at fortælle om deres aktuelle arbejde. I nr. 9 april 2011 er der fyldige omtaler fra Tyskland, fra Norge og fra England. Efter lederartiklen optræder et afsnit som hedder Nyt fra medlemsorganisationerne. Det er ganske interessant og lærerigt og er altså eksempler på projekter gennemført af katolske kvindeforeninger i Europa. I nr. 9 april 2011 af nyhedsbladet er der omtalt tre projekter arrangeret og gennemført af kfd. Det første hedder Einsteig Umsteig Aufsteig. Det har henvendt sig til kvinder, der efter at have været hjemme for at passe børn

16 16 eller ældre familiemedlemmer gennem et kursusforløb får værktøjer til at vende tilbage til arbejdsmarkedet. Projektet har fået stor interesse ved de økumeniske dage i München, maj 2010 og har virket som en øjenåbner for både staten, arbejdsmarkedet og arbejdsgivere. Endnu et tysk projekt omtales. Vores mad, for et bedre klima. Der er gennemført 125 arrangementer (konferencer, klimavenlig morgenmad, workshops og film). Også dette projekt blev fremlagt på de økumeniske dage og i forskellige tidsskrifter. Igen: Stor succes. Det tredje tyske projekt, der omtales, har som overskrift: Migranter beriger Kirken og samfundet. Igen er det den katolske kvindeforening der har stået for og forberedt et uddannelsestilbud som kulturmægler. I alt 27 kvinder har modtaget certifikater for gennemført uddannelse. De er blevet uddannet til interkulturel og interreligiøs dialog og de har efter endt uddannelse selv gennemført integrationsprojekter i deres hjembyer. Irmentraud Kobusch (næstformand i kfd) udtaler: Med dette pilotprojekt har vi formået ikke blot at åbne vor organisation for kristne kvinder fra hele verden og styre dialogen med kvinder i andre religioner. Deltagerne har også vist i praksis, at et personligt engagement kan bidrage meget til information i deres eget miljø.

17 17 Derefter følger en oversigt over hvilke møder/arrangementer ANDANTE har været repræsenteret ved rundt i Europa. I Oslo var det et arrangement om menneskerettigheder, arrangeret af internationale organisationer og Europarådet. I Paris hed arrangementet Parvis des Gentils. Et initiativ fra pave Benedikt XVI for at fremme dialogen mellem troende og ikke troende. Alle arrangementer har henvisning til web-adresser for fyldigere omtaler. En lidt længere artikel omhandler uenigheden om dato for påskens fejring. Også her er der henvisninger til fyldigere omtaler, men det der slår mig er, at det er Kirkernes Verdensråds holdning til en fælles økumenisk profil, der fremhæves. En større samling notater omtales også for mig at se med en stærk økumenisk vinkel. Ja, vel egentlig ikke engang en kristen vinkel, men med en stærk medmenneskelig holdning. Den samlende overskrift for disse ganske korte omtaler er: Bare nogle elementer, taget fra forskellige kilder, om kvinder på forskellige steder i verden. Den 7. april vedtog Europarådets ministerkomité teksten til en konvention om forebyggelse og bekæmpelse af vold mod kvinder og vold i hjemmet.

18 18 Den zambiske sygeplejerske Agnes Lisulo Mulemwa blev 20. marts hædret i Geneve for at hjælpe kvinder i sit hjemland til at hæve deres levestandard. Sr. Else-Britt Nilsen, priorinde for dominikanske søstre i Norge, er blevet valgt som den første romersk-katolske til at lede Det Kristne Råd i Norge Women Deliver. En liste over 100 internationale personligheder, som har arbejdet mest i retning af den fremtidige kvinde. Blandt de stats- og regeringsledere, som er blevet belønnet nævnes først Jens Stoltenberg (norsk statsminister) for en kampagne mod børne- og mødredødelighed. Josè Luis Zapatero (spansk premierminister) for hans lige paritet regering som omfatter det største antal kvinder i Europa og den finske præsident Tarja Halonen for tilrettelæggelse af Kvinders Empowerment i Og så en enkelt af de dårlige nyheder: Amnesty International oplyser, at egyptiske kvindelige demonstranter blev slået, fik elektriske stød og blev tvunget til at få foretaget jomfrueligheds test. Nyhedsbrev nr. 9 april 2011 slutter med en større artikel, der behandler diskussionen om kvindekvoter i bestyrelser, regeringer, virksomhedsledelser rundt i Europa. Jeg har med ovenstående ønsket at informere - ikke at diskutere, så mine personlige holdninger vil ikke fremgå af artiklen eller eventuelle efterfølgende artikler. Mit mål er at fremlægge til eftertanke, så alle DKKF-medlemmer kan deltage i den diskussion, ANDANTE fortjener. Læst og oversat af Inger Harbo

19 19 TEGNINGEN AF MÆLKEBØTTEN I DKKF-Nyt oktober 2011 var der en artikel om tegningen af en mælkebøtte. Ursula Blanke fortæller i et brev, at det er hende, der har tegnet mælkebøtten på et tidspunkt, hvor DKKF s bestyrelse ville gøre noget for at gøre foreningen mere moderne og tiltalende for de unge det kunne have været i dag, men var i 80 erne. Vi takker Ursula for denne oplysning, og ikke mindst fordi du ved denne tegning giver os noget at tænke over. ELEKTRONISK MEDLEMSBLAD I sidste nummer af DKKF-Nyt blev der omtalt muligheden for at man i stedet for at få tilsendt bladet med Post Danmark, kunne få det tilsendt elektronisk. Nogle af jer har sikkert tilmeldt jer den mulighed, men pga uforudsete besværligheder kan det ikke effektueres med dette blad. Derfor får alle tilsendt det i en trykt udgave. Hvis du er interesseret i at modtage det elektronisk i fremtiden, bedes du sende en mail til Birgit Clausen, clausen.birgit@gmail.com. Hvis du har spørgsmål i øvrigt ang. DKKF-Nyt, bedes du også kontakte Birgit Clausen. KALENDER: 27. august 31. august 2012 Retræte på Dalum Kloster. Se yderligere s. 11

20 20 DKKFs bestyrelse Landsleder Birgit Clausen, Teglvangsvej 64, 8543 Hornslet, tlf , mobil: Stedfortrædende landsleder: Helle Østergreen Johansen, Landgildevej 2, 2300 København S, tlf , Kasserer: Jytte Hansen, Østerbrogade 88 A, 2100 København Ø, Tlf: , , Sekretær: Lisbeth Poulsen, Ordrupvej 50, 2.th, 2920 Charlottenlund, tlf , Else Dupont, Udsigten 51, Sønderborg, Suppleant Ruth Christophersen, Nordens Plads 4, Frederiksberg, tlf , Ansvarshavende for DKKF-Nyt: Birgit Clausen, se ovenfor Repræsentant i WUCWO: Birgit Clausen, se ovenfor Repræsentanter i Danmarks økumeniske Kvindekomité: Helle Østergreen-Johansen og Inger Harboe Andersen Repræsentanter i kvinderådet: Kate Hovgaard Jacobsen, Marlene Henrichsen og Kirsten Wenneberg. Gejstlig rådgiver: Pastor Fabrizio Milazzo, Bernstoffsvej 56, 2900 Hellerup Layout: Benedicte Knudsen tlf , bkk@urlev.dk Materiale til næste nummer af DKKF-Nyt, som udkommer i august 2012, bedes sendt gerne som elektronisk fil - til Birgit Clausen (se ovenfor) senest 1. august 2012.

Danmarks Katolske Kvindeforening

Danmarks Katolske Kvindeforening 1 Indhold DKKFs nye bestyrelse Hilsen fra landslederen v/ Anette Macko Kvindernes internationale Bededag v/ Marianne Plum Dalumretræte 2013 v/ Birgit Clausen Weekend i Maribo hos Birgittasøstrene Medlemsmøde

Læs mere

Hilsen fra den nye landsleder, Birgit Clausen

Hilsen fra den nye landsleder, Birgit Clausen 1 Indhold Hilsen fra den nye landsleder, Birgit Clausen Kom med v/ Anette Macko Beredskabsplanen Dalum-retræten v/ Lisbeth Poulsen En bøn af den hl. Bernadette Hilsen til og svar fra NKKF En kvindegruppe

Læs mere

Det er det spændende ved livet på jorden, at der er ikke to dage, i vores liv, der er nøjagtig ens.

Det er det spændende ved livet på jorden, at der er ikke to dage, i vores liv, der er nøjagtig ens. 3 s efter hellig tre konger 2014 DISCIPLENE BAD JESUS: GIV OS STØRRE TRO! Lukas 17,5-10. Livet er en lang dannelsesrejse. Som mennesker bevæger vi os, hver eneste dag, både fysisk og mentalt, gennem de

Læs mere

Påskemandag (Anden Påskedag) 2013

Påskemandag (Anden Påskedag) 2013 Påskemandag (Anden Påskedag) 2013 Det er i dag den 1. april. Som det nok vil være bekendt, har jeg siden den 1. april 1988 været fast ansat som sognepræst i Galtrup, Øster Jølby og Erslev i de sidste par

Læs mere

Indhold. Klostertur til Averbode i kristihimmelfartsferien v/ Hanne Marianne Jensen. Maria Goretti - bededag og bønskort v/ Birgit Clausen

Indhold. Klostertur til Averbode i kristihimmelfartsferien v/ Hanne Marianne Jensen. Maria Goretti - bededag og bønskort v/ Birgit Clausen Indhold Annonce for Trørødhus legat Nyt fra bestyrelsen v/ Benedicte Knudsen Retræte på Dalum v/ Birgit Clausen Klostertur til Averbode i kristihimmelfartsferien v/ Hanne Marianne Jensen Fællesskabets

Læs mere

Formandsberetning for Foreningen Agape 2011

Formandsberetning for Foreningen Agape 2011 Formandsberetning for Foreningen Agape 2011 18. oktober 2011 kunne man læse en overskrift i Kristelig dagblad, hvor der stod: Kirkelige organisationer skjuler kristendommen. I den tilhørende artikel kunne

Læs mere

endegyldige billede af, hvad kristen tro er, er siger nogen svindende. Det skal jeg ikke gøre mig til dommer over.

endegyldige billede af, hvad kristen tro er, er siger nogen svindende. Det skal jeg ikke gøre mig til dommer over. Mariæ Bebudelsesdag, den 25. marts 2007. Frederiksborg slotskirke kl. 10. Tekster: Es. 7,10-14: Lukas 1,26-38. Salmer: 71 434-201-450-385/108-441 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Læs mere

Arbejdsberetning 2015

Arbejdsberetning 2015 Arbejdsberetning 2015 v/annette Bech Vad, Landsleder af Agape. Agape ønsker at gøre en forskel i flere menneskers liv. En forskel i livet her og nu og med et håb, der kan få betydning helt ind i evigheden.

Læs mere

1.søndag efter påske 2014, Helligsø og Hurup Johs. 21, 15-19

1.søndag efter påske 2014, Helligsø og Hurup Johs. 21, 15-19 1.søndag efter påske 2014, Helligsø og Hurup Johs. 21, 15-19 Opstandne Herre. Kom til mig og hold mig fast i fællesskabet med dig nu og i evighed. AMEN Simon Peter havde været sammen med den discipel,

Læs mere

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en 3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en Egentlig et fint og smukt lille puslespil. Ikke sandt. Der er bare det ved det, at der mangler en brik. Sådan som vores tema lyder i dag: der mangler en.

Læs mere

15. søndag efter trinitatis 13. september 2015

15. søndag efter trinitatis 13. september 2015 Kl. 9.00 Kl. 14.00 Burkal Kirke Tinglev Kirke Tema: Ubekymrethed Salmer: 750, 42; 41, 31 15, 369; 41, 31 Evangelium: Matt. 6,24-34 "End ikke Salomo i al sin pragt var klædt som en af dem" Der var engang

Læs mere

Henrik. September 2008 Side 3

Henrik. September 2008 Side 3 Der er mennesker, der har brug for dig - og måske har du brug for dem! Flere i vores fællesskab oplever at timerne bliver lange, når den ene dag efter den anden går uden at tale med nogen. For dem er det

Læs mere

November 2010 22. ÅRGANG

November 2010 22. ÅRGANG November 2010 22. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Jesper Pedersen...61 39 88 69 Betina Harpsøe Andersen...28

Læs mere

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21 Prædiken til Pinsedag 15. maj 2016 Vestervang Kirke kl. 10.00 to dåb. V. Else Kruse Schleef Salmer: 290Ialsinglans 448v.1 3Fyldtafglæde 448v.4 6 331Uberørtafbyenstravlhed 291Dusomgårud 725Detdufterlysegrønt

Læs mere

venter! Januar > marts jeg kan mærke at gud er tæt på kvartalsblad

venter! Januar > marts jeg kan mærke at gud er tæt på kvartalsblad KE INSEKIRKE himlen venter! Jesus har været Horsens historiens pinsekirke vigtigste person. Det er ham der har præget verden absolut sverigesvej mest. 29 / Hans 8700 horsens Tel. 30 13 76 74 sætning om

Læs mere

Sct. Clemens menighed Katolsk Kirke i Grenå

Sct. Clemens menighed Katolsk Kirke i Grenå Sct. Clemens menighed Katolsk Kirke i Grenå AUGUST - SEPTEMBER 2014 36. årg. Nr. 5 MARIAS OPTAGELSE I HIMLEN D. 15. august fejrer Kirken Festen for Marias optagelse i Himlen; i Danmark og en del andre

Læs mere

fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken

fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken Prædiken Høstgudstj. søndag den 28. september 2014 i Skibet kirke fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas

Læs mere

DÅB HØJMESSE. MED DÅB PRÆLUDIUM LOVPRISNING OG BØN INDGANGSBØN

DÅB HØJMESSE. MED DÅB PRÆLUDIUM LOVPRISNING OG BØN INDGANGSBØN HØJMESSE. MED DÅB DÅB PRÆLUDIUM INDGANGSBØN INDGANGSSALME HILSEN P: Herren være med jer! M: Og Herren være med dig! P: Lad os alle bede! INDLEDNINGSKOLLEKT LÆSNING DÅBSSALME LOVPRISNING OG BØN P: Lovet

Læs mere

18. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 19. oktober 2014 kl. 10.00. Salmer: 730/434/335/292//368/439/458/696

18. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 19. oktober 2014 kl. 10.00. Salmer: 730/434/335/292//368/439/458/696 1 18. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 19. oktober 2014 kl. 10.00. Salmer: 730/434/335/292//368/439/458/696 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen! Vi er i kirke til

Læs mere

teentro Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende 2. En Gud derude 3. Gud hernede 4. Hvorfor kom Jesus? frikirkelig konfirmation

teentro Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende 2. En Gud derude 3. Gud hernede 4. Hvorfor kom Jesus? frikirkelig konfirmation teentro frikirkelig konfirmation Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende Målet med denne samling er at have det sjovt og lære hinanden at kende. For at både du og teenagerne skal få mest muligt ud

Læs mere

Fremtiden får ikke så mange ord med i evangelierne. Tales der endeligt om fremtiden, så er det i evighedens betydning.

Fremtiden får ikke så mange ord med i evangelierne. Tales der endeligt om fremtiden, så er det i evighedens betydning. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 1. juni 2014 Kirkedag: 6.s.e.påske/B Tekst: Joh17,20-26 Salmer: SK: 257 * 254 * 264 * 263 * 251,3 * 267 LL: 257 * 254 * 263 * 251,3 * 267 I et par og 30

Læs mere

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække Salmer DDS 496: Af dybsens nød, o Gud, til dig DDS 289: Nu bede vi den

Læs mere

Når dåb finder sted ved en særlig dåbsgudstjeneste, kan forud for dåbssalmen indledes med præludium, indgangssalme og dåbstale.

Når dåb finder sted ved en særlig dåbsgudstjeneste, kan forud for dåbssalmen indledes med præludium, indgangssalme og dåbstale. Dåb Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Dåb finder i almindelighed sted i kirken under en gudstjeneste. I tilfælde af sygdom kan dåb foregå i hjemmet eller på sygehuset. Dåb under en højmesse

Læs mere

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 1. juni 2014 kl. 9.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække Salmer DDS 722: Nu blomstertiden kommer DDS 299: Ånd over ånder DDS

Læs mere

Tjener eller tjenester. Hvor er vores fokus?

Tjener eller tjenester. Hvor er vores fokus? Tjener eller tjenester Hvor er vores fokus? 31. December 2006 Hvorfor? Vedrører rer os alle Aktuelt altid - men især r lige nu Egne erfaringer Hvorfor? Vedrører rer os alle Aktuelt altid - men især r lige

Læs mere

TAK. Nr 1 2014. 10. årgang

TAK. Nr 1 2014. 10. årgang TAK Af Kirsten Nielsen Tak for jeres hjælp ved kommunevalget. Tak til jer der hjalp med plakater og for hjælp til uddeling af foldere. Uden jeres hjælp ville det have været en næsten umulig opgave at få

Læs mere

Sct. Clemens menighed Katolsk Kirke i Grenå

Sct. Clemens menighed Katolsk Kirke i Grenå Sct. Clemens menighed Katolsk Kirke i Grenå DECEMBER 2015 38. årg. Nr. 1 ADVENTSBETRAGTNING FRA DANSK SENMIDDELALDER Menneske, ihukom, at det er nu, Gud kommer til menneskenes hjerte for at oplyse enhver,

Læs mere

Godt Nyt. Maj 2004. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. Maj 2004. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt Maj 2004 månedsblad fra Roskilde Frikirke månedsblad fra Roskilde Frikirke Menighedsudflugt Lørdag den 15. maj tager vi på menighedsudflugt. Vi kører fra kirken kl. 9.30 og regner med at være

Læs mere

der en større hemmelighed og velsignelse, end vi aner, gemt til os i Jesu ord om, at vi skal blive som børn.

der en større hemmelighed og velsignelse, end vi aner, gemt til os i Jesu ord om, at vi skal blive som børn. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 10. maj 2015 Kirkedag: 5.s.e.påske/A Tekst: Joh 16,23b-28 Salmer: SK: 743 * 635 * 686 * 586 * 474 * 584 LL: 743 * 447 * 449 * 586 * 584 Jeg vil godt indlede

Læs mere

Vielse Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Forkortet gengivelse af folkekirkens liturgi for vielse. INDGANG (præludium) INDGANGSSALME

Vielse Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Forkortet gengivelse af folkekirkens liturgi for vielse. INDGANG (præludium) INDGANGSSALME Vielse Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Forkortet gengivelse af folkekirkens liturgi for vielse INDGANG (præludium) INDGANGS HILSEN Præsten: Menigheden: Og med din ånd! eller: Og Herren

Læs mere

Prædiken til 5. søndag efter påske, Joh. 17,1-11, 2. tekstrække.

Prædiken til 5. søndag efter påske, Joh. 17,1-11, 2. tekstrække. Prædiken til 5. søndag efter påske, Joh. 17,1-11, 2. tekstrække. Side 1 Urup Kirke. Søndag d. 1. maj 2016 kl. 11.00. Egil Hvid-Olsen. Prædiken til 5. søndag efter påske, Joh. 17,1-11, 2. tekstrække. Salmer.

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Tekst: Es 45,5-12;1. kor 1,18-25; Mark 4,26-32 Og Jesus sagde:»med Guds rige er det ligesom

Læs mere

Højmesse/afskedsgudstjeneste i Emmersbæk, søndag den 12. juli kl. 10.30

Højmesse/afskedsgudstjeneste i Emmersbæk, søndag den 12. juli kl. 10.30 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Højmesse/afskedsgudstjeneste i Emmersbæk, søndag den 12. juli kl. 10.30 6. søndag efter trinitatis,

Læs mere

Erik Fage-Pedersen Fung. Formand for Danmarks-Samfundet Ved mødet i Askebjerghus Fredag den 23. maj 2014 kl. 16.00

Erik Fage-Pedersen Fung. Formand for Danmarks-Samfundet Ved mødet i Askebjerghus Fredag den 23. maj 2014 kl. 16.00 Må tidligst offentliggøres, når talen er holdt Det talte ord gælder Erik Fage-Pedersen Fung. Formand for Danmarks-Samfundet Ved mødet i Askebjerghus Fredag den 23. maj 2014 kl. 16.00 Først vil jeg takke

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Sandt Liv i Gud Nyhedsbrev 25. november 2015. 1. Sandt Liv i Gud fejrer 30 års fødselsdag 28. november 2015

Sandt Liv i Gud Nyhedsbrev 25. november 2015. 1. Sandt Liv i Gud fejrer 30 års fødselsdag 28. november 2015 Sandt Liv i Gud Nyhedsbrev 25. november 2015 1. Sandt Liv i Gud fejrer 30 års fødselsdag 28. november 2015 2. Sandt Liv i Gud Budskaberne 1986-91 udkommer på fredag! 3. Jesu budskab til Vassula, der blev

Læs mere

3. søndag efter påske I. Sct. Pauls kirke 21. april 2013 kl. 10.00. Salmer: 234/434/219/654//242/439/230/375 Uddelingssalme: se ovenfor: 230

3. søndag efter påske I. Sct. Pauls kirke 21. april 2013 kl. 10.00. Salmer: 234/434/219/654//242/439/230/375 Uddelingssalme: se ovenfor: 230 1 3. søndag efter påske I. Sct. Pauls kirke 21. april 2013 kl. 10.00. Salmer: 234/434/219/654//242/439/230/375 Uddelingssalme: se ovenfor: 230 Åbningshilsen. Foråret har brudt vinterens magt og vi mærker

Læs mere

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29 Alle 4 søndage i juli måned, holder vi gudstjeneste samme med Roskide Baptistkirke i lighed med de foregående år. Roskilde Baptistkirke er beliggende på Vindingevej 32, 4000 Roskilde. Mandag den 3. juni

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 28. december 2014 Kirkedag: Julesøndag/A Tekst: Luk 2,25-40 Salmer: SK: 108 * 102 * 67 * 133 * 132,3 * 130

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 28. december 2014 Kirkedag: Julesøndag/A Tekst: Luk 2,25-40 Salmer: SK: 108 * 102 * 67 * 133 * 132,3 * 130 Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 28. december 2014 Kirkedag: Julesøndag/A Tekst: Luk 2,25-40 Salmer: SK: 108 * 102 * 67 * 133 * 132,3 * 130 Der var en, der efter et arrangement for nogen tid siden spurgte

Læs mere

Som udgangspunkt var denne foretaget med henblik på, at man vil lave en afstemning om hvorvidt man ville anke retssagen i mod os i have 56.

Som udgangspunkt var denne foretaget med henblik på, at man vil lave en afstemning om hvorvidt man ville anke retssagen i mod os i have 56. Min forundring Når jeg læser skrivelse fra Strandparkens advokat ser jeg han blandt har skrevet: Under henvisning til Rettens fristudsættelse skal jeg oplyse at bestyrelsen hos min klient delvist er fratrådt(min

Læs mere

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15).

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Salmer: Hinge kl.9: 422-7/ 728-373 Vinderslev kl.10.30: 422-7- 397/ 728-510,v.5-6- 373 Dette hellige evangelium

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 30. december 2012 kl. 10.00. Salmer: 123/434/132/127//8/439/112/96 Uddelingssalme: se ovenfor: 112

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 30. december 2012 kl. 10.00. Salmer: 123/434/132/127//8/439/112/96 Uddelingssalme: se ovenfor: 112 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 30. december 2012 kl. 10.00. Salmer: 123/434/132/127//8/439/112/96 Uddelingssalme: se ovenfor: 112 Åbningshilsen Vi fejrer jul. Vi er i Julen. Vi fester. Igen. Jul betyder

Læs mere

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 6. marts 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 6. marts 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal 1 Nollund Kirke Søndag d. 6. marts 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække Salmer DDS 736: Den mørke nat forgangen er (mel: Winding) Dåb DDS 448,1-3

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 10,23-37

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 10,23-37 1 13. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 30. august 2015 kl. 10.00. Salmer: 298/434/208/164//365/439/192/613 Åbningshilsen Den sidste søndag i august, sensommerens næstsidste dag, første søndag

Læs mere

Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45.

Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45. Lindvig Osmundsen Bruger Side 1 05-10-2014 Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45. Der er en vej som vi alle går alene. Teksterne vi har fået til 16. søndag efter trinitatis

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til Helligtrekongerssøndag 2016 02-01-2016 side 1. Prædiken til Helligtrekonger søndag 2016. Tekst: Joh. 8,12-20.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til Helligtrekongerssøndag 2016 02-01-2016 side 1. Prædiken til Helligtrekonger søndag 2016. Tekst: Joh. 8,12-20. 02-01-2016 side 1 Prædiken til Helligtrekonger søndag 2016. Tekst: Joh. 8,12-20. På Helligtrekongers søndag kender vi alle historien om De tre vise mænd. Vi har set dem i julens krybbespil, og det at se

Læs mere

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid).

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Festen slutter med, at vi spiser sammen. Alle bedes bidrage med en lille ret til den fælles buffet. Hanne

Læs mere

Prædiken til Helligtrekongers søndag, Joh 8,12-20. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 5. januar 2014 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til Helligtrekongers søndag, Joh 8,12-20. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 5. januar 2014 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 5. januar 2014 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til Helligtrekongers søndag, Joh 8,12-20. 2. tekstrække Salmer DDS 136: Dejlig er den himmel blå DDS 391: Dit ord, o Gud,

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 01-02-2015 Prædiken til septuagesima søndag 2015.docx

Lindvig Osmundsen Side 1 01-02-2015 Prædiken til septuagesima søndag 2015.docx Lindvig Osmundsen Side 1 Prædiken til septuagesima søndag 2015. Tekst. Matt. 20,1-16. Retfærdighed eller godhed? Vi mennesker tænker meget på hvad løn vi får for vores arbejde og indsats. Kan det svare

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Luk 10,23-37

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Luk 10,23-37 1 13. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 25. august 2013 kl. 10.00. Salmer: 674/639/492,v.6/164//365/439/367/298 Uddelingssalme: se ovenfor: 367 Åbningshilsen Denne søndag er medmenneskets dag.

Læs mere

Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang 108 - Lovet være du Jesus Krist 448 - Fyldt af glæde 71 Nu kom der bud fra englekor 115 - lad det klinge sødt i sky Nadververs 101 v. 3 af

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten. Menighedssvar

Dette hellige evangelium skriver evangelisten. Menighedssvar Forklaringsgudstjeneste for konfirmander Søndag den 27. oktober i Skibet kirke Prædiken Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Menighedssvar Da kom Peter til Jesus og spurgte:»herre, hvor

Læs mere

Nyt fra Pottemagerens Hus

Nyt fra Pottemagerens Hus Nr. 1, marts 2013 Nyt fra Pottemagerens Hus Glædelig Jul og Godt Nytår Glædelig Jul og Godt Regnbuen stadfæstet over PH. Jeg har sat min regnbue i skyerne. Den er tegn på mit evigt gyldige løfte til jer

Læs mere

20. seftr Matt 22,1-14.Vigtigere end det vigtige

20. seftr Matt 22,1-14.Vigtigere end det vigtige 20. seftr Matt 22,1-14.Vigtigere end det vigtige Tonen er skarp i dag. Konflikten mellem Jødernes ledere og Jesus stiger i intensitet. Det er den sidste hektiske uge i Jerusalem. Jesus ved, hvordan det

Læs mere

Prædiken til nytårsdag, Luk 2,21. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Torsdag d. 1. januar 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. Salmer

Prædiken til nytårsdag, Luk 2,21. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Torsdag d. 1. januar 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. Salmer 1 Grindsted Kirke Torsdag d. 1. januar 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til nytårsdag, Luk 2,21. 1. tekstrække Salmer DDS 712: Vær velkommen, Herrens år DDS 726: Guds godhed vil vi prise - -

Læs mere

6.s.e.påske. 17. maj 2015. Indsættelse i Skyum og Hørdum

6.s.e.påske. 17. maj 2015. Indsættelse i Skyum og Hørdum 6.s.e.påske. 17. maj 2015. Indsættelse i Skyum og Hørdum Joh. 15,26-16,4: At være vidne. Det er festdag i dag. Flaget er hejst. Det hvide kors på den røde baggrund. Opstandelsens hvide kors lyser på langfredagens

Læs mere

Nyt fra Den Sikre Vej

Nyt fra Den Sikre Vej Nyhedsbrev maj 2005 Nyt fra Den Sikre Vej I dette nyhedsbrev kan jeg tilbyde en frisk opdatering på dagligdagen hos Camino Seguro, efter den nye skolebygning er taget i brug i en artikel skrevet af Anne

Læs mere

Gudstjeneste 150614-10.30 - Brændkjærkirken. Prædiken: Trinitatis søndag 2. tr. Tekster: Ef 1.3-14; Matt 28,16-20 v. sognepræst, Ole Pihl

Gudstjeneste 150614-10.30 - Brændkjærkirken. Prædiken: Trinitatis søndag 2. tr. Tekster: Ef 1.3-14; Matt 28,16-20 v. sognepræst, Ole Pihl Gudstjeneste 150614-10.30 - Brændkjærkirken Trinitatis søndag 2. tr. Tekster: Ef 1.3-14; Matt 28,16-20 v. sognepræst, Ole Pihl Salmer: DDS: 13 Måne og sol DDS: 448 Fyldt af glæde DDS: 674 Sov sødt barnlille

Læs mere

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Salmer: Hinge kl.9: 458-462/ 467-37,v.5-671 Vinderslev kl.10.30: 458-462- 178/ 467-37,v.5-671 Dette hellige evangelium

Læs mere

1. søndag efter trinitatis 29. maj 2016

1. søndag efter trinitatis 29. maj 2016 Kl. 9.00 Ravsted Kirke 745, 616; 680, 672 Kl. 10.00 Burkal 745, 680, 616; 534, 672 Tema: Rigdom Evangelium: Luk. 12,13-21 Rembrandt: Lignelsen om den rige mand (1627) "Spis, drik og vær glad!" Det var

Læs mere

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG EN E-BOG FRA MIG TIL DIG 8 GYLDNE GENVEJE TIL MERE ALENETID UDEN DÅRLIG SAMVITTIGHED. Apropos børn, så har vi sammen smukke Aia på 6 år, charmerende Villads på 3 år og bedårende Vega på 1 år. 3 verdensstjerner

Læs mere

Prædiken til 5.s.e.påske Joh 17,1-11; Es 44,1-8; Rom 8, 24-28 Salmer: 748; 6; 417 665; 294; 262

Prædiken til 5.s.e.påske Joh 17,1-11; Es 44,1-8; Rom 8, 24-28 Salmer: 748; 6; 417 665; 294; 262 Prædiken til 5.s.e.påske Joh 17,1-11; Es 44,1-8; Rom 8, 24-28 Salmer: 748; 6; 417 665; 294; 262 Lad os bede! Kære Herre, tak fordi Kristus, Din Søn, har skabt en åbning for os ind til Dig, og at Du, faderen,

Læs mere

1.s.e.Trin. 22.juni 2014. Vinderslev kl.8.30. Hinge kl.9.30. Vium kl.11.00

1.s.e.Trin. 22.juni 2014. Vinderslev kl.8.30. Hinge kl.9.30. Vium kl.11.00 1.s.e.Trin. 22.juni 2014. Vinderslev kl.8.30. Hinge kl.9.30. Vium kl.11.00 Salmer: Vinderslev kl.8.30: 745-680/ 534-668 Hinge kl.9.30: 745-616- 680/ 534-317- 668 Vium kl.11: 745-616- 680/ 534-317- 668

Læs mere

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015 Kl. 9.00 Kl. 10.00 Ravsted Kirke Burkal Kirke (kirkekaffe) Tema: Barmhjertighed Salmer: 745, 696; 692, 372 722, 494, 685; 614, 671 Evangelium: Luk. 16,19-31 Gudsfrygt belønnes, og ugudelighed får sin straf.

Læs mere

Åbningshilsen. Nåde være med jer og fred fra Gud, vor Fader, og Herren Jesus Kristus. Amen.

Åbningshilsen. Nåde være med jer og fred fra Gud, vor Fader, og Herren Jesus Kristus. Amen. 1 2.søndag efter helligtrekonger II. Sct. Pauls kirke 17. januar 2016 kl. 16.00. Skitse - og stikordsagtig. Salmer: 289/277/439/362/Hvad er det der gør jul til noget særligt /143 Åbningshilsen. Nåde være

Læs mere

KRÆFTER TIL KRÆFT ADRESSELISTE

KRÆFTER TIL KRÆFT ADRESSELISTE KRÆFTER TIL KRÆFT ADRESSELISTE Formand: Birthe Risgaard Mortensen Saralystparken 14, 1 tv 8270 Højbjerg Tlf. 86 15 88 08 Næstformand: Jonni de Linde Engdalsvej 105 8220 Brabrand Tlf. 86 15 35 21 Kasserer:

Læs mere

September 2010 22. ÅRGANG

September 2010 22. ÅRGANG September 2010 22. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Jesper Pedersen...61 39 88 69 Betina Harpsøe Andersen...28

Læs mere

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Medl.nr. IDNr / Par Nr «Navn» «Kontat» «Gade og nr#» «Postnr#» «BY» Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Til kalenderen: 07.02.16 kl. 14-16:30 Besøg af Visens Venner i Køge i bibliotekssalen

Læs mere

Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240

Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240 Prædiken til 2.påskedag Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240 Lad os bede! Herre, kald os ud af det mørke, som vi fanges i. Og kald os ind

Læs mere

GUDS TÅRER OG GUDS HERLIGHED VED LAZARUS' GRAV

GUDS TÅRER OG GUDS HERLIGHED VED LAZARUS' GRAV Joh 11,19-45, s.1 Prædiken af Morten Munch 16. s. e. trinitatis / 23. sept. 2012 Tekst: Joh 11,19-45 GUDS TÅRER OG GUDS HERLIGHED VED LAZARUS' GRAV Jesu sammensatte reaktion Det er en af de stærkeste tekster,

Læs mere

1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31. 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos.

1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31. 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos. 1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos. 32,27 3. Herren din Gud går selv med dig, han lader dig ikke i

Læs mere

Juleaften 2015 Salmer: 94, 120, 104, 119, 121

Juleaften 2015 Salmer: 94, 120, 104, 119, 121 Juleaften 2015 Salmer: 94, 120, 104, 119, 121 Når Gud viser os sit ansigt! Hvis billedet ikke er godt nok, er det fordi du ikke tæt nok på. Sådan har en pressefotograf engang udtalt. Jo tættere des bedre.

Læs mere

MUSEET PÅ VEN. Lærervejledning 1.-3. klasse. Kære lærere, Vi er glade for at I har lyst til at komme på besøg med jeres klasse!

MUSEET PÅ VEN. Lærervejledning 1.-3. klasse. Kære lærere, Vi er glade for at I har lyst til at komme på besøg med jeres klasse! MUSEET PÅ VEN Lærervejledning 1.-3. klasse Kære lærere, Vi er glade for at I har lyst til at komme på besøg med jeres klasse! Denne vejledning er tænkt som et tilbud for dem der godt kunne tænke sig at

Læs mere

747 Lysets engel 678 Guds fred er glæden (mel. Görlitz) 164 Øjne I var lykkelige (mel. Egmose til 675) 522 Nåden er din dagligdag (mel.

747 Lysets engel 678 Guds fred er glæden (mel. Görlitz) 164 Øjne I var lykkelige (mel. Egmose til 675) 522 Nåden er din dagligdag (mel. Tekster: Gal 2,16-21, Luk 10,23-37 Salmer: 8 kl 9.00 i Lihme 747 Lysets engel 678 Guds fred er glæden (mel. Görlitz) 164 Øjne I var lykkelige (mel. Egmose til 675) 522 Nåden er din dagligdag (mel. Elmquist)

Læs mere

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Oplæg v/ personalemøde på Hareskov Skole d. 23. januar 2014 Tak fordi jeg måtte komme jeg har glædet mig rigtig meget til at få mulighed for at stå her i dag. Det

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Trinitatis søndag 2015.docx. 31-05-2015 side 1. Prædiken til Trinitatis søndag 2015. Tekst. Johs.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Trinitatis søndag 2015.docx. 31-05-2015 side 1. Prædiken til Trinitatis søndag 2015. Tekst. Johs. 31-05-2015 side 1 Prædiken til Trinitatis søndag 2015. Tekst. Johs. 3,1-15 På den sidste forårsdag, den sidste søndag i maj, kun med teltdugen mellem os og Kærmindehavens grønne natur, mødes vi af en moden

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag, Mark 4,1-20. 1. tekstrække

Prædiken til seksagesima søndag, Mark 4,1-20. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 8. februar 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til seksagesima søndag, Mark 4,1-20. 1. tekstrække Salmer DDS 12: Min sjæl, du Herren love Dåb: DDS 448: Fyldt af glæde

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

studie Frelsens erfaring

studie Frelsens erfaring studie 4 Frelsens erfaring 28 Åbne spørgsmål Hvornår i dit liv har du følt dig længst væk fra Gud? Hvad hjalp dig i de situationer til at komme tættere på ham? Åbningshistorie Sådan er livet. Det var et

Læs mere

Jeg har hørt, at I har lært alt om venner, og jeg ved, at I alle er meget hjælpsomme.

Jeg har hørt, at I har lært alt om venner, og jeg ved, at I alle er meget hjælpsomme. Besked nr. 1. Kære drenge og piger. Jeg har hørt, at I har lært alt om venner, og jeg ved, at I alle er meget hjælpsomme. Det er derfor jeg sender denne besked til jer, og jeg tror I kan hjælpe mig. Jeg

Læs mere

Det uerstattelige får også liv og opstandelse i ord til de kære efterlevende

Det uerstattelige får også liv og opstandelse i ord til de kære efterlevende Det uerstattelige får også liv og opstandelse i ord til de kære efterlevende prædiken til Påskedag den 27/3 2016 i Bejsnap Kirke II: Matt 28,1-8. Ved Jens Thue Harild Buelund. Da Hans Barrøy dør, bliver

Læs mere

Septuagesima 24. januar 2016

Septuagesima 24. januar 2016 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Brug dine talenter! Salmer: 744, 263, 276; 714, 209,1 373 Evangelium: Matt. 25,14-30 "Godt, du gode og tro tjener" Gud har i dåben givet os nogle meget store gaver: genfødslen

Læs mere

ion enter Fordi vi brænder for vækkelse! ækkelses

ion enter Fordi vi brænder for vækkelse! ækkelses ion ækkelses enter Fordi vi brænder for vækkelse! Vores håb er: At et hvert menneske i København, i Danmark og i verden bliver livsforvandlet af Guds kærlighed og kraft og bliver en brændende efterfølger

Læs mere

Oversigt over temaer. 1. Lær hinanden at kende. 2. En Gud derude. 3. Gud hernede. 4. Hvorfor kom Jesus?

Oversigt over temaer. 1. Lær hinanden at kende. 2. En Gud derude. 3. Gud hernede. 4. Hvorfor kom Jesus? Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende Målet med denne samling er at have det sjovt og lære hinanden at kende. For at både du og teenagerne skal få mest muligt ud af tiden med Teentro er det vigtigt,

Læs mere

Prædiken til skærtorsdag 17. april kl. 17.00 i Engesvang

Prædiken til skærtorsdag 17. april kl. 17.00 i Engesvang Prædiken til skærtorsdag 17. april kl. 17.00 i Engesvang 178 Han står på randen af sin grav 448 Fyldt af glæde 457 Du som gik foran os 470 Lad os bryde brødet sammen ved hans bord 473 Dit minde skal 366

Læs mere

Forbemærkning: Mvh Torsten Dam-Jensen

Forbemærkning: Mvh Torsten Dam-Jensen Forbemærkning: Min udlægning til teksten til 5. søndag efter Trinitatis bringes i to udgaver. Den første udgave er den oprindelige. Den anden udgave Mark II er den, som faktisk blev holdt. Af forskellige

Læs mere

PRÆDIKEN NYTÅRSDAG 2013 AASTRUP KL. 10.15 VESTER AABY KL. 16 Tekster: 1.Mos.12,1-3; Gal. 3,23-29; Luk.2,21 Salmer: 712,718,58,56,719

PRÆDIKEN NYTÅRSDAG 2013 AASTRUP KL. 10.15 VESTER AABY KL. 16 Tekster: 1.Mos.12,1-3; Gal. 3,23-29; Luk.2,21 Salmer: 712,718,58,56,719 PRÆDIKEN NYTÅRSDAG 2013 AASTRUP KL. 10.15 VESTER AABY KL. 16 Tekster: 1.Mos.12,1-3; Gal. 3,23-29; Luk.2,21 Salmer: 712,718,58,56,719 Se ned, vor Herre, og hør vort kald! Du lære os ret af nåde At tænke

Læs mere

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Stine Munch Kære konfirmander. Kære forældre, bedsteforældre, søskende, og alle I andre fra familie og venner! I dag er det Store Bededag, det

Læs mere

Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, Matt. 22,34-46. 1. tekstrække

Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, Matt. 22,34-46. 1. tekstrække 1 Urup Kirke. Søndag d. 29. september 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, Matt. 22,34-46. 1. tekstrække Salmer DDS 2: Lover den Herre, den mægtige konge med ære

Læs mere

KD bag forebyggelsesplan

KD bag forebyggelsesplan KD bag forebyggelsesplan Nr 2 2012 8. årgang Af Christian Bjerre, Byrådsmedlem KD har nået et vigtigt politisk resultat. Vi prioriterede forebyggelsesområdet højt i valgkampen. Det var derfor et delmål,

Læs mere

Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække

Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 26. januar 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække Salmer DDS 52: Du, Herre Krist, min frelser est Dåb: DDS 448:

Læs mere

5. søndag efter trin. Matt. 16,13-26

5. søndag efter trin. Matt. 16,13-26 5. søndag efter trin. Matt. 16,13-26 323, 292, 332 / 54, 477, 725 Magleby Byg, Jesus, med et Guddoms-bliv, af stene, som har ånd og liv, dit tempel i vor midte! Amen Dagens evangelium er en central tekst.

Læs mere

Prædiken til Helligtrekongers søndag, 1. Tekstrække, d. 4/1-2015. /Søren Peter Villadsen

Prædiken til Helligtrekongers søndag, 1. Tekstrække, d. 4/1-2015. /Søren Peter Villadsen 1 Prædiken til Helligtrekongers søndag, 1. Tekstrække, d. 4/1-2015. /Søren Peter Villadsen Evangeliet, Matt. 2,1-12: Da Jesus var født i Betlehem i Judæa i kong Herodes' dage, se, da kom der nogle vise

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

med håb Præsentationsfolder Velkommen; i Luthersk Mission

med håb Præsentationsfolder Velkommen; i Luthersk Mission med håb Præsentationsfolder Velkommen; i Luthersk Mission Kom og vær med Denne folder er en invitation til at være med i Luthersk Mission (LM). Både til mennesker, der selv kalder sig kristne, og til alle

Læs mere

Sct Stefans Dag. 26.dec.2014. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30.

Sct Stefans Dag. 26.dec.2014. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30. Sct Stefans Dag. 26.dec.2014. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30. Salmer: 122 574- (123)/ 128- (101) 129 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Jesus sagde:»derfor, se, jeg sender

Læs mere

Lidt om troen. Lidt. Du står med et hæfte i hånden, der gerne vil fortælle dig om: At være en kristen. Evigheden. Gud og dig Troen

Lidt om troen. Lidt. Du står med et hæfte i hånden, der gerne vil fortælle dig om: At være en kristen. Evigheden. Gud og dig Troen Lidt om troen Du står med et hæfte i hånden, der gerne vil fortælle dig om: Lidt At være en kristen Om Frelse Dåb Helligånden Livet som kristen Evigheden Jesus kommer igen Himmelen Evigheden Gud og dig

Læs mere

NYHEDSBREV. Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006. Indhold:

NYHEDSBREV. Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006. Indhold: NYHEDSBREV Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006 Formanden har ordet Parkeringsproblematikken Travetur Fastelavn Ny hjemmeside Løst og Fast Indhold: Husk den historiske travetur Søndag

Læs mere

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Ann R. Nielsen...40 54 05 61 Pilte

Læs mere