På de sider, du sidder med her, kan du læse om vores ønsker og tilbud til dig. God fornøjelse...

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "På de sider, du sidder med her, kan du læse om vores ønsker og tilbud til dig. God fornøjelse..."

Transkript

1 novonordisk.com

2 Det er noget helt særligt at arbejde i en virksomhed som Novo Nordisk, der fremstiller medicin. For vores arbejde er med til at forbedre livskvaliteten for dem, der bruger vores produkter. Grundlæggende vil vi mindst lige så gerne informere om, hvordan man holder sig sund og rask. Det er nemlig vigtigt for os som virksomhed at være med til at rykke ved befolkningens holdning til sundhed og ikke kun behandle sygdomme. Langt hen ad vejen kan sygdom nemlig forebygges med information og hjælp til en sundere livsstil. Hos Novo Nordisk hjælper vi ikke bare andre med at tage ansvaret for deres eget helbred. Vi opfordrer også vores medarbejdere til at gøre det samme. Alle mennesker er ansvarlige for at se deres egne håb og drømme blive til virkelighed. Det kan ingen overlade til andre. Men med andres hjælp kan det blive nemmere at gøre sine ønsker til andet og mere end blot en drøm. Vi i Novo Nordisk kan give dig en uddannelse eller et arbejde, der fokuserer på at bruge dine kompetencer og udvikle dig. Så er det op til dig at gøre drømmen til virkelighed. På de sider, du sidder med her, kan du læse om vores ønsker og tilbud til dig. God fornøjelse...

3 derfor skal du vælge Novo Nordisk Som elev og medarbejder får du ikke bare en spændende hverdag i en international virksomhed, som gør en forskel for millioner af mennesker verden over. Du kommer også til at arbejde sammen med nogle af Danmarks dygtigste og mest motiverede kolleger. Fordi vi tror på, at man kun får det bedste frem i folk ved at behandle dem godt, gør vi meget for vores medarbejdere. Lige fra at hjælpe til med at gøre karrieredrømme til virkelighed og til at skabe en arbejdsplads, der er både sund, sjov og social. Er du blevet nysgerrig? Så læs mere på de næste sider om de elevpladser og stillinger, der venter på dig. Vi glæder os til at høre fra dig.

4 automatikteknikerlærling (tidl. automatikfagteknikerlærling) Hvad laver en automatiktekniker? En automatiktekniker er automatik- og procesområdets multikunstner. Du kommer til at arbejde med lidt af hvert inden for smede-, industritekniker- og elektrikerfaget. Afhængigt af virksomheden, hvor du arbejder som færdiguddannet, kan du derfor få mange forskellige typer arbejdsopgaver. Mange videreuddanner og specialiserer sig inden for det område, hvor virksomheden arbejder. Kenni Westring Madsen, 19 år Jeg så i Urban, at Novo Nordisk søgte automatikteknikerelever, og vidste, at det var et stort firma, der gav muligheder for at få en masse udfordringer, hvilket jeg fik ret i. Man får lov til at komme vidt omkring som elev og lærer samtidig at arbejde selvstændig. Det er jo rigtig godt, for så er man klar til nye opgaver, når man er færdigudlært. Jeg er tekniker i et pakkeri, hvor vi pakker insulin. Det er mit job at vedligeholde maskinerne og reparere dem. Hvis operatørerne har forslag til ændringer, kan jeg være manden til at hjælpe. dyrepasserelev Hvad laver en dyrepasser? Vores dyrepassere er hovedansvarlige for pasning og pleje af dyrene. Samtidig følger de dem i forsøgene og sørger for, at dyrene har det så godt som muligt i hverdagen. Arbejdsopgaverne er bl.a.: Fodring og vanding rensning af materiel og faciliteter observation doseringer og prøvetagninger journalføring og dokumentation administrative opgaver. Pernille Ørtberg Olsen, 24 år Hos Novo Nordisk giver vi forsøgsdyrene bedre forhold, end de skal have ifølge loven. Når forsøgsdyr nu engang er nødvendige, er det mindste, vi kan gøre, jo at behandle dem så godt som muligt. Jeg er elev i en afdeling, der ligger lidt for sig selv. Den består af tre stalde til kaniner, hunde og grise. Vi er omkring 20 medarbejdere i afdelingen. Der er en god stemning, og alle har været flinke til at forklare mig, hvordan arbejdet skal gøres.

5 industrielektrikerlærling Hvad laver en industrielektriker? Arbejdsdagen går med at tjekke motorer, maskiner, lysinstallationer og meget mere for at sikre, at det hele fungerer, som det skal. Og arbejdet er afvekslende. Når du f.eks. skal skifte en motor, kan det være alt lige fra en lille motor på en halv kilowatt til en, der er på størrelse med en bil. I så stor en virksomhed som Novo Nordisk er der hele tiden noget, der skal vedligeholdes eller repareres. Når man møder om morgenen, er der tit noget, der er brudt sammen i nattens løb. Så bliver industrielektrikeren uundværlig. Ferhat Buyukkartal, 21 år For at være ærlig hørte jeg først om Novo Nordisk, da jeg begyndte at søge en læreplads. Jeg spurgte mig lidt omkring, og folk blev ved med at nævne Novo Nordisk som et sted, der gør vildt meget for medarbejderne. Jeg søgte så ind her og var så heldig at få tilbudt en læreplads. Og én ting er sikkert: De folk, der fortalte mig, at Novo Nordisk er en rigtig god arbejdsplads, havde ret. kokkeelev Hvad laver en kok? Tror du, at du skal lave kantinemad, så tro om. Vores kokke forkæler gæsterne på slottet Hvidøre vores kursusejendom i Klampenborg. Hvidøre har en lang og stolt tradition som et privat hjem med et fremragende køkken. Denne tradition fører vi videre sammen med den moderne kursusvirksomhed på det gamle lystslot i Klampenborg. Jacob Møller, 22 år Jeg søgte ind som elev hos Novo Nordisk, fordi jeg så et interessant stillingsopslag. Jeg havde gennem længere tid haft lyst til at arbejde i Novo Nordisk, fordi jeg via en gymnasieopgave havde fået et spændende indblik i virksomheden. Det er spændende og udfordrende at være elev i Novo Nordisk, men til tider kan det også være hårdt og stressende. Min arbejdsdag består af at lave mad til kursister, enten frokostbuffet eller 3 4-retters aftensmenu samt rengøring herefter.

6 kontorassistent Hvad laver en kontorassistent? Som kontorassistent får du en travl hverdag, hvor du selv planlægger og udfører administrativ sagsbehandling. Arbejdsdagen er papir, rutiner, systemer og servicekontakt med kunder og kolleger. Vi bruger den sidste nye teknologi, så du bliver en del af en moderne kontorverden. Mette Fisker Christensen, 20 år Jeg valgte at søge en elevstilling på Novo Nordisk, fordi det er en stor og international virksomhed, der gør en forskel. Derudover havde jeg hørt om de gode elevforhold, som der er i Novo Nordisk, samt mulighederne efter endt elevtid. Som elev bliver man inddraget i så mange ting som muligt, så det giver et godt billede af, hvordan et lignende job er. Som kontorelev beskæftiger man sig med forskellige ting fra afdeling til afdeling. Jeg har blandt andet været med til koordinering af kurser for de timelønnede i Novo Nordisk, og på nuværende tidspunkt arbejder jeg med administrative opgaver som vedrører eleverne. laborantpraktikant Hvad laver en laborant? Verden skal analyseres og der står laboranter bag! Du kan ikke finde mange ting i din hverdag, som ikke først har været igennem en grundig analyse i et laboratorium. Det gælder colaen du drikker; osten du spiser; medicinen du indtager; tandpastaen du bruger og meget mere. Råvarer, færdigvarer og produkter skal alle testes grundigt for vores sikkerheds skyld. Mange af de områder, laboranter beskæftiger sig med, står højt på dagsordenen både i medierne og blandt almindelige mennesker. Tænk bare på DNA-analyser og genteknologi. Maja Blume, 20 år Jeg søgte ind på Novo Nordisk, fordi de altid er med på de sidste nye teknologier og analysemetoder. Derfor er det et godt sted at uddanne sig, da der er gode muligheder for faglig og personlig udvikling. Videre er muligheden for ansættelse efter elevperioden også en stor fordel. Det er både en udfordring og meget spændende at være elev i Novo Nordisk. Efter ganske kort tid i min afdeling følte jeg mig rigtig godt tilpas og som var jeg en del af hele organisationen. I den tid jeg har været her, har jeg fået en masse gode kolleger, som altid er klar til at hjælpe mig og jeg har prøvet en masse inden for de områder, min afdeling arbejder med. Jeg arbejder i Novo Nordisk udviklingsafdeling.

7 procesoperatørelev Hvad laver en procesoperatør? Procesoperatøren bruger en computer til at styre en produktionsproces. Dertil kommer alt det praktiske: udtage prøver, finde fejl og udbedre dem. Procesoperatøren gør også anlægget rent og håndterer råvarer og færdigvarer til og fra procesanlægget. Den tekniske udvikling betyder, at en procesoperatør skal vide meget inden for mange fag: f.eks. smedens, laborantens, elektrikerens og automatikteknikerens. Rasmus Lindeskov Larsen, 23 år Jeg søgte ind på Novo Nordisk af flere grunde. Jeg havde hørt, at det var en god arbejdsplads og samtidig var det et arbejde, der interesserede mig. Jeg synes også, at det lød spændende at hjælpe alle verdens diabetikere. Det er rigtig godt at være elev i Novo Nordisk. Man lærer en hel masse, uddannelsesforløbet er rigtig godt, og så får man altid den hjælp, man har brug af sine kolleger. Som procesoperatørelev består mit arbejde i at producere insulin, overvåge og sørge for insulinens kvalitet. økonomielev Hvad laver en økonomiassistent? I en moderne virksomhed svarer pengene til blodlegemerne i en menneskekrop. Hvis de ikke strømmer frit hen, hvor der er brug for dem, kan vi ikke yde vores optimale. Som økonomiassistent bliver det din opgave at medvirke til, at Novo Nordisk altid er i topform. Fie Gou Hougaard, 26 år Da jeg studerede HHX, var jeg tosset med tal og penge, men i stedet for at læse videre ville jeg hellere lave noget praktisk, derfor søgte jeg jobbet som økonomielev hos Novo Nordisk. Udfordring og udvikling er nøgleord, når man skal beskrive, hvordan det er at være elev i Novo Nordisk. Samtidigt har man det sjovt. Som økonomielev får man lov til at håndtere forskellige opgaver inden for regnskab. Derudover kommer man rundt i 6 7 forskellige afdelinger, så man får et overblik over hele forretningsgangen. Det er en fantastisk oplevelse for mig at være økonomielev i Novo Nordisk.

8 Novo Nordisk A/S Novo Allé DK-2880 Bagsværd Tlf novonordisk.com

jeg havde aldrig forestillet mig

jeg havde aldrig forestillet mig jeg havde aldrig forestillet mig Elev i Novo Nordisk lifechanging careers indhold Intro Side 3 Hvorfor blive elev hos Novo Nordisk? Side 5 Laborantpraktikant Side 6 Kontorelev Side 7 Økonomielev Side 8

Læs mere

Uddannelser på technology College Aalborg

Uddannelser på technology College Aalborg Uddannelser på technology College Aalborg Automatik og proces Data og kommunikation Frontline pc-supporter Elektriker Elektronik og svagstrøm Industrioperatør Mød vores vejledere! I denne brochure kan

Læs mere

Kapitel 5. Noget om arbejde

Kapitel 5. Noget om arbejde Kapitel 5 Noget om arbejde 1 19 Gravid maler Anna Er der noget, der er farligt, altså i dit arbejde sådan i miljøet, du arbejder i? Det kan der godt være, men vi prøver så vidt muligt, ikke at bruge opløsningsmidler,

Læs mere

Ernæringsassistenter professionelle madhåndværkere gør en forskel

Ernæringsassistenter professionelle madhåndværkere gør en forskel Ernæringsassistenter professionelle madhåndværkere gør en forskel Ernæringsassistenter tilbereder hver dag sund, lækker, velsmagende og ernæringsrigtig mad. Mad, som gør en stor forskel for dem, som spiser

Læs mere

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet?

Butiksarbejde: 1. Oplever de butiksansatte forældre, at det er nødvendigt at de involverer sig subjektivt i arbejdet? Interviewguide: Formalia: Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvor mange børn har du? Hvor gamle er de? Hvordan bliver de passet? Bor du sammen med deres far/mor? Hvad laver din partner? Butiksarbejde:

Læs mere

Bilag til analyserapporten:

Bilag til analyserapporten: Projekt nr.: 128 818 Pulje: EUAMUK6480 KHRU udvikling af udd. og lærerudd.2012 Bilag til analyserapporten: Konsekvens af jobglidning og barrierer for efteruddannelse af ikke-faglærte og medarbejdere med

Læs mere

NAVIGATOR. For CI-brugere, døve og unge med høretab - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE!

NAVIGATOR. For CI-brugere, døve og unge med høretab - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE! NAVIGATOR For CI-brugere, døve og unge med høretab - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE! 16. AUGUST 2015-17. JUNI 2016 5 facts om Navigator * Uddannelsen varer 42 uger * Eleverne bor på Navigator Campus

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Til at lære mere om IDAs mange fordele. Viden der styrker ida.dk

Til at lære mere om IDAs mange fordele. Viden der styrker ida.dk Viden der styrker ida.dk Ingeniørforeningen, IDA er en interesseorganisation for tekniske og naturvidenskabelige akademikere Til at lære mere om IDAs mange fordele EN GOD fagforening GÅR ALTID FORREST

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

VORES KULTUR. Resultatorienteret Punktlighed Effektivitet Hårdt arbejde. Høflighed Hjælpsomhed Ærlighed

VORES KULTUR. Resultatorienteret Punktlighed Effektivitet Hårdt arbejde. Høflighed Hjælpsomhed Ærlighed Spring ud i det! VORES KULTUR Resultatorienteret Punktlighed Effektivitet Hårdt arbejde Høflighed Hjælpsomhed Ærlighed Vi skal gøre kunden glad Vi skal være bedst Vi skal tjene penge Vi skal have det sjovt

Læs mere

2. Kommunikation og information

2. Kommunikation og information 2. Kommunikation og information En leder kommunikerer ved sin blotte eksistens. Folk om bord orienterer sig efter lederen, hvad enten han/hun taler eller er tavs handler eller undlader at handle. Følger

Læs mere

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG

SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG SKAB FÆLLESSKAB OG EJERSKAB I BYDELSMØDRE-GRUPPER - EN HÅNDBOG Bydelsmødrene bringer håb og forandring i andre kvinders liv Bydelsmødrenes Landsorganisation www.bydelsmor.dk Indholdsfortegnelse HVORDAN

Læs mere

Når opgaver holder flyttedag 2

Når opgaver holder flyttedag 2 Når opgaver holder flyttedag En artikelserie om opgaveflytning på Kardiologisk Afdeling, Roskilde Sygehus Indholdsfortegnelse Side Når opgaver holder flyttedag 2 Et hus med puls 3 Ud over det sædvanlige

Læs mere

UNG PÅ VEJ I FÅG. Kogebog til et succesfuldt vejledningsforløb ved Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland

UNG PÅ VEJ I FÅG. Kogebog til et succesfuldt vejledningsforløb ved Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UNG PÅ VEJ I FÅG Kogebog til et succesfuldt vejledningsforløb ved Når man fokuserer på mål og kompetencer, er det ligesom første stolpe i at finde ud af, hvad man er god til. Det kan man ikke lære af sig

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang Kære læser! Ofte tænker vi karriereudvikling meget traditionelt det er noget med at får stillinger på et højere niveau. Men det hænder også at ledere af forskellige

Læs mere

tættere på virkeligheden...

tættere på virkeligheden... tættere på virkeligheden... VÆLG EFTER INTERESSE fra andre gymnasier. Den giver også adgang til job i erhvervslivet direkte efter din studentereksamen. Enten i Danmark eller måske et helt andet sted i

Læs mere

Førtids pensionister. job

Førtids pensionister. job Førtids pensionister i job DISCUS 2011 2 Indhold Ressourcerne skal findes frem 4 Hvordan kan restarbejdsevnen bruges i et job? Henrik Trine Ramin Gunnar Vejen til job 14 Hvordan søger førtidspensionister

Læs mere

NYT DET FRIE LIV KONSULENT. Hvordan forbereder. på 2009?

NYT DET FRIE LIV KONSULENT. Hvordan forbereder. på 2009? BLADET FOR DE TUNGE DRENGE! NR.18 / 2009 KONSULENT NYT Hvordan forbereder du dig bedst på 2009? Repræsentanter for Microsoft, Sun og Oracle giver deres bud på de vigtigste IT-tendenser i 2009 DET FRIE

Læs mere

Lær at tackle jobsøgningsstress 2!

Lær at tackle jobsøgningsstress 2! Lær at tackle jobsøgningsstress 2! Min forrige artikel tog udgangspunkt i, hvordan du kunne tackle de krav, der bliver stillet fra forskellige sider, inklusive fra dig selv, samt at du skulle anse din

Læs mere

9-Lad os tale om penge.

9-Lad os tale om penge. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 9-Lad os tale om penge. Kvinder og mænd har bekymret sig om penge

Læs mere

A Bachelorstuderende Sally Klargaard, 22, bachelorstuderende, fødevarevidenskab på LIFE, Det biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet

A Bachelorstuderende Sally Klargaard, 22, bachelorstuderende, fødevarevidenskab på LIFE, Det biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet Unge om deres uddannelse A Bachelorstuderende Sally Klargaard, 22, bachelorstuderende, fødevarevidenskab på LIFE, Det biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet Mens jeg gik i gymnasiet, begyndte

Læs mere

Professionsbachelorer med fart på karrieren

Professionsbachelorer med fart på karrieren Professionsbachelorer med fart på karrieren Kært barn har mange navne: Kostfaglig leder, kvalitetskoordinator, sundhedskonsulent i ernæring, klinisk diætist, cateringleder, cafémedarbejder, ernæringskonsulent

Læs mere

udsyn præsenterer Tlf.: 28 18 21 23 Mail: rj@robertjakobsen.dk Velkommen! Det lille EKSTRA

udsyn præsenterer Tlf.: 28 18 21 23 Mail: rj@robertjakobsen.dk Velkommen! Det lille EKSTRA præsenterer V I R K S O M H E D S U D V I K L I N G Det lille EKSTRA Kunden har altid ret - til noget Her på den smukke bagside skal kort præsenteres, hvilke roller jeg påtager mig i private og offentlige

Læs mere

Ekstraordinære organisationer

Ekstraordinære organisationer Ekstraordinære organisationer Vi har brug for organisationer og ledere, der tager stilling til den verden og den tid, vi bevæger os i. Det mener Roxana Kia, som bl.a. er instruktør og kaospilot, og som

Læs mere

Bilag 1: Spørgeguide og transskribering af informantinterview med Kirsten Christensen.

Bilag 1: Spørgeguide og transskribering af informantinterview med Kirsten Christensen. Bilag 1: Spørgeguide og transskribering af informantinterview med Kirsten Christensen. Spørgeguide til telefon interview med Kirsten Christensen d. 23/2 2012 Formål: At skabe et overblik og en forståelse

Læs mere

Slip kontrollen lad brugerne styre

Slip kontrollen lad brugerne styre selvbyg Slip kontrollen lad brugerne styre I MotivationsHuset i Esbjerg er det brugerne, som styrer deres egen behandling. Det gør de ved at anvende Byggeklodsmodellen, der er en enkel måde at sikre brugerindflydelse

Læs mere

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE 1 INTRO DE FØRSTE SKRIDT er en ny måde at drive a-kasse på. Fra at være a-kassen, der bestemmer, hvor, hvordan og hvornår den ledige skal være i kontakt med a-kassen,

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

Hjerteblod. Forsikring. Medlemmerne er DFL's hjerteblod vi er til for jer! Den bedste dag er en nat To stærke kvinder mødes om natten [ Side 6-9 ]

Hjerteblod. Forsikring. Medlemmerne er DFL's hjerteblod vi er til for jer! Den bedste dag er en nat To stærke kvinder mødes om natten [ Side 6-9 ] Nr. 2 / 2013 DFL - foreningen for ansatte i forsikring Forsikring [ TEMA 4-15 ] Den bedste dag er en nat To stærke kvinder mødes om natten [ Side 6-9 ] Værdi for medlemmerne Læs om, hvordan DFL giver værdi

Læs mere