BJØRNETIDENDE På Trige Lokal Center JANUAR OG FEBRUAR 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BJØRNETIDENDE På Trige Lokal Center JANUAR OG FEBRUAR 2016"

Transkript

1 BJØRNETIDENDE På Trige Lokal Center JANUAR OG FEBRUAR 2016 Vinter er kommen. Redaktion Lilly Pedersen på tlf og Poul Birk Rasmussen Tlf

2 2 Aktiviteter i Januar Hver mandag kl. 10,00 Første tirsdag i md. kl. 14,00 Den anden tirsdag i md. kl.14,00 Mandag i lige uger 9,30-12,00 Hver fredag 8,30-9,30 Hver fredag 10,00-11,00 Hver onsdag fra 9,30-11,30 Mandagstræf Gudstjeneste Tirsdagsklubben, Caféen. Banko Patchwork i Tårnet v. Anni Jensen Gymnastik mænd Gymnastik kvinder Strikkecafé Net cafeen til fri afbenyttelse Hele ugen!! Første Tirsdag i md. kl. 14,00 Hver mandag kl. 10,00 Hver tirsdag fra hjælp hvis det driller Aktiviteter i Februar Gudstjeneste i Tårnet. Mandagstræf. Den anden tirsdag i md. kl.14,00 Tirsdagsklubben, Caféen Banko Mandag i lige uger 9,30-12,00 Patchwork i Tårnet v. Anni Jensen Hver onsdag fra 9,30-11,30 Strikkecafé Hver fredag 8,30-9,30 Gymnastik mænd Hver fredag 10,00-11,00 Gymnastik kvinder Net cafeen til fri afbenyttelse Hele ugen!! Hver tirsdag fra hjælp hvis det driller

3 3. Hvad er der sket siden sidst! Fødselsdagsfest med boller og lagkage der deltog 48 personer til kaffe og lagkage. Vi havde en hyggelig eftermiddag Kunst - fernisering Tove Antvorskov, kendt af mange forældre og bedsteforældre i Trige- Ølsted Spørring, som hende, der indskolede børnene i børnehaveklassen, udstiller sammen med Else-Marie Grønne, tidligere hjemmesygeplejerske i Hadsten. De startede begge for fem år siden med at male akryl-billeder hos Liselotte Pedersen i Lyngå. Vi er de første, der kommer, og de sidste, der går, siger de. Tove eksperimenterer ofte med motiver, men er tit inspireret af natur og er på det seneste blevet glad for at male dyr. Hun kan godt lide at blande farver, og i hendes billeder ses mange farvetoner. I hendes billeder er der arbejdet både naturalistisk og abstrakt. Hun har tidligere udstillet på flere lokalcentre i området havde Brugerrådet arrangeret Julefrokost Der var mødt ca. 48 personer til julefrokosten Stemningsbilleder fra Julefrokosten Hvor Helge underholdt med musik og sang og der serveres en god jule frokost!!

4 4. Brugerrådsmøde Til stede: områdechef Susanne Sejr, frivilligk. Marianne Keiser, Tove Eriksen, Poul Birk Rasmussen, Erik Vinding Jensen, Grete Messell og Lilly Pedersen. 1. Tove bød velkommen. 2. Konstituering. Til formand valgtes Tove Eriksen. Til næstformand og sekretær valgtes Lilly Pedersen. Til kasserer valgtes Poul Birk Rasmussen. Til caféudvalget/cafébestyrelsen valgtes Grete Messell og Erik Vinding Jensen.Til bestyrelsen for Selvtræner-Fitness Område Nord valgtes Tove og Lilly.Til kunstudvalget valgtes Lilly Pedersen. Til deltagelse i husmøder på Bjørnshøj valgtes Tove Eriksen. 5. Nyt fra ledelsen. Marianne Keiser orienterede om ny demenscafé, som starter i Hjortshøj i dag. 4. februar er der stort frivilligmøde med indlæg om demens, ensomhed og sommerhøjskole, som bliver i Skæring i uge 26. Højskolen vil bestå af emner som livshistorie, musik, natur og sundhed. Susanne Sejr orienterede om de store besparelser, som gør at områderne laves om, bl.a. deles Vejlby og Risskov Hørgården og Hedevej kommer ind under Område Nord. Byrådsmøde 4. februar hvorfremtidige tilhørsforhold afgøres. 3. Referat fra sidste møde. Godkendt. 4. Post og information. Intet. 6. Overståede og kommende arrangementer. Der holdes nytårsparole den kl. 12,00 i caféen. Poul laver invitation/plakat. 7. Kassereren har ordet. Der var ingen meddelelser. 8. Mangler på Bjørnshøj. Fodgængerovergang Plejeboligerne/Bjørnshøj. 9. Eventuelt. Ingen bemærkninger. Næste møde: mandag den 11. januar 2016 kl. 9,00. Referent Lilly. Den kl. 17,00 havde vi wild med dans aften her på centret det var meget populær med mange deltagere, så det vil uden tvivl blive gentaget.

5 5. Kunst udstilling Else-Marie arbejder mest abstrakt, og ser, hvad billedet bliver til. Hun holder meget af de gyldne farver, som hun siger, giver meget liv til billedet. Hele udstillingen kan ses frem til jul, hvorefter der bliver en pause i udstillingerne på Bjørnshøj. Første ophængning i 2016 kommer torsdag d. 14. januar kl. 14 med en reception for Ulla de Blanck, som viser sine mange fotos fra Trige-egnen og sine rejser. Venlig hilsen kunstudvalget ved Bjørnshøj Ulla de Blanck fortæller: torsdag plakat side 15! For nogle år siden flyttede jeg til Trige og har boet der i 22 år. Trige er en smuk lille by med mange aktiviteter for unge og gamle. Efter at jeg er blevet pensioneret har Trige kirke og Bjørnshøj Lokalcenter været - og er det stadig - mine faste holdepunkter i området. Lige siden jeg var barn, har jeg fotograferet. Til min konfirmation ønskede jeg mig et fotografiapparat, så jeg kunne tage billeder. Med tiden skiftede jeg over til de digitale af slagsen. Dermed blev det uendelig meget nemmere at fotografere løs uden at man skal tænke over, om der nu er film nok i apparatet. Selv om jeg er amatør, synes jeg, at mine billeder er uendelig smukke og at de derfor fortjener at blive udstillet. I flere år har jeg været fascineret af sten og træer. Ikke almindelige sten, men sten, der "kaldte" på mig. Så jeg fotograferede dem for at de kunne blive husket! Og blive set af andre engang. Jeg fotograferede også træer, ikke almindelige træer, men træer, der så mindeligt bad mig om at blive fotograferet. Og også blive set af andre engang. Jeg har taget billeder af sten fra Færøerne, Canada, Bornholm og Trige. Endelig har jeg også taget billeder af stynede popler fra Mindelunden ved Marselisborg Slot i Århus. Jeg håber, at I vil nyde at se mine billeder.

6 10 Jeg har hver måned skrevet et lille indlæg i "Gnisten" omkring emner i relation til selvtræning. Emnet i januar 2016 er "Et liv med KOL" Med hensyn til selvtræning på Bjørnshøj, så vil Torben og jeg gerne komme og instruere een gang om måneden, hvis der er interesse for det på Bjørnshøj. Jeg har talt med Områdechef Susanne Sejr om det, og hun synes det kunne være en god ide, altså hvis interessen er der. Susanne Sejr undersøger i øjeblikket, om vi kan få tiden fredag kl.: 10:00-12:00 (er reserveret af fysioterapien til visiteret træning). Med venlig hilsen Jørgen Juul Pedersen Bilag 2. Et liv med KOL. Når man er rask og rørig tages livet for givet. Det er en selvfølge, at man har et godt helbred. Det der så sker, når man får en kronisk sygdom er, at man må indstille sig på en ny måde at leve livet på. Hvor betydningsfulde disse ændringer er afhænger selvfølgelig af, i hvilken grad man er påvirket af sin KOL. KOL-patienter kan selv gøre meget. Mange har imidlertid levet længe med deres KOL. Diagnosen stilles ofte, når lungefunktionen er væsentlig nedsat. Når man har en kronisk sygdom har man en sygdom, der ikke kan helbredes. Men dette er ikke ensbetydende med, at der ikke kan gøres noget. Målet er en optimal medicinsk behandling og derudover rygestop, træning og tage aktiv del i egen sygdom. Ligeledes er det vigtigt at opretholde en god ernæringstilstand, det vil sige hverken veje for lidt eller for meget. Ændringer i dagligdagen.

7 11 Når man er rask, tænker man sjældent over, hvordan kroppen fungerer. Den virker bare. Men lige så snart noget ikke virker, bemærkes det. Dette gælder også i forhold til vejrtrækningen. Når man får KOL, og begynder at opleve åndenød, kan vejrtrækningen nemt blive styrende for, hvad man egentlig har lyst til at foretage sig. For nogle vil basale gøremål som at vaske sig, klæde sig på og toiletbesøg, som tidligere er gjort ubevidst bliver et problem. Det kan betyde ændringer i hverdagen. Tingene må gøres i et andet tempo. Pludselig kan det være nødvendigt at holde pauser undervejs. Der skal måske prioriteres, hvilke opgaver der er vigtige, og hvilke opgaver man kan lade ligge eller få andre til at løse, selv om det måske kan være svært at bede om hjælp. Det kan også være, at man ved at anskaffe sig de rigtige hjælpemidler bedre kan klare nogle af hverdagens gøremål. KOL er en usynlig sygdom. I hvile ser man jo som regel rask ud og har sjældent åndenød. For at afhjælpe noget af problemerne med KOL, kunne man begynde at træne. Tal med lægen eller sundhedsklinikken. Selvtræning. Når du selvtræner, må du gerne blive forpustet. Hvis du går til træning i Selvtræner- fitness, skal du træne de store muskelgrupper læg, lår, baller, mave og ryg. Du skal gentage øvelserne 8 10 gange, før du holder pause og så gentage dem 3 gange til. Sæt gradvist mere vægt på. Træn eventuelt sammen med en ven, men husk, at hvis i kan tale sammen under træningen, arbejder du ikke hårdt nok. Kilde: Håndbogen Et bedre liv med KOL, Lungeforeningen. Jørgen Juul Pedersen Formand Selvtræner-fitness Område Nord.

8 fik vi Nyt fra Cafeen. Vi har fået en ny bestyrer til Cafeen det er Birgit Nielsen det er vi glade for!! Der sket flere tiltag hvor man købe mad med hjem.menuer for Jan- Feb. er udgået da vi ikke har modtaget dem inden bladet er gået i Trykken.

9 13 Hvad får pensionisten dog dagen til gå med? Hvordan får du, som har været så aktiv dagen til at gå? Her er et eksempel, mange sikkert vil genkende. Jeg vil vaske bilen og går ud mod carporten, da jeg ser, at der er kommet post. Beslutter jeg mig derfor for at læse posten, før jeg vasker bilen. Jeg lægger bilnøglerne på bordet og putter uinteressante post i papirkurven og anbringer de regninger, der skal betales, på skivebordet. Men opdager papirkurven er fuld, og da jeg vil bære affaldet ud af huset, får jeg den tanke det nok er bedst først at betale regningerne, og tænder for pc'en, men da jeg skal finde nemidkoden ser jeg den øl jeg tidligere var begyndt at drikke og opdager den er blevet lunken og vil sætte den i køleskabet, får på vejen øje på en potteplante, der mangler vand, sætter øllen på køkkenbordet, hvor jeg opdager mine briller, som jeg har ledt efter hele morgenen, jeg vil så lægge dem på plads, men vil først vande blomsten. Da jeg fylder vandkanden, ser jeg at nogen har lagt tv fjernbetjeningen på køkkenbordet, for at vi kan finde den i aften vil jeg lægge den på plads. Men først skal blomsten vandes! Uheldigvis spilder jeg det meste vand på gulvet og lægger derefter fjernbetjeningen tilbage på bordet får fat i et viskestykke og får vandet tørret op. da det er gjort, og det er blevet sen eftermiddag, prøver jeg at komme i tanke om, hvad jeg havde planlagt og lavet den dag, og hvad jeg har opnået? Bilen blev ikke vasket, Der står en lunken øl på køkkenbordet. Blomsten er ikke blevet vandet, Fjernbetjeningen er ikke på sin plads. Mine briller er væk, og jeg kan ikke finde mine bilnøgler!

10 14. Brugerrådets aktiviteter i Fernisering på maleriudstilling med 50 besøgende Arrangement på Bjørnshøj med kaffe og kringle. Underholdningv/Spar Damer Fernisering med maleriudstilling 45 besøgende Påskefrokost med underholdning. 43 deltagere Revy forpremiere m/kaffe Revy premiere med champagne Generationsdag i plejeboligerne med skolebørn fra Bakkegårdsskolen Revy Gallaforestilling med spisning Modeshow m/tøjsalg Frivilligmøde med alle frivillige Nabokaffe på Bjørnshøj Loppemarked på Bjørnshøj Udflugt til Mols. 47 deltagere Fernisering på maleriudstilling Brugerrådets høstfest på Bjørnshøj. 45 deltagere Opstillingsmøde til brugerrådsvalg Vaccination på Bjørnshøj, kaffe Kunstudvalget, udflugt til kunstcenter Expo Fællesarr. m/menighedsrådet om foredrag m/gule ærter. 88 deltagere Bjørnshøjs fødselsdag med kaffe og lagkage. 39 personer Fernisering på maleriudstilling Julefrokost på Bjørnshøj m/48 deltagere Nytårsparole på Bjørnshøj m/champagne og kransekage.

11 15. Invitation til Fernisering på Bjørnshøjcentret, Torsdag d. 14 Januar kl :30 Ulla de Blanck udstiller spændende fotos af træer og sten fra ind- og udland Kunstudvalget er vært ved et mindre traktement. Alle er velkomne.

12 16. Den nyttige Bagside Brugerrådet Formand: Tove Eriksen. Trige.tlf Næstformand og sekretær: Lilly Pedersen. Ølsted tlf og Kasserer :Poul Birk Rasmussen tlf Medlem: Grete Messel tlf Medlem: Erik V. Jensen Tlf Pedellen: Ulrik Madsen Tlf Åbningstider i caféen: Tlf mandag - fredag fra 8,00 til kl.14,00. Område Nord: Administrationen Omraadenord@mso.aarhus.dk Områdechef: Susanne Sejr Christensen Frivilligkoordinator: Marianne Keiser mak@aarhus.dk Forebyggelseskonsulent: Anne Dorthe H. Johannesen Tlf annedj@aarhus.dk man, ons, fredag kl. 8-9 Aktivitetsrådgiver: Helga Lund helu@aarhus.dk man, ons, torsdag kl Lægevagten: mellem kl. 16 og 8 (morgen) Tlf Sundhedsklinikkens åbningstidertirsdage og fredage kl. 9,30-12,00. Desuden træffes sygeplejersken hverdage Kl. 10,00 14,30 på tlf

Bjørnetidende Februar og Marts 2015

Bjørnetidende Februar og Marts 2015 1 Bjørnetidende Februar og Marts 2015 Så starter vi på et nyt år med et nyt Brugerråd, og vi vil forsøge at lave arrangementer, som kan underholde, glæde og fornøje på. Bjørnshøjcentret. Hjælp til Bjørnetidende!!

Læs mere

Beboerråd Torsdag den 03.juli 2014, kl. 11.00 12.00. Spisestuen Borgmester Fischers Vej.

Beboerråd Torsdag den 03.juli 2014, kl. 11.00 12.00. Spisestuen Borgmester Fischers Vej. Beboerråd Torsdag den 03.juli 2014, kl. 11.00 12.00 Spisestuen Borgmester Fischers Vej. Deltagere: Samtlige beboere var inviteret. Fremmødte beboere kan nævnes: Kisser( Karen Stær)Birte Melohn. Poul Erik

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

Aggerhusavisen. Januar 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00

Aggerhusavisen. Januar 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00 Aggerhusavisen Løssalg kr. 10.00 Januar 2015 Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90 Forsiden: Vinterlandskab. Pedel Karl Speth kan i dagtimerne og på alle hverdage træffes på telefon: 30 53 02 37. I week-

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

BJØRNETIDENDE. På Trige Lokal Center NOVEMBER-DECEMBER. 2015. Efterårets komme

BJØRNETIDENDE. På Trige Lokal Center NOVEMBER-DECEMBER. 2015. Efterårets komme På Trige Lokal Center BJØRNETIDENDE NOVEMBER-DECEMBER. 2015 Efterårets komme Redaktion Lilly Pedersen på tlf. 29638859 og Poul Birk Rasmussen Tlf. 61409482 2 Aktiviteter i November. 2015 Hver mandag kl.

Læs mere

REFERAT. Arbejdsmøde for gårdlaug. Torsdag den 12/11 2015 Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning

REFERAT. Arbejdsmøde for gårdlaug. Torsdag den 12/11 2015 Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning REFERAT Arbejdsmøde for gårdlaug Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning Deltagere: 1 - Brorsonsvej 13-35 Vidji Ingrid Lange Benthe Jørgensen Peter Madsen - afbud 2 -

Læs mere

NR. 136 December 2006

NR. 136 December 2006 NR. 136 December 2006 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk Revy 2007 Det første tekstmøde er afholdt. Vi var en halv snes stykker, der var mødt op. Både nogle af skuespillerne

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Program 1/1-31/7 2016

Program 1/1-31/7 2016 Program 1/1-31/7 2016 Aktivitetscentret Gedvedhus SUNDHEDSCENTER LINDEHØJ VELKOMMEN TIL AKTIVITETSCENTRETS PROGRAM Programmet er sammensat ud fra brugernes ønsker og byder på et bredt udbud af aktiviteter.

Læs mere

Husavis Hvalsø Ældrecenter Maj 2013

Husavis Hvalsø Ældrecenter Maj 2013 Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Beboer: Emmy Hansen, Blomsterhaven 5. Marie-Louise Poulsen, Bøgely 22. Elin Jensen, Bøgely 14. Pårørende: Hother Husted, formand. Inge Lise Pedersen, næstformand.

Læs mere

Reception. lørdag d.5.november kl.09.00 i Borgerhuset.

Reception. lørdag d.5.november kl.09.00 i Borgerhuset. Nr. 172 november 2011 Reception lørdag d.5.november kl.09.00 i Borgerhuset. Vi ved ikke om der måske skal klippes en snor over? Vi ved heller ikke om den nordfynske verdenspresse kommer? Men vi ved alle

Læs mere

Nr. 5 november - december 2008 56. årg.! " # $ $ % & % % ' (! & *$ ' % +,%, ' - * $. / +.

Nr. 5 november - december 2008 56. årg.!  # $ $ % & % % ' (! & *$ ' % +,%, ' - * $. / +. Nr. 5 november - december 2008 56. årg. 1! " # $ $ % & % % ' (! )%* & *$ ' % +,%, ' - * $. / +. Ukrainernes besøg i Østervangskirken august 2008. 0! 1 1 1 23% 45 2667 Indlæg til næste Gildenyt skal være

Læs mere

Fuglebakken juni 2015

Fuglebakken juni 2015 Fuglebakken juni 2015 Aktiviteter & arrangementer Morten Eskesens Vej 2 8210 Aarhus V. Tlf.: 87 13 32 00 Brug dit lokalcenter Alle er velkomne Arrangementer på Lokalcenter Fuglebakken Søndag den Mandag

Læs mere

Julemarked på Lyngparken.

Julemarked på Lyngparken. December 13 Januar 14 Julemarked på Lyngparken. Aktiviteter på Lyngparken i december måned onsdag, den 4. Sang kl. 10.00 kl. 13.30 torsdag, den 5. kl. 10.00 Sct. Jacobi Skoles Kor underholder tirsdag,

Læs mere

Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam. Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset

Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam. Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset Pædagogisk Vejleder- og Værestedsteam Køge Kommune 2016 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Om Huset og dets brugere... 4 Konklusion...

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Februar 2014 Siden sidst Foråret og fremtiden banker på. Vi har alle nok bemærket, at det er blevet lysere om morgen og eftermiddagen, og vejret her i februar giver os i

Læs mere

FALKEPOSTEN. December

FALKEPOSTEN. December FALKEPOSTEN December 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

HUSK TILMELDING TIL EFTERÅRSSTYKKET

HUSK TILMELDING TIL EFTERÅRSSTYKKET Nr. 207 april 2016 HUSK TILMELDING TIL EFTERÅRSSTYKKET Det er nu tiden til, vi skal have en tilmelding til vores efterårsstykke. Vi er i god tid i år med tilmeldingerne, men da Per Storm er i gang med

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

BJØRNETIDENDE JUBILÆUM!

BJØRNETIDENDE JUBILÆUM! BJØRNETIDENDE JUBILÆUM! Den 6. november har Lokalcenter Bjørnshøj 25 års jubilæum. Det skal fejres, og Brugerrådet er allerede godt i gang med forberedelserne. Der bliver frokostbuffet. Rådmand Jette Skive

Læs mere

OSTEN P ALKE F Marts 2016 Figur 1

OSTEN P ALKE F Marts 2016 Figur 1 FALKEPOSTEN Marts 2016 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til vandet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom Kære forældre Efterårsferien står for døren og børnene har fri fra undervisningen i uge 42. Traditionen tro, arbejder vi sammen med Højboskolen om at holde åbent i ferierne. I efterårsferie, juleferie

Læs mere

Husavis. Hvalsø Ældrecenter juli 2012. At leve er ikke nok, solskin, frihed og en lille blomst må man have H.C. Andersen

Husavis. Hvalsø Ældrecenter juli 2012. At leve er ikke nok, solskin, frihed og en lille blomst må man have H.C. Andersen Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Beboer: Emmy Hansen, Blomsterhaven 5. Marie-Louise Poulsen, Bøgely 22. Elin Jensen, Bøgely 14. Pårørende: Peder Poulsen, Formand. Hother Husted. Inge Lise Bech. Margurite

Læs mere

ST RAN DPOSTEN JUNI 2015 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND

ST RAN DPOSTEN JUNI 2015 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND ST RAN DPOSTEN JUNI 2015 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND TELEFONLISTE Jette Schultz 55 36 39 40 jesc@vordingborg.dk Astrid Conradi 55 36 39 41 ascn@vordingborg.dk Afdeling 4 55 36 39 44 Afdeling 5 55

Læs mere

HUSAVISEN STENSTRUP November / December 2015

HUSAVISEN STENSTRUP November / December 2015 HUSAVISEN STENSTRUP November / December 2015 Informationer Stenstrup Dagcenter: Åbent hverdage kl. 10-15 Afbud ved kørsel: Ring til Vester Skerninge Bilerne på tlf. 6224 2048 Øvrige afbud gives til Dagcenter:

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 Uge 23 Emne: Min krop Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge23_minkrop.indd 1 06/07/10 11.41 Uge 23 l Min krop Hipp har det bedre og nyser ikke

Læs mere

Velkommen tilbage til skolen!

Velkommen tilbage til skolen! ildeskolenyt! - f jo O Velkommen tilbage til skolen! Godt Nytår! En dejlig juleferie er overstået og vi skal i gang med anden halvdel af skoleåret 2007-2008. Januar 2008 8. årgang nummer 1 Kildeskolen

Læs mere

Husavis Hvalsø Ældrecenter Februar 2015

Husavis Hvalsø Ældrecenter Februar 2015 Husavis Hvalsø Ældrecenter Februar 2015 Søren Larsen Velkommen til Husavisen. Vi inviterer til at alle kommer med indlæg og forslag til aktiviteter på Hvalsø Ældrecenter. Vi ønsker at samle informationer

Læs mere

har ordet... såning. En dejlig tid trods lugten ger et par sange, ligeledes 16.00.

har ordet... såning. En dejlig tid trods lugten ger et par sange, ligeledes 16.00. Plejecenter Skovvænget April 2015 har ordet... såning. En dejlig tid trods lugten ger et par sange, ligeledes i cafeen kl. 16.00. I dette nummer: skriver 1 Fødselsdage mv. Skovvængets venner Bruger/ pårørende

Læs mere

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst.

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst. E-mail nyhedsbrev nr. 56 Cafe aften på Café Tower, kl. 18.00-20.00 Stürups Plads 1, dør 230 i Helsingør 3. marts 2016 Hver d. første torsdag i en måned er vi velkomne på restauranten til en cafeáften,

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Husavis. Hvalsø Ældrecenter Februar 2013. Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet

Husavis. Hvalsø Ældrecenter Februar 2013. Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Beboer: Emmy Hansen, Blomsterhaven 5. Marie-Louise Poulsen, Bøgely 22. Elin Jensen, Bøgely 14. Pårørende: Hother Husted, formand. Inge Lise Pedersen, næstformand.

Læs mere

Ugebrev uge 33 gruppe 2

Ugebrev uge 33 gruppe 2 Ugebrev uge 33 gruppe 2 Vi er kommet godt i gang med den første uge. Vi har fået 2 nye elever i gruppe 2. Det er Simone, der er kommet tilbage til 2. klasse og Mikkel, der er kommet i 2. klasse, da Simested

Læs mere

Bofællesskab giver tryghed i den tredje alder

Bofællesskab giver tryghed i den tredje alder Bofællesskab giver tryghed i den tredje alder Rune Gleerup og Angete Birch Smith 16. april 2010 Tusindvis af danskere over 65 år har valgt at flytte i bofællesskab. Erling Nielsen er en af dem Den lille

Læs mere

Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud. For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune

Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud. For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune Udgivet: 17-03-2016 Aktivitetsteam Vores opgave er at skabe et levende og aktivt miljø på Plejecenter

Læs mere

Velkommen til vuggestuen

Velkommen til vuggestuen Velkommen til vuggestuen I Børnehuset kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på og Skal være

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 28 september / oktober 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING

www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING Struer Folkedanserforening Medlemsorientering November 2013 30. årgang NR. 2 www.struerfolkedanserforening.dk GENERALFORSAMLING Husk der er generalforsamling i Struer Folkedanserforening mandag d.20. januar,

Læs mere

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Nyhedsbladet MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Det sker i Tegnsprogshuset Onsdag den 11.05.2011 kl.19.00 Netcafe Onsdag den 18.05.2011 kl.19.00 Mini Banko Onsdag den 25.05.2011 kl.19.00 Netcafe Søndag den 29.05.2011

Læs mere

Sproggrupperne Bastebjerg 60 2690 Karslunde Telefon 46 15 15 21. Velkommen til Sproggrupperne

Sproggrupperne Bastebjerg 60 2690 Karslunde Telefon 46 15 15 21. Velkommen til Sproggrupperne Sproggrupperne Bastebjerg 60 2690 Karslunde Telefon 46 15 15 21 Velkommen til Sproggrupperne Velkommen Egne notater Kære Vi glæder os til at hilse på dig. Der er plads til dig i sproggruppe: Fra den /

Læs mere

Træningsdagbog. Hjerteinsufficiens/HIK. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Fysioterapien/MT

Træningsdagbog. Hjerteinsufficiens/HIK. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Fysioterapien/MT Træningsdagbog Hjerteinsufficiens/HIK Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Fysioterapien/MT Indhold Hjerteinsufficiens Træning Gode råd i forbindelse med træningen Hjemmeøvelser Andre

Læs mere

Velkommen i Dagplejen

Velkommen i Dagplejen Velkommen i Dagplejen Kære Forældre Det sætter mange tanker i gang, når man afleverer sit barn i dagplejen for første gang. Det er vigtigt, at I føler jer trygge og får et godt indblik i, hvad det vil

Læs mere

Lokalcenter Bjerggården

Lokalcenter Bjerggården Lokalcenter Bjerggården Østerøgade 20 8200 Aarhus N Tlf. 8713 3200 Aktiviteter arrangementer & menuplan Månedsbladet september 2015 Læs inde i bladet: Opstillingsmøde til brugerrådsvalget og foredrag om

Læs mere

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen.

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Månedens udfordring: Torsdag den 29. marts vil vi for

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 44+45 2010

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 44+45 2010 Nyt fra 0. årgang Siden sidste nyhedsbrev har vi haft rigtig travlt med meget hemmelige ting. Vi kan dog afsløre så meget, at børnene har været meget nysgerrige, interesserede og kreative i processen!

Læs mere

Nyt fra Skovgården Maj 2016

Nyt fra Skovgården Maj 2016 Nyt fra Skovgården Maj 2016 Aktivitetscentret Skovgården Skovgården 1, 3500 Værløse www.skovgaarden.furesoe.dk tlf. 7235 5800 Centerleder: Merete Harrig Mail: mlh@furesoe.dk Åbningstider: Centret Receptionen,

Læs mere

Nyt fra Skovgården December 2015

Nyt fra Skovgården December 2015 Nyt fra Skovgården December 2015 Aktivitetscentret Skovgården Skovgården 1, 3500 Værløse www.skovgaarden.furesoe.dk Centerleder: Merete Harrig tlf. 7235 5800 tlf. 7235 5803 Åbningstider: Centret Receptionen,

Læs mere

MIN VEN ER ALBINO. om en svagtseende dreng

MIN VEN ER ALBINO. om en svagtseende dreng MIN VEN ER ALBINO om en svagtseende dreng MIN VEN ER ALBINO om en svagtseende dreng 1.udgave Udgivet af: Dansk Forening for Albinisme www.albinisme.dk kontakt@albinisme.dk Redaktion: Susan Poulsen, Karina

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere

Frørup September 2015

Frørup September 2015 Smørhullet Skolen Mandag 31 Kampagne: Alle børn cykler 7.45-8.00: uddeling af flyers 8.00: indvielse af cykelbane Tirsdag 1 17.00-18.30: 3F forældremøde Onsdag 2 8.00-15.00: 4F ud i det blå Torsdag 3 Fredag

Læs mere

Jammerbugt. Sommer i Jammerbugt. Hverdagen i lokalpolitik. Fra næstformanden. Medlemskampagne (vedlagt) Juni 2010.

Jammerbugt. Sommer i Jammerbugt. Hverdagen i lokalpolitik. Fra næstformanden. Medlemskampagne (vedlagt) Juni 2010. Sommer i Jammerbugt Juni 2010 Hverdagen i lokalpolitik Fra næstformanden Vort daglige brød Medlemskampagne (vedlagt) Jammerbugt Redaktion: Anni Bissø Kildeberg og Berit Engholm Pedersen, berit@c.dk Hverdagen

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016. Kære alle,

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016. Kære alle, TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016 Kære alle, Så er det februar måned, og det er allerede blevet lysere til omkring kl. 17.00, helt vidunderligt, når man skal nå hjem og gå med

Læs mere

Inge With Johannsen, Hellevad-Egvad. i Midtbygård. Robert Strand Andersen, Hjordkær. i Midtbygård. i Midtbygård

Inge With Johannsen, Hellevad-Egvad. i Midtbygård. Robert Strand Andersen, Hjordkær. i Midtbygård. i Midtbygård April nr. 4 Oversigt over aktiviteter i april Tirsdag d. 4 kl. 10.00 Torsdag d. 7 kl. 10.15 Tirsdag d. 12 kl. 10.00 Torsdag d.14 kl. 10.15 Tirsdag d. 19 kl. 10.00 Torsdag d.21 kl. 10.15 Tirsdag d.26 kl.

Læs mere

Mariagerfjord Lungekor blæste godt 1.300 mennesker omkuld

Mariagerfjord Lungekor blæste godt 1.300 mennesker omkuld Pressemeddelelse Hobro, d. 18. maj 2016. Mariagerfjord Lungekor blæste godt 1.300 mennesker omkuld Det var en oplevelse for livet, da Mariagerfjord Lungekor optrådte på Kommunernes Landsforenings store

Læs mere

Vinder af månedens opgave og en lille hyggepakke - er Johannes Petersen, lejlighed 29. Tillykke! Jill sender følgende hilsen:

Vinder af månedens opgave og en lille hyggepakke - er Johannes Petersen, lejlighed 29. Tillykke! Jill sender følgende hilsen: Til jule-pynte-dagen var der som sædvanlig rigtig god opbakning. En af de dage, jeg altid ser frem til det er simpelthen bare så hyggeligt. Tusind tak til Bruger-/Pårørenderådet for et godt arrangement

Læs mere

Børnehaven Farveladen

Børnehaven Farveladen P ERSONALEHÅNDBOG 2014 Side 2 Indledning FORORD Denne håndbog er et supplement til medarbejderhåndbogen for Esbjerg Kommune, som du kan finde under EK-net. Vi ønsker med denne håndbog at fortælle hvilke

Læs mere

At være pårørende til en dement

At være pårørende til en dement At være pårørende til en dement Fortalt af Erik Hansen Erik Hansen, pårørende til en dement ægtefælle fortæller: Min kone Elly Elly, min kone gennem 55 år, fik konstateret Alzheimers Demens i 2003. Hun

Læs mere

Aktiviteter 1 Halvår 2016

Aktiviteter 1 Halvår 2016 Aktiviteter 1 Halvår 2016 Kastaniegården Svinget 7, Frejlev 9200 Aalborg SV Tlf: 9834 3295 Åbningstider mandag torsdag 9-16 Fredag 9 12.30 Ugeplan for Kastanjegården. Mandag. Kl. 09.30 Stavgang Kl. 10.00

Læs mere

Mogenstrup Sportsuge 2016

Mogenstrup Sportsuge 2016 Daglige aktiviteter Teltet og slik boden er åben hver aften fra onsdag. Tennis-, ringoog volley-banerne er åbne hver dag Hoppeborg Sumobrydning Diverse lege for børn Mogenstrup Sportsuge 2016 Onsdag d.

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 27. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2010. 1. Gildes Nytårs Gildehal 2011

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 27. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2010. 1. Gildes Nytårs Gildehal 2011 S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 27. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2010 1. Gildes Nytårs Gildehal 2011 Mandag den 10. januar kl. 19.00 i Skanderborg Kirkecenter Kirkebakken 4 (v.

Læs mere

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Indhold: * Forsamlingshuset: Ekstraordinær generalforsamling * LYNE krocket

Læs mere

Anitta har ordet... ber at vi via denne forening kan få endnu

Anitta har ordet... ber at vi via denne forening kan få endnu Plejecenter Skovvænget Maj 2015 Anitta har ordet... I dette nummer: Anitta skriver 1 Fødselsdage mv. Venner af Skovvænget Bruger/ pårørende råd Høreomsorg Aktivitetens kalender Billeder fra forsk. arrangementer

Læs mere

Vi skaber nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler

Vi skaber nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler Vi skaber nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler Den Blå Viol er mit hjem Den Blå Viol i Skive er et værested for mennesker med psykiske, sociale alkohol- eller

Læs mere

Fredagsbrev. Klargøringslørdag... Velkommen søndag...en pindsvin blev begravet... IT-løsning... 2 bestyrelsesmøder...

Fredagsbrev. Klargøringslørdag... Velkommen søndag...en pindsvin blev begravet... IT-løsning... 2 bestyrelsesmøder... Fredagsbrev Nr. 1 12. aug. 2011 Bakkelandets Friskole 9. skoleår Kære forældre Klargøringslørdag... Velkommen søndag...en pindsvin blev begravet... IT-løsning... 2 bestyrelsesmøder... Bakkelandet har været

Læs mere

Vuggestuen Heimdalsvej

Vuggestuen Heimdalsvej Velkommen til Vuggestuen Heimdalsvej Heimdalsvej 5 8230 Åbyhøj Tlf: 87 13 81 51 Kære. og forældre. Vi glæder os til, at du skal starte her hos os i vuggestuen Du skal gå på.. stue. De voksne på din stue

Læs mere

Beboerbladet. Plejecenter Egely Maj 2015

Beboerbladet. Plejecenter Egely Maj 2015 Beboerbladet Plejecenter Egely Maj 2015 1 Om dette nummer Kære beboere, pårørende, personale og frivillige Da vi netop er blevet adskilt fra Rosenhaven og fremtidigt hører sammen med Kirstinehaven, vil

Læs mere

Ud i naturen med misbrugere

Ud i naturen med misbrugere Ud i naturen med misbrugere Af Birgitte Juul Hansen, gadesygeplejerske Udsatte borgere er en gruppe, som kan være svære at motivere til at ændre livsstil. Om naturen kan bruges til at finde lyst og glæde

Læs mere

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn Til samtlige husstande Vi beklager, at denne udgave af Langenæs Kirke & Sogn kommer i en væsentlig mindre udgave end normalt. På

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk. Friskolen i Lemming

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk. Friskolen i Lemming Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 01/16 Lemming d. 8. januar 2016 Ugen der gik: Juleferie!

Læs mere

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD BESTYRELSEN FORMAND Birgitte Holm Petersen 39565841 NÆSTFORMAND Mikael Gajhede 30257403 KASSERER Torben Aagaard 32555612 SEKRETÆR Jan Mouritsen 31905161

Læs mere

Brugerbladet. Atkærcenteret. OKTOBER NOVEMBER 2015 3 årgang nr. 4. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på

Brugerbladet. Atkærcenteret. OKTOBER NOVEMBER 2015 3 årgang nr. 4. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på Brugerbladet Udgives af Brugerrådet Atkærcenteret. Februar, April, Juni, August, Oktober, December Har du noget, du gerne vil have, bladet skal skrive om, så kontakt: Poul på tlf. 20973080 Brugerbladet

Læs mere

September 2011. September 2011

September 2011. September 2011 September 2011 September 2011 Velkommen tilbage til en ny gildesæson efter en lang sommer! Jeg tror, at sommeren 2011 vil blive husket på mange måder, jeg er lige gået ind ude fra haven, hvor jeg sad under

Læs mere

Bjørnetidende August. 2015 nu er det sommer?!!!

Bjørnetidende August. 2015 nu er det sommer?!!! Bjørnetidende August. 2015 nu er det sommer?!!! Redaktion Lilly Pedersen på tlf. 29638859 og Poul Birk Rasmussen Tlf. 61409482 2 Aktiviteter i August 2015 Hver mandag kl. 10,00 Mandagstræf Tirsdag d. 4.

Læs mere

Oktober 2013 INDHOLD I DETTE NUMMER

Oktober 2013 INDHOLD I DETTE NUMMER Oktober 2013 INDHOLD I DETTE NUMMER Vellykket loppemarked i Lyset SOS børnebyerne fik overskuddet... Glimt fra sommerfest og loppemarked Renovering af hovedtrappe Valby Kino Indkaldelse til generalforsamling

Læs mere

ARENDSE NYT Februar 2014

ARENDSE NYT Februar 2014 ARENDSE NYT Februar 2014 Indholdsfortegnelse Februar 2014 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Velkommen til nye beboer Fødselsdage i januar Nytårskur Invitation til pårørende aften Referat af

Læs mere

2. Generation frivilligt offentligt partnerskab

2. Generation frivilligt offentligt partnerskab 2. Generation frivilligt offentligt partnerskab 26. september 2011 Følgende notat er en sammenskrivning af resultaterne fra 19 samtaler foretaget beboere på Plejeboligerne Birkehøj, Pensionistcentret Bakkebo,

Læs mere

Børnene hjælper selv med at dække bord og rydde af, de har hver deres farve på tallerkner og kopper.

Børnene hjælper selv med at dække bord og rydde af, de har hver deres farve på tallerkner og kopper. Velkomst og Fakta om dagplejeren Jeg hedder Anni Schneider Mørup, jeg er født i 1970, er gift med Benny, og sammen har vi Karina fra 1996, Malene fra 1998 og Matias fra 2004. Vi bor på Mørkholtvej 12 i

Læs mere

Jeg er glad for at gå i skole. Jeg føler mig tryg i klassen

Jeg er glad for at gå i skole. Jeg føler mig tryg i klassen Jeg er glad for at gå i skole 1% 0% 14% 52% 33% Jeg føler mig tryg i klassen 3% 0% 46% 10% 41% Jeg kan lide mine kammerater i klassen 0% 0% 9% 40% 51% Mine venner kan lide mig, som den jeg er 1% 45% 46%

Læs mere

Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde

Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde MOGENS BILLE Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde Pædagogisk Center Ballerup Kommune 2014 1 2 Skolen i 1914 fortalt af Edith fra Schwenckestræde. Edith fra Schwenckestræde 6 boede i et lille

Læs mere

AFTER DARK. Billeder og tekst kender vi intet til på redaktionen så vi fralægger os et hvert ansvar

AFTER DARK. Billeder og tekst kender vi intet til på redaktionen så vi fralægger os et hvert ansvar AFTER DARK Billeder og tekst kender vi intet til på redaktionen så vi fralægger os et hvert ansvar Ledende medarbejder, på den til tider udmærkede publikation "Tog 60", Steen Christensen, har efter mange

Læs mere

Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN.

Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN. Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN. Vi er beliggende i et område med en blanding af ejer og lejeboliger. Der er mange grønne områder og stisystemer,

Læs mere

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15 Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15 Så går vi videre med den ordinære generalforsamling og også velkommen til den. Første punkt på dagsordenen er valg af dirigent, jeg vil gerne

Læs mere

S K O L E N Y T. Nogle bøger skal smages, andre skal sluges, og nogle få bøger skal tygges og fordøjes. Francis Bacon

S K O L E N Y T. Nogle bøger skal smages, andre skal sluges, og nogle få bøger skal tygges og fordøjes. Francis Bacon S K O L E N Y T Nogle bøger skal smages, andre skal sluges, og nogle få bøger skal tygges og fordøjes Francis Bacon Vildbjerg Skole November 2011 November 2011 1. Åbent hus for forældre 3.A skole/hjem

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

IDÉKATALOG. Sønderborg Provsti

IDÉKATALOG. Sønderborg Provsti IDÉKATALOG Sønderborg Provsti MARTS 2010 BØRN: Kirkeligt børnearbejde: Asserballe: I samarbejde med andre foreninger / børnehaver / dagpleje. Christine Terp, tlf. 74 47 32 28 Skolevandringer ved jule-

Læs mere

Voksen specialundervisning. - for psykisk sårbare voksne. Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august

Voksen specialundervisning. - for psykisk sårbare voksne. Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august Voksen specialundervisning - for psykisk sårbare voksne Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august Vil du lære nyt og møde andre mennesker? - Så er Middelfart Kommunes specialundervisning en mulighed!

Læs mere

Kirkeblad. for Hjerm Sogn HJERM POSTEN 2.2013. Serner-Pedersen. aaserobert@gmail.com. organist.madsen@mail.tele.dk. Ewaldsvej

Kirkeblad. for Hjerm Sogn HJERM POSTEN 2.2013. Serner-Pedersen. aaserobert@gmail.com. organist.madsen@mail.tele.dk. Ewaldsvej for Sogn Her bor de... nternetadresser... 9, 9, tlf. 46 97 41 46 14 41 14 tlf. 97 jjs@km.dk jjs@km.dk Stoltenberg Stoltenberg Højgårdsparken 90, 90, Højgårdsparken tlf. 97 tlf. 46 97 50 46 52 50 52 aaserobert@gmail.com

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Vi får løbende mange nye børn og mange nye forældre i Andedammen. Derfor har vi i BjørneBanden valgt at lave et lille introduktionsbrev, for at give et indblik i hvad der foregår i hverdagen. Når man starter

Læs mere

Oversigt over aktiviteter i september:

Oversigt over aktiviteter i september: September nr. 9 Oversigt over aktiviteter i september: Tirsdag d. 1. kl. 10.15 Torsdag d. 3. kl. 10.00 Tirsdag d. 8. kl. 10.15 Torsdag d.10 kl. 10.00 Tirsdag d.15 kl. 10.15 Torsdag d.17 kl. 10.00 Tirsdag

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Aktiviteter Januar 2016

Aktiviteter Januar 2016 Aktiviteter Januar 2016 Aktivitetscentret Thulebakken Thulebakken 6 9000 Aalborg Tlf. 9931 5339 Åbningstider: Mandag til torsdag fra kl.9.00-16.00 Træning på Thulebakken Mandage kl.10.00: Tirsdage kl.10.00:

Læs mere

(Øster) Højst Aktiv Uge 36

(Øster) Højst Aktiv Uge 36 (Øster) Højst Aktiv Uge 36 Sommeren er snart ved at gå på hæld, vi går mod mørkere tider, og snart bliver aktivt udeliv erstattet af flere og flere indendørs aktiviteter. Men...inden vi tager definitivt

Læs mere

ST RAN DPOSTEN JUNI 2016 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND

ST RAN DPOSTEN JUNI 2016 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND ST RAN DPOSTEN JUNI 2016 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND TELEFONLISTE Jette Schultz 55 36 39 40 jesc@vordingborg.dk Astrid Conradi 55 36 39 41 ascn@vordingborg.dk Afdeling 4 55 36 39 44 Afdeling 5 55

Læs mere

NYHEDSBREVET TEGLPORTEN- RUDER ES. VELKOMMEN TIL Februar 2016

NYHEDSBREVET TEGLPORTEN- RUDER ES. VELKOMMEN TIL Februar 2016 Åbningstider i Ruder Es Mandag: 14 21 Tirsdag: 14 21 Torsdag: 14 21 Fra 1. januar 2016: Åbent hver anden fredag! NYHEDSBREVET TEGLPORTEN- RUDER ES Februar 2016 VELKOMMEN TIL Februar 2016 Så kom februar,

Læs mere

Seniorklubben 3F Midtjylland

Seniorklubben 3F Midtjylland Seniorklubben 3F Midtjylland Program for året 2015 Tirsdag den 13. januar, kl. 13.30. Birk Centerpark 4. Tirsdag den 27. januar, kl. 13.30. Birk Centerpark 4. Underholdning: V/ Kjeltringe Truppen. Kaffe

Læs mere