FJORDENS DAG 2014 SPONSORSAMARBEJDE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FJORDENS DAG 2014 SPONSORSAMARBEJDE"

Transkript

1 FJORDENS DAG 2014 SPONSORSAMARBEJDE

2 DET ER HELT NATURLIGT at bidrage til Fjordens Dag Siden 1991 har Fjordens Dag sat fokus på miljøet i de fynske fjordområder. I dag er Fjordens Dag et af Danmarks største naturarrangementer, som hvert år i september besøges af ca gæster. Både børn og voksne gæster de 13 steder i Odense, Kerteminde og Nordfyns kommuner, hvor Fjordens Dag afholdes i det fri og ned til vandet. På Fjordens Dag sættes der fokus på fire områder med tilknytning til fjorden, nemlig natur, miljø, motion og kulturhistorie. Intentionen bag Fjordens Dag er at inspirere børn og voksne til, at bruge den fælles natur til sport, friluftsaktiviteter og sund leg. Samtidig retter vi blikket mod fortiden, men med et fokus på nutiden og fremtiden, som vi er sammen om at skabe. Det er vores håb, at glæden og viden om naturen og dens muligheder, kan få os alle til at tage et større ansvar for naturen og vores fælles fremtid. Vores sponsorer er med til at føre håbet ud i livet. Naturarrangementet er et mødested for interesseorganisationer, foreninger, institutioner, det professionelle erhvervsliv og den almene befolkning. Hvert år stiller ca. 250 frivillige organisationer og foreninger op, for at give de mange besøgende gratis oplevelser i det fri. Fjordens Dag er et non-profit arrangement, som bæres oppe af mange frivillige kræfter. Mange frivillige borgere deltager i planlægning og udførelsen, og kommuner og private virksomheder bidrager til, at dække udgifterne ved selve afholdelsen.

3 FJORDENS DAG ER ANSVAR OG GODE OPLEVELSER Per Christensen, initiativtager til Fjordens Dag

4 NATUR & FRILUFTSLIV er et omdrejningspunkt Området langs fjorden byder på vidunderlig natur og et mangfoldigt dyre- og planteliv. Samtidig er området omkring fjorden rig på muligheder for, at dyrke livet i det fri. Derfor er natur og friluftsliv et stort omdrejningspunk for Fjordens Dag. Naturen, livet under og på vandet er i fokus, når Kajakforeninger, dykkerklubber, sejlklubber og bådelaug stiller op for Fjordens Dag, og inspirerer børn og voksne til at prøve kræfter med det våde element. Gæsterne kan opleve nærkontakt med fjordens dyreliv, når bl.a. Fjord & Bælt Centret laver aktiv formidling. Naturen på land er også i fokus når planteeksperter, fugleentusiaster, biavlere, fiskere og jægere viser og fortæller om naturen og menneskets brug af den. Aktører som eks. Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund, Naturfredningsforeningen og Dansk Botanisk Forening stiller frivilligt op, og informerer gæsterne om de mange muligheder, som de har for at nyde naturen. Sammen med bl.a. Naturstyrelsen, Syddansk Universitet og professionelle naturvejledere sikrer Fjordens Dag, at gæsterne modtager formidling på et højt fagligt niveau.

5 KULTUR & HISTORIE Den gode historie i front på Fjordens Dag Menneskets historie og de spor, de har efterladt sig i landskabet omkring fjordene, er i centrum, når museer og kulturhistoriske fagfolk formidler deres viden. Sammen med de frivillige lokalhistoriske foreninger lægges vægten på den aktive og levende historieformidling. Her inddrages både børn og voksne i foredrag, sejlads med gamle skibe, jernaldermad og guidede vandreture midt i historien. Vor nutidige kultur blomstrer også på Fjordens Dag. Kunstnere udstiller deres værker, med inspiration fra naturen, skulptører arbejder i træ og sten, kunsthåndværkere inviterer gæsterne til at afprøve deres kreative evner. Live musik og dans er også på programmet både som opvisning og som deltagende aktivitet. Musikere, orkestre og spillemænd giver bl.a. bud på musik, som har sit afsæt i det maritime liv ved fjordene.

6 MILJØ & BÆREDYGTIGHED Oplysning og viden om miljøets fremtid I 2008 var bæredygtighed det toneangivende tema for Fjordens Dag i samarbejde med den nordiske bæredygtighedskonference One Small Step, som blev afholdt i Odense. Året efter fulgtes dette op af temaet klima i forbindelse med den internationale klimakonference i København samme år. Fjordens Dag stræber således mod hele tiden at være en aktiv medspiller i relevante begivenheder. På Fjordens Dag kan gæsterne møde foreninger og virksomheder, som alle arbejder aktivt for et bedre miljø og bæredygtige processer. En af dem er bl.a. H.J. H ansen Genvindingsindustri A/S på Odense Havn, som i 2010, 11 og 12 holdt åbent hus med stor succes. Her kunne gæsterne få et indblik i, hvordan bl.a. gamle cykler og øldåser sorteres så de kan genanvendes og blive til nye brugbare materialer. Gennem årene har Fjordens Dag også kunne præsentere et samarbejde med Marius Pedersen A/S, Miljøcentret i Odense og Vattenfall, der ejer og driver flere vindmølleparker i Danmark.

7 MOTION & SUNDHED Sund livsstil og naturen går hånd i hånd Siden 2004 har Fjordens Dag sat den sunde livsstil på dagsordenen som en del af vores naturbrug. Her arbejdes for et mere aktivt liv i fjordområderne, som kan støtte en sundere livsstil både fysisk og psykisk. På Fjordens Dag kan de besøgende komme fjordene rundt til lands og til vands. Det er bl.a. muligt på cykel, til fods eller i kajak. Det sker i et samarbejde med lokale sports- og motionsklubber. Aktiviteter som bl.a. klatring, ridning og udendørs håndbold er sammen med foreninger som Hjerteforeningen, Kræftens Bekæmpelse og Gigtforingen med til at vise de besøgende, hvordan en sundere livsstil kan være sjov og relevant for alle, uanset alder og temperament. Foreningerne stiller op med grej, kyndig instruktion, engagement og vejledning. Siden 2007 har Fjordens Dag været medspiller i bl.a. Odenses nye sundhedspolitik og sundhedsfestival. I fremtiden vil vi også bidrage til folkesundheden via friluftsaktiviteter og viden.

8 SOM SPONSOR FOR FJORDENS DAG FÅR I FORDELENE: Via Fjordens Dag får virksomheden en platform, hvor I som sponsor bliver eksponeret for et bredt udsnit af befolkningen i Odense, Nordfyns og Kerteminde kommuner. I kan profilere Jeres virksomhed som et miljømæssigt ansvarligt og bevidst foretagende. I får en profil med grønt og bæredygtigt engagement. Jeres virksomhed får en modydelse af tilsvarende værdi, som kan gøre jeres bidrag fradragsberettiget som eks. marketing, CSR-tiltag, branding og PR-aktivitet. Sponsoratet kan bruges i virksomhedens interne pleje af medarbejdere og styrkelse af jeres kultur. Ved større sponsorater tilbyder vi bl.a. jeres medarbejdere en oplevelsesrig tur langs Odense Fjord sammen med vores kyndige naturvejleder. Jeres virksomhed vil blive synliggjort på vores program og hjemmeside, plakat og outdoorplakater. Banner til eget website med teksten Vi støtter Fjordens Dag. Anføre CSR-aktivitet i virksomhedens årsrapport samt årsregnskab Jeres virksomhed bliver eksponeret lokalt via et non-profit initiativ med et oplysende og ansvarstagende formål.

9 BLIV SPONSOR FOR FJORDENS DAG Kontante bidrag eller naturalier som I ønsker det: Jeres virksomhed kan støtte os med kontante bidrag i alle størrelser - og naturalier! Uanset beløbets størrelse er det en stor hjælp for os, da vores sponsorer er de kræfter som får Fjordens Dag til at lykkes. Hvis jeres virksomhed vil støtte med naturalier, modtager vi også meget gerne dette. I kan kontakte vores sekretariat og høre nærmere om, hvilke modydelser vi kan tilbyde jer. Nedenfor er skitseret tre eksempler på sponsorpakker og modydelse: Basis sponsor: Kr ,- Jeres virksomheds logo, navn og link på vores hjemmeside Jeres virksomheds logo og navn på vores trykte program (2013: eksemplarer, udelt i Odense, Nordfyns og Kerteminde kommune) Jeres virksomheds logo og navn i vores rapport, som udsendes til alle samarbejdspartnere ved årets udgang I kan benytte Fjordens Dags logo på egen hjemmeside og derved vise jeres støtte til eventen Klassisk sponsor: Kr ,- Jeres virksomheds logo, navn og link på vores hjemmeside Jeres virksomheds logo og navn på vores trykte program (2013: eksemplarer, uddelt i Odense, Nordfyns og Kerteminde kommune) Jeres virksomheds logo og navn i vores rapport, som udsendes til alle samarbejdspartnere ved årets udgang I kan benytte Fjordens Dags logo på egen hjemmeside og derved vise jeres støtte til eventen Jeres virksomheds navn på årets PR-plakat og udendørsplakater Tilbud om en guidet tur på Fyn med vores naturvejleder for op til 15 af jeres medarbejdere Super sponsor: Kr ,- Jeres virksomheds logo, navn og link på vores hjemmeside Jeres virksomheds logo og navn på vores trykte program (2013: eksemplarer, uddelt i Odense, Nordfyns og Kerteminde kommune) Jeres virksomheds logo og navn i vores rapport, som udsendes til alle samarbejdspartnere ved årets udgang I kan benytte Fjordens Dags logo på egen hjemmeside og derved vise jeres støtte til eventen Jeres virksomheds navn på årets PR-plakat og udendørsplakater Jeres virksomheds logo og navn på vores hjemmesides forside Tilbud om to større arrangementer på Fyn med vores naturvejleder for op til 30 af jeres medarbejdere

10 Kontaktoplysninger Fjordens Dag Sekretariat Danmarksgade Odense C Tlf

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Håndbog for DFUNKs regionsforeninger Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Indhold: 1. Formålet med håndbogen 2. Regionsforeningens placering i organisationen 3. Arbejdet i bestyrelsen

Læs mere

Friluftsrådets årsberetning 2011

Friluftsrådets årsberetning 2011 Friluftsrådets årsberetning 2011 Indhold 3 Friluftsrådet et Råd i udvikling 4 Friluftspolitik 6 Friluftsrådet lokalt 7 Friluftsprojekter 10 Formidling og undervisning 13 Tilskud til Friluftsliv 14 Internationalt

Læs mere

NATURLIGVIS! FJORDENS DAG 9. SEPTEMBER

NATURLIGVIS! FJORDENS DAG 9. SEPTEMBER NATURLIGVIS! 2012 FJORDENS DAG 9. SEPTEMBER 2 Fjordens Dag 2012 Aktivitetssteder Enebærodde 6-7 Egensedybet / Bogø 8-9 Klintebjerg 9-12 Vigelsø 13 Havnegade 14 Stige Ø 14-16 Seden Strandby 17-19 Boels

Læs mere

Velkommen. som SamarbejdsPartner i Aalborg Zoo

Velkommen. som SamarbejdsPartner i Aalborg Zoo Velkommen som SamarbejdsPartner i Aalborg Zoo Som SamarbejdsPartner i Aalborg Zoo kan du og din virksomhed blive en naturlig del af en fælles vision, som har fokus på en bæredygtig fremtid, bevarelse af

Læs mere

Fokuspakke: Ungdomsdemokrati

Fokuspakke: Ungdomsdemokrati Fokuspakke: Ungdomsdemokrati Til ungdomsråd i NAU, Kommunalvalget står for døren, og det betyder en unik mulighed til et ungdomsråd for at sætte de unges dagsorden. Mangler I et sted at være, vil I gerne

Læs mere

Kommune kend din kulturarv! KULTURARVSSTYRELSEN OG REALDANIA

Kommune kend din kulturarv! KULTURARVSSTYRELSEN OG REALDANIA Kommune kend din kulturarv! KULTURARVSSTYRELSEN OG REALDANIA Indhold Side 2-3 Forord af af Kulturarvsstyrelsen Side 4-5 Forord af Realdania Side 6-13 Fælles anbefalinger Side 14-23 Halsnæs Kommune Side

Læs mere

KULTURHAVN NÅR KØBENHAVN VISER SIG FRA SIN BEDSTE SIDE

KULTURHAVN NÅR KØBENHAVN VISER SIG FRA SIN BEDSTE SIDE KULTURHAVN NÅR KØBENHAVN VISER SIG FRA SIN BEDSTE SIDE KULTURHAVN KORT Kulturhavn er Danmarks største havnefestival med over 200 forskellige kultur- og idrætsoplevelser i Københavns Havn. På bare 12 år

Læs mere

FORSLAG Ny kommune ny fremtid

FORSLAG Ny kommune ny fremtid FORSLAG Ny kommune ny fremtid Byrådets Kommuneplanstrategi 2008 2020 Indhold Indledning 3 1 Fremtidens Næstved er Nærhed 4 2 Agenda 21 6 3 Sundhed 8 4 Natur 10 5 Trafik 12 6 Kultur, fritid og oplevelse

Læs mere

LÆRING FOR LIVET. Aftenskolerne har gode muligheder for samarbejde med folkeskolerne

LÆRING FOR LIVET. Aftenskolerne har gode muligheder for samarbejde med folkeskolerne ... ET NETVÆRK AF AFTENSKOLER OG FOLKEOPLYSENDE FORENINGER NYTº02JUNI 2014 ÅRGANG 12 LÆRING FOR LIVET På teaterskolen Move 'n Act i Århus undervises der i mere end skuespil Aftenskolerne har gode muligheder

Læs mere

DECEMBER 2009 STRATEGI: KULTUR FOR ALLE WWW.KUM.DK KULTUR FOR ALLE KULTUR I HELE LANDET

DECEMBER 2009 STRATEGI: KULTUR FOR ALLE WWW.KUM.DK KULTUR FOR ALLE KULTUR I HELE LANDET DECEMBER 2009 STRATEGI: KULTUR FOR ALLE WWW.KUM.DK KULTUR FOR ALLE KULTUR I HELE LANDET KULTUR FOR ALLE KULTUR I HELE LANDET Strategien er udgivet i 2009 af: Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 Kbh. K www.kum.dk

Læs mere

BRÆDSTRUP HÅNDBOLDKLUB INFORMATIONS HÆFTE 2013 14

BRÆDSTRUP HÅNDBOLDKLUB INFORMATIONS HÆFTE 2013 14 BRÆDSTRUP HÅNDBOLDKLUB INFORMATIONS HÆFTE 2013 14 1 Velkommen til Håndbold i BRÆDSTRUP HK Vi er glade for, at du har valgt Brædstrup Håndboldklub som stedet, hvor du eller dit barn vil dyrke håndbold.

Læs mere

Albertslund Bibliotek. Virksomhedsplan 2014. Albertslund Bibliotek Bibliotekstorvet 2 2620 Albertslund. www.albertslundbibliotek.dk bib@albertslund.

Albertslund Bibliotek. Virksomhedsplan 2014. Albertslund Bibliotek Bibliotekstorvet 2 2620 Albertslund. www.albertslundbibliotek.dk bib@albertslund. Virksomhedsplan 2014 Albertslund Bibliotek Albertslund Bibliotek Bibliotekstorvet 2 2620 Albertslund www.albertslundbibliotek.dk bib@albertslund.dk T 43 68 70 00 F 43 68 70 68 SIDE 2 Indhold Indledning...

Læs mere

Kulturpolitik Frem mod 2020. Syddjurs som Kulturkommune. Vedtaget i Byrådet, Syddjurs Kommune den 25. februar 2015.

Kulturpolitik Frem mod 2020. Syddjurs som Kulturkommune. Vedtaget i Byrådet, Syddjurs Kommune den 25. februar 2015. Kulturpolitik Frem mod 2020 Syddjurs som Kulturkommune Vedtaget i Byrådet, Syddjurs Kommune den 25. februar 2015. INDHOLD Forord... 3 Syddjurs Kultur Vision 2020... 4 Formidling Kultur og oplevelser...

Læs mere

METROPOL FOR MENNESKER. Vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation

METROPOL FOR MENNESKER. Vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation METROPOL FOR MENNESKER Vision og mål for Københavns byliv 2015 Vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation 2 METROPOL FOR MENNESKER KØBENHAVN HAR EN VISION Vi vil være verdens bedste by at leve i. En bæredygtig

Læs mere

CPH International Kultur- og Fritidspolitikken Handleplan nr. 9

CPH International Kultur- og Fritidspolitikken Handleplan nr. 9 CPH International Kultur- og Fritidspolitikken Handleplan nr. 9 Kultur- og Fritidsforvaltningen Københavns Kommune Efterår 2012 Indledning Københavns internationale vækstprofil skal styrkes yderligere

Læs mere

Sådan opstarter du et ungdomsråd

Sådan opstarter du et ungdomsråd Sådan opstarter du et ungdomsråd Unge, sociale aktiviteter, indflydelse, fester og mulighed for at blive hørt af kommunen er essens af et ungdomsråd. Mangler I et sted at være, vil I gerne have flere penge

Læs mere

EVENTSAMARBEJDE I REBILD. Eventstrategi og praktisk guide til styrkelse af samarbejdet omkring events

EVENTSAMARBEJDE I REBILD. Eventstrategi og praktisk guide til styrkelse af samarbejdet omkring events EVENTSAMARBEJDE I REBILD Eventstrategi og praktisk guide til styrkelse af samarbejdet omkring events Projektet Destinations-, organisationsog eventudvikling i Rebild Kommune Formålet med projektet Destinations-,

Læs mere

AFTENSKOLERNE I KØBENHAVN

AFTENSKOLERNE I KØBENHAVN AFTENSKOLERNE I KØBENHAVN Kurser Foredrag Debat WWW.KURSERKBH.DK Pjecen er udgivet af Aftenskolernes Samråd i København. Se mere på www.kurserkbh.dk Layout og tryk: Eks-Skolens Trykkeri ApS Tak til Københavns

Læs mere

Brugerdreven turismeudvikling i det gamle psykiatrihospitalsanlæg Annebergparken

Brugerdreven turismeudvikling i det gamle psykiatrihospitalsanlæg Annebergparken BY- OG KULTURPARK ANNEBERG: Brugerdreven turismeudvikling i det gamle psykiatrihospitalsanlæg Annebergparken 1: Baggrund Nykøbing Sjælland tiltrækker mange turister hvert år, men har fortsæt brug for udvikling

Læs mere

Naturvejleder Faxe 2015. Kom med på tur!

Naturvejleder Faxe 2015. Kom med på tur! Naturvejleder Faxe 2015 Kom med på tur! Den levende natur i Faxe Kalkbrud 30. maj kl. 14-16 Mødested: Geomuseum Faxe, Østervej 2, 4640 Faxe Deltag i dagens arrangement hvor Naturvejleder Faxe og Danmarks

Læs mere

Ledelsesberetning for Danmarks Lungeforening 2014

Ledelsesberetning for Danmarks Lungeforening 2014 Ledelsesberetning for Danmarks Lungeforening 2014 Danmarks Lungeforeningens formål og hovedaktivitet har siden stiftelsen 1901 været at forebygge og bekæmpe lungesygdomme og tuberkulose: Danmarks Lungeforenings

Læs mere

DEN DANSKE RIVIERA NYT BILLEDE DEN DANSKE RIVIERA - VISION. Tillæg til potentialeplaner for Liseleje-Tisvildeleje-Gilleleje-Hornbæk-Humlebæk/Nivå

DEN DANSKE RIVIERA NYT BILLEDE DEN DANSKE RIVIERA - VISION. Tillæg til potentialeplaner for Liseleje-Tisvildeleje-Gilleleje-Hornbæk-Humlebæk/Nivå DEN DANSKE RIVIERA DEN DANSKE RIVIERA - VISION Tillæg til potentialeplaner for Liseleje-Tisvildeleje-Gilleleje-Hornbæk-Humlebæk/Nivå AB SO LUTLA NDS KAB NYT BILLEDE VISION DEN DANSKE RIVIERA - VISION Udarbejdet

Læs mere

Gammel Strandvej 1 9000 Aalborg Med støtte fra Tlf.: 22 46 08 85 / 61 14 13 23

Gammel Strandvej 1 9000 Aalborg Med støtte fra Tlf.: 22 46 08 85 / 61 14 13 23 Rapporten er udarbejdet af Udarbejdet for Gammel Strandvej 1 9000 Aalborg Med støtte fra Tlf.: 22 46 08 85 / 61 14 13 23 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 1 2. Fremgangsmåde... 1 3. Målgruppe... 3 3.1.

Læs mere

for DUI-LEG og VIRKE LANDSDÆKKENDE AKTIVITETER TILBUD OM LOKALE KURSER KALENDER MED DATOER FOR

for DUI-LEG og VIRKE LANDSDÆKKENDE AKTIVITETER TILBUD OM LOKALE KURSER KALENDER MED DATOER FOR AKTIVITETSPLAN for DUI-LEG og VIRKE LANDSDÆKKENDE AKTIVITETER TILBUD OM LOKALE KURSER KALENDER MED DATOER FOR LANDSDÆKKENDE AKTIVITETER 2015 FORORD Kære medlem af DUI-LEG og VIRKE I aktivitetsplanen finder

Læs mere

sæt fokus på rilutsliv

sæt fokus på rilutsliv sæt fokus på rilutsliv sæt fokus på rilutsliv Kommunerne får med kommunalreformen en ny rolle i naturforvaltningen i Danmark og får øget ansvar for både naturbeskyttelse og friluftsliv. Det skaber nye

Læs mere

Sundhed er en del af kulturen i Jammerbugt Kommune

Sundhed er en del af kulturen i Jammerbugt Kommune 2 Sundhed er en del af kulturen i Jammerbugt Kommune Forord Velkommen til Jammerbugt Kommunes sundhedspolitik 2008 2012! Med kommunalreformen har kommunerne fået nye opgaver på sundhedsområdet. Det er

Læs mere

KURSUS KATALOG 2015. Kurser og andre tilbud for frivillige. RødeKors.dk

KURSUS KATALOG 2015. Kurser og andre tilbud for frivillige. RødeKors.dk KURSUS KATALOG 2015 Kurser og andre tilbud for frivillige RødeKors.dk KURSUSOVERSIGT Kurser og andre tilbud for frivillige i 2015 Kursus Dato Sted Tilmeldingsfrist April Introduktionskursus for nye kasserere

Læs mere

Find nye veje FJORDENS DAG

Find nye veje FJORDENS DAG Find nye veje FJORDENS DAG 14. september 2014 Find nye veje ved fjorden! Medbring kontanter Velkommen Til Fjordens Dag I år håber vi på, at I er eventyrlystne og vil gå på opdagelse i naturen på steder

Læs mere

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund Kom godt i gang - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk Denne manual er udformet til jer, som nu står foran at skulle bruge TAGDEL.dk som et værktøj til at inddrage jeres medlemmer, frivillige og andre

Læs mere

Kommuneplan 2013-2025 Kerteminde Kommune. Hovedstruktur

Kommuneplan 2013-2025 Kerteminde Kommune. Hovedstruktur Kommuneplan 2013-2025 Kerteminde Kommune Hovedstruktur Kerteminde Kommune Miljø- & Kulturforvaltningen Plan & Byg Tlf. 65 15 15 15 www.kerteminde.dk plan-byg@kerteminde.dk INDHOLD VISION & INDSATSOMRÅDER...

Læs mere