OsWALDog Hugo. Verdens første interaktive TV udsendelser Af Ivan Sølvason

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OsWALDog Hugo. Verdens første interaktive TV udsendelser Af Ivan Sølvason"

Transkript

1 OsWALDog Hugo Verdens første interaktive TV udsendelser Af Ivan Sølvason

2 Det hele startede i 1983 Købte min første computer i 1983 en Commodore 64 i Bilka på afbetaling. Efter 4 måneders hårdt arbejde med at lære Basic, Sprites, hexadecimalskabte jeg mit allerførste spil. Jeg var netop stoppet efter 7 år på landsholdet i faldskærm og endte med et Dansk mesterskab i Stil, Præcision og Kombineret, og et Nordisk mesterskab i holdpræcision, så det handlede spillet så om. Det må nok betegnes som verdens absolut værste spil nogensinde, grimmeste grafik, dårlig styring, og elendige lydeffekter. Det var så udueligt at jeg måtte slette source koden så ingen nogensinde så hvad for noget skrammel jeg havde skabt. En smule frustreret over min vision og det elendige resultat erkendte jeg at der var nok nogle andre der var bedre til at tegne grafik, lave programmering og lyd end jeg var. Fandt ud at jeg var ide manden og havde visionen om hvordan det skulle have set ud

3 Bladet COMputer Efter nogle år var jeg blevet megaskarp til at redde disketter (5 ¼ ) og programmer der var gået i stykker. Endeligt kunne jeg performe med computere og alle i København og omegn drog til mig for at få reddet deres ødelagte spil. Så søgte jeg job på Alt om Data i 1985 og efter 8 måneder startede jeg bladet COMputersom chefredaktør med speciale indenfor C64 og Amigafra Commodore.

4 1988 og vigtigste samtale ever Efter 3 år som chefredaktør for COMputerhavde jeg bygget et meganetværk op indenfor software, spil, hardware og så kom opkaldet fra Nordisk Film s Producer John Berger. Kender du én der kan lave et spil til TV2 den der nye tv kanal der snart starter op? Helst hvis folk kunne være med derhjemmefra. 0,0001 sekund senere Hey det kan jeg da lige fikse! Kommer med et oplæg om et par dage.

5 Skabelsen af OsWALD Jeg fik straks fat i Esben Krag Hansen (freelancer) som programmør. Et firma i Holbæk mht. hardware der kunne modtage DTMF toner, Jesper Jørgensen (grafik), Michael Balle (lyd) og fandt en Stereo sampler til at lave OsWALD stemmen forvrænget. Skrev et hurtigt micromanus på projektet, fik lavet en præsentation og verdens første interaktive TV spil var i produktion. Første Eleva2ren var der præmiere på OsWALD et super simpelt spil. Man brugte tryk knappen på telefonen for at styre figuren gennem farerne.

6 En Catchysætning Tænkte at for at gøre det lidt sjovere skulle OsWALD sige noget sjovt, når han tabte et liv. Da min kone så lige havde forladt mig fordi jeg arbejdede for meget (18 timer 7 dage om ugen) fandt jeg på denne sætning som spredte sig i det ganske land, synes det passede meget godt til situationen. Det var vel nok ærgerligt vi prøver igen!

7 Super OsWALD Året efter bad Nordisk Film om en værdig efterfølger og vi blev enige om at holde fast på OsWALDmen nu med 2 spillere samtidigt og vi kaldte dette format for Super OsWALD. Når man kom igennem banen, blev man til Super OsWALDog kunne nu styre gennem et hav af penge sedler og vinde dem.

8 Kupon kampagne finansierede mig Jeg gik i år 2 i gang med at producere en C64 og Amiga version af Super OsWALD. Min forlags direktør Claus Nordfeldkunne godt tænke sig at tilbyde dette spil for at skaffe nye abonnenter til COMputer og jeg lavede en licens aftale på 40 krper spil og så røg den i kupon hæftet til hele Danmark. På 3 dage kom der 6500 kuponer ind og jeg havde start kapitalen til at starte for mig selv. Første dag i mit eget firma i en kælder med penge på banken var en rigtig rar følelse vi er nu i Januar 1990.

9 Først krise så skabelsen Nogen gange skabes noget stort når der er rigtigt meget pres på. Min kære OsWALDgrafiker Jesper Jørgensen besluttede sig til at være min konkurrent og tilbød Nordisk Film et helt andet interaktivt TV koncept, tage min programmør fra mig, mit liv og firma var nu i fare for at lukke. Havde jo lige glemt at skrive kontrakt med ham så rettighederne flød mellem grafiker, lydmand, undertegnede og programmøren. OsWALD blev lagt i skuffen for evigt. Jeg måtte tage ACTION NU..kaldte5 mand til frokost på Cafe Apoteket i Hellerup.

10 Brainstorm Blandt deltagerne var bl.a. Jesper Nisted (min daværende svoger) og han foreslog straks en Trold. Godt hvad laver en trold, skov, mine, guld, dynamit..sagde jeg. Hey der er sgu noget her. Vi brainstormedeså i de næste 3 timer på ideer og jeg satte så 3 grafikere i gang med at designe en trold. MEN inden de fik lov at være kreative bad jeg dem udfylde en kontrakt hvor JEG ejede ALLE Rettighederne 100%. De kunne få en kontant betaling plus kr. og et fast job såfremt vi vandt dealen med Nordisk Film.

11 Figuren skabt Vi fik 3 forslag ind og den eneste der bare var i nærheden af noget godt var kreationen af Niels Krogh Mortensen. Jeg sad sammen med ham og vi modellerede rundt på ører, øjne, mave, hale og han lavede i real tid en ny version indtil jeg sagde NU ER DEN DER! Satte straks gang i animationer, design af baggrunde og kæmpe skabeloner til Nordisk Film (håndtegnede).

12 Præsentationen John Berger kom ud og inden vi ville præsentere MAX (som han hed oprindeligt) skulle jeg lige til at vise ham konceptet. Men besluttede at lade ham fortælle hvad han godt kunne tænke sig. Han ville gerne have NØJAGTIGT hvad vi havde skabt en levende figur, mange sjove sætninger, eksplosioner, 3D grafik, en ond fjende, point optjening og en afslutning. Han var helt chokeret da han så konceptet og smilede bare. Jeg beder Direktøren for Nordisk Film Erik Stephensen om at komme herud i morgen.. (første skridt i hus) Michael Brochdorffder havde lejet en kontor plads hos mig viste ham den sjove stemme og han grinede den var sgu sjov.

13 Erik godkender Max Erik kom ud, fik præsentationen og spurgte hvad koster det? krfor de Skandinaviske TV rettigheder og vi deles om merchandising65/35 til den sælgende part sagde jeg. Vi havde solgt en lille smule merchanding med OsWALD og anede ikke om denne her figur kunne bruges endnu. Erik sagde Ja lad os gøre det. De kørte hjem og vi jublede i timevis og kunne ikke arbejde de næste 2 dage over at sejren var i hus.

14 Hvad skal figuren sige? For at få det hele til at virke vidste jeg efter OsWALDsætningen at jeg måtte finde på noget genialt at sige til figuren, som folk kunne huske og grine af. Efter timers med meditation kom den endeligt: Hva Hvor Ska vi hen du? Og Hallo er der nogen hjemme Tag det bare helt roligt, vi skal nok klare den sammen os to Det fløj bare ud men min daværende kæreste mente at Hva Hvor ska vi hen du? var den mest åndsvage sætning hun nogensinde havde hørt. Jeg VIDSTE BARE DEN VAR DER og smilede blot

15 Ikke MAX men Vi skrev nu kontrakten under med Nordisk Film 2 uger inden premieren og figuren hed MAX. Men John Berger blev ved at sige nej nej nej han skal hedde Hugo. Jeg ville ikke give mig, men en dag kom han ud med Ekstra Bladet og her stod der at der på fredag var premiere på HUGO.. Arg sagde jeg og så måtte vi lynhurtigt tegne logo etctil Hugo.

16 Premieren Vi gik LIVE med Hugo 7. September 1990 på Eleva2ren og alt gik fint med Nina Klinker Jørgensen (daværende kæreste med Kronprinsen). Men vi vidste ikke rigtigt om det var en succes eller ej endnu. Næste fredag skiftede ALTING. Nina havde fået 1 tegning ind fra en lille pige og ville sende hende en Hugo T-shirt for den fine tegning og opfordrede alle børn i Danmark at sende deres tegninger ind med Hugo.

17 6 postsække Nordisk Film ringede og sagde er I klar over hvad vi har her drenge? Øh næhh ikke rigtigt.. Vi har i dag alene modtaget 6 fulde postsække med tegninger fra børn over hele Danmark vi har en SUCCESS Da Nina tonede frem med Hugo på skærmen denne fredag og viste de kæmpe postbunker så gik alting fuldstændigt amok.

18 Merchandisinggår amok 19 firmaer ringede til mig mandagen efter og ville købe T-shirt rettighederne, men de var solgt for længst. Cloetta Fazer ville have Slik (solgte 60 tons om året flere år i træk) Der blev bl.a. solgt badehåndklæder på 2 uger Fik ordrer på PC, Amigaog C64 spillet til jul på over ordrer hvilket var 10 gange større end noget spil nogensinde havde solgt i Danmark på én gang. Plakater blev revet ned i computer butikker og alle kopierede Hugo alle steder i stride strømme. 150 sager på nogle få uger måtte advokaten tage sig af.

19 Millionerne ruller ind Midt i sådan en situation er der næsten umuligt at vide hvad man skal gøre alle ville have Hugo på alverdens produkter, fra morgenmad til børnetøj og meget mere. Millionerne rullede bare ind i stride strømme og så tænkte jeg at hvis det kan blive så stort i Danmark må der da være muligheder i andre lande. Satsede derfor ALLE pengene på markedsføring til TV stationer på den internationale TV messe i Cannes. Hugoline og ungerne blev introduceret i Danmark og jeg fik produceret min FALDSKÆRMS SCENE YES:

20 Men så nemt var det heller ikke Hugo fortsatte sin succes på TV2 og i mellemtiden skulle der sprøjtes adskillige millioner til i markedsføring før vi endeligt fik gennembrud til Tele 5 i Spanien via mit nye brand Interactive Television Entertainment A/S Bank kontoen var drænet og det var lige ved at gå galt. Men så kom Turkiskog Finsk TV (på samme dag) med en underskrift. Nu havde vi 4 lande i gang og den internationale satsning begyndte at give afkast pyha.

21 Min geniale far Min far Bjarne Sølvason, som altid har været min helt synes det kunne være sjovt at opfinde en maske så Hugo kunne blive levende i real tid. Som sagt som gjort Animation Mask System blev skabt og blev solgt til over 20 lande. Aflæste ansigts bevægelserne og gjorde Hugo levende. Han kom i avisen og var pavestolt som opfinder det varmede jo hjertet..

22 Tyskland dealen Efter at Hugo nærmest var sneget sig ind rent lancerings mæssigtpå TV2 Danmark som en del af et andet program gik det anderledes på Kabel Eins i Tyskland. Vi var inviteret derned og sad sammen med 175 journalister og et par jumbo skærme. Så tændte de skærmene og Munchenog Berlin var med live med ligeså mange journalister som i Hamborg hvor vi sad. Så gik det op for os (Henrik Bang og undertegnede) at ALT VAR FOR HUGO. GULP! Han fik sit helt eget MEGA show på kanalen. Tyskland stod for over 50% af verdens omsætningen de næste mange år.

23 USA banker på døren TelemundoNetwork i Miami sdirektør Joachim Blayaringede pludseligt en sen fredag eftermiddag. Har lige set Hugo den skal vi sgu have til vores TV kanal send et tilbud indenfor 1 time og jeg ringer i morgen for at bekræfte aftalen. Fik min lokale Spanske partner til at køre forbi hotellet med merchandising, spil og brochurer samtidigt med at han fik mit tilbud. Hugo kom så til at hedde Tino (pga. andre varemærker der) og kørte i 3 år på kanalen og var #1 show der.

24 Et par fantastiske Hugo oplevelser Drengen i Madrid Pigen i Argentina

25 Summa summarum Der er mange mangemangeandre sjove historier omkring Hugo rundt om i verden, men vi har ikke flere dage at fortælle i, så lad os runde af med at sige at Hugo blev et VERDENS HIT med 400 millioner der kendte ham godt. Endte i over 43 lande på TV, solgte langt over 10 millioner computer spil på 14 sprog og 6 platforme og omsatte på 12 år noget i nærheden af 880 millioner kroner inden jeg solgte mit livs værk til en investor i Han har i dag over 1,2 millioner fans på Facebookpå Spansk fordelt på 2 grupper. Ejet i dag af KreaMedia. Hvis vi har tid lidt Hugo Safari..

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model

Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Bilag 16: Skema, hvor transskriptioner er inddelt efter Schrøders flerdimensionelle model Interviewperson 1: Receptionsanalysen - opdelt efter Schrøders model Forståelse Interview 1 Interview 2 Interview

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret.

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret. 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 I: Ja okay. I2: Hvad kan du så huske altså første gang, da du finder ud af, at du er gravid, hvad du tænkte der? I: Bare så vi ikke kommer hjem og tænker, nåh nu glemte vi

Læs mere

Bilag 5, Fokusgruppesamtale nr. 1

Bilag 5, Fokusgruppesamtale nr. 1 Deltagere: Sanne (S): Tidligere kunde i DB, har valgt at skifte Cathrine (C): Aldrig været kunde i DB Sophie (Soph): Følger sine forældres bankengagement ikke kunde i DB Jeppe (J): Tidligere kunde i DB

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 3. klasse Personer Polle Noller Sigurd Søren Lasse Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på ideer til den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af

Læs mere

trine Borre De gik efter

trine Borre De gik efter Lotte Petri trine Borre marianne dulong De gik efter drømmen Er du endt på rette hylde, eller skulle du i virkeligheden have været smykkedesigner, ejendomsmægler i Berlin eller forfatter? Mød Lotte, Trine

Læs mere

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes.

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. Interview med Signe I = interviewer S= Signe M= Mads, hendes mand I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. I: Så tænkte vi, at du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. S: Ja, altså sådan hvor jeg

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Bilag 2. Transkribtion af interview med Jens Kofoed, trykker på Eks-Skolens Trykkeri. d. 14.05.2013

Bilag 2. Transkribtion af interview med Jens Kofoed, trykker på Eks-Skolens Trykkeri. d. 14.05.2013 Bilag 2 Transkribtion af interview med Jens Kofoed, trykker på Eks-Skolens Trykkeri. d. 14.05.2013 R (respondent) = Jens Kofoed I (interviewer) = Mikkel Andersen I2 (interviewer 2) = Simon Schonenberg.

Læs mere

Bilag 1 Forforståelse...2 Bilag 2 Spørgeguide Lærke Hoffman...3 Bilag 3 Egne oplevelser med Ego Trap...4 Bilag 4 Interview med Poul Kattler og Helle

Bilag 1 Forforståelse...2 Bilag 2 Spørgeguide Lærke Hoffman...3 Bilag 3 Egne oplevelser med Ego Trap...4 Bilag 4 Interview med Poul Kattler og Helle Bilag 1 Forforståelse...2 Bilag 2 Spørgeguide Lærke Hoffman...3 Bilag 3 Egne oplevelser med Ego Trap...4 Bilag 4 Interview med Poul Kattler og Helle Rimmer på Eksperimentarium...6 Bilag 5 Spørgeguide til

Læs mere

forskel - ide - projekt Ventilen Danmark 10 år

forskel - ide - projekt Ventilen Danmark 10 år forskel - ide - projekt Ventilen Danmark 10 år Ambitionen om at gøre en forskel Ventilen 10 år Oktober 2009 Udgivet af: Ventilen Danmark Ny Kongensgade 9,3. 1472 København K 70 208 308 info@ventilen.dk

Læs mere

Sille og Sigurd. får besøg fra Uganda. Maj 2014

Sille og Sigurd. får besøg fra Uganda. Maj 2014 Sille og Sigurd Lederhæfte får besøg fra Uganda Maj 2014 2 Kære Leder Selv om man er lille, kan man godt udrette noget stort. Det lærer Sille og Sigurd af deres venner Rebecca og David, der er på besøg

Læs mere

Fortalt til Anna Furbo Rewitz, udviklingskonsulent i ADHD-foreningen

Fortalt til Anna Furbo Rewitz, udviklingskonsulent i ADHD-foreningen 25 De dårlige minder bliver brugt til noget godt Fortalt til Anna Furbo Rewitz, udviklingskonsulent i ADHD-foreningen Mit navn er Marianne Christensen. Jeg er 45 år, børneergoterapeut, og jeg bor i Ringe

Læs mere

Film skal se fede ud! Omar Shargawi. A f Eva Novrup Redvall

Film skal se fede ud! Omar Shargawi. A f Eva Novrup Redvall Dar Salim i Ma Salama Jamil (2008, Gå med fred Jamil), Foto: Christian Geisnæs. Film skal se fede ud! Omar Shargawi A f Eva Novrup Redvall Du dukkede i 2008 op ud a f det blå og gjorde din entré i dansk

Læs mere

WINDOWS - COMMODORE - AMIGA 64 - AMSTRAD DIN COMPUTER 62. April 2014-19. årgang SUPER OSWALD MATCHDAY II PUBLISHER VS INDESIGN

WINDOWS - COMMODORE - AMIGA 64 - AMSTRAD DIN COMPUTER 62. April 2014-19. årgang SUPER OSWALD MATCHDAY II PUBLISHER VS INDESIGN WINDOWS - AMIGA - COMMODORE 64 64 - AMSTRAD MSTRAD - RETRO - FLASH - JAVA DIN COMPUTER 62 April 2014-19. årgang SUPER OSWALD MATCHDAY II PUBLISHER VS INDESIGN Afhængig af internettet På mit job laver jeg

Læs mere

Anja. Anja: Ja, det er helt okay. I: Okay. Øhm så hvis du vil starte med at fortælle hvad dit navn er og hvad du laver, og din alder?

Anja. Anja: Ja, det er helt okay. I: Okay. Øhm så hvis du vil starte med at fortælle hvad dit navn er og hvad du laver, og din alder? Bilagsmappe - Tilhørende specialet: Hvad siger patienterne? En undersøgelse af patienters forestillinger om hvad læger kan og skal i læge-patientkommunikationen Transskriberingsmappe Specialeafhandling

Læs mere

Bilagshæfte. Med børn på museum - analyse af børns oplevelser af udstillingen Danmarkshistorier. til

Bilagshæfte. Med børn på museum - analyse af børns oplevelser af udstillingen Danmarkshistorier. til Bilagshæfte til Med børn på museum - analyse af børns oplevelser af udstillingen Danmarkshistorier Side 2 Side 6 Side 8 Side 9 Side 19 Side 28 Side 29 Side 47 Side 49 Side 50 Side 62 Side 71 Side 72 Side

Læs mere

Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst.

Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst. Kald 4: Hvad er dit behov lige nu. Nu er det tid til at ligge ønskerne lidt væk. Vid at de arbejder i dig og at du hele tiden kan gå tilbage til dem, når du har lyst. Men i dag skal vi tale om dit behov.

Læs mere

sv: Jeg er uddannet som socialpædagog, og har haft 2½ år på Sam-Basis på RUC,

sv: Jeg er uddannet som socialpædagog, og har haft 2½ år på Sam-Basis på RUC, sp: ja! sp: Nåh ja, det ved jeg ikke, om du har lyst til lige at læse de der spørgsmål igennem, så du ved, hvad det er vi er interesseret i at spørge dig om? sv: Joh, det kunne jeg godt gøre. Pause sv:

Læs mere

Mand! Bliv en fræk og frisk familiefar på 30 dage

Mand! Bliv en fræk og frisk familiefar på 30 dage 2 Mand! Bliv en fræk og frisk familiefar på 30 dage Tilbage i topform på jobbet og i privaten Kirsti Hauge Weightless Ink 3 Mand! Bliv en fræk og frisk familiefar på 30 dage Af Kirsti Hauge 1. udgave,

Læs mere

en historie om børns forventninger til skolen

en historie om børns forventninger til skolen Jytte Sidelmann en historie om børns forventninger til skolen Udgivet af Danmarks Lærerforening i samarbejde med Gyldendal Kære Forældre Nu nærmer skolestarten sig for jeres barn, og forventningerne er

Læs mere

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv.

Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Det var en chance, jeg fik... Jeanette og 10 andre unge fortæller om den forskel, et ophold på en døgninstitution har gjort i deres liv. Jacob 4 Frida 9 Jesper 14 Christine 18 Paw 22 Jeanette 25 Per 30

Læs mere

Interaktiv 3d i Flash

Interaktiv 3d i Flash 1 Indholdsfortegnelse 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 2 INTRODUKTION 4 3 PROBLEMFORMULERING 4 4 PROBLEMAFGRÆNSNING 5 5 METODE OG STRUKTUR 5 5.1 Metode 6 5.2 Struktur 6 6 UDVIKLINGS IDE. 7 6.1 Bruger anvendelighed

Læs mere

Den fødte leder. Benzin, kolbekaffe, blaffer

Den fødte leder. Benzin, kolbekaffe, blaffer Den fødte leder Kurven for karrieren er stadigt stigende for den 34-årige underdirektør Peter Thøgersen, men alligevel har han planer om en brat omlægning af sit professionelle liv. Han tror på, at alting

Læs mere

Yngste søn: Øhh, far, jeg skal lige spørge dig om noget. Far: Ja, min søn, hvad vil du gerne spørge mig om?

Yngste søn: Øhh, far, jeg skal lige spørge dig om noget. Far: Ja, min søn, hvad vil du gerne spørge mig om? Den fortabte søn Dukketeater Af: Britta Søes Tekst: Luk 15,11-32 Tema: Gud, som den der er Far. Om tilgivelse at have gjort noget dumt og få tilgivelse. Om misundelse. Om at se alle de gaver, vi har fået

Læs mere

Du citerer Michael Linton, som startede det første byttesystem LETS i Canada. Noget med: Som fisk ikke ser vandet ser økonomer ikke penge.

Du citerer Michael Linton, som startede det første byttesystem LETS i Canada. Noget med: Som fisk ikke ser vandet ser økonomer ikke penge. Forkortet interview med Helle Kibsgaard. Medlem af Herlev-byttering. Cand. Scient. Soc. fra Roskilde Universitetscenter i Internationale Udviklingsstudier og Pædagogik. Specialetitel: Komplementære penge,

Læs mere

NYT DET FRIE LIV KONSULENT. Hvordan forbereder. på 2009?

NYT DET FRIE LIV KONSULENT. Hvordan forbereder. på 2009? BLADET FOR DE TUNGE DRENGE! NR.18 / 2009 KONSULENT NYT Hvordan forbereder du dig bedst på 2009? Repræsentanter for Microsoft, Sun og Oracle giver deres bud på de vigtigste IT-tendenser i 2009 DET FRIE

Læs mere

WINDOWS - COMMODORE - AMIGA 64 - AMSTRAD DIN COMPUTER 64. Juni 2015-20. årgang HVORFOR ER WOW BLEVET DÅRLIGT? TUROK APPLE TV

WINDOWS - COMMODORE - AMIGA 64 - AMSTRAD DIN COMPUTER 64. Juni 2015-20. årgang HVORFOR ER WOW BLEVET DÅRLIGT? TUROK APPLE TV WINDOWS - AMIGA - COMMODORE 64 64 - AMSTRAD MSTRAD - RETRO - FLASH - JAVA DIN COMPUTER 64 Juni 2015-20. årgang HVORFOR ER WOW BLEVET DÅRLIGT? TUROK APPLE TV Et Smart-Watch eller ej 2 Ligesom rigtig mange

Læs mere

Ny Mesterlære - stærkt gået

Ny Mesterlære - stærkt gået Ny Mesterlære - stærkt gået 13 stærke fortællinger fra ny mesterlære 2008 FoU-projekt 121492 Forfatter: Jane Jakobsen, DEL www.delud.dk Ny Mesterlære - stærkt gået FoU-projekt 121492 Forfattere: Jane Jakobsen,

Læs mere