Pløjet Havrestub Peter Jensen og brækkede Stenbro op.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "03.01.1910. Pløjet Havrestub Peter Jensen og brækkede Stenbro op."

Transkript

1 O. Chr. Olsen. Kristiansminde, Uggerslev. Uddrag af hans dagbog for Pløjet Havrestub Peter Jensen og brækkede Stenbro op Pløjet Havrestub Peter Jensen Thorup var og brækkede Stenbro op paa den gamle Gaardsplads Fik vi endelig Ajlekummen lavet færdig. Døve lars var her og lavede den færdig med Vandglas i Bunden og lagt Rørene færdig. Jeg var nede paa Mejeriet at kontrollere Købte jeg 4 Grise nede hos Hans P Hansen Solbakken til 32½ Kr Parret. Der er 2 brogede imellem 1. Sort kostede i denne Uge 35 Kr Parret efter Odense Torvepriser Ude og assueret en Ko ved Hans Jeppesen Uggerslev Mose om Fmd. Om Eftmd skaaren Hakkelse renset Rende m.m Pløjet og i Skamby ved Frejn og hente 1000 Pund Kager. Samt til Mølle Var jeg i Thorup og fik Hakkelsemaskineknivene slibet Tærsket noget Rug med Plæjle til Baand Muet under Svin. Det er i Dag Konens Fødselsdag og som Følge heraf kommer R.Jensens Jørg Hansens og Rs Hansen Thorup og her i aften Var Faders og Hans Hansens hernede og besøgte os Tærsket lidt Byg godt 2 Tdr renset det og til Mølle med det Var det en meget stærk Snestorm, vi kom ikke engang af med Mælken til Mejeriet. Skaaren Hakkelse m.m Kørte Mælk til Mejeriet og øst Sne Snegilde om Aftenen ved Birkholms Kørt Mælk til Mejeriet og øst Sne Vi tærskede lidt om Eftmd. Snegilde om Aftenen hos os Renset Kornet vi tærskede i Gaar og til Mølle med det Jeg var i Thorup om Eftmd til Tyrs med Bodil Øst Sne og kørt Mælk til Mejeriet Var vi hjemme hele Dagen, Otto var ude at køre en Tur i Kane sammen med Thorupperne Jens Hansen Jydsmed var her og besøgte os Tærsket 2 Traver Hvede og 2 Traver Blandkorn, renset det, og til Mølle med det. Stjernehjulet til Tærskemaskinen er sendt til Bogense i Dag for at byttes, da det gl har mistet 2 Knakker.

2 Maskinen blev ordnet igen til Middag tærsket 8 Traver om Eftmd 3½ Tr Blandkorn 2½ Tr Hvede 1 Tr Rug 1 Tr Havre Maskinen er gaaet itu igen det er den Kiledup der holder Stjernehjulet Kørt noget Asketræ hjem fra den gamle Have af Kørt nogle raadne Roer ud paa Møddingen nede fra Tærskeladen af Var Smeden i Skamby herude hos os, med brugt Cykel som jeg har købt af ham til 35 Kr, den er af Brdr Petersen i Bogense. Rasmus Skrædder og Jørgen Peter Hansen var ogsaa herude og vi fik et lille slag Kort om Aftenen Begyndte vi at tærske et Rivningshæs som stod uden for Ladeporten med 7 store Læs Rivning i Viggo og Sigfred i Thorup hjalp til Tærsket Rivningshæset færdig til Melmadstid om Eftmd. Den sidste Kvart skaaren Hakkelse Smeden var her om Fmd. og satte 8 nye Stilker i Kastemaskinen Til Mølle med 5 Stk 6 Skp Og i Kappendrup ved Christiansen efter 1000 Pund Kager og 500 Pund Hampefrøkg I Skamby efter ½ Læs Sand og 4 Tdr Kul m.m. Den unge So lagde Grise om Aftenen hun fik i alt 13, men der er kuns 10 levende Kørte vi Is til Mejeriet Købmand Chr Rasmussens var her en Omgang om Aftenen Lavet Baand til at tærske imorgen Jeg var i Thorup og laane den Sorte til at tærske med imorgen Renset Blandkorn og baaret det paa Loftet Kastet Byg paa henne fra Hestestaldslyen Sadelmagerens Jørgen hjalp til 50 Øre i Dagløn. Om Aftenen var jeg nede og gratulerede Fader, som 57 Aar i Dag Tærsket Redehalm med Plejle og lavet Baand om Fmd Var Hans i Thorup og hjalp Fader at tærske Jeg passede Køer O. Chr. Olsen Vi blev helt færdige med at tærske for i Aar i Dag Lagde den gamle So Grise hun fik kuns i alt 3 Renset Haven og andet mere Om Aftenen var vi nede i Thorup ved Hans Jørgen Hansens til hans Fødselsdag Den brune Hoppe folede imens og fik et brunt Hingstføl, men er ikke videre rask Fik det sorte Faar 2 Lam om Aftenen Var vi hjemme hele Dagen og passede det syge Føl Det kan nok patte Moderen at naar at vi holder det til.

3 Renset den sidste Byg og vøjtet den Begyndt at stive Pil. Muet under Svin Døde Føllet om Morgenen det var assureret for 40 Kr Stivet Pil. Faaet Byggen væk fra Ladegangen Var jeg i Søndersø Skov om Eftmd efter et Læs Graner beregnet til Slystænger Nede i Stensby med en So der skal ornes Om Eftmd pløjet en Ager der ikke blev fældet i Efteraaret Arbejdet i Brænden Den brune Hoppe tog Hest ved Poulsens Hingst Mariendal Soen lov Orne Arbejdet i Brænden. Om Eftmd var mig og min Svoger H P Hansen ovre og saa paa Jens Karlsens Gard i Bladstrup men der blev ingen Handel ud af det Var vi hjemme hele Dagen og ingen Fremmede. Kom vi af med den røde 2 Aars Plag den kostede 355 Kr, den kom op paa Veflinge Stormark paa et Sted paa 15 Td La Saaet 1000 Pund Superfosfat Begyndt at harve Fold med Faders Slæbe med 3 Heste for Jeg var kørende til Skamby om Eftmd oppe med noget Korn 600 Pund Byg og 300 Pund Havre som skulle byttes hos Jens Peters Ude at assurere Heste og Køer mig og Birkholm og Mads Peter Madsen Var jeg ude og bød til Pølsegilde paa Søndag Blev 2 Høns lagt. Skulle vi have haft begyndt at saa men det blev Regnvejr det meste af Dagen. Saa kultivatorede vi i Forvejen I Skamby Foderstofhus efter 500 Pund Kager 300 Klid 200 Majs Slagtet Gris den første Kvart Ludvig Truelsen rensede Have m.m. til i Morgen vi skal have fremmede Havde vi Pølsegilde. H Hansens. P Olsens. Sadelmagerens. Rasm Hansen. H P Hansen Stensby. J P Olsen Skamby Kom Køerne paa Græs første Gang, der er helt pænt Græs. Var mig og Konen oppe i Skamby hos Jens Peters til Pølsegilde Den brune blev skoet om med 4 nye Sko. Jeg var i Kappendrup om Aftenen til Vælgermøde Begyndte vi at lægge Gaardet med Brosten. Stenkløveren ude ved Glavendrup Teglværk lægger det Brolæggeren 1 Dag a 2½ Kr Var der Rigsdagsvalg i Otterup Niels Chr Rasmussen Moderat genvalgtes Lagt Bro i Gaardet Brolægeren 1 Dag

4 Hentet 1 Læs Grus Lagt Bro i Gaardet. Skovede jeg for døve Lars fra Margaard Brolæggeren 1 Dag Christian Jensen 1 Dag Hentet 1 Læs Grus ude ved Christian Hjadstrup Mork Lagt Bro i Gaardet Stenhuggeren 1 Dag Christian Jensen 1 Dag Kørt 2 Læs Grus Lagt Bro i Gaardet Stenhuggeren 1 Dag Chr Jensen 1 Dag Viggo fra Thorup var her med 1 Spand Heste og hjalp til Kørt 4 Læs Grus Lagt Bro i Gaardet. Stenhuggeren 1 Dag Christian Jensen 1 Dag Hans Nielsen fra Thorup var hernede og hjalp til Kørt 2 Læs Grus Lagt Bro i Gaardet Stenhuggeren 1 Dag Christian Jensen 1 Dag Christian betalt med 1½ Kr pr Dag Lagt Bro i Gaardet Stenhuggeren 1 Dag Slaaet Plænerne i Haven samt renset den Lagt Bro i Gaardet Stenhuggeren 1 Dag Christian Jensen Lagt Bro i Gaardet Stenhuggeren 1 Dag Kultivatoret Brakjord om Eftmd Blev Stenhuggeren færdig med at lægge Bro i Gaardet til Middag. Betalt med i alt 30 Kr Om Eftermd var jeg kørende ned til Ullerup med hans Værktøj. Jeg tog 6 Tdr Cement med hjem oppe fra Købmand Andersen Kørt 4 Læs Grus og 2 Læs Sten hertil til at begynde og støbe i Morgen Begyndt at støbe Cementfortov ude i Gaardet Lars Jeppesen støber det. med mig og Hans til Hjælp Fader var ogsaa hernede og hjælpe til med køre Sten til Støbet Fortov af Cement ude i Gaardet Lars Jeppesen 1 Dag Kørt 1 Læs Grus Var vi hjemme hele Dagen Støbet Cementfortov herude i Gaardet Lars Jeppesen 1 Dag. Hentet et Læs Grus i Thorup Færdig med at støbe Fortov ude i Gaardet Lars Jeppesen 1 Dag i alt 4 Dag betalt med 12 Kr Thorup Teglværk solgt til Marius Hansen Hentede jeg 2 Læs Kul paa Uggerslev St 6 Tdr til os selv og 10 Tdr til Jørgen Skærsliber Om Aftenen var jeg til Jagilde nede hos Fader og Jens Hansen Marie Ols Var vi en Omgang i Stige os og Rasmus Hansens og Hofsteds Jeg kørte i Charabangen med den brune for enspænder I. P. Hansen Thorup Teglværk var her med 1 Læs Sand til os hentet ved Skamby Station.

5 Blev den brune skoet om med 4 nye Sko Var mig og Jens Peter og Smeden i Skamby nede i Nyborg og besøgte Martin som er Soldat dernede i Sommer. Vi cyklede til Odense og med Toget fra Odense til Nyborg. Det regnede det meste af Tiden Jeg passede Køer og rensede Roer den sidste Kvart var jeg i Odense og købte Brudegave til Marie og Jens Om Eftermiddagen var jeg nede hos Faders for at hjælpe til med at lempe til Bryllup imorgen Var jeg og Hans til Bryllup nede i Thorup til Søster Maries og Jens Hansens Bryllup Hans var Kusk Det var et temmelig stort Bryllup Var jeg til 2den Dags Bryllup Folkene var i Roerne Om Eftmd var Hans til St. Knuds Marked Var jeg oppe ved min Broders Jens Peter Olsens i Skamby til Barselgilde lille Esther var nemlig i Kirke i Dag Kom vi af med en Kvie som stod med 1ste Kalv til Karl Rasmussen Skamby den skal kælve den 20 September og den kostede 163 Kroner (den var for lille) Om Eftmd var jeg oppe i Skamby til Planteavlsudstilling i Skamby Forsamlingshus og Forsøgsmarken Høstede Havren med Selvbinderen af Viggo Høstet Blandkornet Vi blev færdige til Aften og hermed er vi færdige med at høste for i Aar Var jeg og Hans til Bryllup nede i Thorup til Søster Maries og Jens Hansens Bryllup Hans var Kusk Det var et temmelig stort Bryllup Var jeg til 2den Dags Bryllup Folkene var i Roerne Om eftmd var Hans til St Knuds Marked Var jeg oppe ved min Broders Jens Peder Olesen i Skamby til Barselgilde lille Ester var nemlig i Kirke i Dag Kom vi af med en Kvie som stod med 1 ste Kalv til Karl Rasmussen Skamby den skal kælve den 20 September og den kostede 163 Kroner (den var for lille) Om Eftmd var jeg oppe i Skamby til Planteavlsudstilling i Skamby Forsamlingshus og Forsøgsmarken Var vi i Thorup og hjalp til Om Aftenen var der Selskab dernede mig og Otto Jens Peters - Jens Hansens - og Sadelmagerens i Anledning af Moders Fødselsdag.

6 Vi blev færdige til Aften og dermed er vi færdige med at høste for i Aar Hentet Halmrysteren ovre hos Smeden samt faaet den stillet op og prøvet Færdig at pløje Brakjorden 3de Gang det er Maade med Kørekornvejret i disse Dage færdig med at indavle Kærene for i Aar Købte jeg en Pattegris af Marius Hansen Thorup Teglværk for en Pris af 18 Kr de bedste Pattegrise koster i denne Tid 44 Kr Parret Den brogede Jørgen Peters Gris lov Orne ved Sol mandens Orne Om Eftmd kørt 2 Læs Grus fra Thorup samt planeret Gaardet Havde Hans Fridag (Nøddag) Jeg kørte 2 Læs Grus fra Thorup til Gaardet Den unge hvide So af Faders den brogede Race lagde Grise om Eftmd hun fik 10 pæne raske Grise Tærsket Rug med Plejle til Baand Blev den Brune skoet om med 4 nye Sko Var jeg oppe ved Jens Peters i Skamby med Koen Else som jeg har solgt til Karl Rasmussen Skamby for 257 Kr. Jens Peter leder den saa ud paa Stationen i Morgen tidlig Tærskede vi Rug 139 Klapninger Døde Gmd Hans Hansen Skamby Thorup 70 Aar gl. han har kuns været syg en 2-3 Maaneder han har ellers aldrig været syg før Om Eftmd var jeg nede hos Bageren i Kappendrup med 1800 Pund Rug Rugen vejer godt 124 hollandske iaar Fik Karoline en Dreng om Aftenen Kl Han vejer 10 Pund med Tøjet paa Jeg var til Begravelse Gmd Hans Hansen Skamby Thorup blev begravet paa Skamby Kirkegaard 70 Aar gl der var i alt 20 Vogne i Følget Om Eftmd var jeg til 2den Dags Begravelse Om Aftenen var Hans Peter og Karen Kirstine i Stensby her med Barselmad Der var flere her med Barselmad om Eftmd Var Jens Peter Olsens Jens Hansens og Faders hernede med Barselmad Var Rasmus Hansens og Sadelmagerens her med Barselmad Plukket Pærer solgt for 10 Kr 10 Øre vi fik 5 Øre pr Pund Om Aftenen var Niels Petersens i Rodstrup her med Barselmad

7 Vasket Faarene Snedkeren i Glavendrup var her og satte 36 Ruder i samt lavet en Stige Var os og Hofsteds og Hans Jørgen og Jørgen Peter kørende i vores Char a bang til Otterup til Husmandsudstilling Jeg var ude og assurere Heste hele Dagen tillige med Bakholm og Mads Peter Madsen Slagtet en So den har faaet 2 Læg Om Eftmd var jeg oppe i Skamby for at bede Jens Peters til Barselgilde Høstgilde her om Aftenen Om Aftenen var mig og Konen og Otto ude at byde Bødkerens og Sadelmagerens til Barselgilde Rejste jeg i Tjenesten som varer 6 Dage Jeg skal ligge ved 36de Bataillons i Odense Kom jeg hjem fra Tjenesten igen. Vi har haft det helt godt Rejste Hans Søren Nielsen her fra, han har tjent her i 2 Aar. I Stedet for har vi faaet Johannes Hansen som tjener hos Hans Jørg Hansen Thorup Det er Peder Murers Søn i Skamby Bag i Bogen står flere beløb, som Hans har fået udbetalt. F.eks. 4,40 kr, som han skyldte sin moder, til uhret 5 øre, til marskandiske 20 kr, til St Knuds marked 2 kr., til manufakturhdl. 25 kr, til doktorregning og skydning 16 kr.

01.01.1904 Om Aftenen var vi og H Hansens kørende til Brøndstrup til Lars Christensens til Ungdomsbal Vi kom hjem Kl 4 ½ Morgen

01.01.1904 Om Aftenen var vi og H Hansens kørende til Brøndstrup til Lars Christensens til Ungdomsbal Vi kom hjem Kl 4 ½ Morgen 1904 01.01.1904 Om Aftenen var vi og H Hansens kørende til Brøndstrup til Lars Christensens til Ungdomsbal Vi kom hjem Kl 4 ½ Morgen 02.01.1904 Baaren Halm fra Hæs og ind i Laden. Muet under Svin o.a.m.

Læs mere

Tærskede vi Havre Var vi i Skamby og besøge Jens Peters

Tærskede vi Havre Var vi i Skamby og besøge Jens Peters 1909 Noterings - Kalender for Aaret 1909. O.Chr.Olsen, Jydegaarden den 19.Januar 1909. O. Chr. Olsen, Kristiansminde. Dette Navn er Gaarden bleven kaldet i dette Aar. Dette står skrevet paa Omslaget inde

Læs mere

02.01.1903. Om Aftenen var Jens Peter oppe i Glavendrup ved Anders Knudsens.

02.01.1903. Om Aftenen var Jens Peter oppe i Glavendrup ved Anders Knudsens. 1903 Ole Christian Olsen, Christiansminde/Jydegaarden, Uggerslev. Uddrag af hans dagbog for 1903. Kontrabog No. 48,2,48. Kristian Jakobsen Kontrolassistent. 01.1 1903. Havde vi Ungherreselskab her. Jens

Læs mere

Dagbog for Grauballe Fattiggård 1880 til 1907 og Svostrup Asyl 1907 til 1921

Dagbog for Grauballe Fattiggård 1880 til 1907 og Svostrup Asyl 1907 til 1921 Side 1 Apr 1880 1. Mødte Bestyren (red.: Frands Christian Laursen) og Overtog Gaarden. Karlen og Pigen ligeldes var mødte og forrettede det daglige 2. Mødte Anders Gregersen, Martinus Christensen og passede

Læs mere

Min første plads Oustrupgaard 1914

Min første plads Oustrupgaard 1914 Min første plads Oustrupgaard 1914 Niels Østergaard, Rørbæk, fortæller Min første plads Niels Østergaard, Rørbæk, fortæller. Den første plads, jeg havde som tjenestekarl eller dreng, var på Oustrup Møllegaard.

Læs mere

08.01.1940. Om Eftmd var Holger ude og sælge Medlemskort til Venstrevælgerforeningen i Jydegaardene, Marbæk og Uggerslev Mølle.

08.01.1940. Om Eftmd var Holger ude og sælge Medlemskort til Venstrevælgerforeningen i Jydegaardene, Marbæk og Uggerslev Mølle. Ole Chr Olsen, Kristiansminde/Jydegaarden, Uggerslev. Uddrag af hans dagbog for 1940 08.01.1940. Om Eftmd var Holger ude og sælge Medlemskort til Venstrevælgerforeningen i Jydegaardene, Marbæk og Uggerslev

Læs mere

Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre.

Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre. Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre. Jens Christian Nielsen 1869-1943 Maren Kirstine Lumbye 1873-1903 Jens Chr. Nielsen blev født d. 16. august 1869, som søn af husmand Gabriel

Læs mere

Gabriel Nielsen, min tipoldefar.

Gabriel Nielsen, min tipoldefar. Gabriel Nielsen, min tipoldefar. Gabriel Nielsen er født d. 15. februar 1833 i Slippehuset i Næsbyhoved-Broby sogn på Fyn. Forældrene var: Husmand, træskomand og daglejer Niels Gabrielsen 36 år og hustru

Læs mere

Krogshave/Krushave slægtsfest i Hjallerup. lørdag d. 29. juli 2006

Krogshave/Krushave slægtsfest i Hjallerup. lørdag d. 29. juli 2006 Krogshave/Krushave slægtsfest i Hjallerup lørdag d. 29. juli 2006 Mit navn er Leif Bruhn Andersen. Jeg er barnebarn af Ane Marie s storebror, bedst kendt som Snedker Peter Andersen Postadresse: Krogshave

Læs mere

Rasmus Justesen 14 1/3 15.11.1799 Unge Just Hansen, gmd i Måre Maren Justdatter (Fkt 1801)

Rasmus Justesen 14 1/3 15.11.1799 Unge Just Hansen, gmd i Måre Maren Justdatter (Fkt 1801) Døbte i Herrested 1799-1813 Mandkøn Efter konfirmationsprotokollen 1814f. =================================================================================== Navn alder dåbsdag forældre Rasmus Justesen

Læs mere

Den 8. 10. juni 2007. Opgaveark

Den 8. 10. juni 2007. Opgaveark Roskilde Dyrskue Den 8. 10. juni 2007 Opgaveark Indledning: En gang, langt tilbage i tiden, var hele den danske befolkning bønder. I dag arbejder mindre end 1.5 procent af den danske befolkning i landbruget.

Læs mere

26,50 3,60 4,00 15,00 2,25 1,75 35,00 45,00 16,00 34,00 36,00 9,25

26,50 3,60 4,00 15,00 2,25 1,75 35,00 45,00 16,00 34,00 36,00 9,25 1905 30-9 16-10 22-10 22-10 2-11 5-11 1-12 1-12 2-12 14-12 15-12 13-12 Mads Rasmussen Ring P. Poulsen Mølleejer Oustrup Sofus Johansen Jørgen P. Jørgensen Ring Karetmager Sørensen Øster Alling Søren Taarsti

Læs mere

En gang for længe siden. Børneliv på landet for 100 år siden

En gang for længe siden. Børneliv på landet for 100 år siden En gang for længe siden Børneliv på landet for 100 år siden Hvad ved du om landbruget for 100 år siden? Lav et mind map. Landbruget for 100 år siden 1 Spørgsmål til Ida Marie og Axel Hvad vil du spørge

Læs mere

Generation IX Ane nr. 736/737. Indholdsfortegnelse

Generation IX Ane nr. 736/737. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Hans Andersen Nordbo og Marie Hansdatter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Anders Andersen Nordbo & Dorte Pedersdatter Ane nr. 1472/1473

Læs mere

Døde Mandkøn 1833-1849 Efter Herrested kirkebog begyndt 1833

Døde Mandkøn 1833-1849 Efter Herrested kirkebog begyndt 1833 Døde Mandkøn 1833-1849 Efter Herrested kirkebog begyndt 1833 Navn stilling, bopæl dødsdato alder Christen Thomassen Thomas Pedersens barn i Måre 15.01.1833 3 uger Just Jensen Indsidder Jens Justesens søn

Læs mere

90. Jens Rasmusen. Bryllup

90. Jens Rasmusen. Bryllup 90. Jens Rasmusen Blev født i 1759 i Espe sogn. Hans forældre var Rasmus Nielsen og Birthe Rasmusdatter. Han blev døbt Dom. past nativit X di (Søndag efter kristi fødsel = 30. december) 1759. Baaren af

Læs mere

Bodil Thomasdatter i Tyrsting for lejermål i Hørup i Hatting sogn, udlagde Søren Hansen 1748 12a Døbt

Bodil Thomasdatter i Tyrsting for lejermål i Hørup i Hatting sogn, udlagde Søren Hansen 1748 12a Døbt 1743 2a Døbt Laurids Sørensen Messing? Hyrde og Anne Hansdatter i Tyrsting - Sidsel nr 1 1743 2a Døbt Christen Nielsen og Birgitte Pedersdatter i Heftholm nu til huse hos Peder Sørensen Snedker i Tyrsting

Læs mere

Breve fra Knud Nielsen

Breve fra Knud Nielsen I august 1914 brød Første Verdenskrig ud. I godt fire år kom Europa til at stå i flammer. 30.000 unge mænd fra Nordslesvig, der dengang var en del af Tyskland, blev indkaldt som soldat. Af dem faldt ca.

Læs mere

Studehavegård Studehavevej Nr.9. Errindlev Matr.13 a

Studehavegård Studehavevej Nr.9. Errindlev Matr.13 a Studehavegård Studehavevej Nr.9. Errindlev Matr.13 a (E-K) (E-KA) 1785 den 20 Februar DORTHE døbt, Christen Dues datter af Errindlev båren af Peder Dalls Hustru i Bjernæs. Fadderne: Mads Ottesen, Rasmus

Læs mere

1.1.1.9 CLAUS JENSEN. Aner. Maren Nielsdatter - Jens Peder Rasmussen - Rasmus Jensen. Eva Kristensen Marts 2016-1. udgave CLAUS JENSEN "1

1.1.1.9 CLAUS JENSEN. Aner. Maren Nielsdatter - Jens Peder Rasmussen - Rasmus Jensen. Eva Kristensen Marts 2016-1. udgave CLAUS JENSEN 1 CLAUS JENSEN Aner Maren Nielsdatter - Jens Peder Rasmussen - Rasmus Jensen Eva Kristensen Marts 2016-1. udgave CLAUS JENSEN "1 1.1.1.9 Claus Jensen 3 1.1.1.9.1 Rasmus Jensen 7 1.1.1.9.1.1 Klaus August

Læs mere

Jørgen Henrik Rich og Anna Cathrine Larsen

Jørgen Henrik Rich og Anna Cathrine Larsen Jørgen Henrik Rich og Anna Cathrine Larsen Jørgen Henrik Rich og Anna Cathrine Larsen mødte hinanden i Ringkøbing i 1912/13. I 1909 var Jørgen Henrik var vendt hjem fra Hamborg og naverrejser i Tyskland

Læs mere

Side 3.. ægypten. historien om de ti plager.

Side 3.. ægypten. historien om de ti plager. Side 3 ægypten historien om de ti plager 1 Slaver 4 2 Ild i en busk 6 3 Staven 8 4 Sæt dine slaver fri 10 5 En slange 12 6 Blod 14 7 Frøer 16 8 Myg og fluer 20 9 Sygdom 22 10 Hagl 24 11 Græshopper og mørke

Læs mere

Nordjydsk landmand der har gjort hesten overflødig.

Nordjydsk landmand der har gjort hesten overflødig. Aalborg Amtstidende 8. april 1951. Nordjydsk landmand der har gjort hesten overflødig. Et besøg paa Poulsenseje ved Als, hvor maskiner klarer en stor del af arbejdet. Kan hesten undværes i et større landbrug?

Læs mere

Jørgen Moe. I Brønden og i. bokselskap.no 2011

Jørgen Moe. I Brønden og i. bokselskap.no 2011 Jørgen Moe I Brønden og i Tjernet bokselskap.no 2011 ISBN: 978-82-8319-099-1 (digital, bokselskap.no), 978-82-8319-100-4 (epub), 978-82-8319-101-1 (mobi) Dukken under Tjørnerosen. Der var en liden Pige,

Læs mere

Lærereksemplar. Kun til lærerbrug

Lærereksemplar. Kun til lærerbrug Her er nogle ting med i. Sæt kryds ved tingene. Farv i et. Skriv selv. Find i erne og sæt ring om. mus telt Pia violin mælk pindsvin hvid pige appelsin 2 Forlaget Delta Her er nogle ting med s. Sæt kryds

Læs mere

Prædiken over Den fortabte Søn

Prædiken over Den fortabte Søn En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet,

Læs mere

Nørre Højrup sogns befolkning

Nørre Højrup sogns befolkning 2 Steen Rasmussen Nørre Højrup sogns befolkning Nørre Højrup sogn, Skam herred, Odense amt 1.7.1787 1.2.1845 Trykt som manuskript Odense 2014 3 Steen Rasmussen enhver form for kopiering er tilladt Har

Læs mere

Matrikel 7 i Babberup by Dalby sogn Præstø amt

Matrikel 7 i Babberup by Dalby sogn Præstø amt Matrikel 7 i Babberup by Dalby sogn Præstø amt Ifølge matriklen i 1664 hørte gården til Jomfruens Egede, fæsteren var Niels Pedersen, gårdens hartkorn angives til 4 td 5 sk. Ifølge Matriklen i 1680 hørte

Læs mere

Hans Anders Harald Sørensen

Hans Anders Harald Sørensen ca. 1722-1771 Jeppe Hansen født ca. 1722 Jep Hansen Loserup grd - Soren Larsen dod 20/1 1749 Jeppe Hansen Løsserup gaard 14/7 1761 1 185 KB Udby 1737-1814, 1771 opslag 103 Jep Hansen begravet 5/8 D: 5

Læs mere

Døde Qvindekjøn. S. 127. Mikrokort 8, 4/4.

Døde Qvindekjøn. S. 127. Mikrokort 8, 4/4. Døde Qvindekjøn. S. 127. Mikrokort 8, 4/4. N. Dødsdagen. Begravelsesdagen. Den Dødes For- og Tilnavne Stand, Haandtering og Opholdssted. Alder. Hvor Anmærkninger. anført i det almindelige Jevn- førelses-

Læs mere

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting

En Vogterdreng. Af Freja Gry Børsting En Vogterdreng Af Freja Gry Børsting Furesø Museer 2016 1 En Vogterdreng Forfatter: Freja Gry Børsting Illustration: Allan Christian Hansen Forfatteren og Furesø Museer Trykkeri: XL Print Aps ISBN: 87-91140-27-7

Læs mere

KJØBENHAVN. TRYKT HOS J. D. QVIIST & KOMP. 1884.

KJØBENHAVN. TRYKT HOS J. D. QVIIST & KOMP. 1884. KJØBENHAVN. TRYKT HOS J. D. QVIIST & KOMP. 1884. I N D H O L D. Side Lykkehans I De tre smaa Skovnisser 7 Snehvide I 4 Stadsmusikanterne i Bremen 24 Hunden og Spurven 28 De tre Spindersker 3 2 Lille Rumleskaft

Læs mere

Side 1. Jack og lygten. historien om græskarlygten.

Side 1. Jack og lygten. historien om græskarlygten. Side 1 Jack og lygten historien om græskarlygten Side 2 Personer: Jack Fanden Side 3 Jack og lygten historien om græskarlygten 1 En tom pung 4 2 Fanden 6 3 En mønt 8 4 Et år mere 10 5 Fanden kommer igen

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

Generation X Ane nr. 1528/1529

Generation X Ane nr. 1528/1529 Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Jens Laursen Skou og -datter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Laurs Hansen Skou & Bodil -datter Ane nr. 3056/3057 Jens Laursen Skou

Læs mere

Assenbøllevej Nr.2 Assenbølle Matr.Nr.2. Kærlundgård. Billeder (A-A) Kærlundgård JPG

Assenbøllevej Nr.2 Assenbølle Matr.Nr.2. Kærlundgård. Billeder (A-A) Kærlundgård JPG Assenbøllevej Nr.2 Assenbølle Matr.Nr.2. Kærlundgård. Billeder (A-A) Kærlundgård JPG (A-A). Gård Nr.2 i Assenbølle fæstet af Rasmus Pedersen 1787.... (A-AA) 1787. Rasmus Pedersen husbond 41 år 1. ægteskab

Læs mere

Se kopi af original købekontrakt og skøde 1907 Se kopi af Karen Sofie Hansdatters dødsattest 1914

Se kopi af original købekontrakt og skøde 1907 Se kopi af Karen Sofie Hansdatters dødsattest 1914 Se kopi af original købekontrakt og skøde 1907 Se kopi af Karen Sofie Hansdatters dødsattest 1914 Nærværende Stykke Stempelpapir til I alt 24 Kroner med paaklæbede Stempelmærker til Taxt 29 Kr. 55 Øre

Læs mere

Husmandsstedet. l. En husmand er en mand, der ejer et hus og et stykke jord på nogle få tønder land (1 tønde land = 5500 m2).

Husmandsstedet. l. En husmand er en mand, der ejer et hus og et stykke jord på nogle få tønder land (1 tønde land = 5500 m2). Husmandsstedet. l. En husmand er en mand, der ejer et hus og et stykke jord på nogle få tønder land (1 tønde land = 5500 m2). I 1800-årene var de fleste husmænd meget fattige, og mange af dem flyttede

Læs mere

Landboforhold i Sydthy 1870-1900. III Af OLAF NØRGAARD

Landboforhold i Sydthy 1870-1900. III Af OLAF NØRGAARD Landboforhold i Sydthy 1870-1900. III Af OLAF NØRGAARD Heste. PAA GRIM-NØRGAARD har der sikkert aldrig været anvendt anden Trækkraft end Heste. Dels eksisterer der ingen Tradition om Anvendelse af Trækstude,

Læs mere

Matr.nr. 25 - Vest for smedjen

Matr.nr. 25 - Vest for smedjen Matr.nr. 25 - Vest for smedjen Matr.nr. (1808) Status (1808) Jordareal Bygninger (1859) Beliggenhed 25, Vester Egede by og sogn Fæstehus Ejer: Gisselfeld Kloster 1.880 kvadratalen = 733 m2 + jordlod syd

Læs mere

Opgaver til lille Strids fortælling

Opgaver til lille Strids fortælling ? Opgaver til lille Strids fortælling Klosteret 1. Hvilken farve har det store hus/klostret, som Strid ser, inden han kommer til byen? A. Klostret, det er kalket hvidt. B. Klostret, det er rødt, bygget

Læs mere

Han er hjemmedøbt d. 27 maj og fremstillet i Bågø kirke d. 30 juni 1867.

Han er hjemmedøbt d. 27 maj og fremstillet i Bågø kirke d. 30 juni 1867. Ane 10. Hans Chr. Johansen Skrædder. Født 26. maj 1867 Død 1. januar 1930, 62 år gammel Ane 11. Abeline Dorthea Andersen Jordemoder Født 19. okt. 1864 Død 12. maj 1946, 81 år gammel Hans Chr. Johansen

Læs mere

Sjælstoftevej Nr. 25. Matr.9 a. (S-I) Billeder (S-I)

Sjælstoftevej Nr. 25. Matr.9 a. (S-I) Billeder (S-I) Mosegård Sjælstoftevej Nr. 25. Matr.9 a. (S-I) Billeder (S-I) 1765 Dom: 20 a` Trinitatis = Søndag den 20 Oktober MAREN døbt, Rasmus Johansens liden Datter af Sjælstofte, som blev båret til Dåben af Hans

Læs mere

Aage Rudolf Poulsen. JP 50-1731 Lars Hansen, Nørre Åby. Født ca 1731. KB Nørre Åby (Vends/Odense) 1797 op 36 Lars begravet 16/12

Aage Rudolf Poulsen. JP 50-1731 Lars Hansen, Nørre Åby. Født ca 1731. KB Nørre Åby (Vends/Odense) 1797 op 36 Lars begravet 16/12 JP 50-1731 Lars Hansen, Nørre Åby Født ca 1731 KB Nørre Åby (Vends/Odense) 1797 op 36 Lars begravet 16/12 16 Dec Sepul Gaardm: og Enkemand Lars Hansen Bødker af Margaard 66 Aar Side 1 af 16 KB Nørre Åby

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

Enghavegaard, Borup, matrikel 7

Enghavegaard, Borup, matrikel 7 https://www.slaegtogdata.dk/kilder/afskrevne-kilder/praestoeamt/enghavegaard-borup-matr-7 Enghavegaard, Borup, matrikel 7 Præstø amt, Fakse herred, Sønder Dalby sogn - kildeafskrift doneret af Arne Hansen,

Læs mere

Blade af Niels Joseph Andreassens dagbog

Blade af Niels Joseph Andreassens dagbog Blade af Niels Joseph Andreassens dagbog Dagbogen begynder d. 5. februar 1907 og er en fortsættelse. Det forudgående er vel tilintetgjort sammen med en del små hæfter, som hed arbejdsbøger og var skrevet

Læs mere

Historie vedr. Anker Wolfgang Duelund slægten

Historie vedr. Anker Wolfgang Duelund slægten Historie vedr. Anker Wolfgang Duelund slægten Forord Dette dokument er udarbejdet af Georg Brandt Christensen, Ørnebakken 47, 2840 Holte. Hjemmeside: www.igbc.dk. På denne web kan man også se en stamtavle

Læs mere

Kaptajn Na amans lille tjenestepige

Kaptajn Na amans lille tjenestepige 2 KONG 5,1-17; PROFETER OG KONGER, S. 122-124. Kaptajn Na amans lille tjenestepige Huskevers: Tjen hinanden i kærlighed. GAL 5,13 Budskabet: Jeg kan dele Guds kærlighed. Simon er mors hjælper. Se, hvordan

Læs mere

Helga Poulsens aner. BK 88, HP 52 og HP Lars Pedersen, Søsum. Kilde Stenløse Lokalarkivs hjemmeside:

Helga Poulsens aner. BK 88, HP 52 og HP Lars Pedersen, Søsum. Kilde Stenløse Lokalarkivs hjemmeside: BK 88, HP 52 og HP 56-1697 Lars Pedersen, Søsum Kilde Stenløse Lokalarkivs hjemmeside: 1724 - Lars Pedersen fæster sin gamle svage fader Peder Jørgensens gaard Hartkorn 7 td. 5 skp. 4o fag husrum, temmelig

Læs mere

Helga Poulsens aner. BK Povel Andersen, Veksø. Udklip side fra Viksø Sogns Historie af C. Carstensen Korshøjgaard:

Helga Poulsens aner. BK Povel Andersen, Veksø. Udklip side fra Viksø Sogns Historie af C. Carstensen Korshøjgaard: BK 40-1722 Povel Andersen, Veksø Udklip side 47-48 fra Viksø Sogns Historie af C. Carstensen 1884 - Korshøjgaard: Side 1 af 9 Udklip side 48-49 fra Viksø Sogns Historie af C. Carstensen 1884: Povel Andersen

Læs mere

Hans Anders Harald Sørensen

Hans Anders Harald Sørensen TH-48 Thue Johansen 1705-1748 KB Kirke Eskilstrup (Holbæk) 1694-1745, 1705 op 27 Thue Johansen døbt 11/10 Dmca 18. blef stadfæstet Johan Dinÿsens barns Daab af Baarup, kaldet Thue der det blef hiemmedøbt

Læs mere

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Følgende er en transskription af filmen,, som er produceret af DIIS, 2013. I filmen fortæller Tove Udsholt om sine oplevelser som gemt barn under Besættelsen. Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Mit navn

Læs mere

Læs om Dronning Dagmar

Læs om Dronning Dagmar Læs om Dronning Dagmar Tekster: Keld Kirstein Tegninger: Jette Jørgensen Kongen byder Valdemar er konge i Danmark. Han har ingen kone. Men så hører han, at der i et andet land bor en ung, smuk prinsesse.

Læs mere

Lykke Mathilde Hansen

Lykke Mathilde Hansen Iver Kierutsen/Kierndtsen gmd i Illebolle 29 May 1686 pg 1-100 -107 WIFE: Karen Hecksdtr CH: Hans Iversen 26 Kierud Iversen 25 Niels Iversen 19 Johanne Iversdr = Jacob Hansen i Lindelse Johanne blev begravet

Læs mere

Aage Rudolf Poulsen. Niels Stephansen født ca 1688 (der mangler muligvis side 9 i KB Hjadstrup)

Aage Rudolf Poulsen. Niels Stephansen født ca 1688 (der mangler muligvis side 9 i KB Hjadstrup) JP 32-1688 Niels Stephansen, Hjadstrup Niels Stephansen født ca 1688 (der mangler muligvis side 9 i KB Hjadstrup) KB Hjadstrup (Lunde/ Odense) 1764 op 125 nr 3 Niels Stephansen begravet 20/4 Lang Fredag

Læs mere

Egelundvej 22. Errindlev. Matr.15. nu 6e.

Egelundvej 22. Errindlev. Matr.15. nu 6e. Egelundvej 22. Errindlev. Matr.15. nu 6e. (E-M) 1767 Søndag den 6 September ELSE døbt, Hans Møllers liden Datter i Errindlev, som blev båret til Dåben af Forvalter Holst på Højbygård, hans Kæreste. Faddere:

Læs mere

Odense Stadsarkiv, Historiens Hus Erindringer Bedsteforældrene Rasmus og Anne Marie (side 1) Jeg holdt meget af at gå tur med mor om eftermiddagen, hver uge var vi en tur i Dronningensgade. Vi gik altid

Læs mere

Generation X Ane nr. 1510/1511

Generation X Ane nr. 1510/1511 Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Anders Hansen Tuesen og Mette Andersdatter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Hans Tuesen & Maren -datter Anders Madsen & Anna Christensdatter

Læs mere

Bjerget Havnevej 15. Errindlev Matr.19a.

Bjerget Havnevej 15. Errindlev Matr.19a. Bjerget Havnevej 15. Errindlev Matr.19a. (E-R) 1779 Søndag den 18 Juli KNUD døbt, Mads Ottesens liden Søn i Errindlev, båren af Mads Dues Hustru ibid: Faddere: Rasmus Marqvorsen i Errindlev, Hans Krog

Læs mere

Generation X Ane nr. 1386/1387

Generation X Ane nr. 1386/1387 Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Lauridts Lauridtsen og -datter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Laurits Uthersen & Anna Nielsdatter Ane nr. 2772/2773 Lauridts Lauridtsen

Læs mere

til 1.-3. klasse MAD FRA LANDET TIL ELEVEN

til 1.-3. klasse MAD FRA LANDET TIL ELEVEN FAGBOG til 1.-3. klasse MAD FRA LANDET TIL ELEVEN 1 MAD FRA LANDET TIL ELEVEN Indhold Elevark 2: Før - Hvor kommer maden fra? 4 Elevark 3: Efter- Hvor kommer maden fra? 5 Elevark 4: Dyr hos landmanden

Læs mere

Den værkbrudne. En prædiken af. Kaj Munk

Den værkbrudne. En prædiken af. Kaj Munk En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet,

Læs mere

Helga Poulsens aner. BK 88, HP 52 og HP Lars Pedersen, Søsum [HE84] Kilde Stenløse Lokalarkivs hjemmeside:

Helga Poulsens aner. BK 88, HP 52 og HP Lars Pedersen, Søsum [HE84] Kilde Stenløse Lokalarkivs hjemmeside: BK 88, HP 52 og HP 56-1697 Lars Pedersen, Søsum [HE84] Kilde Stenløse Lokalarkivs hjemmeside: 1724 - Lars Pedersen fæster sin gamle svage fader Peder Jørgensens gaard Hartkorn 7 td. 5 skp. 4o fag husrum,

Læs mere

Uddrag af 'Dagjournaler' for Vester Egede Skole

Uddrag af 'Dagjournaler' for Vester Egede Skole Uddrag af 'Dagjournaler' for Vester Egede Skole 1851-1878 Kilde: Dagjournaler for Vesteregede Skole (hos Landsarkivet for Sjælland) I skolen dagjournaler er indført forskellige oplysninger om skolens elever

Læs mere

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre Uddrag fra Peters dagbog Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre Morfars forældre, dine oldeforældre Morfars oldeforældre, dine tip,tipoldeforældre Christian Worm og Maren Thinggaard Morfars mormor

Læs mere

Generation X Ane nr. 1496/1497

Generation X Ane nr. 1496/1497 Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Jeppe Jespersen og Karen -datter Bruun 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Jesper Nielsen & Anna -datter Ane nr. 2992/2993 Jeppe Jespersen

Læs mere

1922 C. J. RAVNØ S BOGTRYKKERI ASSENS

1922 C. J. RAVNØ S BOGTRYKKERI ASSENS Un STAMTAVLE OVER EN GREN AF GREVESLÆGTEN FRA HUMLEKROGE SAMLET OG UDARBEJDET AF PETER JØRGENSEN, ETTERUP, OG R. J. MADSEN, MYGIND. 1922 C. J. RAVNØ S BOGTRYKKERI ASSENS Stamtavle over en Gren af Greveslægten

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

#2071s [Ny] søn KB: C273B (Dalbyover)-12 (1/6) (1814) S.6-7 Nr.3 AO opslag 6 Bil:5230-32 F: Ægte 22. Mai 1814. Side 2 af 5

#2071s [Ny] søn KB: C273B (Dalbyover)-12 (1/6) (1814) S.6-7 Nr.3 AO opslag 6 Bil:5230-32 F: Ægte 22. Mai 1814. Side 2 af 5 9. marts 2006: Vores 3. dag ud af 4 på Landsarkivet i Viborg. Efter mere end en uge på familie/slægts interview fra tønder i syd til Støvring i nord. Torsdag morgen 9. Marts 2006 klokken er lidt i 9:00.

Læs mere

LØRSTED MØLLE. Fæstere, ejere og beboere på Lørsted Mølle gennem tiden. Fra ca.: år 1500 til år 2010. Møllegården som den så ud i 1923

LØRSTED MØLLE. Fæstere, ejere og beboere på Lørsted Mølle gennem tiden. Fra ca.: år 1500 til år 2010. Møllegården som den så ud i 1923 Fæstere, ejere og beboere på Lørsted Mølle gennem tiden. Fra ca.: år 1500 til år 2010 Møllegården som den så ud i 1923 Billedet er malet i forbindelse med Mads- og Karen Kirstine Godiksen s Guldbryllup

Læs mere

K Y N D B Y P O S T E N

K Y N D B Y P O S T E N K Y N D B Y P O S T E N Skt. Hans på Klokkerbakken Bylauget har igen i år indhentet tilladelse af Flemming Andersen til, at afholde Sankt Hans bål på Klokkerbakken. Vi forsøger at gentage successen fra

Læs mere

er var engang en Bonde som havde tre Sønner; han var

er var engang en Bonde som havde tre Sønner; han var Askeladden som kapaad med Troldet. er var engang en Bonde som havde tre Sønner; han var D i smaa Kaar og gammel og svag, og Sønnerne vilde ikke tage sig noget til. Til Gaarden hørte en stor god Skog,

Læs mere

Aner til Arbejdsmand, skorstensfejer Knud Hansen

Aner til Arbejdsmand, skorstensfejer Knud Hansen 1. generation 1. Arbejdsmand, skorstensfejer Knud, søn af Husmand, Væver Hans Ejler Rasmussen og Karen Rasmussen, blev født den 16 Sep. 1867 i Brenderup Sogn, Vends Herred, 1 blev døbt den 1 Nov. 1867

Læs mere

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 185-1926)

Aarhus byråds journalsager (J. Nr. 185-1926) Aarhus byråds journalsager Originalt emne Jorder Udleje af Jorder Indholdsfortegnelse 1) Byrådsmødet den 3. juni 1926 2) Byrådsmødet den 9. september 1926 3) Byrådsmødet den 30. september 1926 Uddrag fra

Læs mere

Hans Christensen, 1915-1995

Hans Christensen, 1915-1995 I følge min farfar blev Hans født kl. 23.55 den 25. januar 1915, men da uret i stuen gik 10 min. foran, blev datoen noteret som den 26. januar! Han er ældste søn ud af 3. Er hjemmefødt på adressen matr.

Læs mere

Odense stadsarkiv, Historiens Hus Erindringer Konfirmation, skole og ferie (Uddrag) ( ) Jeg var meget forskelligt udviklet i fagene i skolen. I håndarbejde blev jeg rost for mit proper arbejde, og mit

Læs mere

Ruths Bog. Et stykke journalistik af. Kaj Munk

Ruths Bog. Et stykke journalistik af. Kaj Munk Et stykke journalistik af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Gudbjerg Kirkebog 1813-1824 1

Gudbjerg Kirkebog 1813-1824 1 Kirkebog 1813-1 1. Rasmus Kristensen, 40 Aar, Tjenestekarl i. Johanne Kirstine Kristensdatter, 32 Aar, hos sin Moder, Enken Maren Kristens paa Skov. 2. Hans Rasmussen, 50 Aar, Hmd. og Hjulmand i Lakkendrup

Læs mere

Helga Poulsens aner. HP Lars Moensen, Søsum. Lars Moensen født: ca KB Stenløse 1763 op 184 nr 1 Lars Moensen begravet 6/1

Helga Poulsens aner. HP Lars Moensen, Søsum. Lars Moensen født: ca KB Stenløse 1763 op 184 nr 1 Lars Moensen begravet 6/1 HP 126-1700 Lars Moensen, Søsum Lars Moensen født: ca 1700 KB Stenløse 1763 op 184 nr 1 Lars Moensen begravet 6/1 Fest: Epiph (6/1) Lars Moens: Boemand i Søesum. Æt: 63 an Side 1 af 12 Lars Moensen og

Læs mere

Nørre Højrup sogns befolkning. frem til 1787

Nørre Højrup sogns befolkning. frem til 1787 2 Steen Rasmussen Nørre Højrup sogns befolkning Nørre Højrup sogn, Skam herred, Odense amt frem til 1787 Trykt som manuskript Odense 2014 3 Steen Rasmussen enhver form for kopiering er tilladt e-mail adresse:

Læs mere

Helga Poulsens aner. BK 70-1730 Ole Nielsen, Ølstykke. KB Ølstykke 1730 op 163 Ole Nielsen døbt 17/9

Helga Poulsens aner. BK 70-1730 Ole Nielsen, Ølstykke. KB Ølstykke 1730 op 163 Ole Nielsen døbt 17/9 BK 70-1730 Ole Nielsen, Ølstykke KB Ølstykke 1730 op 163 Ole Nielsen døbt 17/9 Dom: 15. à Trinit (17/9): blef Niels Larsens Barn i Udlejre Christnet og kaldt Ole. Præstens Hustru bar hannem. Faddere: Anders

Læs mere

Hans Anders Harald Sørensen

Hans Anders Harald Sørensen 1801-1851 KB Hagested (Holbæk) 1801 op 207 Jens Nielsen døbt 4/10 18. Sønd: efter Trin: den 4. Octobr havde huusmand i Gurede Niels Pedersen en Søn, som blev kaldet Jens, til Daaben i Hagested Kirke. Faderens

Læs mere

Jeg besøger mormor og morfar

Jeg besøger mormor og morfar Jeg besøger mormor og morfar I dag er det søndag. Normalt kan jeg sove længe, for jeg skal selvfølgelig ikke i skole om søndagen. Men i dag står jeg alligevel tidligt op. Jeg skal nemlig besøge mormor

Læs mere

Helga Poulsens aner. EB Ganløse (Frederiksborg) , 1748 op 114 Peder Jensen begravet 28/3

Helga Poulsens aner. EB Ganløse (Frederiksborg) , 1748 op 114 Peder Jensen begravet 28/3 BK 82-0001 Peder Jensen, Ganløse (HE114) Peder Jensen født:? EB Ganløse (Frederiksborg) 1673-1787, 1748 op 114 Peder Jensen begravet 28/3 D. 28. Marty blev Peder Jensen begravet Københavns Amtstue Skifteprotokoller

Læs mere

lave. Men i dag har jeg ikke rigtig lyst til noget som helst. Sådan har jeg det sommetider, men som regel varer det ikke så længe.

lave. Men i dag har jeg ikke rigtig lyst til noget som helst. Sådan har jeg det sommetider, men som regel varer det ikke så længe. Vi kører blade Jeg er lige kommet hjem fra skole, har klædt om, og ved ikke rigtig hvad jeg skal lave. Jeg går op på mit værelse og tager kassen med mit legetøj. I kassen ligger alt mit Tekno ingeniørsæt,

Læs mere

Bodil Brændstrup FRANZEN-TRILOGIEN. * Frederik * Kære Tipoldefar * Himlen over Børglum

Bodil Brændstrup FRANZEN-TRILOGIEN. * Frederik * Kære Tipoldefar * Himlen over Børglum 1 Bodil Brændstrup FRANZEN-TRILOGIEN * Frederik * Kære Tipoldefar * Himlen over Børglum Forlaget BB-KULTUR 2013 2 Copyright: Bodil Brændstrup ISBN 978-87-92485-45-8 (CD-rom-udgave) ISBN 978-87-92485-46-5

Læs mere

1543 Står Jes Mau i Holm som skatteyder med en ydelse af 6, mark. hans karl til 1. mark og 8. sk. og hans pige til 12. sk.

1543 Står Jes Mau i Holm som skatteyder med en ydelse af 6, mark. hans karl til 1. mark og 8. sk. og hans pige til 12. sk. Møllegade 82 boel 58 1543 Står Jes Mau i Holm som skatteyder med en ydelse af 6, mark. hans karl til 1. mark og 8. sk. og hans pige til 12. sk. 1590 Står der i opgørelse over Nordborg præstegårds jorde

Læs mere

Lykke Mathilde Hansen

Lykke Mathilde Hansen Niels Mathiasen født ca. 1791, formentlig i Tullebølle men ingen KB før 1813 KB Tullebølle (Svendborg) 1843 op 162 nr 2 Niels Mathiasen død 27/5 Død: 27. Maj, begravet: 2. Juni, Niels Mathiasen, Hmd af

Læs mere

53 Død ved Selvmord sammesteds 11. 31. august 5. september Rasmus Rasmussen Søn af Husmand Herman Rasmussen paa

53 Død ved Selvmord sammesteds 11. 31. august 5. september Rasmus Rasmussen Søn af Husmand Herman Rasmussen paa 1885 1885 8. 14. juli 20. juli Anders Hansen Fæstegaardmand paa Lakkendrup, Født paa 63 ½ Lakkendrup 9. 27. juli 2. august Anders Christensen Hansen Gaardbestyrer Knud Lyder Hansens Søn paa 7 Mdr. Ellerup

Læs mere

Kongevejen 118A Højelsgård, oprindeligt Høeltsgård. arvefæstegård

Kongevejen 118A Højelsgård, oprindeligt Høeltsgård. arvefæstegård Kongevejen 118A Højelsgård, oprindeligt Høeltsgård. arvefæstegård Matrikelnumre: Matrikel nr. 10 Lønholt by, Grønholt sogn, Nu 10a Lønholt By, Grønholt sogn, Det oprindelige nummer: 13. Matr.nr. 10a er

Læs mere

CITATER TIL IDENTITETEN NIELS JENSEN

CITATER TIL IDENTITETEN NIELS JENSEN CITATER TIL IDENTITETEN NIELS JENSEN Ansættelsen Fulde Navn: Jensen. Niels. Født den 15. Februar. 1875. i Skramsø Mølle. Antaget som Reservebetjent ved Statsfængslet den 20/7. 1897. Fast ansat som Fængselsbetjent

Læs mere

Gislev Kirke 1753-1798, opslag 166. 15 Marts 1795

Gislev Kirke 1753-1798, opslag 166. 15 Marts 1795 Gislev Kirke 1753-1798, opslag 166 15 Marts 1795 Eodem Die blev Hans Christensens og Giertrud Jens Datters Sön i Giislef forhen hiemmedöbt 19 Febr. og kaldet Xsten (=Christen) i Kirken fremstillet, baaren

Læs mere

Et fritidsliv med sejlads 6. af Hans "Kringle" Nielsen Toldbodgade Nyborg

Et fritidsliv med sejlads 6. af Hans Kringle Nielsen Toldbodgade Nyborg Et fritidsliv med sejlads 6 af Hans "Kringle" Nielsen Toldbodgade Nyborg På det tidspunkt i 1957/58, hvor jeg var ung svend på konditori Sct. Knud i Odense, blev jeg kontaktet af en af de sidste to medlemmer

Læs mere

Peter Christensen, Nøragervej 5 Jerslev

Peter Christensen, Nøragervej 5 Jerslev Peter Christensen, Nøragervej 5 Jerslev Peter Christensen,Jerslev Spillemandsmusik FMFN efterår 1989/3 Den ældste af de tre spillemænd vi vil omtale er Peter Christensen, født i Krattet, Jerslev sogn.

Læs mere

"Jeg har været med i over 30 Stormløb, så jeg ser på det som et helt Vidunder, at jeg endnu er i Live, men det har jo nu været Skæbnens Vilje".

Jeg har været med i over 30 Stormløb, så jeg ser på det som et helt Vidunder, at jeg endnu er i Live, men det har jo nu været Skæbnens Vilje. Indslag om Christian Tastesen til Jyske Vestkysten september 2015 En sønderjysk soldats liv og krigsminder fra første verdenskrig - har det relevans i dag? Efter at have deltaget i 1. verdenskrig i fire

Læs mere

Borgerlige vielser 1896-1900. Side 85. 30. april 1896 viedes:

Borgerlige vielser 1896-1900. Side 85. 30. april 1896 viedes: Borgerlige vielser 1896-1900 Side 85 30. april 1896 viedes: Ungkarl Skomager Thomas Christian Thomsen, Jerslev Ugift Grethe Jørgine Hylle, sammesteds Side 86 15. maj 1896 viedes: Ungkarl, Smedesvend Carl

Læs mere

Grønholtvej 21. Kollerisgård. Matrikelnummer

Grønholtvej 21. Kollerisgård. Matrikelnummer Grønholtvej 21 Kollerisgård Matrikelnummer Matr. Nr. 5a, og 31 Grønholt by, Grønholt sogn. Gården var oprindelig gård nr. 9. Matr.nr. 5 a er på 273.316 m2. Fotos af ejendommen Ejere af ejendommen 1. Skøde

Læs mere