7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern"

Transkript

1 7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner Sted: Harrild Hede Naturcenter Dato: 30. januar 2018 Varighed: 18: Referent: Ikast-Brande Kommune Tilstede Marianne Linnemann (Dansk Ornitologisk Forening), Ole Rønnow (Danmarks Jægerforbund), Karen-Louise Smidth (Naturvejlederforeningen i Danmark), Benny Pedersen (Friluftsrådet), Ulla Rasmussen (Landboforeningen Midtjylland), John Milther (Dansk Skovforening), Jørgen Krøjgaard (Herning-Ikast Landboforening), Lone Andersen (Familielandbruget VEST- Jylland), Tage Madsen (Danmarks Naturfredningsforening), Torben Thinggaard (Danmarks Sportsfiskerforbund), Helle Borum (Landbrug & Fødevarer), Karen Thingsgaard (Botanisk Forening), Niels Rasmussen (Ringkøbing- Skjern kommune), Jørgen Jørgensen (Viborg Kommune), Joan Hansen (Herning Kommune), Henrik Engedahl (Ikast-Brande Kommune), Anne Jul Kristensen (Ikast-Brande Kommune), Rasmus Dandanell Lundegaard (Ikast-Brande Kommune), Tina Mønster (Ikast-Brande Kommune). Bygge- og Miljøafdeling Centerparken Brande Tlf.: Fax: timon@ikast-brande.dk Sagsbehandler: Tina Mønster Direkte telefon: Sags ID: 2017/21300 Fraværende Poul Uhrenholt Jensen (Bæredygtigt Landbrug), Anette Klausen (Familielandbruget MIDT-Jylland). 1. Velkomst og præsentation Henrik Engedahl, formand for Teknik- og Miljøudvalget, Ikast-Brande Kommune bød som ordstyrer velkommen og redegjorde for mødets formål. Mødets formål er primært at lære hinanden at kende og få afstemt forventninger til arbejdet i det lokale naturråd. Alle medlemmer af naturrådet præsenterede sig selv og redegjorde for, hvad de hver især kan bidrage med til naturrådets arbejde.

2 Henrik Engedahl redegjorde for observatørenes rolle og Ikast-Brande Kommunes sekretariatsfunktion. Herning, Viborg samt Ringkøbing-Skjern Kommune deltager med én observatør hver. Observatørerne samt deltagere fra Ikast-Brande Kommune præsenterede ligeledes sig selv. Anne Jul Kristensen, Ikast-Brande Kommune vil fungere som mødeleder på naturrådsmøderne. Henrik Engedahl fortalte, at det ikke er et krav, at naturrådet opnår enighed. Men jo større enighed, der er bag naturrådets udtalelser, desto større vægt vil arbejdet få. 2. Forventningsafstemning Medlemmerne blev bedt om at redegøre for deres forenings eller organisations hjertesager i forhold til naturrådets arbejde. Medlemmernes hjertersager er listet nedenfor i vilkårlig rækkefølge: Skabe mere natur og mere sammenhængende natur. Forbedre jagtmulighederne. Beskytte lodsejere mod 3-beskyttelsen. Fokusere på den natur, der er vigtig for friluftslivet. Mindske fragmentering af naturen. Øge biodiversiteten. Minimere restriktioner for landbrugserhvervet. Skabe bedre sammenhæng mellem ådalene og forbedre spredningsveje mellem ådalene. Øge den offentlige adgang til naturen. Pleje af eksisterende natur, specielt på offentlige arealer. Forskelligheden i medlemmernes interesser er tydelig, og der er repræsentation af såvel natur-, miljø- og friluftsintersser samt erhvervsinteresser i det lokale naturråd. Medlemmerne blev også bedt om at redegøre for deres umiddelbare forventninger til arbejdet i naturrådet, herunder deres forventninger til naturrådets opgave og resultaterne, som naturrådets arbejde skal føre til. Deres forventninger er listet nedenfor i vilkårlig rækkefølge: Rådgive kommunerne om udarbejdelse af principper og retningslinjer for udpegning af områder, der skal indgå i Grønt Danmarkskort. Udarbejde forslag til konkret udpegning af områder, der skal indgå i Grønt Danmarkskort. Sikre sammenhæng med nabokommunernes udpegning af eksisterende og potentiel natur på tværs af kommuneskel.

3 Udpege områder, hvor eksisterende naturområder kan udvides, så der skabes sammenhængende naturområder. Sikre at udpegning af områder ikke får negative konsekvenser for jordbrugserhvervene. Sikre at udpegning af områder får en naturforbedrende effekt. Udarbejde ens retning for udpegning af områder, der skal indgå i Grønt Danmarkskort i de fire kommuner, så Grønt Danmarkskort er udpeget på samme grundlag. Øge plejeindsats på nuværende naturarealer. Udvikle ny natur, som ikke er omfattet af 3-beskyttelsen. Samle og sikre sammenhæng af sårbar natur over kommuneskel. Sikre at naturbenyttelse- og beskyttelse kan eksistere i respekt for hinanden. Kvalitetstjekke kommunernes nuværende udpegning af områder, som indgår i Grønt Danmarkskort. Inddrage berørte lodsejere rettidigt og 100 %. Prioritere værdigfulde naturområder i respekt for landbrugerhvervet. Anvende Brandmandens lov som prioritering (første prioritet er at bevare det uskadte, anden prioritet at reducere skaderne og derefter genoprette eller udvide), så man prioriterer de naturområder, hvor naturværdien er størst. Medlemmernes umiddelbare forventninger til naturrådets opgave strækker sig fra den mere strategiske tilgang, hvor der er fokus på principper og retningslinjer for udpegning af områder til Grønt Danmarkskort og til den mere konkrete tilgang, hvor fokus i højere grad er forslag til konkrete udpegninger af områder, der skal indgå i Grønt Danmarkskort. Forskelligheden i medlemmernes interesser præger også tilgangen til naturrådets opgave. For nogle medlemmer er det vigtigste, at udpegning af områder til Grønt Danmarkskort skal være under størst mulig hensyn til landbrugserhvervene. For andre medlemmer er det vigtigste at skabe mere sammenhængende natur og dermed øge naturbeskyttelsen. Slutteligt er det vigtigste for nogle medlemmer at forene naturbenyttelse- og beskyttelsen i udpegning af områder, der skal indgå i Grønt Danmarkskort. 3. Introduktion til naturrådet og Grønt Danmarkskort Rasmus Dandanell Lundegaard, Teamleder for Naur & Vandløb, Ikast- Brande Kommune gav en kort introduktion til naturrådet og Grønt Danmarkskort, herunder redegjorde for status for Grønt Danmarkskort i de fire kommuner.

4 Grønt Danmarkskort Grønt Danmarkskort er et sammenhængende naturnetværk, som kommunerne i fællesskab skal udpege og skal omfatte både eksisterende og potentiel natur. For hver kommune skal følgende fire lag indgå i Grønt Danmarkskort 1) naturområder med særlige naturbeskyttelsesinteresser, 2) Spredningsveje for dyr og planter, 3) potentielle naturområder og 4) potentielle spredningsveje for dyr og planter. Derudover skal kommunerne sikre sammenhæng med nabokommunernes udpegning af disse naturområder ligesom en brik i et puslespil skal passe sammen med nabobrikken. Naturrådet Naturrådets opgave er at bistå kommunerne med udpegning af områder, som skal indgå i Grønt Danmarkskort. Hertil har naturrådet stor metodefrihed til at løse denne opgave. Naturrådet kan f.eks. vælge at arbejde strategisk, hvor der er fokus på principper og retningslinjer for udpegning af områder, der skal indgå i Grønt Danmarkskort, eller naturrådet kan også vælge at bidrage med forslag til konkrete udpegninger, der skal indgå i Grønt Danmarkskort. Det kan også være en kombination af disse tilgange. Naturrådet har en rådgivende funktion og har ingen myndighedsbeføjelser i forhold til udpegning af områder, der skal indgå i Grønt Danmarkskort. Naturrådet skal afslutte arbejdet - og dermed sit bidrag til kommunernes udpegning af områder, der skal indgå i Grønt Danmarkskort - senest 15. juli Status for Grønt Danmarkskort Status for Grønt Danmarkskort i de fire kommuner er følgende: Herning Kommune har ikke vedtaget Grønt Danmarkskort. Der er udviklet en overordnet grøn struktur for kommunen efter vedtagelse af en naturpolitik i Den overordnede grønne struktur indeholder lag med samme indhold som lagene i Grønne Danmarkskort og er vedtaget som en del af kommuneplanen Ændringen til et Grønt Danmarkskort forventes gennemført som et tillæg til kommuneplanen , med de ændringer, der måtte følge af den nu igangsatte proces. Ikast-Brande Kommune har vedtaget alle fire temaer, Særligt værdifulde naturområder, Spredningsveje for dyr og planter, Potentielle naturområder og Potentielle spredningsveje for dyr og planter, i kommuneplanen De to sidstnævnte temaer skal ændres ved kommuneplanstillæg i Ringkøbing-Skjern Kommune har i ét lag vedtaget alle fire temaer for Grønt Danmarkskort, herunder Særligt værdifulde naturområder, Sprednings-

5 veje for dyr og planter, Potentielle naturområder og Potentielle spredningsveje for dyr og planter, som del af kommuneplan Viborg Kommune har ikke vedtaget Grønt Danmarkskort. I Kommuneplan findes der en politisk godkendt retningslinje med et kort med naturområder og økologiske forbindelseslinjer og en tilhørende redegørelse. Kortet kommer til at danne grundlag for arbejdet med Grønt Danmarkskort. Desuden har forvaltningen planlagt en Grøn Struktur i forbindelse med et udkast til en Natur- og Parkplan. Natur- og Parkplanen og Grønne Struktur har endnu ikke været til politisk behandling. Grøn Struktur er tilstræbt koordineret med Kommuneplanen og vil blive tæt koordineret med Grønt Danmarkskort. Forventninger til naturrådets arbejde Der er knyttet en teknikergruppe til naturrådets arbejde, bestående af kommunale teknikere, herunder både plan- og naturmedarbejdere i de fire kommuner. Teknikergruppen er således på embedsmandsniveau og bidrager med fagligt indspil til naturrådets arbejde. Det er vigtigt for de fire kommuner, at der i naturrådets arbejde er fokus på god dialog og gode relationer. På den måde opnås størst mulig enighed i naturrådet. Kommunerne er meget forskellige natur- og kulturmæssigt, og der er stor geografisk forskel mellem kommunerne. Nogle kommuner har allerede vedtaget et Grønt Danmarkskort, eller dele af det, andre har ikke. Kommunerne har ikke anvendt samme principper i deres udpegning af områder, der skal indgå i Grønt Danmarkskort. Et eksempel, der blev nævnt på mødet, er, hvorvidt fredskov er natur eller ej. På baggrund af kommunernes forskellighed er de fire kommuners indstilling til naturrådet, at fokus for naturrådets arbejde er udarbejdelse af principper for udpegning det såkaldte helikopterperspektiv. På den måde kan naturrådet sikre, at kommunerne anvender samme principper for udpegning af områder til Grønt Danmarkskort, og Grønt Danmarkskort vil bestå af de samme temaer. Naturrådet nåede ikke til enighed omkring, hvad fokus er for naturrådets arbejde. Størstedelen af medlemmerne kunne se et behov for klare retningslinjer for udpegning af områder, der skal indgå i Grønt Danmarkskort i de fire kommuner. Flere medlemmer ville gerne spille ind med forslag til konkrete udpegninger, særligt ved kommuneskel, for at skabe bedre, sammenhængende natur på tværs af kommunegrænser. En overvejende del af naturrådet bemærkede, at det er en svær opgave, som naturrådet har, fordi opgaven er så åben, som den er.

6 4. Retningslinjer for arbejdet i naturrådet Forud for mødet havde Ikast-Brande Kommune rundsendt udkast til retningslinjer for arbejdet i det lokale naturråd for Herning, Ringkøbing- Skjern, Viborg og Ikast-Brande Kommuner. Retningslinjerne blev godkendt på mødet af naturrådet uden bemærkninger. 5. Planlægning af møder Baggrundviden Ikast-Brande Kommune skal sørge for, at naturrådet får stillet de oplysninger til rådighed, der er nødvendige for arbejdet. Ikast-Brande Kommune vil senest på næste møde give alle medlemmer af naturrådet den nødvendige baggrundsviden, så alle medlemmer har fælles udgangspunkt. Hertil har Ikast-Brande Kommune bl.a. også udarbejdet en ordliste, som forklarer relevante ord og begreber relevante for naturområdets arbejde. Ordlisten blev udleveret til naturrådet. Ordlisten vil blive redigeret efter behov og vil blive lagt på Ikast-Brande Kommunes hjemmeside. Naturrådet efterspurgte udtræk fra Digitale Naturkort og vil bl.a. gerne se kommunernes nuværende udpegning af områder, der indgår i Grønt Danmarkskort. Naturrådet ønsker også at få oplyst kommunernes kriterier, som ligger til grund for udpegning af områder til Grønt Danmarkskort for hhv. Herning, Ringkøbing-Skjern, Viborg og Ikast-Brande Kommune. Naturrådet ønsker endvidere links til relevante hjemmesider. Slutteligt ønsker naturrådet at få oplyst, hvilke begrænsninger og muligheder, som udpegning af områder til Grønt Danmarkskort kan medføre. Naturrådet ønsker at modtage det efterspurgte materiale senest 1 uge inden næste møde. Flere medlemmer af naturrådet bemærkede, at det er svært at konkretisere, hvad man som medlem har brug for at vide, fordi naturrådets opgave er så åben, som den er. Afholdelse af møder For at sikre fremdrift i naturrådets arbejde og sikre, at naturrådet kommer så godt fra start som muligt, forslog Ikast-Brande Kommune, at det næste møde kan være et døgnmøde fra klokken 12 til klokken 12 dagen efter. Naturrådet var positiv indstillet over for forslaget, og Ikast-Brande Kommune vender snarest muligt tilbage til naturrådet omkring datoer for døgnmødet. Det blev også aftalt, at Ikast-Brande Kommune ligeledes og hurtigst muligt sender datoer og tidspunkter for de resterende møder frem til juni måned.

7 6. Eventuelt Ikast Brande Kommunes lægger ordliste, dagsordener og godkendte referater ud på hjemmesiden. Hvis medlemmer af naturrådet har spørgsmål er de altid velkommen til at kontakte Anne Jul Kristensen (tlf / ), Rasmus Dandanell Lundegaard (tlf ) eller Tina Mønster (tlf ). Vedlagt: Godkendte retningslinjer Ordliste Opdaterede kontaktoplysninger Links til de fire kommuneplaner: Herning: Ikast-Brande: Ringkøbing-Skjern: Viborg:

1. maj Referat af 3. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner

1. maj Referat af 3. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner 1. maj 2018 Referat af 3. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner Sted: Herning Kommune Dato: 17. april 2018 Varighed: kl. 12.00-14.30 Referent: Ikast-Brande Kommune

Læs mere

Se udsendelsesliste nederst. 19. marts Referat af 2. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing- Skjern og Viborg Kommuner

Se udsendelsesliste nederst. 19. marts Referat af 2. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing- Skjern og Viborg Kommuner Se udsendelsesliste nederst 19. marts 2018 Referat af 2. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing- Skjern og Viborg Kommuner Sted: Skarrildhus, Skarrild Dato: 8. marts 9. marts 2018 Varighed:

Læs mere

Se udsendelsesliste nedenfor 22. december 2017

Se udsendelsesliste nedenfor 22. december 2017 Se udsendelsesliste nedenfor 22. december 2017 Afgørelse om oprettelse af et lokalt naturråd for Herning, Ikast- Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner Ikast-Brande Kommune har efter samråd med Herning,

Læs mere

Det lokale naturråd for Gribskov, Helsingør, Hillerød, Fredensborg, Frederikssund og Halsnæs Kommuner. Naturrådsmøde 1.

Det lokale naturråd for Gribskov, Helsingør, Hillerød, Fredensborg, Frederikssund og Halsnæs Kommuner. Naturrådsmøde 1. Det lokale naturråd for Gribskov, Helsingør, Hillerød, Fredensborg, Frederikssund og Halsnæs Kommuner Naturrådsmøde 1. februar 2018 Dagsorden 17.00 Velkomst v. Lis Vedel 17.05 Kort præsentation af alle

Læs mere

Nyt Naturråd skal udpege Grønt Danmarkskort Se de nuværende udpegninger og hvordan de skal administreres

Nyt Naturråd skal udpege Grønt Danmarkskort Se de nuværende udpegninger og hvordan de skal administreres Nyt Naturråd skal udpege Grønt Danmarkskort Se de nuværende udpegninger og hvordan de skal administreres - Hvor skal landbruget være i fremtiden? Hvad laver Naturrådet? Naturrådet skal komme med anbefalinger

Læs mere

Fynsk Naturråd. Grønt Danmarkskort - et nyt tema i kommuneplanlægningen - eller?

Fynsk Naturråd. Grønt Danmarkskort - et nyt tema i kommuneplanlægningen - eller? Fynsk Naturråd Grønt Danmarkskort - et nyt tema i kommuneplanlægningen - eller? Dagsorden Velkomst 9.30-9.35 Præsentation af medlemmerne 9.35 10.05 Præsentation af naturrådets opgave 10.05 11.40 Frisk

Læs mere

4. Naturlagene til Grønt Danmarkskort, og retslige bindinger uanset GDK? / Erik Thomsen (15 min)

4. Naturlagene til Grønt Danmarkskort, og retslige bindinger uanset GDK? / Erik Thomsen (15 min) Dagsorden: 1. Godkendelse af referat og dagsorden / Kirsten Andersen 2. Besvarelse af Erik Ugilt Hansens spørgsmål / Kirsten Andersen 3. Forstå Det Grønne Danmarkskort formål og pixi / Mette Kristoffersen

Læs mere

Naturrådsmøde. Program: 2. møde den 8. februar Godkendelse af dagsorden. 2. Sekretariatet informerer om nyt siden sidst

Naturrådsmøde. Program: 2. møde den 8. februar Godkendelse af dagsorden. 2. Sekretariatet informerer om nyt siden sidst Naturrådsmøde 2. møde den 8. februar 2018 Program: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Sekretariatet informerer om nyt siden sidst 3. De nationale kriterier 4. Status på Grønt Danmarkskort i de respektive kommuner

Læs mere

Fynsk Naturråds anbefalinger til Grønt Danmarkskort. Møde i Det Grønne Råd, Ærø den 25. september 2018 v/ Dorit Fruergaard

Fynsk Naturråds anbefalinger til Grønt Danmarkskort. Møde i Det Grønne Råd, Ærø den 25. september 2018 v/ Dorit Fruergaard Fynsk Naturråds anbefalinger til Grønt Danmarkskort Møde i Det Grønne Råd, Ærø den 25. september 2018 v/ Dorit Fruergaard Grønt Danmarkskort Opgaven 1. Kommunalbestyrelserne skal oprette lokale naturråd,

Læs mere

Retningslinjer for naturrådene fastættes i bekendtgørelse og vejledning om etablering af lokale naturråd, som forventes udstedt primo august 2017.

Retningslinjer for naturrådene fastættes i bekendtgørelse og vejledning om etablering af lokale naturråd, som forventes udstedt primo august 2017. Dato 28. juni 2017 Side 1 af 5 Til Foreningsformænd og -sekretærer Nedsættelse af naturråd frist 1. september Med revisionen af planloven, der blev vedtaget den 1. juni 2017, er det slået fast, at der

Læs mere

GRØNT DANMARKSKORT ORIENTERING AF DET GRØNNE RÅD. Merete Hvid Dalnæs Odense Kommune

GRØNT DANMARKSKORT ORIENTERING AF DET GRØNNE RÅD. Merete Hvid Dalnæs Odense Kommune GRØNT DANMARKSKORT ORIENTERING AF DET GRØNNE RÅD Merete Hvid Dalnæs Odense Kommune INDHOLD Hvor i processen er vi nu? Kommuneplan 2020 (arbejdstitel) Hvad siger staten om Grønt Danmarkskort Odense Kommunes

Læs mere

Vejledning om etablering af lokale naturråd

Vejledning om etablering af lokale naturråd VEJ nr 9737 af 10/08/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 28. september 2017 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. Senere ændringer til forskriften Ingen Vejledning

Læs mere

Kommuneplan Naturtema Grønt Danmarkskort. Møde i Det Grønne Råd den 27. februar 2017 v/ Dorit Fruergaard

Kommuneplan Naturtema Grønt Danmarkskort. Møde i Det Grønne Råd den 27. februar 2017 v/ Dorit Fruergaard Kommuneplan 2017-2029 Naturtema Grønt Danmarkskort Møde i Det Grønne Råd den 27. februar 2017 v/ Dorit Fruergaard Naturtema KP13 Retningslinjer og udpegninger: Beskyttede naturtyper og diger (og ammoniakfølsom

Læs mere

Grønt Danmarkskort og naturrådsarbejdet. Introduktion og kortmateriale

Grønt Danmarkskort og naturrådsarbejdet. Introduktion og kortmateriale Grønt Danmarkskort og naturrådsarbejdet Introduktion og kortmateriale Naturråd 14 Brøndby Dragør Frederiksberg Hvidovre København Rødovre Tårnby (sekretariat) Grønt Danmarkskort Understøtter opfyldelsen

Læs mere

Referat Naturrådet,

Referat Naturrådet, Referat Naturrådet, 23.01.18 Tidspunkt: Tirsdag d. 23. januar 2018, kl 16-18.30 Sted: Kulturcenteret Mariehøj, Øverødvej 246 B, 2840 Holte Mødelokale: Storm P, 205 Deltagere: Anna Bodil Hald (Dansk Botanisk

Læs mere

Se mailliste 17. juni 2015 Referat af møde i Grønt Forum, torsdag den 4. juni 2015

Se mailliste 17. juni 2015 Referat af møde i Grønt Forum, torsdag den 4. juni 2015 Se mailliste 17. juni 2015 Referat af møde i Grønt Forum, torsdag den 4. juni 2015 Fra landbruget: Lars Mathiassen, Jysk Landbrug; Per Vinther, Jysk Landbrugsrådgivning; Dannie Feldbak, Herning-Ikast Landboforening;

Læs mere

Tilsyn med Grønt Danmarkskort. Natur- og Miljøkonference 2017 Tine N. Skafte

Tilsyn med Grønt Danmarkskort. Natur- og Miljøkonference 2017 Tine N. Skafte Tilsyn med Grønt Danmarkskort Natur- og Miljøkonference 2017 Tine N. Skafte Naturbeskyttelsesinteresser i kommuneplanen Hvad gør staten ved kommuneplanerne? Hvad kigger I efter? Hvornår er opgaven løst?

Læs mere

www.ikast-brande.dk Sendt pr. mail - jf. mailliste 3. juni 2014 Referat af møde i Grønt Forum - landbrug den 22. maj 2014

www.ikast-brande.dk Sendt pr. mail - jf. mailliste 3. juni 2014 Referat af møde i Grønt Forum - landbrug den 22. maj 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Sendt pr. mail - jf. mailliste 3. juni 2014 Referat af møde i Grønt Forum - landbrug den 22. maj 2014 Deltagere: Fra landbruget: Helle Borum, Heden & Fjorden;

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017

TEKNIK OG MILJØ. Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017 TEKNIK OG MILJØ Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017 Mødeleder: Jens-Bernhard Knudsen, Karsten Filsø. Referent: Daniel Lindvig. Natur og Grønne Områder Enghavevej 10

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Grønt Danmarkskort og potentiel natur Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter rammerne for al lokalplanlægning. Hvis Byrådet ønsker at gennemføre

Læs mere

Ordstyrer: Louise Berg Hansen, Natur og Grønne Områder, Herning Kommune. Sekretær: Louise Berg Hansen, Natur og Grønne Områder, Herning Kommune

Ordstyrer: Louise Berg Hansen, Natur og Grønne Områder, Herning Kommune. Sekretær: Louise Berg Hansen, Natur og Grønne Områder, Herning Kommune TEKNIK OG MILJØ Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf: 9628 2828 Lokal 9628 8144 Referat fra Grønt Råds møde den 30. august 2018 Mødet blev afholdt på Enghavevej 10, 7400 Herning, lok.

Læs mere

Notat over bemærkninger til Naturrådets anbefalinger til kommunens arbejde med Grønt Danmarkskort

Notat over bemærkninger til Naturrådets anbefalinger til kommunens arbejde med Grønt Danmarkskort Notatark Sagsnr. 01.02.15-P16-1-18 Sagsbehandler Lene Kofoed 8.11.2018 Notat over bemærkninger til Naturrådets anbefalinger til kommunens arbejde med Grønt Danmarkskort Notat over bemærkninger fra Naturråd

Læs mere

Formålet med Grønt Danmarkskort

Formålet med Grønt Danmarkskort Formålet med Grønt Danmarkskort Fra høringsnotat vedr. udkast til lovforslag om ændring af lov om planlægning: Med forslag til modernisering af planloven foreslås en forenkling af kommunernes nuværende

Læs mere

Fynsk Naturråd. 2. møde 15. marts 2018 Kriterier for udpegning mv.

Fynsk Naturråd. 2. møde 15. marts 2018 Kriterier for udpegning mv. Fynsk Naturråd 2. møde 15. marts 2018 Kriterier for udpegning mv. Dagsorden 15:00 Velkomst 15:15 Godkendelse af referat 15:30 Oplæg om fælleskommunalt forarbejde 16:15 Diskussion af kriterier for udpegning

Læs mere

Mødet blev afholdt torsdag d. 16. august 2012 kl på Løvbakke naturcenter.

Mødet blev afholdt torsdag d. 16. august 2012 kl på Løvbakke naturcenter. TEKNIK OG MILJØ Til Grønt Råds medlemmer og suppleanter Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 ngolh@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 00.00.00-P19-560-06 Referat fra møde

Læs mere

Opgørelse over kommunernes Naturkapital. Grønt Råds møde den 23. februar 2017

Opgørelse over kommunernes Naturkapital. Grønt Råds møde den 23. februar 2017 Opgørelse over kommunernes Naturkapital Grønt Råds møde den 23. februar 2017 Kommunernes Naturkapital Hvordan ser det ud for Assens Kommune? Naturkapital på 14 ud af 100 point (100 = natur uden tab af

Læs mere

Referat fra Grønt Råds møde den 20. marts 2014 Mødet bliver afholdt på Enghavevej 10, 7400 Herning fra kl. 15-17 i lokale E 2.40.

Referat fra Grønt Råds møde den 20. marts 2014 Mødet bliver afholdt på Enghavevej 10, 7400 Herning fra kl. 15-17 i lokale E 2.40. TEKNIK OG MILJØ Til Grønt Råds medlemmer og suppleanter Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8144 ngolh@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 00.00.00-P19-560-06

Læs mere

FANØ. Forslag til tillæg til Kommuneplanstrategi 2017

FANØ. Forslag til tillæg til Kommuneplanstrategi 2017 FANØ Forslag til tillæg til Kommuneplanstrategi 2017 INDHOLD Fra strategi til kommuneplan 2 Beskrivelse af Grønt Danmarkskort 3 Byrådets målsætning 4 2 Fra strategi til kommuneplan Fanø Byråd har vedtaget

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Referat 5. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 11. september 2017 UDKAST

TEKNIK OG MILJØ. Referat 5. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 11. september 2017 UDKAST TEKNIK OG MILJØ Referat 5. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 11. september 2017 UDKAST Mødeleder: Jens-Bernhard Knudsen Referent: Daniel Lindvig Natur og Grønne Områder Enghavevej 10 7400

Læs mere

Miljøvurdering af Kommuneplantillæg nr. 009

Miljøvurdering af Kommuneplantillæg nr. 009 Miljøvurdering af Kommuneplantillæg nr. 009 NOTAT 24. maj 2019 Indhold Indledning... 2 Planen der vurderes: Kommuneplantillæg nr. 009... 2 Metode... 2 Ikke-teknisk resumé... 3 Miljøvurdering... 4 Planforslagets

Læs mere

Grønt Dialogforum 2. oktober 2017

Grønt Dialogforum 2. oktober 2017 Grønt Dialogforum 2. oktober 2017 Dagsordenspunkt 3: Orientering og drøftelse af forslag til projekter under Grøn Ordning Politik for grøn ordning Grøn ordning blev oprettet i 2009 med det formål at fremme

Læs mere

Ordstyrer: Erik Skibsted, Natur og Grønne Områder, Herning Kommune. Sekretær: Louise Berg Hansen, Natur og Grønne Områder, Herning Kommune

Ordstyrer: Erik Skibsted, Natur og Grønne Områder, Herning Kommune. Sekretær: Louise Berg Hansen, Natur og Grønne Områder, Herning Kommune TEKNIK OG MILJØ Til Grønt Råd Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8140 ngoes@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 00.00.00-P19-560-06 Referat fra Grønt Råds

Læs mere

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune

Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Referat af møde i det Grønne Råd for Viborg Kommune Mødedato: Tirsdag den 25. september 2018 Mødetidspunkt: Kl. 10.30-12 Teknik & Miljø Natur og Vand Dato: 1. november 2018 Sagsnr.: 17/58832 Sagsbehandler:

Læs mere

Grønt Danmarkskort. Grønt Vendsysselskort. Naturråd 1

Grønt Danmarkskort. Grønt Vendsysselskort. Naturråd 1 Grønt Danmarkskort Naturråd 1 Grønt Danmarkskort NATURRÅD 1 Dagsorden 19.00 19.10 Velkomst og kort introduktion til Naturrådets arbejde v. Stener Glamann og Margrethe Hejlskov 19.10 19.50 Præsentationsrunde,

Læs mere

Hvad er Grønt Danmarkskort?

Hvad er Grønt Danmarkskort? Hvad er Grønt Danmarkskort? Kommunerne skal jf. planlovens 11a stk. 2. foretage en række udpegninger i kommuneplanen, som skal sikre sammenhæng i naturen på tværs af kommunegrænser. Samlet vil disse udpegninger

Læs mere

Sendt pr. mail - jf. mailliste. 19. december 2013

Sendt pr. mail - jf. mailliste. 19. december 2013 Sendt pr. mail - jf. mailliste 19. december 2013 Referat fra mødet i Grønt Forum - Landbrug, den 4. december 2013 Deltagere: Fra landbruget: Svend Bodholt Nielsen, Familielandbruget VEST-Jylland, Helle

Læs mere

Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen

Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen Natur- og landbrugskommissionens anbefalinger hvad er deres skæbne? Mette Marcker Christiansen, Naturstyrelsen 2012-11-01 Naturplan Danmark SIDE 1 Natur- og landbrugskommissionen Rapport april 2013 44

Læs mere

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007 TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE NATUR & MILJØ Dato: 10.10.07 Sagsnr.: 07/1886 Kontaktperson: Jens Peder Matthiesen Dir. tlf.: 79966250 Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

Læs mere

Referat fra møde mellem Det Grønne Råd og Teknik- og Miljøudvalget Onsdag den 27. juni 2018 Haastrup Forsamlingshus

Referat fra møde mellem Det Grønne Råd og Teknik- og Miljøudvalget Onsdag den 27. juni 2018 Haastrup Forsamlingshus Referat fra møde mellem Det Grønne Råd og Teknik- og Miljøudvalget Onsdag den 27. juni 2018 Haastrup Forsamlingshus Referat 27.06.2018 Sag: 04.01.00-A08-1-07 Stine Bundgaard Hansen (sthan) Bosætning og

Læs mere

Naturrådsmøde. Program: 1. Møde den 11. januar Velkomst ved Rådmand Hans Henrik Henriksen. 2. Kort præsentationsrunde

Naturrådsmøde. Program: 1. Møde den 11. januar Velkomst ved Rådmand Hans Henrik Henriksen. 2. Kort præsentationsrunde Naturrådsmøde 1. Møde den 11. januar 2018 Program: 1. Velkomst ved Rådmand Hans Henrik Henriksen 2. Kort præsentationsrunde 3. Godkendelse af dagsorden 4. Naturrådet og Grønt Danmarkskort baggrund, formalia

Læs mere

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019 Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort Kredsbestyrelsesseminar Fåborg 29.-30. marts 2019 Hvad er en kommuneplan? Beskriver den overordnede plan for og tankerne bag alle arealer i en kommune Sikrer koordinering

Læs mere

Velkommen til 1. Vandrådsmøde Ringkøbing Fjord

Velkommen til 1. Vandrådsmøde Ringkøbing Fjord Velkommen til 1. Vandrådsmøde Ringkøbing Fjord Dagsorden 1. Velkomst og præsentation v. Ole Kamp 2. Introduktion til vandrådsarbejdet v. Lene Moth a. Vandrådets opgaver b. Baggrund og kriterier c. GIS

Læs mere

DAGSORDEN REFERAT AF NATURRÅDSMØDE DEN 13. JUNI 2018 TIL STEDE VED MØDET: TÅRNBY KOMMUNE FRAVÆRENDE:

DAGSORDEN REFERAT AF NATURRÅDSMØDE DEN 13. JUNI 2018 TIL STEDE VED MØDET: TÅRNBY KOMMUNE FRAVÆRENDE: DAGSORDEN REFERAT AF NATURRÅDSMØDE DEN 13. JUNI 2018 TIL STEDE VED MØDET: Anita Garbers (Friluftsrådet) Jens Glytner (Nordsjællands Landboforening) Jørgen Martinus Hansen (Grøn Hverdag) Jørgen Munch (Agenda

Læs mere

Revidering af Grønt Danmarkskort DEBATOPLÆG

Revidering af Grønt Danmarkskort DEBATOPLÆG Revidering af Grønt Danmarkskort DEBATOPLÆG December 2018 Fjordskrænterne langs Limfjordskysten indgår i Grønt Danmarkskort som særlige naturområder Baggrund for Projektet Thisted Kommune har som en del

Læs mere

DAGSORDEN REFERAT AF NATURRÅDSMØDE DEN 24. MAJ 2018 TIL STEDE VED MØDET: TÅRNBY KOMMUNE FRAVÆRENDE:

DAGSORDEN REFERAT AF NATURRÅDSMØDE DEN 24. MAJ 2018 TIL STEDE VED MØDET: TÅRNBY KOMMUNE FRAVÆRENDE: DAGSORDEN REFERAT AF NATURRÅDSMØDE DEN 24. MAJ 2018 TIL STEDE VED MØDET: Anita Garbers (Friluftsrådet) Inge Christiansen (Birdlife/DOF) Jens Glytner (Nordsjællands Landboforening) Jørgen Munch (Agenda

Læs mere

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat Det Grønne Råd, Skive Kommune Referat Møde d. 24. november 2016 Mødet blev afholdt i Den Blå Diamant, Rådhuspladsen 2, 7800 Skive. Mødetidspunkt: 16.00-18.00 Deltagere: - Erik Preisler, Skive Idrætssamvirke

Læs mere

Naturråd 14. Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort. Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018

Naturråd 14. Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort. Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018 Naturråd 14 Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018 Naturråd 14 har nu afsluttet sit arbejde i henhold til kommissoriet for naturråd, jf. bekendtgørelse om etablering

Læs mere

Naturråd 14. Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort. Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018

Naturråd 14. Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort. Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018 Naturråd 14 Anbefalinger & udpegninger til Grønt Danmarkskort Tårnby Rådhus, den 13. juni 2018 Naturråd 14 har nu afsluttet sit arbejde i henhold til kommissoriet for naturråd, jf. bekendtgørelse om etablering

Læs mere

Første møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017

Første møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017 Første møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017 Onsdag den 3. maj 2017 kl. 16:00 18:00. Søndermølle Kultur og Naturcenter, Vinkelvej 40, 8800 Deltagere: Organisation Bæredygtigt Landbrug

Læs mere

- set med kommunale briller. Lars Linneberg, biolog

- set med kommunale briller. Lars Linneberg, biolog Grønt Danmarkskort - set med kommunale briller Lars Linneberg, biolog set med kommunale briller AGENDA Hvad er Grønt Danmarkskort? Ikast-Brande Kommune Fra regionplan til kommuneplan Forslag til nye udpegninger

Læs mere

Kommissorium for Kommuneplan Projektgruppen: Natur

Kommissorium for Kommuneplan Projektgruppen: Natur Kommissorium for Kommuneplan 2009-2020 Projektgruppen: Natur 1. Baggrund Med kommunalreformen er ansvaret for forvaltningen af det åbne land herunder naturen - flyttet fra amterne til kommunerne. Kommunerne

Læs mere

Naturråd Lolland Falster. 8. marts 2018

Naturråd Lolland Falster. 8. marts 2018 Naturråd Lolland Falster 8. marts 2018 Dagsorden Velkomst Godkendelse af dagsorden Bemærkninger til referat fra første møde Forslag til korttemaer på webgisen Præsentation af temaerne: Eksisterende og

Læs mere

Forstå Det Grønne Danmarkskort og naturrådets opgave

Forstå Det Grønne Danmarkskort og naturrådets opgave Forstå Det Grønne Danmarkskort og naturrådets opgave Begrebsafklaring Kommuneplanen skal indeholde retningslinjer for varetagelse af ne, som udgøres af naturområder, herunder eksisterende atura 2000-områder

Læs mere

2) udvælge vandløb, der efterfølgende skal analyseres yderligere for at vurdere, om de kan udpeges som kunstige eller stærkt modificerede.

2) udvælge vandløb, der efterfølgende skal analyseres yderligere for at vurdere, om de kan udpeges som kunstige eller stærkt modificerede. TEKNIK OG MILJØ Referat 1. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødeleder: Jens-Bernhard Knudsen Afbud: Karsten Filsø Referent: Daniel Lindvig Natur og Grønne Områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.:

Læs mere

REFERAT AF NATURRÅDSMØDE DEN 20. MARTS 2018

REFERAT AF NATURRÅDSMØDE DEN 20. MARTS 2018 REFERAT REFERAT AF NATURRÅDSMØDE DEN 20. MARTS 2018 TIL STEDE VED MØDET: Anita Garbers (Friluftsrådet) Inge Christiansen (Birdlife/DOF) Jens Glytner (Nordsjællands Landboforening) Jørgen Martinus Hansen

Læs mere

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere:

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Tid: kl. 15.00-18.00 Poul Falck (PF), Formand Mogens Agergaard (MA), Danmarks Naturfredningsforening Anders Myrtue, Odense Bys Museer Per

Læs mere

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø Mødereferat Den 24. september 2012 REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august 2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: Mandag den 27. August 2012 Mødetid: Kl. 15.30 til

Læs mere

Referat fra møde i Det grønne Råd tirsdag den 15. april 2008.

Referat fra møde i Det grønne Råd tirsdag den 15. april 2008. Referat fra møde i Det grønne Råd tirsdag den 15. april 2008. Deltagere: Annita Svendsen, Skov- og Naturstyrelsen Fyn Carl Peter Greve, Danmarks Jægerforbund Christian Ahlefeldt, Dansk Skovforening Flemming

Læs mere

Ordstyrer: Dan Overgaard, Natur og Grønne Områder, Herning Kommune. Sekretær: Louise Berg Hansen, Natur og Grønne Områder, Herning Kommune

Ordstyrer: Dan Overgaard, Natur og Grønne Områder, Herning Kommune. Sekretær: Louise Berg Hansen, Natur og Grønne Områder, Herning Kommune TEKNIK OG MILJØ Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf: 9628 2828 Lokal 9628 8144 ngolh@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer: 00.00.00-P19-560-06 Referat fra Grønt Råds møde den 29. nov.

Læs mere

Miljøstyrelsen cc. Svend Erik Flensborg Pedersen Over Isen Vej 12, 7430 Ikast Skovdyrkerne, v/jan Hollænder Christensen

Miljøstyrelsen cc. Svend Erik Flensborg Pedersen Over Isen Vej 12, 7430 Ikast Skovdyrkerne, v/jan Hollænder Christensen Miljøstyrelsen cc. Svend Erik Flensborg Pedersen Over Isen Vej 12, 7430 Ikast Skovdyrkerne, v/jan Hollænder Christensen 3. oktober 2017 Svarbrev på høring vedrørende skovrejsning Miljøstyrelsen har den

Læs mere

Diasshows er vedhæftet referatet. Referatet omfatter derfor primært kommentarer og emner, som ikke fremgår af dias fremlagt under mødet.

Diasshows er vedhæftet referatet. Referatet omfatter derfor primært kommentarer og emner, som ikke fremgår af dias fremlagt under mødet. Notat Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk Sagsansvarlig: Søren Okkels Uhrskov Tlf. 6333 6878 E-mail: sou@nyborg.dk Sagsnr. 450-2013-16783

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

KØGE BUGT Vandråd 2017

KØGE BUGT Vandråd 2017 KØGE BUGT Vandråd 2017 24. August 2017 SOLRØD KOMMUNE OG NIRAS Velkomst Velkomst, v/ Solrød Kommune og NIRAS 2 Dagsorden 1. Velkomst, v/ NIRAS og Solrød Kommune. 2. Godkendelse af dagsorden. 3. Godkendelse

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Referat 4. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 22. august 2017

TEKNIK OG MILJØ. Referat 4. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 22. august 2017 TEKNIK OG MILJØ Referat 4. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 22. august 2017 Mødeleder: Jens-Bernhard Knudsen, Karsten Filsø. Referent: Daniel Lindvig. Natur og Grønne Områder Enghavevej

Læs mere

Velkommen til Torben Gram, nyt medlem i Grønt Råd for vandløbslaugene. Torben præsenterede sig selv.

Velkommen til Torben Gram, nyt medlem i Grønt Råd for vandløbslaugene. Torben præsenterede sig selv. TEKNIK OG MILJØ Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf: 9628 2828 Lokal 9628 8144 ngolh@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer: 00.00.00-P19-560-06 Referat fra Grønt Råds møde den 13. juni

Læs mere

Danmarks Jægerforbund.(afbud p.g.a.sygdom)

Danmarks Jægerforbund.(afbud p.g.a.sygdom) Kredsrepræsentantskabsmøde Onsdag den 23. februar 2011 På AQUA Sø og Naturcenter, Vejlsøvej 55, 8600 Silkeborg. Program for repræsentantskabsmødet jævnfør indkaldelsen. 0. Velkomst ved formand Willi Dupont.

Læs mere

Miljøstyrelsen cc. Karl Marius Bentzen LiebhaverSkovfogeden v/claus Hemmingsen 2. oktober 2017

Miljøstyrelsen cc. Karl Marius Bentzen LiebhaverSkovfogeden v/claus Hemmingsen 2. oktober 2017 Miljøstyrelsen cc. Karl Marius Bentzen LiebhaverSkovfogeden v/claus Hemmingsen 2. oktober 2017 Svarbrev på høring vedrørende skovrejsning Miljøstyrelsen har den 25. september 2017 bedt Ikast-Brande om

Læs mere

Ordstyrer: Erik Skibsted, Natur og Grønne Områder, Herning Kommune. Sekretær: Louise Berg Hansen, Natur og Grønne Områder, Herning Kommune

Ordstyrer: Erik Skibsted, Natur og Grønne Områder, Herning Kommune. Sekretær: Louise Berg Hansen, Natur og Grønne Områder, Herning Kommune TEKNIK OG MILJØ Til Grønt Råd Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8140 ngoes@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 00.00.00-P19-560-06 Referat af Grønt Råds møde

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2013-2025 for Odsherred Kommune - omhandlende potentielle økologiske forbindelser og naturområder

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2013-2025 for Odsherred Kommune - omhandlende potentielle økologiske forbindelser og naturområder PLAN, BYG OG ERHVERV Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2013-2025 for Odsherred Kommune - omhandlende potentielle økologiske forbindelser og naturområder BAGGRUND FOR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 1 I forbindelse med

Læs mere

Vandråd Kattegat Skagerrak Referat fra 2. møde 7. maj 2014

Vandråd Kattegat Skagerrak Referat fra 2. møde 7. maj 2014 8.maj 2014 Vandråd Kattegat Skagerrak Referat fra 2. møde 7. maj 2014 Mødetidspunkt: 7. maj 2014 Klokken 9.00 16.00 Hjallerup Kulturhus Nørre Alle 3, 9320 Hjallerup Dagsorden udsendt 29. april 2014 Deltagere

Læs mere

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Mødereferat 2. vandrådsmøde Mødeleder: Jørgen Jørgensen Referent: Hanne Stadsgaard Jensen Deltagerliste: Se dokumentets sidste side Dato: 24.04.2014 Varighed:

Læs mere

Fjerde møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Fjerde møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Fjerde møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Fredag den 29. september 2017 kl. 13:00 17:15 Rådhus, Prinsens Allé 5, 8800, mødelokale M5 e: Organisation Danmarks Naturfredningsforening Danmarks

Læs mere

Grønt Råd. Referat fra Grønt Råds møde den 3. sept fra kl

Grønt Råd. Referat fra Grønt Råds møde den 3. sept fra kl TEKNIK OG MILJØ Grønt Råd Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8144 ngoes@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 00.00.00-P19-560-06 Kontaktperson: Louise Berg

Læs mere

Naturparker. Foto: Danske Naturparker og Vejdirektoratet.dk

Naturparker. Foto: Danske Naturparker og Vejdirektoratet.dk Naturparker Naturpark Åmosen (2014) (Sorø, Kalundborg og Holbæk Kommuner) Naturpark Vesterhavet (2014) (Varde Kommune) Naturpark Maribosøerne (2014) (Guldborgsund og Lolland Kommuner) Naturpark Amager

Læs mere

4. Eksempel på trin for trin anvendelse af Digitale Naturkort og nationale kriterier

4. Eksempel på trin for trin anvendelse af Digitale Naturkort og nationale kriterier NOTAT Naturbeskyttelse J.nr.001-16505 Ref. BPC, TNS Udkast til vejledning om Grønt Danmarkskort og naturbeskyttelsesinteresser Indhold 1. Indledning 2. Kommunernes planlægning for Grønt Danmarkskort og

Læs mere

Et eksempel på planlægning for naturen mm.

Et eksempel på planlægning for naturen mm. Natur og Miljø 2013 Session 1: Borgeren og naturen Et eksempel på planlægning for naturen mm. Jørgen Jørgensen Chef for Natur og Vand, Viborg Kommune Grønne Sammenhænge Natur- og Parkpolitik for Viborg

Læs mere

Referat fra 3. vandrådsmøde i Vandråd Nissum Fjord 27. maj 2014

Referat fra 3. vandrådsmøde i Vandråd Nissum Fjord 27. maj 2014 Side 1/5 Til Vandråd Nissum Fjord Dato: 04-06-2014 Sagsnr.: 09.00.06-A30-1-14 Henv. til: Mads Nedergaard Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7822 Afdeling tlf.:9611 7500 teknik.miljoe@holstebro.dk www.holstebro.dk

Læs mere

potentielle naturområder, økologiske forbindelser og potentielle økologiske forbindelser.

potentielle naturområder, økologiske forbindelser og potentielle økologiske forbindelser. Teknik og Miljø Rådhuset Torvet 1 5800 Nyborg SCREENING (FORUNDERSØGELSE) FOR MILJØVURDERING AF kommuneplantillæg nr. 11 for Grønt Danmarkskort i Nyborg Kommune Tlf. 6333 7000 Fa. 6333 7001 kommune@nyborg.dk

Læs mere

Mødet blev afholdt i kommunens lokaler på Enghavevej 10, 7400 Herning kl. 15.00-17.00.

Mødet blev afholdt i kommunens lokaler på Enghavevej 10, 7400 Herning kl. 15.00-17.00. TEKNIK OG MILJØ Til Grønt Råds medlemmer og suppleanter Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8144 ngolh@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 00.00.00-P19-560-06

Læs mere

NATUR- OG LANDSKABSTEMA KP17

NATUR- OG LANDSKABSTEMA KP17 NATUR- OG LANDSKABSTEMA KP17 STRATEGISK FOKUS OG LOVGIVNING FOKUS PÅ: Naturen og Landskabet som ressource Sammenhæng mellem by og land OBLIGATORISKE AFSNIT, SOM ER NYE I KP17: Grønt Danmarkskort OBLIGATORISKE

Læs mere

REFERAT. Mødedato 31. marts 2014 kl. 18.30 21.00. Vandråd Kattegat Skagerrak. Møllehuset, Skovalleen 45, Frederikshavn

REFERAT. Mødedato 31. marts 2014 kl. 18.30 21.00. Vandråd Kattegat Skagerrak. Møllehuset, Skovalleen 45, Frederikshavn REFERAT Dato: 8. april 2014 Mødedato 31. marts 2014 kl. 18.30 21.00 Sagsnummer: 13/20752 Dok.nr.: 67115/14 Emne Vandråd Kattegat Skagerrak Sted Møllehuset, Skovalleen 45, Frederikshavn Deltagere Arne Jensen,

Læs mere

Redegørelse for planens Forudsætninger. Kommuneplan Forslag

Redegørelse for planens Forudsætninger. Kommuneplan Forslag Redegørelse for planens Forudsætninger Kommuneplan 2017-29 Forslag August 2017 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Om forudsætninger for Kommuneplan 17...2 Redegørelse for forudsætninger...4 Rækkefølge

Læs mere

Holstebrovej 399 Hvidbjerg 7860 Spøttrup. 12. november Skovrejsning, VVM-afgørelse og anmeldelse

Holstebrovej 399 Hvidbjerg 7860 Spøttrup. 12. november Skovrejsning, VVM-afgørelse og anmeldelse Holstebrovej 399 Hvidbjerg Spøttrup 7860 Spøttrup 12. november 2018 Skovrejsning, VVM-afgørelse og anmeldelse Skive Kommune har den 10. september 2018 modtaget din ansøgning om skovrejsning på matrikel

Læs mere

Grønt Danmarkskort og naturbeskyttelsesinteresser Vejledning

Grønt Danmarkskort og naturbeskyttelsesinteresser Vejledning Grønt Danmarkskort og naturbeskyttelsesinteresser Vejledning Juni 2017 Udgiver: Miljøstyrelsen 2 Miljøstyrelsen /Grønt Danmarkskort og naturbeskyttelsesinteresser/ Vejledning Indhold 1. Indledning 2. Kommunernes

Læs mere

Ejstrupholm Vandværk A.m.b.a. Att. Erik Lund Vandværksvej Ejstrupholm 2. februar 2018

Ejstrupholm Vandværk A.m.b.a. Att. Erik Lund Vandværksvej Ejstrupholm 2. februar 2018 Ejstrupholm Vandværk A.m.b.a. Att. Erik Lund Vandværksvej 12 7361 Ejstrupholm 2. februar 2018 Tilladelse til krydsning af vandløbene Hvillum Bæk og Smedebæk Ejstrupholm Vandværk A.m.b.a. har ansøgt om

Læs mere

Naturpolitik Handleplan

Naturpolitik Handleplan Naturpolitik Handleplan 2018-2021 Naturpolitik Handleplan 2018-2021 Udgivet af Nyborg Kommune 2018 WEB: Find og download handleplanen som pdf på Fotos: Nyborg Kommune Udgivelsestidspunkt August 2018 2

Læs mere

Michael Søndergaard Daugaard, Trafik og Ejendomme Asser Bærentzen, Plan og Miljø Janne Sommer Nielsen, Plan og Miljø.

Michael Søndergaard Daugaard, Trafik og Ejendomme Asser Bærentzen, Plan og Miljø Janne Sommer Nielsen, Plan og Miljø. Vedrørende: Referat af Grønne Råds Møde Dagsorden Dato: 23. november 2017 Sted: Deltagere: Afbud: Kopi til: Næste møde: Quark NaturCenter, Avedøre Tværvej 56, Hvidovre Jann Larsen, Vestvoldens Venner Birgit

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse og vejledninger vedr. Naturråd og Det Grønne Danmarkskort samt udviklingsområder

Høring over udkast til bekendtgørelse og vejledninger vedr. Naturråd og Det Grønne Danmarkskort samt udviklingsområder Dato 2. maj 2017 Side 1 af 15 Erhvervsstyrelsen hoeringplan@erst.dk Høring over udkast til bekendtgørelse og vejledninger vedr. Naturråd og Det Grønne Danmarkskort samt udviklingsområder Landbrug & Fødevarer

Læs mere

Bestyrelsen. Referat fra konstituerende møde i bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning. Kl. 10:00 12:00 Bestyrelsesmøde i mødelokale 1

Bestyrelsen. Referat fra konstituerende møde i bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning. Kl. 10:00 12:00 Bestyrelsesmøde i mødelokale 1 Bestyrelsen Til medlemmerne af bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning Den 28. April 2014 Journal nr.: Bestyrelsen, 34. møde Direkte nr.: 9627 2929 Referat fra konstituerende møde i bestyrelsen

Læs mere

www.ikast-brande.dk Hans Jørgen Guldbrand Højgårdsvej 15 7330 Brande 16. marts 2015

www.ikast-brande.dk Hans Jørgen Guldbrand Højgårdsvej 15 7330 Brande 16. marts 2015 Hans Jørgen Guldbrand Højgårdsvej 15 7330 Brande 16. marts 2015 Landzonetilladelse til opførelse af et skur med solceller - Højgårdsvej 15, 7330 Brande Ikast-Brande Kommune har behandlet din ansøgning

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven IVERSEN BYGGERI OG RÅDGIVNING ApS Poppelvangen 20 6715 Esbjerg N (mail@iversenbyg.dk) Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Varde Kommune giver herved dispensation

Læs mere

Grønt Råd. Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune. onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00

Grønt Råd. Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune. onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00 Grønt Råd Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00 Tilstede: Martin

Læs mere

www.ikast-brande.dk IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Lone Thestrup Europavej 2 7430 Ikast 4. april 2016

www.ikast-brande.dk IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Lone Thestrup Europavej 2 7430 Ikast 4. april 2016 IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Lone Thestrup Europavej 2 7430 Ikast 4. april 2016 Landzonetilladelse til etablering af et skur på matr. nr. 2l, Stensbjerg, Ikast, beliggende ved Hagelskærvej 42B, 7430

Læs mere

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Mødeopsummering Formål med mødet: Etableringsmøde Mødeleder: Jørgen Jørgensen Referent: Hanne Stadsgaard Jensen Deltagerliste: Se dokumentets sidste side Dato:

Læs mere

Referat Naturrådet,

Referat Naturrådet, Referat Naturrådet, 28.02.18 Tidspunkt: Onsdag d. 28. februar 2018, kl 16-20 Sted: Birkerød Idrætscenter, Glassalen, Bistrupvej 1 3460 Birkerød Deltagere: Anna Bodil Hald (Dansk Botanisk Forening), Inge

Læs mere

1. Velkomst ved mødeleder og miljø- og teknikudvalgsformand Jens Meilvang, Norddjurs Kommune.

1. Velkomst ved mødeleder og miljø- og teknikudvalgsformand Jens Meilvang, Norddjurs Kommune. Bentl Til medlemmerne af Vandråd Djursland Byg og Miljø Dato: 04. marts 2014 Reference: Lotta Sandsgaard Direkte telefon: 8959 4044 E-mail: lds@norddjurs.dk Journalnr.: 14/5317 Referat fra første møde

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet Greve Kommune Teknik & Miljø Natur- & Miljørådet Referat af møde den 26. oktober 2017 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Henrik Stuckert Danmarks Naturfredningsforening, Per Breddam, Preben Jensen Danmarks

Læs mere

Viborg Naturpark projektet hvordan går det? v/brugerrådet for Viborg Naturpark og Viborg Kommune

Viborg Naturpark projektet hvordan går det? v/brugerrådet for Viborg Naturpark og Viborg Kommune Velkommen v/ Frede Lundgaard Madsen, formand for LandboForeningen Midtjylland og Anna Margrethe Engbæk Schmidt, Klima- og Miljøudvalget samt formand for brugerrådet Viborg Naturpark projektet hvordan går

Læs mere

Sekretær: Louise Berg Hansen, Natur og Grønne Områder, Herning Kommune

Sekretær: Louise Berg Hansen, Natur og Grønne Områder, Herning Kommune TEKNIK OG MILJØ Til Grønt Råd Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8140 ngoes@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 00.00.00-P19-560-06 Kontaktperson: Erik Skibsted

Læs mere