Diplomarrangement den 24. april 2008

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Diplomarrangement den 24. april 2008"

Transkript

1 side 1 Nummer 35 maj 2008 Indholdsfortegnelse side side Diplomarrangement 1 Landbruget, Dyrskue 5 Fremtidige Projekter 5 Bestyrelsen har ordet 2 REACH 6 Generalforsamling 3 Medlemmer 9 Nye vedtægter 3 Regionsansøgning 4 Information 10 Diplomarrangement den 24. april 2008 Byrådssalen i Aabenraa dannede igen ramme omkring Grønt Netværk Sønderjyllands diplomoverrækkelse. Det er med glæde, at GNS kan sige tillykke med diplom og flag til følgende seks medlemmer, der alle har erfaring med udarbejdelsen og arbejdet med miljøredegørelsen: Danish Crown, Skærbæk Kaas Autolakering Højbjerg Maskinfabrik A/S Hydro Aluminium Structures Tønder A/S Alcumatic A/S Rømø Havn (var forhindret i at deltage i overrækkelsen)

2 side har været et år præget af interne strukturering og tilpasning i GNS, hvor bestyrelsen har arbejdet med at udarbejde visions og handlingsplaner for de næste 3 og 5 år for miljønetværket. Visions og handlingsplaner indeholder: Vision/strategi, der såvel forholder sig til lokale, regionale og nationale tiltag Vigtige mærkesager for GNS er: Eksternt miljø Arbejdsmiljø Klima Grænseoverskridende samarbejde og ERFA Arbejdsformen vil være projektorienteret, med stor vægt på Synlighed og PR Samspil med kommunerne, Arbejdstilsynet, Region Syddanmark, Key2green og de andre 3 Syddanske miljønetværk vil være i fokus Fornyelse vil være et fokusområde, uden at GNS s struktur ændres internt Handlingsplanen for det næste år er, at tilbyde medlemmerne: Arbejdsmiljøredegørelseskonceptet Oprette Offentlig miljøklub for de kommunale sagsbehandler Oprette Landbrugsklub og være partner i et fælles landbrugsprojekt med de andre syddanske miljønetværk GNS vil profilere sig via hjemmesiden, folder, kontakt til medlemskommunernes kommunikationsafdelinger, projektsamarbejde, netværkssamarbejde og opsøgende arbejde (for at få udarbejdet den gode historie ) Hvervning af nye medlemmer på kortsigt dvs. via interne konkurrence blandt medlemmerne, oprettelse af en ambassadør ordning, uddeling af hæderspris og at alle de sønderjyske kommuner er medlem af GNS På langt sigt arbejder GNS på at tilbyde medlemmerne den sociale redegørelsesmanual Få beskrevet GNS s organisationsstruktur og organisationskultur iht. projektstyringsformen Optage nye medlemstyper Indgå i nye samarbejdsrelationer iht. hvervning af nye medlemmer Derudover har bestyrelsen kigget lidt på vedtægterne og der er udarbejdet en forretningsorden, samt indgået en huslejeaftale med Aabenraa Kommune gældende indtil medio På generalforsamlingen den 24. april 2008 var der formandsskifte hvor næstformand Bjarne Westerberg blev valgt til ny formand for GNS i stedet for Poul Lehn-Rasmussen.

3 Grønt Netværk Sønderjylland afholdte den årlige generalforsamling torsdag den 24. april 2008 i byrådssalen på Aabenraa Rådhus, hvor knap 40 deltog. Generalforsamlingen forløb meget fredelig, med genvalg af to bestyrelsesmedlemmer blandt A-medlemmerne. Hvor Poul Lehn-Rasmussen og Jørn Rørbæk blev genvalgt for en to årig periode tillykke med valget. Derudover blev revisorfirmaet Ernst & Young genvalgt også et tillykke med valget. Formand Poul Lehn-Rasmussen, BASF ønskede ikke genvalg og bestyrelsen indstillede Bjarne Westerberg, Danfoss til formandsposten. De fremmødte medlemmer bød den nye formand velkommen med klapsalver tillykke med valget. Poul Lehn-Rasmussen var i sin mundtlige beretning inde og takke alle for det gode og konstruktive samarbejde, der har været i den forgangne periode. Det har været en tid præget af turbulenser, men sammen er vi kommet godt igennem dem. Der er kommet styr på økonomien, som nu viser et overskud for 2008 og Bestyrelsen har brugt meget tid på, at få styr på de interne forhold, som f.eks. udarbejdelse af en forretningsorden, nye vedtægter for diplom og udarbejdet udkast til nye vedtægter for Grønt Netværk Generalforsamling den 24. april 2008 Sønderjylland, der er tilpasset nutidens forhold i miljønetværket. De nye vedtægter for GNS var et punkt på generalforsamlingen dagsorden og blev vedtaget af de fremmødte, men dersom der i vedtægterne står at der skal være fremmødt 2/3 af foreningens medlemmer for at kunne vedtage en ændring af vedtægterne er der indkaldt til ekstraordinært generalforsamlingsmøde den 17. juni 2008 kl i byrådssalen på Aabenraa Rådhus. Efter den officielle del af generalforsamlingens dagsorden var afsluttet var der et indlæg med temaet: Fremtidens Infrastruktur ved Willy Sahl, regionsrådsmedlem. Willy Sahl var i sit oplæg inde på følgende områder: Landsplanredegørelsen det nye Danmarkskort Infrastrukturkommissionens seks fokusområder Trekantområdet Betjening af yderområderne En mere bæredygtig godstransport Visioner De nye vedtægter for GNS kan efter den ekstraordinere generalforsamling ses på vor hjemmeside

4 side 4 Regionsansøgning De fire miljønetværk i Region Syddanmark har i fællesskab fået bevilliget projektet Øget udbredelse af dialogbaseret miljøsamarbejde mellem virksomheder og myndigheder som et redskab til bæredygtig erhvervsudvikling af Erhvervs- & byggestyrelsen, der er her tale om midler fra Vækstforum og Dansk Vækstråd. Projektperioden er indtil den 31. december 2011 og projektbudgettet er på 13,2 mio. kr. i alt. Erhvervsministeriet dækker 75% af det samlede budget, mens projektparterne selv står for de sidste 25%. Foruden de fire miljønetværk; Miljøforum Fyn, Green Network, Miljønetværk Syd og Grønt Netværk Sønderjylland er Syddansk Universitet i Esbjerg partner i projektet. Projektet har også fået navnet Dobbelt så mange medlemmer, da miljønetværkene skal fordoble deres medlemstal indenfor de næste fire år. Projektet har 4 hovedaktiviteter: Markedsføring og hvervning Forankring af miljødialogen hos myndighederne Miljøredegørelser på virksomheder Videndeling og kompetenceudvikling GNS har som mål at øge medlemsmængende til ca. 180 medlemmer, dette skal ske via: Hvervning af nye medlemmer igennem tættere samarbejde med sagsbehandlerne ude i medlemskommunerne Uddannelse af sagsbehandlere Gennemførelse af informationskampagner og PR-kampagner Profilering af medlemmer, der har modtaget diplom og flag Samarbejde med erhvervskontorerne Lancering og markedsføring af redegørelsesarbejdet Vækstgruppeforløb, mentorordninger og individuel sparring til medlemmer Afholdelse af temamøder, konferencer, seminarer om aktuelle miljøproblemstillinger KemiGuide kurser og tilbud om ERFA-grupper Nu skal der vind i sejlene og kursen er sat vi skal have fordoblet vores medlemsantal, derfor søger GNS sammen med Aabenraa Kommune en ny miljøsagsbehandler til en kombinationsstilling indtil den 31. december Den nye medarbejder skal hovedsageligt arbejde med at realisere projektets aktiviteter, men det er vigtigt at påpege at det der de kommunale sagsbehandlere, der kender de virksomheder, som kan have udbytte af medlemskab af GNS og som gerne skal agere ambassadører for netværket. Men det gælder også for vores medlemmer, da de via deres netværk måske kender andre der kunne have effekt af GNS.

5 side 5 Landbo Syd og GNS havde i 2007 et projekt Strategi og Miljø, hvor 18 landmænd deltog og viste at det godt kan betale sig, at bruge tid og kræfter på miljøet, når man samtidig skal leve af det. Projektet resulterede i at vi fik 10 nye medlemmer indenfor landbruget, der medtog diplom og flag for deres redegørelse. Siden projektets afslutning er der sket store ændringer indenfor lovgivningen og godkendelsesproceduren for landbruget, derfor er det nødvendigt at tage manualen for landbrugsredegørelsen op til revision og tilpasse den de nye bekendtgørelsesmæssige krav samt miljøgodkendelseskravene til kommuner. Landbruget Det er ikke noget der kan gøres med et snuptag og derfor har GNS taget kontakt til Green Network, om i fællesskab at udarbejde en projektbeskrivelse til et projekt, der inkluderer en forsøgsrunde med nye landbrug og en tilpasning af manualen. Det er Green Network der har ejerrettighederne til landbrugsmanualen, men vi er opsat på, at lave et nyt landbrugsprojekt til efteråret i samarbejde med Green Network i Vejle. Der har været møde med Landbo Syd for at indhente oplysninger om deres erfaringer og der er kontakt til Green Network. Sekretariatet mangler lige lidt ekstra arbejdskraft, men det arbejdes der også på. Dyrskuet i Aabenraa Dyrskuet i Aabenraa fandt sted fredag den 30. maj og lørdag den 31. maj på dyrskuepladsen i Aabenraa. De fire sønderjyske kommuner havde et fælles telt på pladsen og her havde GNS igen i år fået en repræsentant med ind i teltet. Så vi kunne møde medlemmerne, potentielle medlemmer og samarbejdspartner til en uformel snak i teltet. Sekretariatet var at træffe i det sønderjyske kommune telt begge dage og vi havde mange gode og konstruktive samtaler med medlemmer og potentielle medlemmer indenfor landbruget. Vores hvervematerialer dvs. landbrugsfolderen og manualen for landbrugsredegørelsen var med på standen samt et godt humør og et smil til alle.

6 side 6 De fire miljønetværk i Region Syddanmark, herunder GNS har ansøgt Vækstforum om projektmidler til Miljønetværkenes klimaprojekt for effektiv og intelligent energiudnyttelse. Det fælles projekt løber indtil den 31. december 2009 og har et budget på 2,4 mio. kr. Vækstforum har indstillet ansøgningen til tilsagn til Erhvervs- & Byggestyrelsen og vi afventer nu endeligt svar, men der kan godt gå 6 uger endnu. Foruden de fire miljønetværk er Ålborg Universitet partner i projektet og de skal bidrage med en videnskabelig undersøgelse af hvorfor og hvordan det dialogbaserede miljøsamarbejde Green Network i Vejle har tilbudt de andre miljønetværk i Regionen, at benytte deres sociale redegørelsesmanual kvit og frit. Til at anvende manualen optimalt er der tilknyttet en SPK er dvs. en SocialProcesKonsulent uddannelsesordning til, på lige fod som vi har med MiljøProcesKonsulent-ordningen til vores miljøredegørelser dvs. at en ledig akademiker uddannes til at hjælpe nye medlemmer med udarbejdelsen af deres første miljøredegørelse. Fremtidige projekter Miljønetværkenes klimaprojekt mellem virksomheder og miljømyndigheder virker i praksis. Syddansk Universitet er også partner i projektet og skal være med til på et videnskabeligt grundlag, at vurdere hvilke energimæssige tiltag der har en stor klimamæssig effekt. Projektet skal gerne internt i GNS være med til, at knytte samarbejdet mellem sagsbehandler og sekretariat tættere sammen. Og i den forbindelse efterspørges gode eksempler fra tidligere hvor kontakten mellem sagsbehandler og virksomhed har først til medlemskab af GNS har du kendskab til et godt eksempel så giv et praj til LNS@aabenraa.dk På forhånd tak :) Den sociale redegørelse SPK er og MPK er kan ansættes i kommunerne og i miljønetværket. GNS vil i 2008 prioritere at få uddannet en MPK er til industriområdet og gerne en MPK er til landbrugsområdet dvs. at vi i første omgang koncenterer os om miljøredegørelserne og forhåbentlig også arbejdsmiljøredegørelserne. Men det er muligt for medlemmerne at anvende den sociale redegørelsesmanual fra nu af. Du finder manualen på Green Networks hjemmeside:

7 Ekstraordinært generalforsamling tirsdag den 17. juni 2008 Bestyrelsen har kigget lidt på GNS s vedtægter og tilpasset dem nutiden, det har resulteret i nogle mindre ændringer af vedtægterne for Grønt Netværk Sønderjylland. Vores vedtægter stadfæster, at en ændring i nærværende vedtægter kræver mindst 2/3 af majoritet af samtlige foreningens stemmeberettigede medlemmer ved generalforsamling. Dette var ikke tilfældet ved vores generalforsamling den 24. april 2008 i Aabenraa og derfor indkaldes der til ekstraordinært generalforsamling den 17. juni 2008, kl , i byrådssalen på Aabenraa Rådhus (hvor der vil blive serveret kaffe og kage). Dagsordenspunktet er de nye vedtægter for GNS. De nye vedtægter (udkast) De ændringer der er foretaget i GNS s vedtægter er følgende: 1 Navn og hjemsted: Foreningens navn er "Grønt Netværk Sønderjylland", herefter betegnet GNS. Foreningens hjemsted er i kredsen af B- medlemmer (i stedet for kommunerne ). 7 Kontingent:... A-Medlemskab gælder for den enkelte afdeling/virksomhed pr. redegørelse/diplom (i stedet for registeret postadresse ). Hæftelser 12 Økonomisk hæftelse: Medlemmer hæfter alene med kontingentbetaling for foreningens forpligtelser. Foreningens medlemmer/bestyrelse hæfter ikke personligt for de af foreningens indgåede forpligtelser, for hvilke der alene hæftes med foreningens formue. Foreningens medlemmer/bestyrelse har ikke nogen anden økonomisk forpligtelse over for foreningen ud over kontingentforpligtelsen. Foreningens medlemmer/bestyrelsen har ikke krav på nogen del af foreningens formue eller udbytte af nogen art (nyt). 8 Den daglige ledelse: Den daglige ledelse varetages af et sekretariat efter en af bestyrelsen udarbejdet forretningsorden og samarbejdsaftale med bopælskommunen (nyt). Det økonomiske grundlag for GNS opnås ved kontingentbetalinger, tilskud, projekter (nyt) og betalinger for ydelser. Derudover er der fortaget nogle finjusteringer iht. ordlyden. Ønsker du at få kopi af de nye vedtægter tilsendt inden det ekstraordinært generalforsamling så send en mail til: LNA@aabenraa.dk

8 REACH arrangement den 4. marts 2008 Tirsdag den 4. marts 2008 holdt Miljønetværk Syd, Key2Green og Grønt Netværk Sønderjylland i fællesskab en temadag omkring REACH på Vejen Kongres Hotel. Om formiddagen, fortalte gav Lise Emmy Møller fra Key2Green en intro af REACH og Henrik Søren Larsen fra Miljøstyrelsen var inde på fordelene ved REACH og den nye EU-lovgivning, samt hvilke stoffer der er omfattet og registrering. Sidst på formiddagen fortalte Christina Busk fra Dansk Industri om eksempler på, hvordan REACH får indflydelse for virksomheder og myndigheder, og hun var inde på leverandørkæden. Efter frokost dannede de tre indlægsholdere et panel, hvor der kunne stilles spørgsmål om alt vedrørende kemikaliestyring og REACH. Efterfølgende fortalte

9 side 9 Medlemmer af GRØNT NETVÆRK SØNDERJYLLAND pr. 1. juni 2008 A-medlemmer: Abena A/S Affaldsselskab Vest AGRAMKOW Fluid Systems A/S Alcumatic A/S Arkil A/S Avnbølgård (landbrug) BASF Construction Chemicals Denmark A/S BHJ A/S Protein Foods Brdr. Hartmann A/S CLIP Renserierne ApS Danfoss A/S Nordborg Danfoss Drives A/S Danish Crown, Blans Danish Crown, Skærbæk Danish Crown, Vojens Dansk Affald A/S DONG Energy, Enstedværket DONG Energy, Haderslev Kraftvarmeværk ECCO Sko A/S Gerrebæk (landbrug) Herslevgaard (landbrug) Hinderupvej 14 (landbrug) H.N.H. Andersen Maskinfabrik A/S Hostrupgård (landbrug) Hydro Aluminium Structures Hydro Aluminium Tønder A/S Højbjerg Maskinfabrik A/S I/S Alssund Affald Kaas Autolakering ApS Langmose Landbrug Lesjöfors A/S L. H. Engel Møbelfabrik I/S Lilli s Havneservice ApS LM Glasfiber A/S Meldgaard MILJØ A/S Müller Gas Equipment A/S Naturmælk Amba Rangstrupvej 5 (landbrug) Rens Dambrug ApS Rose Poultry Rømø Havn Sauer-Danfoss A/S Sydvest Energi Teknik A/S Sønderborg Fornikling A/S Sønderborg Kraftvarmeværk Sygehus Sønderjylland Sønderjysk Undervognscenter Tornager (landbrug) Tornbjerggård (landbrug) Uniscrap A/S Wollesgaard (landbrug) Østergård (landbrug) Aabenraa Fjernvarme Aabenraa Havn B-medlemmer: Arbejdstilsynet Aabenraa Kommune Sønderborg Kommune Tønder Kommune C-medlemmer: AM-Gruppen A/S ARBEJDSMILJØEksperten BVQI Denmark A/S Esbensen Rådgivende Ingeniører Hærens Sergentskole, Sønderborg ITD International Transport Danmark JobLiv Danmark A/S Klaas-Puul Danmark A/S Marius Pedersen A/S LandboSyd LHN Landwirtschaftlicher Hauptverein für Nordschleswig OJ Electronics 3F Aabenraa

10 ide 10 Sekretariat Plantagevej 4, Bov 6330 Padborg Tlf.: Mail: Lydia Nansen Tina Hjørne Mikael Nielsen Produktion Grønt Netværk Sønderjylland Ide-bank Ideer til nye aktiviteter, projekter og informationsmaterialer m.m. modtages gerne via eller telefon. Det kan være et ønske om at afdække et informationsbehov hos medlemmerne eller ideer til medlemshvervning. Alle ønsker og ideer modtages gerne af sekretariatet. Hjælp os til at blive bedre! Intern konkurrence Der udleveres 2 flasker vin med GNS logo til et medlem, der er med til at hverve et nyt medlem. Bestyrelsen i Grønt Netværk Sønderjylland Formand: Bjarne Westerberg, Kvalitets og miljødirektør, Danfoss A/S Poul Lehn Rasmussen, BASF Construction Chemicals Denmark A/S Thorkild Fink, Gdr., Østergård Bo Jonø, Sygehus Sønderjylland Jørn Rørbæk, Direktør, I/S Alssund Affald Charlotte Engelbrecht, Sønderborg Kommune Erwin Andresen, Aabenraa Kommune Hans L. Hansen, Tønder Kommune Bent Madsen, Direktør, AM-Gruppen A/S Fastlagte aktiviteter i GRØNT NETVÆRK SØNDERJYLLAND August 2008 August/september 2008 Uge 43 Oktober/november 2008 November 2008 Nyhedsbrev Kursus for sagsbehandler EU s miljøuge Diplomarrangement Nyhedsbrev Næste nyhedsbrev Næste nyhedsbrev forventes at udkomme i august Deadline for indlæg er den. 1. juli Alle medlemmer er velkomne til at kontakte sekretariatet med forslag til indlæg, gode idéer eller gode erfaringer, der ønskes videregivet.

Diplomarrangement den 5. november 2008

Diplomarrangement den 5. november 2008 Side 1 Nummer 37 December 2008 Indholdsfortegnelse side side Diplomarrangement 1 Vækstgruppeforløb 5 Bestyrelsen har ordet 2 Landbrugsfolder 7 Invitation til Klimarigtigt byggerikonference 8 Energiprojekt

Læs mere

Diplommodtagere efteråret 2009

Diplommodtagere efteråret 2009 Side 1 Nummer 39 December 2009 Indholdsfortegnelse side side Diplommodtagere efterår 2009 1 Kommende aktiviteter 4 Bestyrelsen har ordet 2 Medlemmer 6 Ny medarbejder 3 Information 7 Diplommodtagere efteråret

Læs mere

Diplomarrangement den 5. november 2008

Diplomarrangement den 5. november 2008 Side 1 Nummer 36 september 2008 Indholdsfortegnelse side side Diplomarrangement 1 Miljønetværkenes klimaprojekt 7 Bestyrelsen har ordet 2 Landbrugsfolder 8 Siden sidst 3 Klimakompasset 8 REACH - ny pjece

Læs mere

Indholdsfortegnelse side side

Indholdsfortegnelse side side Side 1 Nummer 38 Oktober 2009 Indholdsfortegnelse side side Diplomarrangement 1 Diplomarrangement efterår 2009 6 Bestyrelsen har ordet 2 Ideer til Mini Klima konference i Januar 7 EU har vedtaget en ny

Læs mere

Vi ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår!

Vi ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår! Side 1 Nummer 43 December 2010 Indholdsfortegnelse side side Glædelig jul 1 Diplomarrangement 2011 5 Bestyrelsen har ordet 2 Ny Kommunikationsmedarbejder 6 Kommende ERFA møder 3 Medlemmer 7 Klimabevidst.dk

Læs mere

Klimaprojektet er afsluttet med et brag af en Klima Konference

Klimaprojektet er afsluttet med et brag af en Klima Konference Side 1 Nummer 42 Oktober 2010 Indholdsfortegnelse side side Det fælles klimaprojekt 1 Nye ERFA grupper indenfor Energi 5 Bestyrelsen har ordet 2 Energi og Klimakonference 6 Temamøde om at mindske stressbelastninger

Læs mere

Diplomarrangement ECCO Centeret i Tønder

Diplomarrangement ECCO Centeret i Tønder Side 1 Nummer 41 Juni 2010 Indholdsfortegnelse side side Diplomarrangement 1 Kommende arrangement 5 Bestyrelsen har ordet 2 Lidt af hvert 6 Skab tid til refleksion 3 Medlemmer 8 Kommende ERFA-møder 4 Information

Læs mere

Diplomarrangement ECCO Centeret i Tønder

Diplomarrangement ECCO Centeret i Tønder Side 1 Nummer 40 April 2010 Indholdsfortegnelse side side Diplomarrangement 1 Kommende erfamøder 4 Bestyrelsen har ordet 2 Kommende arrangement for virksomheder 5 Nye Medlemmer 2 Afholdte arrangementer

Læs mere

Nyhedsbrev. Maj 2011

Nyhedsbrev. Maj 2011 Nyhedsbrev Maj 2011 Side 2 Indholdsfortegnelse Forord 2 Arrangementer 7 GNS bliver til GroNet 3 Arrangementer 8 Generalforsamling 3 ERFA møder 8 Folkene bag vurderingsgruppen 5 Oplysninger 9 Jordrens Syd

Læs mere

Nyhedsbrev. December 2011

Nyhedsbrev. December 2011 Nyhedsbrev December 2011 Side 2 Indholdsfortegnelse Forord 2 Afholdt arrangementer 6 Diplommodtagere Efterår 2011 3 Afholdt arrangementer 7 Afholdt arrangement 3 Afholdt arrangementer 8 Afholdt ERFA møder

Læs mere

at koble medlemmernes erfaringer med foreningens erfaringer på miljøområdet til gavn for både miljøet og foreningens medlemmer.

at koble medlemmernes erfaringer med foreningens erfaringer på miljøområdet til gavn for både miljøet og foreningens medlemmer. VEDTÆGTER FOR GREENET Esbjerg d. 1. august 2013 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er GREENET. Foreningens hjemsted er Esbjerg Kommune. 2. Formål Formålet med GREENET er på almennyttig og non-profit

Læs mere

HVAD ER GREEN NETWORK?

HVAD ER GREEN NETWORK? 1 GREEN NETWORK 2 1 HVAD ER GREEN NETWORK? Et samarbejde mellem offentlige myndigheder og private virksomheder Samarbejdet handler om bæredygtighed Samarbejdet er frivilligt og gensidigt forpligtende Kodeordet

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Foreningen EU og internationalt samarbejde Syddanmark f.m.b.a. (South Denmark European Office)

V E D T Æ G T E R. for. Foreningen EU og internationalt samarbejde Syddanmark f.m.b.a. (South Denmark European Office) V E D T Æ G T E R for Foreningen EU og internationalt samarbejde Syddanmark f.m.b.a. (South Denmark European Office) INDHOLDSFORTEGNELSE: 1 Navn og hjemsted p. 3 2 Formål p. 3 3 Foreningsmedlemmer p. 3

Læs mere

MiljøForum Fyn Vedtægter

MiljøForum Fyn Vedtægter MiljøForum Fyn Vedtægter Marts 2008 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er MiljøForum Fyn. Foreningen har hjemsted i Odense Kommune. 2 Formål Foreningen har til formål at styrke en bæredygtig udvikling

Læs mere

Vedtægter. for. Foreningen Destination Sønderjylland

Vedtægter. for. Foreningen Destination Sønderjylland Jura og Byrådssekretariatet Udkast 3-11-2014 Sags nr.: 14/42287 Vedtægter for Foreningen Destination Sønderjylland 1. Navn, hjemsted 1.1 Foreningens navn er Destination Sønderjylland 1.2 Foreningen har

Læs mere

Vedtægter for Foreningen Sønderborg Vækstråd

Vedtægter for Foreningen Sønderborg Vækstråd Vedtægter for Foreningen Sønderborg Vækstråd 1. Navn, hjemsted 1.1. Foreningens navn er Sønderborg Vækstråd. Der er registreret binavne Sønderborg Iværksætter Service og Sønderborg Konference og Event

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Key2Green

VEDTÆGTER. for. Key2Green 9. maj 2011 VEDTÆGTER for Key2Green Navn, hjemsted og formål 1. Navn Foreningens navn er Key2Green. 2. Hjemsted Foreningens hjemsted er Odense kommune. 3. Formål Foreningens formål er at styrke danske

Læs mere

3.1 Foreningens mission: GroNet skaber og udvikler netværk i Sønderjylland.

3.1 Foreningens mission: GroNet skaber og udvikler netværk i Sønderjylland. VEDTÆGTER for gronet 1. Navn 1.1 Foreningens navn er gronet. 2. Hjemsted 2.1 Foreningens hjemsted er i Sønderjylland. 3. Formål 3.1 Foreningens mission: GroNet skaber og udvikler netværk i Sønderjylland.

Læs mere

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 20. maj 2019, som blev afholdt i mødelokale på kontoret, Humlehaven 2, Aabenraa.

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 20. maj 2019, som blev afholdt i mødelokale på kontoret, Humlehaven 2, Aabenraa. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 20. maj 2019, som blev afholdt i mødelokale på kontoret, Humlehaven 2, Aabenraa. Tilstede: Der deltog 24 repræsentanter af i alt 28 mulige. Herudover

Læs mere

Vedtægter. for. 1.1 Foreningens navn er Sønderborg Vækstråd. Der er registreret binavne Visit Sønderborg og Sønderborg Iværksætter Service.

Vedtægter. for. 1.1 Foreningens navn er Sønderborg Vækstråd. Der er registreret binavne Visit Sønderborg og Sønderborg Iværksætter Service. Vedtægter for Foreningen Sønderborg Vækstråd 1. Navn, hjemsted 1.1 Foreningens navn er Sønderborg Vækstråd. Der er registreret binavne Visit Sønderborg og Sønderborg Iværksætter Service. 1.2 Hjemstedet

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN NORDDANMARKS EU-KONTOR

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN NORDDANMARKS EU-KONTOR VEDTÆGTER FOR FORENINGEN NORDDANMARKS EU-KONTOR 1/7 1.0. FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED 1.1. Foreningens navn er NordDanmarks EU-Kontor. 1.2. Foreningens binavn er North Denmark EU Office. 1.3. Foreningens

Læs mere

Vedtægter for foreningen Midtjyllands EU-kontor

Vedtægter for foreningen Midtjyllands EU-kontor Vedtægter for foreningen Midtjyllands EU-kontor Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Midtjyllands EU-kontor subsidiært Central Denmark EU Office. Foreningens hjemsted er Viborg. Formål 2 Foreningens

Læs mere

Danske Risikorådgivere. Konstituerende Bestyrelsesmøde

Danske Risikorådgivere. Konstituerende Bestyrelsesmøde Referat Danske Risikorådgivere Konstituerende Bestyrelsesmøde Dato: Tirsdag den 4. juni 2019 Sted: Helnan Marselis Hotel - Aarhus, Strandvejen 25, 8000 Aarhus C Tidspunkt: Kl. 10.00-16.00 Bestyrelsen Peter

Læs mere

Medlemstallet er stadig stigende, og kun sort uheld betød, at vi ikke rundede 150 medlemmer i 2011 det skete først i januar 2012.

Medlemstallet er stadig stigende, og kun sort uheld betød, at vi ikke rundede 150 medlemmer i 2011 det skete først i januar 2012. Antal diplomer Årsberetning 211 211 er et år, hvor netværket oplevede øget aktivitet og stor medlemsfremgang, og det er derfor en fornøjelse, at jeg som formand aflægger min første årsberetning. Bestyrelsen

Læs mere

1 Navn og hjemsted. 2 Formål

1 Navn og hjemsted. 2 Formål Vedtægter for Foreningen Samsø Energiakademi 28.marts 2014 Indhold 1 Navn og hjemsted... 3 2 Formål... 3 3 Medlemskab... 3 4 Bestyrelsen... 3 5 Den ordinære generalforsamling... 4 6 Ekstraordinære generalforsamlinger...

Læs mere

gronet Nyhedsbrev Forord LinkedIn Maj 2012 Indhold

gronet Nyhedsbrev Forord LinkedIn Maj 2012 Indhold gronet Nyhedsbrev Maj 2012 Forord Så er det blevet tid til årets 2. nyhedsbrev. Der er sket meget siden sidst og det er vores ønske med dette nyhedsbrev at give Jer et bredt indblik i gronets aktiviteter

Læs mere

VEDTÆGTER GREEN NETWORK

VEDTÆGTER GREEN NETWORK VEDTÆGTER GREEN NETWORK I. NAVN, HJEMSTED og FORMÅL 1. Navn Foreningens navn er "Green Network". 2. Hjemsted Green Networks hjemsted er Lysholt Allé 10, 7100 Vejle. 3. Formål Green Networks formål er at

Læs mere

Indhold. Forord. Kære medlem af gronet. Nye medlemmer s. 2

Indhold. Forord. Kære medlem af gronet. Nye medlemmer s. 2 Forord Kære medlem af gronet Jeg har som nyvalgt formand for gronets bestyrelse fået fornøjelsen af at få forordet denne gang. Mit navn er Jens Gaarde Gad og jeg er personalechef for Danfoss Danmark med

Læs mere

Er du klædt på til et bedre miljø?

Er du klædt på til et bedre miljø? Er du klædt på til et bedre miljø? MiljøForum Fyn - ellers er det om at komme ud af fjerene! 2 MiljøForum Fyn Miljø og klima står højt på den globale dagsorden, fordi det er blevet tydeligt, at måden,

Læs mere

Vedtægter for forbundet Sozialdienst Nordschleswig 2012

Vedtægter for forbundet Sozialdienst Nordschleswig 2012 Vedtægter for forbundet Sozialdienst Nordschleswig 2012 1 Navn og hjemsted 1. Forbundet hedder Sozialdienst Nordschleswig og er tilknyttet Bund Deutscher Nordschleswiger (BDN). 2. Foreningens adresser

Læs mere

Vedtægter. for. Frederikshavn Træskibslaug.

Vedtægter. for. Frederikshavn Træskibslaug. Vedtægter for Frederikshavn Træskibslaug. 1 Navn og hjemsted. Laugets navn er Frederikshavn Træskibslaug. Laugets hjemsted er Frederikshavn Kommune. 2 Formål. Laugets formål er at opbygge og bevare træskibsmiljøet

Læs mere

Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne

Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne 1. Foreningens navn Foreningens navn er Danske Hospitalsklovne. Foreningen anvender navnet Danish Hospital Clowns i internationale sammenhænge. 2. Foreningens

Læs mere

Lean Construction - DK

Lean Construction - DK Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Regnskab 2014 (Se bilag 1) 4. Vedtægtsændringer 5. Handlingsplan 6. Kontingent 7. Budget 2015 (Se bilag 2) 8. Valg af bestyrelsesmedlemmer 9.

Læs mere

Vedtægter for Frivilligcenter Kerteminde

Vedtægter for Frivilligcenter Kerteminde Vedtægter for Frivilligcenter Kerteminde 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er: Frivilligcenter Kerteminde Foreningens hjemsted er: Kerteminde Kommune 2 Formål Foreningen har som formål: - At støtte og

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 14. juni 2017, kl. 14:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande i Fredericia.

Referat fra generalforsamlingen den 14. juni 2017, kl. 14:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande i Fredericia. Referat fra generalforsamlingen den 14. juni 2017, kl. 14:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande i Fredericia. DAGSORDEN: Pkt. 1: Pkt. 2: Pkt. 3: Pkt. 4: Pkt. 5: Pkt. 6: Pkt. 7: Pkt. 8: Valg af dirigent

Læs mere

OFFSHORE HVORDAN? Konference for små- og mellemstore virksomheder, der vil fokusere på offshore branchen. Velkommen

OFFSHORE HVORDAN? Konference for små- og mellemstore virksomheder, der vil fokusere på offshore branchen. Velkommen , Velkommen Dagsorden 1. Velkomst og præsentation. Offshore Center Danmark ved Allan Christensen 2. Historik og nøgletal. Fiskeri- og Søfartsmuseet ved Morten Hahn-Petersen 3. SMV og offshore. Syddansk

Læs mere

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Job- og personprofilen indeholder Stillingen 1. Ansættelsesvilkårene 2. Organisationen 3. Welfare Tech Regions konkrete mål 4. Welfare Tech Regions ydelser

Læs mere

Dansk Initiativ for Etisk Handel. Vedtægter

Dansk Initiativ for Etisk Handel. Vedtægter Dansk Initiativ for Etisk Handel Vedtægter Vedtægter for Medlemsorganisationen Dansk Initiativ for Etisk Handel 1. Navn og hjemsted Medlemsorganisationens navn er Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH).

Læs mere

Vedtægter for Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI).

Vedtægter for Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI). Vedtægter for Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI). 1. Foreningens navn og hjemsted: 1.1: Foreningens navn er Brancheforeningen for Legepladsinspektører (BFLI). Hjemsted er Brancheforeningens

Læs mere

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede.

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede. VEDTÆGTER 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Patienter. Foreningens hjemsted er København. 2 Formål Danske Patienters formål er: At sikre patienter bedst mulige vilkår i behandlingssystemet.

Læs mere

1.1 Foreningens navn er KulturERhverv herunder med forkortelsen KERV.

1.1 Foreningens navn er KulturERhverv herunder med forkortelsen KERV. Lett Advokatfirma Peter Rønnow Advokat J.nr. 281503-LBB (som vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling den 22. april 2012) VEDTÆGTER For KulturERhverv 1. Foreningens navn 1.1 Foreningens navn er

Læs mere

VEDTÆGTER Resilience Lab Denmark

VEDTÆGTER Resilience Lab Denmark VEDTÆGTER Resilience Lab Denmark I. NAVN, HJEMSTED og FORMÅL 1. Navn Foreningens navn er "Resilience Lab Denmark". 2. Hjemsted Resilience Lab Denmark hjemsted er Vejle Kommune. 3. Formål Resilience Lab

Læs mere

Vedtægter. for. Foreningen. Frivilligcenter Helsingør

Vedtægter. for. Foreningen. Frivilligcenter Helsingør Vedtægter for Foreningen Frivilligcenter Helsingør Indhold: 1 NAVN OG HJEMSTED 3 2 FORMÅL 3 3 MEDLEMMER 4 4 GENERALFORSAMLING 5 5 BESTYRELSEN 6 6 REGNSKAB OG REVISION 8 7 HÆFTELSE OG TEGNINGSREGLER 8 8

Læs mere

VEDTÆGTER FOR. 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1: Foreningens navn er GS1 Danmark Stk. 2: Foreningens hjemsted er København FORMÅL

VEDTÆGTER FOR. 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1: Foreningens navn er GS1 Danmark Stk. 2: Foreningens hjemsted er København FORMÅL VEDTÆGTER FOR 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1: Foreningens navn er GS1 Danmark Foreningens hjemsted er København FORMÅL 2 Foreningens formål er: administrere GS1 systemet i Danmark med udgangspunkt i behovene

Læs mere

VEDTÆGTER. For Støtteforeningen landsbyliv i Hjortshøj

VEDTÆGTER. For Støtteforeningen landsbyliv i Hjortshøj VEDTÆGTER For Støtteforeningen landsbyliv i Hjortshøj Foreningens navn og hjemsted: 1. Foreningens navn er Støtteforeningen landsbyliv i Hjortshøj Foreningens hjemsted er Århus kommune Foreningens formål:

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer

Forslag til vedtægtsændringer Bilag 3: Forslag til vedtægtsændringer De af bestyrelsen foreslåede ændringer er markeret med gult. Vedtægter pr. 26. april 2004 Forslag til vedtægtsændringer 1. Navn og hjemsted Lean Construction - Danmark

Læs mere

Foråret 2016. Titel: Tidlig morgendis i panorama Dorte Lorenzen Johnsen

Foråret 2016. Titel: Tidlig morgendis i panorama Dorte Lorenzen Johnsen Program Foråret 2016 for Titel: Tidlig morgendis i panorama Dorte Lorenzen Johnsen Kontakt oplysninger Formand Børge K. Lund Egemosen 3 6200 Aabenraa Tel. 3162 8272 bkl@aabenraafotoklub.dk Næstformand

Læs mere

Dirigenten konstaterede, at der er indkaldt rettidigt til generalforsamlingen via annonce i Stevnsbladet.

Dirigenten konstaterede, at der er indkaldt rettidigt til generalforsamlingen via annonce i Stevnsbladet. Referat af ordinær generalforsamling i Udvikling Stevns 2015 Tirsdag d. 14. april kl 20.00, Tinghuset, Algade 8 i Store Heddinge Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af stemmetællere

Læs mere

Er fremtidens infrastruktur grænseoverskridende?

Er fremtidens infrastruktur grænseoverskridende? Er fremtidens infrastruktur grænseoverskridende? September 2008 1 UdviklingsRåd Sønderjylland (URS) Erhverv Kommuner Hans Kirk, Danfoss A/S, Formand Jørgen Popp Petersen, Det sønderjyske Landbrugsråd Hans

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed VEDTÆGTER for Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed Vedtaget på repræsentantskabets ordinære møde den 26. maj 1998 og med ændringsforslag vedtaget på senere repræsentantskabsmøder -

Læs mere

1: Navn, hjemsted og virkeområde. Stk. 2: Den selvejende institutions hjemsted og virkeområde er Aabenraa Kommune. 2: Baggrund og formål

1: Navn, hjemsted og virkeområde. Stk. 2: Den selvejende institutions hjemsted og virkeområde er Aabenraa Kommune. 2: Baggrund og formål 1 Vedtægter for den selvejende institution Aabenraa Selvhjælp 1: Navn, hjemsted og virkeområde Stk. 1: Den selvejende institutions navn er Aabenraa Selvhjælp Stk. 2: Den selvejende institutions hjemsted

Læs mere

Vedtægter. Danish Water Forum - DWF Et bredt dansk vandnetværk. Foreningens navn er Danish Water Forum, forkortet DWF

Vedtægter. Danish Water Forum - DWF Et bredt dansk vandnetværk. Foreningens navn er Danish Water Forum, forkortet DWF Vedtægter Danish Water Forum - DWF Et bredt dansk vandnetværk 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danish Water Forum, forkortet DWF Foreningens hjemsted er sekretariatets adresse. 2 Formål Styrkelse

Læs mere

Danske Risikorådgivere. Bestyrelsesmøde

Danske Risikorådgivere. Bestyrelsesmøde Referat Danske Risikorådgivere Bestyrelsesmøde Dato: Torsdag den 30. maj 2013 Sted: Hotel Nyborg Strand Tidspunkt: Kl. 16.00 Til stede: Steen Nedergaard Jensen / formand Torben Jacobsen / næstformand Thomas

Læs mere

Fire aktuelle temaer. Videregående uddannelser v/ Borgmester Erik Lauritzen, Sønderborg Kommune

Fire aktuelle temaer. Videregående uddannelser v/ Borgmester Erik Lauritzen, Sønderborg Kommune Fire aktuelle temaer Videregående uddannelser v/ Borgmester Erik Lauritzen, Sønderborg Kommune Finansieringsreform 2007 v/ Borgmester Thomas Andresen, Aabenraa Kommune Netværkspause/frokost Statslige arbejdspladser

Læs mere

Generalforsamling. 7. maj 2019

Generalforsamling. 7. maj 2019 Generalforsamling 7. maj 2019 1 1. Valg af dirigent 2. Aflæggelse af årsberetning 3. Godkendelse af årsregnskab og revisionsberetning Dagens program Generalforsamling 7. maj 2019 4. Godkendelse af budget

Læs mere

Kredsårsmødet 2009 Beredskabsforbundet Sønderborg Kreds BERETNING 2008 FOTO: B rand og Redning

Kredsårsmødet 2009 Beredskabsforbundet Sønderborg Kreds BERETNING 2008 FOTO: B rand og Redning Kredsårsmødet 2009 Beredskabsforbundet Sønderborg Kreds BERETNING 2008 B rand og Redning FOTO: 1 Indledning: Dette er min første beretning som kredsleder for Beredskabsforbundet Sønderborg. 2008 har været

Læs mere

Vedtægter for Hjernesagen Landsforeningen for mennesker ramt af blodprop eller blødning i hjernen

Vedtægter for Hjernesagen Landsforeningen for mennesker ramt af blodprop eller blødning i hjernen Vedtægter for Hjernesagen Landsforeningen for mennesker ramt af blodprop eller blødning i hjernen Blekinge Boulevard 2 2630 Taastrup. Telefon 36 75 30 88 E-mail: admin@hjernesagen.dk 1. Navn og hjemsted

Læs mere

Vedtægt for foreningen Danske Risikorådgivere

Vedtægt for foreningen Danske Risikorådgivere Vedtægt for foreningen Danske Risikorådgivere Navn 1 Foreningens navn er Danske Risikorådgivere. Foreningen er stiftet den 17. april 2002. Formål 2 Foreningens formål er: a. at udbrede kendskabet til og

Læs mere

V E D T Æ G T E R F O R G A T E NAVN OG HJEMSTED: 1.1 Foreningens navn er Gate Foreningen har hjemsted i Albertslund. 2.

V E D T Æ G T E R F O R G A T E NAVN OG HJEMSTED: 1.1 Foreningens navn er Gate Foreningen har hjemsted i Albertslund. 2. V E D T Æ G T E R F O R G A T E 2 1 1. NAVN OG HJEMSTED: 1.1 Foreningens navn er Gate 21. 1.2 Foreningen har hjemsted i Albertslund. 2. FORMÅL: 2.1 Foreningens formål er at iværksætte erhvervsudviklingsaktiviteter

Læs mere

Vedtægter for Foreningen for Intern Kommunikation

Vedtægter for Foreningen for Intern Kommunikation Vedtægter for Foreningen for Intern Kommunikation 1: Navn og hjemsted Foreningens navn er Foreningen for Intern Kommunikation. Dens hjemsted er formandens adresse. 2: Formål : Foreningen, som er upolitisk,

Læs mere

MUSLIMERNES FÆLLESRÅD

MUSLIMERNES FÆLLESRÅD Ansøgning om optagelse i Muslimernes Fællesråd For at blive optaget i Muslimernes Fællesråd (MFR), skal den ansøgende forening aflevere ansøgningsskemaet i udfyldt stand sammen med en kopi af foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Frivilligcenter Halsnæs. Stk. 2 Foreningens hjemsted følger sekretariatets adresse. 2 Formål Stk. 1. Foreningen har som

Læs mere

1. Genbehandling - Samfundsansvar (CSR) i små og mellemstore virksomheder

1. Genbehandling - Samfundsansvar (CSR) i små og mellemstore virksomheder 1. Genbehandling - Samfundsansvar (CSR) i små og mellemstore virksomheder RESUMÉ Stamdata Journalnummer Ansøger: Indsatsområde Fokusområde: 2011-155143 Væksthus Nordjylland Virksomhedsrettet Kompetenceudvikling

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Frivilligcenter Halsnæs. Stk. 2 Foreningens hjemsted følger sekretariatets adresse. 2 Formål Stk. 1. Foreningen har som

Læs mere

Udkast til vedtægter for Copenhagen EU Office

Udkast til vedtægter for Copenhagen EU Office Udkast til vedtægter for Copenhagen EU Office Region Hovedstaden, Kommunekontaktråd Hovedstaden (herefter KKR Hovedstaden), Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet og Copenhagen Business

Læs mere

G E N E R A L F O R S A M L I N G REFERAT

G E N E R A L F O R S A M L I N G REFERAT G E N E R A L F O R S A M L I N G REFERAT Selskabets ordinære generalforsamling blev afholdt tirsdag den 10. juni 2014, kl. 15:00-15:30 hos Energistyrelsen, Amaliegade 44, 1256 København K. Dagsorden i

Læs mere

Vedtægter for Foreningen for Holistisk Planlagt Afgræsning

Vedtægter for Foreningen for Holistisk Planlagt Afgræsning Vedtægter for Foreningen for Holistisk Planlagt Afgræsning VEDTÆGTER for Foreningen for Holistisk Planlagt Afgræsning 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1 Foreningens navn er: Foreningen for Holistisk Planlagt Afgræsning

Læs mere

1. Navn 1.1 Foreningens navn er MeetDenmark Dansk Erhvervs- og Mødeturisme ( Foreningen )

1. Navn 1.1 Foreningens navn er MeetDenmark Dansk Erhvervs- og Mødeturisme ( Foreningen ) Vedtægter for foreningen MeetDenmark - Dansk Erhvervs- og Mødeturisme 1. Navn 1.1 Foreningens navn er MeetDenmark Dansk Erhvervs- og Mødeturisme ( Foreningen ) 2. Hjemsted 2.1 Foreningen har adresse og

Læs mere

Vejle kommune. 2.0 Formål.

Vejle kommune. 2.0 Formål. Gældende vedtægter for Jelling Lokalråd 1.0 Navn og hjemsted. 1.1 Rådets navn er JELLING LOKALRÅD med hjemsted i Vejle kommune. 1.2 Lokalrådets geografiske virkeområde er de dele af Jelling sogn, der er

Læs mere

Vedtægter for Danske Vandværker Region Syd 1 NAVN Foreningens navn er Danske Vandværker Region Syd. Regionens hjemsted er formandens adresse.

Vedtægter for Danske Vandværker Region Syd 1 NAVN Foreningens navn er Danske Vandværker Region Syd. Regionens hjemsted er formandens adresse. Vedtægter for Danske Vandværker Region Syd 1 NAVN Foreningens navn er Danske Vandværker Region Syd. Regionens hjemsted er formandens adresse. Foreningen er stiftet den 30. januar 1944. Region Syd er stiftet

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN LYNGBY-TAARBÆK VIDENSBY

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN LYNGBY-TAARBÆK VIDENSBY VEDTÆGTER FOR FORENINGEN LYNGBY-TAARBÆK VIDENSBY 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Lyngby-Taarbæk Vidensby, og foreningens hjemsted er Lyngby-Taarbæk Kommune. 2. Formål og opgaver Foreningens formål

Læs mere

Lean Construction - DK

Lean Construction - DK Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Regnskab 2013 (Se bilag 1) 4. Overflytning af sekretariat (Se bilag 2) 5. Vedtægtsændringer (Se bilag 3) 6. Handlingsplan 7. Kontingent 8. Budget

Læs mere

Green Network. Dorthe Bramsen Clausen Vejle Kommune. Energi; energieffektivisering

Green Network. Dorthe Bramsen Clausen Vejle Kommune. Energi; energieffektivisering Bilag 26a Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 1.718.550 kr. 1.718.550 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om

Læs mere

Vedtægter 2016 for Ikast-Brande esport

Vedtægter 2016 for Ikast-Brande esport Vedtægter 2016 for Ikast-Brande esport 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Ikast-Brande esport. 1.2 Foreningen har hjemsted i Ikast-Brande Kommune. 2. Formål 2.1 Foreningens formål er at skabe,

Læs mere

VEDTÆGTER for Fondenes Videnscenter

VEDTÆGTER for Fondenes Videnscenter Advokat Christian Gregersen Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 J.nr. 176449 18. december 2017 VEDTÆGTER for Fondenes Videnscenter Horten Advokatpartnerselskab CVR 33775229 1. NAVN 1.1

Læs mere

Referat af Dansk Tækkemandslaugs generalforsamling m.m. lørdag den 7. marts 2009, på Langtved Færgekro, Munkholmsvej 138, 4060 Kirke Såby.

Referat af Dansk Tækkemandslaugs generalforsamling m.m. lørdag den 7. marts 2009, på Langtved Færgekro, Munkholmsvej 138, 4060 Kirke Såby. 27. marts 2009 Referat af Dansk Tækkemandslaugs generalforsamling m.m. lørdag den 7. marts 2009, på Langtved Færgekro, Munkholmsvej 138, 4060 Kirke Såby. Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent

Læs mere

VEDTÆGTER. for FORENINGEN STATEN I HELE DANMARK

VEDTÆGTER. for FORENINGEN STATEN I HELE DANMARK VEDTÆGTER for FORENINGEN STATEN I HELE DANMARK Indholdsfortegnelse 1. Foreningens navn, hjemsted, virke og formål... 3 2. Medlemskab... 3 3. Bestyrelsen... 4 4. Årsmødet... 4 5. Udmeldelse og eksklusion...

Læs mere

Repræsentantskabsmøde i DANSKE ÆLDRERÅD

Repræsentantskabsmøde i DANSKE ÆLDRERÅD 12. januar 2010 Indkaldelse til Repræsentantskabsmøde i DANSKE ÆLDRERÅD I henhold til vedtægt for DANSKE ÆLDRERÅD indkaldes til ordinært repræsentantskabsmøde: Mandag d. 26. april 2010 Hotel Nyborg Strand

Læs mere

VEDTÆGTER for foreningen Byg til Vækst

VEDTÆGTER for foreningen Byg til Vækst VEDTÆGTER for foreningen Byg til Vækst Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Byg til Vækst. Foreningen har hjemsted i Odense Kommune. Medlemskreds og kontingent 2 Foreningens medlemmer er Odense, Assens,

Læs mere

Efter generalforsamlingen vil der blive serveret sandwiches for deltagere i generalforsamlingen.

Efter generalforsamlingen vil der blive serveret sandwiches for deltagere i generalforsamlingen. Til medlemmerne af Danish Water Forum (udsendt den 11. marts 2016) Hermed indkaldes til Ordinær Generalforsamling i foreningen. Generalforsamlingen afholdes den 27. april 2016 kl. 10.00 hos Vandcenter

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN LYNGBY-TAARBÆK VIDENSBY

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN LYNGBY-TAARBÆK VIDENSBY VEDTÆGTER FOR FORENINGEN LYNGBY-TAARBÆK VIDENSBY 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Lyngby-Taarbæk Vidensby, og foreningens hjemsted er Lyngby-Taarbæk Kommune. 2. Formål og opgaver Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter. Energinetværk Slagelse

Vedtægter. Energinetværk Slagelse 1 Vedtægter Energinetværk Slagelse 1 Foreningens navn, hjemsted og formål Foreningens navn er Energinetværk Slagelse. Foreningens medlemskreds har hjemsted eller filial/afdeling i Slagelse kommune. Foreningens

Læs mere

Ad. pkt. 2. Kredsbestyrelsens beretning og oplæg til aktivitetsplan v/lisa Lassen, kredsformand

Ad. pkt. 2. Kredsbestyrelsens beretning og oplæg til aktivitetsplan v/lisa Lassen, kredsformand Referat fra kredsgeneralforsamling i kreds Sydjylland Tirsdag den 21. september 2016, kl. 19:00 Røde-Kro, Hotel og Restaurant, Vestergade 2, 6230 Rødekro Til kredsgeneralforsamlingen var der 38 stemmeberettigede

Læs mere

Vedtægter for Den Demokratiske Skole

Vedtægter for Den Demokratiske Skole Vedtægter for Den Demokratiske Skole 1. Navn og tilhørsforhold 1.1. Foreningens Navn er: Den Demokratiske Skole 1.2. Foreningens hjemsted er Roskilde kommune 2. Formål 2.1. Foreningens formål er at opretholde

Læs mere

Vedtægter for DAF Roskildeafdelingen hjemmehørende i postnummer 4000 Roskilde

Vedtægter for DAF Roskildeafdelingen hjemmehørende i postnummer 4000 Roskilde Vedtægter for DAF Roskildeafdelingen hjemmehørende i postnummer 4000 Roskilde 1. Navn og hjemsted Lokalforeningens navn er DAF Roskildeafdelingen. Dens hjemsted er formandens adresse. 2. Formål Lokalforeningens

Læs mere

Referat af Generalforsamling Tid: mandag den 14. marts 2016 kl til Sted: Odense Teater, Jernbanegade 21, 5000 Odense.

Referat af Generalforsamling Tid: mandag den 14. marts 2016 kl til Sted: Odense Teater, Jernbanegade 21, 5000 Odense. Dannebrogsgade 31, 1. mf. 1660 København V www.kulturbestyrelser.dk 20. marts 2016 Referat af Generalforsamling Tid: mandag den 14. marts 2016 kl. 17.45 til 19.45. Sted: Odense Teater, Jernbanegade 21,

Læs mere

VEDTÆGTER. Foreningen Afsavn

VEDTÆGTER. Foreningen Afsavn VEDTÆGTER Foreningen Afsavn 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er: Stk. 2. Foreningens hjemsted er: Foreningen Afsavn 8300 Odder 2. foreningens formål: Stk.1 a) At tilbyde støtte, vejledning

Læs mere

Generalforsamling i Ergoterapeutforeningens Region Syd i Fredericia Idrætscenter

Generalforsamling i Ergoterapeutforeningens Region Syd i Fredericia Idrætscenter Generalforsamling i Ergoterapeutforeningens Region Syd i Fredericia Idrætscenter Regionsbestyrelsen bød velkommen til de fremmødte. Gæster: Lotte Lagoni Næstformand Ansatte i Etf: Lars Møller Direktør

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling 4. marts 2008

Velkommen til Generalforsamling 4. marts 2008 Velkommen til Generalforsamling 4. marts 2008 Generalforsamling 2008 Lederne København Vest Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Regnskab og budget 4. Behandling

Læs mere

s1. for foreningen VEDTÆGTER United World Colleges Danmark 23. juni 1981 til støtte og fremme for United World Colleges (UWC).

s1. for foreningen VEDTÆGTER United World Colleges Danmark 23. juni 1981 til støtte og fremme for United World Colleges (UWC). HENRIK WEDELLWEDELLSBORG ADVOKAT HJEJLE GERSTED MOGENSEN AMAGERTORV 24 DK1160 KØBENHAVN K 10. april 2008 VEDTÆGTER for foreningen United World Colleges Danmark Den Danske Nationalkomité for United World

Læs mere

VAOB. Vestsjællands Aktive Ordblinde. Vedtægter

VAOB. Vestsjællands Aktive Ordblinde. Vedtægter VAOB Vestsjællands Aktive Ordblinde Vedtægter Vedtægter for foreningen Vestsjællands Aktive Ordblinde (VAOB). 1: Navn & Hjemsted. Stk. 1: Foreningens navn er Vestsjællands Aktive Ordblinde i daglig tale

Læs mere

Vedtægter for Nye Borgerlige

Vedtægter for Nye Borgerlige Vedtægter for Nye Borgerlige Navn og hjemsted 1. Partiets navn er Nye Borgerlige. Partiet har hjemsted i Hørsholm Kommune. Formål 2. Nye Borgerliges formål er at organisere alle vælgere, som støtter partiets

Læs mere

Vedtægter for Nye Borgerlige

Vedtægter for Nye Borgerlige Vedtægter for Nye Borgerlige Navn og hjemsted 1. Partiets navn er Nye Borgerlige. Partiet har hjemsted i Hørsholm Kommune. Formål 2. Nye Borgerliges formål er at organisere alle vælgere, som støtter partiets

Læs mere

Vedtægter for Foreningen Vestdansk Investeringsfremme Juni 2016

Vedtægter for Foreningen Vestdansk Investeringsfremme Juni 2016 Vedtægter for Foreningen Vestdansk Investeringsfremme Juni 2016 Side 1 / 6 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Foreningen Vestdansk Investeringsfremme Foreningens hjemsted er Odense kommune. 2. Formål

Læs mere

VEDTÆGTER. for DSTB (DANISH SOFTWARE TESTING BOARD)

VEDTÆGTER. for DSTB (DANISH SOFTWARE TESTING BOARD) VEDTÆGTER for DSTB (DANISH SOFTWARE TESTING BOARD) Vedtaget på generalforsamlingen den 05.10.2009. Seneste ændring vedtaget på generalforsamlingen den 21.11.2013 VERSION 1.3 SIDE 1 AF 5 1. Navn Foreningens

Læs mere

CISV Fyn Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling 2014.

CISV Fyn Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling 2014. CISV Fyn Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling 2014. CISV Fyn indkalder til ekstraordinær generalforsamling torsdag d. 13 marts kl. 19.30 Ungdomsklubben ved Tarup skole Tarupgårdsvej 1, 5210

Læs mere

Vedtægter for Dansk Initiativ for Etisk Handel

Vedtægter for Dansk Initiativ for Etisk Handel Vedtægter for Dansk Initiativ for Etisk Handel Indhold 1. Navn og hjemsted... 1 2. Formål... 1 3. Medlemskab... 1 4. Organisation... 2 5. Generalforsamling... 2 6. Bestyrelsen... 3 7. Tegning... 4 8. Ændring

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DET DANSKE HEDESELSKAB

VEDTÆGTER FOR DET DANSKE HEDESELSKAB VEDTÆGTER FOR DET DANSKE HEDESELSKAB VEDTÆGTER FOR DET DANSKE HEDESELSKAB 3 1. NAVNE OG HJEMSTED Den selvejende institutions navn er Det danske Hedeselskab. Det danske Hedeselskab ( Hedeselskabet ) er

Læs mere

Vedtægter. For ERISDA-Brugerklubben. 6. udgave - marts 2012

Vedtægter. For ERISDA-Brugerklubben. 6. udgave - marts 2012 Vedtægter For ERISDA-Brugerklubben 6. udgave - marts 2012 1. Foreningens navn Foreningens navn er: ERISDA-Brugerklubben. ERISDA ( Elektronisk Rapporterings- og InformationsSystem for DeponeringsAnlæg )

Læs mere

V E D T Æ G T E R F O R B A G E N K O P E R H V E R V S F O R E N I N G

V E D T Æ G T E R F O R B A G E N K O P E R H V E R V S F O R E N I N G Advokat Susanne Bundgaard Møller Torvet 2 5900 Rudkøbing tlf 62 51 10 32 J.nr. 3-11-16893 (UDKAST af den 16/5 2006) Formateret: Lige margener V E D T Æ G T E R F O R B A G E N K O P Formateret: Engelsk

Læs mere