Faglig Værktøjskasse Den Offentlige Gruppe

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Faglig Værktøjskasse Den Offentlige Gruppe"

Transkript

1 1 Danske Regioner - RLTN Rengøringsassistenter Det administrative dagområde Overenskomstens 14 Arbejdstidsaftalens 11 Rengøringsassistenter har i størst muligt omfang, ret til frihed uden at normaltjenesten omlægges i tiden fra kl til Effektiv tjeneste fra dagtjenestens begyndelse til kl betales som søndagsarbejde i henhold til Arbejdstidsaftalens 11. Normaltjeneste i tidsrummet kl til giver ikke ret til Rengøringsassistenter har i størst muligt omfang, ret til frihed uden at normaltjenesten omlægges i tiden fra kl til Man får således tjenestefrihed med sædvanlig løn. Rengøringsassistenter, der arbejder efter kl , får betaling efter de for tjeneste på søndage gældende bestemmelser. Der gives erstatningsfrihed i samme omfang, som der efter tjenestelisten er udført normal tjeneste efter kl Danske Regioner - RLTN Rengøringsassistenter Det døgndækkede område Overenskomstens 13 Arbejdstidsaftalens 9 Arbejdstidsaftalens 11 Rengøringsassistenter har i størst muligt omfang ret til frihed, uden at normaltjenesten omlægges i tiden fra dagtjenestens begyndelse til kl Effektiv tjeneste fra dagtjenestens begyndelse til kl betales som søndagsarbejde i henhold til Arbejdstidsaftalens 11. Normaltjeneste i tidsrummet kl til giver ikke ret til Rengøringsassistenter har ikke ret til frihed på grundlovsdag.

2 2 Danske Regioner - RLTN Erhvervsuddannede serviceassistenter og serviceassistentelever Overenskomstens 15 Arbejdstidsaftalens 9 Arbejdstidsaftalens 11 Erhvervsuddannede serviceassistenter har i størst muligt omfang ret til frihed, uden at normaltjenesten omlægges i tiden fra dagtjenestens begyndelse til kl Effektiv tjeneste fra dagtjenestens begyndelse til kl betales som søndagsarbejde i henhold til Arbejdstidsaftalens 11. Normaltjeneste i tidsrummet kl til giver ikke ret til Bemærkning: Elever aflønnet efter overenskomsten 33, stk. 2 er ikke omfattet af 11 i arbejdstidsaftalen om honorering for arbejde på særlige tidspunkter. Erhvervsuddannede serviceassistenter har ikke ret til frihed på grundlovsdag. Danske Regioner - RLTN Servicemedarbejdere/- assistenter ved sygehuse Overenskomstens 25 Arbejdstidsaftalens 9 Arbejdstidsaftalens 11 Servicemedarbejdere/-assistenter ved sygehuse har i størst muligt omfang ret til frihed, uden at normaltjenesten omlægges i tiden fra dagtjenestens begyndelse til kl Effektiv tjeneste fra dagtjenestens begyndelse til kl betales som søndagsarbejde i henhold til Arbejdstidsaftalens 11. Normaltjeneste i tidsrummet kl til giver ikke ret til Servicemedarbejdere/-assistenter ved sygehuse har ikke ret til frihed på grundlovsdag.

3 3 Danske Regioner - RLTN Omsorgs- og pædagogmedhjælpere samt pædagogiske assistenter Overenskomstens 12 Arbejdstidsaftalens 11 Omsorgs- og pædagogmedhjælpere samt pædagogiske assistenter har i størst muligt omfang ret til frihed, uden at normaltjenesten omlægges i tiden fra dagtjenestens begyndelse til kl Effektiv tjeneste fra dagtjenestens begyndelse til kl betales som søndagsarbejde i henhold til Arbejdstidsaftalens 11. Normaltjeneste i tidsrummet kl til giver ikke ret til Omsorgs- og pædagogmedhjælpere samt pædagogiske assistenter har ikke ret til frihed på grundlovsdag. Danske Regioner - RLTN Smørrebrødsjomfruer, catere og elever Arbejdstidsaftalens 9 Arbejdstidsaftalens 11 Smørrebrødsjomfruer og catere har den i størst muligt omfang ret til frihed, uden at normaltjenesten omlægges i tiden fra kl. 12 til kl. 24. Man får således tjenestefrihed med sædvanlig løn. Smørrebrødsjomfruer og catere, der arbejder indenfor tidsrummet fra kl. 12 til kl. 24, får betaling efter bestemmelserne for søndage, men har ikke ret til at få Smørrebrødsjomfruer og catere har den i størst muligt omfang ret til frihed, uden at normaltjenesten omlægges i tiden fra kl. 12 til kl. 24. Man får således tjenestefrihed med sædvanlig løn. Smørrebrødsjomfruer og catere, der arbejder indenfor tidsrummet fra kl. 12 til kl. 24, får betaling efter bestemmelserne for søndage, men har ikke ret til at få

4 4 Danske Regioner - RLTN Specialarbejdere, faglærte gartnere, faglærte brolæggere, faglærte struktører, faglærte murere og instruktører/holdledere m.fl. Overenskomstens 12 Overenskomstens maj er en fridag fra kl Der betales løn svarende til en normal arbejdsdag. Arbejder man i forskudt tid eller holddrift, får man ikke særligt tillæg for at arbejde om eftermiddagen, men erstatningsfrihed, som hvis man var ansat på dagarbejde. Grundlovsdag er almindelig arbejdsdag til kl Fra kl betragtes grundlovsdag som en søgnehelligdag. Arbejde efter kl betales efter bestemmelserne for overarbejde. Danske Regioner - RLTN Håndværkere m.fl. - kokke Overenskomstens maj er en fridag fra kl Der betales løn svarende til en normal arbejdsdag. Arbejder man i forskudt tid eller holddrift, får man ikke særligt tillæg for at arbejde om eftermiddagen, men erstatningsfrihed, som hvis man var ansat på dagarbejde. Grundlovsdag er almindelig arbejdsdag til kl Der betales løn svarende til en normal arbejdsdag. Fra kl betragtes grundlovsdag som en søgnehelligdag. Arbejde efter kl betales efter bestemmelserne for overarbejde.

5 5 Rengøringsassistenter Dagområdet Protokollat 4 Overenskomstens 12A Overenskomstens 13 Overenskomstens 14 Rengøringsassistenter, hvis arbejdstid normalt helt eller delvist er placeret i tidsrummet kl , skal så vidt muligt have fri fra kl For rengøringsassistenter, som får fri indgår tiden fra kl og frem til normal arbejdstidsophør i arbejdstidsopgørelsen. For rengøringsassistenter, som ikke får fri indgår tiden fra kl indgår tiden fra kl og frem til normal arbejdstidsophør i arbejdstidsopgørelsen, og der udbetales overtidstillæg efter 13 for disse timer. Grundlovsdag er almindelig arbejdsdag til kl Fra kl betragtes grundlovsdag som en søgnehelligdag, og er derfor som udgangspunkt en fridag med løn fra kl Arbejder man altid i forskudttidsperioden ( ,) har man på en arbejdsfri søgnehelligdag krav på at få tillæg for forskudt tid, hvis tillægget er fast påregneligt. Betaling for arbejde grundlovsdag efter kl sker efter følgende bestemmelser: 1. Arbejdet er ikke omfattet af en tjenesteliste. I disse tilfælde skal der ske betaling efter overenskomstens 13, stk. 3, nr. 3, der omhandler over- og merarbejde. 2. Arbejdet er omfattet af en tjenesteliste. I disse tilfælde skal arbejdet betales som almindeligt arbejde med de arbejdstidsbestemte tillæg, som er beskrevet i overenskomstens 14 og. Endvidere er der ret til en erstatningsfridag.

6 6 Rengøringsassistenter Døgnområdet Overenskomstens 12 Arbejdstidsaftalens 5 og 13 Det øvrige -område: Rengøringsassistenter har i tiden fra kl til størst muligt omfang ret til frihed, uden at normaltjenesten omlægges. Man får således tjenestefrihed med sædvanlig løn. Rengøringsassistenter, der arbejder indenfor tidsrummet fra kl. 12 til kl. 24, får betaling efter bestemmelserne for søndage. Normaltjeneste udført i ovennævnte tidsrum giver ikke ret til erstatningsfrihed eller nedsættelse af timetallet i mødeplanperioden. Ansatte i kommuner i det tidligere FKKA-område, København og Frederiksberg kommuner: 1. maj sidestilles med en søgnehelligdag. Dette betyder, at der for nogle medarbejdere skal ske reduktion i antal timer til effektivt arbejde i mødeplanen. For fuldtidsansatte aftenvagter og for fuldtidsansatte med skiftende dag-, aften- og nattevagter reduceres den effektive arbejdstid i mødeplanen med 7,4 timer. For deltidsansatte aftenvagter og deltidsansatte med skiftende dag-, aften- og nattevagter reduceres den effektive arbejdstid i mødeplanen med det gennemsnitlige daglige timetal i forhold til den ansattes beskæftigelsesgrad, se 3, stk. 5 og 4, stk. 4. Det øvrige -område: Rengøringsassistenter har i tiden fra kl til størst muligt omfang ret til frihed, uden at normaltjenesten omlægges. Man får således tjenestefrihed med sædvanlig løn. Rengøringsassistenter, der arbejder indenfor tidsrummet fra kl. 12 til kl. 24, får betaling efter bestemmelserne for søndage. Normaltjeneste udført i ovennævnte tidsrum giver ikke ret til erstatningsfrihed eller nedsættelse af timetallet i mødeplanperioden. Ansatte i kommuner i det tidligere FKKA-område, København og Frederiksberg kommuner: Grundlovsdag ligestilles med en søgnehelligdag fra kl Dette betyder, at der for nogle medarbejdere skal ske reduktion i antal timer til effektivt arbejde i mødeplanen. For fuldtidsansatte aftenvagter og for fuldtidsansatte med skiftende dag-, aften- og nattevagter reduceres den effektive arbejdstid i mødeplanen med 7,4 timer. For deltidsansatte aftenvagter og deltidsansatte med skiftende dag-, aften- og nattevagter reduceres den effektive arbejdstid i mødeplanen med det gennemsnitlige daglige timetal i forhold til den ansattes beskæftigelsesgrad, se 3, stk. 5 og 4, stk. 4.

7 7 Ikke-faglærte lønarbejdere, der er beskæftiget med rengørings- og køkkenarbejde Det administrative dagområde Overenskomstens 12A Overenskomstens maj er som udgangspunkt en fridag med løn, da hele dagen (kl. 0 kl. 24) betragtes som en søgnehelligdag. Arbejder man altid i forskudttidsperioden ( ,) har man på en arbejdsfri søgnehelligdag krav på at få tillæg for forskudt tid, hvis tillægget er fast påregneligt. Betaling for arbejde den 1. maj ske efter følgende bestemmelser: 1. Arbejdet er ikke omfattet af en tjenesteliste. I disse tilfælde skal der ske betaling efter overenskomstens 12B, stk. 5, nr. 3, der omhandler over- og merarbejde. 2. Planmæssigt arbejde den 1, maj giver betaling som for almindeligt arbejde med tillæg for forskudttid. Der gives også en erstatningsfridag med løn. 3. Falder en vagtlistefridag på den 1. maj skal man også have en erstatningsfridag. Grundlovsdag er almindelig arbejdsdag til kl Fra kl betragtes grundlovsdag som en søgnehelligdag, og er derfor som udgangspunkt en fridag med løn fra kl Arbejder man altid i forskudttidsperioden ( ,) har man på en arbejdsfri søgnehelligdag krav på at få tillæg for forskudt tid, hvis tillægget er fast påregneligt. Betaling for arbejde grundlovsdag efter kl sker efter følgende bestemmelser: 1. Arbejdet er ikke omfattet af en tjenesteliste. I disse tilfælde skal der ske betaling efter overenskomstens 12B, stk. 5, nr. 3, der omhandler over- og merarbejde. 2. Arbejdet er omfattet af en tjenesteliste. I disse tilfælde skal arbejdet betales som almindeligt arbejde med de arbejdstidsbestemte tillæg, som er beskrevet i overenskomstens 12 og. Endvidere er der ret til en

8 8 Erhvervsuddannede serviceassistenter Det administrative dagområde Overenskomstens 12A Overenskomstens 13 Erhvervsuddannede serviceassistenter, hvis arbejdstid normalt helt eller delvist er placeret i tidsrummet kl kl , skal så vidt muligt have fri fra kl For Erhvervsuddannede serviceassistenter, som får fri indgår tiden fra kl og frem til normal arbejdstidsophør i arbejdstidsopgørelsen. For Erhvervsuddannede serviceassistenter, som ikke får fri indgår tiden fra kl og frem til kl i arbejdstidsopgørelsen, og der udbetales overtidstillæg efter 12 for disse timer. Grundlovsdag er almindelig arbejdsdag til kl Fra kl betragtes grundlovsdag som en søgnehelligdag, og er derfor som udgangspunkt en fridag med løn fra kl Arbejder man altid i forskudttidsperioden ( ), har man på en arbejdsfri søgnehelligdag krav på at få tillæg for forskudt tid, hvis tillægget er fast påregneligt. Betaling for arbejde grundlovsdag efter kl sker efter følgende bestemmelser: 1. Arbejdet er ikke omfattet af en tjenesteliste. I disse tilfælde skal der ske betaling efter overenskomstens 13, stk. 1, nr. 3, der omhandler over- og merarbejde. 2. Arbejdet er omfattet af en tjenesteliste. I disse tilfælde skal arbejdet betales som almindeligt arbejde med de arbejdstidsbestemte tillæg, som er beskrevet i overenskomstens 12 og. Endvidere er der ret til en Handicapledsagere Overenskomsten indeholder ikke særlige bestemmelser om 1. maj. Overenskomsten indeholder ikke særlige bestemmelser om grundlovsdag.

9 9 Omsorgs- og pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter Overenskomstens 14 Arbejdstidsaftalens 11 Omsorgs- og pædagogmedhjælpere samt pædagogiske assistenter har i størst muligt omfang ret til frihed, uden at normaltjenesten omlægges i tiden fra kl til kl Effektiv tjeneste fra kl til kl betales som søndagsarbejde i henhold til Arbejdstidsaftalens 11. Normaltjeneste i tidsrummet kl til giver ikke ret til Omsorgs- og pædagogmedhjælpere samt pædagogiske assistenter har i størst muligt omfang ret til frihed, uden at normaltjenesten omlægges i tiden fra kl til kl Effektiv tjeneste fra kl til kl betales som søndagsarbejde i henhold til Arbejdstidsaftalens 11. Normaltjeneste i tidsrummet kl til giver ikke ret til Smørrebrødsjomfruer, catere og elever Overenskomstens 11 Arbejdstidsaftalens 5 Arbejdstidsaftalens 13 Smørrebrødsjomfruer og catere har den i størst muligt omfang ret til frihed, uden at normaltjenesten omlægges i tiden fra kl. 12 til kl. 24. Man får således tjenestefrihed med sædvanlig løn. Smørrebrødsjomfruer og catere, der arbejder indenfor tidsrummet fra kl. 12 til kl. 24, får betaling efter bestemmelserne for søndage, men har ikke ret til at få erstatningsfrihed eller nedsættelse af timetallet i mødeplanperioden. Smørrebrødsjomfruer og catere har den i størst muligt omfang ret til frihed, uden at normaltjenesten omlægges i tiden fra kl. 12 til kl. 24. Man får således tjenestefrihed med sædvanlig løn. Smørrebrødsjomfruer og catere, der arbejder indenfor tidsrummet fra kl. 12 til kl. 24, får betaling efter bestemmelserne for søndage, men har ikke ret til at få erstatningsfrihed eller nedsættelse af timetallet i mødeplanperioden.

10 10 Specialarbejdere, faglærte gartnere, faglærte brolæggere, faglærte struktører, faglærte murere m.fl. Overenskomstens maj er en fridag fra kl Der betales løn svarende til en normal arbejdsdag. Arbejder man i forskudt tid eller holddrift, får man ikke særligt tillæg for at arbejde om eftermiddagen, men erstatningsfrihed, som hvis man var ansat på dagarbejde. Grundlovsdag er almindelig arbejdsdag til kl Fra kl betragtes grundlovsdag som en søgnehelligdag. Specialarbejdere i Frederiksberg kommune og Københavns kommune Overenskomstens 12 Overenskomstens maj betragtes som en søgnehelligdag hele dagen, og er en fridag med løn. Betaling for arbejde sker efter følgende bestemmelser: 1. For planmæssigt arbejde betales for normal arbejdstid med tillæg for forskudt tid efter 15. Der ydes også en erstatningsfridag. 2. For ikke planmæssigt arbejde betales overarbejde efter Falder 1. maj på en vagtlistefridag ydes der en erstatningsfridag. Grundlovsdag er almindelig arbejdsdag til kl Fra kl betragtes grundlovsdag som en søgnehelligdag. Betaling for arbejde efter kl. 12 sker efter følgende bestemmelser: 1. For planmæssigt arbejde betales for normal arbejdstid med tillæg for forskudt tid efter 15. Der ydes også en erstatningsfridag. 2. For ikke planmæssigt arbejde betales overarbejde efter Falder 1. maj på en vagtlistefridag ydes der en erstatningsfridag.

11 11 Håndværkere m.fl. Kokke i hele landet Gartnere og murere i Frederiksberg og Københavns kommuner Overenskomstens maj er en fridag fra kl Der betales løn svarende til en normal arbejdsdag. Arbejder man i forskudt tid eller holddrift, får man ikke særligt tillæg for at arbejde om eftermiddagen, men erstatningsfrihed, som hvis man var ansat på dagarbejde. Grundlovsdag er almindelig arbejdsdag til kl Fra kl betragtes grundlovsdag som en søgnehelligdag. Arbejde efter kl betales efter bestemmelserne for overarbejde. Tekniske service Overenskomstens 12, 13, 14 Frihed for 1. maj indarbejdes i årsnormen. 1. Arbejdet er ikke tilrettelagt efter vagtplanen. I disse tilfælde skal der ske betaling efter overenskomstens 12, der omhandler overarbejde. 2. Arbejdet er tilrettelagt efter vagtplanen. I disse tilfælde skal arbejdet betales som almindeligt arbejde, som beskrevet i overenskomstens 13 og. Der er ikke ret til Frihed for grundlovsdag indarbejdes i årsnormen. 1. Arbejdet er ikke tilrettelagt efter vagtplanen. I disse tilfælde skal der ske betaling efter overenskomstens 12, der omhandler overarbejde. 2. Arbejdet er tilrettelagt efter vagtplanen. I disse tilfælde skal arbejdet betales som almindeligt arbejde, som beskrevet i overenskomstens 13 og. Der er ikke ret til

12 12 Frie Grundskolers Fællesråd Overenskomst for rengøringsassistenter, køkkenmedarbejdere, chauffører, tekniske servicemedarbejdere og tekniske serviceledere Overenskomstens 15 og 13, stk maj - er en fridag fra kl For arbejde den 1. maj efter kl ydes overarbejdsbetaling. Grundlovsdag den 5. juni - er en hel fridag. For arbejde den 5. juni ydes overarbejdsbetaling.

13 13 Moderniseringsstyrelsen Organisationsaftalen for rengøringsassistenter og specialarbejdere m.fl. i staten I forhold til Jens Otto Krag cirkulæret fremgår det, at man på begæring skal ansatte have adgang til fri den 1. maj, i den udstrækning tjenesten tillader det. Jf. 15 er alle omfattet af Aftale om arbejdstid for tjenestemænd i Staten. Ingen ekstra betaling for arbejde den 1. maj. Grundlovsdag er en almindelig arbejdsdag til kl Jf. 15 er alle omfattet af Aftale om arbejdstid for tjenestemænd i Staten, derved skal der For arbejde efter kl juni grundlovsdag - betales ulempegodtgørelse, svarende til 25 % af timelønnen incl. fast tillæg. Dog mindst 33,00 kr. (31/37/2012) pr. time. Se særligt, ansatte ved Forsvaret. Se særligt, ansatte ved Forsvaret. Jf. De institutionsspecifikke bestemmelser Ansatte ved Forsvaret Ansatte ved Forsvaret har fri med løn d. 1. maj. Ansatte ved Forsvaret har en hel fridag med løn på Grundlovsdag. For arbejde 1. maj betales der som arbejde på en søndag. For arbejde Grundlovsdag betales der som arbejde på en søndag.

14 14 Moderniseringsstyrelsen Organisationsaftale for Fagligt uddannet køkkenpersonale I forhold til Jens Otto Krag cirkulæret fremgår det, at man på begæring skal ansatte have adgang til fri den 1. maj, i den udstrækning tjenesten tillader det. Jf. 8 er alle omfattet af Aftale om arbejdstid for tjenestemænd i Staten. Derudover ingen ekstra betaling for arbejde den 1. maj. Grundlovsdag er en almindelig arbejdsdag til kl Jf. 15 er alle omfattet af Aftale om arbejdstid for tjenestemænd i Staten, derved skal der for arbejde efter kl grundlovsdag - betales ulempegodtgørelse, svarende til 25 % af timelønnen incl. fast tillæg. Dog mindst 33,00 kr. (31/37/2012) pr. time. Se særligt, ansatte ved Forsvaret. Se særligt, ansatte ved Forsvaret. Moderniseringsstyrelsen Håndværker i staten I forhold til Jens Otto Krag cirkulæret fremgår det, at man på begæring skal ansatte have adgang til fri den 1. maj i den udstrækning tjenesten tillader det. Derudover ingen ekstra betaling for arbejde den 1. maj. Grundlovsdag er en almindelig arbejdsdag til kl Alle er omfattet af Aftale om arbejdstid for tjenestemænd i Staten, derved skal der for arbejde efter kl grundlovsdag - betales ulempegodtgørelse, svarende til 25 % af timelønnen incl. fast tillæg. Dog mindst 33,00 kr. (31/37/2012) pr. time. Se særligt, ansatte ved Forsvaret. Se særligt, ansatte ved Forsvaret.

15 15 Moderniseringsstyrelsen Organisationsaftalen for landbrugsarbejdere, gartneriarbejdere og forsøgsarbejdere 8 og 9 Natpengeaftalen Efter lokalaftale ydes der frihed med løn og betaling for arbejde den 1. maj. I forhold til Jens Otto Krag cirkulæret fremgår det, at man på begæring skal ansatte have adgang til fri i den udstrækning tjenesten tillader det. Efter lokalaftale ydes der frihed med løn og betaling for arbejde den 5. juni - grundlovsdag. Hvis der ikke er indgået en lokalaftale, så forsøg at forhandle en, ellers er følgende gældende: Den 5. juni er en normal arbejdsdag. For arbejde grundlovsdag betales weekendtillæg efter Natpengeaftalen for tjeneste fra kl til kl Kirkeministeriet Overenskomsten for gravermedhjælpere på landsbykirkegårde 2, 4, stk. 5 og 6 Natpengeaftalen Efter lokalaftale ydes der frihed med løn og betaling for arbejde den 1. maj. I forhold til Jens Otto Krag cirkulæret fremgår det, at man på begæring skal ansatte have adgang til fri i den udstrækning tjenesten tillader det. Efter lokalaftale ydes der frihed med løn og betaling for arbejde den 5. juni - grundlovsdag. Hvis der ikke er indgået en lokalaftale, så forsøg at forhandle en, ellers er følgende gældende: Den 5. juni er en normal arbejdsdag. For arbejde grundlovsdag betales weekendtillæg efter Natpengeaftalen for tjeneste fra kl til kl

16 16 Naturstyrelsen Organisationsaftalen for skovarbejdere m.fl. Bemærkninger til organisationsaftalen arbejdstidsbestemtetillæg og frihed uden lønafkortning & fridage Organisationsaftalens 11 og 12 Natpengeaftalen For alle medarbejdere i Naturstyrelsen er den generelle regel, at man efter anmodning kan få fri kl.12 den 1. maj uden løn afkortning, hvis man ønsker at deltage i arbejderbevægelsens internationale dag. Grundlovsdag er en hel fridag med løn. Hvis fridagen inddrages, skal der betales overarbejde. Der skal også betales weekendtillæg efter Natpengeaftalen for arbejde fra kl til kl

Arbejdstidsregler. Socialpædagoger på døgninstitutioner m.v. ansat i Region Sjælland

Arbejdstidsregler. Socialpædagoger på døgninstitutioner m.v. ansat i Region Sjælland 1 Arbejdstidsregler Socialpædagoger på døgninstitutioner m.v. ansat i Region Sjælland Om de centrale arbejdstidsregler. Indhold: 1. Regelhenvisninger side 3 2. Hvad gælder for grundplanen side 4 3. Særligt

Læs mere

KOMMENTERET ARBEJDSTIDSAFTALE INDEN FOR DANSKE REGIONERS OMRÅDE

KOMMENTERET ARBEJDSTIDSAFTALE INDEN FOR DANSKE REGIONERS OMRÅDE KOMMENTERET ARBEJDSTIDSAFTALE INDEN FOR DANSKE REGIONERS OMRÅDE OK 11 Forord: Arbejdstidsaftalen på Danske Regioners område er præget af forskellige hensyn: aftalen dækker et område, hvor arbejdet skal

Læs mere

KOMMENTERET ARBEJDSTIDSAFTALE INDEN FOR KL S OMRÅDE OK 2008

KOMMENTERET ARBEJDSTIDSAFTALE INDEN FOR KL S OMRÅDE OK 2008 KOMMENTERET ARBEJDSTIDSAFTALE INDEN FOR KL S OMRÅDE OK 2008 1 Indholdsfortegnelse Indledende bemærkninger...5 Kapitel 1. Afgrænsning...6 1. Hvem er omfattet af aftalen... 6 Elever... 6 Kapitel 2. Arbejdsplanlægning...7

Læs mere

Arbejdstidsaftaler. for rengøringsassistenter m.fl. - det administrative dagområde - det døgndækkede område DEN OFFENTLIGE GRUPPE

Arbejdstidsaftaler. for rengøringsassistenter m.fl. - det administrative dagområde - det døgndækkede område DEN OFFENTLIGE GRUPPE RLTN Arbejdstidsaftaler for rengøringsassistenter m.fl. - det administrative dagområde - det døgndækkede område 2013 DEN OFFENTLIGE GRUPPE Forord Den offentlige gruppe i 3F har valgt at trykke disse 2

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for overenskomstansatte specialarbejdere (tekniske servicemedarbejdere m.fl. fra Frederiksberg Kommune)) 2007 Cirkulære af 8.

Læs mere

Arbejdstidsaftale kort fortalt

Arbejdstidsaftale kort fortalt Arbejdstidsaftale kort fortalt Kommenteret udgave af arbejdstidsaftalen med tilhørende eksempler og lønarter. 4 Normperiode og søgnehelligdage Den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid er 37 timer pr. uge

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for overenskomstansatte civiløkonomer (HD))

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for overenskomstansatte civiløkonomer (HD)) Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for overenskomstansatte civiløkonomer (HD)) 2006 Cirkulære af 27. november 2006 Perst. nr. 059-06 PKAT nr. J.nr. 06-348-57 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen. m.fl. fra Frederiksberg Kommune))

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen. m.fl. fra Frederiksberg Kommune)) Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for overenskomstansatte specialarbejdere (ejendomsfunktionærer m.fl. fra Frederiksberg Kommune)) 2007 Cirkulære af 8. februar

Læs mere

KOMMENTERET ARBEJDSTIDSAFTALE INDEN FOR AMTSRÅDSFORENINGEN OMRÅDET OK 2002

KOMMENTERET ARBEJDSTIDSAFTALE INDEN FOR AMTSRÅDSFORENINGEN OMRÅDET OK 2002 1 KOMMENTERET ARBEJDSTIDSAFTALE INDEN FOR AMTSRÅDSFORENINGEN OMRÅDET OK 2002 2 Forord: Denne arbejdstidsaftale er præget af en række forskellige forudsætninger og hensyn: aftalen dækker et område, hvor

Læs mere

11.05.11.1 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

11.05.11.1 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FOA FAG OG ARBEJDE HK/KOMMUNAL DL PATIENT ADMINISTRATI- ON KOMMUNIKATION ARBEJDSTIDSAFTALE 2011 **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med

Læs mere

79.01 O.13 09/2014 Side 1. Arbejdstidsaftale for ansatte i kommunernes ældre-, sundheds- og handicapområde, kostproduktion

79.01 O.13 09/2014 Side 1. Arbejdstidsaftale for ansatte i kommunernes ældre-, sundheds- og handicapområde, kostproduktion Side 1 Arbejdstidsaftale for ansatte i kommunernes ældre-, sundheds- og handicapområde, kostproduktion mv. KL FOA - Fag og Arbejde Side 2 Indholdsfortegnelse Side Indledende bemærkninger... 3 Kapitel 1.

Læs mere

A R B E J D S T I D S A F T A L E om arbejde i forskudt tid, holddrift og rådighedsvagt i hjemmet

A R B E J D S T I D S A F T A L E om arbejde i forskudt tid, holddrift og rådighedsvagt i hjemmet 11.05.1.1 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN BLIK- OG RØRARBEJDERFORBUNDET DANSK EL-FORBUND DANSK METAL FOA FAG OG ARBEJDE HK/KOMMUNAL FORHANDLINGSKARTELLET FAGLIGT FÆLLES FORBUND 3F TEKNISK LANDSFORBUND

Læs mere

Særlige fridage: Pædagogisk Sektor. Social- og Sundhedssektoren. For ansatte i FKKA-området, Frederiksberg og Københavns kommuner

Særlige fridage: Pædagogisk Sektor. Social- og Sundhedssektoren. For ansatte i FKKA-området, Frederiksberg og Københavns kommuner KOMMUNALT ANSATTE Arbejdstidsbestemte særydelser Arbejdstidsbestemte særydelser er de tillæg, der typisk er aftalt for gener og ulemper i forbindelse med arbejdet. De aftalte sær - ydelser er forskellige

Læs mere

FORBUND. Lønmagasin. Kommunalt ansatte gældende pr. 1. januar 1. oktober 2016

FORBUND. Lønmagasin. Kommunalt ansatte gældende pr. 1. januar 1. oktober 2016 FORBUND Lønmagasin Kommunalt ansatte gældende pr. 1. januar 1. oktober 2016 Indhold Lønregulering pr. 1.1. samt overenskomstmæssige ændringer pr. 1.4.2016 Kommunalt ansatte 3 Social- og Sundhedssektoren

Læs mere

Arbejdstidsaftale for ansatte ved lokalbanerne

Arbejdstidsaftale for ansatte ved lokalbanerne Side 1 Arbejdstidsaftale for ansatte ved lokalbanerne KL Dansk Jernbaneforbund HK/KOMMUNAL HK Trafik og Jernbane Side 2 Indholdsfortegnelse Side Kapitel 1. Afgrænsning... 3 1. Hvem er omfattet...3 Kapitel

Læs mere

OVERENSKOMST. for. rengøringsmedarbejdere, tekniske servicemedarbejdere. tekniske serviceledere. ved. Københavns Idrætsanlæg 2003-2005

OVERENSKOMST. for. rengøringsmedarbejdere, tekniske servicemedarbejdere. tekniske serviceledere. ved. Københavns Idrætsanlæg 2003-2005 OVERENSKOMST for rengøringsmedarbejdere, tekniske servicemedarbejdere & tekniske serviceledere ved Københavns Idrætsanlæg 2003-2005 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 KAPITEL 1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE... 3 1. OMRÅDE...

Læs mere

50.32 O.13 48/2013 Side 1. Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne

50.32 O.13 48/2013 Side 1. Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne Side 1 Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne Indholdsfortegnelse 1. Hvem er omfattet af reglerne... 3 2. Lokalaftaler... 3 3. Arbejdstid... 3 4. Deltid... 3 5. Opgaveoversigt... 3 6.

Læs mere

Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne

Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne 1. Hvem er omfattet af reglerne? Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne Underbilag 2.1 Reglerne omfatter lærere og børnehaveklasseledere m.fl. i folkeskolen, ved voksenspecialundervisning,

Læs mere

79.03 O.11 45/2011 Side 1. Arbejdstidsaftale for ansatte i kommunernes ældre-, sundheds- og handicapområde, kostproduktion

79.03 O.11 45/2011 Side 1. Arbejdstidsaftale for ansatte i kommunernes ældre-, sundheds- og handicapområde, kostproduktion Side 1 Arbejdstidsaftale for ansatte i kommunernes ældre-, sundheds- og handicapområde, kostproduktion mv. KL Dansk Sygeplejeråd Danske Fysioterapeuter Ergoterapeutforeningen Kost & Ernæringsforbundet

Læs mere

LØNMAGASIN GEMMES GEMMES GEMMES GEMMES GEMMES KOMMUNALT ANSATTE. Reguleringer oktober 2009 og april 2010

LØNMAGASIN GEMMES GEMMES GEMMES GEMMES GEMMES KOMMUNALT ANSATTE. Reguleringer oktober 2009 og april 2010 fag og arbejde oktober 2009 LØNMAGASIN GEMMES GEMMES GEMMES GEMMES GEMMES KOMMUNALT ANSATTE Reguleringer oktober 2009 og april 2010 (Er du ansat i en region så vend lønmagasinet om og læs fra den anden

Læs mere

LØNMAGASIN. KOMMUNALT ANSATTE Gældende fra 1. januar 2012 til 1. oktober 2012 GEMMES GEMMES GEMMES GEMMES GEMMES. Fagbladet FOA december 2011

LØNMAGASIN. KOMMUNALT ANSATTE Gældende fra 1. januar 2012 til 1. oktober 2012 GEMMES GEMMES GEMMES GEMMES GEMMES. Fagbladet FOA december 2011 Fagbladet FOA december 2011 LØNMAGASIN GEMMES GEMMES GEMMES GEMMES GEMMES KOMMUNALT ANSATTE Gældende fra 1. januar 2012 til 1. oktober 2012 (Er du ansat i en region så vend lønmagasinet om og læs fra den

Læs mere

Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af arbejdstidsaftalen på det kommunale område

Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af arbejdstidsaftalen på det kommunale område Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af arbejdstidsaftalen på det kommunale område Indhold Tjenesteplan /mødeplan... 2 Den daglige arbejdstid... 2 Pauser... 2 Den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid (normtimer)

Læs mere

Aftale om arbejdstid for de kommunale døgnområder - social- og sundhedspersonale

Aftale om arbejdstid for de kommunale døgnområder - social- og sundhedspersonale Side 1 Aftale om arbejdstid for de kommunale døgnområder - social- og sundhedspersonale KL FOA Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 79.01 Side 2 Forord... 3 Drøftelser om arbejdstid på arbejdspladsen...

Læs mere

Fagbladet FOA oktober 2014 LØNMAGASIN GEMMES GEMMES GEMMES GEMMES GEMMES. KOMMUNALT ANSATTE Gældende fra 1. oktober 2014 til 1.

Fagbladet FOA oktober 2014 LØNMAGASIN GEMMES GEMMES GEMMES GEMMES GEMMES. KOMMUNALT ANSATTE Gældende fra 1. oktober 2014 til 1. Fagbladet FOA oktober 2014 LØNMAGASIN GEMMES GEMMES GEMMES GEMMES GEMMES KOMMUNALT ANSATTE Gældende fra 1. oktober 2014 til 1. april 2015 Lønreguleringer pr. 1. oktober 2014 Lønnen reguleres for sidste

Læs mere

Aftale om arbejdstidsregler for pædagogisk personale ved daginstitutioner, klubber, skolefritidsordninger

Aftale om arbejdstidsregler for pædagogisk personale ved daginstitutioner, klubber, skolefritidsordninger Aftale om arbejdstidsregler for pædagogisk personale ved daginstitutioner, klubber, skolefritidsordninger mv. KL BUPL Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund FOA - Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse

Læs mere

Holddriftsaftale. for. håndværkere og specialarbejdere. ansat under. Frederiksberg Kommune

Holddriftsaftale. for. håndværkere og specialarbejdere. ansat under. Frederiksberg Kommune Frederiksberg Kommune Blik- og rørarbejderforbundet Dansk El-forbund, Københavns afd. Dansk Metalarbejderforbund, Afd. 6 Forbundet af Offentlige Ansatte Gartnernes Fagforening Specialarbejderforbundet

Læs mere

Aftale om arbejdstid, herunder arbejde i forskudt tid, holddrift og rådighedsvagt i hjemmet

Aftale om arbejdstid, herunder arbejde i forskudt tid, holddrift og rådighedsvagt i hjemmet Side 1 Aftale om arbejdstid, herunder arbejde i forskudt tid, holddrift og rådighedsvagt i hjemmet Kommunernes Landsforening Blik- og Rørarbejderforbundet i Danmark Dansk El-bund Dansk mands ening Dansk

Læs mere

Forslag. Til decentral arbejdstidsaftale for pædagogisk personale på Behandlingscentret Stjernehusene - Bodil Hjorts Vej 7.

Forslag. Til decentral arbejdstidsaftale for pædagogisk personale på Behandlingscentret Stjernehusene - Bodil Hjorts Vej 7. Forslag Til decentral arbejdstidsaftale for pædagogisk personale på Behandlingscentret Stjernehusene - Bodil Hjorts Vej 7. Vodskov 1. Formål Formålet med decentralarbejdstid er, at kunne tilgodese brugerne

Læs mere

Bilag 1 beskriver honorering og frihed når søgnehelligdage og særlige fridage (specialdage) falder på søndage.

Bilag 1 beskriver honorering og frihed når søgnehelligdage og særlige fridage (specialdage) falder på søndage. Dokument: \\Hds15\pfv-klp\H-lov-og overenskomstinfo\h-overenskomstmodul\interne notater\notater om Arbejdstidsregler\Beskrivelse af planlægning med FO.doc SH-planlægning, typer, regler, normtid mv. 1 26-04-2016

Læs mere

DET FÆLLES FORHANDLINGS- UDVALG HK/STAT

DET FÆLLES FORHANDLINGS- UDVALG HK/STAT DET FÆLLES FORHANDLINGS- UDVALG HK/STAT O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og arbejdsforhold for kontorpersonale og personale beskæftiget med billetsalg samt portvagt -/receptionspersonale ved teatre

Læs mere

Vejledning i udfyldelse af arbejdstidsplaner med start-/slut tider.

Vejledning i udfyldelse af arbejdstidsplaner med start-/slut tider. Vejledning i udfyldelse af arbejdstidsplaner med start-/slut tider. 1. Normaltjeneste...3 2. Delt tjeneste...3 3. Omlagt normaltjeneste...4 4. Ekstratimer for deltidsansatte...5 Manglende varsel... 5 5.

Læs mere

Overenskomst for rengøringsassistenter. 41.21 O.15 23/2016 Side 1

Overenskomst for rengøringsassistenter. 41.21 O.15 23/2016 Side 1 Overenskomst for rengøringsassistenter KL Fagligt Fælles Forbund 3F 41.21 Side 1 Indholdsfortegnelse Side 41.21 Side 2 Kapitel 1. Personafgrænsning... 4 1. Hvem er omfattet... 4 2. Afgrænsning månedslønnede

Læs mere

11.05.4.1 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

11.05.4.1 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN SOCIALPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND FOA FAG OG ARBEJDE AFTALE vedrørende arbejdstid og rådighedstjeneste for pædagogisk personale ved døgninstitutioner m.v. **NYT**

Læs mere

Få svar på spørgsmål om eksempelvis vagtplan, ferie og fridage og dine rettigheder ved mer- og overarbejde som kommunalt ansat med vagtskema.

Få svar på spørgsmål om eksempelvis vagtplan, ferie og fridage og dine rettigheder ved mer- og overarbejde som kommunalt ansat med vagtskema. Ergoterapeutforeningen Arbejdstid kommuner Få svar på spørgsmål om eksempelvis vagtplan, ferie og fridage og dine rettigheder ved mer- og overarbejde som kommunalt ansat med vagtskema. For ansatte med

Læs mere

Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af arbejdstidsaftalen på det regionale område

Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af arbejdstidsaftalen på det regionale område Dansk Sygeplejeråds pixi udgave af arbejdstidsaftalen på det regionale område En brugervenlig omskrivning af arbejdstidsaftalen Danske Regioner. Nedenstående gælder, hvis der ikke er indgået lokale arbejdstidsaftaler

Læs mere

ÅRSNORM. - En aftale Teknikog Servicesektoren har søsat FOA 1

ÅRSNORM. - En aftale Teknikog Servicesektoren har søsat FOA 1 ÅRSNORM - En aftale Teknikog Servicesektoren har søsat FOA 1 Indledning...3 Før vi arbejder med planlægning af årsnormen...3 Hvor mange timer består årsnormen af...3 Hvad skal afskrives årsnormen og hvordan

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Organisationsaftale for Apoteksassistenter og Defektricer i staten

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Organisationsaftale for Apoteksassistenter og Defektricer i staten 0 FINANSMINISTERIET Cirkulære om Organisationsaftale for Apoteksassistenter og Defektricer i staten 1997 4.3.1 1997 Cirkulære om Organisationsaftale for Apoteksassistenter og Defektricer i staten 4.3.1

Læs mere

Bilag 1 Arbejdstid Indhold

Bilag 1 Arbejdstid Indhold Bilag 1 Arbejdstid Indhold 1 - Tjenesteliste... 2 2 - Ugentlig arbejdstid... 4 3 - Daglig arbejdstid... 5 4 - Pauser... 5 5 Hviletid, fridøgn og anden frihed... 6 6 - Søgnehelligdage og andre særlige fridage...

Læs mere

Status: Endelig version Sidst rettet den: ske Version: 1.8 Udskrevet den:

Status: Endelig version Sidst rettet den: ske Version: 1.8 Udskrevet den: \\Hds15\pfv-klp\H-lov-og overenskomstinfo\h-overenskomstmodul\interne notater\notater om Arbejdstidsregler\Beskrivelse af planlægning Oprettet den: 10.01.03 28.08.2002 Dokument: med FO.doc Status: Endelig

Læs mere

Arbejdstidsaftale 11. Kommunernes Landsforening. Dansk Sygeplejeråd Danske Fysioterapeuter Ergoterapeutforeningen Kost & Ernæringsforbundet

Arbejdstidsaftale 11. Kommunernes Landsforening. Dansk Sygeplejeråd Danske Fysioterapeuter Ergoterapeutforeningen Kost & Ernæringsforbundet Arbejdstidsaftale 11 Kommunernes Landsforening Dansk Sygeplejeråd Danske Fysioterapeuter Ergoterapeutforeningen Kost & Ernæringsforbundet Arbejdstidsaftale 11 - KL Redaktion: Dansk Sygeplejeråd Layout:

Læs mere

VELKOMMEN WORKSHOP OM ARBEJDSTID GÆLDENDE FRA

VELKOMMEN WORKSHOP OM ARBEJDSTID GÆLDENDE FRA VELKOMMEN WORKSHOP OM ARBEJDSTID GÆLDENDE FRA 01.04.2016 PRÆSENTATION Faglig sagsbehandler Gitte Rahbek FORVENTNINGER Hvad forventninger har i til i dag?? Konkrete spørgsmål?? Hvor gælder aftalen?? Vigtigt

Læs mere

Arbejdstidsaftale. for sygeplejersker. ansat ved. OK Fondens institutioner

Arbejdstidsaftale. for sygeplejersker. ansat ved. OK Fondens institutioner Bilag 1 Arbejdstidsaftale for sygeplejersker ansat ved OK Fondens institutioner Arbejdstidsaftale Indledende bemærkninger Tilrettelæggelse af arbejdstid bør ses i en større sammenhæng, da arbejdstid også

Læs mere

Lønningerne reguleret pr. 1. april 2013

Lønningerne reguleret pr. 1. april 2013 Lønningerne reguleret pr. 1. april 2013 Sådan bruger du lønmagasinet Lønninger og lønsatser er forskellige afhængigt af, om du er ansat i en kommune eller i en region, derfor er det vigtigt, at du slår

Læs mere

Arbejdstidsaftale. Danske Regioner

Arbejdstidsaftale. Danske Regioner Arbejdstidsaftale 11 Danske Regioner for sygeplejersker og radiografer bioanalytikere ergoterapeuter fysioterapeuter jordmødre kost- og ernæringsfagligt personale farmakonomer tandplejere Arbejdstidsaftale

Læs mere

Overenskomst om løn- og ansættelsesvilkår for ikke-faglærte ansatte, der er beskæftiget ved rengørings- og køkkenarbejde el. lign.

Overenskomst om løn- og ansættelsesvilkår for ikke-faglærte ansatte, der er beskæftiget ved rengørings- og køkkenarbejde el. lign. Overenskomst om løn- og ansættelsesvilkår for ikke-faglærte ansatte, der er beskæftiget ved rengørings- og køkkenarbejde el. lign. KL FOA Fag og Arbejde Fagligt Fælles Forbund 3F 41.41 Side 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bilag 2a for pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og andet pædagogisk personale.

Bilag 2a for pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og andet pædagogisk personale. Bilag 2a for pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og andet pædagogisk personale. 1. Indledning Aarhusaftalen er den fælles aftale, der sætter rammerne for samarbejdet mellem skolens ledelse

Læs mere

2013-2015. Arbejde i Holddrift. mellem Fagligt Fælles Forbund (3F) og Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere (GLS-A)

2013-2015. Arbejde i Holddrift. mellem Fagligt Fælles Forbund (3F) og Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere (GLS-A) 2013-2015 Arbejde i Holddrift mellem Fagligt Fælles Forbund (3F) og Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere (GLS-A) 1. marts 2013 Denne aftale er indgået mellem: Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere

Læs mere

EG Kommuneinformation A/S Side 1 af 15

EG Kommuneinformation A/S Side 1 af 15 Titel O.15 Aftale om arbejdstid for de kommunale døgnområder - syge/sundhedsplejersker, kostfagligt personale, ergo- og Status Gældende Ikrafttrådt 01-04-2016 Type Aftale Nummer 79.03 Publiceret 09-09-2015

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for overenskomstansatte kontorfunktionærer og edb personale) 2005 Cirkulære af 6. juli 2006 Perst. nr. 042-06 PKAT nr. 240,

Læs mere

Overenskomst mellem Foreningen af Kristne Friskoler/Skoleforeningen og Kristelig Fagforening gældende for pedeller og rengøringsassistenter 2007-2010

Overenskomst mellem Foreningen af Kristne Friskoler/Skoleforeningen og Kristelig Fagforening gældende for pedeller og rengøringsassistenter 2007-2010 Overenskomst mellem Foreningen af Kristne Friskoler/Skoleforeningen og Kristelig Fagforening gældende for pedeller og rengøringsassistenter 200-2010 Kapitel 1: Overenskomsten... 1 Oprettelse af overenskomst...

Læs mere

Kendelse i Faglig Voldgift. Fagligt Fælles Forbund Offentlig Gruppe. mod. KL for Kara/Noveren

Kendelse i Faglig Voldgift. Fagligt Fælles Forbund Offentlig Gruppe. mod. KL for Kara/Noveren Kendelse i Faglig Voldgift (FV 2013.0050) Fagligt Fælles Forbund Offentlig Gruppe (advokat Peter Nisbeth) mod KL for Kara/Noveren (advokat Christian K. Clasen) afsagt den 18. marts 2014 - 2 1. Indledning

Læs mere

DET FÆLLES FORHANDLINGSUDVALG TEKNISK LANDSFORBUND

DET FÆLLES FORHANDLINGSUDVALG TEKNISK LANDSFORBUND DET FÆLLES FORHANDLINGSUDVALG TEKNISK LANDSFORBUND O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og arbejdsforhold for månedslønnede og timelønnede teaterteknikere m.fl. på Folketeatret samt teatre i Det Københavnske

Læs mere

50.34A O.11 35/2011 Side 1. Aftale om arbejdstid for børnehaveklasseledere i folkeskolen 2005

50.34A O.11 35/2011 Side 1. Aftale om arbejdstid for børnehaveklasseledere i folkeskolen 2005 Side 1 Aftale om arbejdstid for børnehaveklasseledere i folkeskolen 2005 KL Lærernes Centralorganisation Indholdsfortegnelse Side 50.34A Side 2 Indledende bemærkning... 3 1. Område... 4 2. Arbejdsopgaver...

Læs mere

5.41.61 6.41.61 O.08 29/2010 Side 1 Overenskomst for ejendomsfunktionærer, museumsbetjente,

5.41.61 6.41.61 O.08 29/2010 Side 1 Overenskomst for ejendomsfunktionærer, museumsbetjente, Side 1 Overenskomst for ejendomsfunktionærer, museumsbetjente, tilsynsførende m.fl. KL Dansk Funktionærforbund Indholdsfortegnelse Side 5.41.61 Side 2 Kapitel 1. Personafgrænsning... 3 1. Hvem er omfattet...

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for overenskomstansatte specialarbejdere (tekniske servicemedarbejdere m.fl. fra kommuner)) 2007 Cirkulære af 24. januar 2007

Læs mere

Samlet overenskomstgrundlag. For Viborg Privathospital 2014-2017

Samlet overenskomstgrundlag. For Viborg Privathospital 2014-2017 Samlet overenskomstgrundlag For Viborg Privathospital 2014-2017 1 INDHOLD Indhold Kapitel 1... 5 Fælles bestemmelser... 5 1 - Overenskomstens område... 5 2 Afgrænsning mellem timelønnede og månedslønnede...

Læs mere

Overenskomst mellem Foreningen af Kristne Friskoler/Skoleforeningen og Kristelig Fagforening gældende for skolesekretærer og forretningsførere

Overenskomst mellem Foreningen af Kristne Friskoler/Skoleforeningen og Kristelig Fagforening gældende for skolesekretærer og forretningsførere Overenskomst mellem Foreningen af Kristne Friskoler/Skoleforeningen og Kristelig Fagforening gældende for skolesekretærer og forretningsførere 200-2010 Kapitel 1: Overenskomsten... 1 Oprettelse af overenskomst...

Læs mere

Offentligt. Release Note. KMD OPUS Vagtplan

Offentligt. Release Note. KMD OPUS Vagtplan Release Note KMD OPUS Vagtplan Release nummer Releasedato 0.85 29. oktober 2015 Senest reviewet dato: Senest reviewet af: Senest godkendt dato: Senest godkendt af: 25-10-2015 27-10-2015 Side

Læs mere

Vejledning i udfyldelse af arbejdstidsplaner med start-/slut tider.

Vejledning i udfyldelse af arbejdstidsplaner med start-/slut tider. Vejledning i udfyldelse af arbejdstidsplaner med start-/slut tider. 1. Normaltjeneste... 3 2. Delt tjeneste... 3 3. Omlagt normaltjeneste... 4 4. Ekstratimer for deltidsansatte... 5 Manglende varsel...

Læs mere

Overenskomst for håndværkere. 40.11 O.11 42/2011 Side 1

Overenskomst for håndværkere. 40.11 O.11 42/2011 Side 1 Overenskomst for håndværkere KL Blik- og Rørarbejderforbundet Dansk El-bund Dansk Frisør & Kosmetiker bund Dansk Metal Fagligt Fælles bund 3F Fødevareforbundet NNF Malerforbundet i Danmark Serviceforbundet

Læs mere

FAGLIGT FÆLLES FORBUND - 3F DANSK JOURNALISTFORBUND

FAGLIGT FÆLLES FORBUND - 3F DANSK JOURNALISTFORBUND Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FOA FAG OG ARBEJDE FAGLIGT FÆLLES FORBUND - 3F DANSK JOURNALISTFORBUND ARBEJDSTIDSAFTALE FOR HUSASSISTENTER M.FL., RENGØRINGSASSISTENTER M.FL., OG FOTOGRAFER **NYT**

Læs mere

KOMMENTERET DØGN ARBEJDSTIDSAFTALE INDENFOR KL S OMRÅDE OK 2015

KOMMENTERET DØGN ARBEJDSTIDSAFTALE INDENFOR KL S OMRÅDE OK 2015 KOMMENTERET DØGN ARBEJDSTIDSAFTALE INDENFOR KL S OMRÅDE OK 2015 Udarbejdet i samarbejde mellem FOA, SHK, SL og 3F 1 Forord: 6 Indledning: 7 Forskelle i aftalerne de væsentligste opmærksomhedspunkter 7

Læs mere

Samlet overenskomstgrundlag for Privathospitalet Aros 2014-2017

Samlet overenskomstgrundlag for Privathospitalet Aros 2014-2017 Samlet overenskomstgrundlag for Privathospitalet Aros 2014-2017 Indhold Kapitel 1 Fælles bestemmelser... 4 1 Overenskomstens område... 4 2 Afgrænsning mellem timelønnede og månedslønnede... 6 3 Ansættelse...

Læs mere

tat meddelelse 27.05.13 J. nr. 7.3.

tat meddelelse 27.05.13 J. nr. 7.3. tatmeddelelse 27.05.13 J. nr. 7.3. Om: Regler for over-/merarbejde mv. og honorering herfor Da reglerne om over- og merarbejdsbetaling er forholdsvis komplicerede og ofte giver anledning til mange spørgsmål,

Læs mere

Arbejdstidsaftale for ikke-faglærte lønarbejdere, der er beskæftiget ved rengørings- og køkkenarbejde el. lign.

Arbejdstidsaftale for ikke-faglærte lønarbejdere, der er beskæftiget ved rengørings- og køkkenarbejde el. lign. Side 31 Arbejdstidsaftale for ikke-faglærte lønarbejdere, der er beskæftiget ved rengørings- og køkkenarbejde el. lign. Kommunernes Landsforening Forbundet af Offentligt Ansatte Side 32 Kapitel 1. Arbejdstilrettelæggelse...

Læs mere

Arbejdstidsaftale. om arbejde i forskudt tid, holddrift og rådighedsvagt i hjemmet DEN OFFENTLIGE GRUPPE

Arbejdstidsaftale. om arbejde i forskudt tid, holddrift og rådighedsvagt i hjemmet DEN OFFENTLIGE GRUPPE RLTN Arbejdstidsaftale om arbejde i forskudt tid, holddrift og rådighedsvagt i hjemmet 2013 DEN OFFENTLIGE GRUPPE Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN BLIK- OG RØRARBEJDERFORBUNDET DANSK EL-FORBUND

Læs mere

DIN LØN INDLEDNING INDHOLDSFORTEGNELSE. En gennemgang af lønaftalerne for. pædagogmedhjælpere ansat i Aarhus Kommune

DIN LØN INDLEDNING INDHOLDSFORTEGNELSE. En gennemgang af lønaftalerne for. pædagogmedhjælpere ansat i Aarhus Kommune INDLEDNING Denne lønpjece er udarbejdet af fællestillidsrepræsentanterne i Aarhus kommune. Den er en vejledning til tillidsrepræsentanter i dagtilbud og skoler og forsøger, at skabe et overblik over de

Læs mere

Krav til fornyelse pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster indgået mellem KL og FOA Fag og Arbejde

Krav til fornyelse pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster indgået mellem KL og FOA Fag og Arbejde FOA - Fag og Arbejde Krav til fornyelse pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster indgået mellem KL og FOA Fag og Arbejde KL s krav til organisationsforhandlingerne med FOA Fag og Arbejde er oplistet

Læs mere

ANSATTE. O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og ansættelsesvilkår for tilsynsførende assistenter ved forsorgsinstitutioner

ANSATTE. O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og ansættelsesvilkår for tilsynsførende assistenter ved forsorgsinstitutioner KØBENHAVNS KOMMUNE FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE O V E R E N S K O M S T vedrørende løn- og ansættelsesvilkår for tilsynsførende assistenter ved forsorgsinstitutioner 2002 1 Indholdsfortegnelse 1. Overenskomstens

Læs mere

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN SOCIALPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND FOA FAG OG ARBEJDE AFTALE vedrørende arbejdstid og rådighedstjeneste for pædagogisk personale ved døgninstitutioner m.v. **NYT**

Læs mere

OFFENTLIGE ANSATTE O V E R E N S K O M S T. for. tekniske arbejdsledere. ansat i. Frederiksberg Kommune

OFFENTLIGE ANSATTE O V E R E N S K O M S T. for. tekniske arbejdsledere. ansat i. Frederiksberg Kommune FREDERIKSBERG KOMMUNE FORBUNDET AF OFFENTLIGE ANSATTE O V E R E N S K O M S T for tekniske arbejdsledere ansat i Frederiksberg Kommune 1999 2 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E 1. Overenskomstens område...3

Læs mere

Lovindgreb OK 13 om arbejdstid for. produktionsskolelærerne pr. 1. august 2014.

Lovindgreb OK 13 om arbejdstid for. produktionsskolelærerne pr. 1. august 2014. Lovindgreb OK 13 om arbejdstid for produktionsskolelærerne pr. 1. august 2014. 1. udgave, januar 2014 Lovindgreb OK 13 om arbejdstid for produktionsskolelærerne Af konsulent Erling Kure Ved lov nr. 409

Læs mere

Overenskomst for håndværkere og ITsupportere. 40.11 O.15 24/2016 Side 1

Overenskomst for håndværkere og ITsupportere. 40.11 O.15 24/2016 Side 1 Overenskomst for håndværkere og ITsupportere m.fl. KL Blik- og Rørarbejderforbundet Dansk El-bund Dansk Metal Fagligt Fælles bund 3F Fødevareforbundet NNF Malerforbundet i Danmark Serviceforbundet 40.11

Læs mere

Samlet overenskomstgrundlag

Samlet overenskomstgrundlag Samlet overenskomstgrundlag For Ciconia Aarhus Privathospital 2014-2017 1 INDHOLD Indhold Kapitel 1 Fælles bestemmelser... 5 1 Overenskomstens område... 5 2 Afgrænsning mellem timelønnede og månedslønnede...

Læs mere

1.4.2008 31.3.2011. Journalistoverenskomst for Atuagagdliutit/Grønlandsposten

1.4.2008 31.3.2011. Journalistoverenskomst for Atuagagdliutit/Grønlandsposten 1.4.2008 31.3.2011 Journalistoverenskomst for Atuagagdliutit/Grønlandsposten Journalistoverenskomst for Atuagagdliutit/Grønlandsposten, 2008-2011 1. Overenskomstens område. Nærværende overenskomst omfatter

Læs mere

64.11 O /2011 Side 1. Aftale vedrørende arbejdstid og rådighedstjeneste for pædagogisk personale ved døgninstitutioner

64.11 O /2011 Side 1. Aftale vedrørende arbejdstid og rådighedstjeneste for pædagogisk personale ved døgninstitutioner Side 1 Aftale vedrørende arbejdstid og rådighedstjeneste for pædagogisk personale ved døgninstitutioner mv. KL Socialpædagogernes Landsforbund FOA - Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 64.11 Side 2

Læs mere

Arbejdstidsaftalen for kommunalt ansatte En kort beskrivelse af de væsentligste regler

Arbejdstidsaftalen for kommunalt ansatte En kort beskrivelse af de væsentligste regler Arbejdstidsaftalen for kommunalt ansatte En kort beskrivelse af de væsentligste regler Udgivet af: Socialpædagogernes Landsforbund, marts 2016 Arbejdstidsaftalen for kommunalt ansatte En kort beskrivelse

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for tjenestemandsansatte

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for tjenestemandsansatte Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for tjenestemandsansatte skolebetjente) 2007 Cirkulære af 21. februar 2007 Perst. nr. 021-07 PKAT nr. 225 J.nr. 07-348-116 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Oplysninger for den samlede personalegruppe

Oplysninger for den samlede personalegruppe Oplysninger for den samlede personalegruppe Overskrifter Information Navn Medarbejder nr. 1 Overenskomster Løn- og ansættelsesforhold i henhold til Bygge- og anlægsoverenskomsten mellem Dansk Byggeri og

Læs mere

Aftale vedrørende arbejdstid og rådighedstjeneste for pædagogisk personale ved døgninstitutioner mv.

Aftale vedrørende arbejdstid og rådighedstjeneste for pædagogisk personale ved døgninstitutioner mv. Aftale vedrørende arbejdstid og rådighedstjeneste for pædagogisk personale ved døgninstitutioner mv. KL Socialpædagogernes Landsforbund FOA - Fag og Arbejde Kapitel 1 Aftalens område 1 Område Aftalen omfatter

Læs mere

04.89 O.13 46/2013 Side 1. Aftale om arbejdstid, forskudt tid, holddrift og rådighedsvagt

04.89 O.13 46/2013 Side 1. Aftale om arbejdstid, forskudt tid, holddrift og rådighedsvagt Side 1 Aftale om arbejdstid, forskudt tid, holddrift og rådighedsvagt KL Blik- og Rørarbejderforbundet Dansk El-bund Dansk mands ening Dansk Metal Fagligt Fælles bund 3F FOA Fag og Arbejde handlingskartellet

Læs mere

Samlet overenskomstgrundlag

Samlet overenskomstgrundlag Samlet overenskomstgrundlag For Privathospitalet Danmark 2014-2017 1 INDHOLD Indhold Kapitel 1... 5 Fælles bestemmelser... 5 1 Overenskomstens område... 5 2 Afgrænsning mellem timelønnede og månedslønnede...

Læs mere

Aftale om arbejdstid, forskudt tid, holddrift og rådighedsvagt

Aftale om arbejdstid, forskudt tid, holddrift og rådighedsvagt GÆLDENDE Aftale om arbejdstid, forskudt tid, holddrift og rådighedsvagt Aftale af 1. april 2013 FOA Fag og Arbejde KL Kapitel 1. skudt tid 1. Definition Arbejde i forskudt tid er arbejde ved institutionen,

Læs mere

Redigeret Holddrift

Redigeret Holddrift Lokalaftale nr. 4.C Redigeret 2013 Holddrift Tele Danmark A/S og Telekommunikationsforbundet har i forbindelse med tilpasning af Landsoverenskomst mellem Tele Danmark A/S og Telekommunikationsforbundet

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Fagligt Fælles Forbund - 3F den.offentlige.gruppe@3f.dk 15-12-2014 Sag.nr. RLTN3237-14/3427

Læs mere

EG Kommuneinformation A/S Side 1 af 12

EG Kommuneinformation A/S Side 1 af 12 Titel O.15 Aftale om arbejdstid, forskudt tid, holddrift og Status Gældende Ikrafttrådt 01-04-2015 Type Aftale Nummer 04.89 Publiceret 29-06-2015 Udgiver KL Udskrevet af Lene Madsen Dato EG Kommuneinformation

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S MOVIA Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S KL FOA - Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet... 3 2. Løn... 3 3.

Læs mere

Aftale om arbejdstidsregler for pædagogisk personale ved daginstitutioner, klubber, skolefritidsordninger mv.

Aftale om arbejdstidsregler for pædagogisk personale ved daginstitutioner, klubber, skolefritidsordninger mv. Aftale om arbejdstidsregler for pædagogisk personale ved daginstitutioner, klubber, skolefritidsordninger mv. Nr. Aftale af 1. april 2013 FOA Fag og Arbejde KL Indledende bemærkninger Tilrettelæggelse

Læs mere

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S

Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S Side 1 Aftale for tjenestemandsansatte driftsledere ansat i MOVIA og tjenestegørende i ARRIVA Danmark A/S KL FOA - Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 1. Hvem er omfattet...3 2. Løn...3 3. Grundløn...3

Læs mere

FF-forlig med KL og RLTN (Kommunal, region)

FF-forlig med KL og RLTN (Kommunal, region) FF-forlig med KL og RLTN (Kommunal, region) Økonomisk oversigt over FFforliget med KL Økonomi i forligets ramme 2015 2016 2017 I alt Generelle lønstigninger Reguleringsordning og Privatlønsværn 1,31% 1,50%

Læs mere

34.01.1 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

34.01.1 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FOA FAG OG ARBEJDE O V E R E N S K O M S T om løn- og arbejdsforhold for husassistenter m.fl. **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst **NYT**

Læs mere

Side 1 ARBEJDSTIDSREGLER FOR UNDERVISNINGSOMRÅDET I REGIONERNE

Side 1 ARBEJDSTIDSREGLER FOR UNDERVISNINGSOMRÅDET I REGIONERNE Side 1 ARBEJDSTIDSREGLER FOR UNDERVISNINGSOMRÅDET I REGIONERNE **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende overenskomst/aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse træder i kraft efter

Læs mere

5.41.61 6.41.61 O.13 41/2013 Side 1 Overenskomst for ejendomsfunktionærer, museumsbetjente,

5.41.61 6.41.61 O.13 41/2013 Side 1 Overenskomst for ejendomsfunktionærer, museumsbetjente, Side 1 Overenskomst for ejendomsfunktionærer, museumsbetjente, tilsynsførende m.fl. KL Serviceforbundet Indholdsfortegnelse Side 5.41.61 Side 2 Kapitel 1. Personafgrænsning... 4 1. Hvem er omfattet...

Læs mere

Arbejdstid mv. for ledere og lærere ved efterskoler samt husholdnings- og håndarbejdsskoler

Arbejdstid mv. for ledere og lærere ved efterskoler samt husholdnings- og håndarbejdsskoler Cirkulære om protokollater om Arbejdstid mv. for ledere og lærere ved efterskoler samt husholdnings- og håndarbejdsskoler 2014 Cirkulære af 24. marts 2014 Modst.nr. 013-14 PKAT nr. 0223, 0230, 0237, 0241

Læs mere

Dig som medarbejder. Uddrag fra ATPs Medarbejderportal

Dig som medarbejder. Uddrag fra ATPs Medarbejderportal Dig som medarbejder Uddrag fra ATPs Medarbejderportal Feriefridage Fastansatte medarbejdere (inkl. elever) har hvert kalenderår ret til 5 feriefridage. Disse dage placeres under hensyntagen til arbejdets

Læs mere

Aftalen omfatter jordemødre, som har valgt at indgå i Kendt Jordemoderordningen.

Aftalen omfatter jordemødre, som har valgt at indgå i Kendt Jordemoderordningen. Lokal aftale om løn og arbejdstid indgået i henhold til aftale om lokal løndannelse og aftale om decentrale arbejdstidsaftaler mellem Sygehus Syd, Næstved Sygehus og Jordemoderforeningen. 1 Aftalens dækningsområde

Læs mere

Samlet overenskomstgrundlag. For Privathospitalet Skørping 2014-2017

Samlet overenskomstgrundlag. For Privathospitalet Skørping 2014-2017 Samlet overenskomstgrundlag For Privathospitalet Skørping 2014-2017 Indhold Kapitel 1... 5 Fælles bestemmelser... 5 1 Overenskomstens område... 5 2 Afgrænsning mellem timelønnede og månedslønnede... 7

Læs mere

Arbejdstidsaftale for ansatte i kommunernes ældre-, sundheds- og handicapområde, kostproduktion

Arbejdstidsaftale for ansatte i kommunernes ældre-, sundheds- og handicapområde, kostproduktion Side 1 Arbejdstidsaftale for ansatte i kommunernes ældre-, sundheds- og handicapområde, kostproduktion mv. KL Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Forbundet af Offentligt Ansatte Dansk Sygeplejeråd

Læs mere

Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i regionerne

Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i regionerne 38 Underbilag 4.1 Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i regionerne 1. Hvem er omfattet af reglerne? Reglerne omfatter lærere og børnehaveklasseledere m.fl. ved specialundervisningen for børn og

Læs mere