DU SKAL VÆRE VÆRT OGSÅ

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DU SKAL VÆRE VÆRT OGSÅ"

Transkript

1 LÆR LÆR DINE DINE GÆSTER AT AT KENDE KENDE SAMARBEJDE GIVER VÆRDI BRUG BRUG FACEBOOK TIL AT GIVE TIL AT GIVE GÆSTERNE VÆRDI HVAD KAN VI VI TILBYDE DU SKAL VÆRE VÆRT OGSÅ DIGITALT! DIGITALT!

2 DU ER OGSÅ EN DEL AF GOLF- TURNERINGEN! SPONSORER OG LEVERANDØRER AMBASSADØR VÆRT Selvom du måske slet ikke har noget at gøre med golf, er du stadig en del af værtsskabet for golfturneringen Made in Denmark, fordi du bor eller arbejder i Vesthimmerland! Målet for Vesthimmerlands Kommune er, at alle borgere, turistaktører, forretningsdrivende, erhverv m.fl. skal være en del af værtsskabet. Minimum på det nederste niveau i trekanten her. SPONSORER OG LEVERANDØRER Du er sponsor eller leverer ydelser direkte til Made in Denmark. AMBASSADØR Som vært afholder du måske en event relateret til golfturneringen, eller du pynter din virksomhed op i rødt og hvidt. Brug gerne den gratis visuelle identitet for Made in Himmerland, som du finder på madeinhimmerland.dk/projektet/materialer. Den visuelle identitet er med til at skabe genkendelighed for gæsten og bruges som den røde tråd, der binder alt sammen. VÆRT Som vært møder du alle dine gæster med et smil, er venlig og altid hjælpsom. Du kan også give dine personlige tips til spændende oplevelser i Vesthimmerland. Vi er alle værter i Vesthimmerland!? Har du brug for hjælp til at sætte noget i gang? Så kontakt gerne projektleder for Made in Himmerland, Anna Oosterhof på

3 GOLFTURISTER LÆR DINE GÆSTER AT KENDE Der kommer rigtig mange gæster til Vesthimmerland i forbindelse med Made in Denmark! Og det er vigtigt, at vi har et godt kendskab til deres forskellige behov. Derfor kan gæsterne opdeles i fire målgrupper hvis du kender dem, er det lettere at give dem værdi og dermed være en god vært! REJSEMØNSTER Rejsegruppestørrelse: 2 3 personer Døgnforbrug: 630 kr. Primært transportmiddel: Bil JEG GIDER IKKE BRUGE TID I VESTHIMMERLAND HVIS... det bliver for besværligt at finde aktiviteter, og hvis lokalområdet ikke støtter op om Made in Denmark, da golf er min passion. SEKUNDÆRE MÅLGRUPPER DIGITALE REDSKABER Har altid en smartphone eller tablet med Forventer adgang til WIFI Bruger online anmeldelser til at vurdere oplevelser, fx TripAdvisor Søger inspiration og deler oplevelser via fx Facebook og Instagram JEG SYNES, AT VESTHIM- MERLAND ER INTERESSANT HVIS... lokalområdet fungerer som supplement til Made in Denmark, fx med restaurantbesøg, gåture, shopping og alsidige tilbud af attraktioner. HVILKEN VÆRDI KAN VESTHIMMERLAND GIVE GOLFTURISTEN? Udvidet kendskab til Vesthimmerland, som kan føre til et ønske om at vende tilbage Styrkede relationer til familie, partner, venner og kollegaer gennem aktiviteter udover golfturneringen FAMILIEMEDLEMMER TIL TILSKUERE Denne målgruppe er (formentlig) mindre interesseret i golf og vil derfor søge aktiviteter, der kan fungere som et alternativ til de klassiske golfaktiviteter. EUROPEAN TOURKARAVANEN 600 medarbejdere, 900 frivillige, 136 golfspillere og 250 familiemedlemmer til golfspillere. Du kan udfylde din egen målgruppe på vedlagte ark, så du ved præcis, hvem du skal skabe værdi for. PRESSEFOLK 300 journalister der dækker Made in Denmark både før, under og efter. Sæt din virksomhed i fokus udfyld vedlagte ark og hæng op i baglokalet!

4 ! 3 mio danske brugere er på Facebook det er et kæmpe potentiale

5 GIV GÆSTEN EN SAMLET OPLEVELSE FØR, UNDER OG EFTER GOLFTURNERINGEN FØR Opbyg forventning UNDER Forstærkning af gæstens oplevelse EFTER Fastholdelse af gæsten, så han kommer tilbage HVORDAN GØR DU SÅ? HER ER NOGLE IDEER, DU KAN TAGE UDGANGSPUNKT I Du er vært for gæsten både før, under og efter Made in Denmark uanset om han møder dig fysisk eller digitalt. FØR UNDER EFTER Din virksomheds Facebookside Markedsfør dine arrangementer på din virksomheds Facebookside Din virksomheds Facebookside Din hjemmeside Din hjemmeside Din hjemmeside Instagram Brug #himmerland TripAdvisor Visuel identitet for Made in Himmerland (findes på: madeinhimmerland.dk/proj ektet/materialer) Airbnb Generel markedsføring, fx i golfmagasiner Instagram Brug #himmerland Besvar spørgsmål, smil og vis vej Giv personlige anbefalinger Giv relevant turistinformation Henvis gæsten til madeinhimmerland.dk Instagram Brug #himmerland Tilbyd muligheder til året efter

6 HVAD KAN VI TILBYDE I VESTHIMMER- LAND? VESTHIMMERLANDS KENDETEGN HANDEL OG ERHVERV Fællesskab og tryghed Frihed og afslapning Ro og fordybelse NATUR Fællesskab og tryghed Frihed og afslapning Ro og fordybelse HISTORIE OG KULTUR Fællesskab og tryghed Frihed og afslapning Ro og fordybelse NÆRVÆR OG HYGGE Fællesskab og tryghed Frihed og afslapning Ro og fordybelse Vesthimmerland har rigtig mange unikke oplevelser at tilbyde gæsterne! Det gælder vores skønne natur med Limfjorden, dejlige cykelstier og store spiseoplevelser med bl.a. muslinger i massevis. MAD OG GASTRONIMI Fællesskab og tryghed Frihed og afslapning Ro og fordybelse SPORT OG AKTIVITET Fællesskab og tryghed Frihed og afslapning Ro og fordybelse Fælles for hele Vesthimmerland er, at det er bundet sammen af en helt speciel stemning nærvær og hygge! Vi giver gæsterne mulighed for fordybelse og ro til at koncentrere sig om de nære værdier og den hyggelige stemning, som både området og befolkningen bidrager til. KUNST OG KULTUR Fællesskab og tryghed Frihed og afslapning Ro og fordybelse Værtsskabsfortællingen om Vesthimmerland er udviklet i samarbejde med turismeaktører og borgere fra Vesthimmerland for at vise, hvor meget vi har at tilbyde som område. For at give gæsterne den bedste oplevelse, kan du henvise dem til alle syv områder, så der skabes samarbejde i hele Vesthimmerland.

7 YD NOGET EKSTRA OG GIV DINE GÆSTER EN GOD OPLEVELSE Sammenlign dine serviceydelser med et isbjerg, hvor 90% af dine ydelser er under overfladen og af kunderne betragtes som kerneservice dvs. service som kunden forventer at få. Det interessante er de 10% over vandet, som vi betegner som personlig service. Det vil sige en service I giver ekstra, og som I også gør gæsten opmærksom på, at han/ hun får. 10% PERSONLIG SERVICE Udlevering af personlig pakke ved ankomst Krus med navn som gives som souvenir Mini-dessert på husets regning efter betaling Du har en række kerneydelser, som dine kunder forventer, at du mestrer til fulde. Men for at give gæsterne en unik oplevelse, bør du give dem mere end de forventer. Derfor kan det godt betale sig, at du gør dig nogle overvejelser omkring, hvordan du gør dine services synlige. Er gæsten opmærksom på, når han/ hun modtager en service ud over det sædvanlige, og husker du at gøre opmærksom på den personlige service? 90% KERNCESERVICE = FORVENTET SERVICE TILBUD PÅ DESSERT Du kan helt sikkert gøre noget lignende ved dine serviceydelser. Vælg én serviceydelse ad gangen, som du sætter fokus på og find ud af, hvordan du kan hive den op på toppen af isbjerget. På vedlagte ark kan du udfylde dit eget isbjerg og hænge på opslagstavlen. VELKOMSTKURV PÅ VÆRELSET KRUS TIL MORGEN- KAFFEN/TE Sæt din virksomhed i fokus udfyld vedlagte ark og hæng op i baglokalet!

8 SAMARBEJDE GIVER VÆRDI FOR GÆSTEN OG FOR DIG! Dejligt at få mulighed for at opleve noget egnsbestemt/ specielt SOMMERSPIL EGNSKONCERT KONCERTSAL TEATER/ KONCERT SKØNHEDS- SALON Ferie = tid til selvforkælelse SKØNHED FRISØREN OVERNATNING LÆRE AT CYKLE TURISTBUREAUET værtskabsguide Aktiv sightseeing holder formen på ferien CYKELSMEDEN Dine gæster er meget modtagelige for råd og vejledning, som de får personligt. Derfor har du en kæmpe påvirkningsmulighed. Jo flere samarbejder og henvisninger du kan lave til dine kollegaer i området, des flere kommer højest sandsynlig tilbage til dig. KURHOTEL 20 KM VÆK Forkælelse og ro for sjæl og krop DEN LOKALE SVØMMEHAL SPA OG WELLNESS SLAGTER DEN LOKALE MADKURV EGET KØKKEN MIDDAG PIZZARIA EGEN RESTAURANT DEN LOKALE KRO Trygt at få anbefalet gode lokale spisesteder autentisk Sundhed god mad på udflugten/stranden Kerneydelse Plussalgsmuligheder Samarbejdspartnere Værdien det skaber for gæsten Du kan udfylde din egen samarbejdsmodel på vedlagte ark og opdage de mange samarbejdsmuligheder, der er med udgangspunkt i din virksomhed. Sæt din virksomhed i fokus udfyld vedlagte ark og hæng op i baglokalet!

9 TAG UDGANGSPUNKT I DIN GÆST OG IKKE I DIG SELV DU ER DEN MINDST INTERESSANTE AFDÆK GÆSTENS BEHOV MED GODE SPØRGSMÅL 1) Det handler om dig: Jeg kan også tilbyde en balsam sammen med din shampoo for optimal effekt. Den findes i tre duftvarianter Det handler om gæsten: Med det, du fortæller mig, mener jeg, at du for at få den optimale effekt, vil få glæde af en balsam i samme mærke som din shampoo. Og du kan vælge mellem tre dufte, så du får den, der passer til dig. 2) Det handler om dig: På vores campingplads har vi et nyt og fint legeområde Det handler om gæsten: Dine børn kan lege trygt og sikkert på det nye og fine legeområde. Stil åbne hv-spørgsmål Hv spørgsmål giver dig mange informationer om din gæst, som du kan bruge til at give den mest målrettede service og de mest passende tilbud. Hv spørgsmål får gæsten til at tænke mere over, hvad han/hun har lyst til og af den vej sælge til sig selv. Du virker interesseret i din gæst og nysgerrig på, hvordan du kan være til hjælp. Du skal bruge færre spørgsmål til at afdække det behov og den værdi, kunden forventer. Eksempler Spørgsmålsformuleringer fra 1. kolonne, vil ofte føre til ja eller nej svar. Brug hellere åbne hv spørgsmål for at starte en dialog med gæsten. Husk på at din gæst faktisk lytter til dine råd. Du virker nærværende og opmærksom overfor gæsten, hvis du rent faktisk er interesseret i at spørge ind til gæsten. Så find din indre nysgerrighed frem og brug den til at gå på opdagelse i din gæsts univers. OFTE ANVENDT SPØRGSMÅLS- FORMULERING Er I fra Sjælland? Har I nogle planer mellem golfrunderne? Skal I spise muslinger? Har I været en tur ved Limfjorden? Har I været til andre golfturneringer? Synes I, finalen var spændende? ANBEFALET SPØRGSMÅLS- FORMULERING Hvor kommer I fra? Hvad har I planlagt at foretage jer mellem golfrunderne? Hvad kan I godt lide at spise? Hvordan vil I bruge naturen? Hvor var I sidst med i en lignende golfturnering? Hvad var den bedste oplevelse ved golfturneringen? Brug spørgsmålene til at undersøge hvad gæsten også kunne tænke sig, men som han ikke selv har tænkt på. Disse spørgsmål kan godt være svære for gæsten at svare på, men lad endelig gæsten bruge tid til at tænke det er gode tegn.

10 DU SKAL VÆRE VÆRT OGSÅ DIGITALT! 7 UD AF 10 DANSKERE HAR EN SMARTPHONE Kilde: Gallup for Danske Medier og Kreativitet & Kommunikation, 2013 Turister i dag er meget digitale, og derfor bør du udvide dit værtskab til også at foregå på de digitale medier. Det vil give gæsten en samlet oplevelse og udvide oplevelsen både før, under og efter Made in Denmark. 72% 25% 72% af rejsende siger, mulighed for at booke via mobil er nyttig Dog tilbyder kun 25% af turistvirksomheder i dag mobile ydelser En gennemsnitlig gruppe af rejsende har i dag 4 enheder med, som kan gå på nettet (fx smartphone, tablet og bærbar computer) TIP SE DE DIGITALE TILTAG Hjemmeside om projektet: madeinhimmerland.dk/projektet Hjemmeside til gæsterne: madeinhimmerland.dk Officiel Facebook- side: madeinhimmerland

11 brugere! på 40+ er stigende på Facebook

12 BRUG FACEBOOK TIL AT GIVE GÆSTERNE VÆRDI FACEBOOK Lanceringsår: 2004 Antal brugere på verdensplan: 1,3 mia. Antal danske brugere: 3 mio. Kilde: Facebook er med sine 1,3 mia. brugere på verdensplan det største sociale medie. Platformen har eksisteret siden 2004, og det er stadig på Facebook, at brugerne tilbringer mest tid hver eneste dag Facebook giver dig mulighed for at kommunikere både fagligt og personligt, hvilket gør din kommunikation mere uformel og involverende. Det betyder også, at Facebook i udgangspunktet ikke er en særlig god platform til direkte salg og andre traditionelle markedsføringsbudskaber. Sørg i stedet for at give gæsterne noget, der giver lige præcis dem værdi. Er det alligevel et salgsbudskab, du vil ud med, så prøv at tænke på, at du i stedet giver en form for servicemeddelelse. Kilde: Du kan med fordel bruge Facebook, som din primære indsats på sociale medier.

13 BRUG INSTAGRAM TIL AT SKABE OPMÆRKSOMHED VIA #HIMMERLAND Instagram fungerer kun på en smartphone via den gratis app Instagram. På Instagram tager brugeren et billede med app en, skriver en billedtekst til, og lægger det på hans personlige profil. Billedet er så tilgængeligt for andre brugere på Instagram (med mindre brugeren har en privat profil). Der kan desuden i billedteksten tilføjes såkaldte hashtags #. Hashtags er en måde at lave søgbare ord på Instagram, og de laves af brugerne selv ved at de sætter # foran et ord uden mellemrum, eksempelvis #himmerland. Når en bruger trykker på et hashtag, vil andre billeder med samme hashtag blive søgt frem. Derfor kan vi i forbindelse med en event med fordel opfordre til, at alle bruger hashtagget #himmerland, så både du som aktør i området og alle gæsterne kan se de billeder, der ligger BRUG HASHTAGGET #HIMMERLAND, NÅR DU LÆGGER BILLEDER PÅ INSTAGRAM. Instagram er et meget aktivt og simpelt socialt netværk, som kun viser billeder. Det gør budskabet let at forstå. Prøv at søg på hashtagget for at se alle andres billeder. INSTAGRAM Lanceringsår: 2010 Antal brugere på verdensplan: Over 200 mio. Antal danske brugere: Kilde: Du kan med fordel bruge Instragram som din sekundære sociale medie platform og skabe sammenhæng mellem Facebook og Instagram ved at dele et billede fra Instagram på Facebook.

14 5 TIPS TIL KOMMENTAR- HÅNDTERING PÅ SOCIALE MEDIER Jeg skal sørge for, at mit produkt / service er i orden Jeg skal altid besvare kommentarer med det samme helst både positive og negative. Og gerne underskrive med mit navn. Når din virksomhed er tilstede på sociale medier, er der en risiko for, at brugere skriver en negativ kommentar på din profil. Men som oftest kan den type henvendelser afværges ved den rette håndtering. Jeg bør altid undgå at starte en diskussion ved at få sagen væk fra offentlige kanaler og over i private beskeder: Hvis du skriver en privat besked til os her på siden, prøver vi at lokalisere fejlen og finde en løsning til dig. DEN BEDSTE KRISEHÅND- TERING ER AT UNDGÅ KRISER Jeg skal altid være venlig og besvare i en god tone også selvom brugeren er sur Jeg skal anerkende, forklare og løse: Jeg beklager den konkrete situation, som du har været udsat for. Jeg har gjort følgende tiltag for at løse problemet: XX. Hvis du har flere spørgsmål, kan du altid henvende dig direkte på tlf nr XXXX XXXX. Mvh Laura.

15 TIP TIPS TIL GODT INDHOLD PÅ SOCIALE MEDIER Hvis du vil sikre dig, at dit indhold kommer ud til din målgruppe på Facebook, kan det være en rigtig god ide at bruge annoncering på Facebook. På den måde forstærker du rækkevidden af dit indhold, så det når endnu længere ud. Det kan du læse mere om annoncering på madeinhimmerland.dk/projektet/ kommunikation Husk altid en forklarende tekst, når du deler indhold. Så undgår du at virke alt for indforstået det gælder både når du deler et billede, en video eller et link. Hjælp kommentarer på vej. Stil kvalificerede spørgsmål, og sørg for at du hjælper brugernes kommentarer på vej. Det kan være med til at sikre en løbende involvering. Inddrag brugernes historier. Hvis dine brugere har haft en god oplevelse og deler den med dig, er det oplagt, at du deler den på sociale medier. Det virker rigtig stærkt for andre brugere. Husk dog altid at spørge om lov først. Tænk på tværs af platforme. Referér til din sociale medie tilstedeværelse på tværs af platforme. Brug f.eks. Facebook til at henvise til din tilstedeværelse på Instagram. Og benyt dine printmaterialer til at henvise til sociale medier. Brug billeder. Brugere orienterer sig visuelt, når de færdes på nettet. Det kan samtidig være nemmere at trænge igennem med visuelt indhold. Vis gode, detaljerede billeder af dit produkt, af dit sted eller lign. Sociale medier er ikke nyhedsbreve. Giv brugerne lyst til at deltage dvs. like, kommentere eller dele din statusopdatering ved at bruge uformelt og imødekommende sprog. Sæt fokus på modtageren ved at bruge du, dig, I og gør teksten personlig ved at skrive vi. Brug hashtags til at gøre dine billeder søgbare på Instagram. Under golfturnering kan du med fordel bruge #himmerland, #madeinhimmerland og #madeindenmarkgolf og opfordre andre til at bruge de samme.

16 BRUG DEN GRATIS VISUELLE IDENTITET I forbindelse med Made in Himmerland er der blevet udarbejdet en række grafiske elementer, som du med fordel kan bruge, når du skal skabe synlighed om din virksomhed og Vesthimmerland før, under eller efter Made in Denmark. DU KAN BRUGE DE VISUELLE ELEMENTER, SOM DU VIL: Vi har lavet et Facebook coverbillede, som vi vil opfordre alle virksomheder og turismeaktører i Vesthimmerland til at bruge på virksomhedens Facebookside. Vi har også lavet et rundt billede, som vi kalder en badge. Du er meget velkommen til at bruge den, som du vil. F.eks. på dine tryksager og på din hjemmeside. Der er også lavet forskellige klistermærker, som du finder her i mappen, og som du kan bestille flere af ved at kontakte projektleder Anna Oosterhof på Klistermærker kan desuden afhentes på turistbureauerne i Aars og Farsø samt på Turistinfoen på biblioteket i Aalestrup. Hent de digitale udgaver af materialerne her: På den måde viser du gæsterne, at du er en del af golfturneringen og giver dem en følelse af en samlet oplevelse. Cover-photo til Facebook Anvendelse af badge i materiale

17 vi er rummelige og gæstfrie vi er 110% ægte vi møder turisten i øjenhøjde vi lytter til turistens behov MADEINHIMMERLAND.DK

Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet?

Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet? Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet? 1) Den klassiske tilstedeværelse Visitkort hele pakken blogs Fora Netbutik Distribueret indhold 2) De sociale medier Facebook LinkedIn Twitter Faglige blogs

Læs mere

Brug TripAdvisor aktivt i din markedsføring

Brug TripAdvisor aktivt i din markedsføring 60 61 KAPITEL 3 Brug TripAdvisor aktivt i din markedsføring 62 Brug TripAdvisor i din markedsføring For at du kan få anmeldelser, skal dine gæster vide, at du er på Trip- Advisor og at du gerne vil have

Læs mere

Turisme & sociale medier - Instagram og Tripadvisor. 20. marts 2014

Turisme & sociale medier - Instagram og Tripadvisor. 20. marts 2014 Turisme & sociale medier - Instagram og Tripadvisor 20. marts 2014 TRINE-MARIA KRISTENSEN Cand. scient. soc. (PR) Marketing & Kommunikation Social Media rådgiver og underviser siden 2005 Jeg har blandt

Læs mere

Case study: Pinterest

Case study: Pinterest Case study: Pinterest Hvad? Pinterest er en social medieplatform, der hovedsageligt fungerer som værktøj til at samle, dele og udforske visuelt indhold. Udbredelse, hvor mange, vækstpotentiale? Pinterest

Læs mere

DIGITAL MARKEDSFØRING

DIGITAL MARKEDSFØRING DIGITAL MARKEDSFØRING DAGSORDEN NorthSides historie NorthSides gæster NorthSide på sociale medier NorthSide på Facebook Den flygtige forbruger Den gode digitale kampagne Case: Tuborg / NorthSide Music

Læs mere

Inspirationsmøde! Min baggrund! Cases: DMGP/DGP og PicnicFyn! Hvordan når I de unge?! Sociale medier! Nyhedsbreve! Jeres kommunikationsudfordringer!

Inspirationsmøde! Min baggrund! Cases: DMGP/DGP og PicnicFyn! Hvordan når I de unge?! Sociale medier! Nyhedsbreve! Jeres kommunikationsudfordringer! Morten Velander! Inspirationsmøde! Min baggrund! Cases: DMGP/DGP og PicnicFyn! Hvordan når I de unge?! Sociale medier! Nyhedsbreve! Jeres kommunikationsudfordringer! S"l gerne spørgsmål undervejs Visuel

Læs mere

Team Odsherred og VisitOdsherred.dk præsenterer her markedsføringsplan for sæson 2016

Team Odsherred og VisitOdsherred.dk præsenterer her markedsføringsplan for sæson 2016 Team Odsherred og VisitOdsherred.dk præsenterer her markedsføringsplan for sæson 2016 Vi i Team Odsherred arbejder med markedsføringsprojekter, med fokus på hele Odsherred. Hvilke projekter, der sættes

Læs mere

Tilbud til Skiveegnens turismevirksomheder. Ydelseskatalog 2016 for Skiveegnens turismevirksomheder S. ynlighed & amarbejde

Tilbud til Skiveegnens turismevirksomheder. Ydelseskatalog 2016 for Skiveegnens turismevirksomheder S. ynlighed & amarbejde Tilbud til Skiveegnens turismevirksomheder Ydelseskatalog 2016 for Skiveegnens turismevirksomheder S ynlighed & amarbejde Turismepartnerskab markedsføringsfordele i et partnerskab Præsentation af din virksomhed

Læs mere

Få styr på TripAdvisor

Få styr på TripAdvisor 10 11 KAPITEL 1 Få styr på TripAdvisor 12 Ved at være aktivt til stede på TripAdvisor får du en række funktioner, du kan udnytte til at gøre din tilstedeværelse bedre og allervigtigst har du muligheden

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag 2 Case: Galleri Christoffer Egelund September 2012 Scan QR-koden for at hente app en Galleriet på mobilen udvider rammerne

Læs mere

Turistundersøgelsen 2011

Turistundersøgelsen 2011 Turistundersøgelsen 2011 Indhold Baggrund og metode Profil på turisterne På besøg i København 5 6 11 Mobilapplikationen, sociale medier og video Benchmark med udvalgte europæiske byer 21 26 Turistinformationen

Læs mere

SÅDAN SKABER DU BEDRE EVENTOPLEVELSER

SÅDAN SKABER DU BEDRE EVENTOPLEVELSER Miniguide SÅDAN SKABER DU BEDRE EVENTOPLEVELSER i samarbejde med lokale aktører og gæster Baseret på testprojekt af: Indhold #2 Sådan skaber du bedre eventoplevelser INDHOLD Kapitel 1 9 Før du går i gang.

Læs mere

Online tilstedeværelse

Online tilstedeværelse Online tilstedeværelse Modul 1: Online tilstedeværelse -Hvordan bygger jeg en hjemmeside og hvad skal den gøre for mig? Modul 2: Få flere kunder -Hvordan får jeg mine besøgende konverteret til nye kunder

Læs mere

NYE VEJE I ARBEJDET MED SYNLIGGØRELSE AF AMU S STYRKER IF 31-10-2013

NYE VEJE I ARBEJDET MED SYNLIGGØRELSE AF AMU S STYRKER IF 31-10-2013 NYE VEJE I ARBEJDET MED SYNLIGGØRELSE AF AMU S STYRKER IF 31-10-2013 Drømmeprojekt NYE VEJE I ARBEJDET MED SYNLIGGØRELSE AF AMU S STYRKER 1 AMU på de sociale medier 2 Sociale medier på amukurs.dk 4 amukurs.dk

Læs mere

Det nye VisitVesthimmerland. Vi arbejder med at udvikle turismen i Vesthimmerland

Det nye VisitVesthimmerland. Vi arbejder med at udvikle turismen i Vesthimmerland Det nye VisitVesthimmerland Vi arbejder med at udvikle turismen i Vesthimmerland Vi markedsfører Vesthimmerland, rådgiver og servicerer både gæster og turisterhverv Fordi turismen er af stor betydning

Læs mere

Kommunikationsværktøj

Kommunikationsværktøj Hjælp til selvhjælp Kommunikationsværktøj Gode overvejelser til projektlederen om interessenter og kommunikation o o Tænk over projektets interessenter og over kommunikationen af jeres projekt fra start

Læs mere

TWITTER OG #KVÆGKONGRES

TWITTER OG #KVÆGKONGRES SEGES 17-02-2015 Dorte Marcussen Projekt Videnformidling og dialog via nye kanaler TWITTER OG #KVÆGKONGRES Skriv #kvægkongres i tweets på Kvægkongressen Er klar til på #kvægkongres at se på de muligheder

Læs mere

5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL!

5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL! 5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL! VÆR MED! COPENHAGEN FASHION festival ER LIGE RUNDT OM HJØRNET OG VI inviterer JER TIL AT DELTAGE I festlighederne. KØBENHAVN ER ÉN AF DE eneste BYER I VERDEN, SOM PARALLELT

Læs mere

Fremtidens Gæsteservice og Aarhus 13. Januar 2015 Peer Kristensen

Fremtidens Gæsteservice og Aarhus 13. Januar 2015 Peer Kristensen Gæster (+ studerende og nye medarbejdere ) Turisme Business Fremtidens Gæsteservice og Aarhus 13. Januar 2015 Peer Kristensen Beslutningsgrundlag 4 overordnede indgangsvinkler til beslutninger omkring

Læs mere

10.-19. OKTOBER VIL DU VÆRE MED I OYSTER TROPHY WEEK 2014? EN HYLDEST TIL DANMARKS FRÆKKESTE RÅVARE

10.-19. OKTOBER VIL DU VÆRE MED I OYSTER TROPHY WEEK 2014? EN HYLDEST TIL DANMARKS FRÆKKESTE RÅVARE 2014 10.-19. OKTOBER EN HYLDEST TIL DANMARKS FRÆKKESTE RÅVARE VIL DU VÆRE MED I OYSTER TROPHY WEEK 2014? Oyster Trophy Week er en hyldest til en af de mest eksklusive madvarer, der kommer fra det kolde

Læs mere

Storbyoplevelser. - Målgruppeprofil 2012

Storbyoplevelser. - Målgruppeprofil 2012 Moderne Storbyoplevelser - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Motivation Side 4-5 Planlægning af ferien Side 7 Ferieaktiviteter Side 9 Døgnforbrug og rejsegruppe Side 11 Overnatninger

Læs mere

Social Media Strategi Muligheder og udfordringer. November 2011 Trine-Maria Kristensen www.linkedin.com/in/trinemaria

Social Media Strategi Muligheder og udfordringer. November 2011 Trine-Maria Kristensen www.linkedin.com/in/trinemaria Social Media Strategi Muligheder og udfordringer November 2011 Trine-Maria Kristensen www.linkedin.com/in/trinemaria Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Weblog: Hovedet

Læs mere

Nye sociale medier - Hvordan bruger man de nye medier strategisk?

Nye sociale medier - Hvordan bruger man de nye medier strategisk? Nye sociale medier - Hvordan bruger man de nye medier strategisk? Jesper Brieghel Chefkonsulent KL Anna Ebbesen Rådgiver Advice Digital Formål med workshoppen Hvordan bruger man de nye medier strategisk,

Læs mere

Naturen på sociale medier

Naturen på sociale medier Naturen på sociale medier Toppen af Danmark, onsdag den 27. juni 2012 Marie Kjær Pedersen, konxion Velkomst & agenda Agenda: Naturen på sociale medier Gennemgang af sociale medier hvordan virker teknologien.

Læs mere

Oftede Stillede Spørgsmål

Oftede Stillede Spørgsmål Oftede Stillede Spørgsmål Værd at vide om Shopbox Hvorfor bruge Shopbox? Mere end 3 millioner danskere bruger dagligt Facebook, Google og læser e-mail på nettet. Med Shopbox kan virksomheder drage fordel

Læs mere

Velkommen til webinaret. Sådan skaber du din drømmebusiness ud fra dit unikke formål i 5 enkle trin

Velkommen til webinaret. Sådan skaber du din drømmebusiness ud fra dit unikke formål i 5 enkle trin Velkommen til webinaret Sådan skaber du din drømmebusiness ud fra dit unikke formål i 5 enkle trin Program Velkommen De 5 trin Hvis du vil mere Q & A De 5 trin 1. Kom i kontakt med din unikke historie

Læs mere

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016 MARKED DANMARK Baggrund for Danmarkskampagne 2016 Vores tilgang til marked Danmark er trindelt 1. TRIN Samle bagrund, analyser og viden for at forstå turisten og markedet FORENKLING FOKUS Markedet, målgrupper,

Læs mere

- I og udenfor højsæsonen. Analysemøde 7. april 2008

- I og udenfor højsæsonen. Analysemøde 7. april 2008 Danskeres ferie- Titelog fritidsrejser - I og udenfor højsæsonen Analysemøde 7. april 2008 1. Er rejser i lavsæsonen noget særligt? 2. Kan vi tjene penge på privatbesøg? 3. Har destinationerne en unik

Læs mere

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund Kom godt i gang - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk Denne manual er udformet til jer, som nu står foran at skulle bruge TAGDEL.dk som et værktøj til at inddrage jeres medlemmer, frivillige og andre

Læs mere

Markedsføring og e-handel

Markedsføring og e-handel Eniro Danmark A/S Markedsføring og e-handel Lederanalyse blandt små og mellemstore private virksomheder Figurrapport, landsdele 14.11.2014 Indhold Om analysen... 3 Resultater... 4 Spørgsmål 1 - Hvor stor

Læs mere

Det De Gode God Liv - Målgruppeprofil 2012

Det De Gode God Liv - Målgruppeprofil 2012 Det Gode Liv - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Loyalitet Side 6 Rejsebeslutningen Side 9 Rundrejse Side 11 Døgnforbrug Side 13 Overnatninger Side 3-5 Motivation Side 7-8 Planlægning

Læs mere

KURSUSKATALOG - MAJ OG JUNI

KURSUSKATALOG - MAJ OG JUNI KURSUSKATALOG - MAJ OG JUNI Seismonaut Tourism har i flere år arbejdet med digitale medier i turismesammenhæng og har derfor stor erfaring inden for området. Vi er derfor glade for at kunne præsentere

Læs mere

EFFEKTMÅLING AF SPEJDERNES LEJR 2012 RAPPORT AUGUST 2012

EFFEKTMÅLING AF SPEJDERNES LEJR 2012 RAPPORT AUGUST 2012 EFFEKTMÅLING AF SPEJDERNES LEJR 2012 RAPPORT AUGUST 2012 INDHOLD 1 2 3 4 5 INDLEDNING OG SAMMENFATNING Side 3 ØKONOMISKE EFFEKTER PÅ KORT SIGT Side 10 GÆSTERNES VURDERING AF HOLSTEBROEGNEN Side 18 BORGERNES

Læs mere

Få flere anmeldelser på TripAdvisor

Få flere anmeldelser på TripAdvisor 70 71 KAPITEL 4 Få flere anmeldelser på TripAdvisor 72 Få flere anmeldelser via din hjemmeside Jo flere anmeldelser du får, jo bedre grundlag er der for en god placering på TripAdvisor. Og din hjemmeside

Læs mere

Målsætninger 2015. En omsætningsstigning i antallet af på 9% fordelt på: Flere overnatninger og flere endags turister

Målsætninger 2015. En omsætningsstigning i antallet af på 9% fordelt på: Flere overnatninger og flere endags turister er 2015 En omsætningsstigning i antallet af på 9% fordelt på: Flere overnatninger og flere endags Fra 344.000 til 375.000 Større turismeomsætning = kr. 265.000.000 Antal årsværk = 397 er 2015 Antal unikke

Læs mere

Kompetenceudvikling. Turismens aktører i Region Midtjylland

Kompetenceudvikling. Turismens aktører i Region Midtjylland Kompetenceudvikling Turismens aktører i Region Midtjylland Bodil Marloth Meldgaard Udviklingskonsulent Cand. Mag i Sprog og Internationale forhold, Turisme fra Aalborg Universitet 12 års erfaring med turisme

Læs mere

Gratis e-bog om internetplatforme. Find dine platforme, og brug dem rigtigt. lahme.dk

Gratis e-bog om internetplatforme. Find dine platforme, og brug dem rigtigt. lahme.dk Gratis e-bog om internetplatforme Find dine platforme, og brug dem rigtigt lahme.dk Find dine platforme, og brug dem rigtigt lahme.dk 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig

Læs mere

Ældres anvendelse af internet

Ældres anvendelse af internet Ældres anvendelse af internet Størstedelen af den voksne befolkning anvender internettet enten dagligt eller flere gange om ugen. Anvendelsen af internet er også udbredt blandt de 65+årige om end i mindre

Læs mere

møder og konferencer. spa, wellness, restaurant og fest

møder og konferencer. spa, wellness, restaurant og fest Slottet i skoven møder og konferencer. spa, wellness, restaurant og fest Sanatorievej 26 DK-7140 Stouby Tel. +45 7682 3380 receptionen@vejlefjord.dk www.hotelvejlefjord.dk De gode drømme starter her! HOTEL-

Læs mere

Brugergenereret indhold at navigere succesfuldt i brugernes landskab

Brugergenereret indhold at navigere succesfuldt i brugernes landskab Brugergenereret indhold at navigere succesfuldt i brugernes landskab Hvis man i år 2010 ikke forholder sig til sin tilstedeværelse på sociale medier, er man dårligt nok på internettet! Det er den virkelighed

Læs mere

The World of Social Media

The World of Social Media The World of Social Media Sociale medier er medier for social interaktion, hvilket vil sige at der er et socialt sammenspil online - Det er altså kommunikation der går begge veje. Sociale medier kan også

Læs mere

Digitalisering af turismeerhvervet - udfordringer og potentialer

Digitalisering af turismeerhvervet - udfordringer og potentialer Digitalisering af turismeerhvervet - udfordringer og potentialer Agenda Hvordan møder vi turisten i en digital verden FØR, UNDER og EFTER? Hvad er vores udgangspunkt og hvad ved vi om brugeren i dag? Hvad

Læs mere

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Strategisk brug af Sociale Medier 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Hovedet på bloggen siden 2004 Rådgivning og undervisning om

Læs mere

Flere gæster, tak! Sammen er vi både attraktive og stærke! Velkommen som StorbyPartner 2014

Flere gæster, tak! Sammen er vi både attraktive og stærke! Velkommen som StorbyPartner 2014 Velkommen som StorbyPartner 2014 Flere gæster, tak! Sammen er vi både attraktive og stærke! StorbyPartner 2014 StorbyPartner du vælger selv, hvor du vil være med Som Storbypartner i 2014 er du med, når

Læs mere

Agroturismens betydning for dansk turisme. v. Eva Thybo, VisitDenmark

Agroturismens betydning for dansk turisme. v. Eva Thybo, VisitDenmark Agroturismens betydning for dansk turisme v. Eva Thybo, VisitDenmark Agenda Roller og ansvar i dansk turisme Turismens betydning i DK Sådan markedsfører vi KystDanmark i dag Hvor er agroturismen i DK i

Læs mere

Turistens Digitale Rejse

Turistens Digitale Rejse Turistens Digitale Rejse Turistens Digitale Rejse RESEARCH / PLANNING LOYALTY / REFLECTION / SHARING BOOKING / PLANNING TRIGGER (DREAM) OUT OF MARKET INSPIRATION EXPERIENCE / ON-SITE-PLANNING / SHARING

Læs mere

Brug af digitale medier

Brug af digitale medier Brug af digitale medier Tønder Kommune bruger i vid udstrækning digitale medier både i den interne og den eksterne kommunikation. I de kommende år vil digitale medier få endnu større betydning både eksternt

Læs mere

Familieferie med hygge, aktiviteter og oplevelser

Familieferie med hygge, aktiviteter og oplevelser Familieferie med hygge, aktiviteter og oplevelser Velkommen til en verden af oplevelser Feriehus inkl. fri entré til tropisk badeland, gratis børneunderholdning og slutrengøring Garanti for hyggelige feriedage

Læs mere

E-MÆRKETS MARKEDSFØRINGSPAKKE

E-MÆRKETS MARKEDSFØRINGSPAKKE E-MÆRKETS MARKEDSFØRINGSPAKKE Velkommen til e-mærkets markedsføringspakke! Markedsføringspakken er skabt som en inspirationskilde til arbejdet med at fortælle om jeres engagement i e-mærket og den ekstra

Læs mere

Drømmen Made in Denmark

Drømmen Made in Denmark Drømmen Made in Denmark En drøm eller en mulighed? Jeg mener det er en drøm af en mulighed Citat, Lars Larsen. Informationsmøde d. 27. november 2012. Visionen præsenteres for lokale, regionale og nationale

Læs mere

Tweet dine råd - Og gør dem levende med Vine og Instagram

Tweet dine råd - Og gør dem levende med Vine og Instagram Tweet dine råd - Og gør dem levende med Vine og Instagram 1... 2... Indhold Twitter Opret Twitter Indstillinger og Twitter Skriv en Tweet Brug af Twitter Brug af flere Twitter konti Vine Opret Vine Optag

Læs mere

ARBEJDS- ARK #99. Oplevelsesbaseret Eventudvikling

ARBEJDS- ARK #99. Oplevelsesbaseret Eventudvikling ARBEJDS- ARK #99 ARBEJDSARK #1: EVENTGÆSTENS TOUCH POINTS BLIV KLOGERE PÅ EVENTGÆSTENS TOUCH POINTS Her finder du en oversigt over nogle at de berøringspunkter, som eventgæster typisk har. Din event kan

Læs mere

PÆDAGOGISKE LÆREPLANER. 1. TEMA: Barnets alsidige personlige udvikling.

PÆDAGOGISKE LÆREPLANER. 1. TEMA: Barnets alsidige personlige udvikling. PÆDAGOGISKE LÆREPLANER 1. TEMA: Barnets alsidige personlige udvikling. Bandholm Børnehus 2011 Barnets alsidige personlige udvikling forudsætter en lydhør og medlevende omverden, som på én gang vil barnet

Læs mere

Casestudy. YouTube.com. Gruppe 7: Louise Bossen, Simone Drechsler, Lasse Lund og Kirstine Jacobsen

Casestudy. YouTube.com. Gruppe 7: Louise Bossen, Simone Drechsler, Lasse Lund og Kirstine Jacobsen Casestudy YouTube.com Indholdsfortegnelse Udbredelse... 1 Seertal...1 YouTubes partnerprogram...1 Indtægtsgenerering...2 Mobil og enheder...2 Content ID...2 Målgruppe... 2 Distribution... 3 Primære kerne-funktioner...

Læs mere

Online Markedsføring // 2015

Online Markedsføring // 2015 Din virksomhed har tre medier 1. Medier som I ejer 2. Medier som I betaler for 3. Medier som I gør jer fortjent til Hvilken kategori tilhører de sociale medier? 3 faktorer er fælles for de sociale medier

Læs mere

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind UGE 47: Digitale Strategier En slide om Dorte Min passion: At påvirke virksomheder, så det kan mærkes! 20+ års erfaring fra IT-branchen Lever af at sælge viden & rådgivning Iværksætter lige som dig Social

Læs mere

Afrapportering. 2. workshop, Oplevelsesmaskinen 2 Odense den 22. oktober 2013

Afrapportering. 2. workshop, Oplevelsesmaskinen 2 Odense den 22. oktober 2013 Afrapportering 2. workshop, Oplevelsesmaskinen 2 Odense den 22. oktober 2013 1 Målet med workshop 2 Tirsdag den 22. oktober var 28 fynske turismeaktører samlet til 2. workshop på First Grand Hotel i Odense

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015 www.taarnbybib.dk DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER Vil du gerne blive bedre til at bruge en computer, lære at bruge din digitale

Læs mere

Fordele og faldgruber ved brug af sociale medier Google On Tour. Tåstrup 18/05-2015 Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling

Fordele og faldgruber ved brug af sociale medier Google On Tour. Tåstrup 18/05-2015 Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling Fordele og faldgruber ved brug af sociale medier Google On Tour Tåstrup 18/05-2015 Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling Formålet I får indblik og mulighed til at tænke strategisk vedr. de sociale

Læs mere

NEMID IMAGEMÅLING 2012 MEC, SEPTEMBER 2012

NEMID IMAGEMÅLING 2012 MEC, SEPTEMBER 2012 NEMID IMAGEMÅLING 2012 MEC, SEPTEMBER 2012 # METODE METODE NEMID 2012 MÅLGRUPPE Målgruppen er personer i aldersgruppen 15 år+, svarende til godt 4,4 millioner danskere. DATAINDSAMLING Dataindsamlingerne

Læs mere

Kommunikationsstrategi for Varde Kommune

Kommunikationsstrategi for Varde Kommune TIL UDVALGET FOR ØKONOMI OG ERHVERV Kommunikationsstrategi for Varde Kommune God kommunikation formulerer og kanaliserer budskaber og sikrer, at disse når rettidigt frem til relevante målgrupper. Økonomiudvalget

Læs mere

Formål Hvorfor overhovedet være på sociale medier?

Formål Hvorfor overhovedet være på sociale medier? Formål Hvorfor overhovedet være på sociale medier? Hvad er formålet? Beskriv kortest muligt det overordnede formål med din virksomhed tilstedeværelse på sociale medier. Hvad er succeskriterierne? Noter

Læs mere

INTRO. Præsentation KAREN FEDER DESIGN PROJEKTER MOBILE ROLLESPIL BRUGER SCENARIE OUTRO

INTRO. Præsentation KAREN FEDER DESIGN PROJEKTER MOBILE ROLLESPIL BRUGER SCENARIE OUTRO INTRO Præsentation KAREN FEDER DESIGN PROJEKTER MOBILE ROLLESPIL BRUGER SCENARIE OUTRO KAREN FEDER Pædagog Uddannet pædagog i år 2000 Arbejdet 5 år som observationspædagog En bred viden om mennesker og

Læs mere

Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune

Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune Udvikling & Kommunikation Godkendt af byrådet august 2010 Kommunikationspolitik Aabenraa Kommune er en stor arbejdsplads, hvor alle medarbejdere kommunikerer

Læs mere

Udviklingsplan 2010-2013

Udviklingsplan 2010-2013 CAMPING HYTTER VANDLAND WELLNESS ACTION CAFE BUTIK NATUR Limfjords Camping & Vandland Ålbæk Strandvej 5 DK-7860 Spøttrup Tel.: +45 9756 0250 E-mail: camping@limfjords.dk Internet: www.limfjords.dk Udviklingsplan

Læs mere

Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen

Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen Den mobile kulturguide Formidling af kulturelle tilbud i kommunen 2 Roskilde LIVE Case for Roskilde Kommune lanceret maj 2012 Scan QR-koden eller sms mob roskilde til 1969 En let og legende vej til kulturelle

Læs mere

Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning

Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning Dit Liv På Nettet - Manus 8. klasse Materiale om netetik og digital dannelse til Aalborg Kommunes Skoleforvaltning 2015 Center for Digital Pædagogik Forord Dette manuskript er tilknyttet præsentationen

Læs mere

Guidelines for brugen af. sociale medier i Børn og Unge

Guidelines for brugen af. sociale medier i Børn og Unge Guidelines for brugen af sociale medier i Børn og Unge Guidelines for brugen af sociale medier i børn og unge 2 Sociale medier som Facebook og Twitter fylder stadig mere i danskernes hverdag. Antallet

Læs mere

Ældres anvendelse af internet

Ældres anvendelse af internet ÆLDRE I TAL 2014 Ældres anvendelse af internet Ældre Sagen Marts 2014 Ældre Sagen udarbejder en række analyser om ældre med hovedvægt på en talmæssig dokumentation. Hovedkilden er Danmarks Statistik, enten

Læs mere

Udbud Online tilstedeværelse stærke feriesteder i Region Midtjylland.

Udbud Online tilstedeværelse stærke feriesteder i Region Midtjylland. Udbud Online tilstedeværelse stærke feriesteder i Region Midtjylland. Udbyder Opgaven bliver udbudt af projektet: Stærke turismekompetencer - Kvalitetsløft gennem online tilstedeværelse. Dette projekt

Læs mere

JOE & THE JUICE Kommunikationsstrategi 2013-2015

JOE & THE JUICE Kommunikationsstrategi 2013-2015 JOE & THE JUICE Kommunikationsstrategi 2013-2015 Indhold We our costumers... 3 Ingredients of Joe & the Juice... 4 Aim of the game... 5 The spirit of Joe & the Juice... 6 Joe & the Juice meets the world...

Læs mere

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2 Kystturisme Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark Indhold: 1. Hvad betyder Turismeerhvervet for Danmark 2. Hvem er vores gæster 3. Motiver for ferien

Læs mere

Hvem behøver en Fan side?

Hvem behøver en Fan side? Facebook Fan sider er en fantastisk måde at promovere en virksomhed på, og en vigtig del af enhver social media marketing plan. Oprettelse af en grundlæggende side er ikke så kompliceret, men at skabe

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

Strategi for. kundeanmeldelser

Strategi for. kundeanmeldelser Strategi for kundeanmeldelser Bliv ikke straffet Du må ikke belønne dine kunder for at skrive en anmeldelse. Ingen rabat, ingen gaver, ingen special treatment. Du må kun tilskynde kunden til at anmelde.

Læs mere

SKAB IDÉER. Et spil om lokalt iværksætteri

SKAB IDÉER. Et spil om lokalt iværksætteri SKAB IDÉER Et spil om lokalt iværksætteri SPILMANUAL FOR DIG, DER SÆTTER SPILLET I GANG GENERELT Spillet består af en spilmanual, en spilleplade og 13 øvelseskort. Derudover har du denne spilmanual, som

Læs mere

Branding og strategisk kommunikation

Branding og strategisk kommunikation Derfor står jeg her Branding og strategisk kommunikation Workshop Kirkernes Mediedag Kommunikationsrådgiver Michael Trinskjær 25. januar 2014 KOMMUNIKATØR Cand.comm., kommunikationsrådgiver; direktør Aspekta

Læs mere

Digital turismeinformation i international topklasse

Digital turismeinformation i international topklasse Digital turismeinformation i international topklasse Partnerskabet Det Digitale Turisme Danmark 30. Juni 2014 Baggrund Digital turismeinformation De danske turismeorganisationer har opbygget en unik produktdatabase

Læs mere

Salg med LinkedIn Online kursus 4. Del

Salg med LinkedIn Online kursus 4. Del Salg med LinkedIn Online kursus 4. Del Vi går i gang præcis kl. 12 Kursus : Salg med LinkedIn nr. 1 Dato: september 2012 linkedin.com/in/olebachandersen Introduktion til kurset indholdet 1. Betydningen

Læs mere

Salg med LinkedIn. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg. Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012.

Salg med LinkedIn. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg. Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012. Din vært: Ole Bach Andersen linkedin.com/in/olebachandersen Salg med LinkedIn Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg Introduktion til kurset det

Læs mere

Strategi for brugerinvolvering: Robinson Ekspeditionen

Strategi for brugerinvolvering: Robinson Ekspeditionen Strategi for brugerinvolvering: Robinson Ekspeditionen Valg af TV program og begrundelse: Vi har valgt at lave en strategi for brugerinvolvering for Robinson Ekspeditionen (RE). Programmet er stadig kongen

Læs mere

dig&mig feriefornøjelser for

dig&mig feriefornøjelser for dig&mig feriefornøjelser for Lyst til femstjernet campingferie med udsigt til havet og fynsk idyl ad libitum? Så kom og nyd livet på Camp Hverringe. Her er hygge, fantastisk natur og andre voksne, der

Læs mere

Beskrivelse af projektet Den digitale oplevelse i formidlingen

Beskrivelse af projektet Den digitale oplevelse i formidlingen Beskrivelse af projektet Den digitale oplevelse i formidlingen Projektets mål Projektet tager afsæt i afprøvning af et nyt medie som en anderledes formidlingsform: et digitalt magasin der indeholder video,

Læs mere

Cykelturismens økonomiske betydning

Cykelturismens økonomiske betydning Cykelturismens økonomiske betydning - for Danmark 2008 - Af Ditte Møller Munch/Temaprojektleder Aktiv Danmark Indhold Definition af en cykelturist Turistomsætning og døgnforbrug for cykelturister Overnatningsform

Læs mere

Salgsklart bibliotek og indirekte værtskab - Hasseris

Salgsklart bibliotek og indirekte værtskab - Hasseris bilag 1 Salgsklart bibliotek og indirekte værtskab - Hasseris Life Cycle Stage Ansvarlig Touch Type Statisk Interaktiv Stickers "Drive-In"-bruger "Entusiast"-bruger Ankomst Velkomst Selvbetjening Shopping

Læs mere

Brugerundersøgelse. Anvendelse af politiets profiler på Facebook og Twitter. Ibureauet, Information

Brugerundersøgelse. Anvendelse af politiets profiler på Facebook og Twitter. Ibureauet, Information Brugerundersøgelse Anvendelse af politiets profiler på Facebook og Twitter Ibureauet, Information 26. august 2013 Side 2 1. Baggrund Rigspolitiet gennemførte i 2011 en foranalyse samt udarbejdede en business

Læs mere

Indledning. Konkret markedsføringsplan:

Indledning. Konkret markedsføringsplan: Indledning Indledende research Bibliotekets tilbud Vesthimmerlands biblioteker har 2 mailinglister. En til at informere om voksenarrangementer og en til Ulvetimen nyhedsbrev til børnefamilier, som også

Læs mere

Undersøgelse af brugertilfredshed og muligheder for at få flere borgere til at bruge selvbetjeningsløsninger

Undersøgelse af brugertilfredshed og muligheder for at få flere borgere til at bruge selvbetjeningsløsninger Undersøgelse af brugertilfredshed og muligheder for at få flere borgere til at bruge selvbetjeningsløsninger Brugerundersøgelse i Borgerservice nov. 2011 2012 Side 1 Præsentation 11. januar 2012 Lars Wiinblad

Læs mere

Case: Messearrangør Sund Livstil

Case: Messearrangør Sund Livstil Case: Messearrangør Sund Livstil Opsummering Livstils messen er en årlig event. Arrangøren har altid udført markedsføring gennem print og TV, samt mail, men målgruppen fanges ikke længere gennem traditionelle

Læs mere

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET Guide -Skab synlighed om jeres arrangement Skal I have stablet et arrangement på benene og vil I gerne have nogle tips til, hvordan I kan nå ud til andre end jeres eksisterende medlemmer? Så tjek nedenstående

Læs mere

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig Lær IT Forår 2015 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til forårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle både for nybegyndere og for dem der trænger til at få opgraderet

Læs mere

SAS Travel Club Din klub i SAS

SAS Travel Club Din klub i SAS SAS Travel Club Din klub i SAS Office@sastravel.dk Indhold Indhold... 2 Med os kan du både ryge og rejse Vision Mission Strategi Værdier... 3 Vi hjælper dig på vej... 4 Hvordan finder du os... 5 Hjælp?...

Læs mere

Et mere flydende spil Et lavere handicap En større glæde ved golfen

Et mere flydende spil Et lavere handicap En større glæde ved golfen Blot 2½ time i luften og du er sikker på godt golfvejr og en udviklende golfoplevelse. Et mere flydende spil Et lavere handicap En større glæde ved golfen Vore workshops har kun et formål: at give dig

Læs mere

KNAP 1.000.000 GÆSTER BESØGER ÅRLIGT HORSENS...

KNAP 1.000.000 GÆSTER BESØGER ÅRLIGT HORSENS... KNAP 1.000.000 GÆSTER BESØGER ÅRLIGT HORSENS... HAR DU SIKRET, AT DE OGSÅ BESØGER DIG? I 2006 brugte de over 600.000.000 kr. og denne kampagne skal få dem til at bruge endnu flere penge i 2010 - så det

Læs mere

Kystturisterne i Danmark

Kystturisterne i Danmark Kystturisterne i Danmark En ABC med regionalt fokus VisitDenmark, 2012 Viden & Analyse Forord Med en samlet omsætning på 34 mia. kr. og 68.500 direkte og afledte job i Danmark er kystturismen et betydningsfuldt

Læs mere

Referat til Regionsbestyrelsesmøde 27. marts 2014 kl. 13-17 i Kulturhuset Indre By, Charlotte Ammundsens Plads 3, mødelokale 2.

Referat til Regionsbestyrelsesmøde 27. marts 2014 kl. 13-17 i Kulturhuset Indre By, Charlotte Ammundsens Plads 3, mødelokale 2. Referat til Regionsbestyrelsesmøde 27. marts 2014 kl. 13-17 i Kulturhuset Indre By, Charlotte Ammundsens Plads 3, mødelokale 2. Indhold Dagsorden til Regionsbestyrelsesmøde... 1 1. Velkommen v. Tine Nielsen...

Læs mere

IT-kurser. Forår 2015

IT-kurser. Forår 2015 IT-kurser Forår 2015 Sådan tilmelder du dig På bibliotekets hjemmeside kan du tilmelde dig et eller flere af vores kurser. Det er nemt og bekvemt, og du kan gøre det, lige når det passer dig. Har du bestilt

Læs mere