Eksamineret finansrådgiver PENSION

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Eksamineret finansrådgiver PENSION"

Transkript

1 Eksamineret finansrådgiver PENSION

2 HVAD FÅR JEG UD AF AT DELTAGE? Du får en solid faglig viden, som du kan bruge både i din rådgivning af kunder og i sparringen med dine kolleger. Samtidig styrker du dine kompetencer i selv at finde løsninger på forskellige problemstillinger og opnår større bredde i din rådgivning. Uddannelsen giver dig færdigheder, der gør dig til en stærkere sparringspartner for både kunder, kolleger og din virksomhed. Uddannelsen afslutter du med én samlet eksamen fordelt på to dage. Læs mere om indholdet i de enkelte moduler på de næste sider. Det er også muligt at tilmelde sig enkeltmoduler, hvis du blot mangler at opdatere dig på et af de områder, der indgår i uddannelsen. Du får blandt andet indblik i de muligheder, der er inden for pension til virksomhedsejere, planlægning af nedsparingsforløb for kunderne mv. Det er med til at øge kundens udbytte og tilfredshed. Ved at optimere din behovsafdækning øger du indtjeningen på kundeengagementet til gavn for din virksomhed. Gennem forløbet får du personlig sparring og tilbagemelding på de cases, som du afleverer. Det giver dig mulighed for at fokusere på de områder, du har brug for, og målrette dine indsatser.

3 OPBYGNING AF UDDANNELSEN Kick-off Jura PBL Nedsparing og sociale ydelser Produkter i livsog pensionselskaber Rådgivningsmoduler (enkelt dage) 1 dag 2 dage 2 dage 2 dage 1 dag 4 dage UNDERSTØTTENDE AKTIVITETER Før-måling Synopsis og cases Lærebøger, kompendier og e-learning-kurser Efter-måling Kompetenceprøve efter hvert fagmodul Eksamen Individuel tid MÅLGRUPPE Uddannelsen er for dig, der er eller ønsker at blive specialist eller pensionsansvarlig. Den er også relevant for dig, der ønsker at gå fagligt i dybden med problemstillinger på pensionsområdet. Du er eksempelvis pensionsrådgiver eller fagansvarlig på området og ønsker at styrke din faglighed.

4 FORUDSÆTNINGER FOR AT DELTAGE Du har solid erfaring i at rådgive om afdækning af kundens behov både i forhold til opsparing og udarbejdelse af nedsparingsforslag til kunder, der er tæt på pensionsalderen. Herudover har du indgående kendskab til pensionsprodukternes egenskaber og virkemåde. Derudover skal du have en Akademiuddannelse i Finansiel rådgivning eller tilsvarende teoretisk uddannelse. METODE Undervisningen er en vekselvirkning mellem teori, cases og fremlægning i plenum.

5 DIN FORBEREDELSE Din forberedelse er afgørende for dit udbytte af hvert modul, da undervisningen er tilrettelagt ud fra, at du har forberedt dig via forskellige læringsaktiviteter. I god tid inden undervisningsdagene får du tilsendt dine opgaver, så du har tid til at indsamle materiale og tilegne dig ny viden, som du skal bruge i dine løsninger. SYNOPSIS En synopsis er en skriftlig, struktureret sammenfatning af et fagligt emne. Det vil sige, at du med udgangspunkt i det givne emneområde og en problemformulering skal undersøge, hvilke materialer der er relevante at inddrage i din synopsis (love, paragraffer, figurer, beregninger, litteratur osv.). På baggrund af materialerne skal du formidle din besvarelse på en enkel og letforståelig måde. CASES Via cases får du sat din faglige viden i spil, så du kommer bredt rundt i stoffet, før du møder til undervisning. Du får en kortfattet feedback og dermed mulighed for at forberede dig yderligere, hvis du har brug for det. LITTERATUR OG ARTIKLER Du får løbende udleveret bøger og relevante artikler, som du skal læse. Herudover skal du selv søge og finde relevante informationer om udvalgte emner, som du skal bruge i dine løsninger. Det kan eksempelvis være forretningsgange, søgning på internettet, brug af fagligt netværk og lignende. MÅLINGER Undervejs i forløbet skal du lave før- og eftermålinger for at måle effekten af din forberedelse og din indlæring. En måling er ikke en læringsaktivitet, som du skal bestå for at gennemføre uddannelsen, men et redskab til at optimere din indsats. E-LEARNING-KURSER Forud for modulerne tipper vi dig om hvilke e-learnings-kurser, du med fordel kan gennemgå for at genopfriske din grundviden inden for de faglige områder.

6 KOMPETENCEPRØVER For at demonstrere din viden skal du efter hvert af de 4 fagmoduler gennemføre en kompetenceprøve. Prøven er en skriftlig 2 eller 3 timers prøve alt efter hvilket fagmodul, du skal gennemføre prøve i. Prøven indeholder en række spørgsmål og mindre cases, som er rettet mod det faglige indhold i det modul, som du netop har deltaget i. For at du kan gå til den afsluttende eksamen på uddannelsen, skal du have bestået alle kompetenceprøver. Dokumenteret 40% læringseffekt i gennemsnit på det seneste hold

7 KICK OFF Vi gennemgår rammerne for uddannelsesforløbet, mål og delmål, herunder hvordan cases, kompetenceprøver og eksamen gennemføres. Desuden går vi i dybden med, hvordan du skriver en synopsis, og du får en vejledning, som du skal bruge i forløbet. På Kick off får du ligeledes introduktion og vejledning til at søge og læse love samt generel retsinformation. Du får overblik over de forventninger, der stilles til dig i forbindelse med din deltagelse på uddannelsen. Herudover får du et værktøj til at notere dine fokuspunkter, så du kan bruge dem i din personlige handlingsplan gennem forløbet. Her kan du følge din egen udvikling, hvis du vil. Vi danner teams, der skal samarbejde i dele af forløbet. De enkelte teams får mulighed for at aftale praktiske detaljer, ligesom du naturligvis også har mulighed for at få svar på eventuelle spørgsmål.

8 JURA BLIV SKARP PÅ JURA I DIN RÅDGIVNING Har du styr på, hvordan kunden er stillet, når samleveren eller ægtefællen dør? Er du rustet til at rådgive private kunder om begunstigelse? Behersker du viden om det ansvar, rådgiveren er underlagt? UDBYTTE Målet med at deltage på dette modul er at blive skarp på den juridiske del af pensionsrådgivningen og få styrket dine kompetencer. Du bliver i stand til at udvide din rådgivning af kunderne. Modulet indeholder desuden aktuelle emner, lovtiltag og konsekvenser, som du kan anvende i din daglige rådgivning. EMNER Ægtefælles og samleveres formueforhold Deling ved samlivsophævelse eller skilsmisse Arvelovgivning Dødsboskifte- og begunstigelsesreglerne INDHOLD Modulet indeholder et forarbejde, hvor du sætter dig ind i et emne og udarbejder en synopsis, som sammen med de øvrige deltageres synopser, e-learning-kurser og faglitteratur danner det faglige grundlag for kursusdagen. På selve kursusdagen bygger vi videre på deltagernes faglige fundament, så modulets emner belyses fra flere vinkler og indgår i overvejelser og diskussioner på grundlag af en række cases. FORBEREDELSE Synopsis, case og faglitteratur Før- og eftermålinger E-LEARNING-KURSER Ægtefællers pensionsrettigheder Arv og skifte Begunstigelse (Forventet forberedelse: 30 timer)

9 PENSIONSBESKATNINGSLOVEN BLIV SKARP PÅ REGLERNE OG INDDRAG DEM, NÅR DU RÅDGIVER DINE KUNDER Er du godt rustet til at rådgive dine kunder om pensionsprodukter og de muligheder, lovgivningen åbner op for? Kan du rådgive om den optimale pensionsløsning i forhold til højst muligt fradrag og konsekvenser, hvis aftalen ændres? Behersker du viden om pensionsprodukterne, og kan du se de mulige forretningsområder blandt dine kunder? UDBYTTE Målet er at blive skarp på den juridiske vinkel i pensionsrådgivning og få styrket dine kompetencer. Det vil gøre dig i stand til at udvide rådgivningen af dine kunder. Vi lægger speciel vægt på indholdet i pensionsbeskatningsloven med fokus på livrente og fradragsregler. De forberedte synopser bringer vi i spil med vægt på, hvordan du bruger din viden til rådgivning af dine kunder. Herudover kommer vi omkring en række relevante overgangsregler og særlige regler for eksempelvis selvstændige, udstationerede og grænsegængere. Vi kigger på aktuelle emner, lovtiltag og konsekvenser, som du kan anvende i din daglige rådgivning, og du får en grundig gennemgang af nedenstående emner. EMNER Personskat Pensionslovgivning Aldersopsparing Kapital- og ratepension Livsvarig- og ophørende livrente Fradrags- og overgangsregler Formkrav og udbetalingsregler FORBEREDELSE Synopsis, case og faglitteratur Før- og eftermålinger Personlig tilbagemelding E-LEARNING-KURSER Overførsel af pensionsordninger Pensionsprodukter i pengeinstitutter Begunstigelse Personskat PensionsInfo (Forventet forberedelse: 30 timer)

10 PRODUKTER I LIVS- OG PENSIONSSELSKABER PENSIONSMARKEDET I DANMARK Har du kendskab til og forståelse for relevante forsikringsydelser til brug i pensionsrådgivningen? UDBYTTE På dette modul lærer du at forstå pensionsoversigter og depotregnskaber samt at redegøre for forskellige bonussystemer. Du får træning i at identificere produkter i forsikringsselskaber, herunder G82-grundlaget. Det vil give dig bedre mulighed for at synliggøre forskelle mellem forsikringer med garanterede ydelser og markedsrenteordninger for dine kunder. Du lærer at anvende personskattesystemet aktivt, så du kan give dine kunder en optimal rådgivning om fradragsmuligheder og om at sammensætte produkttyper. Vi fokuserer også på mulighederne for at overføre pensionsordninger fra andre pengeinstitutter og/eller forsikringsselskaber via PBL 41: Herunder at skabe overblik over de konsekvenser en overførsel kan betyde kunderne. EMNER G82-grundlag Pensionsoversigter/depotregnskaber Bonussystemer Ordninger med garanterede ydelser/ ordninger i markedsrente Firmapensionsordninger Arbejdsmarkedspension og tjenestemandspension Brug af PensionsInfo Produktforskelle og specialiteter 41-overførsel og jobskifteaftalen FORBEREDELSE Synopsis, case og faglitteratur Før- og eftermålinger Personlig tilbagemelding E-LEARNING-KURSER Overførsel af pensionsordninger Pensionsprodukter i livs- og pensionsforsikringsselskaber Forsikringsprodukter PensionsInfo (Forventet forberedelse: 30 timer)

11 NEDSPARING OG SOCIALE YDELSER BRINGER DIN ROLLE SOM PENSIONSRÅDGIVER I SPIL Har du overblik over, hvilke opsparingsordninger kunden kan vælge? Er du fortrolig med de muligheder, der findes i forhold til de forskellige opsparingstyper, så du kan planlægges optimalt i forhold til kundens behov og ønsker? Kender du reglerne om pension for selvstændige? UDBYTTE På dette modul lærer du om de forskellige opsparings-former, brugen af korte livrenter og om at optimere nedsparingsperioden. Du bliver i stand til at vurdere fordele ved pensionsopsparing i forhold til andre opsparingsformer. Du får input til at optimere kundens økonomi i nedsparingsperioden i forhold til sociale ydelser og skat blandt andet ved at anvende korte livrenter og aktiv brug af kapitalpension til optimering. Herudover får du et indgående kendskab til de sociale ydelser i Danmark, herunder regler for efterløn, modregningsregler, folkepension og pensionstillæg. Vi arbejder grundigt med samspilsproblematikkerne mellem kundernes egne pensionsordninger og de ydelser, de er berettiget til fra det offentlige. EMNER Efterløn og folkepension Forskellige opsparingsformer Optimering af nedsparing Fraflytningsbeskatning Korte livrenter FORBEREDELSE Test, case og faglitteratur Før- og eftermålinger Personlig tilbagemelding E-LEARNING-KURSER Nedsparing Sociale ydelser (Forventet forberedelse: 30 timer)

12 RÅDGIVNINGSMODULER STYRK DIN KOMPETENCE TIL AT GÅ I DIALOG MED DINE KUNDER OM PENSIONSORDNINGER Forbereder du altid dine kundemøder på samme måde? Ved du, hvad dine kunder ønsker sig af deres pensionsløsning, eller hvad de ønsker sig af pensionstilværelsen? Har du styr på, hvilke værktøjer du kan bruge i forbindelse med rådgivning og anvendelse af dem? UDBYTTE På kursusdagene sætter vi særligt fokus på dialogen med kunderne. Det handler især om at få italesat og flyttet kundens fokus til de ønsker, værdier og forventninger, kunden har nu og til fremtiden. Du får inspiration til at forberede kundemøder med pension som tema. Du får desuden ideer til, hvordan samtalen kan forløbe, og indblik i at præsentere løsningsforslag for kunden. Herudover skal du gennemføre et interview, der danner grundlag for den case, du skal løse til det efterfølgende modul. for at udarbejde brugbare spørgerammer til dine kundemøder. METODE Sammen med dit team gennemfører du et møde med en kunde, hvor du via interview og spørgeteknik afdækker kundens behov og værdier og derefter præsenterer et løsningsforslag. Du får feedback på dine præstationer. Imellem hvert modul udarbejder teamet et oplæg på de faglige problemstillinger, som deres præsentation omfatter. Underviseren giver feedback til gruppen om de faglige problemstillinger, før teamet udarbejder præsentationen og fremlægger den på det efterfølgende modul. (Forventet forberedelse: ca. 6-8 timer mellem hver undervisningsdag) Til at understøtte dine kompetencer i kundemødet vil vi aktivt arbejde med DiSC som adfærdsværktøj, og du vil få mulighed

13 EKSAMEN FÅ BEVIS PÅ DINE KOMPETENCER Eksamen foregår på FU og er fordelt over to dage med nogle dage imellem. Til eksamen møder du en ekstern censor og en underviser fra Uddannelsescentret. Til eksamen gennemfører du en pensionsrådgivning af en kunde. METODE På den første eksamensdag får du udleveret en case. Du får 20 minutter til at forberede dig til det efterfølgende interview af en kunde. Interviewet varer ca. 35 minutter. Herefter har du nogle dage til at analysere oplysningerne og finde løsningsmuligheder, så kundens behov bliver opfyldt. Du har adgang til alle de hjælpemidler og systemer, du normalt benytter, når du udarbejder en løsning til en kunde. På anden eksamensdag afslutter du din eksamen med en at præsentere din løsning for kunden og dermed salg af dit tilbud. Vær opmærksom på at du ud over behovsanalysen også bliver testet i din faglige viden. Vi lægger størst vægt på din evne til at kombinere det fagligt korrekte med de informationer, kunden fremlægger. Din evne til at formidle de faglige problemstillinger på en kundevenlig måde, der sikrer, at kunden forstår løsningen og accepterer et evt. tilbud, spiller også ind. Du bliver bedømt efter 12-skalaen på den faglige del og på din præsentation. For at kunne gå til eksamen skal du have deltaget på alle moduler og bestået kompetenceprøverne. (Eksamensafholdelse med individuelle tider)

14 TILBUD TIL DIG 2 GRATIS TEMADAGE Vi udbyder løbende temadage, hvor vi behandler tidens relevante emner, og det er vores erfaring, at det er en god måde at holde sig opdateret med den nyeste viden. Når du har gennemført og bestået Eksamineret Finansrådgiver Pension får du tilbud om at deltage i 2 gratis temadage. Dagene skal du bruge inden for 1 år efter endt eksamen. Forplejning på dagene er for egen regning. Du skal blot tilmelde dig på mail til Tina Damgaard, tbd@finansudd.dk med oplysning om, hvilken temadag, du tilmelder dig, og hvornår du har afsluttet din uddannelse.

15 DET SIGER TIDLIGERE DELTAGERE En super, men også tidskrævende uddannelse, som giver en rigtig god faglig ballast. Den case orienterende undervisning har givet mig nogle gode salgs- og kommunikative kompetencer. Formuerådgiver Jørgen G. Nielsen, Vestjysk Bank Eksamineret Finansrådgiver Pension er en super uddannelse, der kommer hele vejen rundt om pension, jura, de forskellige produkter i Forsikringsselskaberne samt Nedsparing & Sociale Ydelser. I hverdagen har jeg stort udbytte af min uddannelse. Jeg er blevet meget bedre rent fagligt, kan svare på flere spørgsmål fra kunderne og ofte give dem det lille ekstra i form af min faglige viden. Alle mine skole ting står i banken og bliver ofte brugt som opslagsværk. Uddannelsen kan jeg bestemt anbefale andre at tage. Pensionsrådgiver Ann Eskildsen Rasmussen, Sydbank Jeg er blevet en endnu bedre pensionsrådgiver end før, da jeg har fået udvidet min faglige viden på jurasiden og nu er skarpere på visse områder og hurtigere kan rådgive kunderne uden at skulle undersøge det først. Jeg tager jævnligt en synopsis frem, hvis jeg lige er i tvivl om noget, så jeg anvender dem aktivt i min mødeforberedelse. - Jeg synes, det er en spændende måde, modulet er bygget op på med egen synopsis og opponering mod en andens synopsis, det i sig selv er også meget udviklende. Da der er så meget selvstudie i det kræver det også, at vi bliver fulgt helt til dørs af vores undervisere, hvilket jeg synes fungerede udmærket. Vi kunne både ringe og maile til dem ved tvivlsspørgsmål eller forkerte tolkninger, hvilket var godt. Pensionsrådgiver Pia Pedersen, Sydbank

16 Finanssektorens Uddannelsescenter 2019 KONTAKT OS Vil du høre mere, kan du kontakte: Finanssektorens Uddannelsescenter Skovsvinget 10, 8660 Skanderborg Telefon Du kan også få mere information på

EKSAMINERET FINANSRÅDGIVER PENSION

EKSAMINERET FINANSRÅDGIVER PENSION EKSAMINERET FINANSRÅDGIVER PENSION HVAD FÅR JEG UD AF AT DELTAGE? Du får en solid faglig viden, som du kan bruge både i din rådgivning af kunder og i sparringen med dine kolleger. Samtidig styrker du dine

Læs mere

Eksamineret finansrådgiver FORMUERÅDGIVNING

Eksamineret finansrådgiver FORMUERÅDGIVNING Eksamineret finansrådgiver FORMUERÅDGIVNING HVAD FÅR JEG UD AF Finanssektorens Uddannelsescenter tilbyder en målrettet uddannelse med afsluttende eksamen, som styrker dine kompetencer til at rådgive kunderne

Læs mere

Eksamineret finansrådgiver FORMUERÅDGIVNING

Eksamineret finansrådgiver FORMUERÅDGIVNING Eksamineret finansrådgiver FORMUERÅDGIVNING HVAD FÅR JEG UD AF AT DELTAGE? Finanssektorens Uddannelsescenter tilbyder en målrettet uddannelse med afsluttende eksamen, som styrker dine kompetencer til at

Læs mere

EKSAMINERET FINANSRÅDGIVER FORMUERÅDGIVNING

EKSAMINERET FINANSRÅDGIVER FORMUERÅDGIVNING EKSAMINERET FINANSRÅDGIVER FORMUERÅDGIVNING HVAD FÅR JEG UD AF Finanssektorens Uddannelsescenter tilbyder en målrettet uddannelse med afsluttende eksamen, som skal styrke dine kompetencer til at yde kunderne

Læs mere

PENSION KURSER PÅ RÅDGIVERNIVEAU

PENSION KURSER PÅ RÅDGIVERNIVEAU PENSION KURSER PÅ RÅDGIVERNIVEAU PENSIONSRÅDGIVNING - EN DØRÅBNER Finanssektorens Uddannelsescenter har et bredt udvalg af pensionskurser. Kurserne henvender sig til medarbejdere, som arbejder med pensionsrådgivning,

Læs mere

EKSAMINERET FINANSRÅDGIVER INVESTERING

EKSAMINERET FINANSRÅDGIVER INVESTERING EKSAMINERET FINANSRÅDGIVER INVESTERING Den mest fagrelevante uddannelse jeg har taget i meget lang tid. Super og godt fagligt løft Thomas tidligere deltager på uddannelsen. HVAD FÅR JEG UD AF AT DELTAGE?

Læs mere

FU vejledning: Indsæt foto i rammen Beskær foto i ramme Er overskriften utydelig? Er logo og pay-off utydeligt?

FU vejledning: Indsæt foto i rammen Beskær foto i ramme Er overskriften utydelig? Er logo og pay-off utydeligt? DEN ERFARNE RÅDGIVER VIL DU SKABE FLERE FORRETNINGER? Den erfarne rådgiver er en uddannelse for dig, der er erfaren privatkunderådgiver. Du er generelt rigtig dygtig til jobbet, men ønsker at blive endnu

Læs mere

FINANS TRAINEE- UDDANNELSEN

FINANS TRAINEE- UDDANNELSEN FINANS TRAINEE- UDDANNELSEN UDDANNELSE FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER NYESTE VIDEN BEDSTE FORMIDLING FINANS TRAINEE MED ELLER UDEN ECTS Finans Trainee-uddannelsen starter i september måned og strækker

Læs mere

FU vejledning: Indsæt foto i rammen Beskær foto i ramme Er overskriften utydelig? Er logo og pay-off utydeligt?

FU vejledning: Indsæt foto i rammen Beskær foto i ramme Er overskriften utydelig? Er logo og pay-off utydeligt? FINANS TRAINEE FINANS TRAINEE MED ECTS Finans Trainee-uddannelsen starter i september måned og strækker sig over 10 måneder. Uddannelsen består af tre grene: Et praktisk forløb i virksomheden Faget Finansielle

Læs mere

DEN ERFARNE RÅDGIVER 2.0

DEN ERFARNE RÅDGIVER 2.0 DEN ERFARNE RÅDGIVER 2.0 VIL DU SKABE FLERE FORRETNINGER? Mange tilmelder sig Den erfarne rådgiver for at få en faglig opdatering. Generelt har deltagerne lettere ved bolig end ved pension og investering.

Læs mere

EKSAMINERET FINANSRÅDGIVER INVESTERING

EKSAMINERET FINANSRÅDGIVER INVESTERING EKSAMINERET FINANSRÅDGIVER INVESTERING HVAD FÅR JEG UD AF AT DELTAGE? Finanssektorens Uddannelsescenter tilbyder en unik uddannelse inden for investeringsområdet med en afsluttende eksamen, der styrker

Læs mere

TRAINEE-UDDANNELSE FOR BACHELORER MODULBESKRIVELSE PRIVATLINJEN

TRAINEE-UDDANNELSE FOR BACHELORER MODULBESKRIVELSE PRIVATLINJEN TRAINEE-UDDANNELSE FOR BACHELORER MODULBESKRIVELSE PRIVATLINJEN KLASSISK FORLØB - PRIVATLINJEN MODUL INTRODUKTION & KOMMUNIKATION KREDIT BOLIG PERSONLIG PERFORMANCE AFLEVERINGS- OPGAVER Afleveringsopgave

Læs mere

DEN ERFARNE RÅDGIVER 2.0

DEN ERFARNE RÅDGIVER 2.0 DEN ERFARNE RÅDGIVER 2.0 VIL DU SKABE FLERE FORRETNINGER? Mange tilmelder sig Den erfarne rådgiver for at få en faglig opdatering. Generelt har deltagerne lettere ved bolig end ved pension og investering.

Læs mere

FRA PRIVAT TIL ERHVERV 2

FRA PRIVAT TIL ERHVERV 2 FRA PRIVAT TIL ERHVERV 2 ET NATURLIGT SKRIDT MOD RÅDGIVNING AF ERHVERVSKUNDER FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER FRA PRIVAT- TIL ERHVERVSOMRÅDET ET NATURLIGT SKRIDT TIL RÅDGIVNING AF ERHVERVSKUNDER Rådgivere

Læs mere

SALGSLEDELSE I PRAKSIS

SALGSLEDELSE I PRAKSIS SALGSLEDELSE I PRAKSIS FÅ VÆRKTØJERNE TIL AT VÆRE BLANDT DE BEDSTE SALGSLEDERE I DEN FINANSIELLE SEKTOR Salgsledelse i Praksis udvikler dine evner som salgsleder. Du får praksisnære værktøjer, som du kan

Læs mere

CERTIFICERET SALGSLEDELSE I PRAKSIS (CSP)

CERTIFICERET SALGSLEDELSE I PRAKSIS (CSP) CERTIFICERET SALGSLEDELSE I PRAKSIS (CSP) FÅ VÆRKTØJERNE TIL AT VÆRE BLANDT DE BEDSTE SALGSLEDERE I DEN FINANSIELLE SEKTOR Certificeret Salgsledelse i Praksis udvikler dine evner som salgsleder. Du får

Læs mere

FU vejledning: Indsæt foto i rammen Beskær foto i ramme Er overskriften utydelig? Er logo og pay-off utydeligt?

FU vejledning: Indsæt foto i rammen Beskær foto i ramme Er overskriften utydelig? Er logo og pay-off utydeligt? INVESTERING INVESTERING MED I din hverdag møder du kunder, der har mange penge stående på kontoen. Renten er lav, og i nogle situationer får kunden reelt set et negativt afkast, når der tages højde for

Læs mere

UDDANNELSE DEN ERFARNE RÅDGIVER FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER

UDDANNELSE DEN ERFARNE RÅDGIVER FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER UDDANNELSE DEN ERFARNE RÅDGIVER FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER NYESTE VIDEN BEDSTE FORMIDLING DIT UDBYTTE Opdatering af kompetencer med den nyeste faglige viden Genopfriskning af faglig viden inden

Læs mere

FINANS TRAINEE MED ELLER UDEN ECTS

FINANS TRAINEE MED ELLER UDEN ECTS FINANS TRAINEE FINANS TRAINEE MED ELLER UDEN ECTS Finans Trainee-uddannelsen starter i september måned og strækker sig over 10 måneder. Uddannelsen består af et praktisk forløb i en virksomhed og et parallelt

Læs mere

FRA PRIVAT TIL ERHVERV 2

FRA PRIVAT TIL ERHVERV 2 FRA PRIVAT TIL ERHVERV 2 ET NATURLIGT SKRIDT MOD RÅDGIVNING AF ERHVERVSKUNDER FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER FRA PRIVAT- TIL ERHVERVSOMRÅDET ET NATURLIGT SKRIDT TIL RÅDGIVNING AF ERHVERVSKUNDER Rådgivere

Læs mere

GET F IT, DEN 6. OKTOBER 2015. Digitaliseret pensionsrådgivning

GET F IT, DEN 6. OKTOBER 2015. Digitaliseret pensionsrådgivning GET F IT, DEN 6. OKTOBER 2015 Digitaliseret pensionsrådgivning Danmarks tredjestørste pensionsselskab 300.000 kunder AMP- og firmaordninger 257 mia. kr. i aktiver 7,8 mia. kr. i årlige indbetalinger 7,2

Læs mere

ERHVERVSRÅDGIVER- UDDANNELSEN. Bliv endnu bedre til at rådgive og sparre med dine erhvervskunder

ERHVERVSRÅDGIVER- UDDANNELSEN. Bliv endnu bedre til at rådgive og sparre med dine erhvervskunder ERHVERVSRÅDGIVER- UDDANNELSEN Bliv endnu bedre til at rådgive og sparre med dine erhvervskunder ERHVERVSRÅDGIVERUDDANNELSEN Erhvervsrådgiveruddannelsen er for dig, der er ny erhvervsrådgiver og vil lære

Læs mere

DEN KOMPETENTE RÅDGIVER

DEN KOMPETENTE RÅDGIVER DEN KOMPETENTE RÅDGIVER Danmarks bedste rådgiveruddannelse FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER NYESTE VIDEN BEDSTE FORMIDLING DEN KOMPETENTE RÅDGIVER SKAB UDVIKLING BÅDE PERSONLIGT OG PROFESSIONELT Det overordnede

Læs mere

ERHVERVSRÅDGIVER- UDDANNELSEN BLIV ENDNU BEDRE TIL AT RÅDGIVE OG SPARRE MED DINE ERHVERVSKUNDER

ERHVERVSRÅDGIVER- UDDANNELSEN BLIV ENDNU BEDRE TIL AT RÅDGIVE OG SPARRE MED DINE ERHVERVSKUNDER ERHVERVSRÅDGIVER- UDDANNELSEN BLIV ENDNU BEDRE TIL AT RÅDGIVE OG SPARRE MED DINE ERHVERVSKUNDER ERHVERVSRÅDGIVERUDDANNELSEN Erhvervsrådgiveruddannelsen er for dig, der er ny erhvervsrådgiver og vil lære

Læs mere

FRA PRIVAT TIL ERHVERV 1

FRA PRIVAT TIL ERHVERV 1 UDDANNELSE FRA PRIVAT TIL ERHVERV 1 Tag de første skridt til rådgivning af erhvervskunder FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER NYESTE VIDEN BEDSTE FORMIDLING FRA PRIVAT- TIL ERHVERVSOMRÅDET Tag de første

Læs mere

TRAINEE-UDDANNELSE FOR BACHELORER MODULBESKRIVELSE PRIVATLINJEN

TRAINEE-UDDANNELSE FOR BACHELORER MODULBESKRIVELSE PRIVATLINJEN TRAINEE-UDDANNELSE FOR BACHELORER MODULBESKRIVELSE PRIVATLINJEN KLASSISK FORLØB - PRIVATLINJEN MODUL INTRODUKTION & KOMMUNIKATION 2 DAGE KREDIT 1 DAG BOLIG 2 DAGE PERSONLIG PERFORMANCE 1 DAG AFLEVERINGS-

Læs mere

TRAINEE-UDDANNELSE FOR BACHELORER

TRAINEE-UDDANNELSE FOR BACHELORER TRAINEE-UDDANNELSE FOR BACHELORER TRAINEE-UDDANNELSE FOR BACHELORER SÆT TURBO PÅ DIN PERFORMANCE Vekslende uddannelse Det overordnede mål med Trainee-uddannelsen for bachelorer er at skabe rådgivere, der

Læs mere

TRAINEE-UDDANNELSE FOR BACHELORER MODULBESKRIVELSE ERHVERVSLINJEN

TRAINEE-UDDANNELSE FOR BACHELORER MODULBESKRIVELSE ERHVERVSLINJEN TRAINEE-UDDANNELSE FOR BACHELORER MODULBESKRIVELSE ERHVERVSLINJEN KLASSISK FORLØB ERHVERVSLINJEN MODUL INTRODUKTION & KOMMUNIKATION PRIVATKUNDEN ERHVERVSKUNDEN PERSONLIG PERFORMANCE AFLEVERINGS- OPGAVER

Læs mere

FINANSSEKTORENS KOMPETENCEAFKLARING FOR VIRKSOMHEDER

FINANSSEKTORENS KOMPETENCEAFKLARING FOR VIRKSOMHEDER FINANSSEKTORENS KOMPETENCEAFKLARING FOR VIRKSOMHEDER FINANSSEKTORENS KOMPETENCEAFKLARING FOR RÅDGIVERE En standard på de områder, som vores kunder har til fælles, giver en grundig vurdering af det individuelle

Læs mere

Teamledelse. På kurset arbejder du med: Giv dit team god grund til at følge dig. Hvem deltager?

Teamledelse. På kurset arbejder du med: Giv dit team god grund til at følge dig. Hvem deltager? Teamledelse Teamledelse Skab optimale rammer for dit team, og opnå bedre resultater Giv dit team god grund til at følge dig Fysiske teams, teams på distancen, nationale og globale teams skal ikke bare

Læs mere

Private Banking. Har din formue brug for ekstra opmærksomhed?

Private Banking. Har din formue brug for ekstra opmærksomhed? Private Banking Har din formue brug for ekstra opmærksomhed? Ekstra opmærksomhed giver tryghed Private Banking er for dig, der har en formue med en kompleks sammensætning og en størrelse, der rækker et

Læs mere

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed!

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset lederuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

Den nye leder. Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point

Den nye leder. Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point Den nye leder Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point DEN NYE LEDER Uddannelsen Den nye leder sikrer, at du bliver indført i de ledelsesmæssige værktøjer, der er nødvendige for et godt afsæt

Læs mere

FINANS TRAINEE-UDDANNELSE TILVALG TIL UDDANNELSEN

FINANS TRAINEE-UDDANNELSE TILVALG TIL UDDANNELSEN FINANS TRAINEE-UDDANNELSE 2018 - TILVALG TIL UDDANNELSEN 7 FORSKELLIGE TILVALG Som deltager på Finans Trainee-uddannelsen har du mulighed for at koble yderligere 7 tilvalg til uddannelsen, herunder 4 regulative

Læs mere

DEN NYE LEDER. Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point UDDANNELSE FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER

DEN NYE LEDER. Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point UDDANNELSE FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER DEN NYE LEDER Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point UDDANNELSE FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER NYESTE VIDEN BEDSTE FORMIDLING DEN NYE LEDER HVAD SIGER TIDLIGERE DELTAGERE? Uddannelsen

Læs mere

DEN KOMPETENTE RÅDGIVER

DEN KOMPETENTE RÅDGIVER DEN KOMPETENTE RÅDGIVER DANMARKS BEDSTE RÅDGIVERUDDANNELSE FINANSSEKTORENS UDDANNELSESCENTER DEN KOMPETENTE RÅDGIVER SKAB MEROMSÆTNING I DIN PORTEFØLJE Det overordnede mål med Den kompetente rådgiver er

Læs mere

Dine funktionærers firmapension. få overblik over jeres muligheder

Dine funktionærers firmapension. få overblik over jeres muligheder Dine funktionærers firmapension få overblik over jeres muligheder En bedre pensionsordning til dine medarbejdere For at sikre den bedste pensionsordning til alle medlemmerne i Grafisk Arbejdsgiverforening

Læs mere

ØKONOMISK TILSTANDSRAPPORT. Senior Wealth. Leif Hansen Hanne Hansen. Rapport er udarbejdet af: Posp Rådgiver

ØKONOMISK TILSTANDSRAPPORT. Senior Wealth. Leif Hansen Hanne Hansen. Rapport er udarbejdet af: Posp Rådgiver ØKONOMISK TILSTANDSRAPPORT Senior Wealth Leif Hansen Hanne Hansen Rapport er udarbejdet af: Posp Rådgiver Indledning Rapporten er udarbejdet på baggrund af vores samtale, og bygger på de faktuelle oplysninger

Læs mere

Senioranalyse Jens Olsen Bente Olsen En økonomisk rapport udarbejdet af

Senioranalyse Jens Olsen Bente Olsen En økonomisk rapport udarbejdet af Senioranalyse Jens Olsen Bente Olsen En økonomisk rapport udarbejdet af Seniorrådgiverne ApS, Kignæsbakken 26, 3630 Jægerspris telefon 20 49 10 49 / senioranalyse@seniorraadgiverne.dk Indhold Formål med

Læs mere

Kapital- pension Ratepension Livsvarige livrente Længe leve forskelligheden

Kapital- pension Ratepension Livsvarige livrente Længe leve forskelligheden ER DU SIKRET? Mette, 35 år Tænk fremad og på familien Der er nok at se til. Karriere, hjem, sport, fritid og børn. Det giver livet mening og indhold, men kræver sin kvinde og overskud til overblik. Hvornår

Læs mere

ARBEJD MERE EFFEKTIVT, ØG MEDARBEJDERNES TRIVSEL OG KUNDERNES TILFREDSHED

ARBEJD MERE EFFEKTIVT, ØG MEDARBEJDERNES TRIVSEL OG KUNDERNES TILFREDSHED LEAN MANAGER FINANS ARBEJD MERE EFFEKTIVT, ØG MEDARBEJDERNES TRIVSEL OG KUNDERNES TILFREDSHED Finansielle virksomheder har færre ressourcer til at løse stadigt flere udfordringer. De skal leve op til

Læs mere

Kursus for Borgere med BPA

Kursus for Borgere med BPA Kursus for Borgere med BPA Kursus om Arbejdsmiljø Kursus om Ledelse, Kommunikation og Konflikthåndtering Kursus om Personalejura Kursus om Den gode ansættelsessamtale et kursus i teori og praksis Kursus

Læs mere

FRA PRIVAT- TIL ERHVERVSOMRÅDET TAG DE FØRSTE SKRIDT TIL AT RÅDGIVE ERHVERVSKUNDER

FRA PRIVAT- TIL ERHVERVSOMRÅDET TAG DE FØRSTE SKRIDT TIL AT RÅDGIVE ERHVERVSKUNDER FRA PRIVAT- TIL ERHVERVSOMRÅDET TAG DE FØRSTE SKRIDT TIL AT RÅDGIVE ERHVERVSKUNDER FRA PRIVAT- TIL ERHVERVSOMRÅDET TAG DE FØRSTE SKRIDT TIL AT RÅDGIVE ERHVERVSKUNDER Rådgivere har ofte enten erhvervs-

Læs mere

LÆR AT FORSTÅ AUTISMESPEKTRUM FORSTYRRELSER OG ADHD KURSER OG FORLØB FOR BØRN, UNGE OG DERES NÆRMESTE

LÆR AT FORSTÅ AUTISMESPEKTRUM FORSTYRRELSER OG ADHD KURSER OG FORLØB FOR BØRN, UNGE OG DERES NÆRMESTE LÆR AT FORSTÅ AUTISMESPEKTRUM FORSTYRRELSER OG ADHD KURSER OG FORLØB FOR BØRN, UNGE OG DERES NÆRMESTE INDIVIDUELT FORLØB TIL BARNET/DEN UNGE OG FAMLIEN Vi tilbyder forløb, der tager udgangspunkt i barnets

Læs mere

DEN NYE LEDER. Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point

DEN NYE LEDER. Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point DEN NYE LEDER Et lederudviklingsforløb med mulighed for ECTS-point DEN NYE LEDER HVAD SIGER TIDLIGERE DELTAGERE? Uddannelsen Den nye leder sikrer, at du bliver indført i de ledelsesmæssige værktøjer, der

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

Skattereform 2012. Opsparingsmuligheder. Rådgivning Optimering af Nordea-aftalen

Skattereform 2012. Opsparingsmuligheder. Rådgivning Optimering af Nordea-aftalen Agenda Skattereform 2012 Opsparingsmuligheder Rådgivning Optimering af Nordea-aftalen SKATTEREFORM 2012 - - med fokus på pensionsområdet SKATTEREFORM 2012 Fokuspunkter : Skattelettelser via ændringer i

Læs mere

Har du økonomi til at virkeliggøre dine pensionsdrømme? Rudersdal Erhvervsforening Onsdag d. 15. april 2015

Har du økonomi til at virkeliggøre dine pensionsdrømme? Rudersdal Erhvervsforening Onsdag d. 15. april 2015 Har du økonomi til at virkeliggøre dine pensionsdrømme? Rudersdal Erhvervsforening Onsdag d. 15. april 2015 Har du økonomi til at virkeliggøre dine pensionsdrømme? Hvad er formuerådgivning i Nordea Hvilke

Læs mere

DEN KOMPETENTE RÅDGIVER DANMARKS BEDSTE RÅDGIVERUDDANNELSE

DEN KOMPETENTE RÅDGIVER DANMARKS BEDSTE RÅDGIVERUDDANNELSE DEN KOMPETENTE RÅDGIVER DANMARKS BEDSTE RÅDGIVERUDDANNELSE DEN KOMPETENTE RÅDGIVER SKAB MEROMSÆTNING I DIN PORTEFØLJE Det overordnede mål med Den kompetente Rådgiver er at uddanne rådgivere, der proaktivt

Læs mere

Meritgivende eksamen i salg. baseret på Nøglen til det gode salg

Meritgivende eksamen i salg. baseret på Nøglen til det gode salg Meritgivende eksamen i salg baseret på Nøglen til det gode salg Uddannelsesmatrix Webdag 1 + læse Webdag 2 + læse Webdag 3 + læse Webdag 4 + læse Kursusdag 1 Kursusdag 2 Kursusdag 3 Kursusdag 4 Eksamen

Læs mere

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Kommunikér med gennemslagskraft Ledelse er præcis og tydelig kommunikation i alle sammenhænge. Derfor er gennemslagskraft og din måde at kommunikere på afgørende

Læs mere

Indehaverpension. Pension og forsikring i én samlet pakke for selvstændige. Indehaverpension: Pakken til ejeren af mindre virksomheder

Indehaverpension. Pension og forsikring i én samlet pakke for selvstændige. Indehaverpension: Pakken til ejeren af mindre virksomheder Indehaverpension Pension og forsikring i én samlet pakke for selvstændige Indehaverpension: Pakken til ejeren af mindre virksomheder Som selvstændig eller ejer af en mindre virksomhed kan du købe Indehaverpension

Læs mere

ERHVERVSRÅDGIVER- UDDANNELSEN VÆRKTØJ TIL RÅDGIVNING & SPARRING MED ERHVERVSKUNDER

ERHVERVSRÅDGIVER- UDDANNELSEN VÆRKTØJ TIL RÅDGIVNING & SPARRING MED ERHVERVSKUNDER ERHVERVSRÅDGIVER- UDDANNELSEN VÆRKTØJ TIL RÅDGIVNING & SPARRING MED ERHVERVSKUNDER ERHVERVSRÅDGIVERUDDANNELSEN Erhvervsrådgiveruddannelsen er for den nye erhvervsrådgiver, der vil klædes målrettet på til

Læs mere

Værd at vide før du tegner livs- og pensionsforsikring

Værd at vide før du tegner livs- og pensionsforsikring Værd at vide før du tegner livs- og pensionsforsikring Denne pjece har til formål at hjælpe dig, før du tegner livs- eller pensionsforsikring. Den fortæller kort om, hvad du skal overveje, inden du vælger,

Læs mere

60 år. 61 år. 61½ år. 62 år

60 år. 61 år. 61½ år. 62 år En livsvarig livrente er en skattebegunstiget opsparing, der kan give dig en månedlig indtægt, fra du går på pension og resten af dit liv. Til forskel fra de fleste andre pensioner kan du oprette en livsvarig

Læs mere

Mannaz Lederuddannelse

Mannaz Lederuddannelse Mannaz Lederuddannelse Få et godt overblik, effektive metoder og konkrete ledelsesværktøjer På Mannaz Lederuddannelse sætter du dine erfaringer i spil, får sparring på konkrete ledelsesudfordringer i hverdagen

Læs mere

Bekendtgørelse om forsikringsformidleres uddannelse 1)

Bekendtgørelse om forsikringsformidleres uddannelse 1) Bekendtgørelse om forsikringsformidleres uddannelse BEK nr 1110 af 14/11/2004 (Gældende) Bekendtgørelse om forsikringsformidleres uddannelse 1) I medfør af 9, stk. 1 og 2, 31 og 39 i lov nr. 362 af 19.

Læs mere

Bestyrelsesevaluering - et udviklings- og dokumentationsværktøj

Bestyrelsesevaluering - et udviklings- og dokumentationsværktøj Bestyrelsesevaluering - et udviklings- og dokumentationsværktøj OVERBLIK DOKUMENTATION UDVIKLING KORTLÆGNING OG STRATEGISK UDVIKLING Kompleksiteten og udviklingshastigheden i det at drive et moderne pengeinstitut

Læs mere

Ledelse i praksis - MBK A/S

Ledelse i praksis - MBK A/S Vil du være en endnu bedre leder? Vil du være stærkere i den daglige kommunikation? Vil du vide mere om, hvordan du leder forskellige medarbejdertyper? Vil du være bedre til at skifte ledelsesstil, så

Læs mere

Velkommen til Pension og Sygeplejersker

Velkommen til Pension og Sygeplejersker Velkommen til Pension og Sygeplejersker Oplæg ved Ismail Kaplan Hvorfor er Lån & Spar her i dag? I 2005 indgik Lån & Spar og DSR et samarbejde DSR er ejere af Lån & Spar Mere end 4.300 medlemmer gør allerede

Læs mere

Everything DiSC Workplace Certificering 2-dage - MBK A/S

Everything DiSC Workplace Certificering 2-dage - MBK A/S Vil du gerne selv være in house ekspert i Everything DiSC? Har du lyst til selv at være den, som giver coaching og tilbagemeldinger på DiSC, uden at skulle bruge eksterne konsulenter? Ønsker du bedre resultater

Læs mere

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk

DIGITAL OMSTILLING. 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter digital transformation individuelt og organisatorisk Søg om gratis deltagelse på: www.finanskompetencepulje.dk DIGITAL OMSTILLING 3 forløb, som understøtter

Læs mere

Tværsektorielt Kompetenceudviklingskursus i Geriatri

Tværsektorielt Kompetenceudviklingskursus i Geriatri En beskrivelse af Tværsektorielt Kompetenceudviklingskursus i Geriatri Dette materiale indeholder en beskrivelse af: 1. Baggrunden for at afholde kurset 2. Målgruppen for kurset 3. Kursets indhold og opbygning

Læs mere

Everything DiSC Workplace Certificering 2-dage - MBK A/S

Everything DiSC Workplace Certificering 2-dage - MBK A/S Vil du gerne selv være in house ekspert i Everything DiSC Workplace? Har du lyst til selv at være den, som giver coaching og tilbagemeldinger på DiSC, uden at skulle bruge eksterne konsulenter? Ønsker

Læs mere

Eksamineret kursus i Lean og arbejdsgangsananlyse - bliv KLAR til procesoptimering

Eksamineret kursus i Lean og arbejdsgangsananlyse - bliv KLAR til procesoptimering Eksamineret kursus i Lean og arbejdsgangsananlyse - bliv KLAR til procesoptimering Formål Kurset giver deltagerne en solid teoretisk og praktisk indføring i Lean principper og kompetencer til selv at kunne

Læs mere

Mannaz Lederuddannelse med netværk

Mannaz Lederuddannelse med netværk Mannaz Lederuddannelse med netværk Mannaz Lederuddannelse med netværk Handlingsbaseret ledelse Få et godt overblik, effektive metoder og konkrete ledelsesværktøjer This player requires a modern web browser

Læs mere

Hele vejen rundt om IFRS

Hele vejen rundt om IFRS Hele vejen rundt om IFRS Kender du det? du ønsker at kende effekten på resultat og nøgletal ved en overgang til IFRS og vil gerne vide, om virksomhedens resultat bliver mere svingende eller ej? du vil

Læs mere

Private Banking. Har din formue brug for ekstra opmærksomhed?

Private Banking. Har din formue brug for ekstra opmærksomhed? Private Banking Har din formue brug for ekstra opmærksomhed? Ekstra opmærksomhed giver tryghed Private Banking er for dig, der har en formue med en kompleks sammensætning og en størrelse, der rækker et

Læs mere

Læringsarkitekt og underviser

Læringsarkitekt og underviser Læringsarkitekt og underviser Undervisning målrettet organisation og deltagere På dette kursus får du indsigt og træning i at skabe meningsfulde læringsforløb med effekt, der er forankret i din organisations

Læs mere

Åbenhed og gennemsigtighed - 18 initiativer

Åbenhed og gennemsigtighed - 18 initiativer Åbenhed og gennemsigtighed - 18 initiativer 16.11.2006 Oplæg på Forsikring & Pensions årsmøde af adm. direktør Stine Bosse, Tryg, - Del 1 Som Jens Erik Christensen sagde i sin formandsberetning, så er

Læs mere

assistance 8 timer DIN PENSION - få OvErblIk OvEr DINE muligheder

assistance 8 timer DIN PENSION - få OvErblIk OvEr DINE muligheder assistance 8 TIMER DIN PENSION - få overblik over dine muligheder 2 PENSIONSINFO Den rigtige pensionsordning til dig For at sikre den bedste pensionsordning for alle medarbejdere i Georg Jensen har vi

Læs mere

Dine medarbejderes firmapension. Få overblik over jeres muligheder

Dine medarbejderes firmapension. Få overblik over jeres muligheder Dine medarbejderes firmapension Få overblik over jeres muligheder En bedre pensionsordning til dine medarbejdere For at sikre den bedste pensionsordning til alle medlemmerne i Grakom har vi valgt Nordea

Læs mere

Din pension som læge. Overlægerådet Amager og Hvidovre Hospital 7. september Præsentations navn /

Din pension som læge. Overlægerådet Amager og Hvidovre Hospital 7. september Præsentations navn / Din pension som læge Overlægerådet Amager og Hvidovre Hospital 7. september 2017 1 Præsentations navn / 16.03.2016 Præsentation Medlemskonsulenter Thomas Krogh, Kim Borup & Kent Boye Christensen Rådgivning

Læs mere

CERTIFICERET SALGSLEDELSE I PRAKSIS (CSP)

CERTIFICERET SALGSLEDELSE I PRAKSIS (CSP) CERTIFICERET SALGSLEDELSE I PRAKSIS (CSP) FÅ VÆRKTØJERNE TIL AT VÆRE BLANDT DE BEDSTE SALGSLEDERE I DEN FINANSIELLE SEKTOR Du kommer på en rejse, hvor du får tilført praksisnære værktøjer og redskaber

Læs mere

Rådgivning til store kvægbedrifter

Rådgivning til store kvægbedrifter Kvæg Rådgivning til store kvægbedrifter Tid og sted 5.-7. februar 2003 på AgroForum Koldkærgård. Baggrund Der stilles forskellige krav til management og organisering alt efter, om der er én eller flere

Læs mere

Forudsætninger for Behovsguiden

Forudsætninger for Behovsguiden Forudsætninger for Behovsguiden Med Behovsguiden vil give dig et kvalificeret bud på dit pensionsbehov: Dit behov for opsparing, når du går på pension så du kan opretholde din livsstil Dit og din families

Læs mere

Det synlige botilbud

Det synlige botilbud Kursus Det synlige botilbud - formidlingsmæssige værktøjer til at synliggøre og markedsføre private sociale botilbud Udbydes af University College Lillebælt Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler Indledning

Læs mere

Salgsuddannelse. Om eksamen i salg og projektrapport

Salgsuddannelse. Om eksamen i salg og projektrapport Salgsuddannelse Om eksamen i salg og projektrapport Formål med projektopgaven: Beskrive og bruge teorien fra pensum Anvende det i dit arbejde beskriver hvordan I opgaven skal du vise at du kan: Anvende

Læs mere

Noget nyt, noget gammelt, noget lånt, noget blåt, noget tinglyst. Opret en ægtepagt, hvis I vil dele jeres pensioner

Noget nyt, noget gammelt, noget lånt, noget blåt, noget tinglyst. Opret en ægtepagt, hvis I vil dele jeres pensioner Noget nyt, noget gammelt, noget lånt, noget blåt, noget tinglyst Opret en ægtepagt, hvis I vil dele jeres pensioner Din pension, min pension eller vores fælles pension? Opsparing til pension opfattes ofte

Læs mere

PENSIONSORDNINGEN OPDATERES - DEN 1. MARTS FÅR PHARMADANMARK PFA PLUS

PENSIONSORDNINGEN OPDATERES - DEN 1. MARTS FÅR PHARMADANMARK PFA PLUS PENSIONSORDNINGEN OPDATERES - DEN 1. MARTS FÅR PHARMADANMARK PFA PLUS Søren Palfelt, marts 2013 DAGSORDEN PFA Plus Fremtidens pensionsløsning Hvad er det nye? Investering og afkast Forsikringsdækninger

Læs mere

Rådgivende salg styrk dine salgskompetencer Lær at lære og huske mere effektivt Strategi og forretningsudvikling i praksis

Rådgivende salg styrk dine salgskompetencer Lær at lære og huske mere effektivt Strategi og forretningsudvikling i praksis Rådgivende salg styrk dine salgskompetencer 11.-12. august 2014 Lær at lære og huske mere effektivt 25. september 2014 Strategi og forretningsudvikling i praksis 27.-28. oktober 2014 Styrk din personlige

Læs mere

FINANSUDDANNELSEN INDHOLDSFORTEGNELSE. Velkommen til Finansuddannelsen... 1. Den komplette rådgiver... 2. Base2Learn... 3. De bundne specialefag...

FINANSUDDANNELSEN INDHOLDSFORTEGNELSE. Velkommen til Finansuddannelsen... 1. Den komplette rådgiver... 2. Base2Learn... 3. De bundne specialefag... - En anderledes elevuddannelse INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen til Finansuddannelsen... 1 Den komplette rådgiver... 2 Base2Learn... 3 De bundne specialefag... 4 Personlig Udvikling & Salg....... 5 Den valgfrie

Læs mere

Præsentationsteknik med gennemslagskraft

Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Brænd igennem, og gør indtryk på dine tilhørere Kom igennem med dit budskab At få folk med sig og skabe opbakning er en

Læs mere

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig?

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Modul 5. Tværprofessionel virksomhed. August 2015. Udarbejdet af Fysioterapeutuddannelsen i Holstebro VIA University College

Modul 5. Tværprofessionel virksomhed. August 2015. Udarbejdet af Fysioterapeutuddannelsen i Holstebro VIA University College Modul 5 Tværprofessionel virksomhed August 2015 Udarbejdet af Fysioterapeutuddannelsen i Holstebro VIA University College Fysioterapeutuddannelsen i Holstebro Side 1 af 6 Modulets tema Den monofaglige

Læs mere

VIDEN & INSPIRATION TIL FJERNVARMEBRANCHEN

VIDEN & INSPIRATION TIL FJERNVARMEBRANCHEN KURSUS CENTER VIDEN & INSPIRATION TIL FJERNVARMEBRANCHEN Det største udbud af kurser med konkrete værktøjer til din hverdag For alle s. 4 Ledelse & bestyrelse s. 4 Distribution s. 4 Fyringsteknik & energiproduktion

Læs mere

SKAB EN FORBEDRINGSKULTUR

SKAB EN FORBEDRINGSKULTUR SKAB EN FORBEDRINGSKULTUR ØG KVALITETEN OG SPAR TID LEAN MANAGER FINANS ARBEJD MERE EFFEKTIVT, ØG DIN TRIVSEL OG KUNDERNES TILFREDSHED Finansielle virksomheder har færre ressourcer til at løse stadigt

Læs mere

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Kommunikér med gennemslagskraft Ledelse er præcis og tydelig kommunikation i alle sammenhænge. Derfor er gennemslagskraft og din måde at kommunikere på afgørende

Læs mere

Pensionsopsparere 2015

Pensionsopsparere 2015 Pensionsopsparere 2015 Penge- og Pensionspanelet Undersøgelsen er gennemført i perioden 5. - 12. maj 2015 via internettet med udgangspunkt i YouGov Panelet. Undersøgelsen er gennemført blandt 1002 danskere

Læs mere

Facilities Management Uddannelsen

Facilities Management Uddannelsen Uddannelse 13 dage DKK 65.999 Nr. 72184 P ekskl. moms Dato Sted 21-01-2019 Korsør 19-08-2019 Taastrup Gør som mere end 100 tidligere kursister og deltag på FM uddannelsen. Kom på et unikt og intensivt

Læs mere

Det sker i. Jobboxen. Januar, februar & marts Tilmelding via hjemmesiden

Det sker i. Jobboxen. Januar, februar & marts Tilmelding via hjemmesiden Det sker i Jobboxen Januar, februar & marts 2018 Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Inspiration til nye job- og uddannelsesmål Mange mennesker får i løbet af deres arbejdsliv brug

Læs mere

Sådan får du anvendt dit kursus i praksis. - Guide til at maksimere dit udbytte så du får størst værdi ud af dit kursus

Sådan får du anvendt dit kursus i praksis. - Guide til at maksimere dit udbytte så du får størst værdi ud af dit kursus Sådan får du anvendt dit kursus i praksis - Guide til at maksimere dit udbytte så du får størst værdi ud af dit kursus Introduktion Ifølge Robert Brinkerhoffs, studier om effekten af læring på kurser,

Læs mere

Lean Six Sigma Green Belt-uddannelse

Lean Six Sigma Green Belt-uddannelse Lean Six Sigma Green Belt-uddannelse For dig der har lyst til at gennemføre et Lean Six Sigma DMAIC-projekt på en konkret problemstilling i egen organisation 1 Dit udbytte En Lean Six Sigma Green Belt-uddannelse

Læs mere

Giv kunderne mere værdi med lean.

Giv kunderne mere værdi med lean. Giv kunderne mere værdi med lean. Hvor effektiv er din organisation? Bruger I tiden på de processer, der giver jeres kunder værdi? De fleste virksomheder har et stort potentiale i relation til at optimere

Læs mere

Inspirationskatalog. Introduktion

Inspirationskatalog. Introduktion Inspirationskatalog Introduktion Inspirations kataloget er udarbejdet på baggrund af de statsfinansierede praksisnære innovationsprojekter. Rammen for de praksisnære innovationsprojekter er sat op omkring,

Læs mere

Din pension. få overblik over dine muligheder

Din pension. få overblik over dine muligheder Din pension få overblik over dine muligheder En bedre pensionsordning til dig For at sikre den bedste pensionsordning for alle medarbejdere i Midtconsult har vi valgt Nordea Liv & Pension som leverandør

Læs mere

Lean Six Sigma Master Black Belt-uddannelse

Lean Six Sigma Master Black Belt-uddannelse Statistik BPM Facilitering Coaching e- Learning Strategi DfLSS BB- Erfaring QFD DOE Forandringsledelse Lean Six Sigma -uddannelse For dig, der arbejder med Lean Six Sigma på strategisk niveau Dit udbytte

Læs mere

SEGES Akademi STRATEGI OG FORRETNINGSUDVIKLING 5. FORLØB 2017/2018

SEGES Akademi STRATEGI OG FORRETNINGSUDVIKLING 5. FORLØB 2017/2018 SEGES Akademi STRATEGI OG FORRETNINGSUDVIKLING 5. FORLØB 2017/2018 Strukturudviklingen gør, at vi skal være eksperter i strategi og forretningsudvikling. Vi skal kunne bruge værktøjerne i praksis og hjælpe

Læs mere

PROJEKTLEDELSE. Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt 6 DAGE

PROJEKTLEDELSE. Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt 6 DAGE PROJEKTLEDELSE Bliv fortrolig med at bruge projektværktøjer klogt og effektivt 6 DAGE Er du en del af et projekt, er der krav fra mange sider, hvad enten du er leder eller deltager. Og kravene omfatter

Læs mere