De fleste mennesker har aflange ansigter så derfor vil et portræt også virke mest naturligt i højformat.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "De fleste mennesker har aflange ansigter så derfor vil et portræt også virke mest naturligt i højformat."

Transkript

1 - Et spørgsmål om format... Tekst og fotos: Kent Bovin Portrætbilleder har, stort set, altid været højformatbilleder. Går man til en portrætfotograf vil man med næsten 100% sikkerhed få sine portrætbilleder i højformat, og det er der en naturlig grund til - vi mennesker er jo lavet i højformat. De fleste mennesker har aflange ansigter så derfor vil et portræt også virke mest naturligt i højformat. Proportionerne spiller også ind, og uden at gå for meget i historiske detaljer kan man roligt sige, at vi i høj grad læner os op af de klassiske malere, når vi snakker om formater. Standard størrelserne for fotografisk papir har i mange år været skåret i forholdet 3:4. Således er de mest udbredte rammer til portrætfotos populære standardstørrelser som fx 9 x 12, 18 x 24, og 30 x 40. De få afvigelser ind imellem, 13 x 18 og 24 x 30, ligger meget tæt på samme forhold, og det må siges at være de klassiske formater i fotografiet.

2 Klassisk 3:4 format - 4 højt og 3 bred. Da Leica i første halvdel af forrige århundrede lancerede 35mm formatet, var det således noget af en nytænkning. Det nye format, 24 x 36, var jo i forholdet 2:3 og det har i alle årene siden været årsag til mange diskussioner og, ikke mindst, en hel del spekulationer om beskæring i mørkekammeret. Formatet 13 x 18 blev hurtigt til 12 x 18, og når man skulle overholde det populære 18 x 24, på grund af de færdigkøbte rammer, måtte 35mm fotograferne beskære portrætterne en anelse i top og bund. De professionelle portrætfotografer havde ikke helt det problem. Deres foretrukne kamera var i mange år mellem-format kameraet Hasselblad, som fra starten lagde sig fast på det kvadratiske filmformat 6 x 6, på såkaldte120-film. For disse fotografer var det altså en selvfølge, at billedet de tog skulle beskæres, enten på den ene eller den anden led. Senere har andre kamerafabrikanter faktisk valgt negativformatet 4,5 x 6, men selvom mange så det som en naturlig udvikling, med en endnu mere økonomisk mulighed for endnu flere skud på filmen ( 6 x 6 formatet giver 12 billeder på en standard 120-film ), har 6 x6 formatet alligevel klaret sig ganske glimrende igennem til idag.

3 Portræt komponeret i kvadratisk format med Hasselblad kamera. Vanen I de ældre lærebøger om fotografi var der altid lange afsnit om komposition, og i disse, meget lærerige, bøger, støder på begreber som "rolige" formater" og "dynamiske" eller "aktive" formater. I den sammenhæng er højformat altid blevet betragtet som et "aktivt" format, hvor det brede format altid har været det "rolige" format. Man kan, groft sagt, sige, at ting der står op kan vælte, hvor det der ligger ned "hviler" i sig selv. Stort set samme motiv i bred- og højformat. Hvad man foretrækker er en smagssag, men de fleste vil opfatte det vandrette billede som mere roligt at se på.

4 6 X 6 Som tidligere nævnt er 6 x 6 et meget udbredt profesionelt format, og der findes fotoklubber hvis medlemmer udelukkende arbejder i, og komponerer deres billeder i, dette format. Det strider imod alle de gamle lærebøger, men ikke desto mindre er der kommet meget spændende og smukke kompositioner ud af kvadratet. Det skal de gamle vinylplader have en del af æren for. Pladeomslag, covers, var kvadratiske fra starten, og det var en ny udfordring for fotograferne, der skulle lave billederne. Formatet er lige aktuelt idag på nutidens CD-covers, så det kvadratiske format må siges at trives i bedste velgående. Kvadratisk format brugt til CD-cover for bandet Mind Call i forbindelse med filmen "Oscar & Josephine". Omvendt må man sige, at også de ekstra brede formater som biograffilmene valgte, Cinemascope, Widescreen etc. har deres styrker. I et af de klassiske biografformater bruger man forholdet 1:2, altså to kvadrater ved siden af hinanden, og det har især gjort oplevelserne af barndommens cowboyfilm endnu større. Det ville også være vanskeligt at forestille sig de lange, tørre landskaber i det vilde vesten i højformat. Formatet 4:2, altså 2 kvadrater ved siden af hinanden. Det klassiske biografformat.

5 Professionelle modefotografer har, især siden 1960'erne, gjort meget for at bryde med de klassiske forestillinger om, hvordan et godt billede skal se ud. At bryde rammerne og gå væk fra normerne har nærmest været en målsætning i sig selv, og et oplagt sted at være anderledes har været i valg af format. Idag må formatet siges at være frit. Man gør hvad man har lyst til, og begrebet panorama-billeder er også blevet almindeligt. Prestholt säter ved Geilo i Norge i panoramaformat. Utænkeligt at fotografere i højformat... Dette billede er sammensat af flere enkeltbilleder med panorama-funktionen i Photoshop. I den trykte del af modeverdenen vil det høje format altid være mest naturligt, og selvfølgelig også layout-mæssigt det logiske valg. Det gælder både for magasinerne og måden vi opfatter fx. plakater på. Men... Siden 1970'erne er der opstået en ny tankegang omkring portrættet. Groft sagt kan man undre sig over hvorfor det rolige, vandrette format ikke også skulle være naturligt til rolige, afslappede portrætter? Det har især fritidsfotograferne taget til sig, men også mange af de nye modefotografer. Denne udvikling kan der være flere grunde til, men det er helt sikkert, at fjernsynet er en væsentlig del af forklaringen. Eftersom TV-apparatet er en fast installation i dagligstuen har det aldrig været på tale, at vi skulle gå hen og vende det 90 grader i tide og utide. Ligesom i biograferne var bredformat det naturlige og afslappede valg som standard, og trods et mere ulogisk valg af selve forholdet imellem højde og bredde må man sige, at det vandrette tv-billede er kommet for at blive. Det nye TV-format 16:9. Næsten Widescreen, to kvadrater, og så alligevel ikke - uvist af hvilken grund.

6 Hvad skal jeg vælge?... Der er, som sagt, mange meninger for og imod de forskellige valg af formater. personligt opfatter jeg selv det brede format som det mest naturlige, og arbejder man med diasshows, eller Power Point præsentationer, ved man, at det er yderst forvirrende, hvis der veksles imellem høj- og bredformat billeder. Man kan få mange timer til at gå med at filosofere over, hvorfor det nogle gange er det ene der virker, og nogle gange det andet. Logisk set er vi mennesker jo skabt op og ned, men vores øjne sidder ved siden af hinanden, og ikke over hinanden. Vi (i den vestlige verden) er vant til at læse fra venstre mod højre, og ikke op og ned. Skal vi følge med i en historie i billedform, vil det naturlige forløb også være i bredden - enten fra venstre mod højre eller modsat. Kun sjældent oppefra og ned. Mit eget mål, når jeg laver modelfotograferinger i fritiden, er som regel, at lave alt i bredformat. Men ved hver eneste fotosession "popper" der altid motiver op, som skriger efter at blive taget i højformat. Kompositionen i kameraet holder ganske enkelt ikke i bredden, og resultatet bliver, at jeg bryder med min egen overbevisning og laver billedet i højformat. Ofte vælger jeg at skyde både bred- og højformat, men intuitionen holder i reglen stik, og så skal man vælge det der virker. Det oplagte valg i dette tilfælde var højformatet. Ansigt, bluse og baggrund harmonerer fint farvemæssigt.

7 Samme situation, men med beskæring i bredformat. I stedet for at centrere ansigtet er øjnene placeret mere nær det gyldne snit, og et mere intenst portræt opstår. Jeg tror ikke på, at det ene format nogen sinde vil vinde over det andet. Højformat vil altid passe fint til rammer, plakater, blade og magasiner. Hvis man pludselig begyndte at udgive aviser og ugeblade i bredformat, ville det kræve ekstra armplads at læse dem i bussen og toget, så alene af den grund vil de beholde deres nuværende format. Men jeg er overbevist om, at PC'ens indpas i hjemmene, sammen med fjernsynet, vil påvirke vores måde at se billeder på. Vi får ganske enkelt mere for pengene, når vi ser bredformatbilleder på en skærm. Højformatet står lidt underligt, midt i det hele, og vi oplever siderne af skærmen som spildplads. De moderne, kompakte digitalkameraer er også nemmest at betjene når de holdes vandret, så med zoomfunktionen som en selvfølge er det jo bare et spørgsmål om at zoome lidt ud, så har det oplagte højformat pludselig fået lidt mere med i siderne, og det hele ender som bredformat. Prøv at lægge mærke til dine egne vaner, når du tager billeder, og tænk siden hen over, hvilke tanker du gør dig, når du sidder og vender og drejer familiealbummet... :-) Tekst og fotos: Kent Bovin Alle fotos og tekst er copyright Kent Bovin og må ikke benyttes i andre sammenhænge uden Kent Bovins skriftlige tilladelse.

Vejledning til Photofiltre nr. 115 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 115 Side 1 Side 1 På disse sider vil jeg vise redigering af et foto sådan som jeg selv arbejder på et foto. Her er et billede af en guldsmed åbnet i Photofiltre som det ser ud helt uredigeret Det første jeg gør er

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 121 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 121 Side 1 Side 1 Der er masser af redigeringsmuligheder i Photofiltre 7. Også flere end man har brug for som alm. hobbyfotograf. På disse sider vil jeg gennemgå nogle af dem man (jeg) bruger mest. Her er åbnet et

Læs mere

Anamorphic Widescreen

Anamorphic Widescreen Anamorphic Widescreen Fuldskærm og widescreen For at kunne forklare hvad anamorphic widescreen egentlig er, vælger jeg at starte helt fra begyndelsen af filmhistorien. Som alle nok ved så er billedformatet

Læs mere

DET PERFEKTE BILLEDE FOTOKLUBBEN KRONBORG DET PERFEKTE BILLEDE 04.09.2014 1

DET PERFEKTE BILLEDE FOTOKLUBBEN KRONBORG DET PERFEKTE BILLEDE 04.09.2014 1 DET PERFEKTE BILLEDE FOTOKLUBBEN KRONBORG DET PERFEKTE BILLEDE 04.09.2014 1 HVAD SKAL VI TALE OM? Beskæring Komposition Det gyldne snit vs. tredjedels-reglen Dybdeskarphed Fokus FOTOKLUBBEN KRONBORG DET

Læs mere

Portrætbilleder af ansatte ved UCL til brug på ucl.dk Af Jeanet Gregersen, jemg@ucl.dk

Portrætbilleder af ansatte ved UCL til brug på ucl.dk Af Jeanet Gregersen, jemg@ucl.dk Notat Afdeling/enhed Oprettelsesdato Opdateret Udarbejdet af HR og Kommunikation i Odense 10-november-2014 03.06.2015 JEMG Revideret opskrift Portrætbilleder af ansatte ved UCL til brug på ucl.dk Af Jeanet

Læs mere

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien For nogen tid siden efterlyste jeg i et forum et nyt ord for håndflash, da det nok ikke er det mest logiske

Læs mere

Blænderækken, flash og ledetal

Blænderækken, flash og ledetal Blænderækken, flash og ledetal Blænderækken - de tal der findes på blænderingen på nogle objektiver - er et af de mest fascinerende værktøjer i fotografiets historie. Og da tallene samtidig er direkte

Læs mere

De 5 klassiske fotofejl. Fejl 1 Du er for langt væk. Fejl 2 Du er for doven. Fejl 3 Du tager altid dit foto horisontalt

De 5 klassiske fotofejl. Fejl 1 Du er for langt væk. Fejl 2 Du er for doven. Fejl 3 Du tager altid dit foto horisontalt Indholdsfortegnelse De 5 klassiske fotofejl Fejl 1 Du er for langt væk Fejl 2 Du er for doven Fejl 3 Du tager altid dit foto horisontalt Fejl 4 Du tjekker ikke hele motivet Fejl 5 Du bruger din flash forkert

Læs mere

Lyngby Fotoklub januar 2009

Lyngby Fotoklub januar 2009 Lyngby Fotoklub januar 2009 Om Komposition Oplæg til en medlemsaften af Jørgen Aage Jensen og Finn Worsø Indledning Der findes eksempler på colleges i USA hvor man på fotograferingsuddannelserne afviser

Læs mere

PASSEPARTOUT. Hvad? Hvorfor? Hvordan?

PASSEPARTOUT. Hvad? Hvorfor? Hvordan? PASSEPARTOUT Hvad? Hvorfor? Hvordan? HVAD? Ved en passepartout forstås i denne gennemgang en ramme, som består af en passepartout-papplade i kraftigt, syrefrit pap med et udskåret hul. Hullet har skrå

Læs mere

Fotografering. Med digitalt kamera Lars Olesen. This book is for sale at http://leanpub.com/fotografering. This version was published on 2014-07-16

Fotografering. Med digitalt kamera Lars Olesen. This book is for sale at http://leanpub.com/fotografering. This version was published on 2014-07-16 Fotografering Med digitalt kamera Lars Olesen This book is for sale at http://leanpub.com/fotografering This version was published on 2014-07-16 This is your verso page blurb or copyright page blurb. It

Læs mere

DesignPro II Side 11. Grupper

DesignPro II Side 11. Grupper DesignPro II Side 11 Grupper Hvis man arbejde helt fra grunden, er det ofte en fordel at kunne samle tekst, billeder og baggrund til en fast gruppe, som så kan flyttes rundt, og ændres i størrelsen. I

Læs mere

UDSKOLINGEN / FAMILIEALBUM

UDSKOLINGEN / FAMILIEALBUM EFTERBILLEDER UNDERVISNINGSPORTAL FOR FOTOGRAFI I FOLKESKOLEN UDSKOLINGEN / FAMILIEALBUM Lærervejledning Familiealbum. Indhold og formål: Familiealbum behandler spændingsfeltet mellem fotografiet i det

Læs mere

Få den jagtkammerat du fortjener

Få den jagtkammerat du fortjener Få den jagtkammerat du fortjener ROLF ANDERSEN 1 forlaget INDBLIK FÅ DEN JAGTKAMMERAT DU FORTJENER FÅ DEN JAGTKAMMERAT DU FORTJENER Copyright 2012 Rolf Andersen All rights reserved Udgivet 2012 af forlaget

Læs mere

Men billedet er 2:3 format så det skal ændres til 3:4 format som 18x24 cm er.

Men billedet er 2:3 format så det skal ændres til 3:4 format som 18x24 cm er. Side 1 Vi kan jo alle sammen udskrive på et A4 papir, men hvad nu hvis et foto skal ha et bestemt mål? Foto har jo et mål i PIXELS hvor størrelser på foto regnes i CM. Man kan jo forsøge sig frem. Hvis

Læs mere

U-days - kampagneplakater

U-days - kampagneplakater U-days - kampagneplakater Den 1., 2. og 3. marts 2012 blev der afholdt u-days, som er et åbent hus-arrangement, der samler alle videregående uddannelser i Aarhus. I den forbindelse kørte u-days blandt

Læs mere

Tag bedre billeder af dine. med disse 3 super nemme tricks

Tag bedre billeder af dine. med disse 3 super nemme tricks Tag bedre billeder af dine børn med disse 3 super nemme tricks Kender du det? Mini er simpelthen så charmerende at du slet ikke kan modstå at prøve at fange øjeblikket? Men når du ser billedet tænker du

Læs mere

Flottere. En uteknisk bog om at tage bedre billeder. Jan Kjær

Flottere. En uteknisk bog om at tage bedre billeder. Jan Kjær Fotos Flottere En uteknisk bog om at tage bedre billeder Jan Kjær 1 2 3 Flottere Fotos Copyright 2012 Jan Kjær 2. udgave - Ebog ISBN 978-87-993946-3-0 www.jankjaer.dk Tak for lån af billeder til: Fam.

Læs mere

Perspektiv. At illustrerer rumligt. Forsvindingspunkt Horisont

Perspektiv. At illustrerer rumligt. Forsvindingspunkt Horisont Rumlig afbildning For at illustrere en bygning eller et Rum, i et sprog der er til at forstå, for ikke byggefolk, kan det være en fordel at lave en gengivelse af virkeligheden. Perspektiv At illustrerer

Læs mere

Beskæring af et billede med Vegas Pro

Beskæring af et billede med Vegas Pro Beskæring af et billede med Vegas Pro Gary Rebholz Event Pan / Crop værktøj, som du finder på alle video begivenhed i dit projekt giver dig masser af power til at justere udseendet af din video. Du har

Læs mere

Den måde, maleren bygger sit billede op på, kaldes billedets komposition.

Den måde, maleren bygger sit billede op på, kaldes billedets komposition. Komposition - om at bygge et billede op Hvis du har prøvet at bygge et korthus, ved du, hvor vigtigt det er, at hvert kort bliver anbragt helt præcist i forhold til de andre. Ellers braser det hele sammen.

Læs mere

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de Frirum for forældre Hvis man rykker i den ene side af en uro, kommer hele uroen i ubalance. Sådan er det også i en familie, når familiens unge får problemer med rusmidler. Skal balancen genoprettes, giver

Læs mere

Fotobeskæring. Den side i programmet som der arbejde på ser sådan ud: Fotobeskaering

Fotobeskæring. Den side i programmet som der arbejde på ser sådan ud: Fotobeskaering Fotobeskæring Enhver amatørfotograf kommer på et tidspunkt ud for, at det ville være rart at kunne gøre et objekt i et foto større og tydeligere og samtidig klippe alt unødvendigt udenom væk. Til det job

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

BILLEDER TIL TV 2s KANALER OG TV 2 PLAY

BILLEDER TIL TV 2s KANALER OG TV 2 PLAY BILLEDBRIEF BILLEDER TIL TV 2s KANALER OG TV 2 PLAY Halvandet sekund. Det er den tid, du har til at fange opmærksomheden hos TV 2 PLAY-seeren, inden han eller hun swiper videre. Gode fængende billeder

Læs mere

Styr på termerne. Effekt: Strølys kaldes det også. Som regel det der bruges skråt bagfra for at give liv i håret, og til at belyse baggrunden med.

Styr på termerne. Effekt: Strølys kaldes det også. Som regel det der bruges skråt bagfra for at give liv i håret, og til at belyse baggrunden med. Styr på termerne Hovedlys: Når en fotograf siger hovedlys, så er det ikke bare fordi det rammer folk i hovedet. Hovedlys er det lys man kan sige er det primære lys i billedet. På portrætter vil det derfor

Læs mere

Grafisk design. Filmblad til tablet

Grafisk design. Filmblad til tablet Grafisk design Filmblad til tablet Lodret cover Opgavebeskrivelse: Mit digitale produkt er et filmblad til tablets over månedens film. Tablet udgaven er mere kompakt og gør at brugeren får et hurtigere

Læs mere

Edb-tekstbehandling, præsentation mm

Edb-tekstbehandling, præsentation mm Edb-tekstbehandling, præsentation mm I denne lektion skal du: - hente kopier et skærmbillede og sætte det ind i et dokument - beskære billedet, så det passer til dit dokument Der findes specielle programmer

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.189 Side 1 Sætte forskellige billeder sammen til collage

Vejledning til Photofiltre nr.189 Side 1 Sætte forskellige billeder sammen til collage Side 1 Her i denne vejledning er brugt i alt 6 billeder. De er tilpasset i fotoprogrammet så der er 3 stk. på 300 x 300 pixels Og 3 stk. på 700 x 300 pixels Du kan downloade de 6 foto der er brugt som

Læs mere

OPG 1: Iscenesæt et fotografi

OPG 1: Iscenesæt et fotografi Optagelsesprøve til Fotografisk Kommunikation lørdag 10. maj 2014 OPG 1: Iscenesæt et fotografi Deadline: Upload af løsning senest kl. 10.30. Skrive- og kreativitetsopgave: BALLETDANSER ALBAN LENDORF I

Læs mere

Den indirekte håndflash, som jeg har beskrevet i en anden artikel, slutter nærmest, hvor denne artikel begynder.

Den indirekte håndflash, som jeg har beskrevet i en anden artikel, slutter nærmest, hvor denne artikel begynder. Den indirekte håndflash, som jeg har beskrevet i en anden artikel, slutter nærmest, hvor denne artikel begynder. Når man først har opdaget, hvor forskelligt en håndflash kan bruges, ved at dreje den i

Læs mere

Copenhagen Street Photography. Workshop #1, 24-26 april 2015. Makke Kafe, Nybrogade 18-20, 1203 København K

Copenhagen Street Photography. Workshop #1, 24-26 april 2015. Makke Kafe, Nybrogade 18-20, 1203 København K Copenhagen Street Photography Workshop #1, 24-26 april 2015 Makke Kafe, Nybrogade 18-20, 1203 København K Copenhagen Street Photography Workshop #1, 24.-26. april 2015 Denne workshop er til fotografer,

Læs mere

KROMANN REUMERT BILLEDBRIEF OG GUIDELINES FOR PORTRÆTTER

KROMANN REUMERT BILLEDBRIEF OG GUIDELINES FOR PORTRÆTTER KROMANN REUMERT BILLEDBRIEF OG GUIDELINES FOR PORTRÆTTER VERSION 1.1 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE Billedkoncept...03 Stemning...05 Stil og påklædning...06 Lokationer...08 Beskæring og formater...09

Læs mere

Mere om kameraet. Fokus, Lysmåling, Eksponeringskompensation, Hvidbalance, Lysfølsomhed (ISO), Blitz, Selvudløser, Filtre, Modlysblænde

Mere om kameraet. Fokus, Lysmåling, Eksponeringskompensation, Hvidbalance, Lysfølsomhed (ISO), Blitz, Selvudløser, Filtre, Modlysblænde Mere om kameraet Fokus, Lysmåling, Eksponeringskompensation, Hvidbalance, Lysfølsomhed (ISO), Blitz, Selvudløser, Filtre, Modlysblænde Fokus Fokus betyder det, som er skarpt i billedet Fokus har stor betydning

Læs mere

Rapport over fotokursus 11.-3. - 17.-3. 2014 Det fortællende foto

Rapport over fotokursus 11.-3. - 17.-3. 2014 Det fortællende foto Mejerist N.H. Lindhardt har en passion for biler og har samlet sig en del, som bliver brugt til bestillings-kørsel. - Vi selvstændige har jo så meget fritid, som vi skal bruge til noget fornuftigt, som

Læs mere

Størrelsen på printede billeder

Størrelsen på printede billeder Størrelsen på printede billeder Udskriftsstørrelse i forhold til antal pixels og dpi 72 dpi 100 dpi 200 dpi 300 dpi 600 dpi 9 13 cm 255 369 354 512 709 1024 1063 1535 2126 3071 10 15 cm 284 425 394 591

Læs mere

Test af Repræsentationssystemer

Test af Repræsentationssystemer Test af Repræsentationssystemer Identificér dit foretrukne repræsentationssystem Testen kan give dig et fingerpeg om din måde at bruge dine sanser/repræsentationssystemer på, og samtidig kan du finde dine

Læs mere

Introduktion. Hej og velkommen til "Sådan tager du fantastiske landskabsfotos".

Introduktion. Hej og velkommen til Sådan tager du fantastiske landskabsfotos. Introduktion Hej og velkommen til "Sådan tager du fantastiske landskabsfotos". I denne guide vil jeg vise dig strategien for, hvordan du som begyndende fotograf tager et fantastisk foto af et landskab.

Læs mere

Opsætning af filer til tryk

Opsætning af filer til tryk Opsætning af filer til tryk Indholdsfortegnelse Indholdsfiler 2 Marginer 2 Antal sider 2 Sidetal 3 Publikationens indhold 3 Skæringskant 3 Omslagsgrafik (cover) 4 Før du går i gang 4 Opsætning 4 Indbindingstype

Læs mere

Jeg viser det med Photofiltre, men princippet er det samme i andre billedeprogrammer, der arbejder med lag.

Jeg viser det med Photofiltre, men princippet er det samme i andre billedeprogrammer, der arbejder med lag. Støjfjerner i lag Denne guide er skrevet i A4-format, så det er lettere at udskrive den. Materialet kommer til at indgå som en del af et nyt og større skriftligt materiale om HDR-fotografering og efterbehandling

Læs mere

Appendiks til Grafisk design side 122

Appendiks til Grafisk design side 122 Appendiks til Grafisk design side 122 Appendiks 122/2 Et helt almindeligt portrætfotografi Her er et billede af et helt almindeligt menneske. Modellen er ikke professionel, og billedet er et eksempel på

Læs mere

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag H - Søren 00.06 Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.11 Søren: En ganske almindelig hverdag? 0014

Læs mere

fotografisk kommunikation

fotografisk kommunikation XDANMARKS MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE CAMPUS KØBENHAVN Forprøve 2016 fotografisk kommunikation 1/2 Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Fotografisk Kommunikation Del 1:

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Coaching og Goal Mapping - Hånd i hånd GROW2 Research-rapport hold 141 af Bettina Dahl Nielsen COACHING & GOAL MAPPING FOR AT NÅ FLEST MULIGE

Coaching og Goal Mapping - Hånd i hånd GROW2 Research-rapport hold 141 af Bettina Dahl Nielsen COACHING & GOAL MAPPING FOR AT NÅ FLEST MULIGE COACHING & GOAL MAPPING FOR AT NÅ FLEST MULIGE 1 Indholdsfortegnelse Fomålet med min coach uddannelse... 2 Hvorfor dette emne?... 3 Målgruppe... 3 Problemformulering... 3 Hvad er Goal mapping?... 4 Paralleller

Læs mere

Billedkomposition. Billederne oven for er da pæne, men de siger jer sikkert ikke så meget, fordi I ikke selv har taget dem.

Billedkomposition. Billederne oven for er da pæne, men de siger jer sikkert ikke så meget, fordi I ikke selv har taget dem. Tryk på knappen og billedet er i kassen De fleste mennesker har prøvet at fotografere. At tage billeder er blevet meget let efter at de nye kameraer næsten kan tænke selv. Man skal ikke stille afstand,

Læs mere

Billeder og tegninger i Writer Indhold

Billeder og tegninger i Writer Indhold Billeder og tegninger i Writer Indhold Indhold...1 Introduktion...2 Indsætte billeder...2 Formater billedet...3 Layout...3 Beskære billedet...4 Størrelse...5 Streger/ramme...6 Skygge...7 Justering af billedet...8

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 7. KAPITEL ET... 9 Introduktion. KAPITEL TO... 15 Før brylluppet: Forbered dig godt! KAPITEL TRE...

INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 7. KAPITEL ET... 9 Introduktion. KAPITEL TO... 15 Før brylluppet: Forbered dig godt! KAPITEL TRE... INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 7 KAPITEL ET... 9 Introduktion Otte ting du ville ønske, du havde vidst... 10 før du begyndte at læse denne bog!... 11 Det var kun fem. Her er de sidste tre... 12 KAPITEL

Læs mere

8 bud på billedforløb

8 bud på billedforløb 8 bud på billedforløb Center for Undervisningsmidler Slagelse, ved pædagogisk konsulent Mette Rold 1 Collage-billeder Her kan der leges med forholdet mellem real virkelighed og imaginær virkelighed. Dette

Læs mere

Opsætte f.eks. en rejsebeskrivelse med tekst og billede i Draw side 1

Opsætte f.eks. en rejsebeskrivelse med tekst og billede i Draw side 1 side 1 Hvis man vil lave en opsætning af rejsebeskrivelse og billeder, kan man også gøre det i DRAW. Denne vejledning vil vise hvordan man indsætter hjælpelinjer så man laver en pæn opstilling med billede

Læs mere

BILLEDPOLITIK. Brug af billeder i Thisted Kommune

BILLEDPOLITIK. Brug af billeder i Thisted Kommune BILLEDPOLITIK Brug af billeder i Thisted Kommune Indhold 1. Formål med en billedpolitik 2 2. Generelt om at bruge billeder i publikationer og på nettet 3 2.1 To typer af billeder 3 2.1.1 Situationsbilleder

Læs mere

Mit personlige puslespil dokumentarfilm fra de unges eget liv

Mit personlige puslespil dokumentarfilm fra de unges eget liv Elevark 1 Mit personlige puslespil - et digt Du skal med udgangspunkt i sætningen Mit personlige puslespil skrive et digt på ca. 10-20 linjer. Digtet skal være et selvportræt af dig. Digtet må ikke rime,

Læs mere

SkagenBrugtMarked.dk - en service fra SkagensAvis.dk

SkagenBrugtMarked.dk - en service fra SkagensAvis.dk SkagenBrugtMarked.dk - en service fra SkagensAvis.dk Dette er en vejledning i brugen af SkagenBrugtMarked.dk Vælg eventuelt at skrive denne vejledning ud, den er forbredt til udskrift på A4 papir. Generelt

Læs mere

POWER TO YOUR NEXT STEP Grib alle muligheder

POWER TO YOUR NEXT STEP Grib alle muligheder POWER TO YOUR NEXT STEP Grib alle muligheder you can 2 Vores rejse begynder Surfs up! Surfskole: Her kommer vi! Fordelen ved digitale spejlreflekskameraer Skift dit objektiv, skift dit synspunkt Med udskiftelige

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

Glasset er ikke halvt tomt, men halvt fyldt

Glasset er ikke halvt tomt, men halvt fyldt Glasset er ikke halvt tomt, men halvt fyldt Den anerkendende opfølgningsproces Pernille Lundtoft og Morten Bisgaard Ennova A/S Agenda 1 Introduktion (10:10 10:30) Lidt om anerkendende tilgang 2 ERFA og

Læs mere

Jeg vil være elev. Daniel K. P. Daniel Kongsted Petersen. Mobil: 21492281 Mail: danielkp@icloud.com Hjemmeside: www.danielkp.dk 1

Jeg vil være elev. Daniel K. P. Daniel Kongsted Petersen. Mobil: 21492281 Mail: danielkp@icloud.com Hjemmeside: www.danielkp.dk 1 Jeg vil være elev Daniel K. P. Daniel Kongsted Petersen Mobil: 249228 Mail: danielkp@icloud.com Hjemmeside: www.danielkp.dk Gå på opdagelse og læs om mig og mine kompetancer Jeg er altid frisk på en samtale

Læs mere

Kreativ brug af håndflash

Kreativ brug af håndflash Kreativ brug af håndflash Tekst og fotos: Kent Bovin Modeller: Kate & Kent De fleste af os har ikke adgang til store studier og en skov af lamper med tilbehør. Derfor er den lille håndflash mange gange

Læs mere

PHOTOS BY ANDERSN. Avisen vil udkomme efter behov det vil sige, at den kun udkommer når der er noget relevant indhold.

PHOTOS BY ANDERSN. Avisen vil udkomme efter behov det vil sige, at den kun udkommer når der er noget relevant indhold. BØRN PHOTOS BY ANDERSN Hej igen, hvorfor nu ny hjemmeside, nyt navn og nyt logo? Jeg har efter længere tids overvejelse, valgt og opdele mine personlige collager og min portræt fotografering, af praktiske

Læs mere

Hvordan Diffraktion kan påvirke dine billeder (og hvad man skal gøre ved det)

Hvordan Diffraktion kan påvirke dine billeder (og hvad man skal gøre ved det) Hvordan Diffraktion kan påvirke dine billeder (og hvad man skal gøre ved det) April 26, 2015 af Jason Row Det er noget mange landskabsfotografer er klar over, men mange andre ikke. Diffraktion er en obskur

Læs mere

Projektet Digitale billeder går ud på at vi skal arbejde med optageteknik, billedbehandling og billedet virkemidler.

Projektet Digitale billeder går ud på at vi skal arbejde med optageteknik, billedbehandling og billedet virkemidler. Projektet Digitale billeder går ud på at vi skal arbejde med optageteknik, billedbehandling og billedet virkemidler. Optageteknik Billedbehandling Billedet virkemidler I projektet skal vi kunne forklare

Læs mere

DISCIPLINBESKRIVELSER PROGRAM

DISCIPLINBESKRIVELSER PROGRAM TEGNE-BATTLE Beskrivelser af Tegne-Battle discipliner Som deltagere i Tegne-Battle stiller I op som et hold fra jeres efterskole eller gymnasium. I skal dyste mod andre gymnasier eller efterskoler, der

Læs mere

!!!!! af Brian Kristensen! http://akrylkunst.dk. Tegne et ansigt

!!!!! af Brian Kristensen! http://akrylkunst.dk. Tegne et ansigt af Brian Kristensen http://akrylkunst.dk side 1 af 6 Denne quick guide viser i korte steps hvordan man tegner de rigtige proportioner i et ansigt. For at have et fundament når du tegner et ansigt er det

Læs mere

SIKKERHED ved pistolskydning/våbenbetjening

SIKKERHED ved pistolskydning/våbenbetjening SIKKERHED ved pistolskydning/våbenbetjening Tekst og fotos ved Knud Erik Poulsen. I alt 5 sider 1. Generelt Som skytte er det din pligt at kende og følge de generelle sikkerhedskrav for den skydning du

Læs mere

Introduktion til billeddatabasen

Introduktion til billeddatabasen Introduktion til billeddatabasen Colourbox.dk Colourbox.dk er den billeddatabase som Odense Kommune har købt licens til. Det er vigtigt at bemærke, at der ikke er ubegrænset download af billeder. I materialet

Læs mere

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Avisforside Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om forsiden til avisen. Hvad forventer du dig af indholdet og giver den dig lyst til

Læs mere

UDSKOLINGEN / VENSKABER

UDSKOLINGEN / VENSKABER EFTERBILLEDER UNDERVISNINGSPORTAL FOR FOTOGRAFI I FOLKESKOLEN UDSKOLINGEN / VENSKABER Lærervejledning Venskaber. Indhold og formål: Venskaber behandler elevernes egne venskabsrelationer perspektiveret

Læs mere

Nyt job men hvordan?

Nyt job men hvordan? Nyt job men hvordan? eller 1 Dagens program Forventningsafstemning Præsentation Hvad er coaching Hvad kan vi lære af edderkoppen? Vanetænkning Højre venstre hjernehalvdel Hvem er jeg hvad kan jeg hvad

Læs mere

Min Historie. Denne bog tilhører. Ungdommens Uddannelsesvejledning Rådhusstrædet 6 7430 Ikast tlf.: 9960 4200 www.uuib.dk

Min Historie. Denne bog tilhører. Ungdommens Uddannelsesvejledning Rådhusstrædet 6 7430 Ikast tlf.: 9960 4200 www.uuib.dk Min Historie Denne bog tilhører Hvem er jeg? Din identitet har at gøre med den måde, du opfatter dig selv på hvem du selv synes, du er. Den er de kendetegn, der afgrænser netop dig fra alle andre. Du kan

Læs mere

Ting 3: Billeder : kamera fotostream Instagram

Ting 3: Billeder : kamera fotostream Instagram Ting 3: Billeder : kamera fotostream Instagram Tag et foto: Du skal åbne programmet foto. Ret ipad mod dit motiv. Tryk på ikonet for foto og billedet tages. Når du tager fotoet, siger ipad som en lukker.

Læs mere

(Critiquing på enkelsk bør ikke oversættes til kritik men til evaluering. Kritik er på engelsk criticism)

(Critiquing på enkelsk bør ikke oversættes til kritik men til evaluering. Kritik er på engelsk criticism) Billede kritik Eller nærmer billede evaluering, da kritik er negativt ladet på dansk. Man kan også kalde det billede bedømmelse der er mere dansk (Critiquing på enkelsk bør ikke oversættes til kritik men

Læs mere

Konstruktiv Kritik tale & oplæg

Konstruktiv Kritik tale & oplæg Andres mundtlige kommunikation Når du skal lære at kommunikere mundtligt, er det vigtigt, at du åbner øjne og ører for andres mundtlige kommunikation. Du skal opbygge et forrådskammer fyldt med gode citater,

Læs mere

Julehjerter med motiver

Julehjerter med motiver Julehjerter med motiver Torben Mogensen 18. december 2012 Resumé Jeg har i mange år moret mig med at lave julehjerter med motiver, og er blevet spurgt om, hvordan man gør. Så det vil jeg forsøge at forklare

Læs mere

Billedbehandling. Lær de simple værktøjer at kende. Version: August 2012

Billedbehandling. Lær de simple værktøjer at kende. Version: August 2012 Billedbehandling Lær de simple værktøjer at kende Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Dette hæfte...4 Begreber udi billedbehandling...4 Billedstørrelse...4 Sideformat...5 Filformat...5 Hent et billede

Læs mere

1. Værktøjspaletten i Photoshop Elements.

1. Værktøjspaletten i Photoshop Elements. Introduktion til redigering af billeder i Photoshop Elements Kort om brug af billeder til hjemmesiden. Som udgangspunkt må du ALDRIG bruge billeder, som du har fundet på Google. Eneste undtagelse er bogforsider.

Læs mere

Forestillinger 2004 - Værk i kontekst

Forestillinger 2004 - Værk i kontekst INSPIRATIONSMATERIALE Forestillinger 2004 - Værk i kontekst Esbjerg Kunstmuseum 07.05.-15.08.2004 INTRODUKTION TIL UNDERVISEREN: Forestil dig Asger Jorns Lykkens have (1947) indgå i hele fem forskellige

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

Hvornår skal du bruge Matrix (Mønster, Evaluerende) lysmåling

Hvornår skal du bruge Matrix (Mønster, Evaluerende) lysmåling Lysmålingsmetoder Forståelsen af hvordan din lysmåler i dit kamera virker, er måske ikke så vigtigt for de fleste. Det at kende din lysmåler, gør at du nemmere kan omstille dig til forskellige situationer

Læs mere

Et billede kan være belæg for mange påstande

Et billede kan være belæg for mange påstande Et billede kan være belæg for mange påstande De fleste visuelle produkter indeholder både billeder og tekster. De to udtryksformer er ofte sat sammen på mere eller mindre forståelig vis. Men der er ræson

Læs mere

Installation af MTB kort i Garmin cykelcomputer.

Installation af MTB kort i Garmin cykelcomputer. Installation af MTB kort i Garmin cykelcomputer. Har du en Garmin 705 eller nyere har du mulighed for at få et ganske gratis MTB kort på den. Kortet kan sagtens bruges på landevejen også, men har den fordel

Læs mere

TEKSTER AF LEA LØPPENTHIN

TEKSTER AF LEA LØPPENTHIN TEKSTER AF LEA LØPPENTHIN Tekster af Lea Løppenthin ERRARAREA NR1 Jeg deler mit ja Jeg deler mit ja med selskabet, med udsendelsen og reklamen jeg deler mit ja med et kor vi sidder i busserne under sengene

Læs mere

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur.

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur. Tyven SC 1. INT. KLASSEN VINTER MORGEN. Klassen sidder og laver gruppearbejde i klasseværelset. De har religion. sidder og arbejder sammen med. De sidder og arbejder med lignelsen om det mistede får. Man

Læs mere

MEDLEMSHÅNDBOG Indhold

MEDLEMSHÅNDBOG Indhold Indhold Velkommen... 2 Klubbens historie... 2 Vedtægter... 2 Bestyrelsen:... 2 Hus regler... 3 Din rolle som medlem... 3 Årshjulet... 3 Månedskonkurrencer:... 4 Foto ture:... 4 Foredrag:... 4 Arrangementer:...

Læs mere

Folk sætter pris på mig, fordi jeg forstår at nedtone følelsesmæssigt vanskelige situationer

Folk sætter pris på mig, fordi jeg forstår at nedtone følelsesmæssigt vanskelige situationer side 1 Ja Nej? 1 Jeg har bemærket, at når jeg er sammen med en meget følelsesbetonet person, er jeg overraskende rolig og upåvirket Somme tider oplever jeg følelser, der bringer mig ud af ligevægt og forvirrer

Læs mere

Fag: Kommunikation & IT Skrevet af: Natacha Fri s Emne: Designmanual Afleveret d. 09-12- 2011 Designmanual

Fag: Kommunikation & IT Skrevet af: Natacha Fri s Emne: Designmanual Afleveret d. 09-12- 2011 Designmanual Designmanual Celf s logo: Jeg har valgt at designe mit logo for celf således: Jeg har valgt bogstaverne N E G, som så står for Nakskov Erhvervs Gymnasium. Men Det store N kan også bruges til Nykøbing Erhvervs

Læs mere

Det efterfølgende skal ses som gode råd og videregivelse af mine erfaringer.

Det efterfølgende skal ses som gode råd og videregivelse af mine erfaringer. Billedbehandling / Digital kamera Det efterfølgende skal ses som gode råd og videregivelse af mine erfaringer. Pixelmasse Billedstørrelse 1.000.000 9 x 12 2.000.000 10 x 15 3.000.000 13 x 18 4.000.000

Læs mere

Hjerner og hukommelse, hjerner og motorik

Hjerner og hukommelse, hjerner og motorik Ann-Elisabeth Knudsen cand. mag. i dansk og psykologi, konsulent og foredragsholder. Hjerner og hukommelse, hjerner og motorik De følgende to artikler er skrevet af Ann-Elisabeth Knudsen. Artiklerne indgår

Læs mere

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT Afsluttende opgave Navn: Lykke Laura Hansen Klasse: 1.2 Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium Fag: Kommunikation/IT Opgave: Nr. 2: Undervisningsmateriale Afleveres: den 30. april 2010 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Tre simple trin til at forstå dine drømme

Tre simple trin til at forstå dine drømme - En guide til at komme i gang med dit drømmearbejde, eller til at blive bedre til det du allerede gør. Vigtige pointer: Når du viser dine drømme interesse vil du bedre kunne huske dem. Din drøm er din

Læs mere

GRAFIK & BILLEDER BESKRIVELSE AF. Graphic MEGET MERE END ET GRAFISK HUS

GRAFIK & BILLEDER BESKRIVELSE AF. Graphic MEGET MERE END ET GRAFISK HUS BESKRIVELSE AF GRAFIK & BILLEDER MEGET MERE END ET GRAFISK HUS Reklame plakat for House. Da jeg designede mit logo, var min ide hele vejen igennem at bruge logoet til supermans bryst. Så derfor prøvede

Læs mere

1 s e Trin. 29.maj 2016. Vinderslev kirke kl.9.00. Hinge kirke kl.10.30.

1 s e Trin. 29.maj 2016. Vinderslev kirke kl.9.00. Hinge kirke kl.10.30. 1 s e Trin. 29.maj 2016. Vinderslev kirke kl.9.00. Hinge kirke kl.10.30. Salmer: Vinderslev kl.9: 36-208/ 379-680 Hinge kl.10.30: 36-208- 621/ 379-287- 680 Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Læs mere

Felix, Sebastian og Martin R, 2.q Zealand Business College, HTX, Vordingborg 131115 Tandlægekampagne. Tandlæge Kampagne

Felix, Sebastian og Martin R, 2.q Zealand Business College, HTX, Vordingborg 131115 Tandlægekampagne. Tandlæge Kampagne Tandlæge Kampagne Gruppe: Sebastian, Felix og Martin R 1/10 Indholdsfortegnelse Forside...Side 1 Indholdsfortegnelse...Side 2 Problemformulering...Side 3 Problemtræ...Side 3 Afsender...Side 4 Mål og Målsætning...Side

Læs mere

Lektion 1 - Beskæring til given størrelse

Lektion 1 - Beskæring til given størrelse Lektion 1 - Da det ikke altid er muligt at beskære et billede fuldstændigt i optagelsen (bl.a. på grund af billedchippens proportioner) er der næsten altid behov for yderligere beskæring på computeren.

Læs mere

Tema Kamera på din ipad

Tema Kamera på din ipad Tema Kamera på din ipad Sofus 27-09-2015 Side 1 Kamera i grundtræk Hurtigt! Hent kameraet! Skub bare opad fra la seskærmen. Eller skub opad fra den nederste kant af skærmen for at a bne Kontrolcenter,

Læs mere

V I S D O M PÅ K A N T E N Film & mindfulness

V I S D O M PÅ K A N T E N Film & mindfulness Fire SamtaleSaloner Fire lørdage formiddage Fire film med udgangspunkt i forskellige kunstarter ansporer til at sætte begreb på visdom VISDOM PÅ KANTEN er skabt i samspil med psykolog Lisbeth Bruus-Jensen.

Læs mere

Det er i øvrigt værd at bemærke, at objektivet er fremstillet som et normal-objekt, da mellemformat jo giver negativ crop i forhold til Full Frame.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at objektivet er fremstillet som et normal-objekt, da mellemformat jo giver negativ crop i forhold til Full Frame. Generelt indtryk Carl Zeiss Biometar 80mm f/2,8 er et objektiv med pentacon 6 fatning (eller Kiev 60 fatning). Dvs det er bygget til det såkaldte mellemformat, der bygger på en større sensor end Full Frame

Læs mere

Photofiltre nr. 85 Lave grafikbillede hvor vi bruger plugins side 1

Photofiltre nr. 85 Lave grafikbillede hvor vi bruger plugins side 1 Lave grafikbillede hvor vi bruger plugins side 1 Vi skal nu sammensætte et grafikbillede hvor vi bruger 2 plugins som kan hentes på min hjemmeside www.pensionistedb.dk under Photofiltre. Denne hedder Image

Læs mere

komposition GRATIS GUIDE På under 15 minutter L æ r m e r e o m

komposition GRATIS GUIDE På under 15 minutter L æ r m e r e o m L æ r m e r e o m komposition GRATIS GUIDE På under 15 minutter Introduktion 2 Altid et hovedmotiv 3 Ti tredjedele (two thirds) 4 Det gyldne snit 5 Forgrund, mellemstykke og baggrund 6 Diagonaler 7 Sidekomposition

Læs mere