Mødereferat. Styringsdialog 2015, Boligforeningen Aarhus Omegn. Aarhus Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mødereferat. Styringsdialog 2015, Boligforeningen Aarhus Omegn. Aarhus Kommune"

Transkript

1 Mødereferat Styringsdialog 2015, Boligforeningen Aarhus Omegn Mødedato: 3. juni 2015 Mødetid: Mødested: Kalkværksvej 10, Deltagere: Fra boligorganisationen: Bestyrelsesformand Søren Embregts Direktør Leif Jensen Administrationschef Ole Juel Nielsen Fuldmægtig Jacob Engholm Bøytler Rahbek Jurist Marianne Brammer Teknisk chef Morten Burkall Fra Aarhus Kommune: Jørn Hedeby Nielsen Trine Birk Claus Bo Jensen Aarhus Kommune Teknik og Miljø MTM-CBM/Grundsalg og Støttet Byggeri Kalkværksvej Aarhus C Sagsnr. 13/ Journalnr. Sagsbeh. Claus Bo Jensen Telefon Direkte telefon Fax cbj@aarhus.dk Resumé I samarbejde med BL Danmarks Almene Boliger 5. kreds er fastsat to overordnede temaer for styringsdialogen i effektivisering af driften og renoveringer (almenboliglovens 91). Århus Omegn (i det følgende benævnt ÅO) oplyser, at boligorganisationen har fokus på effektivisering af driften. ÅO vurderer at effektiviseringspotentialet stort set er udnyttet for så vidt angår de regnskabsposter kommunen har ønsket at drøfte. Der kan ligge et potentiale i digitaliseringer men initiativer skal konkret vurderes i forhold til organisationens størrelse (og flyttefrekvens). ÅO vurderes ikke at have fordel af at være first mover på dette område.

2 Kommunen (tilsynet) skal fremover inddrages i en tidlig dialog i forbindelse med ansøgninger om støtte efter 91 i almenboligloven (fysiske helhedsplaner). OÅ s årsregnskab for 2013/14 er taget til efterretning med de bemærkninger, der i øvrigt fremgår af dette dokument. Behandlingen af regnskabet har ikke givet anledning til særlige bemærkninger. Der er ikke i styringsdialog 2015 vurderet behov for aftaler mellem ÅO og Aarhus Kommune. På mødet blev følgende punkter drøftet: 1. Baggrund 2. Økonomi, drift og administration 3. Ledelse og beboerdemokrati 4. Renoveringer 5. Diverse 6. Evt. aftale 1. Baggrund I 2015 er der for femte år i træk gennemført den obligatoriske styringsdialog mellem boligorganisationerne og Aarhus Kommune. Som et led i styringsdialogen skal der af kommunen udfærdiges en redegørelse for den gennemførte dialog. Århus Omegn (i det følgende benævnt ÅO) ønskede på mødet drøftet grænser for beboerdemokratiet og Aarhus Kommune ønskede drøftelser om effektiktivitet, Landsbyggefondens tvillingeværktøj mv. Drøftelserne tog i øvrigt udgangspunkt i styringsmålsætningerne således som de fremgår af almenboligloven. Grundlaget for dialogen var styringsrapporten, oplysningsskemaerne for afdelingerne, årsregnskab 2013/14, årsberetning, spørgeskema, protokollat, boligforeningens hjemmeside, ÅO s redegørelse om styringsdialog 2013, mv. Den årlige redegørelse vil have karakter af et dynamisk dokument, der i forhold til de enkelte år vil beskrive udviklingen og aktuel status på en række centrale punkter. På kommunens hjemmeside vil kun stå den seneste redegørelse.

3 Følgende dagsordenpunkter blev gennemgået på mødet. 2. Økonomi, drift og administration Dispositionsfond/arbejdskapital Årsregnskab kr./ lejemålsenhed Dispositionsfond (likvid del) kr. pr. lejemål Arbejdskapital (likvid del) kr. pr. lejemål 2013/ / / / / Egenkapital kr. pr. lejemål Årets resultat (2013/2014) viser et underskud på 238.t.kr. mod et budgetteret negativt resultat på 932 t.kr. Driftsunderskuddet finansieres af arbejdskapitalen. ÅO har i al væsentlighed balance mellem indtægter og udgifter. ÅO har finansieret boligsocialt arbejde for ca. 3,9 mio. kr. Beløbet er afholdt over årets drift. Afgangen fra dispositionsfonden svarer til tilgangen. I den forbindelse fremhæves: tilskud til afdelingerne på 0,8 mio. kr. (mod 1 mio. kr. i 2012/13 og 1,2 mio. kr. i 2011/12). tab ved lejeledighed på 0,6 mio. kr. (mod 0,7 mio. kr. i 2012/13 og 0,2 mio. kr. i 2011/12) Det oplystes, at tilskud til afdelinger bevilges på baggrund af foreningsbestyrelsens konkrete vurdering af behovet. Derudover bevilges tilskuddet som løbende driftsstøtte i afdelinger med større renoveringer, således at lejestigningen først slår fuldt ud igennem efter en årrække. Der har været en tilgang til dispositionsfonden pga. af udamortiserede lån på ca. 10,8 mio. kr. i 2013/14. Beløbet svarer til indtægten for 2012/13.

4 Der har været en nettotilgang på dispositionsfonden på 1,0 mio. kr. Arbejdskapitalen har haft en nettoafgang på 7,4 mio. kr. hvilket primært skyldes overskridelse af byggesummen for afd. 18 og 19. Der forventes ikke væsentlige yderligere udgifter på disse to sager eftersom byggeskadefonden nu er direkte involveret. Egenkapitalen er i året reduceret med 6,1 mio. kr. til 144,7 mio. kr. Egenkapitalen for de fleste boligorganisationer i Aarhus ligger mellem 10- og kr. pr. lejemålsenhed. ÅO har med kr. pr. lejemålsenhed fortsat den største egenkapital i Aarhus kommune opgjort pr. lejemålsenhed. Boligforeningen anser ikke en stor egenkapital som et mål i sig selv. Der er af boligforeningens øverste myndighed truffet beslutning om, at foreningens formue skal bidrage til at forbedre beboernes forhold. Hovedforeningens øverste myndighed får løbende forelagt en gennemgang af den forventede udvikling i hovedforeningens økonomi for de kommende 15 år. Der er enighed om, at foreningens formue skal aktiveres i forhold til forbedring af boernes hverdag. Som følge heraf er der truffet en række beslutninger, der indebærer betydelige tilskud til foreningens afdelinger de kommende år. Der er bl.a. afsat midler til følgende projekter: Det oplystes, at Rosenhøj i de kommende 15 år har behov for tilskud på ikke under 80 mio. kr. i forbindelse med realiseringen af den fysiske og boligsociale helhedsplan. Tilskud til afd. 25 Finsensgade. Renovering af vinduer og tag. Afd. 14, Majsmarken i Lystrup, der er bygget i 1993/1999 har beboerne oplevet betydelige problemer med indeklimaet. Hovedforeningen yder større engangsbeløb samt indfasning til den huslejestigning der er en følge af renoveringen af afdelingen Der er afsat ca. 4 mio. kr. årligt til løsning af boligsociale udfordringer i foreningens 3 store afdelinger i hvert fald til og med Det forventningen, at udgiften over tid overtages af afdelingerne. Renoveringsprojekterne og de deraf følgende genhusninger i boligorganisationen har betydet merudgifter til personale. Med de forudsætninger, der er kendte på nuværende tidspunkt forventes det, at ÅO også i 2030 vil være yderst velkonsolideret.

5 Midlerne i fællesforvaltning er i 2013/14 forrentet med 2,79% (2,75 i 2012/13 og 3,15% i 2011/12). Der opereres med to kapitalforvaltere. Administrationen har mandat til at operere med en varighed (risiko) fra 3 til 7. Det oplystes, at der er daglig kontakt mellem de to kapitalforvaltere og ledelsen. Foretages der transaktioner i obligationsporteføljen sker det efter råd og vejledning fra kapitalforvalteren men beslutningskompetencen ligger hos ledelsen i ÅO. Man adskiller sig derfor fra de øvrige boligorganisationer, der typisk har givet kapitalforvalteren selvstændigt mandat til køb og salg. Det oplystes, at ÅO har placeret ca. 20 mio. kr. i strukturerede indlånsprodukter. Investeringen i disse obligationer følger de ministerielle anvisninger fra Administrationsbidrag Aktuel størrelse, jf. årsregnskab 2013/14 Kr. pr lejemålsenhed 2013/ / / / /10 Administrationsbidrag kr. pr. lejemål Nettoadministrationsudgift kr. pr. lejemål Der er fokus på administrationsomkostningerne men det er klart, at igangværende helhedsplaner kræver betydelige ressourcer. Den boligsociale indsats og genhusningerne i de to helhedsplaner medfører behov for yderligere personale. Administrationsbidragene er på baggrund heraf over benchmark i styringsrapporten. Revisor oplyser, at bidraget er kostægte, hvilket bekræftes af, at nettoadministrationsudgifterne svarer til administrationsbidragene i budget 2013/14. I regnskabsåret er realiseret en bruttoadministrationsudgift, der er 1,2 mio. kr. højere end budgetteret. Derfor overstiger nettoadministrationsudgiften i 2013/14 administrationsbidraget. Henlæggelser/planlagt vedligeholdelse I styringsrapporten er der markeringer på for store ultimosaldi på henlæggelser. ÅO oplyste, at det generelle henlæggelsesniveau og de

6 årlige henlæggelser var passende i forhold til de konkrete vedligeholdelsesplaner. Af revisionsprotokollen s fremgår, at afdelingerne 1, 9, 10 og 22 har væsentlige fremtidige vedligeholdelses- og fornyelsesarbejder, der ikke kan finansieres via nuværende forbedrings- og vedligeholdelsesbudgetter. Kommunen bemærkede, at lovens udgangspunkt er, at der skal være den fornødne likviditet i vedligeholdelsesplanerne således, at midlerne er til stede når arbejderne skal udføres. Manglende henlæggelser bør primært tilvejebringes via huslejestigninger. ÅO oplyste, at der i afdelingerne 9, 10, 23 vil være behov for at supplere henlæggelserne med låneoptagelse i forbindelse med større planlagte vedligeholdelsesarbejder. Efterslæbet er så stort, at det ikke kan finansieres via huslejestigninger. Der arbejdes konkret med en trappemodel, der indebærer forøgede henlæggelser udover de ordinære henlæggelser. De øgede henlæggelser afløses herefter af et realkreditlån til finansiering af kommende arbejder. Fordelen er en jævn huslejeudvikling. Kommunen pointerede vigtigheden af, at der efter låneoptagelsen (og arbejdernes udførelse) sikres årlige henlæggelser på et niveau, der fremadrettet sikrer, at fremtidige arbejder kan finansieres via opsparede henlæggelser dvs. uden yderligere låneoptagelse. Forvaltningsrevision Der arbejdes fortsat på revision af de handlingsplaner, der ligger i forlængelse af Strategi Målet er at lave en tættere kobling mellem strategi, handlingsplaner, styringsdialog, forvaltningsrevision og forretningsgange. Forretningsgangene er under omlægning fra sektorens traditionelle papirbårne skabelon til en mere procesorienteret variant i et dialogbaseret IT-værktøj. Værktøjet vil blive gjort tilgængeligt på Extranet, så både medarbejdere og beboerdemokrater har adgang til det. Arbejdsgrupper med medarbejdere fra de forskellige funktioner, dvs udlejning, økonomi og teknik, har arbejdet intenst med at få den første del færdig til den planlagte revision i 4. Kvartal Der arbejdes videre med at optimere de øvrige forretningsgange. Arbejdet har dog været nedprioriteret det seneste år pga. andre presserende opgaver.

7 Der arbejdes f.eks. på, at minimere udgiften til lejetab. Det har vist sig vanskeligt at sikre hurtig genudlejning af boliger, der er udlejet efter b-ordningen typisk pga. større istandsættelsesbehov. Der er behov for at være skarpe i denne proces. Det oplystes, at der er lavet benchmark op mod andre boligorganisationer ud fra egne regnskabstal mv. Det er revisors vurdering, at man i regnskabsåret 2013/14 har forbedret forvaltningsrevisionen væsentligt om end boligorganisationen stadig har punkter, man bør arbejde med. Kommunen kunne tilslutte sig revisors anbefalinger. Effektiviseringer Ultimo 2014 udsendte ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter rapport om effektivisering af den almene sektor. Inspireret af rapportens kap. 5, om effektivisering af driften i det almene byggeri, er det aftalt med BL s 5. kreds i dialog 2015 at sætte fokus på udvalgte regnskabsposter (dvs. ordinær drift). Følgende poster indgår generelt i dialog 2015: Forsikringer o Der foretages udbud via forsikringsmægler hver 3. år og senest i Rammeudbud o Der foretages rammeudbud på udvalgte områder, bl.a. vvs, el mv. Man gør sig praktiske og økonomiske overvejelser vedr. delområder. Der foretages udbud hver 3. år på rådgivere (mindre sager) ÅO har ikke anvendt Almenindkøb (fælles indkøbsportal for den almene sektor). Organisering af funktionærer o ÅO vurderer konkret hvad der for den enkelte afdeling er den rigtige løsning. I nogle tilfælde købes ydelserne eksternt. Der vurderes også på etablering af funktionærteams men der gør sig særlige forhold i ÅO gældende pga. størrelsen af afdelingerne. ÅO er kritisk overfor en specialisering af medarbejderne. ÅO udelukker ikke at der kunne lægge et effektiviseringspotentiale i samarbejder på tværs af boligorganisationerne men gør dog opmærksom på, at der samtidig er en momsproblematik. Sammenlægning af afdelinger

8 o Der vurderes ikke at være et uudnyttet potentiale i ÅO mht. sammenlægninger. Digitalisering o ÅO er meget opmærksom på mulighederne. Lejerne har min side på hjemmesiden, hvor der kan udskrives navneskilte mv. Der arbejdes med elektroniske flyttesyn men organisationens størrelse sætter en øvre grænse for hvor mange ressourcer, der kan anvendes på udviklingen heraf. Alle nye afdelinger lægges i revit-system hvilket letter tilbudsindhentning ved håndværkerydelser. Tvillingeværktøjet ÅO var positive overfor landsbyggefondens nyudviklede tvillingeværktøj. I forhold til sammenlignelige organisationer har ÅO relativt højt administrationsbidrag. Omvendt er forsikringsudgiften på afdelingsniveau lav. Dette kan skyldes den boligsociale indsats, der har betydet lavere skadesfrekvens. Revisionsudgiften er i høje ende opgjort pr. lejemålsenhed. Årsregnskab 2013/14 Årsregnskabet er taget til efterretning med de bemærkninger, der i øvrigt fremgår af dette dokument. 3. Ledelse og beboerdemokrati ÅO anser ifølge styringsrapporten rekruttering af medlemmer til de beboerdemokratiske organer som en væsentlig udfordring. Der arbejdes løbende på at klæde såvel hovedbestyrelse, afdelingsbestyrelser samt repræsentantskab på til rollen som beboernes tillidsrepræsentanter. På en nyligt gennemført weekendkonference introduceredes nye måder at tænke beboerdemokrati på bl.a. med involvering af flere beboere, som ikke nødvendigvis er medlem af en afdelingsbestyrelse.

9 Der arbejdes fortsat med intern uddannelse af beboerdemokrater. Organisationen har styrket den administrative ledelse ved ansættelse af en jurist og en fuldmægtig Det fremgår af oplysningsskemaerne for afdelingerne, at der er afdelingsbestyrelse i samtlige afdelinger. ÅO vurderer generelt, at beboerdemokratiet er velfungerende i afdelingerne. Referater af afdelingsbestyrelses-, repræsentantskabs- og bestyrelsesmøder ligger på hjemmesiden. Sidstnævnte dog af lidt ældre dato. ÅO ønskede drøftelse af i hvilket omfang beboerdemokratiet i en almen afdeling kunne træffe beslutning om etablering af hegn, skure mv. i ude-opholdsarealerne. Kommunen bemærkede, at der i private andelsboligforeninger, ejerforeninger m.fl. typisk skal indhentes tilladelser til sådanne arbejder primært pga. æstetiske hensyn og grundlæggende for at sikre områdets attraktivitet. Kommunen bemærkedes, at en driftsansvarlig hovedbestyrelse på samme måde bør sikre almene boligers attraktivitet. Det aftaltes, at afvente resultatet af en klage, der er til behandling i beboerklagenævnet og herefter fortsætte drøftelserne. 4. Renoveringer/nybyggeri Renoveringer Boligforeningen har udviklet et værktøj, der skal sikre afdelingernes attraktivitet på såvel kort som langt sigt Strategisk fremtidsanalyse. Processen tager udgangspunkt i en 3-faset model, hvor der foretages screening af afdelingen, en bearbejdning af og analyse af indkomne data og samt en præsentationsmodel for relevante beslutningstagere. Præstevangen (afd. 1) var den første afdeling, der undergik en analyse, der har dannet baggrund for det aktuelle renoveringsprojekt i afdelingen. Analyseværktøjet vil primært blive anvendt på de afdelinger hvori der planlægges gennemført omfattende renoveringsarbejder. Analyseværktøjet vil blive anvendt på Skovhøj (afd. 10), Jacob Jensens Gade (afd. 22, hvor der er opnået tilskud fra MBBL til at udarbejde en energirenoveringsplan). Der arbejdes aktuelt med fysiske helhedsplaner i afd. 1, 2 og 21. Kommunen bemærkede, at man ønskede tidligere involvering i fysiske helhedsplaner. Formålet er primært at sikre, at der også fremover er

10 små boliger i de almene afdelinger og at bygningernes ydre fremtoning, på samme tid, imødekommer såvel arkitektoniske som afdelingsspecifikke hensyn. Påtænkte tiltag i afd. 22 drøftedes nærmere. Der præsenteredes tanker om tilbygning på tilgrænsende kommunal jord og etablering af tilbygning med ungdomsboliger samt etablering af boliger i tagetagen. Kommunen forudsatte, at ÅO følger op på sagen i forhold til tilsynet. Nybyggeri I afd. 1 er der aktuelle planer om fortætning med henblik på at opføre ungdomsboliger. ÅO planlægger på sigt opførelse af ny afdeling nær centrum af Solbjerg. På grunden forventes opført 35 familieboliger. 5.Diverse Intet under punktet 6. Evt. aftale mellem kommune og boligorganisation Dialogen har ikke afdækket umiddelbare behov for indgåelse af aftaler. Der er derfor ikke i styringsdialog 2015 indgået aftaler om realisering af styringsmålsætningerne.

Mødereferat. Styringsdialog 2015, Boligforeningen af 10. marts 1943. Aarhus Kommune

Mødereferat. Styringsdialog 2015, Boligforeningen af 10. marts 1943. Aarhus Kommune Mødereferat Aarhus Kommune Teknik og Miljø Styringsdialog 2015, Boligforeningen af 10. marts 1943 Mødedato: 9. juni 2015 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen:

Læs mere

Styringsdialog 2016, Boligforeningen Århus Omegn. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2016, Boligforeningen Århus Omegn. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2016, Boligforeningen Århus Omegn Mødedato: 6. juni 2016 Mødetid: Kl. 13.00 Mødested: Skanderborgvej 168 Side 1 af 9 Deltagere: Fra boligforeningen: Bestyrelsesformand Søren Embregts Direktør

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Mødereferat Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Fra boligforeningen:

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Boligforeningen Aarhus Omegn. Den 4. februar Planlægning og Byggeri

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Boligforeningen Aarhus Omegn. Den 4. februar Planlægning og Byggeri Mødereferat Den 4. februar 2013 Styringsdialog 2012, Boligforeningen Aarhus Omegn Mødedato: 13. december 2012 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen: Formand Søren

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Boligforeningen af 10. marts Aarhus Kommune. Den 17. november 2014

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Boligforeningen af 10. marts Aarhus Kommune. Den 17. november 2014 Mødereferat Aarhus Kommune Børn og Unge Den 17. november 2014 MTM-CBM/Grundsalg og Støttet Byggeri Kalkværksvej 10 8100 Aarhus C Styringsdialog 2014, Boligforeningen af 10. marts 1943 Mødedato: 17. november

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2013, Boligforeningen af 10. marts 1943

Mødereferat. Styringsdialog 2013, Boligforeningen af 10. marts 1943 Mødereferat Styringsdialog 2013, Boligforeningen af 10. marts 1943 Mødedato: 14. januar 2014 Mødetid: 10.00 Mødested: Tranekærparken 1 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen: Forretningsfører Anni Øhrberg

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Beder-Malling Boligforening. Aarhus Kommune

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Beder-Malling Boligforening. Aarhus Kommune Mødereferat Styringsdialog 2014, Beder-Malling Boligforening Mødedato: 1. september 2014 Mødetid: Kl. 13.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligforeningen Formand Torben Høholt Jensen

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Arbejdernes Andels Boligforening. På mødet blev følgende punkter drøftet:

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Arbejdernes Andels Boligforening. På mødet blev følgende punkter drøftet: Mødereferat Styringsdialog 2014, Arbejdernes Andels Boligforening Mødedato: 15. september 2014 Mødetid: 13.00 Mødested: Langelandsgade 50 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen: Formand Erik Piilgaard

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Boliger og Projektudvikling Aarhus Kommune. Styringsdialog 2016, Boligforeningen 10. marts 1943

TEKNIK OG MILJØ Boliger og Projektudvikling Aarhus Kommune. Styringsdialog 2016, Boligforeningen 10. marts 1943 Side 1 af 9 TEKNIK OG MILJØ Boliger og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2016, Boligforeningen 10. marts 1943 Mødedato: 27. oktober 2016 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere:

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Østjysk Bolig. Den 8. marts 2013. Planlægning og Byggeri

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Østjysk Bolig. Den 8. marts 2013. Planlægning og Byggeri Mødereferat Den 8. marts 2013 Styringsdialog 2012, Østjysk Bolig Mødedato: 29. januar 2013 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen: Direktør Allan Søstrøm Økonomichef

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2013, Beder-Malling Boligforening

Mødereferat. Styringsdialog 2013, Beder-Malling Boligforening Mødereferat Styringsdialog 2013, Beder-Malling Boligforening Mødedato: 31. oktober 2013 Mødetid: Kl. 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligforeningen Formand Torben Høholt Jensen

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Styringsdialog 2015, Almenbo Aarhus

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Styringsdialog 2015, Almenbo Aarhus Side 1 af 8 TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Styringsdialog 2015, Almenbo Aarhus Mødedato: Mødetid: 13.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Fra boligorganisationen:

Læs mere

Styringsdialog Østjysk Bolig TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune

Styringsdialog Østjysk Bolig TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune Styringsdialog Østjysk Bolig 2018 Mødedato: Mødested: Karen Blixens Boulevard 7 Deltagere: Tilstede fra boligorganisationen: Direktør Allan Søstrøm Bestyrelsesformand Katja Hillers Udlejningschef Connie

Læs mere

Styringsdialog 2018, Domi Bolig

Styringsdialog 2018, Domi Bolig Styringsdialog 2018, Domi Bolig Side 1 af 5 Mødedato: 13. november 2018 Mødetid: 14.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligorganisationen: Formand Herdis Larsen Direktør Preben Jacobsen

Læs mere

Styringsdialog 2017 Århus Omegn. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2017 Århus Omegn. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Side 1 af 9 Styringsdialog 2017 Århus Omegn Mødedato: 14. juni 2017 Mødetid: 10.00 Mødested: Skanderborgvej 168, 8260 Viby J Deltagere: Tilstede fra boligforeningen Bestyrelsesformand Jette Holgersen Direktør

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Side 1 af 8 TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2016 - Kollegiekontoret Mødedato: 14. april 2016 Mødetid: 10.00 Mødested: Hack Kampmanns Plads 1 3, 1. th. Deltagere:

Læs mere

Udgangspunktet for mødet er den indsendte styringsrapport samt revisionsprotokollat for GAB.

Udgangspunktet for mødet er den indsendte styringsrapport samt revisionsprotokollat for GAB. Dato: 13.11.2015 Tid: 09:00 Sted: GAB Ansvarlig: Rune Hellegaard Christensen Journalnr.: 15/17953 Deltagere: Forretningsfører Lars Kirstein, GAB Inspektør Jens Holt Poulsen, GAB Formand Hovedbestyrelsen,

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Boligkontoret Århus. Aarhus Kommune

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Boligkontoret Århus. Aarhus Kommune Mødereferat Aarhus Kommune Børn og Unge Styringsdialog 2014, Boligkontoret Århus Mødedato: 2. december 2014 Mødetid: 14.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligorganisationen: Formand

Læs mere

Boligforeningen af 10. marts oplyser, at organisationen har fokus på at optimere driftsområdet.

Boligforeningen af 10. marts oplyser, at organisationen har fokus på at optimere driftsområdet. Styringsdialog Boligforeningen af 10. marts 2018 Mødedato: Mødetid: 09:00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligorganisationen: Direktør Bjarne Wissing Resumè Tilstede fra Aarhus Kommune:

Læs mere

Styringsdialog 2015, Boligforeningen Ringgården. TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune

Styringsdialog 2015, Boligforeningen Ringgården. TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Styringsdialog 2015, Boligforeningen Ringgården Side 1 af 9 Mødedato: 18. december 2015 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Deltagere: Fra Boligorganisationen: Formand Christian Mariegaard

Læs mere

Styringsdialog 2018 Lejerbo Århus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2018 Lejerbo Århus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2018 Lejerbo Århus Mødedato: Mødetid: 10:00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Lejerbo Formand Inge Køster Forretningsfører Pia Hesselvig Resumé Tilstede fra Aarhus Kommune

Læs mere

Styringsdialog 2016, Domi bolig

Styringsdialog 2016, Domi bolig Side 1 af 7 Styringsdialog 2016, Domi bolig TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Mødedato: Mødetid: 10:00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligorganisationen: Formand

Læs mere

Boligorganisationen: Mogens Vive, formand og Janni Østergaard Amdi, næstformand

Boligorganisationen: Mogens Vive, formand og Janni Østergaard Amdi, næstformand Referat Forvaltning: Miljø og Teknik Møde vedr.: Referat styringsdialog Mødested: Laksetorvet, lokale D 3.32 Mødedato: 06-10-2015 Sendes til: RandersBolig og bestyrelsen for Randers Arbejderes Byggeforening

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HR S HUS REPRÆSENTERET VED EGEMAR & CLAUSEN DEN 6. DECEMBER 2011

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HR S HUS REPRÆSENTERET VED EGEMAR & CLAUSEN DEN 6. DECEMBER 2011 1 Deltagere HR s Hus v/ Egemar & Clausen Claus Clausen (Egemar & Clausen) Susanne Roes (Egemar & Clausen) Københavns Kommune Peter Kærhus Sørensen (Teknik og Miljøforvaltningen), deltog i mødet under punkt

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Styringsdialog 2015, Beder-Malling Boligforening

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Styringsdialog 2015, Beder-Malling Boligforening Side 1 af 8 TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Styringsdialog 2015, Beder-Malling Boligforening Mødedato: 24. august 2015 Mødetid: Kl. 13.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere:

Læs mere

Styringsdialog 2017, Almenbo Aarhus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune. Mødedato: 30. november 2017 Mødetid: 13.

Styringsdialog 2017, Almenbo Aarhus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune. Mødedato: 30. november 2017 Mødetid: 13. Styringsdialog 2017, Almenbo Aarhus Side 1 af 8 Mødedato: 30. november 2017 Mødetid: 13.00 Mødested: Deltagere: Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Fra boligorganisationen: Bestyrelsesformand Chris Cully Direktør

Læs mere

Randers Kommune: Tine Braüner Jung, den boligsociale enhed, jurist Lene Holdtdal Pedersen og jurist Inge Qvortrup, tilsynet med almene boliger

Randers Kommune: Tine Braüner Jung, den boligsociale enhed, jurist Lene Holdtdal Pedersen og jurist Inge Qvortrup, tilsynet med almene boliger Redegørelse Forvaltning: Sekretariatet, Miljø og teknik Møde vedr.: Redegørelse fra styringsdialogmøde Mødested: Laksetorvet, lokale D 3.32 Mødedato: 26-11-2015 Sendes til: Typografernes Stiftelse og RandersBolig

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, ALBOA, Almennyttig Boligorganisation Aarhus. Den 6. marts Planlægning og Byggeri

Mødereferat. Styringsdialog 2012, ALBOA, Almennyttig Boligorganisation Aarhus. Den 6. marts Planlægning og Byggeri Mødereferat Den 6. marts 2013 Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Styringsdialog 2012, ALBOA, Almennyttig Boligorganisation Aarhus Mødedato: 24. november 2012 Mødetid: 10.00 Mødested:

Læs mere

Styringsdialog 2015, Boligkontoret Århus

Styringsdialog 2015, Boligkontoret Århus Side 1 af 9 Styringsdialog 2015, Boligkontoret Århus Teknik og Miljø Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Mødedato: 10. november 2015 Mødetid: 13.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune. Styringsdialog 2016, Almenbo Aarhus

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune. Styringsdialog 2016, Almenbo Aarhus Side 1 af 7 Styringsdialog 2016, Almenbo Aarhus Mødedato: 6. december 2016 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Fra boligorganisationen: Bestyrelsesformand Chris Cully Direktør Steffen Espersen

Læs mere

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening Dato: 2. februar 2012 *) Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Bestyrelsesformand

Læs mere

Styringsdialog 2018 Århus Omegn. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2018 Århus Omegn. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2018 Århus Omegn Mødedato: 3. juli 2018 Mødetid: 13.00 Mødested: Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Deltagere: Tilstede fra boligforeningen Bestyrelsesformand Jette Holgersen Direktør Leif Jensen

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune Mødedato: 11. marts 2019 Mødetid: 9:00 Mødested: Karen Blixens Boulevard 7 Deltagere: Tilstede fra AAB: Direktør Anders Rønnebro Økonomichef Tina Lundum Jensen Projektchef Morten Strunge Driftschef Allan

Læs mere

Redegørelse styringsdialog AAB TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Redegørelse styringsdialog AAB TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Redegørelse styringsdialog AAB 2017 Mødedato: 28.september 2017 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra AAB Direktør Anders Rønnebro Økonomichef Tina Lundum Jensen Projektchef

Læs mere

Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab

Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab REFERAT Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab Dato: 10. juni 2013 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Richard Poulsen Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Styringsdialog Boligforeningen af 10. marts. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog Boligforeningen af 10. marts. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2017 - Boligforeningen af 10. marts Side 1 af 7 Mødedato: 5. oktober 2017 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen 10. marts Direktør Bjarne Wissing

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2014, AL2 Bolig. Aarhus Kommune

Mødereferat. Styringsdialog 2014, AL2 Bolig. Aarhus Kommune Mødereferat Styringsdialog 2014, AL2 Bolig Aarhus Kommune Børn og Unge Mødedato: 28. oktober 2014 Mødetid: Kl. 13.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligforeningen: Direktør Allan Werge

Læs mere

Styringsrapport for almen boligorganisation med egne boligafdelinger

Styringsrapport for almen boligorganisation med egne boligafdelinger Styringsrapport for almen boligorganisation med egne boligafdelinger Organisationstype: Boligorganisation Organisationsnr: Navn: Regnskabsperiode start: Regnskabsperiode slut: A. Konklusion Vurderer boligorganisationen

Læs mere

Styringsdialog Boligkontoret TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune

Styringsdialog Boligkontoret TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune Styringsdialog Boligkontoret 2018 Mødedato: Mødetid: 09:00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligorganisationen: Formand Søren Høgsberg Næstformand Henrik Autzen Direktør Morten Homann

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Styringsdialog 2016, Østjysk Bolig

TEKNIK OG MILJØ. Styringsdialog 2016, Østjysk Bolig Styringsdialog 2016, Østjysk Bolig Mødedato: 28. november 2016 Mødetid: 10:00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligorganisationen: Formand Else Christensen Direktør Allan Søstrøm Økonomichef

Læs mere

Tilsynet med det støttede boligbyggeri. Politisk Beslutningskompetenceplan. Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen

Tilsynet med det støttede boligbyggeri. Politisk Beslutningskompetenceplan. Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen Tilsynet med det støttede boligbyggeri Politisk eslutningskompetenceplan Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen 1 Indhold Politisk eslutningskompetenceplan... 1 Styrelsesvedtægten:... 3 Generelle

Læs mere

Mødereferat. Aarhus Kommune. Styringsdialog Kollegiekontoret

Mødereferat. Aarhus Kommune. Styringsdialog Kollegiekontoret Mødereferat Aarhus Kommune Teknik og Miljø Styringsdialog 2015 - Kollegiekontoret Mødedato: 24. april 2015 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Kollegiekontoret Direktør Per

Læs mere

Styringsdialog 2017 Kollegiekontoret i Aarhus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2017 Kollegiekontoret i Aarhus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2017 Kollegiekontoret i Aarhus Mødedato: 1. juni 2017 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Kollegiekontoret Direktør Per Juulsen Adm. Chef Diana Jørgensen Tilstede

Læs mere

Styringsdialog 2017 Østjysk Bolig. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2017 Østjysk Bolig. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2017 Østjysk Bolig Mødedato: 22. november 2017 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Østjysk Bolig Formand Else Christensen Direktør Allan Søstrøm Økonomichef

Læs mere

Styringsdialog 2018 Almenbo. TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune

Styringsdialog 2018 Almenbo. TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune Styringsdialog 2018 Almenbo Mødedato: 24. september 2018 Mødetid: 16.00 Mødested: Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Deltagere: Tilstede fra boligforeningen Bestyrelsesformand Chris Cully Direktør Steffen

Læs mere

Styringsdialog 2017, Domi Bolig

Styringsdialog 2017, Domi Bolig Side 1 af 7 Styringsdialog 2017, Domi Bolig TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Mødedato: 7. december 2017 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligorganisationen:

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Århus den 11. marts 2011 kl. 12.00 på Rebild Bakker

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Århus den 11. marts 2011 kl. 12.00 på Rebild Bakker Referat organisationsmøde 11. marts 2011 Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Århus den 11. marts 2011 kl. 12.00 på Rebild Bakker Til stede var bestyrelsesmedlemmerne Connie Bjørnsholm, Søren Egge Rasmussen og Louise

Læs mere

Kommunen: Til efterretning. Nærmere herom under afdelingerne.

Kommunen: Til efterretning. Nærmere herom under afdelingerne. REFERAT Dialogmøde 2012 Boligselskabet Alliken Dato: 4. juni 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Maja Hansen Forretningsfører

Læs mere

Fra Aarhus Kommune: Claus Michael Krogh Mette Krogh Jensen Jørn Hedeby Nielsen (under pkt. 3) Claus Bo Jensen

Fra Aarhus Kommune: Claus Michael Krogh Mette Krogh Jensen Jørn Hedeby Nielsen (under pkt. 3) Claus Bo Jensen Styringsdialog 2016, Lejerbo Aarhus Side 1 af 8 Mødedato: Mødetid: Kl. 9.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Fra boligforeningen: Forretningsfører Pia Hesselvig Formand Inge Køster Næstformand Connie

Læs mere

Styringsdialog 2016, Boligforeningen Ringgården. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2016, Boligforeningen Ringgården. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2016, Boligforeningen Ringgården Side 1 af 8 Mødedato: Mødetid: 12.30 Mødested: Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Deltagere: Fra Boligorganisationen: Formand Christian Mariegaard Direktør Palle

Læs mere

Styringsdialog 2017, AL2bolig. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2017, AL2bolig. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2017, AL2bolig Mødedato: 25. oktober 2017 Mødetid: Kl. 11.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligforeningen: Bestyrelsesformand Anette Østerhaab Direktør Allan Werge Forvaltningschef

Læs mere

BOMIDTVEST AFDELINGER I STRUER KOMMUNE UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE 82-88 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKAB 2014

BOMIDTVEST AFDELINGER I STRUER KOMMUNE UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL SIDE 82-88 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKAB 2014 Tlf: 96 26 38 00 herning@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Birk Centerpark 30 DK-7400 Herning CVR-nr. 20 22 26 70 BOMIDTVEST AFDELINGER I STRUER KOMMUNE UDSKRIFT AF REVISIONSPROTOKOL

Læs mere

STYRINGSDIALOG BOLIGSELSKABET AKB TAASTRUP

STYRINGSDIALOG BOLIGSELSKABET AKB TAASTRUP STYRINGSDIALOG BOLIGSELSKABET AKB TAASTRUP AKB Taastrups afdelinger i Høje-Taastrup Taastrupgård Blåkildegård Taastrup Valhøj Taastrupgård Opførelsesår: 1972 913 boliger, etagebyggeri Blåkildegård Opførelsesår:

Læs mere

A/B Andelsbo: formand Allan Rasmussen, næstformand Jens Ravnsborg

A/B Andelsbo: formand Allan Rasmussen, næstformand Jens Ravnsborg Redegørelse Forvaltning: Sekretariatet, Miljø og teknik Møde vedr.: Redegørelse styringsdialog Mødested: Laksetorvet, lokale D 3.32 Mødedato: 03-11-2015 Sendes til: A/B Andelsbo og RandersBolig Deltagere:

Læs mere

Randers Kommune: Tine Bräuner Jung, den boligsociale enhed, jurist Lene Holdtdal Pedersen og jurist Inge Qvortrup, tilsynet med almene boliger.

Randers Kommune: Tine Bräuner Jung, den boligsociale enhed, jurist Lene Holdtdal Pedersen og jurist Inge Qvortrup, tilsynet med almene boliger. Referat Forvaltning: Miljø og Teknik, Sekretariatet Møde vedr.: Redegørelse fra styringsdialogmøde Mødested: Laksetorvet, lokale D 3.32 Mødedato: 17-11-2015 Sendes til: Lejerbo Randers Deltagere: Lejerbo:

Læs mere

Referat, styringsdialogmøde 2017 med Bedsted Andelsboligforening

Referat, styringsdialogmøde 2017 med Bedsted Andelsboligforening Referat, styringsdialogmøde 2017 med Bedsted Andelsboligforening Emne: Samarbejdet mellem Thisted Kommune og kommunens almene boligorganisationer Formål med mødet: Dialog om status på boligorganisationen

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Struer og Lemvig den 23. august 2011 kl. 17.00 i Holstebro

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Struer og Lemvig den 23. august 2011 kl. 17.00 i Holstebro Referat af organisationsmøde 23. august 2011 Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Struer og Lemvig den 23. august 2011 kl. 17.00 i Holstebro Fra bestyrelsen deltog: Formand Regnar Sehested, Sally Jensen, Lars Nielsen,

Læs mere

Styringsdialog Boligkontoret Århus TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog Boligkontoret Århus TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog Boligkontoret Århus 2017 Mødedato: Mødetid: 10:00 Mødsted: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen: Formand Søren Høgsberg Næstformand Henrik Autzen Direktør Morten Homann

Læs mere

1. I forhold til aftaledokumentet 2014 er der ingen udeståender.

1. I forhold til aftaledokumentet 2014 er der ingen udeståender. Aftaledokument for styringsdialog mellem Humlebæk Boligselskab og Fredensborg Kommune for driftsåret 2015/2016 Aftaledokumentet er udarbejdet i forlængelse af styringsdialogmøde d. 7. oktober 2015 kl.

Læs mere

Godkendelse af referat... 3 Boligselskabet af 1961 i Helsinge... 3 Orientering fra administrationen... 9

Godkendelse af referat... 3 Boligselskabet af 1961 i Helsinge... 3 Orientering fra administrationen... 9 Boligselskabet af 1961 i Helsinge Referat af organisationsbestyrelsesmøde Onsdag den 28. september 2011 kl. 17.30 i fælleshuset, Haragergård, Nygade 226, 3200 Helsinge Dagsorden: 1 Godkendelse af referat...

Læs mere

Styringsdialog 2017 Lejerbo Århus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2017 Lejerbo Århus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2017 Lejerbo Århus Mødedato: 29. juni 2017 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Lejerbo Adm. Direktør Palle Adamsen Forretningsfører Pia Hesselvig Formand Inge

Læs mere

Beretning for 2010/2011

Beretning for 2010/2011 Beretning for 2010/2011 Beboerdemokratiet Den forløbne periode har stået i samarbejdets tegn, men har også været præget af at boligkontorets fra september og frem til 1 maj har stået uden direktør. Bo83

Læs mere

Boligorganisationen: Peder Damgaard, formand, Poul Erik Jensen, bestyrelsesmedlem

Boligorganisationen: Peder Damgaard, formand, Poul Erik Jensen, bestyrelsesmedlem Notat Vedrørende: Redegørelse styringsdialog Vorup Boligforening Sagsnavn: Vorup Boligforening styringsdialog 2015 Sagsnummer: 03.11.00-S55-3-15 Skrevet af: Lene Holdtdal Pedersen E-mail: lhp@randers.dk

Læs mere

AL2Bolig har i det forløbne år arbejdet videre med etablering af 3 driftscentre samt hjemmeside med forskellige digitale selvbetjeningsmuligheder.

AL2Bolig har i det forløbne år arbejdet videre med etablering af 3 driftscentre samt hjemmeside med forskellige digitale selvbetjeningsmuligheder. Side 1 af 8 TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Grundsalg og Alment Byggeri Kalkværksvej 10 8000 Aarhus C Styringsdialog 2016, AL2Bolig Mødedato: Mødetid: Kl. 11.00 Mødested: Kalkværksvej

Læs mere

Styringsdialog 2018, AL2bolig. TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune

Styringsdialog 2018, AL2bolig. TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune Styringsdialog 2018, AL2bolig Mødedato: 8. oktober 2018 Mødetid: Kl. 14.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligforeningen: Bestyrelsesformand Anette Østerhaab Direktør Allan Werge Forvaltningschef

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune. Styringsdialog 2016, Arbejdernes Andels Boligforening

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune. Styringsdialog 2016, Arbejdernes Andels Boligforening Styringsdialog 2016, Arbejdernes Andels Boligforening Mødedato: 7. september 2016 Mødetid: 13.30 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Boligforeningen: Direktør Anders Rønnebro Projektchef

Læs mere

Referat fra generalforsamling den 19. maj 2016, afholdt i Rødding Centret.

Referat fra generalforsamling den 19. maj 2016, afholdt i Rødding Centret. Referat fra generalforsamling den 19. maj 2016, afholdt i Rødding Centret. Tilstede: Der deltog 47 personer fra 37 husstande. Som gæst deltog endvidere advokat Jens Chr. Krabbe. Fra driftsfunktionen deltog

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 20. april 2014 Mariebo-Møllen Kl. 17:00

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 20. april 2014 Mariebo-Møllen Kl. 17:00 Referat Sted Start 20. april 2014 Mariebo-Møllen Kl. 17:00 Deltagere, Karl Jørgensen, Lotte Pluzek, Per Carstens, og Lars Olsen. Endvidere deltog og direktør Deltog ikke Referent Dirigent Der var afbud

Læs mere

Dialogmøde 2014 Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2014 Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2014 Fællesorganisationens Boligforening Dato: 6. oktober 2014 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Svend-Aage Berg

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Boliger og Projektudvikling Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Boliger og Projektudvikling Aarhus Kommune Side 1 af 9 TEKNIK OG MILJØ Boliger og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2016, Boligkontoret Århus Mødedato: 12. oktober 2015 Mødetid: 10.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra

Læs mere

Referat af styringsdialogmødet den 11. oktober 2010 med Bolig-selskabet BSB København

Referat af styringsdialogmødet den 11. oktober 2010 med Bolig-selskabet BSB København 1 Deltagere: Fra Københavns Kommune Pia Nielsen (Støttet Byggeri) Rebecca Forsman (Støttet Byggeri) Sune Skovgård (Støttet Byggeri) Fra Domea Pia Christiansen (Regionschef) Udtalelser fra deltagerne fra

Læs mere

28. november 2013. Udskrift af forhandlingsprotokollen for Kollegiekontoret i Aarhus

28. november 2013. Udskrift af forhandlingsprotokollen for Kollegiekontoret i Aarhus 28. november 2013 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Kollegiekontoret i Aarhus Repræsentantskabsmøde og konstituerende bestyrelsesmøde den 28. november 2013 199 Referat af ordinært repræsentantskabsmøde

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 20. FEBRUAR 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 20. FEBRUAR 2014 1 Deltagere Boligforeningen VIBO Kaare Vestermann (Boligforeningen VIBO) Anne Merethe Bryder (Boligforeningen VIBO) Tina Kastberg (Boligforeningen VIBO) Henrik Nielsen (Boligforeningen VIBO) Tine Pedersen

Læs mere

Referat, styringsdialogmøde Lejerbo

Referat, styringsdialogmøde Lejerbo Referat, styringsdialogmøde Lejerbo Emne: Samarbejdet mellem Thisted Kommune og kommunens almene boligorganisationer Formål med mødet: Dialog om status på boligorganisationen, fremtidsvisioner og godkendelse

Læs mere

Boligorganisationen: Mogens Vive, formand og Janni Østergaard Amdi, næstformand.

Boligorganisationen: Mogens Vive, formand og Janni Østergaard Amdi, næstformand. Redegørelse Vedrørende: Randers Arbejderes Byggeforening af 1874, styringsdialog 2017 Skrevet af: Lene Holdtdal Pedersen Mødedato: 06-06-2017 Sendes til: RandersBolig og bestyrelsen Deltagere: Boligorganisationen:

Læs mere

Styringsdialog 2018 Kollegiekontoret i Aarhus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2018 Kollegiekontoret i Aarhus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2018 Kollegiekontoret i Aarhus Mødedato: Mødetid: 9:00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Kollegiekontoret: Direktør Per Juulsen Adm. Chef Diana Jørgensen Tilstede fra Aarhus

Læs mere

0.1. Nytorv 11, Kolding 13.00/15.30

0.1. Nytorv 11, Kolding 13.00/15.30 By- og Udviklingsforvaltningen Dato 14. december 2011 Sagsnr. 11/24995 Løbenr. 224729/11 Mødereferat Referent Herdis Bonnichsen Direkte telefon 79 79 16 73 E-mail hbon@kolding.dk Møde mellem/i Møde nr.

Læs mere

Styringsdialog Boligforeningen Ringgården. TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune

Styringsdialog Boligforeningen Ringgården. TEKNIK OG MILJØ Arealudvikling og Almene Boliger Aarhus Kommune Styringsdialog 2018 - Boligforeningen Ringgården Mødedato: 30. oktober 2018 Mødetid: 13.00 Mødested: Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Deltagere: Fra Boligorganisationen: Bestyrelsesformand Christian Mariegaard

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde med Samvirkende Boligselskaber og Brumleby den 21. september 2010

Referat af styringsdialogmøde med Samvirkende Boligselskaber og Brumleby den 21. september 2010 1 Der blev afholdt møde i Njalsgårdens mødecenter, Njalsgade 13, 2300 København S med deltagelse af: Fra Samvirkende Boligselskaber og Brumleby: Margrete Pump, kundedirektør, Anne Mette Fredsgaard Svendsen,

Læs mere

Randers Kommune havde indkaldt til styringsdialogmøde den 27. november 2014 med følgende dagsorden:

Randers Kommune havde indkaldt til styringsdialogmøde den 27. november 2014 med følgende dagsorden: Referat Forvaltning: Forvaltningen Miljø og Teknik Møde vedr.: Referat af Styringsdialogmøde den 27. november 2014 Mødested: Laksetorvet, D.3.39 Mødedato: 27-11-2014 Sendes til: RandersBolig og Møllevænget

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Styringsdialog 2015, Østjysk Bolig

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Styringsdialog 2015, Østjysk Bolig Side 1 af 9 TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Styringsdialog 2015, Østjysk Bolig Mødedato: Mødetid: 13 Mødested: Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Deltagere: Tilstede fra

Læs mere

Dagsorden styringsdialogmøde den 20. november 2017

Dagsorden styringsdialogmøde den 20. november 2017 Dato: 20.11.2017 Tid: 13:00 Sted: Allingåbro Ansvarlig: Anthony Le Journalnr.: 17/14985 Deltagere: Tommy E. Hansen (Formand for bestyrelsen) Kenneth T. Hansen (Direktør for Randers bolig) Mogens T. Clingman

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Herning den 11. februar 2011 kl. 10.00 på Pejsegården i Brædstrup

Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Herning den 11. februar 2011 kl. 10.00 på Pejsegården i Brædstrup Referat organisationsmøde 11. februar 2011 Bestyrelsesmøde i Lejerbo, Herning den 11. februar 2011 kl. 10.00 på Pejsegården i Brædstrup Deltagere: Formand Lilian Mortensen, Knud-Erik Hansen, Leif Bønding,

Læs mere

Boligforeningen Vanggården, afdeling 21 og 22 Ansøgning om driftstilskud.

Boligforeningen Vanggården, afdeling 21 og 22 Ansøgning om driftstilskud. Punkt 8. Boligforeningen Vanggården, afdeling 21 og 22 Ansøgning om driftstilskud. 2014-10452. By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ansøgning om driftstilskud (kapitaltilførsel) på

Læs mere

Bestyrelsens beretning på repræsentantskabsmødet den 13. juni 2012

Bestyrelsens beretning på repræsentantskabsmødet den 13. juni 2012 Telefon 62 21 19 76 Fax 62 20 10 10 Website www.sab.dk E-mail post@sab.dk Bankkonto Nordea 2680-7040263033 Bestyrelsens beretning på repræsentantskabsmødet den 13. juni 2012 Jeg har gennem de seneste år

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB REPRÆSENTE- RET VED DOMEA DEN 9. FEBRUAR 2012

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB REPRÆSENTE- RET VED DOMEA DEN 9. FEBRUAR 2012 1 Deltagere Danske Funktionærers Boligselskab v/ Domea Pia Christiansen (Domea) Jørgen Kristian Rasmussen (Domea) Ole Pedersen (Domea) Bent Michelsen (Domea) Jannie Larsen (Domea) Helle Jeppesen (Domea)

Læs mere

Bebyggelsen er nedslidt og der er byggetekniske skader, utidssvarende boliger og nedslidte friarealer.

Bebyggelsen er nedslidt og der er byggetekniske skader, utidssvarende boliger og nedslidte friarealer. Punkt 13. Himmerland Boligforening - Sallingsundvej (afd. 19) og Tambosundvej (afd. 22) - 395 almene familieboliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Godkendelse inden byggestart

Læs mere

På ekstraordinært afdelingsmøde i afd. 51, den 28. maj 2015 vedtog afdelingsmødet

På ekstraordinært afdelingsmøde i afd. 51, den 28. maj 2015 vedtog afdelingsmødet Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 26. juni 2015, kl. 17.30. Afbud: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 20. maj 2015 blev

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Styringsdialog 2015, Arbejdernes Andels Boligforening

TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune. Styringsdialog 2015, Arbejdernes Andels Boligforening Side 1 af 8 Styringsdialog 2015, Arbejdernes Andels Boligforening TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Mødedato: 31. august 2015 Mødetid: 13.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere:

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde af 12. december 2015 blev godkendt og underskrevet.

Referat af bestyrelsesmøde af 12. december 2015 blev godkendt og underskrevet. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 20. januar 2016, kl. 17.30. Afbud: Ulla Dinesen, Karen Rod Jensen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde

Læs mere

Arbejdernes Andelsboligforening, Skive Referat fra generalforsamling torsdag den 24. maj 2012 kl. 19.00 på Hotel Strandtangen, Skive

Arbejdernes Andelsboligforening, Skive Referat fra generalforsamling torsdag den 24. maj 2012 kl. 19.00 på Hotel Strandtangen, Skive fra generalforsamling torsdag den 24. maj 2012 kl. 19.00 på Hotel Strandtangen, Skive 1 Valg af dirigent AAB s formand Peter Hadrup startede mødet med at byde alle velkommen, herunder til advokat Anders

Læs mere

Jeg har gennem de seneste år indledt beretningen med omtale af renoveringen af Hømarken. Det vil jeg også i år.

Jeg har gennem de seneste år indledt beretningen med omtale af renoveringen af Hømarken. Det vil jeg også i år. Bestyrelsens beretning på Telefon 62 21 19 76 Fax 62 20 10 10 Website www.svanbo.dk E-mail post@svanbo.dk Bankkonto Nordea 2680-7040263033 repræsentantskabsmødet den 12. juni 2013 Jeg har gennem de seneste

Læs mere

Referat fra styringsdialogmøde med Varde Bolig Administration - onsdag, den 18. januar 2012 - mødelokale 6, Bytoften 2, Varde

Referat fra styringsdialogmøde med Varde Bolig Administration - onsdag, den 18. januar 2012 - mødelokale 6, Bytoften 2, Varde Dato 13.03.2012 Dok.nr. 1.108.637 Sagsnr. 1.068.757 Ref. ehan Referat fra styringsdialogmøde med Varde Bolig Administration - onsdag, den 18. januar 2012 - mødelokale 6, Bytoften 2, Varde Deltagere fra

Læs mere

Referat fra styringsdialog 2018

Referat fra styringsdialog 2018 HADERSLEV BOLIGSELSKAB Naffet 2, 1 6100 Haderslev Haderslev Kommune Sekretariat, Udvikling og Personale Gåskærgade 26 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 21332050 soli@haderslev.dk 24-05-2018 Sagsident:

Læs mere

Styringsdialog Boligforeningen Ringgården TEKNIK OG MILJØ Alment Byggeri På mødet blev følgende punkter drøftet: Resumé

Styringsdialog Boligforeningen Ringgården TEKNIK OG MILJØ Alment Byggeri På mødet blev følgende punkter drøftet: Resumé Styringsdialog 2017 - Boligforeningen Ringgården Mødedato: 25. september 2017 Mødetid: 13.00 Mødested: Deltagere: Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C Fra Boligorganisationen: Direktør Palle Jørgensen Økonomichef

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune. Styringsdialog 2016, ALBOA, Almen Boligorganisation Aarhus

TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune. Styringsdialog 2016, ALBOA, Almen Boligorganisation Aarhus Side 1 af 9 TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2016, ALBOA, Almen Boligorganisation Aarhus Mødedato: Mødetid: 11.00 Mødested: Kalkværksvej 10, Aarhus Deltagere: Tilstede

Læs mere

Boligselskabet Domea Vordingborg 1

Boligselskabet Domea Vordingborg 1 Boligselskabet Domea Vordingborg 1 Referat af organisationsbestyrelsesmøde den 9. december 2010, kl. 16.00 på Nyråd Kro, Nyråd hovedgade, 4760 Vordingborg Dagsorden: 1. Godkendelse af referat fra organisationsbestyrelsesmødet

Læs mere

Indstilling. Aftale med boligorganisationerne om frikøb af tilbagekøbsklausuler. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund

Indstilling. Aftale med boligorganisationerne om frikøb af tilbagekøbsklausuler. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. maj 2013 Aftale med boligorganisationerne om frikøb af tilbagekøbsklausuler Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling 1. Resume Aarhus

Læs mere

Boligkontoret Danmark Michael Demsitz (til og med punkt 3) Lars Lehmann Bent Gail-Kalashnyk Torben Eriksen Tonny Bjørn (fra punkt 3)

Boligkontoret Danmark Michael Demsitz (til og med punkt 3) Lars Lehmann Bent Gail-Kalashnyk Torben Eriksen Tonny Bjørn (fra punkt 3) 1 Deltagere Københavns Kommune Morten Boje (Teknik - og Miljøforvaltningen) Rina Sandberg (Teknik og Miljøforvaltningen) Rune Gamby (Teknik og Miljøforvaltningen) Fie Cathrine Støttrup Olsen (Teknik og

Læs mere

REFERAT. Dialogmøde 2013 Boligselskabet Alliken. 1. Velkomst. 2. Gennemgang af styringsrapporten

REFERAT. Dialogmøde 2013 Boligselskabet Alliken. 1. Velkomst. 2. Gennemgang af styringsrapporten REFERAT Dialogmøde 2013 Boligselskabet Alliken Dato: 19. juni 2013 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Maja Hansen Markedschef Bent Gordon

Læs mere