52 Frigivelse af rådighedsbeløb på investeringsoversigten Plan, Teknik og Byg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "52 Frigivelse af rådighedsbeløb på investeringsoversigten 2011 - Plan, Teknik og Byg"

Transkript

1 Pkt. Tekst 50 Frigivelse af anlægsmidler Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb (anlæg) fra 2010 til Frigivelse af rådighedsbeløb på investeringsoversigten Plan, Teknik og Byg 53 Afskrivninger Udgifter til honorarer for fagpersoner tilknyttet Boligkommissionen 55 Hadsund Ældreboligselskab regnskab Ansøgning fra Danmarks Saltcenter om lån / anlægstilskud med tilbagebetaling til anlægsinvesteringer 57 Ungdomsboliger på Amerikavej 28 A og 28 B, 9500 Hobro, Hobro Boligforening afdeling Byfornyelsesprojekt - Ungdomshus 59 Borgerstyret personlig assistance - BPA Endelig vedtagelse af forslag til Kommuneplantillæg nr. 5 med tilhørende VVMredegørelse - Placering af nyt renseanlæg 61 Placering af nyt renseanlæg ved Hadsund - VVM-screening 62 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 53/2011 for Fruerlund og Fruerlundparken ved Øster Hurup 63 Forslag til Lokalplan 55/ Offentligt område ved Gl. Hobrovej, Hjulhusvej og Rinddalen i Mariager 64 Forslag til Tillæg nr. 10 til Mariagerfjord Kommuneplan Offentligt område ved Amerikavej i Hobro 65 Forslag til Lokalplan 56/2011 for offentligt område ved Amerikavej i Hobro 66 Limfjordsrådets høringssvar til vand- og Natura 2000-planer 67 Mariagerfjord Kommunes høringssvar til vand- og Natura 2000-planer 68 Byggemodning af Mølhøjparken, etape 2 i Hobro 69 Trafikhandlingsplan 2011

2 70 Norup Gymnastik- og Ungdomsforening - Udbygning af byens sportsplads via Kvalitetsfondsmidlerne 71 Hobro Vandrerhjem L U K K E D E P U N K T E R 72 Udviklingsprojekt 73 Orienteringssager 74 Eventuelt S Frigivelse af anlægsmidler 2011 På investeringsoversigtens budget 2011 for Kultur og Fritid er der afsat rådighedsbeløb til diverse Kulturinstitutioner på 1,0 mio kr. Kultur og Fritid anmoder om frigivelse af rådighedsbeløb til gennemførelse af projekter på Kulturinstitutioner på 1,0 mio kr. Udvalget for Kultur og Fritid, 1. marts 2011, pkt. 27: Udvalget for Kultur og Fritid anbefaler, at Byrådet frigiver det afsatte rådighedsbeløb til Kulturinstitutioner på 1,0 mio. kr. Jens Riise Dalgaard var fraværende S Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb (anlæg) fra 2010 til 2011.

3 Resumé Som led i afslutningen af regnskabet for 2010 skal der tages stilling til overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb (anlæg) fra 2010 til Udvalgene indstiller følgende overførsler fra 2010 til 2011 vedr. uforbrugte rådighedsbeløb: Udvalget for Kultur og Fritid, 25. januar 2011, pkt.16: Videresendes til Byrådets godkendelse. Udvalget for Sundhed og Omsorg, 7. marts 2011, punkt 14: Udvalget drøftede overførslerne og anbefaler, at der sker overførsel som beskrevet. Udvalget for Teknik og Miljø, 7. marts 2011, punkt 55: Anbefales som indstillet. Udvalget for Børn og Familie, 8. marts 2011, punkt 24: Udvalget anbefaler at der sker overførsel som beskrevet, dog at punkt Børnehaven Regnbuen, Hadsund afsluttes, projekt Daginstitutioner APV og Projekt Skoler APV ikke overføres, således at den samlede overførsel der anbefales er på 9,935 mio.kr. Udvalg Opgørelse fra Økonomi er fra mio.kr. fagudvalg mio.kr. Udvalget for Kultur og Fritid 15,966 0,787*) Udvalget for Sundhed og 1,631 1,631 Omsorg Udvalget for Teknik og Miljø 16,857 16,857 Udvalget for Børn og Familie 10,243 9,935 I alt 44,697 29,210 Økonomiudvalget Udgifter 1,596 Indtægter -2,300 I alt overførsler fra 2010 til ,596-2,300 Behandles på Økonomiudvalgets 16. marts ,993 28,506 *) Udvalget for Kultur og Fritid har indstillet at der overføres 15,966 mio.kr.

4 Efterfølgende er overførselsbeløbet reduceret af Økonomi for så vidt angår anlæg finansieret af kvalitetsfondsmidler (15,179 mio.kr.), idet disse områder opgøres årligt og derfor er indregnet som udgift i regnskabsår Økonomi Der skal søges tillægsbevilling (anlægsbevilling) til de overførte rådighedsbeløb - i de tilfælde - hvor der ikke tidligere er frigivet rådighedsbeløb (anlægsbevilling). Overførsler i alt 28,506 mio.kr. finansieres ved forbrug af likvide aktiver i Bilag Udvalget for Kultur og Fritid - endelig Udvalget for Sundhed og Omsorg endelig Udvalget for Teknik og Miljø - endelig Udvalget for Børn og Familie - endelig Økonomiudvalget - tilrettet P Frigivelse af rådighedsbeløb på investeringsoversigten Plan, Teknik og Byg Resumé På investeringsoversigten budget 2011 for Teknik og Byg er der afsat rådighedsbeløb på kr. til områdefornyelse i den søndre del af Hobro. Plan anmoder om frigivelse af rådighedsbeløbene til gennemførelse af de planlagte projekter. Status på projekterne er følgende: Ungdomshuset, renovering og indretning - Licitation er afholdt, og der pågår forhandlinger p.t. - der forventes afsluttet primo marts Opholds- og legearealer ved Søndre Skole og Ungdomshuset - Hovedprojekt er i udbud og licitation afholdes den 14. marts 2011.

5 Projekterne forventes afsluttet planmæssigt den 1. august Udvalget for Teknik og Miljø, 7. marts 2011, pkt. 53: Udvalget for Teknik og Miljø anbefaler, at Byrådet frigiver følgende af de afsatte rådighedsbeløb: kr. til Opholds- og legearealer ved Søndre Skole og Ungdomshuset. 4,2 mio. kr. til Ungdomshuset så dette kan færdiggøres i Der fremrykkes således 1 mio. kr. fra S Afskrivninger 2010 Resumé Økonomi har udarbejdet fortegnelse over foretagne afskrivninger i regnskabet I 2010 er der i alt afskrevet 4,757 mio.kr. I 2009 er der i alt afskrevet 4,461 mio.kr. Der er i alt afskrevet 4,757 mio.kr. som vedrører følgende områder: I alt afskrivninger vedr. debitorer ,71 kr. I alt afskrivninger vedr. indskud i Ældreboliger, tab på genhusning samt afskrivning på boligindskudslån ,13 kr. I alt afskrivninger vedr. Løn- og Personalekontoret 1.702,46 kr. I alt afskrivninger vedr. Arbejdsmarked ,63 kr.

6 I alt øvrige afskrivninger I alt afskrivninger ,20 kr ,13 kr. Økonomi Positive beløb er afskrivninger af tilgodehavender eller optagelse af gæld. Negative beløb er afskrivninger af gæld eller optagelse af tilgodehavender. Bilag Afskrivninger detaljeret Direktionen indstiller, at afskrivningerne godkendes A Udgifter til honorarer for fagpersoner tilknyttet Boligkommissionen Resumé Boligkommissionen ved Mariagerfjord Kommune har fungeret siden begyndelsen af Byrådet har på et møde afholdt den 25. marts 2010 godkendt sammensætningen af de 9 medlemmer, der udgør den samlede Boligkommissionen. 3 af disse medlemmer er hentet uden for organisationen og Byrådet. Under rekrutteringen af disse 3 medlemmer er det fundet nødvendigt at kunne tilbyde et honorar/diæter for deltagelse i møder i Boligkommissionen samt refusion af rejseudgifter. Det indstilles således til Økonomiudvalget og til Byrådet, at det formelt godkendes, at der kan udbetales honorar/diæter samt refusion for rejseudgifter.

7 Boligkommissionen består af 9 medlemmer. Der er fundet suppleanter for samtlige medlemmer. Boligkommissionen i Mariagerfjord Kommune er en af de få i hele regionen, der er intakt med besættelse af alle poster. Boligkommissionen er sammensat af: 1 formand og 2 medlemmer, der alle er medlem af Byrådet 1 medlem, der er læge 1 medlem, der har brandmæssig sagkundskab 1 medlem, der er bygningssagkyndig 1 medlem, der er jurist 1 medlem efter indstilling af de større grundejerforeninger i kommunen 1 medlem efter indstilling af de større lejerforeninger i kommunen Lægen, repræsentanten for grundejerforeninger og repræsentanten for lejerforeninger er hentet uden for organisationen og Byrådet. Det var endog meget vanskeligt at identificere disse 3 medlemmer. Det var især vanskeligt at finde frem til en læge, der havde tid og interesse i arbejdet i Boligkommissionen. Den læge, der tiltrådte posten, har base i København. Repræsentanten for Grundejerforeningerne har base i Hadsund og repræsentanten for lejerforeningerne har base i Aalborg. Lægen honoreres på timebasis samt med refusion af rejseudgifter. Honorar og rejseudgifter beløber sig ti i alt ca. kr for hvert møde. Diæter og rejseudgifter til repræsentanten for grundejerforeningerne og for lejerforeningerne medfører en udgift på ca. kr for hvert møde (2 gange kr. 725). Økonomi Udgifter til honorarer, diæter og rejseudgifter kan rummes inden for det budget, der er afsat til Boligkommissionens opgaver. Direktøren indstiller, at forvaltningen bemyndiges til at udbetale honorarer, diæter og rejseudgifter som skitseret under sagsfremstillingen.

8 S Hadsund Ældreboligselskab regnskab I henhold til bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. nr af 15. december 2009 skal de almene boligorganisationer indsende dels boligorganisationens regnskab og dels afdelingsregnskaber til beliggenhedskommunen. Hadsund Ældreboligselskab har fremsendt revideret regnskab for perioden til for hovedafdelingen og afdeling 1, der er beliggende Stationsvej 2, Skelund 9560 Hadsund. Hovedafdelingen har et overskud i regnskabsåret på kr Overskuddet er henlagt til arbejdskapitalen. Afdeling 1 har et underskud på kr Underskuddet er overført til underskudskonto og er budgetteret til at kunne afvikles over 10 år. Underskuddet skyldes primært tab ved lejeledighed, idet der ikke har været tilstrækkelige midler i dispositionsfonden eller på egne henlæggelser til dækning heraf. Hadsund Ældreboligselskab har 10 lejemål i kommunen. Lejen udgør kr. 722,28 pr. m2 bruttoetageareal. Domea, der administrerer Hadsund Ældreboligselskab oplyser, at der til det årlige indkaldte ordinære kombinerede repræsentantskabs- og organisationsbestyrelsesmøde kun mødte et medlem op, hvorfor mødet ikke blev holdt. Der er fortsat problemer med at få valgt beboerdemokrater til bestyrelsen. Bestyrelsen skal ifølge vedtægterne være på 5 medlemmer. I en længere periode har der kun siddet 3 medlemmer i bestyrelsen (heraf en beboerdemokrat). Revisionen har den 2. februar 2011 fremsendt straksindberetning og meddelt, at organisationsbestyrelsen i boligorganisationen samt den pågældende afdelingsbestyrelse er orienteret omkring de økonomiske problemer, dels gennem fremsendelsen af det reviderede regnskb og dels gennem den tilhørende revisionsprotokol. Det kan oplyses, at grundet afdelingens vanskelige situation er der den 9. februar 2011 afholdt møde med Domea. På mødet blev situationen drøftet og Domea oplyste, at det er vanskeligt at udleje boligerne og oplyser at udgifterne til varme i området er høje og det kan være en af årsagerne til udlejningssituationen. P.t. er 1 bolig ledig og et par andre er opsagt.

9 Der er lavet en vurdering af en mulig salgspris hos en lokal ejendomsmægler. Han vurderer, at ejendommen kan sælges for kr Et eventuelt salg skal godkendes af Socialministeriet og Mariagerfjord Kommune. Det undersøges om andre boligorganisationer vil overtage boligerne. På grund af den dårlige økonomi har Domea standset betalingen af terminsydelser til kreditforeningen Der er ydet kommunegaranti for 28,57 % af restgælden kr svarende til kr Økonomi Et salg kan udløse en garanti fra kommunen på max. kr Bilag Årsregnskab og revisionsprotokollat - Hadsund Ældreboligselskab Finans indstiller, at regnskaberne tages til efterretning. Det indstilles endvidere, at sagen følges tæt og Økonomiudvalget orienteres, når der foreligger noget nyt Ø Ansøgning fra Danmarks Saltcenter om lån / anlægstilskud med tilbagebetaling til anlægsinvesteringer Danmarks Saltcenter ønsker i den nærmeste fremtid at bortforpagte cafeen. Den nuværende model, hvor cafeen drives af Danmarks Saltcenter, er ikke en holdbar løsning, idet cafedriften ikke er overskudsgivende. Dette skyldes blandt andet Konkurrencestyrelsens klausul om, at så længe cafeen drives af Danmarks Saltcenter, så skal alle gæster betale entre i Saltcentret, inden de kan være kunder i cafeen. Ved en bortforpagtning af cafeen bortfalder denne klausul, og

10 cafeen kan åbnes for alle interesserede kunder. Der er således grundlag for en betragtelig større omsætning, end cafeen har i dag med de nuværende regler. Danmarks Saltcenter ansøger derfor om et anlægslån/anlægstilskud med tilbagebetaling på 2,5 mio. kr. ved Mariagerfjord Kommune. Anlægslånet vil blive brugt til at renovere taget på cafeområdet samt udvide cafeområdet med en seperat indgang ud mod havnefronten og tilbygning af en udendørs serveringsterasse. Økonomi Mariagerfjord Kommune kan give et anlægstilskud på 2, 5 mio. kr. til Saltcentret, herunder 1,2 mio kr. til træterasse, jfr. bilag. Anlægstilskuddet vil belaste kommunens økonomi med 2,075 mio. kr. Saltcentret vil tilbagebetale lånet/tilskuddet over 10 år med en nedsættelse af det årlige tilskud med kr. Anlægsbudgettet for 2011 er bevilget, men der er mulighed for en fremrykning af ledig anlægsbeløb fra 2012 til 2011 og bevilge det til Saltcentret. Økonomi vurderer, at 10 år er en lang tilbagebetalingstid. Saltcentret skitserer også en anden finansieringsmulighed med et mindre anlægstilskud med tilbagebetaling fra Mariagerfjord Kommune og et banklån til restfinansiering. Bilag Ansøgning fra Danmarks Saltcenter med bilag (tegninger m.v.) Direktionen indstiller projektet til drøftelse G

11 57. Ungdomsboliger på Amerikavej 28 A og 28 B, 9500 Hobro, Hobro Boligforening afdeling 32 Hobro Boligforening retter i skrivelse af 16. februar 2011 henvendelse til Mariagerfjord Kommune og meddeler, at der er udlejningsvanskeligheder i ovennævnte afdeling. P.t. står 24 ungdomsboliger tomme. Afdelingen består af 51 ungdomsboliger, der er opført i 2 byggeafsnit - med 31 i 1. etape og 20 stk i 2. etape. Hobro Boligforening søger et godt råd med hensyn til eventuel ombygning til ældre- eller plejeboliger tilknyttet Solgaven, salg eller tvangsauktion. Mariagerfjord Kommune har givet kommunegaranti for lån med 30,11 % af kr kr og 22,62 % af ,52 kr Den samlede garanti udgør således i alt kr Fremsendes til orientering for Økonomiudvalget P Byfornyelsesprojekt - Ungdomshus Resumé Ungdomshuset i Christiansgade i Hobro er en del af byfornyelsesområdet i Hobro. Velfærdsministeriet har meddelt Mariagerfjord Kommune et støttebeløb på 3,9 mio. kr. Ungdomsskolebestyrelsen har på sit møde den 29. oktober 2008 drøftet forslaget om Ungdomshuset. Udvalget for Kultur og Fritid, 2. marts 2010, pkt. 29: Udvalget ønsker at prioritere Ungdomshuset højt. Det godkendes, at restfinansieringen op til 5,6 mio. kr. finansieres af kvalitetsfondsmidlerne. Sagen videresendes til Byrådets godkendelse.

12 Økonomiudvalget, 17. marts 2010, pkt. 59: Anbefales som indstillet af Udvalget for Kultur og Fritid den 2. marts Byrådet, 25. marts 2010, pkt. 63: Godkendt som indstillet af Udvalget for Kultur og Fritid den 2. marts I forbindelse med afholdt møde i byggeudvalget den hvor der er arbejde med et sparekatolog for det samlede projekt, har arkitekt Søren Nørgaard henvendt sig med følgende problemstillinger: Der mangler ca kr. excl. moms i forhold til budgettet på ,00 kr. (håndværkerudgifter) Vinduer og udv. døre: Desuden er det uafklaret m.h.t. vinduesvalg. Ekstern konsulent har i projektet medregnet trævinduer, malede fra fabrik. Hvis der vælges træ/alu vinduer vil der være en merpris på ,00 kr. excl. moms Hvis eksist. vinduer og udv. døre istandsættes og malerbehandles, samt suppleres indv. med forsatsvinduer vil der være en merpris på ,00 kr. excl. moms Tagbeklædning: I projektet har ekstern konsulent i sparekataloget regnet med tagbeklædning af sort eternit B6 Hvis der vælges tagbeklædning af tagpap vil der være en merudgift på ,00 kr. excl. moms Hvad angår beslutning om valg af vinduer og udv. døre, samt valg af tagbeklædning må det være op til intern arkitekt fra Plan at komme med en indstilling på baggrund af den udarbejdede savevurdering Værkstedsdelen: Værkstedsdelen udgør en besparelse på ,00 kr. excl. moms. D.v.s.at værkstedsdelen er p.t. ikke med i projektet. Fagenheden gør opmærksom på, at det vil være nødvendigt at indarbejde værksteddelen som etape 2, således at den indgår som en del at budgetdrøftelsen for Fagenheden gør opmærksom på, at forud for ovennævnte har været en del møder i Byggeudvalget, med det formål at udarbejde et sparekatalog, således at anlægsrammen på 5,6 mio. kunne overholdes. Arkitekten vil på mødet gennemgå det samlede sparekatalog. Det vuderes at det vil være særdeles vanskeligt at reducere de ovennævnte kr. i forhold

13 til rammen. Yderligere udfordring er at, Ungdomsskolens lokaler på Kirketoften er lejet ud til anden side pr , hvorfor byggesagen vedrørende Ungdomshuset har absolut hastekarakter. Fagenheden gør opmærksom på, at der er indkaldt til Bygherreudvalgsmøde torsdag den , der har politisk repræsentation af såvel Kultur og Fritid som Teknik og Miljø. Bilag Tegninger m.m. januar 2010 Referat fra Byggeudvalgsmøde Ungdomshuset den Begrundelser for økonomiske overskridelser af budgetrammen for ungdomshuset.pdf Udvalget for Kultur og Fritid, 1. marts 2011, pkt. 31: Arkitekten fra Madsen og Co. gennemgik projektet og begrundelserne for, at projektet blev dyrere end der i første omgang har været afsat i anlægsbudgettet - vedlagte bilag. Arkitekterne har sammen med brugerne og entreprenørerne fundet besparelser på projektet. Udvalget har fået udleveret følgende bilag på mødet: SAVE - vurdering fra Plan Energimærkning Oplæg fra Ungdomsskolenlederen Udvalget har drøftet SAVE-vurderingen og anbefaler, at Strategiudvalget går ind for tagpap på bygningen, men ikke på de resterende anbefalinger. Formanden medtager sagen til Strategiudvalgets møde den , hvor sagen fremlægges. Byggeriet igangsættes i henhold til budget med energipulje af på et samlet beløb på til tagpap. Finansieres af givet anlægsbevilling på 5,6 mio.kr fra energipuljen. Overskydende beløb afsættes til forøgelse af uforudsete udgifter. Afdrag til energipuljen med ca finansieres årligt fra vedligeholdelsespuljen Kulturinstitutioner til på 1,0 mio. kr. Efter tilbagebetaling forventer Udvalget at få anlægspuljen hævet igen til 1,0 mio. Det er ikke ungdomsskolen, der skal afholde udgiften til tilbagebetaling til energipuljen.

14 Udvalget ønsker, at anlægsbudgettet til etablering af værkstedet indarbejdes som etape 2 i forbindelse med budget Jens Riise Dalgaard var fraværende G Borgerstyret personlig assistance - BPA 96 Resumé På budgetseminaret for budget 2011 henstillede Byrådet, at der blev udarbejdet kvalitetsstandarter på handicapområdet. Handicapområdet har udarbejdet kvalitetsstandarder for: Borgerstyret personlig assistance - BPA 96. Kvalitetsstandarden beskriver indsatsen og forventes taget i brug så snart Byrådet vedtager disse. Der vil ske en redaktionel sammenskrivning, således at generelle oplysninger kun medtages én gang som orientering. En eventuel fremtidig ændring af indsatsen, vil kunne ske ved at byrådet godkender ændringen for den enkelte indsatsområde. Det forventes herudover, at kvalitetsstandarterne vil være en del af styringsredskaberne på handicapområdet. Udvalget for Sundhed og Omsorg, 7. marts 2011, pkt. 18:

15 Efter en bred drøftelse om oplægget anbefaler udvalget, at kvalitetsstandarden fremsendes til Byrådets godkendelse. Handicaprådet, 10. marts 2011: påføres fredag den 11. marts P Endelig vedtagelse af forslag til Kommuneplantillæg nr. 5 med tilhørende VVM-redegørelse - Placering af nyt renseanlæg Resumé Forslag til Tillæg nr. 5 til Kommuneplan med tilhørende VVM-redegørelse har været i offentlig høring i perioden 5. oktober 2010 til 1. december Der er indkommet 14 indsigelser/bemærkninger til forslaget samt to underskriftsindsamlinger. Det skal bemærkes, at Miljøcenter Århus har nedlagt veto mod forslaget til kommuneplantillægget. Forslag til Tillæg nr. 5 til Kommuneplan med tilhørende VVM-redegørelse har været i offentlig høring i perioden 5. oktober 2010 til 1. december Der er indkommet indsigelser/bemærkninger fra følgende: Miljøcenter Århus (veto) Kystdirektoratet Danmarks Naturfredningsforening Mariagerfjord Vandservice a/s Underskriftsindsamling fra beboerne på Petersborgvej Underskriftsindsamling fra borgerne omkring Øster Lovnkær Grundejernforeningen Halvrebene Hanne og Anders Davidsen, Petersborgvej 7 Peter Bøggild, Granborg 17 Bjørn Gilberg Sven Gilberg, Gl. Landevej 43

16 Ina Susan Danielsen Finn Frandsen Sten Rothgarn Fonden Landlyst. En nærmere beskrivelse og behandling af indsigelserne kan ses i vedhæftede indsigelsesnotat. Det skal dog bemærkes, at Miljøcenter Århus har nedlagt et veto mod planforslaget. Miljøcenter Århus gør indsigelse mod kommuneplantillægget, da der ikke i tilfredsstillende omfang er redegjort for de særlige planlægningsmæssige begrundelser for udlægget af det ene af de to arealreservationer til et nyt renseanlæg inden for kystnærhedszonen. Plan har efterfølgende fremsendt et brev til Miljøcenter Århus, hvori forholdet til kystnærhedszonen uddybes hvad angår placeringen af anlægget ved Øster Lovnkær, og hvor Miljøcentret anmodes om at frafalde indsigelsen. Plan har ikke modtaget svar inden færdiggørelsen af denne sagsfremstilling. Såfremt Miljøcentret ikke har frafaldet deres indsigelse inden den 10. januar 2011, udsættes den endelige vedtagelse af forslag til Kommuneplantillæg nr. 5 med tilhørende VVM-redegørelse til et senere udvalgsmøde. Bilag Forslag til Tillæg nr. 5 Indsigelsesnotat Udvalget for Teknik og Miljø, 10. januar 2011, pkt. 7: Udvalget anbefaler, at forslag til Tillæg nr. 5 til Kommuneplan med tilhørende VVM-redegørelse fremsendes til Byrådets endelige vedtagelse med følgende ændringer i forhold til det offentliggjorte planforslag: Retningslinie i Tillæg nr. 5 til Kommuneplan ændres til kun at omfatte området ved Øster Lovnkær Rammeområde BUD.O.2 for offentligt område - renseanlæg ved Buddum - udtages af Tillæg nr. 5 til Kommuneplan Muligheden for at etablere et oplevelsescenter i tilknytning til renseanlægget udtages af Tillæg nr. 5 til Kommuneplan Beskrive forholdet til kystnærhedszonen i tillæg nr. 5 til Kommuneplan at muligheden for etablering af oplevelsescenter opretholdes.

17 P Placering af nyt renseanlæg ved Hadsund - VVMscreening Mariagerfjord Kommune har modtaget en anmodning fra Mariagerfjord Spildevand A/S om at foretage en VVM-screening for en placering af det nye fælles renseanlæg for hele Mariagerfjord Kommune i et område nord for Hadsund. Af ansøgningen fremgår det, at udledningspunktet i Kattegat fastholdes, men at der naturligvis vil skulle fastlægges et nyt traceé for udløbsledningen fra området nord for Hadsund og til udledningspunktet i Kattegat. Begrundelsen for den nye placering er overordnet, at der kan opnås tekniske og økonomiske fordele både i anlægsfasen og i driftsfasen samtidig med, at det natur- og miljømæssigt er en mere neutral placering end Øster Lovnkær. Området nord for Hadsund har et betydeligt højere beliggende område med en mere stabil undergrund end de lavtliggende og blødbundede arealer ved Øster Lovnkær. Det betyder, at der kan spare op mod 30 mio. kr. til anlæg af renseanlægget. Hertil kommer, at der yderligere kan spares 2-3 mio. kr. i årlige driftsudgifter til pumpning, da det rensede spildevand på grund af den høje beliggenhed kan løbe af sig selv fra anlægget og ud i Kattegat 90% af tiden. Der er udført støj- og lugtvurderinger for både placeringen nord for Hadsund og ved Øster Lovnkær. Vurderingerne angiver, at der ikke vil opstå problemer på grund af støj eller lugt ved nogen af placeringerne, når renseanlægget udføres med de forholdsregler det er disponeret for. Planafdelingens bemærkninger På baggrund af anmodningen om den nye placering har Planafdelingen foretaget en screening af hele området fra Terndrupvej i vest og ud til Kattegat, med henblik på at finde alternative placeringer i en tilsvarende kote. På baggrund af screeningen vurderer Planafdelingen, at den pågældende placering nord for Hadsund er den mest optimale. Ligeledes er Planafdelingen enige i antagelserne vedr. natur- og miljøforholdene. Det skal dog understreges, at den ønskede placering inddrager ca. 4 ha. bynær fredskov, der dog rent skovmæssig vurderes at være af en forholdsvis ringe kvalitet. Ophævelsen af fredskov forudsætter forhandlinger med Miljøministeriet. Bilag Anmodning om VVM screening Forslag til VVM-anmeldelse af etablering af nyt renseanlæg i Mariagerfjord Kommune Kort over ledning, Renseanlæg

18 Kort, Renseanlæg Notat af om overvejelser vedr. placering af nyt renseanlæg til Udvalget for Teknik og Miljø, 7. marts 2011, pkt. 60: Udvalget anmodes om at tage stilling til, hvorvidt der skal søges udarbejdet et plangrundlag, der muliggør Mariagerfjord Spildevand A/S's anmodning om etablering af nyt renseanlæg nord for Hadsund. Udvalget for Teknik og Miljø, 7. marts 2011, pkt. 60: Fremsendes til Økonomiudvalget P Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 53/2011 for Fruerlund og Fruerlundparken ved Øster Hurup Resumé Forslag til Lokalplan 53/2011 for Fruerlund og Fruerlundparken ved Øster Hurup har været i offentlig høring i perioden 7. december 2010 til 2. februar Der er indkommet 7 indsigelser. I offentlighedsperioden er der indkommet indsigelser fra følgende: Kystdirektoratet Samlet indsigelse fra grundejerforeningerne Haslevgaarde Strand, Harvigs Strandpark, Oasen, Ny Granly, Ved Fruerlund, Ryttermarken/Gl. Landevej og Rugvænget Bestyrelsen for Fruerlundparken Øster Hurup Turist & Handel Finn Andersen, Ved Fruerlund 16 Aage og Kirsten Pedersen, Ved Fruerlund 33 Jille og Kurt Siegler, Fruerlundvej 31 (klage sendt til Natur- og Miljøklagenævnet)

19 Indsigelserne er behandlet i indsigelsesnotatet, som er vedhæftet sagsfremstillingen. Bilag Forslag til Lokalplan 53 Indsigelsesnotat Udvalget for Teknik og Miljø, 7. marts 2011, pkt. 43: Udvalget anbefaler, at forslag til Lokalplan 53/2011 for Fruerlund og Fruerlundparken ved Øster Hurup fremsendes til Byrådets endelige vedtagelse med følgende ændringer: Afsnit 4.6 om støj tilrettes, jf. indsigelsesnotatet Afsnit 4.11 om campering tilrettes, jf. indsigelsesnotatet Muligheden for at etablere en genbrugsplads inden for lokalplanområdet udtages af planen Afsnit 4.2 om rammer for lokalplanlægning tilrettes, hvis muligheden for at etablere en genbrugsplads inden for lokalplanområdet udtages af planen og med betinget tilføjelse af mulighed for ekstra vejadgang P Forslag til Lokalplan 55/ Offentligt område ved Gl. Hobrovej, Hjulhusvej og Rinddalen i Mariager Resumé Mariagerfjord Kommune har udarbejdet forslag til Lokalplan 55/2011 for et offentligt område ved Gl. Hobrovej, Hjulhusvej og Rinddalen i Mariager. Lokalplanen giver mulighed for, at der inden lokalplanområdet kan ske om- og tilbygning af højskolen og efterskolen i forbindelse med den eksisterende bebyggelse. Lokalplanområdet, som ejes af Pinsevækkelsen, omfatter et areal på ca. 7,2 ha. I lokalplanen fastholdes området til offentlig formål i form af højskole, efterskole, kursus- og stævnevirksomhed.

20 Pinsevækkelsen ønsker, at der bliver skabt mulighed for, at der til skolernes eksisterende bebyggelse kan bygges til og ombygges i takt med det fremtidige behov. Der udlægges rummelige byggefelter inden for lokalplanområdet, hvor bebyggelse skal placeres inden for. Byggefelterne er lagt udfra principper, der understøtter henholdsvis efterskolens og højskolens særlige karakter. Bilag Forslag til lokalplan for et offentligt område mellem Gl. Hobrovej, Hjulhusvej og Rinddalen i Mariager Udvalget for Teknik og Miljø, 7. marts 2011, pkt. 44: Udvalget anbefaler, at forslag til Lokalplan 55/2011 for offentligt område ved Gl. Hobrovej, Hjulhusvej og Rinddalen i Mariager indstilles til Byrådets godkendelse med henblik på 8 ugers offentlig høring P Forslag til Tillæg nr. 10 til Mariagerfjord Kommuneplan Offentligt område ved Amerikavej i Hobro Resumé Plan har udarbejdet forslag til Tillæg nr. 10 til Mariagerfjord Kommuneplan for rammeområde HOB.O.41 for at sikre mulighed for vedtagelse af forslag til "Lokalplan 56/2011 for offentligt område ved Amerikavej i Hobro". Plan har udarbejdet forslag til Tillæg nr. 10 til Mariagerfjord Kommuneplan for rammeområde HOB.O.41 for at sikre mulighed for vedtagelse af forslag til "Lokalplan 56/2011 for offentligt område ved Amerikavej i Hobro". I lokalplanforslaget gives der mulighed for en bebyggelsesprocent på 50% inden for afgrænsningen af Behandlingscenter Østerskoven. Dette er ikke i overensstemmelse med

21 kommuneplanrammen, som siger en bebyggelsesprocent på 40%. Samtidig gives der i lokalplanforslaget mulighed for bebyggelse i op til 13,5 meter, hvilket svarer til tre etager. I forslag til Kommuneplantillæg nr. 10 udlægges der således et nyt rammeområde HOB.O.41, hvor bebyggelsesprocenten hæves til 50% og etageantallet hæves til tre etager. Bilag Forslag til Kommuneplantillæg nr 10 Udvalget for Teknik og Miljø, 7. marts 2011, pkt. 45: Udvalget anbefaler, at forslag til Tillæg nr. 10 til Mariagerfjord Kommuneplan for rammeområde HOB.O.41 fremlægges i offentlig høring P Forslag til Lokalplan 56/2011 for offentligt område ved Amerikavej i Hobro Resumé Forslag til Lokalplan 67/2011 for offentligt område ved Amerikavej i Hobro er udarbejdet på baggrund af et ønske fra Behandlingscenter Østerskoven om at bygge til den eksisterende bygningsmasse. Lokalplanområdet udgør ca. 1,9 ha og består af ejendommen, hvor behandlingscentret ligger, og den tilgrænsende ejendom, hvor der ligger et énfamiliehus. Ejendommen, hvor behandlingscentret er beliggende overføres til byzone med lokalplanen. Naboejendommene, hvor Julemærkehjemmet og Hotel Amerika ligger, er også i byzone. For at hele området kommer til at ligge i byzone, er ejendommen med énfamiliehuset også er taget med i lokalplanforslaget. I lokalplanforslaget gives der mulighed for at udvide bebyggelsen inden for nogle nærmere definerede byggefelter. I det byggefelt, der ligger længst væk fra Amerikavej, gives der mulighed for at opføre bebyggelse i op til 13,5 meter, hvilket svarer til bebyggelse i tre etager. Baggrunden

14. Godkendelse af dagsorden. Åbne dagsordenpunkter. Sagsfremstilling. Beslutning

14. Godkendelse af dagsorden. Åbne dagsordenpunkter. Sagsfremstilling. Beslutning Referat til mødet i Seniorrådet den 21. februar 2012 kl. 09:00 i Døstrup Ældrecenter, Svinget 2 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 14 Godkendelse af dagsorden 15 Tryghedshotel 16 Uanmeldt tilsyn 17 Deltagelse

Læs mere

Hanne Davidsen bemærker, at der er mange tvivlsspørgsmål ved en placering ved Øster Lovnkær blandt andet tilkørselsforholdene.

Hanne Davidsen bemærker, at der er mange tvivlsspørgsmål ved en placering ved Øster Lovnkær blandt andet tilkørselsforholdene. Notat Om indsigelser og bemærkninger fra offentlighedsfasen til Forslag til Tillæg nr. 5 til Mariagerfjord Kommuneplan 2009-2021 med tilhørende VVM-redegørelse Forslag til Tillæg nr. 5 til Mariagerfjord

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Forslag Blandet bolig og erhverv ved Roholte - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 1529 af 15. november

Læs mere

Indstilling. Ny høring af statens vandplaner. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 29. oktober Aarhus Kommune

Indstilling. Ny høring af statens vandplaner. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 29. oktober Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 29. oktober 2013 Ny høring af statens vandplaner Aarhus Kommune Natur og Miljø Teknik og Miljø Forslag til Aarhus Kommunes høringssvar til statens vandplaner,

Læs mere

Vandhandleplan 1. Forslag til godkendelse

Vandhandleplan 1. Forslag til godkendelse Punkt 6. Vandhandleplan 1. Forslag til godkendelse 2014-188502 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender forslag til vandhandleplan for Aalborg Kommune. Lene Krabbe Dahl var fraværende.

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. oktober 2014 J.nr.: NMK-33-02560 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Aabenraa Kommunes vedtagelse af Lokalplan nr. 70

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan Tillæg nr. 2

Mariagerfjord Kommunes Spildevandsplan Tillæg nr. 2 Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: P06.00.05-P16-1-12 Ref.: Bjarke Uffe Jensen Direkte tlf. 97113637 bjjen@mariagerfjord.dk

Læs mere

Notat om indsigelser til forslag til Lokalplan 47/2012 for offentligt område til et renseanlæg nord for Hadsund

Notat om indsigelser til forslag til Lokalplan 47/2012 for offentligt område til et renseanlæg nord for Hadsund Lokalplan 47/2012 Plan Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 01.02.05-P16-15-11 Ref.: Vibeke Kjær Christensen Direkte tlf.

Læs mere

Planafdelingens bemærkninger

Planafdelingens bemærkninger Notat Om indsigelser og bemærkninger fra offentlighedsfasen til forslag til Tillæg nr. 9 til Mariagerfjord Kommuneplan 2009-2021 og forslag til Lokalplan 53/2011 for Fruerlund og Fruerlundparken ved Øster

Læs mere

Vand- og Natura 2000-planer Status og proces

Vand- og Natura 2000-planer Status og proces Vand- og Natura 2000-planer Status og proces Vejle 18. januar 2011 Vicedirektør Helle Pilsgaard, Naturstyrelsen, Miljøministeriet Proces frem mod de endelige planer Forhøring Offentlig høring G.V. 2.0

Læs mere

forslag Park Vendia, Hjørring

forslag Park Vendia, Hjørring Offentlig fremlagt fra den 2. november 2016 til den 31. december 2016 forslag Park Vendia, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede politikker og mål for

Læs mere

Trafikhandlingsplan 2016 Mariagerfjord Kommune 1 INDHOLD

Trafikhandlingsplan 2016 Mariagerfjord Kommune 1 INDHOLD Mariagerfjord Kommune 1 INDHOLD 1. Indledning 2 1.1 Næste års budgetter 2 2. Gennemgang af borgerhenvendelser 3 3. Vejprojekter 4 3.1 Status 4 3.2 Fremtidige projekter 4 4. Trafiksikkerhedsprojekter 5

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat ORGANISATIONSBESTYRELSEN Referat Den 17. maj 2016 af ordinært møde tirsdag 10. maj 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter Jørgensen

Læs mere

FORSLAG. Gilleleje. Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan /9

FORSLAG. Gilleleje. Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan /9 FORSLAG Gilleleje Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013-25 1/9 Generel orientering Dette planforslag er udarbejdet af Gribskov Kommune. Planforslaget er godkendt til offentlig fremlæggelse

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan Marts 2019 UDKAST

Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan Marts 2019 UDKAST Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan 2017-2029 Marts 2019 UDKAST Hvad er et kommuneplantillæg? Et kommuneplantillæg er et supplement til den eksisterende kommuneplan.

Læs mere

Referat fra mødet i By- og Planudvalget

Referat fra mødet i By- og Planudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 21. august 2019 Mødested: Meldahls Rådhus Byens Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 17:00-21:00 Medlemmer: Formand: Steen Wrist Ørts

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021 Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Oktober 2013 Kommuneplantillæg nr. 15-110 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010. Økonomiudvalget. Dato: 24.

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010. Økonomiudvalget. Dato: 24. SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010 Til: Økonomiudvalget Dato: 24. februar 2010 Sagsbeh.: Tom Hougaard Knudsen Journalnr.: 10/4568 Følgende

Læs mere

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Forslag Boligområde nord for Bregentvedvej i Haslev - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 287 af 16.

Læs mere

Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet.

Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet. Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet. Nedenstående regler er gældende fra tidspunktet for revisionens godkendelse

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Kommuneplan for Viborg Kommune. Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40. Forslag.

Tillæg nr. 40 til Kommuneplan for Viborg Kommune. Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40. Forslag. Tillæg nr. 40 til Kommuneplan 2009-2021 for Viborg Kommune Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40 Forslag Tillæggets område KOMMUNEPLANTILLÆG Forslag til tillæg nr. 40 Forslag til

Læs mere

Vedtaget den offentligt bekendtgjort den

Vedtaget den offentligt bekendtgjort den Blandet bolig og erhverv ved Roholte Vedtaget den 11.04.2018 offentligt bekendtgjort den 24.04.2018 Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 50 af 19. januar 2018 som ændret ved L 2018-01-30 nr.

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden. Åbne dagsordenpunkter. Sagsfremstilling. Beslutning

1. Godkendelse af dagsorden. Åbne dagsordenpunkter. Sagsfremstilling. Beslutning Dagsorden til mødet i Seniorrådet den 24. januar 2012 kl. 09:00 i Skovgården i Hadsund, Timandsvej 25, Hadsund Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 1 Godkendelse af dagsorden 2 Årsberetning 2011 for Seniorrådet

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

Kommuneplanlægningen Status og centrale emner

Kommuneplanlægningen Status og centrale emner Kommuneplanlægningen Status og centrale emner 1. Status på Kommuneplanen opbygning og indhold 2. Befolkningsprognose og demografisk udvikling 3. Boliger og erhverv status på areal og salg af bygge grunde

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender kommuneplantillæg og lokalplan endeligt.

Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender kommuneplantillæg og lokalplan endeligt. Punkt 2. Kommuneplantillæg 8.006 for solfangeranlæg i Mou, Lokalplan 8-5-101 og Redegørelse for Bæredygtighed vedr. Teknisk anlæg - Solfangeranlæg, Gl. Høstemarkvej, Mou, Landområde Sejlflod. (2. forelæggelse).

Læs mere

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole.

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. august 2014 for Lisbjerg Skole - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for

Læs mere

Lokalplan nr. 857/5. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus

Lokalplan nr. 857/5. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus Lokalplan nr. 857/5 Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus PURHUS KOMMUNE Oktober 2002 VEJLEDNING Purhus Kommune Rådhuset Teknik og Miljø Bakkevænget

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Byrådet ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er etårige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår af den til budgettet

Læs mere

Byggemodning af område til boliger i Trige, lokalplan 818

Byggemodning af område til boliger i Trige, lokalplan 818 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. maj 2014 Byggemodning af område til boliger i Trige, lokalplan 818 Arealerne i lokalplan 818, boligbebyggelse nord for Pannerupvej

Læs mere

030 Boliger ved Byvej

030 Boliger ved Byvej 030 Boliger ved Byvej Status Kladde PlanID 3188562 Tillæg nr. 030 Plannavn VVM Gælder for hele kommunen? Formål Boliger ved Byvej Kommuneplantillæg uden VVM Nej Den eksisterende ramme i kommuneplanen fastsætter,

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 15. juni 2009 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø

Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 15. juni 2009 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø Åbent møde for Teknisk Udvalgs møde den 15. juni 2009 kl. 15:00 i Administrationsbygningen, Farsø Indholdsfortegnelse 363. Orientering 3 364. Budgetopfølgning pr. 30. april 2009 - Teknisk Udvalg 4 365.

Læs mere

Fornyet høring. Debatoplæg. Glostrup Kommune Maj Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3

Fornyet høring. Debatoplæg. Glostrup Kommune Maj Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3 Fornyet høring Debatoplæg Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3 Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed for at et eksisterende parkeringsareal på ejendommen Kirkebjerg

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1.

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. oktober 2010 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til 1. Resume

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Nr. 2 - Sommerhusområderne Gammelgård og Emmelsten 3 Redegørelse 4 Rammer 6 Vedtagelse 8

Indholdsfortegnelse. Nr. 2 - Sommerhusområderne Gammelgård og Emmelsten 3 Redegørelse 4 Rammer 6 Vedtagelse 8 Indholdsfortegnelse Nr. 2 - Sommerhusområderne Gammelgård og Emmelsten 3 Redegørelse 4 Rammer 6 Vedtagelse 8 2 Sommerhusområderne Gammelgård og Emmelsten Tillæg nr. 2 til Kommuneplan 2013-2025 omfatter

Læs mere

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 9. januar 2018 af endelig vedtagelse af, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Byrådet i Syddjurs Kommune besluttede den 20.12. 2017

Læs mere

Tillæg nr. 69 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 69 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 69 til Rammeområde 51.B9 Boligområde ved Ørskovvej i Snejbjerg Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende for borgerne. Byrådet

Læs mere

227. Godkendelse af dagsorden

227. Godkendelse af dagsorden Dagsorden til mødet i Byrådet den 6. oktober 2011 kl. 18:00 i Byrådssalen, Hadsund Rådhus Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 22 Godkendelse af dagsorden 228 Kirkens budget 2012 229 Budgetforslag for 2012

Læs mere

Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen,

Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik- og Miljøudvalget, at anbefale over for Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen, Pkt.nr. 7 Beslutning om bygningsfornyelse for ejendommen matr.nr. 48, Hvidovre By, Hvidovre, beliggende Hvidovrevej 138. Projekt 0783. Bevillingsansøgning. 290301 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller

Læs mere

Lokalplan nr. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus

Lokalplan nr. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus Lokalplan nr. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus PURHUS KOMMUNE September 2000 VEJLEDNING Purhus Kommune, Rådhuset Teknisk Forvaltning Bakkevænget

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Tillæg nr. 32 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 32 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 32 til Rammeområde 41.B11 og 41.OF4 Boligområde ved Baunetoften og Gilmosevej i Tjørring. Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde Offentlig bekendtgørelse d. 3. april 218 af: Forslag til Lokalplan nr. 415 - Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III og Kommuneplantillæg nr. 1 til Syddjurs Kommuneplan 216. Byrådet i

Læs mere

TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017

TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017 TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017 FOR RAMMEOMRÅDE UV.LS.B.6, UV.LS.T.1 og UV.LS.F.1 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den fysiske udvikling i

Læs mere

REVIDERET FORSLAG oktober 2014 GLOSTRUP KOMMUNE KOMMUNEPLAN 2009-2021 TILLÆG NR. 11

REVIDERET FORSLAG oktober 2014 GLOSTRUP KOMMUNE KOMMUNEPLAN 2009-2021 TILLÆG NR. 11 REVIDERET FORSLAG oktober 2014 GLOSTRUP KOMMUNE KOMMUNEPLAN 2009-2021 TILLÆG NR. 11 Udskrift fra Glostrup Kommunes hjemmeside - www.glostrup.dk/aktuelt/hoeringer/lokalplanforslag Revideret forslag til

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 4. november 2014 af Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Revideret tillæg nr. 6 Birkevænget. til Solrød Kommuneplan Revideret forslag i høring:

Revideret tillæg nr. 6 Birkevænget. til Solrød Kommuneplan Revideret forslag i høring: Revideret tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej til Solrød Kommuneplan 2017 Revideret forslag i høring: 13.06.2019-08.08.2019 Tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej Tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej

Læs mere

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 17. februar 2009 Mødetidspunkt Mødelokale 189

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 17. februar 2009 Mødetidspunkt Mødelokale 189 Referat fra møde i Teknisk udvalg Referat åben Mødedato 17. februar 2009 Mødetidspunkt 14.30 Mødelokale 189 Teknisk udvalg den 17. februar 2009 kl. 14.30 Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse Åben del 3 1. Endelig

Læs mere

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. oktober 2017 Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan

Læs mere

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning.

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning. VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 13 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 8 uger fra den 16. marts 2010 til den 12. maj 2010. Med kommuneplantillægget

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 2. maj 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 785, Blandet bolig- og erhvervsområde

Læs mere

Kommuneplantillæg for boliger ved Griegsvej i Frejlev og Lokalplan , Boliger, Griegsvej, Frejlev (2. forelæggelse).

Kommuneplantillæg for boliger ved Griegsvej i Frejlev og Lokalplan , Boliger, Griegsvej, Frejlev (2. forelæggelse). Punkt 4. Kommuneplantillæg 6.013 for boliger ved Griegsvej i Frejlev og Lokalplan 6-3- 103, Boliger, Griegsvej, Frejlev (2. forelæggelse). 2010-47938. Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Administrativ indstilling

Administrativ indstilling Sagsnummer: 17/12489 Valg af endelig linieføring - Cykelsti syd om Askov (C) Administrativ indstilling Chef for Teknik & Miljø Peter Hansen indstiller, at Teknik & Miljø arbejder videre med linjeføringen

Læs mere

Tillæg nr. 17. Udkast Kommuneplan Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro HOLSTEBRO KOMMUNE

Tillæg nr. 17. Udkast Kommuneplan Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro HOLSTEBRO KOMMUNE Tillæg nr. 17 Kommuneplan 2013 Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro Udkast 20-03-2017 HOLSTEBRO KOMMUNE Redegørelse Forord Offentlig fremlæggelse Forslaget til kommuneplantillæg er fremlagt

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 2 til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 2 til Kommuneplan 2013-25 for Viborg Kommune Rammebestemmelser for almen service Rammeområde HALD.A1.04 Tillæggets område KOMMUNEPLANTILLÆG Tillæg nr. 2 2 Tillæg nr. 2 KOMMUNEPLANTILLÆG REDEGØRELSE

Læs mere

Styring af anlægsprojekter. Tillæg til projekthåndbog.

Styring af anlægsprojekter. Tillæg til projekthåndbog. Styring af anlægsprojekter Tillæg til projekthåndbog. Styringsvejledning til anlægsinvesteringen Indholdsfortegnelse Indledning -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Bestræbelser på ændring af lokalplaner 5 03 og 5 04 i Stevns kommune

Bestræbelser på ændring af lokalplaner 5 03 og 5 04 i Stevns kommune Bestræbelser på ændring af lokalplaner 5 03 og 5 04 i Stevns kommune Kronologisk overblik Situationen 15.7. 2014 11. august 2009 Plan og Teknikudvalget meddeler dispensation til byggeri på Kystvejen 112.

Læs mere

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 56 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 56 til Rammeområde 31.BL1 Blandet bolig og erhverv ved Ny Gjellerupvej og Hammerum Hovedgade Rammeområde 31.B6 Boligområde nord for K. Møllers Vej Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx.

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018

Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018 Debatoplæg Glostrup Kommune Januar 2018 Cirkusgrunden med mulig nyt boligområde markeret med stipling Forhøring Ændring af afgrænsning af grønt område ved Cirkuspladsen i Hvissinge Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan

Tillæg til Spildevandsplan Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 22. august 2017 Sagsid 17/13852 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Omhandlende: - Boligområde nord for Eilif Krogagers Vej,, matrikel 3b og 3n, del af matrikel 26bk,

Læs mere

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens 30 2013 Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 30 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Boliger, Flintebakken, Horsens

Læs mere

Lokalplan nr. 857/6. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus

Lokalplan nr. 857/6. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus Lokalplan nr. 857/6 Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus PURHUS KOMMUNE Oktober 2003 VEJLEDNING Purhus Kommune Rådhuset Teknik og Miljø Bakkevænget

Læs mere

Orienteringsbrev. Orientering om endelig vedtagelse af Kommuneplantillæg 03 og lokalplan L06 Bofællesskab ved Rosenvænget i Ølgod.

Orienteringsbrev. Orientering om endelig vedtagelse af Kommuneplantillæg 03 og lokalplan L06 Bofællesskab ved Rosenvænget i Ølgod. Orienteringsbrev Plan og Vækst Bytoften 2, 6800 Varde 79946557 Orientering om endelig vedtagelse af Kommuneplantillæg 03 og lokalplan 24.01.L06 Bofællesskab ved Rosenvænget i Ølgod. Udvalget for Plan og

Læs mere

Indsatsprogram for vandløbsindsats (2. vandplanperiode).

Indsatsprogram for vandløbsindsats (2. vandplanperiode). Punkt 14. Indsatsprogram for vandløbsindsats (2. vandplanperiode). 2014-17535. Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender: Det fremlagte indsatsprogram for Aalborg Kommune, som indgår i

Læs mere

Viborg Kommune. Forslag til tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Etablering af nyt bassin ved Gl. Århusvej i Viborg

Viborg Kommune. Forslag til tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Etablering af nyt bassin ved Gl. Århusvej i Viborg Forslag til tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2009 2013 Rekvirent Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Kontakt: Anders Haugstrup Rådgiver Orbicon A/S Klostermarken 12 8800 Viborg Sag

Læs mere

Viborg Kommune. Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Etablering af nyt bassin ved Gl. Århusvej i Viborg

Viborg Kommune. Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Etablering af nyt bassin ved Gl. Århusvej i Viborg Rekvirent Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Kontakt: Anders Haugstrup Rådgiver Orbicon A/S Klostermarken 12 8800 Viborg Sag 223 11-24 Projektleder: Peter Poulsen Kvalitetssikring:

Læs mere

Tillæg 35 til Kommuneplan Boliger ved Rugvænget i Mejlby. Status: Vedtaget

Tillæg 35 til Kommuneplan Boliger ved Rugvænget i Mejlby. Status: Vedtaget Tillæg 35 til Kommuneplan 2017 - Boliger ved Rugvænget i Mejlby Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 3. juni 2019 Høringsperiode start: 26. marts 2019 Høringsperiode slut: 23. april 2019

Læs mere

19. november 2018 Temamøde for byrådet Power Point oplæg fra Økonomi blev præsenteret og kommenteret af byrådets medlemmer

19. november 2018 Temamøde for byrådet Power Point oplæg fra Økonomi blev præsenteret og kommenteret af byrådets medlemmer Økonomisk Politik for Fanø Kommune Gældende for 2019-2022 Indledning På byrådets møde den 23. april 2018 blev der stillet forslag om, at der udarbejdes et oplæg til en økonomisk politik, som skal danne

Læs mere

FORSLAG. Tillæg nr. 10. Fremlagt i perioden fra 5. april 2011 til 1. juni Mariagerfjord Kommuneplan

FORSLAG. Tillæg nr. 10. Fremlagt i perioden fra 5. april 2011 til 1. juni Mariagerfjord Kommuneplan FORSLAG Fremlagt i perioden fra 5. april 2011 til 1. juni 2011 Tillæg nr. 10 Mariagerfjord Kommuneplan 2009-21 Mariagerfjord Kommuneplan 2009-21 - Tillæg nr. 10 Dette kommuneplantillæg udlægger et nyt

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse) Punkt 22. Godkendelse af Lokalplan 10-1-112 Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse) 2017-026379 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 10-1-112 endeligt uden ændringer. Mariann

Læs mere

Bestræbelser på ændring af lokalplaner 5 03 og 5 04 i Stevns kommune

Bestræbelser på ændring af lokalplaner 5 03 og 5 04 i Stevns kommune Bestræbelser på ændring af lokalplaner 5 03 og 5 04 i Stevns kommune Kronologisk overblik Situationen 1.6. 2014 11. august 2009 Plan og Teknikudvalget meddeler dispensation til byggeri på Kystvejen 112.

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan

Tillæg til Spildevandsplan Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 12. december 2017 Sagsid 17/21126 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Omhandlende: - Boligområde i, matrikel 19r m.fl. Guldager By, Guldager og matrikel 1d, 1aq og

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 20. til Kommuneplan Lille Dalby Bakker - et boligområde sydøst for Hedensted. Forslag

Kommuneplantillæg nr. 20. til Kommuneplan Lille Dalby Bakker - et boligområde sydøst for Hedensted. Forslag Kommuneplantillæg nr. 20 til Kommuneplan 2013-2025 Lille Dalby Bakker - et boligområde sydøst for Hedensted Forslag Kommuneplantillæg nr. 20 Baggrund Forslaget til kommuneplantillæg nr. 20 til Hedensted

Læs mere

Vedtaget. Tillæg 19. Silkeborg Kommuneplan

Vedtaget. Tillæg 19. Silkeborg Kommuneplan Vedtaget Tillæg 19 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 27.06.2016 Offentliggjort den 07.07.2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 19 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 11.04 2017 Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 305 - Boligområde ved Eskerodvej og Degnevænget i Hornslet og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Lokalplanområdet er beliggende i

Læs mere

23.02.R02. Forslag Rekreative formål i Varde Nord TILLÆG 18 RAMMEOMRÅDE R02

23.02.R02. Forslag Rekreative formål i Varde Nord TILLÆG 18 RAMMEOMRÅDE R02 23.02.R02 Forslag Rekreative formål i Varde Nord TILLÆG 18 RAMMEOMRÅDE 23.02.R02 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 18 til Kommuneplan 2017, Varde

Læs mere

9.Ny lystbådehavn og bydel ved Marina syd Sagsid.: 12/6628 Resumé

9.Ny lystbådehavn og bydel ved Marina syd Sagsid.: 12/6628 Resumé 9.Ny lystbådehavn og bydel ved Marina syd Sagsid.: 12/6628 Resumé Økonomiudvalget besluttede den 8. december 2014: at der - under inddragelse af Den Selvejende Institution Kolding Lystbådehavn - arbejdes

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 3. juni 2019 til

Læs mere

Sagen er lukket, da den vedrører salg af fast ejendom. Den kan åbnes, når alle grundene på vejen Ageren er solgt.

Sagen er lukket, da den vedrører salg af fast ejendom. Den kan åbnes, når alle grundene på vejen Ageren er solgt. Pkt. 163 Salg af grunde Sagsnr. 250011 Byrådet Lukket punkt Resume De 2 sidste storparceller på Ageren i Trekroner forslås udstykket i 12 mindre grunde og sælges individuelt til tæt lavt byggeri. I bekræftende

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Tillæg nr. 38 til Rammeområde 72.T1 Solfangeranlæg og Kølkær Varmecentral nord for Kølkær. Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende

Læs mere

Udvalget for Kultur og Planlægning udsatte på mødet den 5. januar 2010 dagordenspunkt vedr. driftsformen i Svendborg Ny Idrætscenter.

Udvalget for Kultur og Planlægning udsatte på mødet den 5. januar 2010 dagordenspunkt vedr. driftsformen i Svendborg Ny Idrætscenter. Notat Sag nr. 09/43815 Vedr. Sammenfatning af Scenarier for anlæg og drift af Svendborg Ny Idrætscenter med baggrund i Kultur og PLanlægningsudvalgets møder i januar og februar 2010. Udvalget for Kultur

Læs mere

Tillæg nr til Kommuneplan Etageboligområde ved Søkildevej

Tillæg nr til Kommuneplan Etageboligområde ved Søkildevej Tillæg nr. 2017.06 til Kommuneplan 2017-2029 Etageboligområde ved Søkildevej Forslag Etageboligområde ved Søkildevej Etageboligområde ved Søkildevej Status Plannavn Forslag Etageboligområde ved Søkildevej

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 010. - for et byomdannelsesområde beliggende ved Kochsvej, Lundebjergvej og Falkenborgvej.

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 010. - for et byomdannelsesområde beliggende ved Kochsvej, Lundebjergvej og Falkenborgvej. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 010 - for et byomdannelsesområde beliggende ved Kochsvej, Lundebjergvej og Falkenborgvej. Offentligt fremlagt i perioden den 11. november 2008 til og med den 6. januar

Læs mere

forslag Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring

forslag Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Offentlig fremlagt fra den 3. februar 2017 forslag til den 4. april 2017 Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede

Læs mere

Den samlede kommunale finansiering til de 3 projekter bliver efter en statsrefusion kr.

Den samlede kommunale finansiering til de 3 projekter bliver efter en statsrefusion kr. Mødedo: 12. august 2009 Ansøgning om støtte til byfornyelses og forskønnelse Baggrund Teknisk Udvalg behandlede på mødet den 04. marts, (sag nr. 56) sag om udmøntning af puljebeløb på 2. mio. kr. i 2009,

Læs mere

Ophævelse af lokalplan. Ophævelse af del af lokalplan 104A for et erhvervsområde i Hvam FORSLAG

Ophævelse af lokalplan. Ophævelse af del af lokalplan 104A for et erhvervsområde i Hvam FORSLAG Ophævelse af lokalplan Ophævelse af del af lokalplan 104A for et erhvervsområde i Hvam FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra 18.december 2014 til 5. februar 2015 Indholdsfortegnelse Formål 1 Redegørelse

Læs mere

Notat vedr. behandling af ansøgninger om udvidelse af husdyrbrug

Notat vedr. behandling af ansøgninger om udvidelse af husdyrbrug Notat vedr. behandling af ansøgninger om udvidelse af husdyrbrug Natur og Miljø den 5. februar 2010 Lovgrundlag: Kommunalbestyrelsen skal efter husdyrgodkendelseslovens 23, nr. 2, varetage følgende hensyn:

Læs mere

Kortet viser med sort stiplet linje afgrænsningen af lokalplanområdet. Med rød streg vises den reviderede kommuneplanramme for Søsum.

Kortet viser med sort stiplet linje afgrænsningen af lokalplanområdet. Med rød streg vises den reviderede kommuneplanramme for Søsum. B E K E N D T G Ø R E L S E Forslag til lokalplan 23 samt forslag til Kommuneplantillæg 10 Kommunalbestyrelsen i Egedal Kommune har den 26. juni 2013 vedtaget at udsende ovenstående planforslag i offentlig

Læs mere

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner.

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. I medfør af 5 b, stk. 6, jf. 3, stk. 1, i lov om planlægning,

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Projektskema for anlæg

Projektskema for anlæg Nr. 1 ANLÆG Projektnavn: Jordpulje - Boligformål Aftaleholder: Fagsekretariatet Teknik Kategori: Jordpuljen Indsatsområde: Fagudvalg: Økonomiudvalg Funktion: 00.22.02 Adm. prioritering: Fagudvalgs prioritering:

Læs mere