Tilsynsrapport over uanmeldt undervisningstilsyn d.15.3, 10.4 samt på:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tilsynsrapport over uanmeldt undervisningstilsyn d.15.3, 10.4 samt 6.4.2013 på:"

Transkript

1 Tilsynsrapport over uanmeldt undervisningstilsyn d.15.3, 10.4 samt på: Sputnik 1 - Teglværksgade 37, København Ø Lovgrundlag for tilsyn Tilsynet er foretaget i overensstemmelse med Undervisningsoverenskomst og Bekendtgørelse nr. 885 af 07/07/2010: Bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand, 19 stk. 2: Den ( ) nævnte tilsynsfunktion skal blandt andet sikre, at undervisningen i dagbehandlingstilbuddet eller anbringelsesstedet står mål med, hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen, jf. folkeskolelovens 40, stk. 1. Navn og øvrige oplysninger, tilsynsførende Søren Berg, tilsynsførende Specialområdet Børne- og Ungdomsforvaltningen Gyldenløvesgade 15, København V soeber@buf.kk.dk Fakta om undervisningsstedet: Målgruppen på Sputnik 1 er børn og unge mellem 9 og 14 år, der har faglige, sociale og/eller emotionelle problematikker inden for områderne AKT(Adfærd, Kontakt og Trivsel) og ADHD(Opmærksomhedsforstyrrelser/Hyperaktivitet). Eleverne er opdelt i afdelinger efter alder. En elev i en af disse afdelinger har ofte faglige problemer, har svært ved at orientere sig i det sociale felt og foretager ofte uhensigtsmæssige valg i forhold til handlinger og adfærd. Gennemgående temaer for eleverne er: Ensomhed, isolering, manglende impulskontrol, småkriminalitet og begyndende marginalisering. Fælles for eleverne er, at de ofte har flere skoleskift bag sig, som alle bærer præg af nederlag og skuffelser. Samtidig er tilliden til voksne i elevens netværk (forældre, lærere, pædagoger m.fl.) ofte meget lille, og antallet af ressourcestærke voksne få eller ingen. Eleverne befinder sig som udgangspunkt kognitivt indenfor normalområdet og der sigtes imod at eleverne kan tage eksamen i et eller flere eksamensfag.

2 Institutionsnummer: Undervisningspersonalet: Karen Hasle: Afdelingsleder, lærer: linjefag: håndarbejde, historie Andet: Miljøterapeutisk uddannelse, Impraxis systemisk teori og metode, Læsekursus Søren Juel Jensen: Souschef, lærer: linjefag: matematik, idræt, historie, kristendom Andet: Svømmelæreruddannelsen Kursusforløb fordelt over 12 mdr. I systemisk og narrativ teori og metode v. Pia Laursen Thomas Kitaj: pædagog Andet: Kursusforløb fordelt over 12 mdr. I systemisk og narrativ teori og metode v. Pia Laursen, klatrekursus SSP Janni Skjærlund Larsen: Lærer: linjefag: dansk, samfundsfag, hjemkundskab, kristendom Andet: Gökhan Akyüz: pædagog Andet: Impraxis systemisk teori om metode, Konflikthåndtering Center for konfliktløsning, Klatrekursus SSP. Elisabeth Fausing: lærer: Linjefag: dansk, dansk som andetsprog, kristendom, håndarbejde Andet: Kursusforløb fordelt over 12 mnd. I systemisk og narrativ teori og metode v. Pia Laursen, Kursus på Streyf Københavns naturcenter, Læsekursus Emil Therkelsen: lærer: linjefag: matematik, historie, biologi, N/T Andet: Kursusforløb fordelt over 12 mnd. I systemisk og narrativ teori og metode v. Pia Laursen Trine Duckert: pædagog pt. på barsel Signe Gry Thorup: Pædagog Andet:Vocaltech, London, Diploma in contemporary music- Undervisningsoverenskomst: Er indgået med Børne-og Ungdomsforvaltningen i København juni måned Konklusion på tilsynsbesøg (eventuelle forudsætninger denne konklusion hviler på, er nævnt nederst i rapporten) Jeg finder, at undervisningen på dagbehandlingstilbuddet Sputnik 1 står mål med, hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen, jf. folkeskolelovens 40, stk. 1.

3 Bilag udleveret i forbindelse med tilsynet: Personaleoversigt og liste over kvalifikationer Timetalsberegning og fagrække: Skolen Sputnik1 tilbyder fuld fagrække og lever op til minimumstimetallene i Københavns Kommunes styrelsesvedtægt for Folkeskolen. Beskrivelse af tilsynsbesøg: Tilsynet er bestået af deltagelse i personalets morgenmøde, morgenmad med eleverne, tilsyn i samtlige klasser, fordelt over tre dage samt afslutningsvist et møde med skolens ledelse. 1. uanmeldte tilsynsdag Dagen starter medmorgenmøde 8:30-09:00 9 personaler er til stede. Mødet starter med en drøftelse af udvalgte elever holdt op imod, at skolen skal på skitur om søndagen, praktiske problemer og problemstillinger. Dagen gennemgås. Elever skal have konfliktsamtaler, dette koordineres. Dagen fremstår tydeligt at være i skiturens tegn. Der skal hentes tøj og biler på andre Sputnik afdelinger, købes halalkød osv. Morgenmad: Eleverne møder glade ind i en stille strøm, tales meget om ski og sommerfugle i maven i forhold til turen. 1.time 9:30-10:30 Dansk med stor gruppe. 7 elever fra sjette og syvende klasse, en lærer og en assistent underviser. Dagens program er skrevet op på tavlen og klassens elever orienteres omkring, at dagen er speciel, og primært består af forberedelserne til skituren. Klassen har et hængeparti med en novelleanalyse af Efterfølgeren men starter indledningsvist med at læse frilæsning. Enkelte læsesvage elever følger efter tur med læreren ind i det nærliggende lokale for at træne højtlæsning, mens resten af gruppen læser. Dette foregår i fuldkommen ro og koncentration fra elevernes side. Halvvejs i timen overgår aktiviteten til selv novelleanalyse. Der snakkes om genren og berettermodellen. Sidstnævnte danner rammen om en analyse i plenum styret af læreren. Samtlige elever virker optagede af aktiviteten. To af eleverne har brug for at sidde lidt skærmet under aktiviteten, mens resten af eleverne sidder omkring et fællesbord i midten af lokalet. Der ses en rimelig spredning i fagligt niveau, men læreren formår ubesværet at inddrage alle eleverne løbende alligevel på deres egen niveau. Det uanmeldte tilsyn afbrydes kl idet afdelingen påbegynder den praktiske planlægning af turen og der sker en fysisk opsplitning af de grupper der henter biler, køber ind m.v 2. uanmeldte tilsynsdag matematik med lille gruppe. Der er denne dag et stort fravær af elever i lille gruppe, hvilket af skoleleder tilskrives lockoutsituationen på normalområdet.

4 I lille gruppe er der kun fremmødt 2 elever. De sidder separat i to forskellige grupperum. I det første rum læser en underviser højt for en elev fra bogen Zlatan. Regelmæssigt drøftes indholdet af det læste med eleven. Sidstnævnte virker træt og uoplagt, men deltager dog aktivt i aktiviteten, da stoffet interesserer eleven skiftes der til matematik grundet elevens generelle og hurtige udtrætning. Eleven arbejder herefter i et matematikhæfte med ekstraopgaver. Dette foregår på tid efter elevens eget ønske med temmelig god effekt i ca.15 minutter. Herefter holder eleven pause. Jeg skifter efter pausen til den anden elev der ligeledes undervises i matematik af en underviser. Timen opstartes med en gennemgang af tabellerne og arbejde med at udfylde tallene i tabellerne på et opgaveark. Eleven fordrer, at underviseren er meget støttende og opmuntrende undervejs i processen, og dette sker uden problemer. Eleven udtrættes dog temmelig hurtigt, og beskriver træthed og modvilje mod matematikken. Efter 10 minutters undervisning tilbydes eleven en mulighed for at strække benene, men dette afslås og arbejdet med tabellerne fortsættes. Materialer tilstede er Rema 2b og diverse kopiark. Timen afsluttes tilsynsdag dansk med sidste del af lille Gruppe. En lærer, en elev. Der er to elever i gruppen, men den anden elev kommer først senere på dagen. Undervisningen starter til tiden, dog med en del motivationsarbejde for læreren, idet eleven ikke virker så veloplagt. Det er vanskeligt for læreren at få eleven i gang med at læse. Eleven vil ikke vælge en læsebog af to mulige, kaster med bogen og er uimodtagelig for lærerens anvisninger. Det fremgår, af elevens egen mund, at eleven ikke er udhvilet og ikke har spist morgenmad hjemmefra. En ny lærer kommer ind, og eleven benytter sig af muligheden for et lærerbytte- mod at læse Flotte Hans og Grumme Grethe. Eleven læser to sider højt, mens der sideløbende tales om svære ord, pendanter til den rigtige Hans og Grethe m.m. Efter 25 minutter er eleven udtrættet og holder en pause inden arbejdet genoptages. Eftermøde med skolens ledelse: Efter tilsynet afholder jeg et kort møde med skolens leder Karen Hasle og (noget af tiden) souschef Søren Juel Jensen. Vi drøftede kort mine observationer på de uanmeldte tilsyn, afdelingens nuværende målgruppe, samt de fremadrettede procedurer omkring magtanvendelser. Eventuelle bemærkninger der knytter sig til konklusionen: Tilsynet udbeder sig, at magtanvendelser fra skoleåret 2012/13 fremsendes direkte til tilsynsførende.

5 Søren Berg Tilsynsførende Skolelederunderskrift (tilsynsrapporten bedes underskrevet og returneret senest 2 uger efter modtagelsen) Det er muligt at vedlægge kommentarer til rapporten. Disse evt. kommentarer indarbejdes ikke i rapporten, men vil fremgå som bilag. Med venlig hilsen Søren Berg

Tilsynsrapport over anmeldt naturfagstematiseret undervisningstilsyn på Sputnik Jydeholmen lille afd. 21.3.2014

Tilsynsrapport over anmeldt naturfagstematiseret undervisningstilsyn på Sputnik Jydeholmen lille afd. 21.3.2014 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet NOTAT Tilsynsrapport over anmeldt naturfagstematiseret undervisningstilsyn på Sputnik Jydeholmen lille afd. 21.3.2014 Lovgrundlag for tilsyn

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Solbakken d. 31.10.2014

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Solbakken d. 31.10.2014 Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Solbakken d. 31.10.2014 Lovgrundlag for tilsyn Tilsynet er foretaget i overensstemmelse med Undervisningsoverenskomst og Bekendtgørelse nr. 702 af 23/06/2014:

Læs mere

Tilsynsrapport over uanmeldt undervisningstilsyn på Basen Skole 1.3.2013

Tilsynsrapport over uanmeldt undervisningstilsyn på Basen Skole 1.3.2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen NOTAT Tilsynsrapport over uanmeldt undervisningstilsyn på Basen Skole 1.3.2013 Lovgrundlag for tilsyn Tilsynet er foretaget i overensstemmelse med Undervisningsoverenskomst

Læs mere

Navn og øvrige oplysninger, tilsynsførende

Navn og øvrige oplysninger, tilsynsførende KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet 11-11-2014 Sagsnr. 2013-0170379 Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Den Gule Flyver d.5.11.2014 Dokumentnr. 2013-0170379-2

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Basens Uddannelsescenter på Strandboulevarden d.16.1.2015

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Basens Uddannelsescenter på Strandboulevarden d.16.1.2015 Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Basens Uddannelsescenter på Strandboulevarden d.16.1.2015 Lovgrundlag for tilsyn Tilsynet er foretaget i overensstemmelse med Undervisningsoverenskomst

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Polaris 26.maj 2016

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Polaris 26.maj 2016 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet NOTAT Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Polaris 26.maj 2016 Lovgrundlag for tilsyn Tilsynet er foretaget i overensstemmelse

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt (delvist)naturfagstematiseret undervisningstilsyn på skolen Sputnik Jydeholmen, stor afdeling 10.12.

Tilsynsrapport over anmeldt (delvist)naturfagstematiseret undervisningstilsyn på skolen Sputnik Jydeholmen, stor afdeling 10.12. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet NOTAT Tilsynsrapport over anmeldt (delvist)naturfagstematiseret undervisningstilsyn på skolen Sputnik Jydeholmen, stor afdeling 10.12.2013

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Skolen Sputnik 7 d. 13.11.2012

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Skolen Sputnik 7 d. 13.11.2012 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet NOTAT Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Skolen Sputnik 7 d. 13.11.2012 Lovgrundlag for tilsyn Tilsynet er foretaget i overensstemmelse

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt naturfagstematiseret undervisningstilsyn på Fyrtaarnet 3.3.2014

Tilsynsrapport over anmeldt naturfagstematiseret undervisningstilsyn på Fyrtaarnet 3.3.2014 Tilsynsrapport over anmeldt naturfagstematiseret undervisningstilsyn på Fyrtaarnet 3.3.2014 Lovgrundlag for tilsyn Tilsynet er foretaget i overensstemmelse med Undervisningsoverenskomst og Bekendtgørelse

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt tilsyn Skolen ved Sorte Hest 23.10.12

Tilsynsrapport over anmeldt tilsyn Skolen ved Sorte Hest 23.10.12 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet NOTAT 26-10-2012 Tilsynsrapport over anmeldt tilsyn Skolen ved Sorte Hest 23.10.12 Lovgrundlag for tilsyn Sagsnr. 2012-158931 Dokumentnr.

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Emdrupgaard 22.1.2015

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Emdrupgaard 22.1.2015 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet NOTAT 27-01-2015 Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Emdrupgaard 22.1.2015 Lovgrundlag for tilsyn Sagsnr. 2013-0170387 Dokumentnr.

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Emdrupgård d.23.9.2015

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Emdrupgård d.23.9.2015 KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Emdrupgård d.23.9.2015 Lovgrundlag for tilsyn 24-09-2015 Sagsnr. 2013-0170387 Dokumentnr. 2013-0170387-5 Sagsbehandler Søren

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Sønderbro sikrede

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Sønderbro sikrede KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet 22-01-2015 Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Sønderbro sikrede Sagsnr. 2015-0021462 Dokumentnr. 2015-0021462-1 Lovgrundlag

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Skolen ved Sorte Hest 17.9 2015

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Skolen ved Sorte Hest 17.9 2015 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet NOTAT Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Skolen ved Sorte Hest 17.9 2015 Lovgrundlag for tilsyn 21-09-2015 Sagsnr. 2013-0170380

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Solbakken afd. Valby-Vesterbro d

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Solbakken afd. Valby-Vesterbro d NOTAT Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Solbakken afd. Valby-Vesterbro d. 13.10.2016 Lovgrundlag for tilsyn 14-10-2016 Sagsnr. 2014-0232647 Dokumentnr. 2014-0232647-4 Sagsbehandler Søren

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Frederikshøj 20.1.2015

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Frederikshøj 20.1.2015 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Frederikshøj 20.1.2015 Lovgrundlag for tilsyn 21-01-2015 Sagsnr. 2015-0019449 Dokumentnr.

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Dagbehandlingsskolen, Basen, Carl Nielsens Alle` 15

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Dagbehandlingsskolen, Basen, Carl Nielsens Alle` 15 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet NOTAT 19-12-2014 Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Dagbehandlingsskolen, Basen, Carl Nielsens Alle` 15 D. 10-12-2014 Sagsnr.

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Skolen ved Sorte Hest 2.10.2014

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Skolen ved Sorte Hest 2.10.2014 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet NOTAT 03-10-2014 Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Skolen ved Sorte Hest 2.10.2014 Lovgrundlag for tilsyn Sagsnr. 2013-0170380

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Frederikshøj 30.09.2015

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Frederikshøj 30.09.2015 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet NOTAT Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Frederikshøj 30.09.2015 Lovgrundlag for tilsyn 02-10-2015 Sagsnr. 2015-0019449

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Dagbehandlingsskolen Sputnik Jydeholmen

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Dagbehandlingsskolen Sputnik Jydeholmen Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Dagbehandlingsskolen Sputnik Jydeholmen Lovgrundlag for tilsyn Tilsynet skal sikre, at undervisningen i dagbehandlingstilbuddet eller anbringelsesstedet

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Pilen

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Pilen KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen NOTAT Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Pilen 19.5.2015 Lovgrundlag for tilsyn Tilsynet er foretaget i overensstemmelse med Undervisningsoverenskomst

Læs mere

Tilsynsrapport over uanmeldt undervisningstilsyn på Dagbehandlingsskolen Solbakken d

Tilsynsrapport over uanmeldt undervisningstilsyn på Dagbehandlingsskolen Solbakken d KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet NOTAT Tilsynsrapport over uanmeldt undervisningstilsyn på Dagbehandlingsskolen Solbakken d.17.5.2017 23-05-2017 Sagsnr. 2017-0058082 Dokumentnr.

Læs mere

Sagsnr Dokumentnr Anmeldt tilsyn på Karlsvognen

Sagsnr Dokumentnr Anmeldt tilsyn på Karlsvognen KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Fagligt Center NOTAT 04-01-2017 Sagsnr. 2017-0006162 Anmeldt tilsyn på Karlsvognen 15.12.2016 Karlsvognen Behandlingsskolerne Leifsgade 33 2300 København

Læs mere

Navn og øvrige oplysninger, tilsynsførende

Navn og øvrige oplysninger, tilsynsførende NOTAT Tilsynsrapport Over anmeldt undervisningstilsyn på Solbakken afd. Emdrup d.31.10.2016 Lovgrundlag for tilsyn Tilsynet er foretaget i overensstemmelse med Undervisningsoverenskomst og Bekendtgørelse

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Sputnik 7 Bogholder Allé

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Sputnik 7 Bogholder Allé NOTAT Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Sputnik 7 Bogholder Allé 28.1.2016 Lovgrundlag for tilsyn Tilsynet er foretaget i overensstemmelse med Undervisningsoverenskomst og Bekendtgørelse

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Frederikshøj d

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Frederikshøj d KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Frederikshøj d.4.10.2016 Lovgrundlag for tilsyn 14-10-2016 Sagsnr. 2015-0019449 Dokumentnr. 2015-0019449-5 Sagsbehandler Søren

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Skolen ved Sorte Hest

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Skolen ved Sorte Hest KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet NOTAT 22-09-2016 Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Skolen ved Sorte Hest 15.9 2016 Lovgrundlag for tilsyn Sagsnr. 2013-0170380

Læs mere

D. Institutionsbeskrivelse Pilen har på tilsynsdagen indskrevet 34 elever fra 1-8 kl. De undervises på Leifsgade 30, 2300 S

D. Institutionsbeskrivelse Pilen har på tilsynsdagen indskrevet 34 elever fra 1-8 kl. De undervises på Leifsgade 30, 2300 S KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Fagligt Center NOTAT 6. oktober 2017 Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Dagbehandlingsskolen Pilen d.5.10.2017 Tilsynets formål Tilsynet

Læs mere

Karlsvognen Behandlingsskolerne Amager Strandvej København S Att. Mette Buchard

Karlsvognen Behandlingsskolerne Amager Strandvej København S Att. Mette Buchard Karlsvognen Behandlingsskolerne Amager Strandvej 58 2300 København S Att. Mette Buchard Tilsynsrapport Karlsvognen 27.10.2015 Lovgrundlag for tilsyn Tilsynet er foretaget i overensstemmelse med Undervisningsoverenskomst

Læs mere

Sikre, at skolen stiller egnede lokaler/rammer til rådighed for den interne skoles daglige undervisning.

Sikre, at skolen stiller egnede lokaler/rammer til rådighed for den interne skoles daglige undervisning. Procedure for tilsyn med interne skoler i FMK Fagsekretariat Undervisning fører tilsyn med undervisningen på de interne skoler i Faaborg Midtfyn Kommune. Forhold vedrørende den enkelte elev varetages af

Læs mere

26-11-2013. Karlsvognen Behandlingsskolerne Amager Strandvej 58 2300 København S Att. Mette Buchard. Sagsnr. 2013-0257389. Dokumentnr.

26-11-2013. Karlsvognen Behandlingsskolerne Amager Strandvej 58 2300 København S Att. Mette Buchard. Sagsnr. 2013-0257389. Dokumentnr. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet Karlsvognen Behandlingsskolerne Amager Strandvej 58 2300 København S Att. Mette Buchard Tilsynsrapport Karlsvognen 2013 Lovgrundlag for

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldte undervisningstilsyn på Sputnik Bogholder Allé/Lyngbyvej d. 19. marts og 22. marts 2019

Tilsynsrapport over anmeldte undervisningstilsyn på Sputnik Bogholder Allé/Lyngbyvej d. 19. marts og 22. marts 2019 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Fagligt Center NOTAT 26. marts 2019 Tilsynsrapport over anmeldte undervisningstilsyn på Sputnik Bogholder Allé/Lyngbyvej d. 19. marts og 22. marts 2019

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Skolen ved Sorte Hest d

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Skolen ved Sorte Hest d KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Fagligt Center NOTAT 6. november 2017 Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Skolen ved Sorte Hest d.2.11.2017 Tilsynets formål Tilsynet skal

Læs mere

Polaris, , har rammekontrakt med Københavns Kommune fra C. Samarbejdsrelationer med lokale skoler

Polaris, , har rammekontrakt med Københavns Kommune fra C. Samarbejdsrelationer med lokale skoler KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Fagligt Center NOTAT 1. november 2018 Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Dagbehandlingsskolen Polaris d.31.10.2018 Tilsynets formål Tilsynet

Læs mere

Randers Kommunes tilsyn med specialundervisningen på private dagbehandlingstilbud

Randers Kommunes tilsyn med specialundervisningen på private dagbehandlingstilbud Randers Kommunes tilsyn med specialundervisningen på private dagbehandlingstilbud 1 Tilsyn på anbringelsesinstitutionen Mellerup Skolehjem s interne skole Formål samt lovgrundlag Formålet med tilsynet

Læs mere

Tilsynsrapport for Furesø Privatskole. Skoleåret 2011/2012

Tilsynsrapport for Furesø Privatskole. Skoleåret 2011/2012 Tilsynserklæring 21. Tilsynserklæringen, der skal være skrevet på dansk, skal mindst indeholde følgende oplysninger: 1) Skolens navn og skolekode. 2) Navn på den eller de tilsynsførende. 3) Dato for tilsynsbesøg

Læs mere

Tilsynserklæring for Ådalens Privatskole 2013 skolekode 183008

Tilsynserklæring for Ådalens Privatskole 2013 skolekode 183008 1. Indledning Denne tilsynserklæring er udarbejdet af tilsynsførende Lisbet Lentz, der er certificeret til at føre tilsyn med frie grundskoler. Vurderingerne i erklæringen bygger både på data, som jeg

Læs mere

Pædagogisk og økonomisk tilsyn med interne skoler i Holstebro Kommune

Pædagogisk og økonomisk tilsyn med interne skoler i Holstebro Kommune Pædagogisk og økonomisk tilsyn med interne skoler i Holstebro Kommune 1. Tilsyn med interne skoler Skoleafdelingen fører tilsyn med undervisningen og økonomien på de interne skoler i Holstebro Kommune.

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Videbæk Kristne Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Videbæk Kristne Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Videbæk Kristne Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 681009 Skolens navn: Videbæk Kristne Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Den moderne kulturelle skole Skolekode: Tilsynsførende: Dorthe Kirkeby Bæhrenz. Til skolens forældre og bestyrelse.

Den moderne kulturelle skole Skolekode: Tilsynsførende: Dorthe Kirkeby Bæhrenz. Til skolens forældre og bestyrelse. Til skolens forældre og bestyrelse. Jeg kan bekræfte, at undervisningssproget på skolen er dansk, og at skolens undervisning står mål med, hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen, herunder at den forbereder

Læs mere

Overenskomst om specialundervisning mellem Haderslev Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution Helsehjemmet

Overenskomst om specialundervisning mellem Haderslev Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution Helsehjemmet Overenskomst om specialundervisning mellem Haderslev Kommune og bestyrelsen for den selvejende institution Helsehjemmet Helsehjemmet (herefter kaldet institutionen) er en selvejende institution med hjemsted

Læs mere

Tilsynsrapport. Tilsynsførende overværede korte undervisningssekvenser i skolens 3 forskellige undervisningsgrupper.

Tilsynsrapport. Tilsynsførende overværede korte undervisningssekvenser i skolens 3 forskellige undervisningsgrupper. Tilsynsrapport Navn på institution: Frederik d. VII`s Stiftelse, Danners Børn, Slotsskolen Tilsynsførende (navn og adresse): Susanne Patij, skoleleder Jægerspris skole, Møllevej 100, Jægerspris Dato for

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Fyrtårnet d

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Fyrtårnet d KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Fagligt Center NOTAT 15. november 2018 Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Fyrtårnet d.14.11.2018 Sagsnr. 2017-0058095 Dokumentnr. 2017-0058095-27

Læs mere

Kvalitetsrapport 2010/2011. Skole: Haderslev Kommune. Moltrup Skole Haderslev Kommunale Skolevæsens Heldagsskole

Kvalitetsrapport 2010/2011. Skole: Haderslev Kommune. Moltrup Skole Haderslev Kommunale Skolevæsens Heldagsskole Kvalitetsrapport 2010/2011 Skole: Haderslev Kommune Moltrup Skole Haderslev Kommunale Skolevæsens Heldagsskole 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Resumé med konklusioner side 3 Kapitel 2: Tal og tabeller

Læs mere

Overenskomst om undervisning i dagbehandlingstilbud mellem Søstjerneskolen og Københavns kommune, Børne og Ungdomsforvaltningen

Overenskomst om undervisning i dagbehandlingstilbud mellem Søstjerneskolen og Københavns kommune, Børne og Ungdomsforvaltningen Overenskomst om undervisning i dagbehandlingstilbud mellem Søstjerneskolen og Københavns kommune, Børne og Ungdomsforvaltningen 1 Parter og lovgivning Nærværende overenskomst er indgået mellem skole, Søstjerneskolen

Læs mere

Skolens kontakt informationer

Skolens kontakt informationer AKT2 på Aars Skole Skolens kontakt informationer Aars skole AKT-afdelingen Kirkegade 4 Tlf.: 99 66 88 00 AKT2: 20121580 Pædagogisk leder for AKT-afdelingen: Helle Stender Tlf.: 99 66 88 02 E mail:hst@vesthimmerland.dk

Læs mere

Retningslinje for tilsyn med hjemmeundervisning

Retningslinje for tilsyn med hjemmeundervisning 1 - Retningslinje for tilsyn med hjemmeundervisning ve 17.20.00-K08-2-17 Retningslinje for tilsyn med hjemmeundervisning Vedtaget af Uddannelsesudvalget den XX 2019 Retningslinje for tilsyn med hjemmeundervisning

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand i dagbehandlingstilbud

Udkast til Bekendtgørelse om specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand i dagbehandlingstilbud Udkast til Bekendtgørelse om specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder I medfør af 3, stk. 3, 19 i, stk. 1, 20, stk. 7 og 8, 22, stk. 6, 30 a,

Læs mere

Socio-emotionelle forstyrrelser og ADHD Dagbehandling i Københavnsområdet.

Socio-emotionelle forstyrrelser og ADHD Dagbehandling i Københavnsområdet. Socio-emotionelle forstyrrelser og ADHD Dagbehandling i Københavnsområdet Om Skolen Sputnik Dagbehandling i Københavnsområdet Sputnik tilbyder dagbehandling i Købehavn og omegn. Denne brochure beskriver

Læs mere

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Veflinge Skole

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Veflinge Skole læg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a Skole: Veflinge Skole 3. KVALITETSRAPPORTENS REDEGØRELSE FOR SPECIFIKKE OMRÅDER 3a. Rammebetingelser for udarbejdelse af kvalitetsrapport.

Læs mere

Tilsynserklæring 2014/2015

Tilsynserklæring 2014/2015 Tilsynserklæring 2014/2015 Jersie Privatskole Åsvej 1, Jersie 2680 Solrød Skolekode: 280467 Tilsynsførende: Iben Lindemark Baggrund for tilsynet I henhold til Friskolelovens 9 a skal jeg som tilsynsførende

Læs mere

Undervisningsoverenskomst. mellem. Roskilde Kommune Skole- og Børneforvaltningen Ringstedgade 16 4000 Roskilde Kommune

Undervisningsoverenskomst. mellem. Roskilde Kommune Skole- og Børneforvaltningen Ringstedgade 16 4000 Roskilde Kommune Undervisningsoverenskomst mellem Roskilde Kommune Skole- og Børneforvaltningen Ringstedgade 16 4000 Roskilde Kommune og Dagskolen i Boserup Boserupvej 100 4000 Roskilde Undervisningsoverenskomsten er udarbejdet

Læs mere

Udkast til. Undervisningsoverenskomst mellem Svendborg Kommune og Opholdsstedet Taurus. Skerningegårdsvej V.Skerninge Tlf.

Udkast til. Undervisningsoverenskomst mellem Svendborg Kommune og Opholdsstedet Taurus. Skerningegårdsvej V.Skerninge Tlf. Udkast til Undervisningsoverenskomst mellem Svendborg Kommune og Skolens navn Skoleleder Ejerforhold Bestyrelsesformand Formål Den samlede pædagogiske Indsats Skerningegårdsvej 13 5762 V.Skerninge jonas@opholdsstedet-taurus.dk

Læs mere

Tilsynsvurdering april 2011

Tilsynsvurdering april 2011 Tilsynsvurdering april 2011 Hermed overgives tilsynsvurdering april 2011 til Spjellerup Friskoles generalforsamling. Tilsynsvurderingen er udarbejdet efter retningslinjer for tilsyn, som beskrevet på Undervisningsministeriets

Læs mere

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Løkkemarkskolen

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Løkkemarkskolen læg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a Skole: Løkkemarkskolen 3. KVALITETSRAPPORTENS REDEGØRELSE FOR SPECIFIKKE OMRÅDER 3a. Rammebetingelser for udarbejdelse af kvalitetsrapport.

Læs mere

I henhold til Friskolelovens 9 a skal jeg som tilsynsførende varetage tilsynet med:

I henhold til Friskolelovens 9 a skal jeg som tilsynsførende varetage tilsynet med: Tilsynserklæring 2014-2015 Hammer Frie Privatskole Hammer Skolevej 1A, Hammer 4700 Næstved Skolekode: 280538 Tilsynsførende: Iben Lindemark Baggrund for tilsynet I henhold til Friskolelovens 9 a skal jeg

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Friskolen i Brammingskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Friskolen i Brammingskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Friskolen i Brammingskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 557007 Skolens navn: Friskolen i Bramming 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Christel

Læs mere

Socio-emotionelle forstyrrelser og ADHD Skoledagbehandling i Københavnsområdet

Socio-emotionelle forstyrrelser og ADHD Skoledagbehandling i Københavnsområdet Vi møder dig, som du er Socio-emotionelle forstyrrelser og ADHD Skoledagbehandling i Københavnsområdet Om Skolen Sputnik Dagbehandling i Københavnsområdet Skolen Sputnik består af en række dagbehandlingsskoler

Læs mere

Hovedopgaven består i at vurdere, om undervisningen i friskolen står mål med undervisningen i folkeskolen.

Hovedopgaven består i at vurdere, om undervisningen i friskolen står mål med undervisningen i folkeskolen. Tilsynserklæring for: Margrethelyst Friskole Persievej 2 8300 Odder Telefon: 77348529 www.margrethelyst.dk Email:info@margrethelyst.dk Skolekode:280214 Tilsynsførende: Pædagogisk konsulent ML- Consult

Læs mere

Skolens kontakt informationer

Skolens kontakt informationer AKT2 på Aars Skole Skolens kontakt informationer Aars skole AKT-afdelingen Kirkegade 4 Tlf: 99 66 88 00 AKT2: 20121580 Viceskoleleder for AKT-afdelingen: Helle Stender Tlf: 99668802 E mail:hst@vesthimmerland.dk

Læs mere

Undervisningsoverenskomst. Nærværende overenskomst er indgået mellem Rebild Kommune og Institutionen i Rold Skov

Undervisningsoverenskomst. Nærværende overenskomst er indgået mellem Rebild Kommune og Institutionen i Rold Skov Undervisningsoverenskomst Nærværende overenskomst er indgået mellem Rebild Kommune og Institutionen i Rold Skov Indledning Overenskomsten er indgået i henhold til folkeskoleloven og specialundervisningsbekendtgørelsen.

Læs mere

Undløse Skole- og Behandlingshjem (USB) fredag den 31. januar 2013

Undløse Skole- og Behandlingshjem (USB) fredag den 31. januar 2013 Undløse skole- og behandlingshjem Dato: 31.1.2014 Sagsb.: Marianne Jeppesen Dir.tlf.: 7236 6392 Mail: mar@holb.dk Undløse Skole- og Behandlingshjem (USB) fredag den 31. januar 2013 Tilsynets formål Formålet

Læs mere

Tilsynserklæring for Ros Privatskole 2013/2014

Tilsynserklæring for Ros Privatskole 2013/2014 Tilsynserklæring for Ros Privatskole 2013/2014 Af tilsynsførende Peter Følle Jensen Roskilde, d. 6. marts 2014 Baggrund for tilsyn Dette tilsyn for Ros Privatskole (skolekode 280396), blev aftalt med skoleleder

Læs mere

B. Tilsynsførende, navn og adresse: C. Pædagogisk-psykologisk rådgivning: alpædagogisk bistand, i det omfang der er behov 2000 Frederiksberg

B. Tilsynsførende, navn og adresse: C. Pædagogisk-psykologisk rådgivning: alpædagogisk bistand, i det omfang der er behov 2000 Frederiksberg Afsnit 1: Oplysning om institutionen A. Navn på opholdssted/institution og overenskomstpart Behandlingshjemmet Solbjerg Søndre Fasanvej 16 2000 Frederiksberg B. Tilsynsførende, navn og adresse: C. Pædagogisk-psykologisk

Læs mere

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Skovløkkeskolen

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Skovløkkeskolen læg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a Skole: Skovløkkeskolen 3. KVALITETSRAPPORTENS REDEGØRELSE FOR SPECIFIKKE OMRÅDER 3a. Rammebetingelser for udarbejdelse af kvalitetsrapport.

Læs mere

Tilsynsrapport. Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier. piger i alderen 15 22 år med psykosociale problemer, som har medført stofmisbrug.

Tilsynsrapport. Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier. piger i alderen 15 22 år med psykosociale problemer, som har medført stofmisbrug. Tilsynsrapport Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier Tilbuddets navn og målgruppe Opholdsstedet Bjerget, godkendt til 7 unge piger i alderen 15 22 år med psykosociale problemer, som har medført

Læs mere

Tilsyn med undervisningen i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder

Tilsyn med undervisningen i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder Det kommunale tilsyn med undervisningen på Grennessminde Tornevangsvej 97 3460 Birkerød Juni 2017 Tilsyn med undervisningen i dagbehandlingstilbud og anbringelsessteder 1. Rudersdal Kommune fører undervisningstilsyn

Læs mere

Skolens navn: Vejle Privatskole

Skolens navn: Vejle Privatskole Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Vejle Privatskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 280474 Skolens navn: Vejle Privatskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Peter Jensen 2. Angivelse

Læs mere

Kvalitetsrapporten 2009/10 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Løkkemarkskolen

Kvalitetsrapporten 2009/10 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Løkkemarkskolen Kvalitetsrapporten 2009/10 jf. folkeskolelovens 40 a Skole: Løkkemarkskolen Opgaven: Skolen skal verificere de fremsendte data, og indtaste de manglende data (tomme felter). Grundskoler (0. til 6. klassetrin)

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Brændstrup Kristne Friskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Brændstrup Kristne Friskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Brændstrup Kristne Friskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 527009 Skolens navn: Brændstrup Kristne Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Markusskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Markusskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Markusskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 561036 Skolens navn: Markusskolen 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Christel Plesner Drud Aagaard

Læs mere

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet TAO

Tilsynsrapport. For. Opholdsstedet TAO Tilsynsrapport For Opholdsstedet TAO Uanmeldt tilsyn den 1.maj 2013 Gennemført af Marie Winther, tilsynskonsulent Henrik Volmer, tilsynskonsulent Indledning Tilsynskonsulenter Marie Winther og Henrik Volmer

Læs mere

Faglige resultater. Oversigt over kvalitetsindikatorer (resultatoplysninger) i kvalitetsrapporten 2014/15. Bilag 3. visning af data.

Faglige resultater. Oversigt over kvalitetsindikatorer (resultatoplysninger) i kvalitetsrapporten 2014/15. Bilag 3. visning af data. Oversigt over kvalitetsindikatorer (resultatoplysninger) i kvalitetsrapporten 2014/15 Mål Måltal Kvalitetsindikator Er indikatoren obligatorisk jf. bekendtgørelsen Hvor er data trukket Nive for visning

Læs mere

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Tema Organisering Grundoplysninger I skoleåret 2012-13 har vi på Viby Skole fem specialklasser. 3 klasser for elever med specifikke vanskeligheder

Læs mere

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Tema Organisering Grundoplysninger Hasle Skole har to specialklasser. Begge begyndt som børnehaveklasse i henholdsvis 2010 og 2011. Klasserne har

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Dagbehandlingsskolen Sputnik Vibevej

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Dagbehandlingsskolen Sputnik Vibevej Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Dagbehandlingsskolen Sputnik Vibevej Lovgrundlag for tilsyn Tilsynet skal sikre, at undervisningen i dagbehandlingstilbuddet eller anbringelsesstedet

Læs mere

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Hårslev Skole

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Hårslev Skole læg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a Skole: Hårslev Skole 3. KVALITETSRAPPORTENS REDEGØRELSE FOR SPECIFIKKE OMRÅDER 3a. Rammebetingelser for udarbejdelse af kvalitetsrapport.

Læs mere

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Særslev Skole

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Særslev Skole læg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a Skole: Særslev Skole 3. KVALITETSRAPPORTENS REDEGØRELSE FOR SPECIFIKKE OMRÅDER 3a. Rammebetingelser for udarbejdelse af kvalitetsrapport.

Læs mere

Stensnæsskolen. Rammebetingelser. Elever der modtager specialpædagogisk bistand 3

Stensnæsskolen. Rammebetingelser. Elever der modtager specialpædagogisk bistand 3 Rammebetingelser Elevtal i normalklasser: klasser 1 elever 2 Gennemsnitlig klassekvotient Elever der modtager specialpædagogisk bistand 3 Elever der modtager undervisning i dansk som andetsprog 4 Elever

Læs mere

Adfærd, kontakt og trivsel - på Strøbyskolen

Adfærd, kontakt og trivsel - på Strøbyskolen HANDLEPLAN FOR Adfærd, kontakt og trivsel - på Strøbyskolen -En inkluderende og innovativ folkeskole med plads til den enkelte i fællesskabet, med det sigte at være blandt de bedste af landets folkeskoler

Læs mere

Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012. Høringsnotat

Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012. Høringsnotat Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 L 96 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Børn og Undervisning November 2012 Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Krav til minimumsstørrelsen

Læs mere

Tidligere fremmedsprog

Tidligere fremmedsprog Tidligere fremmedsprog Almindelige bemærkninger til temaindgangen Tidligere fremmedsprog 2.1.1. Mere undervisning i fagene ( ) Undervisningen i fremmedsprog skal styrkes. Den stigende internationalisering

Læs mere

Tilsynsrapport. Hjembækskolen Efterår Afsnit 1: Tilsynsbesøg (Udfyldes af tilsynskonsulenten i tilknytning til tilsynsbesøget)

Tilsynsrapport. Hjembækskolen Efterår Afsnit 1: Tilsynsbesøg (Udfyldes af tilsynskonsulenten i tilknytning til tilsynsbesøget) Tilsynsrapport Hjembækskolen Efterår 2014 Afsnit 1: Tilsynsbesøg (Udfyldes af tilsynskonsulenten i tilknytning til tilsynsbesøget) A. Tilsynets gennemførelse Dato: 6/10 2014 Tilsynskonsulenter: Marianne

Læs mere

Anbragte børn og unge. Visitation til specialtilbud på interne skoler og dagbehandlingstilbud samt til kommunale specialtilbud

Anbragte børn og unge. Visitation til specialtilbud på interne skoler og dagbehandlingstilbud samt til kommunale specialtilbud Anbragte børn og unge. Visitation til specialtilbud på interne skoler og dagbehandlingstilbud samt til kommunale specialtilbud Vejledningsmateriale om god praksis i Lolland Kommune juni 2016 1/7 Indledning.

Læs mere

Overskrift: Tilsynserklæring for skoleåret 2017/18 for Bylderup-Bov Friskole

Overskrift: Tilsynserklæring for skoleåret 2017/18 for Bylderup-Bov Friskole Bilag Udkast til digital tilsynserklæring Overskrift: Tilsynserklæring for skoleåret 2017/18 for Bylderup-Bov Friskole 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 539 014 Skolens navn: Bylderup-Bov Friskole

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Skjern Kristne Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Skjern Kristne Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Skjern Kristne Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 669010 Skolens navn: Skjern Kristne Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Annemarie

Læs mere

Undervisningsoverenskomst mellem. Lolland Kommune. XXOpholdssted

Undervisningsoverenskomst mellem. Lolland Kommune. XXOpholdssted Undervisningsoverenskomst mellem Lolland Kommune og XXOpholdssted 1. Overenskomstens grundlag Denne undervisningsoverenskomst er jfr. Folkeskolelovens 20 stk. 5 indgået imellem Lolland Kommune og opholdsstedet/anbringelsesstedet

Læs mere

Tilsyn på Skolen på Specialinstitution Tølløse fredag den 10. januar 2014

Tilsyn på Skolen på Specialinstitution Tølløse fredag den 10. januar 2014 Skolen på Specialinstitution Tølløse Dato: 10.1.2014 Sagsb.: Marianne Jeppesen Sagsnr.: Dir.tlf.: 7236 6392 E-mail: mar@holb.dk Tilsyn på Skolen på Specialinstitution Tølløse fredag den 10. januar 2014

Læs mere

Sølvgades Skole. Trivsel

Sølvgades Skole. Trivsel Sølvgades Skole Trivsel Sølvgades Skole Jeg kan godt lide, at der bliver taget så godt hånd om eleverne (Elev fra 9. klasse) Skolen emmer af nærvær og ånd. Den er gammel, men vi er stolte af den, fordi

Læs mere

Tilsynsrapporten er udarbejdet på baggrund af bekendtgørelse af lov om friskoler og private grundskoler m.v. LBK nr. 1135 af 07/12/2011

Tilsynsrapporten er udarbejdet på baggrund af bekendtgørelse af lov om friskoler og private grundskoler m.v. LBK nr. 1135 af 07/12/2011 Tilsynsrapport 2015 Langsø Friskole Onsdag den 12. august 2015 Tilsynsrapporten er udarbejdet på baggrund af bekendtgørelse af lov om friskoler og private grundskoler m.v. LBK nr. 1135 af 07/12/2011 Tilsynsrapporten

Læs mere

Medlemsundersøgelse om undervisning i linjefag

Medlemsundersøgelse om undervisning i linjefag AN AL YS E N O T AT 23. november 2012 Medlemsundersøgelse om undervisning i linjefag Megafon har netop foretaget en spørgeskemaundersøgelse, som kortlægger, i hvilket omfang lærere underviser i fag, som

Læs mere

SOCIALUDVALGET DAGSORDEN. for mødet den , kl. 15:30 i Rådhuset, 1. sal, værelse Behandlingsskolerne - FÆLLESMØDE SUD, BUU 1

SOCIALUDVALGET DAGSORDEN. for mødet den , kl. 15:30 i Rådhuset, 1. sal, værelse Behandlingsskolerne - FÆLLESMØDE SUD, BUU 1 SOCIALUDVALGET DAGSORDEN for mødet den 12.03.2014, kl. 15:30 i Rådhuset, 1. sal, værelse 103 8. Behandlingsskolerne - FÆLLESMØDE SUD, BUU 1 SOCIALUDVALGET 8. Behandlingsskolerne - FÆLLESMØDE SUD, BUU Besvarelse

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Brændstrup Kristne Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Brændstrup Kristne Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Brændstrup Kristne Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 527009 Skolens navn: Brændstrup Kristne Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Agerskov Kristne Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Agerskov Kristne Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Agerskov Kristne Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 525007 Skolens navn: Agerskov Kristne Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Nordvestskolen

Tillæg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a. Skole: Nordvestskolen læg til Årsrapporten Kvalitetsrapporten 2008/09 jf. folkeskolelovens 40 a Skole: Nordvestskolen 3. KVALITETSRAPPORTENS REDEGØRELSE FOR SPECIFIKKE OMRÅDER 3a. Rammebetingelser for udarbejdelse af kvalitetsrapport.

Læs mere

Kvalitetsrapport 2008/2009. Moltrup Skole Haderslev Kommune. Godkendt af bestyrelsen november 2009.

Kvalitetsrapport 2008/2009. Moltrup Skole Haderslev Kommune. Godkendt af bestyrelsen november 2009. Kvalitetsrapport 2008/2009 Moltrup Skole Haderslev Kommune Godkendt af bestyrelsen november 2009. 1 Indholdsfortegnelse Kap. 1: Resumé med konklusioner side 3 Kap. 2: Tal og tabeller side 4 Kap. 3: Fagligt

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 3 i juni 2014 Kære forældre og elever

Nyhedsbrev nr. 3 i juni 2014 Kære forældre og elever Nyhedsbrev nr. 3 i juni 2014 Kære forældre og elever 26. juni 2014 Informationsmøder om Folkeskolereformen på Dybkærskolen og forældremøder i august og september 2014 Alle klasser skal i det kommende skoleår

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Børneliv. Nøddevej 13, Sunds Tom Facius Madsen. Joan Dahl Nørgaard. Mia Gry Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Børneliv. Nøddevej 13, Sunds Tom Facius Madsen. Joan Dahl Nørgaard. Mia Gry Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Dagtilbud i Børn og unge forvaltningen Dato: 15-06-2015 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Børneliv Nøddevej 13, Sunds Tom Facius Madsen

Læs mere

Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal København K

Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal København K Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Profil for Vinderup Skole i forbindelse med Skolestrukturanalysen i Holstebro Kommune 2011

Profil for Vinderup Skole i forbindelse med Skolestrukturanalysen i Holstebro Kommune 2011 Profil for Vinderup Skole i forbindelse med Skolestrukturanalysen i Holstebro Kommune 2011 Indhold 1. Fysiske rammer... 2 2. Kompetencer... 6 3. Specielle tilbud på skolen... 8 4. Elever og økonomi...

Læs mere