BILAG A INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Metode og forudsætninger Beplantning Bygninger og tekniske elementer 4. 3 Valg af fotostandpunkter 5

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BILAG A INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Metode og forudsætninger Beplantning Bygninger og tekniske elementer 4. 3 Valg af fotostandpunkter 5"

Transkript

1 ANDRUP VEST BILAG A VISUALISERINGER TIL VVM/MV ADRESSE COWI A/S Visionsvej Aalborg TLF FAX WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 2 2 Metode og forudsætninger Beplantning Bygninger og tekniske elementer 4 3 Valg af fotostandpunkter 5 4 Gennemgang af fotostandpunkter 6 PROJEKTNR. DOKUMENTNR. A VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT Visualiseringsbilag LHJN LOJO LOJO

2 2 VISUALISERINGER TIL VVM/MV 1 Indledning Dette visualiseringsbilag er udarbejdet som en del af miljøvurderingen for et projekt med et nyt datacenter, der planlægges at blive etableret på landbrugsarealer øst for Esbjerg. I dette bilag vises alle de udarbejdede visualiseringer i stort format, mens der i den fælles miljørapport (MV-VVM) er gengivet et udvalg. Projektet og planforslagene er beskrevet i miljørapporten, mens lokalplankortet viser principperne vedrørende byggefelter, anlægstyper og beplantning. Visualiseringerne er udarbejdet for at afdække de visuelle konsekvenser af et projekt for nyt datacenter på nær hold og på afstand. I det følgende beskrives kort den anvendte metode, de enkelte fotostandpunkter begrundes og endelig gennemgås alle visualiseringerne, hvor der først vises eksisterende forhold, efterfulgt af den fremtidige situation. 2 Metode og forudsætninger Visualiseringerne er udarbejdet ved anvendelse af fotomatch, hvor projektet digitalt lægges ind i fotos taget fra udvalgte punkter i omgivelserne. Fotostandpunkterne er indmålt med GPS, hvilket sikrer stor nøjagtighed i de udarbejdede visualiseringer. Herefter er koordinaterne matchet med kameraets position, retning og brændvidde i et 3D-program. I 3D-programmet tilføjes også en 3D-landskabsmodel, der er opbygget ud fra de offentligt tilgængelige højdemodeller for hhv. terræn og overflade, teknisk kort med bygninger m.m. Til sidst tilføjes 3D-model af projektets elementer, herunder datahaller, administrationsbygninger og beplantningsbælter. De 11 visualiseringspunkter er valgt ud fra følgende kriterier: At den visuelle ændring forventes at være stor At der er offentlig adgang At visualiseringer illustrerer de markante projektdele At der er særlige beskyttelsesinteresser At mennesker færdes eller opholder sig her.

3 VISUALISERINGER TIL VVM/MV 3 Visualiseringerne vil indgå i vurderingen af projekternes påvirkninger på landskabet og viser projektets visuelle påvirkninger fra bestemte standpunkter, som vist på Figur 2-1 nedenfor. Figur 2-1 Oversigtskort, der viser udvalgte fotostandpunkter.

4 4 VISUALISERINGER TIL VVM/MV De udvalgte punkter giver et overblik fra forskellige vinkler hele vejen rundt om området både fra nærområdet og fra fjernområdet og fra forskellige vinkler. De udarbejdede visualiseringer er lavet for at vise hvordan det nye erhvervsområde med datacenter og højspændingsstation ser ud fra omgivelserne og med eksempler på hvordan beplantning og landskabsbearbejdning er med til at skærme de store bygningsvoluminer i omgivelserne. 2.1 Beplantning Omkring byggeriet etableres et beplantningsbælte på ca. 25 meter nogle steder bliver det smallere, andre steder bredere. På visualiseringerne er der vist eksempler på beplantning med store træer (med en højde på 12 meter), som det vil se ud efter en årrække når træerne er vokset til. Tæthed på beplantning er lavet med udgangspunkt i den eksisterende beplantning i de hegn og småskove der er i området. Der er også udarbejdet visualiseringer af, hvordan situationen ser ud med unge træer (med højde på 5 meter), svarende til situationen tidligt efter anlægsfasen. Beplantningen vil følge de principper, der er angivet i lokalplanen, herunder at der foran beplantningsbælter planlægges for et grønt forareal med en bredde på 50 meter. Som del af beplantningsbæltet og det grønne forareal planlægges der for at der etableres jordvolde og landskabsformationer med en højde på 3 meter. 2.2 Bygninger og tekniske elementer De visualiserede bygninger har en samlet højde på 17,5 meter inklusiv tekniske anlæg på taget og afskærmning af disse. Visualiseringerne tager udgangspunkt i, at de fem bygninger er placeret som vist på Figur 2-1. Herudover rummer lokalplanen mulighed for etablering af 90 nødgeneratorer hver med en separat skorsten. Syd for datacentret etableres en transformerstation og en højspændingsstation med tilhørende lynfangsmaster i op til 25 meters højde. Endvidere kan der opstilles overgangsmaster inden for plan- og projektområdet, der overfører højspændingsledninger til jordkabler på et areal umiddelbart vest for plan- og projektområdet, tær på motorvejen. Med lokalplanforslaget fastlægges at udvendige bygningssider kan udføres i en kombination af tunge og lette facadesystemer afhængigt af den bagvedliggende funktion. Tekniske installationer på tage og generatorgårde i tilknytning til datacenterets bygninger, vil blive afskærmet med fast skærm.

5 VISUALISERINGER TIL VVM/MV 5 3 Valg af fotostandpunkter I Tabel 3-1 er de enkelte fotostandpunkter anført med tilhørende begrundelse for, hvorfor punkterne er valgt. Tabel 3-1 Oversigt over fotostandpunkter og begrundelse for valg af punktet. Standpunkt Hvorfra Begrundelse 1 Storegade Indkig i det åbne landbrugslandskab fra landevejen. Udgør samtidig den sydlige grænse fro Andrup. Viser projektet fra sydøst, ca. 600 meter fra nærmeste projektelement. Vises med både unge og ældre træer. 2 Nordre Tovrupvej Indkig til projektet over åbne markflader. Viser projektet fra syd, ca meter fra nærmeste projektbygning. Panoramaudsnit er valgt, så hele projektets udstrækning vises. Vises med både unge og ældre træer. 3 Højdevej Grønt område, nær beboelse umiddelbart vest for motorvejen. Viser eksisterende højspændingstrace og ændringer ved opsætning af overgangs master og nedtagning af eksisterende master. 4 Nordskrænten Udkanten af beboelsesområde vest for motorvejen. Viser projektet fra vest, ca. 200 meter fra nærmeste projektbygning. Vises med både unge og ældre træer. 5 Lykkesvej Åbent område med blandet erhverv vest for motorvejen. Mulighed for perspektivering i forhold til Esbjerg Vands nyligt opførte bygning. Punktet er ca. 600 meter fra nærmeste projektbygning. 6 Lyshøjen (kote 55) Anlagt bakke, med adgang og græssende får. Giver mulighed for overblik i det ellers jævne terræn. Punktet viser projektet fra nordvest, ca meter fra nærmeste projektbygning. Vises med både unge og ældre træer. 7 Andrupvej v. motorvejstilslutning En smule højere i landskabet, typisk udsigt fra landevej. Viser projektet fra nord, ca. 200 meter fra nærmeste projektbygning. Vises med både unge og ældre træer.

6 6 VISUALISERINGER TIL VVM/MV 8 Nord for Andrupvej Landbrugsareal lidt nord for Andrupvej. Viser projektet fra nord, ca. 200 m fra nærmeste projektbygning. Panoramaudsnit er valgt, så hele projektets udstrækning vises. Vises med både unge og ældre træer. 9 Vestlig bykant af Andrup Repræsenterer mødet mellem boligområde og rekreativ sti i udkanten af Andrup og projektområdet. Afstanden er her ca. 400 meter og viser projektet fra øst. Vises med både unge og ældre træer. 10 Briksbølvej Sænkningen i landskabet omkring Møllebæk giver mulighed for udsigt mod projektområdet og for at vise projektet på større afstand. Afstanden er her ca meter og projektet vises fra nordøst. 11 Vestre Lufthavnsvej ved Esbjerg Lufthavn Punktet ligger tæt på terminalbygningen for Esbjerg Lufthavn og viser projektet fra større afstand. Afstanden er ca meter og viser projektet fra nordøst. 4 Gennemgang af fotostandpunkter For hvert af fotostandpunkterne er der vist nuværende situation og fremtidig situation ved realisering af et datacenter. Herudover er der for fotostandpunkt 1, 2, 4, 8, 9, 10 og 11 lavet visualisering med unge træer, svarende til situationen kort efter anlægsfasen. Visualiseringer med placering af ny bebyggelse, beplantning og landskabsbearbejdning er lavet ud fra illustrationsplanen i lokalplanens bilag C. Nogle visualiseringer er vist i normalt udsnit, mens der for andre er udarbejdet panorama. Panorama giver mulighed for bedre at vise projektets horisontale udbredelse, men gør samtidig, at det kan opleves som om, afstanden er større. På den enkelte visualisering i det følgende er det angivet om der er tale om et panorama. Visualiseringerne i dette bilag er beskåret, så den optimale betragtningsafstand for de normale udsnit svarer til ca. 35 cm mens det for panoramaerne er tættere på, ca. 19 cm.

7 VISUALISERINGER TIL VVM/MV 7

8 8 VISUALISERINGER TIL VVM/MV Figur Storegade, nuværende situation.

9 VISUALISERINGER TIL VVM/MV 9 Figur Storegade, fremtidig situation, unge træer. Projektet vil være skjult bag landskabsformationer og beplantning, og kun lynfangsmaster på højspændingsstationen er synlig over beplantningen (ved den røde pil).

10 10 VISUALISERINGER TIL VVM/MV Figur Storegade, nuværende situation.

11 VISUALISERINGER TIL VVM/MV 11 Figur Storegade, fremtidig situation, ældre træer. Projektet vil være skjult bag landskabsformationer og beplantning.

12 12 VISUALISERINGER TIL VVM/MV Figur Nordre Tovrupvej, panorama billede med nuværende situation.

13 VISUALISERINGER TIL VVM/MV 13 Figur Nordre Tovrupvej, panorama billede med fremtidig situation, yngre træer. De store bygninger ses mellem træerne, men er i stor udstrækning skjult bag landskabsformationer og beplantning på denne afstand.

14 14 VISUALISERINGER TIL VVM/MV Figur Nordre Tovrupvej, panorama billede med nuværende situation.

15 VISUALISERINGER TIL VVM/MV 15 Figur Nordre Tovrupvej, panorama billede med fremtidig situation. Beplantningsbæltet og landskabsformationer afskærmer byggeriet. Byggeriet er synligt på denne afstand.

16 16 VISUALISERINGER TIL VVM/MV Figur Højdevej, nuværende situation.

17 VISUALISERINGER TIL VVM/MV 17 Figur Højdevej, fremtidig situation. Placering af strømforsyningen og nye gittermaster opleves som meget markant fra dette punkt. Det skyldes dels nærheden til masterne, dels at der er flere og at de er udformet med en mere massiv konstruktion.

18 18 VISUALISERINGER TIL VVM/MV Figur Nordskrænten, panorama billede med nuværende situation.

19 VISUALISERINGER TIL VVM/MV 19 Figur Nordskrænten, panorama billede med fremtidig situation, yngre træer. Byggeriet ses tydeligt på den anden side af motorvejen, der ligger under terræn og bag et tæt levende hegn. Beplantningen omkring byggeriet vil ikke i sig selv være synligt herfra. Byggeriet vil opleves som volumiøst og vil optage en stor del af udsigten mod øst, men skærmes delvist af beplantning langs motorvejen.

20 20 VISUALISERINGER TIL VVM/MV Figur Nordskrænten, panorama billede med nuværende situation.

21 VISUALISERINGER TIL VVM/MV 21 Figur Nordskrænten, panorama billede med fremtidig situation. Byggeriet ses tydeligt på den anden side af motorvejen, der ligger under terræn og bag et tæt levende hegn. Byggeriet vil opleves som voluminøst og optage en stor del af udsigten mod øst.

22 22 VISUALISERINGER TIL VVM/MV Figur Lykkesvej, nuværende situation.

23 VISUALISERINGER TIL VVM/MV 23 Figur Lykkesvej, fremtidig situation. Datacenter-byggeriet optager en stor del af horisonten bag Esbjerg Vands bygning. Beplantningsbæltet omkring projektet har kun delvist afskærmende effekt og byggeriet opleves som massivt.

24 24 VISUALISERINGER TIL VVM/MV Figur Lyshøjen, nuværende situation.

25 VISUALISERINGER TIL VVM/MV 25 Figur Lyshøjen, fremtidig situation, yngre træer. Projektets store bygningsvolumen er synligt og optager et areal langs horisonten. De yngre træer vil ikke virke afskærmende fra denne vinkel.

26 26 VISUALISERINGER TIL VVM/MV Figur Lyshøjen, nuværende situation.

27 VISUALISERINGER TIL VVM/MV 27 Figur Lyshøjen, fremtidig situation, ældre træer. Projektets store bygningsvolumen er synligt og optager et areal langs horisonten. Det omgivende beplantningsbælte med ældre træer vil ikke virke fuldt afskærmende fra denne vinkel.

28 28 VISUALISERINGER TIL VVM/MV Figur Andrupvej ved motorvejstilslutningen, panorama billede med nuværende situation.

29 VISUALISERINGER TIL VVM/MV 29 Figur Andrupvej ved motorvejstilslutningen, panorama billede med fremtidig situation, yngre træer. Landskabsformationer vil sammen med kombinationen af eksisterende og ny beplantning delvist skærme for byggeriet. Byggeriets volumen og omfang ses bag de yngre træer.

30 30 VISUALISERINGER TIL VVM/MV Figur Andrupvej ved motorvejstilslutningen, panorama billede med nuværende situation.

31 VISUALISERINGER TIL VVM/MV 31 Figur Andrupvej ved motorvejstilslutningen, panorama billede med fremtidig situation, ældre træer. Beplantningsbæltet og terrænbearbejdning vil skærme for byggeriet.

32 32 VISUALISERINGER TIL VVM/MV Figur Nord for Andrupvej, panorama billede med nuværende situation.

33 VISUALISERINGER TIL VVM/MV 33 Figur Nord for Andrupvej, panorama billede med fremtidig situation, yngre træer. Projektet er vist med unge træer og svarer til tiden umiddelbart efter projektets etablering.

34 34 VISUALISERINGER TIL VVM/MV Figur Nord for Andrupvej, panorama billede med nuværende situation.

35 VISUALISERINGER TIL VVM/MV 35 Figur Nord for Andrupvej, panorama billede med fremtidig situation, ældre træer. Projektet er stort set skjult bag beplantningsbæltet, der visuelt falder ind i omgivelserne og den øvrige bevoksning.

36 36 VISUALISERINGER TIL VVM/MV Figur Vestlig bykant af Andrup, panorama billede med nuværende situation.

37 VISUALISERINGER TIL VVM/MV 37 Figur Vestlig bykant af Andrup, panorama billede med fremtidig situation med bakket landskab og beplantning med yngre træer. Projektet er vist med unge træer og svarer til tiden umiddelbart efter projektets etablering.

38 38 VISUALISERINGER TIL VVM/MV Figur Vestlig bykant af Andrup, panorama billede med nuværende situation.

39 VISUALISERINGER TIL VVM/MV 39 Figur Vestlig bykant af Andrup, panorama billede med fremtidig situation med bakket landskab og beplantning med ældre træer.

40 40 VISUALISERINGER TIL VVM/MV Figur Briksbølvej, nuværende situation.

41 VISUALISERINGER TIL VVM/MV 41 Figur Briksbølvej, fremtidig situation, ældre træer. Projektet er placeret centralt i billedet, foran de fem skorstene, men vil stort set være skjult bag eksisterende beplantning og beplantningsbæltet.

42 42 VISUALISERINGER TIL VVM/MV Figur Vestre Lufthavnsvej, nuværende situation.

43 VISUALISERINGER TIL VVM/MV 43 Figur Vestre Lufthavnsvej, fremtidig situation, ældre træer. Projektet kan ikke ses herfra, da det er skjult bag beplantningsbæltet og øvrig bevoksning i området.

Bilag 1: Visualiseringer af stationer

Bilag 1: Visualiseringer af stationer BILAG 1: VISUALISERINGER AF STATIONER 1 Bilag 1: Visualiseringer af stationer Indhold 1 Visualiseringer 2 1.1 Metode og forudsætninger 2 1.1.1 Beplantningsbælte 3 1.2 Valg af fotopunkter 3 1.2.1 Station

Læs mere

LOKALPLAN 355 OG TILLÆG NR. 17 TIL KOMMUNEPLAN

LOKALPLAN 355 OG TILLÆG NR. 17 TIL KOMMUNEPLAN LOKALPLAN 355 OG TILLÆG NR. 17 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 Fredericia Kommune og volumenstudie November 2017 LIFA PLAN Odense T: 6313 6800 Fredericia T: 7591 1200 Kolding T: 7552 0577 Vejle T: 7641 7100

Læs mere

[FRONT PAGE H1] [FRONT PAGE H2]

[FRONT PAGE H1] [FRONT PAGE H2] Til Køge Kommune Dokumenttype Bilag Dato September 2017 [FRONT PAGE H1] [FRONT PAGE H2] BILAG 1 VISUALISERINGER MILJØRAPPORT KØGE IDRÆTSPARK FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG 25 OG LOKALPLAN 1071 Revision

Læs mere

Bilag 3 - illustrationsplan, visualiseringer

Bilag 3 - illustrationsplan, visualiseringer Bilag 3 - illustrationsplan, visualiseringer Illustrationsplan 1:10.000 (A4) N 0 m 100 m 500 m BLICHERS ALLÉ (NORD) BLICHERS ALLÉ (SYD) HØJSPÆNDINGSSTATION NØDSTRØMSANLÆG HOBRO LANDEVEJ VARMEGENVINDING

Læs mere

Bilag 6 Visualisering af vindmølleprojekt ved Lerchenborg. Kalundborg Kommune September 2010

Bilag 6 Visualisering af vindmølleprojekt ved Lerchenborg. Kalundborg Kommune September 2010 Bilag 6 Visualisering af vindmølleprojekt ved Lerchenborg Kalundborg Kommune September 2010 N 11 21 10 9 2 1 6 3a 3b 4a 4b 12 5 7 8 2 km Fotopunkter til visualisering i nærzonen N 17 19 15 14 13 16 20

Læs mere

Bilag 6 Visualisering af vindmølleprojekt nord for Ørslev. Kalundborg Kommune September 2010

Bilag 6 Visualisering af vindmølleprojekt nord for Ørslev. Kalundborg Kommune September 2010 Bilag 6 Visualisering af vindmølleprojekt nord for Ørslev Kalundborg Kommune September 2010 Fotopunkter til visualisering i nærzonen N 14 13 3 2 1 4 12 11 5 9 10 7 6 8 20 Fotopunkter til visualisering

Læs mere

Miljøvurdering indeholdende VVM-redegørelse og miljørapport

Miljøvurdering indeholdende VVM-redegørelse og miljørapport Bilag 2 Visualiseringer naboer Miljøvurdering indeholdende VVM-redegørelse og miljørapport For testvindmølle ved Husumvej, Drantum, Ikast-Brande Kommune Februar 2016 Kolofon Bilag til Miljøvurdering indeholdende

Læs mere

Visualisering af seks nye vindmøller ved Gedmose Møllepark. November 2014

Visualisering af seks nye vindmøller ved Gedmose Møllepark. November 2014 Visualisering af seks nye vindmøller ved Gedmose Møllepark November 2014 Visualisering og visuel vurdering Dette hæfte indeholder seks visualiseringer til vurdering af de visuelle konsekvenser der er ved

Læs mere

Køge Unitterminal. VVM-redegørelse og miljøvurdering BILAG

Køge Unitterminal. VVM-redegørelse og miljøvurdering BILAG Køge Unitterminal VVM-redegørelse og miljøvurdering BILAG Marts 2015 Køge Unitterminal VVM Bilag 1 Bilag 1 Anlægstidsplan Køge Unitterminal VVM Bilag 1 Køge Unitterminal VVM Bilag 2 Bilag 2 Støjkonturkort

Læs mere

Visualiseringer vindmøller - Kriegers Flak - Landanlæg Indledende visualisering Ishøj transformerstation Volumenstudie. Juni 2013

Visualiseringer vindmøller - Kriegers Flak - Landanlæg Indledende visualisering Ishøj transformerstation Volumenstudie. Juni 2013 Visualiseringer vindmøller - Kriegers Flak - Landanlæg Indledende visualisering Ishøj transformerstation Volumenstudie Juni 2013 Oprindelig placering v. nuv. station Alternativ placering 2 KRIEGERS FLAK

Læs mere

Fotopunkt 4 - Grøngårdvej (nærzone) - projektforslag (venstre del) VINDMØLLER VED VINDTVED

Fotopunkt 4 - Grøngårdvej (nærzone) - projektforslag (venstre del) VINDMØLLER VED VINDTVED Fotopunkt 4 - Grøngårdvej (nærzone) - projektforslag (venstre del) Mølle 6 Mølle 5 Mølle 4 Mølle 3 VINDMØLLER VED VINDTVED 64 Fotopunkt 4 - Grøngårdvej (nærzone) - projektforslag (højre del) Mølle 2 Mølle

Læs mere

2005. For at visualiseringerne er sammenlignelige

2005. For at visualiseringerne er sammenlignelige 2005. For at visualiseringerne er sammenlignelige er de gengivet i samme forstørrelse. Eneste undtagelse er enkelte af de viste panoramaer, hvor det har været nødvendigt at formindske billedformatet for

Læs mere

Ny internetmast langs Jernbanen ved Skodsborg Station VISUALISERINGSRAPPORT. 14. juni 2018 Skodsborg Station

Ny internetmast langs Jernbanen ved Skodsborg Station VISUALISERINGSRAPPORT. 14. juni 2018 Skodsborg Station Ny internetmast langs Jernbanen ved Skodsborg Station VISUALISERINGSRAPPORT 14. juni 2018 Skodsborg Station Denne visualiseringsrapport er udført som bilag til VVM redegørelse for placering af én ny 45

Læs mere

Ny Bane Hovedgård-Hasselager Visualiseringer. Central

Ny Bane Hovedgård-Hasselager Visualiseringer. Central Ny Bane Hovedgård-Hasselager Visualiseringer Central 30 28 29 26 27 22 21 CENTRAL 23/24 20/25 20 - Solbjerg set fra syd Eksisterende forhold Visualisering af løsning 20/25 21 - Set fra Lethenborgvej Eksisterende

Læs mere

Vindmøller ved Stokhøjvej

Vindmøller ved Stokhøjvej til miljørapport for Vindmøller ved Stokhøjvej Visualiseringer af projektets landskabelige påvirkninger VVM-redegørelse og miljøvurdering November 2016 VVM-redegørelse og miljøvurdering af Vindmølleprojekt

Læs mere

Ny Bane Hovedgård-Hasselager Visualiseringer. Sydøst

Ny Bane Hovedgård-Hasselager Visualiseringer. Sydøst Ny Bane Hovedgård-Hasselager Visualiseringer Sydøst 49 48 SYDØST 47 46 45 44 44 - Sydlige udfletning til Sydøst set fra syd Eksisterende forhold 44 Visualisering af løsning 45 - Set fra Engmarksvej Eksisterende

Læs mere

Køge landdige VISUALISERINGSRAPPORT

Køge landdige VISUALISERINGSRAPPORT Køge landdige VISUALISERINGSRAPPORT Havstokken Indsøer Københavnsvej Vådområde Hede Sandklit Revlen Signaturer Dige Dige med cykelsti Sun Chemicals Kameravinkinel Lyngvej Værftvej 500 m 19. Januar 2017

Læs mere

UDVIDELSE AF RØNNE HAVN VISUALISERINGSRAPPORT

UDVIDELSE AF RØNNE HAVN VISUALISERINGSRAPPORT UDVIDELSE AF RØNNE HAVN VISUALISERINGSRAPPORT 6. oktober 2016 Denne visualiseringsrapport er udført som bilag til VVM for udvidelse af Rønne Havn 2016. I rapporten redegøres for processen med at finde

Læs mere

Visuelle forhold (Landskab og Arkitektur)

Visuelle forhold (Landskab og Arkitektur) Visuelle forhold (Landskab og Arkitektur) - Fagnotat Ny bane til Billund - Bilag 7 - Visualiseringer Oversigt over fotostandpunkter 2 Oversigt over fotostandpunkter Østlig delstrækning Fotostandpunkt 21

Læs mere

Ny Bane Hovedgård-Hasselager Visualiseringer. Hovedforslag

Ny Bane Hovedgård-Hasselager Visualiseringer. Hovedforslag Ny Bane Hovedgård-Hasselager Visualiseringer Hovedforslag 05 06 HOVEDFORSLAG 03 04 02 01 1 - Sydlige udfletning til Vest set fra syd Eksisterende forhold Visualisering af løsning 01 2 - Set fra Gammel

Læs mere

Ny Bane Hovedgård-Hasselager Visualiseringer. Øst

Ny Bane Hovedgård-Hasselager Visualiseringer. Øst Ny Bane Hovedgård-Hasselager Visualiseringer Øst 43 42 39 38 41 40 35/36/37 34 33 31/32 ØST 31 - Set fra Haldshavevej Eksisterende forhold Visualisering af løsning 31/32 32 - Set fra Haldshavevej Eksisterende

Læs mere

Ny Bane Hovedgård-Hasselager Visualiseringer. Vest

Ny Bane Hovedgård-Hasselager Visualiseringer. Vest Ny Bane Hovedgård-Hasselager Visualiseringer Vest 19 18 15 14 16 17 12 13 11 10 07 09 08 VEST 7 - Stilling-Solbjerg Sø set fra syd Eksisterende forhold Visualisering af løsning 07 8 - Set fra Gl. Horsens

Læs mere

Miljøministeriet Naturstyrelsen. Måde Havnedeponi. Bilag 7. VVM for Måde Havnedeponi. Juni 2013

Miljøministeriet Naturstyrelsen. Måde Havnedeponi. Bilag 7. VVM for Måde Havnedeponi. Juni 2013 Miljøministeriet Naturstyrelsen Måde Havnedeponi Bilag 7 VVM for Måde Havnedeponi Juni 2013 Bilag 7 17. Maj 2013 VVM FOR MÅDE HAVNEDEPONI Visualiseringerne er udarbejdet med udgangspunkt i en fotooptagelse,

Læs mere

MILJØKONSEKVENSVURDERING LILLEBÆLT SYD VINDMØLLEPARK INDHOLD. 1 Formål og baggrund 2

MILJØKONSEKVENSVURDERING LILLEBÆLT SYD VINDMØLLEPARK INDHOLD. 1 Formål og baggrund 2 DECEMBER 2018 SØNDERBORG FORSYNING MILJØKONSEKVENSVURDERING LILLEBÆLT SYD VINDMØLLEPARK ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk BILAG A VISUALISERINGER

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 32-T Solcelleanlæg, sydøst for Agersted

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 32-T Solcelleanlæg, sydøst for Agersted BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 32-T-24.01 Solcelleanlæg, sydøst for Agersted Fordebat I offentlig høring fra den 24. maj til 21. juni 2018 Indholdsfortegnelse Status og proces 1 Fordebat 2 Området 3 Ideen

Læs mere

Mariagerfjord Kommune Solcelleanlæg Syd for Skrødstrup på 6,8 MW Anlæggets produktion vil dække forbruget til 2600 husstande

Mariagerfjord Kommune Solcelleanlæg Syd for Skrødstrup på 6,8 MW Anlæggets produktion vil dække forbruget til 2600 husstande Mariagerfjord Kommune Solcelleanlæg Syd for Skrødstrup på 6,8 MW Anlæggets produktion vil dække forbruget til 2600 husstande 10KV Transformator Debatfase xx/xxx/x DEBATOPLÆG Tillæg nr. xx Kommuneplan xxxx-xxxx

Læs mere

Miljøvurdering af lynfangere øst for linjeføringen

Miljøvurdering af lynfangere øst for linjeføringen Miljøvurdering af lynfangere øst for linjeføringen Modtager: Attention: Kopi til: Femern A/S Henrik Bay, Femern A/S Christian Henriksen, Femern A/S Sag: 01-05-01B_Ad hoc support to ENV Udarbejdet af: Martin

Læs mere

Notat Landskabelige konsekvenser ved opstilling af vindmøller syd for Estrup Skov. 4. juni 2012

Notat Landskabelige konsekvenser ved opstilling af vindmøller syd for Estrup Skov. 4. juni 2012 Notat Landskabelige konsekvenser ved opstilling af vindmøller syd for Estrup Skov 4. juni 2012 1 Landskabelige konsekvenser ved opstilling af vindmøller syd for Estrup Skov PlanEnergi har som konsulent

Læs mere

4,8 MW solcelleanlæg ved Røde Anes vej, Hundborg FORDEBAT. Debatoplæg 25. september - 9. oktober 2013

4,8 MW solcelleanlæg ved Røde Anes vej, Hundborg FORDEBAT. Debatoplæg 25. september - 9. oktober 2013 Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13 KEB Alm.del Bilag 328 Offentligt FORDEBAT 4,8 MW solcelleanlæg ved Røde Anes vej, Hundborg Debatoplæg 25. september - 9. oktober 2013 Spørgsmål til debat Hvilke

Læs mere

Novo Nordisk A/S VVM FOR NOVO NORDISK A/S, SITE HILLERØD. November 2013, offentlig høring

Novo Nordisk A/S VVM FOR NOVO NORDISK A/S, SITE HILLERØD. November 2013, offentlig høring - Novo Nordisk A/S VVM FOR NOVO NORDISK A/S, SITE HILLERØD November 2013, offentlig høring 1 af 17 Del 1 Forslag til Kommuneplantillæg med miljøvurdering Del 2 Ikke teknisk resume Del 3 VVM redegørelse

Læs mere

November 2016 BILAG 1 VISUALISERINGER OG REFERENCEFOTOS. Miljørapport - NaturKraft

November 2016 BILAG 1 VISUALISERINGER OG REFERENCEFOTOS. Miljørapport - NaturKraft November 2016 BILAG 1 VISUALISERINGER OG REFERENCEFOTOS Miljørapport - NaturKraft BILAG 1 VISUALISERINGER OG REFERENCEFOTOS Miljørapport - NaturKraft 1 INDLEDNING Referencefotos Indledningsvist i dette

Læs mere

Uddybende vurdering af den visuelle påvirkning af oplevelsen af Velling Kirke som kulturelement ved opstilling af vindmøller i Velling Mærsk

Uddybende vurdering af den visuelle påvirkning af oplevelsen af Velling Kirke som kulturelement ved opstilling af vindmøller i Velling Mærsk Uddybende vurdering af den visuelle påvirkning af oplevelsen af Velling Kirke som kulturelement ved opstilling af vindmøller i Velling Mærsk December 2014 Indledning Dette notat er en uddybning af afsnit

Læs mere

MILJØKONSEKVENSVURDERING LILLEBÆLT SYD VINDMØLLEPARK

MILJØKONSEKVENSVURDERING LILLEBÆLT SYD VINDMØLLEPARK JULI 2019 SØNDERBORG FORSYNING MILJØKONSEKVENSVURDERING LILLEBÆLT SYD VINDMØLLEPARK ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk BILAG A VISUALISERINGER

Læs mere

Februar 2015 VINDMØLLER PÅ ODENSE NY HAVNETERMINAL VED MUNKEBO. Bilag 2: Visualiseringer

Februar 2015 VINDMØLLER PÅ ODENSE NY HAVNETERMINAL VED MUNKEBO. Bilag 2: Visualiseringer Februar 2015 VINDMØLLER PÅ ODENSE NY HAVNETERMINAL VED MUNKEBO Bilag 2: Visualiseringer PROJEKT BILAG 2 NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 8000 Aarhus C CVR-nr. 37295728 Tilsluttet FRI T: +45 8732

Læs mere

Damolin A/S. Visualiseringer

Damolin A/S. Visualiseringer Damolin A/S. Visualiseringer Visualiseringerne for molerindvinding ved Stærhøj er udarbejdet for Damolin A/S i programmet 3DS-Max. Dette program kan ved hjælp af koordinater og højdekurver etablere projektforslagets

Læs mere

Visualiseringer Niveaufri udfletning Vest. Kvaliteten af de anvendte fotos var utilstrækkelig

Visualiseringer Niveaufri udfletning Vest. Kvaliteten af de anvendte fotos var utilstrækkelig BANEDANMARK NIVEAUFRI UDFLETNING RINGSTED VEST ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk VISUALISERINGER INDHOLD 1 Indledning 1 2 Projektleverancer

Læs mere

Gennemgang af den visuelle påvirkning af omgivelserne - byggeri jf. Lokalplan HL20

Gennemgang af den visuelle påvirkning af omgivelserne - byggeri jf. Lokalplan HL20 Center for It og Udvikling 3. marts 2014 Gennemgang af den visuelle påvirkning af omgivelserne - byggeri jf. Lokalplan HL20 På de følgende sider vises hvordan bebyggelse ved HCS A/S og Kopenhagen Fur vil

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 23 til Kommuneplan 2013

Kommuneplantillæg nr. 23 til Kommuneplan 2013 Kommuneplantillæg nr. 23 til Kommuneplan 2013 Kommuneplanrammerne 4.E.04, 4.E.05 og 4.E.11 Februar 2016 Kerteminde Kommune Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf. 65 15 15 15 www.kerteminde.dk plan-byg@kerteminde.dk

Læs mere

Solcelle projekter med grøn energi til 15.741 hustande i Herning Kommune. Frist for høring: Fordebat til Kommuneplantillæg nr. 40.

Solcelle projekter med grøn energi til 15.741 hustande i Herning Kommune. Frist for høring: Fordebat til Kommuneplantillæg nr. 40. Tihøje 60,6 ha Kilde 40,4 ha Rejstrup - 78 ha Vildbjerg 73,9 ha Solcelle projekter med grøn energi til 15.741 hustande i Herning Kommune Frist for høring: Fordebat til Kommuneplantillæg nr. 40 Indhold

Læs mere

Landgangsbro i Helsingør Visuel vurdering. 23. august 2016

Landgangsbro i Helsingør Visuel vurdering. 23. august 2016 Landgangsbro i Helsingør Visuel vurdering 23. august 2016 Dokumentnavn: 2016-08-23 - Visuel vurdering_landgangsbro Helsingoer Version: 4 Dato: 2016-08-23 Godkendt af: Annette Lützen Møller (Sweco) KS af:

Læs mere

Fotopunkt 14 - Grenzstraße øst for Ellhöft (nærzone)

Fotopunkt 14 - Grenzstraße øst for Ellhöft (nærzone) Fotopunkt 14 - Grenzstraße øst for Ellhöft (nærzone) Eksisterende forhold Fotoet er taget fra Grenzstraße lidt øst for Ellhöft. På billedet ses flere af de eksisterende tyske møller. 14 VINDMØLLER VED

Læs mere

Vindmøller i Nørrekær Enge

Vindmøller i Nørrekær Enge Vindmøller i Nørrekær Enge Miljørapport, Bilag 1 - øvrige visualiseringer August 2007 Fotostandpunkter: Naboer 1a Nabo A 1b Nabo N (2 stk. panoramaer) Aggersund 2a Aggersund bro 2b Aggersund by 2c Aggersborgrimme

Læs mere

OMFANG LANDSKABSANALYSE STRATEGI FOR TILPASNING AF LANDSKAB STRATEGI FOR TILPASNING AF BYGNING EKSEMPLER PÅ TILPASNING

OMFANG LANDSKABSANALYSE STRATEGI FOR TILPASNING AF LANDSKAB STRATEGI FOR TILPASNING AF BYGNING EKSEMPLER PÅ TILPASNING OMFANG LANDSKABSANALYSE STRATEGI FOR TILPASNING AF LANDSKAB STRATEGI FOR TILPASNING AF BYGNING EKSEMPLER PÅ TILPASNING Udvidelse af Endrup Transformerstation Udarbejdet for Energinet.dk Landskabsrådgiver:

Læs mere

Bilag A til Forslag til Lokalplan L05 og Forslag til Kommuneplantillæg 11 VISUALISERINGSFORSLAG 1, 2, 3 & 4

Bilag A til Forslag til Lokalplan L05 og Forslag til Kommuneplantillæg 11 VISUALISERINGSFORSLAG 1, 2, 3 & 4 Bilag A til Forslag til Lokalplan 05.01.L05 og Forslag til Kommuneplantillæg 11 VISUALISERINGSFORSLAG 1, 2, 3 & 4 1 Bilag A til Lokalplan 05.01.L05 Visualiseringer 2 VISUALISERINGER Der er foretaget visualiseringer

Læs mere

Nyt erhvervsområde ved Industriområde Nord

Nyt erhvervsområde ved Industriområde Nord Nyt erhvervsområde ved Industriområde Nord Udlæg af nye arealer til byzone, Industriområde Nord redegørelse for forholdet til beskyttelsesinteresser Halsnæs Kommune ønsker i forbindelse med Kommuneplan

Læs mere

Biomassefyret kraftvarmeværk ved Miljøvej i Herning. Tillæg nr. 5 til Kommuneplan

Biomassefyret kraftvarmeværk ved Miljøvej i Herning. Tillæg nr. 5 til Kommuneplan Nyt Kraftvarmeværk Biomassefyret kraftvarmeværk ved Miljøvej i Herning Debatoplæg Debat: 17.11-15.12 2016 Tillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013-2024 Indkaldelse af idéer og forslag til emner, der skal belyses

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 1

Kommuneplantillæg nr. 1 Kommuneplantillæg nr. 1 Boliger i det vestlige Hagested Status: Kladde Høringsperiode start: Høringsperiode slut: Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Formål Kommuneplantillægget udarbejdes på baggrund

Læs mere

N O T A T. Indhold i miljørapport scoping for:

N O T A T. Indhold i miljørapport scoping for: N O T A T Afdeling Planlægning Direkte telefon 99741392 E-post tine.reimer@rksk.dk Dato 15. august 2016 Sagsnummer 16-018874 Indhold i miljørapport scoping for: Tillæg nr. 62 til Kommuneplan 2013-2025,

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg (1. forelæggelse)

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg (1. forelæggelse) Punkt 8. Godkendelse af kommuneplantillæg 3.026 og Lokalplan 3-6-110 Bolig og erhverv, Hobrovej/Nibevej, Skalborg (1. forelæggelse) 2016-051135 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT august 2016 TMLE/OWJ KSC OWJ

VERSION UDGIVELSESDATO UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT august 2016 TMLE/OWJ KSC OWJ AARHUS KOMMUNE BERING-BEDER VEJEN AFKLARENDE SPØRGSMÅL VEDRØRENDE TRAFIKSTØJ (FORSLAG A) ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund

Læs mere

FKO-135. Visualisering af støjafskærmning ved Sjælsø Skydebaner Skitseprojekt Model M7b - skydning med VK1 og VK2 Alternativ 2-70 db(a)i Rev.

FKO-135. Visualisering af støjafskærmning ved Sjælsø Skydebaner Skitseprojekt Model M7b - skydning med VK1 og VK2 Alternativ 2-70 db(a)i Rev. FKO-135 Visualisering af støjafskærmning ved Sjælsø Skydebaner Skitseprojekt Model M7b - skydning med VK1 og VK2 Alternativ 2-70 db(a)i Rev.1 Forsvarets Bygnings- & Etablissementstjeneste September 2012

Læs mere

Bilag 2 ændringsforslag til Fingerplan 2013

Bilag 2 ændringsforslag til Fingerplan 2013 Bilag 2 ændringsforslag til Fingerplan 2013 Spor 1 Område Ny anvendelse Nuværende Begrundelse Problemstilling Bjergvej 145 boliger. Området forventes planlagt til 2 grupper af klyngehuse. Klyngehusene

Læs mere

VVM for container- og krydstogtterminal i Ydre Nordhavn Visualiseringer - september 2018

VVM for container- og krydstogtterminal i Ydre Nordhavn Visualiseringer - september 2018 VVM for container- og krydstogtterminal i Ydre Nordhavn Visualiseringer - september 2018 Teknisk beskrivelse visualiseringer I forbindelse med udarbejdelsen af VVM for container- og krydstogtterminal i

Læs mere

1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding

1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding 1. offentlighedsfase Marina City Ny lystbådehavn og bydel ved Marina Syd i Kolding Kom med idéer og forslag til miljørapport og planforslag fra den 22. marts 2017 til den 19. april 2017 Kolding Kommune

Læs mere

AALBORG STIFT Stiftsøvrigheden Dok.nr. 120 318/13 MJOH

AALBORG STIFT Stiftsøvrigheden Dok.nr. 120 318/13 MJOH AALBORG STIFT Stiftsøvrigheden Dok.nr. 120 318/13 MJOH Dato: 19. november 2013 Rebild Kommune (e-mail) Lokalplanforslag nr. 277 med tilhørende kommuneplantillæg nr. 5 Aalborg Stiftsøvrighed har modtaget

Læs mere

Notat. Vindmøller i større uforstyrret landskab ved Kastrup og Tiset Enge i Haderslev Kommune

Notat. Vindmøller i større uforstyrret landskab ved Kastrup og Tiset Enge i Haderslev Kommune Notat Vindmøller i større uforstyrret landskab ved Kastrup og Tiset Enge i Haderslev Kommune Juni 2015 Notat Vindmøller i større uforstyrret landskab ved Kastrup og Tiset Enge i Haderslev Kommune Indledning

Læs mere

HØRINGSPERIODEN FOR PLANFORSLAGENE FOR AFLASTNINGSOMRÅDET ER FORLÆNGET TIL DEN 28. NOVEMBER 2018

HØRINGSPERIODEN FOR PLANFORSLAGENE FOR AFLASTNINGSOMRÅDET ER FORLÆNGET TIL DEN 28. NOVEMBER 2018 HØRINGSPERIODEN FOR PLANFORSLAGENE FOR AFLASTNINGSOMRÅDET ER FORLÆNGET TIL DEN 28. NOVEMBER 2018 Ikast Brande kommune har valgt at forlænge høringsperioden for alle planforslag for aflastningsområdet ved

Læs mere

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej Indhold Lokalplan nr. 2.1-4 for et boligområde ved Klintedalsvej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

Projektbeskrivelse. Solceller Tryggevælde Mark

Projektbeskrivelse. Solceller Tryggevælde Mark Projektbeskrivelse Solceller Tryggevælde Mark September 2018 1 Projektansøger: Christian Danneskiold Lassen Holmegaard, Juellinge og Tryggevælde Godskontor Holmegaardsvej 71 4684 Holmegaard e-mail: cdl@holmegaardgods.dk

Læs mere

Fotostandpunkter: Naboer 1a Nabo A 1b Nabo N (2 stk. panoramaer)

Fotostandpunkter: Naboer 1a Nabo A 1b Nabo N (2 stk. panoramaer) Fotostandpunkter: Naboer 1a Nabo A 1b Nabo N (2 stk. panoramaer) Aggersund 2a Aggersund bro 2b Aggersund by 2c Aggersborgrimme 2d Haverslev Havn (panorama) 2e Attrup Havn (panorama) Det marine forland

Læs mere

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner.

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. I medfør af 5 b, stk. 6, jf. 3, stk. 1, i lov om planlægning,

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (1. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (1. forelæggelse) Punkt 5. Godkendelse af Lokalplan 9-4-105 Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (1. forelæggelse) 2017-058987 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender forslag til Lokalplan 9-4-105.

Læs mere

Bilag 1 Visuelle forhold

Bilag 1 Visuelle forhold Nuværende forhold Det nuværende kystlandskab på Østamager er lavt med kun små højdevariationer. Amager Strandvej ligger ca. 2 m over daglig vande, og de åbne græs-, sand og klitflader ud mod vandet ligger

Læs mere

Vedsted Kirke. Jammerbugt Kommune, Aalborg Stift, Aalborg Nordre Provsti, Vedsted Sogn. Foto 1

Vedsted Kirke. Jammerbugt Kommune, Aalborg Stift, Aalborg Nordre Provsti, Vedsted Sogn. Foto 1 Vedsted Kirke Jammerbugt Kommune, Aalborg Stift, Aalborg Nordre Provsti, Vedsted Sogn Beliggenhed Vedsted Kirke ligger i byen Birkelse sydøst for Vedsted Kær i den sydvestlige del af Vendsyssel. Birkelse

Læs mere

Alternative konstruktioner. Konstruktionstegning VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

Alternative konstruktioner. Konstruktionstegning VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT GENTOFTE KOMMUNE GENTOFTE GENBRUGSSTATION. FRA GARAGE TIL GENBRUGSSTATION ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk KONCEPTBESKRIVELSE FOR SORTERINGSVÆG

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan AKV - Kartoffelmelsfabrikken Vendsyssel, Gravsholtvej, Langholt (2.

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan AKV - Kartoffelmelsfabrikken Vendsyssel, Gravsholtvej, Langholt (2. Punkt 5. Godkendelse af kommuneplantillæg 5.023 og Lokalplan 5-9-108 AKV - Kartoffelmelsfabrikken Vendsyssel, Gravsholtvej, Langholt (2. forelæggelse) 2016-017963 By- og Landskabsudvalget indstiller, at

Læs mere

DEBATOPLÆG FOR SOLCELLEANLÆG VED ÅLBÆK

DEBATOPLÆG FOR SOLCELLEANLÆG VED ÅLBÆK FOR SOLCELLEANLÆG VED ÅLBÆK Formålet med dette debatoplæg er at indkalde ideer og forslag i henhold til Planlovens 23c for planlægningen for en realisering af projektet vedr. etablering af et solcelleanlæg

Læs mere

Visualisering af potentielle vindmølleparker i Københavns Kommune. Skitse juli 2009

Visualisering af potentielle vindmølleparker i Københavns Kommune. Skitse juli 2009 Visualisering af potentielle vindmølleparker i Københavns Kommune Skitse juli 2009 Indhold Forord 2 Visualisering og landskabelig vurdering 2 Visualisering fra Kalveboderne syd 4 Visualisering fra Amager

Læs mere

Landskabelig vurdering af to eventuelle vindmølleområder i Herning Kommune. Marts-april 2013

Landskabelig vurdering af to eventuelle vindmølleområder i Herning Kommune. Marts-april 2013 Landskabelig vurdering af to eventuelle vindmølleområder i Herning Kommune Marts-april 2013 Indledning Herning Kommune har modtaget to ansøgninger med projektforslag til opstilling af vindmøller i to områder

Læs mere

Godkendelse af lokalplan Boliger og Erhverv, Lodsholmvej, Klarup (2. forelæggelse)

Godkendelse af lokalplan Boliger og Erhverv, Lodsholmvej, Klarup (2. forelæggelse) Punkt 8. Godkendelse af lokalplan 7-1-110 Boliger og Erhverv, Lodsholmvej, Klarup (2. forelæggelse) 2016-069294 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 7-1-110 endeligt

Læs mere

Vejledning til brug af Skanderborg Kommunes 3D-model

Vejledning til brug af Skanderborg Kommunes 3D-model Vejledning til brug af Skanderborg Kommunes 3D-model I Skanderborg Kommune har vi vores egen 3D bymodel. Modellen er ikke et nøjagtigt billede af virkeligheden. Den er en tilnærmelse, baseret på en række

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan , Boliger, Overby Bakke, Stae, Landområde Hals (1. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan , Boliger, Overby Bakke, Stae, Landområde Hals (1. forelæggelse) Punkt 9. Godkendelse af Kommuneplantillæg 9.016 og Lokalplan 9-6-108, Boliger, Overby Bakke, Stae, Landområde Hals (1. forelæggelse) 2017-012310 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

BILAG 3 VISUALISERINGER - FOTOMATERIALE. Side i VVM-rapporten. Bilag til orienteringsmateriale om nye vindmøller på Køge Havn

BILAG 3 VISUALISERINGER - FOTOMATERIALE. Side i VVM-rapporten. Bilag til orienteringsmateriale om nye vindmøller på Køge Havn BILAG 3 VISUALISERINGER - FOTOMATERIALE Side 68-87 i VVM-rapporten Bilag til orienteringsmateriale om nye vindmøller på Køge Havn 1 Kysten nord for Køge Havn - Eksisterende forhold Fjernzone Figur 21.

Læs mere

1 T.5.5.2 2 T.5.5.2 3 T.5.5.2.B1, 5 T.5.5.2.H1, 7 T.5.5.2.H2, 9 T.5.5.2.I1, 11 T.5.5.2.R1,

1 T.5.5.2 2 T.5.5.2 3 T.5.5.2.B1, 5 T.5.5.2.H1, 7 T.5.5.2.H2, 9 T.5.5.2.I1, 11 T.5.5.2.R1, Sølyst Sølyst... 1 T.5.5.2 Illustrationsplan... 2 T.5.5.2 Rammeområder... 3 T.5.5.2.B1, Sølyst... 5 T.5.5.2.H1, Sølyst... 7 T.5.5.2.H2, Sølyst... 9 T.5.5.2.I1, Sølyst...11 T.5.5.2.R1, Sølyst... 13 Sølyst

Læs mere

Indhold. Nyt OUH Solcelleanlæg og terrænregulering Projektbeskrivelse til VVM-ansøgning. 1 Indledning 1

Indhold. Nyt OUH Solcelleanlæg og terrænregulering Projektbeskrivelse til VVM-ansøgning. 1 Indledning 1 10. december 2018 Notat Nyt OUH Solcelleanlæg og terrænregulering Projektbeskrivelse til VVM-ansøgning Projekt nr.: 14.625.00 1229093578Dokument nr.: 1229093578 1Version 2 Revision 2 Indhold 1 Indledning

Læs mere

Deltag i debatten Nye vindmøller ved Lyngdrup

Deltag i debatten Nye vindmøller ved Lyngdrup #BREVFLET# Aalborg Kommune, Plan og Udvikling Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby 13. juni 2014 Deltag i debatten Nye vindmøller ved Lyngdrup Aalborg Kommune har modtaget en ansøgning om opstilling af

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted DEBATOPLÆG 6. februar 2013 til den 6. marts 2013 Visualisering af 4 nye vindmøller på 130 meter, set fra Hyttenvej Skagen Frederikshavn Sæby Debatoplæg Vindmøller ved Donsted rojekt: Baggrund Frederikshavn

Læs mere

Deltag i debatten om nye vindmøller vest for Thorup

Deltag i debatten om nye vindmøller vest for Thorup Til borgere, interesseorganisationer og andre med interesse i det udlagte vindmølleområde Dato: 27. oktober 2014 Kultur, Plan og Fritid Torvegade 15 9670 Løgstør Sagsnr.: 820-2014-26025 Dokumentnr.: 820-2014-218744

Læs mere

Planer for solcelleparker nordøst for Haslev PKU den

Planer for solcelleparker nordøst for Haslev PKU den Planer for solcelleparker nordøst for Haslev PKU den 30.10.2018 EKU 24. august 2015 PKU 23. januar 2018 Nyt areal 69,5 ha 83 ha 32 ha Udgået Høringssvar Idefase I alt 9 høringssvar Emner: den visuelle

Læs mere

Visualisering af staldprojekt v. Heine Bagge, Egsgyden 19.

Visualisering af staldprojekt v. Heine Bagge, Egsgyden 19. Visualisering af staldprojekt v. Heine Bagge, Egsgyden 19. På baggrund af kommunens ønske om en visualisering af det fremtidige staldbyggeri, som ønskes opført i forbindelse med en omlægning og udvidelse

Læs mere

Notat om indsigelser til forslag til Lokalplan 47/2012 for offentligt område til et renseanlæg nord for Hadsund

Notat om indsigelser til forslag til Lokalplan 47/2012 for offentligt område til et renseanlæg nord for Hadsund Lokalplan 47/2012 Plan Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 01.02.05-P16-15-11 Ref.: Vibeke Kjær Christensen Direkte tlf.

Læs mere

Idéfase for Kommuneplantillæg nr. XX

Idéfase for Kommuneplantillæg nr. XX MEMO TITEL Indkaldelse af ideer og forslag til plangrundlag DATO 11. marts 2015 TIL Køge Kommune, Helle Schou Weile KOPI Energinet.dk, Thomas Andreasen Boldsen FRA Henrik Søe Lysgaard, COWI PROJEKTNR A062332

Læs mere

Præsentation af visualiseringer Lillebælt Syd. Helnæs Forsamlingshus

Præsentation af visualiseringer Lillebælt Syd. Helnæs Forsamlingshus Præsentation af visualiseringer Lillebælt Syd Helnæs Forsamlingshus 26.06.18 1 PROGRAM 17:30 Velkomst 17:40 Det videre forløb for projektet 17:55 Gennemgang af visualiseringerne 18:15 Hvordan laves visualiseringer

Læs mere

Præsentation af visualiseringer Lillebælt Syd. Nordals Idrætscenter

Præsentation af visualiseringer Lillebælt Syd. Nordals Idrætscenter Præsentation af visualiseringer Lillebælt Syd Nordals Idrætscenter 28.06.18 1 PROGRAM 18.30 Velkomst 18:40 Det videre forløb for projektet 18:55 Gennemgang af visualiseringerne 19:15 Hvordan laves visualiseringer

Læs mere

Præsentation af visualiseringer Lillebælt Syd. Thorøhuse Forsamlingshus

Præsentation af visualiseringer Lillebælt Syd. Thorøhuse Forsamlingshus Præsentation af visualiseringer Lillebælt Syd Thorøhuse Forsamlingshus 26.06.18 1 PROGRAM 20.00 Velkomst 20:10 Det videre forløb for projektet 20:25 Gennemgang af visualiseringerne 20:45 Hvordan laves

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 3. juni 2019 til

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (2. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (2. forelæggelse) Punkt 3. Godkendelse af Lokalplan 9-4-105 Boliger, omdannelse af Hals Camping, Hals (2. forelæggelse) 2017-058987 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 9-4-105 endeligt

Læs mere

Mellemzone - fotostandpunkt 9

Mellemzone - fotostandpunkt 9 9 Skrotningsmølle Mellemzone - fotostandpunkt 9 70 Eksisterende mølle ved Rens Eksisterende mølle ved Rens Billede 9-0-alternativ Eksisterende forhold set fra nordvest fra området mellem Burkal og Grøngård.

Læs mere

Fem eksisterende vindmøller på Isen Bjerg Bakkeø (ikke synlige) men de er helt skjult bag bevoksning.

Fem eksisterende vindmøller på Isen Bjerg Bakkeø (ikke synlige) men de er helt skjult bag bevoksning. Seks eksisterende vindmøller på Københavnerhede Fem eksisterende vindmøller på Isen Bjerg Bakkeø (ikke synlige) 6 Nærzone - Klinkhøjvej, eksisterende forhold. Vindmølleområdets vestlige halvdel af nærzonen

Læs mere

Hvis du har nogle bemærkninger til den ændrede planlægning, skal du skrive til Silkeborg Kommune i perioden 3. november 2016 til 1. december 2016.

Hvis du har nogle bemærkninger til den ændrede planlægning, skal du skrive til Silkeborg Kommune i perioden 3. november 2016 til 1. december 2016. Side 1 af 3 07-11-2016 Indkaldelse af ideer og forslag til den kommende planlægning for Søtorvet, Silkeborg Silkeborg Kommune har modtaget et projekt for omdannelse af Søtorvet i Silkeborg og skal nu i

Læs mere

FOROFFENTLIGHED. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning for et boligområde ved Fjordgården, Røsnæsvej 167, Kalundborg vest KORT LUFTFOTO

FOROFFENTLIGHED. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning for et boligområde ved Fjordgården, Røsnæsvej 167, Kalundborg vest KORT LUFTFOTO TEKNIK OG MILJØ FOROFFENTLIGHED Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning for et boligområde ved Fjordgården, Røsnæsvej 167, Kalundborg vest KORT LUFTFOTO Ideer og kommentarer skal være Kalundborg

Læs mere

Kommuneplantillæg 19 er blevet udarbejdet i forbindelse med lokalplansagen for at udvide rammeområde

Kommuneplantillæg 19 er blevet udarbejdet i forbindelse med lokalplansagen for at udvide rammeområde HVIDBOG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 OG LOKALPLAN 179 for område til bolig- og erhvervsformål i Holtug Bemærkning Lokalplanens / kommuneplantillæggets tekst Teknik og Miljøs indstilling 1. Fra Stig Hessellund,

Læs mere

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Høringssvar fra: Indsigelser: Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer i lokalplan 1. Susanne Pedersen

Læs mere

Visualiseringssamling

Visualiseringssamling Visualiseringssamling Syv vindmøller ved Binderup set fra Vestervangsvej og Dalbyneder kirkegård Oversigtskort med fotostandpunkter 1:12.500 / A3 Udpeget fotostandpunkt. Fra Vestervangsvej med kig i østlig

Læs mere

Afgørelsen betyder, at kommunen kan vedtage planforslaget i den fremlagte

Afgørelsen betyder, at kommunen kan vedtage planforslaget i den fremlagte Ringkøbing-Skjern Kommune Att.: Niels Peter Lauridsen Niels.Peter.Lauridsen@rksk.dk post@rksk.dk Ribe Stift Att.: Jonathan Pakula Kvist JOPK@km.dk kmrib@km.dk Afgørelse i sag om Ribe Stift indsigelse mod

Læs mere

Visualiseringsrapport. Danepork. St. Lihme Vejle kommune

Visualiseringsrapport. Danepork. St. Lihme Vejle kommune Visualiseringsrapport Danepork St. Lihme Vejle kommune Maj 2015 2 Forord: Nærværende rapport er udarbejdet i april/maj 2014, og revideret i maj 2015, i forbindelse med VVM og lokalplanplanlægning for udbygning

Læs mere

SYDLIG RINGVEJSFORBINDELSE

SYDLIG RINGVEJSFORBINDELSE KOLDING KOMMUNE SYDLIG RINGVEJSFORBINDELSE RESUMÉ AF FORUNDERSØGELSER ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund Kolding Kommune har gennemført

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG. Ændring af rammeområde E2-07. Tillæg til Kommuneplan Forslag i høring: xx.måned - xx.måned 20xx

KOMMUNEPLANTILLÆG. Ændring af rammeområde E2-07. Tillæg til Kommuneplan Forslag i høring: xx.måned - xx.måned 20xx 04 KOMMUNEPLANTILLÆG Ændring af rammeområde E2-07 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 Forslag i høring: xx.måned - xx.måned 20xx Kommuneplantillæg nr.04 til kommuneplan 2013-2025 for Egedal Kommune Kommuneplantillæggets

Læs mere

Visualisering af solcelleprojekt ved Ottestrup Solcelleprojektet er placeret på nedenstående matrikler. 1m St. Frederikslund Hgd., Kindertofte Med et samlet areal på Ca. 40 hektar Med henblik på at visualiserer

Læs mere

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR DETAILHANDEL I HOVEDSTADSOMRÅDET

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR DETAILHANDEL I HOVEDSTADSOMRÅDET MAJ 2018 ERHVERVSSTYRELSEN MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR DETAILHANDEL I HOVEDSTADSOMRÅDET MILJØRAPPORT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99

Læs mere